Psalmen 41:5 Ik zeide: HERE, wees mij genadig, genees mij, want tegen U heb ik gezondigd.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Psalmen 41:5 Ik zeide: HERE, wees mij genadig, genees mij, want tegen U heb ik gezondigd."

Transcriptie

1

2

3

4

5 Psalmen 41:5 Ik zeide: HERE, wees mij genadig, genees mij, want tegen U heb ik gezondigd.

6 Jesaja 6:10 Maak het hart van dit volk vet, maak zijn oren doof en doe zijn ogen dichtkleven, opdat het met zijn ogen niet zie en met zijn oren niet hore en opdat zijn hart niet versta, zodat het zich niet bekere en genezen worde.

7 Jesaja 53:4-6 4 Nochtans, onze ziekten heek hij op zich genomen, en onze smarten gedragen; wij echter hielden hem voor een geplaagde, een door God geslagene en verdrukte. 5 Maar om onze overtredingen werd hij doorboord, om onze ongerechogheden verbrijzeld; de straf die ons de vrede aanbrengt, was op hem, en door zijn striemen is ons genezing geworden. 6 Wij allen dwaalden als schapen, wij wendden ons ieder naar zijn eigen weg, maar de HERE heek ons aller ongerechogheid op hem doen neerkomen.

8 Johannes 2:11 Dit heek Jezus gedaan als begin van zijn tekenen te Kana in Galilea en Hij heek zijn heerlijkheid geopenbaard, en zijn discipelen geloofden in Hem.

9 Johannes 4:54 En dit deed Jezus weder als tweede teken, toen Hij uit Judea naar Galilea gekomen was.

10 Johannes 6:2 En Hem volgde een grote schare, omdat zij de tekenen zagen, die Hij aan zieken verrichte.

11 Handelingen 2:43 En er kwam vrees over alle ziel en vele wonderen en tekenen geschiedden door de apostelen.

12 Handelingen 4:22 Want de mens, aan wie dit teken der genezing verricht was, was boven de veerog jaar.

13 Handelingen 8:13 En ook Simon zelf kwam tot geloof, en na gedoopt te zijn, bleef hij voortdurend bij Filippus, verbijsterd door de tekenen en grote krachten, die hij zag geschieden.

14 Lucas 8: En een vrouw, die sinds twaalf jaren aan bloedvloeiing leed en door niemand kon genezen worden, 44 kwam van achteren tot Hem en raakte de kwast van zijn kleed aan, en terstond hield haar vloeiing op. 45 En Jezus zeide: Wie is het, die Mij heek aangeraakt? En terwijl allen het ontkenden, zeide Petrus: Meester, de scharen drukken en verdringen U. 46 Maar Jezus zeide: Iemand heek Mij aangeraakt, want Ik heb kracht van Mij voelen uitgaan.

15 47 Toen de vrouw zag, dat zij niet onopgemerkt bleef, kwam zij bevende nader, viel voor Hem neer en verhaalde Hem, voor al het volk, om welke reden zij Hem aangeraakt had en dat zij terstond beter was geworden. 48 En Hij zeide tot haar: Dochter, uw geloof heek u behouden, ga heen in vrede

16 MaTeüs 8: Toen Jezus dit hoorde, verwonderde Hij Zich en zeide tot hen, die Hem volgden: Voorwaar, zeg Ik u, bij niemand in Israël heb Ik een zó groot geloof gevonden! 11 Ik zeg u, dat er velen zullen komen van oost en west en zullen aanliggen met Abraham en Isaak en Jakob in het Koninkrijk der hemelen; 12 maar de kinderen van het Koninkrijk zullen uitgeworpen worden in de buitenste duisternis; daar zal het geween zijn en het tandengeknars. 13 En Jezus zeide tot de hoofdman: Ga heen, u geschiede naar uw geloof. En de knecht genas, juist op dat uur.

17 MaTeüs 9: En toen Hij het huis was binnengegaan, kwamen de blinden tot Hem, en Jezus zeide tot hen: GelooK gij, dat Ik dit doen kan? Zij zeiden tot Hem: Ja, Here. 29 Toen raakte Hij hun ogen aan en zeide: U geschiede naar uw geloof.

18 Marcus 5:34 En Hij zeide tot haar: Dochter, uw geloof heek u behouden; ga heen in vrede en wees genezen van uw kwaal.

19 Marcus 10:52 En Jezus zeide tot hem: Ga heen, uw geloof heek u behouden. En terstond werd hij ziende en volgde Hem op de weg.

20 Lucas 17:19 En Hij zeide tot hem: Sta op, ga heen, uw geloof heek u behouden.

21 Lucas 18:42 En Jezus zeide tot hem: Word ziende; uw geloof heek u behouden.

22 Handelingen 14: En er woonde te Lystra een man, die geen macht had over zijn voeten, verlamd van de schoot zijner moeder aan, die nooit had kunnen lopen. 9 Deze man luisterde naar Paulus, wanneer hij sprak, en Paulus keek hem scherp aan en zag, dat hij geloof had om genezing te vinden, 10 en hij zeide met luider stem: Ga recht op uw voeten staan! En hij sprong overeind en liep heen en weer. 11 En toen de scharen zagen, wat Paulus gedaan had, verhieven zij hun stem en zeiden in het Lykaonisch: De goden zijn, in mensengedaante, tot ons neergedaald; 12 en zij noemden Barnabas Zeus en Paulus Hermes, omdat hij het was, die het woord voerde.

23 Jakobus 5: Is er iemand bij u ziek? Laat hij dan de oudsten der gemeente tot zich roepen, opdat zij over hem een gebed uitspreken en hem met olie zalven in de naam des Heren. 15 En het gelovige gebed zal de lijder gezond maken, en de Here zal hem oprichten. En als hij zonden heek gedaan, zal hem vergiffenis geschonken worden. 16 Belijdt daarom elkander uw zonden en bidt voor elkander, opdat gij genezing ontvangt. Het gebed van een rechtvaardige vermag veel, doordat er kracht aan verleend wordt.

24 MaTeüs 10:1 En Hij riep zijn twaalf discipelen tot Zich en gaf hun macht over onreine geesten om die uit te drijven en om alle ziekte en alle kwaal te genezen. MaTeüs 10:8 Geneest zieken, wekt doden op, reinigt melaatsen, drijk boze geesten uit. Om niet hebt gij het ontvangen, geek het om niet.

25 Marcus 6:13 En zij dreven vele boze geesten uit en zalfden vele zieken met olie en genazen hen.

26 Lucas 5:17 En het geschiedde op een dier dagen, terwijl Hij bezig was te leren, dat er ook Farizeeën en wetgeleerden zaten, die gekomen waren uit alle dorpen van Galilea en Judea en uit Jeruzalem. En er was kracht des Heren, zodat Hij kon genezen.

27 MaTeüs 13:58 En Hij deed daar niet vele krachten wegens hun ongeloof.

28 Marcus 6:5-6 5 En Hij kon daar geen enkele kracht doen; alleen genas Hij enige zieken door handoplegging. 6 En Hij verwonderde Zich over hun ongeloof.

29 MaTeüs 17:17 Jezus antwoordde en zeide: O, ongelovig en verkeerd geslacht, hoelang zal Ik nog bij u zijn? Hoelang zal Ik u nog verdragen? Breng hem Mij hier.

30 MaTeüs 17: Toen kwamen de discipelen bij Jezus en zeiden, toen zij met Hem alleen waren: Waarom hebben wij hem niet kunnen uitdrijven? 20 Hij zeide tot hen: Vanwege uw klein geloof. Want voorwaar, Ik zeg u, indien gij een geloof hebt als een mosterdzaad, zult gij tot deze berg zeggen: Verplaats u vanhier daarheen en hij zal zich verplaatsen en niets zal u onmogelijk zijn. 21 Maar dit geslacht vaart niet uit dan door bidden en vasten.

31 MaTeüs 5:1 Toen Hij nu de scharen zag, ging Hij de berg op en nadat Hij Zich had nedergezet, kwamen zijn discipelen tot Hem.

32 Marcus 11: En toen zij des morgens vroeg langs de vijgeboom kwamen, zagen zij, dat hij van de wortel af verdord was. 21 En Petrus herinnerde het zich en zeide tot Hem: Rabbi, zie de vijgeboom, die Gij vervloekt hebt, is verdord. 22 En Jezus antwoordde en zeide tot hen: Hebt geloof in God. 23 Voorwaar, Ik zeg u, wie tot deze berg zou zeggen, hef u op en werp u in de zee, en in zijn hart niet zou twijfelen, maar geloven, dat hetgeen hij zegt geschiedt, het zal hem geschieden. 24 Daarom zeg Ik u, al wat gij bidt en begeert, gelook, dat gij het hebt ontvangen, en het zal geschieden.

Memoriseer elke dag een tekst. Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt.

Memoriseer elke dag een tekst. Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt. WAARAAN HEB JE ALTIJD HOUVAST? Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt. 1 Johannes 5:13 1 DIAGNOSEVRAGEN Weet je zeker dat je naar de

Nadere informatie

Genezingen zijn niet meer van deze tijd God geneest iedereen God kiest wie Hij geneest God heeft iedereen al genezen

Genezingen zijn niet meer van deze tijd God geneest iedereen God kiest wie Hij geneest God heeft iedereen al genezen Genezingen zijn niet meer van deze tijd God geneest iedereen God kiest wie Hij geneest God heeft iedereen al genezen 2 Loof de HEERE, mijn ziel, en vergeet niet een van Zijn weldaden. 3 Die al uw ongerechtigheid

Nadere informatie

Thema: Jezus maakt HEEL

Thema: Jezus maakt HEEL Thema: Jezus maakt HEEL Marc 16: 15 En hij zei tegen hen: Trek heel de wereld rond en maak aan ieder schepsel het goede nieuws bekend. 16 Wie gelooft en gedoopt is zal worden gered, maar wie niet gelooft

Nadere informatie

Foto van de Large Hadron Collider

Foto van de Large Hadron Collider JEZUS EN DE QUANTUMFYSICA U Foto van de Large Hadron Collider Foto van de Large Hadron Collider 1 Korintiërs 13:9 12 9 Want onvolkomen is ons kennen en onvolkomen ons profeteren. 10 Doch, als het volmaakte

Nadere informatie

Marcus 3:7-19 (HSV) En Jezus vertrok met Zijn discipelen naar de zee; en Hem volgde een grote menigte uit Galilea en uit Judea, 8 en uit Jeruzalem en

Marcus 3:7-19 (HSV) En Jezus vertrok met Zijn discipelen naar de zee; en Hem volgde een grote menigte uit Galilea en uit Judea, 8 en uit Jeruzalem en Marcus 3:7-19 (HSV) En Jezus vertrok met Zijn discipelen naar de zee; en Hem volgde een grote menigte uit Galilea en uit Judea, 8 en uit Jeruzalem en uit Idumea en van over de Jordaan; ook een grote menigte

Nadere informatie

Laat geloof voor je werken door te spreken. Spreek niet wat je ziet maar wat je wilt zien

Laat geloof voor je werken door te spreken. Spreek niet wat je ziet maar wat je wilt zien Laat geloof voor je werken door te spreken Spreek niet wat je ziet maar wat je wilt zien Hebreeën 10:35-36 Leg die onbeschroomdheid dus niet af, u zult er ruim voor worden beloond. Blijf juist volharden,

Nadere informatie

Genezing in de Bijbel. Wat staat er?

Genezing in de Bijbel. Wat staat er? Genezing in de Bijbel Wat staat er? Meest gehoorde standpunten Ziekte komt van satan Ziekte komt van God Ziekte is een vorm van heiliging Ziekte komt door gebrokenheid van de schepping God geneest altijd

Nadere informatie

Geloof dat het er is

Geloof dat het er is Geloof dat het er is Romeinen 10:17 Zo is dan het geloof uit het horen, en het horen door het woord van Christus. 1 Corinthiërs 2: 5 opdat uw geloof niet zou bestaan in wijsheid van mensen, maar in kracht

Nadere informatie

Opwekkingsdienst 18 september 2016 in de Poort om 09.45

Opwekkingsdienst 18 september 2016 in de Poort om 09.45 Samenzang voor de dienst: 699 Mannen: Heer van de eeuwigheid laat ons Uw glorie zien. Heer over hemel en aard, God van Israël. Kom in Uw wijsheid en macht, vol van Uw glorie en kracht. Hoor naar de roep

Nadere informatie

een profeet! Waar in de Bijbel wordt Abraham genoemd als profeet?

een profeet! Waar in de Bijbel wordt Abraham genoemd als profeet? De profeet Abraham. Waar in de Bijbel wordt Abraham genoemd als profeet? Genesis 20:7 7 Nu dan, geef de vrouw van die man terug, want hij is een profeet! Hij zal voor u bidden, zodat u in leven blijft.

Nadere informatie

De gaven van de Heilige geest (3)

De gaven van de Heilige geest (3) De gaven van de Heilige geest (3) door Joke de Jong Zoals we eerder al aangaven zijn de gaven van de Heilige Geest te onderscheiden in: 1 gaven van aanbidding 2 gaven van openbaring 3 gaven van kracht.

Nadere informatie

Succesvolle gemeenten

Succesvolle gemeenten Succesvolle gemeenten Worden geleid door het Woord En hebben vaders (en moeders) nodig Succesvolle gemeenten Wat is succes? Geluk, een goede uitslag, klapper, knaller, resultaat, een goede afloop, topper

Nadere informatie

Handelingen 10 Damascus

Handelingen 10 Damascus Damascus Handelingen 9 : 31 De gemeenten dan in heel Judea, Galilea en Samaria hadden vrede en werden opgebouwd; en zij wandelden in de vrees van de Heer en vermeerderden door de vertroosting door de Heilige

Nadere informatie

Handleiding voor Gebed en ziekenzalving

Handleiding voor Gebed en ziekenzalving Handleiding voor Gebed en ziekenzalving Gebed en ziekenzalving: Inleiding Inleiding Binnen het pastoraat van de Hervormde Gemeente Stellendam is ziekenzalving een mogelijkheid. Gedurende het winterseizoen

Nadere informatie

Het nieuwe verbond Een Stap in je geloof. Kortrijk, 25 februari 2015

Het nieuwe verbond Een Stap in je geloof. Kortrijk, 25 februari 2015 Het nieuwe verbond Een Stap in je geloof Kortrijk, 25 februari 2015 Je bestemming Schema Hoe ziet ons leven nu eruit? Wat is de prediking van Jezus De zegen van het Nieuwe Verbond Veranderingen van het

Nadere informatie

Dienen. Salome was dus de zuster van Maria, de moeder des Heren. En Maria, de moeder des Heren, was daarom een tante van Johannes en Jacobus.

Dienen. Salome was dus de zuster van Maria, de moeder des Heren. En Maria, de moeder des Heren, was daarom een tante van Johannes en Jacobus. - 1 - Dienen We gaan lezen in Math. 20 vanaf vers 20: Toen kwam de moeder der zonen van Zebedeüs tot Hem, met haar zonen, en zij boog zich voor Hem neder, om iets van Hem te vragen. Deze Zebedeüs was vader

Nadere informatie

Amsterdamse Studentenekklesia

Amsterdamse Studentenekklesia Amsterdamse Studentenekklesia zondag 8 maart 2015 Marcus 5:21-43 Marcuslied, tweede strofe (TL, map nieuw, G?) Van verre zag zij hem, drong naar hem toe. Wie heeft mij aangeraakt? Talita Koemi. De tijd

Nadere informatie

De op één na laatste Profeet van het Oude Verbond Wie was dat?

De op één na laatste Profeet van het Oude Verbond Wie was dat? De op één na laatste Profeet van het Oude Verbond Wie was dat? Johannes de Doper De op één na laatste profeet van het Oude Verbond Matteüs 26:28 want dit is Mijn bloed, het bloed van het nieuwe verbond,

Nadere informatie

Het Koninkrijk Gods. Synopsis van de evangeliën volgens Matteüs 8, 19, 20 en 22, Marcus 10, Lukas 10, 17 en 18 en Johannes 6

Het Koninkrijk Gods. Synopsis van de evangeliën volgens Matteüs 8, 19, 20 en 22, Marcus 10, Lukas 10, 17 en 18 en Johannes 6 Het Koninkrijk Gods Synopsis van de evangeliën volgens Matteüs 8, 19, 20 en 22, Marcus 10, Lukas 10, 17 en 18 en Johannes 6 Dit toneel is samengesteld uit een selectie van de meest sprekende dialogen uit

Nadere informatie

- 1 - Iemand die zijn verstand gebruikt denkt: Dit kan niet! Maar Jezus zegt ons dat alle dingen mogelijk zijn, voor wie gelooft. Werken des geloofs

- 1 - Iemand die zijn verstand gebruikt denkt: Dit kan niet! Maar Jezus zegt ons dat alle dingen mogelijk zijn, voor wie gelooft. Werken des geloofs - 1 - Werken des geloofs Er is een wezenlijk verschil tussen "werken der wet" en "werken des geloofs". Paulus noemt in Romeinen 3:28, dat een mens door geloof gerechtvaardigd wordt, zonder werken der wet.

Nadere informatie

3.Zet, HEER', een wacht voor mijne lippen; Behoed de deuren van mijn mond,

3.Zet, HEER', een wacht voor mijne lippen; Behoed de deuren van mijn mond, Liturgie avonddienst 26-02-2017 OTH 189: 1, 4 1. O Heer die onze Vader zijt, Vergeef ons onze schuld. Wijs ons de weg der zaligheid, En laat ons hart, door U geleid, Met liefde zijn vervuld. 4. Leg Heer

Nadere informatie

Eredienst van gebed, zang en bemoediging

Eredienst van gebed, zang en bemoediging Eredienst van gebed, zang en bemoediging Vurig en eensgezind wijdden ze zich aan het gebed, samen met de vrouwen en met Maria, de moeder van Jezus, en met zijn broers. Zingen: Psalm 116 vers 7, 8 en 10

Nadere informatie

Antwoorden 21.1: Leer ons bidden

Antwoorden 21.1: Leer ons bidden Antwoorden 21.1: Leer ons bidden a. Leer ons bidden. b. "Onze Vader, Die in de hemelen zijt. Uw Naam worde geheiligd. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, zoals in de hemel, zo ook op de aarde. Geef ons

Nadere informatie

Jezus hield veel van Marta en haar zuster, en van Lazarus. Maar toen hij gehoord had dat Lazarus ziek was, bleef hij toch nog twee dagen waar hij

Jezus hield veel van Marta en haar zuster, en van Lazarus. Maar toen hij gehoord had dat Lazarus ziek was, bleef hij toch nog twee dagen waar hij Johannes 11:1-45 Er was iemand ziek, een zekere Lazarus uit Betanië, het dorp waar Maria en haar zuster Marta woonden dat was de Maria die Jezus met olie gezalfd heeft en zijn voeten met haar haar heeft

Nadere informatie

God dus we kunnen zeggen dat het Woord er altijd is geweest. Johannes 1:1/18

God dus we kunnen zeggen dat het Woord er altijd is geweest. Johannes 1:1/18 - 1 - Johannes 1:1/18 1 In den beginne was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God. De apostel Johannes begint zijn evangelie met dezelfde drie woorden die in Genesis 1 staan, namelijk:

Nadere informatie

Maar zieken genezen was wel een onderdeel van Zijn dienstbetoon en een uiting van Zijn innerlijke ontferming. Jaïrus

Maar zieken genezen was wel een onderdeel van Zijn dienstbetoon en een uiting van Zijn innerlijke ontferming. Jaïrus - 1 - Jaïrus We lezen in Marcus 5:21 en verder over de geschiedenis over Jaïrus. 21 En toen Jezus met het schip weder overgestoken was naar de overkant, verzamelde zich een grote schare bij Hem; en Hij

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Ingrid de Gier Jeugd ouderling

Mededelingen door de ouderling van dienst. Ingrid de Gier Jeugd ouderling Mededelingen door de ouderling van dienst Ingrid de Gier Jeugd ouderling Psalm 61 1, 3 en 5 Psalm 40 4 en 5 (Oude Berijming) Gezang 249 1, 2 en 3 Schriftlezing Johannes 11:1-57 (NBV) Gezang 329 1, 2 en

Nadere informatie

YOUR LIFE, THE MOVIE

YOUR LIFE, THE MOVIE -Iedereen heeft een film van zijn leven, wat je ook doet wie je ook bent! -De set waar de film zich afspeelt is het huis waar je woont, degemeente waar je deel van uitmaakt, het werk dat je doet en overal

Nadere informatie

Wat is uw diepste verlangen is

Wat is uw diepste verlangen is Wat is uw diepste verlangen is 7 bijzondere uitspraken van Jezus Ik ben het Brood des levens. (Joh. 6:35) Ik ben het Licht der wereld. (Joh. 8:12) Ik ben de Deur voor de schapen. (Joh. 10:7) Ik ben de

Nadere informatie

Handelingen 3 + 4

Handelingen 3 + 4 Handelingen 2 : 42 de leer van de apostelen Johannes 14 : 26 De Heilige Geest zal u alles leren en u in herinnering brengen alles wat Ik u geleerd heb. Johannes 16 : 13 De Geest van de waarheid zal u in

Nadere informatie

Inleiding over het kernwoord zonde

Inleiding over het kernwoord zonde Inleiding over het kernwoord zonde Door Eline Lezen: Mattheüs 5 : 21 t/m 48 Zingen: Psalm 6 : 1 en 4 1. Waarom moeten wij weten wat zonde is? Toen ik deze inleiding begon te maken vroeg ik me af wat ik

Nadere informatie

Gods heil voor Israël

Gods heil voor Israël Noordhorn Gods heil voor Israël 12 februari 2018 2017-2019 Jesaja 18 sep Gods Woord klinkt vanuit Jeruzalem 1-2 9 okt Het lied van de wijngaard 3-6 30 okt Immanuël : God met ons! 7-12 20 nov Gods visie

Nadere informatie

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus.

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. De engel zei: God zal jou een kind geven. God zal jou Zijn Kind geven. God zal jou Jezus geven.

Nadere informatie

Handelingen 2. Hand. 2: 36-eind HSV

Handelingen 2. Hand. 2: 36-eind HSV 36 Laat dan heel het huis van Israël zeker weten dat God Hem tot een Heere en Christus gemaakt heeft, namelijk deze Jezus, Die u gekruisigd hebt. 37 En toen zij dit hoorden, werden zij diep in het hart

Nadere informatie

Liturgie 24 maart Geert Jan van Dijk (TEAR) / Evert ten Ham

Liturgie 24 maart Geert Jan van Dijk (TEAR) / Evert ten Ham Liturgie 24 maart 2019 Geert Jan van Dijk (TEAR) / Evert ten Ham Mededelingen en welkom Votum en groet Zingen Hemelhoog 44 Uit de diepte roep ik U Uit de diepten roep ik u HEER, mijn God. Ik heb u nodig,

Nadere informatie

Waarom is het gebed den christenen van node?

Waarom is het gebed den christenen van node? Vraag 116 - zondag 45: Waarom is het gebed den christenen van node? Daarom dat het het voornaamste stuk der dankbaarheid is, welke God van ons vordert, (a) en dat God Zijn genade en den Heiligen Geest

Nadere informatie

Handelingen 13-14

Handelingen 13-14 Koninkrijk van God begin ontwikkeling verwachting relatie komst Koning, roeping van discipelen waterdoop, onderwijs, worden als Meester terugkeer Koning met loon contrast met wereld Gemeente van God begin

Nadere informatie

JEZUS KIEST TWAALF DISCIPELEN

JEZUS KIEST TWAALF DISCIPELEN Bijbel voor Kinderen presenteert JEZUS KIEST TWAALF DISCIPELEN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold

Nadere informatie

Jezus zei tegen Petrus: "En u, als u eens tot inkeer gekomen bent, versterk dan uw broeders.", vlak voor zijn ontkenning (Lukas 22:32) Petrus

Jezus zei tegen Petrus: En u, als u eens tot inkeer gekomen bent, versterk dan uw broeders., vlak voor zijn ontkenning (Lukas 22:32) Petrus Les 6 voor 11 augustus 2018 Jezus zei tegen Petrus: "En u, als u eens tot inkeer gekomen bent, versterk dan uw broeders.", vlak voor zijn ontkenning (Lukas 22:32) Petrus vervulde die opdracht door naar

Nadere informatie

En ook had Jezus Zelf tegen de vrouwen gezegd toen Hij opgestaan was uit het graf en dat staat in vers 10: Hemelvaart

En ook had Jezus Zelf tegen de vrouwen gezegd toen Hij opgestaan was uit het graf en dat staat in vers 10: Hemelvaart - 1 - Hemelvaart Wat is het een voorrecht om Jezus' hemelvaart te gedenken en te vieren en het is zeer bemoedigend wat Jezus tot zijn discipelen sprak voordat Hij naar de hemel voer. We lezen daarover

Nadere informatie

DAG 1: Voorbeelden Lees Johannes 13:12-17 Als je van lego iets gaat bouwen, gebruikt je vaak een voorbeeld. Dat voorbeeld maak je na. Ook op school gebruik je vaak voorbeelden. Bij schrijven, bij knutselen

Nadere informatie

16 Belijd elkaar de overtredingen en bid voor elkaar, opdat u gezond wordt. Een krachtig gebed van een rechtvaardige brengt veel tot stand.

16 Belijd elkaar de overtredingen en bid voor elkaar, opdat u gezond wordt. Een krachtig gebed van een rechtvaardige brengt veel tot stand. 17-1-2016 Bidden Jakobus 4:2-3 HSV 2 U verlangt naar iets en krijgt het niet. U benijdt anderen en beijvert u om dingen te bemachtigen en kunt ze niet krijgen. U maakt ruzie en voert strijd, maar u krijgt

Nadere informatie

De Bijbel open 2012 37 (22-09)

De Bijbel open 2012 37 (22-09) 1 De Bijbel open 2012 37 (22-09) Onlangs kreeg ik een vraag over twee genezingen in de bijbel. De ene gaat over de verlamde man in Lukas 5 die door het dak van een huis tot Jezus wordt gebracht en door

Nadere informatie

Intochtslied: Psalm 92: 1, 2, 3

Intochtslied: Psalm 92: 1, 2, 3 Intochtslied: Psalm 92: 1, 2, 3 2. Gezegend zal Hij wezen die ons bij name riep, die zelf de adem schiep waarmee Hij wordt geprezen; laat alom musiceren, met stem en instrument, maak wijd en zijd bekend

Nadere informatie

1 Samuël 9:1-10:1. Door God geroepen voor een bepaalde taak

1 Samuël 9:1-10:1. Door God geroepen voor een bepaalde taak Genesis 6:9-22 Genesis 12:1-4 Exodus 3:1-14 Exodus 35:30-35 1 Samuël 3:1-21 1 Samuël 9:1-10:1 1 Samuël 16:1-13 Jeremia 1:1-10 Ezechiël 2:1-10 Jona 1:1-3 Jesaja 49:1-3 Mattheüs 4:18-22 Handelingen 9:1-19

Nadere informatie

Hoe breng ik toch vandaag het Evangelie aan mijn ongelovige vrienden, collega s en familie?

Hoe breng ik toch vandaag het Evangelie aan mijn ongelovige vrienden, collega s en familie? Hoe breng ik toch vandaag het Evangelie aan mijn ongelovige vrienden, collega s en familie? Waar hebben wij het over??? 1) Het Evangelie in de Bijbel. A) Jezus in Judea, voor de Joden: Ma?eüs 4:17 Van

Nadere informatie

met Jezus zelf aan boord van dit zinkende schip. De storm op het meer

met Jezus zelf aan boord van dit zinkende schip. De storm op het meer - 1 - De storm op het meer Er wordt in de evangeliën 2x over een storm op het meer van Galilea gesproken en we kunnen veel leren, wat Jezus in die storm tot zijn discipelen zei. We gaan eerst naar Marcus

Nadere informatie

Lucas 23: Gods is, de uitverkorene! 36 Ook de soldaten kwamen naderbij om Hem te bespotten en brachten Hem zure wijn,

Lucas 23: Gods is, de uitverkorene! 36 Ook de soldaten kwamen naderbij om Hem te bespotten en brachten Hem zure wijn, Lucas 23:33-49 33 En toen zij aan de plaats gekomen waren, die Schedel genoemd wordt, kruisigden zij Hem daar en ook de misdadigers, de ene aan zijn rechterzijde en de andere aan zijn linkerzijde. 34 En

Nadere informatie

36 En terwijl zij hierover spraken, stond Hij zelf in hun midden. Pasen (de opstanding)

36 En terwijl zij hierover spraken, stond Hij zelf in hun midden. Pasen (de opstanding) - 1 - Pasen (de opstanding) De Heer is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33 De Heere Jezus had Zich tijdens het avondeten aan de twee Emmaüsgangers als de opgestane Heer geopenbaard.

Nadere informatie

1. Gods eigendom. Op Toonhoogte 265

1. Gods eigendom. Op Toonhoogte 265 Jaarreeks 1: Jaarreeks 1: 1. Gods eigendom Abba, Vader, U alleen U behoor ik toe. U alleen doorgrondt mijn hart. U behoort het toe. Laat mijn hart steeds vurig zijn, U laat nooit alleen U behoor ik toe.

Nadere informatie

Liturgie 405 :1,3,4 KND Han. 7:54 8: :2,3,4 Verkondiging Aan uw Tafel Intro Viering 377 :1,2,3,4,5 Viering H.A. Opw :464:1-3 G314 :1,2,3,4 Zegen

Liturgie 405 :1,3,4 KND Han. 7:54 8: :2,3,4 Verkondiging Aan uw Tafel Intro Viering 377 :1,2,3,4,5 Viering H.A. Opw :464:1-3 G314 :1,2,3,4 Zegen Welkom Zingen 405 1/1 1/1 1/1 Bemoediging KND KND Gebed Schriftlezing Schriftlezing 54. Toen ze dit hoorden, ontstaken ze in woede en begonnen te knarsetanden. 55. Maar vervuld van de heilige Geest sloeg

Nadere informatie

Zebedeüs Salome heette en dat zij de zuster van de moeder des Heren was. Dienen. We gaan lezen in Math. 20 vanaf vers 20:

Zebedeüs Salome heette en dat zij de zuster van de moeder des Heren was. Dienen. We gaan lezen in Math. 20 vanaf vers 20: - 1 - Dienen We gaan lezen in Math. 20 vanaf vers 20: Toen kwam de moeder der zonen van Zebedeüs tot Hem, met haar zonen, en zij boog zich voor Hem neder, om iets van Hem te vragen. Deze Zebedeüs was vader

Nadere informatie

Overwegingen over ziekte en genezing in de Bijbel

Overwegingen over ziekte en genezing in de Bijbel Overwegingen over ziekte en genezing in de Bijbel Inhoud Overwegingen over ziekte en genezing in de Bijbel... 3 1. De Heer Jezus heeft onze ziekten gedragen... 3 2. De relatie tussen zonden vergeven en

Nadere informatie

Want ik zeg al: teksten te over waar over macht tot genezing in de gemeente gesproken wordt.

Want ik zeg al: teksten te over waar over macht tot genezing in de gemeente gesproken wordt. Lezen: Lucas 5:12-16 Tekst: Jesaja 53:3 (regel 2 en 3): hij was een man die het lijden kende en met ziekte vertrouwd was. Bijzonderheid: preek over het bezoeken van de zieken (werken van barmhartigheid

Nadere informatie

Thema: Waar religie en wetenschap elkaar ontmoeten, deel 2: de Bijbel als medicijn.

Thema: Waar religie en wetenschap elkaar ontmoeten, deel 2: de Bijbel als medicijn. Thema: Waar religie en wetenschap elkaar ontmoeten, deel 2: de Bijbel als medicijn. Spreuken 4:20-22 20 Mijn zoon, sla acht op mijn woorden, neig uw oor tot mijn uitspraken; 21 laat ze niet wijken uit

Nadere informatie

DE WONDEREN VAN JEZUS

DE WONDEREN VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE WONDEREN VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Want Gods medearbeiders zijn wij. 1Kor. 3:9 HSV

Want Gods medearbeiders zijn wij. 1Kor. 3:9 HSV Want Gods medearbeiders zijn wij 1Kor. 3:9 HSV Gods visie: Hij wil niet dat er iemand verloren gaat, maar dat alle mensen tot bekering komen. 2Petr. 3:9 HB Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en

Nadere informatie

JEZUS KIEST TWAALF DISCIPELEN

JEZUS KIEST TWAALF DISCIPELEN Bijbel voor Kinderen presenteert JEZUS KIEST TWAALF DISCIPELEN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold

Nadere informatie

Omgaan met Ziekte en Genezing. Philip Nunn Voorburg Conferentie 20 oktober 2016

Omgaan met Ziekte en Genezing. Philip Nunn Voorburg Conferentie 20 oktober 2016 Omgaan met Ziekte en Genezing Philip Nunn Voorburg Conferentie 20 oktober 2016 Ziekte is duidelijk aanwezig in de Bijbel. Genezing ook. Maar genezing is niet het enige antwoord en ook niet het hoogste

Nadere informatie

Wanneer we Gods woord over heling begrijpen en er naar handelen, brengt het een manifestatie van heling voort.

Wanneer we Gods woord over heling begrijpen en er naar handelen, brengt het een manifestatie van heling voort. NAZORG Na het gebed Geef de zieke richting in wat er verwacht mag worden. De genezing kan eerder een graduele genezing zijn dan alles ineens. Dit kan dagen, weken, zelfs maanden duren. Wat ze zouden moeten

Nadere informatie

Joodse geloofsbelijdenis: de lijdende Knecht. Het vierde lied, Jesaja 53

Joodse geloofsbelijdenis: de lijdende Knecht. Het vierde lied, Jesaja 53 Joodse geloofsbelijdenis: de lijdende Knecht Het vierde lied, Jesaja 53 Getrouw en Waarachtig En zie met de wolken des hemels kwam iemand gelijk een Mensenzoon Dan 7:13, Mat 24:30 Mat 28:7 zie, Hij gaat

Nadere informatie

Moge God ons, die samen met Maria wachten op de gave van de Heilige Geest, zijn genade en vrede schenken. Amen.

Moge God ons, die samen met Maria wachten op de gave van de Heilige Geest, zijn genade en vrede schenken. Amen. Gebedsdienst dinsdag 15 mei 1990 Thema: Met Maria biddend om de Heilige Geest Begroeting Moge God ons, die samen met Maria wachten op de gave van de Heilige Geest, zijn genade en vrede schenken. Amen.

Nadere informatie

Heb het geloof van God

Heb het geloof van God Preek van Steve van Deventer d.d. 24 augustus 2003 Heb het geloof van God 11 Zo reed Hij Jeruzalem binnen. Hij ging naar de tempel en bekeek daar alles. Daarna vertrok Hij met Zijn twaalf discipelen naar

Nadere informatie

Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede

Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede Mattheus 20:28 zoals ook de Zoon des mensen niet gekomen is om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven tot een losprijs voor velen.

Nadere informatie

Jij bent bijzonder! Opening Schooljaar Voorganger: ds. A.J. Sonneveld

Jij bent bijzonder! Opening Schooljaar Voorganger: ds. A.J. Sonneveld Jij bent bijzonder! Opening Schooljaar 2017 Voorganger: ds. A.J. Sonneveld Samen zingen: Heer U bent altijd bij mij (OTH 54) Tekst & muziek: Marcel Zimmer. 1998 Celmar Music. Heer, U doorgrondt en kent

Nadere informatie

Tussen hemelvaart & Pinksteren. Wachten op het beloofde

Tussen hemelvaart & Pinksteren. Wachten op het beloofde Tussen hemelvaart & Pinksteren Wachten op het beloofde 16 april 2017 Pasen, opstanding 1 Ko 15:17 Rm 1:4 1 Ko 15:21 Rm 4:25 Rm 6:9 Ef 2:6 Jh 20:22 geeft inhoud aan geloof Jezus = Zoon van God er is opstanding

Nadere informatie

A 2:1-11 DE BRUILOFT TE KANA

A 2:1-11 DE BRUILOFT TE KANA A 2:1-11 DE BRUILOFT TE KANA a Achtergrond: Natanaëls geloof (1:49-51) b Plaats: Galilea (2:1) c Op de derde dag (2:1) d Er wordt in wijn voorzien (2:8, 9) e Jezus en zijn discipelen zijn uitgenodigd (lett.:geroepen)

Nadere informatie

Wijn of zweep Relatie of religie

Wijn of zweep Relatie of religie Wijn of zweep Relatie of religie Het evangelie naar Johannes 2:1-25 dinsdag 10 februari 2015 1 Wijn of zweep? 2 Bijbeltekst Jh 2:1-6 (1) 1 En op de derde dag was er een bruiloft te Kana in Galilea; en

Nadere informatie

DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID

DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID Romeinen 8: 13 Want indien gij naar het vlees leeft, zult gij sterven; maar indien gij door de Geest de werkingen des lichaams doodt, zult gij leven. 14

Nadere informatie

Bijbelteksten Feest van Genade

Bijbelteksten Feest van Genade Week 1 Zoals een hinde smacht naar stromend water, zo smacht mijn ziel naar U, o God. (Psalm 42:2) Mozes sloeg steeds buiten het kamp, op ruime afstand ervan, een tent op die hij de ontmoetingstent noemde.

Nadere informatie

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen Welkom Opwekking 623 met wierook van aanbidding. met de wolk van mijn Geest. met het brood

Nadere informatie

Handelingen 1 : 1 Het eerste boek heb ik gemaakt, o Theófilus, over alles wat Jezus begonnen is te doen én te onderwijzen

Handelingen 1 : 1 Het eerste boek heb ik gemaakt, o Theófilus, over alles wat Jezus begonnen is te doen én te onderwijzen Van: Schrijver? Aan: Theófilus 1) 2) 3) 4) Lukas 1 : 4 Handelingen 1 : 1 Het eerste boek heb ik gemaakt, o Theófilus, over alles wat Jezus begonnen is te doen én te onderwijzen Handelingen 16 : 10 Toen

Nadere informatie

Wat betekend pinksteren

Wat betekend pinksteren Wat betekend pinksteren Jes. 35-8 Daar zal een gebaande weg zijn die de Heiligeweg genaamd wordt. Pinkstergemeenten leggen de nadruk op de Heilige Geest. Een persoonlijk geloof De overwinningskracht van

Nadere informatie

Eerst zien of eerst geloven?

Eerst zien of eerst geloven? Eerst zien of eerst geloven? Het evangelie naar Johannes 4:43-54 dinsdag 7 april 2015 1 2 Bijbeltekst Joh 4:39-42 39 En velen van de Samaritanen uit die stad geloofden in Hem om het woord van de vrouw,

Nadere informatie

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten.

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. God Openbaring van Jezus Christus Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. Zijn slaven God Openbaring van Jezus Christus Zijn engel

Nadere informatie

LIEFLIJKHEID, SAMENBINDING. Hoe heten de stokken die in onderstaand vers genoemd worden? de ene noemde Ik. de andere. en Ik weidde die schapen.

LIEFLIJKHEID, SAMENBINDING. Hoe heten de stokken die in onderstaand vers genoemd worden? de ene noemde Ik. de andere. en Ik weidde die schapen. De profeet Zacharia en de twee stokken. Hoe heten de stokken die in onderstaand vers genoemd worden? Zacharia 11:7, tweede deel Ik nam voor Mijzelf twee stokken de ene noemde Ik LIEFLIJKHEID, de andere

Nadere informatie

Thema: Johannes 3:16 gedecodeerd

Thema: Johannes 3:16 gedecodeerd Thema: Johannes 3:16 gedecodeerd Lucas 2:41-47 41 Zijn ouders gingen jaarlijks voor het pesachfeest naar Jeruzalem. 42 Toen hij twaalf jaar was, maakten ze weer hun gebruikelijke pelgrimstocht. 43 Na afloop

Nadere informatie

de doop Matt. 28: 16 -eind

de doop Matt. 28: 16 -eind 16 De elf discipelen gingen naar Galilea, naar de berg die Jezus hun had genoemd, 17 en toen ze Hem zagen bewezen ze Hem eer, al twijfelden enkelen nog. 18 Jezus kwam op hen toe en zei: Mij is gegeven

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

De Heilige Geest in het Nieuwe Testament (2)

De Heilige Geest in het Nieuwe Testament (2) Algemeen: In de studie Begin en einde van het O.T. en het N.T. 1 wordt uitgelegd dat het Nieuwe Testament vernoemd is naar het nieuwe verbond in het bloed van Jezus. In principe begint het Nieuwe Testament

Nadere informatie

Genezing in de vier evangeliën

Genezing in de vier evangeliën Dit document geeft een overzicht over genezing in de vier evangeliën 2005 Henri Hüpscher Dit overzicht mag op alle manieren worden vermenigvuldigd en verspreid mits volledig en onveranderd en niet voor

Nadere informatie

Samen houden we de website up-to-date!

Samen houden we de website up-to-date! Organiseer je een nieuwe (eenmalige of vaker terugkerende) activiteit binnen BOEI 90? Valt er een door jou georganiseerde activiteit uit of verandert er iets in de data hiervan? Laat het weten aan communicatie@boei90.nl!

Nadere informatie

Zingen: Op Toonhoogte 343. Zingen: Op Toonhoogte 94. Zingen: Op Toonhoogte 234. Zingen: Op Toonhoogte 112. Zingen: Op Toonhoogte 236

Zingen: Op Toonhoogte 343. Zingen: Op Toonhoogte 94. Zingen: Op Toonhoogte 234. Zingen: Op Toonhoogte 112. Zingen: Op Toonhoogte 236 Welkom Zingen: Op Toonhoogte 343 Votum en Groet Zingen: Op Toonhoogte 94 Geloofsbelijdenis Zingen: Op Toonhoogte 234 Gebed Schriftlezing: Jesaja 53 Zingen: Op Toonhoogte 112 Verkondiging Luisterlied Zingen:

Nadere informatie

U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus bekleed.

U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus bekleed. 1 Bekleden met Dopen is je met Christus bekleden. Galaten 3:27 U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus bekleed. 2 Graf Dopen is met Hem begraven worden, met Hem opstaan

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 16 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 16 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 16 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. C.H. Bax Hans Bosch Bram Jaspers Aanvangslied:

Nadere informatie

Waaruit blijkt dat het boek Jesaja ook gericht is tot de heidenen?

Waaruit blijkt dat het boek Jesaja ook gericht is tot de heidenen? De indeling van het boek Jesaja. Waaruit blijkt dat het boek Jesaja ook gericht is tot de heidenen? Jesaja 49:6 Hij zei: Het is te gering dat U voor Mij een Knecht zou zijn om op te richten de stammen

Nadere informatie

Wat kreeg de profeet Zacharia in de vierde droom te zien?

Wat kreeg de profeet Zacharia in de vierde droom te zien? De profeet Zacharia en de vijfde droom. Wat kreeg de profeet Zacharia in de vierde droom te zien? Zacharia 4:1-3 1 En de Engel, Die met mij sprak, kwam weer; en Hij wekte mij op, gelijk een man die van

Nadere informatie

In Gods plan was het, het moment voor Saul om het Evangelie te prediken en nieuwe kerken rond het Romeinse Rijk te vestigen.

In Gods plan was het, het moment voor Saul om het Evangelie te prediken en nieuwe kerken rond het Romeinse Rijk te vestigen. Les 7 voor 18 augustus 2018 4. Ikonium. Hand. 14: 1-7 Werken voor Israël 5. Lystra and Derbe. Hand. 14: 8-20 Werken onder de heidenen 1. Antiochië. Handelingen 13: 1-3 De reis voorbereiden 3. Antiochië

Nadere informatie

Liturgie ochtenddienst 6 augustus 2017 Westerkerk Veenendaal

Liturgie ochtenddienst 6 augustus 2017 Westerkerk Veenendaal Liturgie ochtenddienst 6 augustus 2017 Westerkerk Veenendaal Gezang 21 : 1 en 7 1.Alles wat adem heeft love de Here, zinge de lof van Isrels God! Zolang ik hier in het licht mag verkeren, roem ik zijn

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Psvoor Nu: 84 Ps91: 1, 2 Opw. 687 ELB 487 Gez. 284: 1, 2, 3 Gez. 304: 1, 2, 3 Marcus 6: 6b-32 Mededelingen Voorganger : Herman Scheffer, Nijverdal Muziek : Jannie Roosenbrand Voorbede

Nadere informatie

Gemeentepraktijk & Werking Verantwoordelijkheid & Functie Gemeenteleiding Evangelisatiemethoden & Zendingsstrategie

Gemeentepraktijk & Werking Verantwoordelijkheid & Functie Gemeenteleiding Evangelisatiemethoden & Zendingsstrategie De Handelingen van de verrezen Heer Jezus Leven tussen vroeger & wat komen gaat: Het Koninkrijk van God Waar het boek Handelingen voor bekend staat: Gemeentewerking Gemeentepraktijk & Werking Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

10 februari uur JB Wilmink orgel/piano: Piet Noort schriftlezing: Roel Hagg. Welkom door ouderling van dienst

10 februari uur JB Wilmink orgel/piano: Piet Noort schriftlezing: Roel Hagg. Welkom door ouderling van dienst 10 februari 2019 17.00 uur JB Wilmink orgel/piano: Piet Noort schriftlezing: Roel Hagg Welkom door ouderling van dienst LB 655 (LvdK 225): 1 en 4 Zing voor de Heer Stil gebed, gezongen votum, groet, gezongen

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari 2018. Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Bosch Bram Jaspers Welkom Lied:

Nadere informatie

Na 1 jaar was het licht 365 x 26 miljard, d.i km ver in de ruimte!!!

Na 1 jaar was het licht 365 x 26 miljard, d.i km ver in de ruimte!!! Genesis 1:1-4 In den beginne schiep God de hemel en de aarde. De aarde nu was woest en ledig, en duisternis lag op de vloed, en de Geest Gods zweefde over de wateren. En God zei: Er zij licht; en er was

Nadere informatie

Thema: Ik ben een vreemdeling op aarde, verberg uw geboden niet voor mij

Thema: Ik ben een vreemdeling op aarde, verberg uw geboden niet voor mij Thema: Ik ben een vreemdeling op aarde, verberg uw geboden niet voor mij Thema: Ik ben een vreemdeling op aarde, verberg uw geboden niet voor mij Voorganger: Ds. J.W. Stam, Alkmaar Organist: Mevrouw T.

Nadere informatie

1 Johannes 4:10 (HSV)

1 Johannes 4:10 (HSV) Jaarreeks 2: Jaarreeks 2: 1. Door God geliefd Hierin is de liefde, niet dat wij God lief hebben gekregen, maar dat Hij ons liefhad en Zijn Zoon zond als verzoening voor onze zonden. 1 Johannes 4:10 (HSV)

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Voorganger: Organiste: Koster: Ds. M.J. van Oordt Bep Veenstra Dirk Bouwman 2 Voorzang: Psalm 116 vers 1 en 11 God heb

Nadere informatie

Wie is er hier op aarde nu werkelijk de baas? Wie regeert deze wereld?

Wie is er hier op aarde nu werkelijk de baas? Wie regeert deze wereld? Wie is er hier op aarde nu werkelijk de baas? Wie regeert deze wereld? 1) In aanbidding: Psalmen 89:12 Uwer is de hemel, uwer is ook de aarde; de wereld en haar volheid, Gij hebt ze gegrond Psalmen 24:1-2

Nadere informatie

Omgaan met ziekte, genezing en langdurige lijden

Omgaan met ziekte, genezing en langdurige lijden Omgaan met ziekte, genezing en langdurige lijden Deel #1 Philip Nunn De Bron -2 oktober 2016 Ziekte is duidelijk aanwezig in de Bijbel. Genezing ook. Maar genezing is niet het enige antwoord en ook niet

Nadere informatie