Montessori Nieuwsbrief oktober 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Montessori Nieuwsbrief oktober 2016"

Transcriptie

1 Montessori Nieuwsbrief oktober 2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), We staan vlak voor de herfstvakantie. Dat betekent dat we er al weer zeven weken op hebben zitten. We merken dan ook dat veel leerlingen en medewerkers toe zijn aan een weekje met iets anders bezig zijn dan met school. Gisteren hebben we in Merlijn een geslaagde Halloween Party gehad. De donderdag na de vakantie beginnen de bovenbouwleerlingen havo/vwo aan hun eerste tentamenweek van dit schooljaar. De leerlingen uit de vijfde klas zitten nu nog verspreid over een aantal Europese hoofdsteden of zijn al onderweg naar Hengelo met de trein, het vliegtuig of de bus. Op maandag 24 oktober direct na de vakantie is de eerste bijeenkomst van de ouderplatforms. Alle zittende en nieuwe leden hebben inmiddels daarover een bericht ontvangen. Uiteraard vind u in deze mededelingen een aantal sfeerfoto s/aankondigingen. Voor meer verwijzen wij u graag naar: We wensen al onze leerlingen en ook u een prettige vakantie, met hopelijk redelijk weer. Personeel Michel Otter, coördinator leerlingzaken bovenbouw havo/vwo, verlaat op 1 november onze organisatie. Hij heeft een baan geaccepteerd als teamleider op het Stedelijk Lyceum in Enschede. Marije Rozema, bovenbouw docent geschiedenis, neemt deze werkzaamheden van Michel Otter over. Nathan Woud neemt de lessen aardrijkskunde over van Michel Otter. Marit Boekema is onze nieuwe docent geschiedenis. Zij neemt de onderbouwlessen over van Marije Rozema.

2 Thuiswerk op school In periode 2 begint Thuiswerk op school weer. Ellen Nijenhuis neemt dit schooljaar de coördinatie ervan op zich. Vorig jaar waren er twee middagen waarop leerlingen het 7e uur naar thuiswerk konden gaan. Dit schooljaar is dat uitgebreid naar vier dagen. Bij het thuiswerken op school is er de gelegenheid om op vaste momenten verder te werken aan je schoolwerk in een rustige omgeving. Het toezicht wordt iedere dag verzorgd door een van onze docenten. Op iedere dag een vaste collega. Mentoren zijn opgeroepen om leerlingen die baat (kunnen) hebben bij het thuiswerken op school (in overleg met de leerling en ouder) aan te melden. Als u zelf het idee heeft dat uw zoon of dochter hier baat bij kan hebben, kunt u contact opnemen met de mentor. We hebben het liefst dat een leerling wordt aangemeld voor een hele periode. Deze mogelijkheid is voor al onze leerlingen (ongeacht leerjaar of niveau). Toetsrooster onderbouw Nu we weer even op gang zijn, komen ook weer de eerste geluiden van leerlingen/klassen die veel toetsen in magister hebben staan. We hebben bij ons op school vaste afspraken wanneer het gaat om het inplannen van toetsen. Met name de afspraak om gezamenlijk met de klas in te plannen, en het maximale aantal van vier grote leertoetsen in een week wordt nog wel eens vergeten. Als uw zoon of dochter het idee heeft dat een docent zich niet houdt aan deze afspraken dan is het fijn dat uw zoon of dochter dat even doorgeeft aan de mentor of aan zijn/haar coördinator leerlingzaken. Tentamenvoorbereidingsruimte Tijdens de tentamenweek zal lokaal 3.10 het 2 e, 3 e en 4 e uur beschikbaar zijn voor leerlingen van de bovenbouw om zich in stilte te kunnen voorbereiden op een volgend tentamen. Er zullen collega s worden ingeroosterd in deze ruimte tijdens deze uren. Absolute stilte in dit lokaal tijdens deze uren is uiteraard een must. Mediatheek en bibliotheek Openingstijden: De Mediatheek (101) is op maandag, dinsdag en donderdag geopend van uur; op woensdag en vrijdag van uur. De Bibliotheek (201) is van maandag tot/met vrijdag geopend van uur. In deze ruimtes kunnen leerlingen, individueel of in kleine groepjes, werken aan schoolopdrachten. Voor het gebruik van een computer hebben de leerlingen hun schoolpas nodig en toestemming van de docent (in de vorm van een mediatheekbriefje). Ook kun de leerlingen in deze ruimtes terecht voor printen en kopiëren.

3 In de Bibliotheek staat een grote hoeveelheid leesboeken, gesorteerd naar leeftijd, leesniveau en taal (Nederlands, Engels, Frans en Duits). Voor het lenen en verlengen van boeken is de schoolpas nodig. Per leerling mogen maximaal drie boeken worden geleend. De uitleentermijn bedraagt drie weken, met daarna de mogelijkheid tot verlenging. Boeken lenen kan alleen met de eigen schoolpas. Als een boek niet aanwezig is kan dat gereserveerd worden. Bij te laat inleveren van boeken wordt een boete van vijf cent per boek per dag in rekening gebracht. Er kan alleen contant betaald worden. Verlies of beschadiging van een boek wordt door de leerling betaald. In geval van (langdurige) ziekte kunnen boeken verlengd worden via de mentor of door contact op te nemen met de medewerkers van de Bibliotheek. adres bibliotheek: Sinds enkele weken werken wij in de Bibliotheek met een online versie van Aura, ons uitleensysteem. Daardoor is het nu mogelijk, voor zowel leerlingen als collega's om in onze catalogus te zoeken. Dat kan op twee manieren: Op een schoolcomputer: Zenworks Aura - Aura Online zoeken Op school en thuis: Site van onze school Mediatheek Link onderaan de pagina. Ook is het mogelijk om op je mobiele telefoon de Aura Library App te installeren. Na installatie moet er eerst een account worden aangemaakt. Met de Aura Library app kunnen leerlingen, docenten en medewerkers altijd en overal Aura Online benaderen met smartphone en/of tablet. Via de app is het mogelijk om reserveringen, boete, historische en actuele uitleningen op te vragen, snel in de catalogus te zoeken en items direct te reserveren of te verlengen. Ook kun je de nieuwste aanwinsten bekijken. Heb je vragen of wil je je registreren: van harte welkom in onze schoolbibliotheek. Inhaaltoetsen Rond het maken van inhaaltoetsen hebben we dit jaar nieuwe afspraken gemaakt. Het inhaalmoment is op donderdag of vrijdag van tot 16.20/16.30 uur in lokaal 303/304, dyslecten hebben 10 minuten extra tijd. Donderdag het zevende uur (leerjaar 1, 2, 4, 5 en 6) en vrijdag het zevende uur (leerjaar 3) Het inhaalmoment is bestemd voor leerlingen die niet op tijd hebben afgetekend en/of leerlingen die door ziekte/overmacht afwezig zijn geweest bij het toetsmoment. Hoe gaat dit precies? 1) Als een leerling afwezig is bij een toets, haalt de leerling het de donderdag of vrijdag in de week erop de toets het 7 e uur in.

4 2) De docent geeft nadat de toets afgenomen is, op dezelfde dag de toetsen voorzien van naam en klas van de afwezige leerling(en), de toetsen aan het servicebureau in een apart hoesje. De toetsen kunnen tot en met de vrijdag voor het inhaalmoment ingeleverd worden bij het servicebureau. 3) Het servicebureau zet een individuele afspraak in de agenda van de leerling waarvan en nadat de docent de toets heeft ingeleverd in Magister. Als leerlingen meerdere toetsen moeten inhalen, kiest het servicebureau uit welke toets ze die donderdag maken. De overige toetsen schuiven door naar de week er op. 4) De namen van de afwezige leerlingen worden doorgegeven aan het servicebureau. 5) De dag erna belt de receptie na of de afwezigheid een gegronde reden had. Bij een gegronde reden verzet het servicebureau de inhaaltoets naar de volgende week. Bij een ongeoorloofde afwezigheid wordt de betreffende afdelingsleider op de hoogte gesteld en krijgt de leerling een 1,0. 6) Afdelingsleiders controleren een aantal weken na het einde van een periode of er hiaten zijn in de cijferlijsten van leerlingen. Lessen in geluk voor 3 havo en 3 vwo In de week van 31 oktober tot en met 4 november gaan we met de leerlingen van 3 havo en 3vwo iets anders doen! We zullen dan een gastles hebben van de Gelukschool, een platform dat zich bezighoudt met persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Ze werken exclusief voor jongeren tussen de 14 en 19 jaar. De Gelukschool is van mening dat de huidige jongerengeneratie een hele mooie is, met ongelooflijk veel in haar mars. Zij zijn immers de beslissers van de toekomst; zij hebben de kans om van de wereld een mooiere plek te maken. Het platform zet zich in om door middel van workshops, kampen en andere activiteiten, jongeren bewust te maken van hun kansen. Haar activiteiten richten zich veelal op het bewust maken van je houding in het leven, het maken van keuzes, het verminderen van onzekerheid en het werken aan zelfvertrouwen. Tijdens de workshop die zij voor onze klas gaan verzorgen, zullen we werken aan het maken van keuzes in de breedste zin van het woord (ook aan de keuze die de leerlingen tijdens dit schooljaar moeten maken), het hebben van een positieve houding en het benutten van elke kans. Themadag Op woensdag 16 november houden wij onze eerste themadag voor de leerjaren 1, 2 en 3. Gedurende deze dag zal voor ieder leerjaar een maatschappelijk / sociaal thema centraal staan. De betreffende leerjaren zullen hierover na de herfstvakantie verder worden geïnformeerd.

5 Scholing Naast onze leerlingen worden onze collega s ook geschoold. In verband met de invoering van de Ipad en aantal nieuwe collega s en mentoren was er de afgelopen weken sprake van scholing op allerlei vlak. Wij kiezen ervoor om de scholing niet op schoolbrede scholingsdagen te houden, maar gespreid aan te bieden. Dat in tegenstelling tot scholen die leerlingen hele dagen lesvrij geven ivm scholing. De afgelopen maand heeft dit tot meer lesuitval geleid dan gewenst. Daarbovenop kwam nog het aangepaste rooster in verband met de hoge temperatuur. De komende periode staat er minder scholing op de agenda van de collega s. Agenda Oktober & November Ouderplatforms Tentamenweek bovenbouw havo/vwo Uitreiking junior TTO/CAE/IB/Goethe diploma s Afname citotoetsen klas Start periode Finale Montivoices Inspectiebezoek Ouderplatform TTO Themadag onderbouw Uitreiking rapporten leerjaar 1, 2, 3 en 4mavo Little Victorians (leerjaar 1 TTO) MBO avond (leerjaar 3mavo) Uitreiking rapporten leerjaar 4, 5 havo en 4, 5, 6 vwo

Info avond leerjaar 2

Info avond leerjaar 2 Info avond leerjaar 2 Vanavond Contact ouder mentor Mentorlessen GGD Twente Doorstroomadvies Vakkenkeuze Activiteiten Contact ouder - mentor Wouter Bekkernens Mentor klas 2MH1 Mobiel : 06 24257561 Mail

Nadere informatie

Onderweg naar het examen!

Onderweg naar het examen! Ouderavond 20 september 2016 5VWO Coördinator leerlingzaken: Michel Otter / Marije Rozema Decaan havo/vwo: Linda Veldhuis Afdelingsleider vwo: Marieke Klein Gunnewiek Onderweg naar het examen! Deze powerpoint

Nadere informatie

Heel veel succes met voorbereiden en sterkte tijdens het maken van de toetsen. Het team van Houtens.

Heel veel succes met voorbereiden en sterkte tijdens het maken van de toetsen. Het team van Houtens. Houtens, 6 juni 2017 Beste ouders en leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3, Tijdens de toetsweek zijn er afwijkende tijden. De klassen uit leerjaar 1 en 2 hebben 50 minuten per toets, en in leerjaar 3 is dat

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van alle leerlingen van Het Schoter Datum: 15 juni 2018 Kenmerk: 17311/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Alkmaar, 14 september 2014 Beste Ouders van onze leerlingen in 2Vwo-X, Dit is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Als ervaren studenten lopen onze 2e

Nadere informatie

Mediatheek. CSG Wessel Gansfort Groningen

Mediatheek. CSG Wessel Gansfort Groningen Mediatheek CSG Wessel Gansfort Groningen De entree Het personeel Mediathecaresse Mw. T. Pruim-Visser Aanwezig: maandag, woensdag en vrijdag van 08:30 12:30 uur en dinsdag van 08:30-16:00 uur Medewerker

Nadere informatie

Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019

Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019 Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019 1 Meivakantie Vrijdag 19 april 2019 t/m zondag 5 mei 2019 Voor eindexamenklassen 4 mavo, 5 havo en 6 vwo is er op dinsdag 7 mei een verplicht proefexamen

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2016-2017

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2016-2017 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2016-2017 Den Haag, juli 2016 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen Beste leerlingen, Het is zover: 2015 zit er bijna op. Sinterklaas gaat overmorgen alweer terug naar Spanje, volgende week zijn de herkansingen voor de bovenbouw, 17 december is het schoolfeest, waarvoor

Nadere informatie

REGELING EINDE CURSUS en BEGIN CURSUS Mededeling aan leerlingen en hun ouders/verzorgers

REGELING EINDE CURSUS en BEGIN CURSUS Mededeling aan leerlingen en hun ouders/verzorgers REGELING EINDE CURSUS 2015-2016 en BEGIN CURSUS 2016-2017 Mededeling aan leerlingen en hun ouders/verzorgers Gorinchem, juni 2016, Geachte ouders, beste leerlingen, Voor u/jullie ligt de regeling met betrekking

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van Het Schoter Datum: 21 juni 2019 Kenmerk: 18190368/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Einde schooljaar 2013-2014 Week 28 maandag 7 juli, leerling-/oudergesprekken, leerling-/oudergesprekken uitstapje Efteling dinsdag 8 juli

Nadere informatie

REGELING EINDE CURSUS en BEGIN CURSUS Mededeling aan leerlingen en hun ouders/verzorgers

REGELING EINDE CURSUS en BEGIN CURSUS Mededeling aan leerlingen en hun ouders/verzorgers REGELING EINDE CURSUS 2016-2017 en BEGIN CURSUS 2017-2018 Mededeling aan leerlingen en hun ouders/verzorgers Gorinchem, juni 2017, Geachte ouders, beste leerlingen, Voor u/jullie ligt de regeling met betrekking

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In deze oudernieuwsbrief staat de jaarvergadering van de ouderraad op maandag 17 november om 19.30 uur het meest centraal. Tijdens deze jaarvergadering wordt met de ouders/

Nadere informatie

Informatieavond 4-vwo. Welkom! 15.30 20.00 uur

Informatieavond 4-vwo. Welkom! 15.30 20.00 uur Informatieavond 4-vwo Welkom! 15.30 20.00 uur De mentor Hanneke Hengst HEH@regiuscollege.nl Werkzaam op di/wo/do/vr (dus niet op maandag) Informatieavond 4V Agenda Introductie Taak van de mentor Taak van

Nadere informatie

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015

jaaragenda 2015-2016 versie 23 september 2015 JAARAGENDA 2015-2016 dag datum activiteit di 01-09-15 introductiedag alle leerjaren wo 02-09-15 start periode 1 (wo 02-09 t/m ma 16-11) do 03-09-15 vr 04-09-15 ma 07-09-15 di 08-09-15 wo 09-09-15 19:00

Nadere informatie

Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers

Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Schooljaar 2015-2016 1 Trinitas College locatie Han Fortmann R.K. scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum en havo

Nadere informatie

Laatste schoolweken 2016. Klas 1

Laatste schoolweken 2016. Klas 1 Laatste schoolweken 2016 Klas 1 Het is nog een paar weken en dan zit het schooljaar er al weer op. De laatste weken verlopen door de proefwerkweek en de rapportvergaderingen, niet volgens het bestaande

Nadere informatie

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn:

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn: Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2019-2020 Den Haag, juli 2019 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Houtens, 18 juni Beste ouders en leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3,

Houtens, 18 juni Beste ouders en leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3, Houtens, 18 juni 2019 Beste ouders en leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3, Het schooljaar wordt afgesloten met een toetsweek. Dit jaar is dat van maandag t/m vrijdag 5. Alle leerlingen hebben de mogelijkheid

Nadere informatie

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2)

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Nummer 4 16 oktober 2015 AGENDA OKTOBER 2015 Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015 Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Woensdag 28 oktober Schoolexamen (SE) week 1 (klas

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste examenkandidaat,

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste examenkandidaat, Aan alle examenkandidaten en hun ouder(s)/verzorger(s) KENMERK : examen\265-xm.ni19 GELDROP, 10 april 2019 ONDERWERP : mededelingen CE en regelingen eindexamen VWO, HAVO en VMBO-t Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen In deze nieuwsbrief Open dagen Steunles Nieuw rooster Toetsweek 3 Het komende weekend staat in het teken van de Open dagen. Op vrijdagavond, zaterdag en maandagavond zullen hopelijk weer veel leerlingen

Nadere informatie

HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C

HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C Donderdag 27 juni 2019 t/m Woensdag 3 juli 2019 Beste leerlingen (en meelezende ouders) van leerjaar 3, Van donderdag 27 juni t/m woensdag 3 juli is de toetsweek. Na deze

Nadere informatie

1. Leefregels 14-15 VOORWOORD INHOUD. Beste leerling, collega en ouder/verzorger,

1. Leefregels 14-15 VOORWOORD INHOUD. Beste leerling, collega en ouder/verzorger, 1. Leefregels 14-15 VOORWOORD Beste leerling, collega en ouder/verzorger, Op de voorkant van dit boekje staat LEEFREGELS. Deze regels gelden ook voor alle buitenschoolse activiteiten. Deze regels zijn

Nadere informatie

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud

Week 17 Datum: 22 april 2015. Nieuwsbrief. Inhoud ! Week 17 Datum: 22 april 2015 Nieuwsbrief Inhoud 1. Rekentoets en overgangsregeling 1 2. Huiswerkbegeleiding Over t IJ 1. Examentraining wiskunde 2 4. Controle schoolexamencijfers 2 5. Openingstijden

Nadere informatie

Nieuwbrief. Jaargang 2, februari 2014 edi e 2. Geachte ouders/verzorgers,

Nieuwbrief. Jaargang 2, februari 2014 edi e 2. Geachte ouders/verzorgers, Nieuwbrief Jaargang 2, februari 2014 edi e 2 Geachte ouders/verzorgers, De dagen worden weer langer en wat op een winter zou moeten lijken is bijna weer achter de rug. Op school zijn we inmiddels begonnen

Nadere informatie

Onderweg naar het examen!

Onderweg naar het examen! Ouderavond 16 september 2015 4 havo en 4 vwo Onderweg naar het examen! Deze powerpoint zal na deze avond ook op de site te vinden zijn onder de kop ouders en op de ELO Afdelingsleider Havo: Gökhan Iyigünler

Nadere informatie

LEEFREGELS EIJKHAGEN 2015 2016

LEEFREGELS EIJKHAGEN 2015 2016 LEEFREGELS EIJKHAGEN 2015 2016 1. Leefregels 15 16 VOORWOORD Beste leerling, collega en ouder/verzorger, Daar waar veel mensen bij elkaar komen zullen afspraken gemaakt moeten worden hoe we met elkaar

Nadere informatie

Apps en Ups voor het RML. Instructies voor leerlingen

Apps en Ups voor het RML. Instructies voor leerlingen Apps en Ups voor het RML Instructies voor leerlingen 1 Inhoud 1. Werken met MAGISTER... 3 2. VANDAAG en AGENDA (Agenda ( HUISWERK)... 4 3. AANWEZIGHEID... 5 4. CIJFEROVERZICHT... 6 5. BERICHTEN (Mailbox

Nadere informatie

Veelgestelde vragen eindexamenleerlingen over toetsen VMBO Maastricht FAQ s versie 25 juli 2018

Veelgestelde vragen eindexamenleerlingen over toetsen VMBO Maastricht FAQ s versie 25 juli 2018 Veelgestelde vragen eindexamenleerlingen over toetsen VMBO Maastricht FAQ s versie 25 juli 2018 Algemeen De leerlingen krijgen informatie over de Zomerschool via Magistermail, kijk regelmatig! Deze lijst

Nadere informatie

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Welkom bij het Reeshof College Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Daan Hamann E-mail: dhamann@reeshofcollege.nl Heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail:

Nadere informatie

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 1 Exameninstructie klassen 5 Havo en 6 Vwo 1. Lees het examenboekje goed door! 2. Bewaar het examenboekje op een vaste plek! 3. Laat het examenboekje door je ouders

Nadere informatie

Oudernieuws havo/vwo. Voorwoord. Inspectiebezoek op 3 april Voorwoord. Beste ouders/verzorgers, Inspectiebezoek

Oudernieuws havo/vwo. Voorwoord. Inspectiebezoek op 3 april Voorwoord. Beste ouders/verzorgers, Inspectiebezoek Oudernieuws havo/vwo 15 APRIL 2019 Inhoud: Voorwoord Inspectiebezoek Paasviering Impressie Kunstexpositie Aanmelding en DCQuest Examen Hoofd in de zon Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Zo tegen de meivakantie,

Nadere informatie

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens alle collega s van het CCC, Mevr.

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens alle collega s van het CCC, Mevr. Einde schooljaar 2017-2018 - 1 - Vooraf Om het schooljaar goed af te ronden hebben we in dit boekje alle informatie over het einde van het schooljaar en belangrijke data op een rijtje gezet. Tijdens het

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

Ouderavond 21 september 2016 havo 5 en vwo 6

Ouderavond 21 september 2016 havo 5 en vwo 6 Ouderavond 21 september 2016 havo 5 en vwo 6 Onderweg naar het eindexamen Deze powerpoint zal na deze avond ook op de site te vinden zijn onder de kop ouders en op de ELO Indeling van de avond inleiding:

Nadere informatie

Het Centraal Examen 2018

Het Centraal Examen 2018 Het Centraal Examen 2018 Voor de leerlingen VMBO-BB/LWT Inhoud Voorwoord... 3 Examenperiode... 4 Plaats van het examen... 4 Verzuim bij het examen... 4 Uitgesteld examen i.v.m. wettelijk geoorloofde afwezigheid...

Nadere informatie

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens het CCC, Mevr. J Drok Directeur

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens het CCC, Mevr. J Drok Directeur Einde schooljaar 2016-2017 - 1 - Vooraf Om het schooljaar goed af te ronden hebben we in dit boekje alle informatie over het einde van het schooljaar en belangrijke data op een rijtje gezet. Tijdens het

Nadere informatie

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is de laatste nieuwsbrief die u ontvangt dit schooljaar. We informeren u over bijzondere dingen die gebeurd zijn en over activiteiten die

Nadere informatie

Onderweg naar het examen!

Onderweg naar het examen! Ouderavond 8 september 2015 5VWO Coördinator leerlingzaken: Decaan havo/vwo: Afdelingsleider vwo: Michel Otter Linda Veldhuis Marieke Klein Gunnewiek Onderweg naar het examen! Kenmerkend voor 5 VWO Studiereis

Nadere informatie

Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld.

Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld. 1 Dit is een voorlopige versie van de schoolregels. Over een paar maanden gaan we de schoolregels evalueren en worden ze opnieuw vastgesteld. In elke organisatie hebben de mensen die daar werken met elkaar

Nadere informatie

Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis

Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis Schoolexamens Rekentoets Toetsweken en rapportage Overgangsnorm Vrije ruimte: werkveldstage Vakken

Nadere informatie

HLZ Toetsweek Klas H2A & H2B

HLZ Toetsweek Klas H2A & H2B HLZ Toetsweek Klas H2A & H2B Donderdag 27 juni 2019 t/m Woensdag 3 juli 2019 Beste leerlingen (en meelezende ouders) van leerjaar 2, Van donderdag 27 juni t/m woensdag 3 juli is jullie toetsweek. Na deze

Nadere informatie

newman college agenda juni juli Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer juni 2017

newman college agenda juni juli Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer juni 2017 newman college Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 10 29 juni 2017 agenda juni 29 oudernieuwsbrief 10 30 uitslag examen tweede tijdvak 30 20.00 23.00: slotfeest juli 3 leerlingbesprekingen,

Nadere informatie

Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren?

Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren? Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding Mededelingen & vragen Lokaal Mentor 110 Sophie van der Heiden

Nadere informatie

LAATSTE WEKEN EERSTE WEKEN LEERLINGEN

LAATSTE WEKEN EERSTE WEKEN LEERLINGEN 29 juni 2018 Normering TV2 (uitslag 2e tijdvak van het centraal schriftelijk examen) Toetsweek mavo 3, havo 3 en vwo 3 Toetsweek bovenbouw havo/vwo (aantal dagen havo 4/vwo 4 kan afwijken) Diploma-uitreiking

Nadere informatie

Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen

Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen Hoorn, juni 2012 Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen Voor wie is het tweede tijdvak bestemd? Het

Nadere informatie

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw

Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1. Julia van Orsouw Mentor 3 HAVO/VWO 3HV1 Julia van Orsouw Coördinatoren bovenbouw Leerjaar 3 Leerjaar 4 William Gooren Truus Hesen Leerlingbegeleiding Sonia Pauptit Monique Uges Marijn Bernards Marjo Vullings Leerjaar 3!!!

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli Welkom

Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli Welkom Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli 2017 Welkom Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli 2017 mevr. Willemsen (1-, 2- en 3-vwo) dhr. Geluk (2-vmbo-t) dhr. de Bie (2- en 3- havo) dhr. de Jong (4-, 5- en 6-vwo)

Nadere informatie

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten.

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten. VWO Inleveren van de boeken VWO Het inleveren vindt plaats op: maandag 27 juni a.s. in lokaal B 2.10 12.30 13.00 u A t/m H 13.30 14.00 u I t/m R 14.30 15.00 u S t/m Z VMBO Inleveren van de boeken VMBO

Nadere informatie

VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels

VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels VERZUIMADMINISTRATIE Kennismaken met de verzuimregels Voorstellen: Mevrouwvan der Oost (receptie NH en Verzuimadministratie bovenbouw: Havo 4, 5 en VWO 4, 5 en 6). Werkdagen van dinsdag tot en met vrijdag

Nadere informatie

OUDERINFORMATIEBULLETIN

OUDERINFORMATIEBULLETIN OUDERINFORMATIEBULLETIN Stedelijk Dalton Lyceum Vakcollege juli 2017 Voorwoord Allereerst een hartelijk welkom aan de ouders van de nieuwe leerlingen. Wij hopen dat uw zoon of dochter zich snel thuis zal

Nadere informatie

Agenda schooljaar 2016/2017

Agenda schooljaar 2016/2017 Agenda schooljaar 2016/2017 Oktober 2016 Wo. 12 oktober 2016 MR vergadering Doetinchem Do. 13 oktober 2016 Klas 2A, 2B, 2C Excursie Openluchtmuseum Arnhem Sla je slag! Do. 13 oktober 2016 Leerjaar 3 CKV

Nadere informatie

Instructie Centraal Examen havo en vwo 2018

Instructie Centraal Examen havo en vwo 2018 Instructie Centraal Examen havo en vwo 2018 1 / 8 Bewaar dit boekje goed! Laat het ook je ouders/verzorgers lezen! Heeft de school het juiste telefoonnummer? Bij ieder examen ligt je schoolpas zichtbaar

Nadere informatie

Dagelijks tot 11.00 07.30 en 08.15 3 werkdagen Tijdens de lessen Vervolgacties Vervolg bij te laat komen bovenbouwleerling

Dagelijks tot 11.00 07.30 en 08.15 3 werkdagen Tijdens de lessen Vervolgacties Vervolg bij te laat komen bovenbouwleerling Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2014-2015 1 Hieronder staat de beschrijving van de regels en afspraken omtrent het verzuim van leerlingen. Onder verzuim valt te laat komen, geoorloofd en ongeoorloofd verzuim

Nadere informatie

Bekijk je nieuwe rooster! Introductieactiviteiten per leerjaar op dinsdag 30 augustus 2016

Bekijk je nieuwe rooster! Introductieactiviteiten per leerjaar op dinsdag 30 augustus 2016 Bekijk je nieuwe rooster! Introductieactiviteiten per leerjaar op dinsdag 30 augustus 2016 1 havo en 1 havo/vwo: Op dinsdag 30 augustus a.s. verwachten wij jullie om 08.30 uur op school. Het programma

Nadere informatie

Ouderavond 26 september 2018

Ouderavond 26 september 2018 Ouderavond 26 september 2018 5Havo en 6VWO Afdelingsleiders: Gökhan Iyigunler & Marieke Klein Gunnewiek Coördinator leerlingzaken: Marije Rozema Decaan: Linda Veldhuis Deze powerpoint krijgt u morgen per

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 25 september 2017 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Exameneisen en examenregels Wanneer ben je geslaagd? Waar heb je rekening mee te

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Alkmaar, 1 september 2014 Beste ouders van onze leerlingen in 1Vwo-X, De kop is er af. De introductieweek is voorbij. Leerlingen en begeleiders hadden er zin in en met het

Nadere informatie

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 2) We zorgen voor een veilige en prettige sfeer 3) In en om het gebouw is het rustig en schoon

Nadere informatie

Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli Welkom

Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli Welkom Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli 2018 Welkom Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli 2018 mevr. De Bruin (1-hv) mevr. Willemsen (1-, 2- en 3-vwo) dhr. Geluk (1-th & 2-vmbo-t) dhr. De Bie (2- en 3- havo)

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inleveren boeken maandag

Nadere informatie

Planning rondom CSE. 27 februari 2019

Planning rondom CSE. 27 februari 2019 Planning rondom CSE 27 februari 2019 woensdag 13 t/m vrijdag 22 maart (week 11 en 12) Laatste proefwerkweek voor de eindexamenkandidaten. maandag 1 april t/m vrijdag 5 april (week 14) PROEFEXAMENS maandag

Nadere informatie

Zo werken we hier op. Lyceum De Grundel leerlingen

Zo werken we hier op. Lyceum De Grundel leerlingen Zo werken we hier op Lyceum De Grundel 2018-2019 leerlingen Dit boekje is bedoeld om de goede gang van zaken op Lyceum De Grundel te bevorderen. Niet alleen staan hierin de schoolregels, maar ook andere

Nadere informatie

afgenomen. Data, tijden en lokalen, alsmede de regels m.b.t. de examens kunt u / kunnen

afgenomen. Data, tijden en lokalen, alsmede de regels m.b.t. de examens kunt u / kunnen Bergschenhoek, april 2018 Betreft: afronding examenjaar Geachte ouder(s) / verzorger(s), beste leerling, De afrondende fase voor onze vierdejaars leerlingen BBL, KBL en GL/TL in de vorm van het CSPE, het

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

VOORLICHTING LEERJAAR 3

VOORLICHTING LEERJAAR 3 VOORLICHTING LEERJAAR 3 Programma: Algemene informatie Kennismaking met de mentor Programma Dhr. Erens: teamleider bovenbouw Welkom Verschillen onderbouw en bovenbouw Examens Mevr. Rompen; decaan Keuzes

Nadere informatie

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes,

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Van de schoolleiding Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Inmiddels is de aanmelding voor de nieuwe brugklassen afgerond. We starten met een mavo klas en een mavo/havo klas. Hartelijk

Nadere informatie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie september 0 versie 0 In rood activteiten in het Michaël college-markenhage examentraject die op Markenhage plaatsvinden (leerlingen klas en ). AUGUSTUS 0 7 8 0 7 8 0.00 uur-. uur SLV.. uur Ontvangst nieuwe

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag 14-8-2018 woensdag 15-8-2018 donderdag 16-8-2018 vrijdag 17-8-2018 zaterdag 18-8-2018 zondag 19-8-2018 34 maandag 20-8-2018 1 leerlingen vrij

Nadere informatie

Verjaardagen: week 47, 2013. Allen van harte gefeliciteerd!! Agenda voor de komende weken:

Verjaardagen: week 47, 2013. Allen van harte gefeliciteerd!! Agenda voor de komende weken: week 47, 2013. Verjaardagen: H4G Franc Martens 18/11 H4C Menno Bentvelzen 20/11 H4E Mandy van Gils 20/11 V6A Nicole Gielen 21/11 H4E Marijn Suijkerbuijk 23/11 V5B Thi Thi Chau 24/11 H5I Priscilla van Dijk

Nadere informatie

Jaarplanning 2015-2016 versie 26-8-2015

Jaarplanning 2015-2016 versie 26-8-2015 Jaarplanning 2015-2016 versie 26-8-2015 week 34 0 facultatief do 20-aug-2015 vrij 21-aug-2015 week 35 1 ma 24-aug-2015 ORGANISATIEDAG 1 (docent op school, leerlingen vrij) 8.30-16.00 uur di 25-aug-2015

Nadere informatie

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 13 juni 2018 A. Boers-Müller BOEA/bran/18-B542

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 13 juni 2018 A. Boers-Müller BOEA/bran/18-B542 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit 3, 4 h en 3, 4 en 5 v Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 13 juni 2018 A. Boers-Müller BOEA/bran/18-B542 Onderwerp Einde schooljaar 2018 Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Graag willen wij u / jullie over een aantal belangrijke zaken informeren:

Graag willen wij u / jullie over een aantal belangrijke zaken informeren: Bergschenhoek, 20 april 2017 Betreft: afronding examenjaar Geachte ouder(s) / verzorger(s), beste leerling, De afrondende fase voor onze vierdejaars leerlingen BBL, KBL en GL/TL in de vorm van het CSPE,

Nadere informatie

Ouderavond september 2018

Ouderavond september 2018 Ouderavond september 2018 3HAVO en 3VWO Afdelingsleiders: Gökhan Iyigunler en Marieke Klein Gunnewiek Coördinator leerlingzaken: Marije Rozema Decaan: Linda Veldhuis Deze powerpoint krijgt u morgen per

Nadere informatie

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Beste bovenbouw-leerlingen, Hieronder vindt je het toetsrooster van de afdelingen VMBO-TL, HAVO en VWO voor alle toetsweken van dit schooljaar. Met behulp hiervan

Nadere informatie

Kennismakingsavond 4 havo

Kennismakingsavond 4 havo Kennismakingsavond 4 havo Mentoren: Judith Scheepers Margriet van Zwam Christina Sanchez Lizzy Bos E-mail: j.scheepers@lyceumelst.nl m.vanzwam@lyceumelst.nl c.sanchez@lyceumelst.nl l.bos@lyceumelst.nl

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2014-2015 3 VMBO TL Coornhert Lyceum 1 Voorwoord Beste leerling en beste ouders / verzorgers, Hierbij heeft u / heb je het PTA van 3 vmbo TL in handen. In 3 vmbo TL

Nadere informatie

Voorlichting 5 vwo. 21 september 2016

Voorlichting 5 vwo. 21 september 2016 Voorlichting 5 vwo 21 september 2016 Onderwerpen werkwijze in 5 vwo: begeleiding onderzoek vervolgstudie rekenexamen toetsing rapportage resultaten gelegenheid om vragen te stellen na afloop gelegenheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2018-2019 Den Haag, juli 2018 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo. Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar

De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo. Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al flink

Nadere informatie

De start van het schooljaar en de informatieavonden

De start van het schooljaar en de informatieavonden Nieuwsbrief voor ouders nummer 2 22 augustus 2018 Vooraf Vorige week is in de eerste nieuwsbrief voor ouders aangegeven dat wij het belangrijk vinden om onze leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) goed

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo. Betreft: keuze examenvak. Den Haag, 29 november Geachte heer/mevrouw,

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo. Betreft: keuze examenvak. Den Haag, 29 november Geachte heer/mevrouw, Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo Betreft: keuze examenvak Den Haag, 29 november 2016 Geachte heer/mevrouw, Het eindexamen voor Mavo bestaat uit twee verplichte examenvakken, sectorvakken

Nadere informatie

LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2019

LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2019 LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2019 LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2019 Hieronder volgt een aantal zaken die de eindexamenkandidaten gedurende de periode van het schriftelijk gedeelte van het examen in de gaten

Nadere informatie

Instructie Centraal Examen havo en vwo 2019

Instructie Centraal Examen havo en vwo 2019 Instructie Centraal Examen havo en vwo 2019 1 / 8 Bewaar dit boekje goed! Laat het ook je ouders/verzorgers lezen! Heeft de school het juiste telefoonnummer? Bij ieder examen ligt je schoolpas zichtbaar

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

Herbert van Efferen Mentor HAVO 5 Docent Bedrijfseconomie/ Economie Vakgroep coördinator Economie

Herbert van Efferen Mentor HAVO 5 Docent Bedrijfseconomie/ Economie Vakgroep coördinator Economie Welkom in HAVO 5! 1 Herbert van Efferen Mentor HAVO 5 Docent Bedrijfseconomie/ Economie Vakgroep coördinator Economie h.vanefferen@atscholen.nl 06-28 92 50 78 Wendy Leutscher Mentor HAVO 5 Docent Aardrijkskunde

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

OP WEG NAAR HET HAVO-DIPLOMA. 8 september 2015 Edith Neutel

OP WEG NAAR HET HAVO-DIPLOMA. 8 september 2015 Edith Neutel OP WEG NAAR HET HAVO-DIPLOMA 8 september 2015 Edith Neutel Programma 19.00 19.30 uur informatie 19.30 19.40 uur koffie 19.40 20.30 uur mentor Organisatiestructuur College van Bestuur Onderwijsdirecteur

Nadere informatie

Bevorderingsreglement Onderbouw

Bevorderingsreglement Onderbouw Bevorderingsreglement Onderbouw Schooljaar 2018-2019 Aan de leerlingen in de leerjaren 1 t/m 3, Om je succesvol naar je diploma te begeleiden, krijg je niet alleen uitleg en begeleiding, maar wordt er

Nadere informatie

MENU DE EERSTE PROEFWERKWEEK VAN DE

MENU DE EERSTE PROEFWERKWEEK VAN DE EDITIE 2 21 DECEMBER 2017 MENU -------------------- ---------OPEN AVOND DONDERDAG 11 JANUARI 2018 Op donderdag 11 januari 2018 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij

Nadere informatie

Wat een ieder moet weten over het eindexamen

Wat een ieder moet weten over het eindexamen Wat een ieder moet weten over het eindexamen examen 2011/2012 Schoolexamens De schoolexamens komen als volgt tot stand: zij worden gevormd door het geheel van alle behaalde cijfers van alle examentoetsen

Nadere informatie