Dames en heren, geachte genodigden, in het bijzonder de

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dames en heren, geachte genodigden, in het bijzonder de"

Transcriptie

1 Speech opening gemeentehuis gemeente Voerendaal 12 april Dames en heren, geachte genodigden, in het bijzonder de vertegenwoordiging van onze collega-gemeenten en de provincie Limburg, Namens alle burgers van Voerendaal, en speciaal namens raad en college, heet ik u van harte welkom bij de opening van het nieuwe gemeentehuis van Voerendaal. Ruim twee jaar na de brand is de gemeente Voerendaal weer terug op haar vaste plek: echter we zijn niet zo maar teruggekeerd. We staan hier nu in een nieuwe, eigentijdse en duurzame, jas. Van hieruit willen we de dienstverlening naar u verder verbeteren in samenwerking met onze netwerkpartners. Daar ben ik trots op en daar werken we graag verder aan. Het heeft inzet, flexibiliteit en begrip gevraagd van velen, dank hiervoor.

2 Speech opening gemeentehuis gemeente Voerendaal 12 april Dit gemeentehuis biedt niet alleen een dak boven het hoofd van ambtenaren. Het is de basis voor de lokale democratie zoals we die in Nederland kennen. En het is de basis voor duurzame relaties op lokaal niveau: waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe ideeën ontwikkelen. En die lokale verbondenheid ziet u terug in de bouw van dit gemeentehuis: onderdelen uit Kunradersteen, en, nog meer prominent, de plaatsnamen van de kernen van Voerendaal in de panelen aan de buitenkant van het gebouw. En de basis voor onze moderne democratie is natuurlijk gelegen bij de Grieken. Democratie betekent daarbij in het Grieks letterlijk dat de macht in handen van het volk ligt : Demos en Kratos! Met de basis in de Griekse geschiedenis voerde de senaat, de volksvertegenwoordiging, in de Romeinse tijd de hoofdtoon bij politieke debatten. En hier mengt de geschiedenis zich van het bestuurssysteem, de democratie, zich met de fysieke geschiedenis van Voerendaal. Een geschiedenis waar Voerendaal gelegen was aan belangrijke heirbanen van het Romeinse Rijk.

3 Speech opening gemeentehuis gemeente Voerendaal 12 april De ligging aan belangrijke verbindingswegen richting Heerlen, Maastricht, Keulen en Aken heeft in grote mate bijgedragen aan de eerste ontwikkelingen in dit gebied. De Via Belgica is de 400 kilometer lange Romeinse hoofdweg, die in de Romeinse tijd de Franse zeekust met het Duitse Rijnland verbond. De weg liep - ten opzichte van de huidige landsgrenzen - dwars door Zuid-Limburg en dwars door Voerendaal. De Via Belgica kwam bij Maastricht de grens over en vervolgde haar weg langs Meerssen, Valkenburg en Voerendaal naar Heerlen en tenslotte Landgraaf. Bij Rimburg stak de Via Belgica de grens met Duitsland over. Aan deze Via Belgica dankt Voerendaal haar unieke romeinse monument, de Villa Rustica. Deze in 1922 ontdekte villa was in de 2e en 3e eeuw in gebruik. En ten westen van Colmont, was de Karstraat de verbinding richting de Via Belgica. Ook de naam van Colmont is terug te voeren op de Romeinen.

4 Speech opening gemeentehuis gemeente Voerendaal 12 april Één vraag uit het Voerendaalse Romeinse verleden wil ik daarnaast met u delen. Historici zijn namelijk nog steeds verdeeld over de vraag of de Remigiuskerk in Klimmen een Romeins verleden heeft? Als dit wel zo is, dan is Klimmen de enige plaats in West-Europa waar bovengronds resten van een Romeinse wachttoren bewaard zijn gebleven. Tijdens opgravingen in 1984 werden immers fundamenten ontdekt die wijzen op eerdere bebouwing. Ook in en onder de muren zijn nog meer aanwijzingen te ontdekken die wijzen op een eerder Romeins bouwwerk. Door de uitstekende ligging aan de Via Belgica is het aannemelijk dat hier een Romeinse wachttoren heeft gestaan. En dat deze wachttoren later als fundament voor de kerk is gebruikt. Dat de Via Belgica dwars door Voerendaal sneed, is daarmee geen verrassing. Maar of Asterix en Obelix over deze weg gelopen hebben is maar de vraag.

5 Speech opening gemeentehuis gemeente Voerendaal 12 april Dezelfde onverzettelijkheid en kracht van Asterix en Obelix zijn namelijk wel getoond bij de nieuwbouw van dit gemeentehuis. Een proces dat vanuit geloof in eigen kracht en samenleving is gestart en voltooid. In acht maanden tijd is dit gebouw gerealiseerd. En zoals ik al eerder zei waar ook lokale producten uit het Land van Kalk in verwerkt zijn. En dan spring ik even in de tijd: kalkovens werden al door de Romeinen gebruikt, maar in het begin van de 20e eeuw nam de vraag naar gebrande kalk sterk toe. Kalksteen levert immers na verbranding een goede basis voor metselspecie. En Voerendaal vormde het hart van de kalkovenindustrie in het begin van de 20e eeuw. Door de opkomst van de cementindustrie werden de ovens helaas overbodig, maar nog steeds zijn zij een wezenlijk onderdeel van de Voerendaalse geschiedenis en zijn ze te bezichtigen aan de Dalweg en Midweg. Romeinse en industriële geschiedenis zijn daarmee vereeuwigd in dit gemeentehuis.

6 Speech opening gemeentehuis gemeente Voerendaal 12 april Dit gemeentehuis is de basis van de democratie in Voerendaal. Naast het initiatief van burgers, ondernemers en maatschappelijke instellingen vormt het lokale bestuur nog steeds een belangrijke bindings- en verbindingsfactor. En dat tegen de trend van centralisering en globalisering in. En steeds meer wordt deze basis erkend en herkend, door bijvoorbeeld de taken die nu vanuit rijk en provincie naar gemeenten worden gedecentraliseerd. Echter het is zaak om deze taakoverheveling ook écht te laten plaatsvinden: middelen, bevoegdheden én verantwoordelijkheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden om de lokale democratie goed te laten functioneren. Daar hoort vervolgens bij het op waarde schatten van het initiatief en de kracht van de burgers. De schaal van Voerendaal dwingt om op strategisch en uitvoerend niveau samenwerking aan te gaan voor meer (beleids-)effectiviteit en efficiency. En net door die samenwerking zijn we in staat om het beste van twee werelden te organiseren: een bestuur dat lokaal verankerd is en tegelijkertijd groot durft te denken. In dit gemeentehuis.

7 Speech opening gemeentehuis gemeente Voerendaal 12 april Ik wil u nog graag meenemen in de kenmerken van dit gebouw. Snel na de brand van december 2010 besloot onze gemeenteraad om over te gaan tot nieuwbouw van het gemeentehuis. Vervolgens is er in een zeer intensief traject met burgers, bestuur en medewerkers gewerkt om het resultaat te realiseren dat u nu ziet. Telkens stond daarbij de doelstelling voorop (en ik citeer de letterlijke tekst uit het raadsbesluit): Een nieuw flexibel, toekomstbestendig gebouw, dat in ieder geval bedoeld is als gemeentehuis voor de huisvesting van zowel de organisatie als het bestuur van de gemeente Voerendaal. Deze ambitie is uiteindelijk uitgewerkt in dit gemeentehuis: 'Het nieuwe Voerendaalse gemeentehuis staat daarmee symbool voor de Voerendaalse identiteit. Duurzaamheid, dynamiek, transparantie, kwaliteit en sociale ontmoeting zijn de sleutelbegrippen waar het om draait'. Dit zijn geen loze woorden: energieverbruik is zeer efficient, led-verlichting, aanwezigheidsdetectie, gebruik van duurzame materialen, co2-uitstoot gereduceerd met 32 ton per jaar, ruimte voor ontmoeting ziet u hier gebeuren op 2100m2, net als de dynamiek tussen mensen en de modulaire bouw met een flexibel kantoorconcept zijn hier concrete voorbeelden van.

8 Speech opening gemeentehuis gemeente Voerendaal 12 april Deze opening is voor Voerendaal een markeringspunt in de toekomstige ontwikkeling, waarbij de lokale democratie dicht bij de burgers staat en tegelijkertijd de overstijgende uitdagingen aangaat. Dit weekend staat in het teken van de opening: vanavond vieren we de officiele opening, morgen hopen we u te begroeten bij de open dag. De opening sluiten we zaterdag af met de kunstveiling van de stichting Future4all. De veilingcollectie bestaat uit een 80-tal werken van kunstenaars met Voerendaalse roots. De opbrengst is gedeeltelijk voor de opbouw van de lagere school en het gezondheidscentrum in Toubakolong, in Gambia. De veiling beveel ik van harte bij u aan. Tot slot: *Ik ben er trots op om u hier te verwelkomen; *Ik bedank, nogmaals, allen die op welke wijze dan ook hebben bijdragen aan deze ontwikkeling; én *Ik hoop u vaak in dit huis tegen te komen, zodat we elkaar blijven inspireren en de kracht van de lokale maatschappij en het lokale bestuur levend houden!

Story-concept. Via Belgica. Een beknopte weergave van de plannen voor 2017 en 2018.

Story-concept. Via Belgica. Een beknopte weergave van de plannen voor 2017 en 2018. Story-concept Via Belgica Een beknopte weergave van de plannen voor 2017 en 2018. Toos Hofstede toos@viastory.com Versie 2.0, 1 augustus 2017 Over het project Via Belgica Een naam die tot de verbeelding

Nadere informatie

\ raadsvoorstel. Voerendaal, d.d. 24 maart 2009. Nummer: 2009/4/12. Portefeuillehouder: E. Franssen-Muijtjens. Afdeling: Middelen

\ raadsvoorstel. Voerendaal, d.d. 24 maart 2009. Nummer: 2009/4/12. Portefeuillehouder: E. Franssen-Muijtjens. Afdeling: Middelen \ raadsvoorstel Voerendaal, d.d. 24 maart 2009 Nummer: 2009/4/12 Portefeuillehouder: E. Franssen-Muijtjens Afdeling: Middelen Programma: De Kunst van het genieten Product: cultuurhistorie Onderwerp: uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Muziekopdracht. 1950-heden. Naam: Klas: Docent:

Muziekopdracht. 1950-heden. Naam: Klas: Docent: Muziekopdracht 1950-heden Naam: Klas: Docent: Muziekopdracht: 20ste eeuw (1950-heden) Ga naar http://www.sitepalace.com/develsteinhavo4/muziek.html. Hier vind je links naar muziek(clips) die je nodig hebt

Nadere informatie

Wat doet de yup met Lombok? - Komst van de yup zet eensgezindheid in volkswijk onder druk.

Wat doet de yup met Lombok? - Komst van de yup zet eensgezindheid in volkswijk onder druk. Bijdrage Has Bakker 13 april 2017 Geachte voorzitter, leden van de raad, het college, Utrechters, Wat doet de yup met Lombok? - Komst van de yup zet eensgezindheid in volkswijk onder druk. Een ronkende

Nadere informatie

Bijlage 6. Kaart met ligging TOP- en Natura 2000-gebieden

Bijlage 6. Kaart met ligging TOP- en Natura 2000-gebieden Bijlage 6 Kaart met ligging TOP- en Natura 2000-gebieden Rapport bij de Verdrogingsgevoelige Vegetatiekaart Limburg 2013 127 Bijlage 7 de VVL limburg in zes kaarten 128 VVL-Kaart 1 Noord-Limburg Bergen

Nadere informatie

COLMONT PANORAMACAMPING

COLMONT PANORAMACAMPING PANORAMACAMPING U B A C H S B E R G Z U I D - L I M B U R G van harte welkom Op een bijzondere plek, aan de rand van het fraaie dorpje Ubachsberg, gelegen tussen Heerlen en Valkenburg, midden in het prachtige

Nadere informatie

' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis

' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis IDENTITEITS- BEWIJS ' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis 2 Onderwijs draait om mensen Als wij in onze onderwijsinstelling iets willen bereiken, dan

Nadere informatie

Officiële opening nieuw gemeentehuis Toespraak burgemeester Snijders - 10 oktober 2012 Versie 9 oktober.

Officiële opening nieuw gemeentehuis Toespraak burgemeester Snijders - 10 oktober 2012 Versie 9 oktober. Officiële opening nieuw gemeentehuis Toespraak burgemeester Snijders - 10 oktober 2012 Versie 9 oktober. Ietwat plomp gebouw werd mooi afgewerkt en Fraaie schepping in Overijsselse industriekern. het bestuurscentrum

Nadere informatie

' Zijn wie je bent. Dat is geluk.'

' Zijn wie je bent. Dat is geluk.' identiteitsbewijs ' Zijn wie je bent. Dat is geluk.' Erasmus 4 Onderwijs draait om mensen Onderwijs draait om mensen. Als we met elkaar in het onderwijs iets willen bereiken, dan draait alles om passie,

Nadere informatie

Vrijdag 1 juni Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Opening Manifesta Genk. (het gesprokene telt)

Vrijdag 1 juni Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Opening Manifesta Genk. (het gesprokene telt) Vrijdag 1 juni 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Opening Manifesta Genk (het gesprokene telt) Dames en heren, ladies & gentlemen Geachte collega (Vandeurzen),

Nadere informatie

Inhoud toespraak burgemeester 20 minuten

Inhoud toespraak burgemeester 20 minuten Inhoud toespraak burgemeester 20 minuten Dames en heren, Mede namens het bestuur van de gemeente Goeree- Overflakkee heet ik alle inwoners, ondernemers, bezoekers,relaties, raadsleden, collegeleden en

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie AH

Haalbaarheidsstudie AH Januari 2016 Nieuwsbrief Bruisend Dorpshart Heeze Raadsbesluit 9 mei 2016 over haalbaarheid locatie naast het gemeentehuis Haalbaarheidsstudie AH Start Centrumvisie 3 december 2013 Opstellen Centrumvisie

Nadere informatie

Leren voor later. van selfie naar samen. Koersplan SGRv&

Leren voor later. van selfie naar samen. Koersplan SGRv& Leren voor later van selfie naar samen Koersplan SGRv& 2018-2022 De kracht van co-creatie voorwoord Medio 2016 heeft een groep docenten van onze scholen zich gebogen over de midterm review voor koersplan

Nadere informatie

Young European Talent

Young European Talent NL Young European Talent Young European Talent Voor het eerst dit jaar worden toptalenten zoals jij uitgenodigd om een drie dagen durend exclusief programma bij te wonen. Je ontmoet andere high potentials

Nadere informatie

identiteitsbewijs identiteitsbewijs onderwijsgroep noord

identiteitsbewijs identiteitsbewijs onderwijsgroep noord 1 identiteitsbewijs identiteitsbewijs onderwijsgroep noord identiteitsbewijs onderwijsgroep noord I Zijn wie je bent. Dat is geluk. I Erasmus 2 Onderwijs draait om mensen Als we met elkaar in het onderwijs

Nadere informatie

Zaterdag 30 juni 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE. Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur & Cultuur. Opening Efemeer - Deinze

Zaterdag 30 juni 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE. Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur & Cultuur. Opening Efemeer - Deinze Zaterdag 30 juni 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur & Cultuur Opening Efemeer - Deinze Geachte burgemeester (Beste Jan), Schepen (van Cultuur Gerda Ginneberge),

Nadere informatie

Debat koopzondagen en ondernemersklimaat in MAASTRICHT. vvd ondernemersdebat 25 januari 2006

Debat koopzondagen en ondernemersklimaat in MAASTRICHT. vvd ondernemersdebat 25 januari 2006 Debat koopzondagen en ondernemersklimaat in MAASTRICHT 1 WELKOM Gasten: Jos van Rey, Wethouder in Roermond Han Hoogma, Wethouder in Maastricht Marc van Tilburg, Kamer van Koophandel Harry Scheen, VBO 2

Nadere informatie

de Hemmes, Zaandam in de 19 e eeuw

de Hemmes, Zaandam in de 19 e eeuw de Hemmes, Zaandam in de 19 e eeuw de Hemmes, Zaandam in de 19 e eeuw Zaanse Wind De Zaanse vindingrijkheid heeft weer de wind mee Aangestuurd door de tijdgeest en het geloof dat we echt anders met het

Nadere informatie

BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN

BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN Projectleider Afdeling Iris van Gils Kerngroep Visie/Missie Datum 28 november 2014 Planstatus Vastgesteld in de Fusieraad 24 november 2014 Opdrachtgever Stuurgroep

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan O2A5. De dialoog als beleid

Strategisch beleidsplan O2A5. De dialoog als beleid Strategisch beleidsplan O2A5 De dialoog als beleid Bij de tijd, open, boeiend en passend, dat zijn zowel het onderwijs als de werkwijze van O2A5. We hebben dan ook gekozen voor een vernieuwende en eigentijdse

Nadere informatie

Toespraak van Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid- Holland, tijdens het congres van Cittaslow, Midden-Delfland, 21 juni 2014

Toespraak van Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid- Holland, tijdens het congres van Cittaslow, Midden-Delfland, 21 juni 2014 Toespraak van Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid- Holland, tijdens het congres van Cittaslow, Midden-Delfland, 21 juni 2014 Dames en heren, Dit is de langste dag van het jaar. Vandaag begint

Nadere informatie

Investeren in Steden en Dorpen Coalitieakkoord 2007 2011. Programma Investeren in Steden en Dorpen kleine kernen

Investeren in Steden en Dorpen Coalitieakkoord 2007 2011. Programma Investeren in Steden en Dorpen kleine kernen Investeren in Steden en Dorpen Coalitieakkoord 2007 2011 Programma Investeren in Steden en Dorpen kleine kernen Presentatie voor Provinciale Staten van Drenthe, Maastricht 29 augustus 2008 Mathieu Spierts,

Nadere informatie

Waarom ging de WTTC Destination Award naar Parkstad?

Waarom ging de WTTC Destination Award naar Parkstad? Parkstad Limburg Wie is de WTTC? Waarom ging de WTTC Destination Award naar Parkstad? Al vóór de prijs had Parkstad wapenfeiten: Grootste indoor skihal ter wereld Grootste outdoor klimpark van Europa

Nadere informatie

BIJLAGEN. Ontwerp Omgevingsvisie

BIJLAGEN. Ontwerp Omgevingsvisie BIJLAGEN Ontwerp Omgevingsvisie Omgevingsvisie Samenvatting omgevingsvisie De omgevingsvisie is een integrale visie en een helder fundament voor het beleid van Hollands kroon en de uitvoering ervan voor

Nadere informatie

Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs!

Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs! Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs! In ons onderwijs staat de mens centraal, of het nu gaat om studenten of medewerkers, om ouders of werknemers uit het bedrijfsleven, jongeren of volwassenen. Wij zijn

Nadere informatie

freight is our trade www.neele.nl Nederlands

freight is our trade www.neele.nl Nederlands freight is our trade www.neele.nl Nederlands Full service logistieke dienstverlening Neele Logistics ontzorgt uw complete logistiek. Of u nu een vervoerder zoekt die goed de weg weet in Europa of een partij

Nadere informatie

AMBITIE & VISIE. Dienstverlening

AMBITIE & VISIE. Dienstverlening AMBITIE & VISIE Dienstverlening Inhoud 1 Gemeente Brummen in de toekomst... 3 2 Ambitie gemeente Brummen... 4 3 Visie gemeente Brummen... 5 3.1 Visie op de toekomst... 5 3.2 Positionering gemeente Brummen...

Nadere informatie

Representatieve kantoorruimte op centrumlocatie 110 m² VVO GASTHUISSTRAAT 3 HEERLEN

Representatieve kantoorruimte op centrumlocatie 110 m² VVO GASTHUISSTRAAT 3 HEERLEN Representatieve kantoorruimte op centrumlocatie 110 m² VVO TE HUUR TE KOOP GASTHUISSTRAAT 3 HEERLEN HUURPRIJS 12.000,- PER JAAR EXCLUSIEF BTW VRAAGPRIJS 129.000,- K.K. OBJECT Het betreft een representatieve

Nadere informatie

Bespreekpunt: Herkent het BORA de geformuleerde ambitie, kaders en vraagstelling voor de Dialoog Regioprofilering?

Bespreekpunt: Herkent het BORA de geformuleerde ambitie, kaders en vraagstelling voor de Dialoog Regioprofilering? Agendapunt 2 Vergadering : BORA Datum : 28 juni 2018 Onderwerp : Startdocument Dialoog Regioprofilering Bijlagen : 1 Bespreekpunt: Herkent het BORA de geformuleerde ambitie, kaders en vraagstelling voor

Nadere informatie

Een instrument om onze samenleving echt te veranderen, zo noemt hij het vurig gewenste lidmaatschap.

Een instrument om onze samenleving echt te veranderen, zo noemt hij het vurig gewenste lidmaatschap. Speech voor de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Ingrid van Engelshoven, bij onthulling Erfgoedlabel Verdrag van Maastricht, op 9 mei 2018 Beste mensen, Pak je hier vanmiddag in Maastricht

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting

TOEKOMSTVISIE. het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting TOEKOMSTVISIE het Land van Slochteren 2020 ruimte voor kwaliteit en ontmoeting Als je plannen maakt voor een vakantie, dan kies je eerst een bestemming. Gran Canaria of Schiermonnikoog, Amsterdam of Barcelona,

Nadere informatie

Profielschets gemeentesecretaris/algemeen directeur gemeente Katwijk

Profielschets gemeentesecretaris/algemeen directeur gemeente Katwijk Profielschets gemeentesecretaris/algemeen directeur gemeente Katwijk Ontwikkelgerichte en verbindende persoonlijkheid die de gemeentelijke organisatie verder ontwikkelt en het bestuur professioneel ondersteunt.

Nadere informatie

Ik zie dat we op een mooie opkomst kunnen rekenen. Ik wil. daarom Johann Leten en zijn team bedanken. Zij hebben

Ik zie dat we op een mooie opkomst kunnen rekenen. Ik wil. daarom Johann Leten en zijn team bedanken. Zij hebben Goede avond allemaal, Ik zie dat we op een mooie opkomst kunnen rekenen. Ik wil daarom Johann Leten en zijn team bedanken. Zij hebben immers, samen met enkele medewerkers van de FOD P&O, dat staat voor

Nadere informatie

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg ter gelegenheid van in ontvangst nemen boek Klein en groot zijn daar gelijk, 23 november 2009

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg ter gelegenheid van in ontvangst nemen boek Klein en groot zijn daar gelijk, 23 november 2009 Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg ter gelegenheid van in ontvangst nemen boek Klein en groot zijn daar gelijk, 23 november 2009 Dames en heren, Een nieuwe stad komt pas tot leven

Nadere informatie

Manifest onze manier van werken

Manifest onze manier van werken 6-11-2008 12:23 Manifest onze manier van werken De gemeente Lelystad ontwikkelt op dit moment de visie op haar toekomstige manier van werken. Hoe het stadhuis er na de renovatie uit komt te zien en ingedeeld

Nadere informatie

Maastricht Airport Aviation Valley

Maastricht Airport Aviation Valley FIRST CLASS BUSINESS Wat is Aviation Valley? In het zuiden van Nederland spreidt Aviation Valley zijn vleugels. Binnen een dynamisch werkgebied, waarin economische activiteiten volledig in balans zijn

Nadere informatie

Dames en heren, fijn om vandaag hier te zijn. Het is een feestelijke dag. Het Hembrugterrein staat weer op de kaart. We komen van ver, maar dit oude

Dames en heren, fijn om vandaag hier te zijn. Het is een feestelijke dag. Het Hembrugterrein staat weer op de kaart. We komen van ver, maar dit oude Dames en heren, fijn om vandaag hier te zijn. Het is een feestelijke dag. Het Hembrugterrein staat weer op de kaart. We komen van ver, maar dit oude defensieterrein knettert weer van dynamiek en beloften.

Nadere informatie

Dagboek Sebastiaan Matte

Dagboek Sebastiaan Matte Vraag 1 van 12 Dagboek Sebastiaan Matte Uit het dagboek van Sebastiaan Matte: "Ik ben vandaag bij een hagenpreek geweest, in de duinen bij Overveen. Wel duizend mensen uit de stad waren bij elkaar gekomen

Nadere informatie

Welkom in Beekdaelen. de gemeente van u, van mij, van ons!

Welkom in Beekdaelen. de gemeente van u, van mij, van ons! Welkom in de gemeente van u, van mij, van ons! Welkom in de gemeente van u, van mij, van ons! In 2019 woont of werkt u in. De nieuwe gemeente voor de inwoners van Onderbanken, Nuth en Schinnen. Een nieuwe

Nadere informatie

onderwijsgroep noord identiteitsbewijs

onderwijsgroep noord identiteitsbewijs onderwijsgroep noord identiteitsbewijs 'Zijn wie je bent. Dat is geluk.' Erasmus 4 Onderwijs draait om mensen Als we met elkaar in het onderwijs iets willen bereiken, dan draait alles om passie, energie

Nadere informatie

Deventer zoekt een nieuwe burgemeester

Deventer zoekt een nieuwe burgemeester Deventer zoekt een nieuwe 2 Deventer zoekt een nieuwe, een bestuurder die doortastend en met durf eraan bijdraagt dat onze gemeente een volgende stap zet. In het benutten van economische mogelijkheden,

Nadere informatie

Nieuwe koloniewoningen in beschermd dorpsgezicht Frederiksoord-Wilhelminaoord.

Nieuwe koloniewoningen in beschermd dorpsgezicht Frederiksoord-Wilhelminaoord. Nieuwe koloniewoningen in beschermd dorpsgezicht Frederiksoord-Wilhelminaoord. De kernkwaliteiten landschap en cultuurhistorie. De kernen Frederiksoord en Wilhelminaoord zijn in de 19 e eeuw ontstaan en

Nadere informatie

Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november Dames en heren,

Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november Dames en heren, Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november 2016 (alleen het gesproken woord geldt) Dames en heren, Welkom, wat goed u allen weer te zien. Allereerst veel dank aan de Commissaris, dat wij hier vandaag

Nadere informatie

Voor de Raad van State als adviseur en bestuursrechter is het van. belang zicht te hebben op wat er leeft in de werelden van recht,

Voor de Raad van State als adviseur en bestuursrechter is het van. belang zicht te hebben op wat er leeft in de werelden van recht, Inleiding Vice-President Raad van State tijdens de bijeenkomst van een delegatie van de Raad met de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling donderdag 12 februari 2009 Dames en heren, Voor de Raad van State

Nadere informatie

Organisatievisie Gemeente Wijk bij Duurstede ( ): Sterke samenleving, kleine(re) overheid

Organisatievisie Gemeente Wijk bij Duurstede ( ): Sterke samenleving, kleine(re) overheid Organisatievisie Gemeente Wijk bij Duurstede (2013-2020): Sterke samenleving, kleine(re) overheid versie : 23 juli 2013 wijziging naar aanleiding van : vaststelling in DT (8 juli 2013) bespreking met wethouder

Nadere informatie

Ambthuis. Hedendaags wonen met historie. Wonen Zorg Welzijn

Ambthuis. Hedendaags wonen met historie. Wonen Zorg Welzijn Ambthuis Hedendaags wonen met historie Wonen Zorg Welzijn Verzorgd wonen in historisch Bredevoort Zo lang mogelijk zelfstandig wonen, maar wel met de benodigde zorg en voorzieningen binnen handbereik.

Nadere informatie

Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, seminar 'Wetenschap middenin de samenleving', Groningen, 30 mei 2013

Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, seminar 'Wetenschap middenin de samenleving', Groningen, 30 mei 2013 Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, seminar 'Wetenschap middenin de samenleving', Groningen, 30 mei 2013 Dames en heren, Wetenschap is ontstaan uit verwondering en nieuwsgierigheid. Al

Nadere informatie

Strategienota Ruimte, Relatie & Rekenschap

Strategienota Ruimte, Relatie & Rekenschap Strategienota 2019-2022 Ruimte, Relatie & Rekenschap 2 Strategienota Landstede Groep 2019-2022 Inhoudsopgave Inleiding 4 Hoofdstuk 1 Missie & waarden 6 1.1 Missie 6 1.2 Waarden 6 We willen ontwikkelen

Nadere informatie

Welkom 2 e werksessie 20 juli 2016

Welkom 2 e werksessie 20 juli 2016 Op weg naar het Masterplan Welkom 2 e werksessie 20 juli 2016 Welkom Kort filmpje Welkom Kort filmpje Agenda voor vanavond Korte terugblik werksessie 1; Wim v.d. Kerkhof Doel van vanavond; Toelichting

Nadere informatie

SKPO Profielschets Lid College van Bestuur

SKPO Profielschets Lid College van Bestuur SKPO Profielschets Lid College van Bestuur 1 Missie, visie SKPO De SKPO verzorgt goed primair onderwijs waarbij het kind centraal staat. Wij ondersteunen kinderen om een stap te zetten richting zelfstandigheid,

Nadere informatie

Ik zie een parallel met de overheid.

Ik zie een parallel met de overheid. Toespraak door Commissaris van de Koningin drs. Ank Bijleveld-Schouten bij het jubileumcongres van de Kwaliteitskring Twente op 28 februari 2013 te Enschede. Het gesproken woord geldt! Dames en heren,

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 03. Missie en kernwaarden 07. Nieuwe perspectieven voor de toekomst 13. Beloften 23. Merkbaar en herkenbaar 37

Inhoud. Voorwoord 03. Missie en kernwaarden 07. Nieuwe perspectieven voor de toekomst 13. Beloften 23. Merkbaar en herkenbaar 37 Inhoud Voorwoord 03 Missie en kernwaarden 07 Nieuwe perspectieven voor de toekomst 13 Beloften 23 Merkbaar en herkenbaar 37 01 Voorwoord ROC Friese Poort staat midden in de samenleving, want onderwijs

Nadere informatie

FW: Gecombineerde nieuwsbrief VKKL, Spirato, Knooppunt zorg

FW: Gecombineerde nieuwsbrief VKKL, Spirato, Knooppunt zorg A.van Beerendonk Van: Griffie Verzonden: woensdag 4 mei 2016 14:44 Aan: A.van Beerendonk Onderwerp: FW: Gecombineerde nieuwsbrief VKKL, Spirato, Knooppunt zorg Digitale leeszaal Van: VKKL, Spirato, Knooppunt

Nadere informatie

CONCEPT Functieprofiel (beoogd) raadsgriffier gemeente Westerkwartier

CONCEPT Functieprofiel (beoogd) raadsgriffier gemeente Westerkwartier CONCEPT Functieprofiel (beoogd) raadsgriffier gemeente Westerkwartier De functie van kwartiermaker griffie/beoogd griffier van de raad van de nieuw te vormen gemeente Westerkwartier kent twee opeenvolgende

Nadere informatie

In welke mate kunt u zich vinden in het benoemen van vrijheid, gelijkheid/gelijkwaardigheid en solidariteit als basiswaarden voor

In welke mate kunt u zich vinden in het benoemen van vrijheid, gelijkheid/gelijkwaardigheid en solidariteit als basiswaarden voor Ontwikkelteam Burgerschap Ronde Derde ronde () REFERENTIE BU000880 Naam Coen Gelinck Organisatie Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer (NVLM) E-mailadres coengelinck@nvlm.nl Namens wie geeft

Nadere informatie

Stichting Wandelronde van Zuid-Limburg

Stichting Wandelronde van Zuid-Limburg -0- Stichting Wandelronde van Zuid-Limburg Aangesloten bij de Koninklijke Wandelsport Bond Nederland (KWBN) Ingeschreven bij de K.v.K. Zuid-Limburg onder nr 140068348 Administratie- en inschrijfadres:

Nadere informatie

SLEUTEL NAAR DE TOEKOMST

SLEUTEL NAAR DE TOEKOMST SLEUTEL NAAR DE TOEKOMST INLEIDING De wereld om ons heen is volop in beweging en aan corporaties worden steeds hogere eisen gesteld. Met het ondernemingsplan 2012-2016 spelen we in op deze ontwikkelingen.

Nadere informatie

Geachte leden van de gemeenteraad van Losser, Geachte heer Sijbom, beste Michaël, geachte familie, geachte aanwezigen

Geachte leden van de gemeenteraad van Losser, Geachte heer Sijbom, beste Michaël, geachte familie, geachte aanwezigen Toespraak CdK Ank Bijleveld-Schouten bij de beëdiging en installatie van burgemeester Sijbom op 23 september 2011 Losser Geachte leden van de gemeenteraad van Losser, Geachte heer Sijbom, beste Michaël,

Nadere informatie

100 jaar Limburgse geschiedenis met de opkomst, neergang en revival van de mijnen.

100 jaar Limburgse geschiedenis met de opkomst, neergang en revival van de mijnen. 100 jaar Steenkolenmijn Valkenburg 21 juli 2017 te Valkenburg Dames en heren, 100 jaar steenkolenmijn Valkenburg is óók 100 jaar Limburgse geschiedenis. 100 jaar Limburgse geschiedenis met de opkomst,

Nadere informatie

Geachte collega's, beste studenten,

Geachte collega's, beste studenten, College van Bestuur Geachte collega's, beste studenten, Na de hectische weken met de bezetting van het Bungehuis en het Maagdenhuis, hebben we een moment van bezinning ingelast. Wij hebben tijd genomen

Nadere informatie

Ondersteunen actie mensenketting tegen Tihange

Ondersteunen actie mensenketting tegen Tihange Pagina 2 van 7 De voltallige gemeenteraad van Sittard-Geleen staat achter de actie Stop Tihange en steunt de menselijke kettingreactie die op 25 juni 2017 als protest tegen het openhouden van de Belgische

Nadere informatie

Gooise Meren zoekt verbindend boegbeeld

Gooise Meren zoekt verbindend boegbeeld Gooise Meren zoekt verbindend boegbeeld 1 Dit is de gemeente Gooise Meren Het startschot voor de gemeente Gooise Meren klonk op 1 januari 2016. De komende jaren is het zaak om de kracht van Gooise Meren

Nadere informatie

Wie heeft het lef om met ons mee te groeien?

Wie heeft het lef om met ons mee te groeien? Wie heeft het lef om met ons mee te groeien? Profielschets voor de nieuwe burgemeester van Zuidplas Zuidplas is op zoek naar een nieuwe burgemeester. In deze profielschets wordt toegelicht welke kwaliteiten

Nadere informatie

Speech na afloop van de laatste plenaire Kamervergadering van 2015 Door de tijdelijke Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib

Speech na afloop van de laatste plenaire Kamervergadering van 2015 Door de tijdelijke Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib Speech na afloop van de laatste plenaire Kamervergadering van 2015 Door de tijdelijke Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib Beste collega s, Voordat ik de laatste vergadering van 2015 sluit, wil

Nadere informatie

Looierstraat 70 Voerendaal Luxe appartement in De Cortenaer

Looierstraat 70 Voerendaal Luxe appartement in De Cortenaer Looierstraat 70 Voerendaal Luxe appartement in De Cortenaer voorzieningen NDAAL omgeving Nuth E314 Hoensbroek Landgraaf Wonen in Voerendaal Voerendaal A79 Heerlen A76 Simpelveld Kerkplein Looierstraat

Nadere informatie

GEWOON OF JUIIST HEEL ONGEWOON?

GEWOON OF JUIIST HEEL ONGEWOON? GEWOON OF JUIIST HEEL ONGEWOON? Zelfsturing in de gemeente Peel en Maas Gabriel van den Brink 31-3-2017 Helden 1 Peel en Maas als schoolvoorbeeld Een feest van herkenning Lezen rapportage voelde als thuiskomen:

Nadere informatie

Resultaten van ons duurzaamheidsbeleid

Resultaten van ons duurzaamheidsbeleid Resultaten van ons duurzaamheidsbeleid In 2013 zijn we van start gegaan met de implementatie van ons duurzaamheidsbeleid en onderstaand ziet u de doelstellingen uit onze duurzaamheidsverklaring en de behaalde

Nadere informatie

Speech VNG-voorzitter Jan van Zanen Raad op Zaterdag (Doe-dag over de omgevingswet) 16 september Alleen het gesproken woord geldt

Speech VNG-voorzitter Jan van Zanen Raad op Zaterdag (Doe-dag over de omgevingswet) 16 september Alleen het gesproken woord geldt Speech VNG-voorzitter Jan van Zanen Raad op Zaterdag (Doe-dag over de omgevingswet) 16 september 2017 Alleen het gesproken woord geldt Dames en heren, Wat goed om u hier, op zaterdagmorgen te zien. Het

Nadere informatie

Kanaalboulevard Urmond

Kanaalboulevard Urmond JOUW SMAAK VOOR ELK BUDGET Kanaalboulevard Urmond JOUW SMAAK VOOR ELK BUDGET Datum: 21-02-2017 WONEN AAN KANAALBOULEVARD URMOND MET EEN KEUKEN VAN NUVA Wonen aan Kanaalboulevard Urmond wordt dagelijks

Nadere informatie

Met onder andere: Dolf Jansen De Democratiefabriek Politiek bingo Ambtsketting maken Met de burgemeester op de foto Open dag Fort de Bilt Gamestorm

Met onder andere: Dolf Jansen De Democratiefabriek Politiek bingo Ambtsketting maken Met de burgemeester op de foto Open dag Fort de Bilt Gamestorm Met onder andere: De Democratiefabriek Politiek bingo Ambtsketting maken Met de burgemeester op de foto Open dag Fort de Bilt Gamestorm DemoCreatie Colofon De gemeente Utrecht heeft de Dag van de Democratie

Nadere informatie

Als burgemeester van Ermelo heet ik u allen van harte welkom.

Als burgemeester van Ermelo heet ik u allen van harte welkom. Geachte aanwezigen, Als burgemeester van Ermelo heet ik u allen van harte welkom. We zijn vanmiddag met een heel gemêleerd gezelschap: Zo is aanwezig Luuk Buddingh, voormalig conrector van College Groevenbeek

Nadere informatie

Het is een grote eer om u hier in het Errera Huis, de officiële. residentie van de Vlaamse Regering, te mogen verwelkomen. Dit

Het is een grote eer om u hier in het Errera Huis, de officiële. residentie van de Vlaamse Regering, te mogen verwelkomen. Dit Donderdag 2 februari 2012 Welkomstwoord JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Ontmoeting Chinese minister van Cultuur Cai Wu - Errera, Brussel Zeer geachte collega, minister

Nadere informatie

Functies en Invalshoeken Kunst

Functies en Invalshoeken Kunst Inleiding Kunst Algemeen Functies en Invalshoeken Kunst Overal om ons heen zien we kunst: of het nou in de gangen van school is, in het museum, of in een kerk het hangt er vol mee. In heel uiteenlopende

Nadere informatie

Onthullingen van Kennis

Onthullingen van Kennis Onthullingen van Kennis Caleidoscoop van Kennis Facetten verschuiven door tijd Vorm en structuur doemen op Gestalte gegeven door Kennis Patronen behouden het ritme De potentie van het punt Hoofdstuk 2

Nadere informatie

Geschiedenis (nieuwe stijl) en geschiedenis en staatsinrichting (oude stijl)

Geschiedenis (nieuwe stijl) en geschiedenis en staatsinrichting (oude stijl) Geschiedenis (nieuwe stijl) en geschiedenis en staatsinrichting (oude stijl) Examen HAVO Vragenboekje Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs Voor dit examen zijn maximaal 83 punten te behalen; het examen

Nadere informatie

Profielschets Burgemeester van Best. Profielschets Burgemeester van Best

Profielschets Burgemeester van Best. Profielschets Burgemeester van Best Profielschets Burgemeester van Best 1 Voor Best. Met Best. Met Best gaat het goed. We zijn een gemeenschap met grote maatschappelijke betrokkenheid. Als gemeente met 30.000 inwoners maken we deel uit van

Nadere informatie

\ raadsvoorstel. Voerendaal, d.d. 7 mei Nummer: 2012/4/11. Portefeuillehouder: P.J.E. Leunissen. Afdeling: Welzijn. Programma: Mens en welzijn

\ raadsvoorstel. Voerendaal, d.d. 7 mei Nummer: 2012/4/11. Portefeuillehouder: P.J.E. Leunissen. Afdeling: Welzijn. Programma: Mens en welzijn \ raadsvoorstel Voerendaal, d.d. 7 mei 2012 Nummer: 2012/4/11 Portefeuillehouder: P.J.E. Leunissen Afdeling: Welzijn Programma: Mens en welzijn Product: Cultuur Onderwerp: Voerendaal participeert bij Maastricht

Nadere informatie

TIJDLIJN VAN DE MIDDELEEUWEN TIJDLIJN

TIJDLIJN VAN DE MIDDELEEUWEN TIJDLIJN e-book Deze serie bestaat uit... 978-94-6175-209-3 (HB) 978-94-6175-153-9 (HB) 978-94-6175-963-4 (e-book) 978-94-6175-967-2 (e-book) 978-94-6175-210-9 (HB) 978-94-6175-155-3 (HB) 978-94-6175-154-6 (HB)

Nadere informatie

Brand en Identiteit: Thegreensociety

Brand en Identiteit: Thegreensociety Brand en Identiteit: Thegreensociety Samen streven naar maatschappelijke impact Luuk Fransen Oktober 2015 Missie Het verenigen van ondernemingen en de crowd om gezamenlijk te streven naar maatschappelijke

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART DIT IS Leidschendam-Voorburg is een actieve en betrokken gemeenschap waar mensen met plezier wonen, ondernemen en recreëren. Deze groene gemeente

Nadere informatie

Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde?

Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde? Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde? De Lichtenvoorde actief in zorg Onze missie, visie en kernwaarden Waar staan we voor en waar gaan we voor als De Lichtenvoorde? Met collega s, cliënten en verwanten

Nadere informatie

Van de Redactie. UITNODIGING Opvoeden in 2 culturen

Van de Redactie. UITNODIGING Opvoeden in 2 culturen Oktober 2 0 1 6 Vlugschrift Informatiebulletin van de stichting meer kleur en kwaliteit Van de Redactie In dit Vlugschrift vragen we speciale aandacht voor de bijeenkomst van de Limburgse Maatschappelijke

Nadere informatie

Hoe ontwikkel ik. Lezing van Ineke Strouken op 19 maart in Nieuwegein. Geachte dames en heren, Volkscultuur

Hoe ontwikkel ik. Lezing van Ineke Strouken op 19 maart in Nieuwegein. Geachte dames en heren, Volkscultuur Hoe ontwikkel ik Ineke Strouken een ijzersterk volkscultuurproject? Geachte dames en heren, Welkom op deze studiedag Hoe ontwikkel ik een ijzersterk volkscultuurproject. Sinds een tweetal jaren staat volkscultuur

Nadere informatie

vitale buren maken vitale buurten DE STRATEGISCHE KOERS VAN DE VOORZORG

vitale buren maken vitale buurten DE STRATEGISCHE KOERS VAN DE VOORZORG vitale buren maken vitale buurten DE STRATEGISCHE KOERS VAN DE VOORZORG 2018-2028 oktober 2017 1 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD ONZE VISIE ONZE MISSIE p. 3 p. 5 p. 7 ONZE KERNWAARDEN p. 7 EEN ECHTE HEERLENSE

Nadere informatie

Ruim tweeëneenhalf jaar geleden nam mijn voorganger Léon Frissen afscheid met een Rijnlandlezing.

Ruim tweeëneenhalf jaar geleden nam mijn voorganger Léon Frissen afscheid met een Rijnlandlezing. 1 Inleiding Commissaris van de Koning Theo Bovens op Rijnlandlezing door pater Anselm Grün, op 15 mei 2014 in Statenzaal in Gouvernement aan de Maas te Maastricht Dames en heren, Ruim tweeëneenhalf jaar

Nadere informatie

Toespraak business meeting Het nieuwe bouwen: Limburg in transitie tijdens Tefaf op 22 maart 2013 te Maastricht

Toespraak business meeting Het nieuwe bouwen: Limburg in transitie tijdens Tefaf op 22 maart 2013 te Maastricht 1 Toespraak business meeting Het nieuwe bouwen: Limburg in transitie tijdens Tefaf op 22 maart 2013 te Maastricht Dames en heren, Limburg bouwt; en dat doen we al eeuwen. Het is zelfs al zo n zestig eeuwen

Nadere informatie

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft Aangenaam: Guido Informatie over kennismaken met Guido gelooft Welkom op Guido Als u deze brochure leest dan heeft u uw zoon of dochter aangemeld voor GSG Guido. Guido is een gereformeerde school voor

Nadere informatie

Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee

Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee Samenwerking in de samenleving Dames en heren, Graag heet ik u, mede namens het college van burgemeester

Nadere informatie

Mijnheer de minister, dames en heren.

Mijnheer de minister, dames en heren. Toespraak van Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, bij de presentatie van het boek 'Behoedzaam Bestuur', over de 200-jarige bestuursgeschiedenis van Zuid- Holland, Den Haag, 19 september

Nadere informatie

Tijd van monniken en ridders (500 100) 3.1 Leenheren en leenmannen (500 100) (500 100) Plundering Rome door Alarik in 410, tekening uit de 20 e eeuw

Tijd van monniken en ridders (500 100) 3.1 Leenheren en leenmannen (500 100) (500 100) Plundering Rome door Alarik in 410, tekening uit de 20 e eeuw 3.1 Leenheren en nen 3.1 Leenheren en nen Gallië was rond 450 n. Chr. al meer dan 4 eeuwen (sinds Caesar) onder Romeins bestuur en een sterk geromaniseerd gebied, cultuur, bestuur, economie, taal en geloof

Nadere informatie

Vrijstaande kantoorvilla in bosrijke omgeving

Vrijstaande kantoorvilla in bosrijke omgeving Te Koop Vrijstaande kantoorvilla in bosrijke omgeving Adres Amersfoortsestraat 65 te Soesterberg Executoriale verkoop ex artikelen 3:268 en 3:254 BW De openbare veiling vindt plaats op donderdag 19 december

Nadere informatie

Beeldvorming 7 februari 2019

Beeldvorming 7 februari 2019 Beeldvorming 7 februari 2019 Beeldvorming Huis van de Stad 7 februari 2019 Charlotte van der Linden Werner Schoeman Erwin Donga - Laanbroek Schoeman adviseurs - Laanbroek Schoeman adviseurs - gemeente

Nadere informatie

Majesteit, Koninklijke Hoogheid, excellenties, dames en heren,

Majesteit, Koninklijke Hoogheid, excellenties, dames en heren, Toespraak van de minister-president, mr. dr. Jan Peter Balkenende, bijeenkomst ter ere van de 50 ste verjaardag van de Verdragen van Rome, Ridderzaal, Den Haag, 22 maart 2007 Majesteit, Koninklijke Hoogheid,

Nadere informatie

Hotel d Hane Steenhuyse vrij te bezoeken vanaf 30 maart

Hotel d Hane Steenhuyse vrij te bezoeken vanaf 30 maart Hotel d Hane Steenhuyse vrij te bezoeken vanaf 30 maart Vanaf dit voorjaar kan men Hotel d Hane Steenhuyse in de Veldstraat vrij bezoeken als historisch huis. Historische Huizen Gent laat letterlijk en

Nadere informatie

la Caverne de Geulhem

la Caverne de Geulhem la Caverne de Geulhem Mergel: streeknaam voor kalksteen; ontstaan uit ondiepe krijtzeeën, ruim 120 miljoen jaar geleden. een Rijk en Boeiend verleden... De winning van mergel in Limburg is minstens 2000

Nadere informatie

Het kerkgebouw Huis van God

Het kerkgebouw Huis van God Het kerkgebouw Huis van God Tekenwaarde TTemidden van vele andere gebouwen die worden gebruikt voor bewoning en bedrijvigheid is een kerk de ruimte voor de ontmoeting met God. Kerken staan meestal op een

Nadere informatie

Stichting Wandelronde van Zuid-Limburg

Stichting Wandelronde van Zuid-Limburg - 0 - Stichting Wandelronde van Zuid-Limburg Aangesloten bij de Koninklijke Wandelsport Bond Nederland (KWBN) Ingeschreven bij de K.v.K. onder nr 140068348 Administratie- en inschrijfadres: J.A.R. Ampts,

Nadere informatie

Gedichten Lentebijeenkomst Wijkgericht werken onder leiding van IJsselstein Schrijft 15 juni 2016

Gedichten Lentebijeenkomst Wijkgericht werken onder leiding van IJsselstein Schrijft 15 juni 2016 Gedichten Lentebijeenkomst Wijkgericht werken onder leiding van IJsselstein Schrijft 15 juni 2016 Naam: Andreas Buurt: Europakwartier - Oost Wat ben ik trots hoe groen mijn buurt is: Ruimte voor kinderen

Nadere informatie

LOKALE DEMO- CRATIE IN DE STEIGERS ISVW UITGEVERS

LOKALE DEMO- CRATIE IN DE STEIGERS ISVW UITGEVERS LOKALE DEMO- CRATIE IN DE STEIGERS ISVW UITGEVERS VOORWOORD De lokale democratie is toe aan groot onderhoud. Met de decentralisaties in het sociaal domein de grootste bestuurlijke operatie van de afgelopen

Nadere informatie

klaar voor een nieuwe toekomst

klaar voor een nieuwe toekomst Herontwerp HRM Beleid klaar voor een nieuwe toekomst We maken ons op voor een nieuwe toekomst. Daar zijn we klaar voor. Dat komt omdat we gewend zijn om vanuit het kleine groot te denken en op een gelijkwaardige

Nadere informatie