TATAKI VAN RUND MET TOSAZU EN GEBAKKEN KNOFLOOK Receptuur voor 10 personen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TATAKI VAN RUND MET TOSAZU EN GEBAKKEN KNOFLOOK Receptuur voor 10 personen"

Transcriptie

1 TATAKI VAN RUND MET TOSAZU EN GEBAKKEN KNOFLOOK 40 gram 60 gram 2 gram 2x 200 gram 3 teentjes 1 Japanse sojasaus Japanse rijstazijn bonito flakes, gedroogd entrecôte knoflook bosui, dun gesneden gekneusde peperkorrels, zwart 1. Maak de tosazu door soja en azijn te verwarmen, maar niet te laten koken. 2. Voeg de gedroogde bonito flakes toe, laat afkoelen, en passeer door een zeef. Gooi de bonito flakes weg en bewaar het vocht (tosazu) 3. Kneus de peperkorrels in een vijzel. 4. Laat een koekenpan met een antiaanbaklaag goed warm worden, bestrooi de entrecôte met peper en schroei het vlees in een droge pan ± 30 seconden per kant dicht. 5. Stop het gaarproces door de entrecôte even onder te dompelen in koud water. 6. Snijd de knoflook in zeer dunne plakjes, bak in een koekenpan met ruim olie om en om lichtbruin* en laat op keukenpapier afkoelen. Bestrooi de knoflook met zout. 7. Snijd de bosui schuin in dunne plakjes. 8. Dep het vlees droog en verwijder het vet. 9. Snijd de entrecôte in dunne plakken van 2 à 3 mm dik, leg op een rond bord, bestrooi met grof zout, fijngesneden bosui en de plakjes knoflook en serveer met de saus. *Controleer de knoflook goed op een bittere smaak.

2 SPIESJES VAN PADDENSTOELEN Receptuur voor 6 personen amuse 200 gram 12 koningsoesterzwam champignons van gelijke grootte olijfolie zout en peper gremolata 1. Snijd vlak voor je gaat grillen de koningsoesterzwam in het formaat van de champignons. 2. Rijg spiesjes van koningsoesterzwam en champignons, om en om, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. 3. Gril aan alle kanten, krokant in een goed voorverwarmde grillpan. 4. Serveer met de gremolata. GREMOLATA 1. Rasp de citroen rondom op een microplane maar zorg dat de citroen lichtgeel blijft aan de buitenkant (het wit maakt de gremolata bitter), rasp de knolfook op een microplane, snijd de peterselie fijn zonder de stelen. 2. Meng citroen, knoflook en peterselie met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. 1 1 teen 10 takjes 15 ml citroen knoflook, geraspt platte peterselie, alleen de blaadjes, gesneden olijfolie zout en peper

3 GRATIN VAN REUZE-MACARONI MET COURGETTE SANDWICH EN KRUIDENSALADE ml 2 tenen 3 takjes 600 ml 200 ml 300 gram 100 gram 3 3 lange macaroni s (De Cecco Zita no 18 olijfolie knoflook tijm kippenbouillon room crème fraiçhe Old Amsterdam zout en peper rode paprika s courgettes gemengede kruiden 1. Smeer de paprika s met een kwastje in met olijfolie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat, 45 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven. 2. Kook de pasta 7 minuten in een pan met ruim kokend water. De pasta moet bijna beetgaar zijn wanneer je deze gaat afgieten. 3. Giet de pasta af en snijd de lange macaroni s perfect doormidden. 4. Verwarm in een koekenpan olijfolie met de geplette knoflook en blaadjes tijm en haal hier de pasta door. 5. Verwarm de kippenbouillon, schenk op de pasta en laat al dente gaar worden (voeg bouillon bij als het dreigt droog te koken). 6. Haal de pasta van het vuur, giet hier de slagroom over en laat 10 minuten intrekken. Breng op smaak met zout en peper. 7. Rasp de Old Amsterdam. 8. Leg de macaroni s op een bakplaat, recht naast elkaar (als een matje ), besmeer met crème fraiçhe en bestrooi met Old Amsterdam kaas. 9. Haal de zachte paprika s uit de oven, wikkel ze in boterhamzakjes, laat wat afkoelen en verwijder de schilletjes en zaadlijsten. 10. Verwijder de uiteinden van de courgettes en snijd deze door de helft. Snijd de courgette tonnetjes vervolgens in dunne plakken, snijd de middelste plakken in rechthoeken. 11. Bestrooi met zout en grill om en om in de grillpan. 12. Besprenkel per persoon 2 plakken courgette met olijfolie en leg hier een stuk op maat gesneden paprika tussen. Breng op smaak met zout en peper. 13. Verwarm de gratin van macaroni 14. Pluk alle kruiden en maak aan met wat olijfolie, zout en peper. 15. Leg één portie macaroni (10 buizen) op een bord en serveer met kruidensalade en courgette-sandwich.

4 MINUTE VAN ZALM 10 stukken zalmfilet van 150 gram, recht gesneden, met vel zonnebloemolie zout en peper 1. Haal voorzichting het vel van de stukken filet, schraap de laatste restjes vis van het vel en leg met de buitenkant naar beneden op een stukje bakpapier. 2. Bestrooi de zalmvelletjes met zout, leg een stukje pakpapier op de velletjes en leg dit pakketje in een droge koekenpan. 3. Zet een steelpan zo op het pakketje dat alle zalmvelletjes worden bedekt en bak zachtjes krokant. Controleer af en toe en draai het pakket een keer op. Laat afkoelen als ze krokant zijn.

5 SAUCE CHORON 8 3 takjes ml 150 ml 1 theelepel 200 gram 200 gram eidooiers dragon sjablotten witte wijn azijn witte wijn zwarte peper, gekneusd tomaat pelatti boter, geclarifieerd citroensap 1. Clarifïeer de boter in een steelpan en schuim voorzichtig af. 2. Klop de dooiers dusdanig los dat ze lichtgeel worden. 3. Maal de tomaat met de staafmixer fijn, breng tegen de kook aan, laat tot de helft reduceren, breng op smaak met zout en peper en passeer door een zeef. 4. Hak de blaadjes van de dragon en het sjalotje fijn en meng met azijn, witte wijn en peper. Laat indampen op matig hoog vuur tot 2,5 eetlepel reductie overblijft. Zeef de reductie en bewaar het vocht. 5. Sla de dooiers au-bain marie op (achtjes kloppen!) en voeg het vocht van de reductie toe. Sla het mengel op tot een stevige mousse. 6. Klop de boter op dezelfde temperatuur beetje bij beetje door de saus en hou deze au-bain marie warm op 30 C. 7. Verwarm de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag tot ze 8. bijna walmt en laat iets terug koelen. 9. Bestrooi de zalm met zout en bak 1 minuut op de zijde waar het vel zat. Zet het vuur uit en laat nog 2 minuten doorgaren.

6 PILAV RIJST gram 750 ml 500 gram witte ui boter kippenbouillon rijst zout 1. Snipper de ui in kleine blokjes en bak in de helft van de boter glazig (in de pan die straks ook de oven in gaat). 2. Breng de bouillon tegen de kook aan. 3. Stoof de rijst 2 minuten in het boter/ui mengsel en overgiet met de warme bouillon. 4. Bedek de rijst met een cartouche en zet ± 13 minuten in een voorverwarmde oven op 180ºC. Controleer nadien de garing! 5. Haal de rijst uit de oven, verdeel het restant van de boter over de rijst en plaats de cartouche terug. 6. Laat nog een paar minuten staan, roer voorzichtig om met een spatel en breng op smaak met zout. 7. Warm de venkel op in de oven 8. Schep pilav rijst in de vormpjes en stort meteen op hete borden. Serveer samen met de zalm, warme venkel en sauce Choron.

7 GEFRITUURDE VENKEL MET KARNEMELK gram 1 theelepel 1 snufje 300 ml 500 ml venkel patentbloem zout witte peper karnemelk zonnebloem olie witbrood 1. Ontdoe de venkel van de twee buitenste bladeren en snijd in dunne plakken. 2. Meng bloem met zout en peper. 3. Verwarm de olie tot een stukje witbrood in 30 seconden goudbruin is. 4. Haal de venkel door de karnemelk, daarna door het bloemmengsel en bak in delen ± 2½ minuut in de hete olie. 5. Breng direct op smaak met zout en laat uitlekken op keukenpapier.

8 KNOLSELDERIJ IN ZOUT MET SAUCE CHORON 1 1,5 kilo 200 gram knolselderij, klein! (reken 250 gram vuil pp) grof zeezout eiwit 1. Was de knolselderij onder een lopende kraan. 2. Meng grof zeezout met eiwit tot vochtig zand. 3. Bedek een bakplaat of braadslede met 1,5 cm vochtig zout, zet hier de knolselderij op en bedek het geheel met de rest van het vochtige zout. 4. Zet de knolselderij ± 75 minuten in een op 190ºC voorverwarmde oven en controleer de garing met een naaldje. 5. Ontdoe de knol bij voldoende garing van het zout en laat op kamertemperatuur komen. 6. Serveer de knolselderij in parten, met de sauce choron (indien gewenst kun je de knol vlak voor het serveren nog even opwarmen in de oven).

9 SAUCE CHORON 1. Clarifïeer de boter in een steelpan en schuim voorzichtig af. 2. Klop de dooiers dusdanig los dat ze lichtgeel worden. 3. Maal de tomaat met de staafmixer fijn, breng tegen de kook aan, laat tot de helft reduceren, breng op smaak met zout en peper en passeer door een zeef. 4. Hak de blaadjes van de dragon en het sjalotje fijn en meng met azijn, witte wijn en peper. Laat indampen op matig hoog vuur tot 2,5 eetlepel reductie overblijft. Zeef de reductie en bewaar het vocht. 5. Sla de dooiers au-bain marie op (achtjes kloppen!) en voeg het vocht van de reductie toe. Sla het mengel op tot een stevige mousse. 6. Klop de boter op dezelfde temperatuur beetje bij beetje door de saus en hou deze au-bain marie warm op 30 C. 7. Meng de tomatenpuree door de saus, breng op smaak met zout, peper en citroensap en serveer met de knolselderij en pilav rijst.

10 VEGETARISCHE PILAV RIJST gram 750 ml 500 gram witte ui boter groentenbouillon rijst zout 1. Snipper de ui in kleine blokjes en bak in de helft van de boter glazig (in de pan die straks ook de oven in gaat). 2. Breng de bouillon tegen de kook aan. 3. Stoof de rijst 2 minuten in het boter/ui mengsel en overgiet met de warme bouillon. 4. Bedek de rijst met een cartouche en zet ± 13 minuten in een voorverwarmde oven op 180ºC. Controleer nadien de garing! 5. Haal de rijst uit de oven, verdeel het restant van de boter over de rijst en plaats de cartouche terug. 6. Laat nog een paar minuten staan, roer voorzichtig om met een spatel en breng op smaak met zout. 7. Schep pilav rijst in de vormpjes en stort meteen op hete borden. Serveer samen met de knolselderij en sauce Choron.

11 LEMONMILANO MET GESUIKERDE CITROEN ml 150 ml 400 gram 400 ml 120 gram 250 ml 40 citroenen water suiker mascarpone slagroom suiker vers citroensap Italiaanse lange vingers (±300 gram) 1. Schrob 2 citroenen schoon onder de kraan en snijd in dunne plakken (kop en kont mogen weg). 2. Pers de andere citroenen uit en breng met water en suiker aan de kook. 3. Voeg de plakken citroen toe en laat 30 minuten tegen de kook aan garen tot het vocht bijna is verdampt. 4. Meng de mascarpone met slagroom, suiker en 200 ml citroensap en klop met de garde stijf. 5. Maak 2 bodems met de helft van de lange vingers met de suikerkant naar beneden en besprenkel met de helft van het overgebleven citroensap. 6. Bedek met behulp van een spuitzak de bodems met de helft van het mascarpone-room-citroen mengsel. 7. Bedek de mascarpone met het restant van de lange vingers en besprenkel met het restant van het citroensap. 8. Bedek de 2de laag lange vingers met het restant van het mascarponemengsel en laat opstijven in de ijskast. 9. Haal de citroenschijfjes uit de pan en leg ze klaar om te serveren. 10. Snijd de lemonmilano in 10 porties, garneer met schijven geconfijte citroen.

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

VIS. koekjes met Spicy korianderdip. 10 personen. Ingredienten 2

VIS. koekjes met Spicy korianderdip. 10 personen. Ingredienten 2 VIS koekjes met Spicy korianderdip 2 Viskoekjes 600 gram filet van witte vis (in stukken) 1 teen knoflook 1 ei 1 el nam pla (Thaise vissaus) 1 groene peper 2 bosuitjes 1 limoenrasp Rijstolie 1. Snij de

Nadere informatie

CROSTINI S MET EEN SALSA VAN TOMAAT, KNOFLOOK EN LENTEUI

CROSTINI S MET EEN SALSA VAN TOMAAT, KNOFLOOK EN LENTEUI CROSTINI S MET EEN SALSA VAN TOMAAT, KNOFLOOK EN LENTEUI Receptuur voor 0 personen Voor de salsa 5 tomaten 00 gr zongedroogde tomaat 2 lenteuitjes 2 teentjes knoflook 2 el 3 el balsamico azijn ¼ bosje

Nadere informatie

CROSTINI S MET EEN SALSA VAN TOMAAT, KNOFLOOK EN LENTEUI

CROSTINI S MET EEN SALSA VAN TOMAAT, KNOFLOOK EN LENTEUI CROSTINI S MET EEN SALSA VAN TOMAAT, KNOFLOOK EN LENTEUI Voor de salsa 5 tomaten 00 gr zongedroogde tomaat 2 lenteuitjes 2 teentjes knoflook 2 el 3 el balsamico azijn ¼ bosje basillicum peper en zout Voor

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

KROKANTE KALFSSUKADE MET ZELFGEMAAKTE PICCALILLY

KROKANTE KALFSSUKADE MET ZELFGEMAAKTE PICCALILLY KROKANTE KALFSSUKADE MET ZELFGEMAAKTE PICCALILLY 1½ kilo 50 ml 50 gr kalfssukade, gevacumeerd zonnebloemolie zout en peper 1. Leg de kalfssukade vacuüm in een pan met warm water 2 uur in een voorverwarmde

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

EXPERIENCE OUTSIDE-IN. Recept 1. Wat en hoe beweegt jouw doelgroep? Viskoekjes met spicy korianderdip - 20 personen

EXPERIENCE OUTSIDE-IN. Recept 1. Wat en hoe beweegt jouw doelgroep? Viskoekjes met spicy korianderdip - 20 personen Recept 1 Viskoekjes met spicy korianderdip - 20 personen spicy korianderdip 2 groene Spaanse pepers, ontzaad en fijngesneden 2 groene paprika, ontzaad en gesneden 2 tenen knoflook, geraspt 4 cm verse gember,

Nadere informatie

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011 LOGUS Mini Proefmenu Juli 2011 Tomatensoep met perzik en mascarpone Visfilet met tomaat en kappertjes Witte chocolade muffins Yoghurtijs met aardbei en een koeklepeltje Tomatensoep met perzik en mascarpone

Nadere informatie

RILLETTE VAN KABELJAUW MET TOAST

RILLETTE VAN KABELJAUW MET TOAST 300 gr 2 6 1 cm 1 5 125 gr 2 300 gr kabeljauwfilet sjalotten takjes koriander, alleen de blaadjes gember citroen, gewassen radijsen St. Moret tomaten witbrood olijfolie RILLETTE VAN KABELJAUW MET TOAST

Nadere informatie

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon 500 gram biefstuk in 4 porties 4 eetlepel Griekse yoghurt volvet 4 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)

Nadere informatie

ARANCINI GEFRITUURDE RISOTTO- BALLETJES MET MOZZARELLA EN ZONGEDROOGDE TOMAAT VOOR 10 PERSONEN INGREDIËNTEN ARANCINI

ARANCINI GEFRITUURDE RISOTTO- BALLETJES MET MOZZARELLA EN ZONGEDROOGDE TOMAAT VOOR 10 PERSONEN INGREDIËNTEN ARANCINI ARANCINI GEFRITUURDE RISOTTO- BALLETJES MET MOZZARELLA EN ZONGEDROOGDE TOMAAT ARANCINI 1 portie risotto (zie onder) 100 gr mozzarella 50 gr zongedroogde tomaat op olie 2 eieren 100 gr panko Olie om in

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

Menu. Crostini met chorizo *** Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei *** Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes ***

Menu. Crostini met chorizo *** Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei *** Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes *** Menu Crostini met chorizo Steak tartaar met gebakken spek, mosterddressing en ei Pompoensoep met gefrituurde groentereepjes Papillot van zeebaars met seizoen groenten en krieltjes Profiteroles met vanille-ijs

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken

Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken Tompouce van mousse van eenden lever met gemarineerde papaja. Bereiden van de tompouce plakken - Rol plak phylodeeg uit en besmeer deze met gesmolten boter. - Leg hierop weer een plak phylodeeg en steek

Nadere informatie

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd ****

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd **** Pasen maart 2018 Amuse: americain Preisoep met Limburgse mosterd Rode krielaardappelen met schil uit de oven Erwten en worteltjes Kalfs cordon blue Citroen ijs met blauwe bessen saus Preisoep met Limburgse

Nadere informatie

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden. Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant. Voorgerecht voor 4 personen Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden Quote:. De klassieke hondshaai in gelei in een moderne variant Hondshaai : 1 scheut azijn ½ ui 1 citroen 1 takje tijm 1 takje rozemarijn 1 blaadje laurier

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus.

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. *** Witte chocolade ijsmousse met aardbeien, sabayon van witte

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Lekker eten met weinig koolhydraten

Lekker eten met weinig koolhydraten Lekker eten met weinig koolhydraten Groentenrolletjes Geroosterde 1 courgette 1 rode paprika 2 eetlepels olijfolie enkele takjes peterselie 100 gram roomkaas 2 teentjes knoflook 8 sneetjes Atkins koolhydraat

Nadere informatie

12 personen. Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla ***

12 personen. Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** 12 personen Menu: Gegratineerde geitenkaas met pijnboompitten, croutons, sherrytomaten, bieslook en aangemaakte sla *** Gebakken wijting op een puree van aardappel en bieslook en een bearnaisesaus ***

Nadere informatie

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Weekmenu 1 Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Dinsdag Vlaamse stooflappen* Gekookte aardappelen Sperziebonen Magere vanillevla Woensdag Heldere groentesoep

Nadere informatie

Courgetterolletjes met pesto en mozzarella.

Courgetterolletjes met pesto en mozzarella. Courgetterolletjes met pesto en mozzarella. ½ bol mozzarella (kaas, a 125 g) 50 g zwarte olijven zonder pit 1 courgette 4 el pesto peperoni (potje a 185 g) 1 el olijfolie 2 el pijnboompitten 1 zakje rucola

Nadere informatie

Pompoensoep met appel, gember en rozemarijn.

Pompoensoep met appel, gember en rozemarijn. Pompoensoep met appel, gember en rozemarijn. 2 sneetjes oud witbrood zonder korst in blokjes halve pompoen in blokjes 1 zure Granny Smith appel in blokjes stukje gember fijn gehakt 1 takje rozemarijn 1

Nadere informatie

Menu kauw/slik workshop

Menu kauw/slik workshop Menu kauw/slik workshop Tuinerwtensoepje en een knolselderijsoepje Tonijnmayonaise met basilicumolie en wortelcrème Risotto met diverse kruiden, paddenstoelen en kip Chocoladetaartje met een vloeibare

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

Kookles 2 gevorderden Koolvisfilet* -beurre blanc vissaus- courgette-paprika-tomaatjes

Kookles 2 gevorderden Koolvisfilet* -beurre blanc vissaus- courgette-paprika-tomaatjes Kookles 2 gevorderden 09-10-2018 Koolvisfilet* -beurre blanc vissaus- courgette-paprika-tomaatjes -- Kalfswang met selderijpuree, tomaat met diverse bietjes en gefrituurde wortel en prei -- Amandelbavarois

Nadere informatie

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van.

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van. Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Ingredienten dressing; 2 eetlepel olijf olie 1 theelepel cherry azijn Sap van ½ citroen Sap van ½ sinasappel 1 teentje

Nadere informatie

Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella

Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella Croque van sardine, zachte rode paprika en buffelmozzarella Sardines 1 witbrood 1 teen knoflook ½ bosje peterselie 1 citroen gerapspt en geperst 2 rode paprika s scheutje balsamico zout en peper Fileer

Nadere informatie

Zalm in bladerdeeg. Veldkost # 26 Pagina 1

Zalm in bladerdeeg. Veldkost # 26 Pagina 1 Zalm in bladerdeeg. 4 velletjes diepvries bladerdeeg, ontdooid 250 g zalmfilet 225 g H prei à la crème deelblokjes 1 ei losgeklopt 50 g Eikenbladsla melange of rucola met een vinaigrette van olijfolie

Nadere informatie

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen

Kastanje soepje met schorseneren. Ingrediënten voor 16 personen Kastanje soepje met schorseneren Ingrediënten voor 16 personen 200 gram champignons 2 gesnipperde uien 100 gram tomatenpuree 1 liter bouillon 1 liter melk 200 gram kastanje 100 ml room 1 goudrenet 2 el

Nadere informatie

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek Menu 49 Salade van gemarineerde paddestoelen Kerrie-appelsoep Appel met pittige kip Kaas-bananenkoek 500 gr gemengde bospaddestoelen ijsbergsla 1 eetlepel balsamicoazijn 2 eetlepels notenolie verse peterselie,

Nadere informatie

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing;

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; 2,5 dl olijf olie. 1 fijn gesnipperde rode ui. 2 fijn gesneden teentjes knoflook. 1/2 blikje maïs korrels. lepel gehakte

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2016

NierNieuws Kerstmenu 2016 NierNieuws Kerstmenu 2016 Voorgerecht: Bruschetta met doperwtjespuree 1 ciabatta 4 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 handje geroosterde amandelen (ongezouten) 150 g doperwtjes uit de diepvries 1 handje

Nadere informatie

KAASKROKETJES MET OLD AMSTERDAM

KAASKROKETJES MET OLD AMSTERDAM KAASKROKETJES MET OLD AMSTERDAM 50 gram Panko/ Japans broodkruim vlokken 150 gram Old Amsterdam, geraspt 10 stengels bieslook, gehakt 1 theel. paprikapoeder 3 eiwitten 500 ml zonnebloemolie 6 takjes geplukte

Nadere informatie

Focaccia met groente

Focaccia met groente Focaccia met groente Voor 4 focaccia s heb je nodig: 450 gram bloem 250 ml water 75 ml extra vergine olijfolie 15 gram verse gist 10 gram grof zeezout 50 ml water een paar handjes vol gegrilde groente

Nadere informatie

INHOUD HARTIG ZOET PANNENKOEK VAN BOEKWEITMEEL PANNENKOEKEN VAN BOEKWEITMEEL PANNENKOEKEN & CRÊPES VAN TARWEBLOEM BLINI S CRÊPES SOUFFLÉES

INHOUD HARTIG ZOET PANNENKOEK VAN BOEKWEITMEEL PANNENKOEKEN VAN BOEKWEITMEEL PANNENKOEKEN & CRÊPES VAN TARWEBLOEM BLINI S CRÊPES SOUFFLÉES INHOUD HARTIG PANNENKOEKEN VAN BOEKWEITMEEL Gebakken ei & ham...8 Geitenkaas, walnoten & honing...10 Spek & cheddar... 12 Uienstoof... 14 BLINI S Klassiek... 16 Van kastanjemeel... 18 Spekjes & pinda s...20

Nadere informatie

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen...

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen... INHOUD LASAGNE MET VLEES Bolognese...6 Gebraden kip...8 Kip & ontbijtspek...10 Pompoen & saucijs... 12 Kalkoen & kerstomaatjes... 14 Saucijs & ricotta... 16 Varkensvlees & eekhoorntjesbrood... 18 Lamsvlees

Nadere informatie

BBQ Menu Auberginerolletjes met geitenkaas en tomaten-antiboise *** Champignon piri piri *** Spiesjes met verschillende vissoorten ***

BBQ Menu Auberginerolletjes met geitenkaas en tomaten-antiboise *** Champignon piri piri *** Spiesjes met verschillende vissoorten *** BBQ Menu 2013 Auberginerolletjes met geitenkaas en tomaten-antiboise Champignon piri piri Spiesjes met verschillende vissoorten Rode mul van de gril Diverse vleessoorten Romaine-sla met doperwten Zweedse

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

GOUGÈRES KAASSOESJES VOOR 10 PERSONEN BEREIDING INGREDIËNTEN

GOUGÈRES KAASSOESJES VOOR 10 PERSONEN BEREIDING INGREDIËNTEN GOUGÈRES KAASSOESJES VOOR 60 gr boter, + extra 165 ml water 125 gr bloem, gezeefd, + extra 3 eieren 70 gr geraspte pittige Gruyère 30 gr geraspte Parmezaanse kaas zout en peper 1 ei voor het bestrijken

Nadere informatie

15 personen. Het menu: Asperge de lux met Hollandsengarnalen, zeekraal, roerei, knapperige croutons en hollandaise saus ***

15 personen. Het menu: Asperge de lux met Hollandsengarnalen, zeekraal, roerei, knapperige croutons en hollandaise saus *** 15 personen Het menu: Asperge de lux met Hollandsengarnalen, zeekraal, roerei, knapperige croutons en hollandaise saus *** Lamsrack met honing tijmsaus, gebakken courgette, dikke frieten en huisgemaakte

Nadere informatie

Menu. Gebakken rode poon met gebakken paddenstoelen, gekonfijte knoflook, risotto en peterselie olie ***

Menu. Gebakken rode poon met gebakken paddenstoelen, gekonfijte knoflook, risotto en peterselie olie *** 8 personen: Menu Gebakken rode poon met gebakken paddenstoelen, gekonfijte knoflook, risotto en peterselie olie. *** Een malse biefstuk met ratatouille en een bearnaisesaus *** Een bavarois van rood fruit

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies.

Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. Crostini met paprika salade geserveerd met gebakken kalkoenspies. 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika stengel bleekselderij halve rode ui tomaten puree olijfolie Rooster de paprika in de oven

Nadere informatie

profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B

profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B profielvak HBR CSPE GL versie blauw 2018 onderdeel B bijlage 1 herziene versie opdracht 2 en 3 GP-1800-b-18-1-B-b1_HV 1 / 7 Lichtgebonden vissoep met Noorse garnalen of lichtgebonden vissoep met gegrilde

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Kookles 2 16-3-2015 sauzen en vis. Amuse: Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje

Kookles 2 16-3-2015 sauzen en vis. Amuse: Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Kookles 2 16-3-2015 sauzen en vis Amuse: Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht: Taartje van vis en groenten met gedroogde tomaatjes en garnaal Hoofdgerecht: Kabeljauwfilet

Nadere informatie

Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood ***

Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood *** Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood *** Gebakken biefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken spruitjes en

Nadere informatie

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper

- Vermeng alle ingrediënten met elkaar en breng het geheel op smaak met citroensap en zout en peper Gebakken varkens lende met tonijn saus en een crostini. Ingrediënten tonijn mayonaise ½ potje mayonaise 2 eetlepels gehakte platte peterselie (laatste moment toevoegen!) Eetlepel gehakte kappertjes Citroensap

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

Kruidenpannenkoekjes met beenhammousse

Kruidenpannenkoekjes met beenhammousse Kruidenpannenkoekjes met beenhammousse 4 plakken beenham 200 ml slagroom Tuinkruiden ( tuinkers, peterselie bieslook ) 500 ml melk 3 eieren 250 gram bloem peper en zout Hak de tuinkruiden en verdeel in

Nadere informatie

Qlivino 5 november 2008

Qlivino 5 november 2008 Qlivino 5 november 2008 Menu Dublinse Garnalen (gefrituurde garnalen in een krokant korstje) Sheppards Pie (ovenshotel van pittig lamsgehakt en Ierse aardappelpuree) Ulster Peppered Pork (stoofpot van

Nadere informatie

Italiaanse week (1104-1504)

Italiaanse week (1104-1504) Italiaanse week (1104-1504) Carpaccio met basilicum pesto, pijnboompintjes, Parmezaanse kaas schuim en rucola en Basil Cress. Smeer het met carpaccio te beleggen oppervlak in met de basilicum pesto. Snijd

Nadere informatie

Menu 195. Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta. Lamsfilet met zuiders korstje

Menu 195. Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta. Lamsfilet met zuiders korstje Menu 195. Cappuccino met paddenstoelen en krokante pancetta Thaise kokossoep met shiitake en garnalen Lamsfilet met zuiders korstje Krokant bladerdeegtaartje met frambozen en geitenkaasroom Cappuccino

Nadere informatie

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Ingrediënten (voor 6 pannenkoeken) 2 grote eieren 150 gr bloem 300 ml melk plantaardige olie om te bakken verse groene kruiden naar keuze: peterselie, bieslook

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE KB 2016

consumptief-breed CSPE KB 2016 consumptief-breed CSPE KB 2016 bijlage 3 opdracht 15 PK-0866-b-16-1-b3 1 / 7 lees verder plate (4 personen) Rundervink met roergebakken groenten, krieltjes uit de oven, spicy appelcompote en ketchup. bereidingstijd:

Nadere informatie

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4 DE GROTE PIEPSHOW Aardappels niet sexy? Kijk even mee. Naar een beauty van een soep. Naar een verleidelijke taart. En wat te denken van deze licht ordinaire, maar héél erg lekkere piepersalade? receptuur

Nadere informatie

Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes verse rozemarijn 1 ei

Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes verse rozemarijn 1 ei Koekjes met zongedroogde tomaten en rozemarijn. 6 plakken bladerdeeg 140 gr zongedroogde tomaatjes Bloem verse rozemarijn 1 ei Voorbereiding 1. Haalde blaadjes van de rozemarijn en hak deze heel fijn.

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Lentezomermenu 2013 LENTEZOMERMENU 2013

Lentezomermenu 2013 LENTEZOMERMENU 2013 Lentezomermenu 2013 BABA GHANOUSH 2 60 gram ½ 2 tenen 1 10 aubergines tahini (sesamzaad pasta) citroen knoflook theelepel komijn olijfolie zout en peper platte peterselie mini pita broodjes Koekenpan 4L

Nadere informatie

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room 4 porties In 3 uur en 55 min. Mijn receptenboek.nl Lekkerder dan goed voor je is. Wat gaat er in 800 gram runderlappen 2 fijngehakte uien 2 teentjes fijngehakte

Nadere informatie

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd 3 citroenen, schoongeboend 6el olijfolie 1 rode ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngesneden 2 el kappertjes 4 schotse zalmfilets ( á 145 g) 2 el peterselie, fijngesneden Grillpan 1. Pers 1 citroen uit.

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE BB 2017

consumptief-breed CSPE BB 2017 consumptief-breed CSPE BB 2017 bijlage 3 opdracht 15 en 16 PB-0866-b-17-1-b3 1 / 8 lees verder Gerecht voor 4 personen witlofsoep met hazelnoten en blauwe kaas, risotto, gevulde portobello met mais-avocadosalsa,

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny

DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny - 1,5 kilogram runderstoofvlees - 1 rode peper - 1 rawit (is een kleine peper) - 2 uien - 4 knoflooktenen - 6 kemirinoten - 1 eetlepel verse koriander - 3

Nadere informatie

Inhouds opgave. De klassiekers 29 Avontuurlijke tosti s 51 Ze smelten de kazen! 77 Grote trek 105 Zoete tosti s 127

Inhouds opgave. De klassiekers 29 Avontuurlijke tosti s 51 Ze smelten de kazen! 77 Grote trek 105 Zoete tosti s 127 Inhouds opgave Inleiding 8 Het brood De beste smeltkazen 5 Boter en buitenkant 20 Erbij 23 De klassiekers 29 Avontuurlijke tosti s 5 Ze smelten de kazen! 77 Grote trek 05 Zoete tosti s 27 Over de auteur

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4

Nadere informatie

11 personen. Het menu:

11 personen. Het menu: 11 personen Het menu: Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Een malse biefstuk met ratatouille en een bearnaisesaus (bijgerecht: huisgemaakte

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

AARDAPPELPARTJES IN DE SCHIL

AARDAPPELPARTJES IN DE SCHIL AARDAPPELPARTJES IN DE SCHIL 1200 gram Roseval aardappelen 0,5 dl olijfolie 1/8 bosje tijm 1/8 bosje rozemarijn 2 teentjes knoflook 1 el grof zeezout peper 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. 2 Was de aardappelen

Nadere informatie

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen.

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. 2 stevige friszure appels (rode) 25 gr. boter of olie 1 zakje gemengde sla. 300 gram beenham in reepjes 2 el abrikozen in stukjes 3 el olie 1 el citroensap

Nadere informatie

Groene asperges met roodloof en cantharellen

Groene asperges met roodloof en cantharellen Groene asperges met roodloof en cantharellen o 3 stronkjes roodloof o 2 el. olijfolie o 200 gr. cantharellen of shii-take in stukken o ½ el. honing o 500 gr. heel kleine groene asperges (korenaren) of

Nadere informatie

Menu 124. Gerookte paling met bloemkoolmousse, peterselie-olie en Parmaham. Venkel en Courgette Soep met Warm Tomaat Relish. Met krab gevulde kipfilet

Menu 124. Gerookte paling met bloemkoolmousse, peterselie-olie en Parmaham. Venkel en Courgette Soep met Warm Tomaat Relish. Met krab gevulde kipfilet Menu 124. Gerookte paling met bloemkoolmousse, peterselie-olie en Parmaham Venkel en Courgette Soep met Warm Tomaat Relish Met krab gevulde kipfilet Gestoofde peren met parfait van Hasseltse speculaas

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Duif

The Taste of Cooking: Duif The Taste of Cooking: Duif Ingrediënten 4 personen ca 2 uur Wild Bosduif met krokante sesam, chocolade tofu, witlofsalade Bosduif 2 bosduiven panklaar (op karkas) 1 l ganzenvet 2 teentjes knoflook 2 verse

Nadere informatie

profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE GL 2016

profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE GL 2016 profielvak horeca, bakken en recreatie CSPE GL 2016 bijlage 1 menu Lichtromige courgettesoep met munt of kervel *** Kalkoenfilet met kastanjechampignons en dragonroomsaus gestoofde spinazie komkommersalade

Nadere informatie

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Piemonte Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato Primo: Risotto met pompoen en kaassaus Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Dolci: Panna cotta met vruchtensaus Baci di dama www.martijnpostma.nl

Nadere informatie

PITTIGE PESTO. pijnboompitten, grana padano, basilicum, citroen knoflook, olijfolie, gedroogde peper. vijzel

PITTIGE PESTO. pijnboompitten, grana padano, basilicum, citroen knoflook, olijfolie, gedroogde peper. vijzel PITTIGE PESTO pijnboompitten, grana padano, basilicum, citroen knoflook, olijfolie, gedroogde peper vijzel Rooster de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn. Stamp een gedroogde peper fijn in de vijzel.

Nadere informatie

Qlivini, Stop Cooking!

Qlivini, Stop Cooking! Qlivini, Stop Cooking! Aperitif: Spritz! Aperol is een Italiaans aperitief dat oorspronkelijk geproduceerd werd door distilleerderij Barbieri, gevestigd in Padua wat in de regio Lombardije ligt. De ingrediënten

Nadere informatie

Mousse van beenham. Ingrediënten WERKWIJZE. 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom

Mousse van beenham. Ingrediënten WERKWIJZE. 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom EENDENBORST Mousse van GEROOKT beenham EN SOUS Mousse van beenham VIDE Amuse GEGAARD 200 gram beenham 6 Gram gelatine 80 ml bouillon 200 gram slagroom Sla de slagroom yoghurt dik Week de gelatine Kook

Nadere informatie

Menu 168. Conchiglionihapjes. Ossobuco alla milanese Risotto alla milanese. Mousse al croccante di pistacchi

Menu 168. Conchiglionihapjes. Ossobuco alla milanese Risotto alla milanese. Mousse al croccante di pistacchi Menu 168. Conchiglionihapjes Brodo con frittatine di indivia Ossobuco alla milanese Risotto alla milanese Mousse al croccante di pistacchi Conchiglionihapjes Gevulde conchiglioni met pittige groentesaus

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2012

NierNieuws Kerstmenu 2012 NierNieuws Kerstmenu 2012 Winterprei in wittewijnsaus met een knapperig kaaslaagje ====== Tomatenrisotto met buffelmozzarella op een bedje van rucola ====== Exotische sinaasappeljelly met kardemom Alle

Nadere informatie

Menu 110. Skagense vissoep. Frietjes Ostendaise. Met abrikozen, bleekselderij en munt gevulde lamsrollade met spinazie. Syberische Pannenkoeken

Menu 110. Skagense vissoep. Frietjes Ostendaise. Met abrikozen, bleekselderij en munt gevulde lamsrollade met spinazie. Syberische Pannenkoeken Menu 110. Skagense vissoep Frietjes Ostendaise Met abrikozen, bleekselderij en munt gevulde lamsrollade met spinazie Syberische Pannenkoeken Frietjes Ostendaise Ingrediënten (4 pers) Bintjes aardappelen

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus ***

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus *** Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus *** Witte chocolade ijsmousse met aardbeien, sabayon van Bacardi

Nadere informatie

Broccoli-pie met gorgonzola

Broccoli-pie met gorgonzola Quiches & Pizza s Broccoli-pie met gorgonzola 567 kcal per portie vetten: 43 g koolhydraten: 26 g proteïnen: 20 g 6 30 min 30 min Ingrediënten 500 g bladerdeeg 2 stronken broccoli (ongeveer 700 g) 3 à

Nadere informatie

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Materialen appelboor, bakpapier, bakkwastje. STAP 1 Laat 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Kookles 2. Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen

Kookles 2. Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen Kookles 2 Mousses Pocheren van vis, bakken van garnaaltjes sauzen Mousse van beenham met pickles en jus van doperwtjes --- Taartje van vis en groenten met gedroogde tomaatjes en garnaal --- Diamanthaas

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 kippenbouten 4.5 eetlepels Vloeibare boter 750 g voorgekookte krielaardappeltjes

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie