juni 2002 Meetapparatuur 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "juni 2002 Meetapparatuur 2"

Transcriptie

1 5 Meetapparatuur 2

2 2 Inhoudsopgave en colodinges Charles Claessens pag 2 De COM Monitor idem pag 3 De HFR-1 idem pag 6 Colofon het bitje idem pag 8 Ditmaal een beschrijving van twee andere meetapparaten om hoogfrequente straling mee te kunnen meten. Beide meters meten niet gemiddelde waarden maar de pieken. Ook deze meters zijn niet geschikt om grenswaarden mee te bepalen, maar ja, het moge duidelijk zijn, dat het meten van grenswaarden in feite geen zin heeft. Ziek worden we bij EM stralingsvelden die ver onder de thermische grenswaarden liggen. De ÖDP heeft reeds *mijn* waarde van 100 µw/m² in hun programma opgenomen. ;o) Denk niet dat beide apparaten zomaar wat in elkaar geflanste elektronica inhoudt. Er is heel wat studie en ontwikkelingen aan vooraf gegaan. Het duurt jaren vooraleer medicijnen goedgekeurd op de markt mogen komen. Soms wel tientallen jaren. Het circus met de homeopathische middelen, waarvan de specifieke werking bewezen moet kunnen worden, vooraleer ze op de lijst van goedkeuring mogen komen, is iets absurds. Elektronische ontwikkelingen, welke daarentegen nog helemaal niet getoetst zijn op gevaarlijkheid voor de volksgezondheid, worden meteen op de markt geworpen. Alle roepen om testen en keuring en onderzoek worden wuivend terzijde geschoven en afgedaan als onnozel. Dit is gebeurd met GSM (frequenties 900 MHz en GHz). Dit is zeker gebeurd met het nieuwe UMTS (frequenties GHz) En ook het geval met WLan of WiFi (frequenties rond GHz). WLan is het nieuwste snufje om in de tuin op je laptop draadloos te kunnen internetten. Resonatiefrequenties van prostaat: 1.79 GHz, van de lever: 1.85 GHz, van de gal 1.87 GHz, van het hart GHz, van de nieren 1.98 GHz. Dat belooft wat. Verder is het wachten geblazen op de nieuwe HF Detektor 2 van Aaronia, die op papier technisch heel veelbelovend en eveneens redelijk geprijsd zou zijn. Release datum is 1 juli We zijn benieuwd. De Lambda Fox zal nog wel even op zich laten wachten.

3 3 D e COM Monitor is een meetinstrument voor het bepalen van hoogfrequente gepulste straling, zoals die afgegeven wordt door GSM masten, GSM telefoons, mikrogolfovens, DECT telefoons, etc. Het is zo groot als een pakje sigaretten en je steekt hem gemakkelijk in je broekzak. In tegenstelling tot de HF Digitmeter II, die rechtop gehouden dient te worden en dan links als rechts de storingsbronnen meet (en waardoor je soms niet weet of die nu links of rechts zitten in gebieden waar veel zenders zijn) moet je bij de COM Monitor de kleine vaste antenne in de richting van de storingsbron richten. Hij dient daarbij uitstekend als aanpeil antenne, en wijst de bronnen onverbiddelijk aan. Aan de linkerzijde wordt de 9 V batterij geplaatst en aan de andere zijde bevindt zich een aanluiting voor een datalogger.

4 De COM Monitor wordt aangezet door op de dikke rubber knop in het midden te drukken; een blauw knipperlicht rond deze knop geeft dan aan, dat er gemeten wordt. Aan de linkerzijde zijn kleine LED-tjes die een bereik van 0.7 tot 6.5 Volt per meter aangeven. 4 Deze waarden 0.7 tot 6.5 V/m korresponderen met in andere landen geldende grenswaarden. De in Nederland geldende grenswaarden, 49 V/m voor GSM 900MHz en 81 V/m voor GSM 1800MHz kunnen hier dus niet mee gekontroleerd worden. Erg is dat niet, want als je aan de 6.5 V/m komt is het al veel te veel voor je gezondheid, ongeacht wat de Gezondheidsraad en mevrouw Borst beweren. Mijn enige bezwaar is dat deze meter pas bij 0.7 V/m begint te meten. Ik had liever gezien dat hij bij 0.2 V/m zou beginnen, hetgeen overeenkomt met 100 µw/m², de grenswaarde volgens de SBM 2000 volgens bouwbiologen. Maar toch heb ik in dit middengebied van V/m heel wat kunnen vaststellen rondom mij heen. De gemeten waarden zijn vrij nauwkeurig en zouden niet meer dan ± 6 db mogen afwijken. Het is een ideaal apparaat om bijvoorbeeld een DECT telefoon toestel aan te peilen. Hij geeft heel goed deze straling weer; hoe dichter je bij het toestel komt, hoe meer lampjes gaan branden. Van mijn bovenburen kan ik zo precies door mijn 20 cm dikke betonnen plafond heen bepalen waar zij de basis van hun DECT telefoon geplaatst hebben.

5 Daar waar de Digitmeter breedbandig gemiddelden aangeeft, meet de COM Monitor niet gemiddelden doch de pieken van de gepulste signalen. Dit is een wezenlijk verschil. Daardoor komt het dat de bij de COM Monitor aangegeven waarden korrekt steeds hogere zijn, dan gemeten worden bij breedband effektiefwaarden meetapparaten. Alle internationale richtwaarden zijn gebaseerd op waarden, die over een periode van 6 minuten gemiddeld worden, maar men is het er over eens, dat de impulspieken toonaangevend zijn voor a-thermische biologieshce effekten. Op die kleine 4 polige stekker aan de zijkant kan een als extra aan te schaffen kabel aangesloten worden, waaraan een Philip Harris CL200 Datalogger aangesloten kan worden, ofwel een Voltmeter met hoge ingangsimpedantie (> 100 kohm). Wanneerde de zwarte knop aan de voorzijde ingedrukt wordt blijft de CPM Monitor ca 1 minuut meten; wanneer het kabeltje aangesloten is, blijft de COM Meter net zo lang meten als het kabeltje er in zit. Onderstaande afbeelding geeft zo weer, wat aan straling bij een zendmast met de COM Monitor is gemeten. De Com Monitor werd daarbij steeds op 1.50 m hoogte gehouden. In de direkte nabijheid van de mast zijn er enorme verschillen en is te zien dat de meetwaarden zich rond een faktor 5 en meer onderscheiden, en dat binnen een bereik van een meter. Deze grote verschillen kunnen onder andere veroorzaakt worden door reflekties op de bodem, nabije gebouwen en andere strukturen. 5 Er zijn ook veel *zij-stralen* van mikrogolven, die uit de antenne onder veel steilere hoek afgestraald worden dan de hoofdstraal, die onder een hoek van ca. 2 en 10 graden onder de horizon afstraalt. De smalle zijstralen veroorzaken plaatselijke *hot spots* met hogere mikrogolf pieken, en deze zijn vaak de hoogste pieken, die bij proeven rond een basis zendmast gemeten worden. Deze bevinden zich NIET in de straal met de grootste intensiteit, maar veroorzaken wel de hoogste pieken, waaraan mensen blootgesteld worden. De kontrole instanties slaan meestal geen aandacht op de piekwaarden die optreden vlakbij de mast, en die van de zij- straling van de basisstationsantennes komen. De COM Monitor is te verkrijgen bij Priggen.

6 6 Wie op de website van ROM Elektronik bij kijkt bespeurt vrij snel een grote hoeveelheid meters die merendeels bij milieutechniek gebruikt worden. Uit hun assortiment mochten wij de HFR-1 mit Spitzenwerterfassung uittesten. Het is een hoogfrequent meter met een losse uittrekbare antenne, die bij nietgebruik netjes naast de meter er tegenaangeklemd kan worden (zie titelblad). De HFR-1 wordt gevoed door een 9 V batterij, aan de achterzijde. De antenne wordt op de BNC bus gestoken. Op de voorzijde zit een schakelaar, waarmee de meter aangezet kan worden. Men heeft keuze uit twee mogelijkheden; milliwatt per m² (mw/m²) of microwatt per m² (µw/m²). Aan de linkerzijde zit een schuifknop waarmee het audiogedeelte geaktiveerd kan worden. De ingebouwde luidspreker is naar mijn smaak veel te zwak om nauwkeurig naar de signalen te kunnen luisteren, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door een hoofdtelefoonaansluiting. Hiermee kan men de gemoduleerde signalen goed onderscheiden en naar type indelen. Een volumeregelaar zou hier niet misplaatst zijn. De HFR-1 meet in het frequentie gebied van 2 KHz tot > 3 GHz. Het meetbereik in mw/m² gaat van: 1 tot 1999 mw/m². Het meetbereik in µw/m² gaat van: 1 tot 1999 µw/m². (Het verschil in meetbereik is dus 1000 µw/m²) Bij mijn metingen in het veld kwam ik niet hoger dan 4 mw/m². Er zijn geen posities achter de komma. Het meest gebruikt wordt de positie in µw/m², (die wèl fijner aanduidt). Net als de COM Monitor meet de HFR-1 *mit Spitzenwerterfassung* de pieken van de hoogfrequente EM velden. Op de volgende pagina is de antenne helemaal uitgetrokken. Daarnaast is hij in de stand zoals hij het meeste gebruikt wordt.

7 7 De lengte van de antenne heeft te maken met overeenkomstige frequentie gebieden. Zo geeft men aan van MHz, van MHz, vanaf 220 MHz, ca MHz en vanaf ca 1800 MHz. Dit is wel een uitzoekerij, maar het werkt wel in de praktijk. Vergeleken met mijn Digitmeter liggen de lagere waarden wat hoger en de hogere waarden wat lager zoals ik ze op het display aflees. De Digitmeter meet gemiddelden en de HFR-1 pieken. Maar dit is helemaal niet erg, want dit soort meters dienen ook niet om grenswaarden te kontroleren. Ze zijn wel heel geschikt om straling aan te geven en afschermingsmaatregelen op effektiviteit te kunnen beoordelen. Het blijkt dat sommige zenders onder 45 zenden. De HFR-1 dient daarom dan ook iets omhoog onder 45 gehouden te worden om hogere waarden te kunnen aflezen. De HFR-1 is ook heel geschikt om zendmasten aan te peilen. Dat doet hij erg goed. Ook DECT toestellen geeft hij goed aan. Het gebruik van de uittrekbare antenne ivm verschillende frequenties vereist enige oefening.

8 8 Eindredactie: Ontwerp en vormgeving: Charles Claessens Charles Claessens Redactie: Charles Claessens tel Kopij voor het augustus nummer insturen vóór 15 juli! Copyright: Het auteursrecht van de artikelen berust nadrukkelijk bij de auteurs. Overname van gehele of gedeelten van artikelen is alleen toegestaan na nadrukkelijke toestemming van de auteur en mits de bron, *het bitje* wordt vermeld. Ingezonden kopij: De redactie van *het bitje* is niet verantwoordelijk voor de auteursrechten of het copyright van de ingezonden kopij. De verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid ligt bij de inzender. De redactie behoudt zich het recht voor om, in overleg, ingezonden kopij in te korten, in meerdere afleveringen of in anderszins gewijzigde vorm te plaatsen. *het bitje* zal de 1e van iedere maand te downloaden zijn van de webpagina: Voor die wijsneuzen, die willen weten waarmee het bitje tot stand is gekomen: InDesign 2.0.1, Acrobat 5.05, Photoshop 7, Paint Shop Pro 7.04, XaraX 1.0, Painter 7, KPT 5, S-Spline 2.03 en veel fantasie [1938 was toch wel een goed jaar]. Het is ook mogelijk het bitje bij verschijnen automatisch per in uw postbak te ontvangen. U dient dit dan wel via een kenbaar te maken aan: cclaessens@chello.nl Als u het met bepaalde artikelen niet eens bent, mag u uw mening best aan de redaktie mededelen. Dan hebben we meteen weer kopij voor het volgende nummer!

Meetbaarheid van deze problematiek

Meetbaarheid van deze problematiek 6 Meetbaarheid van deze problematiek 2 Inhoud en Colodings Charles Claessens pagina 2 Charles Claessens Elektrosensibiliteit pagina 3 Colofon het bitje Charles Claessens pagina 8 Er zijn enkelen, die mij

Nadere informatie

Inhoud en Colodings Charles Claessens Pagina 2 Microwave Warner Charles Claessens Pagina 3. Colofon het bitje Charles Claessens Pagina 7

Inhoud en Colodings Charles Claessens Pagina 2 Microwave Warner Charles Claessens Pagina 3. Colofon het bitje Charles Claessens Pagina 7 6 2 Inhoud en Colodings Charles Claessens Pagina 2 Microwave Warner Charles Claessens Pagina 3 Colofon het bitje Charles Claessens Pagina 7 Hier de oplossing op de vraag welke men zich bij de titelpagina

Nadere informatie

september 2002 Meetapparatuur 3

september 2002 Meetapparatuur 3 5 Meetapparatuur 3 2 Inhoudsopgave en colodinges Charles Claessens pag 2 HF Detektor II idem pag 4 HF Digitmeter II Extra's idem pag 13 Colofon het bitje idem pag 15 Dit is weer eens een verhaal in de

Nadere informatie

Hier het antwoord op de vraag, die men zich op de voorpagina zou stellen: Waarheen wijst die vinger?

Hier het antwoord op de vraag, die men zich op de voorpagina zou stellen: Waarheen wijst die vinger? 6 2 Inhoud en Colodings Charles Claessens pagina 2 Endotronic Charles Claessens pagina 3 Digitmeter II + VLF Spion Charles Claessens pagina 4 Esmog Spion Charles Claessens pagina 5 Profi Spion Charles

Nadere informatie

Rapport veldmeting uitgevoerd d.d

Rapport veldmeting uitgevoerd d.d Zwartbroekweg 124 5237 KZ s-hertogenbosch E-mail: Emv.Ninja@Ziggo.nl Website: www.emv.ninja Tel.: 073 8506769 KvK nr.: 17121692 BtwNr NL070611993B01 Rapport veldmeting uitgevoerd d.d. 2018-12-04 Samenvatting

Nadere informatie

juli 2004 Over UMTS, de Gezondheidsraad en volksverlakkerij

juli 2004 Over UMTS, de Gezondheidsraad en volksverlakkerij 6 Over UMTS, de Gezondheidsraad en volksverlakkerij 2 Inhoudsopgave en colodinges Charles Claessens pag 2 UMTS, de Gezondheidsraad en volksverlakkerij Gerrit Teule pag 4 Colofon het bitje Charles Claessens

Nadere informatie

VEMES protocol voor het meten van elektromagnetische straling

VEMES protocol voor het meten van elektromagnetische straling VEMES protocol voor het meten van elektromagnetische straling Versie 4. Datum: 15 maart 2016 Doel van dit protocol: Het vastleggen van de te hanteren meetmethoden voor het onderzoek naar laag- en hoogfrequente

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Zeewolde - Juttepeerlaan Plaats: Zeewolde Aanleiding: Steekproefmeting Datum meting: 22 september 2014 Copyright: AgentschapTelecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Eemsmond. Datum meting: Vrijdag 17 februari 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Gemeente meting: Plaats meting: Haarlem Haarlem Datum meting: woensdag 18 juli 2018 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2018 Pagina 1 van 7 Inhoud 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

GSM-straling - wat weten we zeker!

GSM-straling - wat weten we zeker! GSM-straling - wat weten we zeker! Prof. Dr. ir. Guy Vandenbosch ESAT-TELEMIC, K.U.Leuven tel.: 32-(0)16-32.11.10 email: guy.vandenbosch@esat.kuleuven.ac.be Guy Vandenbosch departement Elektrotechniek,

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Goeree-Overflakkee Datum meting: Woensdag 9 december 2015 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1.

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Amsterdam, gemeente Amsterdam Datum meting: Maandag 4 april 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1.

Nadere informatie

METING STRALING HOOGFREQUENT

METING STRALING HOOGFREQUENT METING STRALING HOOGFREQUENT Locatie: Woning de heer P. Christiaans Smaragdstraat 48 te Amsterdam Datum meting: 22 maart 2017 Stralingsmeting.nu Aanleiding onderzoek De heer Christiaans heeft een meting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Venray Datum meting: Donderdag 21 september 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Asten Datum meting: Maandag 14 november 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Oudewater Datum meting: Woensdag 10 mei 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Heerde Plaats: Heerde Datum Meting: 19 maart 2014 Copyright: Agentschap Telecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Veldsterktemetingen DVB-T zendmast, Croy te Eindhoven

Veldsterktemetingen DVB-T zendmast, Croy te Eindhoven LAMBDA ENGINEERING Lambda Engineering B.V. P.O. Box 852, NL-1200 AW Hilversum Javalaan 25A, NL-1217 HD Hilversum tel.: +31 35 6283732, fax: +31 35 6295094 - MEETRAPPORT - Onderwerp: Veldsterktemetingen

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Delfzijl Datum meting: Donderdag 8 maart 2018 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2018 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Valkenswaard Datum meting: Dinsdag 25 oktober 2017 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 8 Inhoud 1. Algemene gegevens 3 2. Gegevens

Nadere informatie

Gezondheid en elektromagnetische velden (Bron nationaal antennebureau)

Gezondheid en elektromagnetische velden (Bron nationaal antennebureau) Gezondheid en elektromagnetische velden (Bron nationaal antennebureau) Onderzoek Effecten Blootstellinglimieten Wonen en werken Weigeren van een bouwvergunning Iedereen wordt op vrijwel elk moment van

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Hilversum Datum meting: Woensdag 14 juni 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Veldsterktemeting gemeente Hilversum

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Oude IJsselstreek Datum meting: Donderdag 27 juli 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Gemeente meting: Plaats meting: Nissewaard Spijkenisse Datum meting: woensdag 30 mei 2018 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2018 Pagina 1 van 7 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Tiel Datum meting: Woensdag 21 september 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Amsterdam Plaats: Amsterdam Aanleiding: Verzoek Antennebureau Datum Meting: 29 augustus 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Tilburg Datum meting: Donderdag 18 juni 2015 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Oegstgeest - Mien Ruyspark Plaats: Oegstgeest Aanleiding: Voorlichtingsactiviteit Antennebureau Datum Meting: 4 december 2014 Copyright: Agentschap Telecom 2014

Nadere informatie

Handleiding FA106 / FA306 versie 1.0. Field Analyzer. FA106 en FA306. Handleiding

Handleiding FA106 / FA306 versie 1.0. Field Analyzer. FA106 en FA306. Handleiding Field Analyzer FA106 en FA306 Handleiding 1 Inhoud Inhoud...2 Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Bediening algemeen...4 1.1 In- en uitschakelen...4 1.2 Keuze veldsoort...4 1.3 Afbeelding voorkant...5 1.4 Batterij...6

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Stichtse Vecht Datum meting: Woensdag 22 juni 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Leiden Plaats: Leiden Datum Meting: 10 juni 2015 Copyright: Agentschap Telecom 2015 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Den Horn - Dorpsstraat Plaats: Den Horn Aanleiding: Voorlichting Datum Meting: 24 september 2014 Copyright: Agentschap Telecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Nieuwkoop - Dennenlaan (nulmeting) Plaats: Nieuwkoop Aanleiding: Voorlichting Datum Meting: 16 januari 2012 Copyright: Agentschap Telecom 2012 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Bunschoten Datum meting: Woensdag 10 mei 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Drouwen, gemeente Broger Odoorn Datum meting: Donderdag 17 maart 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Veldsterktemeting

Nadere informatie

april 2002 Meetapparatuur

april 2002 Meetapparatuur 5 Meetapparatuur 2 Inhoudsopgave en colodinges Charles Claessens pag 2 Meten is weten idem pag 3 Dreamsuite Gel Series idem pag 15 Colofon het bitje idem pag 24 Ditmaal een stuk over meetapparatuur voor

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Zutphen Datum meting: Donderdag 8 december 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Peel en Maas Datum meting: Maandag 14 november 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Geertruidenberg Datum meting: Donderdag 18 juni 2015 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Sudwest Fryslan Datum meting: Donderdag 20 april 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Emmen Plaats: Emmen Datum Meting: 27 februari 2014 Copyright: Agentschap Telecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting Veldsterktemeting

Nadere informatie

Het heeft wat geduurd, maar hier is weer een uitgave van *het bitje*. Daarom het hoofdstuk Alternatief.

Het heeft wat geduurd, maar hier is weer een uitgave van *het bitje*. Daarom het hoofdstuk Alternatief. 6 2 Inhoud en Colodings Charles Claessens pag. 2 Nieuw Charles Claessens pag. 3 Meetapparaten Charles Claessens pag. 4 Accessoires Charles Claessens pag. 13 Colofon het bitje Charles Claessens pag. 16

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Amsterdam Datum meting: Donderdag 15 november 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 11 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Hilversum Datum meting: Woensdag 14 juni 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Veldsterktemeting gemeente Hilversum

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Utrechtse Heuvelrug Plaats: Doorn Datum Meting: 12 september 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting Veldsterktemeting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Winschoten Plaats: Winschoten Datum Meting: 12 februari 2014 Copyright: Agentschap Telecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting Veldsterktemeting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Zoetermeer. Datum meting: Donderdag 22 december 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Goeree-Overflakkee Datum meting: Donderdag 29 oktober 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Capelle aan den IJssel Datum meting: Maandag 12 maart 2018 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2018 Veldsterktemeting gemeente

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Schouwen-Duiveland. Datum meting: Donderdag 10 augustus 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Rotterdam RET, Nautastraat Plaats: Aanleiding: Rotterdam Voorlichtingsactiviteit Antennebureau Datum meting: 18 mei 2015 Copyright: Agentschap Telecom 2015 Onderdeel Ministerie van Economische

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Gemeente Plaats meting: Deventer Schalkhaar Datum meting: 24 mei 2018 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2018 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene gegevens 3 2. Gegevens

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Westland. Datum meting: Donderdag 11 mei 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene gegevens

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Valkenburg aan de Geul Datum meting: Maandag 14 november 2016 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Haarlem - A. Hofmanweg Plaats: Haarlem Aanleiding: Steekproef Datum Meting: 18 juni 2014 Copyright: Agentschap Telecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting Veldsterktemeting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Gemeente meting: Plaats meting: Arnhem Arnhem Datum meting: 4 juli 2018 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2018 Pagina 1 van 7 Inhoud 1. Algemene gegevens 3 2. Gegevens

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Goeree-Overflakkee. Datum meting: Donderdag 10 augustus 2017 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2017 Pagina 1 van 10 Inhoud

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Megen (NB) Maasdijk, Torenstraat & Walstraat Plaats: Megen Aanleiding: Voorlichting Antennebureau Datum Meting: 22 november 2011 Copyright: Agentschap Telecom 2011 Onderdeel Ministerie

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Elektromagnetische veldmeter PCE-EM29

GEBRUIKSAANWIJZING Elektromagnetische veldmeter PCE-EM29 PCE Brookhuis Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pcebrookhuis.nl GEBRUIKSAANWIJZING Elektromagnetische veldmeter PCE-EM29

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Stavoren - Stationsweg / Meerweg Plaats: Stavoren Aanleiding: Herhalingsmeting Datum Meting: 6 maart 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Voorburg - Soomerluststraat Plaats: Voorburg Aanleiding: Steekproefmeting Datum meting: 2 juli 2013 Copyright: AgentschapTelecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Amsterdam - Wibautstraat Plaats: Aanleiding: Amsterdam Voorlichtingsactiviteit Datum Meting: 14 januari 2015 Copyright: Agentschap Telecom 2015 Onderdeel Ministerie van Economische

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Beilen De Perk Plaats: Beilen Aanleiding: Steekproefmeting Datum Meting: 25 februari 2015 Copyright: Agentschap Telecom 2015 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting Veldsterktemeting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting: Gemeente Schinnen Datum meting: Woensdag 2 december 2015 ID nummer: 6163298 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2016 Pagina 1 van 9 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Berkel en Rodenrijs - Laan van Romen Plaats: Berkel en Rodenrijs Aanleiding: Herhalingsmeting Datum meting: 2 juli 2013 Copyright: AgentschapTelecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Gemeente meting: Plaats meting: Gemeente Alkmaar De Rijp Datum meting: Woensdag 31 oktober 2018 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2019 Pagina 1 van 7 Inhoud 1. Algemene

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Megen (NB) Maasdijk & Walstraat Plaats: Megen Aanleiding: Voorlichting Antennebureau Datum Meting: 2 november 2011 Copyright: Agentschap Telecom 2011 Onderdeel Ministerie van

Nadere informatie

Bestek nr LNE/OL /12031/M&G. WiCa - Universiteit Gent/iMinds

Bestek nr LNE/OL /12031/M&G.  WiCa - Universiteit Gent/iMinds Infosessie onderwijs 28 november te Brussel Opzetten van een meetcampagne om de stralingsblootstelling van nieuwe technologieën en Wifi in scholen te bepalen Bestek nr LNE/OL201100024/12031/M&G Prof. Luc

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Amersfoort - Stadhuisplein Plaats: Amersfoort Aanleiding: Voorlichtingsactiviteit Datum Meting: 25 april 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Groningen - Zernikelaan Plaats: Groningen Aanleiding: Steekproefmeting Datum Meting: 20 maart 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

UHF-ontvangstmodule. Bestnr. 19 26 35. Stand: 02/95 Wijzigingen voorbehouden

UHF-ontvangstmodule. Bestnr. 19 26 35. Stand: 02/95 Wijzigingen voorbehouden Bestnr. 19 26 35 UHF-ontvangstmodule Stand: 02/95 Wijzigingen voorbehouden Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische

Nadere informatie

ME 3030B ME 3830B ME 3840B (16 HZ 2 khz) (5 Hz 100 khz) (5 Hz 100 khz)

ME 3030B ME 3830B ME 3840B (16 HZ 2 khz) (5 Hz 100 khz) (5 Hz 100 khz) Gebruikshandleiding ME 3030B ME 3830B ME 3840B (16 HZ 2 khz) (5 Hz 100 khz) (5 Hz 100 khz) Duo Veldsterkte Meter voor elektrische- en magnetische laagfrequent wisselvelden Algemene meettips Omdat de veldsterkte

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Amsterdam - Oosterdoksstraat Plaats: Amsterdam Aanleiding: Voorlichtingsactiviteit Antennebureau Datum Meting: 13 februari 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Groningen - Martinikerkhof Plaats: anleiding: Groningen Herhalingsmeting Datum Meting: 30 maart 20 Copyright : gentschap Telecom 20 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie 50

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Tjerkgaast - Gaestdijk Plaats: Tjerkgaast Aanleiding: Steekproefmeting Datum Meting: 6 maart 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cardioman. Inleiding

Gebruikershandleiding Cardioman. Inleiding Inleiding Hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van uw Cardioman, het eerste waarschuwingsapparaat voor elektrische, magnetische en elektromagnetische velden speciaal bedoeld voor pacemakeren ICD-patiënten.

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting. Datum meting: 25 oktober 2018

Rapport Veldsterktemeting. Datum meting: 25 oktober 2018 Rapport Veldsterktemeting Gemeente meting Plaats meting: Eindhoven Eindhoven Datum meting: 25 oktober 2018 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2019 Inhoud 1. Algemene gegevens 2 2. Gegevens antenne

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Egmond aan Zee - Zeeweg Plaats: Egmond aan zee Aanleiding: Steekproefmeting Datum Meting: 4 juli 2013 Copyright: Agentschap Telecom 2013 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Handleiding FA505 versie Field Analyzer FA505. Handleiding

Handleiding FA505 versie Field Analyzer FA505. Handleiding Field Analyzer FA505 Handleiding 1 Inhoud Inhoud...2 Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Bediening algemeen...4 1.1 In- en uitschakelen...4 1.2 Keuze veldsoort...4 1.3 Afbeelding voorkant...5 1.4 Batterij...6 1.5

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Gemeente meting: Plaats meting: Gemeente Amsterdam Amsterdam Zuid-Oost Datum meting: donderdag 22 november 2018 Alle rechten voorbehouden, Agentschap Telecom 2019 Pagina 1 van

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting. Diverse meetlocatie s West-Terschelling. West-Terschelling. 10 mei 2011

Rapport Veldsterktemeting. Diverse meetlocatie s West-Terschelling. West-Terschelling. 10 mei 2011 Rapport Veldsterktemeting Diverse meetlocatie s West-Terschelling Plaats: Aanleiding: West-Terschelling Voorlichting Antennebureau Datum Meting : 10 mei 2011 Copyright : Agentschap Telecom 2011 Onderdeel

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting ambulancevoertuig

Rapport Veldsterktemeting ambulancevoertuig Rapport Veldsterktemeting ambulancevoertuig Meetlocatie: Meetveld Leusden Agentschap Telecom Plaats : Amersfoort Aanleiding : Voorlichting Datum : Meting 18 mei 2010 Copyright : Agentschap Telecom 2010

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Hoek van Hollan - President J.V. Wierdsmastraat Plaats: Hoek van Holland Aanleiding: Herhalingsmeting Datum meting: 20 maart 2014 Copyright: AgentschapTelecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische

Nadere informatie

Reglementering voor draadloze telecommunicatie-apparatuur

Reglementering voor draadloze telecommunicatie-apparatuur Draadloze toestellen Reglementering voor draadloze telecommunicatie-apparatuur * Draadloze huistelefoons * Babyfoons * Draadloos op internet * Bluetooth * Vergelijking van SAT-waarden Inleiding Vraagt

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Alphen aan den Rijn - Evenaar Plaats: Alphen aan den Rijn Aanleiding: Steekproefmeting Datum meting: 20 maart 2014 Copyright: AgentschapTelecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Terneuzen Oude Vaart Plaats Terneuzen Aanleiding Steekproefmeting Datum meting: 19 mei 2014 Copyright: AgentschapTelecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. HF32D HF35C HF38B (800MHz-2,7GHz) (800MHz-2,7GHz) (800MHz-2,7GHz) ( 3,3Ghz - ruimere tolerantie)

Gebruikshandleiding. HF32D HF35C HF38B (800MHz-2,7GHz) (800MHz-2,7GHz) (800MHz-2,7GHz) ( 3,3Ghz - ruimere tolerantie) Gebruikshandleiding HF32D HF35C HF38B (800MHz-2,7GHz) (800MHz-2,7GHz) (800MHz-2,7GHz) ( 3,3Ghz - ruimere tolerantie) Hoogfrequent Analyser voor frequenties van 800 MHz tot 2,7 (3,3) GHz Bedieningselementen

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Sluis - Burgemeester van Hootegemstraat Plaats Sluis Aanleiding Steekproefmeting Datum meting: 19 mei 2014 Copyright: AgentschapTelecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Venlo - Kaldenkerkerweg Plaats Venlo Aanleiding Steekproefmeting Datum meting: 4 juli 2014 Copyright: Agentschap Telecom 2014 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Agentschap Telecom Samenvatting

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Leeuwarden - Ceresweg Plaats: anleiding: Leeuwarden Herhalingsmeting Datum Meting : 7 april 211 Copyright : gentschap Telecom 211 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken, Landbouw

Nadere informatie

Meetinstrumenten. Student booklet

Meetinstrumenten. Student booklet Meetinstrumenten Student booklet Meetinstrumenten - INDEX - 2006-04-06-16:59 Meetinstrumenten In deze module wordt besproken hoe we meetinstrumenten op de juiste manier kunnen gebruiken. Het wordt steeds

Nadere informatie

Rapport Veldsterktemeting

Rapport Veldsterktemeting Rapport Veldsterktemeting Plaats meting gemeente Den Helder Plaats: Den Helder Datum Meting: 13 april 2015 Copyright: Agentschap Telecom 2015 Onderdeel Ministerie van Economische Zaken Samenvatting Veldsterktemeting

Nadere informatie

4 Colofon het bitje Charles Claessens pagina 26. Charles Claessens. Aaronia Spectran Spectrum Analyzer Charles Claessens

4 Colofon het bitje Charles Claessens pagina 26. Charles Claessens. Aaronia Spectran Spectrum Analyzer Charles Claessens 6 2 Inhoud en Colodings Charles Claessens pagina 2 Aaronia Spectran Spectrum Analyzer Charles Claessens pagina 4 Colofon het bitje Charles Claessens pagina 26 In het verre verleden heb ik mij beziggehouden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding AT-500T/R. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen.

Gebruikershandleiding AT-500T/R. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Gebruikershandleiding AT-500T/R 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Introductie: Bedankt voor het aanschaffen van dit 40 kanaals communicatiesysteem, AT-500T/R. Deze handleiding

Nadere informatie

Let op: bij gebruik op netvoeding kunt u de standaard batterij of oplaadbare batterij niet opladen.

Let op: bij gebruik op netvoeding kunt u de standaard batterij of oplaadbare batterij niet opladen. MMR-77 NL Version 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Bedieningselementen AM/FM bandschakelaar Noodsignaal Dynamovoeding Aanduiding AM/FM Afstem-controlelampje Oplaad-controlelampje Verlichtingsknop

Nadere informatie

Meetinstrumenten. PEKLY 33, Rue Boussingault _ Paris. Werkboekje behorende bij de software. Naam : Klas: 3, 15, 30, 150, 450 1,5 2

Meetinstrumenten. PEKLY 33, Rue Boussingault _ Paris. Werkboekje behorende bij de software. Naam : Klas: 3, 15, 30, 150, 450 1,5 2 Meetinstrumenten. 3, 1, 3, 1, 4 1,.1 Hz 4 o +1...+ o C PEKLY 33, Rue Boussingault _ Paris Werkboekje behorende bij de software. Naam : Klas: Figuur 1 Figuur - H.O.Boorsma. http://www.edutechsoft.nl/ 1

Nadere informatie

Antennes in uw omgeving. Antennebureau Louwrens Wemekamp 11 januari 2017

Antennes in uw omgeving. Antennebureau Louwrens Wemekamp 11 januari 2017 Antennes in uw omgeving Antennebureau Louwrens Wemekamp 11 januari 2017 Inhoud Over het Antennebureau Waarom antennes Hoe werken antennes Antennes en gezondheid Regels plaatsing antennes Antennes bij u

Nadere informatie

Protocol onderzoek installatiemogelijkheden FHT. Voorbeeld Meetrapport Stralingsanalyse Woning en Manege

Protocol onderzoek installatiemogelijkheden FHT. Voorbeeld Meetrapport Stralingsanalyse Woning en Manege Protocol onderzoek installatiemogelijkheden FHT Voorbeeld Meetrapport Stralingsanalyse Woning en Manege Naam Adres Woonplaats Breda, 7 juli 2014 Geachte heer en mevrouw, Naar aanleiding van het meten van

Nadere informatie

Straling, kanker en VLF

Straling, kanker en VLF Straling, kanker en VLF 2 Inhoud en Colodings Charles Claessens pagina 2 Charles Claessens Elektrosensibiliteit pagina 3 Colofon het bitje Charles Claessens pagina 9 Er zijn enkelen, die mij verwijten

Nadere informatie