KUNST IN BOEKELO 2009

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KUNST IN BOEKELO 2009"

Transcriptie

1 KUNST IN BOEKELO 2009 DIT MAG U NIET MISSEN! 21 t/m 24 mei dagelijks van uur Bert Nijenhuis 29 KUNSTENAARS IN GALERIE (AUTOBEDRIJF) HULSCHER 8 ATELIERS IN EN OM Boekelo Bert Nijenhuis

2 Beckumerstraat 7 Telefoon Fax www. fleuranthus.nl Bertus Workel Enschede Vrijetijdsmaterialen Organisatie: Stichting Kunstmanifestatie Boekelo Topaasstraat 12, 7548 CL Boekelo Edith Howard tel e mail: Joke de Hullu tel e mail:

3 KUNSTENAARS Peter Baars (1940, Ned.O.Indië) autodidact, maakt collages, tekeningen, schilderijen. In zijn collages maakt hij gebruik van verschillende technieken en probeert in de voorstellingen een absurde, grappige of gewaagde situatie uit te beelden. Inspiratie bronnen zijn gezichten, circus, dieren, sport en architectonische bouwwerken en combinaties daarvan. Verder gebruikt hij in een aantal gevallen oorspronkelijke naïeve technieken zoals werden toegepast door de Hopi, Navajo s, Azteken en Inca s uit Midden en Zuid Amerika en de Aboriginals van het Australische continent. Claudia Bidoggia ging acht jaar geleden van start met haar glas inloodatelier BELLA VERRA. In die 8 jaar is BELLA VERRA uitgegroeid tot een allround glasatelier. Claudia begon met de ambachtelijke vervaardiging van traditionele glas in loodpanelen, maar naarmate ze langer bezig was, ontdekte ze steeds nieuwe mogelijkheden met glas. Glasfusing bijvoorbeeld: het met elkaar versmelten en vervormen van meerdere lagen glas in een oven die een temperatuur kan bereiken van 800. Met deze techniek kun je schalen, lampen en andere glasobjecten maken. Ook is het mogelijk nieuw glas te maken dat weer verwerkt kan worden in een glasin loodraam. In de avonduren geeft Claudia cursussen en workshops. Haar motto: hou van glas: het is kleurrijk, transparant en weerbarstig! Frank ter Borg keramist, maakt verschillende keramische objecten, zowel sculpturen als vazen en potten. Hij experimenteert met klei om zo weer tot andere zaken te komen. Hij staat heel onderzoekend in zijn werk. Op dit moment studeert hij nog aan de AKI en hoopt in 2010 zijn studie aan de kunstacademie te voltooien. Lenie Davina is een gevoelsmens en vanuit dat gevoel leeft en werkt zij; al haar kunstwerken ontstaan zo. Om verder te ontwikkelen en nieuwe dingen te maken kijkt zij bij collega s, is geabonneerd op vakbladen, en volgt workshops om er daarna zelf verder mee aan de slag te gaan. Zo is haar laatste schilderwerk gericht op vrij/materie schilderen. Een manier om weer te geven wat een mens bezielt; voelt/ziet. Spelen met materie en dan iets fantastisch op doek zetten is een belevenis op zich. Haar beelden zijn figuratief en abstract, de symboliek geeft genoeg weer van wat zij bedoelt. U kunt er op verschillende manieren naar kijken en er uw eigen fantasie op loslaten om te begrijpen wat er bedoeld wordt.

4

5 Daniëlle van Engers kunstenares ziet het levenslicht in 1984 in Enschede. Als peuter vermaakt zij zich urenlang met tekenen. Knutselen en alles om haar heen ruimtelijk vorm geven, dat heeft al haar belangstelling. Oog voor compositie en samenstelling, voor sfeer, dat tekent de kunstenares. Zij is opgeleid als illustrator en krijgt toelating tot de AKI Kunstacademie. Toch kiest Daniëlle aanvankelijk voor de gezondheidssector. Het is in 2008 dat haar passie voor de kunst het vervolg vindt. Naast tekeningen zijn er schilderijen ontstaan die veelal eigenhandig robuust worden omlijst. Dan zijn er de sculpturen die uitdrukking geven aan gevoel en verbinding. Isis Zengerink dichter Samenwerking Isis komt uit Hengelo en dicht zich het leven toe. Haar onderwerpen zijn herinneringen, ervaringen, stemmingen, innerlijke roerselen en bevatten verborgen tekens. Altijd weer zijn er de thema s waarbinnen wij als mens verbonden zijn en waarover zij zich ontfermt. Het is een verrassing keer op keer, als Daniëlle inspiratie bij de gedichten voelt opkomen en het gevoelig vastlegt in beelden. Zo ontmoeten Woord en Beeld elkaar en ontstaan tentoonstellingen, waar ingelijste gedichten samen met beelden op sokkels beleefd worden. Overzicht van voordrachten, exposities en publicaties zie: Henk van t Hof bedrijft de fotografie al vele jaren. Zijn voorkeur gaat daarbij uit naar mensen, en de laatste tijd vooral naar natuur en landschappen. Veel van zijn foto s zijn tijdens buitenlandse reizen gemaakt. Dit jaar blijven we echter dichter bij huis. Het thema is namelijk: Winter in Boekelo. Ans van den Hoogen (11 maart 1945) Eind jaren zeventig heeft Ans zich al toegelegd op de beeldende kunst: bij het Centrum van Creativiteit in Son en Breugel heeft zij enkele etsen gemaakt. Later in Enschede maakte ze aquarellen. Nadat zij gestopt is met haar werk heeft zij zich meer toegelegd op olieverf. In Veldhoven volgde zij wekelijks lessen bij Peter Dillen. Daar legde zij zich met name toe op het stilleven. Tegelijkertijd heeft zij bij Gabriel Martinez Almeida les gehad in de opbouw van portretten. Naast haar passie voor de schilderkunst heeft Ans zich de laatste jaren ook beziggehouden met bronzen beelden maken, volgens de verloren was methode. Haar laatste ontwikkeling is op het gebied van het beeldhouwen in steen.

6 Rudy van Ulzen Al meer dan 25 jaar dé dorpswinkel voor Boekelo en omstreken Tel: Beckumerstraat 11

7 Edith Howard heeft zich toegelegd op het fotograferen van objecten waarbij haar voorkeur voor het vastleggen van details opvalt. Daardoor ontstaan verrassende effecten, die het gefotografeerde object voor de toeschouwer opeens in een totaal ander daglicht plaatsen. howard.com Annemarie Huirne vormgever/beeldend kunstenaar. De basismaterialen die zij gebruikt zijn vooral wol en wolvilt soms gecombineerd met andere materialen. De inspiratie haalt ze uit de natuur en de maatschappij. Joke de Hullu heeft jarenlang over de wereld getrokken. Veertien jaar heeft ze in Suriname gewoond. Kortgeleden verlangde ze er naar na vijftien jaar de mensen in hun ontspannen, natuurlijk en hartstochtelijk land weer te ontmoeten. De kleuren van zowel de bevolking, het plantenrijk en ook de huizen zijn een ware inspiratiebron voor haar schilderwerk. Haar voorliefde voor felle kleuren is o.a. een overblijfsel van haar verblijf in Suriname. Het vrije werk, veelal spiritueel getint, geeft haar veel voldoening. Oneindig veel plezier beleeft ze aan het lesgeven in eigen huis en het organiseren van o.a. workshops. De generatiekloof wordt bij haar overbrugd: regelmatig volgen (groot)moeder en (klein)kind samen les. Stan Kerlen werd in zijn jeugd al gegrepen door de fotografie. Als autodidact heeft hij zich ontwikkeld tot het niveau dat hij hier aan de bezoekers laat zien. Gelukkig met zijn fotografische resultaten maar nooit tevreden worstelt hij met de materie; het kijken; kadreren; selecteren en vastleggen van de beelden zoals hij ze wil laten zien. Een bevlogen fotograaf die steeds maar weer verder wil in zijn ontwikkeling, zoekend naar die éne ultieme plaat. Hij is al jaren docent fotografie. Onlangs is hem het prestigieuze predicaat Bonds MeesterKlasse (BMK) toegekend.

8 Kapsalon Kupers de kapper voor haar en hem Beckumerstraat BD Boekelo belt u voor een afspraak

9 Els Kerlen schildert al jaren en heeft zich in de loop van de tijd laten ondersteunen door diverse kunstschilders bij wie zij lessen volgde. Noch steeds laat zij zich begeleiden om zich verder te bekwamen. Els werkt met enthousiasme en een grote gedrevenheid naar het ultieme doel om eens het beste schilderij te maken. Zij voelt zich vooral aangetrokken tot het maken van (soms mystieke) landschappelijke impressies die rust, evenwicht en harmonie uitstralen. Daarnaast beleeft zij veel plezier aan de kinderportretjes. Deze fantasierijke portretjes zijn voor haar een nieuwe uitdaging. In de breekbare, soms uitgelaten stemming van de kinderen geeft zij elk kind zijn eigen persoonlijkheid. Jasper Klaver is 24 jaar en komt uit Boekelo. Hij schildert onder de naam "Nebula" en dus niet onder zijn eigen naam. Dit omdat hij vroeger vooral in de graffitiwereld actief was, en daar is het gebruikelijk dat je een alias hebt. Hij heeft een aantal opleidingen gedaan die met kunst te maken hebben, maar die zijn hem niet bevallen waardoor hij nu zonder opleiding aan de weg probeert te timmeren. Zijn inspiratie komt uit allerlei hoeken zoals graffiti, het paranormale, esoterie, fantasie/science fiction, noem maar op. Eugénie Krikhaar (1968), afgestudeerd aan de AKI Enschede. Vanuit de fascinatie om door te dringen tot de essentie van alle informatie die haar omringt, probeert zij een persoonlijke ordening van de wereld te maken. Deze subjectieve ordening vertaalt zich in beelden vanuit een zo breed mogelijke beschrijving van de alledaagsheid, tot aan een almaar doorgaand inzoomen op de materie. In het meest recente werk is de bacterie in verschillende verschijningsvormen een tijdelijk eindstation van dit inzoomen. De bacterie als esthetisch gegeven speelt een centrale rol om associaties op te roepen die een breder terrein raken. Het materiaalgebruik laat zich bepalen door het onderwerp. Christina en Ben van der Lugt houden zich bezig met het gebruik en het bewerken van glas op diverse manieren. Zo graveert Christina op glas en kristal. Dit zeer oude ambacht wordt door haar met de hand en met elektrische apparatuur uitgeoefend. Zij kan daarmee goed haar fantasie kwijt. Hiermee zal zij gedurende de expositie demonstreren. Daarnaast is zij zich gaan toeleggen op de leertechniek. Plaquettes, spiegel randen, sieraden. Ben houdt zich bezig met het maken van figuur spiegels. Zijn glas inloodcreaties zijn kleurrijker. De motieven variëren van strak geometrisch tot Art Deco. Ook reparaties worden door hem uitgevoerd.

10 Coby Marsman is al sinds haar tienerjaren geïnteresseerd in tekenen en schilderen. Ze schildert met olieverf. Haar liefde voor de natuur en dieren probeert zij op haar doeken vast te leggen. Hierbij maakt ze gebruik van verschillende technieken. Ze werkt ook regelmatig in opdracht. Justine van der Noordaa raakt bewogen door vormen, maakt krabbels van de dingen die ze ziet en mooi vindt om deze later uit te werken op de etsplaat. Gebruikmakend van alle technische mogelijkheden die haar ten dienste staan. Ze is een ambachtelijke kunstenaar die zich graag laat verrassen door de techniek, maar die aan de andere kant precies weet wat ze wil. Henny Rijkeboer zoekt tijdens wandelingen en fietstochten in de natuur hout. Soms meteen, soms wat later ziet hij wat het hout hem te bieden heeft. Na het nodige hak en schuurwerk, waarbij hij zich graag laat leiden door de vorm van het hout, ontstaan vaak natuurlijke abstracten. Als kind sneed Henny al kleine houtfiguren. Rond zijn veertigste maakte hij zijn eerste grote beeld. Tot zijn prepensioen bleef het bij enkele beelden. Zijn pensionering bood hem de ruimte om zijn liefhebberij te professionaliseren. Hij heeft daarbij zijn eigen technieken ontwikkeld. Henny geeft zijn beelden geen naam omdat hij de beschouwer niet wil beïnvloeden. Irene Schildkamp Vanuit aarde en vuur geïnspireerd door vloeiende ronde vormen geeft Irene Schildkamp gestalte aan sieraden in geëmailleerd metaal en edelstenen. Naast het vrije werk, is de wens van de klant ook een uitgangspunt voor haar creatieve objecten en sieraden. Met de vraag van de klant gaat Irene aan de slag en wordt een sieraad geboren dat de stijl krijgt van de kunstenaar, met de wens en de gedachte van de klant. Flore Siebelink is graag creatief bezig. Keramische objecten worden uit klei gevormd en in de keramiekoven op 900 en 1060 graden gebakken en geglazuurd. In dezelfde oven, maar op een lagere temperatuur, zo'n graden worden glasobjecten "gebakken". Uit vlakke glasplaten worden met een glassnijder vormen gesneden, die in de oven op een keramische vorm week worden en langzaam de vorm van de mal aannemen. Ze decoreert eieren en heeft een boekje geschreven waarin verschillende technieken om eieren te versieren behandeld worden. Ook gaat ze graag met de kamera op pad.

11 Dity Smit maakt intuïtieve schilderijen in heldere kleuren, met een krachtige en intense uitstraling. Zij geeft intuïtieve schildercursussen en workshops in eigen atelier zomers buiten en op aanvraag ook op locatie. Dit jaar toont zij nieuwe werken van "Hemelse Sterren" en "Soulpaintings" die zij in opdracht schildert voor mensen persoonlijk, ook wel 'zieleschildjes' genoemd. Louis Spee schildert geestelijke landschappen, gouaches en aquarellen. Het zijn eigentijdse mystieke, spirituele iconen die niet zozeer zwaar gebonden aards zijn als wel doortrokken van het (hemelse) licht. Het gaat bij Spee inhoudelijk vooral over vrijheid, over het werkelijk vrij zijn, de innerlijke vrijheid. Zijn schilderen geeft de extase weer van de handeling. Hij hoopt vooral middels zijn kunst bij de toeschouwer een innerlijk geluksgevoel op te roepen. (tekst Martha Haverman). Ineke Spork is al jong begonnen met tekenen en schilderen. Door haar veelzijdige interesse heeft ze zich verschillende technieken eigengemaakt. Na haar opleiding Creatieve Therapie Beeldend en de Lerarenopleiding Tekenen, richtte zij zich vooral op het overbrengen van haar passie voor tekenen en schilderen op anderen. Naast het realistisch tekenen heeft Ineke zich los kunnen maken van de concrete werkelijkheid en is haar werk zich steeds meer gaan ontwikkelen in de richting van de abstractie. Haar stijl van werken blijft herkenbaar, maar vernieuwingen dienen zich voortdurend aan. Haar werk is al op diverse plaatsen in binnen en buitenland geëxposeerd. Daarnaast kreeg Ineke de publieks en vakjury prijs tijdens de KunstEvent in Arnhem. Roelina Talla maakt abstracte schilderijen met acrylverf, al dan niet in combinatie met andere materialen. Bij het spontaan en onbevangen bezig zijn met kleuren, vormen en structuren laat ze zich sterk leiden door gevoel en fantasie. Dat biedt Roelina eindeloos veel mogelijkheden om op kleurrijke wijze haar creativiteit te uiten. Daarbij is elk nieuw schilderwerk een sprong in het diepe, een proces van experimenteren met de materie waaruit iets nieuws ontstaat. Het resultaat van haar kleurrijke verbeelding is regelmatig te zien op allerlei exposities.

12 La Deut Boekelo mode & accessoires Beckumerstraat BG Boekelo Tel.: e mail: internet:

13 Franz Trümper kommt ursprünglich aus Deutschland. Er wohnt aber bereits viele Jahre mit seiner holländischen Frau in Enschede. Inzwischen ist Franz Trümper auch Holländer geworden. Die Musen inspirieren ihn beim Malen und Schreiben. Er ist stark vom magischen Realismus beeinflusst. In dieser Kunstrichtung kann er seiner Fantasie freien Lauf lassen und vollständig darin aufgehen. Auch gibt er Malunterricht und die Schüler sind begeistert dass sie die Technik des Feinmalens lernen können. Franz Trümper hat verschiedene Ausstellungen im In und Ausland und er hofft noch viele Jahre aktiv seinen Beruf ausüben zu können. Willie Weggeman Lublinkhof werkt in het dagelijkse leven als activiteiten en persoonlijk begeleider bij zorgcentrum Humanitas in Hengelo. In haar vrije tijd schildert inmiddels schildert ze 10 jaar bij Barbara de Jong in Losser en quilt ze graag. Ze is begonnen met olieverf, maar nu schildert ze ook met acrylverf. De onderwerpen zijn in de loop van de tijd verschillend. Momenteel schildert ze graag (wilde) dieren. Dit boeit haar, vooral de kwetsbaarheid hiervan. Het leefgebied van deze dieren dreigt te verdwijnen, waardoor ze in hun voortbestaan worden bedreigd. Het abstracte blijft voor haar een zoektocht. Maar het experimenteren met materialen zoals: jawel, gebruikte koffiepads, tissues, garen en stof vindt ze leuk. Ze hoopt dat u geniet van het werk dat ze hier op deze dagen mag laten zien, en wenst u veel plezier. Henk de Wolf werd in 1946 in Enschede geboren en groeide op in een gezin met drie broers. Zijn vader was kunstschilder, de oudste broer tekende, daardoor had hij al jong een voorbeeld en heeft hij al vanaf kind getekend. Hij heeft naast zijn werk wel cursussen gevolgd maar heeft zich verder autodidactisch ontwikkeld. Hij tekent met potlood, grafiet, pen en pastel. Zijn vele exposities zijn vooral te zien in de regio Twente o.a. in Het Kunsthuis van het Oosten.

14 Cafe De Buren Het hart van Boekelo Beckumerstraat BG Boekelo Tel

15 ATELIERS AAN HUIS Hetty Blankesteijn (1952) werkt sinds 1985 als zelfstandig beeldend kunstenaar, zij werkt met verschillende materialen zoals klei, gips, steen en brons. Tijdens het creatieve proces valt de tijd voor haar weg en voelt zij zich vrij en verbonden met het leven zelf. Haar energie lijkt dan onuitputtelijk. In de loop der tijd heeft zij zich gespecialiseerd in bronsplastieken. Zij vindt brons een spannend en levendig materiaal waarin zij zich het beste kan uiten. Het maakt het mogelijk om ook meer fragiele beelden te creëren de zij eerst geboetseerd heeft in was. Haar ontwerpen zijn veelal figuratief en hebben vaak mens en dier als onderwerp. Emoties omzetten in beeldende taal is wat zij nastreeft. Zij werkt zowel vrij als naar opdracht. In haar atelier in Usselo geeft zij met veel plezier beeldhouwlessen. Ruimtelijk leren kijken is een onmisbaar instrument om een eigen vormtaal te ontwikkelen. Atelier: Helmerstraat 400, Usselo Rene Guillot deze kunstenaar, geboren te Haarlemmermeer Vijfhuizen (19 61), heeft zich een jaar geleden gevestigd in Usselo. Zijn galeriekunstuitleen Love Art/Art Love is te vinden op Landgoed Wissink, achter de befaamde Wissink s Möl. Hij groeide op in een kunstenaarsgezin, (Helen Kennedy Dick Guillot) en heeft het zogezegd met de paplepel ingegoten gekregen. Rene Guillot schildert met vrolijke felle kleuren en woeste streken, zijn stijl is het beste te omschrijven als Abstract Expressionisties, (Cobra gerelateerd.) Zijn werken ontstaan puur intuïtief, zonder basisidee stort hij zich op het doek. Hij werkt aan zijn oeuvre, schildert in opdracht en geeft workshops, geïnspireerd door liefde voor het leven. Alles wat hij mag beleven ziet hij als een geschenk! Atelier Helmerstraat 410, Usselo In 2010 vindt de Kunstmanifestatie plaats van 13 t/m 16 mei

16 EDITH HOWARD PHOTOGRAPHY VOOR NET DAT ANDERE BEELD Topaasstraat CL Boekelo howard.com howard.com

17 Anneke Malingré is in Schoonhoven geboren. Na een lange zwerftocht van psychologiestudie en werken in de gezondheidszorg is ze thuisgekomen in de kunst. Na een opleiding aan de AKI in Enschede en enkele jaren zoeken naar een eigen beeldtaal, worden nu haar ideeën met acrylverf op doek, op perspex of op aluminium zichtbaar gemaakt. Over mensen gaat het en wat er tussen mensen gebeurt. Hoe ziet de ruimte tussen mensen er uit? Hoe goed en hoe slecht begrijpen wij elkaar met taal en tekens? Kunnen ingepakte gevoelens, gedachten of emoties met elkaar gedeeld worden? Atelier: Diamantstraat 27 Bert Nijenhuis is beeldhouwer van beroep. Hij maakt veelal bronzen beelden van mensfiguren. Zijn beelden zijn niet direct figuratief, maar ook niet direct abstract. Het zit er een beetje tussenin. Het is typisch Nijenhuis. Daarnaast vervaardigt hij ook tekeningen. Dit jaar laat hij voor het eerst in zijn atelier zijn DEO drawings zien. En wat te denken van een uitleg in brons, als reactie op de creditcrisis! Atelier: Windmolenweg 68 Annette Richters schildert voornamelijk met acrylverf, portretten van mens, dier en flora. De gedetailleerde wijze van haar werk laat zij het platte doek veranderen naar realiteit, waarin kleur, schaduw en licht en belangrijke rol spelen. Atelier: Kwinkelerweg 31 Jan Kok weet als beeldend kunstenaar op wonderbare manier met licht om te gaan, zijn bijzondere kleurgebruik is in al zijn werk herkenbaar. Kleurgebruik en beeldsymboliek kunnen iets universeels losmaken. Hij is het beste te kenschetsen als een uiterst creatief en veelzijdig kunstenaar, Maarten Krabbe en Jan Sierhuis behoorden tot zijn leraren. In zijn atelier Bovenste Verdieping geeft hij bijzondere starters classes en in september ook een masterclass intuïtief schilderen. Zijn grote projecten zijn kerken, scholen en overheidinstellingen, daar geeft hij kleur adviezen en maakt hij wandschilderingen. Voor zijn filosofie over deze omgevingskunst en voor een totaal indruk verwijzen wij u naar Atelier: Bovenste Verdieping Beckumerstraat 2

18 Tineke Vos v.d. Wetering Het werk van Tineke lijkt naar het zoeken naar evenwicht. Na alles wat er op haar pad kwam dacht zij het evenwicht te verliezen. Wat betekent dat nu voor haar werk? Via haar aanvankelijke voorliefde voor pasteus verfgebruik en kleurrijke cobra achtige schilderwerken, naar het rustig spelen met sporen uit het landschap, zand, lucht en water. Atelier: Oude Deldenerweg 420 Bea Ingrid Vugteveen regelt alles wat met hun atelier Bovenste Verdieping te maken heeft. Samen met Jan de Kok (haar partner) geeft zij het kinderatelier vorm en werkt zij individueel met kinderen. Verzorgt voor Jan de contacten met uitgevers in binnen en buiteland. Quality Time is haar praktijk, op twee lokaties in Enschede en Boekelo. Op dezelfde bovenste verdieping heeft zij haar praktijk waarzij onderstaande mogelijkheden aanbiedt en gebruikt in haar werk, om mensen optimaal te begeleiden bij levens vragen of gewoon lekker tijd voor jezelf. Creatieve/kunstzinnige therapie, Reiki, Voetreflexzone therapie, Lichaam massage,levens coachts en Tarot. Atelier: Bovenste Verdieping Beckumerstraat 2 Arend Weyland is geboren te Den Helder. Zijn kunst is herkenbaar aan veel kleuren en strakke patronen, omdat hij hierin zijn gevoelens en gedachtes kan laten gaan. Zijn kunst is een uitlaatklep voor hem waarin zijn emoties verwerkt zitten. Hij houdt van structuur, maar kan er op zijn tijd ook wel eens een chaos van maken. Het strakke in zijn kunstwerken staat voor structuur en in het abstracte is meer de ongestructureerde Arend terug te zien. Hij is een man van uitersten, daar zit geen middenweg in. Arend wenst een ieder fijne en kunstzinnige dagen toe. Atelier: Goorseveldweg 180

19 RABOBANK ENSCHEDE HAAKSBERGEN BECKUMERSTRAAT 15 TEL

20 AUTOBEDRIJF HULSCHER BOEKELO NIEUW EN OCCASION WINDMOLENWEG 92 TEL

Exposities 2013. Gerda de Voogd - fotografie december 2012 t/m februari begane grond en 1 e verdieping

Exposities 2013. Gerda de Voogd - fotografie december 2012 t/m februari begane grond en 1 e verdieping K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 3 Exposities 2013 J a n u a r i Gerda de Voogd - fotografie december 2012 t/m februari begane grond en 1 e verdieping Annemarie Mayers - beelden januari t/m maart vitrines

Nadere informatie

20-21 april 2013 ATELIER ROUTE. van 11:00 tot 17:00 uur

20-21 april 2013 ATELIER ROUTE. van 11:00 tot 17:00 uur 20-21 april 2013 ATELIER ROUTE van 11:00 tot 17:00 uur De route is verkrijgbaar bij de VVV Gemeente Tubbergen (Raadhuisplein 4) en bij Ine Lansink aan de Engbersstraat 6 in Vasse Voor meer informatie over

Nadere informatie

K U N S T K A L E N D E R

K U N S T K A L E N D E R KUNST KALENDER 2 0 1 6 Exposities 2016 Januari Annemieke Fictoor -schilderijen dec 2015 maart 2016 eerste verdieping Marieke Rosing -schilderijen dec 2015 maart 2016 begane grond Sannie Oppelaar - beelden

Nadere informatie

K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 5

K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 5 KUNST KALENDER 2 0 1 5 Exposities 2015 Januari Goitic - Glaswerk januari t/m maart Vitrines Frank van Tol - Fotografie januari t/m maart Oranje gang Maart Alian Brouwer - Schilderijen maart t/m mei Begane

Nadere informatie

KUNST IN BOEKELO 2012

KUNST IN BOEKELO 2012 KUNST IN BOEKELO 2012 DIT MAG U OOK DIT JAAR NIET MISSEN! Kunstveiling zondagmiddag 14 uur Debby Annink- Stokkers 17 t/m 20 mei (Hemelvaartsweekend) dagelijks van 11-17 uur MEER DAN 25 KUNSTENAARS IN GALERIE

Nadere informatie

5 dagen creatieve workshops

5 dagen creatieve workshops 5 dagen creatieve workshops beeldhouwen in steen - edelsmeden boetseren met klei - mixed media Beeldhouwen in steen "De trage geduldige steen. Het denken dat even stopt. Alleen nog maar aanwezig zijn.

Nadere informatie

Titel; Het meisje met de parel.

Titel; Het meisje met de parel. Titel; Het meisje met de parel. Kunstenaar: Myriam Hazelset Afmetingen:. Informatie: Pentekening Prijs: 450 (kunstenaar) Ivo-150 (Veilen) Op de kunstacademie moesten we de oude meesters soms als oefening

Nadere informatie

KUNST IN BOEKELO 2010

KUNST IN BOEKELO 2010 KUNST IN BOEKELO 2010 DIT MAG U NIET MISSEN! Annette Richters 13 t/m 16 mei (Hemelvaartsweekend) dagelijks van 11 17 uur MEER DAN 30 KUNSTENAARS IN GALERIE (AUTOBEDRIJF) HULSCHER 9 ATELIERS IN EN OM BOEKELO

Nadere informatie

K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 4

K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 4 KUNST KALENDER 2 0 1 4 Exposities 2014 Januari Petra van Kalker - Objecten januari t/m maart Vitrines Ilse Brul - Schilderijen januari t/m maart Oranje gang februari Sophie Walraven - Schilderijen februari

Nadere informatie

Kunst in Dierdonk 7 oktober 2012 13:00 17:00 uur

Kunst in Dierdonk 7 oktober 2012 13:00 17:00 uur Anne Lier-van Hest De korte geer 2 www.ffoxxann.nl/annesmodernekunst/ Het werk van Anne Lier Van Hest speelt zich vooral af op grote doeken. Het creëren, interpreteren en vormgeven waarbij het doek de

Nadere informatie

KUNST IN BOEKELO 2013

KUNST IN BOEKELO 2013 KUNST IN BOEKELO 2013 DIT MAG U OOK DIT JAAR NIET MISSEN! Flore Siebelink 9 t/m 12 mei (Hemelvaartsweekend) dagelijks van 11 17 uur MEER DAN 30 KUNSTENAARS IN GALERIE (AUTOBEDRIJF) HULSCHER EN ATELIERS

Nadere informatie

FAGO STOFFEN www.fagostoffen.nl

FAGO STOFFEN www.fagostoffen.nl 30 mei 2010 van 11.00 tot 17.00 uur www.kunstkijkenophethogeland.nl enschede Mede mogelijk gemaakt door: www.bertusworkel.nl FAGO STOFFEN www.fagostoffen.nl Beste kunstkijkers! Wij verwelkomen u op de

Nadere informatie

Atelier 3. Groepsexpositie. Ema Dessens-Susnea - schilderijen Gerard van Haaster - schilderijen Marjolijn Hünd - schilderijen Hans Hunink - beelden

Atelier 3. Groepsexpositie. Ema Dessens-Susnea - schilderijen Gerard van Haaster - schilderijen Marjolijn Hünd - schilderijen Hans Hunink - beelden Ema Dessens-Susnea - schilderijen Gerard van Haaster - schilderijen Marjolijn Hünd - schilderijen Hans Hunink - beelden Jeanette Olyhoek - schilderijen Hanneke Vergeer - beelden Yvonne Vergeer - beelden

Nadere informatie

Eline's Silhouetten. Kunst van Eline Janssens. Werkstuk door Isis Uiterwaal Op de groene Alm groep 7

Eline's Silhouetten. Kunst van Eline Janssens. Werkstuk door Isis Uiterwaal Op de groene Alm groep 7 Eline's Silhouetten Kunst van Eline Janssens Werkstuk door Isis Uiterwaal Op de groene Alm groep 7 1 Inleiding Mijn werkstuk gaat over Eline Janssens, ik vind het leuk om het over haar te hebben omdat

Nadere informatie

Zondag 30 juni 2013 KUNSTPLEINEN. van 11:00 tot 17:00 uur. 15:00 uur carillonconcert. Een activiteit van de Kunstvereniging Ars Longa

Zondag 30 juni 2013 KUNSTPLEINEN. van 11:00 tot 17:00 uur. 15:00 uur carillonconcert. Een activiteit van de Kunstvereniging Ars Longa Zondag 30 juni 2013 KUNSTPLEINEN van 11:00 tot 17:00 uur. 15:00 uur carillonconcert Een activiteit van de Kunstvereniging Ars Longa Ans van Bakel KP1 Beeldhouwen is mijn grootste hobby, marmer is mijn

Nadere informatie

Cursusaanbod Goretti. Locatie: Wilhelminapark 54 Tilburg

Cursusaanbod Goretti. Locatie: Wilhelminapark 54 Tilburg Cursusaanbod Goretti Locatie: Wilhelminapark 54 Tilburg 2011 Cursusaanbod Goretti locatie: Wilhelminapark 54, Tilburg lopende cursussen Linda Arts Grafische druktechnieken voor iedereen Reinoud van Vught

Nadere informatie

Tekst: Judice Ledeboer Foto's: Ken Wong

Tekst: Judice Ledeboer Foto's: Ken Wong Tekst: Judice Ledeboer Foto's: Ken Wong Ze groeide op Curaçao op. Ze leeft met hart en ziel voor haar passie: de kunst. In ieder object ziet ze de kunst ervan en dat geeft ze ook door. Het liefst creëert

Nadere informatie

Monique Leliefeld-van Rooij

Monique Leliefeld-van Rooij Monique Leliefeld-van Rooij Schilderen is voor mij denken. Schilderen is werken, hard werken. Nadenken over ontwerpen. Zoeken naar combinaties en inhoud. Beginnen en dan weer wijzigen. Steeds weer langs

Nadere informatie

Sterksel Sterk in Kunst 15 juni 13 17 uur en 16 juni 11 17 uur

Sterksel Sterk in Kunst 15 juni 13 17 uur en 16 juni 11 17 uur Beste Kunstliefhebbers, Wij stellen u graag op de hoogte van ons prille initiatief om kunst te exposeren in de tuinen van het mooie Sterksel. De opening vindt plaats op het kerkplein bij de Os op zaterdag

Nadere informatie

Atelier aan Zee Atelier aan Zee

Atelier aan Zee Atelier aan Zee Atelier aan Zee Atelier aan Zee Teambuilding door creativiteit KUNST OP DE WERKVLOER Ine Koopmans Beeldend kunstenaar Galjoen 19 3863 EM Nijkerk Gld 033-7370004 INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3 DOELSTELLING

Nadere informatie

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website?

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Heb je een eigen website, maar worstel je met de teksten die je daarop kwijt wil? Volg dan dit stappenplan. Met een paar handige tips kom je vast een heel eind.

Nadere informatie

2 0 1 0-2 0 1 4. Haagweg 56, 5995 AB Kessel, Nederland T +31 (0)77 4621803 M +31 (0)6 48959924. willebrorddewinter@hetnet.nl www.willebrorddewinter.

2 0 1 0-2 0 1 4. Haagweg 56, 5995 AB Kessel, Nederland T +31 (0)77 4621803 M +31 (0)6 48959924. willebrorddewinter@hetnet.nl www.willebrorddewinter. 2 0 1 0-2 0 1 4 atelier: e-mail: website: Haagweg 56, 5995 AB Kessel, Nederland T +31 (0)77 4621803 M +31 (0)6 48959924 willebrorddewinter@hetnet.nl www.willebrorddewinter.nl 2014 Willebrord de Winter

Nadere informatie

Giardino NL 4/1 14-06-2006 12:14 Pagina 1

Giardino NL 4/1 14-06-2006 12:14 Pagina 1 Giardino NL 4/1 14-06-2006 12:14 Pagina 1 1 Giardino NL 4/1 14-06-2006 12:14 Pagina 2 Panta rhei alles stroomt; Mijn schilderijen zijn in beweging, ze lijken te stromen, zoals ook het leven zich geen stilstand

Nadere informatie

Ellis Blom. Ellis Blom. www.ellisblom.com. stijlvolle en ontroerende portretten

Ellis Blom. Ellis Blom. www.ellisblom.com. stijlvolle en ontroerende portretten 13 Ellis Blom Na de fotovakopleiding in Apeldoorn ben ik een geheel eigen weg ingeslagen. Ik houd mij niet zozeer bezig met traditionele fotografie of studiowerk. Mijn prioriteit ligt niet bij de techniek,

Nadere informatie

Kunst in Dierdonk 6 oktober 2013 13:00 17:00 uur

Kunst in Dierdonk 6 oktober 2013 13:00 17:00 uur Anne Lier-van Hest De korte geer 2 www.ffoxxann.nl/annesmodernekunst/ Het werk van Anne Lier Van Hest speelt zich vooral af op grote doeken. Het creëren, interpreteren en vormgeven waarbij het doek de

Nadere informatie

Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016

Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016 Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016 Workshop: keramische sieraden maken (2 dagdelen) Ochtend/middag of avond (datum in overleg) 2 lessen 1 e les: 2 ½ uur, 2 e les 3 ½ uur ( tijden in overleg) Kosten 50,--

Nadere informatie

02.04. s i t i e. ziezo souza. 25 jaar kunstenaarscollectief

02.04. s i t i e. ziezo souza. 25 jaar kunstenaarscollectief c e n t r u m b e e l d e n d e k u n s t e m m e n e x p o s i t i e ziezo souza 25 jaar kunstenaarscollectief 02.04 2 0 1 1 t / m 1 3. 0 6 2 0 1 1 Z i e z o S o u z a 2 5 j a a r k u n s t e n a a r

Nadere informatie

Voorwoord. Bernt Schneiders Burgemeester van Heemskerk.

Voorwoord. Bernt Schneiders Burgemeester van Heemskerk. Voorwoord Heemskerk is een veelzijdige gemeente. Soms is het stedelijk, dan weer dorps. Er is veel natuur en anderzijds de staalindustrie. Ook op het gebied van cultuur is Heemskerk veelzijdig. In de openbare

Nadere informatie

Running man 100x 150 cm. Acryl op doek. Met dit soort werken had ik mijn eerste tentoonstelling bij galerie Biervliet op de Prinsengracht.

Running man 100x 150 cm. Acryl op doek. Met dit soort werken had ik mijn eerste tentoonstelling bij galerie Biervliet op de Prinsengracht. In 1984 begon ik met schilderen. Daarvoor werkte ik voornamelijk als keramist en ik maakte beeldhouwwerken van Belgisch hardsteen en marmer. Ook maakte en legde ik terrazzo vloeren en aanrechten. Ik was

Nadere informatie

Giardino beeldentuin (Jos van Vreeswijk) 4-1 16-02-2007 13:02 Pagina 1

Giardino beeldentuin (Jos van Vreeswijk) 4-1 16-02-2007 13:02 Pagina 1 Giardino beeldentuin (Jos van Vreeswijk) 4-1 16-02-2007 13:02 Pagina 1 Giardino beeldentuin (Jos van Vreeswijk) 4-1 16-02-2007 13:02 Pagina 2 Jos van Vreeswijk is meer dan dertig jaar beeldhouwer en nog

Nadere informatie

Naam: Beschrijving: Deelnemers: min 5 max 15 Lokaal: Duur: 2 uur Leeftijd:

Naam: Beschrijving: Deelnemers: min 5 max 15 Lokaal: Duur: 2 uur Leeftijd: Schilderen naar de Aboriginals De Aboriginals leven verspreid op een groot stuk land omdat ze leven van datgene dat in de natuur leeft. Om met elkaar in contact te blijven maakten ze kaarten met de ligging

Nadere informatie

NL Giardino 4-1 05-12-2006 10:51 Pagina 1

NL Giardino 4-1 05-12-2006 10:51 Pagina 1 NL Giardino 4-1 05-12-2006 10:51 Pagina 1 NL Giardino 4-1 05-12-2006 10:51 Pagina 2 20 NL Giardino 4-1 05-12-2006 10:52 Pagina 3 Puur vanuit haar eigen gevoel en gestuurd door de structuur en de vorm van

Nadere informatie

Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer

Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer Een leven lang creëren Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer Creativiteit is iets van kunstenaars, vaak warrig en niet altijd te begrijpen voor de buitenwereld. Georganiseerde creativiteit

Nadere informatie

Mens in actie. Zo groot ben jij!

Mens in actie. Zo groot ben jij! Handvaardigheid klas 2H/V februari 2015 Mens in actie Op de foto hiernaast is een bronzen beeld van een schaatser te zien, aangebracht aan de muur van het stadhuis van Haastrecht. Het beeld is gemaakt

Nadere informatie

Creatieve Begeleiding

Creatieve Begeleiding Creatieve Begeleiding voor bijzondere kinderen met liefdevolle aandacht voor de belevingswereld en behoefte van uw kind www.brani.nl Creatieve begeleiding met liefdevolle aandacht voor de belevingswereld

Nadere informatie

Wim Suermondtprijs 2014

Wim Suermondtprijs 2014 Wim Suermondtprijs 2014 Het thema: Water en Vuur natuur warmte spanning passie...water... tegenstellingen gevecht botsing...vuur... karakter beleving fantasie kracht Maak een kunstwerk met als thema Water

Nadere informatie

De Paèrdestal gaat weer open

De Paèrdestal gaat weer open De Paèrdestal gaat weer open In de Nieuwe Paèrdestal gaat weer van alles gebeuren. Welzijnsinstelling SMWO gaat in de wijk leuke, gezellige en leerzame activiteiten verzorgen voor de kinderen en jeugd

Nadere informatie

WAARNEMEN SCHETS DE LIJN PERSPECTIEF EN RUIMTELIJKHEID COMPOSITIE KLEUR MUZIEK EN ABSTRACTIE

WAARNEMEN SCHETS DE LIJN PERSPECTIEF EN RUIMTELIJKHEID COMPOSITIE KLEUR MUZIEK EN ABSTRACTIE WAARNEMEN SCHETS DE LIJN PERSPECTIEF EN RUIMTELIJKHEID COMPOSITIE KLEUR MUZIEK EN ABSTRACTIE Concept: Annelinde de Jong Tekst: Annelinde de Jong en Kevin Aerts Annelinde de Jong, 2012 1 WAARNEMEN Check,

Nadere informatie

Door emoties gedreven perfectionisme

Door emoties gedreven perfectionisme kunst Door emoties gedreven perfectionisme Liz Strick Liz Strick heeft een bewogen en rusteloos leven achter de rug. Mede door de internationale carrière van haar man, heeft ze over de hele wereld gezworven.

Nadere informatie

ROB JACOBS. Rob Jacobs Schilder, muzikant en meer. Rob Jacobs 1957

ROB JACOBS. Rob Jacobs Schilder, muzikant en meer. Rob Jacobs 1957 ROB JACOBS Rob Jacobs 1957 Huis van de Kunsten Rob Jacobs Schilder, muzikant en meer. De Hilversumse kunstenaar Rob Jacobs is ook een veelgevraagd musicus en restaurator. Talloze particulieren en musea

Nadere informatie

Een werkboek met creatieve ideeën om met kinderen originele portretten en zelfportretten te maken. Voor kinderen van 6 12 jaar

Een werkboek met creatieve ideeën om met kinderen originele portretten en zelfportretten te maken. Voor kinderen van 6 12 jaar Ursula Gareis CREATIEF WERKEN MET PORTRET EN ZELFPORTRET Een werkboek met creatieve ideeën om met kinderen originele portretten en zelfportretten te maken Voor kinderen van 6 12 jaar Elke pagina van dit

Nadere informatie

Over Karen. In ieder stuk steen zit iets verborgen wat zichtbaar gemaakt kan worden.

Over Karen. In ieder stuk steen zit iets verborgen wat zichtbaar gemaakt kan worden. Over Karen In ieder stuk steen zit iets verborgen wat zichtbaar gemaakt kan worden. In 1997 beeldhouwde ik voor het eerst in steen. Bij de World Art Foundation volgde ik een workshop. Een verborgen stuk

Nadere informatie

rijks museum Verwerkingsmateriaal Examentour VWO ANTWOORDMODEL VERSIE A + B Visuele analyse van schilderkunst in de 17DE, 19DE en 20STE eeuw 1/5

rijks museum Verwerkingsmateriaal Examentour VWO ANTWOORDMODEL VERSIE A + B Visuele analyse van schilderkunst in de 17DE, 19DE en 20STE eeuw 1/5 1/5 VERSIE A Vraag 1 A Gebruik van licht om de dramatiek te uiten. Het subtiele licht (vs. clair-obscur in de barok) geeft diepte aan het schilderij en accentueert het hoofdmotief. Het zorgt er dus voor

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018 Cursus/workshop Aantal lessen Aanvang Kosten p.p Keramische vormgeving 25 18 sept 2017 310,- 20 sept 2017 310,- Raku 4 Op afspraak 95,- Gebarsten

Nadere informatie

Op zoek naar balans; Persheng Warzandegan

Op zoek naar balans; Persheng Warzandegan Op zoek naar balans; Persheng Warzandegan Persheng Warzandegan werd in 1958 geboren in Sanadaj, de hoofdstad van Iraans Koerdistan. Haar kunstopleiding vervolgde ze in eerste instantie in haar geboorteplaats,

Nadere informatie

tuintje Mieke Rietveld quilt 85 cm. x 85 cm.

tuintje Mieke Rietveld quilt 85 cm. x 85 cm. tuintje Mieke Rietveld quilt 85 cm. x 85 cm. Quilten, dat leek mij een mooie bezigheid toen ik stopte met werken. Maar hoe begin je daar mee en wat heb je nodig? En wat ook leuk is, hoe vind je mensen

Nadere informatie

SDN creative studio Workshops & cursussen

SDN creative studio Workshops & cursussen SDN creative studio Workshops & cursussen Educatie Bedrijven Vrije tijd Creatieve workshops NIEUW! Little voyage (schaduwspel) Niveau: 12+ Little Voyage is een workshop schaduwspel, gebaseerd op het Engelse

Nadere informatie

Artistieke Nieuwjaarswensen

Artistieke Nieuwjaarswensen Artistieke Nieuwjaarswensen Zoals ieder jaar wil Ter Palen ook dit jaar afsluiten met een toemaatje voor alle leden als dank voor hun jarenlange trouw. Het is dankzij hen dat onze heemkring kan blijven

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018 Cursus/workshop Keramische vormgeving (losse lessen op woe middag 15,--) Aantal lessen Aanvang Kosten p.p 25x 3u 18 sept 2017 310,- 20 sept 2017

Nadere informatie

ZOEKEN NAAR DE VOLMAAKTE VORM NIVEAU ++

ZOEKEN NAAR DE VOLMAAKTE VORM NIVEAU ++ NIVEAU ++ /5 Deze leskaart gaat over het zoeken naar de volmaakte vorm. Dat klinkt misschien wat verheven, maar je zult ontdekken dat deze zoektocht in de kunstgeschiedenis erg belangrijk is geweest. Piet

Nadere informatie

Kleur Bekennen. Zomerexpositie 2010

Kleur Bekennen. Zomerexpositie 2010 Zomerexpositie 2010 Deze zomer toont Artlease Contemporary Art een expositie met vier kunstenaars die ieder op hun eigen wijze invulling geven aan het thema Kleur Bekennen. Het uitgangspunt van deze expositie

Nadere informatie

Schilderijen van Debbie, een paar gedichten en muziek

Schilderijen van Debbie, een paar gedichten en muziek 1 Schilderijen van Debbie, een paar gedichten en muziek Wie Debbies schilderijen en tekeningen van de afgelopen jaren bekijkt, zal zich misschien verwonderen over de veelzijdigheid in stijlen van haar

Nadere informatie

Kunstmarkt In en om de beeldentuin: uur

Kunstmarkt In en om de beeldentuin: uur Kunstmarkt In en om de beeldentuin: 13.00-16.00 uur Amanda en Jantina, Anneke van Venrooy, Arian Middelveld, Arthur Boere, Geert Oldenbeuving, Hilke Kramer, Ineke Post, Ivo Winnubst, Jolande Leurink, Joss

Nadere informatie

JAN TEUNISSEN. Leven en Stillevens van een kunstschilder

JAN TEUNISSEN. Leven en Stillevens van een kunstschilder JAN TEUNISSEN Leven en Stillevens van een kunstschilder JAN TEUNISSEN Leven en Stillevens van een kunstschilder Toos van Raaij 1 Bramentak olieverf op paneel, 15 x 30 cm, 2014 2 Omslag: Appeltrio olieverf

Nadere informatie

Kunst in Boekelo dat moet je gezien hebben

Kunst in Boekelo dat moet je gezien hebben Catalogus www.kunstinboekelo.nl Kunst in Boekelo dat moet je gezien hebben 29 mei - 1 juni (Hemelvaartsweekend) dagelijks van 11 tot 17 uur Meer dan 30 kunstenaars in galerie (autobedrijf) Hulscher en

Nadere informatie

Meetkunst Les 4 Spelen met perspectief

Meetkunst Les 4 Spelen met perspectief Meetkunst Les 4 Spelen met perspectief Vervreemding door optische illusies Niet alle kunstenaars houden zich aan de regels van perspectief, standpunt, onderlinge verhoudingen etc. Zij overtreden moedwillig

Nadere informatie

Open Atelierdagen Loenen. 1 en 2 juli 2017

Open Atelierdagen Loenen. 1 en 2 juli 2017 Open Atelierdagen Loenen 1 en 2 juli 2017 Introductie Wij zijn inwoners van het Veluwse dorp Loenen en houden ons bezig met het maken van kunst in vele verschijningsvormen. Wij organiseren activiteiten

Nadere informatie

Open Atelierdagen Loenen. 1 en 2 juli 2017

Open Atelierdagen Loenen. 1 en 2 juli 2017 Open Atelierdagen Loenen 1 en 2 juli 2017 2 Introductie Wij zijn inwoners van het Veluwse dorp Loenen en houden ons bezig met het maken van kunst in vele verschijningsvormen. Wij organiseren activiteiten

Nadere informatie

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen Schildervakanties Kunstschilder José van den Helder-van Oudenallen geeft met veel enthousiasme schilderworkshops voor beginnende en gevorderde schilders. Op een vrije en toegankelijke manier brengt zij

Nadere informatie

JANUARI MA DI WO DO VR ZA ZO FEBRUARI MA DI WO DO VR ZA ZO 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

JANUARI MA DI WO DO VR ZA ZO FEBRUARI MA DI WO DO VR ZA ZO 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Sri Irodikromo is in Suriname en daarbuiten bekend om haar kleurrijke schilderijen en grote dieprode batik doeken, waarin zij meestal Surinaamse vrouwen en/of de verschillende culturen van het land belicht.

Nadere informatie

Jan van den Berge. Een veelzijdig kunstenaar. Kunstenaar Jan van den Berge: Ik houd altijd het gevoel: het kan nog beter, nog mooier.

Jan van den Berge. Een veelzijdig kunstenaar. Kunstenaar Jan van den Berge: Ik houd altijd het gevoel: het kan nog beter, nog mooier. juni 2014 Volgens de Gestalltpsycholoog Kurt Koffka zien we de dingen niet zoals ze zijn, maar zoals wij zijn. En wij zijn niet alle dagen dezelfde. Belangrijk om hiervan alle dagen bewust te zijn. We

Nadere informatie

Engel. 100 x 35 x 25 cm. eikenhout en steen

Engel. 100 x 35 x 25 cm. eikenhout en steen Engel 100 x 35 x 25 cm eikenhout en steen Profiel Anja Peterkamp Kunstenaar, kunstzinnig coach, docent Persoonlijk statement: Als je op avontuur durft te gaan ontmoet je de levenskunstenaar in jezelf

Nadere informatie

lifestyle Jeannette Spierings Nonchalante speurtocht naar de werkelijke essentie

lifestyle Jeannette Spierings Nonchalante speurtocht naar de werkelijke essentie 9 lifestyle Jeannette Spierings Nonchalante speurtocht naar de werkelijke essentie 10 De precisie van weleer heeft plaatsgemaakt voor kernachtigheid, voor focus. Jeannette Spierings heeft als schilderes

Nadere informatie

MARJO POTMA Beeldend kunstenaar Kunst workshops voor kinderen en volwassenen

MARJO POTMA Beeldend kunstenaar Kunst workshops voor kinderen en volwassenen MARJO POTMA Beeldend kunstenaar Kunst workshops voor kinderen en volwassenen www.marjopotma.nl Als beeldend kunstenaar heb ik voor basisscholen, middelbare scholen, bijzonder onderwijs, centrum voor de

Nadere informatie

Over schilderijen van Debbie, een paar gedichten en muziek

Over schilderijen van Debbie, een paar gedichten en muziek 1 Over schilderijen van Debbie, een paar gedichten en muziek Wie Debbies schilderijen en tekeningen van de afgelopen jaren bekijkt, zal zich misschien verwonderen over de ogenschijnlijke stijlbreuk die

Nadere informatie

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn:

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn: Auditieve oefeningen Boek van de week: 1; Nijntje in het museum 2; Krokodil en het meesterwerk 3; Kloddertje 4; Meneer Kandinsky was een schilder 5; Het kleine museum Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik

Nadere informatie

Beelddenker. Wim Peters

Beelddenker. Wim Peters Portfolio Wim Peters Wim Peters Beelddenker Door middel van meerdere kunstvormen heeft Wim Peters zijn wereld gecreëerd. Een wereld waarin hij de onherroepelijke chaos in zijn hoofd tracht te ordenen.

Nadere informatie

Stichting Kunstraad Dronten en CAH Vilentum

Stichting Kunstraad Dronten en CAH Vilentum Stichting Kunstraad Dronten en CAH Vilentum In samenwerking met CAH Vilentum organiseert de Stichting Kunstraad Dronten een permanente expositie van beelden in de glazen schil rondom het nieuwe gebouw

Nadere informatie

Kijkwijzer HAVO / VWO. Joep Nicolas. 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015. Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis.

Kijkwijzer HAVO / VWO. Joep Nicolas. 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015. Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis. Kijkwijzer HAVO / VWO Joep Nicolas 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015 Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis.nl Welkom in het Cuypershuis Het museumgebouw is een uniek complex

Nadere informatie

Coby Brinkers Annelies Landsman

Coby Brinkers Annelies Landsman Coby Brinkers Annelies Landsman Coby Brinkers en Annelies Landsman worden beiden geboeid door architectonische lijnen en vormen. Wat opvalt is hun streven naar perfectionisme. Coby uit dit door haar liefde

Nadere informatie

Tijd voor een update van de activiteiten van Atelier Galerie VONC. Veel leesplezier en graag tot ziens! Marianne Rijvers

Tijd voor een update van de activiteiten van Atelier Galerie VONC. Veel leesplezier en graag tot ziens! Marianne Rijvers Beste kunstliefhebber, Tijd voor een update van de activiteiten van Atelier Galerie VONC. Veel leesplezier en graag tot ziens! Marianne Rijvers Atelier Galerie VONC in OET DE KUNST op radio 3ML Op vrijdag

Nadere informatie

ROBERT McKELLAR DEN HAAG Silver goblet with garlic, olieverf/paneel, 46x37 cm

ROBERT McKELLAR DEN HAAG Silver goblet with garlic, olieverf/paneel, 46x37 cm ROBERT McKELLAR 08.01.2004-15.02.2004 DEN HAAG Silver goblet with garlic, olieverf/paneel, 46x37 cm ROBERT McKELLAR 08.01.2004-15.02.2004 DEN HAAG 1945 Een stilleven, al slaagt het nog zo goed in het oproepen

Nadere informatie

Emotie en gevoel in fotografie

Emotie en gevoel in fotografie JE BENT NU BIJ ART & CULTURE Emotie en gevoel in fotografie Fotografe Jenny Boot, geboren in Sneek (1969) begon in 2005 met fotograferen. Ze fotografeert mensen, want mensen boeien haar, ze wil graag emotie

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2016 / 2017

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2016 / 2017 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2016 / 2017 Groepsworkshop: Keramische sieraden De workshop bestaat uit 2 dagdelen verspreid over 2 weken Ochtend/middag of avond (datum in overleg) 2 lessen

Nadere informatie

Vincent van Gogh. Hier zie je er een afbeelding van.

Vincent van Gogh. Hier zie je er een afbeelding van. Vincent van Gogh Een van de beroemdste schilders die Nederland heeft gehad was Vincent van Gogh. Deze kunstenaar heeft zelfs zijn eigen museum gekregen in Amsterdam. Toch wel heel bijzonder, zeker als

Nadere informatie

Life is art and I m the artist

Life is art and I m the artist Canvas Life is art and I m the artist Inhoudsopgave Voorwoord...6 Droomhuis...8 Straatjut...10 Toekomstbeeld...12 Kernwaarden...14 Visievorming...16 Moodboard...20 Conceptnaam...22 Logo...24 4 5 Voorwoord

Nadere informatie

FOTO21 BREDEVOORT. Nieuwsbrief maart 2015 actuele informatie over exposities. Tentoonstellingen verwacht. Tentoonstellingen

FOTO21 BREDEVOORT. Nieuwsbrief maart 2015 actuele informatie over exposities. Tentoonstellingen verwacht. Tentoonstellingen FOTO21 BREDEVOORT Nieuwsbrief maart 2015 actuele informatie over exposities Tentoonstellingen verwacht Tentoonstellingen huidige Beeld &Poëzie Tentoonstelling tijdelijk niet te bezoeken i.v.m. renovatie

Nadere informatie

Oktober Op het internet zie ik voornamelijk op schilderkunstig gebied literaire, verhalende afbeeldingen in olieverf. Wordt er nog geschilder?

Oktober Op het internet zie ik voornamelijk op schilderkunstig gebied literaire, verhalende afbeeldingen in olieverf. Wordt er nog geschilder? Blog Peter de Volder. Schilderen Schrijven November 2016. Ik werk niet met zekerheden. Zo heb ik een fikse hekel aan compositorische wetmatigheid zoals: Een leeg doek schilderen maar onder in een hoek

Nadere informatie

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x x x x xx x xx xx x xx xxx xx xx xx xxx x xx x xxxx x EEN KNOTSGEKKE xxx x xxxx HICHAM BENOHOUD xxx xxxxx xxxx xxxxx xx Salle de Classe, série 2 KLASFOTO! xxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxx x xxxxx xx x xxxxxx

Nadere informatie

_ :35 Pagina 1. Geelkopgier Kobus, 2009, pigment fineliner. en aquarelverf, 30 x 21 cm

_ :35 Pagina 1. Geelkopgier Kobus, 2009, pigment fineliner. en aquarelverf, 30 x 21 cm 96-97-98-99-100-101_1 21-07-15 12:35 Pagina 1 Adriana Schuurman (1968) legt in haar tekeningen en linosneden op verfijnde wijze de eigenheid van dieren vast. Het guitige van een roodborstje, het dromerige

Nadere informatie

HET LAND - DE NATUUR - HET LEVEN DOE WEL EN ZIE NIET OM JAN VAN SCHAIK. Montfoorts Kunstenaars Collectief

HET LAND - DE NATUUR - HET LEVEN DOE WEL EN ZIE NIET OM JAN VAN SCHAIK. Montfoorts Kunstenaars Collectief DOE WEL EN ZIE NIET OM JAN VAN SCHAIK Montfoorts Kunstenaars Collectief Jan van Schaik is een selfmade man, altijd geweest. Van jongs af aan geboeid door de natuur, alles wat het land te bieden heeft en

Nadere informatie

40-41-42-43-44-45_1 29-03-15 14:59 Pagina 1

40-41-42-43-44-45_1 29-03-15 14:59 Pagina 1 40-41-42-43-44-45_1 29-03-15 14:59 Pagina 1 40 Zonder titel, 2008, brons en linnen, hoogte 39 cm 40-41-42-43-44-45_1 29-03-15 15:03 Pagina 2 Tekst Merel van den Nieuwenhof Beeld Frode Bolhuis (Courtesy

Nadere informatie

Kunst in Dierdonk 5 oktober 2014 13:00 17:00 uur

Kunst in Dierdonk 5 oktober 2014 13:00 17:00 uur Anne Lier-van Hest De korte geer 2 www.ffoxxann.nl/annesmodernekunst/ Het werk van Anne Lier Van Hest speelt zich vooral af of op grote doeken of op kleine. Het creëren, interpreteren en vormgeven waarbij

Nadere informatie

Spiekkaart Kunst. Pagina 1 van 5. 1. Over kunst en kunstenaars. U t o p i a r t 2 7 S p i e k k a a r t K u n s t. www.utopiart27.

Spiekkaart Kunst. Pagina 1 van 5. 1. Over kunst en kunstenaars. U t o p i a r t 2 7 S p i e k k a a r t K u n s t. www.utopiart27. Pagina 1 van 5 Spiekkaart Kunst 1. Over kunst en kunstenaars 1.1. Wat is kunst? Wat zijn kunstwerken? Wat is een kunstenaar? Als mensen creatief aan de slag gaan maken ze kunstwerken. Mensen die kunst

Nadere informatie

In gesprek. met het. Wilco Dragt. Wilco Dragt

In gesprek. met het. Wilco Dragt. Wilco Dragt Portfolio Wilco Dragt Wilco Dragt In gesprek met het landschap In tegenstelling tot een schilder, die begint met een leeg doek en daar elementen op plaatst, genereert fotograaf Wilco Dragt uit een wijde

Nadere informatie

7 gratis tips : ABSToRACT ntdek SCHILDER je eigen stijl EN

7 gratis tips : ABSToRACT ntdek SCHILDER je eigen stijl EN 7 gratis tips : ABSTRACT ontdek je SCHILDEREN eigen stijl 7 tips om je eigen stijl te ontdekken Ook voor kunstenaars met tablet of zonder tablet Je eigen schilderstijl heeft onder andere met je karakter

Nadere informatie

Alexandra Klimas. True Realism II 11 december - 27 januari, olieverf schilderijen

Alexandra Klimas. True Realism II 11 december - 27 januari, olieverf schilderijen Alexandra Klimas olieverf schilderijen True Realism II 11 december - 27 januari, 2017 GALERIE PATRIES VAN DORST LANDGOED DE WITTENBURG Landgoed de Wittenburg 3, 2244 BV Wassenaar, patriesvandorst.nl info@patriesvandorst.nl

Nadere informatie

Stromingen in vogelvlucht

Stromingen in vogelvlucht Stromingen in vogelvlucht Grieken en Romeinen (Klassiek Erfgoed) 500 v. Chr. tot 400 n. Chr. Middeleeuwen (Goddelijke Orde) 500 tot 1500 Renaissance (Homo Universalis) 1500 tot 1600 Barok en Rococo (Verleiding

Nadere informatie

Minimusea Beeldwinkel - Winkelbeeld

Minimusea Beeldwinkel - Winkelbeeld Minimusea Beeldwinkel - Winkelbeeld 1 tot 31 oktober 2014 Minimusea Beeldwinkel-Winkelbeeld Het project Minimusea is een realisatie naar een ontwerp van het In-Situ atelier, in samenwerking met de andere

Nadere informatie

Kunst door 11. Deelnemers. Locatie Flier Interieur Flier Art Gallery Cornelis Houtmanstraat 47 7825 VH Emmen 0591 618 048

Kunst door 11. Deelnemers. Locatie Flier Interieur Flier Art Gallery Cornelis Houtmanstraat 47 7825 VH Emmen 0591 618 048 Deelnemers Kunst door 11 14 november 2015 t/m 16 januari 2016 Locatie Flier Interieur Flier Art Gallery Cornelis Houtmanstraat 47 7825 VH Emmen 0591 618 048 Ingrid Constance Voorstraat 32 9693 EH Bad Nieuweschans

Nadere informatie

Onder en boven. J1505_Onder_en_Boven_1E.indd :47

Onder en boven. J1505_Onder_en_Boven_1E.indd :47 Onder en boven J1505_Onder_en_Boven_1E.indd 1 27-03-15 14:47 Colofon 1 e druk - april 2015 ISBN 9-789081-042604 NUR 306 poëzie Onder en boven is uitgegeven door Lipari B.V., Vleuten Meer informatie: info@lipari.nl

Nadere informatie

De essentie van schoonheid voor Margareth Adama

De essentie van schoonheid voor Margareth Adama De essentie van schoonheid voor Margareth Adama Author : Paul De Blot Date : 30 augustus 2016 Een gesprek van de schilderes Margareth Adama met Paul de Blot SJ Margareth, ik werd geboeid door het interview

Nadere informatie

kunstgids kunstgids amsterdam amsterdam

kunstgids kunstgids amsterdam amsterdam kunstgids amsterdam kunstgids amsterdam Mogen wij ons even aan u voorstellen... Post Amsterdam, Stedelijk Museum CS, Marije Buffing Edelsmid, Lef, Grael Art Gallery, GO Gallery, Tulip Museum, Anne Frank

Nadere informatie

Art, Media & Me: Autobiotic Selfie herkansing

Art, Media & Me: Autobiotic Selfie herkansing Art, Media & Me: Autobiotic Selfie herkansing Naam: Lennart Kuyvenhoven Klas: GI1C Datum: 5 4 16 Docenten: Saskia Freeke Martin Lacet Wat heb ik gemaakt? Voor mijn Autobiotic Selfie heb ik een zwemmende

Nadere informatie

15 jaar. 19&21 april 24&25 mei. Open dagen. Get inspired! www.rmr.nl

15 jaar. 19&21 april 24&25 mei. Open dagen. Get inspired! www.rmr.nl 15 jaar Handmade HANDMADE luxury LUXURY interiors INTERIORS EEN een HUIS Huis WORDT wordt GEBOUWD, gebouwd, MAAR maar EEN een THUIS thuis MOET moet GEVORMD gevormd WORDEN worden 19&21 april 24&25 mei Open

Nadere informatie

KIJKWIJZER SCHILDERIJ CKV 1 opdracht Cijfer:

KIJKWIJZER SCHILDERIJ CKV 1 opdracht Cijfer: KIJKWIJZER SCHILDERIJ CKV 1 opdracht Cijfer: Naam: Klas: Datum: Feiten Een kijkwijzer is bedoeld om je mee te nemen in de waarneming en het kijken te intensiveren: kortom je gaat steeds meer dingen zien,

Nadere informatie

Jeanette aan de Stegge. Schilderen met emoties

Jeanette aan de Stegge. Schilderen met emoties Jeanette aan de Stegge Schilderen met emoties 2 Jeanette aan de Stegge is als schilderes voornamelijk bekend vanwege haar treffende portretten. Ze heeft als bijna geen ander de gave om de persoonlijkheden

Nadere informatie

Kunst in Boekelo dat moet je gezien hebben

Kunst in Boekelo dat moet je gezien hebben www.kunstinboekelo.nl Kunst in Boekelo dat moet je gezien hebben 14 t/m 17 mei (Hemelvaartsweekend) dagelijks van 11 tot 17 uur Meer dan 30 kunstenaars in galerie (autobedrijf) Hulscher en ateliers in

Nadere informatie

ART COMPANY: WORKSHOPS VOOR PLASTISCHE KUNSTEN, MET KUNSTENAARS DIE HUN PASSIE EN TECHNIEKEN DELEN MET EEN GEÏNTERESSEERD PUBLIEK

ART COMPANY: WORKSHOPS VOOR PLASTISCHE KUNSTEN, MET KUNSTENAARS DIE HUN PASSIE EN TECHNIEKEN DELEN MET EEN GEÏNTERESSEERD PUBLIEK ART COMPANY: WORKSHOPS VOOR PLASTISCHE KUNSTEN, MET KUNSTENAARS DIE HUN PASSIE EN TECHNIEKEN DELEN MET EEN GEÏNTERESSEERD PUBLIEK Art Company brengt een nieuw concept en een innoverende, meervoudige benadering

Nadere informatie