S P O N S O R M A P. Plezier in de buurt!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "S P O N S O R M A P. Plezier in de buurt!"

Transcriptie

1 S P O N S O R M A P Plezier in de buurt!

2 Geachte kandidaat sponsor, Deze sponsormap heeft als doel uw aandacht te vestigen op de mogelijkheden tot sponsoring van kinderboerderij de Gliphoeve. We willen u kennis laten maken met onze functie in de maatschappij. Tevens willen we u uitleggen wat we voor elkaar kunnen betekenen. Op die manier hopen we een fundament te leggen voor een samenwerking. Bij samenwerking betreft een sponsorovereenkomst, heeft elke partij zijn eigen ideeën en verwachtingen. Een sponsor wil kinderboerderij de Gliphoeve en haar media benutten om zijn naamsbekendheid in de buurt te vergroten en zijn producten en/of diensten onder de aandacht van het publiek te brengen. De Gliphoeve beoogt met behulp van de door de sponsor geleverde financiële en of materiële middelen de nodige opknapbeurten op het terrein van de Kinderboerderij te realiseren. Ongetwijfeld hebben we met wat volgt niet al uw vragen beantwoord. Dat is ook niet onze bedoeling. Graag nodigen wij u uit voor een kop koffie om uw vragen te beantwoorden. Contacteer dus gerust (via ) onderstaande contactpersonen voor meer informatie. Met vriendelijke groet, Kinderboerderij de Gliphoeve Boer Dirk Maureen van der Pligt Mobiel Boer Dirk: Telefoon algemeen:

3 W a a r o m s p o n s o r e n? Geachte kandidaat sponsor, Bent u het bedrijf dat naar een bredere regionale bekendheid zoekt? Haar firmanaam en imago wil verbinden aan een goed doel? Of gewoon een kinderboerderij in haar prachtige buurt wil steunen? Een goed imago voor uw bedrijf begint bij de buurt. Om die reden heeft kinderboerderij de Gliphoeve sinds jaar en dag haar omgeving in haar armen gesloten. De buurt heeft plezier in ons en wij hebben plezier in de buurt. Niet alleen vanwege al onze mogelijkheden tot vermaak. Ook omdat we ons inzetten om de buurt te verbeteren. We begeleiden jongeren die een achterstand hebben tot de arbeidsmarkt. Met een trotse glimlach zien wij iedere keer weer hoe hun leven vooruit gaat, met de hulp die wij hen bieden. Zodoende heeft kinderboerderij de Gliphoeve een educatieve en een recreatieve functie. Daarom staat kinderboerderij de Gliphoeve gelijk aan Plezier in de Buurt! Uw klanten recreëren bij ons Sponsoring geeft u de mogelijkheid om het plezier in uw buurt te ondersteunen. Samen staan we sterk. Uw klanten zullen uw logo associëren met wat zij leuk of goed vinden. Zodoende is uw bedrijf beter te onthouden voor uw doelgroep. Ook kan het zijn dat potentiële klanten uw bedrijf meer gunnen dan uw concurrent, omdat u hart heeft voor anderen. Naamsbekendheid en de associaties die aan de naam hangen, is voor elk bedrijf belangrijk voor klandizie en marktgroei.

4 O v e r : Geachte kandidaat sponsor, Kinderboerderij de Gliphoeve zet zich in voor de buurt. Het complex is vrij toegankelijk voor iedereen die de dieren wil groeten of wil spelen in de speeltuin. Regelmatig organiseert de kinderboerderij activiteiten, zoals een sinterklaasfeest of een midgetgolftornooi. Voor de toekomst zijn er ook plannen om de buurt tot dienst te zijn met o.a. een horecagelegenheid en een buurtwinkeltje. De kinderboerderij valt onder Stichting Werkwijs. Samen zetten ze zich in voor jongeren met een grote achterstand tot de arbeidsmarkt. Deze jongeren zijn veelal afkomstig uit het voortgezet speciaal onderwijs. Ze worden middels een intensief werkervaringtraject voorbereid op een baan. Daarmee wil stichting Werkwijs ervoor zorgen dat zoveel mogelijk jongeren (met een arbeidshandicap) in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Op de kinderboerderij worden de jongeren begeleid bij lichte werkzaamheden, met als doel de persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. Met het overnemen van de buurtboerderij door stichting Werkwijs is sinds 2009 veel veranderd aan de inhoud en het uiterlijk van het complex. Daklozen slapen al lang niet meer in de schuurtjes. De schuurtjes zijn deels opgeknapt. Dieren hebben bepaalde attributen in hun wijde gekregen, e.d. Echter, geldgebrek blijft een probleem om verder te bouwen aan de toekomst. De schuurtjes zouden bijvoorbeeld (verder) opgeknapt en/of onderhouden moeten worden. De straatjes en een deel van het hekwerk zijn ook aan verbetering toe. Dit en andere onderdelen van de kinderboerderij zullen in de toekomst allemaal een onderhouden uitstraling moeten krijgen. Dit helpt het Plezier in de Buurt.

5 H e t e f f e c t v a n s p o n s o r e n? Geachte kandidaat sponsor, Sponsoring is een vorm van communicatie waarbij een merk zich verbind aan een sponsoringobject. Hiermee tracht het merk wenselijke associaties op te roepen bij haar (potentiële) klanten. Wanneer zij vervolgens in aanraking komen met bijvoorbeeld de vestigingsplaats van het merk, kan het gevoel bepalend zijn of men naar binnen stapt of niet. Herkenbaarheid of naamsbekendheid is ook een krachtig wapen om de consument te helpen een keus voor een bepaald merk te maken. (Floor & Van Raaij, 2006) Kinderboerderij de Gliphoeve brengt associaties voort zoals plezier, buurtboerderij of maatschappelijke verantwoordelijkheid. De associatie met dieren kan ook belangrijk zijn voor uw merk. Ze zijn aaibaar, tastbaar en kunnen jeugdigheid oproepen. Een sterk merk is meer dan alleen een naam. Behalve het vergroten van de merkbekendheid of het versterken van het merkimago, kan sponsoring tevens andere effecten voor uw merk bewerkstelligen. Het motiveren van de eigen medewerkers bijvoorbeeld. In het hoofdstuk sponsorpakketten gaan we hier verder op in.

6 S p o n s o r p a k k e t t e n Geachte kandidaat sponsor, In dit hoofdstuk presenteren wij u het assortiment van sponsormogelijkheden voor samenwerking tussen u en kinderboerderij de Gliphoeve. Het assortiment laat onverlet dat wij alle ruimte bieden voor maatwerk om te kunnen voldoen aan uw meer specifieke wensen. Bovendien is het mogelijk om uw eigen sponsorpakket samen te stellen. Uit de onderstaande opties kunt u daarom één of meerdere sponsormogelijkheden kiezen. Optie A Uniek bedrijfsuitje Sponsorbedrag: in overleg Kinderboerderij de Gliphoeve leent zich uitstekend voor bedrijfsuitjes. Dit aanbod is dan ook een bijzondere vorm van sponsoring, waarbij de tegenprestatie niet op externe communicatie is gericht, maar op interne communicatie. Uw medewerkers worden gemotiveerd, het team krijgt een sterke band doormiddel van één van de onderstaande opties: Boeren (team)building: gedurende een week wordt de kinderboerderij ter beschikking gesteld aan al uw medewerkers. Via een informele sfeer zullen zij samenwerken en ervaren hoe het is om op de boerderij leuke en nuttige klussen te klaren. Het is weer eens iets anders dan een survival, paintballen of andere teambuildingtools. Ook mogelijk: Bourgondisch boers - een diner Boeren brunch Cursussen/workshops.

7 Optie B Reclamebord zichtbaar vanaf weg Sponsorbedrag: 5000,- p/j Als hoofdsponsor bent u op de zijgevel van het hoofdgebouw goedkoper uit dan wanneer u in een bushokje adverteert. Afmeting: 60 x 244 cm Deze aanbieding is onder voorbehoud. Alleen bij goedkeuring van de gemeente, kan de sponsoring doorgang vinden. Alle kosten die hiervoor gemaakt worden zijn voor rekening van de (potentiële) sponsor. Optie C Adopteer een schuur Sponsorbedrag: 500,- p/j Sponsoring van een schuurtje met onderstaande aanbieding: Uw logo op een logoplaatje met n.a.w. van A-4 formaat op een schuur, met: dit schuurtje is geadopteerd door... Certificaat met foto van het gesponsorde object om in het eigen bedrijf op te hangen. Optie D Lever een vrijwilliger Sponsor in natura Het bedrijf kan de Gliphoeve ook sponsoren door tijdelijk een vrijwilliger ter beschikking te stellen. Het object van de werkzaamheden die deze vrijwilliger(s) klaart, zal voorzien worden met een logoplaatje van de sponsor. De vrijwilligers zijn voornamelijk nodig voor de volgende werkzaamheden: Timmerwerk Schilderwerk Onderhoud elektriciteit Straten maken Andere werkzaamheden zijn natuurlijk altijd welkom.

8 Optie E Sponsor het Gliphoeve naambord Sponsorbedrag: in overleg Aan de kant van de winkels is het voor de naamsbekendheid en het imago van de Gliphoeve noodzakelijk om een naam(bill)bord te plaatsen. Het bedrijf dat dit bord sponsort mag op de achterkant zijn logo en n.a.w. voor 3 jaar plaatsen. Het bedrag dat u wilt besteden bepaald wat voor bord er in onze tuin komt te staan. Optie F Sponsor de nieuwsbrief Sponsorbedrag: 50,- p/j Om de 1 a 2 maanden wordt er een nieuwsbrief naar ruim 600 betrokkenen van de Gliphoeve gezonden. Het aanbod: Uw logo met n.a.w. op een prominente plek in de nieuwsbrief met de tekst: Deze nieuwsbrief wordt mede mogelijk gemaakt door... Logo s van andere sponsoren opererend in andere branches zullen ook in de nieuwsbrief afgebeeld worden. Optie G Adopteer een diertje Sponsorbedrag: v.a. 20,- p/m Sponsoring van bv. een cavia of een kip. Prijs van de grotere dieren in overleg: Uw logo op een logoplaatje met n.a.w. van A-6 formaat op het dierenhek, met: dit (dier) is geadopteerd door... Certificaat met foto van het gesponsorde dier om in het eigen bedrijf op te hangen.

9 Optie H Wordt een vriend van... Sponsorbedrag: 10,- p/m Zelfs de kleinste bedragen voor sponsoring zijn mogelijk. Kinderboerderij de Gliphoeve wil een Vrienden van... bord plaatsten aan het centrale pleintje bij het hoofdgebouw. Uw logo en bedrijfsnaam op een klein plaatje is al mogelijk voor 10,- p/m Liever een donatie? Indien u geen interesse heeft in een van bovenstaande pakketten, dan is een donatie ook van harte welkom. Uw bijdrage kunt u overmaken op: bankrekeningnummer: (ING) o.v.v. Stichting Werkwijs/Gliphoeve en uw naam. Dank u hartelijk. Sponsors die 25 euro of meer doneren ontvangen 1 x per jaar gratis de fraaie Kinderboerderij jaarkalender met mooie foto's van de KB ontvangen. Bedragen zijn excl. eenmalige kosten voor aanmaak van logodragers Bedragen zijn exclusief BTW. Dit geld ook voor de optie: lever een vrijwilliger.

10 C o n t a c t i n f o r m a t i e Kinderboerderij de Gliphoeve Geldershoofd BG Amsterdam Zuidoost Telefoon: Openingstijden Gliphoeve Maandag t/m zondag van tot uur. Stichting Werkwijs Postbus DK Amsterdam Telefoon: Sponsorcontact: Maureen van der Pligt Telefoon: Bankgegevens ING

11 F o t o s

12 I n h e t n i e u w s In de Bijlmer: Boer zoekt Bijlmer Goed nieuws in de G-buurt: De Gliphoeve leeft weer. Na het vertrek van de legendarische boer Floor en zijn echtgenote naar Duitsland heeft de kinderboerderij er bijna een jaar stil, dierloos en overwoekerd door onkruid bijgelegen. Maar nu zijn boer Dirk en boerin Jessica namens de Stichting Werkwijs neergestreken op het terrein, met prachtige plannen voor de toekomst, twee zwarte pony's, acht reusachtige kippen, vijf schapen en een wellustige bok die deze week zijn entree vierde door binnen een minuut twee geiten te overrompelen. Om maar aan te geven: iedereen heeft er zin in. Dick (zo heet hij als hij niet boer Dirk is) Dijkman en Jessica Muller, voorheen eigenaar van een offsetdrukkerij en sociaalpedagoge, beseffen dat zij een bijzondere erfenis in beheer hebben. Begonnen met een geitje op zijn balkon, bouwde Floor Doll in dertig jaar aan een groene oase tussen de hoogbouw. Hij zorgde voor zijn mottige veestapel, maar nam ook de kinderen onder zijn hoede die 's ochtends door hun ouders over het hek werden getild. Dijkman: ''Floor creëerde een rustige plek in een onrustige buurt. Een stukje niemandsland waar mensen even konden ontsnappen aan de drukte van de wereld aan de andere kant van het hek. Dat is precies wat ons voor ogen staat.'' De Gliphoeve zal wel een iets andere uitstraling krijgen, als het aan de nieuwe beheerders ligt. Thuis in de warmgestookte slaapkamer van Dijkman liggen momenteel bijna achthonderd zaden te ontkiemen. Bananenbroodbomen, palmbomen, bananenbomen: de hele tropische mikmak. Die gaan in maart als jonge aanplant de grond in. En kijk, wijst Dijkman, daar komt een pergola met druivenranken. Een ander mooi plan is de bouw van een zes meter hoge volière voor papegaaien, zodat de reizigers die 's ochtends op het nabijgelegen station Kraaiennest de eerste metro naar de stad nemen, straks uit hun dommel opschrikken door de schreeuw van de ara. Het resultaat moet een buurtboerderij zijn, waar de hele buurt ook bij betrokken is. Dat moet weer groeien, beseft Dijkman. ''We hebben de afgelopen weken een paar vervelende dingen meegemaakt. Mensen die 's nachts de dieren mishandelden. We zetten de dieren nu op stal tot die problemen voorbij zijn. Dit is een omgeving met veel stress en spanning. Je merkt het aan het geschreeuw, de ruzies en de vechtpartijtjes. Ik hoop dat wij met De Gliphoeve aan de ontspanning kunnen bijdragen.'' De eerste signalen zijn er. De vrijwilligers van vroeger melden zich weer aan. Een man kwam een grijze kanarie brengen in een plastic zak. Of het vogeltje misschien iets voor de kinderboerderij was. Jawel, dat mormel kon er nog best bij. Jessica vertelt over een jongen die kort na de heropening zijn konijn kwam afleveren. Stugge verschijning, type gangstarapper. (De jongen, niet het konijn.) Deze week kwam hij even langs om naar zijn voormalige huisdier te kijken. Met in zijn hand een belachelijk grote zak wortelen. (PATRICK MEERSHOEK) Het Parool

Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs (SVA)

Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs (SVA) 1 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Algemene beschrijving... 4 2.1 Algemene gegevens... 4 2.2 Missie... 5 2.3 Beschrijving van het concept... 5 2.4 Behoefte... 6 2.5

Nadere informatie

Wensen en behoeften aan kinderopvang van ouders van kinderen met een ondersteuningsvraag Floor Kaspers

Wensen en behoeften aan kinderopvang van ouders van kinderen met een ondersteuningsvraag Floor Kaspers Ken mijn kind... Wensen en behoeften aan kinderopvang van ouders van kinderen met een ondersteuningsvraag Floor Kaspers Ouders willen altijd het beste voor hun kind! Het Kinderopvangfonds hecht aan de

Nadere informatie

oonwijs Positief nieuws Feestelijke opening De Kleine Maatjes Geen onderhoud meer aan de woning? Het bewonersblad van de Stichting Wonen Wierden Enter

oonwijs Positief nieuws Feestelijke opening De Kleine Maatjes Geen onderhoud meer aan de woning? Het bewonersblad van de Stichting Wonen Wierden Enter Het bewonersblad van de Stichting Wonen Wierden Enter oonwijs Jaargang 16 December 2011 Nummer 3 winter Positief nieuws Feestelijke opening De Kleine Maatjes Geen onderhoud meer aan de woning? Terugblik

Nadere informatie

Zakendoen met bedrijven: een goede business!

Zakendoen met bedrijven: een goede business! Zakendoen met bedrijven: Handleiding voor maatschappelijke organisaties over samenwerking met bedrijven MOVISIE, i.s.m. Het Nederlandse Rode Kruis, Humanitas, House of Sharing en Vereniging NOV, versie

Nadere informatie

1 - Stichting Durf Jij?

1 - Stichting Durf Jij? 1 - Stichting Durf Jij? Inhoud INLEIDING DOEL VAN DE STICHTING: MISSIE VRIJWILLIGERS SAMENWERKING STICHTING DURF JIJ? EN SCHOLEN BINNEN GEMEENTE GEMERT-BAKEL FONDSWERVING NETWERKEN BESTUURSACTIVITEITEN

Nadere informatie

Wijkkrant. Pauzelandschap Galecopperzoom. Agenda. juni 2015. Dromen in de Galecopperzoom 2. Wie wil meedoen aan het Drakenbootfestival?

Wijkkrant. Pauzelandschap Galecopperzoom. Agenda. juni 2015. Dromen in de Galecopperzoom 2. Wie wil meedoen aan het Drakenbootfestival? Wijkkrant juni 2015 Dromen in de Galecopperzoom 2 Hanging baskets op het winkelplein 4 Het zijn er 1... 2... 3... 5 Wie wil meedoen aan het Drakenbootfestival? 7 Autisme in Nieuwegein 8 Pauzelandschap

Nadere informatie

UTRECHT BALLOONING: DE UNIEKE VOORDELEN VOOR U EN UW BEDRIJF

UTRECHT BALLOONING: DE UNIEKE VOORDELEN VOOR U EN UW BEDRIJF UTRECHT BALLOONING: DE UNIEKE VOORDELEN VOOR U EN UW BEDRIJF MEEVAREN MET DE PUBLICITEIT VAN FC UTRECHT Een voetbalclub als FC Utrecht staat altijd in de publiciteit. Supporters en voetballiefhebbers willen

Nadere informatie

Kindervakantieweek De Beuk SPONSORPLAN. Stichting Vrienden van De Beuk P/a Schout Diercxlaan 14 5673 RE NUENEN Tel 040-2839569 www.beukenoot.

Kindervakantieweek De Beuk SPONSORPLAN. Stichting Vrienden van De Beuk P/a Schout Diercxlaan 14 5673 RE NUENEN Tel 040-2839569 www.beukenoot. SPONSORPLAN Stichting Vrienden van De Beuk Stichting Vrienden van De Beuk P/a Schout Diercxlaan 14 5673 RE NUENEN Tel 040-2839569 www.beukenoot.org Juli 2011 1 INHOUD Bladzijde Inleiding 3 Kindervakantieweek

Nadere informatie

Jouw marketingplan in acht stappen

Jouw marketingplan in acht stappen Jouw marketingplan in acht stappen Werkboek voor ondernemers in de multifunctionele landbouw 1 INHOUD Inleiding... 3 Wat is marketing en waarom een marketingplan?... 4 Stap 1. Formuleren van doelstellingen...

Nadere informatie

op weg naar maatschappelijk betrokken ondernemen in en rond Assen Samen maatschappelijk betrokken ondernemen in Assen

op weg naar maatschappelijk betrokken ondernemen in en rond Assen Samen maatschappelijk betrokken ondernemen in Assen op weg naar maatschappelijk betrokken ondernemen in en rond Assen Samen maatschappelijk betrokken ondernemen in Assen stichting Assen voor Assen / juli 2011 Auteur / redacteur Noor van Leeuwen, NL consulting

Nadere informatie

Voorwoord. Een dankwoord is verschuldigd aan alle mensen die ons informatie hebben verstrekt. Pagina: 1 Marketing en communicatie plan Team: A

Voorwoord. Een dankwoord is verschuldigd aan alle mensen die ons informatie hebben verstrekt. Pagina: 1 Marketing en communicatie plan Team: A Voorwoord Voor u ligt het communicatieplan van DierenattractiePark Amersfoort. Dit communicatieplan is gemaakt ter ondersteuning van het vernieuwde DierenattractiePark Amersfoort. De gedachte achter het

Nadere informatie

2013 De Trimacademie Alle rechten voorbehouden

2013 De Trimacademie Alle rechten voorbehouden Disclaimer: Bij het samenstellen van dit e-book is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. De Trimacademie kan echter niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige

Nadere informatie

HANDBOEK SOLLICITEREN

HANDBOEK SOLLICITEREN HANDBOEK SOLLICITEREN Handboek solliciteren van HLS Personeelsdiensten Inhoud Hoofdstuk 1: Hoofdstuk 2: Hoofdstuk 3: Hoofdstuk 4: Hoofdstuk 5: Hoofdstuk 6: Hoofdstuk 7: Hoofdstuk 8: Wat zijn mijn sterke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Beursvloer Oldenzaal 11 september 2014 www.beursvloeroldenzaal.com

Nieuwsbrief Beursvloer Oldenzaal 11 september 2014 www.beursvloeroldenzaal.com Nieuwsbrief Beursvloer Oldenzaal 11 september 2014 www.beursvloeroldenzaal.com Ontmoeting tussen twee Werelden Beste ondernemers en vrijwilligers, Bedrijven en instellingen in Oldenzaal dragen bij aan

Nadere informatie

Woonmagazine. Goed Wonen. Drimmelen ouderenproof Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen Bewoners knappen eigen straat op

Woonmagazine. Goed Wonen. Drimmelen ouderenproof Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen Bewoners knappen eigen straat op Goed Wonen Drimmelen ouderenproof Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen Bewoners knappen eigen straat op April 2009 Wet maatschappelijke ondersteuning 2 Voorwoord Senioren Niet alleen de gemeente Drimmelen

Nadere informatie

Wij willen graag onze eigen beslissingen nemen

Wij willen graag onze eigen beslissingen nemen Jack van Eekelen Noordhoek, 40 melkkoeien en 40 ha akkerbouw Drie jonge mannen werken in VOF-verband op het bedrijf van hun ouders. Hun doel is bedrijfsovername. De een is wat verder dan de ander, maar

Nadere informatie

Verbetering pleegzorg in Limburg

Verbetering pleegzorg in Limburg Verbetering pleegzorg in Limburg Prima Pleegzorg. Een kreet die u het komende jaar en in 2012 steeds vaker zult horen, als het gaat om de pleegzorg in Limburg en de pleegzorg die Rubicon jeugdzorg aanbiedt

Nadere informatie

Gefeliciteerd, u heeft goud in handen!

Gefeliciteerd, u heeft goud in handen! Gefeliciteerd, u heeft goud in handen! Met dit unieke materiaal kunt u kinderen helpen hun geloof onder woorden te brengen en toe te passen in het leven van iedere dag. Vanuit onze visie en expertise zijn

Nadere informatie

EigenZaak EEN WETENSCHAPPELIJK ONVERANTWOORD ONDERZOEK NAAR ONDERNEMERS EN HUN PERSOONLIJKE VERHAAL

EigenZaak EEN WETENSCHAPPELIJK ONVERANTWOORD ONDERZOEK NAAR ONDERNEMERS EN HUN PERSOONLIJKE VERHAAL EEN WETENSCHAPPELIJK ONVERANTWOORD ONDERZOEK NAAR ONDERNEMERS EN HUN PERSOONLIJKE VERHAAL EigenZaak Boss @woef #project EigenZaak @Eigenzaak ik wil geen baas meer hebben, ik ben eigen baas! 07:28 via Twaffer

Nadere informatie

Doorslagzone: nieuwe ontwikkelmogelijkheden in het hart van de stad. In dit nummer

Doorslagzone: nieuwe ontwikkelmogelijkheden in het hart van de stad. In dit nummer het kan in Nieuwegein gemeentelijk nieuws voor ondernemers #1 juli 2012 Doorslagzone: nieuwe ontwikkelmogelijkheden in het hart van de stad Tussen het Stadshuis en de Doorslag ligt in het nieuwe deel van

Nadere informatie

Hoe zet ik een liefdadigheidsorganisatie succesvol neer? Hulpmiddel voor liefdadigheidsorganisaties om effectiever en succesvoller te werken

Hoe zet ik een liefdadigheidsorganisatie succesvol neer? Hulpmiddel voor liefdadigheidsorganisaties om effectiever en succesvoller te werken Hoe zet ik een liefdadigheidsorganisatie succesvol neer? Hulpmiddel voor liefdadigheidsorganisaties om effectiever en succesvoller te werken Door Karen McCusker Met dank aan de volgende mensen: Marja Geevers

Nadere informatie

Muiderwaard. Facelift flats. + lagere woonlasten door energieveiling www.woonwaard.nl/thuis. bij Woonwaard. Vragen beantwoord: Bewoners

Muiderwaard. Facelift flats. + lagere woonlasten door energieveiling www.woonwaard.nl/thuis. bij Woonwaard. Vragen beantwoord: Bewoners Thuis! Vragen beantwoord: bewonersparticipatie Bewoners fleuren buurten op bij Woonwaard Herfst 2012 Jaargang 02 Facelift flats Muiderwaard 4 zie Tips voor de herfsttuin pag. 2 + lagere woonlasten door

Nadere informatie

Sponsorbrochure. Seizoen 2014-2015. Foto: Henri Santing

Sponsorbrochure. Seizoen 2014-2015. Foto: Henri Santing Sponsorbrochure Seizoen 2014-2015 Foto: Henri Santing 1 VOORWOORD Foto: Theo Smits Samen scoren Voor u ligt de sponsorbrochure van PEC Zwolle voor het seizoen 2014-2015. Wij nemen u graag mee in de nieuwe

Nadere informatie

woonprikkels Magazine voor huurders van ZOwonen Juni 2013

woonprikkels Magazine voor huurders van ZOwonen Juni 2013 Magazine voor huurders van ZOwonen Juni 2013 woonprikkels In deze uitgave o.a. Werelds wonen in de Rosa Toren Verhuurconsulente Anita Daamen aan het woord Buurten en ZO Bewoners Spoorkolonie tijdelijk

Nadere informatie

Amerstreek. Magazine voor leden - zomer 2012

Amerstreek. Magazine voor leden - zomer 2012 ichterbij Amerstreek Zij hebben zin in goud! Rabobank steunt sporters Nieuwe regels Betalen in Europa wordt makkelijker Zorgen voor elkaar Ondernemen in de zorg Themagroepen leden Kennisdelen en meedenken

Nadere informatie

Nummer 2 - December 2013 Molenstraat in Terwolde en de Schaeckerhof in Twello

Nummer 2 - December 2013 Molenstraat in Terwolde en de Schaeckerhof in Twello Nummer 2 - December 2013 Molenstraat in Terwolde en de Schaeckerhof in Twello Een nieuwe stek 2 Eindelijk duidelijkheid, we kunnen weer aan het werk Na 10 jaar gedoe weten we weer waar we aan toe zijn...

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Heistraatbraderie. Inhoud. H e l m o n d b i n n e n s t a d

Nieuwsbrief. Heistraatbraderie. Inhoud. H e l m o n d b i n n e n s t a d H e l m o n d b i n n e n s t a d Nieuwsbrief n a j a a r 2 0 1 3 Inhoud Semibungalows in aanbouw... 2 Buurtfeest Vossenberg... 3 Kunstwerk in Weverspark... 4 Binnen kijken in de groepswoningen... 5 Bouwen

Nadere informatie

Zelf starten. van een genoegteam

Zelf starten. van een genoegteam Zelf starten van een genoegteam Nynke van der Hoek September 2009 Inhoudsopgave Inhoud Pagina 1. Inleiding 2 2. Wat wil je 2 3. Wie is je doelgroep 2 4. Werven van deelnemers 3 5. Financiën 3 6. Frequentie

Nadere informatie

INTRODUCTIEBOEKJE ONZE GEZELLEN VOETBAL

INTRODUCTIEBOEKJE ONZE GEZELLEN VOETBAL INTRODUCTIEBOEKJE ONZE GEZELLEN VOETBAL SEIZOEN 2015-2016 Bedankt voor een mooi seizoen Als trotse hoofdsponsor van Onze Gezellen Voetbal bedanken wij jullie voor een mooi seizoen. We hopen jullie ook

Nadere informatie