Help. Introductie myprint website. Account aanmaken. Wachtwoord vergeten? Home. Printen via web upload (WebPrint) Printen via ( Print)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Help. Introductie myprint website. Account aanmaken. Wachtwoord vergeten? Home. Printen via web upload (WebPrint) Printen via Email (EmailPrint)"

Transcriptie

1 myprint Help Introductie myprint website Account aanmaken Wachtwoord vergeten? Home Printen via web upload (WebPrint) Printen via ( Print) Printen via rechter muisknop (Send To myprint) Printen via een driver (DriverPrint) Uw myprint ID activeren Printtegoed kopen Voucher verzilveren Prijslijst Mijn profiel Download SendToMyPrint Afdruk voorkeuren myprint ID wijzigen adressen beheren Wachtwoord wijzigen Gebruikers-ID wijzigen Meldingen wijzigen /

2 ios app Print workflow Kies de myprint server Account aanmaken Inloggen Printen met de app Mijn Profiel Tegoed kopen adressen beheren Voucher verzilveren Android app Print workflow Kies de myprint server Account aanmaken Inloggen Printen met de app Mijn Profiel Printtegoed kopen adressen beheren Voucher verzilveren Appendix Appendix A: Ondersteunde document types Appendix B: Printen via Send To myprint

3 Introductie Met Ricoh myprint kunt u printen vanaf uw PC, laptop, smartphone of tablet. Binnen deze Help vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over myprint. Gebruik hiervoor de onderstaande inhoudsopgave om meteen naar het juiste onderwerp te gaan. Vraag indien nodig uw beheerder naar de specifieke details van uw myprint omgeving. Wij hopen dat u veel printgemak ondervindt met myprint. Opmerkingen Er is een gratis ios, Android en Windows Phone app voor Ricoh myprint beschikbaar in respectievelijk de Apple itunes, Google Play en Microsoft store. Vanwege de verschillende configuratie mogelijkheden van myprint, kan de inhoud en look en feel van myprint in detail verschillen met die in dit Help document. Sommige besproken toepassingen in deze Help zijn alleen van toepassing als myprint is geconfigureerd met een betaalsysteem. Deze zijn aangegeven met een symbool. Opties die afhankelijk zijn van het gebruikte Follow-You systeem (het systeem dat er voor zorgt dat u kunt printen op de door u gekozen printer) zijn aangegeven met een symbool.

4 myprint website Om documenten te kunnen printen via web upload (WebPrint) of om administratieve taken te verrichten, dient u in te loggen op de myprint website. Hiervoor heeft u een myprint account nodig. Bij het inloggen kunnen zich drie situaties voordoen: 1. myprint is gekoppeld aan uw organisatie. (U kunt dit herkennen aan het ontbreken van een link Account aanmaken ) U kunt in dat geval inloggen met uw Windows gebruikersnaam en wachtwoord en direct aan de slag met myprint. 2. myprint is niet gekoppeld aan uw organisatie. U dient dan eerst een account aan te maken met uw adres via de link Account aanmaken. 3. U bent een gastgebruiker. U dient dan eerst een account aan te maken met uw adres via de link Account aanmaken. Opmerking In sommige myprint omgevingen kan een account automatisch worden aangemaakt door het sturen van een naar een specifiek adres. Vraag uw helpdesk medewerker of beheerder van myprint naar deze mogelijkheid.

5 Account aanmaken U kunt een myprint account aanmaken op basis van uw opgegeven adres. Gebruik daarvoor de link Account aanmaken onderin het inlogscherm om deze functie te starten. De beheerder van myprint kan met het oog op beveiliging bepaalde adressen uitsluiten. Wanneer u een account probeert aan te maken met een dergelijk e- mailadres, zal myprint u waarschuwen dat dit niet mogelijk is. Wanneer u alles heeft ingevuld, dient u aan te geven akkoord te gaan met de voorwaarden van myprint. U kunt deze voorwaarden inzien door op de link Voorwaarden te klikken. myprint vraagt u tevens een tekst over te typen vanaf een plaatje om zo te bewijzen dat u geen robot bent. Het aanmaken van het myprint account kunt u daarna bevestigen met de knop Account aanmaken. myprint stuurt op basis van uw aanvraag een activeringsmail om te controleren of u daadwerkelijk de eigenaar van het opgegeven adres bent. myprint zal uw account pas activeren wanneer u de link aanklikt in deze activeringsmail. U wordt daarna automatisch ingelogd en naar uw persoonlijke pagina geleid op de myprint website. Opmerking Indien u een account probeert the creëren op basis van uw AD gegevens en myprint is gekoppeld aan uw organisatie, dan zal myprint u informeren dat uw account reeds bestaat en dat u kunt inloggen met uw AD gegevens. Indien u de door myprint verstuurde activeringsmail bent kwijtgeraakt kunt u opnieuw een myprint account aanvragen. U ontvangt dan weer een activeringsmail.

6 Wachtwoord vergeten? Mocht u uw wachtwoord zijn vergeten, dan kunt u met de optie Wachtwoord vergeten in het inlogscherm een nieuw wachtwoord instellen. Klik op de link Wachtwoord vergeten. myprint toont nu het volgende scherm: Vul uw adres in, type de code in het plaatje over en klik op Verzenden. myprint stuurt u een met hierin een activeringslink. Open deze en klik op de activeringslink. myprint geeft u nu de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven. Opmerkingen De met activeringslink wordt altijd naar het hoofdadres van uw myprint-account gestuurd; niet naar een mogelijk additioneel opgegeven adres. De activeringslink heeft een beperkte houdbaarheid. U kunt deze functionaliteit niet gebruiken wanneer uw account gebaseerd is op uw AD gegevens in dat geval wordt uw wachtwoord beheerd door het AD.

7 Home Deze pagina geeft toegang tot een aantal administratieve taken van myprint. Op deze pagina vindt u de volgende informatie en functies: De momenteel ingelogde myprint gebruiker. Uw huidige myprint tegoed. Andere beschikbare talen van myprint. Na selectie van een taal wordt deze binnen uw profiel bewaard. Link naar het myprint Help document. Link naar uw profielpagina waarbinnen persoonlijke myprint instellingen worden bewaard. Link naar de myprint Home pagina. Link naar het document waarin de voorwaarden staan vermeld voor het gebruik van myprint. Link waarmee u kunt uitloggen uit myprint. Overigens wordt u na 15 minuten van inactiviteit automatisch uitgelogd. Navigatiefunctie van de website. Deze kunt u gebruiken om snel te navigeren tussen pagina s van de myprint website.

8 Printen via web upload (WebPrint) Met deze functie kunt u een bestand in een paar stappen printen vanaf de Home pagina van de myprint website. Log in op de myprint website. Selecteer met de knop Bladeren/Browse een bestand, wijzig evt. de instellingen, en klik op de Print knop. Na een succesvolle upload krijgt u de melding dat het bestand klaarstaat op de printer. U gaat nu naar de printer die myprint ondersteunt en meldt zich aan met uw badge, uw Windows inloggegevens of het Gebruikers-ID dat u bij het aanmaken van uw myprint account via heeft ontvangen. U ziet dan uw opdracht(en) staan, waarna u deze vrijgeeft om te printen. Wanneer uw printopdracht is uitgevoerd, wordt geld van uw printtegoed afgeschreven. Opmerkingen Om te kunnen printen, moet u over voldoende printtegoed te beschikken. myprint ondersteunt de meeste bestandstypen (zie Appendix A: Ondersteunde document types Appendix A: Ondersteunde document types). Dit kan echter per site anders geregeld zijn. Mocht u een niet ondersteund bestandstype sturen, dan zult u de volgende melding zien: Wanneer u een bestand uploadt dat te groot is, krijgt u volgende melding:

9 Printen via ( Print) Met deze functie kunt u bestanden printen door ze per naar myprint te sturen. U creëert de en voegt hier de eventuele bijlagen aan toe. U stuurt deze naar het voor uw organisatie geconfigureerde adres. NB: voor het juiste myprint adres raadpleegt u de flyer van myprint van uw organisatie. myprint zal zowel de als de bijlage(n) printen. Opmerkingen De zelf herkent u op de printer aan het woord [ ] met daarachter het onderwerp van de mail. Bijlagen kunt u herkennen op de printer aan hun bestandsnaam. Mocht het zo zijn dat u uitsluitend de bijlagen wilt printen, dan verwijdert u de van de printer. Let erop dat u bij het toevoegen van bijlagen niet de maximale toegestane grootte van de overschrijdt. myprint is soms zo geconfigureerd dat u uitsluitend de bijlagen kunt printen. Opdrachten worden voor een bepaalde tijd (door de beheerder ingesteld) opgeslagen om te printen. Is deze tijd verstreken dan worden de opdrachten automatisch gewist. Printen via rechter muisknop (Send To myprint) Met deze functie kunt u zeer eenvoudig bestanden printen door ze in de verkenner te selecteren en via de rechter muisknop te kiezen voor Kopiëren naar > Send to myprint. Voor installatie en meer info zie onder de knop Toelichting SendTo myprint in: Mijn Profiel > Download SentTo myprint. Zie ook Appendix B

10 Printen via een driver (DriverPrint) Via deze functie kunt u een speciale myprint printer installeren op uw eigen Windows PC. Hiermee kunt u via Windows printen vanuit elke applicatie naar myprint. Eén van onderstaande manieren zal beschikbaar zijn om deze printer te kunt installeren. 1. Op de home pagina vindt u een knop Printer Installeren voor automatische installatie. 2. Op de home pagina vindt u een knop Printerstuurprogramma downloaden. 1. Installatie met de Printer installeren knop Log in op de myprint website. Klik op de knop Printer installeren. Windows opent het dialoogvenster 'Verbinding met webprinter toevoegen': Klik op 'Ja'. Windows vraagt nu bevestiging of u de printerdriver wilt openen: Klik op Openen. Internet Explorer verifieert of u de printerdriver wilt openen: Klik op Toestaan. myprint toont het volgende scherm: Na enige tijd zal myprint melden dat de printer succesvol geïnstalleerd is.. Hierna is het belangrijk dat u uw myprint ID activeert. Deze noodzakelijke stap wordt in het volgende hoofdstuk besproken.

11 Opmerkingen De printerinstallatie werkt alléén in combinatie met Internet Explorer (alle versies). Binnen Internet Explorer mag het beveiligingsniveau niet hoger dan Normaal-Hoog staan. (Internetopties > Beveiliging > Beveiligingsniveau voor deze zone > Normaal-Hoog). Installeert u de printer op een Windows 8 systeem, dan dient u Internet Explorer in de bureaubladmodus te draaien en niet vanaf het Windows startscherm (gebruikersinterfacemodus). Internet Explorer kan in de bureaubladmodus gezet worden door vanuit Start Internet Explorer te starten en daarna via de rechtermuisknop onderin het scherm op het sleutelsymbool te klikken en voor Op bureaublad weergeven te kiezen. Installeert u de printer met Internet Explorer 11, dan dient u voor de myprint website Internet Explorer in de Compatibiliteitsmodus te zetten. Internet Explorer kan in de Compatibiliteitsmodus gezet worden door in Internet Explorer rechtsboven op het Extra s icoon (Alt+x) te drukken. Kies binnen het venster de optie Compatibiliteitsmodus configureren en voeg de website van myprint toe aan de sites. Installeert u een printer op een Windows XP systeem, dan kan het zijn dat u eerst een plugin moet installeren voor Internet Explorer (OLEprn.Dll). Er verschijnt dan een gele balk bovenin uw browser die u hierop attendeert. Klik er met uw rechtermuisknop op en sta toe dat deze geïnstalleerd wordt. Anders zal de installatie van de printer niet kunnen worden voltooid. U dient met uw ingelogde Windows-account genoeg rechten te hebben op uw Windows systeem om een printer toe te voegen. U kunt deze printer op al uw eigen computers installeren, zodat u ook daarvandaan kunt printen. Het is echter niet raadzaam om deze printer te installeren op een publieke computer, omdat dan iedereen kan printen met uw account. Een extra autorisatiestap op de printer voorkomt dat derden de printopdrachten kunnen vrijgeven en printen. Mocht er toch iemand misbruik maken van uw account, dan kun u via de website van myprint een nieuw myprint ID aanvragen. 2. Installatie met de Printerstuurprogramma downloaden knop In sommige omgevingen is het niet mogelijk of toegestaan bv vanuit het oogpunt van security om de myprint printer te installeren. Wanneer dit het geval is kan uw organisatie een op maat gemaakte printer driver hebben geconfigureerd. Deze kunt u dan downloaden en installeren. (Ziet u alleen een Printer Installeren knop, ga dan naar het vorige hoofdstuk) Klik op de knop op myprint Home page na log in. Het systeem toont twee opties: voor 32-bit PC s en voor 64-bit PC s. Kies de versie die voor uw PC van toepassing is. Mocht u niet weten welk type PC u heeft, kijk dan in uw PC instellingen (systeeminstellingen). De driver wordt nu gedownload. Installeer de gedownloade driver. Vergeet niet uw myprint ID te activeren. Deze noodzakelijke stap zal in het volgende hoofdstuk worden uitgelegd.

12 Uw myprint ID activeren Om er zeker van te zijn dat uw opdracht bij het juiste account terechtkomt, dient u uw persoonlijke myprint ID eenmalig in te stellen in de printerdriver van de geïnstalleerde myprint printer. Zoek uw persoonlijke myprint ID dat op het notitiepapiertje staat op de Home page van de myprint website. myprint toont deze wanneer u op de knop duwt die op het papiertje staat. Onthoud deze code (die hoofdletter-gevoelig is) of zet deze op het klembord van de PC. Open op uw Windows PC via Configuratiescherm de optie Apparaten en printers. Klik met de rechtermuisknop op de zojuist geïnstalleerde printer myprint op en selecteer: Voorkeursinstellingen voor afdrukken. Het volgende scherm verschijnt: Klik op Details.... Windows toont het volgende dialoogvenster: Vul hier het myprint ID in (of plak dit) in dat u in stap 1 had opgezocht. Klik tweemaal op 'OK'. Het myprint ID is nu geactiveerd en de myprint printer is klaar voor gebruik. Opmerkingen Als u deze stap niet uitvoert, zullen de opdrachten geen uniek myprint ID meekrijgen en door myprint niet naar de printer gestuurd, maar verwijderd worden. In een betaalomgeving dient u eerst printtegoed aan te schaffen voordat u daadwerkelijk kunt printen.

13 Printtegoed kopen Om te kunnen printen (in een betaalomgeving), heeft u printtegoed nodig. Dit kunt u via de myprint website kopen met internetbankieren via diverse betaal methoden zoals Maestro, Visa, ideal. Log in op de myprint website. Klik op de knop Tegoed kopen. myprint laat de volgende opties zien (in dit voorbeeld met de euro als valuta) Klik op het gewenste bedrag. myprint start de betaalmodule om de betaling via internetbankieren met uw bank af te ronden. Volg het proces. Wanneer de transactie succesvol is afgerond, kunt u dit aan uw verhoogde saldo zien. Opmerkingen Om te kunnen printen heeft u in een betaalomgeving printtegoed nodig. Hoeveel afdrukken u kunt maken met uw tegoed is afhankelijk van de prijs die hiervoor gerekend wordt. Zie hiervoor de functie 'Prijslijst'. Uw actuele printtegoed kunt u bovenin de pagina zien Printtegoed wordt pas afgeschreven als u een opdracht op de printer vrijgeeft en afdrukt. Afhankelijk van uw actuele tegoed en het ingestelde maximum kunnen één of meer ophoogopties zijn uitgeschakeld. Op het transactiescherm kunt u al uw betalingen volgen en de historie daarvan inzien. Mocht een transactie bijvoorbeeld niet goed afgerond zijn, dan kunt u dit hier ook zien. Wanneer uw saldo beneden een door u in te stellen minimum zakt, zult u hiervan een melding ontvangen per . Zo komt u bij de printer niet voor verassingen te staan. Dit minimum kunt u instellen bij de functie 'Meldingen wijzigen' op de myprint website.

14 Voucher verzilveren Vouchers zijn waardebonnen met een bepaalde myprint waarde. Deze zijn soms te koop als alternatief voor het kopen van myprint saldo via internetbankieren. Ga bij uw organisatie na of dit bij uw organisatie zo is. Log in op de myprint website. Op de Home pagina klik op de knop Voucher verzilveren als u een aangeschafte voucher wilt verzilveren.. Voer de code in die op de voucher staat en klik op Voucher verzilveren. myprint hoogt nu uw saldo op met het bedrag van de voucher. Prijslijst De prijslijst geeft een overzicht van wat het printen kost. Klik op Prijslijst en myprint laat de bij uw organisatie behorende prijslijst zien.

15 Mijn profiel Deze pagina geeft toegang tot administratieve taken van myprint. Download SendToMyPrint Met SendToMyPrint kunt u documenten op uw PC via de rechter muisknop selecteren en naar myprint te sturen. Om het te kunnen gebruiken dient u het eerst op uw PC te installeren. Klik op de knop om te downloaden, en installeer het programma. Opmerkingen Wanneer u het programma downloadt is het mogelijk dat Windows u waarschuwt dat het programma mogelijk gevaarlijk is. U kunt deze waarschuwing negeren. Afdruk voorkeuren Bij web upload kunt u kiezen of u uw document in kleur of zwart/wit en enkelzijdig of dubbelzijdig wil printen. Met Afdruk voorkeuren kunt u uw voorkeuren eenmalig vastleggen zodat u ze niet steeds opnieuw hoeft te kiezen.

16 myprint ID wijzigen U kunt uw myprint ID wijzigen, bijvoorbeeld wanneer u het vermoeden heeft dat anderen hiervan kennis hebben gekregen en er misbruik van maken. Volg de handelingen zoals omschreven in het hoofdstuk Uw myprint ID activeren om uw myprint ID te wijzigen in de driver. Opmerkingen Wanneer u uw myprint ID gewijzigd heeft, is uw oude myprint ID niet meer geldig. Als u dus gaat printen met de driver en u hebt hierin nog de oude code staan, dan zullen deze opdrachten niet afgedrukt worden. adressen beheren Het komt vaak voor dat mensen niet één, maar meerdere adressen hebben. Deze zijn meestal ook nog gekoppeld aan verschillende apparaten zoals desktops, laptops, smartphones of tablets. Met deze functie kunt u deze adressen koppelen aan uw hoofdaccount van myprint, zodat u deze kan gebruiken voor printen via . Log in op de myprint website. Ga naar MijnProfiel en klik op adressen beheren. myprint toont nu het volgende scherm. Vul uw additionele adressen in en klik daarna op de button Opslaan. myprint zal nu verifiëren of u inderdaad de eigenaar bent van deze adressen door naar ieder e- mailadres een met bevestigingslink te sturen. NB: myprint geeft per adres aan of deze nog wacht op bevestiging Open de van myprint. U vindt deze in de inbox van het zojuist opgegeven e- mailadres en klik op de bevestigingslink. myprint zal dit adres nu registreren als een extra adres. U kunt vanaf nu ook via dit adres printopdrachten sturen. NB: myprint geeft een actief adres in het overzicht aan met een.

17 Opmerkingen Zolang activering niet plaatsgevonden heeft ("Wachtend op bevestiging"), kan het e- mailadres nog niet gebruikt worden om mee te printen. U kunt een adres verwijderen door op het prullenbak-symbooltje het betreffende adres. te klikken achter Wachtwoord wijzigen Mocht u uw wachtwoord willen wijzigen, dan kunt u met deze functie een nieuw wachtwoord aanmaken. Log in op de myprint website. Ga naar MijnProfiel en klik op Wachtwoord wijzigen. myprint toont nu het volgende scherm: U vult uw huidige wachtwoord in, gevolgd door het nieuwe wachtwoord met herhaling om typefouten te voorkomen. Daarna klikt u op de button Wachtwoord wijzigen. myprint zal nu uw wachtwoord wijzigen. Opmerkingen myprint verlangt dat u uw huidige wachtwoord ingeeft om misbruik te voorkomen. Vanwege de veiligheid dient een wachtwoord te voldoen aan vooraf bepaalde minimumeisen (weergegeven aan de rechterzijde van het scherm). U heeft deze functie niet beschikbaar als u ingelogd bent met uw Windows gebruikersnaam en wachtwoord. Deze worden dan door uw organisatie beheerd.

18 Gebruikers-ID wijzigen Bij het printen dient u zich te autoriseren bij de printer met uw Gebruikers-ID. Mocht u dit ID vergeten zijn, dan kunt u met deze functie een nieuw Gebruikers-ID instellen. Log in op de myprint website. Ga naar MijnProfiel en klik op Gebruikers-ID wijzigen. myprint toont nu het volgende scherm: Klik op de knop Stuur nieuw Gebruikers-ID, zodat myprint een nieuw Gebruikers-ID naar het adres stuurt van uw myprint account. Opmerkingen Afhankelijk van het gebruikte Follow-You systeem is deze functie wel of niet beschikbaar. Na wijziging is het oude Gebruikers-ID met deze functie niet meer bruikbaar. Hebt u per ongeluk een nieuw Gebruikers-ID aangevraagd terwijl u met een badge werkt? Dan zult u merken dat de badge niet meer werkt. U kunt dit herstellen door met het nieuwe Gebruikers-ID in te loggen en daarna uw badge weer te registreren door deze tegen de kaartlezer te houden.

19 Meldingen wijzigen Op deze pagina kunt u meldingen wijzigen die myprint verstuurd naar aanleiding van bepaalde zaken. Tegoed notificatie Hierbij wordt u via op de hoogte gehouden van het bereiken van het ingestelde minimum van uw myprint saldo. Zo komt u niet voor verrassingen te staan bij de printer als u opdrachten wilt printen. Log in op de myprint website. Ga naar MijnProfiel en klik op Meldingen wijzigen. myprint toont nu het volgende scherm: Kies het gewenste minimum en klik op Opslaan om het te bevestigen. Opmerking Wilt u helemaal geen melding ontvangen als uw tegoed onder een bepaald minimum zakt, dan kunt u de limiet op 0,00 stellen.

20 ios app Er is een myprint ios app beschikbaar via de Apple app Store voor ipad, ipod of iphone. Met deze app kunt u direct printopdrachten versturen naar myprint, ook vanuit andere apps. Naast deze app kunt u ook s printen vanaf uw Apple device. Hieronder vindt u een korte uitleg. Print workflow Het rode pad in het diagram toont de basis flow van een ingelogde gebruiker in myprint, die een document print met gebruik van de ios app. Andere paden zijn in zwart weergegeven. Open Pages, Numbers, Keynote, etc. Activeer de Open In functie en kies myprint. Binnen de myprint app kiest u daarna voor print waarna myprint de opdracht naar de printer stuurt zodat u deze hier kunt ophalen. Opmerking: De Open In functie kan per app verschillen. Bovendien, gedragen Apple apparaten zich onderling soms ook verschillend. Er kunnen zich nu vier verschillende situaties voordoen: 1. Flow A: U bent al ingelogd in myprint. U kunt meteen printen waarna myprint de opdracht naar de printer stuurt zodat u deze hier kunt ophalen. 2. Flow B: U bent niet ingelogd in myprint maar hebt wel reeds een account. U dient eerst in te loggen. 3. Flow C: U bent niet ingelogd in myprint en hebt nog geen account. U dient eerst een account te maken en daarna in te loggen 4. Flow D: U bent nog niet gekoppeld aan een myprint omgeving. Maak verbinding met een myprint server.

21 Kies de myprint server Om van de myprint App gebruik te kunnen maken dient deze gekoppeld te worden aan een myprint omgeving. Daarvoor bij dient u het HTTP adres van de server in te geven. Als u deze niet weet neem dan contact op met de helpdesk of beheerder. Het is mogelijk dat dit adres ook als QR code beschikbaar is. In dat geval kunt u met de QR-code knop deze scannen met een QR scan app. Account aanmaken Om uw persoonlijke data te kunnen beheren (zoals printtegoeden en additionele e- mailadressen) heeft u een myprint account nodig. U kunt een myprint account aanmaken op basis van uw opgegeven adres. myprint stuurt op basis van uw aanvraag een activeringsmail om te controleren of u daadwerkelijk de eigenaar van het opgegeven e- mailadres bent. myprint zal uw account activeren wanneer u de link aanklikt in deze activeringsmail Als u een myprint account heeft kunt u deze gebruiken zowel in de App als op de Website van myprint om in te loggen. Inloggen Om de myprint App te kunnen gebruiken dient u ingelogd te zijn. Geef uw adres en wachtwoord of organisatie inloggegevens. Als u uw wachtwoord vergeten bent kunt u een nieuw aanvragen tenzij deze beheerd worden door uw organisatie. Printen met de app Selecteer een bestand Met deze functie kunt u bestanden selecteren (van uw foto bibliotheek, of gemaakt met de camera). Selecteer a plaatje en druk op de print knop. Printen van foto s Met deze functie kunt u foto s genomen met de camera meteen printen. Gebruik deze knop om uw camera app te starten. Maak een foto en druk op Gebruik om meteen terug te keren naar myprint. U ziet een preview van het te printen document en met de knop print kunt u deze meteen printen. Mijn Profiel Op de Mijn profiel pagina kunt u uw actuele tegoed zien, de taal veranderen, aanvraag voor een nieuw wachtwoord doen, beheren van uw adressen en vouchers verzilveren.

22 Tegoed kopen Om te kunnen printen heeft u printtegoed nodig. Deze kunt u met gebruik van Internetbankieren kopen. Kies Mijn Profiel, klik op de Tegoed kopen knop. U wordt doorgeleidt naar de myprint website. Log in op de myprint website. Op de home pagina klik op de Tegoed kopen knop. myprint toont drie opties (in dit voorbeeld met de euro als valuta): Klik op het gewenste bedrag. myprint start de betaalmodule om de betaling via internetbankieren met uw bank af te ronden. Volg het proces. Wanneer de transactie succesvol is afgerond, kunt u dit aan uw verhoogde saldo zien. Opmerkingen Als uw organisatie vouchers gebruikt, kunt u deze als alternatief gebruiken voor het kopen van tegoeden. (zie sectie Voucher verzilveren). Als u over onvoldoende printtegoed beschikt voor de betreffende opdracht, dan zal myprint deze niet vrijgeven. Hoeveel afdrukken u kunt maken met uw tegoed is afhankelijk van de prijs die hiervoor gerekend wordt. Zie hiervoor de functie 'Prijslijst'. Printtegoed wordt pas afgeschreven als u een opdracht op de printer vrijgeeft en afdrukt. Afhankelijk van uw actuele tegoed en het ingestelde maximum kunnen één of meer ophoogopties zijn uitgeschakeld. Wanneer uw saldo beneden een door u in te stellen minimum zakt, zult u hiervan een melding ontvangen per . Zo komt u bij de printer niet voor verassingen te staan. Dit minimum kunt u instellen bij de functie 'Meldingen wijzigen' op de myprint website.

23 adressen beheren Het komt vaak voor dat mensen niet één, maar meerdere adressen hebben. Deze zijn meestal ook nog gekoppeld aan verschillende apparaten zoals desktops, laptops, smartphones of tablets. Met deze functie kunt u deze adressen koppelen aan uw hoofdaccount van myprint, zodat u deze kan gebruiken voor printen via . Kies Mijn Profiel en ga naar de adressen beheren sectie. Vul uw additionele adressen in en klik daarna op de knop Opslaan. myprint zal nu verifiëren of u inderdaad de eigenaar bent van deze adressen door naar ieder e- mailadres een met bevestigingslink te sturen. Open de activatie van myprint. U vindt deze in de in-box van het zojuist opgegeven adres en klik op de bevestigingslink. myprint zal dit adres nu registreren als een extra adres. U kunt vanaf nu ook via dit adres printopdrachten sturen. Opmerkingen Zolang activering niet plaatsgevonden heeft ("Wachtend op bevestiging"), kan het e- mailadres nog niet gebruikt worden om mee te printen. Een klok symbool achter het adres geeft aan dat dit nog het geval is. myprint geeft een actief adres in het overzicht aan met een. U kunt een adres verwijderen door op het prullenbak-symbooltje te klikken achter het betreffende adres. Voucher verzilveren Vouchers zijn waardebonnen met een bepaalde myprint waarde. Deze zijn soms te koop als alternatief voor het kopen van myprint saldo via internetbankieren. Vraag bij uw myprintomgeving na of zij voor myprint vouchers uitgeven. Selecteer Mijn Profiel en ga naar de Voucher verzilveren sectie. Vul uw unieke Voucher Code in als u een gekochte voucher wilt verzilveren. en klik op Verzenden. myprint hoogt nu uw saldo op met het bedrag van de voucher.

24 Android app Er is een myprint Android app beschikbaar via de Google Play store. Met deze app kunt u direct printopdrachten versturen naar myprint, ook vanuit andere apps. Naast deze app kunt u ook e- mails printen vanaf uw Android device. Hieronder vindt u een korte uitleg. Print workflow Het rode pad in het diagram toont de basis flow van een ingelogde gebruiker in myprint, die een document print met gebruik van een Android app. Andere paden zijn in zwart weergegeven. Open een document in een Android App, zoals bijvoorbeeld Acrobat reader of Office, etc. Selecteer de Delen of Send functie en kies myprint. Binnen de myprint App kiest u daarna voor print waarna myprint de opdracht naar de printer stuurt zodat u deze hier kunt ophalen. Opmerking: De Delen of Send functies kunnen per App verschillen. Bovendien, gedragen verschillende Android apparaten zich onderling soms ook verschillend. Er kunnen zich nu vier verschillende situaties voordoen: 1. Flow A: U bent al ingelogd in myprint. U kunt meteen printen waarna myprint de opdracht naar de printer stuurt zodat u deze hier kunt ophalen. 2. Flow B: U bent niet ingelogd in myprint maar hebt wel reeds een account. U dient eerst in te loggen. 3. Flow C: U bent niet ingelogd in myprint en hebt nog geen account. U dient eerst een account te maken en daarna in te loggen 4. Flow D: U bent nog niet gekoppeld aan een myprint omgeving. Maak verbinding met een myprint server.

25 Kies de myprint server Om van de myprint App gebruik te kunnen maken dient deze gekoppeld te worden aan een myprint omgeving. Daarvoor bij dient u het HTTP adres van de server in te geven. Als u deze niet weet neem dan contact op met de helpdesk of beheerder. Het is mogelijk dat dit adres ook als QR code beschikbaar is. In dat geval kunt u met de QR-code knop deze scannen met een QR scan app. (gebruik hiervoor QR Droid of Barcode Scanner ). Account aanmaken Om uw persoonlijke data te kunnen beheren (zoals printtegoeden en additionele adressen) heeft u een myprint account nodig. U kunt een myprint account aanmaken op basis van uw opgegeven adres. myprint stuurt op basis van uw aanvraag een activeringsmail om te controleren of u daadwerkelijk de eigenaar van het opgegeven adres bent. myprint zal uw account activeren wanneer u de link aanklikt in deze activeringsmail Als u een myprint account heeft kunt u deze gebruiken zowel in de App als op de Website van myprint om in te loggen. Inloggen Om de myprint App te kunnen gebruiken dient u ingelogd te zijn. Geef uw adres en wachtwoord of organisatie inloggegevens. Al u uw wachtwoord vergeten bent kunt u een nieuwe aanvragen tenzij deze beheerd worden door uw organisatie. Printen met de app Selecteer een bestand Met deze functie kunt u bestanden selecteren (van uw Android systeem). Kies de App waarmee u uw bestanden kunt benaderen en selecteer a bestand en druk op de print knop. Afhankelijk van het bestandstype zie u deze als voorvertoning of logo op de printer verschijnen. Druk op de Print knop om deze te printen. Foto s printen Met deze functie kunt u foto s genomen met de camera meteen printen. Gebruik deze knop om uw camera App te starten. Maak een foto en druk op Gereed om meteen terug te keren naar myprint. U ziet een preview van het te printen document en met de knop print kunt u deze meteen printen.

Introductie myprint website. Account aanmaken. Wachtwoord vergeten? Home. WebPrint. EmailPrint. Printer installeren. Uw myprint ID activeren

Introductie myprint website. Account aanmaken. Wachtwoord vergeten? Home. WebPrint. EmailPrint. Printer installeren. Uw myprint ID activeren myprint Help Introductie myprint website Account aanmaken Wachtwoord vergeten? Home WebPrint EmailPrint Printer installeren Uw myprint ID activeren Printtegoed kopen () Voucher verzilveren () Prijslijst

Nadere informatie

Introductie myprint website. Account aanmaken. Wachtwoord vergeten? Home. Printen via web upload (WebPrint) Printen via Email (EmailPrint)

Introductie myprint website. Account aanmaken. Wachtwoord vergeten? Home. Printen via web upload (WebPrint) Printen via Email (EmailPrint) myprint Help Introductie myprint website Account aanmaken Wachtwoord vergeten? Home Printen via web upload (WebPrint) Printen via Email (EmailPrint) Printen via rechter muisklik (Send To myprint) Printen

Nadere informatie

Help. Introductie myprint website. Account aanmaken. Wachtwoord vergeten? Home. Printen via web upload (WebPrint) Printen via Email (EmailPrint)

Help. Introductie myprint website. Account aanmaken. Wachtwoord vergeten? Home. Printen via web upload (WebPrint) Printen via Email (EmailPrint) myprint Help Introductie myprint website Account aanmaken Wachtwoord vergeten? Home Printen via web upload (WebPrint) Printen via Email (EmailPrint) Printen via rechter muisknop (Send To myprint) Printen

Nadere informatie

Help. Introductie myprint website. Home. Printen via web upload (WebPrint) Printen via ( Print)

Help. Introductie myprint website. Home. Printen via web upload (WebPrint) Printen via  ( Print) Help Introductie myprint website Home Printen via web upload (WebPrint) Printen via Email (EmailPrint) Printen via rechter muisknop (Send To myprint) Printen via een driver (DriverPrint) Uw myprint ID

Nadere informatie

myprint Help Introductie myprint website myprint apps Appendix Afdrukvoorkeuren myprint ID wijzigen E-mailadressen beheren

myprint Help Introductie myprint website myprint apps Appendix Afdrukvoorkeuren myprint ID wijzigen E-mailadressen beheren myprint Help Introductie myprint website Inloggen met uw Facebook account Account aanmaken Wachtwoord vergeten? Home Printen via web upload (WebPrint) Printen via E-mail (E-mailPrint) Printen via rechter

Nadere informatie

Help myprint. Welkom op de help functie van Ricoh myprint. In dit document kunt u via onderstaande index alle extra informatie lezen over myprint

Help myprint. Welkom op de help functie van Ricoh myprint. In dit document kunt u via onderstaande index alle extra informatie lezen over myprint Help myprint Welkom op de help functie van Ricoh myprint. In dit document kunt u via onderstaande index alle extra informatie lezen over myprint Intro... 2 Inloggen... 2 (Gast) Account aanmaken... 3 Wachtwoord

Nadere informatie

Instructie myprint, printen, scannen en kopiëren

Instructie myprint, printen, scannen en kopiëren myprint@kw1c.nl Instructie myprint, printen, scannen en kopiëren Versie: 0.2 DocumentdatKW1C: december 2014 Op dit document rust copyright van. is een geregistreerd handelsmerk van Nederland B.V. Alle

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Printen, scannen en kopiëren bij de EUR (augustus 2013) 1

Inhoudsopgave. Printen, scannen en kopiëren bij de EUR (augustus 2013) 1 Inhoudsopgave Lijst van gebruikte termen... 2 Introductie printfaciliteiten op de EUR... 3 Eenmalig koppelen van je ERNA gegevens... 3 ERNA gegevens koppelen aan MyPrint... 3 ERNA gegevens koppelen aan

Nadere informatie

myprint help onderwerpen

myprint help onderwerpen myprint help onderwerpen myprint account Creëren van een myprint account Sluiten van uw myprint account Inloggen Inloggen op myprint Inloggen via Facebook, Microsoft of Google Home page Printen met myprint

Nadere informatie

De werkelijke namen en beschikbaarheid van menuopdrachten kunnen per mobiel platform verschillen. De stappen kunnen ook verschillen.

De werkelijke namen en beschikbaarheid van menuopdrachten kunnen per mobiel platform verschillen. De stappen kunnen ook verschillen. Handleiding Mobiel Printen via Xerox App 18-9-15 1. Voorwaarden - app vereist ios 7.0 of nieuwer - app vereist Android versie 4 of hoger. - er is momenteel nog geen app voor Windows Phone/MS Surface tablet.

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

Printen bij College Zuid

Printen bij College Zuid Printen bij College Zuid Inhoud Printen... 3 Voordat je kan printen... 4 1 MyPrint-account... 4 1.1 Aanmelden myprint... 4 2 Printer installeren op apparaten... 7 2.1 Printer installeren op computer...

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Veel gestelde vragen printen, scannen en kopiëren

Veel gestelde vragen printen, scannen en kopiëren Veel gestelde vragen printen, scannen en kopiëren FAQ FlexPrint directoraat ICT Documentbeheer Versie Datum Auteur(s) Wijziging 1.4 7 augustus 2015 Vanity Lans Eerste versie 1.5 9 september 2015 Remco

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14 aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 wachtwoord vergeten P. 8-9 uw account beheren P. 10-12 het lenen van e-books de basis P. 13-14 het lenen van e-books online lezen (is streamed

Nadere informatie

MobiDM App Manual for Windows Phone

MobiDM App Manual for Windows Phone MobiDM App Manual for Windows Phone This manual describes the installation and use of the MobiDM App for Windows Phone Version: x.x Page 1 Index 1. WELKOM IN MOBIDM... 2 1.1. INTRODUCTIE TOT DE INSTALLATIE...

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Mobile Device Manager Handleiding voor ios

Mobile Device Manager Handleiding voor ios Mobile Device Manager Handleiding voor ios Inhoud 1 Welkom bij Mobile Device Manager 3 1.1 Introductie tot de installatie 3 2 Uitrollen van een ios apparaat 4 2.1 Connectie maken met de server 5 2.2 Downloaden

Nadere informatie

Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet...

Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet... 333 Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet... 18 ios (ipad)... 18 Android... 21 Windows... 21 Smartphone...

Nadere informatie

Starten met bettermarks. Registreren en activeren

Starten met bettermarks. Registreren en activeren Starten met bettermarks Voordat u uw docentenaccount in bettermarks wiskunde en/of rekenen kunt gebruiken, moet u eenmalig een aantal stappen doorlopen. Indien u enkel gaat werken met bettermarks rekenen

Nadere informatie

Mobile Device Manager Handleiding voor Android

Mobile Device Manager Handleiding voor Android Mobile Device Manager Handleiding voor Android Inhoud 1 Welkom bij Mobile Device Manager 3 1.1 Inleiding tot de installatie 3 1.2 Apparaat uitrollen 3 2 Het uitrollen van een apparaat 4 2.1 Ontvangen van

Nadere informatie

Handleiding MobiDM-app

Handleiding MobiDM-app Handleiding MobiDM-app 22-03-2015 2 Handleiding MobiDM App De informatie in dit document kan zonder kennisgeving gewijzigd worden. De in dit document omschreven diensten worden geleverd in het kader van

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

MobiDM App Handleiding voor Android

MobiDM App Handleiding voor Android MobiDM App Handleiding voor Android Deze handleiding beschrijft de installatie en gebruik van de MobiDM App voor Android. Version: x.x Pagina 1 Index 1. WELKOM IN MOBIDM... 2 1.1. INTRODUCTIE TOT DE INSTALLATIE...

Nadere informatie

Handleiding opnieuw initialiseren e-sign. Voor bestaande gebruikers

Handleiding opnieuw initialiseren e-sign. Voor bestaande gebruikers Handleiding opnieuw initialiseren e-sign Voor bestaande gebruikers Voordat u begint met opnieuw initialiseren van e-sign, zult u altijd eerst contact op moeten nemen met de afdeling Betalingsverkeer van

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016

Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016 Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016 Inhoudsopgave 1. Welkom bij Contict Drive!... 2 2. Aan de slag met Contict Drive... 3 2.1 Registreren... 3 2.2 Een Vault aanmaken... 4 2.3 Contict Drive

Nadere informatie

e-sign app voor ios Handleiding voor installatie en gebruik

e-sign app voor ios Handleiding voor installatie en gebruik Handleiding voor installatie en gebruik Inhoud e-sign app installeren en registreren van uw gebruikersprofiel... 3 Opdrachten selecteren en autoriseren... 11 Overige instellingen en opties... 17 2 e-sign

Nadere informatie

MobiDM App handleiding voor ios

MobiDM App handleiding voor ios MobiDM App handleiding voor ios Deze handleiding beschrijft de installatie en gebruik van de MobiDM App voor ios. Version: x.x Pagina 1 Index 1. WELKOM IN MOBIDM... 2 1.1. INTRODUCTIE TOT DE INSTALLATIE...

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

Handleiding inloggen op

Handleiding inloggen op ` Handleiding inloggen op Handleiding Honderdland 241 2676 LV Maasdijk T: 0174-615415 www.veneco.nl Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1 INLOGGEN OP MYEASYOFFICE... 3 1.1 MICROSOFT WINDOWS

Nadere informatie

e-sign app voor Android Handleiding voor installatie en gebruik

e-sign app voor Android Handleiding voor installatie en gebruik Handleiding voor installatie en gebruik Inhoud e-sign app installeren en registreren van uw gebruikersprofiel... 3 Opdrachten selecteren en autoriseren... 10 Overige instellingen en opties... 17 2 e-sign

Nadere informatie

Inhoud... 2 Woord vooraf... 2. Aanmaken wachtwoord voor publiekscatalgus... 3 Aanmaken webaccount voor het lenen van e-books... 4

Inhoud... 2 Woord vooraf... 2. Aanmaken wachtwoord voor publiekscatalgus... 3 Aanmaken webaccount voor het lenen van e-books... 4 Inhoud Inhoud... 2 Woord vooraf... 2 Aanmaken wachtwoord voor publiekscatalgus... 3 Aanmaken webaccount voor het lenen van e-books... 4 E-books uitzoeken... 6 E-books op een e-reader zetten... 9 E-books

Nadere informatie

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 Inhoudsopgave 1 Enterprise Drive installeren...3 2 Enterprise Drive voor de eerste maal opstarten...3 3 Deelnemen aan Spaces (Een uitnodiging

Nadere informatie

Handleiding Telewerken

Handleiding Telewerken Handleiding Telewerken Wat wil je doen? Probleem met Telewerken oplossen Telewerken activeren & installeren Toegang tot Flow vanaf meerdere apparaten en plekken Probleem met Telewerken oplossen Probleem:

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) De eerste keer inloggen Pagina 3 4) Terminal Sessions Pagina 5 5) Gebruik vanaf Apple of Linux systemen

Nadere informatie

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8 Gebruikershandleiding Versie 2.8 november 2012 Inhoud 1 Voor toegang tot Shell Card Online e-invoicing Service... 3 1.1 Inloggen in Shell Card Online... 3 1.2 Wat als u uw wachtwoord bent vergeten... 3

Nadere informatie

Handleiding Inloggen in SIRO

Handleiding Inloggen in SIRO Handleiding Inloggen in SIRO Binnenkort wordt de inlogprocedure van SIRO gewijzigd. Dit betekent dat u voortaan bij het inloggen een extra authenticatiestap moet uitvoeren via Google Authenticator. Zo

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Handleiding ZeelandPas voor acceptanten

Handleiding ZeelandPas voor acceptanten Handleiding ZeelandPas voor acceptanten VERSIE 0.2 DATUM 1 februari 2017 1 ZeelandPas Algemeen Met de ZeelandPas bieden we gasten extra vakantiebeleving door middel van voordeel en vervoer. Een ZeelandPas

Nadere informatie

Secure File Sync - Quick Start Guide

Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync Quick Start Guide 1. Installatie van de applicatie op een computer; 2. Gebruik van de applicatie; 3. Bestanden delen vanuit de applicatie; 4. Gebruik

Nadere informatie

iphone app - Timesheet

iphone app - Timesheet iphone app - Timesheet Timesheet - iphone app Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger

Nadere informatie

HANDLEIDING INLOGGEN OP HDN.NL VERSIE 1.4

HANDLEIDING INLOGGEN OP HDN.NL VERSIE 1.4 HANDLEIDING INLOGGEN OP HDN.NL VERSIE 1.4 1 INLEIDING Om toegang tot de beveiligde persoonlijke omgeving van de HDN website te krijgen (www.hdn.nl), moet uw Internet browser voorzien zijn van een HDN certificaat.

Nadere informatie

HANDLEIDING BEELDBEZOEK PC

HANDLEIDING BEELDBEZOEK PC HANDLEIDING BEELDBEZOEK PC INHOUDSOPGAVE: 1 Installatieproces voor BeeldBezoek op uw pc of laptop... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Aanmaken van gebruiker... 3 1.3 BeeldBezoek registreren... 4 1.4 Contactpersonen

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

DWF Handleiding voor Teams

DWF Handleiding voor Teams Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

ZorgInlogPortaal.nl. Geachte gebruiker, Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0

ZorgInlogPortaal.nl. Geachte gebruiker, Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0 Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0 ZorgInlogPortaal.nl Geachte gebruiker, Er zijn door ons een aantal aanpassingen gedaan in de achterliggende infrastructuur op de Mijn Virtuele schijf omgeving

Nadere informatie

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Bridge Systems BV

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Bridge Systems BV Bridgemate App Informatie voor spelers Bridge Systems BV Bridgemate app Informatie voor spelers Pagina 2 Inhoud Inleiding... 3 De Bridgemate app downloaden... 3 App opstarten en account aanmaken... 4 Inloggen

Nadere informatie

handleiding voor systeem het Management Drives Management Drives systeem Handleiding

handleiding voor systeem het Management Drives Management Drives systeem Handleiding handleiding voor het Management Drives systeem Management Drives systeem Handleiding Met het Management Drives systeem kunt u onder andere Management Drives vragenlijsten versturen, ontvangen en deze zowel

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

Handleiding e-books -Hertogenbosch, Hinthamerstraat 72 versie 1.2 augustus 2014 auteur: K. van Hoof

Handleiding e-books -Hertogenbosch, Hinthamerstraat 72 versie 1.2 augustus 2014 auteur: K. van Hoof Handleiding e-books -Hertogenbosch, Hinthamerstraat 72 versie 1.2 augustus 2014 auteur: K. van Hoof Inhoudsopgave aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 wachtwoord vergeten P. 8-9

Nadere informatie

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. tens@shdh.nl

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. tens@shdh.nl Inleiding Voor u ligt een bundel met snelkaarten. In iedere snelkaart vindt u stap-voor-stap instructies, bijvoorbeeld om in te loggen op Talent & Salaris. Op de volgende pagina is een inhoudsopgave van

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

Handleiding Telewerken Gemeentenet

Handleiding Telewerken Gemeentenet Gemeentenet Versie Datum Aangepast door V1 16-04-2013 Mirjam Braat Copyright Gemeente Oosterhout 2013 Gebruikershandleiding Telewerken via Citrix Receiver Inhoudsopgave 1 Systeemeisen.. 2 Mogelijk verwijderen

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Handleiding Beheer software. Versie 1.4

Handleiding Beheer software. Versie 1.4 Handleiding Beheer software Versie 1.4 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Uw schooladministratiepakket en Basispoort actueel 4 3 Het beheerdeel van de Malmberg software (nieuwe generatie) 5 3.1. Inloggen via

Nadere informatie

Handleiding activatie e-kompas (Betaalmodule) met autorisatierechten. Voor nieuwe gebruikers

Handleiding activatie e-kompas (Betaalmodule) met autorisatierechten. Voor nieuwe gebruikers Handleiding activatie e-kompas (Betaalmodule) met autorisatierechten Voor nieuwe gebruikers Indien u gebruik maakt van Remote Desktop of Citrix: het DFM e-sign programma voor Windows moet geïnstalleerd

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Snel en veilig printen bij Hogeschool Viaa cloudprinting met je smart phone, tablet of computer waar en wanneer jij dat wilt

Snel en veilig printen bij Hogeschool Viaa cloudprinting met je smart phone, tablet of computer waar en wanneer jij dat wilt Pagina 1 van 9 Viaa Cloudprinting Snel en veilig printen bij Hogeschool Viaa cloudprinting met je smart phone, tablet of computer waar en wanneer jij dat wilt Snel en simpel documenten uploaden en printen

Nadere informatie

Handleiding Certificaat installeren

Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

RECORD BANK RECORD BANK MOBILE

RECORD BANK RECORD BANK MOBILE RECORD BANK RECORD BANK MOBILE 1 1. INLEIDING Hebt u een iphone of ipad, een Android smartphone of tablet? Dan bankiert u waar u maar wilt, met de Record Bank Mobile app. Superhandig en volledig gratis!

Nadere informatie

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Inhoud Wat is OneDrive voor Bedrijven?... 2 Eerste aanmelding... 2 OneDrive gebruiken via de webbrowser... 6 Aanmaken van een nieuwe map... 6 Waar ben ik?...

Nadere informatie

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht!

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht! Directie ITS Information and Technology Services HANDLEIDING Thuiswerken met Vetware Deze handleiding beschrijft hoe je vanuit huis toegang kunt krijgen tot Vetware. Het is verdeeld in twee delen; de voorbereiding

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Handleiding nieuwe werkomgeving SOML. Voor Apple MacOSX 10.9

Handleiding nieuwe werkomgeving SOML. Voor Apple MacOSX 10.9 Handleiding nieuwe werkomgeving SOML Voor Apple MacOSX 10.9 Inhoudsopgave 1 Belangrijke gegevens 3 1.1 Inloggegevens 3 1.2 DigiCampuz (digitale werkplek) 3 2 Aan de slag 4 2.1 Printer koppelen 4 2.2 RDP

Nadere informatie

Printen bij het Summa College met Windows 8

Printen bij het Summa College met Windows 8 Auteur(s): Wifa, KaroKaro Handleiding Printen bij het Summa College met Windows 8 Printen In de nieuwe printomgeving, die myprint wordt genoemd, kun je op verschillende manieren printen via het Follow-You

Nadere informatie

Delen van een Arrangement

Delen van een Arrangement Delen van een Arrangement Optie 1: Mail met bijlage. De makkelijkste methode is uiteraard het document te downloaden en vervolgens in zijn geheel als bijlage door te sturen naar andere koorleden. Afhankelijk

Nadere informatie

Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht

Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht Handleiding SNEL STARTEN MET SOFTWARE PLUSPUNT DIGITAAL voor de ict-coördinator en groepsleerkracht 1.1 Uw schooladministratie en Basispoort actueel Om leerkrachten en leerlingen te kunnen laten inloggen

Nadere informatie

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Voor de iphone SHARP CORPORATION April 27, 2012 1 Inhoudsopgave 1 Overzicht... 3 2 Ondersteunde besturingssystemen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3 Installatie

Nadere informatie

Handleiding. NZa-uitwisselportaal. Veilig bestanden uitwisselen

Handleiding. NZa-uitwisselportaal. Veilig bestanden uitwisselen Handleiding NZa-uitwisselportaal Veilig bestanden uitwisselen Handleiding voor relaties van de NZa, versie 5, 22 juni 2016 Inhoud Welkom 4 1. Inloggen 5 1.1 Nieuw account ontvangen 5 1.2 Account deblokkeren

Nadere informatie

MEDSPACE SYNCHRONISATIE

MEDSPACE SYNCHRONISATIE MEDSPACE SYNCHRONISATIE INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 1-Synchroniseren met uw iphone... 5 2-Synchroniseren met uw Android toestel... 12 3-Synchroniseren met Outlook... 15 4-Synchroniseren met uw Windows

Nadere informatie

4.5 Een IP camera toevoegen

4.5 Een IP camera toevoegen 4.5 Een IP camera toevoegen 4.5.1 De IP camera gebruiksklaar maken 1 Draai de antenne vast op de IP camera. 2 Sluit de adapterkabel aan op de IP camera. Steek hierna de stekker van de IP camera in het

Nadere informatie

Plato gebruikershandleiding

Plato gebruikershandleiding Plato gebruikershandleiding Deze handleiding is voor zowel nieuwe installaties van Plato als voor installaties die niet meer werken. Deze handleiding bestaat uit meerdere instructies voor zowel Microsoft

Nadere informatie

Office 365 voor leerlingen

Office 365 voor leerlingen Office 365 voor leerlingen Inleiding Elke leerling van onze school heeft de beschikking over een Office 365 account. Vanaf nu kun je op elke computer ter wereld gebruik maken van Office 365, zolang deze

Nadere informatie

Van Good for Enterprise naar Good Work ios

Van Good for Enterprise naar Good Work ios Van Good for Enterprise naar Good Work ios Inhoud Stap 1: Voorbereiding van de installatie Stap 2: Een back-up maken van jouw documenten Stap 3: Good for Enterprise verwijderen Stap 4: Andere Good-applicaties

Nadere informatie

SOMtoday voor leerlingen

SOMtoday voor leerlingen SOMtoday voor leerlingen 1. ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY Op Altra College wordt gebruik gemaakt van het leerling-informatiesysteem SOM. Hierin wordt alles geregistreerd wat je mentor(-en) en docenten nodig

Nadere informatie

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Medewerker handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit Welkom bij payleven Samen met onze gratis app en uw eigen smartphone of tablet bent u nu klaar om pin- en creditcardbetalingen te accepteren. Hier volgt een uitleg van de verschillende mogelijkheden en

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten 1/13 Groene Hart Diagnostisch Centrum (GHDC) Bleulandweg 3 2803 HG Gouda Telefoon: 0182-570237 E-mail: zelfmeten@ghdc.nl www.trombosedienstgouda.nl

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) Junos Pulse installeren en configureren Pagina 3 4) Een verbinding maken met Junos Pulse Pagina 4 5) Een werkstation op afstand overnemen Pagina 6

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Voortaan kunt u in Intramed OnLine gebruik maken van uw scanner U kunt van deze functionaliteit gebruik maken als u een Basic of Dynamisch account heeft,

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Exchange Online. Versie maart 2014

Handleiding Zakelijk Exchange Online. Versie maart 2014 Handleiding Zakelijk Exchange Online Versie maart 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Inloggen in Zelfservice Cloud 4 2.2 Abonnement selecteren 4 2.3 Eerste gebruiker

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Handleiding ipad. Handleiding voor het gebruik van een ipad voor de gemeente Gouda

Handleiding ipad. Handleiding voor het gebruik van een ipad voor de gemeente Gouda Handleiding ipad Handleiding voor het gebruik van een ipad voor de gemeente Gouda Inleiding Een ipad is geen computer, maar een tablet. Dit betekent dat de gebruikersvriendelijkheid voorop staat, maar

Nadere informatie

Handleiding Portaal Altrecht. https://portaal.altrecht.nl

Handleiding Portaal Altrecht. https://portaal.altrecht.nl Handleiding Portaal Altrecht https://portaal.altrecht.nl 1 Wat is het Altrecht het nieuwe portaal? 3 Eerst een Citrix client installeren 3 Aan welke eisen moet mijn computer voldoen om te kunnen telewerken:

Nadere informatie