2 daags Congres Illegaal Grondgebruik

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2 daags Congres Illegaal Grondgebruik"

Transcriptie

1 Hét evenement voor de professional 2 daags Congres Illegaal Grondgebruik Heb jij als professional te maken met snippergroen, gronduitgifte, verjaring en/of illegaal grondgebruik? Vraag jij je ook wel eens af of hier sprake is van verjaring? Moet je kiezen tussen handhaven of legaliseren? En hoe kan dat het beste? Wil je méér weten over het juridisch kader én de toepassing in de praktijk? Ván de praktijk, vóór de praktijk Jouw praktijk staat centraal op het congres. Je leert wat nodig is om vakkundig en praktisch dossiers illegaal grondgebruik af te handelen, hoe je met communicatie-technieken sneller resultaat zal bereiken, hoe je met veel meer kennis van zaken steviger in onderhandelingen komt te staan, wat er bij civiel procederen komt kijken, wat de rol van de notaris is en hoe het begrip verjaring in wetgeving en jurisprudentie is verankerd. En nog veel meer. Je krijgt de kans om praktijkvragen aan de experts voor te leggen en je gaat naar huis met concrete antwoorden. Voor wie Professionals bij en voor de overheid die in hun werk te maken krijgen met illegaal grondgebruik, snippergroen en gronduitgifte.

2 Datum & Locatie 10 en 11 april 2014 Conferentiehotel Landgoed Huize Bergen Glorieuxlaan SG Vught Meer kennis meer praktijk meer professional Programma 1 Donderdag 10 april :00-10:30 uur Inloop met koffie 10:30-10:45 uur Opening en welkom mr.drs. Liesbeth van Leijen 10:45-11:45 uur Lezing van prof. mr. Nora van Oostrom-Streep van het Koninklijk Notarieel Broederschap over de rol van de notaris bij verjaring in het Burgerlijk Wetboek. De afgelopen tijd komt de rol van de notaris bij illegaal grondgebruik steeds meer in beeld. Velen menen dat de notaris een poortwachtersfunctie heeft. Anderen willen die rol zo veel mogelijk temperen. In de literatuur wordt de notaris tot grote voorzichtigheid gemaand om verklaringen af te geven dat genoegzaam is aangetoond dat er van verjaring sprake is. Nora van Oostrom-Streep gaat in haar lezing in op vragen als: - wat mag je van een notaris verwachten bij iemand die een beroep doet op bevrijdende of verkrijgende verjaring? - wat is het wettelijk kader? - wat moet je doen als je een uitnodiging krijgt van de notaris om een verjaringsakte op te maken? - wie moet daar eigenlijk het initiatief toe nemen: de occupant of de eigenaar die verjaring erkent? - wat gebeurt er als een eigenaar weigert om aan een verjaringsakte mee te werken? - wat te doen als de notaris steken laat vallen? 1 Dit is een voorlopig programma. Wijzigingen onder voorbehoud.

3 11:45-12:45 uur Lezing van mr. Michael van Iperen (advocaat) over bewijs en civiel procederen. Veel gemeenten zien op tegen civiele procedures: dat zou veel tijd en geld kosten én moeilijk zijn. Deze onjuiste voorstelling van zaken kan het hele proces van een succesvolle aanpak van illegaal grondgebruik aanzienlijk bemoeilijken. Advocaat Michael van Iperen is een ervaren advocaat met veel overheden als cliënt. Van Iperen gaat nader in op de procedure rondom civiel procederen en het bewijsrecht. Vragen die aan de orde komen zijn onder meer: - moet ik mijn dossier aanhangig maken bij de kantonrechter of de sector civiel? - wie moet nu eigenlijk wát bewijzen? - hoe lang duurt dat nou, civiel procederen? - wat kan ik zelf doen in zo n procedure en wat laat ik over aan bijvoorbeeld een advocaat? - wat is de kracht van een minnelijke schikking? wat heb ik daar als ambtenaar voor nodig? - kan ik zelf een dagvaarding opstellen? - enz. 12:45-14:00 uur Lunch & inchecken congresgangers die overnachten 14:00-14:30 uur Lezing van wethouder Leendert Wijnmalen, gemeente Vianen over de bestuurlijke visie op de aanpak van illegaal grondgebruik. Leendert Wijnmaalen (SGP) is portefeuillehouder beheer openbare ruimte bij de gemeente Vianen. Vianen wil met het project Buiten Gewoon de gemeente weer netjes, veilig, mooi en beheersbaar maken, via een totaalaanpak van de buitenruimte. Dat doet Vianen in overleg met de bewoners. Wijnmaalen zal toelichten waarom het gemeentebestuur van Vianen er voor heeft gekozen om binnen het project Buiten Gewoon ook aandacht te besteden aan de verkoop en verhuur van snippergroen.

4 14:30 15:30 uur Lezing van Robert van Kooperen & Linda Zwinkels van GemVast over de aanpak van illegaal grondgebruik in de praktijk. Elk begin is moeilijk. En een project succesvol afronden en hier en daar doorpakken, óók. Veel gemeenten worstelen met een effectieve en efficiënte aanpak van illegaal grondgebruik. Waar te beginnen? Hoe brengen we alle belangen in evenwicht in een dossier? Wat heeft nu de voorrang: een hoge grondprijs of snel een dossier afronden? Gaan we praten of brieven schrijven? Robert van Kooperen & Linda Zwinkels zijn gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van gemeentelijk snippergroen en het voorkomen van verjaring. Daarbij zetten zij hun jarenlange ervaring in vastgoedbeheer en onderhandelingstechnieken in voor hun opdrachtgevers. Ontzorgen, communicatie en een goed beheer van gemeentegronden, staan daarbij voorop. Daarnaast is GemVast gesprekspartner voor overheden die op een niet-traditionele, maar zeer effectieve manier hun vastgoed willen beheren én exploiteren. 15:30 16:00 uur Koffie en thee 16:00 16:30 uur Mariska Hanegraaf van 11a Fotografie, over fotograferen met je smartphone, bewijzen verzamelen met foto s en portretten maken. Ieder zijn vak. Een ambtenaar is heel veel met taal bezig: dat is het belangrijkste instrument van de overheid. Tegelijkertijd weet iedereen dat een beeld vaak meer zegt dan 1000 woorden. Foto s zijn in veel dossiers doorslaggevend als het om bewijs gaat. Daarnaast kunnen foto s een bepaalde situatie vaak in één oogopslag duidelijk maken. Mariska Hanegraaf maakt uitstekende foto s, niet alleen portretten en evenementen, maar heeft onlangs ook het complexe begrip verjaring voortreffelijk in beeld gebracht. Daarbij is Mariska ook een van de weinige fotografen in Nederland die haar kennis actief deelt, via Social Media en haar nieuwsbrief. In haar lezing zal Mariska de belangrijkste tips en trucs delen over het maken van goede, krachtige foto s met behulp van je eigen smartphone. Dan zit je nooit meer verlegen om goed bewijsmateriaal.

5 Daarnaast biedt Mariska elke bezoeker van het congres de mogelijkheid aan om razendsnel een zakelijk portret te laten maken, zodat ook jij je professionele presentatie op bijvoorbeeld Social Media kunt verbeteren. 16:30 18:00 uur Gelegenheid tot het laten maken van portretfoto s 18:00 uur Gezellig diner voor alle congresgangers die overnachten. Na diner Casusbespreking met mr.drs. Liesbeth van Leijen. Alle congresgangers die overnachten, krijgen de mogelijkheid om hun casus met Liesbeth van Leijen te bespreken, na afloop van het diner. Snel, vakkundig en praktisch. Vrijdag 11 april :00-9:30 uur Inloop met koffie 9:30-9:45 uur Opening en welkom door mr.drs. Liesbeth van Leijen 9:45-11:00 uur Lezing van prof mr. Steven Bartels (Radboud Universiteit Nijmegen) over verjaring en de ontwikkelingen in de jurisprudentie. De ontwikkelingen in de rechtspraak hebben een flinke vlucht genomen, de afgelopen jaren. De aftrap van de jongste jurisprudentie is rond 2004 gedaan, door de rechtbank Arnhem. Steven Bartels is hoogleraar Privaatrecht, gespecialiseerd in vastgoedrecht en geeft zijn visie op de rechtspraak van de afgelopen jaren. Daarbij zal Bartels ingaan op vragen van congresgangers. 11:00-12:15 uur Lezing van mr. Hisse de Vries (Mr. Hisse de Vries Bestuursrecht) over communicatie en mediation voor ambtenaren. Eerst praten, dan pas oordelen. Na drie koppen koffie was ik heel wat wijzer én stapte ik met een oplossing weer naar buiten. Nee, we sturen geen brieven meer, we bellen eerst maar eens gewoon aan. We werden flauw van al die correspondentie. Hisse de Vries is een zeer ervaren jurist, mediator en heeft decennia ervaring bij en voor de overheid. Mediation is meer dan geschillen oplossen buiten de rechter om.

6 Mediation is een houding, een uitstraling en vooral ook een wijze om te werken. In zijn lezing laat Hisse je kennis maken met de dynamiek van mediation. Hij reikt je de instrumenten aan om mediation ook in het bestuursrecht en in tijdens de gewone werkzaamheden tot een succes te maken. Hij maakt ook zichtbaar wat de valkuilen zijn voor een ambtenaar. 12:15-13:30 uur Lunch 13:30-14:45 uur Lezing van mr.drs. Liesbeth van Leijen over handhaving van illegaal grondgebruik in het bestuursrecht. De Tweewegenleer is een complex vraagstuk en komt ook bij illegaal grondgebruik aan de orde. Wat gaan we doen in dit dossier: dagvaarding opstellen of kunnen we ook een vooraanschrijving voor een dwangsom de deur uit doen? En wat bepaalt nu mijn keuze voor deze instrumenten? De jurisprudentie is niet streng voor eigenaren die ook nog overheid zijn: beide methoden zijn geaccepteerd én hebben hun waarde in de praktijk bewezen. Ze kunnen zelfs tegelijkertijd of na elkaar, in één dossier worden toegepast. Opmerkelijk is alleen dat nog weinig overheiden gebruik maken van bestuursrechtelijke handhaving bij illegaal grondgebruik, terwijl de Raad van State daartoe alle ruimte biedt. Liesbeth van Leijen zal in haar lezing ingaan op deze materie en hoe jurisprudentie en ervaringen in diverse gemeenten, de praktijk van veel gemeenten kan verbeteren. 14:45 uur Koffie & thee met afsluiting Organisatie: Van Leijen Academie Je gastvrouw op het congres is mr.drs. Liesbeth van Leijen. Haar jarenlange ervaring met illegaal grondgebruik maakt dat zij een van de weinige echte specialisten op dit gebied is in Nederland. Het is Liesbeth s passie om deze kennis met jou te delen. Daarvoor heeft Liesbeth de Van Leijen Academie opgericht, waarin ze samenwerkt met de beste specialisten van Nederland.

7 Kosten De congres-prijs is 797,00 (geen BTW verschuldigd). Vroegboek-prijs: 647,00 Exclusief voordeel voor snelle beslissers. Nu inschrijven betekent profiteren van de vroegboek-korting van 150,00. Betaal tijdelijk slechts 647,00. Collega-prijs: 597,00 Twee weten meer dan één! Neem een of meer collega s mee: voor hen geldt de speciale collega-korting van 200,00! Overnachting met diner: 99,00 Deelnemers die overnachten krijgen als extra een congres-diner aangeboden. Als bonus geeft Liesbeth van Leijen je de gelegenheid om na afloop van het diner persoonlijk met haar een casus te bespreken of een strategiegesprek te voeren. Let op: Bruto is Netto, je betaalt geen BTW. De Van Leijen Academie is als onderdeel van Van Leijen Overheidsrecht geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en geen BTW verschuldigd. Uiteraard ontvang je bij aanvang van het congres al het studiemateriaal. Contact Heb je vragen? Wil je graag wat meer informatie? Stuur dan een naar info@vanleijenoverheidsrecht.nl. Inschrijven Je kunt je direct inschrijven via het aanmeldingsformulier.

8 Ik ben sinds kort werkzaam in het vakgebied van illegaal grondgebruik. De cursus van de Van Leijen Academie over illegaal grondgebruik kwam als geroepen. Eigenlijk zat ik er écht op te wachten. Theorie en praktijk sloten perfect op elkaar aan. Dat heb ik bij andere onderwijsinstituten nog nooit meegemaakt en geeft deze cursus echt meerwaarde. Ik geef deze cursus een 9. Linda Botman, gemeente Enkhuizen Ik heb de lessen van Liesbeth, zoals geleerd in de cursussen illegaal grondgebruik, zo goed mogelijk toegepast en had meteen resultaat in een dossier. Wat ik ook écht heel bijzonder vind, is de nazorg van Liesbeth. Ik kan haar bellen als ik met vragen zit of even over een dossier wil sparren. En binnen de kortste keren krijg ik van Liesbeth antwoord: praktisch én deskundig. Dat spreekt me bijzonder aan. Agnes Grommers, gemeente Soest Wij zijn met een klein team bezig met diverse dossiers illegaal grondgebruik. En er gaan er nog veel meer komen. We hebben al eerder bij de Van Leijen Academie cursus gevolgd. Kijk, vaak ben je zelf al een heel eind op weg, al dan niet na wat studie en speurwerk, maar een duwtje in de rug van een deskundige is toch wel heel fijn. Liesbeth s persoonlijke benadering vinden we heel prettig. Jos Kraak, gemeente Medemblik Als adviseur voor gemeenten zijn we bezig met handhaving van illegaal grondgebruik. Ik vond de Verdiepingscursus goed aansluiten bij mijn dagelijks werk en ik heb er veel van geleerd. Positief vond ik ook dat je gewoon alles kon vragen en je eigen cases bespreken. Ik leerde ook veel van de andere cursisten. De informele sfeer sprak me erg aan, dat heb ik ook wel anders meegemaakt op juridische cursussen. Janneke van der Burgt, jurist/taxateur bij Gloudemans, Rosmalen

Een helder advies of rapport waarin ik het dossier zaak bespreek en mijn mening geef.

Een helder advies of rapport waarin ik het dossier zaak bespreek en mijn mening geef. Van Leijen Overheidsrecht De Koffiebrandery Daviottenweg 40 5222 BH s-hertogenbosch 073 747 04 03 info@vanleijenoverheidsrecht.nl Wil je nou wel eens weten hoe het écht zit? Wil je nu wel eens een einde

Nadere informatie

HET UNIEKE NEDERLANDS CONGRES VOOR DE VASTGOED-PROFESSIONAL

HET UNIEKE NEDERLANDS CONGRES VOOR DE VASTGOED-PROFESSIONAL HET UNIEKE NEDERLANDS CONGRES VOOR DE VASTGOED-PROFESSIONAL Wil jij vooruit met die dossiers? Heb jij als professional te maken met snippergroen, snipperblauw, gronduitgifte, berm- of mestfraude, verjaring

Nadere informatie

Ook zo toe aan een oplossing?

Ook zo toe aan een oplossing? Ook zo toe aan een oplossing? Zit het jou ook niet lekker: die verjaringsdossiers op je bureau? Of ben je in een vervelend conflict verzeild geraakt over grond? Wil je op een snelle en goedkope manier

Nadere informatie

Een helder advies of rapport waarin ik samen met jou de zaak bespreek en mijn mening geef.

Een helder advies of rapport waarin ik samen met jou de zaak bespreek en mijn mening geef. Van Leijen Overheidsrecht De Koffiebrandery Daviottenweg 40 5222 BH s-hertogenbosch 073 747 04 03 info@vanleijenoverheidsrecht.nl Wat is een dossieradvies? Een dossieradvies is een advies, rapport of (tweede)

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

Werken bij Russell Advocaten.

Werken bij Russell Advocaten. Werken bij Russell Advocaten. RUSSELL ADVOCATEN KAN TOOR Russell Advocaten is een middelgroot commercieel advocatenkantoor in Amsterdam met circa 35 medewerkers. Door onze overzichtelijke omvang zijn de

Nadere informatie

Zoveel verschillende. mensen,. zoveel verschillende. uitvaarten...

Zoveel verschillende. mensen,. zoveel verschillende. uitvaarten... Zoveel verschillende. mensen,. zoveel verschillende. uitvaarten... Training Authentiek in de uitvaart door Het Tiende Huis Jan Dop Uitvaartverzorging Het was niet voor het eerst dat ik mij meer dan ooit

Nadere informatie

Transformatie leer je niet in een cursus

Transformatie leer je niet in een cursus NIEUW VAKMANSCHAP Transformatie leer je niet in een cursus Door: Rieke Veurink Fotografie: Kees Winkelman Aansluiten bij de vraag uit de samenleving, regie voeren, werken in steeds veranderende omstandigheden:

Nadere informatie

Een juridisch advies en een bemiddelingsgesprek waarin ik samen met partijen zoek naar een oplossing. We gaan dus op zoek naar twee antwoorden:

Een juridisch advies en een bemiddelingsgesprek waarin ik samen met partijen zoek naar een oplossing. We gaan dus op zoek naar twee antwoorden: Van Leijen Overheidsrecht De Koffiebrandery Daviottenweg 40 5222 BH s-hertogenbosch 073 747 04 03 info@vanleijenoverheidsrecht.nl Wat is bemiddeling? Bemiddeling is manier om een conflict met de (juridische)

Nadere informatie

Steun het onderzoeksproject

Steun het onderzoeksproject Steun het onderzoeksproject Landjepik Hoe lossen we die enorme berg dossiers op? Elke gemeente heeft er last van. Andere overheden ook. Een gefundeerde schatting geeft aan dat ten minste 8% van alle Nederlandse

Nadere informatie

Brochure. Training effectief onderhandelen voor de OR. Meer resultaat uit de Overlegvergadering

Brochure. Training effectief onderhandelen voor de OR. Meer resultaat uit de Overlegvergadering Brochure Training effectief onderhandelen voor de OR Meer resultaat uit de Overlegvergadering Inhoudsopgave Over OR Academy 3 Training effectief onderhandelen voor de OR 4 Algemene informatie over de training

Nadere informatie

Presenteren & Promoveren 2014

Presenteren & Promoveren 2014 Presenteren & Promoveren 2014 Een training voor promovendi De dissertatie is af. Het was een klus, maar de manuscriptcommissie heeft haar goedkeuring gegeven. De datum voor de promotie is al weken bekend.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Agenda. Welkom! 11 maart: lezing bij CMS Derks Star Busmann te Arnhem. Alles over de Vaststellingsovereenkomst

Nieuwsbrief 3. Agenda. Welkom! 11 maart: lezing bij CMS Derks Star Busmann te Arnhem. Alles over de Vaststellingsovereenkomst Nieuwsbrief 3 Welkom! Hierbij de derde nieuwsbrief van Rozon. In deze versie alles over het juridisch loket, toegankelijkheid sectie sociaal recht, de nieuwe voorzittersvergadering en de aankondiging van

Nadere informatie

SPECIALISATIEOPLEIDING ZAKELIJKE MEDIATION. Dealmaking

SPECIALISATIEOPLEIDING ZAKELIJKE MEDIATION. Dealmaking SPECIALISATIEOPLEIDING ZAKELIJKE MEDIATION Dealmaking Specialisatieopleiding Zakelijke mediation Doelgroep De belangstelling voor mediation bij zakelijke geschillen neemt toe. Deze specialisatie training

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

Opleiding mediation voor gedragsdeskundigen

Opleiding mediation voor gedragsdeskundigen mensenkennis De opleiding sluit perfect aan: sterker nog, door de theorie worden de tools die ik nu onbewust gebruik, meer bewust Opleiding mediation voor gedragsdeskundigen Opleiding mediation voor gedragsdeskundigen

Nadere informatie

Leiderschap in Contact

Leiderschap in Contact Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap in Contact Constructief verbinden in de professionele

Nadere informatie

Een goede start als wethouder. summerschools in het reces... en verdieping

Een goede start als wethouder. summerschools in het reces... en verdieping Een goede start als wethouder summerschools in het reces... en verdieping Voor nieuwe wethouders en meer ervaren wethouders die met collega's willen reflecteren op hun wethouderschap bieden we in het reces

Nadere informatie

ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN

ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN Kloosterhotel ZIN te Vught Maandag 25 t/m woensdag 27 augustus 2014 Nijmeegse bedrijfsartsenopleiding Toelichting PAO Heyendael organiseert, samen met de

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

een training én kans op werk MMAXX.nl trainingen Niveau I verkoopstyling basis Niveau II verkoopstyling gevorderd

een training én kans op werk MMAXX.nl trainingen Niveau I verkoopstyling basis Niveau II verkoopstyling gevorderd een training én kans op werk MMAXX.nl trainingen Niveau I verkoopstyling basis Niveau II verkoopstyling gevorderd MMAXX.nl: landelijk de grootste leverancier voor diensten om woningen optimaal te presenteren

Nadere informatie

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk?

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Hulp, informatie en advies voor iedereen die het nodig heeft Bij NIM Maatschappelijk Werk kan iedereen die het nodig heeft (in Nijmegen en de regio) aankloppen voor gratis

Nadere informatie

Bekijk de actuele vragen en reageer!

Bekijk de actuele vragen en reageer! Subscribe Share Past Issues Translate Haarlemmermeervoorelkaar doet je goed! Bekijk deze e-mail in je browser Beste Carline, Iets goeds doen voor iemand kan al met iets kleins. Van het aansluiten van een

Nadere informatie

ZOMERCURSUS. bedrijfs- en verzekeringsartsen. Woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2016. bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde

ZOMERCURSUS. bedrijfs- en verzekeringsartsen. Woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2016. bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde ZOMERCURSUS bedrijfs- en verzekeringsartsen Woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2016 bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde Toelichting PAO Heyendael organiseert, samen met de SGBO op woensdag 31

Nadere informatie

PROGRAMMA OPEN TRAININGEN

PROGRAMMA OPEN TRAININGEN 1. Klantgericht verkopen in een reisbureau 13 september 2012 Hotel Van der Valk - Brasschaat 9u30-12u30 13 december 2012 Hotel Van der Valk- Oostkamp 9u30-12u30 Niet alleen de wereld verandert, maar ook

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

2-daagse training. Contractmanagement. Van contractbewaking naar proactieve contractbeheersing. training.heliview.nl/contractmanagement

2-daagse training. Contractmanagement. Van contractbewaking naar proactieve contractbeheersing. training.heliview.nl/contractmanagement 2-daagse training Contractmanagement Van contractbewaking naar proactieve contractbeheersing Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze training? Het verbeteren van contractmanagement

Nadere informatie

Schrijf met meer impact

Schrijf met meer impact Schrijf met meer impact Het volledige trainingsprogramma om met je teksten meer klanten te werven In het Schrijf met meer impact -programma leer je hoe je met jouw eigen schrijfstijl meer ideale klanten

Nadere informatie

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals!

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! - Consulting Skills Training Pagina 1 van 6 De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! Los van de inhoud van je advies is het belangrijk om je advies zo goed mogelijk

Nadere informatie

Sales Webinar van 21 & 23 april 2015

Sales Webinar van 21 & 23 april 2015 Sales Webinar van 21 & 23 april 2015 Hallo AlumnEI-lid, Fijn dat je je hebt aangemeld voor een van deze sales webinars. Tijdens deze webinars staan met name hoe-vragen centraal. En dat mogen hoe-vragen

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

Hiermee kun je je aanmelden voor een individuele presentatiecoaching op een door jouw gewenst dagdeel: ochtend middag avond

Hiermee kun je je aanmelden voor een individuele presentatiecoaching op een door jouw gewenst dagdeel: ochtend middag avond Hiermee kun je je aanmelden voor een individuele presentatiecoaching op een door jouw gewenst dagdeel: ochtend middag avond Spies&Spreken biedt je graag een vaardighedencoaching aan op het gebied van presentatie

Nadere informatie

Selectie van maatwerkprogramma s

Selectie van maatwerkprogramma s Selectie van maatwerkprogramma s Onderwerp Opdrachtgevers Reacties van deelnemers Actualiteiten bestuursrecht Ministerie van Justitie, Aruba (2012) Zeer onderhoudende docent! Heerlijk om bij hem les te

Nadere informatie

Seminar Y-recruiter in een dag

Seminar Y-recruiter in een dag Datum: donderdag 5 april 2012 Tijd: Locatie: Kosten: Inschrijven: 11.00 21.00 uur Olympisch Stadion Amsterdam 895,- excl. BTW www.arbeidsmarktcommunicatie.eu/inschrijven Leer in 10 uur alles op het gebied

Nadere informatie

Brochure. Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag. HR en de aanpak van ziekteverzuim

Brochure. Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag. HR en de aanpak van ziekteverzuim Brochure Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag HR en de aanpak van ziekteverzuim Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus ziekteverzuim en re-integratie in 1 dag 4 Algemene informatie over de training

Nadere informatie

REVINDICATIEBELEID Inleiding Revindicatie Verjaring Revindicatieprocedure

REVINDICATIEBELEID Inleiding Revindicatie Verjaring Revindicatieprocedure REVINDICATIEBELEID Inleiding Het komt regelmatig voor dat onrechtmatig gebruik wordt gemaakt van gemeentegrond. Onrechtmatig gebruik houdt in dat particulieren of bedrijven zonder toestemming van de gemeente

Nadere informatie

Opstellen en beoordelen van IT contracten

Opstellen en beoordelen van IT contracten 2-daagse training Opstellen en beoordelen van IT contracten Leer contracten afsluiten tegen optimale prijs, prestatie en risico-afdekking Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrienden & Relaties

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Vrienden & Relaties MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Vrienden & Relaties s Avonds en in het weekend zit ik vaak alleen thuis. Ik bel dan wel eens met mijn vrienden, maar ze bellen me nooit terug. Ik heb verkering,

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan

Brochure. Training HR en timemanagement. In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Brochure Training HR en timemanagement In 1 dag slimmer met je tijd om leren gaan Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training HR en timemanagement 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact

Nadere informatie

Dossieropbouw en ontslag. De praktijkgids voor leidinggevenden

Dossieropbouw en ontslag. De praktijkgids voor leidinggevenden Dossieropbouw en ontslag De praktijkgids voor leidinggevenden Dossieropbouw en ontslag De praktijkgids voor leidinggevenden Margit Eijsenga Colofon Tekst: Margit Eijsenga, Eijsenga & Arbeidsrecht Ontwerp

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Het Kook College Wijchen, Nieuwe weg 303(Woondrôme Wijchen) Datum: Dinsdag 30 augustus

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Datum: Het Kook College Wijchen, Nieuwe weg 303(Woondrôme Wijchen) 20 december 2011 Tijd:

Nadere informatie

U leert in deze les "om raad vragen". Als u niet weet wat u moet doen, kunt u iemand om raad vragen. U vraagt of iemand u kan helpen met advies.

U leert in deze les om raad vragen. Als u niet weet wat u moet doen, kunt u iemand om raad vragen. U vraagt of iemand u kan helpen met advies. OM RAAD VRAGEN les 3 spreken inleiding en doel U leert in deze les "om raad vragen". Als u niet weet wat u moet doen, kunt u iemand om raad vragen. U vraagt of iemand u kan helpen met advies. Het is belangrijk

Nadere informatie

Je eigen kleur bekennen is de eerste stap naar vrijheid!

Je eigen kleur bekennen is de eerste stap naar vrijheid! Je eigen kleur bekennen is de eerste stap naar vrijheid! Programma Natuurlijk leiderschap Voor vrouwelijke leiders en (Young)professionals Onze missie In ons dagelijks werk begeleiden we met veel plezier

Nadere informatie

Administratie. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel. Zakelijk 2015/2016

Administratie. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel. Zakelijk 2015/2016 novacollege.nl/zakelijk Administratie Juridisch Secretarieel Zakelijk 2015/2016 Mijn droom is onderdrukte mensen in Irak te helpen. Daar gaan veel mensen onterecht de gevangenis in, omdat ze geen geld

Nadere informatie

BPV-praktijkboek. Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent

BPV-praktijkboek. Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent BPV-praktijkboek Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent Crebocode 90440, dossier 2013-2014 Bedrijfsnaam :. Naam Student : Cohort :.. Wat is een BPV werkboek Dit BPV werkboek maakt onderdeel uit van de Opleiding

Nadere informatie

Marketing en Media 2016/2017

Marketing en Media 2016/2017 novacollege.nl/marketingmedia Evenementenorganisatie Junior accountmanagement Marketing en communicatie Media Marketing en Media 2016/2017 Mijn droom is ondernemer worden. De eerste stappen op het pad

Nadere informatie

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives Het TETA Seminar Changing perspective Changing perspectives Het TETA Seminar Ervaar je passie voor verandering en leiderschap Bewustwording is de basis voor succesvol veranderen. Verandering begint bij

Nadere informatie

MEDIATION VOOR PROFESSIONALS

MEDIATION VOOR PROFESSIONALS MEDIATION VOOR PROFESSIONALS Basisopleiding tot mediator West-Nederland Erkend door NMI en Int. ADR register Mediation als sturingsinstrument De dynamiek en complexiteit in organisaties en samenleving

Nadere informatie

Participatief leiderschap. Hoe leid je een samenwerkingsverband?

Participatief leiderschap. Hoe leid je een samenwerkingsverband? Participatief leiderschap Hoe leid je een samenwerkingsverband? Mr. Drs. Lucien Stöpler Justice in Practice December 2014 Participatief leiderschap: Hoe leid je een samenwerkingsverband? 2014 Justice in

Nadere informatie

Koninklijke webcare. Door: Michael Elbers

Koninklijke webcare. Door: Michael Elbers Koninklijke webcare Door: Michael Elbers Op 28 januari 2013 om 14 uur werd ik gevraagd om een plan te schrijven voor de inzet van sociale media tijdens Koninginnedag. Toen ik na dat gesprek weer terug

Nadere informatie

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Als je ouders uit elkaar gaan is dat heel ingrijpend. Vaak verandert er nogal wat in je leven. Een rechter wil hierover met je praten tijdens een kinderverhoor.

Nadere informatie

Ekelmans & Meijer Advocaten (Rechten)

Ekelmans & Meijer Advocaten (Rechten) Eval uatie-ra pport STEP In-housedag bij Ekelmans & Meijer Advocaten (Rechten) -- INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE. WOORD VOORAF. RESULTATEN VAN DE ATTITUDE-METING VÓÓR DE IN-HOUSEDAG. RESULTATEN VAN DE ATTITUDE-METING

Nadere informatie

Overtuigend en Ontspannen Presenteren

Overtuigend en Ontspannen Presenteren Overtuigend en Ontspannen Presenteren 24 november2015 Jullie doelen? Training Presenteren Minder zenuwen bij presentaties Makkelijker contact met het publiek Wat wél en beter niet te zeggen Meer JA s van

Nadere informatie

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2016

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2016 MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2016 INTRODUCTIE De Erasmus Universiteit Rotterdam hecht veel belang aan post initiële opleidingen van hoogwaardige kwaliteit. In dat kader is door het Fiscaal Economisch

Nadere informatie

MEDIATION VOOR PROFESSIONALS

MEDIATION VOOR PROFESSIONALS MEDIATION VOOR PROFESSIONALS Basisopleiding tot mediator Zuid-Nederland Erkend door NMI en Int. ADR register Mediation als sturingsinstrument De dynamiek en complexiteit in organisaties en samenleving

Nadere informatie

STUDIES EN BEROEPEN. Wat moet je doen?

STUDIES EN BEROEPEN. Wat moet je doen? STUDIES EN BEROEPEN Welke opleiding moet je doen om dokter te worden? Wat doet een ingenieur? Waar werkt een secretaresse? Welk beroep wil jij doen? Wat moet jij studeren? Wat moet je doen? 1. Verbind

Nadere informatie

De ijnmanager. Cartoons januari 2015. Luc Timmers

De ijnmanager. Cartoons januari 2015. Luc Timmers De ijnmanager Cartoons januari 2015 Luc Timmers Gezelligheid kent geen tijd Is het alweer 2015? Wat vliegt de tijd hé? Logisch toch? Ooit spaghetti de kop boven het maaiveld uit zien steken? Nou dan!

Nadere informatie

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is.

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is. De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008 Lieve mensen, Allereerst wens ik iedereen een vreugdevol nieuw jaar toe. Misschien begin je dit jaar met de beste voornemens, zoals altijd en heb je bewust gekeken naar

Nadere informatie

W1 Workshop "Lopen op eieren", leiding geven en aanspreken

W1 Workshop Lopen op eieren, leiding geven en aanspreken W1 Workshop "Lopen op eieren", leiding geven en aanspreken Deze workshop wordt door 98% van de deelnemers beoordeeld met een 9,1 gemiddeld Inleiding 2 daagse workshop Veel (meewerkend) leidinggevenden

Nadere informatie

Brochure. Cursus HR en financiën. Inzicht in de balans, begroting en resultaatrekening

Brochure. Cursus HR en financiën. Inzicht in de balans, begroting en resultaatrekening Brochure Cursus HR en financiën Inzicht in de balans, begroting en resultaatrekening Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus HR en financiën 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact

Nadere informatie

Executive onderwijs. Risico's en kansen beter inschatten door een integraal perspectief. Masterclass Overheidsaansprakelijkheid 2017

Executive onderwijs. Risico's en kansen beter inschatten door een integraal perspectief. Masterclass Overheidsaansprakelijkheid 2017 i Deze brochure is met zorg samengesteld. Aan de inhoud kunnen echter geen rechten worden ontleend. De inhoud geeft de stand van zaken op het moment van schrijven weer. Fotograaf: Ed van Rijswijk, Steven

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

PeerEducatie Handboek voor Peers

PeerEducatie Handboek voor Peers PeerEducatie Handboek voor Peers Handboek voor Peers 1 Colofon PeerEducatie Handboek voor Peers december 2007 Work-Wise Dit is een uitgave van: Work-Wise info@work-wise.nl www.work-wise.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

10 Tips bij een reorganisatie

10 Tips bij een reorganisatie Marianne Eisma advocaat legal 10 Tips bij In het Arbeidsrecht gaat het erom het juiste proces te volgen om het uiteindelijke doel te bereiken. U moet daarvoor de tijd nemen, te snelle en niet goed voorbereide

Nadere informatie

- Speciale zomeractie: Kom met een collega en krijg 1000,- korting. Kijk hieronder voor meer informatie.

- Speciale zomeractie: Kom met een collega en krijg 1000,- korting. Kijk hieronder voor meer informatie. Leergang Gemeentejurist Compacte en praktijkgerichte leergang voor gemeentejuristen Data: 15, 29 september, 06, 13 oktober, 03, 24 november, 01, 08 december 2016 Locatie: Utrecht Docent: dhr. mr. A.L.G.

Nadere informatie

MENSEN MET EEN LICHT VERSTANDELIJKE BEPERKING

MENSEN MET EEN LICHT VERSTANDELIJKE BEPERKING 2016 OPLEIDING TOT ERVARINGSDESKUNDIGE MENSEN MET EEN LICHT VERSTANDELIJKE BEPERKING UIT EIGEN ERVARING Inge Mol Ik wil mijn stem laten horen. In het werkveld wordt er steeds meer gebruik gemaakt van kennis

Nadere informatie

Workshop Communicatievaardigheden

Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden, een belangrijk middel om je doel te bereiken Effectief communiceren kun je leren. Gelukkig maar, alle relaties staan of vallen met goede

Nadere informatie

RAAD & DAAD OP HET JUISTE MOMENT VERNIEUWENDE, BETAALBARE JURIDISCHE DIENSTVERLENING VOOR ONDERNEMERS

RAAD & DAAD OP HET JUISTE MOMENT VERNIEUWENDE, BETAALBARE JURIDISCHE DIENSTVERLENING VOOR ONDERNEMERS RAAD & DAAD OP HET JUISTE MOMENT VERNIEUWENDE, BETAALBARE JURIDISCHE DIENSTVERLENING VOOR ONDERNEMERS JURIDISCHE DIENSTVERLENING VOOR ONDERNEMERS Labor Advocaten is een ondernemersgericht advocatenkantoor

Nadere informatie

Stappenplan voor de startende waarnemend huisarts

Stappenplan voor de startende waarnemend huisarts Stappenplan voor de startende waarnemend huisarts Stap Actiepunten Hoe lang voor afronding opleiding? Wat VvAA voor je kan betekenen Gereed 1. Aanvragen verklaring arbeidsrelatie (VAR) bij de belastingdienst

Nadere informatie

Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant -

Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant - Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant - Workshop De (operationeel) medewerker als Ambassadeur Werken voor en bij je klant Inleiding Als uitvoerend technicus

Nadere informatie

ZAAGMOLENLAAN 4. Voel je thuis. Inhoud WELKOM... 4

ZAAGMOLENLAAN 4. Voel je thuis. Inhoud WELKOM... 4 VOEL JE THUIS! Voel je thuis De belevingswaarde van een gebouw wordt bepaald door de gebruikers, of ze zich er comfortabel voelen, of ze succesvol zijn in hun onderneming, maar vooral of het een plek is

Nadere informatie

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto?

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto? FOTOREGELS Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s Over auteursrecht op foto s is bij consumenten wel eens onduidelijkheid. Soms kan dat tot vervelende situaties leiden voor zowel klant als fotograaf.

Nadere informatie

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen 2014 Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je wordt als professional gewaardeerd binnen de organisatie waar je werkt. Je bent duidelijk

Nadere informatie

Projectmatig werken voor de secretaresse

Projectmatig werken voor de secretaresse Nationale Secretaresse Dag 2009 www.secretary.nl/officemanagement Schriftelijke cursus in vijf lessen met twee bijeenkomsten Startdatum 9 april 2009 Projectmatig werken voor de secretaresse Postzegel niet

Nadere informatie

10 x wijzer in 10 minuten

10 x wijzer in 10 minuten Alle links op de website werken Je hebt dit zelf vast wel eens ervaren. Zo n vervelende 404 Pagina niet gevonden melding als je op een link klikt. Wat doe je dan? Laat me raden je fronst je wenkbrauwen,

Nadere informatie

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD 1 Nieuwsbrief Mei 2015 Mei 2015 In dit nummer: Nieuws Vanuit MR. Verkeers- examen groepen 7. Kunstpodium. Oudercommissie. Dammen. Overblijven. 1 2 3 4 Koningsspelen. 5 Uit de kunst. 6 NIEUWS VANUIT DE

Nadere informatie

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 11 september 2015

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 11 september 2015 C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 11 september 2015 Informatie avond (Herhaalde berichtgeving): Op dinsdag

Nadere informatie

Communicatie. Trainingen.

Communicatie. Trainingen. Communicatie Trainingen www.amv-opleidingen.nl AMV, de opleider voor jouw ambities Praktisch en resultaatgericht Het verschil maken, dat doen we bij AMV. Door onze praktische én persoonlijke aanpak. In

Nadere informatie

SestraSelectie verzorgt de komende maanden weer een aantal workshops en trainingen:

SestraSelectie verzorgt de komende maanden weer een aantal workshops en trainingen: SestraSelectie verzorgt de komende maanden weer een aantal workshops en trainingen: 1. Workshop: Ontdek jouw communicatietalent! Data: woensdag 10 september, woensdag 24 september, woensdag 29 oktober,

Nadere informatie

RELATIE COACH OPLEIDING WEEKEND 2016

RELATIE COACH OPLEIDING WEEKEND 2016 RELATIE COACH OPLEIDING WEEKEND 2016 Health Balance Group Generaal Eisenhowerweg 4, 5056 CR Berkel-Enschot, Nederland T: +31 6 11424494 - I: www.healthbalance.nu - E: info@healthbalance.nu Voorwoord Je

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Gelukskoffercoaching. Ik kan in drie woorden vertellen wat ik geleerd heb: I love me. Wael, 11 jaar. Gelukkig zijn kun je leren!

Gelukskoffercoaching. Ik kan in drie woorden vertellen wat ik geleerd heb: I love me. Wael, 11 jaar. Gelukkig zijn kun je leren! Gelukkig zijn kun je leren! Gelukskoffercoaching Missie GELUKKIG ZIJN KUN JE LEREN Gelukskoffercoaching wil kinderen op jonge leeftijd positief ondersteunen in hun individuele emotionele ontwikkeling.

Nadere informatie

LEADERSHIP, ENTREPRENEURSHIP, STEWARDSHIP. BROCHURE VOOR WERKGEVERS, RECRUITERS EN HR afdeling NYENRODE. A REWARD FOR LIFE

LEADERSHIP, ENTREPRENEURSHIP, STEWARDSHIP. BROCHURE VOOR WERKGEVERS, RECRUITERS EN HR afdeling NYENRODE. A REWARD FOR LIFE LEADERSHIP, ENTREPRENEURSHIP, STEWARDSHIP BROCHURE VOOR WERKGEVERS, RECRUITERS EN HR afdeling NYENRODE. A REWARD FOR LIFE waarom een schakeltrajecter? Iemand met een niet-financiële vooropleiding heeft

Nadere informatie

BEST SIMPLY THE LEERGANG AANSPRAKELIJKSHEIDSRECHT VERZEKERINGSRECHT EN PROCESRECHT

BEST SIMPLY THE LEERGANG AANSPRAKELIJKSHEIDSRECHT VERZEKERINGSRECHT EN PROCESRECHT LEERGANG AANSPRAKELIJKSHEIDSRECHT VERZEKERINGSRECHT EN PROCESRECHT THE SIMPLY BEST LEERGANG AANSPRAKELIJKSHEIDSRECHT, VERZEKERINGSRECHT EN PROCESRECHT 52 PO EURO 2.500,-- EXCL. BTW START NOVEMBER 2015

Nadere informatie

Brochure. Cursus HR en arbeidsrecht. Kennis opdoen van het arbeidsrecht

Brochure. Cursus HR en arbeidsrecht. Kennis opdoen van het arbeidsrecht Brochure Cursus HR en arbeidsrecht Kennis opdoen van het arbeidsrecht Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Cursus HR en arbeidsrecht 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7 Contact 7 Checklist

Nadere informatie

MEDIATION IN STRAFZAKEN. Specialisatie voor MfN-geregistreerde mediators

MEDIATION IN STRAFZAKEN. Specialisatie voor MfN-geregistreerde mediators MEDIATION IN STRAFZAKEN Specialisatie voor MfN-geregistreerde mediators Mediation in strafzaken (specialisatie) Inleiding In december 2017 is er een besluit gekomen in de Tweede Kamer dat herstelbemiddeling,

Nadere informatie

Trainingen: open inschrijvingen najaar 2012

Trainingen: open inschrijvingen najaar 2012 Trainingen: open inschrijvingen najaar 2012 Naast onze succesvolle in-company trainingen biedt Senze ook de mogelijkheid om je individueel in te schrijven voor verschillende trainingen. Wil je je kennis

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014

Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014 Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014 1. Doet u dit examen voor de eerste keer of gaat het om een herexamen? Eerste keer 279 70% Herexamen 104 26% Niet beantwoord 16 4% Totaal 399 2. Als de voorlopige

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Agentschap NL Afhandeling van bezwaarschriften op het gebied van innovatiesubsidies.

Agentschap NL Afhandeling van bezwaarschriften op het gebied van innovatiesubsidies. Oud Naam : lorem ipsum Adres : lorem ipsum Postcode / plaats : lorem ipsum Telefoon : lorem ipsum Email : lorem ipsum Geboren : lorem ipsum Werkervaring Het CAK mei 2011 heden Jurist bezwaar en beroep

Nadere informatie

Win-win onderhandelen

Win-win onderhandelen Beter onderhandelen, meer verdienen Win-win onderhandelen Training waarin je leert stevig je belangen te verdedigen zonder de relatie met de ander te beschadigen Leer hoe je je onderhandelingsdoelen bereikt

Nadere informatie

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS Yvette Paludanus 2 Dit boekje is tot stand gekomen dankzij de vragen en verhalen van medewerkers in de zorg. Wil je een exemplaar van dit boekje bestellen? Wil je begeleiding

Nadere informatie

Waarom?... Als je het lastig vindt om te zeggen wat je wilt of denkt op je werk en daar wat aan

Waarom?... Als je het lastig vindt om te zeggen wat je wilt of denkt op je werk en daar wat aan MEER DURF EN ZELFVERTROUWEN IN JE WERK! MET DE WORKSHOP CREËER MEER ZELFVERTROUWEN een uitdagende en verdiepende workshop & coachserie voor jou die draait om de vraag: hoe krijg ik meer vertrouwen in mijzelf?

Nadere informatie

MERLIJN MASTERS BUSINESSMEDIATION. specialisatietraining

MERLIJN MASTERS BUSINESSMEDIATION. specialisatietraining MERLIJN MASTERS BUSINESSMEDIATION specialisatietraining Merlijn Masters Businessmediation Doelgroep Deze vaardigheidstraining is bedoeld voor (MfN register) mediators die regelmatig in aanraking komen

Nadere informatie