De heer A. Voorbeeld Voorbeeldstraat AA Kampen. Kampen, 22 november 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De heer A. Voorbeeld Voorbeeldstraat 1 0000 AA Kampen. Kampen, 22 november 2011"

Transcriptie

1 De heer A. Voorbeeld Voorbeeldstraat AA Kampen Kampen, 22 november 2011 Behandeld door : Mw. W.L. Petersen-Veltman / info@veltman.nl Onderwerp: met uw aanvullende verzekering hebt u goud in handen! Geachte heer Voorbeeld, Wat doen de verschillende partijen in zorgverzekeringsland toch hun uiterste best om u zand in de ogen te strooien. Waarom wordt u het gehele verhaal onthouden en lijkt men u op het verkeerde been te willen zetten? Wij hopen u met deze informatie wel het volledige verhaal te vertellen, waardoor u opnieuw een bewuste keuze kunt maken. Ga er 10 minuten voor zitten en u weet weer van de hoed en de rand. U weet hoe en wat u 'moet' kiezen. Onze rol Even ter opfrissing, welke 3 zaken mag u ook alweer van ons verwachten: visie op zorg; het zorgvuldig vergelijken van de verschillende verzekeringsmogelijkheden; het behartigen van uw belangen ingeval van problemen met de afwikkeling van uw zorgdeclaraties. Onze in 2005 geformuleerde visie op zorg blijkt nog steeds een betrouwbaar baken te zijn in de woelige zee van de zorg. Tijdens onze 'Tour de Zorg' uit 2005 gaven wij weer dat wij een aantal ontwikkelingen voorzagen. Vrijwel iedere dag zien wij het zorgstelsel verder bewegen in die voorspelde richting. U bent eerder in onze visie op zorg meegegaan. Dit betekent dat u 'goed zit'. Ons uitgangspunt blijft onveranderd, wij willen u een zorgverzekering bieden, die u tegen een betaalbare prijs vrije toegang biedt tot goede zorg ingeval van ziekte.

2 De zorg in 2012 Wij beginnen onze visie op de ontwikkelingen in de zorg dit keer met een zorgelijke constatering. Het risico van een tweedeling in de zorg is naar onze mening levensgroot aanwezig. Door de economische situatie, de op de goedkoopste zorgverzekering gerichte zorgreclames en het overheidsbeleid zijn verkeerde keuzes zo gemaakt. Wij willen u behoeden voor het gevaar dat u aan de verkeerde kant van het zorgstelsel terecht komt. Wat is verzekeren? Voor uw begrip allereerst een klein stukje achtergrondinformatie over wat verzekeren nou ook alweer inhoudt. Want wij hebben het hier over uw keuze wel of niet verzekeren. Verzekeren is altijd één van de mogelijkheden aan het slot van de risico-afweging. Naast preventie (voorkomen) of het risico zelf dragen, bestaat de mogelijkheid om zaken te verzekeren. Die afweging is bij de keuze van een zorgverzekering niet anders. Bij verzekeren is er altijd (zelfs wettelijk verplicht) sprake van een onzeker voorval. Bij de zorgverzekering gaat het dan met name om de vraag of en wanneer iemand ziek wordt en hoe ernstig, of de zorgbehandeling vergoed wordt en hoeveel behandelingen in dat geval worden vergoed, resp. tot welk bedrag de behandelingen vergoed worden. Vindt u al die zorgbehandelingen op zich eigenlijk wel noodzakelijk? Deze vraag slaan wij vaak over, maar vormt eigenlijk de kern van uw beslissing. Laten wij er nu wel even uitgebreid bij stilstaan. Voor de duidelijkheid, het gaat hier dus nog even niet over de vraag door wie de zorg vergoed wordt, maar specifiek over de vraag of u de zorg op zich noodzakelijk vindt. De overheid heeft deze vraag voor een deel voor u beantwoord, door de jaarlijkse samenstelling van het basispakket. De vergoedingen uit de basisverzekering zijn bij wijze van spreken betiteld als noodzakelijk. Maar blijkbaar worden ieder jaar een aantal behandelingen minder noodzakelijk..., want de basisverzekering wordt ieder jaar verder beperkt. Dan rest nog de belangrijke vraag, vinden wij zelf zaken die (deels) buiten de basisverzekering vallen noodzakelijke zorg? In onderstaande tabel een aantal voorbeelden van 'ziekten en aandoeningen' met hun 'bijbehorende' behandelingen. Stel, ik... Vind ik dan de bijbehorende behandeling noodzakelijk? heb reuma wekelijks fysiotherapie ben slechtziend bril of lenzen heb een afwijkend gebit beugel heb een huilbaby bezoek aan homeopathisch arts heb rugklachten chiropractie heb psychische klachten eerste lijns psychologische zorg heb een ernstige blessure vervoerskosten naar dagopname revalidatie heb kanker en een chemokuur ondergaan pruik heb doorgezakte voeten steunzolen heb ADHD geleidelijke medicijnwerking door Concerta heb krijg......

3 Naar onze mening zijn wij het er allemaal over eens, dat als wij medische klachten krijgen, wij het allemaal noodzakelijk vinden de benodigde 'behandeling' te ondergaan. Wie betaalt die zorgbehandelingen? Na het beantwoorden van de vraag of zorg noodzakelijk is, komen wij nu bij de vervolgvraag: wie betaalt dan die zorg? Het antwoord is ook nu weer eenvoudig. Of uzelf of uw aanvullende verzekering. Of u ze zelf kunt en wilt betalen hangt samen met de kosten van de zorg. Het probleem bij de kosten van zorg is dat: ze doorgaans hoog zijn; er dan vaak gelijktijdig van meerdere zorgverleners zorg nodig is; ze moeilijk te calculeren zijn, omdat wij niet weten of en hoe ziek wij worden. Het gevaar ligt op de loer dat wij toch neigen naar een simpele optelsom. Zo van, die ene bril of dat ene paar steunzolen, die kan ik zelf wel betalen, daar hoef ik mij niet voor te verzekeren. Maar bij de zorgverzekering is het onzekere voorval juist dat wij niet weten of wij ziek worden en welke ziekte wij krijgen. Wij weten dan dus ook niet welke zorg wij nodig zullen hebben en welke kosten dit met zich meebrengt. Dus is een optelsom voor ziekte niet te maken. Wel zorg of geen zorg Daar komt het uiteindelijk op aan. Nadat wij hebben vastgesteld dat zorg nodig is ingeval van ziekte of lichamelijke en/of geestelijke klachten en wij hebben vastgesteld dat deze door iemand betaald moet worden, rest de vraag kan ik die zorg betalen en in lijn daarmee kan ik die zorg krijgen? Onderstaande tabel geeft u het antwoord. Ik heb... een goede aanvullende zorgverzekering geen of een beperkte aanvulling, maar zelf voldoende geld geen of een beperkte aanvulling en zelf onvoldoende geld Ik kan de zorgbehandeling ondergaan ja ja nee Op het moment dat u heeft besloten om geen of een beperkte aanvullende dekking te nemen, dan is de kans groot dat u van kwalitatief goede zorg afziet, terwijl u deze - zoals u zelf hiervoor heeft vastgesteld - wel nodig heeft. En dan is er dus sprake van de genoemde tweedeling. De ene burger heeft een aanvullende verzekering en kan zich daardoor zorg veroorloven en de andere burger heeft deze niet en moet van die zorg afzien. Een triest vooruitzicht. Daarom kunnen wij niet anders dan u op het hart binden u goed aanvullend te verzekeren. Het gaat immers om uw gezondheid.

4 De aanvullende verzekering alleen maar belangrijker! Wij worden jaar in jaar uit geconfronteerd met een enorme toename van de zorgkosten in Nederland. Miljarden euro's 80 (Verwachte ) Ontwikkeling zorgkosten in Nederland over periode Om hier sturing aan te geven heeft de overheid een aantal middelen in handen. Men kan: 1. het basispakket verkleinen; 2. het eigen risico verhogen; 3. de premie verhogen; 4. de inrichting van de zorg aanpassen. De overheid is al jaren bezig op elk van deze 4 terreinen actief te sturen. En deze trend zal niet veranderen, want de kosten van zorg stijgen alleen maar door. Men zal blijven schrappen in het basispakket, etc. De overheid is genoodzaakt om haar rol te beperken, waardoor onze eigen verantwoordelijkheid steeds groter wordt. Er zal meer zorg verschoven worden naar de aanvullende verzekering of onze eigen portemonnee. Ziet u ook dat het belang van een goede aanvullende zorgverzekering steeds groter wordt? U kunt niet zonder, terwijl andere partijen u graag anders willen laten geloven. Een aantal voorbeelden om het toenemende belang van de aanvullende verzekering te verhelderen. Mensen met chronische fysiotherapie opgepast! Linda (43 jaar) is reumapatiënt. Zij gaat sinds jaren iedere week (dus 52 keer per jaar) naar de fysiotherapeut. Omdat zij een chronische aandoening heeft werden in 2011 de eerste 12 behandelingen vanuit haar aanvullende verzekering betaald en de overige 40 vanuit de basisverzekering. Voor 2012 heeft de overheid bepaald dat een reumapatiënt geen recht meer heeft op chronische fysiotherapie. Dit betekent dat de basisverzekering plotseling geen vergoeding meer geeft. Linda moet hopen dat haar aanvullende verzekering alle behandelingen vergoedt. En dat doen er niet zoveel... Als dat niet het geval is, dan moet zij de fysiotherapie zelf gaan betalen of... zij kan niet meer naar de fysiotherapeut; deze doet het namelijk niet gratis.

5 Mensen met chronische fysiotherapie opgepast (2)! Piet (45 jaar) leidt aan multipele sclerose. Gelukkig wordt deze aandoening niet van de lijst chronische fysiotherapie geschrapt. Maar tot zijn schrik hoort Piet dat het aantal behandelingen dat hij zelf moet betalen toeneemt van 12 naar 20 behandelingen. Gelukkig hebben wij hem gerust kunnen stellen, want op zijn aanvullende zorgverzekering worden ook deze 20 behandelingen vergoed. Maar ook dat geldt voor de meeste aanvullende verzekeringen niet... Plotseling bleek die onbetekende vervoersdekking het verschil te maken... Jan Kees heeft een druk leven. Door een plotseling ongeval staat dat ineens helemaal stil. Door het ongeval heeft zijn onderbeen een zodanige klap opgelopen dat een langdurig revalidatieproces noodzakelijk is. Na 4 weken opname in het revalidatiecentrum komt de behandelend arts met de blijde boodschap dat hij naar huis mag. Hij kan in het dagprogramma verder. Maar ja, hoe komt hij dagelijks van Kampen naar Zwolle en weer terug? Na een telefoontje konden wij hem gelukkig geruststellen, dat betaalt je zorgverzekering op grond van de excellent-dekking. Een andere revaliderende patiënt had minder geluk, hij kon maar 1 keer in de week op eigen kosten komen, want zijn vervoersbudget van 1.000,- van zijn aanvullende verzekering was bereikt. Helaas kon hij de dagelijkse vervoerskosten niet zelf betalen en duurde zijn herstelproces - onnodig- veel langer. Een beugel voor Daphne en Elise? Het is Daphne en Elise zijn buurmeisjes. Elk hebben zij een gebit om trots op te zijn, maar toch niet zo mooi strak als wij tegenwoordig gewend zijn. De beide dames komen uit gelukkige gezinnen, die zich door zorgvuldig met het gezinsinkomen om te gaan, financieel prima redden. En dan bezoeken zij de tandarts. De tandarts raadt ieder afzonderlijk aan een beugel te nemen om de onvolkomenheden te verhelpen. Gelukkig hebben Daphne haar ouders een uitgebreide aanvullende zorgverzekering. 2 maand later heeft Daphne een beugel en is zij onderweg naar het gewenste, gave gebit. Elise haar ouders zijn minder gelukkig. Zij hebben eerder een aanvullende verzekering gekozen die de kosten tot maximaal 1.000,- vergoed. De verder benodigde 2.000,- hebben zij wel, maar dat geld aan een beugel besteden zou hun financiële evenwicht in gevaar kunnen brengen. Zij besluiten voor Elise om geen beugel te nemen, want haar tanden zijn zo toch mooi genoeg? Is hier sprake van tweedeling in de zorg? Ritalin of Concerta? Lars is een geweldige knaap van 10 jaar. Wel heeft hij moeite om zich te concentreren en is hij wat overactief. Op advies van school wordt hij onderzocht en er wordt ADHD vastgesteld. Om hem te helpen wordt het geneesmiddel Ritalin voorgeschreven. Hij moet 3 maal daags een tabletje innemen. Hij wordt wel wat rustiger, maar heeft last van de stemmingswisselingen. Lars' moeder Rita gaat eens op internet snuffelen en komt daar informatie over Concerta tegen. Een middel wat 1 keer per dag moet worden ingenomen en dat de werkende stof uit het geneesmiddel geleidelijk afgeeft, waardoor stemmingswisselingen verdwijnen. Opgetogen belt zij Lars' huisarts. Maar dan blijkt waarom Concerta niet standaard wordt voorgeschreven... Het is een duurder medicijn en dat wordt niet volledig vanuit de basisverzekering vergoed. Gelukkig hebben Rita en haar gezin de Royaal-dekking, waardoor de eigen bijdrage van +/- 35,- per maand voor Concerta vergoed wordt en dit middel dus voor Lars bereikbaar is. Zo kunnen wij doorgaan met voorbeelden geven. Voorbeelden die steeds weer aangeven dat het verschil tussen wel of geen zorg krijgen vaak bepaald wordt door het niveau van de aanvullende zorgverzekering. Wij gunnen u díe polis, die u de beste dekking biedt tegen de beste prijs. En dan zijn wij blij u te kunnen melden dat u met uw huidige zorgverzekering ook in 2012 goed zit!

6 Ons advies voor 2012 is opnieuw te kiezen voor de restitutiepolis (het Keuze Zorg Plan) van Avéro Achmea in combinatie met haar Excellent of Royaal dekking. Hiermee heeft Avéro Achmea voor het 7e jaar op rij de prijs-kwalitatief beste zorgverzekeringen voor u in huis. Het Keuze Zorg Plan aangevuld met de Excellent dekking sluit perfect aan op onze zorgvisie: u heeft (vrije) toegang tot goede zorg in geval van ziekte, tegen een betaalbare premie. Wij hopen dat uw tijdsinvestering van 10 minuten voor u vruchtbaar is geweest. Dat u weet wat u wilt bij ziekte! Wij wensen u een zorgeloos 2012! De vraag 'Wat wil ik bij ziekte?' valt dus uiteen in 2 vragen en 1 conclusie: - vind ik de zorg noodzakelijk? - wie betaalt de zorg, ikzelf of mijn aanvullende verzekering? - en krijg ik dus wel of geen zorg?! Wij vertrouwen u hiermee weer de juiste weg in zorgverzekeringsland te wijzen en zijn u uiteraard graag van dienst bij verdere vragen. Met vriendelijke groeten, Veltman Financieel Adviseurs B.V. Uw financiële partner, ook op het gebied van uw zorgverzekering! Kijk ook op voor meer interessante informatie aangaande uw zorgkeuze

Workshop Mijn zorgverzekering

Workshop Mijn zorgverzekering Workshop Mijn zorgverzekering Welkom! Even voorstellen: Mark Salm, PCOB-adviseur van RISK Henrica de Vries, manager Communicatie & Marketing PCOB Programma workshop Korte kennisquiz Voorlichting Overstappen,

Nadere informatie

Uw gezondheid, onze zorg.

Uw gezondheid, onze zorg. Uw gezondheid, onze zorg. Uw werkgever biedt u deze collectieve zorgverzekering aan. Natuurlijk beslist u zelf of u deelneemt en profiteert van de vele voordelen. Kiest u voor Interpolis ZorgActief, dan

Nadere informatie

Zorgverzekeringen 2014

Zorgverzekeringen 2014 Zorgverzekeringen 2014 Dit informatiepakket bevat de volgende onderdelen: o Over Consumind o Basiszorgverzekering o Wijzigingen basispakket 2014 o Natura of vrije zorgkeuze polis o Top 5 meest gestelde

Nadere informatie

2014/2015. Vind de beste zorg voor uw situatie. Persoonlijk advies. Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt!

2014/2015. Vind de beste zorg voor uw situatie. Persoonlijk advies. Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt! 2014/2015 Vind de beste zorg voor uw situatie Persoonlijk advies Zorg of ondersteuning nodig? De PZP helpt! Inhoudsopgave 4 Persoonlijk medisch advies 6 Digitaal inzicht in uw zorgverzekering 8 Zorg of

Nadere informatie

De beste zorg vinden? Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt! 2013/2014. Uw verzekering snel en digitaal regelen?

De beste zorg vinden? Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt! 2013/2014. Uw verzekering snel en digitaal regelen? zorgwijzer 2013/2014 Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt! De beste zorg vinden? Uw verzekering snel en digitaal regelen? Medische vraag? Stel hem aan onze deskundigen Inhoudsopgave 4 Regel uw verzekering

Nadere informatie

Zorgverzekeringen. Thema-onderzoek. Zorgverzekeringen

Zorgverzekeringen. Thema-onderzoek. Zorgverzekeringen Thema-onderzoek TNS 5-11-2013 Inhoud 1 Restitutie- en naturapolis 4 2 Aanvullende verzekeringen 12 3 Overstappen en vertrouwen 16 TNS 5-11-2013 2 Achtergrondinformatie De Nederlandse Patiënten Consumenten

Nadere informatie

De beste zorg vinden? Zorg of ondersteuning nodig? PZP helpt! 2013/2014. Uw verzekering snel en digitaal regelen?

De beste zorg vinden? Zorg of ondersteuning nodig? PZP helpt! 2013/2014. Uw verzekering snel en digitaal regelen? 2013/2014 Zorg of ondersteuning nodig? PZP helpt! De beste zorg vinden? Uw verzekering snel en digitaal regelen? Medische vraag? Stel hem aan onze deskundigen Inhoudsopgave 4 Uw verzekering snel en digitaal

Nadere informatie

ONVZ Vrije Keuze Zorgplan 2011

ONVZ Vrije Keuze Zorgplan 2011 ONVZ Vrije Keuze Zorgplan 2011 U staat op het punt een keuze te maken voor onze basisverzekering of een van de aanvullende verzekeringen. U wilt onze tandartsverzekering of het. Wat u ook kiest, u bent

Nadere informatie

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen zorgwijzer 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg Medische vraag? Stel hem aan onze deskundigen Toen mijn vriendin

Nadere informatie

Tot zover uw rechten en zekerheid. Wat moet u zelf doen? Ten eerste: hoe zit het nu met de kosten?

Tot zover uw rechten en zekerheid. Wat moet u zelf doen? Ten eerste: hoe zit het nu met de kosten? Uw zorgverzekering Wist u dat de zorgverzekering verplicht is? Wist u dat u altijd geaccepteerd moet worden voor een basisverzekering? Wist u dat een zorgverzekeraar een zorgplicht heeft om u de zorg uit

Nadere informatie

Geen centje pijn in 2012?

Geen centje pijn in 2012? Geen centje pijn in 2012? Medisch Centrum IBIS wil u graag informeren omtrent: Wijzigingen Zorgverzekering 2012. Het eind van het jaar is weer in zicht. Voor 19 november krijgt u een aanbod van uw huidige

Nadere informatie

Zorgverzekering 2016. Waar u rekening mee moet houden bij de keuze van uw zorgverzekeraar voor 2016

Zorgverzekering 2016. Waar u rekening mee moet houden bij de keuze van uw zorgverzekeraar voor 2016 Zorgverzekering 2016 Waar u rekening mee moet houden bij de keuze van uw zorgverzekeraar voor 2016 Einde van het jaar Het einde van het jaar is weer aangebroken en dat betekent dat u weer mag veranderen

Nadere informatie

Naast het verplicht eigen risico van 385 per jaar kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico. U krijgt dan extra korting op uw premie.

Naast het verplicht eigen risico van 385 per jaar kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico. U krijgt dan extra korting op uw premie. Productinformatie Avero Achmea 2016 Keuze Zorg Plan Met deze restitutiepolis van Avéro Achmea bent u vrij in de keuze van uw zorgverlener. De kosten die uw zorgverleners in rekening brengen, zullen wij

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Eigen risico en eigen bijdrage bij een zorgverzekering

Veelgestelde vragen. Eigen risico en eigen bijdrage bij een zorgverzekering Veelgestelde vragen Eigen risico en eigen bijdrage bij een zorgverzekering Iedereen van 18 jaar en ouder in Nederland is verplicht zich te verzekeren voor de zorgverzekering. De overheid stelt vast welke

Nadere informatie

PNO Ziektekosten verzekeringen 2011

PNO Ziektekosten verzekeringen 2011 PNO Ziektekosten verzekeringen 2011 U staat op het punt een keuze te maken voor onze basis - verzekering of een van de aanvullende zorgpakketten of onze tandartsverzekering. Wat u ook kiest, u bent bij

Nadere informatie

Belangrijke informatie voor 2019 (Contracten met zorgverzekeraars)

Belangrijke informatie voor 2019 (Contracten met zorgverzekeraars) Belangrijke informatie voor 2019 (Contracten met zorgverzekeraars) Geachte bezoeker van Praktijk Oefentherapie Hoorn, Zoals u van ons gewend bent informeren we u aan het einde van het jaar over de zorgverzekeringen

Nadere informatie

Teken niet voor een collectieve zorgverzekering voordat u dit gelezen heeft.

Teken niet voor een collectieve zorgverzekering voordat u dit gelezen heeft. Teken niet voor een collectieve zorgverzekering voordat u dit gelezen heeft. Let op! Niet iedere collectieve zorgverzekering is goed genoeg voor u en uw medewerkers! Check al uw offertes op de volgende

Nadere informatie

Inhoud. Handig zeg, altijd vrije keuze met de OHRA Zorgverzekering

Inhoud. Handig zeg, altijd vrije keuze met de OHRA Zorgverzekering OHRA Zorgverzekering 2015 Inhoud Onze zorgverzekering 4 De OHRA Zorgverzekering 5 Welke aanvullende verzekeringen kunt u kiezen? 8 Tandartsverzekeringen 10 Wat wordt vergoed? 12 OHRA Vergoedingenwijzer

Nadere informatie

Geen centje pijn in 2012? Verzeker je van genoeg fysiotherapie! (www.defysiotherapeut.com)

Geen centje pijn in 2012? Verzeker je van genoeg fysiotherapie! (www.defysiotherapeut.com) Geen centje pijn in 2012? Verzeker je van genoeg fysiotherapie! (www.defysiotherapeut.com) Jaarlijks gaan ongeveer 3 miljoen mensen naar de fysiotherapeut. Kortweg kan worden gesteld dat fysiotherapie

Nadere informatie

Ik zorg dat ik alleen betaal voor de mondzorg die ik nodig heb

Ik zorg dat ik alleen betaal voor de mondzorg die ik nodig heb Ik zorg dat ik alleen betaal voor de mondzorg die ik nodig heb 29, 85 per maand Ik zorg dat ik alleen betaal voor de mondzorg die ik nodig heb Ik zorg dat ik alleen betaal voor de tandarts als ik er ook

Nadere informatie

Vergoedingen en polisvoorwaarden zorgverzekering

Vergoedingen en polisvoorwaarden zorgverzekering pagina 1 van 8 Vergoedingen en polisvoorwaarden zorgverzekering Regelmatig komen bij de Zorgbelangorganisaties en ConsumentendeZorg.nl klachten en vragen binnen over vergoedingen van behandelingen of medicijnen.

Nadere informatie

OHRA Zorgverzekering 2015. voor de SSF van het Ministerie van IenM, LVNL, RDW en SWOV

OHRA Zorgverzekering 2015. voor de SSF van het Ministerie van IenM, LVNL, RDW en SWOV OHRA Zorgverzekering 2015 voor de SSF van het Ministerie van IenM, LVNL, RDW en SWOV Inhoud Onze zorgverzekering 4 De OHRA Zorgverzekering 5 Welke aanvullende verzekeringen kunt u kiezen? 8 Tandartsverzekeringen

Nadere informatie

Wat is een collectieve zorgverzekering voor minima (Gemeentepolis)?

Wat is een collectieve zorgverzekering voor minima (Gemeentepolis)? Veel gestelde vragen Aanbod Wat is een collectieve zorgverzekering voor minima (Gemeentepolis)? Zorg wordt steeds duurder, daarom is het belangrijk dat u goed verzekerd bent. De overheid betaalde tot 2014

Nadere informatie

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Vragenlijst Behoefte als kompas, de oudere aan het roer Deze vragenlijst bestaat vragen naar uw algemene situatie, lichamelijke en geestelijke gezondheid, omgang met gezondheid

Nadere informatie

Deel ggz vanaf 2008 in het basispakket

Deel ggz vanaf 2008 in het basispakket Deel ggz vanaf 2008 in het basispakket Behandeling psychische problemen voortaan in het basispakket van uw zorgverzekering In deze brochure leest u hoe het is geregeld na 1 januari 2008 Ministerie van

Nadere informatie

Vergoeding basisverzekering

Vergoeding basisverzekering Vergoeding basisverzekering De vergoeding van fysiotherapie en oefentherapie uit het basispakket hangt af van de leeftijd van de patiënt/verzekerde en of hij/zij een aandoening heeft die op de chronische

Nadere informatie

Medicijnen grote verschillen in vergoeding zorgverzekeraars

Medicijnen grote verschillen in vergoeding zorgverzekeraars 6 december 2011 Medicijnen grote verschillen in vergoeding zorgverzekeraars Een onderzoek door Scanwork Research Met de juiste zorgverzekering honderden euro s besparing aan medicijnkosten. Nederland kent

Nadere informatie

Belangrijke informatie voor 2019

Belangrijke informatie voor 2019 Belangrijke informatie voor 2019 (contracten met zorgverzekeraars) Beste bezoeker van Fysiotherapie In Beweging, Er is een actieve beweging ontstaan van zorgverleners (o.a. fysiotherapeuten, diëtisten,

Nadere informatie

Hoe ziet uw zorgverzekering eruit in 2014?

Hoe ziet uw zorgverzekering eruit in 2014? Hoe ziet uw zorgverzekering eruit in 2014? Collectief Zilveren Kruis: Raad & Daad in de zorg ZilverKorting Kijk op pagina 3 Completer verzekerd Kijk op pagina 3 Veranderingen in 2014 Kijk vanaf pagina

Nadere informatie

Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 2009

Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 2009 Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 2009 Bij DSW is de premie opnieuw nét kostendekkend. Goedkoper kan niet, duurder hoeft niet. 100222-Bijsl Welkom Inhoudsopgave Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 3 Wat biedt

Nadere informatie

Verzekeringsadviseur - Brandax Geld en Verzekeren - TP 31731. Voorletters en achternaam O Man O Vrouw. Straatnaam en huisnummer. Postcode woonplaats

Verzekeringsadviseur - Brandax Geld en Verzekeren - TP 31731. Voorletters en achternaam O Man O Vrouw. Straatnaam en huisnummer. Postcode woonplaats 1. Verzekeringnemer (zie toelichting) Voorletters en achternaam O Man O Vrouw Straatnaam en huisnummer Postcode woonplaats Telefoon overdag Telefoon avond E-mail adres Ik geef ONVZ toestemming om mijn

Nadere informatie

Eigen bijdrage Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ)

Eigen bijdrage Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) Eigen bijdrage Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) Informatie voor de klant Wij zijn Geert Bouwmeester was pas 22 toen hij in 1924 voor zichzelf begon. Een overloop werd ingericht als kantoorruimte en de

Nadere informatie

Inhoud. Altijd vrije zorgkeuze met de OHRA Zorgverzekering

Inhoud. Altijd vrije zorgkeuze met de OHRA Zorgverzekering OHRA Zorgverzekering 2016 Inhoud Altijd vrije zorgkeuze met de OHRA Zorgverzekering Onze zorgverzekering 4 De OHRA Zorgverzekering 5 Aanvullende verzekeringen 8 Tandartsverzekeringen 10 Wat krijgt u vergoed?

Nadere informatie

zorgwijzer Vind de beste zorg voor uw situatie Persoonlijk advies over uw gezondheid Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt!

zorgwijzer Vind de beste zorg voor uw situatie Persoonlijk advies over uw gezondheid Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt! zorgwijzer 2014/2015 Vind de beste zorg voor uw situatie Persoonlijk advies over uw gezondheid Zorg of ondersteuning nodig? CZ helpt! Inhoudsopgave 4 Persoonlijk advies over uw gezondheid 6 Digitaal inzicht

Nadere informatie

Zorgverzekeringen 2015. goede Zorg

Zorgverzekeringen 2015. goede Zorg Zorgverzekeringen 2015 Altijd Wij zijn zeker er voor van ú goede Zorg Wij zijn er voor ú Een gerust gevoel. Dat is wat een zorgverzekering u moet geven. Door u en uw gezin effectief te beschermen tegen

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen via uw tussenpersoon 2014

CZ Zorgverzekeringen via uw tussenpersoon 2014 CZ Zorgverzekeringen via uw tussenpersoon 2014 Alles voor betere zorg Bij CZ kunt u terecht voor advies over uw zorgverzekering. Dit advies helpt u bij de keuze voor het pakket dat het beste bij u past,

Nadere informatie

Uw verzekering in 2009. 100222-Bijsl SH Algemeen B27

Uw verzekering in 2009. 100222-Bijsl SH Algemeen B27 Stad Holland, een dijk van een zorgverzekeraar Uw verzekering in 2009 100222-Bijsl SH Algemeen B27 Inhoudsopgave De premies Uw verzekering in 2009 Het eigen risico Onze website 3 4 6 7 Revka 37 jaar Holland

Nadere informatie

In deze Agis Zorgspecial

In deze Agis Zorgspecial Een uitgave van Agis Zorgverzekeringen www.agisweb.nl oktober 2012 Beste Agis klant, In deze Agis Zorgspecial De verkiezingen en Prinsjesdag liggen alweer achter ons. Er gaat de komende tijd veel veranderen

Nadere informatie

Aanvraagformulier VvAA zorgverzekering 2015

Aanvraagformulier VvAA zorgverzekering 2015 Aanvraagformulier VvAA zorgverzekering 2015 U staat op het punt een of een van onze aanvullende verzekeringen aan te vragen. Of u wilt onze Tandartsverzekering of het VvAA privé zorgpakket. Wat u ook kiest,

Nadere informatie

GOED VERZEKERD Opdrachtenblad Niveau:

GOED VERZEKERD Opdrachtenblad Niveau: Opdrachten Opdracht 1 Wat denk jij? Is Jasmina hiervoor verzekerd? Hoe heet de verzekering die schade aan anderen vergoedt? Heb je zelf wel eens schade bij iemand anders veroorzaakt? Wat gebeurde er? Is

Nadere informatie

Achmea Personenschade: aangenaam!

Achmea Personenschade: aangenaam! Achmea Personenschade: aangenaam! INHOUD Achmea Personenschade: aangenaam! 3 Wat doen wij voor u? 4 Hoe doen wij dat? 5 Met wie krijgt u te maken? 7 Wat doet u? 9 Wat betalen wij? 10 Zoekt u extra hulp?

Nadere informatie

Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Rijssen-Holten

Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Rijssen-Holten Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Rijssen-Holten Wat weet ik na vandaag? Waarom de gemeente een collectieve zorgverzekering heeft Waarom het van belang is dat mensen met een laag inkomen deelnemen

Nadere informatie

Bij welke verzekeraar waren de te verzekeren personen verzekerd? Datum einde vorige verzekering? Reden beëindiging?

Bij welke verzekeraar waren de te verzekeren personen verzekerd? Datum einde vorige verzekering? Reden beëindiging? Verzekeringsadviseur Naam Nummer 1. Verzekeringnemer (zie toelichting) Voorletters en achternaam Man Vrouw Straatnaam en huisnummer Postcode en woonplaats Telefoon overdag Telefoon avond E-mail adres Ik

Nadere informatie

De contracten voor CZ en VGZ blijven voor 2016 bestaan onder de naam SKAG : Samenwerkende KBO afdelingen in Gelderland.

De contracten voor CZ en VGZ blijven voor 2016 bestaan onder de naam SKAG : Samenwerkende KBO afdelingen in Gelderland. Zorgverzekering 2016 Collectiviteitscontracten 2016 KBO Gelderland heeft gesprekken gehad met de zorgverzekeraars CZ en VGZ. De samenwerking is geëvalueerd en er zijn afspraken gemaakt voor het komende

Nadere informatie

Delta Lloyd Zorg voor werkgevers. Gezond voor het hele bedrijf

Delta Lloyd Zorg voor werkgevers. Gezond voor het hele bedrijf Delta Lloyd Zorg voor werkgevers Gezond voor het hele bedrijf Delta Lloyd Zorg voor werkgevers Pag. 2/8 F 01.1.06-1012 Delta Lloyd Zorg voor werkgevers Een zieke medewerker kan uw bedrijf veel geld kosten.

Nadere informatie

Zorgt u al goed voor uzelf? Mis m niet: de WZW Zorgverzekering Alleen voor medewerkers in de zorg

Zorgt u al goed voor uzelf? Mis m niet: de WZW Zorgverzekering Alleen voor medewerkers in de zorg Zorgt u al goed voor uzelf? Mis m niet: de WZW Zorgverzekering Alleen voor medewerkers in de zorg Wat vindt u nou echt belangrijk aan een zorgverzekering? Een zo laag mogelijke premie? De hoogte van de

Nadere informatie

dat we ervoor moeten zorgen dat dit met zo weinig mogelijk complicaties gepaard gaat.

dat we ervoor moeten zorgen dat dit met zo weinig mogelijk complicaties gepaard gaat. Waar komt uw interesse voor de gynaecologie vandaan? Ik ben aanvankelijk geïnteresseerd geraakt in de verloskunde en gynaecologie toen ik geneeskunde studeerde. En dan vooral in het samenspel van de hormonen.

Nadere informatie

Zorgverzekering Beter Voor Nu 2012. De beste Zorg voor nu en later

Zorgverzekering Beter Voor Nu 2012. De beste Zorg voor nu en later Zorgverzekering Beter Voor Nu 2012 De beste Zorg voor nu en later Uw leven is veranderd Uw zorgverzekering verandert mee Verschillende mensen hebben verschillende wensen. Uw manier van leven is anders

Nadere informatie

Ziekenhuiszorg in 2015 Wat betaalt u?

Ziekenhuiszorg in 2015 Wat betaalt u? 00 Ziekenhuiszorg in 2015 Wat betaalt u? 1 Het is soms onduidelijk welke zorgkosten wel of niet vergoed worden door zorgverzekeraars. Dit hangt af van de afspraken die u met uw zorgverzekeraar heeft gemaakt.

Nadere informatie

Vergoeding fysiotherapie. Wat kost een behandeling?

Vergoeding fysiotherapie. Wat kost een behandeling? 00 Vergoeding fysiotherapie Wat kost een behandeling? Het vergoedingensysteem voor fysiotherapie zit ingewikkeld in elkaar. Het verschilt per zorgverzekeraar en per pakket wat u krijgt vergoed. Dit kan

Nadere informatie

Collectieve zorgverzekeringen 2013

Collectieve zorgverzekeringen 2013 Collectieve zorgverzekeringen 2013 Het eind van het jaar nadert en dus wordt u weer overstelpt met allerlei aanbiedingen van zorgverzekeraars. De één nog beter dan de ander, en lastig om een en ander goed

Nadere informatie

Collectieve aanvullende verzekering (CAV), minder betalen voor meer zorgverzekering. in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren

Collectieve aanvullende verzekering (CAV), minder betalen voor meer zorgverzekering. in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren Collectieve aanvullende verzekering (CAV), minder betalen voor meer zorgverzekering in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren Goed verzekerd zijn is heel belangrijk Goed verzekerd zijn

Nadere informatie

Voorlichting Collectieve Zorgverzekering Gemeenten 2016 Culemborg

Voorlichting Collectieve Zorgverzekering Gemeenten 2016 Culemborg Voorlichting Collectieve Zorgverzekering Gemeenten 2016 Culemborg Wat weet ik na vandaag? Waarom de gemeente een collectieve zorgverzekering gemeenten heeft Waarom het van belang is dat mensen met een

Nadere informatie

Vragen over de ziekenhuisrekening

Vragen over de ziekenhuisrekening Vragen over de ziekenhuisrekening Ziekenhuis Gelderse Vallei Na afloop van uw behandeling in het ziekenhuis stuurt het ziekenhuis de rekening. Soms betaalt u deze rekening zelf, soms betaalt uw zorgverzekeraar

Nadere informatie

Geld.nl. Uitslag kennistest zorg 2013

Geld.nl. Uitslag kennistest zorg 2013 Geld.nl Uitslag kennistest zorg 2013 In dit overzicht vind je alle vragen uit de Kennistest Zorg 2013 van Geld.nl en de antwoorden die de deelnemers hierop hebben gegeven. Wil je meer weten? Bekijk dan

Nadere informatie

De exclusieve BOVAG Zorgpolis. Inclusief brede dekking en hoge korting. Tot 20% korting. op jouw zorgverzekering!

De exclusieve BOVAG Zorgpolis. Inclusief brede dekking en hoge korting. Tot 20% korting. op jouw zorgverzekering! De exclusieve BOVAG Zorgpolis. Inclusief brede dekking en hoge korting. Tot 20% korting op jouw zorgverzekering! De BOVAG Zorgpolis: bijzonder compleet, bijzonder voordelig. De BOVAG Zorgpolis biedt je

Nadere informatie

Voor het vinden van een gecontracteerde zorgaanbieder kunt u gebruik maken van vergelijk en kies.

Voor het vinden van een gecontracteerde zorgaanbieder kunt u gebruik maken van vergelijk en kies. VGZ Goede Keuze Met VGZ Goede Keuze kiest u voor goede zorg en een lage premie. Daarnaast stimuleert u vernieuwingen in de zorg, waardoor uw premie lager is. Het kans zijn dat u voor bepaalde zorg verder

Nadere informatie

De PZP helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering

De PZP helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering Brochure 2016 1 2 De PZP helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering U wilt graag verzekerd zijn van goede zorg. Zorg die beschik baar is wanneer u het nodig hebt en aansluit bij uw wensen en behoeften.

Nadere informatie

Kritisch over uw gezondheid

Kritisch over uw gezondheid Kritisch over uw gezondheid!"#$%% *+,-./,01230456+47+8+49:5+:; U vindt uw gezondheid belangrijk en gaat daar kritisch mee om. Het is dan ook vanzelfsprekend dat u voor de beste zorg kiest. Met een zorgverzekering

Nadere informatie

ONVZ Vrije Keuze Zorgplan 2015

ONVZ Vrije Keuze Zorgplan 2015 ONVZ Vrije Keuze Zorgplan 2015 U staat op het punt uw basisverzekering of een van de aanvullende verzekeringen aan te vragen. U wilt onze tandartsverzekering of het. Wat u ook kiest, u bent bij ons in

Nadere informatie

Premietabel Collectiviteit : NIP

Premietabel Collectiviteit : NIP Betaaltermijn: Maand Premies Basisdekking Avéro Achmea Vrijwillig eigen risico per verzekerde per jaar 0,00 100,00 200,00 300,00 400,00 500,00 Basisverzekering Natura 98,50 94,80 91,10 87,40 83,70 80,00

Nadere informatie

Zorgverzekeringen Beter Voor Nu 2013. later

Zorgverzekeringen Beter Voor Nu 2013. later Zorgverzekeringen Beter Voor Nu 2013 Altijd De beste zeker zorg van goede voor nu Zorg en later Uw leven is veranderd Uw zorgverzekering verandert mee Verschillende mensen verschillende wensen. Uw manier

Nadere informatie

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo. Relaties HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.org Relaties kunnen een belangrijke rol spelen bij het omgaan

Nadere informatie

De Doorgaanverzekering voor werkgevers

De Doorgaanverzekering voor werkgevers De Doorgaanverzekering voor werkgevers Zorg dat u en uw doorgaan! De Doorgaanverzekering Doorgaanexpert Goed werkgeverschap De Doorgaanverzekering > De Doorgaanverzekering > Gezondheid telt De Doorgaanverzekering

Nadere informatie

OHRA Zorgverzekeringen. Wat verandert er in 2011?

OHRA Zorgverzekeringen. Wat verandert er in 2011? OHRA Zorgverzekeringen Wat verandert er in 2011? Inhoud Wat verandert er in 2011? 3 Wat verandert er in de basisverzekering 4 Wat verandert er in de aanvullende verzekeringen 9 Wat verandert er in de tandartsverzekering

Nadere informatie

Ongeneeslijk ziek. Samen uw zorg tijdig plannen

Ongeneeslijk ziek. Samen uw zorg tijdig plannen Ongeneeslijk ziek Samen uw zorg tijdig plannen Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1 Een naaste die met u meedenkt...3 1.2 Gespreksonderwerpen...3 2. Belangrijke vragen...3 2.1 Lichamelijke veranderingen...3

Nadere informatie

Kies de zorgverzekering die bij u past

Kies de zorgverzekering die bij u past CZ Zorgpolis 2012 1 2 Kies de zorgverzekering die bij u past Mensen die in Nederland wonen, zijn verplicht verzekerd tegen ziektekosten. Soms kan het zijn dat u geen recht hebt op de Nederlandse verplichte

Nadere informatie

Zorgverzekeringen 2016. goede Zorg

Zorgverzekeringen 2016. goede Zorg Zorgverzekeringen 2016 Altijd Wij zijn zeker er voor van ú goede Zorg Wij zijn er voor ú Een gerust gevoel. Dat is wat een zorgverzekering u moet geven. Door u en uw gezin effectief te beschermen tegen

Nadere informatie

VRAAG EN ANTWOORD VOORKEURSBELEID GENEESMIDDELEN

VRAAG EN ANTWOORD VOORKEURSBELEID GENEESMIDDELEN VRAAG EN ANTWOORD VOORKEURSBELEID GENEESMIDDELEN OPGESTELD DOOR ORGANISATIES VAN ZORGVERZEKERAARS, ZORGAANBIEDERS EN CONSUMENTEN / PATIËNTEN (ZORGVERZEKERAARS NEDERLAND, LHV, KNMP, NPCF EN CONSUMENTENBOND).

Nadere informatie

PRAKTISCHE OPLOSSINGEN BIJ DAGELIJKSE HANDELINGEN. ErgoThuis. Maatwerk in zelfstandigheid

PRAKTISCHE OPLOSSINGEN BIJ DAGELIJKSE HANDELINGEN. ErgoThuis. Maatwerk in zelfstandigheid PRAKTISCHE OPLOSSINGEN BIJ DAGELIJKSE HANDELINGEN ErgoThuis Maatwerk in zelfstandigheid ErgoThuis: maatwerk in zelfstandigheid In uw eigen omgeving doet u de dagelijkse dingen graag zelf. Toch komt het

Nadere informatie

Aanvraagformulier VvAA zorgverzekering Zorgverzekering Basis Internationaal 2015

Aanvraagformulier VvAA zorgverzekering Zorgverzekering Basis Internationaal 2015 Aanvraagformulier VvAA zorgverzekering Zorgverzekering Basis Internationaal 2015 U staat op het punt een of een van onze internationale aanvullende verzekeringen aan te vragen. U wilt onze tandartsverzekering

Nadere informatie

De PZP helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering

De PZP helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering Brochure 2015 1 2 De PZP helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering U wilt graag verzekerd zijn van goede zorg. Zorg die beschik baar is wanneer u het nodig heeft en aansluit bij uw wensen en behoeften.

Nadere informatie

Aanvraagformulier Avéro Achmea

Aanvraagformulier Avéro Achmea 1. Gegevens tussenpersoon Tussenpersoonnummer Kantoornaam Contactpersoon E-mailadres Telefoonnummer 2. Gegevens verzekeringnemer Achternaam Voorletter(s) Woonadres Huisnummer Postcode Woonplaats Geboortedatum

Nadere informatie

Betreft: Uitnodiging SCORE-onderzoek. Geachte heer/mevrouw,

Betreft: Uitnodiging SCORE-onderzoek. Geachte heer/mevrouw, Betreft: Uitnodiging SCORE-onderzoek. Geachte heer/mevrouw, Met deze brief willen we u uitnodigen om deel te nemen aan het SCORE-onderzoek. Dit onderzoek gaat over de inhoud van revalidatie na een beroerte,

Nadere informatie

Op zoek naar een verzekeraar die fysiotherapie in 2013 voor u prima vergoedt?

Op zoek naar een verzekeraar die fysiotherapie in 2013 voor u prima vergoedt? VvAA Zilveren Kruis Achmea Verzekering Mix Jong Pakket Mix Gezin Pakket Mix Mix Plus 2 Plus 3 Beter Af Plus Polis 3 sterren Beter Af Plus Polis 4 sterren Zorg en Zekerheid AV Totaal Op zoek naar een verzekeraar

Nadere informatie

Zorg Plan en Keuze Zorg Plan. zorgeloos verzekerd via uw werkgever. informatie voor de werknemer

Zorg Plan en Keuze Zorg Plan. zorgeloos verzekerd via uw werkgever. informatie voor de werknemer Zorg Plan en Keuze Zorg Plan zorgeloos verzekerd via uw werkgever informatie voor de werknemer Zorg Plan Zorgeloos verzekerd via uw werkgever Een goede zorgverzekering draagt bij aan een gezond en zorgeloos

Nadere informatie

Agis helpt u met zorg

Agis helpt u met zorg Met handig vergoedingenoverzicht inclusief PreventCarePlus Agis helpt u met zorg Bespaar met de naturapolis Zorg dichtbij is wel zo prettig Als u zorg nodig heeft, wilt u het liefst in een vertrouwde omgeving

Nadere informatie

FAQ zorgverzekeringen 2014 20 december 2013

FAQ zorgverzekeringen 2014 20 december 2013 FAQ zorgverzekeringen 2014 20 december 2013 Inhoud: 1. Over DVN zorgverzekeringen p.1 2. Over zorgverzekeringen in het algemeen p.2 3. Over de voorgenomen wijzigingen bij zorgverzekeraars p.4 1. Over DVN

Nadere informatie

Aanvullend verzekeren?

Aanvullend verzekeren? De basisverzekering is bij elke zorgverzekeraar qua dekking ongeveer gelijk, maar voor de aanvul len de verzekeringen zijn de opties bijna onein dig. Wij geven enkele tips. Aanvullend verzekeren? DEKKING

Nadere informatie

Uw verzekering in 2011. 100222-Bijsl SH Algemeen b26

Uw verzekering in 2011. 100222-Bijsl SH Algemeen b26 Stad Holland, een dijk van een zorgverzekeraar Uw verzekering in 2011 100222-Bijsl SH Algemeen b26 Aad Ouwendijk Holland = Thuis = Inhoudsopgave Stad Holland - Een dijk van een zorgverzekeraar! De premies

Nadere informatie

Interpolis ZorgActief

Interpolis ZorgActief Interpolis ZorgActief Overzicht veranderingen in vergoedingen en dekkingen 2019 De veranderingen in de basisverzekering De basisverzekering dekt de verzekerde zorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis

Nadere informatie

Volg meer dan 50.000 KBO'ers:

Volg meer dan 50.000 KBO'ers: Volg meer dan 50.000 KBO'ers: stap over op Zilveren Kruis Achmea Met fikse kortingen en uitstekende service U kunt weer overstappen Volop voordelen voor KBO-leden bij Zilveren Kruis Achmea Per 1 januari

Nadere informatie

Zorg Plan en Keuze Zorg Plan zorgeloos verzekerd. informatie voor de particulier

Zorg Plan en Keuze Zorg Plan zorgeloos verzekerd. informatie voor de particulier Plan en Keuze Plan zorgeloos verzekerd informatie voor de particulier individuele oplossingen goed verzekerd, zorgeloos leven Avéro Achmea kent twee soorten basisverzekeringen. Avéro Achmea gaat uit van

Nadere informatie

Nedasco A tot Z Natura Selectief 2016

Nedasco A tot Z Natura Selectief 2016 Nedasco A tot Z Natura Selectief 2016 Met de A tot Z Natura Selectief kiest u voor goede zorg én een lage premie. Daarnaast stimuleert u vernieuwingen in de zorg, waardoor uw premie lager is. Het kan zijn

Nadere informatie

Zelfstandigheid stimuleren

Zelfstandigheid stimuleren Zelfstandigheid stimuleren Zelfstandigheid stimuleren Wat kunt u van uw kind op verschillende leeftijden verwachten? Praat met uw kind over PKU Dagelijkse eiwit- of Phe-planner Zelfstandigheid stimuleren

Nadere informatie

pagina 1 van 8 Vragenlijst Inzicht in zorgkosten Invullen namens: NPCF - Nanda Beck Tekstgrootte: A A A Inzicht in zorgkosten Inleiding De landelijke patiëntenkoepels Ieder(in), Landelijk Platform GGz

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER ZORGVERZEKERING

AANVRAAGFORMULIER ZORGVERZEKERING AANVRAAGFORMULIER ZORGVERZEKERING Avéro Achmea Postbus 1717 3800 BS Amersfoort Nederland www.averoachmea.nl Vul alle vragen op dit formulier in. Als u voor antwoorden verwijst of antwoorden doorhaalt,

Nadere informatie

Collectieve zorgverzekering van Delta Lloyd Gezond voor het hele bedrijf

Collectieve zorgverzekering van Delta Lloyd Gezond voor het hele bedrijf Collectieve zorgverzekering van Delta Lloyd Gezond voor het hele bedrijf Inhoud Delta Lloyd Zorgverzekering voor werkgevers 3 Waarom een collectieve zorgverzekering bij Delta Lloyd? 3 Meer voordelen voor

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen Collectief. Via uw tussenpersoon

CZ Zorgverzekeringen Collectief. Via uw tussenpersoon CZ Zorgverzekeringen Collectief Via uw tussenpersoon 2012 1 Alles voor betere zorg Als u een behandeling nodig hebt, dan wilt u natuurlijk de best mogelijke zorg. Maar het is niet altijd vanzelfsprekend

Nadere informatie

Inhoud. Altijd vrije zorgkeuze met de OHRA Zorgverzekering

Inhoud. Altijd vrije zorgkeuze met de OHRA Zorgverzekering OHRA Zorgverzekering 2017 Inhoud Altijd vrije zorgkeuze met de OHRA Zorgverzekering 2 Onze zorgverzekering 4 De OHRA Zorgverzekering 5 Aanvullende verzekeringen 8 Tandartsverzekeringen 10 Wat krijgt u

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen Collectief 2014

CZ Zorgverzekeringen Collectief 2014 CZ Zorgverzekeringen Collectief 2014 Alles voor betere zorg Bij CZ kunt u terecht voor advies over uw zorgverzekering. Dit advies helpt u bij de keuze voor het pakket dat het beste bij u past, zodat u

Nadere informatie

Aanvraagformulier VvAA zorgverzekering Zorgverzekering Basis Internationaal 2016

Aanvraagformulier VvAA zorgverzekering Zorgverzekering Basis Internationaal 2016 Aanvraagformulier VvAA zorgverzekering Zorgverzekering Basis Internationaal 2016 U staat op het punt een of een van onze internationale aanvullende verzekeringen aan te vragen. U wilt onze tandartsverzekering

Nadere informatie

Vragenlijst multiproblematiek I

Vragenlijst multiproblematiek I Bijlage B Vragenlijst multiproblematiek I 1 Achtergrondkenmerken V1. Wat is je geboortedatum? V2. Ben je een jongen of een meisje? V3. Wat zijn de vier cijfers van je postcode? V4. In welk land ben je

Nadere informatie

Let op: wij kunnen uw verzoek alleen behandelen als de formulieren volledig zijn ingevuld en ondertekend!

Let op: wij kunnen uw verzoek alleen behandelen als de formulieren volledig zijn ingevuld en ondertekend! Credit Life International Schade, Burgemeester Stramanweg 101, 1101 AA Amsterdam Behandelingstraject Callas Group Postbus 75916 1070 AX Amsterdam Onderwerp: aangifte arbeidsongeschiktheid Kredietbeschermer

Nadere informatie

> Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg

> Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg > Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg Mijn huisarts is aangesloten bij een zorggroep, en nu? Inhoudsopgave Inleiding: Chronische zorg, hoe nu verder? 1. Wat kenmerkt een chronische ziekte? 2. Wat

Nadere informatie

STICKY STORY ZO MAAK JE EEN PITCH DIE BLIJFT HANGEN

STICKY STORY ZO MAAK JE EEN PITCH DIE BLIJFT HANGEN STICKY STORY ZO MAAK JE EEN PITCH DIE BLIJFT HANGEN Je zelf presenteren. Ook wel eens druk geweest met het maken van een pitch? Of zelfs meerdere voor verschillende situaties? We weten allemaal dat dit

Nadere informatie

Bijlage: Gestelde vragen bij Kwaliteitsonderzoek telefonische informatie zorgverzekeraars

Bijlage: Gestelde vragen bij Kwaliteitsonderzoek telefonische informatie zorgverzekeraars Bijlage: Gestelde vragen bij Kwaliteitsonderzoek telefonische informatie zorgverzekeraars 1 Vergoeding van zorg Strekking van de vraag: Wordt de beugel van een 12-jarig kind vergoed? Strekking van het

Nadere informatie

Welkom bij Stad Holland 2010. 100222-Bijsl SH welkom b40

Welkom bij Stad Holland 2010. 100222-Bijsl SH welkom b40 Stad Holland, een dijk van een zorgverzekeraar Welkom bij Stad Holland 2010 100222-Bijsl SH welkom b40 Wat biedt Stad Holland Zorgverzekeraar? Stad Holland Zorgverzekeraar is een landelijk actieve zorgverzekeraar

Nadere informatie

Vergoeding basisverzekering volwassenen

Vergoeding basisverzekering volwassenen Vergoeding basisverzekering volwassenen Hieronder wordt de vergoeding van fysiotherapie (volwassenen) vanuit de basisverzekering in kaart gebracht: Soort fysiotherapie Fysiotherapie in verband met een

Nadere informatie

Overzicht van de wijzigingen in de zorgverzekeringen 2014. Wij zijn er voor ú

Overzicht van de wijzigingen in de zorgverzekeringen 2014. Wij zijn er voor ú Overzicht van de wijzigingen in de zorgverzekeringen 2014 Wij zijn er voor ú De wijzigingen in de zorgverzekering Basisverzekering: Keuze Zorg Plan en Select Zorg Plan De basisverzekering is een verplichte

Nadere informatie