RAILPRODUCT. september Nieuwsbrief voestalpine Railpro BV. Retouren doorslagveiligheden. Vrijgave ZOOM in behandeling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RAILPRODUCT. september Nieuwsbrief voestalpine Railpro BV. Retouren doorslagveiligheden. Vrijgave ZOOM in behandeling"

Transcriptie

1 RAILPRODUCT Nieuwsbrief voestalpine Railpro BV september 2009 Vrijgave ZOOM in behandeling voestalpine Railpro heeft bij ProRail vrijgave aangevraagd voor de Zware Overweg Op Maat. Hiervoor overweegt ProRail de bestaande regelgeving aan te passen. De ZOOM wordt inmiddels door bijna alle aannemers naar volle tevredenheid toegepast. De toepassing van de ZOOM levert een aanzienlijke tijdwinst op, waardoor de buitendienststelling wordt verkort. Daarnaast is de betere kwaliteit en hierdoor betere duurzaamheid van groot belang. Mocht u vragen hebben, kunt u contact opnemen met André Dul, productmanager, telefoonnummer , andre.dul@railpro.nl. Retouren doorslagveiligheden De huidige RiBe doorslagveiligheid, zoals gebruikt bij paalspoorstaafverbindingen, dankt zijn functioneren aan ioniserend materiaal. Hoewel de stralingniveaus klein zijn en het verval relatief snel gaat, valt deze doorslagveiligheid (productnummer NB71030) onder de strikte eisen van de kernenergiewet. Het gebruik en het handelen hiervan is slechts onder specifieke voorwaarden toegestaan. voestalpine Railpro is in het bezit van de benodigde vergunning om deze materialen te transporteren, op te slaan en te leveren. Naast de levering van doorslagveiligheden onder deze vergunning, heeft voestalpine Railpro haar processen hernieuwd ingericht op de retourstroom van doorslagveiligheden. Conform de wetgeving dient de eigenaar en behandelaar van het product zeker te stellen dat het geïoniseerde materiaal op een veilige en adequate manier wordt afgevoerd. Op basis van een hernieuwde vergunning en aangebrachte voorzieningen op het terrein biedt voestalpine Railpro u de volgende service: - met eigen geautoriseerd vervoer worden oude doorslagveiligheden periodiek bij u opgehaald; - retouraantallen worden geregistreerd en gemeld bij het ministerie conform wetgeving; - kleine aantallen worden verzameld voor veilige opslag en efficiënte afvoer; - activiteiten kunnen worden gecontroleerd door ministerie en arbeidsinspectie.

2 Deze service wordt u geboden voor een prijs van 27,50 per doorslagveiligheid. Voor het ophalen van doorslagveiligheden wordt één keer per kwartaal een speciaal transport gepland. Indien u grote aantallen doorslagveiligheden retour levert, kan een extra transport worden georganiseerd. Via uw vaste contactpersoon op de afdeling Verkoopbinnendienst kunt u een retourlevering aanmelden. Uiteraard kunt u ook bij voestalpine Railpro terecht voor nieuw te leveren doorslagveiligheden en een korte instructie voor uw personeel om op een veilige manier met gebruikte doorslagveiligheden om te gaan. Naast de hierboven beschreven retourservice kan voestalpine Railpro haar beschikbare stralingsdeskundigheid wellicht nog op een andere manier voor u inzetten. Voor meer informatie hierover of over de specifieke producten kunt u contact opnemen met Hans de Vries, productmanager, telefoonnummer , hans.de.vries@railpro.nl. aangebracht om deze op te ruwen ten tijde van bladval op het spoor tijdens de herfst. Door een beperkte behoefte heeft ProRail besloten om het handmatig aanbrengen dit jaar niet als standaard procedure toe te passen. voestalpine Railpro onderzoekt momenteel of het noodzakelijk is een kleine voorraad van Sandite aan te leggen. Bij voldoende vraag wordt het product opgenomen in het handelsassortiment van voestalpine Railpro. U kunt uw behoefte kenbaar maken aan Friso Kuipers, productmanager, telefoonnummer , friso.kuipers@railpro.nl. Ultimate Signing langs het spoor voestalpine Railpro levert al jaren verkeersborden voor de railinfrastructuur. Vaste leverancier Holland Reliëf, onderdeel van de HR Groep, opende onlangs de modernste bordenfabriek van Europa. Met deze opening zijn diverse innovaties geïntroduceerd, zoals de overgang van glaspareltechniek naar microprismatische retroreflectie. Door middel van deze techniek lichten verkeersborden optimaal op bij het aanstralen met een koplamp. Ook de duurzaamheid is verbeterd, waardoor de garantie op borden tot 20 jaar is verlengd. voestalpine Railpro werkt in samenwerking met Holland Reliëf verdere innovaties uit. Sandite De afgelopen jaren stelde voestalpine Railpro namens ProRail 5-liter vaatjes Sandite ter beschikking aan de Nederlandse spoorwegmarkt voor het handmatig behandelen van gladde sporen. De handmatige toepassing van Sandite wordt ook wel Handite genoemd. Het product bestaat uit een gel, met zand- en metaaldeeltjes dat op gladde sporen wordt Voor meer informatie over dit product, kunt u contact opnemen met Hans de Vries, productmanager, telefoonnummer , hans.de.vries@railpro.nl.

3 Ontspoorplaten Vanaf medio juli mogen de stop-ontspoorblokken niet meer bij nieuw werk worden toegepast. Het alternatief is de ontspoorplaat. voestalpine Railpro heeft deze producten PC65006 (46 E3) en PC65008 (54 E1) opgenomen in haar assortiment. Beide uitvoeringen zijn zowel voor linker- als rechterontsporing toepasbaar. PC65006 PC65008 Nieuwe regio s railtransport Voor het railtransport geldt een specifieke regio-indeling van het Nederlandse spoorwegnet. De indeling van deze regio s is onlangs gewijzigd. De nieuwe regioindeling is te vinden in de on line prijslijst op railpro. Plaat,ontspoor.,L/R compl.,46e3 Plaat,ontspoor.,L/R compl.,54e1 De kunststof dwarsligger is uitgevoerd in twee verschillende typen. Beide typen zijn massief en gemaakt van gerecycled kunststof. Ze zijn voorzien van stalen bewapening in de lengterichting van de ligger met een boorvrije zone. Het eerste type is een ligger van 15x25 centimeter, lengte variërend van 2,60 tot 5,50 meter. De ligger is koppelbaar, waardoor de maximale lengte variabel is. Dit type ligger is een prima alternatief voor houten liggers. Het tweede type is verkrijgbaar in twee afmetingen, respectievelijk 15x25 en 22x25 centimeter. De lengte is standaard, 2,55 meter. De ligger is niet koppelbaar. De ligger heeft een weerstandverhogend profiel aan de zij- en onderkant van de ligger, waardoor de toepassing van zwaardere liggers en/of ankerschoenen kan worden voorkomen. In het ontwerp zijn grondstofkosten geminimaliseerd door het weglaten van materiaal. Deze ruimtes worden na plaatsing gevuld met ballast, waardoor de ligger toch zijn gewicht krijgt. Door toepassing van deze eenvoudige gewichtsbesparingmethode worden niet alleen veel grondstofkosten bespaard, maar is ook de handling van de ligger vergemakkelijkt. Kunststof dwarsligger ProRail heeft de vrijgave voor twee typen van de kunststof dwarsligger in behandeling genomen. Momenteel worden kunststof dwarsliggers in de baan getest volgens de richtlijn voor de houten dwarsliggers. Tot nu toe komt de kunststof dwarsligger beter uit de test op het punt van vormvastheid en de te verwachten levensduur. De kunststof dwarsligger kan in de vrije baan worden toegepast, zowel bewapend als onbewapend. voestalpine Railpro heeft het eerste type kunststof dwarsligger in haar assortiment opgenomen.

4 Het tweede type kunt u apart aanvragen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met André Dul, productmanager, telefoonnummer , andre.dul@railpro.nl. Binnengroefvullingen voor universele overwegen 46 E3 Sinds enige tijd zijn de oude binnengroefvullingen niet meer leverbaar. Om beschikbaarheid te garanderen heeft voestalpine Railpro een nieuw type binnengroefvulling laten ontwikkelen. Onderstaand treft u van deze nieuwe uitvoering de productcodenummers en bijbehorende prijzen aan Kunststof ligger,s20, lg 2.600x150x Kunststof ligger,s20, lg 2.800x150x Kunststof ligger,s20, lg 3.000x150x Kunststof ligger,s20, lg 3.200x150x Kunststof ligger,s20, lg 3.400x150x Kunststof ligger,s20, lg 3.600x150x Kunststof ligger,s20, lg 3.800x150x Kunststof ligger,s20, lg 4.100x150x Kunststof ligger,s20, lg 4.700x150x Kunststof ligger,s20, lg 5.000x150x Kunststof ligger,s20, lg 5.200x150x Rubber binnengroefvulling lang mm, 46 E Rubber binnengroefvulling lang mm, 46 E3 Prijs 163,- 217,- Voor meer informatie over deze producten, kunt u contact opnemen met André Dul, productmanager, telefoonnummer , andre.dul@ railpro.nl. Voorraad op Locatie voor ASSET Rail Sinds een jaar beheert voestalpine Railpro een lokaal magazijn voor ASSET Rail. Het magazijn bevat een assortiment voor het snel verhelpen van storingen in de betreffende regio. Doel van de samenwerking tussen ASSET Rail en voestalpine Railpro is het bereiken van een optimale beschikbaarheid van producten. Naast een assortiment voor het lokale magazijn is er een assortiment en een servicegraad vastgesteld voor goederen die rechtstreeks vanuit Railpro s centrale magazijn worden geleverd. De samenwerking is voor beide partijen het afgelopen jaar naar volle tevredenheid verlopen. De beschikbaarheid van producten voldeed aan de vooraf gestelde doelstellingen op het gebied van onder andere service levels en aanvullingen. Het aanhouden van voorraden brengt met de nieuwe contractvormen in toenemende mate risico s en kosten voor de aannemer met zich mee. Aangezien het besturen van voorraden tot de kernactiviteiten van voestalpine Railpro behoort, kan zij u als aannemer ondersteunen met het Voorraad op Locatie-concept, zodat u zich kunt richten op uw primaire taak: het beschikbaar houden van de infrastructuur. Van de huidige buitengroefvullingen (392761/lang mm en /lang mm) is nog voldoende voorraad beschikbaar. Voor het plaatsen van de overwegplaten tussen de groefvulling is inzetgereedschap beschikbaar. Deze zogenaamde schoenlepel is leverbaar onder productnummer Voordelen van Voorraad op Locatie zijn: - nauwkeuriger assortiment door afstemming op specifieke infrastructuur; - geborgde assortimentsbeschikbaarheid; - één aanspreekpunt door de keten;

5 - vereenvoudiging retourproces; - financieren van voorraden tegen (lagere) kostprijs; - verlaagd voorraadrisico door schaalgrootte; - voorraadsturing door gespecialiseerde partij; - besparing administratie- en transportkosten. Voor meer informatie over Voorraad op Locatie kunt u contact opnemen met Friso Kuipers, productmanager, telefoonnummer , friso.kuipers@railpro.nl. BWG-Sv in OVS voestalpine Railpro levert de zwevende ES-las type BWG-Sv. Dit product, dat frequent wordt toegepast in het Nederlandse spoor, wordt binnenkort opgenomen in het ontwerpvoorschrift (OVS) van ProRail. B-relais beschikbaar houden Om de beschikbaarheid van B-relais te kunnen garanderen, houdt voestalpine Railpro sinds vele jaren een (beperkte) voorraad aan. De hoogte van de voorraad wordt bepaald aan de hand van reserveringen door ingenieursbureaus, aannemers en ProRail. Reserveringen geschieden door het insturen van een reserveringsformulier. Bij de daadwerkelijke bestelling dient het reserveringsnummer te worden vermeld. Bij het volgen van deze procedure kan voestalpine Railpro garanderen dat de benodigde relais ook daadwerkelijk beschikbaar zijn. Voor het toepassen van de zwevende ES-las type BWG-Sv is het noodzakelijk om de liggers op 60 centimeter te leggen. In een aantal gevallen liggen de liggers dichter bij elkaar. Het risico bestaat dan dat de Vossloh-klem contact maakt met de lasbout, waardoor isolatieproblemen ontstaan. Om dit te voorkomen dienen rondom de ES-las vier kunststof klemplaten te worden bevestigd. Voor informatie over nieuwe of lopende relaisreserveringen kunt u contact opnemen met Marlies van Emst, commercieel medewerker, telefoonnummer , marlies.van.emst@railpro.nl. Het reserveringsformulier is ook te downloaden op de website Op NS90-liggers (267461) worden vier kunststof klemplaten met de kraagbout/ring met de ronde zijde op de Winkelführungsplatte en met de platte zijde op de spoorstaaf aangebracht. De productcode van deze set van vier klemplaten is Per BGW-Sv-las dient één set geleverd te worden.

6 Bij toepassing op vlakke liggers met rughellingplaten (140521) wordt de geïsoleerde bestaande bevestiging gebruikt, te weten , , en Klemplaat, HMPE, set voor ES-las BWG-Sv (4 stuks) Prijs 62,20 Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met André Dul, productmanager, telefoonnummer , andre.dul@railpro.nl. Storingskit voor ADOB Een aantal overwegen in Nederland is beveiligd door automatische dubbele overwegbomen (ADOBsysteem). Deze beveiligingsinstallatie van Scheidt & Bachman onderscheidt zich onder andere door een radarscanner die kan signaleren of er voertuigen op de oversteekplaats staan. In dat geval blijven de uitrijdbomen langer open, zodat deze voertuigen de overweg alsnog kunnen verlaten. Deze radarscanner bevindt zich in een manshoge dome bij de overweg. Voor vragen over de storingskit, de radardome of de procedure kunt u contact opnemen met Hans de Vries, productmanager, telefoonnummer , hans.de.vries@railpro.nl. Spoorplaatjes voor BWG-wissels BWG-wissels die in het Nederlandse spoor worden toegepast hebben toleranties op de platen. Deze tolerantie is te gebruiken om kleine deviaties in de spoorwijdte te corrigeren. Dit kan met behulp van spoorplaatjes/vulstripjes. De spoorplaatjes zijn zowel aan de binnen- als buitenzijde van de stoelen/platen te plaatsen en worden geleverd door voestalpine Railpro. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met André Dul, productmanager, telefoonnummer , andre.dul@railpro.nl. De gebruikte materialen worden vervolgens in rekening gebracht bij de betreffende procesaannemer. Prijs Spoorplaatje/vulstrip 2 mm 2, Spoorplaatje/vulstrip 3 mm 3, Spoorplaatje/vulstrip 4 mm 3, Spoorplaatje/vulstrip 5 mm 3,30 Ten bate van een snelle beschikbaarheid bij calamiteiten heeft ProRail voestalpine Railpro gevraagd om een radardome inclusief bijbehorende besturingsprinten op storingsvoorraad te leggen. Deze storingskit wordt bij een calamiteit door voestalpine Railpro via de 24-uur storingsdienst naar de betreffende overweg gestuurd, zodat de gefaalde onderdelen kunnen worden vervangen. Na terugzending controleert voestalpine Railpro de inhoud van de storingskit.

7 Revisie draagt bij aan duurzaamheid Veel producten in het spoor hebben van oudsher hoge productspecificaties en dragen daardoor bij aan de duurzaamheid van het Nederlandse spoor. Volledige vervanging van deze producten binnen een termijn van 10 tot 20 jaar is technisch niet noodzakelijk en economisch gezien onrendabel. Door middel van revisie, conform ProRail-voorschrift, zijn deze producten weer als nieuw. Het spoor kan zo op een duurzame manier in stand worden gehouden. Ook voor elektrotechnische producten is revisie een uiterst effectief en efficiënt middel, zoals voor: - B-relais; - leidingonderbrekers; - dwerglamphuizen; - overwegstellers; - wisselstellers; - railspoelen; - bovenleidingschakelaars; - draagkabelbokken; - etc. Als logistiek dienstverlener is voestalpine Railpro volledig toegerust om te reviseren producten van u in te kopen en deze na revisie weer aan te bieden. Specifieke uitwisselingsprogramma s bevorderen korte doorlooptijden bij uitwisseling in de baan. Zowel voor B-relais als voor de railtrafo heeft ProRail voestalpine Railpro een BEA toegekend. Voor advies over revisiemogelijkheden en uitwisselingsprogramma s kunt u terecht bij Hans de Vries, productmanager, telefoonnummer , hans.de.vries@railpro.nl. Aluminium overwegbomen Het afgelopen jaar is Railpro regelmatig benaderd om de beschikbaarheid van aluminium overwegbomen te verbeteren. Vooral bij het verhelpen van storingen bleek de levertijd nogal eens een probleem. Om u beter van dienst te zijn, heeft voestalpine Railpro een eigen voorraad aangelegd. Met de 24-uur storingsdienst kunnen de overwegbomen direct worden geleverd om storingen op te heffen. Bij het aanleggen van de voorraad is een selectie gemaakt van de meest voorkomende lengtes. Ook de benodigde aansluitmaterialen zijn in deze voorraad opgenomen. Houten bomen kunnen door aluminium bomen worden vervangen, mits deze niet langer zijn dan 5 meter en het laatste type AHOB-arm wordt toegepast. Er dient dan een speciaal bevestigingframe te worden gemonteerd en de afstelling van de boom moet worden aangepast. De aluminium bomen zijn verkrijgbaar met of zonder LED-verlichting, met of zonder bevestigingsupport en eventueel met aardkabel. Er zijn specifieke installatievoorschriften van ProRail van toepassing om de verscheidenheid te beperken. De bij voestalpine Railpro beschikbare overwegbomen en materialen vallen onder onderstaande productcodes. Product- Lengtes code PE61704 e.a. Boom, AHOB, m LED alum. z supp vanaf 2,50 tot 5,00 mtr PE61820 & 822 Boom, AHOB, alum. o.a. 4,50 en 4,75 mtr PE61860 e.a. Boom, AHOB, m LED alum. vanaf 3,25 tot 4,75 mtr PE61912 Litze v alum. boom PE61914 Spanbus, spiraal v alum. boom PE61916 Bout, trek v alum. boom PE62010 e.a. Boom nr., LED (hout) vanaf 3,00 tot 6,50 mtr PE62118 Boom, 2b,z lamp (hout) range 4,50-5,00 mtr PE68580 Pijp, v kabel, 18mmx2000mm PE69396 & 398 Top, boom (hout) o.a 1,65 en 2,4 mtr PE69400 & 402 Top, boom,m led (hout) o.a 1,65 en 2,4 mtr

8 Naast bovengenoemde uitvoeringen en lengtes levert voestalpine Railpro ook andere uitvoeringen op aanvraag. De samenstelling en hoogte van de voorraad is gebaseerd op de afname. Ook is het mogelijk een klantspecifieke voorraad aan te leggen. U kunt de mogelijkheden bespreken met uw accountmanager. Voor productinformatie kunt u contact opnemen met Hans de Vries, productmanager, telefoonnummer , hans.de.vries@railpro.nl. Balise bevestigingsteun Nieuwe ontwikkelingen vragen nieuwe oplossingen. Grote systeemhuizen richten zich momenteel op het ontwikkelen van totale beheers- en controlesystemen, zoals bij voorbeeld ERTMS/ETCS. voestalpine Railpro richt zich op producten om deze nieuwe systemen eenvoudig en doelmatig in de baan te plaatsen, om verbindingen met andere systemen mogelijk te maken en om hiervoor afdoende beschikbaarheid te creëren ten bate van een efficiënte installatie. Een voorbeeld hiervan is de Vortok bevestigingsteun voor ETCS balises. Deze bevestigingsteun maakt het mogelijk om de balise op de kraagbouten in het spoor te monteren. Voordeel is dat er niet in de dwarsligger geboord hoeft te worden en dat de balise direct en binnen drie minuten op de juiste hoogte in het spoor kan worden geplaatst. Hierdoor zijn in dezelfde tijd meer balises te (de)monteren met een beperkt gebruik van gereedschappen. De bevestigingsteunen zijn gemaakt van isolerend materiaal, waardoor retour- en detectiestromen niet worden beïnvloed. voestalpine Railpro werkt, samen met Vortok en ETS- SPOOR, aan een verzoek tot vrijgave van de balise bevestigingsteun voor het Nederlandse spoor. De steun wordt op een aantal grensbaanvakken getest om inzage te krijgen in gebruiksgemak en toepassingsomstandigheden. Colofon Railproduct is een externe publicatie voor de relaties van voestalpine Railpro en brengt u op de hoogte van het laatste productnieuws. Voor meer informatie over de onderwerpen in de Railproduct kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie: communicatie@railpro.nl. Voor informatie over de bevestigingsteun kunt u terecht bij Hans de Vries, productmanager, telefoonnummer , hans.de.vries@railpro.nl. Nieuwe ETM-producten Onderstaande producten zijn in het assortiment opgenomen. PA12*** serie LED units voor MF seinen PA40*** serie Snelheidsborden PE40*** serie ADOP-materialen PZ141** serie Drukknopelementen(kastjes en 603 VEMEK-kabel 6418*** serie Aluminium paalspoorstaafverbindingsmateriaal RaillasTester voor ES-raillassen NA842** Overspanningafleider; type CLS De producten zijn opgenomen in de webcatalogus op waar u productinformatie, beschikbaarheid en productfoto s vindt. Kunt u bepaalde producten niet vinden, dan kunt u uiteraard contact opnemen met de Verkoopbinnendienst. Zij informeren u graag over codering, beschikbaarheid en prijsstelling. Disclaimer voestalpine Railpro stelt haar publicaties met de grootste zorg samen. De genoemde informatie is slechts indicatief en niet bindend. Specificaties, uitvoeringen en overige kenmerken en eigenschappen kunnen in werkelijkheid verschillen van hetgeen in deze uitgave is opgenomen, omdat deze voortdurend onderhevig zijn aan wijzigingen in regelgeving, productverbeteringen, etc. Ter vermijding van elk risico kunt u informatie opvragen bij uw contactpersoon bij voestalpine Railpro.

Installatievoorschrift opsluitconstructie Aandrukker

Installatievoorschrift opsluitconstructie Aandrukker Installatievoorschrift opsluitconstructie Aandrukker 2 Colofon Titel Status Definitief Versie 2.0 Datum 8-2-2012 Auteurs 3 INHOUDSOPGAVE Colofon... 2 INHOUDSOPGAVE... 3 Voorwoord... 4 Hoofdstuk 1 Installatievoorschrift

Nadere informatie

Installatievoorschrift Anti-loopmat

Installatievoorschrift Anti-loopmat Installatievoorschrift Anti-loopmat Gecertifi ceerd volgens ProRail SPC00287-V001 De Rosehill Rail anti-loopmatten zijn eenvoudig te installeren Benodigde hulpmiddelen Voor de installatie van Rosehill

Nadere informatie

Installatievoorschrift kunststof dwarsligger

Installatievoorschrift kunststof dwarsligger Installatievoorschrift kunststof dwarsligger 2 Colofon Titel Status definitief Versie 1.0 Datum 30-11-2010 Auteurs 3 INHOUDSOPGAVE Colofon... 2 Hoofdstuk 1 Algemeen... 4 1.1 Scope... 4 1.2 Toepassing...

Nadere informatie

Stalen bevestiging met isolatieplaat (Sbi) voor liggertype NS90

Stalen bevestiging met isolatieplaat (Sbi) voor liggertype NS90 Stalen bevestiging met isolatieplaat (Sbi) voor liggertype NS90 Installatie- en onderhoudsvoorschrift Datum: 18 12 2015 Versie: 0.1 INHOUD 1 Algemeen... 3 1.1 Inleiding en probleemstelling... 3 1.2 Oplossing

Nadere informatie

PLAATSINGS-, ONDERHOUDS- EN SLOOP- VOORSCHRIFT ENERGIE-LAS (NRG-LAS)

PLAATSINGS-, ONDERHOUDS- EN SLOOP- VOORSCHRIFT ENERGIE-LAS (NRG-LAS) PLAATSINGS-, ONDERHOUDS- EN SLOOP- VOORSCHRIFT ENERGIE-LAS (NRG-LAS) voestalpine Railpro BV www.voestalpine.com/railpro COLOFON Titel Plaatsings-, onderhoud- en sloopvoorschrift energie-las (NRG-las) Status

Nadere informatie

Installatievoorschrift. Vaste spoorbeëindiging Fixstop OK

Installatievoorschrift. Vaste spoorbeëindiging Fixstop OK Installatievoorschrift Vaste spoorbeëindiging Fixstop OK 2 Colofon Titel Status Definitief Versie 3.0 Datum 14-10-2011 3 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...4 1.1 Scope...4 1.2 Toepassingsgebied...4 1.3

Nadere informatie

Wegtransport Prijslijst 2017

Wegtransport Prijslijst 2017 Wegtransport Prijslijst 2017 1 Colofon is een uitgave van voestalpine Railpro BV. Deze prijslijst wordt voor abonnees op de website van voestalpine Railpro gepubliceerd. Informatie uitgave Afdeling Communicatie

Nadere informatie

Cedel Montagesysteem voor Zonnepanelen

Cedel Montagesysteem voor Zonnepanelen Cedel Montagesysteem voor Zonnepanelen Versie: CESP5-14 Cedel B.V. Portugallaan 5 9403 DR ASSEN Tel: 0592 545 542 E-mail: info@cedel.nl Internet: www.cedel.nl KvK: 01152075 Rabobank: 1123.67.712 IBAN:

Nadere informatie

In de levensmiddelenbranche is een goed

In de levensmiddelenbranche is een goed Deze casusopdracht gaat over de VersFustPool, dit is een logistiek samenwerkingsverband in de bedrijfskolom van versproducten. In informatiebron 1 staan gegevens over fusten, zoals afmetingen, gewicht

Nadere informatie

Referentieprojecten zie ook onze website www.bia-systeemwanden.nl/referenties

Referentieprojecten zie ook onze website www.bia-systeemwanden.nl/referenties BIA RETAIL WANDEN Referentieprojecten zie ook onze website www.bia-systeemwanden.nl/referenties 1 RETAIL ASSORTIMENT MDF BLANK 12 MM MESS/GROEF AFDEKLAT WIT TELESCOOP ANTENNE met Grid METALEN S-CLIP MDF

Nadere informatie

Cedel Montagesysteem voor Zonnepanelen

Cedel Montagesysteem voor Zonnepanelen Cedel Montagesysteem voor Zonnepanelen Versie: CESP4-14 Cedel B.V. Portugallaan 5 9403 DR ASSEN Tel: 0592 545 542 E-mail: info@cedel.nl Internet: www.cedel.nl KvK: 01152075 Rabobank: 1123.67.712 IBAN:

Nadere informatie

Plaatsings-, onderhouds- en sloopvoorschrift energie-las (NRG-las)

Plaatsings-, onderhouds- en sloopvoorschrift energie-las (NRG-las) Plaatsings-, onderhouds- en sloopvoorschrift energie-las (NRG-las) 2 Colofon Titel Status Definitief Versie 1.0 Datum 18-10-2016 Auteurs 3 INHOUDSOPGAVE Colofon... 2 Voorwoord... 4 Hoofdstuk 1 Transportvoorschrift

Nadere informatie

Material availability

Material availability Material availability IRSE bijeenkomst 27.09.2018 www.voestalpine.com/railpro Wat betekent materiaal beschikbaarheid voor IRSE?» De IRSE, the Institution of Railway Signal Engineers, ofwel het Instituut

Nadere informatie

Installatievoorschrift

Installatievoorschrift Installatievoorschrift Voor de inbouw van stalen ligger voor doorvoer van kabels en leidingen; type PTH 11/12 en PTH 21/22 Beherende instantie: Inhoud verantwoordelijke: Status: concept AM Kwaliteitsmanagement

Nadere informatie

Welkom bij. voestalpine Railpro BV

Welkom bij. voestalpine Railpro BV Welkom bij www.voestalpine.com/railpro Programma 14.00 uur Ontvangst; 14.30 uur Inleiding door Erwin Veldman; 14:45 uur Presentatie door Mark de Vries; 15.30 uur Rondleiding (2 groepen); 16.30 uur ALV

Nadere informatie

Plakatube Ronde verloren kolombekisting

Plakatube Ronde verloren kolombekisting Plakatube Ronde verloren kolombekisting Plakatube Ronde verloren kolombekisting Plakatube is een bekisting voor het realiseren van ronde kolommen. Deze verloren bekisting is heel licht en kan daardoor

Nadere informatie

TREKLADE VERSIE : Tel +31 [0] Tel +31 [0]

TREKLADE VERSIE : Tel +31 [0] Tel +31 [0] TREKLADE VERSIE : 2016 UW LEVERANCIER : MEGA Magazijninrichting B.V. Tel +31 [0]6-11169321 Tel +31 [0]6-55684707 www.megamagazijninrichting.nl info@megamagazijninrichting.nl 1. INLEIDING Geachte heer /

Nadere informatie

OP MAAT TOPSPECIALIST IN RIJ- EN STEMPELPLATEN KUNSTSTOF RIJPLATEN ATS-RIJPLATEN.NL T STALEN RIJPLATEN STEMPELPLATEN

OP MAAT TOPSPECIALIST IN RIJ- EN STEMPELPLATEN KUNSTSTOF RIJPLATEN ATS-RIJPLATEN.NL T STALEN RIJPLATEN STEMPELPLATEN OP MAAT OOK LEVERBAAR TOPSPECIALIST IN RIJ- EN STEMPELPLATEN KUNSTSTOF RIJPLATEN STALEN RIJPLATEN STEMPELPLATEN T 010 437 71 01 ATS-RIJPLATEN.NL ATS Trading is al jaren met veel succes actief als leverancier

Nadere informatie

3-kanaals systeem beschermt kabels en leidingen met een uitwendige diameter tot 57,2 mm

3-kanaals systeem beschermt kabels en leidingen met een uitwendige diameter tot 57,2 mm kabelgoten en slangenbruggen KABELGOTEN HD 2, 3, 4, 5-kanaals sytemen Geschikt voor vrachtauto s en vorkheftrucks in industriële situaties. Kabelgoten HD hebben een scharnierend deksel, dat het plaatsen

Nadere informatie

ACCOMMODATIE EN OPSLAG

ACCOMMODATIE EN OPSLAG INDEX 1 SCHAFTWAGENS SCHAFTWAGEN PL................. 2 SCHAFTWAGEN W................ 3 SCHAFTWAGEN W MET TOILET........ 4 SCHAFTWAGEN W MET KEUKEN/TOILET. 4 TOILETWAGENS TOILETWAGEN W..................

Nadere informatie

OVERHEADDEUREN INDUSTRIE

OVERHEADDEUREN INDUSTRIE OVERHEADDEUREN INDUSTRIE Overheaddeuren voor talloze toepassingen Overheaddeuren worden veelvuldig toegepast bij bedrijfsgebouwen. Een ALBIN overheaddeur, ook wel sektionaal deur genoemd, zorgt voor de

Nadere informatie

Installateur. Win tijd met Draka. samen meters maken. www.wintijdmetdraka.nl

Installateur. Win tijd met Draka. samen meters maken. www.wintijdmetdraka.nl Installateur Win tijd met Draka www.wintijdmetdraka.nl samen meters maken Win tijd met Draka Producten en diensten die direct het resultaat van uw project verbeteren In projecten is de druk om te presteren

Nadere informatie

Kennismaking met de inhoud van ISO 9001

Kennismaking met de inhoud van ISO 9001 Kennismaking met de inhoud van ISO 9001 Deze tekst is te gebruiken als eerste stap naar het toepassen van de standaard. Denk niet dat de standaard vraagt wat je denkt. Lees de standaard of doe navraag

Nadere informatie

Zo vooruitstrevend kan veiligheid zijn

Zo vooruitstrevend kan veiligheid zijn LIPS Safety Line a d v i e s m o n t a g e s e r v i c e o n d e r h o u d Zo vooruitstrevend kan veiligheid zijn Paniekopeners moeten werken onder alle omstandigheden en voldoen aan alle normen en eisen

Nadere informatie

Handleiding. Bij het installeren en / of samenbouwen van de apparatuur moet voor de ingebruikname alle veiligheidscomponenten zijn aangebracht.

Handleiding. Bij het installeren en / of samenbouwen van de apparatuur moet voor de ingebruikname alle veiligheidscomponenten zijn aangebracht. Woord vooraf Handleiding Het doel van deze handleiding is de gebruiker een inzicht te geven in de werking, montage en het onderhoud van de door Geha bv geleverde apparaten. Voordat u begint met de plaatsing

Nadere informatie

Intramat Handtransport

Intramat Handtransport Bel voor advies: tel 085-040 98 00 Of bezoek: handtransport.nl Intramat Handtransport De specialist in heftafels Intern transport & opslag Groot assortiment in: pompwagens, tafelwagens, afvaltransport,

Nadere informatie

meedenken is besparen Staal

meedenken is besparen Staal meedenken is besparen Staal Over InfraTrading Staal Infra Trading Staal is één van de hoofddisciplines van Infra Trading uit Genemuiden. Wij zijn als handelsmaatschappij gespecialiseerd in staalproducten.

Nadere informatie

Magazijnsystemen voor iedere toepassing

Magazijnsystemen voor iedere toepassing Magazijnsystemen voor iedere toepassing SPACE SOLUTIONS BV is een uitstekend geoutilleerde, full service toeleverancier van draagarmstellingsystemen. Ons leveringsprogramma is gebaseerd op vier basisonderdelen

Nadere informatie

600 x 180 x 125 mm Set inlegmoeren (2 st.) M10 x 60 mm *: statisch IDEAAL VOOR WARMTEPOMP: CONFORM DE MONTAGEVOORSCHRIFTEN VAN ALLE PRODUCENTEN

600 x 180 x 125 mm Set inlegmoeren (2 st.) M10 x 60 mm *: statisch IDEAAL VOOR WARMTEPOMP: CONFORM DE MONTAGEVOORSCHRIFTEN VAN ALLE PRODUCENTEN BIG FOOT - FIX-IT FOOT FIX-IT FOOT Stevige, multifunctionele sokkel voor leidingen, buitenunits of bekabeling op platte daken of vlakke ondergronden Aluminium profiel 4 x 20 mm ingewerkt in de rubberen

Nadere informatie

Stalinrichting Opruwen betonvloeren

Stalinrichting Opruwen betonvloeren T. 033 246 62 16 - F. 033 246 56 07 - E. info@smitdronkelaar.nl - www.smitdronkelaar.nl ichting en betonvloeren Smit & van Dronkelaar Hierbij presenteren wij ons assortiment stalinrichting producten. Veel

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. kolom

Gebruikershandleiding. kolom NL NL Gebruikershandleiding ValkBox 1 First set - voor het eerste paneel in een rij/ kolom ValkBox Next set - voor elk volgend paneel in een rij/kolom Gefeliciteerd met de aanschaf van het ValkBox montagesysteem.

Nadere informatie

VII. VII. ZentaSOL. VII-1 Remeha ZentaSOL zonneboilersysteem 120 VII-2 Zonneboiler aansluitsets 123

VII. VII. ZentaSOL. VII-1 Remeha ZentaSOL zonneboilersysteem 120 VII-2 Zonneboiler aansluitsets 123 VII. ZentaSOL VII-1 120 VII-2 s 123 VII Voor aanvullende informatie over producten, diensten en organisatie zie ook onze website: nl.remeha.com VII-1 Boilervat Collector 175,5 113,5 1 3 1060 70 1 37 1960

Nadere informatie

SUPERIEUR AAN HOUT, IN ELK OPZICHT BOEIDELEN WINDVEREN OVERSTEKKEN LIJSTWERKEN PUIVULLING

SUPERIEUR AAN HOUT, IN ELK OPZICHT BOEIDELEN WINDVEREN OVERSTEKKEN LIJSTWERKEN PUIVULLING Unipanel bouwpanelen SUPERIEUR AAN HOUT, IN ELK OPZICHT BOEIDELEN WINDVEREN OVERSTEKKEN LIJSTWERKEN PUIVULLING Levenslange garantie op rotten en delamineren 10 jaar garantie op verfhechting Uitstekende

Nadere informatie

ZWENKARMSTELLING. Postbus 165 7670 AD VRIEZENVEEN NL. Tel : +31 (0)6-11169321 E-mail : info@megamagazijninrichting.nl

ZWENKARMSTELLING. Postbus 165 7670 AD VRIEZENVEEN NL. Tel : +31 (0)6-11169321 E-mail : info@megamagazijninrichting.nl ZWENKARMSTELLING VERSIE : 2.10 December 2013 UW LEVERANCIER : MEGA Magazijninrichting B.V. Postbus 165 7670 AD VRIEZENVEEN NL Tel : +31 (0)6-11169321 E-mail : info@megamagazijninrichting.nl MEGA Magazijninrichting

Nadere informatie

I Voor kunststof en houten draaikiepramen

I Voor kunststof en houten draaikiepramen Inzethor I Voor kunststof en houten draaikiepramen Eigenschappen: > Plaatsen zonder boren of schroeven > In verstek gezaagde hoeken > Flensdikte slechts 0,8 mm > Op maat gemaakt > Afwijkende vormen mogelijk

Nadere informatie

Railtransport Prijslijst 2010/2011

Railtransport Prijslijst 2010/2011 Railtransport Prijslijst 2010/2011 2 Colofon is een uitgave van voestalpine Railpro BV. Informatie uitgave Yvette Roos, communicatiemedewerker T. 035-688 96 87 yvette.roos@railpro.nl Informatie railtransport

Nadere informatie

EERLAAGSE FLEXIBELE PERSLUCHTLEIDING

EERLAAGSE FLEXIBELE PERSLUCHTLEIDING M EERLAAGSE FLEXIBELE PERSLUCHTLEIDING Speciaal voor perslucht! 1 FLEXIBEL EN BESTENDIG Structuur en eigenschappen Gecoëxtrudeerde binnenlaag van PE-RT (kleurloos) Dankzij de bijzondere structuur, biedt

Nadere informatie

Montagehandleiding. Legbordstelling Multisystem. Wij maken ruimte. voor uw plannen!

Montagehandleiding. Legbordstelling Multisystem. Wij maken ruimte. voor uw plannen! Montagehandleiding Legbordstelling Multisystem Wij maken ruimte voor uw plannen! Inhoudsopgave Omschrijving Onderdelen 1. Montage enkel unit 2. Montage dubbel unit 3. Montage dichte achterwand Montageinstructies

Nadere informatie

Veiligheid MultiValRichting veiligheidssysteem

Veiligheid MultiValRichting veiligheidssysteem Veiligheid MultiValRichting veiligheidssysteem MORE POWER TO YOUR ROOF 1 Het vallen van hoogte en als gevolg daarvan de preventieve maat regelen voor het veilig betreden van daken is en zal ook in de komende

Nadere informatie

De RACI-Spacers voldoen ruimschoots aan deze eisen en bieden bovendien de volgende extra voordelen:

De RACI-Spacers voldoen ruimschoots aan deze eisen en bieden bovendien de volgende extra voordelen: raci-spacers INLEIDING In veel landen is het een voorschrift, dat bij pijpleidingen die wegen of dijken kruisen, gebruik gemaakt wordt van mantelbuizen. Om te voorkomen dat er contact ontstaat tussen de

Nadere informatie

WALL HORIZONTALE PLAATSING. 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking

WALL HORIZONTALE PLAATSING. 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking PLAATSING HORIZONTALE PLAATSING 3.1.1. Montage van het systeem 3.1.2. Onderstructuur 3.1.3. Uitzettingsregels 3.1.4. Afwerking 23/03/2011 3.1. Horizontale plaatsing 3.1.1. Montage van het systeem: Stap

Nadere informatie

Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding

Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding hout Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding Kant en klare wand- en plafondbekleding MDF en houten schroten om zelf af te werken Bekleding van wanden en plafonds in vochtige ruimtes Wand- en plafondbekleding

Nadere informatie

Sterke en lichte materialen zoals aluminium en hoogwaardig kunststof versterkt met glasvezels.

Sterke en lichte materialen zoals aluminium en hoogwaardig kunststof versterkt met glasvezels. NIEUWE UITBREIDING VOOR FLATFIX FUSION Esdec introduceert de FlatFix Fusion-uitbreiding, ook wel de FlatFix Fusion-Add-Ons genoemd - een totaaloplossing voor het monteren van nog grotere zonnepanelen.

Nadere informatie

Reparatievoorschriften Demonteren van het CF500 besturingsventiel

Reparatievoorschriften Demonteren van het CF500 besturingsventiel NL Reparatievoorschriften Demonteren van het CF500 besturingsventiel NL Demonteren van het CF500 besturingsventiel U heeft van Cargo Floor een besturingsventiel ontvangen ter uitwisseling van een defect

Nadere informatie

Dubbeldek. Hoe een matrix dubbeldek constructie creëren. re!nventing stand building systems

Dubbeldek. Hoe een matrix dubbeldek constructie creëren. re!nventing stand building systems Hoe een matrix dubbeldek constructie creëren re!nventing stand building systems Inleiding De mogelijkheden met het bematrix kadersysteem zijn eindeloos. Er ontbrak echter nog één component: een dubbeldek

Nadere informatie

Verlichting & accessoires

Verlichting & accessoires Verlichting & accessoires Me Design & Safety VERLICHTING BIJ ME DESIGN & SAFETY M.E. Design heeft een compleet pakket aan handverlichting voor de professionele gebruiker. Dit varieert van een eenvoudig

Nadere informatie

TRP Accu's Betrouwbaar, optimale prestaties en een lange levensduur

TRP Accu's Betrouwbaar, optimale prestaties en een lange levensduur TRP Accu's Betrouwbaar, optimale prestaties en een lange levensduur TRP Lucht-, Elektroen EBS-spiralen TRP biedt een compleet assortiment accu s van hoge kwaliteit. TRP accu's zijn ontworpen, getest en

Nadere informatie

OVERWEGEN. Complete turn-key oplossingen gemaakt van massief rubber

OVERWEGEN. Complete turn-key oplossingen gemaakt van massief rubber NL OVERWEGEN Complete turn-key oplossingen gemaakt van massief rubber Actief in het hart van de railinfra Het Rosehill team gaat uit van de wensen en eisen van de klant en levert service op mondiaal niveau.

Nadere informatie

PERSLUCHTGEREEDSCHAP VOOR BOUW EN INDUSTRIE

PERSLUCHTGEREEDSCHAP VOOR BOUW EN INDUSTRIE PERSLUCHTGEREEDSCHAP VOOR BOUW EN INDUSTRIE VOEGENHAMERS Spytze MP1 - Compacte lichtgewicht hamer - Gewicht slechts 1,4 kg. - Zeer snelle slag - Ideaal voor lichte hakwerkzaamheden. Spytze MD16 - Directe

Nadere informatie

Montagesysteem. E l e k t r i s c h e i n s t a l l a t i e s 650.0XX

Montagesysteem. E l e k t r i s c h e i n s t a l l a t i e s 650.0XX Montagesysteem E l e k t r i s c h e i n s t a l l a t i e s Productbeschrijving Het montagepracticum elektrische installaties bestaat uit montageframes,, waarin montageborden kunnen worden geplaatst.

Nadere informatie

ALMARACK AR. palletrekken MAGAZIJNINRICHTING. Ideaal voor opslag van zware lasten. Uit voorraad leverbaar. Gewaarborgde kwaliteit

ALMARACK AR. palletrekken MAGAZIJNINRICHTING. Ideaal voor opslag van zware lasten. Uit voorraad leverbaar. Gewaarborgde kwaliteit ALMARACK AR palletrekken Ideaal voor opslag van zware lasten Uit voorraad leverbaar Gewaarborgde kwaliteit De Almarack palletrekken zorgen voor optimaal gebruik van uw opslagruimte. Eenvoudig aan te passen

Nadere informatie

Leginstructie Aslon Terras Onderconstructie Systeem

Leginstructie Aslon Terras Onderconstructie Systeem Leginstructie Aslon Terras Onderconstructie Systeem Type ligger 35 x 23 mm bxh Het Aslon Terras Onderconstructie Systeem is speciaal ontwikkeld voor een universele, eenvoudige en zeer snelle montage van

Nadere informatie

Spoorvervoer Lage Weide

Spoorvervoer Lage Weide Spoorvervoer Lage Weide Overzicht bestaande spoorlocaties Port of Utrecht Opdrachtgever: Gemeente Utrecht Contactpersoon: Drs. D. Hoffmans, programmamanager Goederenvervoer Contact Logitech: Ir. J.A.M.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX/MINIMATIC INHOUDSOPGAVE GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX/MINIMATIC... 1 INHOUDSOPGAVE... 1 1. ALGEMENE INFORMATIE...

Nadere informatie

NIEUW! 3x sneller dan de huidige systemen Ballast Transport en Handling Dakbelasting Calculatie Kabelmanagement Materiaal

NIEUW! 3x sneller dan de huidige systemen Ballast Transport en Handling Dakbelasting Calculatie Kabelmanagement Materiaal ! W U E I N eller dan 3x sn uidige de h n systeme FlatFix Fusion voor platte daken FlatFix Fusion is een revolutionair en lichtgewicht platdak montagesysteem voor zonnepanelen dat op verschillende manieren

Nadere informatie

PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU

PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU M 80 DWANGMENGER (80 L) De Baron M80 is een krachtige en efficiënte menger. De M80 zorgt voor een optimale mengkwaliteit voor verschillende samenstellingen

Nadere informatie

TM-WBP HANDLEIDING. TM-WBP_manual_nl_v2.doc

TM-WBP HANDLEIDING.   TM-WBP_manual_nl_v2.doc TM-WBP HANDLEIDING www.visionaudiovisual.com/nl/techmount/tm-wb 1 CONFORMITEITSVERKLARING Indien van toepassing, zijn alle producten van Vision gecertificeerd en voldoen ze aan alle bekende lokale voorschriften

Nadere informatie

kunststof gevelbekledingspanelen

kunststof gevelbekledingspanelen editie 2, jaargang 20 2 JAAR *GARANTIE* www.eurotexx.nl kunststof gevelbekledingspanelen potdeksel Uiterst geschikt voor bouw en renovatie van houtskeletbouw dubbel rabat deel Gevelbekledingspanelen Eurotexx

Nadere informatie

HR-isolatie. voor het hellende dak

HR-isolatie. voor het hellende dak HR-isolatie voor het hellende dak Over de noodzaak van isolatie in de bouw bestaat allang geen discussie Waarom isoleren? meer. Voor de hedendaagse nieuwbouw gelden op dit vlak allerlei wettelijke voorschriften

Nadere informatie

Van Signing naar Ultimate Signing

Van Signing naar Ultimate Signing Van Signing naar Ultimate Signing Modernste bordenfabriek van Europa De HR Groep is pionier op het gebied van toonaangevende bordenproductie: het proces is geautomatiseerd van begin tot eind en heeft tegelijkertijd

Nadere informatie

MULTIFLEX op houten uitzetraam

MULTIFLEX op houten uitzetraam Productinformatie 170-1, eigen model, alle rechten voorbehouden 03-12-'02 8 23 15 op houten uitzetraam 54 x 67 Productinformatie 170-141, eigen model, alle rechten voorbehouden 03-12-'02 15 37 op houten

Nadere informatie

ALMARACK AR. palletrekken MAGAZIJNINRICHTING. Ideaal voor opslag van zware lasten. Uit voorraad leverbaar. Gewaarborgde kwaliteit

ALMARACK AR. palletrekken MAGAZIJNINRICHTING. Ideaal voor opslag van zware lasten. Uit voorraad leverbaar. Gewaarborgde kwaliteit ALMARACK AR palletrekken Ideaal voor opslag van zware lasten Uit voorraad leverbaar Gewaarborgde kwaliteit De Almarack palletrekken zorgen voor optimaal gebruik van uw opslagruimte. Eenvoudig aan te passen

Nadere informatie

HR-isolatie. voor het platte dak

HR-isolatie. voor het platte dak HR-isolatie voor het platte dak Over de noodzaak van isolatie in de bouw bestaat allang geen discussie Waarom isoleren? meer. Voor de hedendaagse nieuwbouw gelden op dit vlak allerlei wettelijke voorschriften

Nadere informatie

Flexibel: staanders in 6 soorten en liggers om de 50 mm verstelbaar

Flexibel: staanders in 6 soorten en liggers om de 50 mm verstelbaar PALLETSTELLINGEN Flexibel: staanders in 6 soorten en liggers om de 50 mm verstelbaar Van simpel rek Tot compex magazijn hoog en stevig en in alle veiligheid PALLETSTELLINGEN Palletstellingen zijn erg eenvoudig

Nadere informatie

OVERWEGEN. complete turn-key oplossingen gemaakt van massief rubberactief in het hart van de railinfra

OVERWEGEN. complete turn-key oplossingen gemaakt van massief rubberactief in het hart van de railinfra BE OVERWEGEN complete turn-key oplossingen gemaakt van massief rubberactief in het hart van de railinfra actief in het hart van de railinfra Het Rosehill team gaat uit van de wensen en eisen van de klant

Nadere informatie

Documentatie Hogedrukslang

Documentatie Hogedrukslang Documentatie Hogedrukslang 1 is toonaangevend op het gebied van: Flexibele verbindingen Snelle service staat voorop. Wij zijn gespecialiseerd in productontwikkeling en bieden u maatwerk. Graag adviseren

Nadere informatie

Factsheet Transsmart Efficiency in transport Unit4 Multivers Extended Unit4 Software B.V. Stationspark DA Sliedrecht T +31 (0) F

Factsheet Transsmart Efficiency in transport Unit4 Multivers Extended Unit4 Software B.V. Stationspark DA Sliedrecht T +31 (0) F Factsheet Transsmart Efficiency in transport Unit4 Multivers Extended Unit4 Software B.V. Stationspark 1000 3364 DA Sliedrecht T +31 (0)184 44 44 44 F +31 (0)184 44 44 01 I www.unit4.nl E mkb@unit4.com

Nadere informatie

BETONBEWERKING INDEX TELEFOON (0499) 47 46 22

BETONBEWERKING INDEX TELEFOON (0499) 47 46 22 INDEX 1 TRILNAALDEN HANDSTOKTRILNAALD P14........... 2 LHF HOOGFREQUENT TRILNAALD....... 3 HS HOOGFREQUENT TRILNAALD....... 3 OMVORMERS HFO OMVORMER.................. 4 PLEISTERMACHINES PLEISTERMACHINE

Nadere informatie

2Power opslagtank. Installatie instructies

2Power opslagtank. Installatie instructies 2Power opslagtank Installatie instructies Deze installatieconstructie bevat belangrijk advies voor het hanteren, installeren en opstarten van een 2Power-zonne-installatie. Lees dit advies zorgvuldig door

Nadere informatie

Intern Transport Onmisbaar in ieder bedrijfspand; van opvouwbare aluminium steekwagen en magazijnwagen tot hand pallettruck.

Intern Transport Onmisbaar in ieder bedrijfspand; van opvouwbare aluminium steekwagen en magazijnwagen tot hand pallettruck. Betrekt u binnenkort een nieuw bedrijfspand en bent u op zoek naar een bedrijf dat voor u de totale inrichting verzorgt? Wilt u optimaal gebruik maken van uw huidige pand en bent u op zoek naar de mogelijkheden

Nadere informatie

Kerntaak 1: Aanleggen en monteren van transport- en distributienetten

Kerntaak 1: Aanleggen en monteren van transport- en distributienetten Kerntaak 1: Aanleggen en monteren van transport- en distributienetten Werkproces 1.1: Voorbereiden aanleg- en montagewerkzaamheden en inrichten werklocatie De monteur data/elektra volgt instructies van

Nadere informatie

Wij streven er naar om alle modellen op voorraad te hebben zodat we binnen 72 uur uw pinautomaat actief kunnen hebben en bij u kunnen plaatsen.

Wij streven er naar om alle modellen op voorraad te hebben zodat we binnen 72 uur uw pinautomaat actief kunnen hebben en bij u kunnen plaatsen. Vof. Schreuder s kassacentrum kan u snel en voordelig van een pinautomaat en bijbehorend payment-contract voorzien. Door gebruik te maken van het CCV-pay systeem kunnen we veel sneller en gemakkelijker

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Gaasbakken

Gebruiksaanwijzing Gaasbakken Gebruiksaanwijzing Gaasbakken Augustus 2013 001_NL Gebruiksvoorschrift F1 F2 F3 Er bestaan drie uitvoeringen gaasbakken. De 4983 heeft een verhoogde bodem. De 4980 en de 4984 hebben een verstevigde bodem

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. kolom

Gebruikershandleiding. kolom NL NL Gebruikershandleiding ValkBox First set - voor het eerste paneel in een rij/ kolom ValkBox Next set - voor elk volgend paneel in een rij/kolom Gefeliciteerd met de aanschaf van het ValkBox montagesysteem.

Nadere informatie

POSTTRANSPORTMIDDELEN SCHOONHEID EN FUNCTIONALITEIT GAAN NAADLOOS SAMEN. Efficiënt, praktisch en duurzaam

POSTTRANSPORTMIDDELEN SCHOONHEID EN FUNCTIONALITEIT GAAN NAADLOOS SAMEN. Efficiënt, praktisch en duurzaam POSTTRANSPORTMIDDELEN SCHOONHEID EN FUNCTIONALITEIT GAAN NAADLOOS SAMEN Efficiënt, praktisch en duurzaam MINOR Maatvoering: 690/910x460 mm (dxb). SENIOR Maatvoering: 850/1070x550 mm (dxb). SENATOR Maatvoering:

Nadere informatie

Compacte LED symbool lichten. Bedienen. & Signaleren. Kelvinring 18, 2952 BG Alblasserdam Tel

Compacte LED symbool lichten. Bedienen. & Signaleren. Kelvinring 18, 2952 BG Alblasserdam Tel Compacte LED symbool lichten www.ebt.nl Bedienen & Signaleren Kelvinring 18, 2952 BG Alblasserdam Tel. 078 691 1001 - sales@ebt.nl Verkeerslichten T1/P1 modulair 100/150mm Deze serie compacte, waterdichte

Nadere informatie

SolarSpeed. Montagehandleiding

SolarSpeed. Montagehandleiding STAP 1: Basis-units monteren SolarSpeed Montagehandleiding Plaats de basis-units op een vlak en stabiel dakoppervlak. Connecteer de basis-units door de verjonging van de eerste basis-unit in de rail van

Nadere informatie

SolarSpeed. Montagehandleiding

SolarSpeed. Montagehandleiding STAP 1: Basis-units monteren SolarSpeed Montagehandleiding Plaats de basis-units op een vlak en stabiel dakoppervlak. Connecteer de basis-units door de verjonging van de eerste basis-unit in de rail van

Nadere informatie

Dakrandpanelen. Voor een blijvend mooie uitstraling

Dakrandpanelen. Voor een blijvend mooie uitstraling Dakrandpanelen Voor een blijvend mooie uitstraling Keralit dakranden: de kroon op elke woning! Dakranden vallen vaak niet op, maar zijn een onmisbaar onderdeel van bijna elke woning. Ze vallen pas op als

Nadere informatie

Uitsnede BBK. In bijlage 1 zijn een drietal tekeningen opgenomen die door Grontmij zijn gedownload vanuit ArtiWin.

Uitsnede BBK. In bijlage 1 zijn een drietal tekeningen opgenomen die door Grontmij zijn gedownload vanuit ArtiWin. Notitie Referentienummer Datum Kenmerk 26 mei 2014 333197 Betreft Quickscan maatregelen brug Purmerend/Where (C1.0) 1 Inleiding Ter plaatse van de spoorbrug over de Where in Purmerend worden de geluidsproductieplafonds

Nadere informatie

SOLAR S T E L L. gemak op het dak. gemak op het dak. gemak op het dak

SOLAR S T E L L. gemak op het dak. gemak op het dak. gemak op het dak SOLA S T E L L SOLA S T E L L SOLA S T E L L SOLASTELL CO-CEATIE EN INNOVATIE VAN PODUCTEN EN DIENSTEN INNOVATIE IS GOED LUISTEEN KWWS zorgt voor een Klassieke Win-Win Situatie: We zijn ons als KWWS bewust

Nadere informatie

Productblad: informatie bevestiging reclameprofielen / railsysteem

Productblad: informatie bevestiging reclameprofielen / railsysteem Productblad: informatie bevestiging reclameprofielen / railsysteem Algemene informatie Ons railsysteem bestaat uit aluminium reclameprofielen met een onderbordprofiel van 40x20 mm en een boven bordprofiel

Nadere informatie

solutions mobility Technische installaties

solutions mobility Technische installaties solutions mobility Technische installaties Personen- en goederenvervoer Liften Roltrappen Goederenheffer Transportbanden Toegangsbeheer Automatische deuren Speedgates Roldeuren/hekken Slagbomen Gevelonderhoud

Nadere informatie

Montage-instructie Eura(-R)

Montage-instructie Eura(-R) ExcelAir Montage voorschrift Eura 1 19-02-2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inhoudsopgave... 2 1. Uitpakken... 3 2. Verticaal transport... 4 2.1 Verticaal transport van de Eura... 4 2.2 Verticaal transport

Nadere informatie

Bijl Bruggen. specialist in dragende composietconstructies

Bijl Bruggen. specialist in dragende composietconstructies Bijl Bruggen specialist in dragende composietconstructies BIJL BRUG VOLLEDIG COMPOSIET BIJL kwaliteit Het Dintelmondse Bijl Profielen produceert glasvezelversterkte polyester profielen én complete bruggen.

Nadere informatie

LuWaDi. Spuitbare luchtdichting. A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw

LuWaDi. Spuitbare luchtdichting. A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw LuWaDi Spuitbare luchtdichting Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Snel Eenvoudig luwadicht@gmail.com Zeer efficiënt +31 (0) 620324715 Luchtdicht Bouwen

Nadere informatie

BIJL BRUGGEN SPECIALIST IN DRAGENDE COMPOSIETCONSTRUCTIES

BIJL BRUGGEN SPECIALIST IN DRAGENDE COMPOSIETCONSTRUCTIES BIJL BRUGGEN SPECIALIST IN DRAGENDE COMPOSIETCONSTRUCTIES BIJL BRUG VOLLEDIG COMPOSIET Het Dintelmondse Bijl Profielen produceert glasvezelversterkte polyester profielen én complete bruggen. De draagconstructie

Nadere informatie

Distributie- en bureauzuilen in aluminium

Distributie- en bureauzuilen in aluminium Distributie- en bureauzuilen in aluminium Editie 2013 IDT, een Noors bedrijf dat alles in eigen fabriek produceert, startte de productie van elektro producten in 2005. Sinds die tijd is IDT uitgegroeid

Nadere informatie

Afval. Interster, uw partner voor de CSA, OK en Investment Solutions

Afval. Interster, uw partner voor de CSA, OK en Investment Solutions Afval Instrumentennetten Gesloten transportwagens Werktafels Open transportwagens Afval Afval Opslag RVS manden & roosters RVS kar in kar Linnenverdeelwagens Voor het opslag en transport van linnen kunnen

Nadere informatie

Aanvullende verkoopvoorwaarden Van Delft Profielen BV vanaf 1 februari 2015

Aanvullende verkoopvoorwaarden Van Delft Profielen BV vanaf 1 februari 2015 Aanvullende verkoopvoorwaarden Van Delft Profielen BV vanaf 1 februari 2015 ALGEMEEN; Anti-condens vilt Indien gewenst worden dak- en gevelplaten voorzien van anti-condens vilt. Het gebruik van anti-condens

Nadere informatie

ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een collector gemonteerd op panlatten.

ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een collector gemonteerd op panlatten. ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een gemonteerd op panlatten. Leverancier van alternatieve oplossingen voor water, warmte comfort en stroom Tel: 058-288 47 39 / Fax 058-288 92 98 PLAATSING VAN

Nadere informatie

ALU PRO. Zone 2 Verwijdering van fijner vuil en vocht. Deze zone wordt binnen geplaatst. Zone 2 Alu Pro matten zijn voorzien van:

ALU PRO. Zone 2 Verwijdering van fijner vuil en vocht. Deze zone wordt binnen geplaatst. Zone 2 Alu Pro matten zijn voorzien van: Het verwijderen van vuil en vocht geeft niet alleen een grote besparing om schoonmaakkosten, nog belangrijker is dat uw entree en de rest van uw gebouw schoon zijn. Een schone uitstraling zorgt voor een

Nadere informatie

DE VEILIGE EN BETROUWBARE GOEDERENLIFT. liftforce. omni goederenlift

DE VEILIGE EN BETROUWBARE GOEDERENLIFT. liftforce. omni goederenlift DE VEILIGE EN BETROUWBARE GOEDERENLIFT liftforce omni goederenlift 1 liftforce 2 Even voorstellen.. Lift Force BV is een allround leverancier in de lifttechniek, waarbij het hele traject van ontwerp, installatie

Nadere informatie

Pulsar EXtreme CLA 2000/3000 VA

Pulsar EXtreme CLA 2000/3000 VA www.mgeups.com MGE UPS SYSTEMS Pulsar EXtreme CLA 000/000 VA Installatiehandleiding S T O P Y O U N O W L L W I N G I T H N O 50775NL/AA - Pagina Pagina - 50775NL/AA Pulsar EXtreme CLA 000/000 VA. Uitpakken...

Nadere informatie

MELKSTEL WISSEL SERVICE

MELKSTEL WISSEL SERVICE MELKSTEL WISSEL SERVICE www.milkrite.com MELKSTEL WISSEL SERVICE Zo gemakkelijk! Simpel vervangen van tepelvoeringen Wij organiseren het voor u Onderdelen hygiënisch gereinigd Compleet klauw onderhoud

Nadere informatie

Wij hebben 2.151.023. lagers voor u op voorraad

Wij hebben 2.151.023. lagers voor u op voorraad Wij hebben 2.151.023 lagers voor u op voorraad Inhoud Nooit zonder lagers 03. Introductie. 04. De voordelen van ABF Bearings. 06. Kwaliteitscontroles bij alle lagers. 08. Een breed assortiment op voorraad.

Nadere informatie

Vocht- en vuilkerendbuva. Aluminium waterslagen lekdorpelprofielen

Vocht- en vuilkerendbuva. Aluminium waterslagen lekdorpelprofielen Onder kunststof of aluminium kozijn in gevelstuc Vocht- en vuilkerendbuva Aluminium waterslagen lekdorpelprofielen Onder houten kozijn tegen metselwerk Leverbaar in 5 en 15 hellingshoek Verkrijgbaar in

Nadere informatie

Optima Canopy accessoires voor het ophangen

Optima Canopy accessoires voor het ophangen Optima Canopy accessoires voor het ophangen Accessoirekits - toepassingen vereisen altijd meer dan één kit. Bepaal zorgvuldig wat u nodig heeft. Itemnummer inhoud kit BPCS5450G Ophangkit voor de bouwkundige

Nadere informatie