Besluitenlijst burgemeester en wethouders

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst burgemeester en wethouders"

Transcriptie

1 vergadering burgemeester en wethouders gemeente nieuwkoop Besluitenlijst burgemeester en wethouders datum DINSDAG 19 april 2016 reg. nr tijd 09:00 uur - 13:00 uur locatie B&W-kamer te Nieuwveen F. Buijserd (voorzitter), mw. J.W.M. Pietersen, G.G.G. Slooters (secretaris) aanwezig afwezig G.A.H. Elkhuizen (m.k.) mw. G. Veninga (m.k.) 1. Opening en vaststelling agenda 2. Representatiekalender Besproken en aangepast. 3. Openbare besluitenlijst van 12 april 2016 Vastgesteld. 4. Raadsplanning Elke maand wordt de raadsplanning in de agendacommissie besproken. Voorafgaande aan deze bespreking wordt deze in het managementteam en vervolgens in het college besproken en aangepast. Afd: Dir De raadsplanning bespreken en via de griffie aanbieden aan de agendacommissie. Besproken en aangepast. 5. Reactie op Toezichtsregime (kenmerk: niet ingevuld) Elk jaar beoordeelt de provincie of een gemeente in aanmerking komt voor preventief of repressief toezicht. De provincie heeft per brief laten weten dat Nieuwkoop ook in 2016 weer in aanmerking komt voor repressief toezicht. De provincie verzoekt de raad vóór 1 mei 2016 op de brief te reageren. 1. De brief aan de provincie vaststellen; 2. De brief namens de raad aan de provincie te verzenden als reactie op de brief van 25 december 2015; 3. Een afschrift van de brief verzenden aan de raad.

2 Pagina 2 van 8 6. Financiële verordening gemeente Nieuwkoop 2016 (kenmerk: ) De raad voorstellen, conform het bij het advies behorende raadsvoorstel en besluit de financiële verordening gemeente Nieuwkoop 2016 vast te stellen conform besluit e Wijziging tarieventabel gemeentelijke belastingen en heffingen 2016 (kenmerk: ) De raad voorstellen conform het bij het advies behorende raadsvoorstel en besluit de 1 e wijziging van de Tarieventabel gemeentelijke belastingen en heffingen 2016 vast te stellen. 8. Aanpassing tarief precariobelasting en verordening op de heffing en invordering van precariobelasting (kenmerk: ) De raad voorstellen conform het bij het advies behorende raadsvoorstel en besluit: 1. Het tarief precariobelasting te verhogen en daarbij te kiezen voor variant 2, waarbij het tarief precariobelasting met ingang van 1 juni 2016 wordt vastgesteld op per strekkende kilometer per jaar; 2. De 2e wijziging van de Tarieventabel gemeentelijke belastingen en heffingen 2016 vast te stellen conform besluit; 3. Vast te stellen begrotingswijziging zoals opgenomen in het raadsvoorstel onder 'financiële gevolgen', waarmee de financiële gevolgen van dit voorstel in de begroting worden verwerkt; 4. De verordening op de heffing en invordering van precariobelasting 2016 vast te stellen conform besluit. met aanpassing van de tekst. 9. Informatiebeleid (kenmerk: ) Het Informatiebeleidsplan en Informatiebeveiligingsbeleid waren niet meer actueel en zijn nu geactualiseerd. 1. Het Informatiebeleidsplan vaststellen; 2. Het Informatiebeveiligingsbeleid vaststellen; 3. Het Informatiebeleidsplan en het Informatiebeveiligingsplan ter in formatie aan de raad sturen.

3 Pagina 3 van Schriftelijke vragen van de VVD over verhuur van ligplaatsen aan het Meijepad in Nieuwkoop (kenmerk: ) Afd: BOR Als gemeente hebben wij sinds 2015 een vijftigtal ligplaatsen in beheer langs het Meijepad. De realisatie van deze ligplaatsen is een oude afspraak van de voormalige gemeente Nieuwkoop om Nieuwkopers die voorheen een ligplaats hadden op camping de Roerdomp een alternatieve ligplaats te bieden. De VVD stelt in vervolg van de beantwoording door het college van een schriftelijke van de VVD bij de najaarsnota van 2015, aanvullende vragen. De VVD stelt vast dat de Wet Markt & Overheid overheden verplicht om bij het uitvoeren van economische activiteiten de integrale kosten door te berekenen. Het aanbieden van ligplaatsen onder de integrale kostprijs schaadt ondernemers, die bedrijfsmatig ligplaatsen aanbieden in hun concurrentiepositie. Instemmen met de beantwoording van de schriftelijke vraag van de raad volgens de bij het advies behorende conceptbrief. 11. Afvalbeleid , Analyse en verkenning van scenario s (kenmerk: ) Afd: BOR De raad voorstellen conform het bij het advies behorende raadsvoorstel en besluit: 1. Kennis te nemen van de notitie Afvalbeleid , Analyse en verkenning van scenario s; 2. In te stemmen met de in het raadsvoorstel beschreven vervolgaanpak. 12. Beantwoording schriftelijke vragen VVD-fractie met betrekking tot de individuele studietoeslag (kenmerk: ) Op 23 maart jl. ontving het college vier vragen van de VVD-fractie over het beleid met betrekking tot de individuele studietoeslag voor jonggehandicapten. Instemmen met de beantwoording van de schriftelijke vragen van de raad volgens de bij het advies behorende conceptbrief.

4 Pagina 4 van Beantwoording schriftelijke vragen MPN-PN en VVD over voortgang harmonisatie peuterspeelzaalwerk kinderopvang (kenmerk: ) Op 24 maart jl. hebben de MPN-PN en de VVD schriftelijke vragen ingediend over de voortgang harmonisatie peuterspeelzaalwerk kinderopvang.. Instemmen met de beantwoording van de schriftelijke vragen van de raad volgens de bij het advies behorende conceptbrief. 14. Fusietoets onderwijsstichtingen (kenmerk: ) De besturen van Stichting Openbaar Onderwijs Regio Alphen aan de Rijn (SOPORA), de Stichting Katholiek Basisonderwijs Alphen aan den Rijn (SKBA), De Veenplas en De Woudse Venen hebben het voornemen kenbaar gemaakt per 1 januari 2017 een bestuurlijke fusie te willen realiseren tussen ten eerste Sopora en SKBA en ten tweede De Veenplas en De Woudse Venen. Volgens de Wet op het primair onderwijs moet de gemeente een advies geven over de wenselijkheid van deze fusie. 1. Een positief advies geven over de voorgenomen fusie van Stichting Primair Onderwijs Regio Alphen aan den Rijn (SOPORA) en Stichting Katholiek Basisonderwijs Alphen aan den Rijn (SKBA) en de voorgenomen fusie van De Veenplas en Woudse Venen. 2. De brief met het advies over de fusietoets vaststellen. 15. Kadernotitie subsidiebeleid gemeente Nieuwkoop 2017 (kenmerk: ) De gemeente verstrekt allerlei subsidies, vooral in het brede welzijnsspectrum, maar ook op het gebied van bijvoorbeeld cultuur en toerisme. De manier waarop we op dit moment subsidiëren is in de loop der jaren zo gegroeid. Maar zou het ook anders kunnen? Met het traject heroriëntatie subsidiebeleid zijn we door middel van participatie gekomen tot de Kadernotitie subsidiebeleid gemeente Nieuwkoop 2017 De raad voorstellen conform het bij het advies behorende raadsvoorstel en besluit: 1. De Kadernotitie subsidiebeleid gemeente Nieuwkoop 2017 vast te stellen; 2. De Algemene subsidieverordening gemeente Nieuwkoop 2017 vast te stellen. en daarnaast te besluiten: de verenigingen en organisaties na vaststelling van de gemeenteraad op de hoogte te stellen van het nieuwe subsidiebeleid

5 Pagina 5 van Subsidieregeling buurtsportcoaches (kenmerk: ) De gemeente Nieuwkoop heeft zich gecommitteerd aan de realisatie van 5,1 fte aan buurtsportcoaches in 2016 en ontvangt hiervoor een rijksbijdrage. Organisaties kunnen een aanvraag indienen voor subsidie voor een buurtsportcoach vanuit deze rijksbijdrage. Om hiervoor in aanmerking te komen, gelden specifieke voorwaarden en procedures. Deze zijn aanvullend op de voorwaarden en procedures zoals gesteld in de Algemene subsidieverordening (ASV) Nieuwkoop. Een juridische basis voor het verstrekken van subsidie voor een buurtsportcoach, in de vorm van de subsidieregeling buurtsportcoaches, is daarom noodzakelijk. 1. Kennisnemen van de inhoud van de subsidieregeling buurtsportcoaches gemeente Nieuwkoop; 2. De subsidieregeling buurtsportcoaches gemeente Nieuwkoop vaststellen. 17. Beantwoording raadsvragen woningbouw Schiphol en stand van zaken wijziging Luchthaven Indelingsbesluit (LIB) Schiphol (kenmerk: ) Op dit moment zijn op Rijksniveau de voorbereidingen in gang voor het wijzigen van het Luchthaven Indelingsbesluit Schiphol (LIB). Op 1 april heeft staatssecretaris Sharon Dijksma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) de tweede kamer een informerende brief gestuurd met als thema Wonen en vliegen in de regio Schiphol. In diverse kranten hebben naar aanleiding van deze brief stukjes gestaan over de aankomende wijzigingen in het LIB. Dit heeft geleid tot vragen van de raad (SBN). Met de bij dit advies behorende brief wordt de gemeenteraad geïnformeerd over stand van zaken wijziging LIB, brief staatssecretaris en vragen beantwoord van de SBN. Instemmen met de bij het advies behorende conceptbrief. 18. Vaststelling gewijzigde branchering (kenmerk: ) Op voordracht van de marktcommissie is de gemeente gevraagd de branchering aan te passen voor de markten in de gemeente Nieuwkoop.

6 Pagina 6 van 8 De gewijzigde branchering markten vaststellen. 19. Procesvoorstel omgevingsvisie (kenmerk: ) De raad voorstellen conform het bij het advies behorende raadsvoorstel en besluit: 1. In te stemmen met het opstellen van een omgevingsvisie met de drie gemeenten van de Rijnstreek om op deze wijze te voldoen aan de wettelijke verplichting van een omgevingsvisie voor het grondgebied van de gemeente. 2. In te stemmen met het in het raadsvoorstel beschreven procesvoorstel inclusief tijdpad voor het opstellen van de Omgevingsvisie Rijnstreek. 3. In te stemmen met de noodzakelijke bijdrage van ,- per jaar voor de duur van drie jaar en deze te dekken door een onttrekking uit de Algemene Reserve (op basis van een werkbudget voor de Omgevingsvisie van in totaal ,- op basis van een verdeling van 50%-25%-25% in de kostenverdeling tussen de drie gemeenten. 4. Twee raadsleden en twee plaatsvervangers voor de Klankbordgroep Omgevingsvisie Rijnstreek aan te wijzen (één coalitie/één oppositie). De raad voorstellen conform het bij het advies behorende raadsvoorstel en besluit: 1. In te stemmen met het opstellen van een omgevingsvisie met de drie gemeenten van de Rijnstreek om op deze wijze te voldoen aan de wettelijke verplichting van een omgevingsvisie voor het grondgebied van de gemeente. 2. In te stemmen met het in het raadsvoorstel beschreven procesvoorstel inclusief tijdpad voor het opstellen van de Omgevingsvisie Rijnstreek. 3. Twee raadsleden en twee plaatsvervangers voor de Klankbordgroep Omgevingsvisie Rijnstreek aan te wijzen (één coalitie/één oppositie 4. In te stemmen met de noodzakelijke bijdrage van ,- per jaar voor de duur van drie jaar. Deze te dekken uit een te creëren voorziening van ,- door een onttrekking uit de Algemene Reserve ter grote van dit bedrag. (op basis van een werkbudget voor de Omgevingsvisie van in totaal ,- op basis van een verdeling van 50%-25%-25% in de kostenverdeling tussen de drie gemeenten. 5. De betreffende begrotingswijziging vast te stellen. 20. Vaststelling bestemmingsplan Landgoed Oudendam (kenmerk: ) De raad voorstellen conform het bij het advies behorende raadsvoorstel en besluit: 1. Het bestemmingsplan Landgoed Oudendam gewijzigd vast te stellen; 2. Geen exploitatieplan vast te stellen; 3. Het college van burgemeester en wethouders te machtigen voor de afhandeling van de bestemmingsplanprocedure na de vaststelling.

7 Pagina 7 van Vaststelling wijzigings- en uitwerkingsplan Land van Boer Bos II (kenmerk: ) In de periode van 14 januari tot en met 24 februari 2016 hebben het ontwerp wijzigingsplan Oude Nieuwveenseweg 22 en het ontwerp uitwerkingsplan Oude Nieuwveenseweg 6 8 ter inzage gelegen. Deze twee plannen gezamenlijk vormen het ruimtelijk kader voor de woningbouwontwikkeling Land van Boer Bos II, een initiatief van bouw- en aannemingsbedrijf Van Wengerden & Visser. Tijdens de ter inzagelegging zijn drie reacties ingediend. Deze reacties zijn weergegeven in de bij het collegeadvies behorende zienswijzennota. Het is nu aan het college om een oordeel te vellen over deze zienswijzen en een besluit te nemen ten aanzien van de vaststelling van de plannen. 1. De zienswijzennota De zienswijzennota vaststellen voor zowel het Wijzigingsplan Land van Boer Bos II, tussen Oude Nieuwveensweg 22, Nieuwveen als het Uitwerkingsplan Land van Boer Bos II, tussen Oude Nieuwveenseweg 6-10, Nieuwveen en daarmee de zienswijzen ongegrond verklaren. 2. Het wijzigingsplan Land van Boer Bos II, tussen Oude Nieuwveenseweg 22, Nieuwveen gewijzigd vaststellen. 3. Het uitwerkingsplan Land van Boer Bos II, tussen Oude Nieuwveenseweg 6-10, Nieuwveen gewijzigd vaststellen. 22. Inrichtingsvisie en uitgangspunten gronduitgifte & prijsbepaling Noordse Buurt (kenmerk: ) De afgelopen maanden heeft de gemeente in samenwerking met de begeleidingscommissie, de initiatiefnemers, Waternet namens het waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de landschapsarchitect gewerkt aan voorliggende conceptinrichtingsvisie Nieuwe toekomst voor de Noordse Buurt. De inrichtingsvisie heeft als doel om de juiste randvoorwaarden en uitgangspunten te bieden voor de situering en de landschappelijke inpassing van een initiatief in de Noordse Buurt en vormt de basis voor het nieuwe bestemmingsplan. In de visie gaan we ook in op het vervolgproces, waarmee het document een totaal overzicht geeft van het proces en de kaders voor de herinrichting van de Noordse Buurt. 1. De inrichtingsvisie Nieuwe toekomst voor de Noordse Buurt ter vaststelling voorleggen aan de raad; 2. De raad informeren over de stand van zaken van de mogelijkheid tot ontwikkeling van (tijdelijk) initiatieven in 2016; 3. Kennisnemen van de tekening plaatsbepaling initiatieven (bekend bij de gemeente eind 2015) ; 4. Instemmen met de uitgangspunten voor gronduitgifte en grondprijsbepaling en kennisnemen van de modelovereenkomst grondverkoop.

8 Pagina 8 van Externe communicatie Afvalbeleid , analyse en verkenning van scenario s Kadernotitie subsidiebeleid gemeente Nieuwkoop 2017 Subsidieregeling buurtsportcoaches Rijnstreek wil gezamenlijke omgevingsvisie Vaststelling bestemmingsplan Landgoed Oudendam Invulling Noordse Buurt stap dichterbij 24. Ingekomen stukken Overzicht mandaatbesluiten 25. Sluiting

Besluitenlijst burgemeester en wethouders

Besluitenlijst burgemeester en wethouders vergadering burgemeester en wethouders gemeente nieuwkoop Besluitenlijst burgemeester en wethouders datum DINSDAG 6 november 2018 reg. nr. 18.21973 tijd 09:00 uur - 13:00 uur locatie B&W-kamer te Nieuwveen

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders

Besluitenlijst burgemeester en wethouders vergadering burgemeester en wethouders gemeente nieuwkoop Besluitenlijst burgemeester en wethouders datum DINSDAG 1 mei 2018 reg. nr. 18.08708 tijd 09:00 uur - 13:00 uur locatie B&W-kamer te Nieuwveen

Nadere informatie

Registratienummer collegebesluit:

Registratienummer collegebesluit: Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders Raadsvoorstel Portefeuillehouder: J.W.M. Pietersen Opgesteld door: Stefanie Peters, afdeling Sociaal Domein en Veiligheid Besluitvormende vergadering:

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders

Besluitenlijst burgemeester en wethouders vergadering burgemeester en wethouders gemeente nieuwkoop Besluitenlijst burgemeester en wethouders datum DINSDAG 22 maart 2011 reg. nr. 11.04429 tijd 09:00 uur - 13:00 uur locatie B&W-kamer te Nieuwveen

Nadere informatie

agenda besluitvormende raadsvergadering

agenda besluitvormende raadsvergadering agenda besluitvormende raadsvergadering datum 15 oktober 2015 20.00 uur plaats Raadszaal Nieuwveen Frans Buijserd aanvang voorzitter Onderwerp Portefeuille houder 1. Opening 2. Raadsvoorstel Beëdiging

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders

Besluitenlijst burgemeester en wethouders vergadering burgemeester en wethouders gemeente nieuwkoop Besluitenlijst burgemeester en wethouders datum DINSDAG 18 december 2012 reg. nr. 12.34759 tijd 09:00 uur - 13:00 uur locatie B&W-kamer te Nieuwveen

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 7 november 2017 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (OPEN) Dhr. G. Boonzaaijer (SGP) Burgemeester

Nadere informatie

Raadsvergadering. 8 maart

Raadsvergadering. 8 maart RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 8 maart 2018 18-017 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Odijk, Zeisterweg 103' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Odijk, Zeisterweg 103 Gevraagde

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012 Lijst nr. 48 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012 PUBLIEKSDIENST Aanwijzingsbesluiten veiligheidsrisicogebied in Apeldoorn Voorstel

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

*Z022B83434B* BESLUITENLIJST openbaar Weesp bij de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015

*Z022B83434B* BESLUITENLIJST openbaar Weesp bij de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 *Z022B83434B* BESLUITENLIJST openbaar Weesp bij de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 Besluitnummer Onderwerp Besluit Z.47161/D.2347 Overeenkomsten arbeidsontwikkeling en werkgeversdienstverlening

Nadere informatie

Voorstel tot vaststellen besluitenlijst voorgaande week.

Voorstel tot vaststellen besluitenlijst voorgaande week. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 7 maart 2017 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

Vaststellen besluitenlijst ( ) De besluitenlijst van de besluitvormende raadsvergadering van 15 november 2018.

Vaststellen besluitenlijst ( ) De besluitenlijst van de besluitvormende raadsvergadering van 15 november 2018. nieuwkoop Agenda Besluitvormende raadsvergadering Datum Tijd 13 december 2018 20:00 uur Locatie Voorzitter Raadszaal Nieuwveen Frans Buijserd IIIIIIIIIIIIIIIIHIIIIIIII G181230 1 Opening 2 Vaststellen agenda

Nadere informatie

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt.

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt. Vergadering Gemeenteraad 06-11-2008 Plaats: Raadszaal Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 6 NOVEMBER 2008 1 Opening De vergadering is op 6 november na agendapunt

Nadere informatie

besluitenlijst B&W De Friese Meren 20 mei 2014

besluitenlijst B&W De Friese Meren 20 mei 2014 1. : 3168 Ruimtelijke Ontwikkeling Betreft : Herinrichting De Merk Het college besluit akkoord te gaan met de in het voorstel geformuleerde uitgangspunten voor de planvorming van de Merk als onderdeel

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Lijst van beslissingen van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 22 maart Aanwezig:

GEMEENTE OLDEBROEK. Lijst van beslissingen van de vergadering van burgemeester en wethouders. van 22 maart Aanwezig: GEMEENTE OLDEBROEK Lijst van beslissingen van de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 maart 2016 Aanwezig: de burgemeester, A. Hoogendoorn de wethouder, E.G Vos-van de Weg de wethouder, L.

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 september 2012. Vastgesteld d.d.

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 september 2012. Vastgesteld d.d. Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 september 2012 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1

Nadere informatie

Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten:

Het college van burgemeester & wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 13.10608 vergaderdatum raad 30 mei 2013 jaar/nummer 2013-060 Frans

Nadere informatie

1. Het calamiteitenplan voor de archieven 2016 vast te stellen.

1. Het calamiteitenplan voor de archieven 2016 vast te stellen. BESLUITEN LIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 20 december 2016 Aanwezig: burgemeester de heer BJ. Bouwmeester, wethouder de heer J. Huizing, wethouder de heer J. Zwiers,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: KCJB97. Onderwerp: Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 december 2012

Collegevoorstel. Zaaknummer: KCJB97. Onderwerp: Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 december 2012 Onderwerp: Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 december 2012 Collegevoorstel Zaaknummer: KCJB97 Feitelijke informatie Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 december 2012. Voorgenomen

Nadere informatie

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Katwijk aan den Rijn 2012 Aan de gemeenteraad Zaaknummer : 2012-23744 Programma : Wonen en ruimte Onderwerp : Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012 Katwijk, 18 december 2012 Inleiding Bestemmingsplan

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 5 en 6 november 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Opgesteld door: Marly Beckfeld, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf. Portefeuillehouder: T. Veninga

Raadsvoorstel. Opgesteld door: Marly Beckfeld, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf. Portefeuillehouder: T. Veninga Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders Raadsvoorstel Portefeuillehouder: T. Veninga Opgesteld door: Marly Beckfeld, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf Besluitvormende vergadering:

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang uur.

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang uur. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 10 juni 2014 aanvang 10.00 uur. Aanwezig: Drs. P.C. van den Brink, burgemeester Mevr. M.J.T.G.

Nadere informatie

Adviesaanvraag Wmo adviesraad **

Adviesaanvraag Wmo adviesraad ** Bijlage 3 behorend bij het besluit van de raad van de gemeente Nieuwkoop van 26 mei 2016 en als zodanig gewaarmerkt door de griffier. Adviesaanvraag aan Wmo adviesraad m.b.t. Kadernotitie en ASV subsidiebeleid

Nadere informatie

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006

voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Nr.: 48 Besluitenlijst voor de vergadering van het college van Heusden d.d. 5 december 2006 Aanwezig: de wethouders: de secretaris: B.M. Groen, burgemeester-loco Ing. A.A.G. van Mierlo M. Buijs Dr. M.G.M.

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 19 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA) Dhr.

Nadere informatie

1. Samenvatting In dit voorstel wordt ingegaan op de reactie van de provincie bij de ingediende begroting 2013.

1. Samenvatting In dit voorstel wordt ingegaan op de reactie van de provincie bij de ingediende begroting 2013. RAADSVOORSTEL Besluitvormend Aan de Raad Instemmen met reactie provincie op programmabegroting 2013. Agenda nr.6 1. Samenvatting In dit voorstel wordt ingegaan op de reactie van de provincie bij de ingediende

Nadere informatie

F. Buijserd burgemeester

F. Buijserd burgemeester Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 15.07289 vergaderdatum raad 21 mei 2015 jaar/nummer 2015-041 G.A.H.

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen gemeente Bunnik 2017

Raadsvergadering. Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen gemeente Bunnik 2017 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15-12-2016 16-090 Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen gemeente Bunnik 2017 Aan de raad, Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen

Nadere informatie

Onderwerp: Agenda's Informatievergaderingen 27 en 28 november 2007

Onderwerp: Agenda's Informatievergaderingen 27 en 28 november 2007 College V200701161 Onderwerp: Agenda's Informatievergaderingen 27 en 28 november 2007 Collegevoorstel Feitelijke informatie: Bijgevoegd treft u aan de concept-agenda s voor de Informatievergaderingen van

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: Z/G/17/50225 Bedrijfsvoering/HJIB/ Bestuurssecretariaat Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 4 december 2018. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt

Nadere informatie

Titel / onderwerp: Flexibel Meerjaren Programma 2016-2021 Rijn- en Veenstreek als toeristische trekpleister

Titel / onderwerp: Flexibel Meerjaren Programma 2016-2021 Rijn- en Veenstreek als toeristische trekpleister Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders Raadsvoorstel Portefeuillehouder: F. Buijserd Opgesteld door: Gert-Jan Pieterse, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf Besluitvormende

Nadere informatie

Aanwezig: Voorzitter: M. Fränzel Secretaris: A. Baart Wethouders: A. van der Wijst, V. Huijgens en M. Groffen

Aanwezig: Voorzitter: M. Fränzel Secretaris: A. Baart Wethouders: A. van der Wijst, V. Huijgens en M. Groffen Besluitenlijst van de in de vergadering van burgemeester en wethouders van Woensdrecht van 28 september 2010 genomen besluiten (B-stukken) van 20 t/m 24 september 2010 door parafen genomen besluiten (A-stukken)

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (35) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 23 oktober 2018

BESLUITENLIJST (35) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 23 oktober 2018 BESLUITENLIJST (35) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 23 oktober 2018 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : G. van Leeuwen Wethouder

Nadere informatie

raadsvoorstel A. Pietersen Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf / Willy-Janne Verlaan Vaststelling bestemmingsplan Ter Aar West

raadsvoorstel A. Pietersen Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf / Willy-Janne Verlaan Vaststelling bestemmingsplan Ter Aar West Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 13.60088 A. Pietersen Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf

Nadere informatie

onderwerp: Vaststellen ontwerpbestemmingsplan Wonen Rijssen, Enterstraat 124

onderwerp: Vaststellen ontwerpbestemmingsplan Wonen Rijssen, Enterstraat 124 g e m e e n t e Rijssen-Holtei\i Rijssen, 17 november 2016 Voorstel van het college aan de raad raadsvergadering: 22 december 2016 agendanummer: 14 opgemaakt door: Wonen en Ondernemen - Economie en Veiligheid

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 24 november 2015

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 24 november 2015 enlijst B&W-vergadering d.d. 24 november 2015 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder A.C.P. Balk Wethouder Ir. J.H.M. van Dijk Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder P.J. Van

Nadere informatie

raadsvoorstel P. Melzer Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf / Jos Kroon Principebesluit landgoed Nieuwveen

raadsvoorstel P. Melzer Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf / Jos Kroon Principebesluit landgoed Nieuwveen Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer P. Melzer Ruimtelijke Ontwikkeling & Grondbedrijf / Jos Kroon collegebesluit

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 6 maart 2018

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 6 maart 2018 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

2. GEVRAAGDE BESLISSING:

2. GEVRAAGDE BESLISSING: *Z0109EAA757* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : L. Huberts Zaakgericht\407 Behandelend ambtenaar A.A. Siesling Zaaknummer Z.16-18920 Datum: 20 december 2016 Afdeling

Nadere informatie

Van 14 januari 2014 Openbaar

Van 14 januari 2014 Openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 7 januari 2014. Advies Akkoord. BW-006671 2 Onderwerp Bestuursopdracht Samenwerken en Uitbesteden, deelopdracht: Belastingen BV Advies 1. Kennisnemen van

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 13 november 2018

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 13 november 2018 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, J.R. Zoetendal, J.C.F. Broekhuizen, J. van Veen en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Agen dapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken d.d.

Nadere informatie

5 december Locoburgemeester A.P.M. van Swam;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder S.A.M. Bos;Wethouder A.H.M. de Vree;Wethouder T.P.M.

5 december Locoburgemeester A.P.M. van Swam;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder S.A.M. Bos;Wethouder A.H.M. de Vree;Wethouder T.P.M. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL 5 december 2017 Status Openbaar Voorzitter Aanwezig Definitief Ja Locoburgemeester ;Gemeentesecretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 20 september 2016.

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 20 september 2016. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders gehouden op dinsdag 20 september 2016. Aanwezig: Arnoud Rodenburg (burgemeester) Hans Horlings (wethouder) Govert van Oord (wethouder) Annemiek

Nadere informatie

F. Buijserd Burgemeester

F. Buijserd Burgemeester gemeente nieuwkoop afdeling fysieke en maatschappelijke ontwikkeling Raadsvoorstel portefeuillehouder Nico Jonker opgesteld door Lex Niekel / kenmerk/datum vergaderdatum raad 11 februari 2010 jaar/nummer

Nadere informatie

12 februari februari 2019 Onderwerp Besluit Concept raadsvoorstel kadernota 2020 GGD West-Brabant

12 februari februari 2019 Onderwerp Besluit Concept raadsvoorstel kadernota 2020 GGD West-Brabant Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam vergadert iedere week, meestal op dinsdag. In deze 'B&W-belicht' informeren wij u over alle openbare besluiten van 12 februari 2019

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Aanwezig: Burgemeester, wethouders A.M. Henisch-Hulsman,, J. Joon, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/16/01497 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 2 februari

Nadere informatie

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar

Besluitenlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar enlijst College van Burgemeester en Wethouders Openbaar Datum 13-11-2018 Tijd 8:30-13:00 Locatie Voorzitter Toelichting Kamer burgemeester Burgemeester Gemeente Sluis In verband met de Zeeland dinsdagmiddag

Nadere informatie

Raadsvoorstel vaststellen bestemmingsplan 'De Utrecht' Datum voorstel: 4 februari 2014 Vergaderdatum: 25 februari 2014 Registratienr.

Raadsvoorstel vaststellen bestemmingsplan 'De Utrecht' Datum voorstel: 4 februari 2014 Vergaderdatum: 25 februari 2014 Registratienr. Raadsvoorstel Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan 'De Utrecht' Datum voorstel: 4 februari 2014 Vergaderdatum: 25 februari 2014 Registratienr.: 014-2014 Opsteller: Marijn Hartgerink Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.2/ Documentnr.: RV

Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.2/ Documentnr.: RV Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.2/11052016 Documentnr.: RV16.0045 Roden, 4 mei 2016 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Herontwikkeling locatie Ronerborg, Roden" en aanpassen welstandsnota voor dit

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 24 augustus 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer K. uit de Bosch,

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 193184 Datum : 17 november 2015 Programma : Woon en leefomgeving Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

G. Veninga Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Ronald van Heeringen

G. Veninga Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Ronald van Heeringen Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit vergaderdatum raad 21 juni 2012 jaar/nummer G. Veninga Vergunningen,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig:

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Aanwezig: Openbare besluitenlijst Collegevergadering 31-10-2017 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Willems, J.W. (Wethouder) Bisscheroux, J.W.P.M. (Wethouder) Jacobs, Drs.

Nadere informatie

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Aukje Boer, loco Janneke Louisa-Muller Jan Burger Henk Muis Algemeen

Nadere informatie

1. OPENING Het college besluit conformstuk 3c 4c en 7c te bespreken. 2. BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 29 NOVEMBER 2016

1. OPENING Het college besluit conformstuk 3c 4c en 7c te bespreken. 2. BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 29 NOVEMBER 2016 733 V E R SL AG van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Van 6 december 2016, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer 2.02) te Leidschendam Aanwezig: de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 10, 10 maart 2015

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 10, 10 maart 2015 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 10, 10 maart 2015 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Wethouder Tjapko Poppens Wilma van de Werken Jan Burger Wil Kosterman Hans Marchal

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 Aanwezig: Afwezig: W. van Beek, burgemeester, N. Slagter, B. Nootebos, J. Munnik en

Nadere informatie

G. Veninga Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Ronald van Heeringen

G. Veninga Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Ronald van Heeringen Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit G. Veninga Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Ronald

Nadere informatie

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 Onderwerp 1. Vaststelling van de noten en de rondvraag van de vergadering d.d. 07-05-2019; 2. bekrachtiging van de in dit verslag aangegeven besluiten. 1.

Nadere informatie

nr. Onderwerp en portefeuillehouder Besluit Openbare samenvatting

nr. Onderwerp en portefeuillehouder Besluit Openbare samenvatting . B&W BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 14 maart 2017 No. 2017-10 Aanwezig: : burgemeester H. van Kooten, secretaris A.P.J.M. de Jong, wethouders G.P. van den Anker,

Nadere informatie

De Ronde 20-01-2009 Aanvang: 20:30

De Ronde 20-01-2009 Aanvang: 20:30 De Ronde 20-01-2009 Aanvang: 20:30 Tijd Molendijkzaal 0.01 20:30 Bestemmingsplan Buitengebied Oost Rondetafelgesprek met gemeenteraad Leusden Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Oost heeft ter inzage

Nadere informatie

12 september Burgemeester C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder A.P.M.

12 september Burgemeester C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld;Gemeentesecretaris P.G. Arissen;Wethouder A.P.M. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL 12 september 2017 Status Openbaar Voorzitter Aanwezig Definitief Ja C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld Burgemeester

Nadere informatie

BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING 6 juni 2017, week 23

BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING 6 juni 2017, week 23 BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING 6 juni 2017, week 23 Aanwezig zijn: De heer R.J. v.d. Zwaag, burgemeester De heer J. Melse, wethouder De heer R.M.A. Molenaar, wethouder De heer C. Maas, wethouder De heer

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel. Besluit. Notulen Vaststellen notulen d.d. 12 november 2013. Worden vastgesteld

B&W openbare notulen. No. Onderwerp/voorstel. Besluit. Notulen Vaststellen notulen d.d. 12 november 2013. Worden vastgesteld Datum: 19 november 2013 Aanwezig: D. Bijl, Burgemeester J. Krieger, Wethouder B. Daan, Wethouder G. Nijenhuis, Wethouder R.J. Helm, Wethouder M.J.H. Smulders, Secretaris A. Heiner, Adviseur/notulist B.

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vierde partiële herziening Noordoost, HC IJsseloever

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vierde partiële herziening Noordoost, HC IJsseloever Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 443111 Programma : Woon- en leefomgeving Commissie : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. J.H. Lappee Informatie

Nadere informatie

raadsvoorstel 4. wethouder drs. N. Jonker te benoemen als lid van het Dagelijks Bestuur van de gemeenschappelijke regeling Schadeschap Schiphol.

raadsvoorstel 4. wethouder drs. N. Jonker te benoemen als lid van het Dagelijks Bestuur van de gemeenschappelijke regeling Schadeschap Schiphol. gemeente nieuwkoop afdeling bedrijfsondersteuning raadsvoorstel portefeuillehouder F. Buijserd opgesteld door Geesje Stel / 197 kenmerk/datum 09.0006919 / 23 juni 2009 vergaderdatum raad 16 juli 2009 jaar/nummer

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-09-2013 13-065 Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg Aan de raad, Onderwerp Gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg.

Nadere informatie

Registratienummer collegebesluit:

Registratienummer collegebesluit: Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders Raadsvoorstel Portefeuillehouder: F. Buijserd Opgesteld door: Christell de Vries, afdeling Bedrijfsvoering Besluitvormende vergadering: 26 mei

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 Lijst nr. 21 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 PUBLIEKSDIENST Werkbezoek Uddel op 25 mei 2011 Voorstel dienst Publieksdienst: 1. instemmen

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46.O (15-11-2016) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11G / M.D. de Vries BP JB

BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11G / M.D. de Vries BP JB BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G0850 427565 / 427565 ONDERWERP M.D. de Vries BP JB Ontwerp bestemmingsplan Semmelweisstraat

Nadere informatie

Het college besluit de besluitenlijst d.d. 10 november 2015 vast te stellen.

Het college besluit de besluitenlijst d.d. 10 november 2015 vast te stellen. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders Datum 17 november 2015 Aanwezig Hayo Apotheker (burgemeester), Maarten Offinga (wethouder), Stella van Gent (wethouder), Gea Akkerman (wethouder),

Nadere informatie

onderwerp Zienswijze SWA ontwerp programmabegroting 2016 en SWA meerjarenbegroting

onderwerp Zienswijze SWA ontwerp programmabegroting 2016 en SWA meerjarenbegroting Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders nieuwkoop raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit vergaderdatum raad jaar/nummer T. Veninga Vergunningen,

Nadere informatie

nota van B&W ONTWERPBESLUIT TBV TER INZAGE LIGGING

nota van B&W ONTWERPBESLUIT TBV TER INZAGE LIGGING nota van B&W ONTWERPBESLUIT TBV TER INZAGE LIGGING Onderwerp Vaststelling wijzigingsplan Zwanenburg 1 e wijziging mr. M.L. (Mariëtte) Sedee Schuitemaker PM Inlichtingen M. Romijn (+31235674240) Portefeuillehouder

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld.

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 5 maart 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Gemeenteraad

Besluitenlijst van de vergadering van de Gemeenteraad Besluitenlijst van de vergadering van de Gemeenteraad Plaats: Gemeentehuis Deurne Datum: 9 december 2014 Tijd: 19:00 uur Aanwezig: H. Mak, voorzitter; R. Rutten, griffier; M. Dankers, M. Biemans, H. de

Nadere informatie

F. Buijserd Burgemeester

F. Buijserd Burgemeester Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 15.11294 vergaderdatum raad 9 juli 2015 jaar/nummer (griffie)

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: 2. ADV/G/18/02708 Z/G/17/50225 Bedrijfsvoering Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 22 mei 2018. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt in de eerstvolgende

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 mei 2015 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wets d.d. 26 mei 2015 Aanwezig: Dhr. drs. A. Mans, burgemeester Mw. mr. C.A. Peters, secretaris Dhr. H. Klijnstra MBA, wet Dhr. L. van Schoonhoven,

Nadere informatie

in";11n Besluit van de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan "Catharinastraat 47-49 WellerlooL" De raad van de gemeente Bergen,

in;11n Besluit van de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Catharinastraat 47-49 WellerlooL De raad van de gemeente Bergen, gemeent e Besluit van de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan "Catharinastraat 47-49 WellerlooL" in";11n Limburg De raad van de gemeente Bergen, Overwegende: dat het ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 29 januari 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders

Nadere informatie

H. Romeijn, Secretaris C. Visser, Communicatieadviseur

H. Romeijn, Secretaris C. Visser, Communicatieadviseur Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van 09 12 2014 Aanwezig zijn: L.M. Driessen-nsen, Burgemeester M.H. van der Eng, Wethouder C.J.M.W. Wassenaar, Wethouder J.J.F.M.

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 8 november 2016 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan 'Nieuwbouw basisschool Zevenhuisterweg Nieuw-Roden'

Vaststelling bestemmingsplan 'Nieuwbouw basisschool Zevenhuisterweg Nieuw-Roden' G E M E E N T E Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.1/23022011 t Roden, 16 februari 2011 Raadd.d.i3/oi/

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 9 februari 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 9 februari 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 9 februari 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

College van Burgemeester en Wethouders

College van Burgemeester en Wethouders * Notulen Collegevergadering Overleg Collegevergadering Datum 21 november 2017 Begintijd 09:00 Eindtijd 12:00 Aanwezig Afwezig Notulen Kopieën Burgemeester R. Meerhof, wethouders J. Klinkhamer en S. Julius

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 april 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

F. Buijserd burgemeester

F. Buijserd burgemeester Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 14.22243 G. Elkhuizen Beheer Openbare Ruimte / Kees Hoogervorst

Nadere informatie

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 6 december 2016

Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 6 december 2016 Vergadering burgemeester en wethouders - d.d. 6 december 2016 Aanwezig: - R. Munniksma burgemeester Afwezig: - T. van der Veen - J. Borg wethouders - L. Veenstra wethouder - P. Woldendorp loco-secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005)

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) Datum besluit College: dinsdag 28 juni 2005. Nr. Ingekomen stuk van: Onderwerp: 1. Vaststellen van de besluitenlijst van de Collegevergadering van

Nadere informatie

NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van maandag 1 juni 2015. nummer 22. Aanwezig: P.J. Verheij wethouder. A.

NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van maandag 1 juni 2015. nummer 22. Aanwezig: P.J. Verheij wethouder. A. NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van maandag 1 juni 2015 nummer 22 Aanwezig: P.J. Verheij wethouder A.D. Zandvliet wethouder A. Kraijo wethouder A.M. van den Berg secretaris Afwezig:

Nadere informatie

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013 RAAD BESLUITENLIJST 11 december 2013 Afwezig mkg.: de heer Boerma (CGB) en mevrouw Anninga (CGB) Ag.punt Onderwerp 1. 2. 3. 4. 5. 6. Inspraak burgers over geagendeerde onderwerpen De heer Albert Haar spreekt

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 17 juli Secretaris Uitnodigingen:

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 17 juli Secretaris Uitnodigingen: Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 25 juli 2017 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie 0 = Algemeen/BMO

Nadere informatie

BESLUITENLIJST OPENBAAR. Van de vergadering van College van Burgemeester en Wethouders van 30/10/2018

BESLUITENLIJST OPENBAAR. Van de vergadering van College van Burgemeester en Wethouders van 30/10/2018 IPoststuk C ollege notulen dinsdag 30 oktober 2018 vastg esteld openbaar Openbaar di nsdag 30 oktober 2018 Ons kenmerk G.18.03323 *G.18.03323* BESLUITENLIJST OPENBAAR Van de vergadering van College van

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 26 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. D. van der Sleen Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA)

Nadere informatie