Thermometer. Concessies Stadsdienst Almere en Almere Streek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Thermometer. Concessies Stadsdienst Almere en Almere Streek"

Transcriptie

1 Thermometer Concessies Stadsdienst Almere en Almere Streek

2 Monitoring Kengetallen Introductie 2 Inleiding Na een Europese openbare aanbesteding heeft het college van B&W het busvervoer in Almere en tussen Almere en t Gooi en Amsterdam voor de jaren 2010 tot en met 2017 gegund aan Connexxion. Connexxion moet het busvervoer uitvoeren conform de voorwaarden en verplichtingen in de concessie. De gemeente monitort of Connexxion zich houdt aan de voorwaarden en verplichtingen. Als uit de monitor blijkt dat Connexxion niet (volledig) aan de voorwaarden en verplichting voldoet dan wordt Connexxion hier door de gemeente op aangesproken en gemaand de dienstverlening te verbeteren, waar nodig en mogelijk met ondersteuning van de gemeente. De gemeente kan daarbij gebruik maken van boetes en/of sancties. Connexxion voldeed in 2010 niet volledig aan de voorwaarden en verplichtingen van de concessies. De gemeente heeft Connexxion vervolgens gemaand de dienstverlening te verbeteren. Connexxion heeft vanaf 2011 op meerdere dienstverleningsaspecten een grote verbetering ten opzichte van 2010 gerealiseerd. Niet alle dienstverleningsaspecten zijn voldoende verbeterd. Omdat verbetering ook op die aspecten noodzakelijk is heeft de gemeente medio 2013 en medio 2014 Connexxion opnieuw gemaand om op specifieke aspecten de dienstverlening te verbeteren ondersteund door middel van financiële sancties. Connexxion heeft in 2014 laten zien dat zij zich inspant om aan de concessievoorwaarden van Almere te voldoen. De prestaties over 2014 in deze thermometer geven voldoende vertrouwen dat Connexxion zich wil inzetten om de dienstverlening richting de reizigers op een hoog niveau te handhaven en op bepaalde punten mogelijk nog te verbeteren. Met name op dienstverleningsaspecten als personeel en rituitval scoort Connexxion bijzonder goed. De aanlevering van ritgegevens voor actuele reisinformatie heeft Connexxion ook steeds beter onder de knie en voldoet nu nagenoeg aan de norm. De belangrijke aandachtspunten waarop Connexxion nog kan verbeteren zijn: vertrekpunctualiteit (niet te laat vertrekken), het correct halteren langs het perron en de reinheid van het interieur. De thermometer begint met een toelichting op de wijze waarop informatie wordt verzameld en enkele kengetallen die een beeld geven van de ontwikkeling van beide concessies.

3 3 Introductie Kengetallen Monitoring Gegevensverzameling Om te weten wat er in de concessie gebeurt en om te toetsen of Connexxion doet wat gedaan moet worden en wat geoffreerd is, is het noodzakelijk om gegevens te verzamelen. De gegevens worden uit de volgende bronnen verkregen: MIPOV: uit het exploitatiebeheersysteem en de OV-Chipkaart database worden de kwantitatieve gegevens over de uitvoering en het OV-gebruik verkregen. Connexxion levert deze rapportages maandelijks aan. Kwalitatief onderzoek: Door ieder kwartaal een gestandaardiseerd veldonderzoek te houden naar de gestelde kwaliteitseisen inzake personeel, reisinformatie, OV-chipkaart apparatuur, marketing en materieel is een beeld te verkrijgen of de vervoerder voldoet aan de gestelde eisen en de offerte. Het veldonderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau. Tot en met kwartaal 3 van 2011 was dit Probit, tussen 2012 en het eerste kwartaal Goudappel Coffeng. Vanaf het tweede kwartaal van 2014 is de monitoring overgenomen door Moventem. Door de meetwijzen en definities goed vast te leggen worden eventuele trendbreuken zoveel mogelijk voorkomen. GOVI: Connexxion levert voor de ingangsdatum van de dienstregeling de planning aan GOVI en levert continu actuele gegevens over de voertuigpositie en de stiptheid per halte. Deze gegevens worden enerzijds gebruikt voor dynamische reisinformatie en anderzijds voor monitoring. GOVI levert de informatie op verzoek aan de gemeente. KpVV klantenbarometer: Het onderzoek OV-Klantenbarometer is een landelijk onderzoek naar de mening van reizigers over het openbaar (stads- en streek)vervoer. Reizigers geven rapportcijfers aan verschillende aspecten die met hun reis te maken hebben. Het onderzoek wordt jaarlijks gehouden in bus, tram, metro, regionale trein en boot. Het onderzoek wordt steeds gehouden in de periode oktober-december.

4 Monitoring Kengetallen Introductie 4

5 5 Introductie Kengetallen Monitoring Kengetallen In dit deel van de thermometer zijn algemene kengetallen opgenomen over het busvervoer en de dienstverlening. De kengetallen hebben betrekking op: - Klanttevredenheid - Vervoerkundig - Dienstuitvoering - Sociale veiligheid

6 Monitoring Kengetallen Introductie 6

7 7 Introductie Kengetallen Monitoring Kengetal Klanttevredenheid Openbaar vervoer is er voor de reiziger. Daarmee is het oordeel van de klant belangrijk. Dat komt onder tot uiting in de klantenbarometer van het KpVV en het aantal klantreacties (klachten, vragen en suggesties). Figuren: Klachtontwikkeling (gemiddeld per kwartaal) Concessie Stadsdienst Almere (links) en Concessie Almere Streek (rechts) Het aantal klantreacties is tussen 2010 en 2014 afgenomen, zowel bij de stadsdienst als bij het streekvervoer. Deze afname werd voor een groot deel veroorzaakt door de forse afname van het aantal klachten en restituties dat samenhangt met de OV-chipkaart. Aan het begin en einde van een jaar is het aantal overige klachten hoger. Dit hangt samen met de introductie van een nieuwe dienstregeling en nieuwe tarieven.

8 Monitoring Kengetallen Introductie 8 Kengetal Klanttevredenheid De OV-klantenbarometer is een jaarlijks, landelijk klantonderzoek onder reizigers. Onderdeel van de klantenbarometer is een algemeen rapportcijfer per concessie. De klantenbarometer brengt in beeld hoe reizigers de kwaliteit van het openbaar vervoer in de concessies Almere Stad en Almere Streek waarderen en hoe dit zich verhoudt tot andere concessies in Nederland. Algemeen Stad Streek ,1 7, ,1 7, ,3 7, ,4 7, ,4 7,6 Ranking tov andere concessies Stad Streek (87) 5 (87) (75) 7 (75) (77) 34 (77) (77) 21 (77) Ranking t.o.v. vergelijkbare concessies Stad Streek (12) 2 (21) (8) 2 (21) (8) 13 (20) (8) 7 (20) Voor de stadsdienst geldt dat de waardering in de klantenbarometer in 2011, 2012 en 2013 steeds hoger was dan in het voorgaande jaar. De stadsdienst klom in die periode op ten opzichte van andere concessies in Nederland en vergelijkbare concessies. In 2014 is het cijfer gelijk gebleven op een 7,4 en daalde de stadsdienst iets in ranking. De dienstverlening in de concessie Streek wordt hoger gewaardeerd. In 2011 en 2012 hoorde de concessie tot de top-10 van Nederland qua klantwaardering. In 2013 scoorde het streekvervoer minder goed en zakte het fors in de ranking. In 2014 ging het cijfer weer omhoog naar een 7,6 en steeg de concessie Streek naar de 21 e plaats van alle concessies in Nederland. Het totaal aantal concessies in de ranking is steeds weergegeven tussen haakjes.

9 9 Introductie Kengetallen Monitoring Kengetal Vervoeraanbod Vervoeraanbod (in uren, ongewogen) Stad Streek Reizigerskilometers Stad Streek ,1 M 48,5 M ,6 M 52,5 M ,5 M 56,1 M M 56,8 M 2014 n.n.b n.n.b Ratio reizigersopbrengsten t.o.v. exploitatiesubsidie Stad Streek ,25 1, ,23 1, ,40 1, ,31 1, n.n.b. n.n.b. Sinds 2010 neemt het vervoeraanbod in uren in beide concessies gestaag af. De meest substantiële vermindering vond plaats in 2012 vanwege noodzakelijke bezuinigingen. Alleen in 2013 nam het vervoeraanbod toe, met name ten gunste van het voorzieningenniveau in Almere Poort De reizigerskilometers in de stadsdienst zijn in 2011 ten opzichte van 2010 aanzienlijk gedaald. Mogelijk is de economische recessie oorzaak van deze teruggang. Ondanks de in 2012 doorgevoerde bezuiniging op het vervoeraanbod, is het aantal reizigerskilometers sindsdien juist toegenomen. Het aantal reizigerskilometers in de streek is sinds 2010 fors toegenomen. De groei van het aantal reizigers is mogelijk het gevolg van de introductie het kwalitatief hoogwaardige R-net, met een aanmerkelijk groter vervoeraanbod vanaf het begin van deze concessieperiode. In 2013 lijkt deze groei te stabiliseren. De reizigersopbrengsten in de stadsdienst zijn tussen 2010 en 2013 toegenomen ten opzichte van de exploitatiesubsidie. Dit kan het gevolg zijn van de doorgevoerde bezuiniging waarbij minder rendabele ritten zijn komen te vervallen. De reizigersopbrengsten van 2014 zijn nog niet bekend. De reizigersopbrengsten in de streek zijn tussen 2010 en 2013 ook toegenomen ten opzichte van de exploitatiesubsidie laat echter een dip zien. Dit wordt veroorzaakt door lagere opbrengsten van abonnementen en is waarschijnlijk het gevolg van de wijze waarop abonnementopbrengsten in 2012 aan concessies werden toegewezen.

10 Monitoring Kengetallen Introductie 10 Kengetal Dienstuitvoering Dienstregelingssnelheid (km/u) Stad Streek ,8 40, ,4 40,9 Gereden ritten Stad Streek ,43% 99,60% ,52% 99,76% Ritten op tijd vertrokken (% tussen geplande tijd en norm) Stad (0s - 60s) Streek (0s - 120s) % 50% % 57% Ritten op tijd aangekomen (% minder dan 60s te laat) Stad (norm 90%) % % ,3 42, ,67% 99,79% % 66% % ,4 41, ,73% 99,78% % 73% % ,4 41, ,82% 99,79% % 80% %. De dienstregelingssnelheid van de stadsdienst liet tussen 2010 en 2012 een daling zien. Een mogelijke verklaring is uitbreiding van het aantal ritten naar Almere Poort. Tot eind 2013 reed de bus in Poort gemengd met het overige verkeer waardoor de gemiddelde snelheid beperkt was. Vanaf 2013 is een lichte verbetering te zien. De gemeente Almere en Connexxion zijn er op gericht om de neerwaartse trend om te buigen. Het aantal gereden ritten laat een positieve tendens zien en is goed. Het aantal ritten op tijd is te laag maar laat in 2013 en 2014 een positieve ontwikkeling zien. De dienstregelingssnelheid in het streekvervoer is aanzienlijk toegenomen tussen 2010 en 2014 met een piek in Tevens is de dienstuitvoering verbeterd: het aantal uitgevoerde ritten en het aantal ritten op tijd laat een positieve ontwikkeling zien.

11 11 Introductie Kengetallen Monitoring Kengetal Sociale veiligheid Een sociaal veilig bussysteem is een basisvoorwaarde voor het gebruik van de bus. Connexxion is als busvervoerder primair verantwoordelijk voor de sociale veiligheid in het voertuig. A B C K K Figuur: Ontwikkeling Concessie Stadsdienst Almere, (gemiddeld er kwartaal) 2013 K K K Connexxion en de gemeente gezamenlijk hebben vanaf 2010 een integraal pakket aan maatregelen doorgevoerd om het aantal incidenten zoveel mogelijk terug te dringen. Het aantal geregistreerde incidenten in de stadsdienst is sinds 2010 fors afgenomen. Het laatste kwartaal van 2014 is een toename te zien. Een toename van het aantal geregistreerde incidenten kan meerdere oorzaken hebben. Er vinden meer incidenten plaats, het aantal geregistreerde incidenten neemt toe door een hogere controledruk of de registratie van incidenten vindt strikter plaats K K K A: Strafbare incidenten B: Niet strafbare incidenten C: Overtreding huisregels In een reactie geeft Connexxion aan dat zij geen toename van het aantal strafbare incidenten in het laatste kwartaal van 2014 ervaren. Wel ervaren zij een toename van vandalisme en baldadigheid. Sociale veiligheid blijft een belangrijk aandachtspunt.

12 Monitoring Kengetallen Introductie 12 Kengetal Sociale veiligheid Een sociaal veilig bussysteem is een basisvoorwaarde voor het gebruik van de bus. Connexxion is als busvervoerder primair verantwoordelijk voor de sociale veiligheid in het voertuig. A B C K K K Figuur: Ontwikkeling Concessie Almere Streek, (gemiddeld per kwartaal) 2013 K K K K K Connexxion en de gemeente gezamenlijk hebben vanaf 2010 een integraal pakket aan maatregelen doorgevoerd om het aantal incidenten zoveel mogelijk terug te dringen. Ook bij het streekvervoer is het aantal incidenten sinds 2010 afgenomen. Wel is er in het laatste kwartaal van 2014 weer een toename te zien. A: Strafbare incidenten B: Niet strafbare incidenten C: Overtreding huisregels

13 13 Introductie Kengetallen Monitoring Monitoring concessievoorwaarden In dit deel van de thermometer is de dienstverlening vergeleken met de voorwaarden zoals opgenomen in de concessies. De monitoring heeft betrekking op: - Aanleveren dynamische gegevens t.b.v. reisinformatie - Punctualiteit - Rituitval - Sociale veiligheid - Afhandeling klachten - Aanleveren managementinformatie - Kwalitatieve aspecten dienstuitvoering (personeel, materieel, informatie, chipkaartapparatuur)

14 Monitoring Kengetallen Introductie 14

15 15 Introductie Kengetallen Monitoring Informatie voor DRIS Het aanleveren van gegevens middels koppelvlak 6 dient voor 98% volledig te zijn. De grondslag voor een eventuele boete op dit aspect is het aantal procentpunten lager dan de norm per week *. Uiterlijk 2 weken voor de ingangsdatum van een nieuwe dienstregeling moeten de gegevens die noodzakelijk zijn voor het vullen van de planning database (koppelvlak 1) door de concessiehouder digitaal aan de GOVIserver ter beschikking gesteld zijn. (Programma van Eisen, art. 21, lid B en Concessiebeschikkingen, bijlage Boetetabel). Geregistreerde ritten Afwijking in procentpunten per jaar * Norm 98% 98% 98% 98% 98% Meetperiode Week Week Week Week Maand Concessie Stadsdienst Almere Geregistreerde haltes Afwijking in procentpunten per jaar * Norm 98% 98% 98% 98% 96% Meetperiode Week Week Week Week Maand Concessie Stadsdienst Almere Concessie Almere Streek Concessie Almere Streek Constateringen: Koppelvlak 1 (planningsgegevens) wordt niet altijd tijdig geleverd. Daarnaast werd in 2014 meerdere malen een onjuiste dienstregeling aangeleverd. In de tabel zijn de afwijkingen in procentpunten voor koppelvlak 6 (vertrekberichten) ten opzichte van de norm weergegeven. Onderscheid wordt gemaakt naar het percentage geplande ritten waarvoor minimaal één bericht is ontvangen en het percentage geplande vertrekken van haltes waarvoor een bericht is ontvangen. * Vanaf 2014 wordt het aanleveren van koppelvlak 6 op een andere manier gemeten. Tussen 2010 en 2013 werd als grondslag de afwijking in procentpunten per week gehanteerd. Voor geregistreerde ritten en geregistreerde haltes werd één norm gebruikt, namelijk 98%. Vanaf 2014 wordt als grondslag de afwijking in procentpunten per maand gehanteerd. Ook wordt onderscheid gemaakt tussen geregistreerde ritten (norm is 98%) en geregistreerde haltes (norm is 96%). Op deze manier kunnen Connexxion en de Gemeente meer gericht werken aan het verbeteren van de kwaliteit op dit aspect. Om een zo objectief mogelijk beeld te geven van het functioneren van het reizigersinformatiesysteem zijn de cijfers voor koppelvlak 6 alleen gecorrigeerd als de GOVI-server om technische redenen geen (juiste) data heeft kunnen ontvangen of als de planningsbestanden onjuist waren. Er vindt geen correctie plaats vanwege overmacht zoals weers- of verkeersomstandigheden.

16 Monitoring Kengetallen Introductie 16 Informatie voor DRIS Het aanleveren van ritgegevens middels koppelvlak 6 dient voor 98%* volledig te zijn. Uiterlijk 2 weken voor de ingangsdatum van een nieuwe dienstregeling moeten de gegevens die noodzakelijk zijn voor het vullen van de planning database (koppelvlak 1) door de concessiehouder digitaal aan de GOVI-server ter beschikking gesteld zijn. (Programma van Eisen, art. 21, lid B) * Tussen 2010 en 2013 gold voor geregistreerde ritten en geregistreerde haltes een norm van 98%. Per 2014 wordt onderscheid gemaakt tussen geregistreerde ritten (norm is 98%) en geregistreerde haltes (norm is 96%). Deze wijziging hangt samen met een nieuwe manier van meten (zie vorige pagina). Tijdige en juiste levering van Koppelvlak 1 is voor verbetering vatbaar. De levering van koppelvlak 6 liet tot 2013 een positieve ontwikkeling zien maar is sinds het tweede kwartaal van 2013 weer verslechterd. Vanaf de tweede helft van 2014 is met name bij de stadsdienst herstel te zien maar verdere verbetering is in beide concessies nodig. Een mogelijke oorzaak voor de recente achteruitgang is de overstap van Connexxion naar een andere telecomprovider. Dit heeft Connexxion vooraf gemeld. De dagelijkse focus van Connexxion is er op gericht om de prestaties op dit aspect te verbeteren. Naar verwachting wordt begin 2015 een hogere score gehaald.

17 17 Introductie Kengetallen Monitoring Te vroeg vertrekken De concessievoorwaarde stelt dat het niet is toegestaan om van een halte te vroeg te vertrekken. In de metingen worden alleen vooraf vastgestelde tijdhaltes en knooppunten meegenomen. Dus niet alle haltes. (Programma van Eisen, art. 23, lid D) Figuur: Ontwikkeling Concessie Stadsdienst Almere, ( gemiddeld per kwartaal) Het aantal te vroeg vertrokken ritten laat sinds 2011 een substantiële positieve ontwikkeling zien. Toepassen afgesproken selectie: Met Connexxion is afgesproken om de tijdhaltes en meetperioden op de dag per 1 september 2012 aan te passen. Bij de aanpassing is als uitgangspunt de klantbeleving gehanteerd. Connexxion levert herijkte rapportages waarin deze aanpassing is toegepast. Het aantal te vroeg vertrokken ritten van een tijdhalte en knooppunt is significant gedaald en heeft een positieve trend. Na een lichte toename eind 2013 en begin 2014 is de trend vanaf de tweede helft van 2014 weer positief. Connexxion verklaart dat de focus op niet te laat vertrekken in combinatie met kleine afwijkingen in de boordcomputers kunnen leiden tot te vroeg vertrekken. Vanaf juli 2014 is de nauwkeurigheid door een update verbeterd. Een synchronisatieprobleem in mei 2014 heeft tot een tijdelijke stijging van te vroeg vertrekken geleid. Ook dit probleem is volgens Connexxion opgelost.

18 Monitoring Kengetallen Introductie 18 Te vroeg vertrekken De concessievoorwaarde stelt dat het niet is toegestaan om van een halte te vroeg te vertrekken. In de metingen worden alleen vooraf vastgestelde tijdhaltes en knooppunten meegenomen. Dus niet alle haltes. (Programma van Eisen, art. 23, lid D) Figuur: Ontwikkeling Concessie Almere Streek, ( gemiddeld per kwartaal) Het aantal te vroeg vertrokken ritten laat een substantiële positieve ontwikkeling zien. Toepassen afgesproken selectie: Met Connexxion is afgesproken om de tijdhaltes en meetperioden op de dag per 1 januari 2012 aan te passen. Bij de aanpassing is als uitgangspunt de klantbeleving gehanteerd. Connexxion levert herijkte rapportages waarin deze aanpassing is toegepast. Het aantal te vroeg vertrokken ritten van een tijdhalte en knooppunt is significant gedaald en heeft een positieve trend. Na een lichte toename eind 2013 en begin 2014 is de trend vanaf de tweede helft van 2014 weer positief. Mogelijke oorzaken voor deze ontwikkeling staan op de voorgaande pagina beschreven.

19 19 Introductie Kengetallen Monitoring Vertrekpunctualiteit Voor de concessie Stadsdienst Almere geldt dat 90% van de ritten niet meer dan 1 minuut (60 seconden) te laat van beginhaltes, knooppunten en tijdhaltes vertrekt. (Programma van Eisen, art. 23, lid E en F) Figuur: Ontwikkeling Concessie Stadsdienst Almere, De constateringen zijn in de tabel opgenomen. Het gaat hierbij om het percentage ritten dat binnen 0 en 60 seconden na de geplande vertrektijd vanaf geselecteerde tijdhaltes vertrekt. Voor de stadsdienst Almere geldt dat ongeveer een derde van de bussen meer dan 60 seconden te laat vertrekt. Het percentage op tijd zit ver onder de in de concessie gestelde norm. Bij de stadsdienst is vanaf 2013 een positieve ontwikkeling zichtbaar. Deze ontwikkeling zwakt echter af in het laatste kwartaal van 2013 en in Verdere verbetering is gewenst. Op verzoek van de Gemeente zal Connexxion onderzoeken wat de oorzaken zijn van het te laat vertrekken van ritten en welke verbetermogelijkheden er zijn. Maand Concessie Stadsdienst Almere 2014 Januari 67,2 Februari 68,3 Maart 68,3 April 68,9 Mei 67,4 Juni 66,1 Juli 67,1 Augustus 67,1 September 67,1 Oktober 66,7 November 67,4 December 67,0

20 Monitoring Kengetallen Introductie 20 Vertrekpunctualiteit Voor de concessie Almere Streek geldt dat 90% van de ritten niet meer dan 2 minuten (120 seconden) te laat van beginhaltes, knooppunten en tijdhaltes vertrekt. (Programma van Eisen, art. 23, lid E en F) Maand Concessie Almere Streek 2014 Januari 79,4 Februari 78,9 Maart 80.3 April 80,7 Mei 77,8 Juni 76,3 Juli 80,3 Augustus 82,7 September 81,4 Oktober 78,2 November 78,3 December 81,1 Figuur: Ontwikkeling Concessie Almere Streek, De constateringen zijn in de tabel opgenomen. Het gaat hierbij om het percentage ritten dat binnen 0 en 120 seconden na de geplande vertrektijd vanaf geselecteerde tijdhaltes vertrekt. In de concessie Almere Streek vertrekt ongeveer 20% van de ritten meer dan 120 seconden te laat. Het percentage op tijd zit ver onder de norm. Bij de streeklijnen is tussen 2010 en 2014 een positieve ontwikkeling zichtbaar die niet verder door lijkt te zetten. Structurele verbetering is gewenst. Op verzoek van de Gemeente zal Connexxion onderzoeken wat de oorzaken zijn van het te laat vertrekken van ritten en welke verbetermogelijkheden er zijn.

21 21 Introductie Kengetallen Monitoring Aankomstpunctualiteit Voor de concessie Stadsdienst Almere geldt dat op knooppunten en tijdhaltes 90% van de ritten niet meer dan 1 minuut (60 seconden) te laat aan dient te komen. (Programma van Eisen, art. 23, lid F) Figuur: Ontwikkeling Concessie Stadsdienst Almere, De constateringen zijn in de tabel opgenomen. Het gaat hierbij om het percentage ritten dat binnen 0 en 60 seconden na de geplande aankomsttijd op geselecteerde tijdhaltes aankomt. Het percentage op tijd aankomen zit structureel onder de norm. Vanaf 2013 is een positieve ontwikkeling ingezet in de richting van de norm. Vanaf medio 2014 is echter een terugval te zien waar verdere doorgroei juist gewenst is. Periode ConcessieStadsdienst Almere 2014 Januari 85,5 Februari 85,6 Maart 84,8 April 86,5 Mei 87,8 Juni 84,1 Juli 81,0 Augustus 81,5 September 81,7 Oktober 81,8 November 81,1 December 81,7

22 Monitoring Kengetallen Introductie 22 Rituitval Dienstregelinguren van ritten die geheel of gedeeltelijk niet hebben gereden, worden beschouwd als uitgevallen dienstregelinguren. Hierbij wordt gerekend met de daadwerkelijk uitgevallen dienstregelinguren. De uitval, gemeten in dienstregelinguren, mag ten hoogste 0,5% per kwartaal bedragen. (Programma van Eisen, art. 24) Periode Concessie Stadsdienst Almere Norm 0,5% Concessie Almere Streek Norm 0,5% Januari 0,22 0,24 Februari 0,25 0,24 Maart 0,14 0,09 April 0,18 0,19 Mei 0,17 0,22 Juni 0,25 0,24 Juli 0,23 0,22 Augustus 0,16 0,30 September 0,17 0,14 Oktober 0,17 0,19 November 0,11 0,18 December 0,14 0,24 Figuur: Ontwikkeling , Concessie Stadsdienst Almere (links) en Concessie Almere Streek (rechts) De constateringen zijn in de tabel opgenomen. Rituitval heeft vanaf 2010 een zeer positieve ontwikkeling laten zien en voldoet ruim aan de gestelde eisen. De piek in het laatste kwartaal van 2013 werd mogelijk veroorzaakt door een storm waardoor het busverkeer in Almere werd stilgelegd en softwarefouten in de bussen bij start van de nieuwe dienstregeling.

23 23 Introductie Kengetallen Monitoring Taken en verantwoordelijkheden sociale veiligheid Connexxion dient zich in te spannen voor een hoog niveau van sociale veiligheid, waarbij het klanttevredenheidsoordeel op het item veiligheid algemeen voor de stadsdienst minimaal een 7,5 en voor de streekdienst en R-net minimaal een 7,8 is. Bij het bepalen van het oordeel wordt gebruik gemaakt van de klantenbarometer van het KpVV. (Programma van Eisen, art. 38) Concessie Stadsdienst Almere Concessie Almere Streek ,2 7, ,4 7, ,3 7, ,4 7, ,2 7,7 De constateringen zijn in bovenstaande tabel opgenomen. Sociale veiligheid blijft een belangrijk aandachtspunt, met name in de concessie Stadsdienst Almere.

24 Monitoring Kengetallen Introductie 24 Klachtenafhandeling De concessiehouder neemt alle klachten in behandeling die betrekking hebben op het openbaar vervoer in de concessie. Klachten zijn correct en klantvriendelijk behandeld uiterlijk binnen 15 werkdagen na inzending van de klacht. (Programma van Eisen, art. 58) Periode Concessie Stadsdienst Almere Concessie Almere Streek Januari 5 5 Februari 3 1 Maart 1 1 April 1 1 Mei 2 2 Juni Juli 7 7 Augustus 3 1 September 3 1 Oktober 1 2 November 1 1 December 1 1 Figuur: Ontwikkeling Concessie Stadsdienst Almere en Concessie Almere Streek (gemiddeld per kwartaal) In de MIPOV2008-rapportages wordt het aantal klachten dat niet binnen een maand worden behandeld opgenomen. Dit is derhalve een verruiming van de concessievoorwaarde. De resultaten zijn opgenomen in de tabel. De afhandelingstermijn van de klachten laat een grillige ontwikkeling zien. De trend is positief. In 2013 zijn de resultaten structureel verbeterd. In de eerste helft van 2014 deed zich een piek voor in het aantal klachten met een te lange afhandelingstermijn met juni als grootste uitschieter. De afhandelingstermijn van klachten dient structureel op orde te zijn.

25 25 Introductie Kengetallen Monitoring Jaarplan en jaarverslag Concessievoorwaarden: a. De concessiehouder is verplicht voor 1 februari van enig jaar gedurende de concessie een Jaarplan op te stellen met concrete activiteiten voor het komende jaar en deze ter instemming voor te leggen aan de gemeente. b. Voor het eerste jaar van de concessie geldt de aanbieding van de concessiehouder als Jaarplan. c. Jaarlijks maakt de concessiehouder een evaluatie van de maatregelen en legt dit vast in een Jaarverslag welke voor 1 februari van enig jaar gedurende de concessie aan de gemeente verstrekt moet worden. d. De gemeente onthoudt instemming met het jaarplan als de indruk bestaat dat het plan onvoldoende garanties biedt op het behalen van de vereiste resultaten. (Programma van Eisen, art. 76) Constateringen: In 2011 zijn zowel het jaarplan 2011 en het jaarverslag 2010 geleverd in de vorm van een verbeterplan. In 2012, 2013 en 2014 zijn de jaarplannen en jaarverslagen geleverd. De achterliggende gedachte van het jaarverslag en jaarplan, het voortdurend monitoren en bijsturen van de concessies, wordt uitgevoerd.

26 Monitoring Kengetallen Introductie 26 Verstrekken van informatie De concessiehouder is verplicht om gegevens te verstrekken conform het Model Informatieprofiel Openbaar Vervoer (MIPOV). Bij de start van de concessie is dit het MIPOV Deze verplichting betreft de kernelementen, optionele elementen en gelieerde elementen. Indien gedurende de concessieperiode wijzigingen optreden in het MIPOV of een nieuwe versie van het MIPOV wordt vastgesteld, dient de concessiehouder de informatie conform deze nieuwe versie te verstrekken. De gegevens worden geleverd als een digitaal en bewerkbaar bestand. (Programma van Eisen, art. 78) Constateringen: De MIPOV-rapportages over 2010 zijn in maart 2011 geleverd. Daarna zijn de rapportages binnen de gestelde termijn geleverd. Continueren van de huidige situatie.

27 27 Introductie Kengetallen Monitoring Personeel De concessiehouder moet voldoen aan diverse concessievoorschriften inzake instelling en kwalificaties van het personeel. (Programma van Eisen, art. 36) Dit is te interpreteren als dat het personeel altijd, dus 100% moet voldoen aan de voorschriften. Omdat altijd niet reëel is, wordt de grens gezet op de werknorm 97,5%. n=2 n=2 n=17 Voor is het gemiddelde van de individuele kwartalen genomen Constateringen: De resultaten uit (statistisch representatief) veldonderzoek worden in bovenstaande tabel weergegeven. Voor het rustig optrekken is geen (betrouwbare) score bekend voor het tweede en derde kwartaal van Dat geldt ook voor kennis vervoergebied in het derde kwartaal van Het personeel scoort op de meeste onderdelen positief. Aandachtspunt is het halteren langs het perron voor een snelle en obstakelvrije instap. Ook het groeten van de reiziger (klantvriendelijkheid) verdient aandacht. Rustig wegrijden bij de halte laat eind 2014 verbetering zien.

28 Monitoring Kengetallen Introductie 28 Personeel De concessiehouder moet voldoen aan diverse concessievoorschriften inzake instelling en kwalificaties van het personeel. (Programma van Eisen, art. 36) Dit is te interpreteren als dat het personeel altijd, dus 100% moet voldoen aan de voorschriften. Omdat altijd niet reëel is, wordt de grens gezet op de werknorm 97,5%. n=2 n=4 n=11 Voor is het gemiddelde van de individuele kwartalen genomen Constateringen: De resultaten uit (statistisch representatief) veldonderzoek worden in bovenstaande tabel weergegeven. Voor het aspect rustig optrekken zijn geen (betrouwbare) scores bekend voor het tweede en derde kwartaal van Dat geldt ook voor kennis vervoergebied in het vierde kwartaal van 2014 Het personeel scoort op de meeste onderdelen positief. Aandachtspunt is ook bij de streeklijnen de wijze van halteren langs het perron voor een snelle en obstakelvrije instap. Ook het groeten van de reiziger (klantvriendelijkheid) verdient aandacht. Rustig wegrijden bij de halte laat eind 2014 verbetering zien. Halteren langs het perron is volgens Connexxion in de tweede helft van 2013 negatief beïnvloed door werkzaamheden aan de busbaan in Almere Haven. In 2014 is geen verbetering zichtbaar.

29 29 Introductie Kengetallen Monitoring Informatievoorziening op de bus De concessiehouder moet voldoen aan diverse concessievoorschriften inzake informatievoorziening aan de buitenzijde van de voertuigen. (Programma van Eisen, art. 108) Dit is te interpreteren als dat het materieel altijd, dus 100% moet voldoen aan de voorschriften. Omdat altijd niet reëel is, wordt de grens gezet op de werknorm 97,5%. Constateringen: De resultaten van (statistisch representatief) veldonderzoek zijn hierboven weergegeven. De informatie aan de buitenkant van de bussen is sinds 2011 goed. Alleen in het tweede kwartaal van 2014 werd een aantal keer een onjuiste bestemming op de stadsbussen getoond.

30 Monitoring Kengetallen Introductie 30 Informatievoorziening op de bus De concessiehouder moet voldoen aan diverse concessievoorschriften inzake informatievoorziening aan de buitenzijde van de voertuigen. (Programma van Eisen, art. 108) Dit is te interpreteren als dat het materieel altijd, dus 100% moet voldoen aan de voorschriften. Omdat altijd niet reëel is, wordt de grens gezet op de werknorm 97,5%. Constateringen: De resultaten van (statistisch representatief) veldonderzoek zijn hierboven weergegeven. De informatie aan de buitenkant van de bussen is na een slechte start in 2010 verbeterd. In het tweede en derde kwartaal van 2014 werd een aantal keer een onjuist lijnnummer en/of onjuiste bestemming op de streekbussen getoond.

31 31 Introductie Kengetallen Monitoring Materieel De concessiehouder moet voldoen aan diverse concessievoorschriften inzake uitstraling, herkenbaarheid en comfort van het materieel. (Programma van Eisen, art. 108, 109 en 110) Dit is te interpreteren als dat het materieel altijd, dus 100% moet voldoen aan de voorschriften. Omdat altijd niet reëel is, wordt de grens gezet op de werknorm 97,5%. * * gangpad schoon is opgesplitst in Geen oud vuil in de bus en Geen/weinig dagvuil in de bus Voor is het gemiddelde van de individuele kwartalen berekend Constateringen: Uit (statistisch representatief) veldonderzoek blijkt bovenstaande. De bussen worden op de juiste lijnen ingezet en de bussen zien er sinds 2013 aan de buitenkant schoon en ongehavend uit. Wel laat de reinheid van de ramen in 2014 een verslechtering zien. Sinds 2014 is minder dagvuil in de bus aanwezig maar nog wel teveel oud vuil. Vanaf medio 2014 is wel verbetering te zien op dit aspect. De score op het aspect oud vuil nam toe van 33% in het tweede kwartaal naar 63% in het laatste kwartaal. Deze positieve ontwikkeling doorzetten is gewenst.

32 Monitoring Kengetallen Introductie 32 Materieel De concessiehouder moet voldoen aan diverse concessievoorschriften inzake uitstraling, herkenbaarheid en comfort van het materieel. (Programma van Eisen, art. 108, 109 en 110) Dit is te interpreteren als dat het materieel altijd, dus 100% moet voldoen aan de voorschriften. Omdat altijd niet reëel is, wordt de grens gezet op de werknorm 97,5%. * * gangpad schoon is opgesplitst in Geen oud vuil in de bus en Geen/weinig dagvuil in de bus Voor is het gemiddelde van de individuele kwartalen genomen Constateringen: Uit (statistisch representatief) veldonderzoek blijkt bovenstaande. De streekbussen en R-net bussen worden op de juiste lijnen ingezet en zien er aan de buitenkant schoon en ongehavend uit. Wel laat de reinheid van de ramen in 2014 een verslechtering zien. Sinds 2014 is minder dagvuil in de bus aanwezig maar nog wel teveel oud vuil. Vanaf medio 2014 is wel verbetering te zien op dit aspect. Deze positieve ontwikkeling doorzetten is gewenst.

33 33 Introductie Kengetallen Monitoring Informatievoorziening in de bus De concessiehouder moet voldoen aan diverse concessievoorschriften inzake de informatievoorziening in de voertuigen. (Programma van Eisen, art. 52) Dit is te interpreteren als dat de informatievoorziening altijd, dus 100% moet voldoen aan de voorschriften. Omdat altijd niet reëel is, wordt de grens gezet op de werknorm 97,5%. Uit (statistisch representatief) veldonderzoek blijkt bovenstaande. Sinds 2010 functioneert een te groot deel van de displays in de bussen niet of niet goed. In het derde kwartaal van 2014 is de score op dit aspect verbeterd maar deze verbetering is nog niet structureel. Aandacht dient te worden gegeven aan de tijdigheid van de informatie op het scherm en de automatische halteafroep in de bus. Het aanwezig zijn van reisregels in de bus scoorde lange tijd positief maar in 2014 doet zich op dit aspect een verslechtering voor. In de eerste maanden van 2013 en 2014 ontbraken regelmatig de routestrips in de bussen. Dit is later hersteld.

34 Monitoring Kengetallen Introductie 34 Informatievoorziening in de bus De concessiehouder moet voldoen aan diverse concessievoorschriften inzake de informatievoorziening in de voertuigen. (Programma van Eisen, art. 52) Dit is te interpreteren dat de informatievoorziening altijd, dus 100% moet voldoen aan de voorschriften. Omdat altijd niet reëel is, wordt de grens gezet op de werknorm 97,5%. Uit (statistisch representatief) veldonderzoek blijkt bovenstaande. Een te groot deel van de displays in de bussen functioneert niet. De score op dit aspect is verbeterd maar blijft een probleem, evenals automatische hoorbare en werkzame halteafroep. Verbetering is nodig. Het aanwezig zijn van reisregels in de bus scoorde lange tijd positief maar in 2014 doet zich op dit aspect een verslechtering voor. In een deel van van 2013 en 2014 ontbraken regelmatig de routestrips in de bussen. Dit is later hersteld.

35 35 Introductie Kengetallen Monitoring Halte-informatie De concessiehouder moet voldoen aan diverse concessievoorschriften inzake halte-informatie en -voorzieningen. (Programma van Eisen, art. 50) Dit is te interpreteren als dat het altijd, dus 100% moet voldoen aan de voorschriften. Omdat altijd niet reëel is, wordt de grens gezet op de werknorm 97,5%. * * * = Infotin werkzaam is het gedeelte van dynamische reisinformatie werkend waarvoor Connexxion tot 2012 verantwoordelijk is. Constateringen: Uit (statistisch representatief) veldonderzoek zijn hierboven weergegeven. In 2010, 2011 en 2012 werden de haltemetingen gecombineerd met de metingen in de bus. Ieder kwartaal werd een statistisch verantwoorde steekproef van willekeurige haltes gemeten waarbij onderscheid gemaakt werd tussen de concessies Stadsdienst Almere en Almere Streek.

36 Monitoring Kengetallen Introductie 36 Halte-informatie heden De concessiehouder moet voldoen aan diverse concessievoorschriften inzake halte-informatie en -voorzieningen. (Programma van Eisen, art. 50) Dit is te interpreteren als dat het altijd, dus 100% moet voldoen aan de voorschriften. Omdat altijd niet reëel is, wordt de grens gezet op de werknorm 97,5%. * * * * * = alleen indien van toepassing. Overige haltes zijn buiten de berekening gehouden. Uit (statistisch representatief) veldonderzoek blijkt bovenstaande. Sinds 2013 wordt iedere halte in Almere elk kwartaal afzonderlijk gemeten waarbij geen onderscheid gemaakt wordt tussen de concessies Stadsdienst en Almere Streek. Uit de metingen blijkt dat de informatievoorziening op de haltes verbeterd moet worden. Waar een informatiekast aanwezig is ontbreekt in een aantal gevallen een lijnennetkaart. Dit heeft deels te maken met de oplevering van nieuwe haltes in Almere Poort. Telefoonnummers voor inlichtingen of klantenservice ontbreken structureel op een deel van de haltes. Connexxion heeft medio december 2014 alle haltes in Almere voorzien van deze nummers. De aanwezigheid van haltevertrekstaten en de wijze waarop deze zijn opgehangen is eind 2014 verbeterd.

37 37 Introductie Kengetallen Monitoring Werking OV-chipkaart De concessiehouder dient de OV-chipkaart betrouwbaar te laten functioneren. De grondslag voor een eventuele boete op dit aspect is het aantal dagen dat de OV-chipkaart na vastgesteld invoeringsmoment niet of met een betrouwbaarheid van minder dan 99,9% correcte registraties van in- en/of uitchecken functioneert. (Programma van Eisen, art. 62. en Concessiebeschikkingen, bijlage Boetetabel). Uitgaande hiervan wordt voor alle chipkaartlezers samen een werknorm van 99,5% gehanteerd. Voor de verkoopapparaten in de bus is de werknorm conform andere aspecten 97,5%. * = De stadsbussen waren tot en met 2013 nog niet voorzien van verkoopapparaten. Uit (statistisch representatief) veldonderzoek blijkt bovenstaande. Sinds 2014 zijn de stadsbussen (net als de streekbussen) voorzien van Pick-Up Devices (PUD s) voor het ophalen van producten op de OV-chipkaart. De aanwezigheid en werking van deze apparaten wordt vanaf het tweede kwartaal van 2014 gemeten. De werking van de chipkaartlezers blijft achter op de norm en substantiële verbetering is niet zichtbaar. Verbetering is nodig. De PUD s functioneerden in het tweede en derde kwartaal van 2014 goed. In het laatste kwartaal is de prestatie verslechterd.

38 Monitoring Kengetallen Introductie 38 Werking OV-chipkaart De concessiehouder dient de OV-chipkaart betrouwbaar te laten functioneren. De grondslag voor een eventuele boete op dit aspect is het aantal dagen dat de OV-chipkaart na vastgesteld invoeringsmoment niet of met een betrouwbaarheid van minder dan 99,9% correcte registraties van in- en/of uitchecken functioneert. (Programma van Eisen, art. 62. en Concessiebeschikkingen, bijlage Boetetabel). Uitgaande hiervan wordt voor alle chipkaartlezers samen een werknorm van 99,5% gehanteerd. Voor de verkoopapparaten in de bus is de werknorm conform andere aspecten 97,5%. * = De oplaadapparaten in de streekbussen zijn in het vierde kwartaal van 2013 vervangen door PUD s. Uit (statistisch representatief) veldonderzoek blijkt bovenstaande. De werking van de OV-chipkaartlezers in de bus is verbeterd in het derde kwartaal van 2014 en voldoet nu aan de norm. Het vervangen van oplaadapparaten in de streekbussen door nieuwe Pick-Up Devices (PUD s) heeft een positief effect op het functioneren van de verkoopapparaten in de bus. In het laatste kwartaal van 2014 doet zich een verslechtering voor.

39 Soort document Prestaties Connexxion Openbaar Vervoer N.V. in de periode vergeleken met de concessievoorwaarden Opgesteld door Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Mobiliteit Walter Brands 26 maart

Thermometer concessies Stadsdienst Almere en Almere Streek

Thermometer concessies Stadsdienst Almere en Almere Streek Thermometer concessies Stadsdienst Almere en Almere Streek Soort document Prestaties Connexxion Openbaar Vervoer N.V. in de periode 2010 2013 vergeleken met de concessievoorwaarden Opgesteld door Afdeling

Nadere informatie

Thermometer

Thermometer Thermometer 2010-2015 Concessies sdienst Almere en Almere Definitief - 1 december 2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Gegevensverzameling 4 Kengetallen 5 Kengetal Klanttevredenheid 6 Kengetal Vervoeraanbod

Nadere informatie

Thermometer Concessies Stadsdienst Almere en Almere Streek

Thermometer Concessies Stadsdienst Almere en Almere Streek 2010-2016 Thermometer Concessies Stadsdienst Almere en Almere Streek Dienst Stedelijke Ontwikkeling - Ruimtelijke Ontwikkeling en Mobiliteit Gemeente Almere 2010-2016 Colofon Soort document Prestaties

Nadere informatie

Thermometer concessies busvervoer Stadsdienst Almere en Almere Streek. Gemeente Almere - Ruimtelijke Ontwikkeling en Mobiliteit

Thermometer concessies busvervoer Stadsdienst Almere en Almere Streek. Gemeente Almere - Ruimtelijke Ontwikkeling en Mobiliteit 2010-2017 Thermometer concessies busvervoer Stadsdienst Almere en Almere Streek Gemeente Almere - Ruimtelijke Ontwikkeling en Mobiliteit Colofon Soort document Thermometer concessies busvervoer Stadsdienst

Nadere informatie

Het Limburgse Openbaar Vervoer in cijfers 2011

Het Limburgse Openbaar Vervoer in cijfers 2011 Het Limburgse Openbaar Vervoer in cijfers 2011 Het Limburgse Openbaar Vervoer in Cijfers 2011 Maastricht, juli 2012 Inhoudsopgave Voorwoord 5 Samenvatting 7 Algemeen 7 1. Algemeen 10 1.1 Reizigers en reizigerskilometers

Nadere informatie

Trendmonitor De Trendmonitor 2015

Trendmonitor De Trendmonitor 2015 Trend monitor Trendmonitor De Trendmonitor laat trends en ontwikkelingen van belangrijke indicatoren op het gebied van openbaar vervoer zien. Deze zijn belicht vanuit verschillende perspectieven op een

Nadere informatie

Rapportage OV Monitoring U-OV

Rapportage OV Monitoring U-OV Bestuur Regio Utrecht Eindrapportage Rapportage OV Monitoring U-OV Kwartaal 3, 2014 Bestuur Regio Utrecht Eindrapportage Rapportage OV Monitoring U-OV Kwartaal 3, 2014 Datum 21 oktober 2014 Kenmerk BRU192/Ebm/1524.03

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma 2008

Uitvoeringsprogramma 2008 Uitvoeringsprogramma 2008 kwartaalcijfers openbaar vervoer in Fryslân cijfers 4e kwartaal 2008 en jaarcijfers 2008 Inleiding Voor u ligt de kwartaalrapportage openbaar vervoer Fryslân van het vierde kwartaal

Nadere informatie

Trendmonitor De Trendmonitor 2016 (GD-concessie) (HOV-concessie) (KLOV-concessie)

Trendmonitor De Trendmonitor 2016 (GD-concessie) (HOV-concessie) (KLOV-concessie) Trend monitor Trendmonitor De Trendmonitor laat trends en ontwikkelingen van belangrijke indicatoren op het gebied van openbaar vervoer zien van het busvervoer in de provincies Groningen en Drenthe van

Nadere informatie

Concessiemonitor MRDH - April 2016

Concessiemonitor MRDH - April 2016 Concessiemonitor MRDH - April 216 Concessie Rail Concessie Bus Rotterdam e.o. Samengesteld door RET Bedrijfsbureau Exploitatie en Regie & Ontwikkeling Stiptheid beginpunt Gegevens van deze maand Te vroeg

Nadere informatie

Kritische prestatie indicatoren. Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - oktober 2015. Benchmarkrapportage

Kritische prestatie indicatoren. Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - oktober 2015. Benchmarkrapportage Kritische prestatie indicatoren Benchmarkrapportage kwaliteit datastromen reisinformatie - oktober 2015 Benchmarkrapportage Een uitgave van NDOV Beheer Publicatiedatum: 27 november 2015 Inhoudsopgave 3

Nadere informatie

Concessiemonitor MRDH - April 2015

Concessiemonitor MRDH - April 2015 Concessiemonitor MRDH - April 215 Concessie Rail Concessie Bus Rotterdam e.o. Samengesteld door RET Bedrijfsbureau Exploitatie en Regie & Ontwikkeling Stiptheid beginpunt Gegevens van deze maand Te vroeg

Nadere informatie

Concessiemonitor Stadsregio Rotterdam - Augustus 2015

Concessiemonitor Stadsregio Rotterdam - Augustus 2015 Concessiemonitor Stadsregio Rotterdam - Augustus 215 Concessie Rail Concessie Bus Rotterdam e.o. Samengesteld door RET Bedrijfsbureau Exploitatie en Regie & Ontwikkeling Stiptheid beginpunt Gegevens van

Nadere informatie

Iepenbier ferfier yn Fryslân

Iepenbier ferfier yn Fryslân Healsjiersifers Iepenbier ferfier yn Fryslân Sifers earste healjier 2013 Voor u ligt de rapportage openbaar vervoer Fryslân over de eerste helft van 2013. In deze rapportage is aandacht voor cijfers over

Nadere informatie

Concessiemonitor MRDH - Mei 2016

Concessiemonitor MRDH - Mei 2016 Concessiemonitor MRDH - Mei 216 Concessie Rail Concessie Bus Rotterdam e.o. Samengesteld door RET Bedrijfsbureau Exploitatie en Regie & Ontwikkeling Stiptheid beginpunt Gegevens van deze maand Te vroeg

Nadere informatie

Feiten en cijfers OV

Feiten en cijfers OV Feiten en cijfers OV 2013-2014 Inleiding In de brochure Feiten en Cijfers OV 2013-2014 schetsten we de omvang en het functioneren van het openbaar vervoer in het gebied van Bestuur Regio Utrecht (BRU).

Nadere informatie

Concessiemonitor MRDH - December 2015

Concessiemonitor MRDH - December 2015 Concessiemonitor MRDH - December 215 Concessie Rail Concessie Bus Rotterdam e.o. Samengesteld door RET Bedrijfsbureau Exploitatie en Regie & Ontwikkeling Stiptheid beginpunt Gegevens van deze maand Te

Nadere informatie

Trendmonitor De Trendmonitor (GD-concessie) (HOV-concessie) (KLOV-concessie)

Trendmonitor De Trendmonitor (GD-concessie) (HOV-concessie) (KLOV-concessie) Trend monitor Trendmonitor De Trendmonitor laat trends en ontwikkelingen van belangrijke indicatoren op het gebied van openbaar busvervoer zien in de provincies Groningen en Drenthe. Om de ontwikkelingen

Nadere informatie

Concessiemonitor Stadsregio Rotterdam - Februari 2015

Concessiemonitor Stadsregio Rotterdam - Februari 2015 Concessiemonitor Stadsregio Rotterdam - Februari 215 Concessie Rail Concessie Bus Rotterdam e.o. Samengesteld door RET Bedrijfsbureau Exploitatie en Regie & Ontwikkeling 16 maart 215 Stiptheid beginpunt

Nadere informatie

Concessiemonitor MRDH - Januari 2016

Concessiemonitor MRDH - Januari 2016 Concessiemonitor MRDH - Januari 216 Concessie Rail Concessie Bus Rotterdam e.o. Samengesteld door RET Bedrijfsbureau Exploitatie en Regie & Ontwikkeling Stiptheid beginpunt Gegevens van deze maand Te vroeg

Nadere informatie

Concessie(busvervoer(Almere(2018!2027"

Concessie(busvervoer(Almere(2018!2027 Concessie(busvervoer(Almere(20182027" OntwerpProgrammavaneisen VastgestelddoorB&WvanAlmereop15december2015 OntwerpPvEBusvervoerAlmerev3.421.docx ConcessiebusvervoerAlmere2018F2027 OntwerpProgrammavanEisen

Nadere informatie

Feiten & Cijfers OV

Feiten & Cijfers OV Feiten & Cijfers OV 2011-2012 www.regioutrecht.nl/ovcijfers 60000 50000 40000 30000 20000 10000 Omvang dienstregeling Maandelijks worden in de regio Utrecht circa 140.000 ritten gereden, goed voor ongeveer

Nadere informatie

Trendmonitor De Trendmonitor (GD-concessie) (HOV-concessie (KLOV-concessie)

Trendmonitor De Trendmonitor (GD-concessie) (HOV-concessie (KLOV-concessie) Trend monitor Trendmonitor De Trendmonitor laat trends en ontwikkelingen van belangrijke indicatoren op het gebied van openbaar busvervoer zien in de provincies Groningen en Drenthe. Om de ontwikkelingen

Nadere informatie

Concessiemonitor MRDH - Juni 2016

Concessiemonitor MRDH - Juni 2016 Concessiemonitor MRDH - Juni 216 Concessie Rail Concessie Bus Rotterdam e.o. Samengesteld door RET Bedrijfsbureau Exploitatie en Regie & Ontwikkeling Stiptheid beginpunt Gegevens van deze maand Te vroeg

Nadere informatie

Concessiemonitor MRDH - September 2015

Concessiemonitor MRDH - September 2015 Concessiemonitor MRDH - September 215 Concessie Rail Concessie Bus Rotterdam e.o. Samengesteld door RET Bedrijfsbureau Exploitatie en Regie & Ontwikkeling Stiptheid beginpunt Gegevens van deze maand Te

Nadere informatie

Concessiemonitor MRDH - November 2015 (herzien)

Concessiemonitor MRDH - November 2015 (herzien) Concessiemonitor MRDH - November 215 (herzien) Concessie Rail Concessie Bus Rotterdam e.o. Samengesteld door RET Bedrijfsbureau Exploitatie en Regie & Ontwikkeling Stiptheid beginpunt Gegevens van deze

Nadere informatie

Concessiemonitor Stadsregio Rotterdam - Januari 2015

Concessiemonitor Stadsregio Rotterdam - Januari 2015 Concessiemonitor Stadsregio Rotterdam - Januari 215 Concessie Rail Concessie Bus Rotterdam e.o. Samengesteld door RET Bedrijfsbureau Exploitatie en Regie & Ontwikkeling 16 maart 215 Stiptheid beginpunt

Nadere informatie

Kritische prestatie indicatoren. Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - november Benchmarkrapportage

Kritische prestatie indicatoren. Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - november Benchmarkrapportage Kritische prestatie indicatoren Benchmarkrapportage kwaliteit datastromen reisinformatie - november 2015 Benchmarkrapportage Een uitgave van NDOV Beheer Publicatiedatum: 29 december 2015 Inleiding NDOV

Nadere informatie

Concessiemonitor Stadsregio Rotterdam - Juli 2015

Concessiemonitor Stadsregio Rotterdam - Juli 2015 Concessiemonitor Stadsregio Rotterdam - Juli 215 Concessie Rail Concessie Bus Rotterdam e.o. Samengesteld door RET Bedrijfsbureau Exploitatie en Regie & Ontwikkeling Stiptheid beginpunt Gegevens van deze

Nadere informatie

Kritische prestatie indicatoren. Benchmarkrapportage. maart Benchmarkrapportage

Kritische prestatie indicatoren. Benchmarkrapportage. maart Benchmarkrapportage Kritische prestatie indicatoren Benchmarkrapportage maart 2016 Benchmarkrapportage Een uitgave van NDOV Beheer Publicatiedatum: 29 april 2016 Levering datastromen brondata vervoerders Dit overzicht geeft

Nadere informatie

Connexxion Internetpanel Zuid-Holland 2004

Connexxion Internetpanel Zuid-Holland 2004 Connexxion Internetpanel Zuid-Holland 2004 Samenvatting van de resultaten Connexxion Afdeling Marketing & Verkoop December 2004 1. Inleiding In het voorjaar van 2004 konden busreizigers in Zuid-Holland

Nadere informatie

Kritische prestatie indicatoren. Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - mei Benchmarkrapportage

Kritische prestatie indicatoren. Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - mei Benchmarkrapportage Kritische prestatie indicatoren Benchmarkrapportage kwaliteit datastromen reisinformatie - mei 2016 Benchmarkrapportage Een uitgave van CROW-NDOV Publicatiedatum: 30 juni 2016 Levering datastromen brondata

Nadere informatie

VOERTUIGEISEN Kwartaal 1 Kwartaal 2 Kwartaal 3 Kwartaal 4

VOERTUIGEISEN Kwartaal 1 Kwartaal 2 Kwartaal 3 Kwartaal 4 Monitoring = samenwerking Samenvatting Monitoring in het openbaar vervoer is op dit moment met name gericht op het controleren van de vervoerder en het signaleren van ontwikkelingen. De huidige wijze van

Nadere informatie

Iepenbier ferfier yn Fryslân

Iepenbier ferfier yn Fryslân Healsjiersifers Iepenbier ferfier yn Fryslân Sifers earste healjier 2012 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Inleiding 3 Actueel 4 Samenvatting 5 Toelichting cijfers 6 Cijfers 1 e helft 2012 7 gebruik ov 8 punctualiteit

Nadere informatie

Verantwoording OV-concessies 2013

Verantwoording OV-concessies 2013 Miljoenen Stadsregio Rotterdam Verantwoording OV-concessies 2013 Concessie Rail (RET) a) Reizigers: De metro laat in 2013 een minimaal reizigersverlies zien. Het aantal instappers is over het gehele jaar

Nadere informatie

Aanleveren dienstregeling (KV1)

Aanleveren dienstregeling (KV1) Aanleveren dienstregeling (KV1) 0 correcties ----------- Worden de update dienstregeling bestanden door de vervoerders tijdig aangeleverd? De definitie van tijdig is: 2 werkdagen voor ingangsdatum bij

Nadere informatie

Aanleveren dienstregeling (KV1)

Aanleveren dienstregeling (KV1) Aanleveren dienstregeling (KV1) 0 correcties ----------- Worden de update dienstregeling bestanden door de vervoerders tijdig aangeleverd? De definitie van tijdig is: 2 werkdagen voor ingangsdatum bij

Nadere informatie

Aanleveren dienstregeling (KV1)

Aanleveren dienstregeling (KV1) Aanleveren dienstregeling (KV1) 0 correcties ----------- Worden de update dienstregeling bestanden door de vervoerders tijdig aangeleverd? De definitie van tijdig is: 2 werkdagen voor ingangsdatum bij

Nadere informatie

Aanleveren dienstregeling (KV1)

Aanleveren dienstregeling (KV1) Aanleveren dienstregeling (KV1) 0 correcties ----------- Worden de update dienstregeling bestanden door de vervoerders tijdig aangeleverd? De definitie van tijdig is: 2 werkdagen voor ingangsdatum bij

Nadere informatie

Kritische Prestatie Indicatoren Trendrapportage

Kritische Prestatie Indicatoren Trendrapportage Kritische Prestatie Indicatoren rapportage - 216 Een uitgave van CROW-NDOV Publicatiedatum: 14 maart 217 Aanleveren dienstregeling laatste 12 maanden 1. Dienstregeling (KV1) 3 correcties Opmerkingen: Tijdelijke/wijzigingen/in/de/dienstregeling,/zoals/omleidingsroutes,/moeten/3/dagen/voor/ingangsdatum/

Nadere informatie

Aanleveren dienstregeling (KV1)

Aanleveren dienstregeling (KV1) Aanleveren dienstregeling (KV1) 1 correctie ----------- Worden de update dienstregeling bestanden door de vervoerders tijdig aangeleverd? De definitie van tijdig is: 3 dagen voor ingangsdatum bij tijdelijke

Nadere informatie

Elektronische informatievoorziening op tramhaltes Gemeente Amsterdam Gemeentevervoerbedrijf

Elektronische informatievoorziening op tramhaltes Gemeente Amsterdam Gemeentevervoerbedrijf Rapport Gemeentelijke Ombudsman Elektronische informatievoorziening op tramhaltes Gemeente Amsterdam Gemeentevervoerbedrijf 27 juni 2006 RA0612137 Samenvatting Het is een feit van algemene bekendheid dat

Nadere informatie

VERKEER EN VERVOER. Titel Jaarverslag 2013. Concessies. Noord-Holland OPENBAA

VERKEER EN VERVOER. Titel Jaarverslag 2013. Concessies. Noord-Holland OPENBAA OPENBAA VERKEER EN VERVOER Titel Jaarverslag 2013 Concessies Ondertitel Openbaar Vervoer Noord-Holland 2 Jaarverslag 2013 concessies openbaar vervoer Provincie Noord-Holland 3 Voorwoord NHOUD 4 Inleiding

Nadere informatie

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - november 2016

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - november 2016 Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage kwaliteit datastromen reisinformatie - november 2016 Een uitgave van CROW-NDOV Publicatiedatum: 17 januari 2017 Blad1 Blad2 Blad3 Aanleveren dienstregeling

Nadere informatie

Iepenbier ferfier yn Fryslân

Iepenbier ferfier yn Fryslân Healjiersifers Iepenbier ferfier yn Fryslân Sifers earste healjier 2014 Voor u ligt de rapportage openbaar vervoer Fryslân over de eerste helft van 2014. In deze rapportage is aandacht voor cijfers over

Nadere informatie

Jaarverslag 2011 Openbaar Vervoer. Provincie Utrecht

Jaarverslag 2011 Openbaar Vervoer. Provincie Utrecht Jaarverslag 2011 Openbaar Vervoer Provincie Utrecht JAARVERSLAG 2011 OPENBAAR VERVOER PROVINCIE UTRECHT Inhoudsopgave Actueel Lijn 75: nieuwe lijn tussen Leusden - Amersfoort Schothorst 6 Afscheid van

Nadere informatie

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - maart 2017

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - maart 2017 Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage kwaliteit datastromen reisinformatie - maart 2017 Een uitgave van CROW-NDOV Publicatiedatum: 9 mei 2017 Aanleveren dienstregeling (KV1) 1 correctie

Nadere informatie

Concessiemonitor MRDH - Juli 2016

Concessiemonitor MRDH - Juli 2016 Concessiemonitor MRDH - Juli 216 Concessie Rail Concessie Bus Rotterdam e.o. Samengesteld door RET Bedrijfsbureau Exploitatie en Regie & Ontwikkeling Stiptheid beginpunt Gegevens van deze maand Te vroeg

Nadere informatie

De klantwaardering over onze basis dienstverlening heeft een plafond bij het rapportcijfer 7

De klantwaardering over onze basis dienstverlening heeft een plafond bij het rapportcijfer 7 Pagina 2/7 De klantwaardering over onze basis dienstverlening heeft een plafond bij het rapportcijfer 7 De meeste klantoordelen uit het vervoerplan zijn zogenaamde dissatisfiers. Een dissatisfier gaat

Nadere informatie

Veolia Transport Reizigerspanel. Samenvatting klanttevredenheidsonderzoeken 2011

Veolia Transport Reizigerspanel. Samenvatting klanttevredenheidsonderzoeken 2011 Veolia Transport Reizigerspanel Samenvatting klanttevredenheidsonderzoeken 2011 In 2011 heeft Veolia Transport Limburg een aantal klanttevredenheidsonderzoeken en discussieavonden georganiseerd. Bij deze

Nadere informatie

Resultaten KTO Regiotaxi Utrecht najaar 2009

Resultaten KTO Regiotaxi Utrecht najaar 2009 Resultaten KTO Regiotaxi Utrecht najaar 2009 Inhoudsopgave 1. Aanleiding en doel 3 2. Uitvoeringsverantwoording 5 3. Resultaten 8 4. Conclusies 47 Klanttevredenheid Regiotaxi Utrecht najaar 2009 2 Aanleiding

Nadere informatie

GEGEVENSSET GEPUBLICEERD BIJLAGE 1 ND-OV. Dyn. Aankomststaat. Dyn. Vertrekstaat DVS AR-NU

GEGEVENSSET GEPUBLICEERD BIJLAGE 1 ND-OV. Dyn. Aankomststaat. Dyn. Vertrekstaat DVS AR-NU SITUATIE per 1 sept. 2017 Modaliteit meest actuele versie ==> Dienstregeling (KV1)/ IFF Actuele voertuig positie en stiptheid (KV6) Stad-Streek Vrije tekst berichten (KV15) Mutaties operationele dienstuitvoering

Nadere informatie

IIII UIU II II 111. Provincie Zeeland. Gedeputeerde Staten. bericht op brief van: de voorzitter van Provinciale Staten pa. Statengriffie.

IIII UIU II II 111. Provincie Zeeland. Gedeputeerde Staten. bericht op brief van: de voorzitter van Provinciale Staten pa. Statengriffie. Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam voorstel 14015012 GS brief van 7 oktober 2014 jaarlijkse rapportage klachtenafhandeling OV 2013 Betreft vergadering Commissie Economie en Mobiliteit

Nadere informatie

Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Efficiencygegevens regionaal stad- en streekvervoer 19 november 2010

Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Efficiencygegevens regionaal stad- en streekvervoer 19 november 2010 Ministerie van Infrastructuur en Milieu Efficiencygegevens regionaal stad- en streekvervoer 19 november 2010 Ministerie van Infrastructuur en Milieu Stationsplein 1 Postbus 907 3800 AX Amersfoort Telefoon

Nadere informatie

Trendanalyses klantenbarometer

Trendanalyses klantenbarometer Trendanalyses klantenbarometer Beeld plaatsen ter grootte van dit kader Alex van Ingen Paul van Beek Luc Wismans Resultaten 19 februari 2013 2 Inhoud Achtergrond Selectie van vier trends Nadere analyse

Nadere informatie

GEGEVENSSET GEPUBLICEERD BIJLAGE 1 ND-OV. Dyn. Aankomststaat. Dyn. Vertrekstaat DVS AR-NU

GEGEVENSSET GEPUBLICEERD BIJLAGE 1 ND-OV. Dyn. Aankomststaat. Dyn. Vertrekstaat DVS AR-NU SITUATIE per 1 sept. 2017 Modaliteit meest actuele versie ==> Dienstregeling (KV1)/ IFF Actuele voertuig positie en stiptheid (KV6) Stad-Streek Vrije tekst berichten (KV15) Mutaties operationele dienstuitvoering

Nadere informatie

GEGEVENSSET GEPUBLICEERD BIJLAGE 1 ND-OV. Dyn. Aankomststaat. Dyn. Vertrekstaat DVS AR-NU

GEGEVENSSET GEPUBLICEERD BIJLAGE 1 ND-OV. Dyn. Aankomststaat. Dyn. Vertrekstaat DVS AR-NU SITUATIE per 1 sept. 2017 Modaliteit meest actuele versie ==> Dienstregeling (KV1)/ IFF Actuele voertuig positie en stiptheid (KV6) Stad-Streek Vrije tekst berichten (KV15) Mutaties operationele dienstuitvoering

Nadere informatie

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - september 2016

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - september 2016 Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage kwaliteit datastromen reisinformatie - september 2016 Een uitgave van CROW-NDOV Publicatiedatum: 1 november 2016 brondata vervoerders Dit overzicht geeft

Nadere informatie

"EKmN. 2 5 JAN. Directie. Datum vergadering Gedeputeerde Staten Venenddatum 2 5 JAN 2011 Geheim 18 januari Nee

EKmN. 2 5 JAN. Directie. Datum vergadering Gedeputeerde Staten Venenddatum 2 5 JAN 2011 Geheim 18 januari Nee provincie ZUID HOLLAND "EKmN 2 5 JAN. Directie 5 -minuten versie voor Provinciale Staten DRM Afdeling Verkeer en Vervoer Registratienummer PZH-2010-236660412 (DOS-2010-0008758) Datum vergadering Gedeputeerde

Nadere informatie

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - juli 2016

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - juli 2016 Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage kwaliteit datastromen reisinformatie - juli 2016 Een uitgave van CROW-NDOV Publicatiedatum: 30 augustus 2016 brondata vervoerders Dit overzicht geeft

Nadere informatie

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - augustus 2016

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - augustus 2016 Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage kwaliteit datastromen reisinformatie - augustus 2016 Een uitgave van CROW-NDOV Publicatiedatum: 11 oktober 2016 brondata vervoerders Dit overzicht geeft

Nadere informatie

Concessie openbaar vervoer Noord Holland Noord. Jaarverslag 2009

Concessie openbaar vervoer Noord Holland Noord. Jaarverslag 2009 Concessie openbaar vervoer Noord Holland Noord Jaarverslag 2009 6 juli 2010 Provincie Noord Holland Inhoudsopgave Samenvatting 3 1 Inleiding 4 2 Gebruik 6 2.1 Gebruik stads en streekvervoer afgenomen 6

Nadere informatie

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - oktober 2016

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - oktober 2016 Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage kwaliteit datastromen reisinformatie - oktober 2016 Een uitgave van CROW-NDOV Publicatiedatum: 30 november 2016 brondata vervoerders Dit overzicht geeft

Nadere informatie

Concessie openbaar vervoer Noord-Holland Noord en Alkmaar

Concessie openbaar vervoer Noord-Holland Noord en Alkmaar verkeer en vervoer Concessie openbaar vervoer Noord-Holland Noord en Alkmaar jaarverslag 2009 openbaa Concessie openbaar vervoer Noord-Holland Noord en Alkmaar Jaarverslag 2009 Colofon Uitgave Provincie

Nadere informatie

Curriculum Vitae Ron Muller

Curriculum Vitae Ron Muller Prins Hendrikkade 170- II T 020 423 13 23 E mail@inno- V.nl 1011 TC Amsterdam F 084 221 7006 I www.inno- V.nl Curriculum Vitae Ron Muller Adviseur inno- V (1971). Inhoudelijk OV- deskundige met een sterke

Nadere informatie

VERKEER EN VERVOER. Jaarverslag 2014. Concessies Openbaar Vervoer Noord-Holland OPENBAA

VERKEER EN VERVOER. Jaarverslag 2014. Concessies Openbaar Vervoer Noord-Holland OPENBAA OPENBAA VERKEER EN VERVOER Jaarverslag 2014 Concessies Openbaar Vervoer Noord-Holland 2 NHOUD 3 Voorwoord 4 Inleiding 6 Samenvatting 7 Gebruik en aanbod 9 Uitvoeringskwaliteit 10 Reizigerstevredenheid

Nadere informatie

Overstapinformatie in voertuigen Aanpak probleem 1 PvA Ketenintegratie. 21 december 2009

Overstapinformatie in voertuigen Aanpak probleem 1 PvA Ketenintegratie. 21 december 2009 Overstapinformatie in voertuigen Aanpak probleem 1 PvA Ketenintegratie 21 december 2009 .. Colofon Opgesteld door: Betty Haubrich Datum: 21 december 2009 Status: Definitief Versienummer: 1.2 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Eerste evaluatie Lijnennet Leusden

Eerste evaluatie Lijnennet Leusden Eerste evaluatie Lijnennet Leusden 30 maart 2017 Maxim Meijers vervoerkundige 1 Inhoudsopgave Start concessie 11 december Wijzigingen per 5 maart Analyse lijnennet Leusden na wijzigingen Samenvatting bevindingen

Nadere informatie

Rapportage KTO OV panel Noord-Holland Maart Provincie Noord- Holland

Rapportage KTO OV panel Noord-Holland Maart Provincie Noord- Holland Rapportage KTO OV panel Noord-Holland Maart 2014 Provincie Noord- Holland Donderdag 22 mei 2014 Concessie Haarlem-IJmond Donderdag 22 mei 2014 Projectnummer: 13082 Rapportage KTO OV panel Noord-Holland

Nadere informatie

Concessiemonitor MRDH - Oktober 2015

Concessiemonitor MRDH - Oktober 2015 Concessiemonitor MRDH - Oktober 215 Concessie Rail Concessie Bus Rotterdam e.o. Samengesteld door RET Bedrijfsbureau Exploitatie en Regie & Ontwikkeling Stiptheid beginpunt Gegevens van deze maand Te vroeg

Nadere informatie

Reizigersoverleg Brabant. 1) Klanttevredenheidsonderzoek april 2015 Aan het onderzoek hebben 440 panelleden deelgenomen.

Reizigersoverleg Brabant.  1) Klanttevredenheidsonderzoek april 2015 Aan het onderzoek hebben 440 panelleden deelgenomen. Geacht panellid, In heeft u deelgenomen aan één of meerdere onderzoeken van het digitaal reizigerspanel. 1) Klanttevredenheidsonderzoek 1 7 april en 1 mei 2) Informatievoorziening 20 juli 17 augustus 3)

Nadere informatie

Concessie openbaar vervoer Gooi en Vechtstreek

Concessie openbaar vervoer Gooi en Vechtstreek verkeer en vervoer Concessie openbaar vervoer Gooi en Vechtstreek jaarverslag 2009 openbaa Concessie openbaar vervoer Gooi en Vechtstreek Jaarverslag 2009 Colofon Uitgave Provincie Noord-Holland Postbus

Nadere informatie

Tram Indicatoren. halte. Zitgelegenheid bij de halte is schoon

Tram Indicatoren. halte. Zitgelegenheid bij de halte is schoon Tram Indicatoren Indicatoren vertrek / aankomsthalte De stoep / openbare weg bij de halte is schoon Ruiten van de abri zijn heel Er ligt geen zwerfvuil (blikjes, zakjes, papier, etc.) bij de halte Ruiten

Nadere informatie

Oog voor de klant, 11 septermber Waardering door de klant. En dan? Paul van Beek Goudappel Coffeng

Oog voor de klant, 11 septermber Waardering door de klant. En dan? Paul van Beek Goudappel Coffeng Oog voor de klant, 11 septermber 2009 Waardering door de klant. En dan? Paul van Beek Goudappel Coffeng (namens het team van Goudappel Coffeng en DTV) Samenvatting Deze bijdrage gaat in op de vraag hoe

Nadere informatie

Ontwikkelingen OV-bureau Groningen Drenthe (BUS)

Ontwikkelingen OV-bureau Groningen Drenthe (BUS) Ontwikkelingen OV-bureau Groningen Drenthe (BUS) Stand van zaken OV-bureau Groningen Drenthe in cijfers; trends en ontwikkelingen van belangrijke indicatoren, vanuit de verschillende perspectieven op een

Nadere informatie

SrnTEN. '?",ï;horrand 21 MRT Lid Gedeputeerde Staten. Provinciale Staten. Geachte Statenleden,

SrnTEN. '?,ï;horrand 21 MRT Lid Gedeputeerde Staten. Provinciale Staten. Geachte Statenleden, Lid Gedeputeerde Staten F. Vermeulen '?",ï;horrand Provinciale Staten SrnTEN Contact 070 441 71 12 f.vermeulen@pzh.nl Postadres Provinciehu s Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070 441 66 11 www.zuidholland.nl

Nadere informatie

Concessieverlening Openbaar Vervoer Amstelland Meerlanden 2018

Concessieverlening Openbaar Vervoer Amstelland Meerlanden 2018 Concessieverlening Openbaar Vervoer Amstelland Meerlanden 2018 Informatiebrochure ontwerp Programma van Eisen Concessie Amstelland-Meerlanden 2018 Februari 2016 INHOUD 1. Inleiding 2. Resultaten en trends

Nadere informatie

KPI Benchmarkrapportage

KPI Benchmarkrapportage KPI Benchmarkrapportage Kwaliteit datastromen reisinformatie Maart 2019 Publicatiedatum: 09 mei 2019 Situatie ingaande 1-5-2019 Dienstregeling (KV1) Actuele voertuig positie en stiptheid (KV6) Vrije tekst

Nadere informatie

Reizigershandvest. Betrouwbaar, gemakkelijk, comfortabel en duurzaam op reis met de bus in Noord-Holland Noord.

Reizigershandvest. Betrouwbaar, gemakkelijk, comfortabel en duurzaam op reis met de bus in Noord-Holland Noord. Reizigershandvest Betrouwbaar, gemakkelijk, comfortabel en duurzaam op reis met de bus in Noord-Holland Noord. Onze tien beloften aan de reiziger Welkom bij Connexxion, de vervoerder in Noord-Holland Noord

Nadere informatie

bijlage II bonus malus en boeteregeling

bijlage II bonus malus en boeteregeling bijlage II bonus malus en boeteregeling bij vervoerovereenkomst (bijlage 6) in het kader van de gezamenlijke aanbesteding publiek vervoer in Groningen en Drenthe versie 5 april 2017 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - januari 2017

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - januari 2017 Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage kwaliteit datastromen reisinformatie - januari 2017 Een uitgave van CROW-NDOV Publicatiedatum: 14 maart 2017 Ritregistratie Elke vervoerder levert de

Nadere informatie

Mededeling. edocs nummer: Openbaar in de zin van de WOB (ja/nee aangeven) Jaarrapport Openbaar Vervoer OV-Oost 2014 1809749 ja

Mededeling. edocs nummer: Openbaar in de zin van de WOB (ja/nee aangeven) Jaarrapport Openbaar Vervoer OV-Oost 2014 1809749 ja PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Jaarrapport OV-Oost 2014 Kern mededeling: Het Jaarrapport OV-Oost 2014 wordt ter kennisneming aan Provinciale Staten aangeboden. Mededeling: Flevoland werkt sinds

Nadere informatie

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - december 2016

Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage. kwaliteit datastromen reisinformatie - december 2016 Kritische Prestatie Indicatoren Benchmarkrapportage kwaliteit datastromen reisinformatie - december 2016 Een uitgave van CROW-NDOV Publicatiedatum: 31 januari 2017 Ritregistratie Elke vervoerder levert

Nadere informatie

KPI Benchmarkrapportage

KPI Benchmarkrapportage KPI Benchmarkrapportage Kwaliteit datastromen reisinformatie April 2019 Publicatiedatum: 12 juni 2019 Situatie ingaande 1-5-2019 Dienstregeling (KV1) Actuele voertuig positie en stiptheid (KV6) Vrije tekst

Nadere informatie

The Boston Consulting Group

The Boston Consulting Group NEDERLANDSE SPOORWEGEN SAMENVATTING VAN DE ANALYSE VAN NS PRESTATIES OVER DE PERIODE JANUARI 2005 TOT OKTOBER 2005 Utrecht, 22 december 2005 The Boston Consulting Group ACHTERGROND EN INTRODUCTIE NS heeft

Nadere informatie

Veolia Transport Rail BV Jaarverslag kwaliteit 2015

Veolia Transport Rail BV Jaarverslag kwaliteit 2015 Veolia Transport Rail BV Jaarverslag kwaliteit 2015 Jaarverslag kwaliteit 2015 Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Kwaliteitindicatoren.4 3 Contactgegevens..8 Jaarverslag kwaliteit 2015 Pagina

Nadere informatie

Concessie openbaar vervoer Gooi en Vechtstreek. Jaarverslag 2009

Concessie openbaar vervoer Gooi en Vechtstreek. Jaarverslag 2009 Concessie openbaar vervoer Gooi en Vechtstreek Jaarverslag 2009 6 juli 2010 Provincie Noord Holland Inhoudsopgave Samenvatting 3 1 Inleiding 4 2 Gebruik 6 2.1 Gebruik stads en streekvervoer toegenomen

Nadere informatie

Voorgenomen besluit IenM voor wijzigingen ten aanzien van prestatie-indicatoren in de vervoerconcessie

Voorgenomen besluit IenM voor wijzigingen ten aanzien van prestatie-indicatoren in de vervoerconcessie Voorgenomen besluit IenM voor wijzigingen ten aanzien van prestatie-indicatoren in de vervoerconcessie 2015-2025 1. Wijzigingen in prestatie-indicatoren met betrekking tot klantoordelen 1.1 Inleiding NS

Nadere informatie

Concessie openbaar vervoer Haarlem / IJmond. Jaarverslag 2009

Concessie openbaar vervoer Haarlem / IJmond. Jaarverslag 2009 Concessie openbaar vervoer Haarlem / IJmond Jaarverslag 2009 6 juli 2010 Provincie Noord Holland Inhoudsopgave Samenvatting 3 1 Inleiding 4 2 Gebruik 6 2.1 Gebruik stads en streekvervoer iets toegenomen

Nadere informatie

Kennisnemen van Het rapport Bussen in Brabant. Trends in het regionaal openbaar vervoer

Kennisnemen van Het rapport Bussen in Brabant. Trends in het regionaal openbaar vervoer Statenmededeling Onderwerp Bussen in Brabant, Trendmonitor OV 2012-2016 Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant, Kennisnemen van Het rapport Bussen in Brabant. Trends in het regionaal openbaar vervoer

Nadere informatie

provinsje frys1n provincie fryslân b

provinsje frys1n provincie fryslân b provinsje frys1n provincie fryslân b postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 i4 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 [ I Provinciale Staten van de Provincie Fryslân Postbus 20120

Nadere informatie

De nieuwe OV-Klantenbarometer: kenmerken en eerste ervaringen

De nieuwe OV-Klantenbarometer: kenmerken en eerste ervaringen De nieuwe OV-Klantenbarometer: kenmerken en eerste ervaringen Paul van Beek Goudappel Coffeng pvbeek@goudappel.nl Christine Witman KpVV christine.witman@ crow.nl Marc Stemerding Goudappel Coffeng mstemerding@goudappel.nl

Nadere informatie

memo : Anthony van Vulpen en Marijke Noteborn : A. Koops, J. Sytsma Betreft : Benchmark KTO Regiotaxi Gelderland ( ) regio Achterhoek

memo : Anthony van Vulpen en Marijke Noteborn : A. Koops, J. Sytsma Betreft : Benchmark KTO Regiotaxi Gelderland ( ) regio Achterhoek Badhuiswal 3 Postbus 1149 8001 BC Zwolle tel. 038 4225780 fax 038 4216870 memo Aan Van : Anthony van Vulpen en Marijke Noteborn : A. Koops, J. Sytsma Betreft : Benchmark KTO Regiotaxi Gelderland (2009-2014)

Nadere informatie

Datum 1 februari 2018 Onderwerp Boete Tekortkomingen Concessie Uw. Amstelland-Meerlanden 2018 Ons 2018/11817/AS

Datum 1 februari 2018 Onderwerp Boete Tekortkomingen Concessie Uw. Amstelland-Meerlanden 2018 Ons 2018/11817/AS Postbus 626 1000 AP Amsterdam Jodenbreestraat 25 1011 NH Amsterdam Connexxion Openbaar Vervoer De heer B.C. Schmeink Postbus 224 1200 AE HILVERSUM T 020 527 37 00 E info@vervoerregio.nl W www.vervoerregio.nl

Nadere informatie

Rapportage Schaduwonderzoek vragenlijst OV-Klantenbarometer Vergelijking oude en nieuwe vragenlijst

Rapportage Schaduwonderzoek vragenlijst OV-Klantenbarometer Vergelijking oude en nieuwe vragenlijst Rapportage Schaduwonderzoek vragenlijst OV-Klantenbarometer 2018 Vergelijking oude en nieuwe vragenlijst COLOFON Uitgave Goudappel Coffeng Snipperlingsdijk 4 7417 BJ Deventer T +31 (0570) 666 222 F +31

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL BID MANAGER CONNEXXION

FUNCTIEPROFIEL BID MANAGER CONNEXXION FUNCTIEPROFIEL BID MANAGER CONNEXXION DE ONDERNEMING Connexxion, ontstaan in 1999, heeft sinds 2007 het internationale Transdev als aandeelhouder. Daarnaast is BNG minderheidsaandeelhouder. Connexxion

Nadere informatie

1 Inleiding 2. 2 Uitvoering van de controlemetingen Kwaliteitsindicatoren Meetlocaties 6. 3 Statistische onderbouwing 8

1 Inleiding 2. 2 Uitvoering van de controlemetingen Kwaliteitsindicatoren Meetlocaties 6. 3 Statistische onderbouwing 8 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 2 Uitvoering van de controlemetingen 3 2.1 Kwaliteitsindicatoren 3 2.2 Meetlocaties 6 3 Statistische onderbouwing 8 3.1 Inleiding 8 3.2 Statistiek 8 3.3 Betrouwbaarheid en nauwkeurigheid

Nadere informatie

OV-bureau: begroting 2019, dienstregeling 2019, motie waardering buschauffeurs en voorlopige gunning

OV-bureau: begroting 2019, dienstregeling 2019, motie waardering buschauffeurs en voorlopige gunning OV-bureau: begroting 2019, dienstregeling 2019, motie waardering buschauffeurs en voorlopige gunning Menno Oedekerk De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN 06 5277 4743 3 7048921 -

Nadere informatie

Factsheet Resultaten Klanttevredenheidsonderzoek okt./nov. 2013

Factsheet Resultaten Klanttevredenheidsonderzoek okt./nov. 2013 Geachte panelleden, In oktober/november jl. heeft u deelgenomen aan het tweede klanttevredenheidsonderzoek van 2013. Hartelijk dank voor uw deelname! Aan het onderzoek hebben 522 panelleden deelgenomen.

Nadere informatie