wonen, werken en genieten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "wonen, werken en genieten"
  • Jan Bos
  • 7 jaren geleden
  • Aantal bezoeken:

Transcriptie

1 wonen, werken en genieten

2 Welkom in Leeuwarden Leeuwarden is een dynamische en bruisende stad, het is de economische motor van Fryslân. Gelegen in een groene en waterrijke omgeving met meren, dorpen en recreatiegebieden. De Friese hoofdstad is een echte hofstad met een prachtig historisch centrum, een schat aan rijksmonumenten, verrassende winkels en gezellige terrassen. Leeuwarden heeft de modernste voorzieningen voor bewoners, studenten en ondernemers. Niet voor niets is Leeuwarden uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

3 Leeuwarden is specialist in water. De start- en finishplaats van de Elfstedentocht. Een stad met een hart ván water en met een hart vóór water. De stadsgrachten, de kades en het stadsriviertje de Potmarge zijn de laatste jaren prachtig gerestaureerd en opgeknapt. De aanwezigheid van water is bepalend voor het beeld en de sfeer van de stad. Dat is niet alleen van belang voor woongenot, maar ook voor recreatie en (water)toerisme. De jachthaven in de Prinsentuin ligt in het hartje van de binnenstad. De grachten van de stad zijn bevaarbaar voor pramen, kano s en sloepen en s zomers zijn overal langs de grachten terrassen te vinden. Ten zuiden van de stad ligt een groot watersportgebied waar jaarlijks vanuit Grou het Skûtsjesilen start. Daarnaast is water de belangrijkste factor voor onderzoek en ontwikkeling van watertechnologie en duurzaamheid. In het groene hart van de stad staat WaterCampus Leeuwarden, onder andere organisaties als Wetsus, CEW en Water Alliance zijn hier gevestigd. In 2015 is WaterCampus Leeuwarden uitgebreid met een nieuw onderkomen van 6.700m 2. Het gebouw heeft de hoogste score behaald als het gaat om duurzame nieuwbouw. WaterCampus Leeuwarden is hét knooppunt voor watertechnologie. Wetenschappers uit alle delen van de wereld doen hier onderzoek naar oplossingen op het gebied van onder andere drinkwater, afvalwater zuivering en waterdistributie. Water Campus Leeuwarden fungeert hiermee als hub in een wereldwijd watertechnologisch netwerk. Een spil die kennis samenbrengt en innovatie mogelijk maakt. Volop ruimte Leeuwarden heeft ruimte. De lucht is schoon, de wind is fris en de waterkwaliteit is hoog. Dat zijn eigenschappen die in een groot deel van Nederland zeldzaam worden, maar hier in overvloed aanwezig zijn. De Friese hoofdstad ligt te midden van weilanden en 18 karakteristieke dorpen. Op een knooppunt in de vaarroute tussen de Waddenzee, de Friese meren en het IJsselmeer. Buiten is het weids en groen, maar wie de stad zelf binnenkomt, ervaart een complete stad. In het middelpunt een historisch centrum met bijna 1000 rijks- en gemeentelijke monumenten, een gevarieerd winkel- en uitgaansgebied en een zakencentrum met prominente kantoortorens, die van verre te zien zijn. Om het centrum heen liggen de verschillende woonwijken. Het noorden van de stad wordt begrensd door het Leeuwarder bos, het westen en oosten door nog steeds groeiende bedrijventerreinen. In het zuiden wordt hard gewerkt aan stadsuitbreiding. De stadsdelen de Zuidlanden en Blitsaerd zijn toonbeelden van moderne stadsarchitectuur. In de Zuidlanden, de nije buorren van Leeuwarden, krijgen buurtschappen een moderne vorm. De bouwkavels en projectmatige woningen in Blitsaerd liggen grotendeels aan bevaarbaar water en worden omringd door prachtige natuur. ater Bevroren water op de 400 meter baan van de Elfstedenhal

4 Economische motor Leeuwarden is de economische motor van de provincie Fryslân, met bijna volledige arbeidsplaatsen. Leeuwarden is daarmee goed voor bijna eenderde van de totale werkgelegenheid in de provincie. kennis De stad biedt onderdak aan het stads- en het provinciebestuur van Fryslân en aan diverse andere overheidsinstellingen. Maar het sterkst is Leeuwarden in zakelijke en financiële dienstverlening, zoals verzekeraars, callcenters en watertechnologie. In Leeuwarden zijn belangrijke kennisinstellingen en bedrijven rond watertechnologie gevestigd, die steeds meer andere bedrijven en instellingen aantrekken en natuurlijk ook studenten. Leeuwarden blijkt een aantrekkelijke vestigingsplaats voor ondernemers. Niet alleen omdat de lokale overheid er werk van maakt om ondernemers steeds beter van dienst te zijn en met woord en daad te ondersteunen, maar ook omdat de mentaliteit van de Friezen veel werkgevers goed bevalt: de mensen zijn hier ijverig, nuchter en gemotiveerd. De Kenniscampus in Leeuwarden Leeuwarden is een stad die investeert in kennis. In hogescholen, in ontwikkeling en onderzoek. Leeuwarden is trots op de samenwerking met kennisinstituten als Wetsus (watertechnologie), Centre of Expertise Water Technology (CEW), de Dairy Campus, de Waddenacademie (kennisinstituut waddenregio), de Fryske Akademy (meertaligheid, Friese taal en cultuur) en het kennisnetwerk de University Campus Fryslân (UCF). Op de Kenniscampus van Leeuwarden werken de drie hogescholen samen met studenten en het bedrijfsleven aan projecten om kennis te koppelen aan de praktijk van het bedrijfsleven. Deze samenwerking leidt tot verrassende innovaties, bijvoorbeeld op het gebied van water, multimedia en toepassing van ICT-mogelijkheden. De Kenniscampus is ook een broedplaats van startende ondernemers, die na hun opleiding een eigen innovatief bedrijf beginnen. Bijna 3000 van de studenten volgen een technologisch georiënteerde opleiding.

5 De gemeente Leeuwarden bestaat uit de stad zelf en 18 prachtige dorpen. Het inwoneraantal ligt op ruim Aan de randen van de stad verrijzen verrassende, nieuwe wijken met veel groen en water. Tegelijkertijd wordt in de binnenstad en in een aantal bestaande wijken met grote ambitie gewerkt aan stadsvernieuwing. Dit maakt Leeuwarden tot een woonstad waarin voor iedereen een woning naar wens is te vinden: een studentenhuis, een vrijstaand huis of een appartement, al dan niet gelegen aan het water en met of zonder woonservices. Voor jong en oud Leeuwarden is een prettige stad voor jong en oud. Op het gebied van onderwijs beschikt Leeuwarden over een keur aan scholen en opleidingen. Kinderen kunnen van de basisschool tot en met het hbo in Leeuwarden terecht. Leeuwarden telt drie mbo-scholen, drie hboinstellingen en een academie voor Popcultuur. De Universiteit Twente en de Rijksuniversiteit Groningen bieden bovendien diverse universitaire propedeuses aan. Dat maakt Leeuwarden tot een aantrekkelijke studiestad. En dat blijkt ook wel: de stad telt hbo-studenten en mbo-studenten. Voor wie wil uitgaan en genieten van kunst, cultuur en horeca, is er in Leeuwarden van alles te beleven. Er zijn zes musea, waaronder drie grote van naam: het Fries Museum, het Keramiekmuseum Princessehof en het Natuurmuseum Fryslân. En verder beschikt Leeuwarden over een Holland Casino, het enorme evenementencomplex WTC Expo, met een beursvloer van m 2 en een schouwburg die zich tot de vijf grootste in dit land mag rekenen: Stadsschouwburg De Harmonie. Er zijn discotheken, bioscopen, verrassende winkels en vele cafés en restaurants in alle soorten en maten, met smaken van over de hele wereld. In het vernieuwde Harmoniekwartier komen kunst, cultuur en horeca samen. Hier is ook Neushoorn te vinden, een open centrum met podia, een café, culturele productieruimtes en ruimtes voor workshops. De voormalige 15e eeuwse strafgevangenis, de Blokhuispoort, is nu een cultureel bedrijvencentrum. Waar vroeger gedetineerden zaten, werken nu creatieve ondernemers. In deze historische omgeving worden uiteenlopende evenementen georganiseerd. onen Op het gebied van zorg biedt Leeuwarden een ziekenhuis van hoog niveau met specialistische medische voorzieningen, tal van zorginstellingen en multifunctionele woonservicezones waar de combinatie wonen, welzijn en zorg samenkomen. Zodat mensen zo lang mogelijk in hun eigen wijk kunnen wonen met alle voorzieningen bij de hand. En bij dit alles heeft Leeuwarden vooral ook een prettig sociaal klimaat. De Leeuwarders zijn vriendelijk, gastvrij en betrokken.

6 Oog voor de toekomst Leeuwarden is een stad van moderne paradoxen. Schijnbare tegenstrijdigheden gaan hier uitstekend samen. De Friese hoofdstad is de economische motor van Fryslân, maar toch gelegen in een zee van ruimte met weilanden, meren en recreatiegebieden. Een stad met een schat aan rijks- en gemeentelijke monumenten, maar tegelijk met de modernste voorzieningen voor studenten en bedrijven. Een stad die investeert in haar verleden, maar ook in research, ontwikkeling, ICT en een hoog niveau van voorzieningen. Een stad op het platteland, waar studenten, ouderen en gezinnen zich thuis voelen, maar ook bedrijven de ruimte krijgen. Leeuwarden is een mooie, bruisende betere afvalverwerking, verbetering en ondernemende stad. Een stad van de lucht- en de waterkwaliteit, waarvan inwoners en bezoekers energiebesparing, vermindering kunnen genieten. Ook in de van de CO2-uitstoot en ook op toekomst. Leeuwarden voert daarom versterking van het sociale klimaat. een actief duurzaamheidsbeleid. Leeuwarden staat in de top-drie van Dat heeft te maken met duurzaam de Lokale Duurzaamheidsmeter, handelen, duurzaam inrichten en een duurzaamheidsranglijst voor duurzaam ondernemen. gemeenten. De gemeente zet onder meer in op duurzaam Leeuwarden beschikt over vele kwaliteiten: een mooie omgeving, een monumentale, sfeervolle binnenstad, uitstekende zorgverlening, een goede bereikbaarheid, een sterke economie en een stevig sociaal klimaat. Leeuwarden hoort bovendien bij een van de schoonste en duurzaamste gemeenten van ons land. De gemeente Leeuwarden heeft oog voor de toekomst. Zij werkt continu aan de speerpunten water & melk, cultuur, kennis en duurzaamheid en investeert in de kwaliteit van wonen voor jong en oud. Dat maakt Leeuwarden tot een stad die blaakt van vitaliteit. Wetsus lab op WaterCampus Leeuwarden

7 Ooit was Leeuwarden een hofstad: de stad van de Friese stadhouders. Er zijn veel monumenten die aan die tijd herinneren: Paleis het Stadhouderlijk Hof, het Princessehof, de Prinsentuin, de grafkelder in de Grote Kerk en het prachtig gerestaureerde Stadhuis. De Friese Nassaus hebben Leeuwarden een vleugje Koninklijke allure gegeven. Leeuwarden heeft niet alleen veel cultuurhistorische en archeologische rijkdommen, maar ook een schat aan hedendaagse cultuur. Naast musea, een museumhaven en galerieën, is er een veelkleurig aanbod van theater, toneel en muziek. Bovendien heeft Leeuwarden een evenementenagenda die alleen een provinciehoofdstad kan waarmaken. Prestigieus, levendig en als het even kan spraakmakend. Stad van verbeelding Het mooie van Leeuwarden is dat de stad haar inwoners, toeristen, recreanten en bezoekers veel te bieden heeft. Als zij tevreden zijn over de kwaliteit van wonen, werken en leven in Leeuwarden, trekt dat nieuwe inwoners, bezoekers en nieuwe bedrijvigheid aan. En in Leeuwarden gaat dat goed. Steeds meer mensen weten de weg naar de hoofdstad van Fryslân te vinden. Want de stad geeft ruimte aan verbeelding; cultuur, creativiteit en talent! Leeuwarden en Fryslân staat in 2018 een jaar lang in het centrum van de belangstelling. Dan zijn we Culturele Hoofdstad van Europa. We verwachten vier miljoen bezoeken; voor de honderden evenementen, bedacht door professionals en vele duizenden Friezen. De vier Nationale Parken, Unesco Werelderfgoederen, Waddeneilanden en hectare meren geven Leeuwarden en Fryslân het mooiste decor dat een Culturele Hoofdstad van Europa zich kan wensen. Ontdek zelf dat 2018 al is begonnen. Kijk op 2018.nl. ultuur Fries StraatFestival, ieder laatste weekend van mei

8 Mata Hari danseres of dubbelspion? Jan Jacob Slauerhoff dichter en romanschrijver Jan Jacob Slauerhoff was een van de grote Nederlandse dichters en romanschrijvers uit de eerste helft van de 20e eeuw. Hij werd op 15 september 1898 in Leeuwarden geboren. Hij ging naar de HBS in Leeuwarden en studeerde daarna geneeskunde in Amsterdam. Na zijn studie werd hij scheepsarts en voer de hele wereld over. Hij overleed op 38-jarige leeftijd aan malaria en tbc, na publicatie van een respectabel aantal romans en dichtbundels. M.C. Escher wereldberoemd graficus Maurits Cornelis Escher werd in 1898 in Leeuwarden geboren als de jongste zoon van waterbouwkundig ingenieur George Arnold Escher en Sarah Gleichman. In 1903 verhuisde de familie naar Arnhem. Hij werkte in Spanje, Italië en Zwitserland en kwam uiteindelijk weer terug in Nederland. Escher werd wereldberoemd door zijn houtgravures en lithografieën, waarin hij met wiskundige principes, perspectieven, architectuur en onmogelijke ruimtes speelde. Sir Alma-Tadema de geridderde schilder Alma-Tadema is een van de meest succesvolle schilders van de 19de eeuw. In zijn schilderijen neemt hij de kijker mee naar alledaagse scenes uit de klassieke oudheid en brengt deze tijd echt tot leven. In 1836 werd hij geboren als de Friese Lourens. Hij ging in Leeuwarden naar school. Na zijn opleiding aan de kunstacademie in Antwerpen vertrekt hij voor de liefde naar Londen, waar hij zichzelf Lawrence gaat noemen. Al snel wordt Alma-Tadema ontdekt door het grote publiek en zijn roem is ongekend. In 1899 wordt hij zelfs geridderd en gaat voortaan als Sir door het leven. Alma-Tadema stierf in 1912 en ligt begraven in de St. Paul s Cathedral in Londen. Het Fries Museum beschikt over de grootste Alma-Tadema-collectie van Nederland. Mata Hari is de beroemdste Friezin ter wereld. Ze werd in 1876 als Margaretha Geertruida Zelle geboren in Leeuwarden. Haar vader had een hoedenwinkel. In 1895 trouwde ze met KNILkapitein Rudolph MacLeod. In 1906 werd de scheiding voltrokken, daarna vestigde ze zich als danseres in Parijs. In 1917 werd ze in Frankrijk ter dood veroordeeld op beschuldiging van hoogverraad wegens spionage voor Duitsland. De rechtvaardigheid van dat vonnis werd later in twijfel getrokken. Het gerechtsdossier wordt in 2017 openbaar gemaakt. Dan zal duidelijk worden of Mata Hari echt voor de Duitsers heeft gespioneerd of slechts als zondebok is gebruikt. Marijke Meu geliefde prinses Piet Paaltjens schrijver uit de Romantiek De Friese Nassaus zijn de voorouders van ons Koninklijk Huis. Bijzonder geliefd was Maria Louise van Hessen-Kassel, ook wel prinses Marijke genoemd. Zij was de weduwe van Johan Willem Friso en de moeder van Willem IV. Marijke Meu (tante Marijke) deed veel voor armen en zieken. Ze stuurde haar dienstbode er vaak op uit met een pannetje kippensoep. Toen ze op 13 juni 1765 op 77-jarige leeftijd werd begraven, liep de hele Leeuwarder bevolking uit om haar de laatste eer te bewijzen. Piet Paaltjens is het pseudoniem van de schrijver François Haverschmidt ( ), een beroemde vertegenwoordiger van de Romantiek. Zijn dichtbundel Snikken en Grimlachjes was van grote klasse en beleefde talloze herdrukken. François Haverschmidt werd geboren aan de Voorstreek in Leeuwarden. Hij studeerde theologie en werd predikant in Foudgum, Raard, Den Helder en Schiedam. Naarmate hij ouder werd, kreeg hij meer last van depressies. Op 60-jarige leeftijd maakte hij een eind aan zijn leven.

9 Oldehoofsterkerkhof 2 Postbus JA Leeuwarden T: E: Download de Leeuwarden! app mooileeuwarden.nl ?

Leeuwarden. water leeft

Leeuwarden. water leeft Leeuwarden water leeft Leeuwarden is een dynamische en bruisende stad, het is de economische motor van Fryslân. Gelegen in een groene en waterrijke omgeving met meren, dorpen en recreatiegebieden. De Friese

Nadere informatie

jong en oud Wonen Kijk, dat is t mooie van Leeuwarden

jong en oud Wonen Kijk, dat is t mooie van Leeuwarden Ontwerp: Dag8 Leeuwarden is een stad van moderne paradoxen. Schijnbare tegenstrijdigheden gaan hier uitstekend samen. De Friese hoofdstad is de economische motor van Fryslân, maar toch gelegen in een zee

Nadere informatie

Instructie voor leerkracht

Instructie voor leerkracht Instructie voor leerkracht Bij deze PPT hoort achtergrondinformatie. Dit vindt u ook op deze site. In het document: Informatie voor leerkrachten Print het uit. Dan heeft u de info bij de hand, tijdens

Nadere informatie

F4-GEMEENTEN. Manifest voor de vorming van een nieuw provinciaal coalitieakkoord. Versterk Economie en Werkgelegenheid

F4-GEMEENTEN. Manifest voor de vorming van een nieuw provinciaal coalitieakkoord. Versterk Economie en Werkgelegenheid LEEUWARDEN SÚDWEST-FRYSLÂN SMALLINGERLAND HEERENVEEN Versterk Economie en Werkgelegenheid Manifest voor de vorming van een nieuw provinciaal coalitieakkoord SAMEN WERKEN AAN EEN SLAGVAARDIG FRYSLÂN 2 3

Nadere informatie

V A A R R O U T E FRIESLAND

V A A R R O U T E FRIESLAND VAARROUTE FRIESLAND INTRODUCTIE Ahoy kapitein, Welkom in Fryslân. Voor je ligt een vaarroute die jou al het mooie van deze provicie laat zien. Laat je inspireren en geniet van de vaart. Addio! - Barqo

Nadere informatie

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht Voorbeeld Ondernemers van gezocht, een titel over die programma s twee regels en activiteiten Voorbeeld willen van leveren een subtitel voor een levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum

Nadere informatie

Huizen. Vrij parkeren. Betaalbaar wonen. Park. Centrale ligging. Winkelvoorzieningen. Azielaan 598, 3526 ST Utrecht H61

Huizen. Vrij parkeren. Betaalbaar wonen. Park. Centrale ligging. Winkelvoorzieningen. Azielaan 598, 3526 ST Utrecht H61 Huizen vanhendriks Azielaan 598, 3526 ST Utrecht Betaalbaar wonen Centrale ligging Park Vrij parkeren Winkelvoorzieningen H61 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar Tuin Garage Verwarming

Nadere informatie

Leeuwarden, fier verder!

Leeuwarden, fier verder! Leeuwarden, fier verder! Leeuwarden ligt op koers. We hebben heel wat topvoorzieningen in de stad, de woningbouw is op stoom en we werken hard aan betere bereikbaarheid. Maar de stad moet in de toekomst

Nadere informatie

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant'

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' 'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' OPROEP VANUIT DE VRIJETIJDSSECTOR Opgesteld door: Vrijetijdshuis Brabant, TOP Brabant, Erfgoed Brabant, Leisure Boulevard, NHTV, MKB, BKKC, Stichting Samenwerkende

Nadere informatie

Wonen in groene omgeving Ruime woonkamer + zonnig balkon

Wonen in groene omgeving Ruime woonkamer + zonnig balkon Huizen vanhendriks Keesomstraat 33 B, 3817 JX Amersfoort Wonen in groene omgeving Goed onderhouden Nieuwe cv installatie (2014) Ruime woonkamer + zonnig balkon H47 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

22 F - C 23 S s I eptemb IN S er P 2 I R 0 1 A 6 T IE T O U R

22 F - C 23 S s I eptemb IN S er P 2 I R 0 1 A 6 T IE T O U R FCSI INSPIRATIETOUR 22-23 september 2016 PROGRAMMA 22 september 14.30 uur Ontvangst - inchecken Hotel Post-Plaza Leeuwarden 15.00 uur Welkom start programma 15.15 uur Vertrek te voet naar Blokhuispoort

Nadere informatie

panel: : Stadsvisie 2030

panel: : Stadsvisie 2030 Uitkomsten 1 e peiling Enkhuizer stadspanel panel: : Stadsvisie 2030 Concept, 4 februari 2009 Samenvatting Inwoners van de gemeente Enkhuizen hebben in januari 2009 op verzoek van het gemeentebestuur hun

Nadere informatie

Monumentale allure Modern afgewerkt

Monumentale allure Modern afgewerkt Huizen van Hoekstra & van Eck Schagchelstraat 1 E, 2011 HW Haarlem Monumentale allure Midden in bruisend stadscentrum Met balkon Modern afgewerkt H26 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar

Nadere informatie

Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017

Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017 1 Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017 Geachte heer Van Wijk, geachte heer Droogh, beste aanwezigen uit alle windstreken van Nederland, over het antwoord op het verzoek van de heer

Nadere informatie

Von Kleistlaan Utrecht

Von Kleistlaan Utrecht Von Kleistlaan Utrecht Huurprijs 950,- per maand Meer informatie op www.ehr.nl Wonen in Utrecht Utrecht is het bruisende en kloppende hart van Nederland. De stad is gebouwd rondom de Dom Toren, die u geen

Nadere informatie

Leeuwarden/Ljouwert Culturele Hoofdstad 2018 Informatiebijeenkomst. 30 november 2011

Leeuwarden/Ljouwert Culturele Hoofdstad 2018 Informatiebijeenkomst. 30 november 2011 Leeuwarden/Ljouwert Culturele Hoofdstad 2018 Informatiebijeenkomst 30 november 2011 Inleiding Jocco Eijssen Programmamanager Culturele hoofdstad 2018 Programma Filmpje Ljouwert Culturele Hoofdstad 2018

Nadere informatie

Vincent van Gogh. Hier zie je er een afbeelding van.

Vincent van Gogh. Hier zie je er een afbeelding van. Vincent van Gogh Een van de beroemdste schilders die Nederland heeft gehad was Vincent van Gogh. Deze kunstenaar heeft zelfs zijn eigen museum gekregen in Amsterdam. Toch wel heel bijzonder, zeker als

Nadere informatie

Huizen. Drie kamers en een woonkamer. Luxe afwerking. Vet dakterras. Houtkachel en houtenvloer. Super sfeervol. Spijkerstraat 329 A2, 6828 DK Arnhem

Huizen. Drie kamers en een woonkamer. Luxe afwerking. Vet dakterras. Houtkachel en houtenvloer. Super sfeervol. Spijkerstraat 329 A2, 6828 DK Arnhem Huizen vanhendriks Spijkerstraat 329 A2, 6828 DK Arnhem Luxe afwerking Houtkachel en houtenvloer Vet dakterras Drie kamers en een woonkamer Super sfeervol H49 H49 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

Uitvoeringskader Watertechnologie 2014-2020. Bijlage Succesvolle watertechnologieprojecten

Uitvoeringskader Watertechnologie 2014-2020. Bijlage Succesvolle watertechnologieprojecten Uitvoeringskader Watertechnologie 2014-2020 Bijlage Succesvolle watertechnologieprojecten Overzicht succesvolle waterprojecten Vanaf 2000 wordt in Fryslân gewerkt aan de ontwikkeling van het watertechnologiecluster

Nadere informatie

UNIVERSITY CAMPUS FRYSLÂN

UNIVERSITY CAMPUS FRYSLÂN taken en profielschets hoogleraar-bestuurder februari 2011 De achtergrond Sinds 2009 werken de Provincie Fryslân, de gemeente Leeuwarden en regionale kennispartners samen aan plannen voor de versterking

Nadere informatie

INWONERSPANEL GRAVE PEILING LAND VAN CUIJK

INWONERSPANEL GRAVE PEILING LAND VAN CUIJK INWONERSPANEL GRAVE PEILING 2 2015 LAND VAN CUIJK Gemeente Grave Oktober 2015 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl www.research2evolve.nl

Nadere informatie

INWONERSPANEL MILL EN SINT HUBERT PEILING LAND VAN CUIJK

INWONERSPANEL MILL EN SINT HUBERT PEILING LAND VAN CUIJK INWONERSPANEL MILL EN SINT HUBERT PEILING 2 2015 LAND VAN CUIJK Gemeente Mill en Sint Hubert Oktober 2015 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

Huurprijs Per maand

Huurprijs Per maand Huurprijs 4.437 Per maand Objectinformatie Plattegrond Buurt 3-5 6 7 Plaats: Amsterdam Stadsdeel: Centrum Buurt: Centrum Oost Adres: Harry Banninkstraat 51 Postcode: 1011 DD Prijs: 4.437,- Prijs type:

Nadere informatie

Huizen. Vier ruime slaapkamers. Sfeervolle woning. Op loopafstand van hartje centrum. Gelegen in rustige straat. Kindvriendelijke woonomgeving

Huizen. Vier ruime slaapkamers. Sfeervolle woning. Op loopafstand van hartje centrum. Gelegen in rustige straat. Kindvriendelijke woonomgeving Huizen vanhendriks Loopschansstraat 55, 4817 KR Breda Sfeervolle woning Gelegen in rustige straat Op loopafstand van hartje centrum Vier ruime slaapkamers Kindvriendelijke woonomgeving H50 H50 Kenmerken

Nadere informatie

Huizen. Kindvriendelijke wijk. Uitgebouwde hoekwoning met garage. Jaren 30. Zonnige achtertuin met privacy. Prettige lichtinval

Huizen. Kindvriendelijke wijk. Uitgebouwde hoekwoning met garage. Jaren 30. Zonnige achtertuin met privacy. Prettige lichtinval Huizen vanhendriks Karperstraat 121, 6833 EB Arnhem Uitgebouwde hoekwoning met garage Jaren 30 Zonnige achtertuin met privacy Kindvriendelijke wijk Prettige lichtinval H49 H49 Kenmerken Soort Type Kamers

Nadere informatie

Verhuurbrochure 10 nieuwe stadsappartementen te SNEEK. Sophiastraat 1-a t/m 1-d Willemstraat 10-a t/m 10-f

Verhuurbrochure 10 nieuwe stadsappartementen te SNEEK. Sophiastraat 1-a t/m 1-d Willemstraat 10-a t/m 10-f Verhuurbrochure 10 nieuwe stadsappartementen te SNEEK Sophiastraat 1-a t/m 1-d Willemstraat 10-a t/m 10-f Inhoud - Algemene / technische omschrijving appartementen 2, 3 - Plattegrond appartementen 4, 5,

Nadere informatie

REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN

REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN REDENEN OM EEN WERELDERFGOED STAD TE BEZOEKEN FEITEN EN CIJFERS Hoofdstad van het district Porto, stad die door UNESCO sinds 1996 als werelderfgoed erkend is Ligging:: zuidwesten van Europa, aan de Atlantische

Nadere informatie

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord 2018-2022 Gemeente Emmen betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend S S Samen investeren! De partijen Wakker Emmen, PvdA en CDA gaan opnieuw

Nadere informatie

Huizen. Centrale locatie. Uitgebouwde woonkamer. Zonnige tuin op het zuiden. Kindvriendelijke ligging. Kattenbroekerweg 44, 3813 EA Amersfoort H47

Huizen. Centrale locatie. Uitgebouwde woonkamer. Zonnige tuin op het zuiden. Kindvriendelijke ligging. Kattenbroekerweg 44, 3813 EA Amersfoort H47 Huizen vanhendriks Kattenbroekerweg 44, 3813 EA Amersfoort Uitgebouwde woonkamer Kindvriendelijke ligging Zonnige tuin op het zuiden Centrale locatie H47 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte Perceeloppervlakte

Nadere informatie

PARK MAASHORST. Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL

PARK MAASHORST. Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL PARK MAASHORST Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL Een gebied met ongekende mogelijkheden In het Noorden van Uden, aan de rand van één van

Nadere informatie

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 Binnenstad Den Haag Wonen boven winkels Nederland 26 maart 2015 Ad Dekkers directeur Bureau Binnenstad Den Haag Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 1 De sterke punten Visie Consequente uitvoering

Nadere informatie

Meest Gastvrije Stad 2010

Meest Gastvrije Stad 2010 Meest Gastvrije 200 Colofon Samensteller: Lennert Rietveld Van Spronsen partners horeca-advies Herenweg 83 2362 EJ Warmond T: 07-548867 E: lennertrietveld@spronsen.com W: www.spronsen.com In samenwerking

Nadere informatie

Huizen. Nabij alle voorzieningen. Jaren 30 woning. Centrum op loopafstand. Ruime garage. Uitvalswegen goed bereikbaar

Huizen. Nabij alle voorzieningen. Jaren 30 woning. Centrum op loopafstand. Ruime garage. Uitvalswegen goed bereikbaar Huizen vanhendriks Terheijdenseweg 95, 4815 BE Breda Jaren 30 woning Ruime garage Centrum op loopafstand Nabij alle voorzieningen Uitvalswegen goed bereikbaar H50 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

Gastvrije Stad. Meest. van Nederland

Gastvrije Stad. Meest. van Nederland Meest Gastvrije van Nederland 2009 Meest Gastvrije 2009 is een onderzoek van Van Spronsen Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland Top 2 Meest Gastvrije van Nederland De uitkomsten zijn

Nadere informatie

een perfect dagje uit in de culturele Hoofdstad

een perfect dagje uit in de culturele Hoofdstad een perfect dagje uit in de culturele Hoofdstad Niets is wat het lijkt Vrijdag 22 & zaterdag 23 juni 2018 Hoofdfoto M.C. Escher s Dag en Nacht the M.C. Escher Company B.V. All rights reserved. www.mcescher.com

Nadere informatie

Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP. Nieuwe Kadekwartier Arnhem

Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP. Nieuwe Kadekwartier Arnhem Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP Nieuwe Kadekwartier Arnhem ALGEMEEN Nieuwe Kadekwartier Een nieuwe woonwijk in wording! Links en rechts van de recent vernieuwde Westervoortsedijk verrijst de komende

Nadere informatie

Maastricht Airport Aviation Valley

Maastricht Airport Aviation Valley FIRST CLASS BUSINESS Wat is Aviation Valley? In het zuiden van Nederland spreidt Aviation Valley zijn vleugels. Binnen een dynamisch werkgebied, waarin economische activiteiten volledig in balans zijn

Nadere informatie

Kracht van regiomerken onderzoek 2013 Provincie Flevoland. Den Haag, december 2013

Kracht van regiomerken onderzoek 2013 Provincie Flevoland. Den Haag, december 2013 Kracht van regiomerken onderzoek 2013 Provincie Flevoland Den Haag, december 2013 Aanleiding onderzoek regiobranding gaat tegenwoordig verder dan alleen promotie ontwikkeling van toeristisch merk inzicht

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Sint Bernardus. Wonen Zorg Welzijn

Woonzorgcentrum. Sint Bernardus. Wonen Zorg Welzijn Woonzorgcentrum Sint Bernardus Wonen Zorg Welzijn Ieder mens telt Welkom bij woonzorgcentrum Sint Bernardus. Gelegen aan de markt van het sfeervolle boekenstadje Bredevoort. Sint Bernardus biedt een compleet

Nadere informatie

Inhoud persmap Culturele Hoofdstad 2018

Inhoud persmap Culturele Hoofdstad 2018 Inhoud persmap Culturele Hoofdstad 2018 In de bijlagen treft u een aantal stukken aan, die als achtergrond dienen bij de kandidaatsteling van Leeuwarden/Ljouwert voor Culturele Hoofdstad van Europa in

Nadere informatie

Het Winkelhart van Vlissingen

Het Winkelhart van Vlissingen E e n n i e u w s t a d s h a r t d a t b r u i s t a l s n o o i t t e v o r e n Het Winkelhart van Vlissingen W i n k e l u n i t s t e h u u r! Dynamiek en sfeer krijgen de ruimte! De Fonteyne biedt

Nadere informatie

1. Stadsvisie juni 2009

1. Stadsvisie juni 2009 Resultaten 2 e peiling Enkhuizer stadspanel juni 2009 De tweede peiling van het Enkhuizer stadspanel is in juni 2009 uitgevoerd. In deze peiling is de inwoners van Enkhuizen gevraagd om hun mening te geven

Nadere informatie

OPDRACHT "CITYMARKETING"

OPDRACHT CITYMARKETING OPDRACHT "CITYMARKETING" Ting Yuen 0777483 DE OPDRACHT "CITY MARKETING" Achtergrondinformatie Rotterdam is een multiculturele stad en er valt veel te doen. Je kunt er behalve veel winkelen ook aan sightseeing

Nadere informatie

PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP

PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP Wat voor provincie wordt Fryslân? Jij mag het zeggen op 20 maart. Willen we verschillen tussen arm en rijk? Willen we dat mensen zonder werk zitten?

Nadere informatie

Samenvatting Twente Index 2016

Samenvatting Twente Index 2016 Samenvatting Twente Index 2016 Kijk voor regionale en lokale data op www.twenteindex.nl INLEIDING De Twente Index wordt door Kennispunt Twente samengesteld in opdracht van de Twente Board. De Board wil

Nadere informatie

Chartreuse 49 HUURAPPARTEMENTEN IN UTRECHT STAD. zorgeloos huren nabij het stadshart. Oplevering. woneninchartreuse.nl.

Chartreuse 49 HUURAPPARTEMENTEN IN UTRECHT STAD. zorgeloos huren nabij het stadshart. Oplevering. woneninchartreuse.nl. zorgeloos huren nabij het stadshart van Utrecht Oplevering 1 februari 2013 Diverse woningtypes Woonoppervlak van 56,9 tot 112,7 m 2 Inclusief parkeerplaats Voorzien van tuin, terras, balkon of loggia Huurprijs

Nadere informatie

Culturele Hoofdstad Kansen voor SWF

Culturele Hoofdstad Kansen voor SWF 3 de Notitie (versie 30 april 2015) Culturele Hoofdstad 2018 Kansen voor SWF Culturele Hoofdstad 2018 biedt de gemeente Súdwest-Fryslân kansen! Kansen om het gebied te profileren en kansen om als gebied

Nadere informatie

KUNSTMENU DE WITT OF ORANJE. PO groep 7-8 en VO klas 1-2. Stadswandeling Het rampjaar 1672 in Leeuwarden

KUNSTMENU DE WITT OF ORANJE. PO groep 7-8 en VO klas 1-2. Stadswandeling Het rampjaar 1672 in Leeuwarden KUNSTMENU DE WITT OF ORANJE PO groep 7-8 en VO klas 1-2 Stadswandeling Het rampjaar 1672 in Leeuwarden 2 INHOUD INHOUD 3 PLATTEGROND 4 1. KLEIN SCHAVERNEK 14 (GEVELSTEEN TREKSCHUIT): 6 Michiel de Ruyter

Nadere informatie

Escher in Het Paleis. Wiskundepakket. Inleiding. M.C. Escher en Wiskunde. De wiskunde educatie van Escher in Het Paleis

Escher in Het Paleis. Wiskundepakket. Inleiding. M.C. Escher en Wiskunde. De wiskunde educatie van Escher in Het Paleis Escher in Het Paleis Wiskundepakket Inleiding M.C. Escher en Wiskunde De wiskunde educatie van Escher in Het Paleis M.C. Escher en Wiskunde Hieronder volgt de inleiding van de wiskunde educatie voor middelbare

Nadere informatie

PA R K VIER HET LEVEN THUIS IN PARK ZUIDERHOUT

PA R K VIER HET LEVEN THUIS IN PARK ZUIDERHOUT PA R K VIER HET LEVEN THUIS IN PARK ZUIDERHOUT WELKOM IN PARK ZUIDERHOUT Ouder worden is een mooie fase in het leven. Om nieuwe energie en inspiratie op te doen en van onze dierbaren te genieten. Tijd

Nadere informatie

Verkort verkiezingsprogramma. Provinciale Statenverkiezingen 2011

Verkort verkiezingsprogramma. Provinciale Statenverkiezingen 2011 Verkort verkiezingsprogramma Provinciale Statenverkiezingen 2011 2 maart 2011 Inhoud 1 Fryslân blijft een zelfstandige provincie Pagina 3 2 De Friese Cultuurpas Pagina 3 3 Agrarisch ondernemen pagina 4

Nadere informatie

Huizen. Actieve, gezonde Vereniging van Eigenaren. Dichtbij de binnenstad. luxe keuken en modern sanitair. Zo te betrekken. Parkeerplaats in onderbouw

Huizen. Actieve, gezonde Vereniging van Eigenaren. Dichtbij de binnenstad. luxe keuken en modern sanitair. Zo te betrekken. Parkeerplaats in onderbouw Huizen vanhendriks Amsterdamseweg 8 E, 3812 RS Amersfoort Dichtbij de binnenstad Zo te betrekken luxe keuken en modern sanitair Actieve, gezonde Vereniging van Eigenaren Parkeerplaats in onderbouw H47

Nadere informatie

14 RUIME HERENHUIZEN IN DE BINNENSTAD VAN SNEEK STATIG WONEN IN HET HISTORISCHE CENTRUM VAN SNEEK

14 RUIME HERENHUIZEN IN DE BINNENSTAD VAN SNEEK STATIG WONEN IN HET HISTORISCHE CENTRUM VAN SNEEK 14 RUIME HERENHUIZEN IN DE BINNENSTAD VAN SNEEK STATIG WONEN IN HET HISTORISCHE CENTRUM VAN SNEEK SFEERVOL EN COMFORTABEL WONEN In de gezellige binnenstad van Sneek worden veertien herenhuizen gerealiseerd.

Nadere informatie

Sneak preview Museum Het Grachtenhuis

Sneak preview Museum Het Grachtenhuis Luister naar het verhaal van onze grachten Sneak preview Museum Het Grachtenhuis Museum Het Grachtenhuis De Amsterdamse grachten maken de stad. Hier wordt al eeuwen geld verdiend, kunst gemaakt, feest

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Hoofdstuk 8. Stadsbezoek

Hoofdstuk 8. Stadsbezoek Hoofdstuk 8. Stadsbezoek Samenvatting Tweederde van de Leidenaren geeft aan wel eens in Leiden rond te lopen om van de historische kern te genieten. Zij vinden de historische kern met name aantrekkelijk

Nadere informatie

Beleggingspropositie. Leeuwenburg 20, 22, 22A en 24 in Sneek

Beleggingspropositie. Leeuwenburg 20, 22, 22A en 24 in Sneek Beleggingspropositie Inhoudsopgave 1. Informatie 2. Huurdersinformatie 3. Kadastrale informatie 4. Situering 5. Plattegronden 6. Doorsnede 7. Foto s 8. Contactgegevens en disclaimer Object Leeuwenburg

Nadere informatie

Objectinformatie. Plattegrond. Buurt

Objectinformatie. Plattegrond. Buurt Objectinformatie Plattegrond Buurt 3-5 6 7 Plaats: Amsterdam Stadsdeel: Centrum Buurt: Centrum Oost Adres: Nieuwmarkt 23 Postcode: 1011 JS Bruto Prijs: 1.267,12 Netto Prijs: 1.250,- Servicekosten: 17,12

Nadere informatie

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie T P E C N O C Hollands Spoor en omgeving mei 2008 2 Inleiding 1 Straatnamenkaart 1 Inleiding Voorwoord Voor u ligt de Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving.

Nadere informatie

Huizen. Fijn huis. Karakteristiek en sfeervol. Super plek. Ruim. Sonsbeeksingel 62, 6821 AB Arnhem H49

Huizen. Fijn huis. Karakteristiek en sfeervol. Super plek. Ruim. Sonsbeeksingel 62, 6821 AB Arnhem H49 Huizen vanhendriks Sonsbeeksingel 62, 6821 AB Arnhem Karakteristiek en sfeervol Ruim Super plek Fijn huis H49 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar Tuin Garage Verwarming Isolatie bovenwoning

Nadere informatie

Huizen. Leuke woonkamer. Ruime kamers. Leuke buurt. Geisoleerde zolder met vaste trap. Ruime badkamer. Valkstraat 22, 6822 KT Arnhem H49

Huizen. Leuke woonkamer. Ruime kamers. Leuke buurt. Geisoleerde zolder met vaste trap. Ruime badkamer. Valkstraat 22, 6822 KT Arnhem H49 Huizen vanhendriks Valkstraat 22, 6822 KT Arnhem Ruime kamers Geisoleerde zolder met vaste trap Leuke buurt Leuke woonkamer Ruime badkamer H49 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte Perceeloppervlakte

Nadere informatie

Objectinformatie. Plattegrond. Buurt

Objectinformatie. Plattegrond. Buurt Objectinformatie Plattegrond Buurt 3-5 6 7 Plaats: Amsterdam Stadsdeel: Centrum Buurt: Centrum Oost Adres: Pentagon 5 Postcode: 1011 WC Bruto Prijs: 1.410,41 Netto Prijs: 1.395,- Servicekosten: 15,41 Status:

Nadere informatie

Wonen in het Schuttersbosch Energiezuinige woning

Wonen in het Schuttersbosch Energiezuinige woning Huizen vanhendriks Jagerslaan 5, 5645 AD Eindhoven Wonen in het Schuttersbosch Jonge wijk Tuin op het Zuid- Westen Energiezuinige woning Luxe woonkeuken H51 H51 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

Gr Go ro. 11 ruime koopappartementen met privé-parkeerplaats in het centrum van Hoogeveen Groene Hart - 1

Gr Go ro. 11 ruime koopappartementen met privé-parkeerplaats in het centrum van Hoogeveen Groene Hart - 1 He et Gr Go ro oe en ne Ha ar rt 11 ruime koopappartementen met privé-parkeerplaats in het centrum van Hoogeveen Groene Hart - 1 Het Groene Hart is een nieuwbouwplan dat bestaat uit 11 appartementen, een

Nadere informatie

B1 Hoofddorp pagina 1

B1 Hoofddorp pagina 1 B1 Hoofddorp pagina 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Geschiedenis 3. Ontwikkeling 4. Bezienswaardigheden 1. Inleiding Hoofddorp is een stad in de provincie Noord-Holland en de hoofdplaats van de gemeente Haarlemmermeer.

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. De Hassinkhof. Wonen Zorg Welzijn

Woonzorgcentrum. De Hassinkhof. Wonen Zorg Welzijn Woonzorgcentrum De Hassinkhof Wonen Zorg Welzijn Ieder mens telt Welkom bij Woonzorgcentrum De Hassinkhof. Fraai gelegen, naast de kerk in de kern van Beltrum. De Hassinkhof biedt een compleet pakket aan

Nadere informatie

Thuis is waar je hart is

Thuis is waar je hart is Thuis is waar je hart is Woon-, zorg- en dienstencentrum Margaretha Lekker thuis Wonen aan de karakteristieke gracht van Kampen, middenin de historische binnenstad. Dat is wonen in Woon-, zorg- en dienstencentrum

Nadere informatie

Haarlem: sfeervolle stad vol kunst, winkels en terrasjes

Haarlem: sfeervolle stad vol kunst, winkels en terrasjes FEATURE: HAARLEM Pagina 2 van 5 PRESS FEATURE Haarlem: sfeervolle stad vol kunst, winkels en terrasjes Haarlem is al eeuwenlang een stad van kunstenaars. Combineer een dag vol cultuur met een wandeling

Nadere informatie

Ruime woning, veel daglicht Zonnige tuin op westen

Ruime woning, veel daglicht Zonnige tuin op westen Huizen vanhendriks Mahatma Gandhiweg 6, 6836 LH Arnhem Ruime woning, veel daglicht Rustige groene omgeving Vijf (slaap)kamers Zonnige tuin op westen Garage aanwezig H49 H49 Kenmerken Soort Type Kamers

Nadere informatie

Ouverture: 24 ruime eengezins woningen aan de rand van de stad t 074 250 58 08

Ouverture: 24 ruime eengezins woningen aan de rand van de stad t 074 250 58 08 Alle voorzieningen bij de hand! a Marskant 19 Postbus 483 7550 AL Hengelo Architect Van Wylick, Eindhoven Uitvoering Dura Vermeer, Hengelo Constructeur Schreuders, Hengelo Ouverture: 24 ruime eengezins

Nadere informatie

Huizen. Twee fijne slaapkamers. Instapklaar appartement. Eigen garagebox. In het centrum en toch rustig. Uitvalswegen en station nabij

Huizen. Twee fijne slaapkamers. Instapklaar appartement. Eigen garagebox. In het centrum en toch rustig. Uitvalswegen en station nabij Huizen vanhendriks Vredenburchsingel 56, 4811 SJ Breda Instapklaar appartement In het centrum en toch rustig Eigen garagebox Twee fijne slaapkamers Uitvalswegen en station nabij H50 H50 Kenmerken Soort

Nadere informatie

BRUISENDE TALENTENFABRIEK. Voor onderwijs, kunst, cultuur, ambacht, sport en ondernemerschap

BRUISENDE TALENTENFABRIEK. Voor onderwijs, kunst, cultuur, ambacht, sport en ondernemerschap BRUISENDE TALENTENFABRIEK Voor onderwijs, kunst, cultuur, ambacht, sport en ondernemerschap EEN UNIEKE PLAATS De Performance Factory is dé nieuwe hotspot in Enschede. Het karakteristieke complex van

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

Welkom. Elisabeth Breda helpt u zelfstandig en actief te blijven

Welkom. Elisabeth Breda helpt u zelfstandig en actief te blijven Welkom Elisabeth Breda helpt u zelfstandig en actief te blijven Welkom bij Stichting Elisabeth Waarmee kunnen wij u van dienst zijn? Stichting Elisabeth biedt de ouderen in Breda en omstreken zorg en ondersteuning

Nadere informatie

Huizen. Eigen overdekte parkeerplaats. Instapklaar. Sfeervolle woonkamer. Luxe en moderne badkamer. Balkon op het zuidwesten

Huizen. Eigen overdekte parkeerplaats. Instapklaar. Sfeervolle woonkamer. Luxe en moderne badkamer. Balkon op het zuidwesten Huizen vanhendriks Hogeweg 13 D, 3814 CA Amersfoort Instapklaar Luxe en moderne badkamer Sfeervolle woonkamer Eigen overdekte parkeerplaats Balkon op het zuidwesten H47 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

Kent, een geweldige plek om zaken te doen

Kent, een geweldige plek om zaken te doen Kent, een geweldige plek om zaken te doen Kent is de beste plek om zaken te doen in het Verenigd Koninkrijk. Gelegen in Zuidoost-Engeland is Kent de regio die het dichtst bij het vasteland van Europa ligt.

Nadere informatie

2013.10.03 POSITIONERING EN NAAMGEVING

2013.10.03 POSITIONERING EN NAAMGEVING 2013.10.03 POSITIONERING EN NAAMGEVING positionering meest kansrijke, relevante, effectieve, ware en onderscheidende verhaal voor de spoorzone DE AMBITIE gebiedsontwikkeling Delft wil een nieuw stuk stad

Nadere informatie

VISITEKAARTJE VAN DE STAD SAMENVATTING

VISITEKAARTJE VAN DE STAD SAMENVATTING VISITEKAARTJE VAN DE STAD SAMENVATTING VISITEKAARTJE VAN UTRECHT SAMENVATTING KWALITEITSHANDBOEK WINKELWANDELGEBIED OUDE BINNENSTAD GEMEENTE UTRECHT Colofon Oisterwijk, 30 januari 2009 Opgesteld door

Nadere informatie

landmanserve Complete rijwoningen met ruimte voor elk gezin Wonen in Hengelo 11 royale rijwoningen

landmanserve Complete rijwoningen met ruimte voor elk gezin Wonen in Hengelo 11 royale rijwoningen landmanserve Wonen in Hengelo 11 royale rijwoningen Complete rijwoningen met ruimte voor elk gezin Jouw thuis. Heerlijk zonnige tuinen op het zuidwesten Van starter tot compleet gezin Stijlvol, ruim én

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

Toespraak van Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid- Holland, tijdens het congres van Cittaslow, Midden-Delfland, 21 juni 2014

Toespraak van Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid- Holland, tijdens het congres van Cittaslow, Midden-Delfland, 21 juni 2014 Toespraak van Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid- Holland, tijdens het congres van Cittaslow, Midden-Delfland, 21 juni 2014 Dames en heren, Dit is de langste dag van het jaar. Vandaag begint

Nadere informatie

Lekker. Wonen. Losser. Losser op weg naar 2025

Lekker. Wonen. Losser. Losser op weg naar 2025 Lekker Wonen in Losser Losser op weg naar 2025 Als ik eens te laat ben, stuur ik de buurvrouw een berichtje en neemt zij mijn kinderen mee uit school. Dat is hier heel normaal. Losser: ingetogen dorp in

Nadere informatie

Architectenwoning. te Borgerhout. Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Architect : Albert Barentsen (1915 1985)

Architectenwoning. te Borgerhout. Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Architect : Albert Barentsen (1915 1985) Architectenwoning te Borgerhout Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Ontworpen in het expo-jaar 1958 Gebouwd in 1959 Architect : Albert Barentsen (1915 1985) Huis Cruyslei 1b - Architect Albert Barentsen

Nadere informatie

De Koppeling Houten. Zichtlocatie te midden van de Houtense voorzieningen. Kantoorvestiging in de gemeente Houten

De Koppeling Houten. Zichtlocatie te midden van de Houtense voorzieningen. Kantoorvestiging in de gemeente Houten De Koppeling Houten Zichtlocatie te midden van de Houtense voorzieningen Kantoorvestiging in de gemeente Houten Kwaliteiten de Koppeling Centrale ligging in Houten Zichtlocatie langs belangrijkste weg

Nadere informatie

BRANDBOOK VOOR HET CENTRUM VAN ABCOUDE

BRANDBOOK VOOR HET CENTRUM VAN ABCOUDE BRANDBOOK VOOR HET CENTRUM VAN ABCOUDE Dit merkdocument is bedoeld om het centrum van Abcoude een gezicht te geven in tekst en beeld. Dit brandbook is ontwikkeld door Bryan Benninga (bb@workofbryan.nl)

Nadere informatie

De Molenzoom. Kantoorlocaties in centrum van Houten. Kantoorvestiging in de gemeente Houten

De Molenzoom. Kantoorlocaties in centrum van Houten. Kantoorvestiging in de gemeente Houten De Molenzoom Kantoorlocaties in centrum van Houten Kantoorvestiging in de gemeente Houten Kwaliteiten Molenzoom Centrale ligging in Houten Zichtlocatie langs spoorlijn Nabij centrumvoorzieningen op het

Nadere informatie

INWONERSPANEL CUIJK PEILING LAND VAN CUIJK

INWONERSPANEL CUIJK PEILING LAND VAN CUIJK INWONERSPANEL CUIJK PEILING 2 2015 LAND VAN CUIJK Gemeente Cuijk Oktober 2015 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl www.research2evolve.nl

Nadere informatie

de kunst van het leven

de kunst van het leven de kunst van het leven Woon- en zorgcentrum Franciscus De Meierij 1 7631 AM Ootmarsum T 0541-280 888 franciscus@zorggroepsintmaarten.nl www.zorggroepsintmaarten.nl de kunst van het leven De kunst van het

Nadere informatie

Sponsors overtuigen op concept en visie

Sponsors overtuigen op concept en visie Sponsors overtuigen op concept en visie Pieter Van der Meer 13 juni 2018 Hoe overtuig je bedrijven mee te gaan in plannen voor een festival zonder programma of line-up? Voor die uitdaging stond het organisatiecomité

Nadere informatie

Naam: IK WOON IN NEDERLAND

Naam: IK WOON IN NEDERLAND Naam: IK WOON IN NEDERLAND Nederland is een land in Europa. Het land ligt aan de Noordzee, naast Duitsland en België. Nederland is niet erg groot. Toch wonen er ruim 16 miljoen mensen, waardoor Nederland

Nadere informatie

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij?

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij? Naam: Waar woon jij? Wonen over de hele wereld Heb jij wel eens in een tent gewoond? Waarschijnlijk niet. In de vakantie is het leuk. Maar voor altijd? Toch zijn er mensen op de wereld die altijd in een

Nadere informatie

Tijd voor jouw volgende stap?

Tijd voor jouw volgende stap? Tijd voor jouw volgende stap? GO EAST. Met: 26 stadsvilla s Park, Privacy & Plezier: Perfect! 1 of 2 eigen parkeerplekken achter je woning Dichtbij het centrum én aan het Oosterpark? GO EAST. GRONINGEN

Nadere informatie

Heerlijk genieten IN DE DIJK. Haaksbergen. Uw makelaar! centrum

Heerlijk genieten IN DE DIJK. Haaksbergen. Uw makelaar! centrum Heerlijk genieten In de Dijk IN DE DIJK Haaksbergen Uw makelaar! centrum Welkom in Haaksbergen Welkom in Haaksbergen HAAKSBERGEN, Ster in Twente Haaksbergen is een gemeente in het uiterste zuiden van Twente.

Nadere informatie

Jonge Stedenbouwkundigen

Jonge Stedenbouwkundigen herontwerp de stad Amsterdam Lesmateriaal VO Museum Het Grachtenhuis Lesmateriaal VO herontwerp de stad Amsterdam Lesmateriaal ter voorbereiding of verwerking van een bezoek aan museum Het Grachtenhuis

Nadere informatie

Inwoners grote steden mopperen meer over hun stad

Inwoners grote steden mopperen meer over hun stad Inwoners grote steden mopperen meer over hun stad Bewoners van grote steden zijn veel kritischer over hun woonplaats dan in kleinere steden. Ze klagen met name over de onveiligheid en onrust. Ook de medebewoners

Nadere informatie

START VERKOOP ZOMER 2019

START VERKOOP ZOMER 2019 AANTREKKELIJKE NIEUWE WOONWIJK IN HET HART VAN EDE De Maander is een eigentijdse, volledig nieuwe woonwijk midden in Ede. Hier vindt u het goede leven aan de westflank van de Veluwe en de zuidelijke Gelderse

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011

Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011 Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011 Dames en heren, Degenen, die hier te lande na 1820 verbetering van

Nadere informatie

Welkom in Clarissenhof

Welkom in Clarissenhof 2 Welkom in Clarissenhof Hier komt alles samen. Rust en leven, de stad en groen, jong en oud, historie en moderne 03 architectuur. Gelegen op een minuut lopen van het station en vlak bij het centrum is

Nadere informatie

FRANKFURT AM MAIN VOL CONTRASTEN

FRANKFURT AM MAIN VOL CONTRASTEN FRANKFURT AM MAIN VOL CONTRASTEN FRANKFURT AM MAIN ligt zowel wat Duitsland betreft, alsook in Europees verband, centraal. De internationale lucht - haven is vanuit alle windstreken wereldwijd gemakkelijk

Nadere informatie