2 daags Congres Illegaal Grondgebruik

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2 daags Congres Illegaal Grondgebruik"

Transcriptie

1 Hét evenement voor de professional 2 daags Congres Illegaal Grondgebruik Heb jij als professional te maken met snippergroen, gronduitgifte, verjaring en/of illegaal grondgebruik? Vraag jij je ook wel eens af of hier sprake is van verjaring? Moet je kiezen tussen handhaven of legaliseren? En hoe kan dat het beste? Wil je méér weten over het juridisch kader én de toepassing in de praktijk? Ván de praktijk, vóór de praktijk Jouw praktijk staat centraal op het congres. Je leert wat nodig is om vakkundig en praktisch dossiers illegaal grondgebruik af te handelen, hoe je met communicatie-technieken sneller resultaat zal bereiken, hoe je met veel meer kennis van zaken steviger in onderhandelingen komt te staan, wat er bij civiel procederen komt kijken, wat de rol van de notaris is en hoe het begrip verjaring in wetgeving en jurisprudentie is verankerd. En nog veel meer. Je krijgt de kans om praktijkvragen aan de experts voor te leggen en je gaat naar huis met concrete antwoorden. Voor wie Professionals bij en voor de overheid die in hun werk te maken krijgen met illegaal grondgebruik, snippergroen en gronduitgifte.

2 Datum & Locatie 10 en 11 april 2014 Conferentiehotel Landgoed Huize Bergen Glorieuxlaan SG Vught Meer kennis meer praktijk meer professional Programma 1 Donderdag 10 april :00-10:30 uur Inloop met koffie 10:30-10:45 uur Opening en welkom mr.drs. Liesbeth van Leijen 10:45-11:45 uur Lezing van prof. mr. Nora van Oostrom-Streep van het Koninklijk Notarieel Broederschap over de rol van de notaris bij verjaring in het Burgerlijk Wetboek. De afgelopen tijd komt de rol van de notaris bij illegaal grondgebruik steeds meer in beeld. Velen menen dat de notaris een poortwachtersfunctie heeft. Anderen willen die rol zo veel mogelijk temperen. In de literatuur wordt de notaris tot grote voorzichtigheid gemaand om verklaringen af te geven dat genoegzaam is aangetoond dat er van verjaring sprake is. Nora van Oostrom-Streep gaat in haar lezing in op vragen als: - wat mag je van een notaris verwachten bij iemand die een beroep doet op bevrijdende of verkrijgende verjaring? - wat is het wettelijk kader? - wat moet je doen als je een uitnodiging krijgt van de notaris om een verjaringsakte op te maken? - wie moet daar eigenlijk het initiatief toe nemen: de occupant of de eigenaar die verjaring erkent? - wat gebeurt er als een eigenaar weigert om aan een verjaringsakte mee te werken? - wat te doen als de notaris steken laat vallen? 1 Dit is een voorlopig programma. Wijzigingen onder voorbehoud.

3 11:45-12:45 uur Lezing van mr. Michael van Iperen (advocaat) over bewijs en civiel procederen. Veel gemeenten zien op tegen civiele procedures: dat zou veel tijd en geld kosten én moeilijk zijn. Deze onjuiste voorstelling van zaken kan het hele proces van een succesvolle aanpak van illegaal grondgebruik aanzienlijk bemoeilijken. Advocaat Michael van Iperen is een ervaren advocaat met veel overheden als cliënt. Van Iperen gaat nader in op de procedure rondom civiel procederen en het bewijsrecht. Vragen die aan de orde komen zijn onder meer: - moet ik mijn dossier aanhangig maken bij de kantonrechter of de sector civiel? - wie moet nu eigenlijk wát bewijzen? - hoe lang duurt dat nou, civiel procederen? - wat kan ik zelf doen in zo n procedure en wat laat ik over aan bijvoorbeeld een advocaat? - wat is de kracht van een minnelijke schikking? wat heb ik daar als ambtenaar voor nodig? - kan ik zelf een dagvaarding opstellen? - enz. 12:45-14:00 uur Lunch & inchecken congresgangers die overnachten 14:00-14:30 uur Lezing van wethouder Leendert Wijnmalen, gemeente Vianen over de bestuurlijke visie op de aanpak van illegaal grondgebruik. Leendert Wijnmaalen (SGP) is portefeuillehouder beheer openbare ruimte bij de gemeente Vianen. Vianen wil met het project Buiten Gewoon de gemeente weer netjes, veilig, mooi en beheersbaar maken, via een totaalaanpak van de buitenruimte. Dat doet Vianen in overleg met de bewoners. Wijnmaalen zal toelichten waarom het gemeentebestuur van Vianen er voor heeft gekozen om binnen het project Buiten Gewoon ook aandacht te besteden aan de verkoop en verhuur van snippergroen.

4 14:30 15:30 uur Lezing van Robert van Kooperen & Linda Zwinkels van GemVast over de aanpak van illegaal grondgebruik in de praktijk. Elk begin is moeilijk. En een project succesvol afronden en hier en daar doorpakken, óók. Veel gemeenten worstelen met een effectieve en efficiënte aanpak van illegaal grondgebruik. Waar te beginnen? Hoe brengen we alle belangen in evenwicht in een dossier? Wat heeft nu de voorrang: een hoge grondprijs of snel een dossier afronden? Gaan we praten of brieven schrijven? Robert van Kooperen & Linda Zwinkels zijn gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van gemeentelijk snippergroen en het voorkomen van verjaring. Daarbij zetten zij hun jarenlange ervaring in vastgoedbeheer en onderhandelingstechnieken in voor hun opdrachtgevers. Ontzorgen, communicatie en een goed beheer van gemeentegronden, staan daarbij voorop. Daarnaast is GemVast gesprekspartner voor overheden die op een niet-traditionele, maar zeer effectieve manier hun vastgoed willen beheren én exploiteren. 15:30 16:00 uur Koffie en thee 16:00 16:30 uur Mariska Hanegraaf van 11a Fotografie, over fotograferen met je smartphone, bewijzen verzamelen met foto s en portretten maken. Ieder zijn vak. Een ambtenaar is heel veel met taal bezig: dat is het belangrijkste instrument van de overheid. Tegelijkertijd weet iedereen dat een beeld vaak meer zegt dan 1000 woorden. Foto s zijn in veel dossiers doorslaggevend als het om bewijs gaat. Daarnaast kunnen foto s een bepaalde situatie vaak in één oogopslag duidelijk maken. Mariska Hanegraaf maakt uitstekende foto s, niet alleen portretten en evenementen, maar heeft onlangs ook het complexe begrip verjaring voortreffelijk in beeld gebracht. Daarbij is Mariska ook een van de weinige fotografen in Nederland die haar kennis actief deelt, via Social Media en haar nieuwsbrief. In haar lezing zal Mariska de belangrijkste tips en trucs delen over het maken van goede, krachtige foto s met behulp van je eigen smartphone. Dan zit je nooit meer verlegen om goed bewijsmateriaal.

5 Daarnaast biedt Mariska elke bezoeker van het congres de mogelijkheid aan om razendsnel een zakelijk portret te laten maken, zodat ook jij je professionele presentatie op bijvoorbeeld Social Media kunt verbeteren. 16:30 18:00 uur Gelegenheid tot het laten maken van portretfoto s 18:00 uur Gezellig diner voor alle congresgangers die overnachten. Na diner Casusbespreking met mr.drs. Liesbeth van Leijen. Alle congresgangers die overnachten, krijgen de mogelijkheid om hun casus met Liesbeth van Leijen te bespreken, na afloop van het diner. Snel, vakkundig en praktisch. Vrijdag 11 april :00-9:30 uur Inloop met koffie 9:30-9:45 uur Opening en welkom door mr.drs. Liesbeth van Leijen 9:45-11:00 uur Lezing van prof mr. Steven Bartels (Radboud Universiteit Nijmegen) over verjaring en de ontwikkelingen in de jurisprudentie. De ontwikkelingen in de rechtspraak hebben een flinke vlucht genomen, de afgelopen jaren. De aftrap van de jongste jurisprudentie is rond 2004 gedaan, door de rechtbank Arnhem. Steven Bartels is hoogleraar Privaatrecht, gespecialiseerd in vastgoedrecht en geeft zijn visie op de rechtspraak van de afgelopen jaren. Daarbij zal Bartels ingaan op vragen van congresgangers. 11:00-12:15 uur Lezing van mr. Hisse de Vries (Mr. Hisse de Vries Bestuursrecht) over communicatie en mediation voor ambtenaren. Eerst praten, dan pas oordelen. Na drie koppen koffie was ik heel wat wijzer én stapte ik met een oplossing weer naar buiten. Nee, we sturen geen brieven meer, we bellen eerst maar eens gewoon aan. We werden flauw van al die correspondentie. Hisse de Vries is een zeer ervaren jurist, mediator en heeft decennia ervaring bij en voor de overheid. Mediation is meer dan geschillen oplossen buiten de rechter om.

6 Mediation is een houding, een uitstraling en vooral ook een wijze om te werken. In zijn lezing laat Hisse je kennis maken met de dynamiek van mediation. Hij reikt je de instrumenten aan om mediation ook in het bestuursrecht en in tijdens de gewone werkzaamheden tot een succes te maken. Hij maakt ook zichtbaar wat de valkuilen zijn voor een ambtenaar. 12:15-13:30 uur Lunch 13:30-14:45 uur Lezing van mr.drs. Liesbeth van Leijen over handhaving van illegaal grondgebruik in het bestuursrecht. De Tweewegenleer is een complex vraagstuk en komt ook bij illegaal grondgebruik aan de orde. Wat gaan we doen in dit dossier: dagvaarding opstellen of kunnen we ook een vooraanschrijving voor een dwangsom de deur uit doen? En wat bepaalt nu mijn keuze voor deze instrumenten? De jurisprudentie is niet streng voor eigenaren die ook nog overheid zijn: beide methoden zijn geaccepteerd én hebben hun waarde in de praktijk bewezen. Ze kunnen zelfs tegelijkertijd of na elkaar, in één dossier worden toegepast. Opmerkelijk is alleen dat nog weinig overheiden gebruik maken van bestuursrechtelijke handhaving bij illegaal grondgebruik, terwijl de Raad van State daartoe alle ruimte biedt. Liesbeth van Leijen zal in haar lezing ingaan op deze materie en hoe jurisprudentie en ervaringen in diverse gemeenten, de praktijk van veel gemeenten kan verbeteren. 14:45 uur Koffie & thee met afsluiting Organisatie: Van Leijen Academie Je gastvrouw op het congres is mr.drs. Liesbeth van Leijen. Haar jarenlange ervaring met illegaal grondgebruik maakt dat zij een van de weinige echte specialisten op dit gebied is in Nederland. Het is Liesbeth s passie om deze kennis met jou te delen. Daarvoor heeft Liesbeth de Van Leijen Academie opgericht, waarin ze samenwerkt met de beste specialisten van Nederland.

7 Kosten De congres-prijs is 797,00 (geen BTW verschuldigd). Vroegboek-prijs: 647,00 Exclusief voordeel voor snelle beslissers. Nu inschrijven betekent profiteren van de vroegboek-korting van 150,00. Betaal tijdelijk slechts 647,00. Collega-prijs: 597,00 Twee weten meer dan één! Neem een of meer collega s mee: voor hen geldt de speciale collega-korting van 200,00! Overnachting met diner: 99,00 Deelnemers die overnachten krijgen als extra een congres-diner aangeboden. Als bonus geeft Liesbeth van Leijen je de gelegenheid om na afloop van het diner persoonlijk met haar een casus te bespreken of een strategiegesprek te voeren. Let op: Bruto is Netto, je betaalt geen BTW. De Van Leijen Academie is als onderdeel van Van Leijen Overheidsrecht geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en geen BTW verschuldigd. Uiteraard ontvang je bij aanvang van het congres al het studiemateriaal. Contact Heb je vragen? Wil je graag wat meer informatie? Stuur dan een naar Inschrijven Je kunt je direct inschrijven via het aanmeldingsformulier.

8 Ik ben sinds kort werkzaam in het vakgebied van illegaal grondgebruik. De cursus van de Van Leijen Academie over illegaal grondgebruik kwam als geroepen. Eigenlijk zat ik er écht op te wachten. Theorie en praktijk sloten perfect op elkaar aan. Dat heb ik bij andere onderwijsinstituten nog nooit meegemaakt en geeft deze cursus echt meerwaarde. Ik geef deze cursus een 9. Linda Botman, gemeente Enkhuizen Ik heb de lessen van Liesbeth, zoals geleerd in de cursussen illegaal grondgebruik, zo goed mogelijk toegepast en had meteen resultaat in een dossier. Wat ik ook écht heel bijzonder vind, is de nazorg van Liesbeth. Ik kan haar bellen als ik met vragen zit of even over een dossier wil sparren. En binnen de kortste keren krijg ik van Liesbeth antwoord: praktisch én deskundig. Dat spreekt me bijzonder aan. Agnes Grommers, gemeente Soest Wij zijn met een klein team bezig met diverse dossiers illegaal grondgebruik. En er gaan er nog veel meer komen. We hebben al eerder bij de Van Leijen Academie cursus gevolgd. Kijk, vaak ben je zelf al een heel eind op weg, al dan niet na wat studie en speurwerk, maar een duwtje in de rug van een deskundige is toch wel heel fijn. Liesbeth s persoonlijke benadering vinden we heel prettig. Jos Kraak, gemeente Medemblik Als adviseur voor gemeenten zijn we bezig met handhaving van illegaal grondgebruik. Ik vond de Verdiepingscursus goed aansluiten bij mijn dagelijks werk en ik heb er veel van geleerd. Positief vond ik ook dat je gewoon alles kon vragen en je eigen cases bespreken. Ik leerde ook veel van de andere cursisten. De informele sfeer sprak me erg aan, dat heb ik ook wel anders meegemaakt op juridische cursussen. Janneke van der Burgt, jurist/taxateur bij Gloudemans, Rosmalen

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

beermediation Ik voel me niet de tegenpartij Interview Astrid Ales, ASR Verzekeringen

beermediation Ik voel me niet de tegenpartij Interview Astrid Ales, ASR Verzekeringen beermediation Interview Astrid Ales, ASR Verzekeringen Vroeger dacht je bij een verzekeringsmaatschappij aan een afstandelijke, nors kijkende, oudere man. Astrid Ales (48) is in alles het tegendeel. Zij

Nadere informatie

Impactvolle marketinganalist

Impactvolle marketinganalist Impactvolle marketinganalist Deeltijdopleiding van het Customer Insights Center van de Rijksuniversiteit Groningen www.impactvolleanalist.nl Haal het maximale uit je analysecompetenties Betere bedrijfsbeslissingen

Nadere informatie

Een nieuw kwaliteitsprogramma binnen de zorgsector IMAGINE: DOKTERS IN THE LEAD

Een nieuw kwaliteitsprogramma binnen de zorgsector IMAGINE: DOKTERS IN THE LEAD 20 De IMAGINEbijeen komsten zijn bedoeld om te inspireren en om instrumenten aan te reiken. Een nieuw kwaliteitsprogramma binnen de zorgsector IMAGINE: DOKTERS IN THE LEAD Onlangs startte een nieuw kwaliteitsprogramma

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

Create www.createcoaching.nl Cornelis Outshoornstraat 266, 1067 HG, Amsterdam

Create www.createcoaching.nl Cornelis Outshoornstraat 266, 1067 HG, Amsterdam Marketing Masterclass voor therapeuten. De stappen die beschreven staan in mijn E- Book leer ik aan mijn cliënten in mijn jaartraject Als therapeut in Volle Glorie. Het is mijn missie er voor te zorgen

Nadere informatie

Logboek Instituut voor brein leiderschap

Logboek Instituut voor brein leiderschap Logboek Instituut voor brein leiderschap logboek instituut voor breinleiderschap Beste deelnemer, Je hebt je ingeschreven voor de Basistraining Breinleiderschap. Het is onze goede gewoonte om deelnemers

Nadere informatie

Communicatie & Leven

Communicatie & Leven Academie voor Communicatie & Leven Stef de Beurs - - - Erkend als onderwijsinstelling voor beroepsonderwijs: Inhoud Even voorstellen 3 Dagworkshop Spreken vanuit je Hart 4 Dagworkshop Speaking Circle de

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding >> > Inleiding Inhoudsopgave 3 U, als slachtoffer, staat centraal 8 Respectvol met elkaar omgaan 13 De schadebehandeling inzichtelijk houden 17 Overleggen in harmonie 20 Een goed tempo in de schadebehandeling

Nadere informatie

Training. Vergaderen

Training. Vergaderen Training Vergaderen Halide Temel 1-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Opdracht Luciferspel 6 Theorie 7 Opdracht - Vergaderen 12

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

Handvatten voor de PVT. Voortvarend aan de slag met de personeelsvertegenwoordiging

Handvatten voor de PVT. Voortvarend aan de slag met de personeelsvertegenwoordiging Handvatten voor de PVT Voortvarend aan de slag met de personeelsvertegenwoordiging Inhoudsopgave Inleiding 3 Hoe wordt een personeelsvertegenwoordiging succesvol? 4 Wetgeving 6 De bevoegdheden van de PVT?

Nadere informatie

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt!

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt! 2013 CNV Cursusprogramma > Leren werkt! 1 WORKSHOPS > Alle workshops duren 1 dag of 2 losse dagdelen. Profileren kun je leren dagdelen worden een aantal netwerken geïntro- Workshops Profileren kun je leren

Nadere informatie

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Je leest op dit moment versie 3.0 van het Gratis Ebook: Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen Geschreven door Scott de Jong. Download de allernieuwste versie

Nadere informatie

Waar sta je en waar wil je heen?

Waar sta je en waar wil je heen? Hoofdstuk 1 Waar sta je en waar wil je heen? Over jouw plaats in de organisatie en hoe je jezelf kan laten gelden Uit de praktijk Ondertussen, op de werkvloer Linda werkt sinds een maand als managementassistent

Nadere informatie

Wie zijn die best persons in de achterstandswijken? 1. Ton van der Pennen. Technische Universiteit Delft/ Onderzoeksinstituut OTB

Wie zijn die best persons in de achterstandswijken? 1. Ton van der Pennen. Technische Universiteit Delft/ Onderzoeksinstituut OTB Wie zijn die best persons in de achterstandswijken? 1 Ton van der Pennen Technische Universiteit Delft/ Onderzoeksinstituut OTB 1 Deze monografie is een uitsnede en bewerking van hoofdstuk 5 van het boek

Nadere informatie

Inhoud. Beginsituatie 4. 1 Vergaderen en overleggen 5 1.1 Doelen en soorten 5 1.2 Rollen 10

Inhoud. Beginsituatie 4. 1 Vergaderen en overleggen 5 1.1 Doelen en soorten 5 1.2 Rollen 10 Woord vooraf Deze reader is bedoeld als studiemateriaal voor de opleiding tot Secretaresse. Daarbij hebben we vooral rekening gehouden met cursisten die al in de praktijk werkzaam zijn en zich verder willen

Nadere informatie

INHOUD 3 5 6 7 7 8 8 8 9 9 10 11 12 13-17 18 19 20 21 22 23 24 25

INHOUD 3 5 6 7 7 8 8 8 9 9 10 11 12 13-17 18 19 20 21 22 23 24 25 INHOUD How & Knower Inleiding Contactpersonen Ons aanbod voor jouw organisatie Thema s Analytics & Optimalisatie Zoekmachinemarketing Social media Content marketing Online marketing Visie op leren Kennisborgen

Nadere informatie

Succesvol Solliciteren naar een Duurzame Droombaan

Succesvol Solliciteren naar een Duurzame Droombaan Succesvol Solliciteren naar een Duurzame Droombaan U aangeboden door Adviesbureau dr. Snel Outplacement Coaching Training Advies www.drsnel.nl Oudedijkse Schiekade 110 3043 LC Rotterdam 010 465 1702 Dr.

Nadere informatie

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Reflectie Verslag. 25 januari. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam Reflectie Verslag 25 januari 2013 Het reflectie verslag met nabeschouwing en beoordelingen over de stage van Simon Karman bij het bedrijf Sticky Studios. Game Developement Informatica Hogeschool v. Amsterdam

Nadere informatie

Neem je leven in eigen hand

Neem je leven in eigen hand NLP & Communicatie NLP Practitioner & meer... - 22 november 2013 Neem je leven in eigen hand Herken je jezelf? Je vraagt je af of je je talenten wel genoeg kent en inzet. Je wilt meer uit jezelf halen

Nadere informatie

Gratis Rapport. Print dit rapport uit om het goed en grondig door te lezen.

Gratis Rapport. Print dit rapport uit om het goed en grondig door te lezen. Gratis Rapport Hoe Je Zonder Ervaring Je Networkmarketing Business Gigantisch Kan Laten Groeien..Online!Hoe Je Zonder Ervaring Je Business Gigantisch Kan Laten Groeien...Online! Hoe je een eindeloze stroom

Nadere informatie

Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten

Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten ONLINE MARKETING VOOR THERAPEUTEN Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten een publicatie van Create Coaching en websitesvoortherapeuten.com

Nadere informatie

Preventiebundel Acht werkwijzers voor effectieve schuldpreventie

Preventiebundel Acht werkwijzers voor effectieve schuldpreventie Preventiebundel Acht werkwijzers voor effectieve schuldpreventie Lectoraat Schulden & Incasso Nadja Jungmann, Pauline Calkoen, Julia den Hartogh, Vivian den Hartogh & Peter Wesdorp Inleiding... 3 Werkwijzer

Nadere informatie

Boeiend Spreken. Leergang Presentatietrainingen voor topprofessionals. UMC s Patiëntenzorg onderzoek onderwijs. 5 dagdelen in 2014

Boeiend Spreken. Leergang Presentatietrainingen voor topprofessionals. UMC s Patiëntenzorg onderzoek onderwijs. 5 dagdelen in 2014 Boeiend Spreken Leergang Presentatietrainingen voor topprofessionals UMC s Patiëntenzorg onderzoek onderwijs 5 dagdelen in 2014 Altijd op maat gemaakt.. Zo kunnen topprofessionals nóg beter presteren In

Nadere informatie

Mijn Succesdag. Tips over netwerken, telefonische acquisitie, klantenbezoek en het krijgen van opdrachten. Frits Schiphorst

Mijn Succesdag. Tips over netwerken, telefonische acquisitie, klantenbezoek en het krijgen van opdrachten. Frits Schiphorst Mijn Succesdag Tips over netwerken, telefonische acquisitie, klantenbezoek en het krijgen van opdrachten. Frits Schiphorst 14-11-12 23:17 M Voor je ligt een makkelijk leesbaar boek voor startende ondernemers,

Nadere informatie

mediation naast rechtspraak in civiele en kantonzaken

mediation naast rechtspraak in civiele en kantonzaken mediation naast rechtspraak in civiele en kantonzaken mediation: toch samen het conflict oplossen Informatie voor mensen en organisaties die al een juridische procedure hebben lopen bij de civiele rechter

Nadere informatie

Productenwijzer Meer perspectief voor jouw carrière Durf jij het aan?

Productenwijzer Meer perspectief voor jouw carrière Durf jij het aan? werken in NOORDOOST BRABANT.NL Productenwijzer Meer perspectief voor jouw carrière Durf jij het aan? Inleiding Voor je ligt de productenwijzer van Werken in Noordoost Brabant, de gezamenlijke site voor

Nadere informatie

Goed op weg geholpen. Opbouw bestanden voor honden- en precariobelasting gemeente Best COLOFON

Goed op weg geholpen. Opbouw bestanden voor honden- en precariobelasting gemeente Best COLOFON Opbouw bestanden voor honden- en precariobelasting gemeente Best Goed op weg geholpen In de gemeente Best worden sinds het begin van dit jaar drie nieuwe belastingen geheven: precariobelasting, hondenbelasting

Nadere informatie