Roxio Easy VHS to DVD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Roxio Easy VHS to DVD"

Transcriptie

1 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding

2 ii Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding

3 3 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD In deze handleiding Welkom bij Roxio Easy VHS to DVD 4 Informatie over deze handleiding 4 Installatie van Easy VHS to DVD 5 Video overzetten van VHS-videocassettes naar dvd's 6 Audio overzetten vanaf LP's en cassettes 11 Meer informatie 15 Ondersteuningsopties voor Easy VHS to DVD 16

4 4 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Welkom bij Roxio Easy VHS to DVD Roxio Easy VHS to DVD is de beste oplossing ooit voor het behouden van uw dierbare VHS-opnamen. Met Easy VHS to DVD kunt u eenvoudig video van VHS-videocassettes overzetten naar uw computer en archiveren op dvd's. Met Easy VHS to DVD kunt u ook uw platenverzameling digitaliseren, audio-cd's rippen en branden en schijflabels maken. Informatie over deze handleiding Deze handleiding bevat een overzicht van Easy VHS to DVD zodat u gemakkelijk aan de slag kunt. Hij bevat instructies over hoe u het bijbehorende opnameapparaat gebruikt voor het overzetten van de inhoud van de VHS-videocassettes naar uw computer, en beschrijft de eenvoudigste manier om een dvd te maken. Zie voor uitgebreide informatie over het gebruik van alle functies van Easy VHS to DVD de online Help beschreven in Meer informatie op pagina 15.

5 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Installatie van Easy VHS to DVD 5 Installatie van Easy VHS to DVD De software installeren: 1 Sluit het apparaat Roxio Video Capture USB aan op een USB 2.0-poort op uw computer. 2 Plaats de Easy VHS to DVD-installatieschijf in het schijfstation. Het installatieprogramma wordt automatisch gestart of u kunt dubbelklikken op setup.exe op de schijf. 3 Installeer de programmasoftware aan de hand van de instructies op het scherm. Wanneer het installatieproces is voltooid, kunt u Easy VHS to DVD starten door op het pictogram Easy VHS to DVD op het bureaublad te dubbelklikken. Opmerking In Windows Vista kan bij bepaalde stappen van het installatieproces om uw toestemming worden gevraagd. Verleen in deze gevallen uw toestemming zodat de installatie kan worden voltooid.

6 6 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Video overzetten van VHS-videocassettes naar dvd's Opmerking Video op VHS-videocassettes is met een lagere kwaliteit opgenomen dan we gewend zijn in het digitale videotijdperk en wordt op den duur aangetast. Roxio Easy VHS to DVD zet uw video getrouw over op dvd. De resulterende videokwaliteit van de dvd hangt volledig af van de kwaliteit van het bronmateriaal. VHS-video van lage kwaliteit kan niet worden geconverteerd naar video van hoge kwaliteit door deze naar een dvd over te zetten. Een videorecorder aansluiten op uw computer: 1 Sluit het apparaat Roxio Video Capture USB aan op een USB 2.0-poort op uw computer. Een USB-verlengkabel is meegeleverd.

7 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Video overzetten van VHS-videocassettes naar dvd's 7 2 Sluit de Roxio-adapter aan op het video-opnameapparaat, zoals wordt weergegeven in de onderstaande afbeelding. 3 Verbind met behulp van de 3 RCA-kabel van uw videorecorder de video-lijnuitgang op uw videorecorder met een van de twee videostekkers op de Roxio-adapter. (De kabel is niet meegeleverd met Easy VHS to DVD.) Welke connector moet worden gebruikt? Afhankelijk van de videorecorder kunt u de samengestelde-videoaansluiting (de gele stekker) of de S-videoaansluiting van hogere kwaliteit (de enkelvoudige, zwarte stekker) gebruiken. Indien mogelijk is het raadzaam S-Video te gebruiken.

8 8 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding 4 Behalve de videoaansluiting hierboven, moet u ook de twee audio-lijnuitgangen op uw videorecorder verbinden met de audioadapter op uw Roxio USB-opnameapparaat, zoals in de afbeelding hieronder wordt aangegeven. Een dvd maken: 1 Start Easy VHS to DVD door op het pictogram Easy VHS to DVD op het bureaublad te dubbelklikken. Selecteer de projectcategorie Video - Films en klik op Plug & Burn. 2 Plaats een lege dvd in het dvd-station.

9 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Video overzetten van VHS-videocassettes naar dvd's 9 3 Selecteer onder Productieopties instellen de optie Geen menu. 4 Kies het dvd-station uit de keuzelijst Station. 5 Selecteer Dvd als het schijftype. 6 Klik op Volgende. 7 Selecteer USB 2861 Device in de keuzelijst Vastlegapparaat.

10 10 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding 8 Spoel de VHS-videocassette vooruit of terug naar de positie vanaf waar u wilt opnemen. 9 Druk op de knop Afspelen op uw videorecorder. 10 Klik op Nu vastleggen. U kunt de hele cassette opnemen of de opname op elk gewenst moment stoppen door te klikken op de knop Stoppen. U neemt diverse secties van de cassette op een enkele schijf op door de opname op het gewenste punt te stoppen en stap 8 t/m 10 te herhalen. 11 Klik op Voltooien wanneer de gewenste video is vastgelegd. Het dialoogvenster Project branden wordt geopend en de schijf wordt gemaakt. 12 Klik op OK wanneer beide voortgangsbalken 100% bereiken. 13 Werp de schijf uit.

11 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Audio overzetten vanaf LP's en cassettes 11 Audio overzetten vanaf LP's en cassettes Sluit uw audiosysteem aan op de computer: U begint door uw audiosysteem aan te sluiten op de computer met behulp van het apparaat Video Capture USB dat bij Easy VHS to DVD is meegeleverd. De onderstaande afbeelding geeft een doorsnee installatie weer. 1 Sluit het apparaat Roxio Video Capture USB aan op een USB 2.0-poort op uw computer. Een optionele USB-verlengkabel is meegeleverd.

12 12 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding 2 Sluit de Roxio-adapter aan op het opnameapparaat. 3 Sluit de audiospeler aan op de grote tweepinsstekker met de kabels die met de speler zijn geleverd. (De kabels die vereist zijn om het audiosysteem aan te sluiten op de Roxio-adapter zijn niet meegeleverd bij Easy VHS to DVD.)

13 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Audio overzetten vanaf LP's en cassettes 13 LP's en banden digitaliseren: 1 Start Easy VHS to DVD door op het pictogram Easy VHS to DVD te dubbelklikken op het bureaublad. 2 Selecteer de projectcategorie Muziek - Audio en klik op LP's en banden digitaliseren. 3 Selecteer in de keuzelijst Vastleggen vanuit de optie Lijn (3-USB 2861 Device). 4 Selecteer in het vak Invoer het audio-invoerkanaal. Opmerking Onder het besturingssysteem Windows Vista is het vak Invoer niet beschikbaar. 5 U optimaliseert het opnamevolume door een luid gedeelte van de audio van uw audiobron af te spelen en te klikken op Auto. 6 Stel de LP of cassette opnieuw in op een positie net voor het punt waar u de opname wilt starten en start met afspelen. 7 Klik in Easy VHS to DVD op Opnemen ( ) om het opnemen te starten. 8 Na afloop van de opname klikt u op Stoppen. ( ) 9 Klik op Volgende.

14 14 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding 10 Er verschijnen hulpmiddelen waarmee u de audio-opnamen kunt identificeren en verbeteren. Klik op Help als u meer wilt weten over deze hulpmiddelen. 11 Klik op Volgende wanneer u klaar bent om de opnamen op een cd te branden. De audiobestanden op een cd branden: 1 Selecteer de tracks die u wilt uitvoeren. 2 Plaats een lege cd in uw recorder en klik in het taakgebied op Audio-cd branden. 3 Selecteer de recorder in het dialoogvenster Brandinstelling. 4 Klik op OK om de schijf te branden. Opmerking Klik op Help in het dialoogvenster Brandinstelling voor meer informatie over de beschikbare opties voor het branden op schijf.

15 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Meer informatie 15 Meer informatie Deze handleiding bevat een overzicht van Easy VHS to DVD zodat u gemakkelijk aan de slag kunt. Zie voor uitgebreide informatie over het gebruik van alle functies van Easy VHS to DVD, zie de online Help die hieronder wordt beschreven. Online Help De meeste Easy VHS to DVD onderdelen bevatten een apart Help-bestand met stap-voor-stap-procedures en antwoorden op veelgestelde vragen. Gebruik het Help-menu om Help te openen. Als u contextgevoelige Help wilt bekijken voor de activiteit die u op dat moment uitvoert, drukt u op F1. Roxio online ondersteuning Als u de antwoorden op uw vragen niet in de online Help of in deze handleiding kunt vinden, kunt u de meest recente informatie op onze website vinden. Ga naar

16 16 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Ondersteuningsopties voor Easy VHS to DVD Onbeperkte zelfhulpopties Roxio biedt allerlei zelfhulpmiddelen zoals onze Virtual Agent, een doorzoekbare kennisbasis van ondersteuningsartikelen met tips voor het oplossen van problemen plus zelfstudies waarmee u maximaal gebruik kunt maken van uw Roxio-producten. Bezoek de ondersteuningswebsite van Roxio voordat u telefonisch of via contact met ons opneemt. Hier vindt u antwoorden op het merendeel van uw vragen: Alternatieve ondersteuningsopties Alternatieve ondersteuningsopties zoals ondersteuning via of telefoon zijn mogelijk beschikbaar voor uw Roxio-product op beperkte basis of tegen betaling. Bezoek onze website op om te zien welke opties er beschikbaar zijn voor uw product. Voordat u contact opneemt met Roxio Als u geen antwoord op uw vraag vindt in de online Help of op de ondersteuningswebsite van Roxio, kunt u ervoor kiezen contact met ons op te nemen via of telefoon. Ga naar voor nuttige stappen die u kunt ondernemen voordat u contact met ons opneemt. Contact opnemen met Roxio Meldt u aan op de webportal voor klanten om een aanvraag voor assistentie in te dienen of om contactinformatie voor uw locatie te vinden. U vindt het webportaal voor klanten op

17 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Juridische informatie 17 Juridische informatie Copyright Sonic Solutions. Alle rechten voorbehouden. Roxio Easy VHS to DVD, Roxio Creator 2009, Roxio Easy Media Creator, Easy CD & DVD Creator, Easy CD & DVD Burning, WinOnCD, Retrieve, DLA, Music Disc Creator, MyDVD, Backup MyPC, Disc Copier, Label Creator, Sound Editor, Creator Classic, JUST!BURN, WOCBlock, CinePlayer, Roxio Updater, Media Manager, VideoWave, PhotoSuite, Roxio Easy DVD Copy, DVD Info Pro, Disc Image Loader, Easy Audio Capture, RecordNow!, DMX, CineMagic, Drag-to-Disc, Roxio Backup, Media Import, Disc & Device Utility, Express Labeler, Slideshow Assistant, Multi Photo Enhance, Panorama-assistent, Foto- assistent en alle opmaakprofielen en sjablonen zijn auteursrechtelijk en door internationale verdragen beschermd. Ongeautoriseerde reproductie of distributie van deze programma's, geheel of gedeeltelijk, kan leiden tot zware civiele en strafrechtelijke straffen en zal gerechtelijk worden vervolgd tot de wettelijk toegestane maximumstraf. Het gebruik van deze producten is onder voorbehoud van acceptatie van de licentieovereenkomst die bij dit product is inbegrepen. Sonic, Sonic Solutions, Roxio, the burning disc logo, Roxio Creator, Roxio Easy Media Creator, WinOnCD, PhotoSuite, VideoWave, the burning CD logo, Easy CD & DVD Creator, Easy CD & DVD Burning, Disc Copier, MyDVD, Creator Classic, JUST!BURN, Easy DVD Copy, BackUp MyPC, CinePlayer, RecordNow! en Drag-to-Disc zijn handelsmerken van Sonic Solutions, die mogelijk in bepaalde rechtsgebieden zijn gedeponeerd. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars. DE VOLGENDE PUNTEN ZIJN GEDEELTELIJK OF IN ZIJN TOTAAL VAN TOEPASSING OP DIT PRODUCT: Gedeeltes van de software worden geleverd door Apple Computer, Inc. Copyright 2004 Apple Computer, Inc. DivX en het logo van DivX zijn gedeponeerde handelsmerken van DivXNetworks, Inc. in de VS en andere landen. MPEG Layer-3- en mp3pro-audiocoderingstechnologie onder licentie verstrekt door Coding Technologies, Fraunhofer IIS en THOMSON.

18 18 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Gedeelten maken gebruik van Microsoft Windows Media Technologies. Copyright Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Windows Media en het logo van Windows zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. VST Plug-in Technology van Steinberg Copyright 2004 Steinberg Media Technologies AG. Steinberg is een gedeponeerd handelsmerk van Steinberg Soft- und Hardware GmbH. Bepaalde digitale inhoud Hemera* Technologies Inc. Alle rechten voorbehouden. *Handelsmerk van Hemera Technologies Inc. Ogg Vorbis audiocompressietechnologie verschaft met toestemming van de Xiph.Org Foundation. libfishsound Copyright (C) 2003, 2004 Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) Australië DEZE SOFTWARE WORDT ZONDER GARANTIE VERSCHAFT DOOR DE HOUDERS VAN HET COPYRIGHT EN CONTRIBUANTEN, EN ALLE UITDRUKKELIJKE OF STILZWIJGENDE GARANTIES, INCLUSIEF MAAR NIET BEPERKT TOT STILZWIJGENDE GARANTIES VAN VERKOOPBAARHEID OF GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL, WORDEN HIERBIJ VAN DE HAND GEWEZEN. IN GEEN GEVAL ZIJN DE ORGANISATIE OF DE CONTRIBUANTEN AANSPRAKELIJK VOOR DIRECTE, INDIRECTE, INCIDENTELE, SPECIALE, BIJKOMENDE OF VERVOLGSCHADE (INCLUSIEF MAAR NIET BEPERKT TOT HET LEVEREN VAN VERVANGENDE GOEDEREN OF SERVICES, VERLIES VAN GEBRUIK, GEGEVENS OF WINST OF BEDRIJFSONDERBREKING) ONGEACHT HOE DEZE SCHADE IS VEROORZAAKT EN ONGEACHT DE AANSPRAKELIJKHEIDSGROND DIE WORDT AANGEVOERD, OF DIT NU DOOR NIET-NAKOMING VAN HET CONTRACT, STRENGE AANSPRAKELIJKHEID OF BEDROG IS (INCLUSIEF NALATIGHEID OF OP ANDERE WIJZE) DIE VOORTVLOEIT OP WELKE MANIER DAN OOK UIT HET GEBRUIK VAN DEZE SOFTWARE, ZELFS ALS ZE OP DE HOOGTE ZIJN GESTELD VAN DE MOGELIJKHEID VAN DERGELIJKE SCHADE libvorbis and libogg

19 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Juridische informatie 19 Copyright (C) Xiph.org Foundation DEZE SOFTWARE WORDT ZONDER GARANTIE VERSCHAFT DOOR DE HOUDERS VAN HET COPYRIGHT EN CONTRIBUANTEN, EN ALLE UITDRUKKELIJKE OF STILZWIJGENDE GARANTIES, INCLUSIEF MAAR NIET BEPERKT TOT STILZWIJGENDE GARANTIES VAN VERKOOPBAARHEID OF GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL, WORDEN HIERBIJ VAN DE HAND GEWEZEN. IN GEEN GEVAL ZIJN DE BESTUURSLEDEN OF DE CONTRIBUANTEN AANSPRAKELIJK VOOR DIRECTE, INDIRECTE, INCIDENTELE, SPECIALE, BIJKOMENDE OF VERVOLGSCHADE (INCLUSIEF MAAR NIET BEPERKT TOT HET LEVEREN VAN VERVANGENDE GOEDEREN OF SERVICES, VERLIES VAN GEBRUIK, GEGEVENS OF WINST OF BEDRIJFSONDERBREKING) ONGEACHT HOE DEZE SCHADE IS VEROORZAAKT EN ONGEACHT DE AANSPRAKELIJKHEIDSGROND DIE WORDT AANGEVOERD, OF DIT NU DOOR NIET-NAKOMING VAN HET CONTRACT, STRENGE AANSPRAKELIJKHEID OF BEDROG IS (INCLUSIEF NALATIGHEID OF OP ANDERE WIJZE) DIE VOORTVLOEIT OP WELKE MANIER DAN OOK UIT HET GEBRUIK VAN DEZE SOFTWARE, ZELFS ALS ZE OP DE HOOGTE ZIJN GESTELD VAN DE MOGELIJKHEID VAN DERGELIJKE SCHADE libflac and libflac Copyright (C) 2000,2001,2002,2003,2004 Josh Coalson DEZE SOFTWARE WORDT ZONDER GARANTIE VERSCHAFT DOOR DE HOUDERS VAN HET COPYRIGHT EN CONTRIBUANTEN, EN ALLE UITDRUKKELIJKE OF STILZWIJGENDE GARANTIES, INCLUSIEF MAAR NIET BEPERKT TOT STILZWIJGENDE GARANTIES VAN VERKOOPBAARHEID OF GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL, WORDEN HIERBIJ VAN DE HAND GEWEZEN. IN GEEN GEVAL ZIJN DE STICHTING OF DE CONTRIBUANTEN AANSPRAKELIJK VOOR DIRECTE, INDIRECTE, INCIDENTELE, SPECIALE, BIJKOMENDE OF VERVOLGSCHADE (INCLUSIEF MAAR NIET BEPERKT TOT HET LEVEREN VAN VERVANGENDE GOEDEREN OF SERVICES, VERLIES VAN GEBRUIK, GEGEVENS OF WINST OF BEDRIJFSONDERBREKING) ONGEACHT HOE DEZE SCHADE IS VEROORZAAKT EN ONGEACHT DE AANSPRAKELIJKHEIDSGROND DIE WORDT AANGEVOERD, OF DIT NU DOOR NIET-NAKOMING VAN HET CONTRACT, STRENGE AANSPRAKELIJKHEID OF BEDROG IS (INCLUSIEF NALATIGHEID OF OP ANDERE WIJZE) DIE VOORTVLOEIT OP WELKE MANIER DAN OOK UIT HET GEBRUIK VAN DEZE SOFTWARE, ZELFS ALS ZE OP DE HOOGTE ZIJN GESTELD VAN DE MOGELIJKHEID VAN DERGELIJKE SCHADE dsfoggdemux, dsfoggmux, dsfvorbisdecoder, dsfvorbisencoder.dll, dsfnativeflacsource, dsfflacdecoder, dsfflacencoder, libooogg, liboooggseek

20 20 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Copyright (C) Zentaro Kavanagh DEZE SOFTWARE WORDT ZONDER GARANTIE VERSCHAFT DOOR DE HOUDERS VAN HET COPYRIGHT EN CONTRIBUANTEN, EN ALLE UITDRUKKELIJKE OF STILZWIJGENDE GARANTIES, INCLUSIEF MAAR NIET BEPERKT TOT STILZWIJGENDE GARANTIES VAN VERKOOPBAARHEID OF GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL, WORDEN HIERBIJ VAN DE HAND GEWEZEN. IN GEEN GEVAL ZIJN DE ORGANISATIE OF DE CONTRIBUANTEN AANSPRAKELIJK VOOR DIRECTE, INDIRECTE, INCIDENTELE, SPECIALE, BIJKOMENDE OF VERVOLGSCHADE (INCLUSIEF MAAR NIET BEPERKT TOT HET LEVEREN VAN VERVANGENDE GOEDEREN OF SERVICES, VERLIES VAN GEBRUIK, GEGEVENS OF WINST OF BEDRIJFSONDERBREKING) ONGEACHT HOE DEZE SCHADE IS VEROORZAAKT EN ONGEACHT DE AANSPRAKELIJKHEIDSGROND DIE WORDT AANGEVOERD, OF DIT NU DOOR NIET-NAKOMING VAN HET CONTRACT, STRENGE AANSPRAKELIJKHEID OF BEDROG IS (INCLUSIEF NALATIGHEID OF OP ANDERE WIJZE) DIE VOORTVLOEIT OP WELKE MANIER DAN OOK UIT HET GEBRUIK VAN DEZE SOFTWARE, ZELFS ALS ZE OP DE HOOGTE ZIJN GESTELD VAN DE MOGELIJKHEID VAN DERGELIJKE SCHADE.

21 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Juridische informatie 21 Geluidseffect-engine onder licentie verstrekt door Algorithmix. 'Dolby' en het dubbele-d symbool zijn handelsmerken van Dolby Laboratories. Dit product bevat één of meer programma's die beschermd zijn door internationale en Amerikaanse auteursrechten als ongepubliceerde werken. Ze zijn vertrouwelijk en eigendom van Dolby Laboratories. Reproductie of publicatie, geheel of gedeeltelijk, of productie van hieruit afgeleide werken zonder uitdrukkelijke toestemming van Dolby Laboratories is verboden. Copyright van Dolby Laboratories, Inc. Alle rechten voorbehouden. Geproduceerd onder licentie van Dolby Laboratories. De TWAIN-toolkit wordt gedistribueerd zonder garanties. De ontwikkelaars en distributeurs van de TWAIN-toolkit doen uitdrukkelijk afstand van alle stilzwijgende, uitdrukkelijke of statutaire garanties, inclusief, zonder beperking, stilzwijgende garanties van verkoopbaarheid, het geen inbreuk maken op rechten van derden en geschiktheid voor een bepaald doel. De ontwikkelaars noch de distributeurs zijn verantwoordelijk voor schade, rechtstreeks, indirect, speciaal, incidenteel of gevolgschade die voortkomt uit de reproductie, modificatie of distributie of ander gebruik van de TWAIN-toolkit. Muziekherkenningstechnologie en verwante gegevens worden verschaft door Gracenote. Gracenote is de industrienorm voor muziekherkenningstechnologie en verwante inhoud. Zie voor meer informatie Cd- en muziekverwante gegevens van Gracenote, Inc., copyright 2006 Gracenote. Gracenote Software, copyright 2006 Gracenote. Dit product en deze service vallen mogelijk onder een of meer van de volgende Amerikaanse patenten: #5,987,525; #6,061,680; #6,154,773, #6,161,132, #6,230,192, #6,230,207, #6,240,459, #6,330,593 en andere patenten verstrekt of aangevraagd. Bepaalde diensten geleverd onder licentie van Open Globe, Inc. voor Amerikaans patent: #6,304,523. Gracenote, het logo en logotype van Gracenote en CDDB zijn gedeponeerde handelsmerken van Gracenote. Muziek-ID en het logo "Powered by Gracenote" zijn handelsmerken van Gracenote.

22 22 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Zie voor meer informatie over het gebruik van de Gracenote-service: Gedeelten vallen onder Copyright 1997, Chris Losinger Gedeelten van dit product zijn gemaakt met LEADTOOLS , LEAD Technologies, Inc. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN. Product omvat de 3ivx Filter Suite. Copyright 3ivx Technologies Pty. Ltd., , Alle rechten voorbehouden. 3ivx is een internationaal handelsmerk. Een gedeelte van de digitale inhoud is geleverd door Digital Vision. Een aantal sjablonen en beelden: 2004 ArtBuilders. Een gedeelte van de audio-inhoud geleverd door Darklab Sound. Een gedeelte van de audio-inhoud is geleverd door Todor Kobakov van spineproductions.net. Bepaalde inhoud met toestemming van Artbeats. Bepaalde digitale afbeeldingsinhoud 2006 Jupiterimages Corporation. Alle rechten voorbehouden. Bepaalde audio-inhoud 2006 Ian Nieman Music. Alle rechten voorbehouden. Gedeelten vallen onder het Copyright Intel Corporation.

23 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Juridische informatie 23 Dit product maakt gebruik van de LAME MP3-coderingsbibliotheek (de "Bibliotheek"). De Bibliotheek is onder licentie verstrekt onder de "GNU Library General Public License", versie 2, Voor een exemplaar van de volledige bijbehorende broncode die door een machine kan worden afgelezen voor de Bibliotheek, stuurt u een aanvraag naar Sonic Solutions, 101 Rowland, Suite 110, Novato, CA 94945, USA Attn: Legal Department. Er worden kosten in rekening gebracht voor de verwerking en verzending. DIT PRODUCT WORDT ONDER LICENTIE VERSTREKT KRACHTENS DE "MPEG-4 VISUAL PATENT PORTFOLIO LICENSE" VOOR PERSOONLIJK EN NIET-COMMERCIEEL GEBRUIK OP BASIS WAARVAN EEN CONSUMENT (i) VIDEO MAG CODEREN IN OVEREENSTEMMING MET DE MPEG-4 VISUAL STANDARD ("MPEG-4 VIDEO") EN/OF (ii) MPEG-4 VIDEO MAG DECODEREN DIE IS GECODEERD DOOR EEN CONSUMENT IN HET KADER VAN EEN PERSOONLIJKE EN NIET-COMMERCIËLE ACTIVITEIT EN/OF DIE IS VERKREGEN BIJ EEN VIDEOLEVERANCIER DIE ONDER LICENTIE VAN MPEG LA MPEG-4 VIDEO MAG VERSTREKKEN. ER WORDT GEEN LICENTIE VERLEEND, UITDRUKKELIJK OF STILZWIJGEND, VOOR WELK ANDER GEBRUIK DAN OOK. EXTRA INFORMATIE INCLUSIEF INFORMATIE OVER GEBRUIK VOOR RECLAME-, INTERNE EN COMMERCIËLE DOELEINDEN EN LICENTIES KAN WORDEN VERKREGEN VAN MPEG LA, LLC. ZIE PSP is een gedeponeerd handelsmerk van Sony Computer Entertainment en Memory Stick is een handelsmerk van Sony Corporation. Het merkteken en de logo's van Bluetooth zijn eigendom van Bluetooth SIG, Inc., en elk gebruik van deze merktekens door Sonic Solutions is onder licentie. Andere handelsmerken en -namen zijn die van hun respectievelijke eigenaren. TiVo en het TiVo-logo zijn gedeponeerde handelsmerken van TiVo Inc. of van hun dochterbedrijven. Dit product wordt beschermd door bepaalde intellectuele eigendomsrechten van Microsoft Corporation. Het gebruiken of distribueren van deze technologie zonder dit product is niet toegestaan zonder een licentie van Microsoft of van een geautoriseerd dochterbedrijf van Microsoft. Windows voorinstallatie-omgeving. De applicaties voor herstel die bij dit product horen, gebruiken mogelijk de Microsoft Windows voorinstallatie-omgevingsoftware van Microsoft Corporation ("WinPE"). De WinPE software die in deze software is opgenomen, mag uitsluitend worden gebruikt voor opstarten, diagnose, installatie, terugzetten, installatie, configuratie, testen of hersteldoeleinden. OPMERKING: DEZE SOFTWARE IS VOORZIEN VAN EEN BEVEILIGINGSFUNCTIE DIE NA 24 UUR CONTINU GEBRUIK, ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING, UW COMPUTER OPNIEUW OPSTART. WinPE mag niet worden gebruikt als een besturingssysteem voor algemene doeleinden of ter vervanging van een volledig functionerende versie van welk besturingssysteem dan ook. Het gebruik van WinPE is "in huidige staat".

24 24 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Wijzigingen Het materiaal in dit document dient slechts ter informatie en kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Hoewel bij het samenstellen van dit document alle redelijke zorgvuldigheid is betracht, wijst Sonic Solutions alle aansprakelijkheid af die voortvloeit uit fouten of omissies in dit document, of uit het gebruik van de informatie in dit document. Sonic Solutions behoudt zich het recht voor om onbeperkt wijzigingen in het ontwerp van het product door te voeren zonder kennisgeving aan de gebruikers daarvan. Afwijzing Met dit product kunt u materiaal reproduceren waarvoor u het copyright bezit of toestemming van de copyrighthouder hebt gekregen. Als u het copyright niet bezit of geen toestemming van de copyrighthouder hebt gekregen om dergelijk materiaal te kopiëren, overtreedt u mogelijk de copyrightwetgeving. Hierop kunnen boetes en andere sancties staan. Als u niet zeker weet wat uw rechten zijn, raadpleeg dan een juridisch adviseur. Dit product is mogelijk beschermd door één of meer patenten die staan vermeld op

Switch Smartphones. Gebruikershandleiding

Switch Smartphones. Gebruikershandleiding Switch Smartphones Gebruikershandleiding SWD-1789441-1107023436-006 Inhoudsopgave Van smartphone wisselen... 2 Informatie over het overschakelen naar een andere smartphone... 2 Processtroom: van BlackBerry-smartphone

Nadere informatie

Kaspersky Small Office Security 2 Installatiegids

Kaspersky Small Office Security 2 Installatiegids Kaspersky Small Office Security 2 Installatiegids PROGRAMMAVERSIE: 9.1 Geachte gebruiker! Hartelijk dank voor uw keuze van ons product. We hopen dat u deze documentatie nuttig vindt en dat deze u een antwoord

Nadere informatie

Handleiding Nero Video

Handleiding Nero Video Handleiding Nero Video Informatie over copyright en handelsmerken Dit document en alle zich daarin bevindende inhoud zijn onderworpen aan en beschermd door internationaal auteursrecht en andere intellectuele-eigendomsrechten,

Nadere informatie

Snel op weg BlackBerry Bold 9000 Smartphone

Snel op weg BlackBerry Bold 9000 Smartphone Snel op weg BlackBerry Bold 9000 Smartphone MAT-18896-006 Rev. 002 PRINTSPEC-016 SWD-395636-0627020753-006 RBT71UW Inhoudsopgave Welkom bij BlackBerry...3 Uw toestel instellen...5 De SIM-kaart en batterij

Nadere informatie

Snel op weg BlackBerry Storm 9500 Smartphone

Snel op weg BlackBerry Storm 9500 Smartphone Snel op weg BlackBerry Storm 9500 Smartphone MAT-23037-006 PRINTSPEC-016 SWD-468881-1203041523-006 RCC51UW Inhoudsopgave Welkom bij BlackBerry...5 Uw toestel instellen...7 De SIM-kaart en batterij plaatsen...7

Nadere informatie

Memory Stick USB Reader/Writer

Memory Stick USB Reader/Writer 3-268-115-42(1) Memory Stick USB Reader/Writer Gebruiksaanwijzing MSAC-US40 Nederlands Lees alvorens het apparaat in gebruik te nemen deze handleiding aandachtig door en bewaar ze als naslagwerk. Kennisgeving

Nadere informatie

Snel op weg BlackBerry Curve 8900 Smartphone

Snel op weg BlackBerry Curve 8900 Smartphone Snel op weg BlackBerry Curve 8900 Smartphone MAT-20488-006 PRINTSPEC-016 SWD-475706-1010025218-006 RBZ41GW Inhoudsopgave Welkom bij BlackBerry...3 Uw toestel instellen...5 De SIM-kaart en batterij plaatsen...5

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Copyright 2006 Seiko Epson Corporation. Alle rechten voorbehouden. NPD2339-00 Inhoudsopgave Auteursrechten en handelsmerken Hoofdstuk 1 Inleiding Kenmerken...............................................................

Nadere informatie

Meer informatie BlackBerry Bold 9700 Smartphone

Meer informatie BlackBerry Bold 9700 Smartphone Meer informatie BlackBerry Bold 9700 Smartphone MAT-26531-006 Rev. 002 PRINTSPEC-059 SWD-925656-1030033518-006 RCM71UW/RCN71UW Inhoudsopgave Welkom bij BlackBerry...5 Informatie over het plaatsen van een

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEI DING

GEBRUIKERSHANDLEI DING Kaspersky Anti-Virus 2011 GEBRUIKERSHANDLEI DING P R O G R A M M A V E R S I E : 1 1. 0 C R I T I C A L F I X 1 Geachte gebruiker! Hartelijk dank voor uw keuze van ons product. We hopen dat u deze documentatie

Nadere informatie

Nero Disc to Device 2

Nero Disc to Device 2 Nero Disc to Device Informatie over copyright en handelsmerken Dit document en alle zich daarin bevindende inhoud zijn onderworpen aan en beschermd door internationaal auteursrecht en andere intellectuele-eigendomsrechten,

Nadere informatie

Software op uw Sony notebook. PCG-FX serie

Software op uw Sony notebook. PCG-FX serie N Software op uw Sony notebook PCG-FX serie Lees eerst dit Lees eerst dit Opmerking Dit product bevat zowel software waarop Sony een gebruiksrecht verleent als software waarop een gebruiksrecht wordt verleend

Nadere informatie

KORTE HANDLEIDING VOOR NOKIA PC SUITE 5.8. Copyright 2002-2004 Nokia. Alle rechten voorbehouden. 1/22

KORTE HANDLEIDING VOOR NOKIA PC SUITE 5.8. Copyright 2002-2004 Nokia. Alle rechten voorbehouden. 1/22 KORTE HANDLEIDING VOOR NOKIA PC SUITE 5.8 1/22 Copyright 2002-2004 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Inhoudsopgave 1. INLEIDING...4 2. SYSTEEMVEREISTEN...6 3. EEN COMPATIBELE TELEFOON EN EEN COMPATIBELE

Nadere informatie

Quark License Administrator 4.01 in vogelvlucht

Quark License Administrator 4.01 in vogelvlucht Quark License Administrator 4.01 in vogelvlucht VERANTWOORDING 2006 Quark Inc. en Quark Media House Sàrl, Zwitserland wat betreft de inhoud en vormgeving van dit materiaal. Alle rechten voorbehouden. 2000

Nadere informatie

Handleiding Nero BackItUp

Handleiding Nero BackItUp Handleiding Nero BackItUp Informatie over copyright en handelsmerken Dit document en alle zich daarin bevindende inhoud zijn onderworpen aan en beschermd door internationaal auteursrecht en andere intellectuele-eigendomsrechten,

Nadere informatie

Handleiding bizhub C35P

Handleiding bizhub C35P Handleiding bizhub C35P A0VD-9581-12Q Dank u Wij danken u voor de aanschaf van een bizhub C35P. U hebt een zeer goede keuze gemaakt. Uw bizhub C35P is speciaal ontworpen voor optimale prestaties in Windows-,

Nadere informatie

ImageMate 12-in-1 lezer/schrijver Gebruiksaanwijzing

ImageMate 12-in-1 lezer/schrijver Gebruiksaanwijzing ImageMate 12-in-1 lezer/schrijver Gebruiksaanwijzing Modelnummer SDDR-89 Beschrijving van het product Multi-Function Hi-Speed USB 2.0 lezer/schrijver voor CompactFlash Type I/II, SD TM, minisd TM, MultiMediaCard

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Nero Recode. www.nero.com

Gebruikershandleiding. Nero Recode. www.nero.com Gebruikershandleiding Nero Recode www.nero.com Copyright en handelsmerken De gebruikershandleiding bij Nero Recode 2 en de Nero Recode 2-software zijn beschermd door middel van copyright en zijn eigendom

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SONY VAIO PCG-FX404 http://nl.yourpdfguides.com/dref/4331942

Uw gebruiksaanwijzing. SONY VAIO PCG-FX404 http://nl.yourpdfguides.com/dref/4331942 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Gebruiksrechtovereenkomst Western Digital

Gebruiksrechtovereenkomst Western Digital Gebruiksrechtovereenkomst Western Digital BELANGRIJK - LEES DIT DOCUMENT ZORGVULDIG DOOR. SECTIE 10 VAN DIT DOCUMENT BEVAT EEN BINDENDE ARBITRAGEBEPALING VOOR DE INDIVIDUELE OPLOSSING VAN HET GESCHIL EN

Nadere informatie

Als u updates of supplementen direct van Microsoft ontvangt, is niet de fabrikant of installateur, maar Microsoft de licentiegever.

Als u updates of supplementen direct van Microsoft ontvangt, is niet de fabrikant of installateur, maar Microsoft de licentiegever. LICENTIEVOORWAARDEN VOOR MICROSOFT-SOFTWARE WINDOWS 7 PROFESSIONAL Deze licentiebepalingen zijn een overeenkomst tussen u en de computerfabrikant die de software bij de computer levert, of de installateur

Nadere informatie

Handleiding van de computertoepassingen

Handleiding van de computertoepassingen 2-672-704-41(1) Aan de slag 6 Handleiding van de computertoepassingen DCR-SR100/SR90E/ SR100E DVD branden met één druk op een toets Beelden kopiëren naar/ weergeven op een computer Een DVD maken met bewerkte

Nadere informatie

Handleiding Nero BackItUp

Handleiding Nero BackItUp Handleiding Nero BackItUp Informatie over copyright en handelsmerken Informatie over copyright en handelsmerken Dit document, evenals de hierin beschreven software, wordt geleverd als licentie en mag alleen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding 1 2011 Alle rechten voorbehouden Acer ICONIA TAB Gebruikershandleiding Model: A500 Eerste uitgave: 03/2011 Acer ICONIA TAB Modelnummer: Serienummer: Aankoopdatum: Plaats van aankoop:

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR SOFTWARE-INSTALLATIE EN USB-AANSLUITING

HANDLEIDING VOOR SOFTWARE-INSTALLATIE EN USB-AANSLUITING NEDERLANDS HANDLEIDING VOOR SOFTWARE-INSTALLATIE EN USB-AANSLUITING LYT1085-004A COPYRIGHT 2003 VICTOR COMPANY OF JAPAN, LTD. JVC SOFTWARE GEBRUIKSRECHTOVEREENKOMST M3D7/D3/D1 Gedrukt in Japan 0103-FO-ID-VP

Nadere informatie

Symantec Enterprise Vault

Symantec Enterprise Vault Symantec Enterprise Vault Handleiding voor gebruikers van Microsoft Outlook 2010/2013 10.0 Beperkte Outlook-invoegtoepassing Symantec Enterprise Vault: Handleiding voor gebruikers van Microsoft Outlook

Nadere informatie

Gebruikershandleiding bij Norton Ghost

Gebruikershandleiding bij Norton Ghost Norton Ghost Gebruikershandleiding bij Norton Ghost De in dit boek beschreven software wordt verstrekt onder een licentieovereenkomst en mag uitsluitend worden gebruikt in overeenstemming met de voorwaarden

Nadere informatie

PORSCHE DESIGN MOBILE DRIVE GEBRUIKERSHANDLEIDING

PORSCHE DESIGN MOBILE DRIVE GEBRUIKERSHANDLEIDING PORSCHE DESIGN MOBILE DRIVE GEBRUIKERSHANDLEIDING KLIK HEIR OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT DE ACTUELE ONLINE VERSIE van dit document voor de meest recente inhoud en functies zoals uitbreidbare illustraties,

Nadere informatie

Handleiding Nero BackItUp

Handleiding Nero BackItUp Handleiding Nero BackItUp Informatie over copyright en handelsmerken Informatie over copyright en handelsmerken Dit document, evenals de hierin beschreven software, wordt geleverd als licentie en mag alleen

Nadere informatie

Leesmij bij QuarkXPress 8.1

Leesmij bij QuarkXPress 8.1 Leesmij bij QuarkXPress 8.1 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Leesmij bij QuarkXPress 8.1...4 Systeemeisen...5 Mac OS...5 Windows...5 Installeren: Mac OS...7 Een stille installatie uitvoeren...7 De stille installatie

Nadere informatie