Van de decanen: Profielkeuzegesprekken derdeklassers

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van de decanen: Profielkeuzegesprekken derdeklassers"

Transcriptie

1 5 februari Nummer 10 - Even bijpraten Voor u ligt de nieuwe nieuwsbrief voor u als ouder en verzorger van een leerling of leerlingen bij ons op school. Deze week vindt voor geheel van voortgezet onderwijs en primair onderwijs in Hengelo de terugrapportage plaats van de mentoren van alle brugklassen aan de leerkrachten van groep acht van de basisschool van herkomst. Dit is belangrijk om te doen. Op deze wijze worden ervaringen en beelden uitgewisseld. Het kan zijn dat we ook na bijna een half jaar werken dingen over het hoofd zien bij uw zoon of dochter in de brugklas. Tegelijkertijd is het natuurlijk zo dat leerkrachten van groep acht ook zeer benieuwd zijn hoe hun kinderen het doen in het voortgezet onderwijs. Voor de derdeklassers zijn er in de komende tijd bedrijfsbezoeken aan de Akzo. We hebben sinds een aantal jaren een stevig contact met Akzo. Op deze wijze willen we het profiel van onze school als een school waar veel leerlingen een Bèta profiel kiezen in stand houden en versterken. En verder biedt het leerlingen uit de derde klas ook de gelegenheid kennis te maken met een mogelijk beroeps- en studieprofiel in de wereld van de techniek. Maandag 9 februari zijn de vergaderingen van de twee klankbordgroepen ouders die we hier op school kennen: eentje voor de onderbouw en eentje voor de bovenbouw. Mocht u hiervoor belangstelling hebben, dan kunt u dat kenbaar maken bij de teamleiders van de onder- en de bovenbouw. Voor veel leerlingen uit de examenklassen en de voorexamenklassen komt het belangrijke vraagstuk in zicht welke studie ze na hun middelbare schooltijd gaan doen. Binnenkort is er de grote HBO-voorlichting voor scholen en leerlingen uit Twente. Traditiegetrouw vindt deze voorlichting plaats op het Lyceum. We brengen deze voorlichting graag onder de aandacht van u als ouders. Het biedt leerlingen volop gelegenheid om kennis te maken met mogelijk interessante studies. Vriendelijke groet, Bert Kozijn Van de decanen: Profielkeuzegesprekken derdeklassers In de periode van half februari tot half maart zullen de decanen met alle derdeklassers en hun ouder(s)/verzorger(s) gesprekken voeren over een belangrijke keuze dit jaar, namelijk de profielkeuze. Hierin wordt naar aanleiding van de voorlopige keuze gepoogd om tot een definitievere keuze te komen, die vòòr 1 april gemaakt moet zijn. De uitnodiging voor deze gesprekken wordt deze week aan de leerlingen meegegeven. Jacqueline Fleer en Clemens de Lange (decanen)

2 Tragedie in de mediatheek: 3 gym speelt Antigone Vrijdag 6 februari komen studenten Klassieke Talen van de Radboud Universiteit Nijmegen op bezoek om voor de leerlingen van 3- gymnasium een toneelworkshop te verzorgen over het Griekse treurspel Antigone, geschreven door de tragediedichter Sofokles. Na een inleiding van een van de studenten over de geschiedenis en kenmerken van de Griekse tragedie, krijgen de leerlingen de opdracht in groepen bepaalde episodes uit het stuk te ensceneren en uit te voeren. Vanaf uur worden de beste optredens nog eens voor het voltallige 3G-publiek in de mediatheek ten tonele gevoerd. Iedereen is hierbij van harte welkom. René Leverink Bo Wilke wint NK Taekwondo! 18 januari was er in Almere het Nederlands Kampioenschap Taekwondo. Bo Wilke uit klas 3H4 deed hieraan mee. Zij streed mee bij de dames kadetten. Ze liet zich van haar beste kant zien, wat resulteerde in een finaleplaats. Tijdens de finale, die voor beide partijen gelijk opging, stond Bo vlak voor het einde van de wedstrijd met 5-8 achter. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd herstelde ze zich met een snelle, goed geplaatste trap op het hoofd van haar tegenstandster. Zo eindigde de score in 8-8. De partij werd uitgevochten met het zogenoemde golden point, wat inhoudt dat degene die als eerste een punt maakt, de partij wint. Toen haar tegenstander een hoofdtrap wilde inzetten, was Bo haar tegenstandster te slim af met een zijwaartse trap en trok zo de winst naar zich toe. Bo is Nederlands Kampioen Taekwondo: een fantastische prestatie!

3 Ruben Smink: sporttalent Borne 2014 Eind december is Ruben Smink uit 4 vwo verkozen tot sporttalent Borne Een prachtige afsluiting van een succesvol sportjaar! Bij de Nelli Cooman Games afgelopen juni vestigde hij een nieuw record kogelstoten: 13,74 meter. Daarmee kwam hij op de vierde plaats van de nationale ranglijst terecht. Ruben deed het ook niet slecht bij het discuswerpen, waar hij met 41,72 meter een achtste plek op de nationale ranglijst veroverde. Met het kogelslingeren is hij nog maar net begonnen, maar ook dat ligt hem goed. Ruben doet al sinds zijn zesde aan atletiek, maar pas de laatste paar jaren is zijn ontwikkeling in een stroomversnelling geraakt onder leiding van zijn trainer Marcel Dost, zelf voormalig Olympiër. Zo heeft hij zijn persoonlijk record discuswerpen dit jaar maar liefst vier keer verbeterd. Op het NK stootte hij door naar de top met een kogelstoot van 14,28 meter, een slingerworp van meter en een discusworp van meter. Met een vierde plaats greep hij net naast de prijzen, maar we gaan vast nog veel meer horen van dit atletiektalent! Biologie Olympiade: van ebola-virus tot seks bij spinnen Alle leerlingen uit 5 en 6 vwo met biologie in het pakket moesten eraan geloven: de Biologie Olympiade. Honderd minuten onvoorbereid de moeilijke vragen van de voorronde proberen te begrijpen, met als enige afleiding de leraar die je een kopje thee en een koekje aanbiedt.

4 Biologie is een ontzettend uitgebreid vak, dus de vragen gingen ook over alles en meer. Het ebola-virus, ecosystemen, Gulliver s travel, seks bij spinnen Alles is langsgekomen. De eerste vragen wist je gelukkig nog, maar daarna begon al snel het betere gokwerk. Het is zeker niet gemakkelijk, maar toch is het wel leuk dat we dit soort extra s naast de normale lessen aangeboden krijgen, omdat het ons leert logisch na te denken zonder voorkennis. Hopelijk hebben we er wat aan bij ons examen. Eva Heijmans (6vwo) Fabienne Collet danste forse donatie bij elkaar voor Kerstfair Samen met m n vriendinnen Belle, Lotta, en Adriënne heb ik gedanst en geld opgehaald voor het goede doel. Het was voor mij een geweldige ervaring. Leuke sfeer en gezelligheid was zeker van de partij. We hebben gedanst op koninginnedag, spullen verkocht, een open podium gehouden op mijn oude basisschool ( 't Heem) en dat allemaal voor het goede doel. Op de liedjes: Wannabe van Spice girls, Happiness, Price tag van Jessie J hebben we bijvoorbeeld gedanst. Daar hebben we in totaal 410 mee opgehaald. Een super bedrag. De samenwerking, het bedenken en de uitvoeren van de dans vond ik heel leuk. Dit alles was een nieuwe ervaring voor mij en ik heb er zeer veel van geleerd. Het was best moeilijk, ook omdat we moeilijke gesprekken moesten voeren met de directeur van de basisschool. Al met al is dat ons gelukt en was het een groot succes! Zowel de kinderen als de ouders hebben er van genoten. We hebben het opgehaalde bedrag gedeeld en hebben afgesproken dat elk zijn bedrag mag doneren aan een goed doel. Op de Kerstfair hebben we spullen verkocht. Zelf vond ik het een supergezellige en geslaagde avond. Het goede doel van de avond was het Nationaal Fonds Kinderhulp. Dit vond ik een geschikt doel en heb dan ook 155 euro (mijn deel dat we hebben opgehaald) gedoneerd aan mijn school: Lyceum De Grundel. Mijn vriendinnen hebben hun deel aan hun eigen school gedoneerd. Volgend jaar zou ik deze fantastische ervaring wel weer willen overdoen! Fabienne Collet (2HAS)

5 Aikido: bijzondere sportles voor 1HAS Op maandag 19 januari zijn de leerlingen van sportklas 10 (waaronder ikzelf) naar Enschede gefietst. We hebben daar een sport gedaan die je officieel geen sport mag noemen, namelijk Aikido. Toen we bij de dojo waren aangekomen en onze sportkleding aanhadden, gingen we de zaal in. Daar gingen we eerst de man groeten die Aikido heeft ontwikkeld, Morihei Ueshiba, en daarna elkaar. We begonnen met wat rekoefeningen. Later in de les hebben we geleerd hoe we zonder geluid kunnen vallen en meteen weer op kunnen staan. Ook hebben we een goede rol geleerd, het lijkt een beetje op een koprol. Al snel was de les weer voorbij. Het is leuk om een keer een dojo in het echt te zien, want het was voor bijna iedereen nieuw. Sam Caron (1HA2S) Schrijver Rob Ruggenberg in de brugklas Ook dit jaar vereert de geliefde jeugdboekenschrijver Rob Ruggenberg het Lyceum met een bezoek. Op 3 en 4 februari vertelt hij in alle eerste klassen over zijn werk. Ruggenberg: Het liefst schrijf ik een historisch verhaal, omdat ik van geschiedenis hou en omdat geschiedenis niet saai is, zolang je maar over mensen schrijft, in plaats van over jaartallen of gebeurtenissen. En de avonturen die je toen kon beleven waren juist veel spannender dan wat nu nog mogelijk is!

6 Ruggenbergs debuut Het verraad van Waterdunen verscheen in maart Vervolgens publiceerde hij de populaire boeken Slavenhaler (2007), Manhatan (2009) en IJsbarbaar (2011). Ruggenbergs recentste historische jeugdroman is De boogschutter van Hirado (2013). Reyer Willeboorts (14) wordt tegen zijn zin in naar Japan gestuurd om daar het vak van VOC-koopman te leren. Op het eiland Hirado wordt hij verliefd op Sakura, dochter van een samoerai. Als het meisje ter dood wordt veroordeeld zet Reyer alles op het spel om haar te redden. Dit boek is gebaseerd op ware gebeurtenissen en staat op de Tiplijst van de Kinderjury Wat Ruben van Harn (1HA1) en Rob Ruggenberg op de foto hiernaast aan het doen zijn? Wordt vervolgd in het leerlingenverslag in de volgende nieuwsbrief! Naar gipszolder en Paleis op de Dam: Klassieke excursie 4 gym naar Amsterdam Vrijdag 30 januari was het dan eindelijk zo ver: wij, de gymnasiasten uit de vierde klas, gingen naar Amsterdam. De bus stond al heel vroeg op ons te wachten en nog half slapend, maar met veel zin, stapten we in de bus. Zonder al te veel files kwamen we rond kwart voor tien aan in Amsterdam. De dag was nu echt begonnen! Eerst zijn we naar het Allard Pierson Museum (het archeologisch museum van de Universiteit van Amsterdam) geweest. In drie groepen opgedeeld kregen we een rondleiding op de gipszolder, waar allemaal nagemaakte beelden stonden van de Romeinen en Grieken. Ook meneer Den Hartog vertelde het een en ander en je kon zelf rondkijken. Na ongeveer anderhalf uur in het museum te hebben doorgebracht, nam meneer Den Hartog ons mee naar een schilderij van Napoleon in de galerij van het Amsterdams Historisch Museum en vertelde hij iets over het schilderij. Daarna gingen we allemaal uiteen, want de vrije tijd begon.

7 Vervolgens verzamelden we op de Dam. Als laatste activiteit van de dag kregen we een rondleiding in het Koninklijk Paleis. Drie enthousiaste, jonge meiden deden hun verhaal en er werd geboeid geluisterd. Ik denk dat iedereen onder de indruk was van het prachtige paleis. Helaas was toen het einde van de tijd in Amsterdam aangebroken en gingen we terug met de bus. Het was een geslaagde dag. Violinde den Breeijen (4G) Foto s: Fabian Teesink (4G) Big Wheel Theatre Company uit Londen: Introduction to Shakespeare Engelstalige interactieve workshop voor en met 5vwo Wat was er zo bijzonder aan William Shakespeare? Wie was hij? Waarom is hij zo beroemd? Op deze vragen gaan de leerlingen uit 5vwo op 17 februari antwoord krijgen. Dan gaan ze een workshop volgen van Big Wheel Theatre Company uit Londen. Shakespeare was de grootste entertainer van zijn tijd. De acteurs spelen niet alleen een aantal scènes uit Macbeth, Hamlet en Romeo and Juliet, maar vertellen ook over de structuur en de sfeer van het Globe Theatre. Verder is er een Shakespeare Horror Movie en worden de karakters van A Midsummer Night s Dream geïnterviewd door een gastheer van een talkshow. Daarnaast zullen de leerlingen zelf actief deelnemen aan deze workshop, die volledig in het Engels zal worden gegeven. Op deze manier vergroten ze hun kennis van het Engels en krijgen ze meer inzicht in het leven en werk van deze beroemde schrijver.

8 Je fantasie doet alles! Hiphopper Andy Ninvalle imponeert als danser, verteller en vooral als stemkunstenaar Andy is een sfeermaker. Dat blijkt al direct als hij de mediatheek in komt en zijn publiek, derdeklassers, probeert op te jutten om op het podium te gaan dansen. Dat lukt nog even niet, de groep wacht liever even af. Overdonderend is hij wel. De groep moet nog even wennen aan deze man, die nonchalant vertelt dat hij al 37 jaar aan breakdance doet. Een zucht gaat door de zaal: wát, is hij al zo oud! Niemand gelooft het, als hij vervolgens een reeks acrobatische toeren uithaalt. Uitdagen Volgens Andy moet een hiphopper vier basiselementen beheersen: muziek (dj), dans (breakdance), beeld (graffitti) en woord (rap). Hij neemt de leerlingen mee naar de roots van de hiphop: The Bronx, een rauw stadsdeel van New York, waar in het getto de hiphop is ontstaan. De kerneigenschappen van jongeren zie je terug in de hiphop: energiek, spontaan, luidruchtig, creatief, bijdehand, brutaal, tegen de regels in. Jongeren dagen elkaar uit: dat heet in de hiphop een battle. Jongeren uitdagen kan Andy zelf ook goed. Getto prikkelt creativiteit: van papieren voetbal tot helicopter Andy vertelt dat hij in Kenia in een getto heeft gewerkt en dat hij daar zag hoe zwaar het leven is, dat de creativiteit geprikkeld wordt omdat je moet overleven. Een voorbeeld. Als je twee drinkflesjes hebt, kun je ze plattrappen, touwtjes eromheen doen en dan heb je schoenen. Vervolgens begint hij tegen een papiertje aan te trappen. Wat doe je als je een prop papier in het getto vindt? Oprapen! Er kan namelijk eten in zitten. En je kunt ermee spelen. In het getto spelen jongeren met afval. Wat gisteren een papieren voetbal was, wordt vandaag een baby tje, vertelt Andy. En terwijl hij een papieren pop vouwt, doet hij geweldig een krijsende baby na. Maar als je oorlogje wilt spelen, maak je van dat popje gewoon een pistool en dat pistool verander je weer in een machinegeweer! Tussen het vouwen en vertellen door horen we levensechte pistoolschoten, een ratelend machinegeweer na en uiteindelijk een granaatinslag. Andy vervolgt: Als je een aanslag hebt gepleegd met een granaat, moet je vluchten in een helicopter, dus vouw je er eentje en kun je ontsnappen. Je fantasie doet alles, is zijn conclusie. En dat geldt ook in de hiphop. Breakdance en rap Hij laat zien hoe bepaalde breakdancebewegingen zijn ontstaan. Fascinerend hoe hij zijn lichaam in balans weet te houden. Hij is in staat om elk onderdeeltje van zijn lijf apart te laten bewegen. Daarna toont hij hoe je die bewegingen achter elkaar kunt plakken, zodat het toch een vloeiend geheel wordt.

9 Vervolgens legt Andy uit hoe groot de rol van de dj was vanaf de jaren zestig tot midden jaren tachtig. Hij doet voor hoe je een break kunt maken met twee platen en daar tussendoor kun rappen. Hij toont hij hoe het rappen is ontstaan door een hilarisch gesprek tussen twee vriendinnen op te voeren, dat langzaam verandert in een rap. Er wordt hard gelachen vanwege de herkenbaarheid. Imponerende beatbox Drums staan centraal in de hiphop, maar voor instrumenten is geen geld in het getto. Als je dan toch muziek wilt maken, dan doe je dat met je mond. Die wordt een beatbox. Andy doet minuten lang een imponerende drumsolo met zijn stem. Hij paait zijn publiek door allerlei figuren ten tonele te voeren. Vooral het Creoolse pubermeisje is een groot succes. Vervolgens imiteert hij Justin Timberlake en Michael Jackson en eindigt met het nummer I like to move it. Even is het muisstil. Voor het eerst. En dan volgt een davend applaus. Andy moet stoppen, want de volgende les is allang begonnen, maar de meiden willen nog graag selfies maken. Dat vindt Andy prima, want aan handtekeningen doet hij niet. THEMAPROJECTEN KLAS 1 EN 2 In het kader van leren leven wordt in de eerste klassen in de mentorlessen gestart met het themaproject sociale media en internet. De tweede klassen beginnen met het themaproject verslaving breed. Gedurende het trimester zijn er voor beide klassenlagen onder andere interactieve mediatheeklessen en een culturele voorstelling ( De kleine Faust voor de eerste klassen en de voorstelling Hot Spot van PlayBack voor de tweedeklassers). Verder wordt voor de ouders van leerlingen uit klas 1 en 2 op 3 maart een thema-avond georganiseerd. Project klas 1: Sociale media en internet Tijdens de mentorlessen wordt gewerkt vanuit het werkboek The Web We Want. Een deel van de lessen zal plaatsvinden in de mediatheek. Zo wordt daar volgende week de interactieve film It s up to you gedraaid. Deze film gaat over cyberpesten en zal worden gebruikt als discussiestarter voor het project. Leerlingen maken tijdens de film verschillende opdrachten en moeten bewuste keuzes maken. Deze keuzes beïnvloeden de film.

10 Een week later zal ook de digitale les Jouw digitale wereld safe & social zal in de mediatheek plaatsvinden. Deze interactieve lessen zijn bedoeld om met elkaar te praten over het positief gebruik van social media, maar dienen ook om de valkuilen te belichten. Veiligheid en respect staan hierbij centraal. Klas 1: voorstelling De kleine Faust Op 2 april is er in het kader van het themaproject een voorstelling voor de eersteklassers in de mediatheek. Nynke Borgman Borgman en Chris Koopman spelen De kleine Faust. Een snelle en fantasievolle voorstelling over internetgebruik, virtuele werkelijkheden, verleidingen, stiekeme 18+games. Het is een vorm van verteltheater, waarbij de acteurs de leerlingen op een actieve wijze meenemen in het verhaal. Daarbij worden de leerlingen geprikkeld hun eigen fantasie en inlevingsvermogen in te zetten. Project klas 2: Verslaving breed De tweedeklassers onderzoeken tijdens de mentorlessen in groepjes een vorm van verslaving uit het thema Verslaving breed. Ze werken gedurende enkele weken aan een presentatie. Het resultaat van hun onderzoek presenteren de leerlingen aan de klas. Voorafgaand aan het project krijgen de leerlingen een instructieles in de mediatheek over zoekvaardigheden (Big 6) en het gebruik van Biebsearch. Ook zal bureau voor verslavingszorg Tactus voorlichting geven over verslaving. Klas 2: voorstellling Hot Spot Op 31 maart en 1 april speelt theatergroep PlayBack de voorstelling Hot Spot. Deze voorstelling is onderdeel van het themaproject Verslaving breed. Hot Spot is een herkenbare en heftige voorstelling over de toenemende problematiek problematiek omtrent drank- en drugsgebruik onder jongeren. Door het zien van deze voorstelling worden leerlingen zich bewuster van hun eigen omgang met drank en drugs en de invloed die vrienden hierop hebben. Daarbij leren zij hoe ze zich weerbaarder kunnen opstellen in verschillende situaties.

11 Thema-avond Hoe praat ik met mijn puber over internet en sociale media? Log in : interactieve avond voor ouders van 1e- en 2e-klassers Internet biedt jongeren een wereld waarin ze hun eigen gang kunnen gaan. Het is een plek om vrienden te ontmoeten, verliefd te worden en relaties te beginnen. Maar door de anonimiteit van dit medium kleven er ook risico s aan, zoals cyberpesten, intimidatie en (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Voor ouders is het internetgedrag van hun kind vaak lastig te controleren. Toch kunnen zij ook in de digitale wereld hun zoon of dochter begeleiden bij het maken van keuzes omtrent internet en sociale media. Daarom biedt het Lyceum ouders van klas 1 een thema-avond aan in samenwerking met de interactieve theatergroep PlayBack. PlayBack speelde inmiddels voor en met meer dan jongeren met onderwerpen als pesten en sociale media en heeft daardoor veel ervaring met het communiceren met pubers. Tijdens de ouderavond Log in op 3 maart nemen twee acteurs van PlayBack u mee in de belevingswereld van uw kind. Twee acteurs en een gespreksleider schetsen via korte scènes een soms confronterend, soms ook hilarisch beeld van hoe het er bij veel gezinnen thuis aan toe gaat. Herkenbare situaties en dilemma s passeren de revue. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van terugspeeltheater, een techniek waarbij scènes opnieuw gespeeld worden en ouders elkaar tips geven voor een goed gesprek met hun kind. Op deze manier gaat PlayBack met ouders in gesprek over internetgebruik, sociale netwerken en verleidingen op het internet. In een discussie onder leiding van een professionele gespreksleider krijgt u handvatten aangereikt om de communicatie tussen u en uw kind te bevorderen. Enkele van de onderwerpen die aan bod komen, zijn: contact maken, vertrouwen geven, open belangstelling tonen, groepsdruk en weerbaarheid. We nodigen ouders van eerste- en tweedeklassers van harte uit deze avond bij te wonen. U kunt zich aanmelden via: Wacht u niet te lang met aanmelden, want er is plaats voor maximaal honderd ouders. Dinsdag 3 maart 2015 Inloop: uur Aanvang voorstelling uur

12 Weekplanning week 6 - CITO-toetsen 2 e klassen - deze week biologie Olympiade voor 5 vwo ma Talentmaximalisatie 5 havo op het Saxion di bijeenkomst Project datateams u - cult. activiteit 1 e klassen (Rob Ruggenberg) / u - teamvergadering (4) u - vergadering CMR u wo cult. activiteit 1 e klassen (Rob Ruggenberg) / u do herkansingen schoolexamenperiode 2 voor 5H/6V - terugrapportage scholen VO: OSG-Twickel-Grundel voor brugklasmentoren + leerkrachten groep 8 vanaf u - bedrijfsbezoeken AKZO 3H1 ( ) + 3H2 ( ) Vr Project Sodalicium voor 3G/4G/5G - bedrijfsbezoeken AKZO 3H3 ( ) + 3H4 ( ) week 7 ma klankbordgroep ouders onderbouw en bovenbouw (2) - bedrijfsbezoeken AKZO 3A1 ( ) + 3G1 ( ) + 3GA ( ) di inleveren cijfers + notities 2 e rapport (alle klassen) vóór u wo kennismaking met de klassieke wereld(1) voor leerlingen groep u - bedrijfsbezoek AKZO 3GA ( ) - HBO-voorlichting op het Lyceum do voorronde debat Lagerhuis in provinciehuis Zwolle hele dag - WO-voorlichting op de UT in Enschede vr week 8 - studiewijzers op it s learning plaatsen - uitreiken controle-lijst cijfers voor de examenkandidaten ma di cult. activiteit 5 vwo (3 e +4 e uur of 5 e + 6 e uur) - vergadering CMR + CD u wo inleveren cijfers + notities 2 e rapport (alle klassen) vóór u - mini-lessen (voor leerlingen groep 8) - presentatie profielwerkstukken vanaf u do personeelsuitje (OP + OOP) - voorronde debat Lagerhuis in provinciehuis Zwolle hele dag - excursie geschiedenis voor 6 vwo naar Den Haag vr einde 2 e trimester week 9 ma t/m vr VOORJAARSVAKANTIE

De schoolleiding vergadert wekelijks op de volgende dagen: dinsdag van 10.30 11.30 uur en donderdag van 09.00 10.30 uur

De schoolleiding vergadert wekelijks op de volgende dagen: dinsdag van 10.30 11.30 uur en donderdag van 09.00 10.30 uur 22 JANUARI 2015 LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2014-2015 De schoolleiding vergadert wekelijks op de volgende dagen: dinsdag van 10.30 11.30 uur en donderdag van 09.00 10.30 uur week 34-1

Nadere informatie

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen

INFO! februari 2016. Nationale Voorleesdagen INFO! Uitslag Gemeentelijke voorleeswedstrijd Op zaterdag 23 januari heeft namens onze school Maybritt Bomers meegedaan aan de kwartfinale voorleeswedstrijd bij bibliotheek te Didam. Ze heeft heel mooi

Nadere informatie

De schoolleiding vergadert wekelijks op de volgende dagen: dinsdag van uur en donderdag van uur

De schoolleiding vergadert wekelijks op de volgende dagen: dinsdag van uur en donderdag van uur 20 FEBRUARI 2014 LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2013-2014 De schoolleiding vergadert wekelijks op de volgende dagen: dinsdag van 10.30 11.30 uur en donderdag van 09.00 10.30 uur week 35-1

Nadere informatie

22 januari 2015 - Nummer 9 -

22 januari 2015 - Nummer 9 - 22 januari 2015 - Nummer 9 - Even bijpraten Na de kerstvakantie hebben we de draad weer opgepakt. Veel aandacht ging uit naar het Open Huis. We kijken er met een goed gevoel op terug. We heten welkom in

Nadere informatie

CONCEPT 23 AUGUSTUS Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR

CONCEPT 23 AUGUSTUS Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR CONCEPT 23 AUGUSTUS 2016 Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2016-2017 week 35 - start 1 e kwartiel / 1 e trimester ma 29-08 t/m vr 02-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 29-08 - overleg mentoren 1 e klassen

Nadere informatie

7 JANUARI 2016. LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2015-2016

7 JANUARI 2016. LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2015-2016 7 JANUARI 2016 LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2015-2016 week 34 - start 1 e kwartiel / 1 e trimester ma 17-08 t/m vr 21-08 - introductie 1 e en 2 e klassen ma 17-08 - overleg mentoren 1

Nadere informatie

PLANNING 24 OKTOBER Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR

PLANNING 24 OKTOBER Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR PLANNING 24 OKTOBER 2016 Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2016-2017 week 35 - start 1 e kwartiel / 1 e trimester ma 29-08 t/m vr 02-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 29-08 - overleg mentoren 1 e klassen

Nadere informatie

16 OKTOBER LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR

16 OKTOBER LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 16 OKTOBER 2015 LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2015-2016 week 34 - start 1 e kwartiel / 1 e trimester ma 17-08 t/m vr 21-08 - introductie 1 e en 2 e klassen ma 17-08 - overleg mentoren

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

De beste basis voor je toekomst

De beste basis voor je toekomst Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND De beste basis voor je toekomst i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Op de open avond vond ik de school meteen leuk

Nadere informatie

16 oktober Nummer 2 -

16 oktober Nummer 2 - 16 oktober 2017 - Nummer 2 - Even bijpraten In de afgelopen weken hebben ouderavonden plaatsgevonden. U bent daar geïnformeerd over de verschillende onderwerpen die actueel zijn of worden in het leerjaar

Nadere informatie

PLANNING 22 MEI Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR

PLANNING 22 MEI Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR PLANNING 22 MEI 2017 Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2016-2017 week 35 - start 1 e kwartiel / 1 e trimester ma 29-08 t/m vr 02-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 29-08 - overleg mentoren 1 e klassen

Nadere informatie

2016 VOORTGEZET ONDERWIJS/MBO

2016 VOORTGEZET ONDERWIJS/MBO 2016 VOORTGEZET ONDERWIJS/MBO 2017 INTERACTIEF & EDUCATIEF THEATER INTERACTIEF & EDUCATIEF THEATER VOOR, HUN EN DOCENTEN PLAYBACK MAAKT AL TIEN JAAR HERKENBAAR, INTERACTIEF EN EDUCATIEF THEATER VOOR, HUN

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015 JAARAGENDA 2015-2016 dag datum activiteit di 01-09-15 introductiedag alle leerjaren wo 02-09-15 start periode 1 (wo 02-09 t/m ma 16-11) do 03-09-15 vr 04-09-15 ma 07-09-15 di 08-09-15 wo 09-09-15 19:00

Nadere informatie

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen.

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen. De zes kinderen. Het eerste knd houdt van sport. Daarom is hij niet kort. Het tweede kind houdt van muziek. Daarom wordt hij nooit ziek. Het derde kind houdt van slapen. En ligt altijd te gapen. Het vierde

Nadere informatie

2 april 2015. Ouderavond

2 april 2015. Ouderavond 2 april 2015 Ouderavond Elke 4 jaar moet de school een schoolplan vaststellen. Dat is een plan waarin staat wat we de komende 4 jaar op de Flevoparkschool allemaal gaan doen op het gebied van onderwijs

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 23 september 2014 Pagina 1 van 4

Nieuwsbrief nummer 2 23 september 2014 Pagina 1 van 4 Pagina 1 van 4 Inhoudsopgave Algemeen: Nieuwe Collega s Algemeen: Stagiaires SO: Kijkles gym SO: Kinderboekenweek Aerofitt Zutphen VSO Leerlingenraad Gebarentraining Ouderavond participatiewet Bijlage

Nadere informatie

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016. Versie ouders en leerlingen

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016. Versie ouders en leerlingen OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016 Versie ouders en leerlingen Schooljaar 2015-2016 Jaarplanning 2015-2016 wk Datum Dag HAVO/VWO (Breeweg) VMBO/MAVO (Kruisweg) Deze week starten directie

Nadere informatie

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium Beste achtstegroeper, Welkom bij het Utrechts Stedelijk Gymnasium! Het USG is een overzichtelijke, goede, fijne school voor slimme leerlingen, die veel

Nadere informatie

2015 VOORTGEZET ONDERWIJS DE JONGERE VAN NU INTERACTIEF & EDUCATIEF THEATER VOOR JONGEREN, HUN OUDERS EN DOCENTEN INTERACTIEF & EDUCATIEF THEATER

2015 VOORTGEZET ONDERWIJS DE JONGERE VAN NU INTERACTIEF & EDUCATIEF THEATER VOOR JONGEREN, HUN OUDERS EN DOCENTEN INTERACTIEF & EDUCATIEF THEATER DE JONGERE VAN NU 2015 VOORTGEZET ONDERWIJS 2016 INTERACTIEF & EDUCATIEF THEATER INTERACTIEF & EDUCATIEF THEATER VOOR JONGEREN, HUN EN DOCENTEN Je herkent ze meteen. Brugklassers. Een te grote boekentas,

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

activiteit periode week dag datum tijd lokaal

activiteit periode week dag datum tijd lokaal 2 50 wk 2 50 ma 8-dec rapportage 1 2 50 ma 8-dec spreekavond Farel Lyceum vakdocenten 2 50 ma 8-dec 18:00-21:00 ouderavond voor ouders van leerlingen Lyceo 2 50 ma 8-dec 19:30-20:45 informatieavond ouders

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Eerlijk gezegd vond ik het eerst doodeng en spannend om naar een andere school te gaan. Ik wou mijn oude klas van de Ekke de Haan gewoon niet kwijt. We hadden het daar zo

Nadere informatie

Schoolkrant. Maart 2015. WaLL of. Fame

Schoolkrant. Maart 2015. WaLL of. Fame Schoolkrant. Nr.1 Maart 2015 WaLL of Fame 2 Inhoudsopgave Wie zijn wij?! Interview met Dhr. de Lange P.8 Wall of fame P.12 Life hacks P.13 Quotes P.14 Agenda P.15 Info P.16 Strip @ school 3 Project van

Nadere informatie

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Sokkerwei 4 1901 KZ Castricum 0251 651554 info@sokkerwei.net www.sokkerwei.nl Uit de wei vrijdag 2 oktober 2015 Uitnodiging juf Jikke

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

activiteit periode week dag datum tijd lokaal

activiteit periode week dag datum tijd lokaal 2 2 wk 2 2 ma 5-jan 13:00 I.v.m. studieochtend vervallen alle lessen van het 1e t/m 5e uur. Alle 6e lesuren beginnen om 13:00 uur. 2 2 do 8-jan 12:30-16:15 skills masters in Ahoy vmbo basis 3, vmbo kader

Nadere informatie

Maandag 27 augustus: Eerste introductiedag

Maandag 27 augustus: Eerste introductiedag Beste leerling, Welkom op het Scala College! In dit boekje vind je het programma van de startperiode, oftewel het programma van jouw eerste tien weken op het Scala College. Maandag 27 augustus: Eerste

Nadere informatie

April 2013. Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek

April 2013. Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek April 2013 Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek Wat een geweldige feestweek! De hele week heeft in het teken gestaan van de kroning van prins Willem Alexander tot Koning van ons land. Maandagmorgen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor:

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Terugblik Kinderyoga Rots & Water De Sterrenplukmachine Theaterweek Thema avond (hoog)gevoeligheid

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

LOCATIE PARKWIJK 6 FEBRUARI 2015 AGENDA:

LOCATIE PARKWIJK 6 FEBRUARI 2015 AGENDA: LOCATIE PARKWIJK JAARGANG 14, 7 6 FEBRUARI 2015 In deze nieuwsbrief: Tevredenheisonderzoek Het nieuwe schoolplan Thema-avond: Dyslexie en Verkeer High tea op vrijdagmiddag Het Tevredenheidsonderzoek Eens

Nadere informatie

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer:

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer: Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 6, 28-01-2015 Nieuwsbrief 2014-2015 NB 6, 28-01-2015 In dit nummer: Het beste idee 1 Carnaval 1 Schoolreis 2 Kinderen en hun sociale

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

Stevige basis voor je toekomst

Stevige basis voor je toekomst Stevige basis voor je toekomst Ondernemend leren ipad Jij de baas met havo op het Hondsrug College Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Een stevige basis voor je toekomst met havo op

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

Jaaragenda 2015-2016

Jaaragenda 2015-2016 Jaaragenda 2015-2016 Datum Locatie Activiteit eek: 38 - periode: 1 di. 15 september 2015 19:30- MZR-HV vergadering (vergaderruimte ilhelminalaan) wo. 16 september 201 8:00-17:00 4H en 4V - Excursie rivieren

Nadere informatie

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 FLIPPEN Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 Verantwoording: Opleiding: Media Vormgeven School: Media college Amsterdam Jaar: 1 Projectomschrijving: Het maken van

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

JAARROOSTER De Boerhaave

JAARROOSTER De Boerhaave maand week januari 1 ma 4 huiswerkvrij di 5 wo 6 19.30 uur - ouderavond inhaalmodule Latijn (GUR) do 7 vr 8 2 ma 11 di 12 klankbordgroep leerlingen 4e en 5e lesuur wo 13 do 14 vr 15 3 ma 18 di 19 wo 20

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 14 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave

JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave maand week januari 1 ma 4 huiswerkvrij di 5 wo 6 19.30 uur - ouderavond inhaalmodule Latijn (GUR) do 7 vr 8 2 ma 11 di 12 klankbordgroep leerlingen 4e en 5e lesuur

Nadere informatie

Beste groep 8 leerling,

Beste groep 8 leerling, Beste groep 8 leerling, Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs gehoord; een vorm van onderwijs waarbij meer dan 50% van de lessen in het Engels zijn. Op dit moment zijn er 120 scholen in Nederland

Nadere informatie

Jaarrooster 2013 DRACHTSTER LYCEUM

Jaarrooster 2013 DRACHTSTER LYCEUM 2014 Jaarrooster 2013 DRACHTSTER LYCEUM augustus 2013 Week 35/1 * Tijdens introductieprogramma hebben Brugklassen alleen 2e, 3e en 4e uur les volgens rooster In deze week diagnostische rekentoets voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 3 2013-2014

Nieuwsbrief nummer 3 2013-2014 Het Drieluik Daltonbasisschool Ot en Sienpad 3 6852 EG Huissen Tel.:026-3253196 email:drieluik @ delinge.nl Website:www.daltondrieluik.nl Postadres :Postbus 50 6852 AB Huissen Nieuwsbrief nummer 3-2014

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent!

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent! NIEUWSBRIEF MEI Deze nieuwsbrief bevat de volgende onderwerpen: studiedagen tot einde schooljaar SAP (school atletiektoernooi parkstad) Schoolverlaters gaan naar Teuven! Nieuws vanuit de plusklas Deel

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen

Samen het beste uit jezelf halen Samen het beste uit jezelf halen Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag. 6 Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag.

Nadere informatie

De beste basis voor je toekomst

De beste basis voor je toekomst Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND De beste basis voor je toekomst i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Ik vind het steeds fijner worden. Je krijgt

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA 2015-2016 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 11 september 2015 t.b.v. www.picasso-lyceum.nl

JAARPROGRAMMA 2015-2016 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 11 september 2015 t.b.v. www.picasso-lyceum.nl JAARPROGRAMMA 2015-2016 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 11 september 2015 t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 7 september wekelijks geactualiseerd.

Nadere informatie

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017

Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 Irenesirene maandag 6 juni 2016 nr. 15 Groepsverdeling schooljaar 2016-2017 -groep 1-2 a Saskia van Wijnen -groep 1-2 b Carla Markensteijn -groep 1-2 c Marieke de Jong (ma,di) en Marjolein Minderhoud (wo,do,vrij)

Nadere informatie

Theatertijd. Dit was de theatertijd van groep 6b,

Theatertijd. Dit was de theatertijd van groep 6b, Theatertijd Dit was de theatertijd van groep 6b, Het ging over een schrijfster die een brief kreeg en erin stond: Beste mevrouw de sprookjes schrijver wij hebben een nieuwe opdracht voor u maak een boek

Nadere informatie

Het gymnasium: iets voor jou?

Het gymnasium: iets voor jou? Het gymnasium: iets voor jou? Stel jezelf eens de vraag... Ben ik nieuwsgierig? Heb ik een brede belangstelling? Hou ik van onderzoeken? Ben ik gek op cultuur? Houd ik van nieuwe dingen leren? Ben ik kritisch?

Nadere informatie

De Bonifacius Nieuwsbrief

De Bonifacius Nieuwsbrief De Bonifacius Nieuwsbrief Inhoud: Hulp nodig van ouders bij evaluatie van oudergesprekken Open podium vogels en groep 8B Klassenregels groep 5B De giraffenklas in het Bospark op zoek naar bladeren en paddenstoelen

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

JAARPLAN KSH versie december 2009 DECEMBER 2009

JAARPLAN KSH versie december 2009 DECEMBER 2009 DECEMBER di 1 uiterlijk 9.00 uur in: aanvraag tien-minuten-avond; MT 19.30 uur: voorlichtingsavond M3; CD opnames klas 3, rooster volgt wo 2 CD opnames klas 3, rooster volgt do 3 start gesprekken leerlingen-decanen

Nadere informatie

Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / uur

Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / uur Editie 2018 www.huizermaat.nl Kom je ook? open dag: zaterdag 27 januari 2018 / 10.00-13.00 uur Kom speeddaten met onze eersteklasleerlingen op de Open Dag. oriëntatielesmiddag woensdagmiddag 7 februari

Nadere informatie

Open avonden 2014 GO TRINITAS

Open avonden 2014 GO TRINITAS Open avonden 2014 GO TRINITAS OPEN AVONDEN 2014, SPECIAAL VOOR JOU! Beste leerling uit groep 8, Over een paar maanden is je basisschooltijd voorbij. Dan begin je op een nieuwe school. Dat is leuk én spannend.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2015

Nieuwsbrief 13 mei 2015 16 Nieuwsbrief 13 mei 2015 Beste ouder/verzorger, De examens zijn begonnen! Voor de kandidaten een spannende periode, maar ook een onrustige in verband met de meivakantie en de vrije dagen. Genoeg tijd

Nadere informatie

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN!

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN! Overzicht activiteiten komende tijd: Nieuwsbrief 3 21 september 2012 Datum Activiteit Groep September Wo. 26-09 Dag van de Talen 1-8 Do. 27-09 Studiedag; alle kinderen vrij 1-8 Oktober Di 2-10 Ouderavond

Nadere informatie

Verslag stage ID-dance

Verslag stage ID-dance Verslag stage ID-dance 1 Gabriëlle van Tussenbroek, 4D Inhoud Motivatie (pagina 3) Algemene gegevens (pagina 4) Gesprek werkplanning (pagina 5) Verloop stageperiode (pagina 6) Afsluitende beschouwing en

Nadere informatie

Tops Veel aandacht voor het individuele kind Aandacht voor het kind Juffen denken goed mee met "probleem" leerlingen (bijv.

Tops Veel aandacht voor het individuele kind Aandacht voor het kind Juffen denken goed mee met probleem leerlingen (bijv. Tops Veel aandacht voor het individuele kind Aandacht voor het kind Juffen denken goed mee met "probleem" leerlingen (bijv. dyslexie) Persoonlijk: juffen ondersteunend persoon, kennen de kinderen, zijn

Nadere informatie

jaaragenda 2014-2015 ouders/leerlingen versie 2015 01 21

jaaragenda 2014-2015 ouders/leerlingen versie 2015 01 21 activiteiten in rood zijn wijzigingen tov de vorige versie WKNR DATUM TIJD ACTIVITEIT LOCATIE 4 ma 19-01 luistertoetsen: havo- Frans; vwo-duits di 20-01 wo 21-01 do 22-01 vr 23-01 za 24-01 19.30 MR vergadering

Nadere informatie

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht...

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... de uitdaging... Hallo, ik ben Hanna. Dit jaar ben ik begonnen aan QUEST. QUEST past prima bij mij. Dat denk ik zelf, dat denken mijn ouders

Nadere informatie

Enquête stichting Parentes Zoetermeer

Enquête stichting Parentes Zoetermeer Enquête stichting Parentes Zoetermeer In de afgelopen weken hebt u de mogelijkheid gehad om d.m.v. onze enquête uw stem te laten horen over diverse punten die spelen binnen onze stichting Parentes. In

Nadere informatie

Een nieuwe generatie Disney-schurken

Een nieuwe generatie Disney-schurken 17 SEPTEMBER 2015 TV Een nieuwe generatie Disney-schurken 19 fden nog lang Door Menno Woudt - En ze lee ookje. Maar hoe en gelukkig. Zo eindigt elk spr echt verder? gaan al die verhalen eigenlijk scendants

Nadere informatie

Nijsbrief Jaargang 15, Nummer 3, november 2014 Website: Belangrijke data Brandoefening. Kijkavond

Nijsbrief  Jaargang 15, Nummer 3, november 2014 Website: Belangrijke data Brandoefening. Kijkavond Nijsbrief Jaargang 15, Nummer 3, november 2014 E-mail: gielguorde@gearhing.net Website: www.gielguordemantgum.nl Hierbij de derde nijsbrief van het nieuwe schooljaar die natuurlijk ook weer op de website

Nadere informatie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie september 0 versie 0 In rood activteiten in het Michaël college-markenhage examentraject die op Markenhage plaatsvinden (leerlingen klas en ). AUGUSTUS 0 7 8 0 7 8 0.00 uur-. uur SLV.. uur Ontvangst nieuwe

Nadere informatie

Jaarplanning 2012 2013

Jaarplanning 2012 2013 Jaarplanning 2012 2013 In de loop van een schooljaar worden bepaalde activiteiten af en toe verzet. Het geven van een volledige jaarplanning is op het moment van de druk van dit boekje dan ook niet mogelijk.

Nadere informatie

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen.

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. NIEUWSBRIEF / november 2012 IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. WERVING NIEUWE LEERLINGEN Met

Nadere informatie

VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA. Kennismaking op 11 juni 2013. Dit boekje is van: Ik zit in klas:

VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA. Kennismaking op 11 juni 2013. Dit boekje is van: Ik zit in klas: VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA Kennismaking op 11 juni 2013 Dit boekje is van: Ik zit in klas: Montessori Lyceum Amsterdam Pieter de Hoochstraat 59 1071 ED Amsterdam telefoon 020 6767 855 administratie@mla.msa.nl

Nadere informatie

Naar de brugklas. Naar de brugklas...

Naar de brugklas. Naar de brugklas... Naar de brugklas Naar de brugklas... spannend! Naar de brugklas gaan vinden veel leerlingen spannend. We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt op onze school! Daar gaan we je ook bij helpen.

Nadere informatie

20 januari Nummer 7 -

20 januari Nummer 7 - 20 januari 2017 - Nummer 7 - Even bijpraten Tijdens de studiedag op 9 januari jl. werden we overvallen door het verschrikkelijke nieuws dat onze collega, conciërge Richard Kamphuis, was overleden. Tijdens

Nadere informatie

Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord!

Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord! Beste groep 8 leerling, Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs (tto) gehoord! De tto-opleiding is toegankelijk voor leerlingen met een vmbo-tl advies of hoger! Wij hebben aparte programma s voor

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Tweetalig vwo op Eijkhagen. That s interesting!

Tweetalig vwo op Eijkhagen. That s interesting! Tweetalig vwo op Eijkhagen That s interesting! Meer dan 75% van de lessen in het Engels Find out if TTO is right for you! Wat is tweetalig onderwijs? Als je kiest voor het tweetalige vwo van Eijkhagen

Nadere informatie

jaarrooster 2011/2012 voor leerlingen en ouders versie 11 januari 2012

jaarrooster 2011/2012 voor leerlingen en ouders versie 11 januari 2012 1 2 rgl sem wk lswk mnd-dg activiteit (eerste semester) jaarrooster 2011/2012 voor leerlingen en ouders versie 11 januari 2012 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Nadere informatie

Wegwijzertje. Website: Mail: 29 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 10

Wegwijzertje. Website:  Mail: 29 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 10 Website: www.wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 29 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 10 Wegwijzertje Geachte ouders, Aanstaande woensdag hebben we als team een cursus-/vergaderdag.

Nadere informatie

Pop- formulier. ( 2 jaar Havo 2 jaar Vmbo ) thuiswonend. Ja, soort van. Werkervaring Bedrijf Functie Taken. Bediening, serveren

Pop- formulier. ( 2 jaar Havo 2 jaar Vmbo ) thuiswonend. Ja, soort van. Werkervaring Bedrijf Functie Taken. Bediening, serveren Pop- formulier Naam Geboortedatum Studentnummer Vorige/laatste opleiding Ben je uit- of thuiswonend Heb je een eigen werkruimte Wat is je reistijd (van deur tot deur) Persoonlijke gegevens Robin Janssen

Nadere informatie

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie, dit zijn waardevolle woorden voor het Laurens. De basisgedachte

Nadere informatie

vwo havo Gerrit van der Veen College

vwo havo Gerrit van der Veen College vwo havo Gerrit van der Veen College 2017 Beste jongens en meisjes, Jullie staan voor een belangrijke en leuke keuze: naar welke middelbare school wil je volgend jaar gaan? Het Gerrit van der Veen College

Nadere informatie

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van donker naar licht is geverfd en dat vind ik heel speciaal

Nadere informatie

weeknieuws 10 cursus 2014 2015 6 november 2014

weeknieuws 10 cursus 2014 2015 6 november 2014 PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 (ook voor afmeldingen) weeknieuws

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 5 - februari 2011 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte De afgelopen periode zijn er ook bij ons op school veel zieken

Nadere informatie

25 SEPTEMBER 2015 JAARGANG 4, NUMMER 5. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar! Zina Heikamp en Raphaëla van Onna

25 SEPTEMBER 2015 JAARGANG 4, NUMMER 5. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar! Zina Heikamp en Raphaëla van Onna @-mail 25 SEPTEMBER 2015 JAARGANG 4, NUMMER 5 OBS Prinses Catharina Amalia Cicerostrook 9 2493 ZL Den Haag Telefoon 070-3019586 E-mail info@obspca.nl Bezoek onze website! www.obspca.nl Wij leren hier met

Nadere informatie

Accent Nieuws. Nieuwsbericht voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s)

Accent Nieuws. Nieuwsbericht voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) Jaargang 10, nummer 2, oktober 2016 Accent Nieuws Nieuwsbericht voor leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) Beste ouder(s), verzorger(s), leerlingen, Zo aan het begin van de herfstvakantie ben ik alweer bijna

Nadere informatie

Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan

Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan brugklas info 2014-2015 gymnasium vwo havo Eerst goed rondkijken, dan pas kiezen! We zochten een school die helemaal bij ons paste. Daarom hebben we in groep 8 goed

Nadere informatie

Info 13. Datum: 20-05-2016. Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Talentenshow de Waterkant

Info 13. Datum: 20-05-2016. Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Talentenshow de Waterkant Info 13 Datum: 20-05-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Inmiddels hebben we de uitslag van de CITO-eindtoets binnen gekregen. De kinderen hebben het prima gedaan, we scoren (gemiddeld)

Nadere informatie

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school

Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Werelds leren in landelijk Amsterdam Veilig en vertrouwd Hoge cito-scores Elke dag met plezier naar school Welkom op De Weidevogel! De Weidevogel is niet zomaar een openbare basisschool. Onze school ligt

Nadere informatie

JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016

JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016 JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016 week 34 Begin schooljaar centen en leerlingen Klassen 17 augustus ma 17 09.00 Stuedag centen, leerlingen ij Kantine A 18 09.00 Start introprogramma brugklassen 10.00 Start

Nadere informatie

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015 OPEN DAG za 17 januari 2015 9.30-12.30 uur Informatieavond ma 26 januari 2015 aanvang 19.30 uur Middag groep 8 wo 28 januari 2015 aanvang 14.00 uur online aanmelden vóór 23 jan. Burggravenlaan Internationaal

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 10 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 10 2013-2014 Kringgesprek Nummer 10 2013-2014 2014 Beste ouders, De voorbereidingen van de verhuizing naar het gebouw van SO De Piloot aan de Nieuwe Ommoordseweg 30 is in volle gang. Afgelopen vrijdag hebben juf Sanneke

Nadere informatie

Wat is het Heerbeeck International College?

Wat is het Heerbeeck International College? Wat is het Heerbeeck International College? Het HIC is een onderwijsstroom in ons havo en vwo waarin we leerlingen voorbereiden op studeren, leven en werken in een internationaal georiënteerde wereld.

Nadere informatie