brengt kennis in praktijk ICT-opleidingen Medewerker ICT Medewerker beheer ICT ICT-beheerder

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "brengt kennis in praktijk ICT-opleidingen Medewerker ICT Medewerker beheer ICT ICT-beheerder"

Transcriptie

1 ICT-opleidingen brengt kennis in praktijk Medewerker ICT Medewerker beheer ICT ICT-beheerder cursusjaar

2 Informatiebrochure ICT-opleidingen Correspondentieadres: ROC de Leijgraaf Postbus 420, 5460 AK Veghel Internet: Informatie over het onderwijsaanbod schooljaar Sta je stil... of stap je in de wereld van ICT Bezoekadres locatie Veghel Muntelaar HA Veghel Telefoon: (0413) Fax: (0413) Bezoekadres locatie Oss: Euterpelaan CS Oss Telefoon: (0412) Fax: (0412) Bezoekadres locatie Cuijk: Jan van Cuijkstraat GC Cuijk Telefoon: (0485) Fax: (0485)

3 Open dag beroepsonderwijs Vrijdag 20 januari uur Informatieavonden Woensdag 7 december 2005 s avonds van uur Skills Masters Kom tijdens de Open dag van ROC de Leijgraaf kijken naar de regionale voorronde van Skills Masters. Dat is hét evenement waar je alles ontdekt over beroepen, opleidingen en jouw toekomst. Jongeren uit heel Nederland laten tijdens deze wedstrijden zien hoe goed ze in hun vak zijn. De absolute toppers gaan zelfs naar het buitenland. ROC de Leijgraaf stuurde in 2005 twee kampioenen naar Helsinki. Dinsdag 21 maart 2006 s avonds van uur Open dagen en informatieavonden Muntelaar 10, Veghel Euterpelaan 100, Oss Jan van Cuijkstraat 64, Cuijk Kijk ook op onze internetsite:

4 Informatiebrochure ICT-opleidingen Inhoudsopgave Algemeen Pagina Welkom bij ROC de Leijgraaf 7 Wat vind je in deze gids? Jij staat bij ons centraal Onderwijs voor iedereen Groot en toch klein Hoe werkt het middelbaar beroepsonderwijs? 8 Bol en bbl wat is dat nu weer? Welk niveau kan ik kiezen? Hoe zit het met lesgeld en studiefinanciering? Welke ICT-opleidingen heeft ROC de Leijgraaf? Waarom zou ik kiezen voor een beroep in de ICT? 10 Medewerker ICT bol 2 11 Medewerker beheer ICT bol 3 13 ICT beheerder bol 4, specialisaties: Netwerkbeheerder, Applicatie-ontwikkelaar, 14 Particulier Digitaal Rechercheur en Multimedia & Webdesign Hoe meld ik me aan? 15 Wie begeleidt mij tijdens de studie? 16 Je mentor in de klas Je praktijk begeleider tijdens je stage Je contactpersoon/ vertrouwenspersoon voor ongewenst gedrag Het trajectbureau voor leerproblemen Regionaal Meld- & Coördinatiepunt (RMC) Studieruimte / Afdelingsleercentrum (ALC) Aanbod beroepsonderwijs van ROC de Leijgraaf 17 Klachten over studievoorlichting 18

5 6 Voorwoord B.S.H. Kronenberg directeur ICT-opleidingen Toekomst in Informatieen Communicatie Technologie Sta je stil... of stap je in de wereld van informatica en communicatie? Als je kiest voor een ICT-opleiding bij ROC de Leijgraaf, dan kies je voor kansen en mogelijkheden, dan kies je voor toekomst. De wereld van informatie- en communicatietechnologie is dynamisch en verandert voortdurend. Onze huidige maatschappij kan niet meer zonder computers. En gelukkig kunnen computers niet zonder mensen, mensen zoals jij! Goed opgeleide en gekwalificeerde vakmensen zijn overal nodig. Een diploma in de ICT is daarom een waardevol bezit. Ook het onderwijs is dynamisch, voortdurend in beweging. Tegenwoordig staat niet alleen vakkennis centraal, maar besteden we ook veel aandacht aan de beroepshouding en vaardigheden. Het aanbod van onderwijsactiviteiten vindt plaats door verscheidene werkvormen: instructies, projecten, zelfstandig werken, groepswerk, simulaties, praktijklessen en stage (beroepspraktijkvorming). Het verschil tussen theorie en praktijk wordt steeds kleiner. Leren doe je overal, ook op school. Ook de manier van examineren is nieuw. Geen theoretisch examen, maar praktijkgericht. Door middel van assessments, een reële gesimuleerde beroepssituatie, word je tegelijkertijd getoetst op kennis, inzicht, vaardigheden en beroepshouding. Eerste ervaringen met deze manier van examineren zijn uiterst positief. Het is net of je gewoon je werk doet, was een van de reacties van de kandidaten. Deze brochure geeft je informatie over ROC de Leijgraaf en over de ICT-opleidingen in het bijzonder. Ben je na het lezen van deze brochure nieuwsgierig geworden? Surf dan naar onze website of bel en maak een afspraak. Ook de decaan van je huidige school weet alles over ROC de Leijgraaf, de opleiding met toekomst. B.S.H. Kronenberg Directeur afdeling ICT-opleidingen

6 Informatiebrochure ICT-opleidingen Welkom bij ROC de Leijgraaf Wat vind je in deze gids? Hieronder lees je meer over ROC de Leijgraaf. Dat is de school waar je de komende jaren misschien je beroepsopleiding gaat volgen. Op de volgende bladzijde staat informatie over het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Bij alle opleidingen staat het niveau en de leerweg vermeld. In Hoe werkt het middelbaar beroepsonderwijs leggen we uit wat dat betekent. ICT-opleidingen Medewerker ICT, niveau 2 Medewerker beheer ICT, niveau 3 ICT-beheerder, niveau 4 In deze gids vind je vooral informatie over ICTopleidingen volgens de beroepsopleidende leerweg (bol). Je hebt de keuze uit drie beroepsopleidingen. Daar zit vast en zeker een opleiding tussen die bij jou past! Sta je stil of......werk je aan je toekomst? Jij staat bij ons centraal Met het aanvragen van deze informatiebrochure heb je een goede keuze gemaakt. Want onze beroepsopleidingen zijn afgestemd op jou! Bij ons sta jij centraal en niemand anders. Het is niet voor niets dat de Onderwijsinspectie ROC de Leijgraaf heeft uitgeroepen tot één van de beste roc s van Nederland. Als het gaat om stages en stagebegeleiding, de omgang met leerlingen en begeleiding van hun leertraject, dient ROC de Leijgraaf als voorbeeld voor de rest van Nederland. En daar zijn we best trots op. Onderwijs voor iedereen Iedereen is welkom bij ROC de Leijgraaf. De school vindt dat alle godsdienstige en politieke stromingen gelijkwaardig zijn. Zolang deze stromingen tenminste het democratische karakter van Nederland erkennen. Als cursist kun je vanuit je eigen overtuigingen aan de samenleving deelnemen en je volledig ontplooien. Op jouw beurt respecteer je de opvattingen van een ander. Dat geldt voor iedereen die bij De Leijgraaf leert of werkt. Groot en toch klein ROC de Leijgraaf heeft gebouwen in Oss, Veghel, Uden en Cuijk. Er is dus altijd een opleiding dicht bij jouw woonplaats. Met 8000 leerlingen is De Leijgraaf één van de kleinste roc s in Nederland. Je krijgt les in gebouwen met een eigen sfeer. Niks leerfabriek, door de kleinschalige opzet is er persoonlijk contact en aandacht voor jou.

7 8 Hoe werkt het middelbaar beroepsonderwijs? Bol en bbl wat is dat nu weer? Je kunt een opleiding volgen via de beroepsopleidende leerweg (bol) en de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Doe je bol dan ga je vijf dagen per week naar school, maar je loopt ook veel stage. Bij de bbl werk je vier dagen per week voor een instelling en ga je één dag naar het roc. ICT-opleidingen van ROC de Leijgraaf kent geen bbl-opleidingen. Welk niveau beroepsonderwijs kan ik kiezen? Het Nederlands middelbaar beroepsonderwijs kent vier niveaus van vakbekwaamheid: Assistent-opleiding Basisberoepsopleiding Vakopleiding voor zelfstandig werkende Middenkaderopleiding en specialistenopleiding Op welk niveau je begint, hangt af van je eerdere opleiding en eventuele werkervaring. Je krijgt altijd een gesprek. Samen bekijken we dan welke mogelijkheden je hebt. Bovendien kun je bij goede studieresultaten altijd doorstromen naar een hoger niveau. Een diploma op niveau vier geeft je toegang tot het hoger beroeps onderwijs (hbo). In het algemeen heb je nodig: Niveau 1: geen speciale opleiding; Niveau 2: vmbo basisberoepsgerichte leerweg; Niveau 3/4: vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg, opleiding niveau 2 of 3, overgangsbewijs havo/vwo 3-4. Hoe zit het met lesgeld en studiefinanciering? Op dit moment verandert er veel op het gebied van lesgeld en studiefinanciering. Voor meer informatie kun je het beste de cursistenadministratie benaderen.

8 Medewerker ICT 11 Medewerker ICT Pagina

9 10 Welke ICT-opleidingen heeft ROC de Leijgraaf? Waarom kiezen voor een beroep in de ICT? Kies je voor ICT, dan kies je voor een wereld die voortdurend in ontwikkeling is. Computersystemen zijn niet meer weg te denken. Denk maar aan het girale geldverkeer, internet of een computernetwerk binnen een bedrijf. Als ICT er vorm je een belangrijke schakel in het communicatieproces. Jij zorgt ervoor dat de technologie informatie kan uitwisselen: van het ondersteunen van computergebruikers, het installeren van soft- en hardware tot het onderhouden van netwerken. Je kunt aan de slag in functies als: ICT-verkoper; systeembeheerder; servicemedewerker; adviseur; applicatiebeheerder; helpdeskmedewerker; databeheerder; netwerkbeheerder. Het bedrijf of de instelling waar je werkt, bepaalt welke rol ICT in de organisatie vervult. De inhoud van de functies kan dan ook heel verschillend zijn. Een ICT-verkoper in een bedrijf voor consumentenelektronica vult zijn functie anders in dan de verkoper in een business-to-business bedrijf. De vraag naar ICT ers blijft. Computers zullen ook niet verdwijnen uit onze maatschappij. Een baan in de ICT betekent een baan met toekomst. Leergierig moet je wel zijn, want in deze snelveranderende wereld is er steeds weer iets nieuws. Je hoeft echt geen whizzkid te zijn om aan deze opleidingen te beginnen, dat wordt je vanzelf tijdens je studie. Mocht je verder willen studeren dan kun je, vaak met verkorte studietijd, doorstromen naar een hoger niveau aan ROC de Leijgraaf en tenslotte naar ICT-opleidingen op hboniveau.

10 Informatiebrochure ICT-opleidingen Medewerker ICT Kwalificatieniveau: 2 Leerweg: beroepsopleidende leerweg (bol) Opleidingsduur: 2 jaar Locatie: Oss, Cuijk, Veghel Als medewerker ICT zorg je ervoor dat medewerkers op hun werkplek een goed functionerend computersysteem hebben. Aan de hand van procedures stel je gebruiksklare computersystemen samen en vervang je dat wat kapot is. Je assisteert bij het aanleggen van een netwerk en het aansluiten van computersystemen op een netwerk. Verder kun je ingezet worden voor commerciële activiteiten. Je opleiding in t kort De opleiding duurt twee jaar en bestaat uit theorie en praktijk. De meeste tijd breng je door op school. Daarnaast doe je praktijkervaring op in vorm van stages. Dit noemen we beroepspraktijkvorming (bpv). Tijdens de opleiding leer je onder andere webpagina s maken, hardwarecomponenten installeren, computers aansluiten op netwerken en software op systemen installeren. Wanneer word ik toegelaten? Kies je voor de bol-opleiding Medewerker ICT, dan kun je beginnen wanneer je: minimaal 16 jaar oud bent; tien jaar dagonderwijs hebt gevolgd; een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg bezit; (gedeeltelijk) een vbo- of mavo-opleiding hebt gevolgd. Een intakegesprek hoort bij de toelatingsprocedure. Klaar, en dan Na de opleiding kun je aan de slag op automatiseringsafdelingen van tal van bedrijven, instellingen en bedrijven. Verder studeren? Met een diploma Medewerker ICT kun je doorstromen naar de opleiding medewerker Beheer ICT, niveau 3.

11 Medewerker beheer ICT 13 ICT-beheerder 14 Medewerker beheer ICT Pagina

12 Informatiebrochure ICT-opleidingen Medewerker beheer ICT Kwalificatieniveau: 3 Leerweg: beroepsopleidende leerweg (bol) Opleidingsduur: 3 jaar Locatie: Oss, Cuijk, Veghel Als Medewerker beheer ICT ondersteun je gebruikers van informatiesystemen. Dat omvat zowel de technische (hardware en verbindingen) als de functionele kant (software en het gebruik ervan). Je installeert hard- en software, updates en uitbreidingen. Je sluit computers aan op het netwerk en beheert gegevens en bestanden op lokaal niveau. Daarnaast kun je ook kennis doorgeven aan de gebruikers van het systeem. Je opleiding in t kort De opleiding duurt drie jaar en bestaat uit theorie en praktijk. De meeste tijd breng je door op school. Daarnaast doe je praktijkervaring op in vorm van stages. Dit noemen we beroepspraktijkvorming (bpv). Tijdens de opleiding leer je onder andere hardwarecomponenten installeren, webpagina s maken, netwerken aanleggen, software op systemen installeren, instructie en ondersteuning geven, communiceren en analyseren. Klaar, en dan Na de opleiding kun je aan de slag als ICT-verkoper, adviseur, medewerker helpdesk, servicedienst of databeheer. Verder studeren? Met een diploma Medewerker beheer ICT stroom je door naar de opleiding ICT-beheerder niveau 4. Wanneer word ik toegelaten? Kies je voor de bol-opleiding Medewerker beheer ICT, dan kun je beginnen wanneer je in het bezit bent van een: vbo- of mavo-diploma op c/d-niveau met bij voorkeur wiskunde, Engels en economie; vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg; overgangsbewijs van havo/vwo 3-4. Een intakegesprek hoort bij de toelatingsprocedure.

13 14 ICT-beheerder Kwalificatieniveau: 4 Leerweg: beroepsopleidende leerweg (bol) Specialisaties: Netwerkbeheerder Applicatie-ontwikkelaar Particulier Digitaal Rechercheur Multimedia & Webdesign Opleidingsduur: 4 jaar Locaties: Oss, Cuijk, Veghel Als ICT-beheerder ben je de centrale figuur binnen de afdeling automatisering. Voortdurend zoek je naar oplossingen voor allerlei ICT-problemen. Je bent verantwoordelijk voor het beheer, de beveiliging en het onderhoud van het geautomatiseerde informatiesysteem. Je coördineert de afdeling systeemonderhoud, ondersteunt applicatiebeheerders en andere gebruikers van systemen. Je opleiding in t kort De opleiding duurt vier jaar en bestaat uit theorie en praktijk. De meeste tijd breng je door op school. Daarnaast doe je praktijkervaring op in de vorm van stages. Dit noemen we beroepspraktijkvorming (bpv). De opleiding bereidt je op een leidinggevende functie voor. Communicatieve en sociale vaardigheden zijn daarom belangrijk binnen de opleiding. Je volgt vakken als systeemontwikkeling, datacommunicatie, applicatiebeheer en het werken met stand-alone-systemen en netwerken. Wanneer word ik toegelaten? Kies je voor de bol-opleiding ICT-beheerder, dan laten we je toe wanneer je in het bezit bent van een: vbo- of mavo-diploma op c/d-niveau met bij voorkeur wiskunde, Engels en economie; vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg; overgangsbewijs van havo/vwo 3 naar 4. Een intakegesprek hoort bij de toelatingsprocedure. Klaar, en dan Na de opleiding kun je aan de slag in de ICT-verkoop, het systeembeheer, leidinggeven in een servicedienst, databeheer of advies. Verder studeren? Met een diploma ICT-beheerder stroom je door naar een hbo-opleiding zoals Bedrijfskundige informatica, Hogere informatica of Informatica en Informatiekunde.

14 Informatiebrochure ICT-opleidingen Hoe meld ik me aan? Ben je nog niet ingeschreven voor een opleiding volgend jaar? Blijf dan niet afwachten en kom naar de open dag of de informatie- en inschrijvingsavonden van ROC de Leijgraaf. Daar krijg je alle informatie over de opleiding die je zoekt. Binnen een half uur kan je inschrijving rond zijn. Zie je dat wel zitten? Zorg dan dat je de volgende documenten van thuis meeneemt: uittreksel uit het bevolkingsregister (dat haal je bij de gemeente); een pasfoto; een kopie van je diploma s. Info avonden: woensdag 7 december 2005 s avonds van uur dinsdag 21 maart 2006 s avonds van uur Waar? Muntelaar 10, Veghel, Euterpelaan 100, Oss en Jan van Cuijkstraat 64, Cuijk Je kunt ook het aanmeldingsformulier in deze brochure invullen en opsturen. Dan krijg je een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek. Na 1 april 2006 kun je telefonisch een afspraak maken. Meer weten? Wil je meer weten over opleidingen en mogelijkheden? ROC de Leijgraaf wil je graag verdere informatie geven. Neem contact op met voorlichter J. van den Elsen, telefoon: (0413) Voor een gesprek graag eerst telefonisch een afspraak maken. Brochures en aanmeldingsformulier zijn schriftelijk of telefonisch aan te vragen bij de administratie van: ROC de Leijgraaf, Postbus AK Veghel Telefoon: (0413) Je kunt ze ook downloaden bij: Open dag: vrijdag 20 januari 2006 van uur Waar? Muntelaar 10, Veghel, Euterpelaan 100, Oss en Jan van Cuijkstraat 64, Cuijk Op de open dag en de info avonden krijg je: informatie over de opleidingen; persoonlijke gesprekken met docenten of decanen; intakegesprekken.

15 16 Wie begeleidt mij tijdens de studie? Natuurlijk wil je graag een goede begeleiding tijdens je studie. Gelukkig is ROC de Leijgraaf volgens Onderwijsinspectie heel sterk op dat gebied. Heb je studie- en/of andere problemen? Dan heeft De Leijgraaf veel mensen die jou kunnen helpen. Je vindt ze hieronder. Je mentor in de klas Jouw mentor zorgt dat je klas goed werkt. Een prettige sfeer vindt hij belangrijk bij werk en studie. Jij en je ouders kunnen altijd bij hem terecht voor vragen. De mentor houdt de studieresultaten van jou en je klas in het oog en helpt je bij je studie. Voor eerstejaars klassen zijn elke week mentoruren ingepland. Je praktijkbegeleider tijdens je stage Tijdens de stage of bpv heb jij een persoonlijke begeleider van school. Hij houdt met jou en je stageadres contact over de voortgang. Je contactpersoon/ vertrouwenspersoon voor ongewenst gedrag De contactpersoon begeleidt en ondersteunt jou bij de behandeling van meldingen en klachten over ongewenst gedrag van anderen. Verderop in deze gids vind je meer gegevens over deze persoon. Het trajectbureau voor leerproblemen Heb je last van faalangst of problemen bij het leren? Dan kan jouw mentor of decaan je doorverwijzen naar het Trajectbureau. Dat kan jou verder helpen met intensieve begeleiding en trainingen. Soms kan het Trajectbureau je ook laten helpen door bijvoorbeeld maatschappelijk werk of de GGZ. Regionaal Meld- & Coördinatiepunt (RMC) Het RMC helpt voortijdige schoolverlaters van 16 tot 23 jaar. Je bent voortijdig schoolverlater als je van school gaat zonder minimaal de kwalificatie beginnend beroepsbeoefenaar (niveau 2) te hebben behaald. Als voortijdig schoolverlater heb je minder kans op een beroep of betaald werk. Door scholing kun je makkelijker een baan vinden. Bij het RMC zoek je uit wat je verdere kansen zijn. Scholing kan bestaan uit dagonderwijs of een combinatie van werk en scholing. Het RMC kun je bereiken onder telefoonnummer (0412) Studieruimte / Afdelingsleercentrum (ALC) Tijdens de opleiding zul je vaak gebruik maken van computers. Als je in tussenuren, voor of na lestijd op een computer wilt werken, staan er op de verschillende leslocaties Afdelingsleercentra (ALC s) tot je beschikking. In deze ruimtes maak je gebruik van computers en de mediatheek om werkstukken en andere opdrachten uit te werken. Ook kun je in het ALC aan huiswerk en andere taken werken. Op het ALC is een onderwijsassistent aanwezig. Die kan je helpen.

16 Informatiebrochure ICT-opleidingen Aanbod beroepsonderwijs Technische beroepsopleidingen * Niveau Bouw/hout en meubelindustrie Middenkaderfunctionaris Bouw/Infra 4 Assistent uitvoerder B/U 4 Allround Metselaar 3 Allround Timmerkracht 3 Metselaar 2 Timmerkracht 2 Assistent bouw 1 Allround meubelmaker 3 Allround machinaal houtbewerker meubelindustrie 3 Allround werkplaatstimmerman 3 Allround machinaal houtbewerker timmerindustrie 3 Meubelmaker 2 Machinaal houtbewerker meubelindustrie 2 Werkplaatstimmerman 2 Machinaal houtbewerker timmerindustrie 2 Werktuigbouw/elektro- en installatie-industrie Ontwerp/voorbereiding Technicus Middenkader WEI (div. uitstroomprofielen) 4 Technisch tekenaar 3/4 Werkvoorbereider 4 Engineer Elektrotechniek 4 Uitvoering Arbeidsmarktgekwalificeerd Assistent (AKA) 1 Monteur Elektro en Instrumentatie 3 Koude- en luchtbehandelingstechniek 2/3/4 Machinebouwer-Mechatronica 2/3/4 Distributiemonteur 2/3/4 Verspaner 2 Lasser 2/3 Constructiewerker 2 Pijpenbewerker 3 Plaatwerker 2/3 Fijnmechanisch Technicus 2/3/4 Kwaliteitscontroleur 4 Assistent Operator 1 Operator 2 Allround Operator 3 Elektromonteur 2 Technicus Industriële Elektrotechniek 4 Installatietechnicus Elektrotechniek 4 Dakdekker 2 Installatiemonteur Werktuigkundige Installaties 2/3 Autotechnicus Mobiliteitsbranche 2 Nazorg Monteur Service en Onderhoud 3 Inspectie monteur Koudetechniek 3 Technicus Elektro en Instrumentatie 4 Monteur Mobiele Werktuigen en Installaties 2 Servicetechnicus Elektrotechniek 4 Servicemonteur Elektronica 3 Service, Inspectie en onderhoud Installatietechniek 2/3/4 Laboratorium- en procesindustrie Operator 2 Allround Operator 3 Hoofdoperator 4 Medewerker Operationele Techniek 2 Operationele techniek 3/4 Middenkaderfunctionaris milieu en Ruimte 4 Laborant 2/3 Chemisch-Fysisch Analist 4 Biomedisch Analist 4 * Technische beroepsopleidingen geeft les op de locaties Cuijk, Oss, Uden en Veghel. Op welke locatie je een opleiding kunt volgen, is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Dit geldt ook voor de keuze tussen dag- en deeltijdonderwijs (bol of bbl). Economische beroepsopleiding Niveau Leerweg Jaren Locatie* Administratie Medewerker Marketing & Communicatie 4 bol 3-4 O-V Administrateur 4 bol 3-4 O-V Directiesecretaresse/ Management assistent 4 bol 3-4 O-V Commercieel medewerker Banken & Verzekeringen 4 bol 3-4 O-V Klantencontact en sales 3 bol/bbl 3 O-V Boekhoudkundig medewerker 3 bol 3 O-V Secretaresse 3 bol 3 O-V Bedrijfsadministratief medewerker 2 bol 2 O-V Secretarieel medewerker 2 bol 2 O-V Administratief assistent 1 bol 1 O-V Handel & Logistiek Ondernemer Detailhandel 4 bol 3 O-V Verkoopspecialist 3 bol/bbl 2-3 O-V Filiaalmanager 4 bol/bbl 3 O-V Verkoper 2 bol 2 O-V Afdelingsmanager 3 bol/bbl 2-3 O-V Aankomend verkoopmedewerker 1 bol 1 O-V Ondernemer Groothandel 4 bol 3 O-V Hoofd magazijn/warehousemanager 4 bbl 3 O-V Assistent exportmanager 3 bol 3 O-V Groepsleider magazijn/warehousevoorman 3 bol/bbl 3 O-V Magazijn mw./medewerker warehouse 2 bol/bbl 2 O-V Chauffeur goederenvervoer 2 bbl 2 O-V Opslagmedewerker/orderpicker 1 bbl 1 O-V Horeca & Toerisme Horeca Ondernemer/Manager 4 bol 4 C-O Middenkaderfunctionaris Reizen 4 bol 4 C-O Middenkaderfunctionaris Recreatie 4 bol 4 C-O Zelfstandig werkend medewerker Reizen 3 bol 3 C-O Zelfstandig werkend medewerker Recreatie 3 bol 3 C-O Zelfst. werk. mw. recreatie Fitness instructor plus 3 bol 3 C-M Zelfstandig werkend Gastheer/gastvrouw 3 bbl 2 C Zelfstandig werkend Kok 3 bbl 2 C Medewerker Recreatie 2 bol 2 C-O Gastheer/gastvrouw 2 bol 2 C Kok 2 bol 2 C Gezondheidszorg & Welzijn Gezondheidszorg Verpleegkundige 4 bbl 4 V Praktijkopleider 4 bbl 1 V Verzorgende 3 bol/bbl 3 V - Kortdurende zorg - Kraamzorg - Zorg voor ouderen - Zorg voor chronisch zieken - Verplegende elementen Helpende Verzorging 2 bol/bbl 2 V Zorghulp 1 bol/bbl 1 V Welzijn Sociaal Pedagogisch Werker 4 4 bol 4 O-V - Woonbegeleider - Activiteitenbegeleider Sociaal Pedagogisch Werker 4 plus Woonbegeleider 4 bbl 4 V Praktijkopleider 4 bbl 1 V Onderwijsassistent 4 bol 3 O-V Sociaal Pedagogisch Werker 3 3 bol 3 O-V - Kinderopvang - Differentiatie gehandicaptenzorg Sociaal Pedagogisch Werker 3 kinderopvang 3 bol 3 V Helpende Welzijn 2 bol 2 V ICT-beroepsopleidingen ICT-beheerder 4 bol 4 C-O-V Medewerker beheer ICT 3 bol 3 C-O-V Medewerker ICT 2 bol 2 C-O-V ROC de Leijgraaf biedt alle opleidingen onder voorbehoud aan, afhankelijk van licentietoekenning door het ministerie OCW en een voldoende aantal aanmeldingen. *Locatie: C = Cuijk O = Oss V = Veghel M = Mill U = Uden

17 18 Klachten over studievoorlichting ROC de Leijgraaf probeert objectieve voorlichting te geven in zijn studievoorlichtingsmateriaal. Mochten er toch vertekening van feiten of fouten in voorkomen dan kun jij je opmerkingen rechtstreeks melden bij: ROC de Leijgraaf t.a.v. bureau Communicatie & Marketing Postbus AK Veghel Telefoon: (0413) Ook is het mogelijk dat je een klacht indient bij de onafhankelijke Klachtencommissie Studievoorlichtingsmateriaal, onderdeel van het Landelijk Centrum Dienstverlenend Centrum voor Studie- en Beroepskeuze. Je kunt schrijven of bellen naar: Klachtencommissie Studievoorlichtingsmateriaal t.a.v. het secretariaat Postbus 1877, 8901 CD Leeuwarden Telefoon: (058) Fax: (058)

18 Dit is een brochure van de ICT-opleidingen van ROC de Leijgraaf. Er zijn ook brochures van: Gezondheidszorg & Welzijn bol Gezondheidszorg & Welzijn bbl Technische beroepsopleidingen Economische beroepsopleidingen brengt kennis in praktijk Postbus 420, 5460 AK Veghel Telefoon: (0413) , Fax: (0413) Internet:

28DE ROC de Leijgraaf. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015

28DE ROC de Leijgraaf. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015 28DE ROC de Leijgraaf MBO Factsheet Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015 Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over ROC de Leijgraaf.

Nadere informatie

Opleidingen Zorg en Welzijn niveau leerweg

Opleidingen Zorg en Welzijn niveau leerweg VMBO 3 en 4 MONTESSORI COLLEGE VOORLICHTINGSAVOND in verband met de SCHOOL en BEROEPSKEUZE na VMBO 4. DATUM: MAANDAG 26 JANUARI 2015 AANVANG: 19.30 uur PLAATS: Locatie KWAKKENBERGWEG! LIJST VAN DEELNEMENDE

Nadere informatie

Academie voor Ambacht en Technologie

Academie voor Ambacht en Technologie Startacademie MBO-Opleidingen 2014-2015 www.rocrivor.nl Academie voor Zorg en Welzijn Academie voor Ondernemerschap en Dienstverlening Academie voor Ambacht en Technologie Aandacht voor jouw ambitie! Welkom

Nadere informatie

Opleidingen met een 2 e instroommoment of meerdere instroommogelijkheden schooljaar 2008-2009

Opleidingen met een 2 e instroommoment of meerdere instroommogelijkheden schooljaar 2008-2009 Opleidingen met een 2 e instroommoment of meerdere instroommogelijkheden schooljaar 2008-2009 Opleidingen Zorg, Welzijn, Sport en Bewegen, Veiligheid AKA (Assistentenopleiding) Arbeidsmarktgekwalificeerde

Nadere informatie

MBO Factsheet. 09MR Hoornbeeck College

MBO Factsheet. 09MR Hoornbeeck College 09MR Hoornbeeck College MBO Factsheet Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: november 2015 Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie

Nadere informatie

09MR Hoornbeeck College. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015

09MR Hoornbeeck College. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015 09MR Hoornbeeck College MBO Factsheet Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015 Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over Hoornbeeck

Nadere informatie

20 juni 2011. 391 leerlingen gemeld bij Toekomstloket 1-2-2011 tot 20-6-2011

20 juni 2011. 391 leerlingen gemeld bij Toekomstloket 1-2-2011 tot 20-6-2011 20 juni 2011 391 leerlingen gemeld bij Toekomstloket 1-2-2011 tot 20-6-2011 Startkwalificatie: 301 Vsv ers 71 Startkwalificatie behaald 19 Geen startkwalificatie 23 en ouder Aangemeld via: 268 Studieadviseur

Nadere informatie

25LJ ROC Ter AA. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015

25LJ ROC Ter AA. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015 25LJ ROC Ter AA MBO Factsheet Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015 Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over ROC Ter AA. De tabellen

Nadere informatie

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden SAMIRA KIEST ICT 1 ICT is continu in ontwikkeling. Vraagt om mensen die goed kunnen samenwerken En die dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden naar hbo. Veel banen. Nu en in de toekomst. 2

Nadere informatie

Economische beroepsopleidingen

Economische beroepsopleidingen Economische beroepsopleidingen Verpleging, Verzorging, Administratie Gehandicaptenzorg, / Commercie / Secretariaat Kinderopvang brengt kennis in praktijk Sociaal pedagogisch werker, Internationale handel

Nadere informatie

25PL ROC Leeuwenborgh. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: november 2015

25PL ROC Leeuwenborgh. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: november 2015 25PL ROC Leeuwenborgh MBO Factsheet Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: november 2015 Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over

Nadere informatie

Aanval op schooluitval

Aanval op schooluitval 28DE ROC de Leijgraaf Aanval op schooluitval Convenantjaar 2011-2012 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over ROC de Leijgraaf. De tabellen

Nadere informatie

25PN ROC Nijmegen eo. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: november 2015

25PN ROC Nijmegen eo. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: november 2015 25PN ROC Nijmegen eo MBO Factsheet Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: november 2015 Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over

Nadere informatie

WEET JIJ AL WAT JE WILT GAAN DOEN?

WEET JIJ AL WAT JE WILT GAAN DOEN? WEET JIJ AL WAT JE WILT GAAN DOEN? Onze opleidingen 2015-2016 DEZE OPLEIDINGEN KUN JE VOLGEN BIJ ROC TILBURG Kasteeldreef 122 School voor Administratieve en Juridische Dienstverlening Bedrijfsadministratie

Nadere informatie

Interessegebied Richting Opleidingen Niveau Leerweg Plaats

Interessegebied Richting Opleidingen Niveau Leerweg Plaats Bouwkunde, Bouw Bouwkunde Middenkaderfunctionaris bouw 4 bol Leeuwarden & Onderhoud Uitvoerder bouw 4 bbl Leeuwarden, Heerenveen Bouw Metselaar 2, 3 bbl Leeuwarden, Heerenveen Tegelzetter 2 bbl Leeuwarden,

Nadere informatie

opleidingen 2016-2017

opleidingen 2016-2017 Entree Techniek & Technologie Assistent mobiliteitsbranche 1 Heerenveen Assistent bouwen & wonen 1 Assistent installatie-/constructietechniek 1, Heerenveen Assistent procestechniek 1, Heerenveen friesland

Nadere informatie

25PM ROC A12. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: november 2015

25PM ROC A12. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: november 2015 25PM ROC A12 MBO Factsheet Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: november 2015 Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over ROC A12.

Nadere informatie

27GZ ROC Mondriaan. MBO Factsheet. Convenantjaar 2012-2013 Nieuwe voortijdige schoolverlaters voorlopige cijfers

27GZ ROC Mondriaan. MBO Factsheet. Convenantjaar 2012-2013 Nieuwe voortijdige schoolverlaters voorlopige cijfers 27GZ ROC Mondriaan MBO Factsheet Convenantjaar 2012-2013 Nieuwe voortijdige schoolverlaters voorlopige cijfers Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over ROC Mondriaan. De tabellen zijn gebaseerd

Nadere informatie

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA 2 ONZE MBO-COLLEGES DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA Je kunt bij ROC Ter AA een beroepsopleiding volgen bij zeven mbo-colleges. De opleidingen van een mbo-college horen allemaal bij een bepaald vakgebied.

Nadere informatie

30RM Stichting ROC TOP. MBO Factsheet. Convenantjaar 2012-2013 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers Uitgave: oktober 2014

30RM Stichting ROC TOP. MBO Factsheet. Convenantjaar 2012-2013 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers Uitgave: oktober 2014 30RM Stichting ROC TOP MBO Factsheet Convenantjaar 2012-2013 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers Uitgave: oktober 2014 Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over Stichting

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Overzicht van onze opleidingen BOL/BBL/VST 2013

Overzicht van onze opleidingen BOL/BBL/VST 2013 Overzicht van onze opleidingen BOL/BBL/VST 2013 Alle Sectoren Alle Sectoren CIOS Sport- en Bewegingsbegeleider 2 Dansleider 3 Sport- en Bewegingsleider 3 Sport- en Bewegingscoördinator 4 Handel Verkoper

Nadere informatie

27DV ROC AVENTUS. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015

27DV ROC AVENTUS. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015 27DV ROC AVENTUS MBO Factsheet Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015 Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over ROC AVENTUS. De

Nadere informatie

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen _entreeopleiding egiocollegeopleidingen Geen vmbo-diploma, toch naar het mbo? Entreeopleiding: een eenjarige mboopleiding op niveau 1 Jouw eerste stap op weg naar een startkwalificatie Er zijn vier richtingen:»

Nadere informatie

27GZ ROC Mondriaan. MBO Factsheet. Convenantjaar 2012-2013 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers Uitgave: oktober 2014

27GZ ROC Mondriaan. MBO Factsheet. Convenantjaar 2012-2013 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers Uitgave: oktober 2014 27GZ ROC Mondriaan MBO Factsheet Convenantjaar 2012-2013 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers Uitgave: oktober 2014 Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over ROC Mondriaan.

Nadere informatie

25LR ROC van Flevoland. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015

25LR ROC van Flevoland. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015 25LR ROC van Flevoland MBO Factsheet Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015 Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over ROC van Flevoland.

Nadere informatie

Overzicht van onze opleidingen BOL/BBL/VST 2015-2016

Overzicht van onze opleidingen BOL/BBL/VST 2015-2016 Overzicht van onze opleidingen BOL/BBL/VST 2015-2016 Alle Sectoren Alle Sectoren CIOS Sport- en Bewegingsbegeleider 2 Dansleider 3 Sport- en Bewegingsleider 3 Sport- en Bewegingscoördinator 4 Handel Verkoper

Nadere informatie

MBO Factsheet. 25LT ROC Gilde Opleidingen

MBO Factsheet. 25LT ROC Gilde Opleidingen 25LT ROC Gilde Opleidingen MBO Factsheet Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: november 2015 Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie

Nadere informatie

25LT ROC Gilde Opleidingen. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015

25LT ROC Gilde Opleidingen. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015 25LT ROC Gilde Opleidingen MBO Factsheet Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015 Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over ROC Gilde

Nadere informatie

T&T. ROC Ter AA. Opleidingen ICT. Je beste kennis! Techniek & Technologie. www.roc-teraa.nl

T&T. ROC Ter AA. Opleidingen ICT. Je beste kennis! Techniek & Technologie. www.roc-teraa.nl ROC Ter AA Techniek & Technologie Regionaal Opleidingencentrum voor beroepsonderwijs en educatie www.roc-teraa.nl Opleidingen ICT T&T Je beste kennis! 2 Commercieel medewerker ROC Ter AA Een beroepsopleiding

Nadere informatie

Overzicht van onze opleidingen BOL/BBL/VST 2014

Overzicht van onze opleidingen BOL/BBL/VST 2014 Overzicht van onze opleidingen BOL/BBL/VST 2014 Alle Sectoren Alle Sectoren CIOS Sport- en Bewegingsbegeleider 2 Dansleider 3 Sport- en Bewegingsleider 3 Sport- en Bewegingscoördinator 4 Handel Verkoper

Nadere informatie

Regio College thuis in Purmerend. Een gevarieerd aanbod en een modern gebouw waa. Opleidingen Purmerend

Regio College thuis in Purmerend. Een gevarieerd aanbod en een modern gebouw waa. Opleidingen Purmerend 2015-2016 2012-2013 Regio College thuis in Purmerend. Een gevarieerd aanbod en een modern gebouw waa Opleidingen Purmerend 2 Welkom Welzijn Open huis 2015* Zaandam & Purmerend Woensdag 21 januari, 18.00-21.00

Nadere informatie

ik ga voor de 2016-2017-3 school voor techniek

ik ga voor de 2016-2017-3 school voor techniek ga voor de 2016-2017-3 school voor techniek Jij werkt graag met je handen Een vak leren door het te dóen. Dat kan bij de School voor Techniek! Als je kiest voor de techniek, dan kies je voor een vak met

Nadere informatie

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een bank, een juridisch medewerker bij een gemeente of

Nadere informatie

08PG ROC Friese Poort. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015

08PG ROC Friese Poort. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015 08PG ROC Friese Poort MBO Factsheet Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015 Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over ROC Friese

Nadere informatie

ROA Fact Sheet. Arbeidsmarktrelevantie van grote MBO-opleidingen. Research Centre for Education and the Labour Market ROA

ROA Fact Sheet. Arbeidsmarktrelevantie van grote MBO-opleidingen. Research Centre for Education and the Labour Market ROA Research Centre for Education and the Labour Market ROA Arbeidsmarktrelevantie van grote MBO-opleidingen ROA Fact Sheet ROA-F-2013/1 Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt ROA Research Centre For

Nadere informatie

25MA ROC Leiden. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: november 2015

25MA ROC Leiden. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: november 2015 25MA ROC Leiden MBO Factsheet Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: november 2015 Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over ROC

Nadere informatie

Keuzevoorlichting mavo-3. Decaan: I.C. de Vries. Welkom

Keuzevoorlichting mavo-3. Decaan: I.C. de Vries. Welkom Keuzevoorlichting mavo-3 Decaan: I.C. de Vries Welkom Informatie door de decaan in de aula 20.00-20.45 uur: Quiz Uitleg keuze/ sectoren Mogelijkheid tot vragen stellen Vakvoorlichting door bovenbouw docenten

Nadere informatie

25LU Alfa-college. MBO Factsheet. Convenantjaar 2012-2013 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers Uitgave: oktober 2014

25LU Alfa-college. MBO Factsheet. Convenantjaar 2012-2013 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers Uitgave: oktober 2014 25LU Alfa-college MBO Factsheet Convenantjaar 2012-2013 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers Uitgave: oktober 2014 Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over Alfa-college.

Nadere informatie

Aanval op schooluitval

Aanval op schooluitval 25LJ ROC Ter AA Aanval op schooluitval Convenantjaar 2011-2012 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over ROC Ter AA. De tabellen zijn

Nadere informatie

& Wonen. De wereld van Bouwen

& Wonen. De wereld van Bouwen De wereld van Bouwen & Wonen Interesse Ontdek de wereld van Bouwen & Wonen Waarom Albeda College/Zadkine Techniek & Technologie? Ontdek welk niveau bij jou past Kom eens langs! Aanmeldprocedure Heb je

Nadere informatie

Resultaten steekproef themaonderzoek onderwijstijd 2011 Instelling Opleiding oordeel eindoordeel na verbetering Albeda College ICT medewerker

Resultaten steekproef themaonderzoek onderwijstijd 2011 Instelling Opleiding oordeel eindoordeel na verbetering Albeda College ICT medewerker Resultaten steekproef themaonderzoek onderwijstijd 2011 Albeda College ICT medewerker (medewerker ICT) voldoende Albeda College Sport en bewegen (Sport en bewegingsleider) onvoldoende voldoende Landstede

Nadere informatie

00GT ROC Albeda College. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015

00GT ROC Albeda College. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015 00GT ROC Albeda College MBO Factsheet Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015 Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over ROC Albeda

Nadere informatie

School voor techniek academie voor techniek

School voor techniek academie voor techniek ga jn mi n ka l wi t wa t wa en zi et g at we we La n ge ei ga voor de School voor techniek academie voor techniek Jij ziet graag het resultaat van je werk Werk graag met mijn handen Jij denkt graag groot

Nadere informatie

Appingedam. @NP_Appingedam. Opwierderweg 2, T (0596) 69 29 29

Appingedam. @NP_Appingedam. Opwierderweg 2, T (0596) 69 29 29 VRIJDAG 29 JANUARI 16.00-18.00 uur @NP_Appingedam Opwierderweg 2, T (0596) 69 29 29 Gaat jouw hart uit naar dienstverlening? Handel en Ondernemerschap: Entree opleidingen (Detailhandel), Verkoper Economie

Nadere informatie

ik ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen

ik ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen ga jn mi n ka l wi t wa t wa en zi et g at we we La n ge ei ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan

Nadere informatie

Aanval op schooluitval

Aanval op schooluitval 24ZZ ROC Graafschap College Aanval op schooluitval Convenantjaar 2011-2012 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over ROC Graafschap

Nadere informatie

Interessegebied Richting Opleidingen Niveau Leerweg Plaats

Interessegebied Richting Opleidingen Niveau Leerweg Plaats Bouwkunde, Bouw & Onderhoud Bouwkunde Middenkaderfunctionaris bouw 4 bol Leeuwarden Uitvoerder bouw 4 bbl Leeuwarden Bouw Metselaar 2, 3 bbl Leeuwarden, Heerenveen Tegelzetter 2, 3 bbl Leeuwarden, Heerenveen

Nadere informatie

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA 2 ONZE MBO-COLLEGES DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA Je kunt bij ROC Ter AA een beroepsopleiding volgen bij zeven mbo-colleges. De opleidingen van een mbo-college horen allemaal bij een bepaald vakgebied.

Nadere informatie

De wereld van de. Maakindustrie. Interesse Ontdek de wereld van Maakindustrie Waarom Albeda College/Zadkine Techniek

De wereld van de. Maakindustrie. Interesse Ontdek de wereld van Maakindustrie Waarom Albeda College/Zadkine Techniek De wereld van de Maakindustrie Interesse Ontdek de wereld van Maakindustrie Waarom Albeda College/Zadkine Techniek & Technologie? Ontdek welk niveau bij jou past Kom eens langs! Aanmeldprocedure Heb je

Nadere informatie

Kenteq-leerbedrijven in kaart 2011

Kenteq-leerbedrijven in kaart 2011 Kenteq-leerbedrijven in kaart 2011 Colofon Uitgave Kenteq Postbus 81 1200 AB Hilversum T (035) 750 45 04 F (035) 750 45 55 W www.kenteq.nl Contactpersoon Dr. Sake Wagenaar T (035) 750 42 46 E sake.wagenaar@kenteq.nl

Nadere informatie

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl alfa-college.nl drenthecollege.nl mboterra.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl Inleiding Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo, wat het moeilijk maakt om te kiezen. Om jou te helpen bij

Nadere informatie

HAAR- EN SCHOONHEIDSVERZORGING ECONOMIE & DIENSTVERLENING

HAAR- EN SCHOONHEIDSVERZORGING ECONOMIE & DIENSTVERLENING HAAR- EN SCHOONHEIDSVERZORGING ECONOMIE & DIENSTVERLENING Haarverzorging Schoonheidsverzorging 1 De weg naar su VAN EN VOOR HEEL DRENTHE Drenthe College is een regionaal opleidingen centrum, een school

Nadere informatie

30RR MBO Amersfoort. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: november 2015

30RR MBO Amersfoort. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: november 2015 30RR MBO Amersfoort MBO Factsheet Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: november 2015 Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over

Nadere informatie

Aanval op schooluitval

Aanval op schooluitval 04CY ROC Rivor Aanval op schooluitval Convenantjaar 2011-2012 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over ROC Rivor. De tabellen zijn

Nadere informatie

Informatiebrochure Sectorkeuze 3 VMBO-T. Schooljaar 2015- Mondial College. Locatie Meeuwse Acker

Informatiebrochure Sectorkeuze 3 VMBO-T. Schooljaar 2015- Mondial College. Locatie Meeuwse Acker Informatiebrochure Sectorkeuze 3 VMBO-T 2016 Schooljaar 2015- Mondial College Locatie Meeuwse Acker 1 I n l e i d i n g Op dit moment zit je in de derde klas van het Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs

Nadere informatie

Welzijn. > gereformeerd mbo Zwolle 2016-2017. Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren!

Welzijn. > gereformeerd mbo Zwolle 2016-2017. Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren! > gereformeerd mbo Zwolle 2016-2017 Ben jij: sociaal, zorgzaam en vol initiatief? Kom dan bij ons studeren! Welzijn PEDAGOGISCH MEDEWERKER KINDEROPVANG > GESPECIALISEERD PEDAGOGISCH MEDEWERKER > ONDERWIJSASSISTENT

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 ICT. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 ICT. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 13 2012-2013 ICT www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

ik ga voor de academie voor economie en ondernemen

ik ga voor de academie voor economie en ondernemen ik ga voor de academie voor economie en ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een bank, een juridisch medewerker bij een gemeente of een marketingmedewerker.

Nadere informatie

Erkend leerbedrijf. dáár wordt het vak geleerd. horeca bakkerij reizen recreatie facilitaire dienstverlening

Erkend leerbedrijf. dáár wordt het vak geleerd. horeca bakkerij reizen recreatie facilitaire dienstverlening Erkend leerbedrijf dáár wordt het vak geleerd horeca bakkerij reizen recreatie facilitaire dienstverlening Waarom erkend leerbedrijf? Jonge mensen wegwijs maken in de sector: dat is de taak van een leerbedrijf.

Nadere informatie

Een Maintenance opleiding op de RDM Campus, écht iets voor jou!

Een Maintenance opleiding op de RDM Campus, écht iets voor jou! Albeda en Zadkine MAINTENANCE Een Maintenance opleiding op de RDM Campus, écht iets voor jou! Ga jij een uitdaging niet uit de weg? Vind je het leuk om problemen op te lossen? En ben je graag breed inzetbaar?

Nadere informatie

_ict egiocollegeopleidingen

_ict egiocollegeopleidingen _ict egiocollegeopleidingen Ga voor een dynamische en veelzijdige baan met toekomst Open huis 20 januari, 16 maart en 8 juni 2016 vanaf 18 uur zie www.regiocollege.nl Purmerend Haal aanvullende ICT-certificaten»

Nadere informatie

Aanval op schooluitval

Aanval op schooluitval 25LT ROC Gilde Opleidingen Aanval op schooluitval Convenantjaar 2011-2012 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over ROC Gilde Opleidingen.

Nadere informatie

> HELPENDE ZORG & WELZIJN > VERZORGENDE > MBO-VERPLEEGKUNDIGE

> HELPENDE ZORG & WELZIJN > VERZORGENDE > MBO-VERPLEEGKUNDIGE > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016 Heb jij: talent voor organiseren, een flexibele instelling en hart voor mensen? Kom dan bij ons studeren! Gezondheidszorg > HELPENDE ZORG & WELZIJN > VERZORGENDE > MBO-VERPLEEGKUNDIGE

Nadere informatie

Aanval op schooluitval

Aanval op schooluitval 25LR ROC Flevoland Aanval op schooluitval Convenantjaar 2011-2012 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over ROC Flevoland. De tabellen

Nadere informatie

egiocollegeopleidingen

egiocollegeopleidingen _middenkader techniek egiocollegeopleidingen Met een middenkader opleiding in de techniek kun je alle kanten op Drie richtingen: elektrotechniek, werktuigbouw & procestechniek Open huis 20 januari, 16

Nadere informatie

Ouderavond Handel en administratie

Ouderavond Handel en administratie Ouderavond Handel en administratie Mentoren B4H: Muriël Sleeswijk Jose Visser Rien ter Beek Mentoren K4H: Brenda Koster Dennis Zoomers Mentoren K4H: Maria Muelink Harmen Hecker Ouderavond Handel en administratie

Nadere informatie

Maintenance. De wereld van Proces & Interesse Ontdek de wereld van Proces & Maintenance Waarom Albeda College/Zadkine Techniek

Maintenance. De wereld van Proces & Interesse Ontdek de wereld van Proces & Maintenance Waarom Albeda College/Zadkine Techniek De wereld van Proces & Maintenance Interesse Ontdek de wereld van Proces & Maintenance Waarom Albeda College/Zadkine Techniek & Technologie? Ontdek welk niveau bij jou past Kom eens langs! Aanmeldprocedure

Nadere informatie

Van 2 BB/KB naar 3 BB/KB Intersectoraal

Van 2 BB/KB naar 3 BB/KB Intersectoraal Van 2 BB/KB naar 3 BB/KB Intersectoraal Op Echnaton volgen de leerlingen in leerjaar 3 en 4 een intersectoraal programma op BBL of KBL niveau. Door het volgen van een intersectoraal programma hoeft uw

Nadere informatie

Aanval op schooluitval

Aanval op schooluitval 25PW ROC Drenthe College Aanval op schooluitval Convenantjaar 2011-2012 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over ROC Drenthe College.

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

IEZEN VOOR ECHNIEK. Techniek past beter bij jou dan je denkt. www.rocvantwente.nl/techniektalenten

IEZEN VOOR ECHNIEK. Techniek past beter bij jou dan je denkt. www.rocvantwente.nl/techniektalenten WIJ IEZEN VOOR ECHNIEK Techniek past beter bij jou dan je denkt www.rocvantwente.nl/techniektalenten INLEIDING De technische branche Steeds meer meisjes kiezen voor techniek. Techniek is heel divers, je

Nadere informatie

Teamleiders per school

Teamleiders per school Teamleiders per school Summa Artiest Alle opleidingen Bart Janssen Bereikbaar via 06 34 55 10 62 Summa Automotive Alle opleidingen Rick van der Velden Bereikbaar via 06 31 67 53 61 Summa Bouw & Infra Alle

Nadere informatie

TI 6-12. Middenkader engineering

TI 6-12. Middenkader engineering TI 6-12 ineering Middenkader engineering Middenkader engineering Schooljaar 2013-2014 Techniek & Informatica Techniek Kies voor de opleiding middenkader engineering iddenkader engineering Middenkad Kun

Nadere informatie

Zwartewaterallee 10. 8031 DX Zwolle. T 038 454 69 44. info@cibap.nl. Kiezen?

Zwartewaterallee 10. 8031 DX Zwolle. T 038 454 69 44. info@cibap.nl. Kiezen? Zwartewaterallee 10. 8031 DX Zwolle. T 038 454 69 44. info@cibap.nl Kiezen? Kiezen is een werkwoord Vanavond Wat is er te kiezen? Wat is van belang bij het maken van de keuze? Aanmelding Open dagen Havo

Nadere informatie

Als stagebedrijf wilt u stagiairs uitgebreid kennis laten maken met uw vakgebied;

Als stagebedrijf wilt u stagiairs uitgebreid kennis laten maken met uw vakgebied; Informatiekaart voor bedrijven 1. Doel BPV-stage: Doel van de BPV-stage voor uw bedrijf: Als stagebedrijf wilt u stagiairs uitgebreid kennis laten maken met uw vakgebied; U ziet het aanbieden van BPV-stages

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen 22 2014-2015. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen 22 2014-2015. Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde. Engineering. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen 22 2014-2015 Elektrotechniek, Mechatronica, Werktuigbouwkunde Engineering www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal

Nadere informatie

De reis van je leven start hier!

De reis van je leven start hier! Kom verder bij Gilde Opleidingen De reis van je leven start hier! Gilde Opleidingen maakt kiezen makkelijker Meld je nu aan p.2 p.3 p.4 Wij maken kiezen makkelijker p.6 Leren bij Gilde Opleidingen p.11

Nadere informatie

Aanval op schooluitval

Aanval op schooluitval 09MR Hoornbeeck College Aanval op schooluitval Convenantjaar 2011-2012 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over Hoornbeeck College.

Nadere informatie

SPRINT LYCEUM (vavo) Voortgezet Algemeen Volwassenen Onderwijs

SPRINT LYCEUM (vavo) Voortgezet Algemeen Volwassenen Onderwijs SPRINT LYCEUM (vavo) Voortgezet Algemeen Volwassenen Onderwijs 2015 2016 kennis maken? Sprintlyceum (vavo) 2 INHOUDS OPGAVE Een studie kies je niet zomaar. Het is belangrijk om hier goed over na te denken.

Nadere informatie

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA 2 ONZE MBO-COLLEGES DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA Je kunt bij ROC Ter AA een beroepsopleiding volgen bij zeven mbo-colleges. De opleidingen van een mbo-college horen allemaal bij een bepaald vakgebied.

Nadere informatie

2015-2016 2012-2013. e bent toch vaak een soort redder in nood. En het geeft echt een kick als alles werkt ICT

2015-2016 2012-2013. e bent toch vaak een soort redder in nood. En het geeft echt een kick als alles werkt ICT 2015-2016 2012-2013 e bent toch vaak een soort redder in nood. En het geeft echt een kick als alles werkt ICT 2 Welkom Welzijn Open huis 2015* Zaandam & Purmerend Woensdag 21 januari, 18.00-21.00 uur Woensdag

Nadere informatie

Elektrotechniek. novacollege.nl/techniek. Installatietechniek. Procestechniek. Werktuigbouw. Techniek 2016/2017

Elektrotechniek. novacollege.nl/techniek. Installatietechniek. Procestechniek. Werktuigbouw. Techniek 2016/2017 novacollege.nl/techniek Elektrotechniek Installatietechniek Procestechniek Werktuigbouw Techniek 2016/2017 Ik wilde een technische opleiding doen. Het werd elektro, een strategische keuze. Ik houd van

Nadere informatie

VMBOcarrousel CARROUSELWEEK: 19 T/M 22 JANUARI 2016 KENNISMAKEN MET BEROEPEN

VMBOcarrousel CARROUSELWEEK: 19 T/M 22 JANUARI 2016 KENNISMAKEN MET BEROEPEN inhoud vmbo Carrousel: wat is dat en waarom doe jij mee? Maak kennis met beroepen in de sector Groen, Techniek, Economie en Zorg & Welzijn VMBOcarrousel > leerlingenboekje > CARROUSELWEEK: 19 T/M 22 JANUARI

Nadere informatie

VMBOcarrousel. CARROUSELWEEK: 14 T/M 17 maaart 2016 KENNISMAKEN MET BEROEPEN

VMBOcarrousel. CARROUSELWEEK: 14 T/M 17 maaart 2016 KENNISMAKEN MET BEROEPEN inhoud vmbo Carrousel: wat is dat en waarom doe jij mee? Maak kennis met beroepen in de sector Groen, Techniek, Economie en Zorg & Welzijn VMBOcarrousel > leerlingenboekje > CARROUSELWEEK: 14 T/M 17 maaart

Nadere informatie

Opleidingen Publieke en particuliere veiligheid

Opleidingen Publieke en particuliere veiligheid PUBLIEKE EN PARTICULIERE VEILIGHEID ED 6-14 Opleidingen Publieke en particuliere veiligheid Graafschap College 2015-2016 Bewaak jij de veiligheid? Draag jij graag jouw steentje bij aan de veiligheid in

Nadere informatie

Aanval op schooluitval

Aanval op schooluitval 25PL ROC Leeuwenborgh Aanval op schooluitval Convenantjaar 2011-2012 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over ROC Leeuwenborgh. De

Nadere informatie

Uw kind gaat naar het mbo HORIZONCOLLEGE.NL ALKMAAR HEERHUGOWAARD HOORN PURMEREND

Uw kind gaat naar het mbo HORIZONCOLLEGE.NL ALKMAAR HEERHUGOWAARD HOORN PURMEREND HORIZONCOLLEGE.NL ALKMAAR HEERHUGOWAARD HOORN PURMEREND Uw kind gaat naar het mbo Inhoud 1 Uw kind gaat naar het mbo p3 - De overstap naar het mbo 2 Een beroep leren op het Horizon College p4 - Uw kind

Nadere informatie

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES!

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! Schooljaar 2012-2013 Lesbrief bij Kies! mbo-gids 2013-2014 voor Twente BL/KL versie Naam:.... Klas: Mentor:.... Onderwerp: LOB Lesbrief bij KIES - Pagina 1 van 13 Beste

Nadere informatie

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA 2 ONZE MBO-COLLEGES DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA Je kunt bij ROC Ter AA een beroepsopleiding volgen bij zeven mbo-colleges. De opleidingen van een mbo-college horen allemaal bij een bepaald vakgebied.

Nadere informatie

Rijn IJssel Theater. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Rijn IJssel Theater. TOELATING Wettelijke toelatingseisen diploma of bewijsstuk Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25472 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Kazerneplein, Arnhem; Thorbeckestraat, Arnhem Een intakegesprek is altijd

Nadere informatie

Overzicht voorlichtingen MBO opleidingen regio Arnhem op dinsdag 20 en woensdag 21 november

Overzicht voorlichtingen MBO opleidingen regio Arnhem op dinsdag 20 en woensdag 21 november Overzicht voorlichtingen MBO opleidingen regio Arnhem op dinsdag 20 en woensdag 21 november MBO voorlichtingsavond voor de leerlingen en ouders/verzorgers van 3 en 4 vmbo/mavo en HAVO 4. Dinsdag 20 november

Nadere informatie

gebied? Ben je organiseren? jou!

gebied? Ben je organiseren? jou! RENSKE KIEST secretarieel Vind je het leuk om dienstverlenend bezig te zijn op secretarieel gebied? Ben je stressbestendig en veelzijdig en kun je werken in teamverband? Vind je het leuk om te organiseren?

Nadere informatie

Sociaal agogisch werk

Sociaal agogisch werk #5 Sociaal agogisch werk Groningen, Hoogeveen, Hardenberg lzijnswerk! e Jij? In het w! nt groeien * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij

Nadere informatie

Locatie vmbo-pro. Leren is doen, doen is leren!!!

Locatie vmbo-pro. Leren is doen, doen is leren!!! Locatie vmbo-pro Leren is doen, doen is leren!!! Wat zijn de sterke punten van onze school? We hebben (bijna) alles in huis (veel te kiezen en te proberen) Kleinschalige organisatie (kennen en gekend worden)

Nadere informatie

3 oktober 2013. Ouderavond BK4

3 oktober 2013. Ouderavond BK4 3 oktober 2013 Ouderavond BK4 Mevrouw Hartman Mevrouw Van den Broek Mevrouw Larmené Meneer Verhoef Mentoren (opening) (PTA) (modules D&C) (decanaat) PTA (1) (Programma van Toetsing en Afsluiting) PTA is

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 4 2. KIEZEN 5 3. KIEZEN IN HET VMBO TL MAVO 6 4. SECTOREN 7. 5. VAKKENPAKKET (lessentabel) 8 6. BEROEPENÖRIENTATIE 9

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 4 2. KIEZEN 5 3. KIEZEN IN HET VMBO TL MAVO 6 4. SECTOREN 7. 5. VAKKENPAKKET (lessentabel) 8 6. BEROEPENÖRIENTATIE 9 Naam : klas : 2 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 4 2. KIEZEN 5 3. KIEZEN IN HET VMBO TL MAVO 6 4. SECTOREN 7 5. VAKKENPAKKET (lessentabel) 8 6. BEROEPENÖRIENTATIE 9 7. MOGELIJKHEDEN NA HET VMBO 10 8. INFORMATIE

Nadere informatie

Mbo-studenten in Kenteq-kwalificaties 2006-2014 (ontwikkeling per kwalificatiedossier en kwalificatie)

Mbo-studenten in Kenteq-kwalificaties 2006-2014 (ontwikkeling per kwalificatiedossier en kwalificatie) Mbo-studenten in Kenteq-kwalificaties 26-214 (ontwikkeling per kwalificatiedossier en kwalificatie) Hoeveel mbo-studenten staan er ingeschreven op de verschillende Kenteqkwalificatiedossiers en -kwalificaties?

Nadere informatie

STUDIEKEUZE & DE KANS OP EEN BAAN

STUDIEKEUZE & DE KANS OP EEN BAAN STUDIEKEUZE & DE KANS OP EEN BAAN Voorlichtingsbrochure voor studenten Welzijn en Onderwijs Juni 01 Jouw studiekeuze Op dit moment sta je op het punt om een keuze te maken voor een opleiding die je de

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van mavo-4. Goirle, 2 oktober 2015. Uw kenmerk : : LOB/M-1516-066/AAR/NIK/spe. : Voorlichtingsavonden MBO

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van mavo-4. Goirle, 2 oktober 2015. Uw kenmerk : : LOB/M-1516-066/AAR/NIK/spe. : Voorlichtingsavonden MBO Aan de ouder(s)/verzorger(s) van mavo-4 Goirle, 2 oktober 2015 Uw kenmerk : Ons kenmerk Onderwerp : LOB/M-1516-066/AAR/NIK/spe : Voorlichtingsavonden MBO Geachte heer/mevrouw, Op 19, 20 en 21 oktober 2015

Nadere informatie