Roxio Easy VHS to DVD

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Roxio Easy VHS to DVD"

Transcriptie

1 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding

2 ii Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding

3 3 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD In deze handleiding Welkom bij Roxio Easy VHS to DVD 4 Informatie over deze handleiding 4 Installatie van Easy VHS to DVD 5 Video overzetten van VHS-videocassettes naar dvd's 6 Audio overzetten vanaf LP's en cassettes 11 Meer informatie 15 Ondersteuningsopties voor Easy VHS to DVD 16

4 4 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Welkom bij Roxio Easy VHS to DVD Roxio Easy VHS to DVD is de beste oplossing ooit voor het behouden van uw dierbare VHS-opnamen. Met Easy VHS to DVD kunt u eenvoudig video van VHS-videocassettes overzetten naar uw computer en archiveren op dvd's. Met Easy VHS to DVD kunt u ook uw platenverzameling digitaliseren, audio-cd's rippen en branden en schijflabels maken. Informatie over deze handleiding Deze handleiding bevat een overzicht van Easy VHS to DVD zodat u gemakkelijk aan de slag kunt. Hij bevat instructies over hoe u het bijbehorende opnameapparaat gebruikt voor het overzetten van de inhoud van de VHS-videocassettes naar uw computer, en beschrijft de eenvoudigste manier om een dvd te maken. Zie voor uitgebreide informatie over het gebruik van alle functies van Easy VHS to DVD de online Help beschreven in Meer informatie op pagina 15.

5 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Installatie van Easy VHS to DVD 5 Installatie van Easy VHS to DVD De software installeren: 1 Sluit het apparaat Roxio Video Capture USB aan op een USB 2.0-poort op uw computer. 2 Plaats de Easy VHS to DVD-installatieschijf in het schijfstation. Het installatieprogramma wordt automatisch gestart of u kunt dubbelklikken op setup.exe op de schijf. 3 Installeer de programmasoftware aan de hand van de instructies op het scherm. Wanneer het installatieproces is voltooid, kunt u Easy VHS to DVD starten door op het pictogram Easy VHS to DVD op het bureaublad te dubbelklikken. Opmerking In Windows Vista kan bij bepaalde stappen van het installatieproces om uw toestemming worden gevraagd. Verleen in deze gevallen uw toestemming zodat de installatie kan worden voltooid.

6 6 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Video overzetten van VHS-videocassettes naar dvd's Opmerking Video op VHS-videocassettes is met een lagere kwaliteit opgenomen dan we gewend zijn in het digitale videotijdperk en wordt op den duur aangetast. Roxio Easy VHS to DVD zet uw video getrouw over op dvd. De resulterende videokwaliteit van de dvd hangt volledig af van de kwaliteit van het bronmateriaal. VHS-video van lage kwaliteit kan niet worden geconverteerd naar video van hoge kwaliteit door deze naar een dvd over te zetten. Een videorecorder aansluiten op uw computer: 1 Sluit het apparaat Roxio Video Capture USB aan op een USB 2.0-poort op uw computer. Een USB-verlengkabel is meegeleverd.

7 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Video overzetten van VHS-videocassettes naar dvd's 7 2 Sluit de Roxio-adapter aan op het video-opnameapparaat, zoals wordt weergegeven in de onderstaande afbeelding. 3 Verbind met behulp van de 3 RCA-kabel van uw videorecorder de video-lijnuitgang op uw videorecorder met een van de twee videostekkers op de Roxio-adapter. (De kabel is niet meegeleverd met Easy VHS to DVD.) Welke connector moet worden gebruikt? Afhankelijk van de videorecorder kunt u de samengestelde-videoaansluiting (de gele stekker) of de S-videoaansluiting van hogere kwaliteit (de enkelvoudige, zwarte stekker) gebruiken. Indien mogelijk is het raadzaam S-Video te gebruiken.

8 8 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding 4 Behalve de videoaansluiting hierboven, moet u ook de twee audio-lijnuitgangen op uw videorecorder verbinden met de audioadapter op uw Roxio USB-opnameapparaat, zoals in de afbeelding hieronder wordt aangegeven. Een dvd maken: 1 Start Easy VHS to DVD door op het pictogram Easy VHS to DVD op het bureaublad te dubbelklikken. Selecteer de projectcategorie Video - Films en klik op Plug & Burn. 2 Plaats een lege dvd in het dvd-station.

9 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Video overzetten van VHS-videocassettes naar dvd's 9 3 Selecteer onder Productieopties instellen de optie Geen menu. 4 Kies het dvd-station uit de keuzelijst Station. 5 Selecteer Dvd als het schijftype. 6 Klik op Volgende. 7 Selecteer USB 2861 Device in de keuzelijst Vastlegapparaat.

10 10 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding 8 Spoel de VHS-videocassette vooruit of terug naar de positie vanaf waar u wilt opnemen. 9 Druk op de knop Afspelen op uw videorecorder. 10 Klik op Nu vastleggen. U kunt de hele cassette opnemen of de opname op elk gewenst moment stoppen door te klikken op de knop Stoppen. U neemt diverse secties van de cassette op een enkele schijf op door de opname op het gewenste punt te stoppen en stap 8 t/m 10 te herhalen. 11 Klik op Voltooien wanneer de gewenste video is vastgelegd. Het dialoogvenster Project branden wordt geopend en de schijf wordt gemaakt. 12 Klik op OK wanneer beide voortgangsbalken 100% bereiken. 13 Werp de schijf uit.

11 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Audio overzetten vanaf LP's en cassettes 11 Audio overzetten vanaf LP's en cassettes Sluit uw audiosysteem aan op de computer: U begint door uw audiosysteem aan te sluiten op de computer met behulp van het apparaat Video Capture USB dat bij Easy VHS to DVD is meegeleverd. De onderstaande afbeelding geeft een doorsnee installatie weer. 1 Sluit het apparaat Roxio Video Capture USB aan op een USB 2.0-poort op uw computer. Een optionele USB-verlengkabel is meegeleverd.

12 12 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding 2 Sluit de Roxio-adapter aan op het opnameapparaat. 3 Sluit de audiospeler aan op de grote tweepinsstekker met de kabels die met de speler zijn geleverd. (De kabels die vereist zijn om het audiosysteem aan te sluiten op de Roxio-adapter zijn niet meegeleverd bij Easy VHS to DVD.)

13 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Audio overzetten vanaf LP's en cassettes 13 LP's en banden digitaliseren: 1 Start Easy VHS to DVD door op het pictogram Easy VHS to DVD te dubbelklikken op het bureaublad. 2 Selecteer de projectcategorie Muziek - Audio en klik op LP's en banden digitaliseren. 3 Selecteer in de keuzelijst Vastleggen vanuit de optie Lijn (3-USB 2861 Device). 4 Selecteer in het vak Invoer het audio-invoerkanaal. Opmerking Onder het besturingssysteem Windows Vista is het vak Invoer niet beschikbaar. 5 U optimaliseert het opnamevolume door een luid gedeelte van de audio van uw audiobron af te spelen en te klikken op Auto. 6 Stel de LP of cassette opnieuw in op een positie net voor het punt waar u de opname wilt starten en start met afspelen. 7 Klik in Easy VHS to DVD op Opnemen ( ) om het opnemen te starten. 8 Na afloop van de opname klikt u op Stoppen. ( ) 9 Klik op Volgende.

14 14 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding 10 Er verschijnen hulpmiddelen waarmee u de audio-opnamen kunt identificeren en verbeteren. Klik op Help als u meer wilt weten over deze hulpmiddelen. 11 Klik op Volgende wanneer u klaar bent om de opnamen op een cd te branden. De audiobestanden op een cd branden: 1 Selecteer de tracks die u wilt uitvoeren. 2 Plaats een lege cd in uw recorder en klik in het taakgebied op Audio-cd branden. 3 Selecteer de recorder in het dialoogvenster Brandinstelling. 4 Klik op OK om de schijf te branden. Opmerking Klik op Help in het dialoogvenster Brandinstelling voor meer informatie over de beschikbare opties voor het branden op schijf.

15 Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD Meer informatie 15 Meer informatie Deze handleiding bevat een overzicht van Easy VHS to DVD zodat u gemakkelijk aan de slag kunt. Zie voor uitgebreide informatie over het gebruik van alle functies van Easy VHS to DVD, zie de online Help die hieronder wordt beschreven. Online Help De meeste Easy VHS to DVD onderdelen bevatten een apart Help-bestand met stap-voor-stap-procedures en antwoorden op veelgestelde vragen. Gebruik het Help-menu om Help te openen. Als u contextgevoelige Help wilt bekijken voor de activiteit die u op dat moment uitvoert, drukt u op F1. Roxio online ondersteuning Als u de antwoorden op uw vragen niet in de online Help of in deze handleiding kunt vinden, kunt u de meest recente informatie op onze website vinden. Ga naar

16 16 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Ondersteuningsopties voor Easy VHS to DVD Onbeperkte zelfhulpopties Roxio biedt allerlei zelfhulpmiddelen zoals onze Virtual Agent, een doorzoekbare kennisbasis van ondersteuningsartikelen met tips voor het oplossen van problemen plus zelfstudies waarmee u maximaal gebruik kunt maken van uw Roxio-producten. Bezoek de ondersteuningswebsite van Roxio voordat u telefonisch of via contact met ons opneemt. Hier vindt u antwoorden op het merendeel van uw vragen: Alternatieve ondersteuningsopties Alternatieve ondersteuningsopties zoals ondersteuning via of telefoon zijn mogelijk beschikbaar voor uw Roxio-product op beperkte basis of tegen betaling. Bezoek onze website op om te zien welke opties er beschikbaar zijn voor uw product. Voordat u contact opneemt met Roxio Als u geen antwoord op uw vraag vindt in de online Help of op de ondersteuningswebsite van Roxio, kunt u ervoor kiezen contact met ons op te nemen via of telefoon. Ga naar voor nuttige stappen die u kunt ondernemen voordat u contact met ons opneemt. Contact opnemen met Roxio Meldt u aan op de webportal voor klanten om een aanvraag voor assistentie in te dienen of om contactinformatie voor uw locatie te vinden. U vindt het webportaal voor klanten op

17 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Juridische informatie 17 Juridische informatie Copyright Sonic Solutions. Alle rechten voorbehouden. Roxio Easy VHS to DVD, Roxio Creator 2009, Roxio Easy Media Creator, Easy CD & DVD Creator, Easy CD & DVD Burning, WinOnCD, Retrieve, DLA, Music Disc Creator, MyDVD, Backup MyPC, Disc Copier, Label Creator, Sound Editor, Creator Classic, JUST!BURN, WOCBlock, CinePlayer, Roxio Updater, Media Manager, VideoWave, PhotoSuite, Roxio Easy DVD Copy, DVD Info Pro, Disc Image Loader, Easy Audio Capture, RecordNow!, DMX, CineMagic, Drag-to-Disc, Roxio Backup, Media Import, Disc & Device Utility, Express Labeler, Slideshow Assistant, Multi Photo Enhance, Panorama-assistent, Foto- assistent en alle opmaakprofielen en sjablonen zijn auteursrechtelijk en door internationale verdragen beschermd. Ongeautoriseerde reproductie of distributie van deze programma's, geheel of gedeeltelijk, kan leiden tot zware civiele en strafrechtelijke straffen en zal gerechtelijk worden vervolgd tot de wettelijk toegestane maximumstraf. Het gebruik van deze producten is onder voorbehoud van acceptatie van de licentieovereenkomst die bij dit product is inbegrepen. Sonic, Sonic Solutions, Roxio, the burning disc logo, Roxio Creator, Roxio Easy Media Creator, WinOnCD, PhotoSuite, VideoWave, the burning CD logo, Easy CD & DVD Creator, Easy CD & DVD Burning, Disc Copier, MyDVD, Creator Classic, JUST!BURN, Easy DVD Copy, BackUp MyPC, CinePlayer, RecordNow! en Drag-to-Disc zijn handelsmerken van Sonic Solutions, die mogelijk in bepaalde rechtsgebieden zijn gedeponeerd. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars. DE VOLGENDE PUNTEN ZIJN GEDEELTELIJK OF IN ZIJN TOTAAL VAN TOEPASSING OP DIT PRODUCT: Gedeeltes van de software worden geleverd door Apple Computer, Inc. Copyright 2004 Apple Computer, Inc. DivX en het logo van DivX zijn gedeponeerde handelsmerken van DivXNetworks, Inc. in de VS en andere landen. MPEG Layer-3- en mp3pro-audiocoderingstechnologie onder licentie verstrekt door Coding Technologies, Fraunhofer IIS en THOMSON.

18 18 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Gedeelten maken gebruik van Microsoft Windows Media Technologies. Copyright Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Windows Media en het logo van Windows zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. VST Plug-in Technology van Steinberg Copyright 2004 Steinberg Media Technologies AG. Steinberg is een gedeponeerd handelsmerk van Steinberg Soft- und Hardware GmbH. Bepaalde digitale inhoud Hemera* Technologies Inc. Alle rechten voorbehouden. *Handelsmerk van Hemera Technologies Inc. Ogg Vorbis audiocompressietechnologie verschaft met toestemming van de Xiph.Org Foundation. libfishsound Copyright (C) 2003, 2004 Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) Australië DEZE SOFTWARE WORDT ZONDER GARANTIE VERSCHAFT DOOR DE HOUDERS VAN HET COPYRIGHT EN CONTRIBUANTEN, EN ALLE UITDRUKKELIJKE OF STILZWIJGENDE GARANTIES, INCLUSIEF MAAR NIET BEPERKT TOT STILZWIJGENDE GARANTIES VAN VERKOOPBAARHEID OF GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL, WORDEN HIERBIJ VAN DE HAND GEWEZEN. IN GEEN GEVAL ZIJN DE ORGANISATIE OF DE CONTRIBUANTEN AANSPRAKELIJK VOOR DIRECTE, INDIRECTE, INCIDENTELE, SPECIALE, BIJKOMENDE OF VERVOLGSCHADE (INCLUSIEF MAAR NIET BEPERKT TOT HET LEVEREN VAN VERVANGENDE GOEDEREN OF SERVICES, VERLIES VAN GEBRUIK, GEGEVENS OF WINST OF BEDRIJFSONDERBREKING) ONGEACHT HOE DEZE SCHADE IS VEROORZAAKT EN ONGEACHT DE AANSPRAKELIJKHEIDSGROND DIE WORDT AANGEVOERD, OF DIT NU DOOR NIET-NAKOMING VAN HET CONTRACT, STRENGE AANSPRAKELIJKHEID OF BEDROG IS (INCLUSIEF NALATIGHEID OF OP ANDERE WIJZE) DIE VOORTVLOEIT OP WELKE MANIER DAN OOK UIT HET GEBRUIK VAN DEZE SOFTWARE, ZELFS ALS ZE OP DE HOOGTE ZIJN GESTELD VAN DE MOGELIJKHEID VAN DERGELIJKE SCHADE libvorbis and libogg

19 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Juridische informatie 19 Copyright (C) Xiph.org Foundation DEZE SOFTWARE WORDT ZONDER GARANTIE VERSCHAFT DOOR DE HOUDERS VAN HET COPYRIGHT EN CONTRIBUANTEN, EN ALLE UITDRUKKELIJKE OF STILZWIJGENDE GARANTIES, INCLUSIEF MAAR NIET BEPERKT TOT STILZWIJGENDE GARANTIES VAN VERKOOPBAARHEID OF GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL, WORDEN HIERBIJ VAN DE HAND GEWEZEN. IN GEEN GEVAL ZIJN DE BESTUURSLEDEN OF DE CONTRIBUANTEN AANSPRAKELIJK VOOR DIRECTE, INDIRECTE, INCIDENTELE, SPECIALE, BIJKOMENDE OF VERVOLGSCHADE (INCLUSIEF MAAR NIET BEPERKT TOT HET LEVEREN VAN VERVANGENDE GOEDEREN OF SERVICES, VERLIES VAN GEBRUIK, GEGEVENS OF WINST OF BEDRIJFSONDERBREKING) ONGEACHT HOE DEZE SCHADE IS VEROORZAAKT EN ONGEACHT DE AANSPRAKELIJKHEIDSGROND DIE WORDT AANGEVOERD, OF DIT NU DOOR NIET-NAKOMING VAN HET CONTRACT, STRENGE AANSPRAKELIJKHEID OF BEDROG IS (INCLUSIEF NALATIGHEID OF OP ANDERE WIJZE) DIE VOORTVLOEIT OP WELKE MANIER DAN OOK UIT HET GEBRUIK VAN DEZE SOFTWARE, ZELFS ALS ZE OP DE HOOGTE ZIJN GESTELD VAN DE MOGELIJKHEID VAN DERGELIJKE SCHADE libflac and libflac Copyright (C) 2000,2001,2002,2003,2004 Josh Coalson DEZE SOFTWARE WORDT ZONDER GARANTIE VERSCHAFT DOOR DE HOUDERS VAN HET COPYRIGHT EN CONTRIBUANTEN, EN ALLE UITDRUKKELIJKE OF STILZWIJGENDE GARANTIES, INCLUSIEF MAAR NIET BEPERKT TOT STILZWIJGENDE GARANTIES VAN VERKOOPBAARHEID OF GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL, WORDEN HIERBIJ VAN DE HAND GEWEZEN. IN GEEN GEVAL ZIJN DE STICHTING OF DE CONTRIBUANTEN AANSPRAKELIJK VOOR DIRECTE, INDIRECTE, INCIDENTELE, SPECIALE, BIJKOMENDE OF VERVOLGSCHADE (INCLUSIEF MAAR NIET BEPERKT TOT HET LEVEREN VAN VERVANGENDE GOEDEREN OF SERVICES, VERLIES VAN GEBRUIK, GEGEVENS OF WINST OF BEDRIJFSONDERBREKING) ONGEACHT HOE DEZE SCHADE IS VEROORZAAKT EN ONGEACHT DE AANSPRAKELIJKHEIDSGROND DIE WORDT AANGEVOERD, OF DIT NU DOOR NIET-NAKOMING VAN HET CONTRACT, STRENGE AANSPRAKELIJKHEID OF BEDROG IS (INCLUSIEF NALATIGHEID OF OP ANDERE WIJZE) DIE VOORTVLOEIT OP WELKE MANIER DAN OOK UIT HET GEBRUIK VAN DEZE SOFTWARE, ZELFS ALS ZE OP DE HOOGTE ZIJN GESTELD VAN DE MOGELIJKHEID VAN DERGELIJKE SCHADE dsfoggdemux, dsfoggmux, dsfvorbisdecoder, dsfvorbisencoder.dll, dsfnativeflacsource, dsfflacdecoder, dsfflacencoder, libooogg, liboooggseek

20 20 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Copyright (C) Zentaro Kavanagh DEZE SOFTWARE WORDT ZONDER GARANTIE VERSCHAFT DOOR DE HOUDERS VAN HET COPYRIGHT EN CONTRIBUANTEN, EN ALLE UITDRUKKELIJKE OF STILZWIJGENDE GARANTIES, INCLUSIEF MAAR NIET BEPERKT TOT STILZWIJGENDE GARANTIES VAN VERKOOPBAARHEID OF GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL, WORDEN HIERBIJ VAN DE HAND GEWEZEN. IN GEEN GEVAL ZIJN DE ORGANISATIE OF DE CONTRIBUANTEN AANSPRAKELIJK VOOR DIRECTE, INDIRECTE, INCIDENTELE, SPECIALE, BIJKOMENDE OF VERVOLGSCHADE (INCLUSIEF MAAR NIET BEPERKT TOT HET LEVEREN VAN VERVANGENDE GOEDEREN OF SERVICES, VERLIES VAN GEBRUIK, GEGEVENS OF WINST OF BEDRIJFSONDERBREKING) ONGEACHT HOE DEZE SCHADE IS VEROORZAAKT EN ONGEACHT DE AANSPRAKELIJKHEIDSGROND DIE WORDT AANGEVOERD, OF DIT NU DOOR NIET-NAKOMING VAN HET CONTRACT, STRENGE AANSPRAKELIJKHEID OF BEDROG IS (INCLUSIEF NALATIGHEID OF OP ANDERE WIJZE) DIE VOORTVLOEIT OP WELKE MANIER DAN OOK UIT HET GEBRUIK VAN DEZE SOFTWARE, ZELFS ALS ZE OP DE HOOGTE ZIJN GESTELD VAN DE MOGELIJKHEID VAN DERGELIJKE SCHADE.

21 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Juridische informatie 21 Geluidseffect-engine onder licentie verstrekt door Algorithmix. 'Dolby' en het dubbele-d symbool zijn handelsmerken van Dolby Laboratories. Dit product bevat één of meer programma's die beschermd zijn door internationale en Amerikaanse auteursrechten als ongepubliceerde werken. Ze zijn vertrouwelijk en eigendom van Dolby Laboratories. Reproductie of publicatie, geheel of gedeeltelijk, of productie van hieruit afgeleide werken zonder uitdrukkelijke toestemming van Dolby Laboratories is verboden. Copyright van Dolby Laboratories, Inc. Alle rechten voorbehouden. Geproduceerd onder licentie van Dolby Laboratories. De TWAIN-toolkit wordt gedistribueerd zonder garanties. De ontwikkelaars en distributeurs van de TWAIN-toolkit doen uitdrukkelijk afstand van alle stilzwijgende, uitdrukkelijke of statutaire garanties, inclusief, zonder beperking, stilzwijgende garanties van verkoopbaarheid, het geen inbreuk maken op rechten van derden en geschiktheid voor een bepaald doel. De ontwikkelaars noch de distributeurs zijn verantwoordelijk voor schade, rechtstreeks, indirect, speciaal, incidenteel of gevolgschade die voortkomt uit de reproductie, modificatie of distributie of ander gebruik van de TWAIN-toolkit. Muziekherkenningstechnologie en verwante gegevens worden verschaft door Gracenote. Gracenote is de industrienorm voor muziekherkenningstechnologie en verwante inhoud. Zie voor meer informatie Cd- en muziekverwante gegevens van Gracenote, Inc., copyright 2006 Gracenote. Gracenote Software, copyright 2006 Gracenote. Dit product en deze service vallen mogelijk onder een of meer van de volgende Amerikaanse patenten: #5,987,525; #6,061,680; #6,154,773, #6,161,132, #6,230,192, #6,230,207, #6,240,459, #6,330,593 en andere patenten verstrekt of aangevraagd. Bepaalde diensten geleverd onder licentie van Open Globe, Inc. voor Amerikaans patent: #6,304,523. Gracenote, het logo en logotype van Gracenote en CDDB zijn gedeponeerde handelsmerken van Gracenote. Muziek-ID en het logo "Powered by Gracenote" zijn handelsmerken van Gracenote.

22 22 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Zie voor meer informatie over het gebruik van de Gracenote-service: Gedeelten vallen onder Copyright 1997, Chris Losinger Gedeelten van dit product zijn gemaakt met LEADTOOLS , LEAD Technologies, Inc. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN. Product omvat de 3ivx Filter Suite. Copyright 3ivx Technologies Pty. Ltd., , Alle rechten voorbehouden. 3ivx is een internationaal handelsmerk. Een gedeelte van de digitale inhoud is geleverd door Digital Vision. Een aantal sjablonen en beelden: 2004 ArtBuilders. Een gedeelte van de audio-inhoud geleverd door Darklab Sound. Een gedeelte van de audio-inhoud is geleverd door Todor Kobakov van spineproductions.net. Bepaalde inhoud met toestemming van Artbeats. Bepaalde digitale afbeeldingsinhoud 2006 Jupiterimages Corporation. Alle rechten voorbehouden. Bepaalde audio-inhoud 2006 Ian Nieman Music. Alle rechten voorbehouden. Gedeelten vallen onder het Copyright Intel Corporation.

23 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Juridische informatie 23 Dit product maakt gebruik van de LAME MP3-coderingsbibliotheek (de "Bibliotheek"). De Bibliotheek is onder licentie verstrekt onder de "GNU Library General Public License", versie 2, Voor een exemplaar van de volledige bijbehorende broncode die door een machine kan worden afgelezen voor de Bibliotheek, stuurt u een aanvraag naar Sonic Solutions, 101 Rowland, Suite 110, Novato, CA 94945, USA Attn: Legal Department. Er worden kosten in rekening gebracht voor de verwerking en verzending. DIT PRODUCT WORDT ONDER LICENTIE VERSTREKT KRACHTENS DE "MPEG-4 VISUAL PATENT PORTFOLIO LICENSE" VOOR PERSOONLIJK EN NIET-COMMERCIEEL GEBRUIK OP BASIS WAARVAN EEN CONSUMENT (i) VIDEO MAG CODEREN IN OVEREENSTEMMING MET DE MPEG-4 VISUAL STANDARD ("MPEG-4 VIDEO") EN/OF (ii) MPEG-4 VIDEO MAG DECODEREN DIE IS GECODEERD DOOR EEN CONSUMENT IN HET KADER VAN EEN PERSOONLIJKE EN NIET-COMMERCIËLE ACTIVITEIT EN/OF DIE IS VERKREGEN BIJ EEN VIDEOLEVERANCIER DIE ONDER LICENTIE VAN MPEG LA MPEG-4 VIDEO MAG VERSTREKKEN. ER WORDT GEEN LICENTIE VERLEEND, UITDRUKKELIJK OF STILZWIJGEND, VOOR WELK ANDER GEBRUIK DAN OOK. EXTRA INFORMATIE INCLUSIEF INFORMATIE OVER GEBRUIK VOOR RECLAME-, INTERNE EN COMMERCIËLE DOELEINDEN EN LICENTIES KAN WORDEN VERKREGEN VAN MPEG LA, LLC. ZIE PSP is een gedeponeerd handelsmerk van Sony Computer Entertainment en Memory Stick is een handelsmerk van Sony Corporation. Het merkteken en de logo's van Bluetooth zijn eigendom van Bluetooth SIG, Inc., en elk gebruik van deze merktekens door Sonic Solutions is onder licentie. Andere handelsmerken en -namen zijn die van hun respectievelijke eigenaren. TiVo en het TiVo-logo zijn gedeponeerde handelsmerken van TiVo Inc. of van hun dochterbedrijven. Dit product wordt beschermd door bepaalde intellectuele eigendomsrechten van Microsoft Corporation. Het gebruiken of distribueren van deze technologie zonder dit product is niet toegestaan zonder een licentie van Microsoft of van een geautoriseerd dochterbedrijf van Microsoft. Windows voorinstallatie-omgeving. De applicaties voor herstel die bij dit product horen, gebruiken mogelijk de Microsoft Windows voorinstallatie-omgevingsoftware van Microsoft Corporation ("WinPE"). De WinPE software die in deze software is opgenomen, mag uitsluitend worden gebruikt voor opstarten, diagnose, installatie, terugzetten, installatie, configuratie, testen of hersteldoeleinden. OPMERKING: DEZE SOFTWARE IS VOORZIEN VAN EEN BEVEILIGINGSFUNCTIE DIE NA 24 UUR CONTINU GEBRUIK, ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING, UW COMPUTER OPNIEUW OPSTART. WinPE mag niet worden gebruikt als een besturingssysteem voor algemene doeleinden of ter vervanging van een volledig functionerende versie van welk besturingssysteem dan ook. Het gebruik van WinPE is "in huidige staat".

24 24 Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding Wijzigingen Het materiaal in dit document dient slechts ter informatie en kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Hoewel bij het samenstellen van dit document alle redelijke zorgvuldigheid is betracht, wijst Sonic Solutions alle aansprakelijkheid af die voortvloeit uit fouten of omissies in dit document, of uit het gebruik van de informatie in dit document. Sonic Solutions behoudt zich het recht voor om onbeperkt wijzigingen in het ontwerp van het product door te voeren zonder kennisgeving aan de gebruikers daarvan. Afwijzing Met dit product kunt u materiaal reproduceren waarvoor u het copyright bezit of toestemming van de copyrighthouder hebt gekregen. Als u het copyright niet bezit of geen toestemming van de copyrighthouder hebt gekregen om dergelijk materiaal te kopiëren, overtreedt u mogelijk de copyrightwetgeving. Hierop kunnen boetes en andere sancties staan. Als u niet zeker weet wat uw rechten zijn, raadpleeg dan een juridisch adviseur. Dit product is mogelijk beschermd door één of meer patenten die staan vermeld op

Easy VHS to DVD 3 & Easy VHS to DVD 3 Plus. Beknopte handleiding

Easy VHS to DVD 3 & Easy VHS to DVD 3 Plus. Beknopte handleiding Easy VHS to DVD 3 & Easy VHS to DVD 3 Plus Beknopte handleiding ii Roxio Easy VHS to DVD Beknopte handleiding www.roxio.com Aan de slag met Roxio Easy VHS to DVD 3 In deze handleiding Welkom bij Roxio

Nadere informatie

Roxio Easy CD & DVD Burning

Roxio Easy CD & DVD Burning Roxio Easy CD & DVD Burning Beknopte handleiding 2 Aan de slag met Easy CD & DVD Burning In deze handleiding Welkom bij Roxio Easy CD & DVD Burning 3 Informatie over deze handleiding 3 Informatie over

Nadere informatie

S T A P S G E W I J S

S T A P S G E W I J S S T A P S G E W I J S Inhoudsopgave Een nieuwe MediaJet-account aanmaken... 2 Informatie over copyright en handelsmerken.... 7 Een nieuwe MediaJet-account aanmaken Mijn online opslag is uw eigen persoonlijk

Nadere informatie

P-touch Editor starten

P-touch Editor starten P-touch Editor starten Versie 0 DUT Inleiding Belangrijke mededeling De inhoud van dit document en de specificaties van dit product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden aangepast. Brother behoudt

Nadere informatie

Roxio Creator NXT Beknopte handleiding

Roxio Creator NXT Beknopte handleiding Roxio Creator NXT Beknopte handleiding Roxio Creator NXT BEKNOPTE HANDLEIDING Welkom bij Roxio Creator NXT Welkom bij Roxio Creator, de totaaloplossing voor digitale media. Wat is er nieuw in Creator NXT

Nadere informatie

Digitale camera Softwarehandleiding

Digitale camera Softwarehandleiding EPSON digitale camera / Digitale camera Softwarehandleiding Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden

Nadere informatie

Nederlands. TIP: U heeft misschien een zaklamp nodig om achter uw tv te kunnen kijken.

Nederlands. TIP: U heeft misschien een zaklamp nodig om achter uw tv te kunnen kijken. Nederlands TIP: U heeft misschien een zaklamp nodig om achter uw tv te kunnen kijken. SLING LOGO Hier drukken. Nederlands S-VIDEO: Indien uw tv uitgerust is met een S-Video aansluiting, dan kunt u deze

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Tekla Structures 21.1

Installatiehandleiding. Tekla Structures 21.1 Installatiehandleiding Tekla Structures 21.1 Aan de inhoud van dit document kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de weergave van de afbeeldingen kunnen geen conclusies worden verbonden met betrekking

Nadere informatie

QUICK GUIDE VOOR NOKIA PC SUITE 4.81 VOOR NOKIA 6310i

QUICK GUIDE VOOR NOKIA PC SUITE 4.81 VOOR NOKIA 6310i QUICK GUIDE VOOR NOKIA PC SUITE 4.81 VOOR NOKIA 6310i Copyright Nokia Corporation 2002. Alle rechten voorbehouden Issue 2 Inhoudsopgave 1. INLEIDING...1 2. SYSTEEMVEREISTEN...1 3. PC SUITE INSTALLEREN...2

Nadere informatie

Overzicht van opties voor service en ondersteuning

Overzicht van opties voor service en ondersteuning Overzicht van opties voor service en ondersteuning QuickRestore Met Compaq QuickRestore kunt u uw systeem op elk gewenst moment terugzetten. QuickRestore biedt vijf typen opties voor terugzetten, die in

Nadere informatie

KORTE HANDLEIDING VOOR. de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers

KORTE HANDLEIDING VOOR. de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers KORTE HANDLEIDING VOOR de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers Inhoudsopgave 1. Inleiding...1 2. Vereisten...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers installeren...2 3.1 Vóór de installatie...2

Nadere informatie

QUICK GUIDE VOOR NOKIA PC SUITE 4.8 VOOR NOKIA 6310i

QUICK GUIDE VOOR NOKIA PC SUITE 4.8 VOOR NOKIA 6310i QUICK GUIDE VOOR NOKIA PC SUITE 4.8 VOOR NOKIA 6310i Copyright Nokia Corporation 2002. Alle rechten voorbehouden Inhoudsopgave 1. INLEIDING...1 2. SYSTEEMVEREISTEN...1 3. PC SUITE INSTALLEREN...2 4. AAN

Nadere informatie

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

7RIP^SIOKMHW. Nederlands

7RIP^SIOKMHW. Nederlands 7RIP^SIOKMHW Nederlands Adaptec, Inc. 691 South Milpitas Boulevard Milpitas, CA 95035 2000 Adaptec, Inc. Alle rechten voorbehouden. Adaptec en het logo van Adaptec zijn handelsmerken van Adaptec, Inc.

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M

Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Installatiehandleiding Sartorius ProControl MobileMonitor 62 8991M Softwareprogramma 98646-003-14 Inhoud Gebruiksdoel................. 3 Systeemvereisten.............. 3 Kenmerken................... 3

Nadere informatie

KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen.

KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen. Informatie over handelsmerken, auteursrechten en patenten KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen. Copyright 2004, PhatNoise, Inc.

Nadere informatie

Nokia Nseries PC Suite 2.1. Uitgave 1

Nokia Nseries PC Suite 2.1. Uitgave 1 Nokia Nseries PC Suite 2.1 Uitgave 1 2008 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People en Nseries zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Nokia tune

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NOKIA TME-3 http://nl.yourpdfguides.com/dref/828540

Uw gebruiksaanwijzing. NOKIA TME-3 http://nl.yourpdfguides.com/dref/828540 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NOKIA TME-3. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NOKIA TME-3 in de gebruikershandleiding (informatie,

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE Ref. INOGRB01 HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE 1.INLEIDING Uw GRABBINO is een apparaat dat speciaal is ontwikkeld om uw video's te converteren naar het MPEG-formaat en daarna HDD-beelden door te sturen

Nadere informatie

De QuickRestore-cd gebruiken

De QuickRestore-cd gebruiken De QuickRestore-cd gebruiken Met QuickRestore levert Compaq een programma waarmee u uw notebook pc weer aan de praat kunt krijgen, stuurprogramma s kunt toevoegen of van gegevens backups in een aparte

Nadere informatie

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding mobile PhoneTools Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Vereisten...2 Voorafgaand aan de installatie...3 mobile PhoneTools installeren...4 Installatie en configuratie mobiele telefoon...5 On line registratie...7

Nadere informatie

Problemen met HASP oplossen

Problemen met HASP oplossen Problemen met HASP oplossen Hoofdvestiging: Trimble Geospatial Division 10368 Westmoor Drive Westminster, CO 80021 USA www.trimble.com Copyright en handelsmerken: 2005-2013, Trimble Navigation Limited.

Nadere informatie

Windows Vista /Windows 7- installatiehandleiding

Windows Vista /Windows 7- installatiehandleiding Laserprinter Serie Windows Vista / 7- installatiehandleiding U dient eerst alle hardware in te stellen en de driver te installeren, pas dan kunt u de printer gebruiken. Lees de Installatiehandleiding en

Nadere informatie

Bluetooth koppelen. Gebruikershandleiding

Bluetooth koppelen. Gebruikershandleiding Bluetooth koppelen Gebruikershandleiding Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. Microsoft, Windows en Windows Vista zijn in de Verenigde Staten gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation.

Nadere informatie

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY DOWNLOADER Versie 1.1 GEBRUIKSAANWIJZING Inleiding Deze software Kan controleren of er nieuwe versies zijn van de gebruikte software. Indien er een nieuwe versie is,

Nadere informatie

KORTE HANDLEIDING VOOR. de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers

KORTE HANDLEIDING VOOR. de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers KORTE HANDLEIDING VOOR de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers Inhoudsopgave 1. Inleiding...1 2. Vereisten...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers installeren...2 3.1 Vóór de installatie...2

Nadere informatie

NOKIA PC SUITE 5.1 QUICK GUIDE VOOR. ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.)

NOKIA PC SUITE 5.1 QUICK GUIDE VOOR. ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) QUICK GUIDE VOOR NOKIA PC SUITE 5.1 Copyright 2003 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Elektronische handleiding als uitgave bij "Nokia Handleidingen - Voorwaarden en bepalingen, 7 juni 1998" ( Nokia User

Nadere informatie

QUICK GUIDE VOOR MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650

QUICK GUIDE VOOR MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650 QUICK GUIDE VOOR MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650 Copyright 2002 Nokia. Alle rechten voorbehouden. 9354503 Issue 2 Inhoud 1. INLEIDING...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650 INSTALLEREN...1 3. DE TELEFOON ALS

Nadere informatie

Nero Express. Nero Express openen: N-1

Nero Express. Nero Express openen: N-1 Nero Express Inleiding Welkom bij de populairste brandsoftware die momenteel op de markt is Nero Express. Met Nero Express kunt u uw favoriete muziek samenstellen of uw vcd een gebruikersvriendelijke interface

Nadere informatie

Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM. Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad)

Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM. Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad) Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM Aan de slag Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad) 1. Microfoon 7. Knop (R) Sectie herhalen 2. LCD-schermen 8. De knop Aan/Uit en

Nadere informatie

Software Installerhandleiding M NL

Software Installerhandleiding M NL Software Installerhandleiding M00099000 NL Waarschuwingen en handelsmerken Waarschuwingen en handelsmerken Voorzorgsmaatregelen Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

Tekla Structures Naslaggids FlexNetlicentiëring. Productversie 21.0 maart 2015. 2015 Tekla Corporation

Tekla Structures Naslaggids FlexNetlicentiëring. Productversie 21.0 maart 2015. 2015 Tekla Corporation Tekla Structures Naslaggids FlexNetlicentiëring Productversie 21.0 maart 2015 2015 Tekla Corporation Inhoudsopgave 1 FlexNet-licentiesysteem...3 2 De licentieserver in gebruik nemen... 5 2.1 De licentieserver

Nadere informatie

P-touch Transfer Manager gebruiken

P-touch Transfer Manager gebruiken P-touch Transfer Manager gebruiken Versie 0 DUT Inleiding Belangrijke mededeling De inhoud van dit document en de specificaties van het product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Nadere informatie

QUICK GUIDE VOOR MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright 2002 Nokia. Alle rechten voorbehouden.

QUICK GUIDE VOOR MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright 2002 Nokia. Alle rechten voorbehouden. QUICK GUIDE VOOR MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 Copyright 2002 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 INSTALLEREN... 1 3. DE TELEFOON ALS EEN MODEM

Nadere informatie

Korte installatiehandleiding voor de datakabel DKU-5

Korte installatiehandleiding voor de datakabel DKU-5 Elektronische handleiding als uitgave bij "Nokia Handleidingen - Voorwaarden en bepalingen, 7 juni 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) Korte installatiehandleiding voor de

Nadere informatie

Branden van ACDrive (mcd) disks Met Media Manager kunt u uw favoriete muziek zelf op mcd zetten.

Branden van ACDrive (mcd) disks Met Media Manager kunt u uw favoriete muziek zelf op mcd zetten. 1 FUNCTIES VAN MEDIA MANAGER 1 FUNCTIES VAN MEDIA MANAGER Met PhatNoise Media Manager (Media Manager) kunt u uw volledige muziekverzameling beheren en ACDrive disks branden. Muziek-cd ACDrive disk Muziekbestand

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2 Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 23-11-2010 Inhoudsopgave Wat gaan we doen?...3 Wat hebben we nodig?...3 Downloaden van het programma:...3 Het programma registreren

Nadere informatie

Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42

Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42 Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42 9234594 Nummer 2 Nokia, Nokia Connecting People en Pop-Port zijn gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Copyright 2005 Nokia. Alle rechten

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer Handleiding van de Picture Package DVD Viewer Welkom bij de Picture Package DVD Viewer Welkom bij de Picture Package DVD Viewer De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten Beelden bekijken Beelden

Nadere informatie

Handleiding Nero ImageDrive

Handleiding Nero ImageDrive Handleiding Nero ImageDrive Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero ImageDrive en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

netwerkcommunicatie hp workstation xw4000 hp workstation xw6000

netwerkcommunicatie hp workstation xw4000 hp workstation xw6000 netwerkcommunicatie hp workstation xw4000 hp workstation xw6000 Artikelnummer van het document: 301546-331 Oktober 2002 Deze handleiding bevat definities en instructies voor de functies van de netwerkadapter

Nadere informatie

Sharpdesk V3.5. Installatiehandleiding Versie 3.5.01

Sharpdesk V3.5. Installatiehandleiding Versie 3.5.01 Sharpdesk V3.5 Installatiehandleiding Versie 3.5.01 Copyright 2000-2015 SHARP CORPORATION. Alle rechten voorbehouden. Het reproduceren, aanpassen of vertalen van deze publicatie zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer. De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten. Beelden bekijken. Beelden naar een computer kopiëren

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer. De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten. Beelden bekijken. Beelden naar een computer kopiëren Welkom bij de Picture Package DVD Viewer De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten Beelden bekijken Beelden naar een computer kopiëren Gekopieerde beelden bewerken Overbodige gedeelten van films

Nadere informatie

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING Versie 1.0 Modellen waarop dit van toepassing is (sinds januari 2016) PN-60TW3/PN-70TW3/PN-80TC3/PN-L603W/PN-L703W/PN-L803C (De verkrijgbaarheid

Nadere informatie

Netwerk licentie leesmij

Netwerk licentie leesmij Netwerk licentie leesmij Trimble Navigation Limited Engineering and Construction Division 935 Stewart Drive Sunnyvale, California 94085 U.S.A. Tel.: +1-408-481-8000 Gratis (in de VS): +1-800-874-6253 Fax:

Nadere informatie

Installatie Onderwijsversie AccountView

Installatie Onderwijsversie AccountView Installatie Onderwijsversie AccountView Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook voor eventuele aanvullingen

Nadere informatie

QuickRestore cd gebruiken

QuickRestore cd gebruiken QuickRestore cd gebruiken BELANGRIJK: Als u deze cd gebruikt, verwijdert u alle informatie die op de computer is opgeslagen en formatteert u de vaste schijf opnieuw.! VOORZICHTIG: U wordt aangeraden QuickRestore

Nadere informatie

Handleiding Nero InfoTool

Handleiding Nero InfoTool Handleiding Nero InfoTool Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero InfoTool en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

EnVivo EZ Converter. Gebruikershandleiding

EnVivo EZ Converter. Gebruikershandleiding EnVivo EZ Converter Gebruikershandleiding op met Teknihall support: 0900 400 2001 2 INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE... 4 OPMERKINGEN... 4 FUNCTIES... 5 SPECIFICATIES... 5 SYSTEEMEISEN... 5 INHOUD VAN DE VERPAKKING

Nadere informatie

Stuurprogramma verzenden. Beheerdershandleiding

Stuurprogramma verzenden. Beheerdershandleiding Stuurprogramma verzenden Beheerdershandleiding Januari 2013 www.lexmark.com Overzicht 2 Overzicht Met Stuurprogramma verzenden kunt u eenvoudig een printerstuurprogramma voor een specifiek printermodel

Nadere informatie

Tekla Structures Handboek Licenties lenen. Productversie 21.1 augustus 2015. 2015 Tekla Corporation

Tekla Structures Handboek Licenties lenen. Productversie 21.1 augustus 2015. 2015 Tekla Corporation Tekla Structures Handboek Licenties lenen Productversie 21.1 augustus 2015 2015 Tekla Corporation Inhoudsopgave 1 Tekla Structures-licenties lenen voor offline gebruik... 3 2 Stel de Tekla Structures License

Nadere informatie

Externe-mediakaarten Gebruikershandleiding

Externe-mediakaarten Gebruikershandleiding Externe-mediakaarten Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Het SD-logo is een handelsmerk van de desbetreffende eigenaar. Java is een in de Verenigde Staten gedeponeerd

Nadere informatie

Predator Pro 3D USB. Predator Pro 3D USB. Gebruikershandleiding. Versie 1.0

Predator Pro 3D USB. Predator Pro 3D USB. Gebruikershandleiding. Versie 1.0 Predator Pro 3D USB Gebruikershandleiding Versie 1.0 Auteursrecht Het is niet toegestaan om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fabrikant enig deel van deze handleiding te reproduceren

Nadere informatie

Handleiding netwerkcommunicatie Evo Desktop serie, Evo Workstation serie

Handleiding netwerkcommunicatie Evo Desktop serie, Evo Workstation serie b Evo Desktop serie, Evo Workstation serie Artikelnummer van document: 177922-334 Mei 2002 Deze handleiding bevat definities en instructies voor het gebruik van de functies van de netwerkadapters (NIC)

Nadere informatie

DatamedFT Gebruiksaanwijzing

DatamedFT Gebruiksaanwijzing DatamedFT Gebruiksaanwijzing DatamedFT v3 Doc ID DMD-10100-01100-NL Rev A 4/2017 COPYRIGHT Copyright. Alle rechten voorbehouden. Reproductie, geheel of gedeeltelijk, is verboden zonder de voorafgaande

Nadere informatie

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 2007 Nokia. Alle rechten voorbehouden Nokia, Nokia Connecting People, Nseries en N76 zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Namen van andere

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie

Online afdrukken 4.0. Uitgave 1

Online afdrukken 4.0. Uitgave 1 Online afdrukken 4.0 Uitgave 1 2008 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People en Nseries zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Nokia tune is een

Nadere informatie

MULTI-ENTERTAINMENT SPELER MEP-7000

MULTI-ENTERTAINMENT SPELER MEP-7000 MULTI-ENTERTAINMENT SPELER MEP-7000 Installatiegids voor stuurprogramma (Voor Windows ) Wanneer de multi-entertainment speler MEP-7000 wordt gebruikt terwijl deze op een computer is aangesloten waarop

Nadere informatie

Handboek. Creative Sound Blaster Audigy Creative Audio Software

Handboek. Creative Sound Blaster Audigy Creative Audio Software Handboek Creative Sound Blaster Audigy Creative Audio Software De informatie in deze handleiding kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd en houdt geen verbintenis aan de zijde van Creative

Nadere informatie

Tekla Structures Handleiding Licenties lenen. Productversie 21.0 maart 2015. 2015 Tekla Corporation

Tekla Structures Handleiding Licenties lenen. Productversie 21.0 maart 2015. 2015 Tekla Corporation Tekla Structures Handleiding Licenties lenen Productversie 21.0 maart 2015 2015 Tekla Corporation Inhoudsopgave 1 Over deze handleiding... 3 2 Licenties lenen... 4 2.1 De Tekla Structures License Borrow

Nadere informatie

HandleidingNero BurnRights

HandleidingNero BurnRights Handleiding Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom van Nero AG. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

SONOS EUROPE B.V. LICENTIEOVEREENKOMST EN BEPERKTE GARANTIE 1. VERLENING VAN LICENTIE

SONOS EUROPE B.V. LICENTIEOVEREENKOMST EN BEPERKTE GARANTIE 1. VERLENING VAN LICENTIE SONOS EUROPE B.V. LICENTIEOVEREENKOMST EN BEPERKTE GARANTIE LEES DE VOORWAARDEN VAN DEZE LICENTIEOVEREENKOMST EN BEPERKTE GARANTIE ("OVEREENKOMST") ZORGVULDIG DOOR. DEZE VOORWAARDEN BEPALEN HOE DE SOFTWARE

Nadere informatie

DatamedWL Gebruiksaanwijzing

DatamedWL Gebruiksaanwijzing DatamedWL Gebruiksaanwijzing Datamed LLC DatamedWL v2 Doc ID DMD-10500-00400-NL Rev B 10/2014 COPYRIGHT Copyright Datamed LLC. Alle rechten voorbehouden. Reproductie, geheel of gedeeltelijk, is verboden

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Secure Backup Installatiehandleiding Handelsmerken en auteursrechten Handelsmerken Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Alle anderen

Nadere informatie

Na de installatie vind je een map VideoLAN met de nodige snelkoppelingen in de startmenu onder Alle programma s.

Na de installatie vind je een map VideoLAN met de nodige snelkoppelingen in de startmenu onder Alle programma s. Handleiding VLC media player Met dit programma kan je de meeste audio en video fragmenten (of hele Cd s of Dvd s) afspelen. Het programma ondersteunt veel bestandsformaten en je kunt er verschillende media

Nadere informatie

Handleiding InCD Reader

Handleiding InCD Reader Handleiding InCD Reader Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van Nero AG.

Nadere informatie

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG Startersgids Nero BackItUp Ahead Software AG Informatie over copyright en handelsmerken De gebruikershandleiding bij Nero BackItUp en de inhoud hiervan zijn beschermd door midddel van copyright en zijn

Nadere informatie

EMXXXX Product Title from CMS EW1228 Webcamera 2.0 megapixel met microfoon

EMXXXX Product Title from CMS EW1228 Webcamera 2.0 megapixel met microfoon EMXXXX Product Title from CMS EW1228 Webcamera 2.0 megapixel met microfoon 2 NEDERLANDS EW1228 Webcamera 2.0 megapixel met microfoon Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2

Nadere informatie

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Handleiding voor de installatie van de software Nederlands LB9153001A Inleiding Opties P-touch Editor Printerstuurprogramma P-touch Address Book (uitsluitend Windows

Nadere informatie

Sharpdesk V3.3. Installatiehandleiding Versie 3.3.07

Sharpdesk V3.3. Installatiehandleiding Versie 3.3.07 Sharpdesk V3.3 Installatiehandleiding Versie 3.3.07 Copyright 2000-2009 SHARP CORPORATION. Alle rechten voorbehouden. Het reproduceren, aanpassen of vertalen van deze publicatie zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

USB Video-Converter. Gebruiksaanwijzing voor Casablanca 4 evenals Windows PCs

USB Video-Converter. Gebruiksaanwijzing voor Casablanca 4 evenals Windows PCs USB Video-Converter Gebruiksaanwijzing voor Casablanca 4 evenals Windows PCs Wettelijke opmerkingen De inhoud van dit document kan zonder kennisgeving worden gewijzigd en is geen verplichting voor MacroMotion

Nadere informatie

Windows 8.1 Update stap voor stap

Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 Update stap voor stap Windows 8.1 installeren en bijwerken BIOS, applicaties en stuurprogramma s bijwerken en Windows Update uitvoeren Selecteer het type installatie Windows 8.1 installeren

Nadere informatie

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding Spirometry PC Software Gebruikshandleiding Inhoud Welkom... 5 Systeemvereisten... 5 1. PC vereisten... 5 2. Vereisten besturingssysteem... 6 Installatie Spirometry PC Software... 6 Instellingen Spirometry

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP PC

Uw gebruiksaanwijzing. HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP PC U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP PC. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de HP COMPAQ D230 MICROTOWER DESKTOP

Nadere informatie

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Handleiding

WBelectronics. Infinity USB Phoenix - Handleiding WBelectronics Infinity USB Phoenix - Handleiding Introductie Dank u voor de aanschaf van de Infinity USB Phoenix van WB Electronics! Het installeren van de Infinity USB Phoenix geschiedt in 3 eenvoudige

Nadere informatie

Handleiding EasyCap Video adapter:

Handleiding EasyCap Video adapter: Handleiding EasyCap Video adapter: Gefeliciteerd met uw aankoop! U kunt nu al uw oude video banden digitaal opslaan en bewerken. De EasyCAP Video adapter kan hoge kwaliteit video beelden en audio geluid

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. CREATIVE DESKTOP WIRELESS 6000

Uw gebruiksaanwijzing. CREATIVE DESKTOP WIRELESS 6000 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor CREATIVE DESKTOP WIRELESS 6000. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de CREATIVE DESKTOP WIRELESS 6000 in

Nadere informatie

Inleiding. Over deze handleiding. Disclaimer

Inleiding. Over deze handleiding. Disclaimer Inleiding Welkom bij Hitachi Soft StarBoard Software. StarBoard is een groot beeldscherm voor PC's en visuele apparatuur die tevens dient als interactief whiteboard waarop direct of via een PC geschreven

Nadere informatie

Online delen. Bestanden uploaden. Aan de slag. Online delen

Online delen. Bestanden uploaden. Aan de slag. Online delen Online delen 2.0 2007 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People en Nseries zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Namen van andere producten en bedrijven

Nadere informatie

NIEUW! Nu ook voor Mac!

NIEUW! Nu ook voor Mac! NIEUW! Nu ook voor Mac! Opnamen op video's lopen op allerlei wijzen gevaar! Met het originele reddingspakket van MAGIX, bestaande uit MAGIX software, de praktische USB-video-omzetter en een SCARTadapter,

Nadere informatie

Voor gebruikers van Windows XP

Voor gebruikers van Windows XP Voor gebruikers van Windows XP De machine en de pc instellen om samen te werken Voordat u begint U dient een interfacekabel te kopen die geschikt is voor de interface waarmee u deze machine gaat gebruiken

Nadere informatie

Data Safe I (Serial ATA) Externe vaste schijf met USB 2.0. Handleiding

Data Safe I (Serial ATA) Externe vaste schijf met USB 2.0. Handleiding Data Safe I (Serial ATA) Externe vaste schijf met USB 2.0 Handleiding Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Om te beginnen 1.1 Veiligheidsmaatregelen 1.2 Systeemvereisten 1.3 Inhoud verpakking 2 Handleiding driver

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie)

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Als u geen upgrade kunt uitvoeren voor uw computer met Windows Vista naar Windows 7 voert u een aangepaste installatie uit.

Nadere informatie

Nero DriveSpeed Handleiding

Nero DriveSpeed Handleiding Nero DriveSpeed Handleiding Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De volledige handleiding van Nero DriveSpeed is auteursrechtelijk beschermd en is eigendom van Nero AG. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10

Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10 Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10 Geachte klant, In dit document wordt uitgelegd hoe u bepaalde TOSHIBA Windows-pc's of tablets waarop Windows 7 of 8.1 vooraf is geïnstalleerd kunt

Nadere informatie

DRAADLOZE 300N DUAL BAND USB 2.0-ADAPTER

DRAADLOZE 300N DUAL BAND USB 2.0-ADAPTER DRAADLOZE 300N DUAL BAND USB 2.0-ADAPTER Beknopte installatiegids DN-70550 Inhoudsopgave Inhoud verpakking... Pagina 1 Netwerkadapter installatie... Pagina 2 Verbinding maken met het draadloze toegangspunt...

Nadere informatie

Handleiding branden in Nero

Handleiding branden in Nero Handleiding branden in Nero Hier volgt een korte uitleg over hoe u Nero moet gebruiken indien u een kopie wilt maken van een CD/DVD of uw eigen compilatie wilt maken. Deze uitleg is van toepassing op Microsoft

Nadere informatie

U3000/U3100 Mini. (voor Eee PC op Linuxbesturingssysteem) Snelgids

U3000/U3100 Mini. (voor Eee PC op Linuxbesturingssysteem) Snelgids U3000/U3100 Mini (voor Eee PC op Linuxbesturingssysteem) Snelgids ASUS_U3000_U3100_mini.indd 1 2/2/08 4:18:45 PM DU3656 Eerste editie januari 2008 Copyright 2008 ASUSTeK COMPUTER INC. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Downloaden! Uitgave 1

Downloaden! Uitgave 1 Downloaden! Uitgave 1 2008 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Nokia, Nokia Connecting People en Nseries zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Nokia tune is een geluidsmerk

Nadere informatie

Capture Pro Software. Handleiding. A-61640_nl

Capture Pro Software. Handleiding. A-61640_nl Capture Pro Software Handleiding A-61640_nl Aan de slag met Kodak Capture Pro Software Deze gids bevat simpele procedures waarmee u snel aan de slag kunt, onder meer voor het installeren en starten van

Nadere informatie

Toebehoren SUNNY MATRIX ADMIN TOOL

Toebehoren SUNNY MATRIX ADMIN TOOL Toebehoren SUNNY MATRIX ADMIN TOOL Gebruiksaanwijzing MatrixAdmin-BNL100510 Versie 1.0 NL Inhoudsopgave SMA Solar Technology AG Inhoudsopgave 1 Toelichting bij deze handleiding..................... 3 1.1

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP proliant ml310 g4 server http://nl.yourpdfguides.com/dref/880751

Uw gebruiksaanwijzing. HP proliant ml310 g4 server http://nl.yourpdfguides.com/dref/880751 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor HP proliant ml310 g4 server. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de HP proliant ml310 g4 server in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Blackwire C310-M/ C320-M

Blackwire C310-M/ C320-M Blackwire C310-M/ C320-M USB Corded Headset User Guide Contents Welkom 3 Systeemvereisten 3 Hulp nodig? 3 Inhoud van de doos 4 Basisfuncties van de headset 5 De headset dragen 6 De hoofdbeugel verstellen

Nadere informatie

Externe-mediakaarten

Externe-mediakaarten Externe-mediakaarten Artikelnummer van document: 409916-331 Mei 2006 In deze handleiding wordt het gebruik van externe-mediakaarten beschreven. Inhoudsopgave 1 Digitale-mediakaarten (alleen bepaalde modellen)

Nadere informatie

Nokia C110/C111 draadloze LAN-kaart Installatiehandleiding

Nokia C110/C111 draadloze LAN-kaart Installatiehandleiding Nokia C110/C111 draadloze LAN-kaart Installatiehandleiding CONFORMITEITSVERKLARING NOKIA MOBILE PHONES Ltd. verklaart op eigen verantwoordelijkheid dat de producten DTN-10 en DTN-11 conform zijn aan de

Nadere informatie

Externe-mediakaarten Gebruikershandleiding

Externe-mediakaarten Gebruikershandleiding Externe-mediakaarten Gebruikershandleiding Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java is een handelsmerk van Sun Microsystems, Inc. in de Verenigde Staten. Het SD-logo is een handelsmerk

Nadere informatie

Handleiding voor aansluitingen

Handleiding voor aansluitingen Pagina 1 van 6 Handleiding voor aansluitingen Windows-instructies voor een lokaal aangesloten printer Opmerking: Wanneer u een lokaal aangesloten printer installeert en het besturingssysteem niet wordt

Nadere informatie