Zoals met u is afgesproken op vrijdag 22 februari jl. hebben wij onze bevindingen over het rapport van de NVWA op papier gezet.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zoals met u is afgesproken op vrijdag 22 februari jl. hebben wij onze bevindingen over het rapport van de NVWA op papier gezet."

Transcriptie

1 Geachte heer Bosman, Zoals met u is afgesproken op vrijdag 22 februari jl. hebben wij onze bevindingen over het rapport van de NVWA op papier gezet. Hieronder volgen onze opmerkingen. Algemeen: Wij zijn van mening dat het rapport over het algemeen veelal gebaseerd is op aannames en niet op feiten. Blz.1 1. Er wordt gesteld dat beroepsvaartuigen (lijnbaarsvissers) veelal gelijk zijn aan die van sportvissers. Dit is onjuist. Ca. 90% van de sportvissers heeft een trailerbare boot met een maximum lengte van 5 tot 5,5 meter. Beroepsvissers hebben meestal grotere boten met een ligplaats in de haven. Ze zijn te groot en te zwaar om dagelijks te traileren. 2. Gesteld wordt dat beroepsvissers vangstregistratie moeten bijhouden. Bij bovengeonemde handlijnvissers volstaat in de praktijk meestal net voordat aangeland wordt een telefoontje naar de AID in Kerkrade om toestemming voor het lossen. Controle vindt nauwelijks plaats. Blz.2 1. Gesproken wordt over sportvissers die op de Oosterscheldekering vissen en aan de blokkendam van de Maasvlakte. Deze lieden zijn geen sportvissers, maar ordinaire stropers. Reeds lang bekend bij de NVWA en ander overheidsinstanties. Eenvoudigweg te tackelen door middel van structurele handhaving. Dit gebeurt echter in de praktijk nauwelijks. Is voor ons geen maatstaf om de goedwillende sportvisser dus op te zadelen met een baglimit. De blokkendam is overigens sinds de aanleg van de Tweede Maasvlakte (2008) niet meer bevisbaar. 2. de vloot van sportvisbootjes zou de laatste jaren zijn toegenomen. Dit is onjuist. Uit onze ledenadministratie is aantoonbaar dat het aantal bootjes juist daalt. In 2009 is ons ledenaantal Op dit moment hebben wij nog maar 1320 leden. Een daling van ruim 250 leden!! Niet ieder lid heeft overigens een eigen visboot, de vismaat is dikwijls ook lid van onze vereniging.

2 3. Controles in de handel geven indicaties dat in de administraties aanzienlijke hoeveelheden vis afgenomen zouden zijn van sportvissers. Sinds 1 januari 2005 is de verkoop van vis door sportvissers verboden en is er een registratieplicht voor de handelaar (uitsluitend aankoop vis via de mijn met herkomst) Wettelijk gezien kan dat dus niet. Vanaf 2002 moeten overigens alle levensmiddelen traceerbaar zijn vanaf productie tot consumptie. Dit geldt overigens vanaf 1 januari 2012 ook voor vis! Blz.3 1. Volgens de NVWA is er onvoldoende capaciteit om te kunnen handhaven. Wij refereren naar het aanbod van Sportvisserij Nederland om gebruik te maken van de BOA s in dienst van de federatie ZWN en SVN gedurende 1 à 2 jaar, waarbij aan de hand van monitoren bezien kan worden of er inderdaad sprake is van een onaanvaardbare mate van verkoop van vis door sportvissers en welke maatregelen dan expliciet moeten worden genomen om dat tegen te gaan. Gedacht wordt aan de inzet van circa 20 boa s. 2. Gesteld wordt dat handhaving op sportvissers bemoeilijkt wordt vanwege het vispatroon. Er zou dagelijks kunnen worden uitgevaren en in het weekend. Zoals wij al stelden is dat niet mogelijk vanwege de geringe afmetingen van de visbootjes die bij een windkracht 4 al niet in staat zijn om uit te varen, zeker niet naar de verre wrakken waar die vis zich ophoudt. Kortheidshalve verwijzen wij u naar de bijlage van de klimaatatlas waarop de windkracht staat vermeld ( final pdf). Op basis daarvan en aan de hand van het aantal beperkte vakantiedagen die werkende sportvissers hebben komt dat uit op hooguit 20 dagen per jaar dat er kan worden uitgevaren. 3. Ons voorstel bij ELI om staarten te knippen of te strippen is niet in overweging genomen. Gestripte zeebaars is voor de handel nagenoeg waardeloos. Vinnenknippen is een middel om vis van sportvissers traceerbaar te maken en kan dus voor de handhaafbaarheid uitstekend dienen. 4. Over de handhaving verkoopverbod in andere lidstaten verwijzen wij u naar het aan u uitgereikte stuk over de handhaving in Duitsland, dat als voorbeeld kan dienen voor de aanpak. Een baglimit bleek daar als gevolg van die aanpak niet nodig!

3 Blz.4 1. De NVWA is voorstander van het invoeren van een bag-limit omdat het een handhavingspectrum kan geven. Wij vinden dit middel disproportioneel. Een baglimit is voor ons uitsluitend acceptabel als dat gekoppeld wordt aan een beheersmaatregel die voor alle partijen gaat gelden, dus niet alleen voor sportvissers, maar ook voor beroepsvissers. Sportvisserij Nederland wil daarover graag van gedachten wisselen. 2. Verwezen wordt naar de bokkervloot die vis bij te weinig quotum terug moet gooien (discards). Deze regeling is thans achterhaald door het besluit van de EU dat er geen vis meer mag worden teruggegooid, maar er een aanlandplicht is voor alle gevangen vis. Blz.5 1. Volgens de NVWA is de omvang van de sportvisserijvloot onafgebroken toegenomen. Wij bestrijden deze stelling en verwijzen u daarbij naar onze opmerkingen bij bladzijde 2 punt 2. Blz 6 Gesteld wordt dat zeebaars een bijzondere marktwaarde heeft en dat beroepslijnvissers al snel 180 kg baars per dag vangen. Daarbij zou die baars al snel een gewicht hebben van 5 kg. Wij merken op dat zeebaars, in tegenstelling tot kabeljauw, een zeer langzaam groeiende vis is. Vissen van 5 kg of meer zijn eerder uitzondering dan regel. Afslagen bij de vismijn kunnen staven dat de vangst van zeebaars 1 (3kg en meer) een zeer klein deel van de vangsten zijn en dat die vangsten de laatste jaren alleen maar teruglopen. Een vangst van 180 kg per dag door een beroepslijnvissers is niet vergelijkbaar voor een sportvissers. De boot van een beroepslijnvisser is veel groter dan die van een sportvissers. Op die boten wordt veelal met 4 personen gevist, terwijl een sportvisbootje amper 2 vissers kan bergen. Bovendien is zeebaarsvissen een bezigheid die de gemiddelde sportvisser niet onder de knie heeft, maar voorbehouden is aan specialisten, waaronder de meeste beroepshandlijnvissers die na het verkoopverbod van 2005 zich allen hebben laten inschrijven als beroepsvisser. Het overgrote deel van deze lieden verkochten hun vis voor die tijd al (was voor 2005 niet illegaal).

4 2. De NVWA geeft een indicatie van de besommingmogelijkheden voor een sportvisser en maakt daarbij een vergelijking met een beroepslijnvisser. Nogmaals benadrukken wij dat zo n vergelijking mank gaat omdat de sportvisser met een baan niet elke week een dag op kabeljauw of zeebaars kan gaan vissen. De zeebaars overigens is pas voor de sportvissers te vangen vanaf half april/eind mei tot hooguit half oktober. Voor- en na die periode trekt de zeebaars zich terug naar dieper water in het Kanaal. Ook is in de begin en eindperiode voor een sportvisser nauwelijks te vangen omdat deze vis zich ophoudt bij wrakken die minstens 40 à 50 mijl uit de kust zijn gelegen. Beroepslijnvissers vissen wel bij het gehele jaar door omdat zij over grotere boten beschikken en minder dure brandstof (rode diesel) gebruiken. 3. Uit de administratieve controles bij vishandelaren blijkt dat in ruim kg afgenomen zou zijn van sportvissers en over het boekjaar ruim kg Dit is bijna 30% minder. Een dalende trend, terwijl boven aan de bladzijde een vergelijk wordt gemaakt met de aangelande hoeveelheid zeebaars in 2011 door de handlijnvissers ( kg) en gemakshalve wordt aangenomen dat door de sportvissers minstens zoveel wordt gevangen en aan wal wordt gebracht. De cijfers spreken elkaar tegen en we begrijpen niet dat een handelaar met registratie- en herkomstplicht kan aangeven dat de vis is geleverd door sportvissers terwijl dit al sinds 1 januari 2005 verboden is (heling). Ook een aanname dat een sportvisser een 180 kg per dag zeebaars kan vangen kan direct worden ontkracht aan de hand van de door de NVWA gestelde aantallen. In 2001 werd door 70 beroepshandlijnvissers totaal kg gevangen. Dit betekent een gemiddelde vangst van kg per vaartuig. Als daarop de gemiddelde vangst van 180 kg per dag op loslaat zou dat de gemiddelde jaaropbrengst per schip in slechts 9,5 dagen wordt gevangen. Afsluitend menen wij u met het vorenstaande voldoende inzicht te hebben gegeven dat een baglimit op basis van het rapport van de NVWA niet kan. Wij zijn bereid verder met ELI in onderhandeling te gaan in samenwerking met Sportvisserij Nederland om de optie met het gedurende 1 à 2 jaar controleren op illegale visverkoop bespreekbaar te maken, met uitstel van het invoeren van een baglimit voor deze periode.

5 Daarna kan aan de hand van de resultaten bezien worden welke opties dan nog nodig zijn, zoals bijvoorbeeld een beheersmaatregel en op een wijze die voldoende draagvlak heeft. Hoogachtend, Het dagelijks bestuur van Bootvisvereniging Zuid West Nederland Han van der Graaf, voorzitter Rien Koopman, secretaris. Correspondentieadres: Markt 45, 4695 CH Sint Martensdijk

Voorstel bijvangstenregeling

Voorstel bijvangstenregeling Voorstel bijvangstenregeling 2017-2018 Opgesteld voor: Algemene Ledenvergadering Sportvisserij Fryslân Opgesteld namens: Algemeen Bestuur Opgesteld door: Kantoor Onderwerp: Bijvangstenregeling 2017-2018

Nadere informatie

Rapport Hengelvangstregistraties Volkerak-Zoommeer en kanalen

Rapport Hengelvangstregistraties Volkerak-Zoommeer en kanalen Rapport Hengelvangstregistraties 2017 Volkerak-Zoommeer en kanalen Inleiding Op het Volkerak-Zoommeer wordt gevist door zowel sport- als beroepsvissers. Sportvisserij Zuidwest Nederland heeft een machtiging

Nadere informatie

Rapport Hengelvangst registratie 2013 SNOEKBAARS. met registratie van bijvangsten. SNOEK en BAARS

Rapport Hengelvangst registratie 2013 SNOEKBAARS. met registratie van bijvangsten. SNOEK en BAARS Rapport Hengelvangst registratie 213 SNOEKBAARS Vollkerak Zoommeer Batthse Spuiikanaall Schellde-Riijjnkanaall met registratie van bijvangsten SNOEK en BAARS Rapport hengelvangstregistratie 213 snoekbaars,

Nadere informatie

Rapport Hengelvangstregistratie 2016 SNOEKBAARS. met registratie van bijvangsten. SNOEK en BAARS

Rapport Hengelvangstregistratie 2016 SNOEKBAARS. met registratie van bijvangsten. SNOEK en BAARS Rapport Hengelvangstregistratie SNOEKBAARS met registratie van bijvangsten SNOEK en BAARS Rapport hengelvangstregistratie snoekbaars blad 1 van 11 Inhoudsopgave Onderwerp blz Inleiding 3 Deelnemers aan

Nadere informatie

Rapport Hengelvangst registratie 2011 SNOEKBAARS. Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal

Rapport Hengelvangst registratie 2011 SNOEKBAARS. Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal Rapport Hengelvangst registratie 211 SNOEKBAARS Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal Rapport hengelvangstregistratie 211 snoekbaars, juni 212 blad 1 van 11 Inhouds opgave Onderwerp blz

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA s-gravenhage. Datum 06 juni 2014 Betreft Maatregelen zeebaars

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA s-gravenhage. Datum 06 juni 2014 Betreft Maatregelen zeebaars > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401

Nadere informatie

Rapport Hengelvangst registratie 2012 SNOEKBAARS. met registratie van bijvangsten. SNOEK en BAARS

Rapport Hengelvangst registratie 2012 SNOEKBAARS. met registratie van bijvangsten. SNOEK en BAARS Rapport Hengelvangst registratie 212 SNOEKBAARS Vollkerak Zoommeer Batthse Spuiikanaall Schellde-Riijjnkanaall met registratie van bijvangsten SNOEK en BAARS Rapport hengelvangstregistratie 212 snoekbaars,

Nadere informatie

NATIONALE AAL MANAGEMENTSPLANNEN BINNEN DE EU

NATIONALE AAL MANAGEMENTSPLANNEN BINNEN DE EU NATIONALE AAL MANAGEMENTSPLANNEN BINNEN DE EU De paling, een mythe waarover nog maar weinig bekend is. Een inventarisatie februari 2011 Pagina 1 van 8 NEDERLAND Door de aanwezigheid van te weinig data,

Nadere informatie

Incentives en de aanlandplicht

Incentives en de aanlandplicht Incentives en de aanlandplicht Vraag 4B Erik Buisman, LEI 4B.1 Welke maatregelen zijn nodig voor een aanlandplicht? Wat zijn economische incentives om discards aan te landen en toch niet zo aantrekkelijk

Nadere informatie

Vissen met zorg. factsheets kwaliteit en duurzaamheid. staandwant-, puls-, twinrig- en flyshootvisserij. Kees Taal. Wim Zaalmink.

Vissen met zorg. factsheets kwaliteit en duurzaamheid. staandwant-, puls-, twinrig- en flyshootvisserij. Kees Taal. Wim Zaalmink. Vissen met zorg factsheets kwaliteit en duurzaamheid staandwant-, puls-, twinrig- en flyshootvisserij Kees Taal Wim Zaalmink Maart 2012 LEI, onderdeel van Wageningen UR, Den Haag Voorwoord Met trots presenteer

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op de artikelen 8, 10a en 12 van het Reglement voor de binnenvisserij 1985;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op de artikelen 8, 10a en 12 van het Reglement voor de binnenvisserij 1985; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 12733 4 mei 2015 Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 30 april 2015, nr. WJZ / 15032842, tot wijziging

Nadere informatie

Rapport Hengelvangstregistratie 2009 SNOEKBAARS. Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal

Rapport Hengelvangstregistratie 2009 SNOEKBAARS. Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal Sportvisserij Zuidwest Nederland Rapport Hengelvangstregistratie 2009 SNOEKBAARS Volkerak Zoommeer Bathse Spuikanaal Schelde-Rijnkanaal Rapport hengelvangstregistratie 2009 snoekbaars, mei 2010 blad 1

Nadere informatie

Visserij op het Volkerak-Zoommeer. Samenwerking sport- en beroepsvisserij Emiel Derks

Visserij op het Volkerak-Zoommeer. Samenwerking sport- en beroepsvisserij Emiel Derks Visserij op het Volkerak-Zoommeer Samenwerking sport- en beroepsvisserij Emiel Derks 2 Inhoud presentatie Beschrijving Volkerak- Zoommeer Huidige sport- en beroepsvisserij Samenwerking en huidige afspraken

Nadere informatie

North Sea Charters Prijslijst Sportvissen 2016

North Sea Charters Prijslijst Sportvissen 2016 Prijslijst Sportvissen 2016 Wrakvissen Korte tocht van 7.00u tot 17.000u aa11 zzzz zzz Lange tocht van 6.00u tot 18.00u Extra lange tocht van 6.00u tot 22.00u 900 euro - max. 12 personen 90 euro per persoon

Nadere informatie

NOTITIE. Code: /

NOTITIE. Code: / Code: 2011 160/31.03-49 NOTITIE Algemene opmerkingen en wijzigingen ten aanzien van de voorgestelde aanpassingen van het Reglement voor de Binnenvisserij en het Reglement Minimummaten en Gesloten Tijden

Nadere informatie

North Sea Charters Prijslijst Sportvissen 2017

North Sea Charters Prijslijst Sportvissen 2017 Prijslijst Sportvissen 2017 Wrakvissen Afhuur Boot Lange tocht van 6.00u tot 17.00u Opstappers* aa11 zzzz zzz Afhuur Boot Extra lange tocht van 6.00u tot 22.00u Opstappers* 1000 euro max. 12 personen 100

Nadere informatie

North Sea Charters Prijslijst Sportvissen 2018

North Sea Charters Prijslijst Sportvissen 2018 Prijslijst Sportvissen 2018 Wrakvissen Lange tocht van 6.00u tot 17.00u Opstappers* aa11 zzzz zzz Extra lange tocht van 6.00u tot 22.00u Opstappers* 1000 euro max. 12 personen 100 euro per persoon 1200

Nadere informatie

Europese Unie, Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij

Europese Unie, Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij Project Best Practices II Opzet, eerste uitkomsten, stand van zaken en planning 2017 Voor intern gebruik 27 januari 2017 Ed de Heer Opzet Doelen BPII: 1) het inschatten van de uitvoerbaarheid, naleefbaarheid

Nadere informatie

North Sea Charters Prijslijst Sportvissen 2018

North Sea Charters Prijslijst Sportvissen 2018 Prijslijst Sportvissen 2018 Wrakvissen Lange tocht van 6.00u tot 17.00u aa11 zzzz zzz Extra lange tocht van 6.00u tot 22.00u 1000 euro max. 12 personen 100 euro per persoon 1200 euro max. 12 personen 120

Nadere informatie

Drie massagraven voor de Nederlandse kust

Drie massagraven voor de Nederlandse kust Nederlandse kust biologie van Learning by Action en Stichting De Noordzee deze les werd mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds Doel Materialen Vak Niveau Duur Werkwijze De leerlingen kunnen

Nadere informatie

Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD

Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 10.1.2017 COM(2017) 4 final 2017/0001 (NLE) Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EU) 2016/1903 tot vaststelling, voor 2017, van de vangstmogelijkheden

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL MARITIEME ZAKEN EN VISSERIJ

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL MARITIEME ZAKEN EN VISSERIJ EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL MARITIEME ZAKEN EN VISSERIJ Brussel, 9 april 2018 KENNISGEVING AAN BELANGHEBBENDEN TERUGTREKKING VAN HET VERENIGD KONINKRIJK EN EU-REGELS VOOR VISSERIJ EN AQUACULTUUR

Nadere informatie

Contactdag Bestuursleden VISMA 2014. Onno Terlouw & Bert Zoetemeyer

Contactdag Bestuursleden VISMA 2014. Onno Terlouw & Bert Zoetemeyer Contactdag Bestuursleden VISMA 2014 Onno Terlouw & Bert Zoetemeyer Onderwerpen Ontwikkeling ledental - VISpas 2013/14 VISpascampagne 2014 Wedstrijdjaar 2014 Sportvisserij in de media Visstandbeheer Controle

Nadere informatie

Aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de heer mr. K.G. de Vries Staatssecretaris van Financiën de heer drs. W.J.

Aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de heer mr. K.G. de Vries Staatssecretaris van Financiën de heer drs. W.J. Aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de heer mr. K.G. de Vries Staatssecretaris van Financiën de heer drs. W.J. Bos Bijlagen -- Inlichtingen bij W.M.C. van Zaalen Onderwerp Artikel

Nadere informatie

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 2.5.2013 COM(2013) 250 final 2013/0133 (COD) Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD houdende wijziging van Verordening (EG) nr. 302/2009 van de

Nadere informatie

Aanlandplicht

Aanlandplicht Aanlandplicht 2016-2019 Carian Emeka Team EZ 3 personen RVO en NVWA Projectgroep uitvoeringsagenda implementatie aanlandplicht EZ / RVO /NVWA CVO Stichting de Noordzee LEI IMARES 2 De aanlandplicht doel

Nadere informatie

Nr. 24 juli 2011 Roofviscommissie. Voorzitter: Har Hendriks 0(031)

Nr. 24 juli 2011 Roofviscommissie. Voorzitter: Har Hendriks 0(031) Nr. 24 juli 2011 Roofviscommissie Plug-inn Hallo visvrienden. De vorige nieuwsbrief is alweer enige tijd geleden. Niet dat er in de tussentijd niets te vermelden valt maar je moet de tijd hebben om het

Nadere informatie

WAARSCHUWING. om dat wel even te doen, het kan u een berg gedoe en vooral, veel geld, besparen!

WAARSCHUWING. om dat wel even te doen, het kan u een berg gedoe en vooral, veel geld, besparen! WAARSCHUWING Kan jij van je boot aantonen Ik weet wel zeker dat meesten onder ons daar absoluut niet bij stil staan als ze een dag naar zee gaan om te vissen. Toch is er een héle goede reden om dat wel

Nadere informatie

De visserij. Frank Beens Groep 7

De visserij. Frank Beens Groep 7 De visserij Frank Beens Groep 7 Inhoud Inleiding Hoofdstukken 1. Geschiedenis 2. Waar wordt op gevist? 3. De Genemuider vissers 4. De visafslag 5. Vis is gezond 6. Vragen Eigen mening Bronvermelding Inleiding

Nadere informatie

Overleving ondermaatse zeebaars

Overleving ondermaatse zeebaars Overleving ondermaatse zeebaars Catch & Release lijngevangen zeebaars 21 December 2016, Pieke Molenaar Europese Unie, Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij Presentatie ter beantwoording van een

Nadere informatie

Handhaving Sportvisserij Zuid West Nederland presentatie op 28 april 2014 KNVvN. Philip Oprel Anjo Hoogendoorn BOA Sportvisserij Zuid West Nederland

Handhaving Sportvisserij Zuid West Nederland presentatie op 28 april 2014 KNVvN. Philip Oprel Anjo Hoogendoorn BOA Sportvisserij Zuid West Nederland Handhaving Sportvisserij Zuid West Nederland presentatie op 28 april 2014 KNVvN Philip Oprel Anjo Hoogendoorn BOA Sportvisserij Zuid West Nederland Casus: de groene groene BOA Plaats: Brouwershaven Tijdstip:

Nadere informatie

Visplan naam water. Eventueel een ondertitel. Illustratie. Eventueel het logo van de VBC

Visplan naam water. Eventueel een ondertitel. Illustratie. Eventueel het logo van de VBC VBC Visplan naam water Eventueel een ondertitel Illustratie Eventueel het logo van de VBC Statuspagina Titel Samenstelling E-mail Homepage Visplan naam water VBC Adresgegevens Bibliografische referentie:

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 46469 21 december 2015 Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 18 december 2015, nr. WJZ/15153904,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 59829 17 oktober 2017 Regeling van de Minister van Economische Zaken van 13 oktober 2017, nr. WJZ/17137096, tot wijziging

Nadere informatie

Hervorming van het Gemeenschappelijk Visserijbeleid (GVB)

Hervorming van het Gemeenschappelijk Visserijbeleid (GVB) Hervorming van het Gemeenschappelijk Visserijbeleid (GVB) Bouwen aan een betere toekomst voor vis en vissers Het EC-voorstel kort samengevat Maatregelen tegen overbevissing en ten gunste van duurzaam beheer

Nadere informatie

Datum 21 augustus 2017 Betreft Beantwoording vragen over het bericht Opzeggen vissersakkoord door Britten kan ramp zijn voor Nederland'

Datum 21 augustus 2017 Betreft Beantwoording vragen over het bericht Opzeggen vissersakkoord door Britten kan ramp zijn voor Nederland' > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Datum 21 augustus 2017 Betreft Beantwoording vragen over het bericht Opzeggen

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2012 2013 22 112 Nieuwe Commissievoorstellen en initiatieven van de lidstaten van de Europese Unie Nr. 1487 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN BUITENLANDSE

Nadere informatie

Wageningen IMARES Harder en zeebaars

Wageningen IMARES Harder en zeebaars Harder en zeebaars Biologie en visserij in Nederland en Europa Tammo Bult, Floor Quirijns, Harriët van Overzee, Stijn Bierman is een samenwerkingsverband tussen Wageningen UR en TNO Harder en Zeebaars

Nadere informatie

MINISTERIE VAN LANDBOUW

MINISTERIE VAN LANDBOUW MINISTERIE VAN LANDBOUW Bestuur voor Landbouwkundig Onderzoek Rijkscentrum voor Landbouwkundig Onderzoek - Gent RIJKSSTATION VOOR ZEEVISSERIJ - OOSTENDE (Directeur : P. HOVART) TEMPERATUUR EN VANGST P.

Nadere informatie

OPFRISAVONDEN. Controleurs Sportvisserij en Boa s. Sportvisserij Nederland, Bilthoven. 14 februari 2012

OPFRISAVONDEN. Controleurs Sportvisserij en Boa s. Sportvisserij Nederland, Bilthoven. 14 februari 2012 OPFRISAVONDEN Toine Aarts Frans Boonstra Frans Jaques George Hampsink Sportvisserij MidWest Nederland Controleurs Sportvisserij en Boa s Sportvisserij Nederland, Bilthoven 14 februari 2012 Programma 20.00

Nadere informatie

Voorstel vergunningsvoorwaarden snoekbaars

Voorstel vergunningsvoorwaarden snoekbaars Voorstel vergunningsvoorwaarden omtrent snoekbaars Opgesteld voor: Opgesteld namens: Opgesteld door: Onderwerp: Algemene Ledenvergadering Sportvisserij Fryslân Algemeen Bestuur Sportvisserij Fryslân Kantoor

Nadere informatie

Vismonitoring Grote Kreek Ouwerkerk. Terugvangproef bot en tarbot 2018

Vismonitoring Grote Kreek Ouwerkerk. Terugvangproef bot en tarbot 2018 Vismonitoring Grote Kreek Ouwerkerk Terugvangproef bot en tarbot 2018 Vismonitoring Grote Kreek Ouwerkerk Terugvangproef bot en tarbot 2018 In opdracht van: Sportvisserij Zuidwest Nederland Uitgevoerd

Nadere informatie

CBS: Meer werkende vrouwen op de arbeidsmarkt

CBS: Meer werkende vrouwen op de arbeidsmarkt CBS: Meer werkende vrouwen op de arbeidsmarkt Tussen maart en mei is het aantal mensen met een baan met gemiddeld 6 duizend per maand gestegen. De stijging is volledig aan vrouwen toe te schrijven. Het

Nadere informatie

betreffende de beperking van het gebruik van milieuschadelijke stoffen in de sportvisserij en het promoten van milieuvriendelijke alternatieven

betreffende de beperking van het gebruik van milieuschadelijke stoffen in de sportvisserij en het promoten van milieuvriendelijke alternatieven ingediend op 408 (2014-2015) Nr. 1 24 juni 2015 (2014-2015) Voorstel van resolutie van Sabine Vermeulen, Johan Verstreken, Gwenny De Vroe, Wilfried Vandaele, Valerie Taeldeman en Bart Nevens betreffende

Nadere informatie

Kenniskring garnaal NO

Kenniskring garnaal NO Kenniskring garnaal NO Introductie KK & bijvangsten Lauwersoog 9 oktober 2015 Europees Visserijfonds: Investering in duurzame visserij AGENDA 13:00 Kennismaking en verwachtingen 13:15 Aanlandplicht, wat

Nadere informatie

MINISTERIE VAN EZ T.A.V.IR. H.R. OFFRINGA POSTBUS 20401 2500 EK DEN HAAG. Afdeling Vis. Geachte heer Offringa,

MINISTERIE VAN EZ T.A.V.IR. H.R. OFFRINGA POSTBUS 20401 2500 EK DEN HAAG. Afdeling Vis. Geachte heer Offringa, Postbus 68 1970 AB IJmuiden MINISTERIE VAN EZ T.A.V.IR. H.R. OFFRINGA POSTBUS 20401 2500 EK DEN HAAG Afdeling Vis ONDERWERP Beperkingen zeebaars Geachte heer Offringa, POSTADRES Postbus 68 1970 AB IJmuiden

Nadere informatie

*** ONTWERPAANBEVELING

*** ONTWERPAANBEVELING Europees Parlement 2014-2019 Commissie visserij 2017/0241(E) 20.12.2017 *** ONTWERPAANBEVELING over het ontwerp van besluit van de Raad houdende opzegging van de Partnerschapsovereenkomst inzake visserij

Nadere informatie

1 HET AANVRAGEN VAN WEDSTRIJDEN OP FEDERATIEF WATER... 2

1 HET AANVRAGEN VAN WEDSTRIJDEN OP FEDERATIEF WATER... 2 INHOUD: 1 HET AANVRAGEN VAN WEDSTRIJDEN OP FEDERATIEF WATER... 2 1.1 INLEIDING... 2 1.2 WEDSTRIJDMODULE... 2 1.3 WEDSTRIJDSOORTEN EN VERGOEDINGENREGELING... 2 1.4 HET INPLANNEN VAN WEDSTRIJDEN... 3 1.4.1

Nadere informatie

Ronde Tafel Discussie Zeebaars

Ronde Tafel Discussie Zeebaars Ronde Tafel Discussie Zeebaars Vrijdag 20 maart 2015 IMARES, IJmuiden. Aanleiding Op initiatief van de kenniskring Kleinschalige Kust- en zeevisserij werd afgelopen vrijdag 20 maart 2015 een bijeenkomst

Nadere informatie

Aalbeheer in Nederland in Europees perspectief

Aalbeheer in Nederland in Europees perspectief Combinatie van Beroepsvissers Aalbeheer in Nederland in Europees perspectief Naar samenwerking voor goed aalbeheer op maat met meer kennis over de aal en een gezonde binnenvisserij Arjan Heinen De aalstand

Nadere informatie

BIJLAGEN. bij het. voorstel voor een verordening van de Raad

BIJLAGEN. bij het. voorstel voor een verordening van de Raad EUROPESE COMMISSIE Brussel, 20.6.2014 COM(2014) 378 final ANNEXES 1 to 3 BIJLAGEN bij het voorstel voor een verordening van de Raad tot wijziging van Verordening (EU) nr. 43/2014 van de Raad ten aanzien

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 23 september 2009 (24.09) (OR. en) 13632/09 PECHE 231

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 23 september 2009 (24.09) (OR. en) 13632/09 PECHE 231 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 23 september 2009 (24.09) (OR. en) 13632/09 PECHE 231 VOORSTEL van: de Europese Commissie d.d.: 23 september 2009 Betreft: Voorstel voor een verordening van de Raad houdende

Nadere informatie

Informatiebulletin November November 2012

Informatiebulletin November November 2012 Informatiebulletin November 2012 November 2012 Colofon Contactgegevens T 070-3784367 F 070-3786452 VR@mineleni.nl Directie Dierlijke Agroketens en Dierenwelzijn Uitvoering Visserijregelingen Prins Clauslaan

Nadere informatie

WERKDOCUMENT Deel 1. NL In verscheidenheid verenigd NL

WERKDOCUMENT Deel 1. NL In verscheidenheid verenigd NL EUROPEES PARLEMENT 2009-2014 Commissie visserij 2.3.2012 WERKDOCUMENT Deel 1 over een verordening van het Europees Parlement en de Raad tot wijziging van Verordening (EG) nr. 1185/2003 van de Raad betreffende

Nadere informatie

Rivierkreeftkorf - Mei 2017

Rivierkreeftkorf - Mei 2017 Rivierkreeftkorf - Mei 2017 Het innovatie-team van Blokland Visserij & Visserij Benodigdheden heeft een nieuw type (rivier)kreeftkorf ontwikkeld. De start van dit type innovatie dateert 2014. Na uitvoerige

Nadere informatie

*** ONTWERPAANBEVELING

*** ONTWERPAANBEVELING EUROPEES PARLEMENT 2009-2014 Commissie vervoer en toerisme 25.11.2013 2013/0020(E) *** ONTWERPAANBEVELING over het ontwerp van besluit van de Raad waarbij de lidstaten worden gemachtigd om de Overeenkomst

Nadere informatie

Presentatie Delta Tij. Sportvisserij in de Zuidwestelijke Delta

Presentatie Delta Tij. Sportvisserij in de Zuidwestelijke Delta Presentatie Delta Tij Sportvisserij in de Zuidwestelijke Delta Sportvisserij in de Zuidwestelijke Delta Door Wim de Vries Directeur Sportvisserij Zuidwest Nederland Sportvisserij in de Zuidwestelijke Delta

Nadere informatie

Combinatie van Beroepsvissers

Combinatie van Beroepsvissers Combinatie van Beroepsvissers 120 kleinschalige beroepsvissers op het binnenwater 7 regionale bonden 1 secretarieel medewerker CvB 2 fte tijdelijke ondersteuning Duurzaam gebruik van visbestanden in de

Nadere informatie

GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van

GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van EUROPESE COMMISSIE Brussel, 18.4.2017 C(2017) 2358 final GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE van 18.4.2017 tot wijziging van Gedelegeerde Verordening (EU) 2015/98 van de Commissie betreffende

Nadere informatie

Vissen in de Ardennen

Vissen in de Ardennen Vissen in de Ardennen Inleiding Bent u van plan om uw hengels mee te nemen op vakantie? Hier volgen enkele praktische tips die u kunnen helpen om uw favoriete sport in alle rust te beoefenen. Zoals in

Nadere informatie

KUSTVISSERIJ EN BESTUUR: BOODSCHAPPEN VANUIT DE OVERHEID

KUSTVISSERIJ EN BESTUUR: BOODSCHAPPEN VANUIT DE OVERHEID Bron: VLIZ Fotogalerij - Collectie Daniel Moeyaert, 2008 KUSTVISSERIJ EN BESTUUR: BOODSCHAPPEN VANUIT DE OVERHEID Kris Vandecasteele Kris Vandecasteele Stad Nieuwpoort Schepen van landbouw en visserij

Nadere informatie

STRATEGIE EN BELEID OPENBARE LIGPLAATSEN (SEBOL)

STRATEGIE EN BELEID OPENBARE LIGPLAATSEN (SEBOL) STRATEGIE EN BELEID OPENBARE LIGPLAATSEN (SEBOL) WBR 25 APRIL 2016 Danny de Roo, Peter Vervoorn Strategie Het resultaat van SeBOL is een integrale visie op, en aanpak van, de aanleg/modernisering/verplaatsing

Nadere informatie

Enquête waterplanten en sportvisserij

Enquête waterplanten en sportvisserij Sportvisserij Nederland Leijenseweg 115, 37 AD Bilthoven T. -584 www.sportvisserijnederland.nl Rapport (exclusief bijlagen) Enquête waterplanten en sportvisserij Omvang van het probleem en probleemlocaties

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2006 2007 30 195 Integraal Beheerplan Noordzee 2015 Nr. 20 BRIEF VAN DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT Aan de Voorzitter van de Tweede

Nadere informatie

Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD. tot wijziging van Verordening (EU) 2018/120 wat de vangstmogelijkheden voor Europese zeebaars betreft

Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD. tot wijziging van Verordening (EU) 2018/120 wat de vangstmogelijkheden voor Europese zeebaars betreft EUROPESE COMMISSIE Brussel, 4.9.2018 COM(2018) 613 final 2018/0321 (NLE) Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EU) 2018/120 wat de vangstmogelijkheden voor Europese zeebaars

Nadere informatie

Hengelsport Federatie Midden-Nederland Frank Bosman

Hengelsport Federatie Midden-Nederland Frank Bosman Hengelsport Federatie Midden-Nederland Frank Bosman 23-10-2017 Inbrengen viswater en pachtvergoedingen HSV Bijeenkomsten najaar 2017 Vanuit het beleidsdoel om meer wateren in de VISpas te krijgen ondervind

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 20463 22 juli 2013 Beleidsregel van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 12 juli 2013, nr. WJZ / 13117209, houdende

Nadere informatie

Gezamenlijke Kenniskringen IJsselmeervisserij en Binnenvisserij

Gezamenlijke Kenniskringen IJsselmeervisserij en Binnenvisserij Gezamenlijke Kenniskringen IJsselmeervisserij en Binnenvisserij www.kenniskringvisserij.nl Datum: 14-02-2011 Tijd: 19:00 22:00 uur Locatie: Vergadercentrum De Roef, Harderwijk Aanwezig: (Nederlandse Vissersbond/

Nadere informatie

SALV. ADVIES Invoering van een puntensysteem voor ernstige inbreuken in de zeevisserij. Strategische Adviesraad voor Landbouw en Visserij

SALV. ADVIES Invoering van een puntensysteem voor ernstige inbreuken in de zeevisserij. Strategische Adviesraad voor Landbouw en Visserij SALV Strategische Adviesraad voor Landbouw en Visserij ADVIES Invoering van een puntensysteem voor ernstige inbreuken in de zeevisserij SALV, 20 september 2012 (nr. 2012-15) Contactpersoon SALV: Dirk Van

Nadere informatie

Uitkomsten enquête over de Noordzee visbestanden 2011

Uitkomsten enquête over de Noordzee visbestanden 2011 Uitkomsten enquête over de Noordzee visbestanden 2011 Inger Wilms, Pvis. Dit artikel beschrijft de uitkomsten van de Noordzee enquête die afgelopen zomer gehouden is onder Noordzee vissers uit België,

Nadere informatie

Kopie aan Ministerie van Financiële Zaken

Kopie aan Ministerie van Financiële Zaken Aan Ministerie van Infrastructuur en Milieu Kopie aan Ministerie van Financiële Zaken Van Dr. N.E. Ligterink 1/6 Onderwerp Recente veranderingen in het Nederlandse oldtimerwagenpark De recente wijzigingen

Nadere informatie

Pagina 1. VRAGEN EN ANTWOORDEN AANLANDPLICHT - BASISSET Bijgewerkt op: 25 november 2014

Pagina 1. VRAGEN EN ANTWOORDEN AANLANDPLICHT - BASISSET Bijgewerkt op: 25 november 2014 VRAGEN EN ANTWOORDEN AANLANDPLICHT - BASISSET Bijgewerkt op: 25 november 2014 In dit document wordt antwoord gegeven op een aantal veel gestelde vragen over de aanlandplicht. Aan de publicatie kunnen geen

Nadere informatie

{COM(2006) 684 definitief} {SEC(2006) 1449}

{COM(2006) 684 definitief} {SEC(2006) 1449} COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, 20.11.2006 SEC(2006) 1448 WERKDOCUMENT VAN DE COMMISSIE Begeleidend document bij het Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

Nadere informatie

Project Best Practices II Tussenrapportage Innovatieprojecten aanlandplicht Selectiviteit Periode 1 maart december 2016

Project Best Practices II Tussenrapportage Innovatieprojecten aanlandplicht Selectiviteit Periode 1 maart december 2016 Project Best Practices II Tussenrapportage Innovatieprojecten aanlandplicht Selectiviteit Periode Opgesteld door: R. Martens d.d. 20 maart 2017 Inhoudsopgave 1. Algemene Projectinformatie...3 2. Voortgang

Nadere informatie

Trends in Zeevisserij 2013

Trends in Zeevisserij 2013 Trends in Zeevisserij 2013 Innovatie loont! 22 maart 2013, Kees Taal Trends Innovatie Ondernemerschap Verduurzaming Markt Trends Investeringen Prestaties: Kottervloot - Platvis - Garnalen - Flyshoot -

Nadere informatie

Beleid. Kleinschalig recreatief staand wantvissen. Augustus Versie: definitief 1

Beleid. Kleinschalig recreatief staand wantvissen. Augustus Versie: definitief 1 Beleid Kleinschalig recreatief staand wantvissen Augustus 2016 Versie: definitief 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Landelijke verbod... 3 1.2 Vrijstelling... 3 2 Landelijke voorwaarden... 4 2.1 Algemeen...

Nadere informatie

Een visie op de sportvisserij, de visstand en het visserijbeheer op de grote rivieren

Een visie op de sportvisserij, de visstand en het visserijbeheer op de grote rivieren Een visie op de sportvisserij, de visstand en het visserijbeheer op de grote rivieren Presentatie Visie Zilveren Stromen Programma: 14:30 Opening 14:35 Op weg naar Zilveren Stromen 14:40 Inhoudelijke toelichting

Nadere informatie

DAGRAPPORTEN PILOTPROJECT WOLHANDKRAB, SCHOON WIT VLEES UIT GESLOTEN GEBIED

DAGRAPPORTEN PILOTPROJECT WOLHANDKRAB, SCHOON WIT VLEES UIT GESLOTEN GEBIED Bijlage 2 DAGRAPPORTEN PILOTPROJECT WOLHANDKRAB, SCHOON WIT VLEES UIT GESLOTEN GEBIED Pagina 1 van 22 11-5-2015 aanmelding Apesca uitzetten fuiken bij EZ en NVWA Melding Klop uitzetten fuiken in database

Nadere informatie

Informatie Combi Kaag 2016 Optimist A,B en C - Splash A en B - RS Feva

Informatie Combi Kaag 2016 Optimist A,B en C - Splash A en B - RS Feva Informatie Combi Kaag 2016 Optimist A,B en C - Splash A en B - RS Feva Inschrijving Inschrijvingen via de website vóór peildatum 13 juni 2016: http://www.kwvdekaag.nl/combi_inschrijven.aspx Of schriftelijk

Nadere informatie

Deelnemende Vissers Rotgans/Bakker Schilder/Smit Last Klop. Rapportage door; Arjan Heinen Adviseur visserijbeheer bij de Combinatie van Beroepsvissers

Deelnemende Vissers Rotgans/Bakker Schilder/Smit Last Klop. Rapportage door; Arjan Heinen Adviseur visserijbeheer bij de Combinatie van Beroepsvissers Kenniskring IJsselmeervisserij & Kenniskring Binnenvisserij www.kenniskringvisserij.nl Onderzoek naar bijvangsten aan aal in aangepaste hokfuiken en schietfuiken. Verslag van een proef Deelnemende Vissers

Nadere informatie

Status wet DBA na kamerbrief 18 november

Status wet DBA na kamerbrief 18 november Status wet DBA na kamerbrief 18 november Intermediairs, brokers en MSP s Belangenbehartiging en lobby Streven naar een helder keurmerk 60 leden Bijna 5 Miljard aan inhuur onder beheer voor grotere inleners,

Nadere informatie

Clubwedstrijd 2: 7 maart 2015

Clubwedstrijd 2: 7 maart 2015 Clubwedstrijd 2: 7 maart 2015 Nadat onze eerste afspraak in Blankenberge door de te felle wind afgelast werd, stonden we allemaal op scherp om het seizoen aan te snijden. De vooruitzichten waren redelijk

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal POSTBUS EA DEN HAAG. Datum 30 september 2010 Betreft Dioxine in paling

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal POSTBUS EA DEN HAAG. Datum 30 september 2010 Betreft Dioxine in paling > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal POSTBUS 20018 2500 EA DEN HAAG Directie Agroketens en Visserij Prins Clauslaan 8 2595 AJ Den Haag Postbus

Nadere informatie

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD. betreffende bepaalde handelsnormen voor eieren

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD. betreffende bepaalde handelsnormen voor eieren COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN Brussel, 28.02.2006 COM(2006) 89 definitief Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD betreffende bepaalde handelsnormen voor eieren (door de Commissie ingediend)

Nadere informatie

SPAANSE VISSERIJ. Presentatie Sylvia Deepen LNV-Attachéweek 2009

SPAANSE VISSERIJ. Presentatie Sylvia Deepen LNV-Attachéweek 2009 SPAANSE VISSERIJ Presentatie Sylvia Deepen LNV-Attachéweek 2009 Feiten & Cijfers Beleid Prioriteiten GVB Feiten & Cijfers Spaanse visserijvloot grootste in de EU Spaanse visverwerkende industrie grootste

Nadere informatie

Uitzetten en onttrekken van aal en schubvis

Uitzetten en onttrekken van aal en schubvis Combinatie van Beroepsvissers Uitzetten en onttrekken van aal en schubvis Visie vanuit de beroepsbinnenvisserij Arjan Heinen Uitzet van glasaal en pootaal Al meer dan 100 jaar onderdeel van de beroepsbinnenvisserij

Nadere informatie

*** ONTWERPAANBEVELING

*** ONTWERPAANBEVELING EUROPEES PARLEMENT 2014-2019 Commissie visserij 10.4.2015 2014/0319(E) *** ONTWERPAANBEVELING over het ontwerp van besluit van de Raad betreffende de sluiting, namens de Europese Unie, van het protocol

Nadere informatie

Fish trading made easy. Handleiding

Fish trading made easy. Handleiding Fish trading made easy Handleiding Voorwoord Hartelijk dank voor uw interesse in Pefa elog. Deze service van Pefa bevat een online applicatie voor vissers die snel en simpel hun dagelijkse vangstregistratie

Nadere informatie

Recreatieve visserij onder de loep

Recreatieve visserij onder de loep onderzoek en beheer Recreatieve visserij onder de loep Tekst: Martin de Graaf, IMARES Fotografie: IMARES en Sportvisserij Nederland Hoeveel recreatieve vissers zijn er in Nederland en hoeveel vis vangen

Nadere informatie

Maatschappelijke waardering van Nederlandse landbouw en visserij 2017

Maatschappelijke waardering van Nederlandse landbouw en visserij 2017 Nederlandse landbouw en visserij 2017 Inhoud 1 Inleiding 03 2 Samenvatting en conclusies landbouw en visserij 3 Maatschappelijke waardering landbouw 09 4 Associaties agrarische sector 14 5 Waardering en

Nadere informatie

Onderzoek naar bijvangsten aan aal in aangepaste hokfuiken en schietfuiken. Verslag van een experiment

Onderzoek naar bijvangsten aan aal in aangepaste hokfuiken en schietfuiken. Verslag van een experiment Kenniskring IJsselmeervisserij & Binnenvisserij www.kenniskringvisserij.nl Onderzoek naar bijvangsten aan aal in aangepaste hokfuiken en schietfuiken. Verslag van een experiment Rapportage door Arjan Heinen

Nadere informatie

Verslag Regio-overleg Noord&West 28 februari 2012 te Haarlem

Verslag Regio-overleg Noord&West 28 februari 2012 te Haarlem Verslag Regio-overleg Noord&West 28 februari 2012 te Haarlem Aanwezig: Hengelsportvereniging Naam Hengelsportvereniging Naam Amsterdamse HV G. Veldhuisen HSV Velsen J. Oomen A. Van der Velden L. Noordzij

Nadere informatie

Evaluatie Regeling bijvangst van snoekbaars in de Friese boezem

Evaluatie Regeling bijvangst van snoekbaars in de Friese boezem Evaluatie Regeling bijvangst van snoekbaars in de Friese boezem 1 juni 2006 31 december 2015 December 2016 Pagina 1 Inhoudsopgave Pagina Voorwoord 3 1 Inleiding 4 1.1 Algemeen 4 1.2 Doelstelling 5 2 Opzet

Nadere informatie

Sportvisserij op het Twentekanaal

Sportvisserij op het Twentekanaal Sportvisserij op het Twentekanaal Het belang van het Twentekanaal voor de sportvisser Naar aanleiding van Verruiming Twentekanalen Fase 2, april 2014 Sportvisserij Oost Nederland Almelosestraat 1 8102

Nadere informatie

Notulen studiedag Haaien en Roggen

Notulen studiedag Haaien en Roggen Notulen studiedag Haaien en Roggen 26 november 2010 Aanwezig Wim van Densen (Voorzitter) Robert-Jan Croonen (Ministerie EL&I) Geert Meun (VisNed) Niels Brevé vervangt Jan-Willem Wijnstroom (Sportvisserij

Nadere informatie

Vereniging Roeiboothavens De Lingewal

Vereniging Roeiboothavens De Lingewal Vereniging Roeiboothavens De Lingewal De algemene ledenvergadering van de vereniging roeiboothavens De Lingewal, in vergadering bijeen op 8 februari 2016 te Asperen, gelet op artikel 18 van de Statuten,besluit

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 43716-n1 30 juli 2018 Rectifcatie: Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 26 juli 2018,

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 2 november 2009

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 2 november 2009 > Retouradres Postbus 16166 2500 BD Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 50 30 F 070 340

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot het hengelen in het provinciaal domein Puyenbroeck.te Wachtebeke

Reglement met betrekking tot het hengelen in het provinciaal domein Puyenbroeck.te Wachtebeke directie Sport & Recreatiedomeinen provinciaal domein Puyenbroeck Reglement met betrekking tot het hengelen in het provinciaal domein Puyenbroeck.te Wachtebeke Dit reglement beoogt het duurzaam beheer

Nadere informatie