Nieuwsbrief. Bingelprijs. Jeugdboekenweek en boekenbeurs. VEKBA in beweging. V.E.K.B.A Schoolstraat 19

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Bingelprijs. Jeugdboekenweek en boekenbeurs. VEKBA in beweging. V.E.K.B.A Schoolstraat 19"

Transcriptie

1 V.E.K.B.A Schoolstraat AARTRIJKE tel. 050/ fax. 050/ vww.vekba.be Nieuwsbrief S c h o o l j a a r VEKBA in beweging Bingelprijs 3 0 a p r i l Onze school heeft dankzij heel wat enthousiaste bingelaars de nationale 'best content for kids 2013'- award gewonnen, een prijs uitgereikt met de steun van de Europese Unie. Proficiat aan alle leerlingen en leerkrachten! Jeugdboekenweek en boekenbeurs De jeugdboekenweek was een voltreffer. Niet alleen de samenwerking met de ouderraad, de gemeentelijke bibliotheek en Jeukiboek was een succes, maar ook de kinderen zetten hun beste beentje voor. Er werd veel, heel veel gelezen. Jeugdschrijvers kwamen op bezoek, op vrijdag 14 maart 2014 was er in de school een pyjama-voorleesmoment voor de kleuters en kinderen van het 1ste tot en met het 3de leerjaar. Daarna was er een filmavond voor de kinderen van het 4de tot 6de leerjaar. De opkomst van 110 blije gezichten zorgde voor een sfeervol geheel. Op donderdag 20 maart was er de VEKBAboekenbeurs.

2 Pagina 2 Jeugdboekenweek en boekenbeurs Met enige fierheid en trots konden alle kinderen, de meester en de juf van het 2de leerjaar laten weten dat zij de winnaar waren van de wedstrijd, georganiseerd door de bibliotheek in Zedelgem ter gelegenheid van de jeugdboekenweek. Elke deelnemer moest met zijn/haar klas iets knutselen rond het thema van dit jaar 'Gevaar'. Na een spannende wedstrijd werd hun knutselwerk uitgeroepen tot de winnaar. Ze gingen huiswaarts met een heus boekenpakket! De klassen van het eerste leerjaar namen ook deel aan deze wedstrijd. Leren leren met Pol Maes Op vrijdag 14 maart hadden we Paul Maes te gast. Hij gaf er een boeiende uiteenzetting over "leren leren" aan de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar en hun ouders. Trefbaltornooi Op woensdag 12 maart namen kinderen van het vierde leerjaar deel aan het trefbaltornooi in Zedelgem. Deze keer konden zij de overwinningsbeker niet meenemen naar de VEKBA, maar toch waren de kinderen heel blij met hun welverdiende medaille! Inleefdag 2014: Senegal De jaarlijkse inleefdag werd door de VEKBAkinderen bijzonder gesmaakt. Senegal stond dit jaar in de picture. De dag begon met een eucharistieviering, verzorgd door de leerlingen van het tweede leerjaar. Daarna kreeg iedereen aan de hand van een film een impressie van het land. 's Middags werd er sober gegeten. Voor en na de middag stonden activiteiten per graad op het programma. Er werd afgesloten door aan elkaar te vertellen wat er beleefd werd en natuurlijk kon een Afrikaanse dans om te eindigen niet ontbreken.

3 Jaargang 5, nr. 5 Pagina 3 Vekba helpt Senegal toekomst planten! De spaaractie bracht dit jaar 428,83 euro op. Daarvan werd 100 aan meester Kristoff geschonken die naar Gambia trok en daar schoolmateriaal voor de kinderen in Gambia mee kocht. Met de overige 328,83 euro konden we 7 landbouwpakketten met 2 metalen gieters, een kruiwagen, een spade en een hark financieren. Uit de klasblogs van onze kleuterklassen. Als mama zich mooi maakt, lakt ze dikwijls haar nagels. Dit mochten de peuters vandaag ook eens doen. Alle juffen hadden hun nagellak mee en de sloebers konden kiezen. Ook jongens mochten aanschuiven. ;-) Juf Ilse Opa's komen muziek spelen, juffen maken muziek, kleuters zingen, we leren klassieke muziek kennen, rock muziek en dansen op K3. En dan mogen we ons carnavalsfeest niet vergeten, sommigen vieren het dichter bij juf dan anderen, maar we vinden het fijn! Juf Silke

4 Pagina 4 De boeken van de bib werden verslonden door iedereen, maar vooral door de boekenwormen. We brachten een bezoekje aan de bib en Fjelle (zusje van Jore) bracht ons een bezoekje! Juf Emma Samen met de klassen van juffen Nancy, Els en Mieke gingen we Rollebollen in Varsenare. Het was een super, super leuke namiddag!!!! Juf Ingrid Ben je benieuwd wat we allemaal deden tijdens het thema mutsen, hoeden en allerlei hoofddeksels? Neem dan zeker een kijkje op onze klasblog. Juf Nancy Pasen werd ook dit jaar weer volop gevierd én uitgewerkt in onze klas. Ga maar eens kijken naar de foto s. Juf Mieke

5 Jaargang 5, nr. 5 Pagina 5 In het thema de krant maakten we een eigen klaskrant. Maar we hadden ook een krantenwinkel, knutselden van alles met krantenpapier, deden nog zoveel meer. Bekijk de foto s maar eens goed. Juf Els Nieuw materiaal uit de kast, nieuwe opdracht, nieuwe ervaring : schrijfdansen met schrepers. Het wordt een hele fijne (klieder)schrijfdanssessie! "Volgende week nog een keer, juf?" Juf Agna " Wij, kleuters, dromen al héél lang van een boot op onze speelplaats! Een piratenboot met kanonnen en een piratenvlag, maar ook een zeiljacht met een grote mast en wel 3 grote zeilen. Het mag ook een speedboot zijn waarmee we supersnel over het water kunnen razen, of een Vikingschip met aan elke zijde een hele rij roeispanen. Misschien een cruiseschip met een zwembad en een tennisbaan erop, of een vlot waar schipbreukelingen zich op vastklampen op weg naar de bewoonde wereld... We dromen en dromen en dromen... En zie, onze droom wordt werkelijkheid! In het VTI Sint-Rembert in Torhout zijn héél handige Harry's van het 4e middelbaar onze droomboot aan het maken! De boot is bijna klaar en hij wordt SUPER. We kunnen nauwelijks wachten tot we hem helemaal kunnen bewonderen en vooral... tot we er urenlang mee kunnen varen. Schip ahoi!!" Dank aan voor de gewaardeerde steun!!!!!

6 Pagina 6 Wanneer en op welke wijze wordt huiswerk in de VEKBA gegeven. Al een heel aantal jaren hebben we in de VEKBA een huiswerkbeleid. Tijdens een recente personeelsvergadering werd dit nog eens opgefrist en besproken. Wat deden we nu al: afspraken maken over de tijdstippen en de wijze waarop we huiswerk geven. Wat plannen we voor volgend jaar: afspraken rond differentiatie maken en een leerlijn leren leren opstellen. We kiezen voor een duidelijke opbouw: Eerste leerjaar Dinsdag: schrijf- of taaloefening Donderdag: wiskundeoefening Vrijdag: leesoefening Er worden gedifferentieerde leestaken meegegeven. Tweede leerjaar Maandag: wiskunde of lezen Dinsdag: wiskunde of lezen Donderdag: spelling Huiswerk is belangrijk zodat je aan ouders kan tonen waarmee je in klas bezig bent. Zo krijgen de ouders ook zicht op de vorderingen en eventuele problemen van hun kind. Belangrijk is wel dat de ouders de huistaken niet verbeteren, zo heb je beter zicht op de fouten van de kinderen. Derde leerjaar Op maandag worden alle taken voor de hele week opgegeven en uitgelegd. Maandag: lezen (gedifferentieerd) Dinsdag: spelling of iets memoriseren Donderdag: wiskunde (huppelblok)

7 Pagina 7 Vierde leerjaar Op maandag worden de taken voor de hele week opgegeven en uitgelegd. Op vrijdag wordt het werk ingediend. De leerlingen plannen zelf. Ze moeten minstens 3 van de 4 dagen iets doen. Ze zorgen dat ze dictee twee keer plannen, voor de toets aan bod komt. De kinderen kunnen flexibel omspringen met hun planning maar duiden dit dan achteraf aan met groen (in de agenda). Dit mag geen gewoonte zijn. Vijfde leerjaar De kinderen krijgen contractwerk. Op maandag worden de taken klassikaal overlopen en uitgelegd door de leerkracht. Op maandagavond maken de kinderen hun planning. Op dinsdag wordt deze planning gecontroleerd en eventueel bijgestuurd. De taken dienen tegen de volgende maandag afgewerkt te zijn. Na de verbetering (zelfcorrectie, klassikaal of individueel) krijgen de leerlingen feedback. Zesde leerjaar Het huiswerk wordt meegegeven in de vorm van contractwerk. Ze krijgen het contract mee op maandag en krijgen 1 week de tijd om taken te maken en ev. toetsen voor te bereiden. Op maandagavond moeten de leerlingen hun lessen en taken plannen. Dit wordt op dinsdag gecontroleerd door de leerkracht. Iedereen krijgt hetzelfde contract, maar afhankelijk van de mogelijkheden worden bij sommige leerlingen bepaalde oefeningen geschrapt. De maandag erop worden alle contracten zelfstandig verbeterd a.d.h.v. verbetersleutels en opgehaald. De verbetering wordt gecontroleerd en de nodige uitleg wordt gegeven. VEKBA bevraagt de tevredenheid bij de ouders. Binnenkort ontvangt u via mail de vraag om deel te nemen aan een tevredenheidsonderzoek. We zouden het bijzonder op prijs stellen indien u ongeveer een kwartiertje tijd wilt vrij maken om deze bevraging in te vullen. De resultaten dienen als basis om onze school verder te organiseren en uit te bouwen.

8 Jaargang 5, nr. 5 Pagina 8 Uit onze schoolkalender De wafeltjesverkoop is gestart. De wafeltjes kunnen op donderdag 8 mei afgehaald worden. 1 en 2 mei: geen school zondag 4 mei: uur - kindvriendelijke viering zondag 11 mei: Moederdag. Proficiat aan alle mama s en vrouwen met een moederlijke zorg. 19 mei - 20 uur: vormselwake vormelingen Vormselrepetities: dinsdag 20 mei: 17 uur tot woensdag 21 mei: uur tot donderdag 22 mei: 17 uur tot vrijdag 23 mei: 17 uur tot zaterdag 24 mei: Vormsel om mei: Zeeklassen 3de leerjaar donderdag 29 mei: O.L.H. Hemelvaart 10.30: Eerste Communie - vrijaf vrijdag 30 mei: vrijaf zondag 8 juni: Pinksteren - Vaderdag. Proficiat aan alle papa s en mannen met een vaderlijke zorg. maandag 9 juni: tweede Pinksteren - vrijaf dinsdag 10 juni: start proefwerken zondag 22 juni: Schoolfeest maandag 23 juni: vrijaf woensdag 25 juni: sportdag voor de kleuters 16 uur tot 20 uur: oudercontacten lagere school donderdag 26 juni: sportdag voor de lagere school Exodus voor onze zesdeklassers en hun ouders vrijdag 27 juni: uur: Dankviering door onze zesdeklassers. Ook alle ouders en grootouders zijn welkom. Start vakantie om Er is opvang voorzien tot LEKKERE VANILLE WAFELS 1 KG VOOR 7,5 HET EMMERTJE Misschien is oma, opa, buurman, oom, tante, ook wel geïnteresseerd? We danken hen nu al. Bestellen kan via de klastitularis. De opbrengst van deze actie wordt gebruikt om de boot te bekostigen.

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. MAART Beste ouders en grootouders De maand maart

Nadere informatie

Op stap met Kikker! Kalender V.E.K. Basisschool Aartrijke. Schoolstraat Aartrijke. Telefoon. 050 / Fax 050 /

Op stap met Kikker! Kalender V.E.K. Basisschool Aartrijke. Schoolstraat Aartrijke. Telefoon. 050 / Fax 050 / V.E.K. Basisschool Aartrijke Schoolstraat 19 8211 Aartrijke Telefoon 050 / 24 11 31 Fax 050 / 24 11 35 directeur@vekba.be www.vekba.be www.facebook.com/vekbaschool Op stap met Kikker! Kalender 2016-2017

Nadere informatie

PARELTJES. Kalender 2015-2016. V.E.K. Basisschool Aartrijke. Schoolstraat 19 8211 Aartrijke. Telefoon 050 / 24 11 31. Fax 050 / 24 11 35. www.vekba.

PARELTJES. Kalender 2015-2016. V.E.K. Basisschool Aartrijke. Schoolstraat 19 8211 Aartrijke. Telefoon 050 / 24 11 31. Fax 050 / 24 11 35. www.vekba. V.E.K. Basisschool Aartrijke Schoolstraat 19 8211 Aartrijke Telefoon 050 / 24 11 31 Fax 050 / 24 11 35 PARELTJES directeur@vekba.be www.vekba.be www.facebook.com/vekbaschool Kalender 2015-2016 Niemand

Nadere informatie

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen NIEUWSBRIEF Juni 2019 Agenda Do 30/05 Vr 31/05 Zo 02/06 Wo 05/06 Do 06/06 Zo 09/06 Ma 10/06 Di 11/06 Vrijaf O.L.Hemelvaart Vrijaf Brugdag Eerste communie 09.30 uur St.-Lambertuskerk Neerharen Eersteklassers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2018

NIEUWSBRIEF JUNI 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 4 juni Dinsdag 5 juni Donderdag 7 juni NIEUWSBRIEF JUNI 2018 Agenda Juni 2018 Medisch schooltoezicht

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Onze schooleigenvisie op huiswerk

Onze schooleigenvisie op huiswerk Huistaken en lessen uit het schoolreglement De leerlingen zijn steeds verplicht de opgegeven lessen te leren. De leerkracht is steeds gerechtigd deze leerstof mondeling of schriftelijk op te vragen. De

Nadere informatie

SPORTACTIVITEITEN FIJN DAT JIJ ER BENT! Ruben Elien Jens Nore Sfea Lenne Nio Tieme Bas - Lies

SPORTACTIVITEITEN FIJN DAT JIJ ER BENT! Ruben Elien Jens Nore Sfea Lenne Nio Tieme Bas - Lies KUNST Ook dit jaar waren de kleuters van de laatste kleuterklassen van onze school drie weken lang echte kunstenaars. En wat hebben deze kleuters zo allemaal rond het thema Kunst gedaan? Van de stad Genk

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 31 maart 2017 Op het einde van dit tweede trimester worden de schoolvorderingen weergegeven in

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

Broederlijk Delen Campagne 2014 Tijdens de vastenperiode nemen wij deel aan de Vastencampagne van Broederlijk Delen: Plan(t) de toekomst

Broederlijk Delen Campagne 2014 Tijdens de vastenperiode nemen wij deel aan de Vastencampagne van Broederlijk Delen: Plan(t) de toekomst Kleuterkrant maart - april 2014 Broederlijk Delen Campagne 2014 Tijdens de vastenperiode nemen wij deel aan de Vastencampagne van Broederlijk Delen: Plan(t) de toekomst Ook tijdens dit schooljaar wekken

Nadere informatie

Kalender V.E.K. Basisschool Aartrijke. Schoolstraat Aartrijke. Telefoon 050 / Fax 050 /

Kalender V.E.K. Basisschool Aartrijke. Schoolstraat Aartrijke. Telefoon 050 / Fax 050 / V.E.K. Basisschool Aartrijke Schoolstraat 19 8211 Aartrijke Telefoon 050 / 24 11 31 Fax 050 / 24 11 35 directeur@vekba.be www.vekba.be Kalender 2011-2012 september Start schooljaar - instap nieuwe kleuters

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk! Kleuterkrant November & December 2013 Kerstviering In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal te Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Lei Gielen

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2016

BROEDERLIJK DELEN 2016 Kleuterkrant maart 2015 BROEDERLIJK DELEN 2016 In deze campagne maakten onze kleuters kennis met Eilin uit Colombia. Onze kleuters knutselden allemaal een baston. Dit is een stok met twee linten die symbool

Nadere informatie

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR Maandbrief mei 2016 schooljaar 2015-2016 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be De vakantiedagen voor onze school in mei Woensdag 4 mei, donderdag

Nadere informatie

SPORTACTIVITEITEN FIJN DAT JIJ ER BENT! Lucas Liene Indi Ibrahim Sander Cas Silou Bes - Mille

SPORTACTIVITEITEN FIJN DAT JIJ ER BENT! Lucas Liene Indi Ibrahim Sander Cas Silou Bes - Mille SPORTACTIVITEITEN Onze leerlingen hebben tijdens het 2 de trimester deelgenomen aan enkele leuke sportactiviteiten. Deze werden georganiseerd door SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport). Onze 4- en 5-jarige

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

Flapuit Op de vraag van juf Lies of alle kinderen lekkere doopsuiker hadden gekregen, was het antwoord van Kaat: Dat was geen doopsuiker,

Flapuit Op de vraag van juf Lies of alle kinderen lekkere doopsuiker hadden gekregen, was het antwoord van Kaat: Dat was geen doopsuiker, NIEUWSBRIEF Beste ouders, beste jongens en meisjes, Op woensdag 31 januari hebben we de nieuwe naam van onze school bekend gemaakt. de Fonkel is geboren en daar zijn we apetrots op! Wie nog eens wil nagenieten,

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2015

BROEDERLIJK DELEN 2015 Kleuterkrant maart april 2015 BROEDERLIJK DELEN 2015 In deze campagne maken onze kleuters kennis met Victor en Blanca uit Peru. Jammer genoeg is het schaapje van Victor ziek door de grondverontreiniging

Nadere informatie

NB 10 Schooljaar

NB 10 Schooljaar NB 10 Schooljaar 2018-2019 Einde schooljaar staat voor de deur! We kunnen er nu echt niet meer onderuit, de grote vakantie komt dichterbij. De volgende weken worden er heel wat toetsen afgewerkt, zodat

Nadere informatie

Algemene informatie week 23

Algemene informatie week 23 Algemene informatie week 23 Nieuwe website De nieuwe website is online! Neem maar eens een kijkje op www.stjozefuden.nl. (Niet verwarren met de oude site die ook nog een tijdje in de lucht zal zijn.) Kangoeroe

Nadere informatie

ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober Muziekles

ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober Muziekles ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober 2016 Muziekles Deze week is de 2e muziekles gegeven aan onze groepen. Er werd een liedje gezongen en het thema ritme stond centraal. Ritmes maken met behulp van je

Nadere informatie

Nieuwsbrief V.E.K.B.A Schoolstraat 19

Nieuwsbrief V.E.K.B.A Schoolstraat 19 Nieuwsbrief V.E.K.B.A Schoolstraat 19 8211 AARTRIJKE tel. 050/24.11.31 fax. 050/24.11.35 www.vekba.be directeur@vekba.be www.facebook.com/ vekbaschool S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6 Als een schelp

Nadere informatie

Sint - Pietersschool

Sint - Pietersschool Sint - Pietersschool een hartelijke school Prinsessestraat 13 8870 Izegem-Emelgem Tel. 051/30.41.85 Fax. 051/31.80.48 Ondernemingsnr. : 0414.746.462 Prinsessestraat 13 directie.emelgem@sintpietersschool.be

Nadere informatie

Nieuwsbrief November - december

Nieuwsbrief November - december Nieuwsbrief November - december Wafelverkoop Zoals elk schooljaar wordt er op school een wafelverkoop georganiseerd, ten voordele van de plattelandsklas van ons 5 de leerjaar. De kinderen verkopen lekkere

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Carnaval. Move tegen pesten. VEKBA in beweging. V.E.K.B.A Schoolstraat 19

Nieuwsbrief. Carnaval. Move tegen pesten. VEKBA in beweging. V.E.K.B.A Schoolstraat 19 V.E.K.B.A Schoolstraat 19 8211 AARTRIJKE tel. 050/24.11.31 fax. 050/24.11.35 vww.vekba.be directeur@vekba.be Nieuwsbrief S c h o o l j a a r 2 0 1 3-2 0 1 4 VEKBA in beweging Carnaval 2 8 f e b r u a r

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief maart 2015 Basisschool O.-L.-V.-Presentatie Plezantstraat 135, 9100 St-Niklaas Tel 03 760 08 73 basisschool.plezant@olvp.be www.olvp.be MAART Start 2 de inschrijvingsperiode : Wie kan inschrijven? Iedereen! Voor

Nadere informatie

Bevindingen huiswerkenquête schooljaar 2013-2014

Bevindingen huiswerkenquête schooljaar 2013-2014 Bevindingen huiswerkenquête schooljaar 2013-2014 1. Resultaten ouderbevraging 1. De meest voorgekomen antwoorden zijn: - Het inoefenen van geziene leerstof. - Het is een vorm van controle door en voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen Nieuwsbrief Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 14/2012-2013 Fijne start 3de trimester! In dit nummer: Nieuws administratie Interessante informatie: - 29/4: Evacuatieoefening - 1/5: geen school - 8/5 t.e.m.12/5:

Nadere informatie

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB!

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Info Carnaval Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Elke klas zal die dag een dansje leren tijdens een dansmoment onder leiding van

Nadere informatie

Ons huiswerkbeleid. Wij vinden huiswerk belangrijk, omdat het

Ons huiswerkbeleid. Wij vinden huiswerk belangrijk, omdat het Ons huiswerkbeleid De leerlingen zijn een groot deel van de dag actief op school; met huiswerk willen we de ouders op de hoogte houden van datgene waarmee de kinderen in de klas bezig zijn. Huiswerk vormt

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

Sint - Pietersschool

Sint - Pietersschool Sint - Pietersschool een hartelijke school Prinsessestraat 13 8870 Izegem-Emelgem Tel. 051/30.41.85 Fax. 051/31.80.48 Ondernemingsnr. : 0464.500.336 Prinsessestraat 13 directie.emelgem@sintpietersschool.be

Nadere informatie

Nieuwsbrief maand Maart 2012

Nieuwsbrief maand Maart 2012 Nieuwsbrief maand Maart 2012 Beste ouders, LENTE!!! Het voelt goed en het doet me goed. Terugblikken op een drukke maar geslaagde tweede trimester. Vooruitkijken op ook een drukke maar leuke veelbelovende

Nadere informatie

FIJN DAT JIJ ER BENT!

FIJN DAT JIJ ER BENT! FIJN DAT JIJ ER BENT! In het 2 de trimester hebben we 5 nieuwe kleuters mogen verwelkomen. Wij wensen ze een fijne start aan onze school! Robin Amelia Norah Gilan Elena PANNENKOEKENMIDDAG vrijdag 4 mei

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Vol verwachting kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

Leefschool Kameleon. Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari

Leefschool Kameleon. Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari Basisschool van het GO! Menen Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 kameleon.team@g-o.be Leefschool Kameleon Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari Instapdata nieuwe

Nadere informatie

KOSTELOOS ONDERWIJS: GRATIS 10. Bijdrageregeling Er worden dus GEEN eigen schrijfspullen of mappen of meegebracht naar school!

KOSTELOOS ONDERWIJS: GRATIS 10. Bijdrageregeling Er worden dus GEEN eigen schrijfspullen of mappen of meegebracht naar school! Beste ouder(s), De krokusvakantie staat voor de deur. En met de krokusvakantie komt ook de lente dichterbij. De winter met regen en kou maakt (hopelijk) binnenkort plaats voor zon en warmere temperaturen.

Nadere informatie

Jaarkalender 2014/2015 (Update: dinsdag 2 september 2014) 1

Jaarkalender 2014/2015 (Update: dinsdag 2 september 2014) 1 maandag 1 september 2014 dinsdag 2 september 2014 Eerste schooldag NM: schoolfotografie 5+6: project peter-meter eerste jaar 7: toelichting cultuuragenda 2de graad woensdag 3 september 2014 Binnenbrengen

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 8 juni 2015 tot vrijdag 12 juni 2015 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas Deze week staat alles in het teken van de papa's, of toch bijna, want maandag starten

Nadere informatie

Schoolduifje Mei. KLOOSTERSTRAAT 29 9420 MERE tel. : 053 / 83 75 33 fax : 053 / 85 73 27 www.vbsstjozefmere.be. BOSSTRAAT 159 tel.

Schoolduifje Mei. KLOOSTERSTRAAT 29 9420 MERE tel. : 053 / 83 75 33 fax : 053 / 85 73 27 www.vbsstjozefmere.be. BOSSTRAAT 159 tel. KLOOSTERSTRAAT 29 9420 MERE tel. : 053 / 83 75 33 fax : 053 / 85 73 27 www.vbsstjozefmere.be BOSSTRAAT 159 tel. : 053 / 83 74 83 Schoolduifje Mei ver. uitg. Van der Eeken Lutgarde Activiteitenkalender

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 DECEMBER 2006 MEDEDELINGEN Vrije dagen in mei (even herhalen) woensdag 4 mei Pedagogische studiedag voor de leerkrachten (vrije dag voor alle kinderen) donderdag 5 mei Hemelvaartsdag

Nadere informatie

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen,

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen, herfst 17 0m even bij stil te staan Woordje van de directie Beste ouders en kinderen, Het lijkt alsof we nog maar net gestart zijn en de herfstvakantie staat al voor de deur. Welverdiend, want alle kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart - april

Nieuwsbrief Maart - april Nieuwsbrief Maart - april Zeg haasje, zeg haasje, wat doe jij in het bos? Ik verf daar al mijn eitjes en droog ze op het mos! Ik kleur ze zo prachtig met rood, geel en blauw. Want het is bijna paasfeest,

Nadere informatie

FIJN DAT JIJ ER BENT! In het 2 de trimester hebben we 8 nieuwe kleuters mogen verwelkomen. Wij wensen ze een fijne start aan onze school!

FIJN DAT JIJ ER BENT! In het 2 de trimester hebben we 8 nieuwe kleuters mogen verwelkomen. Wij wensen ze een fijne start aan onze school! Pasen 2019 FIJN DAT JIJ ER BENT! In het 2 de trimester hebben we 8 nieuwe kleuters mogen verwelkomen. Wij wensen ze een fijne start aan onze school! Chloé Iris Linde Vince Kyano Jorre Wout - Nate PANNENKOEKENMIDDAG

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

HUISWERKBELEID VAN t NIEUWLAND: Sint-Michiel, Regina Pacis en Heilig hart.

HUISWERKBELEID VAN t NIEUWLAND: Sint-Michiel, Regina Pacis en Heilig hart. HUISWERKBELEID VAN t NIEUWLAND: Sint-Michiel, Regina Pacis en Heilig hart. Huiswerk is nog steeds een belangrijk onderdeel van het onderwijs en van het leren leren van kinderen. Huiswerk ligt dus in het

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk! Kleuterkrant November & december 2014 In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal in Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Jan beleefden wij dit

Nadere informatie

Wanneer vele paaskaarsjes branden, is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen, als in een zee van licht.

Wanneer vele paaskaarsjes branden, is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen, als in een zee van licht. Wanneer vele paaskaarsjes branden, is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen, als in een zee van licht. Ik denk dan stiekem bij mezelf, zo moest het altijd zijn: Een zee van licht waar je ook

Nadere informatie

Nieuwsbrief. april 2015 Inhoud. Paasvakantie

Nieuwsbrief. april 2015 Inhoud. Paasvakantie Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2015 Inhoud Paasvakantie p 1 Openklasdag kleuters p 2 Paasontbijt en eitjes

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. MAART - APRIL 2017 Beste (groot)ouders De voorbije

Nadere informatie

EEN SCHOOLEIGEN HUISWERKBELEID

EEN SCHOOLEIGEN HUISWERKBELEID Stationstraat 22, 8700 Tielt 051/406263 051/409943 hetspoor@kbo-tielt.be www.kbo-tielt.be/hetspoor EEN SCHOOLEIGEN HUISWERKBELEID (geïnspireerd op Huiswerk in de basisschool, van Ameye en Vanspauwen) Vooraf

Nadere informatie

Kriebelnieuws Maand juni 2015

Kriebelnieuws Maand juni 2015 Kriebelnieuws Maand juni 2015 Beste ouders, kinderen, begeleiders, vrienden, familie en sympathisanten! Dit is onze laatste nieuwsbrief voor dit schooljaar! Er staat nog veel op het programma deze maand!

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Juf Greta en Juf Marian. Schooljaar 2015-2016 * Nieuwsbrief november-december* 1. www.mmibasisschool.be. info@mmibasisschool.

Nieuwsbrief. Juf Greta en Juf Marian. Schooljaar 2015-2016 * Nieuwsbrief november-december* 1. www.mmibasisschool.be. info@mmibasisschool. Schooljaar 2015-2016 * Nieuwsbrief november-december* 1 Nieuwsbrief MMI-basisschool Handzamestraat 14 www.mmibasisschool.be info@mmibasisschool.be Beste ouders, beste leerlingen, Zie hier onze tweede nieuwsbrief

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

Herhaling afspraken krokus

Herhaling afspraken krokus SCHOLEN ZUSTERS ANNUNTIATEN Vrije Basisschool Jan Ruusbroec Fabriekstraat 3, 1601 Ruisbroek Tel. 02 377 67 59 e-mail: janruusbroec@telenet.be website: www.janruusbroec.be www.hhchalle.be Herhaling afspraken

Nadere informatie

SAMEN SCHOOL MAKEN. Huiswerkbeleid van VIA Basisschool Onze-Lieve-Vrouw

SAMEN SCHOOL MAKEN. Huiswerkbeleid van VIA Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Huiswerk is SAMEN SCHOOL MAKEN Huiswerkbeleid van VIA Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Huiswerk is het uitvoeren van opdrachten buiten klasverband. Goed huiswerk ligt in het verlengde van het leerproces dat

Nadere informatie

DAGKLAPPERVrije Basisschool Sint-Aloysius, Denderhoutem

DAGKLAPPERVrije Basisschool Sint-Aloysius, Denderhoutem DAGKLAPPERVrije Basisschool Sint-Aloysius, Denderhoutem april mei 2016 LKOM Pasen, God bleef niet staan, bij wat gisteren was gebeurd. Hij gaf niet op. Hij ging verder op de weg van morgen. Zijn mensendroom

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Familienieuws Deelneming voor: Marie-Clementine De Schepper, oma van juf Marieke uit 2KA Robert Sey, opa van Amber en Anouk Den Tandt uit 4B en 2B

Familienieuws Deelneming voor: Marie-Clementine De Schepper, oma van juf Marieke uit 2KA Robert Sey, opa van Amber en Anouk Den Tandt uit 4B en 2B Beste ouders De mooie nazomer is definitief voorbij, de herfst laat zich voelen. Volgende week duiken we dan ook de herfstvakantie in om samen met het gezin te genieten van een beetje rust en de mooie

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 Beste ouders, beste Springplankertjes, Hopelijk konden jullie genieten van een héérlijke vakantie en zijn jullie batterijtjes helemaal opgeladen om er stevig tegen aan te gaan

Nadere informatie

Schoolkrant. Planning: Jarigen van de week: Week 14 Vrijdag 13 december 2013. Agenda:

Schoolkrant. Planning: Jarigen van de week: Week 14 Vrijdag 13 december 2013. Agenda: Week 14 Vrijdag 13 december 2013 Agenda: Schoolkrant Planning: Maandag 16-12: L 3+4: Schaatsen Dinsdag 17-12: geen extra activiteiten voorzien Woensdag 18-12: geen extra activiteiten voorzien Donderdag

Nadere informatie

MEI turnzaal moestuin th Lokaal 6A Breeven speelplaats Breeven moestuin th Za 5 mei

MEI turnzaal moestuin th Lokaal 6A Breeven speelplaats Breeven moestuin th Za 5 mei 1. Maandplanning MEI 2018 Di 1 mei Dag van de arbeid Vrijaf voor iedereen Wo 2 mei Do 3 mei Middagpauze Vr 4 mei Voormiddag Middagsport (tik-spelen) Programmeren Zwemmen muziek op de speelplaats sport

Nadere informatie

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E L A G E R E S C H O O L

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E L A G E R E S C H O O L A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E L A G E R E S C H O O L 1 september 2015 ALTENA Beste ouders, Hopelijk hebben jullie met jullie gezin genoten van de vakantie en zijn de kinderen weer klaar om het

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2012

Nieuwsbrief December 2012 Nieuwsbrief December 2012 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Kerstvakantie P 1 Naar de BIB P 1 Dag van Soep op de stoep

Nadere informatie

Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Van 29 mei tot en met 1 juni 2012 Dank je wel aan iedereen die aanwezig was op Feest in de straat!! Een extra woordje van dank aan alle helpende handen!! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas +

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF Zaterdag 1 10U-14U : PAPIERSLAG (voorlopig laatste keer) PAASVAKANTIE Zondag 2 PAASVAKANTIE Maandag 3 PAASVAKANTIE Dinsdag

Nadere informatie

22 26 februari sportweek 25 februari 2016 bibbezoeken 29 februari 2016 pedagogische studiedag (SV) 22 maart 2016 openklasdag peuters instap Pasen 24

22 26 februari sportweek 25 februari 2016 bibbezoeken 29 februari 2016 pedagogische studiedag (SV) 22 maart 2016 openklasdag peuters instap Pasen 24 kalender 2015 2016 27 augustus 2015 overgangsgesprekken 27 augustus 2015 startvergadering personeel om 18uur 1 september 2015 aanvang nieuw schooljaar 8 september 2015 eerste vergadering dagelijks bestuur

Nadere informatie

maandag 2 maart start groep 2 start verkeerproject met de hele Brede School

maandag 2 maart start groep 2 start verkeerproject met de hele Brede School 25 februari 2015, jaargang 5 nummer 12 Niet vergeten donderdag 26 februari ouderpanel maandag 2 maart start groep 2 maandag 2 maart start verkeerproject met de hele Brede School donderdag 5 maart creamiddag

Nadere informatie

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober.

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober. Nieuwsbrief 2 - Oktober: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen. Alle kinderen namen een goede start. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte

Nadere informatie

Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school:

Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school: Het waren weer boeiende weken op onze school! Dieren- en plantenpaspoorten in alle klassen van onze school: Wist je dat onze kleuters en leerlingen de meest voorkomende zwammen, planten en dieren uit onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2016

Nieuwsbrief juli 2016 Kwadijk 92, 1471 CE Kwadijk Nieuwsbrief juli 2016 Belangrijke data juli: 6 juli Studiedag, kinderen vrij 7 juli Rapport mee 7/8 juli Kleuterspellen mee naar huis, schoonmaak 11 juli Bedankochtend 11 juli

Nadere informatie

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS In december kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018 17 december tot vrijdag 21 december 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap- 1 e kleuterklas: Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 14 december tot vrijdag 18 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe jaar van start.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/ 7/2018-2019 Nieuwsbrief Sinterklaas is in het land! Joepie! Sint en Piet zijn weer in het land! Wij hebben van de Sint reeds een bericht gekregen dat hij samen met zijn Pieten zal langs komen op dinsdag

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016.

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016. Ninove, 28 oktober 2016 Einde zomertijd Oranje en rood, warme kleuren paddenstoelen en heerlijke geuren wandelingen door het bos kastanjes rapen in het mos donker, later licht een herfstzonnetje op je

Nadere informatie

t Klavernest

t Klavernest Gesubs. Vrije Basisschool - directie@klavernest.be secretariaat@klavernest.be - 03/312.05.92 Schoolkrant 22 2019 Fiscale attesten Indien je in 2018 een schoolrekening betaalde met een bedrag voor middagtoezicht

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Leonardo nieuwsbrief april 2016

Leonardo nieuwsbrief april 2016 Leonardo nieuwsbrief april 2016 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Vanaf begin maart ben ik gestart op de Leonardo/Achtbaan. Eerder heb ik mezelf al aan U voorgesteld via een brief. Het was een warm welkom

Nadere informatie

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren!

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren! 1. Pedagogische studiedag VRIJAF Op woensdag 1 juni zitten onze juffen en meesters voor de laatste keer dit schooljaar op de schoolbanken ;-) en hebben de kinderen een dagje vrij om nog eens heerlijk te

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief kan u in kleur vinden op onze website

Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief kan u in kleur vinden op onze website Zomerfladder Schooljaar 2017 2018 nr. 4 28 juni Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief kan u in kleur vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be De laatste schooldagen 3 de kleuterklas Op dinsdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 5/

NIEUWSBRIEF november 5/ NIEUWSBRIEF november 5/ 2017-18 Spaghettifeest allen daarheen! Zaal Holvenia 2440 Geel!!! Graag herinneren we jullie eraan dat de inschrijvingen voor het spaghettifeest nu maandag 13 november in ons bezit

Nadere informatie

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017

Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Nieuwsbrief einde schooljaar 2017 Beste ouder(s), Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan voor de deur. Nog één dagje en we sluiten onze schoolpoort voor 2 maanden. We blikken

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar Woensdag 1 mei Donderdag 2 mei Eerste communie, proficiat! Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei Maandag 6 mei 1 ste, 3 de en 5 de leerjaar KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar De kindjes van juf Karolien

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Schooljaar 2014-2015 nr. 7 1 juni 2015 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be U bent tevreden over onze schoolwerking? U bent

Nadere informatie

Van 4 februari tot 8 februari 2013

Van 4 februari tot 8 februari 2013 Van 4 februari tot 8 februari 2013 Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie De laatste week voor de vakantie wordt een echte feestweek! Maandag: Hiep hiep hoera!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

14. HET HUISWERKBELEID

14. HET HUISWERKBELEID Schoolwerkplan Pagina - 1 14. HET HUISWERKBELEID 14.1 Inleiding Huiswerk roept meestal heftige reacties op. Er zijn voor- en tegenstanders. Voor kinderen is het meestal niet hun favoriete bezigheid. Ook

Nadere informatie

maandag 24 september tot vrijdag 28 september 2018

maandag 24 september tot vrijdag 28 september 2018 maandag 24 september tot vrijdag 28 september 2018 Woensdag 26 september is er onze eerste pedagogische studiedag. Een dagje vrijaf voor de kinderen, de juffen en meesters opnieuw op de schoolbanken. Wat

Nadere informatie

Week 14 4 april Agenda

Week 14 4 april Agenda Schoolplein Wat is er hard gewerkt aan het plein, onder supervisie van onze conciërge meester Ruud. Vandaag zijn de mannen bezig om het plein weer netjes te maken en de waterroute wordt gegraven. Felicitaties

Nadere informatie

basistekst opgesteld door de zorgteams van de scholengemeenschap

basistekst opgesteld door de zorgteams van de scholengemeenschap Huiswerk ligt in het verlengde van het leerproces wat in de klas is gestart. Het vormt de brug tussen de school en de ouders. Via het huiswerkbeleid willen we spanningen en conflicten vermijden en inspelen

Nadere informatie