Bouwen aan een veerkrachtige organisatie voor duurzaam succes.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bouwen aan een veerkrachtige organisatie voor duurzaam succes."

Transcriptie

1 Bouwen aan een veerkrachtige organisatie voor duurzaam succes. De Investors in People Standaard voor People Management als Hefboom voor organisaties die veerkrachtig, wendbaar en weerbaar willen werken en streven naar een High Performing niveau.

2 2 Inleiding Investors in People heeft in 1991 de standaard voor People Management geïntroduceerd. Investors in People is dé Standaard voor People Management en development. De Standaard is in 1991 geïnitieerd door de Britse overheid en sinds 2015 is er de zesde versie. Deze geheel vernieuwde Standaard is tot stand gekomen door internationale samenwerking en gebaseerd op de huidige inzichten en opvattingen op het gebied van People management en development. Het is nu een internationaal geaccepteerde Standaard en gewaardeerd keurmerk. De Investors in People standaard beschrijft wat er nodig is om mensen te leiden, te ondersteunen en te managen om duurzame resultaten te behalen. Met wereldwijd een groep van organisaties in 75 landen, biedt Investors in People organisatie de mogelijkheid om zich te onderscheiden voor goed werkgever- en ondernemerschap. Daarmee kunnen organisatie laten zien dat ze een geweldige werkplek zijn en zich richten op duurzaam succes. Kenmerk van de standaard is dat het organisaties een inzicht en verantwoording biedt of er goed (samen)gewerkt wordt in de organisatie. In veel organisaties wordt voornamelijk gebruikt gemaakt van cijfers. Waarbij de sturing en besluiten voornamelijk worden gebaseerd op cijfers. Een trend is waarneembaar dat organisaties dit ervaren als minder betrouwbaar en als een afleiding van het echte werk : Hitting the target, missing the point Organisatie vragen zich steeds meer af wat gebeurt er echt in onze organisatie. Doen we de juiste dingen en doen we ze goed. Zijn onze mensen voldoende weerbaar, wendbaar en slagvaardig om in te spelen en mee te kunnen op de veranderende verwachting van onze klanten en van de maatschappij. Kennen we eigenlijk wel onze capaciteiten en talenten van onze mensen. Is de wijze waarop we managen en met elkaar omgaan wel effectief. Met de geheel vernieuwde Internationale Standaard voor People management en Development biedt Investors in People organisaties de mogelijkheid de mensen in de organisatie hun mening en beleving te laten horen. Daarnaast kunnen organisaties zich met de benchmark spiegelen aan het ontwikkel en prestatieniveau in de sector. De Investors in People aanpak draagt bij aan veerkracht, wendbaarheid en werkplezier. Voor mens en organisatie!

3 3 IiP als Hefboom voor verbetering van prestatie en efficiency De ontwikkeling van de IiP Standaard gen 6 Onderzoek In de zoektocht naar wat maakt een organisatie succesvol en wat doen zij beter dan anderen hebben we vele tests en onderzoeken uitgevoerd met een aantal gangbare managementprincipes die algemeen in gebruik zijn bij High Performance organisaties. We wilden te weten komen of de focus op deze principes echt het verschil maken. Uit de analyses en de statistiek bleek dat zes factoren het meest bepalend zijn voor een effectieve groei in prestatie en efficiency. De factoren die het verschil maken in effectiviteit, groei in prestatie en efficiency Krachtige en inspirerende leiders Aanwezig zijn van krachtige kernwaarden Erkennen en waarderen van prestaties Structuur van het werk Continu verbeteren en vernieuwen Adopteren van duurzame praktijken E = PM3 Om het tastbaar te maken zochten we uit hoe deze factoren een verschil kunnen maken voor iedere organisatie. Kijkend naar de relatie tussen Efficiency (E) en People Management (PM) ontdekten we het Drie Effect. Organisaties die in houding en gedrag de focus leggen op bovenstaande factoren zijn effectiever en presteren op een hoger efficiency niveau dan organisaties die dat niet of beperkt doen. Uit het onderzoek blijkt dat organisaties die zich op drie of meer van deze principes focussen aanmerkelijke betere efficiency prestaties behalen, namelijk 8% boven het gemiddelde. Het succes ligt in de handen én in de concrete daden van leiders en managers zelf. Wie in een goede en directe verbinding staat met de medewerkers zal veel voor elkaar krijgen. Resultaat Het eindresultaat is een praktisch Raamwerk voor het bouwen van een veerkrachtige organisatie voor duurzaam succes met en door mensen.

4 4 Werken met de Investors in People Standaard voor People Management De wereld om ons heen verandert snel. Het lijkt ook steeds sneller te gaan. Gebrek aan veerkracht kan een organisatie in de problemen brengen. Werken met de Investors in People Standaard maakt uw organisatie veerkrachtig en uw mensen wendbaar en weerbaar. Het draagt bij aan een verhoging van de effectiviteit en efficiency. De Standaard bevat het gereedschap om mensen op een effectieve en goede manier te leiden, te ondersteunen en te managen om duurzame resultaten te behalen. Een internationaal onderscheidend keurmerk De Investors in People Standaard geeft de criteria voor High Performance door mensen. Dit praktische Raamwerk biedt de mogelijkheid om de effectiviteit van leiderschap en management in elke organisatie te benchmarken. Organisaties die Investors in People geaccrediteerd zijn, zijn daar trots op. Het keurmerk wordt namelijk al erkend in 75 verschillende landen. Deze landen waarderen organisaties die op een excellente manier hun mensen in een organisatie leiden, ondersteunen en managen. Waarom? Omdat zij er van overtuigd zijn dat de mensen in een organisatie het verschil maken. De Investors in People Standaard beschrijft de criteria en achtergrondinformatie over de algemene principes en de methodiek die deze criteria ondersteunen. Het is een praktische leidraad voor het behalen van de Investors in People-accreditatie. Daarnaast is het de wegwijzer voor iedereen die graag wil weten hoe je in je eigen team of organisatie verandering kunt managen en excellentie van mensen kunt bevorderen. Wat is een standaard? Een standaard geeft richting aan het streven naar en het bereiken van een bepaald kwaliteitsniveau. Criteria in standaarden bevatten kennis, principes en effectieve aanpakken, gevoed door ervaringen van topbestuurders uit het internationale werkveld. Om die reden is een standaard een zeer effectief middel om de performance van een organisatie te meten en te benchmarken met algemeen geldende principes. Een accreditatie op basis van een standaard geeft inzicht in het prestatieniveau ten opzichte van een specifieke branche. Onderzoek toont aan dat organisaties die Investors in People geaccrediteerd zijn, bovengemiddeld scoren op de prestatienormen die binnen de sector gelden. Investors in People is dé Standaard voor People Management. De Standaard is in 1991 geïnitieerd door de Britse overheid en sinds 2015 is er de zesde versie. Investors in People is een internationaal beschermd keurmerk en alleen geaccrediteerde organisaties krijgen het exclusieve recht om het keurmerk te voeren.

5 5 De Standaard, zesde generatie Het Raamwerk is gebaseerd op drie principes met negen indicatoren. Het is praktisch van structuur en inzichtelijk. In september 2015 werd de zesde generatie gelanceerd. Op basis van input uit mondiale best practices is deze herziene Standaard tot stand gekomen. Honderden academici, topmanagers van erkende organisaties en experts uit het internationale werkveld waren betrokken bij dit onderzoek dat heeft geleid tot deze zesde generatie van de Standaard. Een onderzoek dat zich richtte op de karakteristieken van organisaties die gedurende langere tijd duurzame groei hebben laten zien. Het eindresultaat is een praktisch Raamwerk voor duurzame prestaties met en door mensen. De zesde generatie van de Investors in People Standaard die in 2015 is uitgebracht, introduceert een Prestatiemodel met vier niveaus en negen nieuwe indicatoren. Deze indicatoren zijn gebaseerd op kenmerken van organisaties die het consequent beter doen dan vergelijkbare organisaties uit de sector. Met de introductie van dit Prestatiemodel omvat de zesde generatie van de Standaard nu een High Performance niveau dat gewaardeerd wordt met de waardering Platina. Dit niveau is toegevoegd als resultaat van een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door de University of Bath Management School. Deze toevoeging en verandering in de Standaard onderbouwt het verhoogde niveau van deze zesde generatie Standaard. Leading (leiden, aanvoeren) Doelen en richting geven in een snel veranderende omgeving en tegelijkertijd medewerkers motiveren, zijn essentiële vaardigheden geworden in vele rollen. High Performance organisaties stimuleren leiderschapsvaardigheden op elk niveau ten behoeve van uitstekende resultaten. Supporting (ondersteunen, faciliteren Succesvolle organisaties werken aan een plattere organisatiestructuur om besluitvorming te versnellen, klantgerichter te werken en wendbaarder te zijn. De voor-delen van deze aanpak zijn minder overhead, betere dienstverlening aan de klanten en meer zakelijk succes. Improving (verbeteren, vernieuwen) De beste organisaties zijn altijd op zoek naar kansen voor verbetering, hoe klein ook. Zij weten dat de som van kleine veranderingen hen in staat stelt excellent te presteren.

6 6 Ontdek de Standaard In de Standaard vindt u duidelijke en praktische criteria die leiden naar excellente prestaties van mensen en organisaties in elke sector. Er zijn geen bureaucratische eisen aan processen, strategie of papierwerk. Organisatie ambitie Leading Leiden, aanvoeren Supporting Ondersteunen, faciliteren Improving Verbeteren, vernieuwen Organisatie ambitie We investeren in mensen om prestaties te verbeteren. Daarom staan doelen en ambities centraal in het Investors in People Raamwerk. Voor elke indicator is de ambitie het vertrekpunt. Met de thema s en niveaus van iedere indicator kan worden beoordeeld of alle medewerkers handelen en denken conform de missie en visie en welke goede praktijken tot positieve resultaten leiden. In organisaties die acteren op het hoogste prestatieniveau zijn de best practices in alle lagen geïntegreerd en zorgen ze voor continuïteit en duurzame resultaten. Leading (leiden, aanvoeren) Doelen en richting geven in een veranderende omgeving en tegelijkertijd medewerkers motiveren, zijn essentiële vaardigheden geworden in vele rollen. High Performance organisaties bevorderen leiderschapsvaardigheden op elk niveau met als doel het behalen van uitstekende resultaten. De indicatoren van dit principe gaan na hoe duidelijk visie en doelen zijn en hoe goed leidinggevenden zijn in het inspireren en motiveren van medewerkers. Supporting (ondersteunen, faciliteren) Continu veranderen en verbeteren is in de huidige tijd voor velen gemeengoed geworden. Organisaties gericht op duurzaamheid hebben een platte organisatiestructuur. Op die manier is het mogelijk snel beslissingen te nemen, flexibel te opereren en klantgericht te werken. De Standaard onderzoekt de manier waarop medewerkers worden ondersteund om goed te presteren. Nagegaan wordt hoe de inrichting van taken en werkzaamheden is, hoe de beloningsstructuur werkt, hoe prestaties worden gemanaget en in hoeverre medewerkers autonoom zijn in het maken van beslissingen. Improving (verbeteren, vernieuwen) De beste organisaties omarmen verandering, flexibiliteit en continu verbeteren. De filosofie van continu verbeteren en vernieuwen is de basis van de Investors in People Standaard. Een duurzame organisatie zijn betekent aandacht hebben voor de ontwikkeling van competenties, middelen en plannen voor morgen. Het betekent voeding geven aan innovatie om steeds nieuwe wegen te vinden om de ambities van de organisaties waar te maken.

7 7 Drie principes, negen indicatoren en 27 thema s voor High Performing LEADING 1. Mensen leiden en inspireren 2. Uitdragen van de organisatiewaarden en -cultuur 3. Mensen in hun kracht zetten en betrekken Openheid en vertrouwen Motiveren van mensen om doelstellingen te behalen Ontwikkelen van leiderschapscompetenties Handelen in lijn met de waarden Eigen maken van de waarden Uitdragen van de waarden Mensen aanmoedigen Participeren en samenwerken Besluiten nemen SUPPORTING 4. Performance management 5. High Performance erkennen en belonen 6. Structureren van het werk Doelen stellen High Performance aanmoedigen Prestaties meten en beoordelen Een aanpak voor erkenning en beloning ontwikkelen Een cultuur van erkenning implementeren Mensen erkennen en belonen Rollen ontwerpen Autonomie creëren in rollen Samenwerken ondersteunen IMPROVING 7. Competenties ontwikkelen 8. Continu verbeteren en vernieuwen 9. Duurzaam succes nastreven Onderkennen van menselijk potentieel Faciliteren van leren en ontwikkelen Inzetten van de juiste mensen op het juiste moment Verbeteren met behulp van interne en externe bronnen Creëren van een cultuur van continu verbeteren en vernieuwen Stimuleren van innovatie Richten op de toekomst Verandering omarmen Begrijpen van de externe context

8 8 Het Prestatiemodel Steeds in beweging. Steeds verbeteren. Steeds voorop lopen. Elke indicator gebruikt een eenvoudige schaal om de effectiviteit van de People Management aanpak te doorgronden. Organisaties worden gemeten aan de hand van een Prestatiemodel met vier niveaus dwars door alle negen indicatoren heen, van Developed tot High Performing. Dit unieke model biedt de mogelijkheid om jaarlijks intern en extern de prestaties van organisaties te vergelijken. Elk niveau van Developed tot High Performing, beschrijft op een heldere manier hoe succesvol goede praktijken ingebed en vormgegeven zijn in de gehele organisatie. De niveaus van het Prestatiemodel Het Prestatiemodel bestaat uit vier niveaus die inzicht geven in de belangrijkste fases die een organisatie doormaakt op weg naar een volwassen (mature*) organisatie. De niveaus zijn niet gekoppeld aan de grootte of complexiteit van een organisatie. Een grote en complexe organisatie kan bijvoorbeeld opereren op het niveau van Developed. Tegelijkertijd kan een kleine, innovatieve organisatie op het niveau van High Performing zitten. Het niveau is niet afhankelijk van de complexiteit van de processen van een organisatie. De niveaus geven zicht op de dagelijkse werkwijzen die cruciaal zijn om te komen tot duurzame resultaten met en door de mensen. Daarom kunnen de indicatoren het best gezien worden als groeifases, van Developed tot High Performing. Het Investors in People Prestatiemodel Prestatieniveau 4 - High Performing Medewerkers en leidinggevenden nemen hun verantwoordelijkheid in het realiseren van duurzame, positieve resultaten en hebben daarbij oog voor verbetering. In het handelen en denken zijn de organisatie ambities en werkafspraken volledig en duurzaam geïntegreerd. Prestatieniveau 3 - Advanced Medewerkers en leidinggevenden stellen zich actief op in het realiseren van positieve resultaten en vertonen eigenaarschap ten opzichte van ambities en werkafspraken. Prestatieniveau 2 - Established Medewerkers en leidinggevenden zijn gecommitteerd aan de organisatie ambities en werkafspraken. Prestatieniveau 1 - Developed Medewerkers en leidinggevenden weten wat er van ze wordt verwacht. De organisatie ambities en werkafspraken zijn aanwezig en gecommuniceerd. *Het Investors in People Prestatiemodel is vormgegeven op basis van onderzoek naar het Capability Maturity Model (CMM). Het CMM is vervolgens doorontwikkeld door de Amerikaanse Universiteit Carnegie Mellon University, met het zogenaamde People Capability Maturity Model (P-CMM) als eindresultaat.

9 9 De benchmark en dashboard De online survey voor overzicht en inzicht in de effecten van People Management. Met de 27 thema s en de vier prestatieniveaus van de Standaard is het mogelijk een gedetailleerde analyse te maken. Benchmark Ieder team, iedere organisatie kan beter worden door zich extern te oriënteren en gebruik te maken van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied. Elk Investors in Peopleassessment biedt de mogelijkheid om de eigen prestaties te meten en te benchmarken. Door gebruik te maken van de informatie uit het assessment kunnen organisaties een cultuur van continu verbeteren en vernieuwen ontwikkelen. Dit door te focussen op verbeteringen op het gebied van leiderschap, motivatie, cultuur en betrekken van medewerkers Dashboard Geeft een overzicht van het effectiviteitsniveau van belangrijke managementprincipes (benchmark/dashboard) die het meest kunnen bijdragen aan prestatieverbetering. Ontdek uw prestatieniveau en vergelijk Wilt u weten hoe uw organisatie ervoor staat? Investors in People Nederland biedt u een aantal mogelijkheden om uw prestatieniveau te ontdekken. U kunt dat doen door een zelf-assessment, of een op zichzelf staand online onderzoek waaraan de gehele organisatie kan deelnemen of een assessment voor accreditatie. Zelf-assessment Via het gratis online zelf-assessment. Genereer online uw eigen persoonlijke zelfassessmentrapportage via IIP 40 online onderzoek Een online onderzoek waaraan de hele organisatie kan deelnemen. De mening van de medewerkers staat centraal in het onderzoek. De medewerkers krijgen 40 online vragen om een vergelijking te kunnen maken ten opzichte van de Standaard en met de resultaten van organisaties uit uw sector. U ontvangt van ons een rapportage met toelichting en voorstellen voor ontwikkeling en verbetering.

10 10 Accreditatie Het behalen van de Investors in People-accreditatie is een bijzondere prestatie. Het vraagt om oprechte betrokkenheid van het management, gepassioneerde medewerkers en een gezamenlijke focus op de ambities van de organisatie. Voor medewerkers betekent accreditatie dat ze werken in een organisatie met een High Performance cultuur en dat er een actieve betrokkenheid is bij hun persoonlijke ontwikkeling en succes. Voor klanten betekent het dat ze producten en diensten mogen verwachten met een hoge kwaliteit. Een accreditatie houdt in dat belanghebbenden een gerechtvaardigd vertrouwen kunnen hebben in de leiding en in de organisatie. Om de Investors in People-accreditatie te bereiken, start een organisatie met een erkenningsassessment. Het assessment wordt uitgevoerd door een geaccrediteerde practitioner die werkt volgens de internationale Investors in People-richtlijnen. Practitioners brengen ervaring, kennis en een netwerk met zich mee, waardoor zij garant staan voor een succesvol implementatietraject. Het assessment is praktisch en efficiënt door de mix van een online assessment, interviews en een contextdiscussie met de leiding. Elk assessment wordt uitgevoerd op basis van alle criteria in de Standaard, waardoor elk assessment kan leiden tot elk prestatieniveau. Het is een efficiënt en robuust proces dat een actueel beeld geeft van de prestaties van de organisatie. Stap één - Ontdekken Ontdek uw prestatieniveau via het gratis online zelf-assessment. Genereer online uw eigen zelf-assessmentrapportage via Daarna kunt u samen met een Investors in People-practitioner aan de slag om de organisatie ambitie en -doelen uit te werken. Elke stap in het proces wordt begeleid. Stap twee - Online assessment De mening van de medewerkers staat centraal in het assessment. De medewerkers krijgen 40 online vragen om zo snel een vergelijking te kunnen maken ten opzichte van de Standaard. Zo worden waardevolle gegevens verzameld om zeker te zijn dat elk assessment robuust en accuraat is en duidelijke inzichten geeft aan het managementteam. Stap drie - Discussie, interviews en observaties In de context meeting en in de één op één interviews wordt dieper ingegaan op de belangrijkste thema s, zoals die onder andere naar voren zijn gekomen uit het online assessment. De interviews hebben als doel dieper te spitten en op zoek te gaan naar sterktes en mogelijkheden voor verbetering. Het aantal interviews hangt af van het aantal deelnemers aan het online assessment. Stap vier - Feedback/Feedforward-sessie en rapportage Is deze sessie wordt verslag gedaan van de resultaten uit het onderzoek (onlineassessment en de interviews). Samen met u zal de practitioner nadenken over de vervolgstappen om te komen tot realisatie van de organisatie ambities en een hoger prestatieniveau. Het accreditatierapport geeft: een onderbouwing van het accreditatieniveau, uw positie in de internationale benchmark en een ontwikkel- en verbeterplan met acties voor het realiseren van de ambities. Ongeacht de uitkomst bent u in staat de prestaties van uw organisatie te vergelijken met eerdere assessments en/of met benchmarkgegevens uit de sector. Dit kan het moment zijn om te vieren.

11 11 Erkenningsniveaus Het minimumniveau voor accreditatie is het behalen van het niveau Developed op alle negen indicatoren. Voordat u van start gaat met een erkenningsassessment kunt u met het gratis online zelf-assessment een indruk krijgen hoe uw organisatie ervoor staat. De aanvullende accreditatieniveaus geven een hoger prestatieniveau weer op het gebied van management van medewerkers. Deze hogere niveaus zijn gebaseerd op internationale vergelijkingen met de beste praktijkvoorbeelden uit de sector. Voor een hogere waardering en accreditatie dient aan de onderstaande criteria te worden voldaan. Voor meer informatie of een afspraak: T: E: info@iipnl.nl W.

Investors in People en High Performing De IIP Hefboom voor duurzaam succes van organisaties en teams

Investors in People en High Performing De IIP Hefboom voor duurzaam succes van organisaties en teams Investors in People en High Performing De IIP Hefboom voor duurzaam succes van organisaties en teams 2 Werken met de Investors in People Standaard voor People Management De Standaard bevat het gereedschap

Nadere informatie

Bouwen aan een veerkrachtige organisatie voor duurzaam succes.

Bouwen aan een veerkrachtige organisatie voor duurzaam succes. Bouwen aan een veerkrachtige organisatie voor duurzaam succes. De Investors in People Standaard voor People Management als Hefboom voor organisaties die veerkrachtig, wendbaar en weerbaar willen werken

Nadere informatie

Bouwen aan een veerkrachtige organisatie voor duurzaam succes.

Bouwen aan een veerkrachtige organisatie voor duurzaam succes. Bouwen aan een veerkrachtige organisatie voor duurzaam succes. De Investors in People Standaard voor People Management als Hefboom voor organisaties die veerkrachtig, wendbaar en weerbaar willen werken

Nadere informatie

De Standaard voor People Management Een kennismaking

De Standaard voor People Management Een kennismaking De Standaard voor People Management Een kennismaking Outperformance: het vermogen van een organisatie resultaten te bereiken die consequent beter zijn dan een vergelijkbare groep Outperformer: een organisatie

Nadere informatie

Organisatieverandering met Investors in People

Organisatieverandering met Investors in People Organisatieverandering met Investors in People Hoe ziet de cultuur in uw organisatie eruit? Draagt deze cultuur bij aan het realiseren van de organisatie-ambities? En hoe kun je als dat gewenst is een

Nadere informatie

Van medewerkertevredenheid naar medewerkerparticipatie

Van medewerkertevredenheid naar medewerkerparticipatie Van medewerkertevredenheid naar medewerkerparticipatie Programma Inleiding Presentatie van onderzoeksresultaten Een praktijkverhaal Verdere toelichting op het IiP/MTO traject Pauze met gelegenheid tot

Nadere informatie

Van medewerkertevredenheid naar medewerkerparticipatie

Van medewerkertevredenheid naar medewerkerparticipatie Van medewerkertevredenheid naar medewerkerparticipatie Programma Inleiding Presentatie van onderzoeksresultaten Een praktijkverhaal Verdere toelichting op het IiP/MTO traject Pauze met gelegenheid tot

Nadere informatie

Leiderschap De invloed van teamleiders op de teamprestaties

Leiderschap De invloed van teamleiders op de teamprestaties Leiderschap De invloed van teamleiders op de teamprestaties Een People Analytics onderzoek door Introductie: Waarom onderzoek naar leidinggevenden in een callcenter? Een organisatie ontwikkelt wanneer

Nadere informatie

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together Gids voor werknemers Rexel, Building the future together Editorial Beste collega s, De wereld om ons heen verandert snel en biedt ons nieuwe uitdagingen en kansen. Aan ons de taak om effectievere oplossingen

Nadere informatie

Investors in People. Info van het IiP-blog: http://investorsinpeople.spaces.live.com. 25-4-2008 www.willemscheepers.eu

Investors in People. Info van het IiP-blog: http://investorsinpeople.spaces.live.com. 25-4-2008 www.willemscheepers.eu Investors in People Info van het IiP-blog: http://investorsinpeople.spaces.live.com De plaats van IiP. Greiner & IiP IiP Cyclus. & de O-Meting Investors in People in het Organisatie Model www.willemscheepers.eu

Nadere informatie

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever Vitaliteit & Presteren Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Daar droom je toch van. Teamleden

Nadere informatie

STRATAEGOS CONSULTING

STRATAEGOS CONSULTING STRATAEGOS CONSULTING EXECUTIE CONSULTING STRATAEGOS.COM WELKOM EXECUTIE CONSULTING WELKOM BIJ STRATAEGOS CONSULTING Strataegos Consulting is een strategie consultancy met speciale focus op strategie executie.

Nadere informatie

Investors in People Werken met De Standaard

Investors in People Werken met De Standaard Investors in People Werken met De Standaard plannen uitvoeren beoordelen Praktische toelichting op de principes, indicatoren en bewijzen van de IiP-Standaard Juni 2005 1-14 Opbouw van de Standaard De principes

Nadere informatie

HR Performance Management

HR Performance Management HR Performance Management Door: Bernadette van de Laak Inleiding Bij Performance Management (PM) gaat het erom dat menselijk kapitaal binnen een organisatie dusdanig wordt georganiseerd, dat stijging van

Nadere informatie

versie: 2005 Strategieën ontwikkelen om de prestaties van de organisatie te verbeteren Plannen De Investors In People standaard

versie: 2005 Strategieën ontwikkelen om de prestaties van de organisatie te verbeteren Plannen De Investors In People standaard versie: 2005 De Investors In People standaard Strategieën ontwikkelen om de prestaties van de organisatie te verbeteren Plannen Een Investor in People ontwikkelt effectieve strategieën om de prestaties

Nadere informatie

Resultaatgericht Management (3 daags)

Resultaatgericht Management (3 daags) Resultaatgericht Management (3 daags) Steviger sturen op resultaten en verwachtingen? En dit in een omgeving waar u met minder mensen meer moet bereiken? In de training Resultaatgericht Management ontdekt

Nadere informatie

Key success actors. De rol van middenmanagement bij strategische veranderingen. Onderzoek door Turner en de Rotterdam School of Management

Key success actors. De rol van middenmanagement bij strategische veranderingen. Onderzoek door Turner en de Rotterdam School of Management Key success actors De rol van middenmanagement bij strategische veranderingen Onderzoek door Turner en de Rotterdam School of Management 1 Key success actors De rol van middenmanagement bij strategische

Nadere informatie

beter leren, fijner werken, sneller groeien Performance Management workshop HR Live congres 28-10-2014 The Courseware Company Welkom!

beter leren, fijner werken, sneller groeien Performance Management workshop HR Live congres 28-10-2014 The Courseware Company Welkom! beter leren, fijner werken, sneller groeien Performance Management workshop HR Live congres 28-10-2014 The Courseware Company Welkom! Agenda Introductie Performance Management Stellingen Afsluiting Luciano

Nadere informatie

smartops people analytics

smartops people analytics smartops people analytics Introductie De organisatie zoals we die kennen is aan het veranderen. Technologische ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden zorgen dat onze manier van werken verandert. Waar veel

Nadere informatie

5 CRUCIALE COMPETENTIES VOOR EEN DUURZAAM HRM/L&D DIMITRI MAENHOUDT

5 CRUCIALE COMPETENTIES VOOR EEN DUURZAAM HRM/L&D DIMITRI MAENHOUDT 5 CRUCIALE COMPETENTIES VOOR EEN DUURZAAM HRM/L&D DIMITRI MAENHOUDT WAT BETEKENT DUURZAAM? Duurzaam betekent aansluiten op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in

Nadere informatie

Opleidingsprogramma DoenDenken

Opleidingsprogramma DoenDenken 15-10-2015 Opleidingsprogramma DoenDenken Inleiding Het opleidingsprogramma DoenDenken is gericht op medewerkers die leren en innoveren in hun organisatie belangrijk vinden en zich daar zelf actief voor

Nadere informatie

AGRIFIRM PERFORMANCE MANAGEMENT REGELING AUGUSTUS 2015, VERSIE 2015-2

AGRIFIRM PERFORMANCE MANAGEMENT REGELING AUGUSTUS 2015, VERSIE 2015-2 AGRIFIRM PERFORMANCE MANAGEMENT REGELING AUGUSTUS 2015, VERSIE 2015-2 INLEIDING Bij Agrifirm maken onze mensen het verschil. De missie, visie en strategische doelen van Agrifirm worden door onze medewerkers

Nadere informatie

TH-SCI Sales Capability Indicator. Best Peter Sales Representative

TH-SCI Sales Capability Indicator. Best Peter Sales Representative Best Peter Sales Representative TH-SCI Sales Capability Indicator Dit rapport werd gegenereerd op 03-09-2013 door White Alan van Brainwave Ltd.. De onderliggende data dateren van 24-07-2013. OVER DE SALES

Nadere informatie

Het Management Skills Assessment Instrument (MSAI)

Het Management Skills Assessment Instrument (MSAI) Het Management Skills Assessment Instrument (MSAI) Het zelfbeoordelingsformulier Het doel van deze evaluatie is om u te helpen bij het bepalen van de belangrijkste aandachtsvelden van uw leidinggevende

Nadere informatie

Organisatie principes

Organisatie principes Organisatie principes Een overzicht van organisatie principes die als richtsnoer dienen bij het vormgeven van flexibele, innovatieve organisaties. Deze principes zijn gebaseerd op de Moderne Sociotechniek.

Nadere informatie

Ontwikkeling van processen en medewerkers binnen uw organisatie

Ontwikkeling van processen en medewerkers binnen uw organisatie Ontwikkeling van processen en medewerkers binnen uw organisatie De voordelen van de P4P aanpak: Grotere klanttevredenheid Beheersbare werkprocessen Continu verbeteren van prestaties Grotere betrokkenheid

Nadere informatie

Investors in People Werken met De Standaard

Investors in People Werken met De Standaard Investors in People Werken met De Standaard Praktische toelichting op de principes, indicatoren en bewijzen van de Investors in People -Standaard Plannen Uitvoeren Beoordelen Opbouw van de IiP-Standaard

Nadere informatie

Ontwikkeling De invloed van gedrag op prestatie

Ontwikkeling De invloed van gedrag op prestatie Ontwikkeling De invloed van gedrag op prestatie Een People Analytics onderzoek door Belangrijkste bevindingen De resultaten uit het onderzoek onder de accountmanagers geven duidelijk verschillende patronen

Nadere informatie

SLOW & QUICK SCAN COPE 7

SLOW & QUICK SCAN COPE 7 Onderstaand treft u zowel een SLOW als een QUICK SCAN aan voor uw organisatie volgens de COPE 7 organisatie principes. De SLOW SCAN: Als uw antwoord op een hoofdvraag NEE betreft, dan scoort u 0 punten

Nadere informatie

Logo organisatie. EFQM Excellence. Organisatie naam

Logo organisatie. EFQM Excellence. Organisatie naam Logo organisatie EFQM Excellence Recognised for Excellence Organisatie naam Verantwoordelijke (België) 2004 EFQM Het is de bedoeling van EFQM om het algemene gebruik van dit materiaal binnen bedrijven

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

Kwaliteitszorg met behulp van het INK-model.

Kwaliteitszorg met behulp van het INK-model. Kwaliteitszorg met behulp van het INK-model. 1. Wat is het INK-model? Het INK-model is afgeleid van de European Foundation for Quality Management (EFQM). Het EFQM stelt zich ten doel Europese bedrijven

Nadere informatie

Training Lean Green Belt. Incompany Inclusief Green Belt certificaat

Training Lean Green Belt. Incompany Inclusief Green Belt certificaat Training Lean Green Belt Incompany Inclusief Green Belt certificaat Deze training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Daarnaast staan we ook stil

Nadere informatie

GLOBAL TALENT SOLUTIONS HEALTHCARE PHARMACEUTICALS & MEDICAL DEVICES

GLOBAL TALENT SOLUTIONS HEALTHCARE PHARMACEUTICALS & MEDICAL DEVICES GLOBAL TALENT SOLUTIONS HEALTHCARE PHARMACEUTICALS & MEDICAL DEVICES HUDSON RECRUITMENT & TALENT MANAGEMENT DE BESTE PROFESSIONALS VOOR SALES, MARKETING, HR EN GENERAL MANAGEMENT Ze zijn schaars: professionals

Nadere informatie

Vastgesteld november 2013. Visie op Leren

Vastgesteld november 2013. Visie op Leren Vastgesteld november 2013. Visie op Leren Inhoudsopgave SAMENVATTING... 3 1. INLEIDING... 4 1.1 Aanleiding... 4 1.2 Doel... 4 2. VISIE OP LEREN EN ONTWIKKELEN... 6 2.1 De relatie tussen leeractiviteiten

Nadere informatie

Inspirerend leiderschap

Inspirerend leiderschap Inspirerend leiderschap Bart Voortman, directeur Achmea Facilitair Bedrijf en Documentlogistiek Inspireren Als je een boot wilt bouwen, moet je niet het hout laten zoeken of de taken gaan verdelen. Je

Nadere informatie

HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN

HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN MENSEN ZIJN HET HART VAN UW SUCCES BEDRIJVEN DIE DE BESTE MENSEN AAN ZICH WETEN TE BINDEN, PRESTEREN BETER. MAAR

Nadere informatie

wetenschappelijk gevalideerde tool en leiderschaps- en managementkwaliteiten

wetenschappelijk gevalideerde tool en leiderschaps- en managementkwaliteiten De individuele feedforward analyse geeft u inzicht in uw management- en leiderschapskwaliteiten en hoe u deze verder verstevigt en inzet. U ontdekt hoe u met uw kwaliteiten nóg meer het verschil maakt

Nadere informatie

Training Lean Green Belt

Training Lean Green Belt Training Lean Green Belt Deze training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Daarnaast staan we ook stil bij de vaardigheden die je nodig hebt om deze

Nadere informatie

Ontdek de verborgen schat in onderhoud

Ontdek de verborgen schat in onderhoud Ontdek de verborgen schat in onderhoud Zoektocht naar waarde Zoektocht naar waarde Zoektocht naar waarde Zoektocht Zoektocht naar waarde Zoektocht naar waarde Zoektocht naar waarde Zoektocht Zoektocht

Nadere informatie

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent Management Development is een effectieve manier om managementpotentieel optimaal te benutten en te ontwikkelen in een stimulerende en lerende omgeving. De manager van vandaag moet immers adequaat kunnen

Nadere informatie

1300 collega s in Nederland 800 monteurs op de weg 14 vestigingen huishoudens in service 1.1 mln. contacten

1300 collega s in Nederland 800 monteurs op de weg 14 vestigingen huishoudens in service 1.1 mln. contacten Agenda Voorstellen Feenstra Service missie en doelstellingen Service Excellence Scan & output Colorscan zorgt voor extra inzichten Aanpak Service Excellence missie Realisatie & resultaten 1300 collega

Nadere informatie

POWER SESSIE 1.0: WAAR IS TE VERBETEREN?

POWER SESSIE 1.0: WAAR IS TE VERBETEREN? CHANGE POWER SESSIE 1.0: WAAR IS TE VERBETEREN? 9 Wet- en Regelgeving 8 Financiën 7 Inkoop en logistiek 1 Strategie 6 Personeel en organisatie 2 Innovatie 5 Marketing en verkoop 3 Operationele Bedrijfsvoering

Nadere informatie

Les 1. Inleiding effectief leiderschap

Les 1. Inleiding effectief leiderschap Inleiding Leiderschap is de goede dingen doen, management is de dingen goed doen. P. Drucker Hartelijk welkom bij het 1op1 programma Effectief Leiderschap. Zoals de titel van het programma al suggereert,

Nadere informatie

Hefbomen van Leiderschap. Simpel. Voorspellend. Invloedrijk.

Hefbomen van Leiderschap. Simpel. Voorspellend. Invloedrijk. Hefbomen van Leiderschap Simpel. Voorspellend. Invloedrijk. Excellente Competentiemodellen Organisaties zoeken naar simpele, praktische middelen voor de ontwikkeling van leiderschap. Een grote focus op

Nadere informatie

Leiderschap gericht op zelforganisatie & performance

Leiderschap gericht op zelforganisatie & performance Leiderschap gericht op zelforganisatie & performance LEERGANG RGO MANAGER VOOR EFFECTIEF EN EFFICIËNT LEIDERSCHAP 1 van 6 Wat is de leergang RGO Manager? Wil je doelgerichter leren managen? Wil je meer

Nadere informatie

Sociale Innovatie / Goed Werkgeverschap

Sociale Innovatie / Goed Werkgeverschap Sociale Innovatie / Goed Werkgeverschap Geen luxe, maar noodzaak Rood Consult / Kees Rood Veldwerk OAT / Martin Veldhuizen Rood Consult richt zich op: ontwikkeling en prestatieverbetering van mensen en

Nadere informatie

De Agile Business Scan

De Agile Business Scan E-book De Agile Business Scan Naar een volgend Agile volwassenheidsniveau Door: Joyce Thijssen Inhoud Inleiding De basis: wetenschappelijk onderzoek Agile Business Scan Uitgangspunten Volwassenheidniveaus

Nadere informatie

Bedrijven die investeren in sociale innovatie hebben minder last van de crisis

Bedrijven die investeren in sociale innovatie hebben minder last van de crisis Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor 2009 Bedrijven die investeren in sociale innovatie hebben minder last van de crisis Rotterdam, 6 oktober 2009 INSCOPE: Research for Innovation heeft in opdracht

Nadere informatie

Veranderkracht. Doelen / werkwijze. Een genuanceerd beeld van de veranderkracht van jouw team.

Veranderkracht. Doelen / werkwijze. Een genuanceerd beeld van de veranderkracht van jouw team. Test naam Readiness scan Veranderen Datum 10-4-2013 Ingevuld door Peter Jansen Ingevuld voor Peter Jansen Team Testteam Context Studie: werk- of projectgroepen (PGO) Veranderkracht Een genuanceerd beeld

Nadere informatie

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk Gandhitraining Ongekende effecten in de praktijk Van persoonlijk naar inspirerend leiderschap Wil je jouw persoonlijke leiderschap verdiepen tot inspirerend leiderschap; je ambities vormgeven en anderen

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

Leiderschap bij organisatie verandering. Prof. dr. Janka Stoker Faculteit Economie en Bedrijfskunde Divosa, 22 mei 2015

Leiderschap bij organisatie verandering. Prof. dr. Janka Stoker Faculteit Economie en Bedrijfskunde Divosa, 22 mei 2015 1 1 Leiderschap bij organisatie verandering Prof. dr. Janka Stoker Faculteit Economie en Bedrijfskunde Divosa, 22 mei 2015 Het belang van leiderschap: overal om ons heen 2 Thema s 3 1. Wat is leiderschap?

Nadere informatie

Rapportage Portfolioscan voor

Rapportage Portfolioscan voor Rapportage Portfolioscan voor in samenwerking met Datum: 9 oktober 2018 Besproken met: deelnemers ronde tafel Opgesteld door: John Langelaar Inleiding Binnen uw organisatie is de Ruysdael Portfolioscan

Nadere informatie

Teammanager Administraties Bedrijfsvoering & ICT 36 uur per week Standplaats: Arnhem/Nijverdal

Teammanager Administraties Bedrijfsvoering & ICT 36 uur per week Standplaats: Arnhem/Nijverdal Ben jij onze nieuwe resultaatgerichte people Manager? Teammanager Administraties Bedrijfsvoering & ICT 36 uur per week Standplaats: Arnhem/Nijverdal Rijnbrink Groep (circa 200 medewerkers) adviseert en

Nadere informatie

Intern tevredenheidsonderzoek Facilitair Bedrijf. Improve through Reflection

Intern tevredenheidsonderzoek Facilitair Bedrijf. Improve through Reflection Improve through Reflection Intern tevredenheidsonderzoek Facilitair Bedrijf Tevredenheidsonderzoek onder klanten, medewerkers en interne klanten. Advies en verbetermanagement. eindgebruikers. de beleving

Nadere informatie

Het Mens Effect. hetmenseffect.nl

Het Mens Effect. hetmenseffect.nl Het Mens Effect hetmenseffect.nl Uw organisatiedoelen & het effect van talent In deze dynamische tijd vormt de mens weer de kern van succesvolle organisaties. Welke uitdaging ook, ICT-systemen, processen

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Bestuur KION. ERLY the consulting company Datum: mei 2019 Adviseurs: drs. Lilian Vos MSc.

Profielschets. Lid Raad van Bestuur KION. ERLY the consulting company Datum: mei 2019 Adviseurs: drs. Lilian Vos MSc. Profielschets Lid Raad van Bestuur KION ERLY the consulting company Datum: mei 2019 Adviseurs: drs. Lilian Vos MSc. Katherine Diaz Inleiding KION is de grootste kinderopvangorganisatie van Nijmegen en

Nadere informatie

Leiderschap. Ruimte voor leiders en professionals. NCJ & Leeuwendaal Advies Ellen Joan Wessels Maaike Rutten

Leiderschap. Ruimte voor leiders en professionals. NCJ & Leeuwendaal Advies Ellen Joan Wessels Maaike Rutten Leiderschap Ruimte voor leiders en professionals NCJ & Leeuwendaal Advies Ellen Joan Wessels Maaike Rutten Advies Werkconferentie NCJ 21 maart 2019 VRAAG: Wat zijn de kenmerken van dé excellente leider?

Nadere informatie

Assessment Center voor Teamleiders

Assessment Center voor Teamleiders Assessment Center voor Teamleiders Wilt u weten of uw teamleider(s) werkelijk leidinggevende(n) zijn, of bent u daarvan al overtuigd maar vraagt u zich af of hij/zij past binnen de ontwikkelingen die uw

Nadere informatie

Inspirerend Management. in de zorg. Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap

Inspirerend Management. in de zorg. Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap Inspirerend Management Development in de zorg Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap Behoefte aan effectief leiderschap Vergroting van de invloed van de politiek en zorgverzekeraars

Nadere informatie

Inleiding. Morgen. Whitepaper: Betrokkenheid in bedrijf

Inleiding. Morgen. Whitepaper: Betrokkenheid in bedrijf Inleiding Geld verdienen. Voor de medewerker en het bedrijf belangrijke behoeften. Met een arbeidsrelatie vinden zij elkaar. De deal is rond, beide tevreden. Of nog niet? De wijze waarop de werkzaamheden

Nadere informatie

Leergang Leiderschap voor Professionals

Leergang Leiderschap voor Professionals Leergang Leiderschap voor Professionals Zonder ontwikkeling geen toekomst! Leergang Leiderschap voor Professionals Tijden veranderen. Markten veranderen, organisaties en bedrijven veranderen en ook de

Nadere informatie

Bilthoven, 9 november

Bilthoven, 9 november Bilthoven, 9 november 2011 1 Onze visie is dat er in alle organisaties een groot onbenut potentieel aanwezig is dat geïncasseerd kan worden door de bestaande middelen zoals processen, machines, informatie,

Nadere informatie

DE PERFECTE MATCH EEN NIEUWE KIJK OP HET VINDEN EN HERKENNEN VAN TALENT

DE PERFECTE MATCH EEN NIEUWE KIJK OP HET VINDEN EN HERKENNEN VAN TALENT DE PERFECTE MATCH EEN NIEUWE KIJK OP HET VINDEN EN HERKENNEN VAN TALENT WELKOM PROGRAMMA Welkom Introductie ORMIT Aan de slag! - Myrte Ferwerda - Ingrid van Tienen - Alla Liberova Deel 1: Je kan pas iets

Nadere informatie

E-HRM systemen die strategie met HR processen verbinden WHITE PAPER

E-HRM systemen die strategie met HR processen verbinden WHITE PAPER E-HRM systemen die strategie met HR processen verbinden WHITE PAPER E-HRM systemen die strategie met HR processen verbinden De nieuwe generatie E-HRM systemen onderscheidt zich niet alleen door gebruikersgemak

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAP EN SUCCESFACTOREN. Ruysdael onderzoek 2015

MEDEZEGGENSCHAP EN SUCCESFACTOREN. Ruysdael onderzoek 2015 MEDEZEGGENSCHAP EN SUCCESFACTOREN Ruysdael onderzoek 2015 Succes maak je samen Ruysdael is gespecialiseerd in innovatie van mens en organisatie. Vanuit de overtuiging dat je samen duurzame meerwaarde creëert.

Nadere informatie

Persoonlijk leiderschaps programma

Persoonlijk leiderschaps programma Persoonlijk leiderschaps programma Zet binnen acht weken grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Ben jij een druk bezette (young) professional en

Nadere informatie

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog E-book 49 vragen voor een effectieve continue dialoog Inleiding Door Jochem Aubel Veel organisaties hebben de ambitie om een continue dialoog op gang te brengen. Een doorlopend gesprek tussen medewerkers

Nadere informatie

Op weg naar een integraal kindcentrum. Janny Reitsma

Op weg naar een integraal kindcentrum. Janny Reitsma Op weg naar een integraal kindcentrum Janny Reitsma Programma: Verkenning van het integraal kindcentrum Leiderschap: mensen in beweging zetten Leiderschap: planmatig organiseren Leren als strategie voor

Nadere informatie

Opdracht transitiemanager voor de wijken

Opdracht transitiemanager voor de wijken Opdracht transitiemanager voor de wijken Deze opdracht beschrijft de rol van de transitiemanager voor de wijken in de implementatie van de strategie van Magentazorg en Actiezorg. De opdracht heeft een

Nadere informatie

Investors in People. Willem E.A.J. Scheepers MBA

Investors in People. Willem E.A.J. Scheepers MBA Investors in People. Willem E.A.J. Scheepers MBA LINCOLN STEFFENS I have seen the future and it works IiP = Meer dan Opleiden! (veel meer.) Recent Onderzoek Informeel Leren ( Research voor Onderwijs &

Nadere informatie

Hilde Sels Ria Van Huffel Ria Van Looveren

Hilde Sels Ria Van Huffel Ria Van Looveren Een kennismaking met het TRIS-instrument Hilde Sels (hilde.sels@khk.be) Ria Van Huffel (ria.vanhuffel@vsko.be) Ria Van Looveren (riavanlooveren.br@skynet.be) 2011-06-10 2 Overzicht in stappen 1 Wat is

Nadere informatie

Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio s. Leiderschapsprofiel strategisch leidinggevende

Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio s. Leiderschapsprofiel strategisch leidinggevende Leiderschapsprofiel strategisch leidinggevende Leidinggevende*: er zijn 6 hoofdrollen geïdentificeerd voor de leidinggevende en 3 niveaus van leiderschap, te weten strategisch, tactisch en operationeel.

Nadere informatie

Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang. Sandra Terwolbeck, Amstelveen 8 oktober 2008

Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang. Sandra Terwolbeck, Amstelveen 8 oktober 2008 Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang Sandra Terwolbeck, Amstelveen 8 oktober 2008 Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang Huidige uitdagingen voor organisaties Veranderd werknemersperspectief

Nadere informatie

NL COACH CONGRES 01/12/2017

NL COACH CONGRES 01/12/2017 Persoonlijke ontwikkeling van de sportcoach 60graden feedback assessment NL COACH CONGRES 0//07 MARK.KAPTEIN@SPORTCOACHEXCEL.NL YARA@PUREPERFORMANCECOACHING.NL WELKOM Be here Be safe Be well Doel vandaag

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse. Kandidaat-rapportage samenvatting. Demo Kandidaat 29 augustus 2011

TMA Talentenanalyse. Kandidaat-rapportage samenvatting. Demo Kandidaat 29 augustus 2011 TMA Talentenanalyse Kandidaat-rapportage samenvatting Demo Kandidaat 29 augustus 2011 Waddenring 24 2993 VE Barendrecht T 0180 848044 I www.priman.nl E info@priman.nl Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3 2. Betekenis

Nadere informatie

EFQM model theoretisch kader

EFQM model theoretisch kader EFQM model theoretisch kader Versie 1.0 2000-2009, Biloxi Business Professionals BV 1. EFQM model EFQM staat voor European Foundation for Quality Management. Deze instelling is in 1988 door een aantal

Nadere informatie

KANSEN EN UITDAGINGEN IN DE ICT-BRANCHE:

KANSEN EN UITDAGINGEN IN DE ICT-BRANCHE: WHITEPAPER KANSEN EN UITDAGINGEN IN DE ICT-BRANCHE: HOE ERVAART DE ICT-ER ZIJN WERK, EN HOE BEHOUD JE ALS WERKGEVER HET TALENT? DE ICT-BRANCHE IN BEELD ICT is booming business. ICT-talenten zijn gewild.

Nadere informatie

AGILE WERKEN Leer je eigen capaciteiten optimaal te benutten dankzij een effectieve samenwerking.

AGILE WERKEN Leer je eigen capaciteiten optimaal te benutten dankzij een effectieve samenwerking. AGILE WERKEN Leer je eigen capaciteiten optimaal te benutten dankzij een effectieve samenwerking T: +31 (0)20 24 022 44 E: info@gladwell.nl www.gladwell.nl WAT IS AGILE? Agile is een denkwijze die erop

Nadere informatie

Coaching voor CvO Overheidsorganisaties

Coaching voor CvO Overheidsorganisaties Coaching voor CvO Overheidsorganisaties Overheidsmanagers, keuzes en dilemma s Management bij de overheid verschilt wezenlijk van leidinggeven in het bedrijfsleven. Het goed kunnen opereren in de complexe

Nadere informatie

Kortom, van visie naar werkelijkheid!

Kortom, van visie naar werkelijkheid! Wie zijn wij Scopeworks is een internationaal bureau wat zich richt op executive search, interim management en consulting. Ons kantoor is gevestigd in Nederland en vanuit hier worden onze diensten wereldwijd

Nadere informatie

beter leren, fijner werken, sneller groeien Talent Management workshop HR Live congres 28-10-2014 The Courseware Company Welkom!

beter leren, fijner werken, sneller groeien Talent Management workshop HR Live congres 28-10-2014 The Courseware Company Welkom! Welkom! beter leren, fijner werken, sneller groeien Talent Management workshop HR Live congres 28-10-2014 The Courseware Company Agenda Introductie Talent Management Stellingen Afsluiting Luciano D Agnolo

Nadere informatie

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel STICHTING KINDANTE Visie Personeel Visie Personeel 1 Inleiding De onderwijskundige visie van stichting Kindante vormt de basis voor de wijze waarop de Kindantescholen hun onderwijs vormgeven. Dit vraagt

Nadere informatie

EEN VAN ONZE EXPERTS

EEN VAN ONZE EXPERTS EEN VAN ONZE EXPERTS For every situation, there is a suitable line from a song Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn

Nadere informatie

TAMTOM TALENTNAVIGATIE

TAMTOM TALENTNAVIGATIE TAMTOM TALENTNAVIGATIE EEN INTEGRALE ZIENSWIJZE ERNST JAN REITSMA Talent. Wat je goed kan. Passie. Wat je graag doet. Aandacht voor Talentontwikkeling Gallup, Wiseman, de Leadership Council en vele anderen

Nadere informatie

Talent Management. Inzicht in uw talenten

Talent Management. Inzicht in uw talenten Inzicht in uw talenten Medewerkers maken uw organisatie. Van receptioniste tot manager. De optelsom van hun talent en inzet bepalen het organisatiesucces. Productiviteit neemt toe wanneer uw mensen doen

Nadere informatie

BENUT DE KRACHT VAN UW MOOD MAKERS

BENUT DE KRACHT VAN UW MOOD MAKERS BENUT DE KRACHT VAN UW MOOD MAKERS ORGANISATIE ONTWIKKELING Welkom, Maak kennis met ons gedachtegoed. We vertellen u over onze visie, onze overtuiging, de Mood Maker filosofie, de GINK aanpak en ontwikkelen

Nadere informatie

Managementvoorkeuren

Managementvoorkeuren Toelichting bij de test Business Fit-ality Lange Dreef 11G 4131 NJ Vianen Tel: +31 (0)347 355 718 E-mail: info@businessfitality.nl www.businessfitality.nl Business Fit-ality Met welk type vraagstuk bent

Nadere informatie

De motor van de lerende organisatie

De motor van de lerende organisatie De motor van de lerende organisatie Focus op de arbeidsmarkt Naast het erkennen van leerbedrijven is Calibris verantwoordelijk voor ontwikkeling en onderhoud van kwalificaties in de sectoren zorg, welzijn

Nadere informatie

Molendijk Noord JE Rijssen

Molendijk Noord JE Rijssen Molendijk Noord 80 www.invented.nl 7461 JE Rijssen info@invented.nl Invented is opgericht met als doel; Focus op kostbare zaken en duurzame groei. Hoe groter je bedrijf en hoe sneller het groeit, hoe moeilijker

Nadere informatie

WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten

WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten Expectations Management B.V. Burg. Van Nispenstraat 8A 7001 BS Doetinchem 0314-640523 mvb@expectations.nl Inleiding Deze White Paper beschrijft

Nadere informatie

Interne organisatie beïnvloedt effectiviteit en efficiëntie

Interne organisatie beïnvloedt effectiviteit en efficiëntie Interne organisatie beïnvloedt effectiviteit en efficiëntie Systematische vergelijking van de interne organisatie en prestaties van corporaties toont aan dat kleine corporaties met veel ervaring als maatschappelijke

Nadere informatie

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced Leiderschap trainingen Coachend Leidinggeven Leiderschap van Nu Leiderschap van Nu - Advanced Persoonlijke Effectiviteit trainingen Optimaal Omgaan met Tijd en Werkdruk Vergroot je Assertiviteit en Zelfvertrouwen

Nadere informatie

WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten

WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten Expectations Management B.V. Burg. Van Nispenstraat 8A 7001 BS Doetinchem 0314-640523 mvb@expectations.nl Inleiding Deze White Paper beschrijft

Nadere informatie

STRATEGIE IMPLEMENTATIE SUCCESFACTOREN

STRATEGIE IMPLEMENTATIE SUCCESFACTOREN STRATEGIE IMPLEMENTATIE FACTOREN 9 FACTOREN VOOR STRATEGIE IMPLEMENTATIE STRATAEGOS.COM STRATEGIE IMPLEMENTATIE ALS CONCURRENTIEVOORDEEL 1 2 3 4 5 Om succesvol te zijn en blijven moeten organisaties hun

Nadere informatie

Flexibel werken en organiseren

Flexibel werken en organiseren Flexibel werken en organiseren Flexibel werken en organiseren Inhoud Inhoud Inleiding De kracht van flexibiliteit Differentiatie in ontwikkeling en doorstroom gebaseerd op organisatieverschillen Aspecten

Nadere informatie