INTAKE OPLEIDING VERZORGENDE IG NIVEAU 3

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INTAKE OPLEIDING VERZORGENDE IG NIVEAU 3"

Transcriptie

1

2 Formulier 1 INTAKE OPLEIDING VERZORGENDE IG NIVEAU 3 Naam leerling : adres : telefoon : geboortedatum : Instelling : contactpersoon : telefoon : A. Opleidings en beroepsbeeld: score 1 interesse/beroepsbeeld motivatie opleiding toelichting: 1 oplopende schaal: van 1 = geen tot 7 = zeer veel/ zeer goed

3 B. Ervaringen opleidingen tot nu toe: op grond van welk diploma/opleiding wordt de leerling tot de opleiding verzorgende IG toegelaten?: wanneer behaald?: C. Woonsituatie: Hoe staan mensen in jouw directe omgeving er tegenover dat je deze opleiding gaat doen? D. Hobby s, vrije tijdsbesteding:

4 E. Werkervaring: F. Leerproblemen: ja nee dyslexie [ ] [ ] dyscalculie (problemen met rekenen) [ ] [ ] IBO toets [ ] [ ]

5 G: Lichamelijke, psychische en sociale belastbaarheid: Zijn er zaken die een opleiding of werk kunnen beperken/belemmeren? ja nee langdurige ziekte [ ] [ ] lichamelijke belemmeringen [ ] [ ] psychische problemen [ ] [ ] alcohol/drugsproblemen [ ] [ ] kinderopvang [ ] [ ] contacten met politie/justitie [ ] [ ] toelichting: Conclusie en interpretatie: Ondertekening Datum:

6 Naam leerling: Handtekening: Naam intaker school: Naam intaker praktijk: Criteriumgerichte intake Criteria Score: oplopende schaal van 1 = geen tot 7 = zeer veel/ zeer goed Opleidings / beroepsbeeld # Motivatie # Mondelinge uitdrukkingsvaardigheid Luistervaardigheid Doorzettingsvermogen Discipline Samenwerkingsvermogen # Contactuele vaardigheden # Flexibiliteit in de omgang Dienstverlenende instelling # Zelfstandigheid Stressbestendigheid Omgaan met kritiek # Zorgvuldigheid # Nauwkeurigheid Technisch inzicht Lichamelijke belastbaarheid # Aanpassingsvermogen Collegialiteit Uiterlijke verzorging Geduld

7 Behendigheid N.B. een specifieke score voor de verzorgende opleidingen wordt gebaseerd op 8 geselecteerde criteria, deze zijn met een # aangegeven. Betekenis van de scores: een score van 7 betekent dat er geen direct probleem verwacht wordt t.a.v. het betreffende criterium een score van 5 is nog niet zorgelijk maar vraagt wel om aandacht; scores lager dan 5 vragen om extra aandacht, c.q. begeleiding op het betreffende criterium Betekenis van de score bij de 8 geselecteerde criteria: maximaal 2 scores van 5, overige scores 6 of 7 verwachting: standaard begeleiding bij meer dan 2 scores van 5, overige 6 of 7 verwachting: gerichte begeleiding nodig bij scores lager dan 5 verwachting: intensieve begeleiding nodig, mogelijk twijfels t.a.v. geschiktheid voor de opleiding

8 Bijlage 1.1 Voorwaarden voor leren in de theorie en de praktijk, zoals besproken tijdens het intakegesprek Ik verklaar hierbij dat ik bij aanmelding voor de opleiding van de volgende informatie heb gekregen. Ik verklaar, dat ik kennis heb genomen van deze voorwaarden. Ik zal daar tijdens mijn opleiding en stage naar handelen. Ik weet dat ik als verzorgende, zowel mannen als vrouwen ga wassen. Ik weet dat ik als verzorgende, het incontinentiemateriaal zowel bij mannen als vrouwen ga vervangen. Ik weet dat ik mijn kleding en uiterlijk moet aanpassen aan de (hygiëne) voorschriften van de school en het stage/bvpadres. Ik weet dat de maximale reistijd naar mijn stageadres 5 kwartier mag zijn Ik weet dat mijn stageadres een leerafdeling kan zijn. Dit houdt in dat ik dan ook avond en weekenddienst moet draaien en mogelijk stage moet lopen gedurende de schoolvakanties. Ik weet dat dit consequenties kan hebben voor een eventuele bijbaan die ik naast mijn opleiding heb. Ik weet dat de reiskosten van en naar school en van en naar het stageadres niet door de school worden vergoed. Ik weet dat het gebruik van mijn mobiele telefoon tijdens de les en tijdens mijn werk niet is toegestaan. Ik conformeer mij aan de gedragsregels zoals de praktijkinstellingen die hebben opgesteld en aan de gedragscode van het ROC waar ik ingeschreven sta. Ik weet dat er tussen de studieloopbaanbegeleider van school en de praktijkopleider van de instelling informatie wordt uitgewisseld over de stand van zaken met betrekking tot de opleiding. Alle hierboven genoemde zaken zijn punt voor punt door de intaker met mij besproken, ik heb begrepen wat hier staat en ik teken hierbij voor akkoord Ondertekening leerling: Datum: naam + handtekening: intaker school of studieloopbaanbegeleider: indien de leerling jonger is dan 18 jaar, ouder(s) of verzorger(s) mee ondertekenen naam + handtekening: naam + handtekening:

9 Bijlage 1.2 Intakeverslag met start afspraken voor de begeleiding en het leren van de leerling Het intakeverslag wordt door de leerling gebruikt om goede start te maken in de eerste vijf weken van zijn/haar opleiding. Belemmerende situaties of problemen worden vertaald naar leervragen of afspraken over benodigde randvoorwaarden en/of maatregelen, die met en door de leerling getroffen moeten worden. (Indien er geen belemmerende situatie of probleem worden geconstateerd bij de intake, kan de startafspraak1 komen te vervallen, wel wordt er in het eerste begeleidingsgesprek geverifieerd of er niet alsnog een belemmerende situatie is opgetreden.) Het intakeverslag wordt, tijdens het eerste begeleidingsgesprek na aanvang van de opleiding door de studie loopbaan begeleider geagendeerd en samen met de leerling doorgenomen. De start afspraken, die in het eerste begeleidingsgesprek samen met de studie loopbaanbegeleider zijn besproken, worden door de leerling opgenomen in het portfolio. leerling: Startafspraak 1, gericht op het oplossen van een voor de opleiding belemmerende situatie Bij de start van mijn opleiding heb ik het volgende probleem, dat mij belemmert om in de eerste vijf weken een goede start met de opleiding te maken: Mijn start afspraak is: Over..weken wil ik...opgelost / geregeld hebben, waardoor ik in staat ben om in de eerste vijf weken een goede start met de opleiding te maken. Startafspraak 2, gericht op het ontwikkelen van kennis, vaardigheden, gedrag Bij de start van mijn opleiding heb ik de volgende leervraag: Mijn start afspraak is: Over..weken wil ik kennis hebben over.of inzicht hebben in..of.. kunnen toepassen of.gedrag ontwikkelen waardoor ik in staat ben om... Ondertekening leerling: studieloopbaanbegeleider: Datum: naam + handtekening: naam + handtekening:

10 Formulier 2 POP / PAP Het POP/PAP is enerzijds een begeleidingsinstrument, anderzijds een verslaglegginginstrument. In je POP leg je vast wat je wilt leren, in je PAP beschrijf je hoe je het gaat doen. POP Naam : Adres: :... Geboortedatum :.. Onderwijsinstelling : Naam Studieloopbaanbegeleider::. Evt. andere betrokkenen :. : zorginstelling: naam praktijkopleider/praktijkbegeleider : naam werkbegeleider: evt. andere betrokkenen:

11 Wat wil je leren? Wat moet je leren? (Leerdoelen) (Je kunt hiervoor de wegwijzer uit bijlage 2.1 gebruiken). Waar zie ik tegenop? En waarom? Activiteiten: Hoe ga ik mijn doel bereiken? Op welke manier ga ik dat doen? Tijdsplanning: Hoeveel tijd heb ik hiervoor nodig? Ondersteuning: Wat heb ik hier aan randvoorwaarden voor nodig? (Denk aan: tijd, ruimte, personen enz.) Beoordeling: Hoe bewijs ik dat ik dit leerdoel heb behaald?

12 Bijlage 2.1 De wegwijzer POP/PAP Oriënteren Wat weet ik al van de (beroeps)opdrachten voor de komende leerperiode op school en de praktijk? Welke competenties uit het overzicht wil ik ontwikkelen Wat wil ik leren; wat zijn mijn leervragen? (Kennis, vaardigheden, houding) Wat kan en ken ik al? Welk gedrag dien ik te laten zien bij het uitvoeren van de (beroeps)opdrachten? Welke resultaten heb ik nodig om de (beroeps)opdrachten af te sluiten? In welke beroepscontext ga ik de (beroeps)opdrachten uitvoeren? Welke onderwijsactiviteiten heb ik hiervoor nodig? Wat verwacht ik van de begeleider binnen en buitenschools? Welke samenwerkingsafspraken maak ik met mijn groepsgenoten? POP/PAP/ Plannen Ik maak een POP volgens het gegeven model Ik maak een plan van aanpak voor het uitvoeren van een (beroeps)opdracht in mijn PAP met behulp van het schema in bijlage 2.2 Ik benoem in mijn plan de vereiste kennis, houding en vaardigheden. Ik beschrijf de benodigde hulpmiddelen en tijdsinvestering. Ik plan leeractiviteiten. Ik plan de ondersteuning die ik denk nodig te hebben van mijn begeleiders. Ik bespreek mijn POP/PAP met de begeleider binnen en buitenschools. Ik pas mijn POP/PAP zo nodig aan. Opdracht/ Uitvoeren Ik voer de (beroeps)opdracht volgens plan uit (in de praktijk) Ik controleer steeds of de uitvoering volgens plan verloopt. Ik vraag regelmatig feedback aan collega s, medestudenten, begeleiders. Ik stel zo nodig de uitvoering bij. Resultaat / Controleren en evalueren Ik ga na de gevraagde bewijsstukken voldoen aan de beoordelingscriteria. Ik ga na of ik volgens plan heb gewerkt. Ik ga na of de verkregen feedback heb verwerkt Ik evalueer met mijn collega s, medestudenten, begeleiders en andere betrokkenen. Afronding /Reflecteren Ik reflecteer volgens de STARRTmethode aan de hand van de gedragscriteria of beoordelingscriteria Ik stel vast of mijn competentieontwikkeling overeenkomt met wat ik heb gepland Ik bespreek mijn uitvoering en verantwoording van handelen in het afrondingsgesprek.

13 Bijlage 2.2 PAP onderwerp wat Hoe met wie en waar tijd wanneer behaald

14 Formulier 3 Items Portfoliogesprek wat wil ik inbrengen in het portfoliogesprek (agenda)? welke afspraken worden gemaakt voor het vervolg van de opleiding? en wie doet wat? (leerling, praktijkopleider, werkbegeleider,slber, evt. ander) voor wanneer? Datum vervolgafspraak:

15 Formulier 4 Items Vaststellingsmoment Terugkijken en vooruitkijken (Evalueren) Datum: Betrokkenen: Resultaten evaluatie: Welke leerdoelen zijn gerealiseerd? Wat worden nieuwe leerdoelen?

16 Vervolgafspraken POP/PAP: Uitspraak Groen licht: Datum volgende portfoliogesprek: Belemmeringen 2 Wat Ondertekening Naam leerling: Datum: Handtekening: Naam praktijkopleider: Naam studieloopbaanbegeleider:

17 Formulier 5 items voortgangsgesprek Binnen de ROC s en de zorginstellingen worden eigen voortgangsrapportagesystemen gehanteerd. Al dan niet gekoppeld aan andere volgsystemen / functioneringsmodellen / digitale middelen etc. Om volledig te zijn: een voorbeeld van een voortgangsgespreksformulier. Voortgang in resultaten (wat is reeds behaald? Waar wordt aan gewerkt? Wat volgt komende periode?) Aan en afwezigheid Leerinzet en werkhouding Omgaan met afspraken (gedrag/beroepscode) Transfer (voorbereiding werk/stage, gebruik theorie in praktijk en praktijk in de theorie) Samenwerking (docenten, begeleiders, collega s, medeleerlingen) at Ondertekening Naam leerling: Datum: Handtekening: Naam praktijkopleider: Naam studieloopbaanbegeleider: Datum nieuwe afspraak:

2. Hoe ga je aan de slag met beroepsprestaties + aanmeldformulier beoordeling beroepsprestatie aanmeldformulier beoordeling reflectieverslag

2. Hoe ga je aan de slag met beroepsprestaties + aanmeldformulier beoordeling beroepsprestatie aanmeldformulier beoordeling reflectieverslag INHOUDSOPGAVE : 1. Het BPV-gesprek 2. Hoe ga je aan de slag met beroepsprestaties + aanmeldformulier beoordeling beroepsprestatie aanmeldformulier beoordeling reflectieverslag 3. Overzicht van de beroepsprestaties

Nadere informatie

5. De wegwijzer (een stappenplan voor het uitvoeren van een opdracht/prestatie) 9. 6. Hulpmiddel bij het reflecteren : STARRT-methode 11

5. De wegwijzer (een stappenplan voor het uitvoeren van een opdracht/prestatie) 9. 6. Hulpmiddel bij het reflecteren : STARRT-methode 11 INHOUDSOPGAVE : Schooldeel 1. Mijn portret 2 2. Het BPV-gesprek -voorbereiding gesprek 3 -verslaglegging gesprek 4 3. Aan de slag met beroepsprestaties -aan de slag 6 -go / no go formulier 7 4. Overzicht

Nadere informatie

Portfolio. Van: Groep: Portfolio 2014 BOL VP

Portfolio. Van: Groep: Portfolio 2014 BOL VP Portfolio Van: Groep: Portfolio 2014 BOL VP Inleiding Voor je ligt het Portfolio. Het portfolio bestaat uit drie delen: 1. algemeen deel 2. ontwikkelingsgericht deel 3. bewijsdeel Het portfolio is jouw

Nadere informatie

Portfolio. Van: Groep:

Portfolio. Van: Groep: Portfolio Van: Groep: Inleiding In de opleiding tot verpleegkundige gebruik je dit portfolio. Een portfolio is bedoeld om je ontwikkeling ten aanzien van opleiding en beroep inzichtelijk te maken. Het

Nadere informatie

Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: Naam studieloopbaanbegeleider: Telefoon:

Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon:   Naam studieloopbaanbegeleider: Telefoon: Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: E-mail: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Naam studieloopbaanbegeleider:

Nadere informatie

DE ZES-STAPPENMETHODE ZELF WERKEN AAN JE WERKPROCESSEN. Illustraties: Corien Bögels

DE ZES-STAPPENMETHODE ZELF WERKEN AAN JE WERKPROCESSEN. Illustraties: Corien Bögels DE ZES-STAPPENMETHODE ZELF WERKEN AAN JE WERKPROCESSEN Illustraties: Corien Bögels 1 De Zes-stappenmethode Zelf werken aan je werkprocessen In het eerste leerjaar krijg je vaker voorbereidende opdrachten

Nadere informatie

METHODE ZELF WERKEN AAN JE BPV- OPDRACHTEN

METHODE ZELF WERKEN AAN JE BPV- OPDRACHTEN METHODE ZELF WERKEN AAN JE BPV- OPDRACHTEN 1 Zelf werken aan je bpv-opdrachten Met deze methode kun je werken aan je leerproces door zelfstandig (en indien nodig met hulp) bpv-opdrachten uit te voeren.

Nadere informatie

Instituut voor Gezondheidszorg

Instituut voor Gezondheidszorg Instituut voor Gezondheidszorg Praktijkbeoordelingsformulier Opleiding Verpleegkunde Hogeschool Rotterdam Studiejaar 1 Naam Student: Studentnummer: Praktijkbeoordelingsformulier opleiding Verpleegkunde

Nadere informatie

Naam school. Datum [DOORSTROOMDOSSIER (NAAM LEERLING)]

Naam school. Datum [DOORSTROOMDOSSIER (NAAM LEERLING)] Naam school Datum [DOORSTROOMDOSSIER (NAAM LEERLING)] DEEL A IN TE VULLEN DOOR DE CONTACTPERSOON VANUIT SCHOOL Gegevens leerling Achternaam Tussenvoegsels Voornamen Roepnaam Onderwijsnummer BSN-nummer

Nadere informatie

BPV Begeleidingsmap Groenhorst Almere Cursusjaar 2015-2016

BPV Begeleidingsmap Groenhorst Almere Cursusjaar 2015-2016 BPV Begeleidingsmap Groenhorst Almere Cursusjaar 2015-2016 Naam deelnemer Naam opleiding BPV bedrijf : : : Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Checklist te gebruiken bij start- en eind BPV-periode 4 1.2 Omvang

Nadere informatie

5. De wegwijzer (een stappenplan voor het uitvoeren van een opdracht/prestatie) 9. 6. Hulpmiddel bij het reflecteren : STARRT-methode 11

5. De wegwijzer (een stappenplan voor het uitvoeren van een opdracht/prestatie) 9. 6. Hulpmiddel bij het reflecteren : STARRT-methode 11 INHOUDSOPGAVE : Schooldeel 1. Mijn portret 2 2. Het BPV-gesprek -voorbereiding gesprek 3 -verslaglegging gesprek 4 3. Aan de slag met beroepsprestaties -aan de slag 6 -go / no go formulier 7 4. Overzicht

Nadere informatie

Het voeren van ontwikkelingsgerichte begeleidings- en beoordelingsgesprekken GWOO

Het voeren van ontwikkelingsgerichte begeleidings- en beoordelingsgesprekken GWOO Het voeren van ontwikkelingsgerichte begeleidings- en beoordelingsgesprekken GWOO Inleiding Tijdens de BPV-periode heeft de deelnemer recht op gesprekken. Afhankelijk van de duur van de opleiding zal de

Nadere informatie

Formulier Functioneringsgesprek Dierenartsassistent A

Formulier Functioneringsgesprek Dierenartsassistent A Formulier Functioneringsgesprek Dierenartsassistent A Het functioneringsgesprek is bedoeld om het persoonlijk functioneren van de werknemer te optimaliseren en eventuele knelpunten daarin te verminderen.

Nadere informatie

Doorstroomdossier 2018 Beroepsopleidingen ROC Nijmegen

Doorstroomdossier 2018 Beroepsopleidingen ROC Nijmegen Doorstroomdossier 2018 Beroepsopleidingen ROC Nijmegen Locatie Boxmeer Nijmegen (svp aankruisen) Gegevens student Achternaam: Voornaam: Geboortedatum: Geslacht: man vrouw Adres: Postcode en Plaats: Telefoon

Nadere informatie

Startblad voor: kies een item (opp2014)

Startblad voor: kies een item (opp2014) Startblad voor: kies een item (opp2014) 1. ALGEMEEN Achternaam Voornaam Geboortedatum jongen meisje BSN: nationaliteit: Ned. in Nederland sinds: ouderlijk gezag: beiden moeder vader anders: VO-school Leerweg

Nadere informatie

Formulier Functioneringsgesprek Dierenarts B

Formulier Functioneringsgesprek Dierenarts B Formulier Functioneringsgesprek Dierenarts B Het functioneringsgesprek is bedoeld om het persoonlijk functioneren van de werknemer te optimaliseren en eventuele knelpunten daarin te verminderen. Tenminste

Nadere informatie

Verzorgende-IG basisdeel kerntaak 1 werkproces 6 oefenopdracht A

Verzorgende-IG basisdeel kerntaak 1 werkproces 6 oefenopdracht A Verzorgende-IG basisdeel kerntaak 1 werkproces 6 oefenopdracht A De opvattingen over hoe goede zorg eruit ziet, zijn aan het veranderen: zelfredzaamheid en eigen regie van zorgvragers worden steeds belangrijker,

Nadere informatie

Trendanalyse

Trendanalyse Trendanalyse 2005 2007-2009 Versie 1 April 2010 In 2005, 2007 en 2009 hebben docenten, werkbegeleiders en praktijkopleiders van de samenwerkende scholen en zorginstellingen in de regio Groningen, Drenthe,

Nadere informatie

Formulier Functioneringsgesprek Dierenartsassistent C

Formulier Functioneringsgesprek Dierenartsassistent C Formulier Functioneringsgesprek Dierenartsassistent C Het functioneringsgesprek is bedoeld om het persoonlijk functioneren van de werknemer te optimaliseren en eventuele knelpunten daarin te verminderen.

Nadere informatie

DOORSTROOMFORMULIER van VMBO naar MBO Van: VMBO

DOORSTROOMFORMULIER van VMBO naar MBO Van: VMBO DOORSTROOMFORMULIER van VMBO naar MBO Van: VMBO Naam leerling: Sofinr.leerling: Naam school: Adres school: Postcode en plaats: Telefoonnummer: Contactpersoon: Naar: MBO Naam school: Adres school: Postcode

Nadere informatie

De studieadviesregeling voor de student

De studieadviesregeling voor de student De studieadviesregeling voor de student Studieadviesregeling voor opleidingen die starten in schooljaar 2018-2019 In het eerste schooljaar krijg je minimaal twee keer een studieadvies. Een studieadvies

Nadere informatie

Opleiding Verzorgende IG PROEVE

Opleiding Verzorgende IG PROEVE Opleiding Verzorgende IG PROEVE Uitleg Albeda College Branche Gezondheidszorg Kwalificatieniveau 3 Cohort: 2015-2016 Crebocode: 95530 Februari 2015 Naam student: Proeve Cohort 2012-2013 verzorgende IG

Nadere informatie

BPV infomap Dikkertje Dap

BPV infomap Dikkertje Dap BPV infomap Dikkertje Dap Versie: 21-04-2015 Pagina 1 van 5 Welkom bij Dikkertje Dap Voor je ligt het bpv infomap voor leerlingen die hun bpv bij Dikkertje Dap komen opdoen, Hierin staat beschreven wat

Nadere informatie

Verzorgende-IG basisdeel kerntaak 1 werkproces 5 oefenopdracht B

Verzorgende-IG basisdeel kerntaak 1 werkproces 5 oefenopdracht B VZ-B-K1-W5-B Voert verpleegtechnische handelingen uit Verzorgende-IG basisdeel kerntaak 1 werkproces 5 oefenopdracht B Een verzorgende is opgeleid is in het uitvoeren van verpleegtechnisch handelen. Natuurlijk

Nadere informatie

Voorwoord... 3. Algemene informatie... 4. Begeleiding vanuit school en BPV instelling... 6. Stappenplan bij begeleiden stagiaire...

Voorwoord... 3. Algemene informatie... 4. Begeleiding vanuit school en BPV instelling... 6. Stappenplan bij begeleiden stagiaire... Inhoud Voorwoord... 3 Algemene informatie... 4 Begeleiding vanuit school en BPV instelling... 6 Stappenplan bij begeleiden stagiaire... 8 Gesprekken in de BPV- instelling... 9 Bijlagen:... 11 2 Voorwoord

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. kerntaak 2. Uitvoeren van taken ten behoeve van het jongerenwerk, de organisatie en het beroep

Proeve van Bekwaamheid. kerntaak 2. Uitvoeren van taken ten behoeve van het jongerenwerk, de organisatie en het beroep Proeve van Bekwaamheid kerntaak 2 Uitvoeren van taken ten behoeve van het jongerenwerk, de organisatie en het beroep ROC van Amsterdam,augustus 2007 Voorwoord Voor u ligt een proeve van bekwaamheid voor

Nadere informatie

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Klas: Handboek maatschappelijke stage Heerbeeck college Best Schooljaar 2018-2019 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Sociaal MaS Samenwerken Extra Handen Vrijwillig Inzet Competenties Bijdrage

Nadere informatie

Formulier Functioneringsgesprek Dierenarts C voor de leidinggevende (C1), de beleidsmatige (C2) en de specialist (C3)

Formulier Functioneringsgesprek Dierenarts C voor de leidinggevende (C1), de beleidsmatige (C2) en de specialist (C3) Formulier Functioneringsgesprek Dierenarts C voor de leidinggevende (C1), de beleidsmatige (C2) en de specialist (C3) Het functioneringsgesprek is bedoeld om het persoonlijk functioneren van de werknemer

Nadere informatie

Kinderopvang Heyendael

Kinderopvang Heyendael Hoofdstuk: 5.5 (Personeel) Titel: Werkwijze en beleid tav stagiaires Procesbewaker: Praktijkopleider Bladzijden: 1 t/m 4 Kinderopvang Heyendael Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Soorten stageplekken 3. Organisatie

Nadere informatie

Opleiding Verzorgende IG PROEVE

Opleiding Verzorgende IG PROEVE Opleiding Verzorgende IG PROEVE Albeda College Branche Gezondheidszorg Kwalificatieniveau 3 Cohort: 2012 2013 Crebocode: 94830 en 95530 Naam student: Proeve Cohort 2012-2013 verzorgende IG Inhoudsopgave

Nadere informatie

Stagereglement Masteropleiding leraar voortgezet onderwijs van de eerste graad in Godsdienst en Levensbeschouwing Tilburg School of Catholic Theology

Stagereglement Masteropleiding leraar voortgezet onderwijs van de eerste graad in Godsdienst en Levensbeschouwing Tilburg School of Catholic Theology Stagereglement Masteropleiding leraar voortgezet onderwijs van de eerste graad in Godsdienst en Levensbeschouwing Artikel 1 De stage 1. De stage is een onderdeel van de Masteropleiding leraar voortgezet

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Klas: Handboek Maatschappelijke Stage (MaS) Heerbeeck College Best Schooljaar 2018-2019 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Sociaal MaS Extra Handen Samenwerken Vrijwillig Inzet Bijdrage Maatschappij

Nadere informatie

EXAMEN KEUZEDEEL VERRIJKING LEERVAARDIGHEDEN Code: K INFORMATIE VOOR DE BEOORDELAAR

EXAMEN KEUZEDEEL VERRIJKING LEERVAARDIGHEDEN Code: K INFORMATIE VOOR DE BEOORDELAAR EXAMEN KEUZEDEEL VERRIJKING LEERVAARDIGHEDEN Code: K0440 3. INFORMATIE VOOR DE BEOORDELAAR Versie 1.1 31.10.2016 INHOUD Inleiding... 3 Het examen... 3 Cesuur... 3 Afronding... 4 BIJLAGEN... 5 BIJLAGE 1a

Nadere informatie

Aanmelding Structuurklas

Aanmelding Structuurklas Datum: Een intakegesprek bij het Erfgooiers College is voorwaardelijk voor deze aanmelding Datum Met Dit heeft plaatsgevonden op Namen 1. Leerling gegevens NAW leerling Voornaam Tussenvoegsel + achternaam

Nadere informatie

Achternaam: Voornamen: Adres: Telefoon: Geboortedatum: Geboorteplaats: Nationaliteit:

Achternaam: Voornamen: Adres: Telefoon:   Geboortedatum: Geboorteplaats: Nationaliteit: Achternaam: Voornamen: Adres: _ Telefoon: E-mail: _ Geboortedatum: Geboorteplaats: Nationaliteit: Opleidingen: Naam Opleiding Van Tot en met Diploma ja/nee Motiveer je sollicitatie: 1 FORMULIER INTAKEGESPREK

Nadere informatie

Hoofdstuk 3 Beoordeling en evaluatie. 3.1 Beoordelingsformulier beroepshouding. Instructie beoordeling: Beoordeling

Hoofdstuk 3 Beoordeling en evaluatie. 3.1 Beoordelingsformulier beroepshouding. Instructie beoordeling: Beoordeling . Hoofdstuk 3 Beoordeling en evaluatie 3.1 Beoordelingsformulier beroepshouding Instructie beoordeling: Het beroepshoudingformulier wordt voor de BOL leerlingen tijdens de schoolperiode door de SLBer beoordeeld

Nadere informatie

VOORTGEZET ONDERWIJS MBO

VOORTGEZET ONDERWIJS MBO DOORSTROOMDOSSIER VOORTGEZET ONDERWIJS MBO 2007-2008 Achternaam: Adres: Woonplaats: Mobiel nummer: Voornaam: Postcode: Tel. nummer: E-mail: Gewenste opleiding: Crebonummer: Naam college: Instroom leerjaar:

Nadere informatie

Intakevragenlijst school

Intakevragenlijst school Intakevragenlijst school De school van de leerling vult dit formulier in. Uw leerling is aangemeld bij het HCO voor hulp van een onderwijsadviseur. Het doel hiervan is het vinden van een geschikte aanpak

Nadere informatie

Een stagiaire instrueren en begeleiden bij het uitvoeren van leeractiviteiten en werkzaamheden

Een stagiaire instrueren en begeleiden bij het uitvoeren van leeractiviteiten en werkzaamheden 1 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 0 Opdrachtformulier Een stagiaire instrueren en begeleiden bij het uitvoeren van leeractiviteiten en werkzaamheden Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid

Nadere informatie

SW-B-K1-W2 (C) Maakt een plan van aanpak. Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf

SW-B-K1-W2 (C) Maakt een plan van aanpak. Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf SW-B-K1-W2 (C) Maakt een plan van aanpak Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: 23185 Cohort: Geldig vanaf 01-08-2015 Colofon * Daar waar hij staat, wordt ook zij bedoeld en omgekeerd. * Waar cliënt staat, kan

Nadere informatie

Praktijk oriëntatie. Maatschappelijke zorg. Niveau 3 + 4

Praktijk oriëntatie. Maatschappelijke zorg. Niveau 3 + 4 Praktijk oriëntatie Maatschappelijke zorg Niveau 3 + 4 Reader voor studenten Schooljaar 2018-2019 Inhoudsopgave Voorblad Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 1.Inhoud Praktijk oriëntatie Voor wie is Praktijk oriëntatie?

Nadere informatie

BPV Styling Design 3e jaars cohort 2009 2010

BPV Styling Design 3e jaars cohort 2009 2010 BPV Styling Design 3 e jaars cohort 2009 2010 BPV STYLING DESIGN 3 e jaar 2011-2012 Voor je ligt het werkboek voor de BPV-periode van het 3 e jaar, deze stage beslaat 20 weken. Deze periode loopt van 12-09-11

Nadere informatie

Handleiding Plannen van Zorg BBL-CombiCare Gehandicaptenzorg Verzorgende-IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg

Handleiding Plannen van Zorg BBL-CombiCare Gehandicaptenzorg Verzorgende-IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg Handleiding Plannen van Zorg BBL-CombiCare Gehandicaptenzorg Verzorgende-IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg Werkproces VZ-IG 1.1 Stelt (mede) het zorgplan op De verzorgende-ig verzamelt gegevens om de

Nadere informatie

Gespreksformulier Beroepspraktijkvorming

Gespreksformulier Beroepspraktijkvorming Datum : Naam student : OV-nummer : Groep : Cohort / Kwalificatiedossier : BPV-biedende instelling/praktijk : Werkbegeleider : Opleidingsfunctionaris : BPV-docent : Trajectbegeleider : Introductiegesprek

Nadere informatie

Stageboek Ilex college

Stageboek Ilex college Stageboek Ilex college 2017-2018 Leerjaar 3 Inhoudsopgave Opzet van de stage... 4 Planning... 5 Stageverslag... 7 Stageovereenkomst... 8 Dagverslagen... 11 Stageopdrachten... 53 Stageopdracht 1 De stageplek...

Nadere informatie

5. De wegwijzer (een stappenplan voor het uitvoeren van een opdracht/prestatie) Hulpmiddel bij het reflecteren : STARRT-methode 11

5. De wegwijzer (een stappenplan voor het uitvoeren van een opdracht/prestatie) Hulpmiddel bij het reflecteren : STARRT-methode 11 INHOUDSOPGAVE : Schooldeel 1. Mijn portret 2 2. Het BPV-gesprek -voorbereiding gesprek 3 -verslaglegging gesprek 4 3. Aan de slag met beroepsprestaties -aan de slag 6 -go / no go formulier 7 4. Overzicht

Nadere informatie

OPLEIDING MBO VERPLEEGKUNDIGE PORTFOLIO

OPLEIDING MBO VERPLEEGKUNDIGE PORTFOLIO OPLEIDING MBO VERPLEEGKUNDIGE PORTFOLIO Kwalificatieniveau 4 Cohort: 2012-2013 Versie: 1.0 Naam Student:. Groep: INHOUD Inleiding Overzicht alle ijkmomenten Portfolio Gegevens: Student School Praktijkorganisatie

Nadere informatie

4 HAVO, 4 VWO EN 5 VWO

4 HAVO, 4 VWO EN 5 VWO STELLA MARIS COLLEGE 4 HAVO, 4 VWO EN 5 VWO 2013-2014 BEROEPSSTAGE NAAM: KLAS: MENTOR SCHOOL: EXTERN BEGELEIDER: Dit stage rapport wordt digitaal bewerkt en aangeleverd. Algemene informatie voor de leerlingen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER (toelaatbaarheidsverklaring vso c.q. toestemming voor plaatsing tussenvoorzieningen)

AANVRAAGFORMULIER (toelaatbaarheidsverklaring vso c.q. toestemming voor plaatsing tussenvoorzieningen) AANVRAAGFORMULIER (toelaatbaarheidsverklaring vso c.q. toestemming voor plaatsing tussenvoorzieningen) A. ALGEMENE GEGEVENS Gegevens leerling: Voornaam: Achternaam : Geboortedatum: BSN nummer Woonadres:

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming Zorghulp. Praktijkopdrachten voor kwalificatieniveau 1

Beroepspraktijkvorming Zorghulp. Praktijkopdrachten voor kwalificatieniveau 1 Beroepspraktijkvorming Zorghulp Praktijkopdrachten voor kwalificatieniveau 1 Auteurs Nicolien van Halem Henny de Leeuw Tera Stuut Johan van t Wout Beroepspraktijkvorming Zorghulp Praktijkopdrachten voor

Nadere informatie

Voorwoord Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning

Voorwoord Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Voorwoord Voor u ligt een proeve van bekwaamheid voor de opleiding Helpende Zorg & Welzijn, niveau 2, voor de kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Deze proeve sluit

Nadere informatie

Autoschadehersteller. Crebonummer 91750 / 95030. PvB 01. Voertuig afleveringsklaarmaken na reparatie. Handleiding Proeve van Bekwaamheid

Autoschadehersteller. Crebonummer 91750 / 95030. PvB 01. Voertuig afleveringsklaarmaken na reparatie. Handleiding Proeve van Bekwaamheid Autoschadehersteller Crebonummer 91750 / 95030 PvB 01 Voertuig afleveringsklaarmaken na reparatie Handleiding Proeve van Bekwaamheid Voor de beoordelaar Handleiding PvB Carrosserietechniek voor de beoordelaar.

Nadere informatie

Rondleiding collega. Bij deze opdracht toon jij vaardigheden en werkhouding aan door een rondleiding op je stagebedrijf te

Rondleiding collega. Bij deze opdracht toon jij vaardigheden en werkhouding aan door een rondleiding op je stagebedrijf te Rondleiding collega Bij deze opdracht toon jij vaardigheden en werkhouding aan door een rondleiding op je stagebedrijf te verzorgen aan een collega van het stagebedrijf. Jouw stagebegeleider en/of docent

Nadere informatie

Protocol Werkplekleren Student ESoE. Minor Educatie & Communicatie Variant II

Protocol Werkplekleren Student ESoE. Minor Educatie & Communicatie Variant II Protocol Werkplekleren Student ESoE Minor Educatie & Communicatie Variant II Versie juli 2011 1 Protocol Werkplekleren Minor Educatie & Communicatie Variant I Inleiding Om het werkplekleren zo soepel mogelijk

Nadere informatie

Werkgroep portfolio & coaching. portfolio handleiding

Werkgroep portfolio & coaching. portfolio handleiding portfolio handleiding Werkgroep portfolio & coaching 1 De plaats van portfolio in het leren op het VMBO. In enkele notities en werkdocumenten is het kader voor het nieuwe onderwijs geschetst. Dit komt

Nadere informatie

OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER SPECIFIEKE DOELGROEPEN OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER GEHANDICAPTENZORG

OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER SPECIFIEKE DOELGROEPEN OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER GEHANDICAPTENZORG OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER SPECIFIEKE DOELGROEPEN OPLEIDING PERSOONLIJK BEGELEIDER GEHANDICAPTENZORG BPV WERKBOEK, LEERJAAR 1 BOL SCHOOLJAAR 2015-2016 Summacollege Cluster Welzijn, Cultuur & Onderwijs

Nadere informatie

Needs Assessment. Postcode Woonplaats Telefoonnummer. Huidige opleiding Opleiding(en) daarvoor. Voorkeur begindatum Voorkeur einddatum Stageduur

Needs Assessment. Postcode Woonplaats Telefoonnummer. Huidige opleiding Opleiding(en) daarvoor. Voorkeur begindatum Voorkeur einddatum Stageduur Needs Assessment Stage Wat is een Needs Assessment? Een Needs Assessment is een vragenlijst die samen met de kandidaat ingevuld wordt om inzicht te krijgen in benodigde aanpassingen en/of ondersteuning

Nadere informatie

Handleiding Mbo-hbo doorstroomassessment jij en het hbo ..een succesvolle combinatie?

Handleiding Mbo-hbo doorstroomassessment jij en het hbo ..een succesvolle combinatie? Handleiding jij en het hbo..een succesvolle combinatie? Inhoudsopgave Leeswijzer 3 Inleiding 4 1. Het portfolio 5 1.1 Kwaliteitseisen 5 1.2 Samenstelling van het portfolio 5 1.3 Inleveren portfolio 6 1.4

Nadere informatie

Stagereglement Masteropleiding Theologie Tilburg School of Catholic Theology

Stagereglement Masteropleiding Theologie Tilburg School of Catholic Theology Stagereglement Masteropleiding Theologie Tilburg School of Catholic Theology Artikel 1 De stage 1. De stage is een onderdeel van de Masteropleiding Theologie dat in de stagehandleiding van de respectievelijke

Nadere informatie

BPV werkboek. Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen niveau 4 BBL Crebonummer: BPV-werkboek 25262/versie sept.

BPV werkboek. Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen niveau 4 BBL Crebonummer: BPV-werkboek 25262/versie sept. BPV werkboek Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen niveau 4 BBL Crebonummer: 25262 Naam student: BPV-werkboek 25262/versie sept. 16 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen...3 1.1 Begin en

Nadere informatie

Stageboek Ilex college

Stageboek Ilex college Stageboek Ilex college 2017-2018 Leerjaar 4 Inhoudsopgave Opzet van de stage... 4 Planning... 5 Stageverslag... 7 Stageovereenkomst... 8 Dagverslagen... 11 Stageopdrachten... 44 Stageopdracht 1 De stageplek...

Nadere informatie

Handleiding werken aan competenties Procedures rond portfolio voor de leerlingen van de opleidingen niveau 2, 3 en 4. Cohorten 2008-2009

Handleiding werken aan competenties Procedures rond portfolio voor de leerlingen van de opleidingen niveau 2, 3 en 4. Cohorten 2008-2009 Handleiding werken aan competenties Procedures rond portfolio voor de leerlingen van de opleidingen niveau 2, 3 en 4 Cohorten 2008-2009 Versie Januari 2009 Inleiding Competentiegericht opleiden heeft tot

Nadere informatie

Formulier Beoordelingsgesprek Dierenartsassistent B

Formulier Beoordelingsgesprek Dierenartsassistent B Formulier Beoordelingsgesprek Dierenartsassistent B Het beoordelingsgesprek is bedoeld om de beoordeling van het persoonlijk functioneren van de werknemer in het afgelopen jaar en de evaluatie van het

Nadere informatie

Voorbeelden van hoe je de gesprekken rond functioneren structureert en vastlegt

Voorbeelden van hoe je de gesprekken rond functioneren structureert en vastlegt Voorbeelden van hoe je de gesprekken rond functioneren structureert en vastlegt Het is fijn om houvast te hebben als je het functioneren van je medewerkers bespreekt en vastlegt. In deze tool vind je een

Nadere informatie

Beroepsopdracht 2: werken volgens plan / Zorghulp /september

Beroepsopdracht 2: werken volgens plan / Zorghulp /september 1 Beroepsopdracht 2: werken volgens plan / Zorghulp /september 2012 1 Zorghulp Inhoudsopgave Verantwoording... 2 Inleiding... 3 Opdracht 1... 4 Opdracht 2... 7 Opdracht 3... 10 Resultaatoverzicht... 11

Nadere informatie

Handleiding Nivometing Kandidaat SVMNIVO

Handleiding Nivometing Kandidaat SVMNIVO Handleiding Nivometing Kandidaat SVMNIVO Laatst bijgewerkt: 24 november 2011 1 Contactgegevens: SVMNIVO Postbus 774 3430 AT Nieuwegein Tel. 030-60 230 60 Fax. 030-60 370 32 info@svmnivo.nl www.svmnivo.nl

Nadere informatie

Certificaat B Duurzaamheid. Techniek en Technologie. NIVEAU: 1 t/m 4 STUDENTENINFORMATIE

Certificaat B Duurzaamheid. Techniek en Technologie. NIVEAU: 1 t/m 4 STUDENTENINFORMATIE PROCEDURE: Certificaat B Duurzaamheid DOMEIN: Techniek en Technologie LEERWEG: BOL en BBL NIVEAU: 1 t/m 4 STUDENTENINFORMATIE Versie 22-01-2012 Beste student, Voor je ligt het document Procedure Certificaat

Nadere informatie

Stage- en evaluatieboek Rijschoollesgever Praktijk Brevet II

Stage- en evaluatieboek Rijschoollesgever Praktijk Brevet II Stage- en evaluatieboek Praktijk Brevet II versie: /D2013/0318 1 2 INHOUD Voorwoord 5 Contactgegevens 7 Belangrijke afspraken en gedragsregels voor de stagiair 9 Startcompetenties voor de stage 10 Stageprogramma

Nadere informatie

De studieadviesregeling voor de student

De studieadviesregeling voor de student De studieadviesregeling voor de student Studieadviesregeling voor opleidingen die starten in schooljaar 2018-2019 In het eerste schooljaar krijg je minimaal twee keer een studieadvies. Een studieadvies

Nadere informatie

BEGELEIDINGSPLAN COHORT 2018

BEGELEIDINGSPLAN COHORT 2018 BEGELEIDINGSPLAN COHORT 2018 Team: Retail Opleiding: Manager retail Leerweg: BOL + BBL Datum: 1 juni 2018 Het team retail heeft een eigen beschrijving van haar begeleidingsmodel en eigen reflectie rapportageformulieren

Nadere informatie

Stageboek Derde jaar BOL Verpleegkunde

Stageboek Derde jaar BOL Verpleegkunde Stageboek Derde jaar BOL Verpleegkunde 1 Inleiding Beste student, De derde stage komt eraan. Je bent natuurlijk goed voorbereid om na het onderwijs op school naar de praktijk te gaan. Je stageperiode duurt

Nadere informatie

Portfolio Pedagogisch Werk. Studiewijzer. Opleiding Pedagogisch Werk niveau 3 instroom Helpende (KD 79140)

Portfolio Pedagogisch Werk. Studiewijzer. Opleiding Pedagogisch Werk niveau 3 instroom Helpende (KD 79140) Studiewijzer Opleiding Pedagogisch Werk niveau 3 instroom Helpende (KD 79140) 1 Inhoud Inleiding... 3 1 Hoe ziet de opleiding eruit?... 4 1. Visie... 4 1.1 De opbouw van de opleiding... 4 1.2 De opbouw

Nadere informatie

Handleiding Beroepspraktijkvorming

Handleiding Beroepspraktijkvorming Handleiding Beroepspraktijkvorming 1e Leerjaar Opleiding: o Verzorgende IG o Medewerker Maatschappelijke Zorg o Verpleegkunde ROC Midden Nederland Cohort 2016-2017 Gezondheidszorgcollege van ROC Midden

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER TOELAATBAARHEID

AANVRAAGFORMULIER TOELAATBAARHEID AANVRAAGFORMULIER TOELAATBAARHEID A. ALGEMENE GEGEVENS Gegevens leerling: Voornaam: Achternaam : Geboortedatum: BSN nummer Woonadres: Postcode: Woonplaats: Deze aanvraag wordt ingediend door: Naam school:

Nadere informatie

De studieadviesregeling voor de student

De studieadviesregeling voor de student De studieadviesregeling voor de student Studieadviesregeling voor opleidingen die starten in schooljaar 2018-2019 In het eerste schooljaar krijg je minimaal twee keer een studieadvies. Een studieadvies

Nadere informatie

Instructie onafhankelijk beoordelaar (assessor)

Instructie onafhankelijk beoordelaar (assessor) Instructie onafhankelijk beoordelaar (assessor) Betreft: Opleiding Verzorgende-IG (Crebo 95530) Periode 11 (Leerjaar 3) Proeve van bekwaamheid Professioneel handelen 1. Organisatie Voor de BBL studenten

Nadere informatie

Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl.

Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl. STER opdracht ADL Als je in zorg of welzijn werkt, krijg je veel te maken met zorgvragers die ondersteunt moeten worden in hun persoonlijke verzorging/adl. In de eerste 10 weken van je opleiding heb je

Nadere informatie

Crebonummer Niveau 1 2 3 4

Crebonummer Niveau 1 2 3 4 DOORSTROOMDOSSIER VOORTGEZET ONDERWIJS-MBO Dit kader niet invullen Deelnemernummer: Dit formulier svp volledig invullen en blokletters gebruiken. Bij voorbaat dank. PERSOONLIJKE GEGEVENS Achternaam Voorletters

Nadere informatie

STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN HOOFDSTUK 1

STUDIEVAARDIGHEID LOOPBAANLEREN HOOFDSTUK 1 Studievaardigheid De reis naar een eigen plek in de maatschappij is nu begonnen. En je reisdoel staat vast: een zelfverzekerde trotse handtekening op het diploma en een succesvolle start van je beroep.

Nadere informatie

Beroepsopdracht 3: Zorg voor de veiligheid en voorlichting geven

Beroepsopdracht 3: Zorg voor de veiligheid en voorlichting geven l Beroepsopdracht 3: Zorg voor de veiligheid en voorlichting geven Pagina 1 van16 Werkprocessen en competenties gericht op het verpleegplan 1.1 Stelt verpleegkundige diagnose en stelt het verpleegplan

Nadere informatie

Kennismakingsgesprek

Kennismakingsgesprek Bijlage 3 Feedbackformulier voor de PRAKTIJK BEGELEIDER N3 Pedagogiek voltijd (2016-2017) Toelichting: Kennismakingsgesprek Bij de kennismaking is het belangrijk om vast te stellen dat de stagplek een

Nadere informatie

In de praktijk (en later in projectgroepen) leer je op een andere manier dan op school.

In de praktijk (en later in projectgroepen) leer je op een andere manier dan op school. Handleiding leerverslag. Inleiding In de praktijk (en later in projectgroepen) leer je op een andere manier dan op school. Binnen de HBO-V opleiding neemt bovengenoemde vorm van leren veel tijd in beslag

Nadere informatie

OPLEIDING Verzorgende-IG PORTFOLIO

OPLEIDING Verzorgende-IG PORTFOLIO OPLEIDING Verzorgende-IG SPW4-VIG PORTFOLIO KD2012 Kwalificatieniveau 3 Cohort: 2012-2013 Versie: 1.0 KD: 2012 Crebo: 95530 Naam student:. Groep: Albeda College Branche Gezondheidszorg 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

Handleiding EVC-procedure

Handleiding EVC-procedure Handleiding EVC-procedure Informatie voor de kandidaat VAPRO Basisoperator VAPRO A VAPRO B VAPRO C december 2007 Inhoud 1 Inleiding...3 2 De EVC-procedure...4 2.1 Afnemen van een quick scan...4 2.2 Verzamelen

Nadere informatie

Heb je opmerkingen over deze BPV-wijzer of tips om de inhoud te verbeteren? Geef het door aan de BPV-coördinator van je opleiding.

Heb je opmerkingen over deze BPV-wijzer of tips om de inhoud te verbeteren? Geef het door aan de BPV-coördinator van je opleiding. DI NI R ER LE ST V EN BP VW IJZ E NG BPV-GEGEVENS NAAM STUDENTNUMMER SCHOOL / OPLEIDING Deze BPV-wijzer is gemaakt door de mbo-opleidingen Dienstverlening van Alfa-college, Drenthe College, Noorderpoort

Nadere informatie

Nieuwe medewerkers/ leerlingen begeleiden

Nieuwe medewerkers/ leerlingen begeleiden productbeoordeling/praktijkobservatie Nieuwe medewerkers/ leerlingen begeleiden Toetscode: SD 4.3 Behorende bij OER Vormgeving ruimtelijke presentatie & communicatie cohort 2009-2010 uitstroom: vormgever

Nadere informatie

Handleiding Nivometing SVMNIVO Kandidaat SCVM

Handleiding Nivometing SVMNIVO Kandidaat SCVM Handleiding Nivometing SVMNIVO Kandidaat SCVM Contactgegevens: Laatst bijgewerkt: 29 februari 2012 1 SVMNIVO Postbus 774 3430 AT Nieuwegein Tel. 030-60 230 60 Fax. 030-60 370 32 info@svmnivo.nl www.svmnivo.nl

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

Weergave van digitaal assessment project Go or no go

Weergave van digitaal assessment project Go or no go Weergave van digitaal assessment project Go or no go log uit beelen, chantal - PABO Terug naar overzicht Persoonlijke gegevens en omstandigheden Studentennummer Roepnaam Tussenvoegsel Achternaam Adres

Nadere informatie

BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 7 Persoonlijke ontwikkeling Portfolio ~ POP ~ PAP

BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 7 Persoonlijke ontwikkeling Portfolio ~ POP ~ PAP BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 7 Inleiding en leerdoelen Het begrip portfolio komt oorspronkelijk uit de wereld van kunst en architectuur. Kunstenaars en architecten kunnen bij hun sollicitaties

Nadere informatie

Stage map. Keuzevak: Recreatieve Activiteiten Docent: Marc Hollander. Leerjaar: 3

Stage map. Keuzevak: Recreatieve Activiteiten Docent: Marc Hollander. Leerjaar: 3 Stage map Keuzevak: Recreatieve Activiteiten Docent: Marc Hollander Leerjaar: 3 INLEIDING Beroeps Praktijk Vorming, ofwel stage, is een belangrijk onderdeel van de opleiding Sport en Bewegen (SB). Tijdens

Nadere informatie

Link je kennis nu ook op het internet! Ga naar de website: www.linkjekennis.nl. Inhoudsopgave

Link je kennis nu ook op het internet! Ga naar de website: www.linkjekennis.nl. Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. De Inleiding... 2 Hoe zit het PORTFOLIO in elkaar?... 3 2. Persoonsgegevens... 4 3. Persoonlijke ontwikkeling... 8 4. Verrijking... 13 5. LINKT... 14 6. Projecten... 16 (Werk)overzicht

Nadere informatie

SW-B-K1-W3 (C) Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf

SW-B-K1-W3 (C) Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: Cohort: Geldig vanaf SW-B-K1-W3 (C) Versterkt de eigen kracht van de groep Oefenopdracht C Niveau 4 Crebo: 23185 Cohort: Geldig vanaf 01-08-2015 Colofon * Daar waar hij staat, wordt ook zij bedoeld en omgekeerd. * Waar cliënt

Nadere informatie

Het portfolio kan met betrekking tot de fasen en stappen uit het protocol de volgende functies vervullen:

Het portfolio kan met betrekking tot de fasen en stappen uit het protocol de volgende functies vervullen: Bijlage 3 Portfolio 1 Handleiding persoonlijk coach 1.1 Doel van een portfolio Op steeds meer scholen voor voortgezet onderwijs en vervolgopleidingen wordt gewerkt met portfolio s. Met het portfolio laat

Nadere informatie

Formulier Beoordelingsgesprek Dierenartsassistent B

Formulier Beoordelingsgesprek Dierenartsassistent B Formulier Beoordelingsgesprek Dierenartsassistent B Het beoordelingsgesprek is bedoeld om de beoordeling van het persoonlijk functioneren van de werknemer in het afgelopen jaar en de evaluatie van het

Nadere informatie

INTAKEOPDRACHT COMMERCIËLE BEROEPEN

INTAKEOPDRACHT COMMERCIËLE BEROEPEN INTAKEOPDRACHT COMMERCIËLE BEROEPEN DOEL Door voorbereiding op de intake zich oriënteren op de opleiding en het beroep. SCHOOLSOORT MBO BOL en BBL niveau 4 AANPAK Individueel CONTACTSCHOOL SUMMA Zakelijke

Nadere informatie