Wat kun jij na je vmbo in de techniek? Jouw leven, jouw wereld, jouw carrière!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat kun jij na je vmbo in de techniek? Jouw leven, jouw wereld, jouw carrière!"

Transcriptie

1 foto: Wat kun jij na je vmbo in de techniek? Jouw leven, jouw wereld, jouw carrière!

2 De zeven werelden van techniek In jouw wereld, daar is techniek écht overal. Je bent je er misschien niet meteen bewust van Maar wat dacht je van je wekker, de televisie, de magnetron, je verwarming of zelfs je zonnebril? Techniek is overal om je heen! Er zijn binnen techniek héél veel verschillen. Wat kan jij erin doen? Hoe bèta ben jij? Check techniektalent.nu/quiz

3 Onze Planeet Wie zorgt ervoor dat je water uit de kraan krijgt? Bekijk jij wel eens Buienradar om te checken wat voor weer het wordt? In deze wereld van techniek houd je je bezig met alles wat met water, energie en natuur te maken heeft. De technici in de wereld Onze Planeet zorgen dat we onze voeten droog houden, bedenken technieken zodat huizen zich kunnen opladen met zonne-energie en ontwikkelen milieuvriendelijke auto s. Een monteur gas, water en warmte legt bijvoorbeeld leidingen in huizen aan die zorgen dat iedereen water uit de kraan heeft, dat je ouders kunnen koken en dat je er in de winter warm bij zit. Alles wat een monteur doet, is nodig om het leven op onze planeet beter te maken. En nog belangrijker: hoe onze planeet ook in de toekomst een fijne woonplaats blijft. Installatiemonteur Ik ben een belangrijke schakel in het dagelijkse leven. Van riolering- tot gasleidingen, het is nodig om bijvoorbeeld jouw oma fijn te laten wonen. CAD-tekenaar Ik sta aan het begin van allerlei mooie dingen. Ik maak op basis van een ontwerp technische tekeningen en berekeningen voor bijvoorbeeld wegen, bruggen en viaducten. Zonder mij begint er niemand maar het samenwerken maakt mijn beroep geweldig. Isolatiemonteur Ik ben vaak op pad en werk op verschillende plekken zoals grote kantoorgebouwen, ziekenhuizen of bij grote industriële installaties. Geen dag is hetzelfde. Ik houd van die afwisseling!

4 Voeding & Gezondheid Deze wereld heeft van alles te maken met hoe we gezond kunnen blijven! Denk aan bewegen en goed eten. Dankzij de wereld van Voeding & Gezondheid krijgen te dikke kinderen, of kinderen met ADHD de kans om hulp te krijgen. Je kunt als laborant meewerken aan het ontwikkelen van een nieuwe smaak of kleur kauwgum, maar ook aan hoe we de producten die we eten nog gezonder kunnen maken. Dat is niet alleen handig voor ons, maar ook voor mensen in droge, Afrikaanse landen waar het vinden van genoeg en gezond voedsel lastig kan zijn. In de wereld van Voeding & Gezondheid is techniek super belangrijk. Van fitnessapparaten tot je elektrische tandenborstel, techniek helpt ons gezond te worden en te blijven. Orthopedisch technisch medewerker Ik zorg dat mensen met een lichamelijke beperking met hulpmiddelen weer kunnen lopen. Bijvoorbeeld met krukken of speciale schoenen. Mooi en heel precies werk, voor dankbare patiënten. Voedingsoperator Veel voedsel in de winkel is in de fabriek gemaakt en ik zorg ervoor dat alles daar goed verloopt. Ik heb afwisselende werktijden maar daardoor ook veel vrije tijd. Productontwikkelaar Ik weet alles van voeding, ingrediënten en smaakstoffen én ik heb gevoel voor marketing. Voeding wordt door mij niet alleen gezonder, maar ook verkoopbaar.

5 Menselijk Lichaam Dagelijks zijn mensen in deze wereld bezig het menselijk lichaam te onderzoeken en te kijken hoe het jong en ziektevrij kan blijven. Dat gaat van het ontwikkelen van nieuwe medicijnen tegen (ernstige) ziektes tot het maken van een nieuwe mascara waar vrouwen nóg langere wimpers van krijgen. In het ziekenhuis kom je bijvoorbeeld slimme robots tegen die kleine operaties uitvoeren, of die de arts helpen met een grote, moeilijke operatie. Technici in deze wereld zijn elke dag bezig om ons lichaam te helpen en te verbeteren waar dat nodig is. Bijvoorbeeld als medewerker steriele hulpmiddelen zorg je ervoor dat alle apparatuur die nodig is om operaties uit te voeren steriel is zodat niemand een nare infectie kan oplopen. Of als technisch oogheelkundig assistent voer je oogmetingen uit in de oogartsenpraktijk. Optometrist Hoe ouder mensen worden, des te slechter hun zicht. Denk maar aan je oma! Ik help ze aan de juiste bril of contactlenzen. Maar ik geef ook advies over bijvoorbeeld verlichting of gebruik van beeldschermen. Tandtechnicus Gieten, modelleren, uitbedden, afstralen, solderen, afwerken. Er moet heel wat gebeuren voordat een brug, kroon of kunstgebit past. Orthopedisch schoentechnicus Mensen met moeilijke voeten, ik kom dagelijks met ze in aanraking. In mijn werk is creativiteit belangrijk; een schoen moet immers functioneel én mooi zijn.

6 Verkeer, Transport & Ruimte Of je nu fietst om naar school te gaan, het vliegtuig pakt om op vakantie te gaan of online je kleding shopt in Engeland techniek is nodig om letterlijk alles in beweging te zetten. Dat begint bijvoorbeeld bij het aanleggen van een fietspad waar jij overheen fietst of het ontwerpen en bouwen van autowegen. Of denk eens aan een fiets met een superlicht onverwoestbaar frame of een fietszitje waarin kleine kinderen nog veiliger kunnen zitten. Een planner wegtransport zorgt ervoor dat goederen (bijvoorbeeld televisies, wasmachines, groente en fruit) op de beste en snelste manier van A-naar-B worden vervoerd. Een autoschadetechnicus haalt samen met collega s auto s met schade uit elkaar en repareert ze zodat ze weer veilig de weg op kunnen. Of een vliegtuigbouwer, die maakt onderdelen die gebruikt worden om vliegtuigen veilig te laten vliegen. Trucktechnicus Stel je nu eens voor dat al die vrachtwagens stilstaan Dat kan natuurlijk niet en daar zorg ik voor! Het contact met de klanten maakt het werk echt bijzonder en leuk. Autospuiter Het is precies werk en je hebt er echt eer van: alles wat ik doe, zie je meteen terug in het eindresultaat. En dat van mij mag er wezen. Bouwkundig opzichter Ik vind het geweldig om leiding te mogen geven aan bouwvakkers. Samen met mijn team zorg ik ervoor dat de weg op tijd en volgens plan af is, dat er veilig wordt gewerkt en dat alle materialen die nodig zijn er ook daadwerkelijk zijn.

7 Creatief & Ontwerpen Niet alleen de kunstenaars en schilders zijn creatief, ook gamedesigners en autoontwerpers moeten erg creatief zijn. Computergames worden voor miljoenen verkocht en de autoindustrie is steeds bezig met het ontwikkelen van nieuwere, mooiere en betere auto s. Maar ook moderne gebouwen worden bedacht door het creatieve brein van een architect. En je telefoon is ontworpen, je zitzak, je waveboard, eigenlijk alles om je heen. Allemaal zaken waar creatieve ontwerpers met een technische achtergrond hun stempel op gedrukt hebben. Naast al die creatieve koppen vind je in deze wereld ook de geluidstechnicus, die ervoor zorgt dat jij van muziek kunt genieten en helemaal uit je dak kunt gaan bij concerten en festivals. En de creatieve vakman werkt bijvoorbeeld met leer, glas of hout om de mooiste schoenen, vazen of meubels te ontwerpen. Goudsmid De mooiste sieraden maak ik, uit het niets naar iets prachtigs. En daarmee maak ik klanten weer heel gelukkig. Industrieel designer Techniek én vormgeving, dat is wat ik doe. Ik zorg ervoor dat de wensen van fabrikanten én gebruikers vertaald worden naar een product dat verkoopbaar is en functioneert. Meubelmaker Hoe cool is het als ik mijn eigen ontworpen bank, of keuken in een etalage zie pronken. Het geeft mij een kick om elke keer weer een meubelstuk te ontwerpen en te maken dat mooi en praktisch is.

8 Geld & Handel Snelle jongens en meisjes en spannende deals. De wereld van Geld & Handel draait om grote bedrijven, handel, verkoop en geld. Maar het draait ook om de juiste keuzes kunnen maken en handig zijn met cijfers. Deze wereld gaat dag en nacht door, en wat moet je dan zonder computers en internet? Daarom zijn technici die goed weten hoe je een site beveiligt heel belangrijk. Denk daar maar eens aan als je iets op internet koopt via ideal of PayPal. Een installatietechnicus in de ICT zorgt ervoor dat de computers, telefoons en bijvoorbeeld beveiligingsapparatuur het doen. Als verkoop medewerker van elektronische apparaten moet je goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en gadgets om klanten goed te kunnen helpen als ze een nieuwe telefoon, breedbeeld of stereo willen aanschaffen. Applicatieontwikkelaar Ik weet precies hoe computerprogramma s moeten worden gebouwd, onderhouden en aangepast. Ik werk veel samen met grafisch vormgevers en daarom is dit werk hartstikke creatief. Beveiligingsmonteur Zonder mij wordt het een rommeltje. Ik zorg ervoor dat beveiligingsinstallaties het doen, programmeer ze en los problemen op. Digitaal resercheur Misschien kun je mij wel de online politie noemen. Ik spoor internet criminelen op volgens allerlei technieken en maak hierdoor het internet een veilige plaats. Het is een spannende en interessante baan.

9 Wetenschap & Ontdekken In de wereld van Wetenschap & Ontdekken ben je iedereen altijd een stapje voor. Dit is echt een wereld voor ontdekkingsreizigers die graag nadenken over hoe onze planeet er over twintig jaar uit zal zien. Misschien kunnen we ons onzichtbaar maken met kleding of kunnen we ziektes als AIDS en kanker genezen omdat iemand het juiste medicijn heeft uitgevonden. Als laborant doe je allerlei testjes en onderzoek om bijvoorbeeld te kijken of een ziekenhuisbehandeling werkt bij een patiënt of om producten zoals snacks, frisdrank of andere voedingsmiddelen te verbeteren. Daarmee ben je niet alleen technisch bezig, maar vervul je ook een belangrijke maatschappelijke rol. Aan de andere kant kom je in deze wereld ook software testers tegen die ervoor zorgen dat jouw computer of smartphone goed werkt. Of wat dacht je van die grote telescopen waarmee sterrenkundigen naar het heelal kijken? Daar komt een hoop techniek bij kijken! Microbiologisch analist Met mijn onderzoek naar micro-organismen die je met het blote oog echt niet kunt zien, maak ik samen met collega s de wereld iedere keer een beetje gezonder en voorkomen we ziektes. Chemisch fysisch analist Ik ben precies, geordend en nauwkeurig. Ik onderzoek van alles en ontwikkel nieuwe stoffen. Engineer Eigenlijk ben ik uitvinder en ondernemer in één, ik ontwikkel nieuwe producten, bereken daarvoor de kosten en begeleid het productieproces. Heel interessant en daar ben ik trots op!

10 Hoe bèta ben jij? Check techniektalent.nu/quiz Wat kies jij op het mbo? Als jij een mbo-studie gaat volgen en je hebt gekozen voor de sector techniek, sta je nog voor een aantal keuzes! Op het mbo moet je bijvoorbeeld kiezen voor de Beroepsopleidende Leerweg (BOL) of de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). Wat is eigenlijk het verschil? BOL Een combinatie van leren en stage. Meer theorie en zelfstudie. Je hebt kortere werkperiodes (stages), waarbij je soms een stagevergoeding krijgt. Wel studiefinanciering en OV-jaarkaart. 1 of 2 dagen stage. 3 of 4 dagen naar school. Veel contacten met je leeftijdsgenoten omdat je veel op school bent. BBL Een combinatie van leren en werken. Meer praktijk door stages. Omdat je werkt krijg je salaris. Geen studiefinanciering en geen OV-jaarkaart. Je werkgever betaalt wel voor jouw studiekosten. 3 of 4 dagen werken. 1 of 2 dagen naar school. Veel contact met collega s omdat je veel aan het werk bent. Bekijk de video Er is ook een korte film: Ontdek de 7 Werelden van Techniek. Bekijk m en ontdek dat de wereld van techniek veel en veel breder is dan je wellicht denkt! TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van acht technische sectoren, in opdracht van werknemersen werkgeversorganisaties. Met maar één doel: meer instroom en behoud van (jonge) mensen in de techniek. Om dat voor elkaar te krijgen, hebben we een groot aantal producten en ondersteunende diensten ontwikkeld. Ga voor meer informatie over al onze activiteiten naar juni 2014

De zeven werelden van de techniek

De zeven werelden van de techniek De zeven werelden van de techniek De zeven werelden van de techniek... 3 Wereld 1: Water, Energie & Natuur...4 Focus: De HTS Algemene Operationele Techniek...6 Wereld 2: Voeding & Vitaliteit... 8 Focus:

Nadere informatie

MAKERS OEKOMST R DE STUDENT R INTERVIEW R PIETER KOOL VAN. Ik hou van lingerie én bouwkunde

MAKERS OEKOMST R DE STUDENT R INTERVIEW R PIETER KOOL VAN. Ik hou van lingerie én bouwkunde Special over techniekonderwijs, aangeboden door Shell R DE STUDENT Ik hou van lingerie én bouwkunde R INTERVIEW Juliette Walma van der Molen: Leer kinderen creatiever te denken R PIETER KOOL Technisch

Nadere informatie

held van techniek Word ook een deheldenvantechniek.nl

held van techniek Word ook een deheldenvantechniek.nl Word ook een held van techniek Interesse Ontdek de wereld van techniek en technologie Interviews met de helden van techniek en technologie Wat leer je tijdens de opleidingen? Waar kun je gaan werken? Doorstuderen

Nadere informatie

Voorlichtingsavonden 2014 3 & 4 vmbo

Voorlichtingsavonden 2014 3 & 4 vmbo Voorlichtingsavonden 2014 3 & 4 vmbo 24, 25, 26 en 27 november 2014 van 19.00 uur tot 21.35 uur (verdeeld over drie rondes) Per avond aanmelden voor maximaal 2 voorlichtingen Je schooldecaan verdeelt de

Nadere informatie

leren voor je toekomst

leren voor je toekomst Info voor leerlingen (of STUDENTEN) met een hart van HOUT Wil je een echte doe-studie? Werk je graag met machines, computers en je handen? En wil je later makkelijk een baan kunnen vinden? Dan ga jij het

Nadere informatie

MBO. rocvanflevoland.nl 2015-2016. Opleidingen

MBO. rocvanflevoland.nl 2015-2016. Opleidingen MBO Opleidingen 2015-2016 rocvanflevoland.nl Inhoudsopgave Sport & Veiligheid 4 Welkom bij het ROC van Flevoland Marketing, Economie & Administratie 10 Handel & Ondernemen / Mode 16 Mobiliteit & Logistiek

Nadere informatie

Welke sector past bij jou? Ervaringen van mbo-ers. Tips voor juiste studiekeuze MBO BBLBOL VMBO

Welke sector past bij jou? Ervaringen van mbo-ers. Tips voor juiste studiekeuze MBO BBLBOL VMBO Welke sector past bij jou? Ervaringen van mbo-ers Tips voor juiste studiekeuze BBLBOL BO VMBO MBO Wist je dat...... er 509.800 leerlingen op het vmbo zitten?... er 485.300 leerlingen op het mbo zitten?...

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden SAMIRA KIEST ICT 1 ICT is continu in ontwikkeling. Vraagt om mensen die goed kunnen samenwerken En die dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden naar hbo. Veel banen. Nu en in de toekomst. 2

Nadere informatie

Snel de opleiding vinden die je zoekt Dit overzicht biedt je op alfabetische volgorde al onze opleidingen.

Snel de opleiding vinden die je zoekt Dit overzicht biedt je op alfabetische volgorde al onze opleidingen. Wellant = voor jou Dit is een boekje met de mbo-opleidingen van Wellantcollege. We hebben het voor jou gemaakt, zodat je een idee krijgt welke studie je bij ons kunt gaan volgen. En wat je dan met je diploma

Nadere informatie

Dit doe ik 10 STUDENTES OVER HUN OPLEIDING IN TECHNIEK EN ICT....en welke technische/ict Mbo-opleiding kies jij?

Dit doe ik 10 STUDENTES OVER HUN OPLEIDING IN TECHNIEK EN ICT....en welke technische/ict Mbo-opleiding kies jij? Dit doe ik 10 STUDENTES OVER HUN OPLEIDING IN TECHNIEK EN ICT...en welke technische/ict Mbo-opleiding kies jij? 3 HEB JE ER WEL EENS AAN GEDACHT OM EEN TECHNISCHE OF ICT-OPLEIDING TE GAAN DOEN? EN WEET

Nadere informatie

G D0. Brugger info. GELOOF in je toekomst. Alles wat je wilt weten over het leven van een brugger op Guido de Brès. In dit nummer o.a.

G D0. Brugger info. GELOOF in je toekomst. Alles wat je wilt weten over het leven van een brugger op Guido de Brès. In dit nummer o.a. UI G D0 Brugger info In dit nummer o.a.: Schooldag van een brugger Verhalen van leerlingen! GELOOF in je toekomst Aandacht voor jou! Alles wat je wilt weten over het leven van een brugger op Guido de Brès

Nadere informatie

DEEL 1. BOUWSTEEN 2 Theorie Je Gedachten. 2015 Monique van Dam DEEL 1: YOU

DEEL 1. BOUWSTEEN 2 Theorie Je Gedachten. 2015 Monique van Dam DEEL 1: YOU DEEL 1 1 BOUWSTEEN 2 Theorie Je Gedachten BOUWSTEEN 2 Je Gedachten Inhoud 2 Introductie bouwsteen 2: Gedachten 3 ANDERS denken 4 Wist je dat? 5 2 Ezelsbruggetjes 10 Nieuwe kansen 12 Van toen naar nu 14

Nadere informatie

Gids voor studie en opleiding na VMBO en MAVO

Gids voor studie en opleiding na VMBO en MAVO Gids voor studie en opleiding na VMBO en MAVO Woensdag 6 November 2013 Inhoudsopgave HAVO... 5 1 HAVO dagopleiding Nivo 4...5 Handel en ondernemerschap... 6 108 Verkoopspecialist Nivo 3... 6 109 Verkoper

Nadere informatie

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen?

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Samenwerkingsverband NIP-NVO zorg voor mensen met een verstandelijke beperking 2014 1 Inhoud Voorwoord 3 Wat doet de psycholoog of orthopedagoog? 5

Nadere informatie

Voertuigentechniek. school voor techniek & technologie. voertuigentechniek

Voertuigentechniek. school voor techniek & technologie. voertuigentechniek Voertuigentechniek school voor techniek & technologie voertuigentechniek school voor techniek & technologie Voertuigentechniek Autotechnicus, bedrijfsautotechnicus of monteur mobiele werktuigen... Als

Nadere informatie

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI H.A.N.G. PLEKKEN Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI Binnenkort ga je met je klas op bezoek bij het Nederlands Architectuur instituut (NAi). Daar zal je het programma H.A.N.G. plekken volgen.

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 27. De vakopleiding. Wat leert u in deze les? Praten over het verleden, het heden en de toekomst. Een gesprek voeren met de studieadviseur.

Nadere informatie

Dit doe ik. 10 studentes over hun studie in bèta/techniek/ict....en welke bèta/technische wo-opleiding kies jij?

Dit doe ik. 10 studentes over hun studie in bèta/techniek/ict....en welke bèta/technische wo-opleiding kies jij? Dit doe ik 10 studentes over hun studie in bèta/techniek/ict...en welke bèta/technische wo-opleiding kies jij? 3 Heb je er wel eens aan gedacht om een bèta/technische studie op de universiteit te gaan

Nadere informatie

Werken in de drogisterij

Werken in de drogisterij Werken in de drogisterij iets voor jou? De drogisterij Binnen de detailhandel is de drogisterij een aantrekkelijke plek om te werken. Mensen komen er graag en de hele dag ben je omringd door een breed

Nadere informatie

Opleidingen. Graafschap College. Informatie en communicatie INFORMATIE EN COMMUNICATIE TI 10-10

Opleidingen. Graafschap College. Informatie en communicatie INFORMATIE EN COMMUNICATIE TI 10-10 INFORMATIE EN COMMUNICATIE Opleidingen TI 10-10 Informatie en communicatie Graafschap College 2015-2016 Kies alleen voor deze branche als je oprechte interesse hebt Kees van der Veer is mede-eigenaar van

Nadere informatie

UNICEF en kinderarbeid

UNICEF en kinderarbeid UNICEF en kinderarbeid Informatie voor een spreekbeurt of werkstuk Later als ik groot ben, wil ik lerares worden! Solange uit Benin Hallo, ik ben Solange en ik ben 10 jaar. Ik woon in Benin. Dat ligt in

Nadere informatie

VERKOPEN IS DURVEN. Carrosserietechniek. Management en Commercie. Motorvoertuigentechniek. Transport en Logistiek. Tweewielertechniek

VERKOPEN IS DURVEN. Carrosserietechniek. Management en Commercie. Motorvoertuigentechniek. Transport en Logistiek. Tweewielertechniek automotive COLLEGE VERKOPEN IS DURVEN Wat ik geleerd heb tijdens mijn opleiding, breng ik hier dagelijks in de praktijk. >> PAG. 6 Met auto s, motoren, scooters en fietsen kun je ver komen in de wereld.

Nadere informatie

Vo or pubers met power

Vo or pubers met power 1 Vo or pubers met power Puber Power. Niet voor niets is dat de titel van dit boek. Of je het nu wilt of niet, de pubertijd is een heel bijzondere tijd. Het is een tijd waarin je begint te ontdekken wie

Nadere informatie

TI 11-12. Graafschap. College INFORMATIE EN COMMUNICATIE. Opleidingen. Informatie en communicatie

TI 11-12. Graafschap. College INFORMATIE EN COMMUNICATIE. Opleidingen. Informatie en communicatie INFORMATIE EN COMMUNICATIE Graafschap TI 11-12 College Opleidingen Informatie en communicatie 2014-2015 Kies alleen voor deze branche als je oprechte interesse hebt Kees van der Veer is mede-eigenaar van

Nadere informatie

ONDERNEMEN, VERKOPEN & KLANTEN

ONDERNEMEN, VERKOPEN & KLANTEN ONDERNEMEN, VERKOPEN & KLANTEN ECONOMIE & DIENSTVERLENING Verkoper en verkoopspecialist Ondernemer detailhandel Filiaalmanager detailhandel Logistiek medewerker Commercieel medewerker binnendienst Vestigingsmanager

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS

WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS STIJN OERLEMANS eerstejaarsstudent CE Digital Business Concepts Ik heb tijdens mijn jaar bij Interpolis gezien dat dit werkveld echt de toekomst is 2 Waarom heb je

Nadere informatie

DIG-IT 21 mei 2014 HAVO 4 & VWO 5 NHL Hogeschool Stenden Hogeschool Hogeschool Van Hall Larenstein

DIG-IT 21 mei 2014 HAVO 4 & VWO 5 NHL Hogeschool Stenden Hogeschool Hogeschool Van Hall Larenstein DIG-IT 21 mei 2014 HAVO 4 & VWO 5 NHL Hogeschool Stenden Hogeschool Hogeschool Van Hall Larenstein Wat is DIG-IT? Het doel van DIG-IT is de HAVO 4 en VWO 5 leerling te helpen bij de studiekeuze. Door middel

Nadere informatie

02.11 Klaar voor jouw toekomst!

02.11 Klaar voor jouw toekomst! nr.: 02.11 Klaar voor jouw toekomst! Een geslaagde toekomst start op Hogeschool Zeeland pag.10 Echte Werktuigbouwkunde beleef je aan Hogeschool Rotterdam (zie pag. 06) Ik wil jouw mening over de BKK! Doe

Nadere informatie