KOSTBARE FOUTEN OM TE VERMIJDEN ALS JE JE DROOMHUIS BOUWT IN SPANJE 7 Eugeni Pons

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KOSTBARE FOUTEN OM TE VERMIJDEN ALS JE JE DROOMHUIS BOUWT IN SPANJE 7 Eugeni Pons"

Transcriptie

1 7 KOSTBARE FOUTEN OM TE VERMIJDEN ALS JE JE DROOMHUIS BOUWT IN SPANJE

2 1NIET WETEN WAT JE WILT Je hebt een droom: een huis in Spanje. Om deze droom te realiseren moet je de juiste aanpak volgen, want in de eerste stadia van het project is alles nog mogelijk en kun je over van alles en nog wat van gedachten veranderen, maar in een later stadium zijn veranderingen vaak kostbaar. Begin bij de basis: bedenk tot in detail wat je wilt bouwen en waarom. Gaat het om een vakantiehuis of ga je er het hele jaar door wonen, want in het laatste geval heb je een heel ander eisenpakket. Ga je het huis verhuren wanneer je er zelf geen gebruik van maakt, kies dan voor afwerkingen die wat minder kwetsbaar zijn, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over dingen die kapot gaan. Wil je op een leeg terrein bouwen, of een bestaand huis of zelfs een ruïne opknappen? In Spanje is het bouwen buiten stedelijk gebied slechts zeer beperkt toegestaan. Zorg dus dat je zeker weet dat de regelgeving, en de topografie van het terrein zelf, je droom niet in de weg staan. Een architect zoekt dit voor je uit. Vraag in geval van renovatie een architect om het huis te inspecteren voor de aankoop. Is de keus voor terrein of huis eenmaal gemaakt, dan breekt het moment aan om precies te bepalen hoe je huis moet worden, welke ruimtes je nodig hebt en hoe ze met elkaar in verbinding staan. Dit heet het programma van eisen, waarmee je de architect kunt uitleggen wat ze moeten ontwerpen. Als je voor begin van het ontwerp niet exact bedenkt wat je nodighebt, ga je ongetwijfeld in een later stadium wijzigingen aanbrengen, en dat kost geld. Sommige architecten bieden de service om samen met jou het programma te schrijven. Daarmee bespaar je zowel tijd als geld, bovendien kun je zo de architect leren kennen vóór je de ontwerpopdracht verleent.

3 2 GEEN BUDGET MAKEN Het is goed om te dromen; zonder dromen zou je nooit een bouwproject ondernemen. Maar wanneer je eenmaal gaat bouwen, moet je van tevoren goed bedenken wat je daadwerkelijk kunt veroorloven eraan uit te geven. Hoewel het budget in grote mate afhangt van de omvang van je project, is dat wat je je kunt veroorloven waarschijnlijk eerder afhankelijk van andere factoren, zoals je inkomen en je spaargeld. Reken altijd eerst uit wat je kunt besteden zonder in de problemen te komen, en voeg daar nog een marge van tenminste 10% aan toe voor onvoorziene kosten tijdens de bouw. Als je project een investering betreft die een inkomen op gaat leveren (bijv. door in de vakanties of het hele jaar door te verhuren), maak dan een Excel spread sheet waarin je de verwachte inkomsten uit verhuur afzet tegen de investeringskosten. Er zijn manieren om minder BTW te betalen, als je je project op de juiste manier organiseert. Dit kan zo n 11% belasting schelen. Je architect kan je hierover informeren; wees dus open naar je architect vanaf het begin over het beschikbare budget. Zij kunnen een haalbaarheidsstudie doen die een duidelijk beeld geeft wat je met het beschikbare geld kunt bereiken, en veel ideeën over hoe je het project voor minder geld kunt realiseren, of met een hogere kwaliteit, en wat de belangrijkste kostenbesparingen zijn. Vergeet niet dat je naast de bouwkosten ook geld apart moet houden voor vergunningen en honoraria.

4 3 DE VERKEERDE ARCHITECT INHUREN De architect is degene die je dromen vertaalt naar een gebouwd project, binnen de beschikbare tijd en voor het beschikbare geld. Architecten zijn opgeleid om je te helpen voor te stellen hoe je leefruimte eruit kan komen te zien, afhankelijk van je leefstijl, omstandigheden, gezin en smaak. Ze kiezen de juiste materialen, dragen kostenbesparende oplossingen aan en maken visualisaties die precies laten zien hoe het straks gaat worden. Hoewel sommige mensen denken geld te besparen door direct een aannemer in te huren, is dit altijd een vergissing, want juist een architect kan oplossingen bedenken die minder kosten maar net zo mooi zijn. De juiste architect staat aan jouw kant gedurende het hele bouwproces. Kies je architect zorgvuldig, zodat het bouwen van je huis een leuke en interessante onderneming wordt. Zorg dat de architect jouw belang voor ogen heeft, en voldoende tijd heeft om aan je project te besteden. Vraag wie zich precies met het ontwerp gaat bezighouden; op een groot bureau wordt je project waarschijnlijk door een stageair of junior gedaan onder toezicht van een partner, terwijl het voordeel van een kleiner bureau is dat een van de partners je huis zelf ontwerpt. Het is belangrijk dat jullie dezelfde taal spreken (letterlijk) of een gedeelde taal waarin zowel jij als de architect zich goed kunnen uitdrukken. Kijk naar eerder gebouwd werk op hun website, en vraag na of ze eerder voor buitenlandse klanten hebben gewerkt. Ze moeten aangesloten zijn bij het Colegio de Arquitectos in hun regio, en liefst het hele bouwproces voor je begeleiden, inclusief bouwtekeningen en bestek, vergunningen en toezicht op de uitvoering.

5 4 DE GOEDKOOPSTE AANNEMER KIEZEN Vraag prijsopgaven van 3 verschillende aannemers, en vraag aan elk of je een reeds gebouw project mag bezoeken, of zorg dat je architect dat doet. Als je architect eerder met succes met een aannemer heeft gewerkt, vraag dan tenminste aan die aannemer een prijsopgaaf, want een goede verstandhouding tussen architect en aannemer kan geld en tijd schelen. Wanneer het ontwerp helemaal naar je zin is, en alles tot in detail is bepaald, maakt de architect de tekeningen en het bestek waarop de aannemers kunnen bieden. Het lijkt slim om de goedkoopste aannemer te kiezen, maar dit is zelden de juiste keus, want om zijn prijs zo laag te kunnen stellen, zal hij vrijwel altijd consessies moeten doen op de kwaliteit van de materialen, hetgeen op de lange termijn geld kost in onderhoud of reparaties. Het is veel belangrijker de juiste aannemer in te huren, een die eerder dingen gebouwd heeft die lijken op wat jij wilt, en wiens afwerking de juiste kwaliteit heeft. Als je architect het ontwerp in voldoende detail uitwerkt, is het vaak mogelijk om met de aannemer een turnkey contract af te sluiten. Het voordeel hiervan is dat je van tevoren precies weet wat je gaat betalen, en dat er een duidelijke deadline is waaraan de aannemer moet voldoen. Het hangt van je project af of dit mogelijk is, want bij restauratie projecten kan niet alles worden voorzien. Vraag je architect hiernaar. Controleer of je aannemer een goede verzekering heeft en bespreek met je architect hoe je kunt zorgen voor een contract dat jouw belangen voldoende beschermt, ook als de aannemer onverhoopt in financiële moeilijkheden komt.

6 5 ZELF HET BOUWPROCES BEGELEIDEN Tussen het moment waarop je voor het eerst droomt van een nieuw huis tot het moment waarop je de sleutels in handen krijgt, ligt een lang proces. Een bouwproject ondernemen, of het nu om een renovatie gaat of een nieuwbouwwoning, is stressvol en moeilijk. Het kost veel geld en je wilt het natuurlijk goed doen. Mensen denken om die reden vaak dat ze het hele proces zelf moeten begeleiden, maar eigenlijk is het beter om je architect daartoe de opdracht te geven. Per slot van rekening is het hun werk, en weten ze alles zo te organiseren dat er geen onnodige vertraging onstaat, wat extra geld en soms zelfs boetes kan veroorzaken. Natuurlijk kun je je niet helemaal afzijdig houden, want je moet afwerkingen uitkiezen, maar met de juiste architect verloopt dit proces heel soepel. Ze geven je een lijst van zaken die je moet uitkiezen (zoals keuken, vloeren, kranen en sanitair, verlichting) en een duidelijke deadline waarop je alles moet hebben besloten. Je architect moet alle benodigde documentatie voorbereiden om een bouwvergunning aan te vragen en moet ervoor zorgen dat de tekeningen en het ontwerp waarover jullie het eens zijn ook voldoen aan de regelgeving voor je buurt en het type gebouw. Bouwen zonder vergunning is af te raden, aangezien dit boetes tot gevolg heeft, alsmede de opdracht om het bouwwerk af te breken. Gaat de bouw van start, dan moet je architect de bouwplaats regelmatig bezoeken en de bouw controleren. Je kunt ook een onafhankelijke aparejador (opzichter) inhuren. Dat is een aparte kostenpost.

7 6 TE STRAKKE DEADLINE Denk na over belangrijke data in verband met het project en bespreek die met je architect. Wanneer wil je beginnen en eindigen met de bouw? Overleg met je architect of deze data haalbaar zijn, want je kunt beter meer tijd besteden aan het ontwerp en de onderhandeling met de aannemers, want op die manier bespaar je geld. Afgezien van de nodige tijd om het over het ontwerp een te worden (reken op 4 maanden), moet je een bouwvergunning krijgen (minstens 2 maanden in Spanje voor kleine ingrepen, en meer voor een volledige vergunning). De architect moet bouwtekeningen en bestek maken, als je verschillende aannemers om een prijsopgaaf wilt vragen. Hoe beter bestek en tekeningen, des te betrouwbaarder de prijs waarover je het met de aannemer eens wordt. Op die manier voorkom je kostbare en vervelende verrassingen in een later stadium. Om teleurstellingen te voorkomen moet je rekenen op ten minste 6-12 maanden voor renovatiewerkzaamheden, en ten minste 18 maanden voor nieuwbouw. Dwing de aannemer nooit tot een haastklus; misschien lijkt alles lang te duren, maar realiseer je wel dat je de eventuele vertraging al een jaar na verhuizen vergeten zult zijn, terwijl de fouten veroorzaakt door de haast voor altijd zichtbaar blijven en wellicht zelfs geld kosten om recht te zetten.

8 7HET MILIEU VERGETEN Deze aspecten nemen een centrale plaats in het ontwerp in en je moet ervoor zorgen dat je architect niet alleen over techniek nadenkt bij het woord duurzaamheid. TOO SHORT A DEADLINE Het is ook belangrijk hoe je huis er op termijn uit blijft zien. De juiste architect kiest materialen die niet alleen nieuw mooi zijn, maar die op een moooie manier verouderen. In Spanje zijn nieuwe regels van kracht die bepalen dat alle nieuwe gebouwen een certificaat dat energieverbruik bepaalt, moeten hebben. Maar aan de eisen voor energiebesparing voldoen is niet de enige reden om over het milieu na te denken, en te kijken of jouw huis duurzaam kan zijn. De belangrijkste reden is het comfort. Een goed ontworpen gebouw is comfortabel en goedkoper in het verbruik, omdat er minder techniek nodig is om het in de zomer te koelen of in de winter te verwarmen. Dit heeft alles met de oriëntatie te maken, de plaats en maat van de ramen, beschaduwing van de gevel en het plaatsen van de juiste activiteiten op de juiste plek. Maakt dit je huis sowieso duurder? Helemaal niet; een architect die gespecialiseerd is in duurzaamheid kan precies de voordelen berekenen in energiebesparing en comfort, met behulp van speciale software als Design Builder. In het Spaanse klimaat is echter niet alleen energieverbruik van belang, maar ook watermanagement en energieopwekking. Vraag je architect naar de mogelijkheden van zonnepanelen, aardwarmte, waterrecycling en zelfs een natuurzwembad.

9 DE VOLGENDE STAP Gefeliciteerd! Je hebt nu de belangrijkste informatie die je helpt je met succes op je bouwproject voor te bereiden, met vermijding van kostbare en veelgemaakte fouten. Helaas kunnen we niet alle informatie die van belang is in deze korte gids opnemen, en bovendien is elk project uniek. Fotos: Villa CP door ZEST architecture Kom gerust eens met ons praten over je project. Dat kan geheel vrijblijvend telefonisch, via skype of op ons kantoor in Barcelona. Bel ons of schrijf een , om een tijd te reserveren. We spreken Nederlands, Engels, Spaans, Catalaans, Frans, Duits en Italiaans. ZEST architecture Plaça de les Dones del 36, local Barcelona (Spain) T:

jadewerkwijze voor particuliere opdrachtgevers

jadewerkwijze voor particuliere opdrachtgevers jadewerkwijze voor particuliere opdrachtgevers ZELF (VER)BOUWEN? Zelf bouwen of verbouwen? JADE architecten biedt hiervoor reeds sinds 2010 een laagdrempelige service. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen

Nadere informatie

Werken met een Architect. Jeroen de Vries Architecten

Werken met een Architect. Jeroen de Vries Architecten Werken met een Architect Jeroen de Vries Architecten WERKEN MET EEN ARCHITECT Je loopt rond met het idee je droomhuis te gaan bouwen of je huis te laten verbouwen, maar eigenlijk weet je niet precies hoe

Nadere informatie

Bouwproces volgens de visie van Veelzijdigbouw

Bouwproces volgens de visie van Veelzijdigbouw 2011 Bouwproces volgens de visie van Veelzijdigbouw Veelzijdigbouw Walnootstraat 26 2461 DV Ter Aar Telefoon 06-43822608 Fax 0847-593939 info@veelzijdigbouw.nl www.veelzijdigbouw.nl Het bouwproces volgens

Nadere informatie

Zelf bouwen stappenplan

Zelf bouwen stappenplan Zelf bouwen stappenplan Net als u, koesteren veel mensen de wens om ooit hun eigen droomhuis te bouwen. Komt uw ideale woning niet voor in het bestaande- of het nieuwbouwaanbod? Dan biedt zelf bouwen een

Nadere informatie

Werkwijzer Verslagkring:

Werkwijzer Verslagkring: Werkwijzer Verslagkring: 1. Je maakt een tweetal. 2. Met zijn tweeën kies je een onderwerp, waarin jullie je willen verdiepen en waarover jullie meer willen weten. 3. Samen ga je op zoek naar informatie

Nadere informatie

WONINGBOUW VERRIJCKT 7 STAPPEN OM JE DROOMHUIS TE BOUWEN

WONINGBOUW VERRIJCKT 7 STAPPEN OM JE DROOMHUIS TE BOUWEN WONINGBOUW VERRIJCKT 7 STAPPEN OM JE DROOMHUIS TE BOUWEN WWW.BOUWENMETVERTROUWEN.BE INFORMATIE NODIG? WWW.BOUWENMETVERTROUWEN.BE VOOR WONINGBOUW VERRIJCKT BETEKENT SLEUTEL OP DE DEUR OOK; EERLIJKHEID EN

Nadere informatie

Midweek naar een stad

Midweek naar een stad Auteur Marjolein Schuiling Laatst gewijzigd 09 April 2016 Licentie CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie Webadres http://maken.wikiwijs.nl/72001 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijsleermiddelenplein.

Nadere informatie

EEN BRIEF NAAR DE DOCENT

EEN BRIEF NAAR DE DOCENT EEN BRIEF NAAR DE DOCENT Je hebt een vraag en je schrijft een brief naar je docent. Wat moet je doen? 1. Lees de e-mail op blad 2. Beantwoord de vragen. 2. Lees de e-mail op blad 3. Beantwoord de vragen.

Nadere informatie

MaxHuis. wonen op maat MAXHUIS ONTWERPT EN BOUWT UW DROOMHUIS VOOR EEN VASTE EN LAGE PRIJS

MaxHuis. wonen op maat MAXHUIS ONTWERPT EN BOUWT UW DROOMHUIS VOOR EEN VASTE EN LAGE PRIJS MaxHuis wonen op maat MAXHUIS ONTWERPT EN BOUWT UW DROOMHUIS VOOR EEN VASTE EN LAGE PRIJS MAXHUIS ONTWERPT EN BOUWT UW DROOMHUIS VOOR EEN VASTE EN LAGE PRIJS Maxhuis biedt hoogwaardige en ruimtelijke woningen

Nadere informatie

Een houten huis in 10 stappen

Een houten huis in 10 stappen Een houten huis in 10 stappen Om u te helpen met de plannen voor uw nieuw te bouwen houten huis heeft Finnlogs een handig stappenplan opgesteld: Een houten huis in 10 stappen. Deze stappen geven u inzicht

Nadere informatie

Bouwkunde. novacollege.nl/bouw. Infratechniek. Installatietechniek. Vormgeving en architectuur. Bouw 2014/2015

Bouwkunde. novacollege.nl/bouw. Infratechniek. Installatietechniek. Vormgeving en architectuur. Bouw 2014/2015 novacollege.nl/bouw Bouwkunde Infratechniek Installatietechniek Vormgeving en architectuur Bouw 2014/2015 Ik ben de afgelopen jaren wijzer en rustiger geworden. Vroeger was ik een probleemjochie, nu luister

Nadere informatie

EnErgiE zuiniger van jouw woning

EnErgiE zuiniger van jouw woning EnErgiE zuiniger maken van jouw woning 2016 EnErgiE zuiniger maken van jouw woning, 2016 Inhoud 02 Waarom dit boekje? 04 Waarom jouw woning energiezuiniger? 04 Wat komen we bij jou doen: 1. Reeds geïsoleerde

Nadere informatie

We zijn een familiebedrijf met een rijk verleden en een ruime blik op de toekomst. Elke dag opnieuw scheppen wij een stukje van die toekomst.

We zijn een familiebedrijf met een rijk verleden en een ruime blik op de toekomst. Elke dag opnieuw scheppen wij een stukje van die toekomst. Een woning koop je voor het leven. Vandaar dat de Marchetta bouwgroep al dertig jaar lang met veel vakmanschap en oog voor detail elk type woning realiseert. We zijn een familiebedrijf met een rijk verleden

Nadere informatie

Bouw uw toekomst samen met BouwTeam Oost

Bouw uw toekomst samen met BouwTeam Oost Bouw uw toekomst samen met BouwTeam Oost Over BouwTeam Oost Sinds 1999 is BouwTeam Oost actief in de bouw sector als bouwbedrijf, en profileert zicht sindsdien als een traditionele kwaliteitsbouwer. Met

Nadere informatie

MaxHuis. wonen op maat MAXHUIS ONTWERPT EN BOUWT UW DROOMHUIS VOOR EEN VASTE EN LAGE PRIJS

MaxHuis. wonen op maat MAXHUIS ONTWERPT EN BOUWT UW DROOMHUIS VOOR EEN VASTE EN LAGE PRIJS MaxHuis wonen op maat MAXHUIS ONTWERPT EN BOUWT UW DROOMHUIS VOOR EEN VASTE EN LAGE PRIJS MAXHUIS ONTWERPT EN BOUWT UW DROOMHUIS VOOR EEN VASTE EN LAGE PRIJS Maxhuis biedt hoogwaardige en ruimtelijke woningen

Nadere informatie

De Architect. Luuk de Boer & Bas de Boer

De Architect. Luuk de Boer & Bas de Boer De Architect Luuk de Boer & Bas de Boer 1. Wat is een architect? Iedereen woont of werkt in een gebouw, bijvoorbeeld: - een huis - een kantoorgebouw - fabriek - een school Soms heeft zo iemand een

Nadere informatie

Ontwikkellijn 1: Ik zorg ervoor dat ik aan het werk ga en blijf!

Ontwikkellijn 1: Ik zorg ervoor dat ik aan het werk ga en blijf! Ontwikkellijn 1: Ik zorg ervoor dat ik aan het werk ga en blijf! Het gaat erom dat je laat merken dat jij zélf verantwoordelijk bent voor het leren: jij kiest de opdrachten, workshops en klussen zélf,

Nadere informatie

Sinds 1982 realiseerde Bouwwerken Bomaes meer

Sinds 1982 realiseerde Bouwwerken Bomaes meer ouwwerken Bomaes 3 Sinds 1982 realiseerde Bouwwerken Bomaes meer dan??? prachtige woonprojecten van topkwaliteit. Wij genieten van een jarenlange reputatie als een betrouwbare, gewaardeerde en solide bouwpartner.

Nadere informatie

Ontwerp je eigen prefabhuis

Ontwerp je eigen prefabhuis Ontwerp je eigen prefabhuis Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Wist jij dat er in Nederland iets meer dan 7 miljoen huizen staan? Tegenwoordig worden de meeste

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Energiebesparingswijzer. STIJLGIDS COMMUNICATIE VERSIE 01 _Oktober 2012. Geld besparen met handige energietips voor thuis

Energiebesparingswijzer. STIJLGIDS COMMUNICATIE VERSIE 01 _Oktober 2012. Geld besparen met handige energietips voor thuis Energiebesparingswijzer STIJLGIDS COMMUNICATIE VERSIE 01 _Oktober 2012 Geld besparen met handige energietips voor thuis Energie besparen, snel verdiend! Ieder jaar betaal je veel geld voor een warm huis,

Nadere informatie

Stappenplan. U (ver)bouwd uw huis niet zomaar. U wilt dat uw huis mooier wordt en beter bij u past. Daar heeft u ongetwijfeld al ideeën over.

Stappenplan. U (ver)bouwd uw huis niet zomaar. U wilt dat uw huis mooier wordt en beter bij u past. Daar heeft u ongetwijfeld al ideeën over. Introductie U (ver)bouwd uw huis niet zomaar. U wilt dat uw huis mooier wordt en beter bij u past. Daar heeft u ongetwijfeld al ideeën over. Het idee omzetten in werkelijkheid is voor velen een grote stap.

Nadere informatie

ZELF BOUWEN. Wat kost dat? Bouwgrond

ZELF BOUWEN. Wat kost dat? Bouwgrond ZELF BOUWEN Wat kost dat? 1 Bouwgrond De prijzen per gemeente kunnen zeer kunnen variëren! Aankoop bouwgrond: goedkope bouwgrond kost ongeveer 200, p.m2 excl. BTW. Dichter bij steden kost bouwgrond al

Nadere informatie

6Het voorbereidingsdraaiboek

6Het voorbereidingsdraaiboek DC 6Het voorbereidingsdraaiboek In dit dc-thema vind je informatie over het voorbereiden van een evenement. Het is een soort checklist van tien aandachtspunten, om te controleren of je niets vergeten bent.

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

TIPS en een concreet STAPPENPLAN

TIPS en een concreet STAPPENPLAN TIPS en een concreet STAPPENPLAN Hoe je als ondernemer FOCUS houdt en direct vooruitgang boekt. Hoe zorg je ervoor dat je zonder extra inspanning toch ontzettend veel realiseert en je zeer voldaan gaat

Nadere informatie

Bouw en Infra 2016/2017

Bouw en Infra 2016/2017 novacollege.nl/bouwinfra Bouwkunde Infra Vormgeving en architectuur Bouw en Infra 2016/2017 Op het Nova College is het gezellig. De studenten zijn gemotiveerd, iedereen wil leren. De docenten komen uit

Nadere informatie

Waarom duurzaam bouwen?

Waarom duurzaam bouwen? Duurzaam bouwen Heb je plannen om een eigen huis te bouwen in Uden? Nieuwbouw is een ideaal startmoment om duurzaamheidsmaatregelen te nemen, waar je al snel veel profijt van hebt. Duurzaam bouwen is lang

Nadere informatie

Nieuwbouwwoning

Nieuwbouwwoning 22082016 Inhoudsopgave Hypotheek voor een nieuwbouwwoning 3 Een bouwdepot voor uw nieuwbouwwoning 7 Zelfbouw en uw hypotheek 11 2 Hypotheek voor een nieuwbouwwoning Weinig onderhoud, lage energiekosten

Nadere informatie

Wij bieden de oplossing!

Wij bieden de oplossing! U zoekt tijdelijke woonruimte? Wij bieden de oplossing! G&G Unitservices BV +31 (0)13 534 92 08 www.ggunitservices.nl Prijzen per 01-05-2015 Mei 2015 G&G Unitservices is gespecialiseerd in tijdelijke en

Nadere informatie

U zoekt tijdelijke woonruimte?

U zoekt tijdelijke woonruimte? U zoekt tijdelijke woonruimte? Wij bieden de oplossing! Een tijdelijke woning, tijdens nieuwbouw of verbouwing. G&G Unitservices is gespecialiseerd in tijdelijke en semi-permanente nieuwe en gebruikte

Nadere informatie

DROMEN... DURVEN. DOEN!

DROMEN... DURVEN. DOEN! DROMEN... DURVEN. DOEN! Een (t)huis kopen in Spanje in 7 stappen met Rayos de Sol. Veel mensen dromen van de aanschaf van een woning in hun favoriete (vakantie)land Spanje. En die droom blijkt vaak dichterbij

Nadere informatie

Wie droomt er niet van... een eigen huis onder de zon! Maar waar begin je om deze droom te realiseren?

Wie droomt er niet van... een eigen huis onder de zon! Maar waar begin je om deze droom te realiseren? 4 KOPEN ZONDER ZORGEN? Wie droomt er niet van... een eigen huis onder de zon! Maar waar begin je om deze droom te realiseren? Gogo Estates heeft alle kennis in huis om u te helpen bij de aankoop van uw

Nadere informatie

De Eijken Nuth. Bouwkavels (en vrijstaande villa s)

De Eijken Nuth. Bouwkavels (en vrijstaande villa s) De Eijken Nuth Bouwkavels (en vrijstaande villa s) Prachtig wonen in het mooie Limburg De gemeente Nuth ligt centraal in Zuid-Limburg en bestaat uit 5 kernen met elk een eigen geschiedenis en specifiek

Nadere informatie

wegwijs in opvang voor je baby of peuter

wegwijs in opvang voor je baby of peuter wegwijs in opvang voor je baby of peuter 1. Opvang zoeken 1.1 Wat zijn je wensen? De opvang zorgt samen met jou voor de opvoeding van je kind. Daarom is opvang kiezen een belangrijke keuze, waar je zelf

Nadere informatie

Bewonersavond Bosveld druk bezocht

Bewonersavond Bosveld druk bezocht jaargang 1 nummer 1 In dit nummer Bewonersavond druk bezocht Start werkgroep Werkgroep praat en denkt mee Werkzaamheden renovatie Wisselwoning Planning Bewonersinbreng aanbesteding Huurverhoging na renovatie?

Nadere informatie

Eigentijdse leeromgeving Gezonde gebouwen Efficiënt vastgoed.

Eigentijdse leeromgeving Gezonde gebouwen Efficiënt vastgoed. Eigentijdse leeromgeving Gezonde gebouwen Efficiënt vastgoed www.stevensvandijck.nl Van klaslokaal naar eigentijdse leeromgeving Benthem Crouwel Architekten, foto Jannes Linders. Wie zijn wij? Stevens

Nadere informatie

Aannemersbedrijf RASENBERG TERHEIJDEN. Veelzijdig VAKKUNDIG

Aannemersbedrijf RASENBERG TERHEIJDEN. Veelzijdig VAKKUNDIG Aannemersbedrijf RASENBERG TERHEIJDEN Veelzijdig VAKKUNDIG Aannemersbedrijf RASENBERG TERHEIJDEN Fa. P. Rasenberg in Terheijden is een echt familiebedrijf met gemotiveerde medewerkers. De eerste steen

Nadere informatie

Koopsom BOUWKAVEL 195.000,- kosten koper TE KOOP. Bouwkavel Weiver 111 Westzaan

Koopsom BOUWKAVEL 195.000,- kosten koper TE KOOP. Bouwkavel Weiver 111 Westzaan Koopsom BOUWKAVEL 195.000,- kosten koper TE KOOP Bouwkavel Weiver 111 Westzaan OMSCHRIJVING Ruime bouwkavel op een prachtige locatie! Het bouwplan Het Weiver Westzaan omvat 7 vrijstaande woningen in verschillende

Nadere informatie

het totaalplan voor uw BUREAUSTOEL

het totaalplan voor uw BUREAUSTOEL het totaalplan voor uw BUREAUSTOEL kwaliteit. comfort. UITSTRALING. service. goede keuze KEUZE Wie Chair Repair = Harold Werner Al 26 jaar werk ik met veel plezier in de meubelbranche. Ik heb ontzettend

Nadere informatie

VAN KAVEL TOT DROOMHUIS WELKOM!

VAN KAVEL TOT DROOMHUIS WELKOM! VAN KAVEL TOT DROOMHUIS WELKOM! EVEN VOORSTELLEN Ellen van Acht KUUB: stichting met ideaal wonen zoals jij dat wilt 10 jaar ervaring met begeleiding zelfbouw >500 bewoners geholpen Noord-Nederland, Utrecht,

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Plannen... 4 Hoofdstuk 2 Meubels enzo... 6 Hoofdstuk 3 Geld... 8 Hoofdstuk 4 Winkelen... 10 Hoofdstuk 5 Adreswijziging... 12 Hoofdstuk 6 De sleutel!... 14 Hoofdstuk 7 Voorbereiden...

Nadere informatie

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij Een onderneming van ABN AMRO BANK N.V. Welke hypotheek past bij mij? Je hebt je pijlen gericht

Nadere informatie

VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST

VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST - LEERLING SuccesformulesVoorkant_Opmaak 1 06-10-14 10:08 Pagina 1 VERSCHILLENDE TARIEVEN VOOR MEER WINST 1 anigap 80:01 41-01-60 1 kaampo_tnakroovselumrofseccus

Nadere informatie

Loop geen onnodig risico. Verstandig Lenen

Loop geen onnodig risico. Verstandig Lenen Loop geen onnodig risico Verstandig Lenen Voor wie is deze folder? Je kent vast wel die reclames over geld lenen. Extra geld, dat klinkt aantrekkelijk. Toch kan lenen voor problemen zorgen: 100.000 huishoudens

Nadere informatie

Financiële Kraamlijst

Financiële Kraamlijst Inhoud Financiële Kraamlijst De enige interactieve lijst waarbij je makkelijk kan bijhouden welke stappen je al ondernomen hebt, tips kan delen met vrienden en direct naar de juiste websites verwezen wordt.

Nadere informatie

ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER ALLES-IN-HUIS. Zonnepanelen. Nieuw dak. Warmtepomp. Isolerend glas. Nieuwe gevel. WTW-installatie.

ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER ALLES-IN-HUIS. Zonnepanelen. Nieuw dak. Warmtepomp. Isolerend glas. Nieuwe gevel. WTW-installatie. ALLES-IN-HUIS Zonnepanelen Warmtepomp WTW-installatie Niewe kozijnen Nieuw dak Isolerend glas Nieuwe gevel Nieuwe deuren ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER Je woning

Nadere informatie

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie?

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij EEN ONDERNEMING VAN ABN AMRO BANK N.V. WELKE HYPOTHEEK PAST BIJ MIJ? Je hebt je pijlen gericht

Nadere informatie

De Renovatie Coach. Haal kennis in huis

De Renovatie Coach. Haal kennis in huis De Renovatie Coach Haal kennis in huis Zorgeloos renoveren met professionele hulp Regio Zuid-West-Vlaanderen Beslissen om je woning te renoveren doe je niet zomaar. Je hebt er lang over nagedacht en het

Nadere informatie

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk?

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Hulp, informatie en advies voor iedereen die het nodig heeft Bij NIM Maatschappelijk Werk kan iedereen die het nodig heeft (in Nijmegen en de regio) aankloppen voor gratis

Nadere informatie

www.lisetteschoenmaker.com

www.lisetteschoenmaker.com Jouw droomkeuken in 7 stappen Dag aanstaande keukenprinses! Ben je hopeloos op zoek naar een nieuwe keuken? Zie je door de bomen het bos niet meer? En is de moed je in de schoenen gezakt? Of wil je de

Nadere informatie

VOORDAT JE START ALS ZZP ER

VOORDAT JE START ALS ZZP ER www.damd.nl Voordat je start als zzp er Voordat je als zzp er gaat starten, is het verstandig om na te gaan of je inderdaad ondernemer wil zijn. Dit kun je doen door aan jezelf vragen te stellen als: zie

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSENQUÊTE VOORBEELDGEBOUWEN

TEVREDENHEIDSENQUÊTE VOORBEELDGEBOUWEN Kenmerken van de woning: TEVREDENHEIDSENQUÊTE VOORBEELDGEBOUWEN Naam ven het project Type van werken Bestemming Energieklasse Aantal kamers Nieuwbouw Renovatie Eengezinswoning Appartement in een collectieve

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Pen en papier? Wat is een businessmodel? Jouw businessmodel is de manier waarop jij in business bent Twee

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

[VER]BOUWwijzer. voor het particuliere woonhuis

[VER]BOUWwijzer. voor het particuliere woonhuis [VER]BOUWwijzer voor het particuliere woonhuis Zelf bouwen of verbouwen? Wij gaan [ver]bouwen!? Prologue HOME is graag uw partner in de verwezenlijking van uw nieuwe droom woning! Wij hebben onze diensten

Nadere informatie

Checklist Verhuizen TOP. MuurTotaal. 47 stappen om je verhuizing soepel te laten verlopen. gladde wanden zonder stukadoren

Checklist Verhuizen TOP. MuurTotaal. 47 stappen om je verhuizing soepel te laten verlopen. gladde wanden zonder stukadoren Checklist Verhuizen 47 stappen om je verhuizing soepel te laten verlopen Verhuizen doe je niet vaak, dus wat overzicht kan je misschien wel verhuizen. Deze lijst helpt je de klus te klaren! Wellicht heb

Nadere informatie

Open de deur naar een grenzeloos aanbod!

Open de deur naar een grenzeloos aanbod! Open de deur naar een grenzeloos aanbod! KwadrO is sinds 2003 actief op de Belgische markt als specialist in ramen en deuren. Met 20 showrooms, meer dan 40 professionele plaatsingsteams en 200 vaste medewerkers

Nadere informatie

Duurzaam bouwen doe je met Klima Wonen

Duurzaam bouwen doe je met Klima Wonen Duurzaam bouwen doe je met Klima Wonen Over ons Klima Wonen is een nieuwe innovatieve en energiezuinige bouwer. Wij hebben decennia lang ervaring opgedaan in de projectontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige

Nadere informatie

Interieur jaren 30 woning

Interieur jaren 30 woning Interieur jaren 30 woning Projectnummer: 05-126 Bekijk het exterieur van de jaren 30 villa Interesse in interieuradvies? Building Design Architectuur heeft ook een afdeling interieur architectuur. Een

Nadere informatie

Wat Sibomat doet, doet het goed. www.sibomat.be

Wat Sibomat doet, doet het goed. www.sibomat.be Wat Sibomat doet, doet het goed. www.sibomat.be Koen (34) en Eva (31) zijn fervente wereldreizigers. Vier continenten bezoeken in tien maanden? Dat is voor het koppel een kleintje. Zo reisden ze deze zomer

Nadere informatie

Timemanagement Kerngebieden onderscheiden

Timemanagement Kerngebieden onderscheiden Timemanagement Als manager heb je veel verschillende werkzaamheden: je geeft leiding aan je medewerkers, maar je hebt ook je eigen taken. Je hebt met je medewerkers te maken, met andere collega s en afdelingen

Nadere informatie

Een gebouw inrichten. Lesbrief over inrichting en afwerking. Project Topstages www.ontdektechniek.nu

Een gebouw inrichten. Lesbrief over inrichting en afwerking. Project Topstages www.ontdektechniek.nu Een gebouw inrichten Lesbrief over inrichting en afwerking Project Topstages www.ontdektechniek.nu Deel A: Voorbereiding Inleiding Het Mondial College krijgt binnenkort een nieuw gebouw. In dit gebouw

Nadere informatie

AMETHIST Developing People

AMETHIST Developing People AMETHIST Developing People COMMUNICEREN MET KINDEREN AMETHIST Developing People Argonweg 7 11 3812 RB Amersfoort 033 7370182 www.amethistdevelopingpeople.nl Waarom? Wie kent het niet? Het gevoel van machteloosheid

Nadere informatie

LIBERO AANKOOP ONTBINDENDE VOORWAARDEN

LIBERO AANKOOP ONTBINDENDE VOORWAARDEN LIBERO AANKOOP ONTBINDENDE VOORWAARDEN 1 Jij wilt toch ook geen risico s lopen? Als jij de woning van je dromen hebt gevonden dan wil je deze natuurlijk het liefst zo snel mogelijk kopen. Maar wel voor

Nadere informatie

Libero Aankoop OP ZOEK NAAR DE WONING DIE ÉCHT BIJ JE PAST!

Libero Aankoop OP ZOEK NAAR DE WONING DIE ÉCHT BIJ JE PAST! Libero Aankoop OP ZOEK NAAR DE WONING DIE ÉCHT BIJ JE PAST! Gefeliciteerd! Hét e-werkboek voor woningzoekers Gefeliciteerd! Je hebt hét e-werkboek voor woningzoekers gedownload. Een goede stap als je een

Nadere informatie

Keuze A-B-C of Z. Kies je een Architect, Bouwbedrijf of Cataloguswoning? Of ga je Zelf ontwerpen?

Keuze A-B-C of Z. Kies je een Architect, Bouwbedrijf of Cataloguswoning? Of ga je Zelf ontwerpen? Keuze A-B-C of Z Kies je een Architect, Bouwbedrijf of Cataloguswoning? Of ga je Zelf ontwerpen? Hoe maak jij de keuze? De keuze of je met een architect in zee gaat of direct naar een bouwbedrijf stapt

Nadere informatie

Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig?

Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig? Veelgestelde vragen De veilingmethode Waarom is de methode van ANWB Groene Energieveiling effectief en eenvoudig? Het is voor u heel erg weinig moeite om tot een besparing op uw kosten te komen. 1. U schrijft

Nadere informatie

ACCOUNTNET PROPERTY ASSISTANCE UW STEUN EN TOEVERLAAT BIJ DE AANKOOP OF VERKOOP VAN ONROEREND GOED IN SPANJE

ACCOUNTNET PROPERTY ASSISTANCE UW STEUN EN TOEVERLAAT BIJ DE AANKOOP OF VERKOOP VAN ONROEREND GOED IN SPANJE ACCOUNTNET PROPERTY ASSISTANCE UW STEUN EN TOEVERLAAT BIJ DE AANKOOP OF VERKOOP VAN ONROEREND GOED IN SPANJE Accountnet Property Assistance In Spanje werkt de makelaar voor de verkoper. Die betaalt dus

Nadere informatie

VERKOOP & BOUWFORMULE

VERKOOP & BOUWFORMULE VERKOOP & BOUWFORMULE BOUWEn MET ZEKERHEID Het leven zit vol dromen en verlangens. De Verkoop & Bouwformule van Hyboma helpt u die waarmaken: een woning op maat, zonder zorgen, om te leven zoals u dat

Nadere informatie

BOUWTRADE B.V. PREFAB BADKAMERS

BOUWTRADE B.V. PREFAB BADKAMERS BOUWTRADE B.V. PREFAB BADKAMERS PREFAB BADKAMERS De prefab badkamer wint snel terrein in de bouwwereld. Geen wonder, want de prefab badkamer is een kwaliteit product dat de functionaliteit en de uitstraling

Nadere informatie

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI H.A.N.G. PLEKKEN Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI Binnenkort ga je met je klas op bezoek bij het Nederlands Architectuur instituut (NAi). Daar zal je het programma H.A.N.G. plekken volgen.

Nadere informatie

"Kies zorgvuldig je producten voor nabestellingen

Kies zorgvuldig je producten voor nabestellingen Tip 2 - Kies zorgvuldig je producten voor nabestellingen uit Tip 2 - Kies je producten uit "Kies zorgvuldig je producten voor nabestellingen uit" Welke soort prints zal ik verkopen? Waarom loopt de verkoop

Nadere informatie

(evt. te vervallen vragen 5, 7, 8, 9 en kader, scheelt 310 woorden, nu totaal 1200 woorden)

(evt. te vervallen vragen 5, 7, 8, 9 en kader, scheelt 310 woorden, nu totaal 1200 woorden) (evt. te vervallen vragen 5, 7, 8, 9 en kader, scheelt 310 woorden, nu totaal 1200 woorden) [chapeau] Tien prangende vragen over de grootste aankoop van je leven [kop] Een eigen huis, een plek onder de

Nadere informatie

SMAAKVOL BOUWEN PAMPUSHOUT ALMERE

SMAAKVOL BOUWEN PAMPUSHOUT ALMERE SMAAKVOL BOUWEN PAMPUSHOUT ALMERE Leukehuizen.nl 0641 246 405 info@leukehuizen.nl Smaakvol Bouwen is een moderne woning met een eigen uitstraling, gebouwd met goede materialen. Smaakvol Bouwen is bovendien

Nadere informatie

Wij houden je hypotheek ook na het afsluiten goed in de gaten

Wij houden je hypotheek ook na het afsluiten goed in de gaten www.hypotheekshop.nl Wij houden je hypotheek ook na het afsluiten goed in de gaten De voordelen van de APK Service Hypotheken DE HYPOTHEEKSHOP ADVIES PERIODIEKE KEURING Geniet van Financiële Nachtrust

Nadere informatie

Bouwt mee aan uw rendement

Bouwt mee aan uw rendement Bouwt mee aan uw rendement 1 In de projectontwikkeling is het van belang de grote lijnen in het oog te houden. Een scherp oog voor details is echter ook onmisbaar. Want in elke fase van het bouwproces

Nadere informatie

Interieurontwerp te Amsterdam

Interieurontwerp te Amsterdam Interieurontwerp te Amsterdam Projectnummer: 14-245 Interesse in interieuradvies? Building Design Architectuur heeft ook een afdeling interieur architectuur. Een gediplomeerd interieur architecte is u

Nadere informatie

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt

Univé Rechtsbijstand. De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De Univé Rechtsbijstandverzekering Voor als het ú overkomt De keukenkastjes hangen nu wel recht Familie Smit uit Venlo Onze nieuwe keuken was door de keukenleverancier niet goed gemonteerd. Op onze verzoeken

Nadere informatie

Iwan. Bisschopstraat. Leeuwarden. Arjen Goodijk. Bisschopstraat 24. 8921AZ Leeuwarden

Iwan. Bisschopstraat. Leeuwarden. Arjen Goodijk. Bisschopstraat 24. 8921AZ Leeuwarden Iwan Arjen Goodijk Bisschopstraat Bisschopstraat 24 Leeuwarden 8921AZ Leeuwarden Inleiding Je hebt online de energiebespaarscan van jouw huis aangevraagd. Je wilt dus weten hoe jij kunt besparen op energiekosten.

Nadere informatie

Kan ik mijn woning aanpassen?

Kan ik mijn woning aanpassen? Zelf aangebrachte voorzieningen (ZAV s) U wilt prettig wonen. U wilt zich thuis voelen in een woning die bij u past. Dat begrijpen wij. Wilt u uw keuken moderniseren of een wasmachineaansluiting? Dan geven

Nadere informatie

Bellen!! Zeer betaalbare eengezinswoningen Verkrijgbaar als 2 onder 1 kap of als rij-woning. Korte bouwtijd van 12 weken.

Bellen!! Zeer betaalbare eengezinswoningen Verkrijgbaar als 2 onder 1 kap of als rij-woning. Korte bouwtijd van 12 weken. Zeer betaalbare eengezinswoningen Verkrijgbaar als 2 onder 1 kap of als rij-woning Persoonlijke verkoopbegeleider starters eengezinswoningen sociale huur Op maat gebouwd. Korte bouwtijd van 12 weken. Energiezuinig

Nadere informatie

Duurzame wijk. Duurzaam is: Iets voor jou? De meest energiezuinige wijk in gemeente De Ronde Venen. uitstekende isolatie en ventilatie

Duurzame wijk. Duurzaam is: Iets voor jou? De meest energiezuinige wijk in gemeente De Ronde Venen. uitstekende isolatie en ventilatie Duurzame wijk De meest energiezuinige wijk in gemeente De Ronde Venen. Onze ambities liggen hoog. In Vinkeveld staan straks allemaal duurzame woningen. Dat betekent goed geïsoleerde woningen, gebouwd met

Nadere informatie

+HUIS renovatie. Het beste energieneutraal renovatieconcept voor de Sparrenhoeven

+HUIS renovatie. Het beste energieneutraal renovatieconcept voor de Sparrenhoeven +HUIS renovatie Het beste energieneutraal renovatieconcept voor de Sparrenhoeven Dirk de Vroome Door Zon en Wind Atelier 10/15 Zehnder J.E.StorkAir GeoEnergie Datum: 11 november 2013 1 +HUIS renovatie

Nadere informatie

CASESTUDY STUDY PROLOGIS DC 4 TE TILBURG

CASESTUDY STUDY PROLOGIS DC 4 TE TILBURG CASESTUDY STUDY PROLOGIS DC 4 TE TILBURG Project: Prologis Tilburg DC 4 Adres: Asteriastraat 4 te Tilburg Datum: 19-08 08-2015 Onderdeel: MAN 9 Publiceren van gebouwinformatie Omschrijving project: Het

Nadere informatie

Samen bouwen in Diepenveen

Samen bouwen in Diepenveen t Ambtshof Samen bouwen in Diepenveen Midden in het groen en tóch centraal Diepenveen t Ambtshof Enschede Deventer A1 Apeldoorn N332 Diepenveen ligt in een natuurrijke omgeving. U kunt er mooie fietstochten

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

De eerste stappen. Uw verbouwing in goede handen. Energiebewust en comfortabel bouwen. Bouwvergunning

De eerste stappen. Uw verbouwing in goede handen. Energiebewust en comfortabel bouwen. Bouwvergunning De eerste stappen Wensenlijst maken (zie Bespreken met de aannemer) Nagaan of aannemer aan kwaliteitseisen voldoet Referenties aannemer vragen Nagaan of aannemer ervaring heeft met gebruik van milieuvriendelijke

Nadere informatie

Kozijnen. BouwGarant, Vereniging Eigen Huis, Milieu Centraal en SBR. De Verbouwwijzer is een initiatief van

Kozijnen. BouwGarant, Vereniging Eigen Huis, Milieu Centraal en SBR. De Verbouwwijzer is een initiatief van Kozijnen De Verbouwwijzer is een initiatief van BouwGarant, Vereniging Eigen Huis, Milieu Centraal en SBR Is uw kozijn aan vervanging toe? Past er dubbel glas in het bestaande kozijn? Deze zaken zijn voor

Nadere informatie

Consumenteninformatie van de AFM en het Nibud. Loop geen onnodig risico. Verstandig Lenen

Consumenteninformatie van de AFM en het Nibud. Loop geen onnodig risico. Verstandig Lenen Consumenteninformatie van de AFM en het Nibud Loop geen onnodig risico Verstandig Lenen Een lening kan soms uitkomst bieden. Maar geld lenen kan ook voor problemen zorgen. In deze folder van het Nationaal

Nadere informatie

Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten. Loop geen onnodig risico. Verstandig Lenen

Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten. Loop geen onnodig risico. Verstandig Lenen Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten Loop geen onnodig risico Verstandig Lenen Welke soorten leningen zijn er? De meest voorkomende leningen zijn: Doorlopend krediet: je leent tot

Nadere informatie

Loop geen onnodig risico Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten. Verstandig Lenen

Loop geen onnodig risico Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten. Verstandig Lenen Loop geen onnodig risico Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten Verstandig Lenen Voor wie is deze folder? Je kent vast wel die reclames over geld lenen. Extra geld, dat klinkt aantrekkelijk.

Nadere informatie

Betaalbare Woning Ontwikkeling. Een antwoord op de huizencrisis

Betaalbare Woning Ontwikkeling. Een antwoord op de huizencrisis Betaalbare Woning Ontwikkeling Een antwoord op de huizencrisis April 2012 Betaalbare nieuwbouwwoningen voor elke groep starters 2 INHOUD 1. Inleiding 2. BWO Partners 3. BWO Huizen 4. Referentie Woning

Nadere informatie

Vaillant & rendement. Technisch Project Advies

Vaillant & rendement. Technisch Project Advies Vaillant & rendement Technisch Project Advies meer rendement van uw project? Begin bij Vaillant Technisch Project Advies tijdige inschakeling TPA Uw winst Hoe blijven we samen aan de voortdurend aangescherpte

Nadere informatie

Presenteren. Oriëntatie

Presenteren. Oriëntatie Oriëntatie Dit ga je doen Je gaat een stand (marktkraam) inrichten om te laten zien wat je gedaan hebt tijdens dit project en wat je eindresultaat is. Je probeert jullie stand zo te maken dat het aantrekkelijk

Nadere informatie

Wat kun je met overwaarde?

Wat kun je met overwaarde? Freek Hypotheek Bodegraven Julianastraat 50, 2411 CV 03 Wat kun je met overwaarde? Freek Hypotheek geeft tips! Koop een woning onder voorbehoud van financiering Dit deed de woningmarkt in 2018 Een verbouwing

Nadere informatie

Family Supply Financiële kraamlijst

Family Supply Financiële kraamlijst Family Supply Gefeliciteerd met je zwangerschap! Superleuk! Kinderen kosten geld.héél veel geld. Hoeveel kinderen precies kosten is voor ieder gezin verschillend maar iedere ouder komt voor dezelfde financiële

Nadere informatie