Lid Raad van Toezicht Triade

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lid Raad van Toezicht Triade"

Transcriptie

1 Lid Raad van Toezicht Triade Expertise: politiek-bestuurlijk Actueel netwerk Flevoland Triade Triade levert in Flevoland en omgeving gehandicaptenzorg, jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg. Gehandicaptenzorg wordt vanuit 120 woningen en 25 locaties voor dagbesteding geleverd. Mensen met een lichtere zorgvraag, thuis of op hun werkplek, worden vanuit de WMO ondersteund via de wijkteams in de zes Flevolandse gemeenten. Kinderen en gezinnen met een jeugdzorgvraag worden zoveel mogelijk in hun eigen omgeving thuis, op school, op de peuterspeelzaal of in de kinderopvang ondersteund. Daarnaast heeft Triade drie gespecialiseerde kinderbehandelcentra, een moeder & kindhuis, gezinshuizen en verschillende logeervoorzieningen. Zowel voor volwassen als kinderen heeft Triade crisisopvangplekken beschikbaar. Op twee bijzondere locaties in Almere en Lelystad wonen mensen met schizofrenie. Zij worden ondersteund om een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden. Omzet is ca. 75 mio, bij Triade werken ca medewerkers en 450 vrijwilligers. Triade helpt mensen meer invloed op hun leven te krijgen. En zelfstandig te zijn, waar dat mogelijk is. Want hoe meer een mens zélf kan, hoe beter hij zich kan ontwikkelen. En hoe meer hij zichzelf kan zijn. Triade helpt haar cliënten te ontdekken hoeveel ze zelf kunnen. Thuis, op school of bij het werk. Dát maakt het leven waardevol. Zorg en ondersteuning wordt geboden volgens wetenschappelijk bewezen methodieken: BOL/EIM, Gezin Centraal, Triple C, Model Rehabilitatie & Herstel en Vlaskamp. Alle methodieken versterken de eigen kracht en regie van cliënten. Organisatiestructuur De Stichting Bestuur en Toezicht Triade is opgericht in 1999 als koepel voor een aantal stichtingen die gehandicaptenzorg aanbieden, en is statutair gevestigd in Lelystad. De rechtsvoorgangers van Triade zijn reeds 40 jaar gevestigd in Flevoland en komen veelal voort uit particuliere initiatieven. Door fusie met andere organisaties heeft Triade haar activiteiten uitgebreid met o.a. jeugdzorg. Anno 2015 bestaat de groep uit de volgende rechtspersonen (stichtingen): Stichting Triade Stichting Boschhuis Stiching Werk en Arbeidsintegratie Flevoland Stichting Vrienden van het Boschhuis

2 Statutair zijn alle bestuurlijke en Toezichthoudende bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de deelnemende rechtspersonen eenduidig neergelegd bij de groep Triade. Strategie In de nota Samen stappen zetten heeft Triade haar strategie voor opgesteld. Een samenvatting hiervan is als bijlage opgenomen bij dit profiel. Bestuur en Toezicht De verdeling van de bevoegdheden tussen de Raad van Toezicht en de bestuurder is vastgelegd in de statuten van de holding. De bestuurder is belast met het bestuur van Triade en is bevoegd om de stichtingen te vertegenwoordigen en rechtsgeldige besluiten te nemen. De bestuurder heeft voor een aantal aangelegenheden, die zijn beschreven in de statuten van stichting Bestuur en Toezicht Triade, de goedkeuring nodig van de Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht en de bestuurder van Triade onderschrijven de algemene opvattingen in de zorg over goed bestuur, Toezicht en verantwoording ( good governance ), zoals beschreven in de Zorgbrede Governancecode. Aanleiding vacature De huidige Raad van Toezicht bestaat uit zeven personen, waarvan bij drie van hen de zittingstermijn aan het einde van dit jaar verstrijkt. Momenteel wordt onderzoek gedaan naar de mogelijke (bestuurlijke) fusie met Vitree, specialist in Jeugdhulp. Deze fusie zou leiden tot het samenstellen van een gecombineerde Raad van Toezicht. Hoewel het onderzoek naar de fusie nog lopende is, kiest Triade er voor om vooralsnog uit te gaan van de benoeming van een nieuw Lid Raad van Toezicht per eind Basis voor dit profiel vormen de richtlijnen van de NVTZ, zoals beschreven in het Profiel toezichthouder zorg Voor deze positie geldt geen recht van voordracht voor de medezeggenschapsorganen. Specifieke expertise / aandachtsgebied voor deze vacature Ter aanvulling op de huidige Raad van Toezicht wordt gezocht naar een Lid met een relevant en actueel politiek en maatschappelijk netwerk in de regio. Iemand die affiniteit heeft met het cliënten perspectief en kennis heeft van de (langdurige) zorg, mogelijk aangevuld met ervaring in andere sectoren. Relevant is om echt te weten hoe het lokale zorglandschap er uit ziet en hoe de onderlinge verhoudingen liggen. De Raad van Toezicht van Triade kent drie commissies, te weten de auditcommissie, de remuneratiecommissie en de commissie Kwaliteit & Veiligheid. Deze commissies worden gevormd door een afvaardiging van de Raad van Toezicht.

3 Functie-eisen Heeft algemeen bestuurlijke kwaliteiten en ervaring, bij voorkeur in de Langdurige zorg (VGsector); Acteert op academisch niveau; Heeft helikopterview over en affiniteit met het zorgveld; Beschikt over een actueel en relevant politiek-bestuurlijk netwerk in de regio en is bereid dit in te zetten; Bezit het vermogen advies en toezicht in teamverband uit te oefenen, heeft een open en constructief kritische houding; Toont moed om 'lastige zaken' aan de orde te stellen; Heeft ervaring in en actueel zicht op alle thema s die verbonden zijn aan de zorgsector in het algemeen en specifiek in de VG-sector; Heeft zicht op in- en externe ontwikkelingen op het terrein van de Zorgbrede Governance en is in staat en bereid om aan belanghebbenden transparant verantwoording af te leggen over het gehouden Toezicht; Heeft betrokkenheid bij en is woonachtig in het verzorgingsgebied van Triade; Heeft het vermogen om het beleid van de organisatie en het functioneren van de het Bestuur te toetsen; Is van onbetwiste integriteit, verantwoordelijkheidsgevoel en een onafhankelijke opstelling; Beschikt over bezonnenheid in oordeel, zakelijke nuchterheid en besluitvaardigheid; Houdt het juiste evenwicht tussen vereiste distantie en betrokkenheid en ontvankelijkheid voor het brede maatschappelijke belang en het individuele belang van de cliënt; Is zich bewust van de kwetsbaarheid van de zorgvrager en zorgverlener, het rationele karakter en de complexiteit van de zorg en daarmee het specifieke karakter van de sector, wat het Toezicht houden in de zorg een bijzondere opdracht maakt; Is bereid en in staat voldoende tijd voor de functie uit te trekken. Honorering Leden en Voorzitter van de Raad van Toezicht ontvangen een vergoeding conform de WNT II normen. Solliciteren en procedure Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Ellen van den Hoven via telefoonnummer Indien u na het lezen van bovenstaande informatie geïnteresseerd bent en meent te voldoen aan de gestelde eisen en verwachtingen, kunt u een korte motivatie en een actueel CV mailen naar Crown Gillmore t.a.v. Kim van der Schoor: kim.vanderschoor@crowngillmore.nl Wij ontvangen uw reactie graag uiterlijk 31 oktober a.s.

4 Bijlage 1 : Basis elementen Leden van de Raad van Toezicht Deskundigheid De Leden van de Raad van Toezicht oefenen Toezicht uit op de Raad van Bestuur en de zorgorganisatie in zijn verschillende facetten en waardecreatie. Zij doen dit kritisch, met verstand van zaken en inlevingsvermogen en onafhankelijk ten opzichte van de Raad van Bestuur en weten het juiste evenwicht te bewaren tussen betrokkenheid en bestuurlijke afstand. Binnen dit evenwicht zijn zij in staat hun specifieke deskundigheid in te zetten ten behoeve van de continuïteit van de zorg onder Triade voor de doelgroep, alsmede continuïteit voor de organisatie en zijn medewerkers. Zij zijn in staat om vragenderwijs de grote lijn en het eventueel ontbrekende zichtbaar te maken en hebben inzicht in de eisen die kwaliteit en doelmatigheid aan een organisatie stellen. Zij weten welke informatie zij nodig hebben om tot oordelen en bevindingen te komen over de kwaliteit van de organisatie in zijn verschillende verantwoordelijkheden en halen deze informatie ook gericht, stelselmatig en proactief op en zij delen de bevindingen met elkaar en de Raad van Bestuur. Zij zijn in staat regelmatig met elkaar en op elkaar te reflecteren en bevorderen dit ook. Jaarlijks evalueert de Raad van Toezicht zijn eigen functioneren. Academisch werk- en denkniveau De Leden van de Raad van Toezicht beschikken over een academisch werk- en denkniveau, relevante maatschappelijke ervaring en hebben een open oog voor maatschappelijke ontwikkelingen en een intrinsieke en aantoonbare betrokkenheid en belangstelling voor de missie, visie en doelstelling van Triade. Maatschappelijke betrokkenheid / bestuurlijke ervaring De Leden van de Raad van Toezicht leveren een concrete bijdrage vanuit hun individuele achtergrond en huidige maatschappelijke bezigheid (-heden). Hebben aantoonbare bestuurlijke ervaring en hebben affiniteit met en verstand van zaken op één of meer beleidsterreinen van de gehandicaptenzorg en organisatieonderdelen. Actuele kennis en permanente ontwikkeling Leden van de Raad van Toezicht beschikken over actuele kennis en ervaring en van hen wordt verwacht dat zij zich blijven verdiepen in de ontwikkelingen op het gebied van de gezondheidszorg in het algemeen en de functie van de gehandicaptenzorg in het bijzonder. Relevant netwerk Leden van de Raad van Toezicht hebben zicht op het brede spectrum van de vele externe stakeholders zoals gemeenten, collega organisaties (in de keten), koepels, zorgverzekeraars, ministerie VWS en voor de Raad van Bestuur relevante gesprekspartners. Daarbij wordt verwacht dat Leden van de Raad van Toezicht een relevant netwerk hebben en deze ook inbrengen.

5 Inzet en beschikbaarheid De Raad van Toezicht vergadert circa zesmaal per jaar met de Raad van Bestuur. In de prefusiefase dienen de Leden van de Raad van Toezicht rekening te houden met een frequentie van mogelijk meerdere vergaderingen per jaar. Van alle Leden wordt verwacht dat zij naast hun aanwezigheid in de Raad van Toezicht vergaderingen en commissies daarvan, zichtbaar zijn in de organisatie en hun belangstelling en betrokkenheid breed in de organisatie tonen door daadwerkelijk te participeren in (in)formele bijeenkomsten en gelegenheden (OR, CR, themabijeenkomsten MT, visitatiebijeenkomsten en festiviteiten rondom b.v. openingen en feestdagen etc.). Tijdsinschatting is ca. één tot twee dagen per maand. Open persoonlijkheid Leden van de Raad van Toezicht zijn in staat op meerdere niveaus effectief te communiceren, werken echt samen en zijn in staat om anderen te motiveren en inspireren vanuit hun persoonlijkheid, zijn reflectief, onafhankelijk en onbevangen en niet in de laatste plaats besluitvaardig. De Raad opereert als team De Raad van Toezicht van Triade bestaat uit vijf Leden en is zodanig samengesteld dat de Leden onafhankelijk van elkaar, van de bestuurder en van welk deelbelang ook, onafhankelijk en kritisch kunnen opereren. De Leden van de Raad van Toezicht dienen complementair te zijn in achtergrond, ervaring én persoonlijkheid. Dit betekent, juist vanuit de teamgedachte en de gezamenlijke verantwoordelijkheid, dat van de Leden wordt verwacht dat zij in staat zijn hun specifieke deskundigheid ten dienste te stellen van de hele Raad. Dit houdt in dat zij de samenhang van de verschillende dimensies van de organisatie doorzien en die expliciet kunnen verbinden en toepassen op zowel expertniveau als in het bredere perspectief van de uiteenlopende elementen van de organisatie. Bovendien dient er een evenwichtige verdeling te zijn van gewenste kwaliteiten op het terrein van leiderschap, verbindende, vernieuwende vaardigheden en relevant netwerk in Flevoland. Onverenigbaarheid Het functioneren van de Leden van de Raad van Toezicht wordt gekenmerkt door integriteit en onafhankelijke opstelling. Dit betekent dat een Lid in de uitoefening van zijn of haar functie op geen enkele wijze enig persoonlijk belang heeft, direct of indirect, bij de wijze waarop de organisatie functioneert of opereert. De Raad van Toezicht stelt zo nodig ter aanvulling op het bepaalde in de statuten vast met welke betrokkenheid, achtergrond of functie het Lidmaatschap van de Raad van Toezicht onverenigbaar is. In ieder geval kunnen niet tot Lid van de Raad van Toezicht worden benoemd personen, die in een periode van twee jaar voorafgaand aan de benoeming, Lid zijn geweest van de Raad van Bestuur van de organisatie en personen, die

6 ingevolge een arbeids- en toetredingsovereenkomst aan de stichting verbonden zijn of zijn geweest. Indien een Lid van de Raad van Toezicht voorziet dat een (schijn van) onverenigbaarheid zou kunnen optreden of anderszins een tegenstrijdig belang met de stichtingen kan ontstaan, zal het desbetreffende Lid van de Raad van Toezicht de Voorzitter daarvan in kennis stellen. Indien de Voorzitter van oordeel is dat er sprake is van een incidentele onverenigbaarheid, waarvoor een tijdelijke oplossing mogelijk is, werkt het betreffende Lid van de Raad van Toezicht mee aan deze tijdelijke oplossing. Indien de Voorzitter van oordeel is dat er sprake is van een structurele onverenigbaarheid, zal het desbetreffende Lid van de Raad van Toezicht ervoor zorgdragen dat de onverenigbaarheid wordt opgeheven dan wel aftreden. De Voorzitter stelt de overige Leden hiervan op de hoogte.

7 Bijlage 2: Samenvatting Strategienota Triade Samen stappen zetten 1. Waar staan we voor en waar gaan we voor? Triade biedt gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ(care) in Flevoland en omgeving. Met deze ervaring helpt Triade mensen thuis, op school en bij het werk. We streven er naar dat iedereen kan meedoen in de samenleving en zich goed volt. Onze cliënten bepalen zelf wat ze willen bereiken. Triade helpt daarbij, hoe groot of klein die uitdaging ook is. We doen dat samen met mantelzorgers en vrijwilligers. Onze medewerkers geven professionele ondersteuning volgens bewezen methodieken. Bij intensieve zorg bieden we een beschermde woonomgeving. Triade streeft naar zelfredzaamheid. Hoe meer een mens zélf kan, hoe beter het is voor zijn eigenwaarde. Hoe beter hij zich voelt. Triade levert cliënten niet over aan zichzelf. Wij helpen cliënten te ontdekken hoeveel ze zelf kunnen. En hoe leuk dat kan zijn! 2. Wat vinden we daarbij belangrijk? Integrale zorg We zorgen ervoor dat de cliënt er geen last van heeft als meerdere partijen betrokken zijn bij de invulling van de zorg- en ondersteuningsvraag. Een integrale benadering doet recht aan de specifieke vraag en situatie van de mens. We werken intensief samen met andere partijen. Betrokken maatschappelijke partner Mensen horen thuis in hun eigen omgeving en hebben recht op eigen relaties. Daarom helpen wij de cliënt een beroep te doen op het eigen netwerk voor het beantwoorden van zijn zorgvraag. Veel van de (huidige) cliënten van Triade zullen daarbij ondersteuning nodig hebben. Medewerkers van Triade hebben een goede relatie met de cliënt en zijn omgeving en zorgen voor afstemming en samenwerking tussen alle betrokken partijen.

8 Kwaliteit en veiligheid Cliënten en medewerkers zijn veilig bij Triade. Bewust omgaan met kwaliteit en veiligheid is onderdeel van ons handelen. Onze normen zijn transparant en we willen onze kwaliteit continu verbeteren. Professionele medewerkers Medewerkers van Triade werken in zelforganiserende teams die op professionele wijze de cliënt en het netwerk ondersteunen. Om ons zo veel mogelijk te kunnen richten op de cliënt, werken we samen met de cliënt en met de familie, vrienden en buurtgenoten van de cliënt. We stemmen af op welke wijze we de cliënt het beste kunnen ondersteunen. We zoeken naar oplossingen. 3. Hoe gaan we de zorg de komende jaren organiseren? Intensieve zorg Een groot deel van ons werk is gericht op de intensieve zorg. Het gaat om verzorgen, behandelen en ondersteunen van kinderen en volwassen met een ernstige beperking. En waar dat kan begeleiden we hen bij de ontwikkeling. Zorg met verblijf (zorgzwaartepakket 3 en hoger), dagbesteding, gezinshuizen, kinderbehandelcentra, intensieve thuisondersteuning en kortdurend verblijf, zijn voorbeelden van intensieve zorg. Gespecialiseerde zorg dichtbij We zetten ons in voor gespecialiseerde zorg dichtbij; aan huis, op het werk, op school of in de wijk (ambulante ondersteuning). We sluiten daarbij zoveel mogelijk aan bij de lokale initiatieven in de wijk. Samen stappen zetten Triade helpt cliënten zelf stappen te zetten. We helpen hen te ontdekken wat zij zelf kunnen, welke mogelijkheden dat biedt en hoe leuk dat kan zijn. Daarbij bepaalt de cliënt wat hij/zij wil bereiken. Triade biedt professionele hulp om deze doelen te bereiken, hoe groot of klein die uitdaging ook is. De rol van mantelzorgers en vrijwilligers wordt steeds belangrijker. Voor vragen en advies kunnen zij bij ons terecht. We bieden workshops en cursussen om hen in staat te stellen de cliënt goed te kunnen ondersteunen.

9 Wat voor de cliënten geldt, geldt ook voor onze medewerkers. Meer eigen verantwoordelijkheid doet recht aan hun professionaliteit. Belangrijk daarbij is dat medewerkers de cliënten begrijpen, de familie en de situatie kennen, de methodieken hanteren, relevante regels en afspraken kennen, leergierig zijn en altijd op zoek naar verbetering. Om dit te versterken gaan we werken met zelforganiserende teams. De cliënt heeft er geen last van als meerdere partijen betrokken zijn bij de de zorg- en ondersteuning. Veel verschillende professionals over de vloer en steeds opnieuw je verhaal doen is niet fijn. Of het nu gaat om ondersteuning op school, thuis, in de wijk: het is de bedoeling dat er één professional is die alle zorg en ondersteuning coördineert. We werken goed samen met andere zorgorganisaties, onderwijs, woningcorporaties, welzijnsinstellingen en gemeenten. 4. Doelstellingen Triade levert kwaliteit: De ondersteuning van Triade is effectief. Cliënten en medewerkers zijn veilig bij Triade. Triade heeft tevreden cliënten: Cliënten waarderen Triade positief en bevelen Triade aan. Cliënten voelen zich goed. Triade werkt samen: De kracht van Triade ligt in de intensieve zorg en de gespecialiseerde ambulante ondersteuning in de buurt. Wanneer een cliënt andere zorg of ondersteuning nodig heeft, zorgen wij voor snelle doorstroom en warme overdracht. Triade werkt daartoe samen met andere (zorg)organisaties. Triade heeft tevreden medewerkers: Triade wil een aantrekkelijke werkgever zijn, medewerkers werken met plezier. Triade is een financieel gezonde organisatie: Triade is kostenefficiënt en flexibele ingericht. Triade is een goed functionerende organisatie: Triade heeft een goed passende organisatiestructuur. Triade heeft goede en rendabele huisvesting: Triade heeft veilige locaties, die voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidseisen. Triade verlegt grenzen: Triade ontwikkelt nieuwe producten. Triade breidt haar werkgebied uit over de grenzen van Flevoland.

Lid Raad van Toezicht Triade expertisegebied zorg Triade

Lid Raad van Toezicht Triade expertisegebied zorg Triade Lid Raad van Toezicht Triade expertisegebied zorg Triade Triade levert in Flevoland en omgeving gehandicaptenzorg, jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg. Gehandicaptenzorg wordt vanuit 120 woningen

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Boschhuis 41035476 801767994

Stichting Vrienden van het Boschhuis 41035476 801767994 Naam Stichting Bestuur en Toezicht Triade Fiscaal-nummer 81934166 Kamer van Koophandel 39068356 Waaronder tevens de volgende ANBI-stichtingen Naam Stichting KvK Fiscaalnummer Stichting Triade 39059711

Nadere informatie

Profiel Leden Raad van Toezicht Plantein en Tellens

Profiel Leden Raad van Toezicht Plantein en Tellens Profiel Leden Raad van Toezicht Plantein en Tellens voor de nieuw op te richten Raad van Toezicht met specifieke aandachtsgebieden: Zorg & Kwaliteit, Wonen & Vastgoed en Financiën Plantein en Tellens Met

Nadere informatie

Vacatures Raad van Toezicht CVO Noord-Fryslân

Vacatures Raad van Toezicht CVO Noord-Fryslân Vacatures Raad van Toezicht CVO Noord-Fryslân Inleiding CVO Noord-Fryslân is een Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in het noorden van Friesland. De Vereniging bestaat uit drie scholen: Christelijk

Nadere informatie

Juist daarom zoekt men aanvulling in de Raad van Toezicht van een lid dat aantoonbare expertise en ervaring meebrengt uit de sector zelf.

Juist daarom zoekt men aanvulling in de Raad van Toezicht van een lid dat aantoonbare expertise en ervaring meebrengt uit de sector zelf. Lid Raad van Toezicht MET ggz Specifieke expertise en kennis zorg (processen) GGZ en affiniteit met cliëntperspectief Huidige situatie / aanleiding vacature Directe aanleiding voor de vacature in de Raad

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht Youké Profiel Zorgexpertise

Lid Raad van Toezicht Youké Profiel Zorgexpertise Lid Raad van Toezicht Youké Profiel Zorgexpertise Youké: jij bent oké, de jeugd is oké Youké organiseert met ketenpartners een dekkend aanbod op het gebied van jeugd & opvoedhulp voor kinderen en jongeren

Nadere informatie

Profiel Voorzitter Raad van Toezicht Saffier De Residentiegroep

Profiel Voorzitter Raad van Toezicht Saffier De Residentiegroep Profiel Voorzitter Raad van Toezicht Saffier De Residentiegroep Ervaren toezichthouder met kennis van recente ontwikkelingen en transitie in de (ouderen)zorg Voorzitter die stuurt én verbindt Saffier De

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht met aantoonbare financiële expertise en ervaring

Lid Raad van Toezicht met aantoonbare financiële expertise en ervaring Lid Raad van Toezicht met aantoonbare financiële expertise en ervaring InteraktContour: verder met hersenletsel InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld

Nadere informatie

Voorzitter van de Raad van Toezicht van Dichterbij

Voorzitter van de Raad van Toezicht van Dichterbij Voorzitter van de Raad van Toezicht van Dichterbij zorg en ondersteuning die uitdaagt om gewoon te leven Conform het rooster van aftreden ontstaat per 1 januari 2020 bij Dichterbij een vacature voor de

Nadere informatie

VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT COSIS NOVO & PROMENS CARE

VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT COSIS NOVO & PROMENS CARE PROFIEL @ VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT COSIS NOVO & PROMENS CARE voor meer informatie over de functie: dhr. mr. E.G. Martinus, Bestuurssecretaris, telefoon (088) 878 98 03 of 06 207 441 66 ORGANISATIE

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht Aandachtgebieden financiën, bedrijfsvoering en vastgoed

Lid Raad van Toezicht Aandachtgebieden financiën, bedrijfsvoering en vastgoed Vacature Lid Raad van Toezicht Aandachtgebieden financiën, bedrijfsvoering en vastgoed Stichting De Waalboog Nijmegen 13 maart 2019 1 Stichting De Waalboog Stichting De Waalboog is één van de grote Nijmeegse

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht met aantoonbare financiële expertise en ervaring

Lid Raad van Toezicht met aantoonbare financiële expertise en ervaring Lid Raad van Toezicht met aantoonbare financiële expertise en ervaring InteraktContour: verder met hersenletsel InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld

Nadere informatie

Profielschets leden Raad van Toezicht Carintreggeland

Profielschets leden Raad van Toezicht Carintreggeland Profielschets leden Raad van Toezicht Carintreggeland Informatie over de organisatie Carintreggeland is een vitale, sociaal maatschappelijke onderneming op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg met als

Nadere informatie

Voorzitter Raad van Bestuur

Voorzitter Raad van Bestuur Voorzitter Raad van Bestuur die samenwerken, loslaten én erbij horen kan verenigen Profiel Voorzitter Raad van Bestuur Tegen de Bestuurder moet je alles kunnen zeggen. De Bestuurder moet goed kunnen luisteren

Nadere informatie

Voorzitter Raad van Toezicht

Voorzitter Raad van Toezicht Voorzitter Raad van Toezicht Ervaren toezichthouder op kwaliteit en auditeren vanuit een cliëntperspectief Perspekt Perspekt is een kwaliteitsinstituut met expertise op het gebied van certificeren, auditeren

Nadere informatie

Raad van Toezicht Dimence Groep Dimence Groep

Raad van Toezicht Dimence Groep Dimence Groep Raad van Toezicht Dimence Groep Lid met affiniteit en kennis van cliëntperspectief (G)GZ Lid met kennis bedrijfsvoering / bedrijfsprocessen / ondernemerschap De Dimence Groep opereert in de driehoek geestelijke

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht Inleiding De Raad van Toezicht van de Stichting Sherpa, hierna Sherpa, werkt voor het bepalen van zijn samenstelling met een profielschets. Wanneer zich een vacature in de Raad van Toezicht voordoet, stelt

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht GGZ Westelijk Noord-Brabant Bestuurlijke ervaring in een complexe omgeving, bij voorkeur zorgorganisatie

Lid Raad van Toezicht GGZ Westelijk Noord-Brabant Bestuurlijke ervaring in een complexe omgeving, bij voorkeur zorgorganisatie Lid Raad van Toezicht GGZ Westelijk Noord-Brabant Bestuurlijke ervaring in een complexe omgeving, bij voorkeur zorgorganisatie Korte schets profiel Binnen de Raad van Toezicht van Geestelijke GezondheidsZorg

Nadere informatie

Lid voor de Raad van Toezicht van Dichterbij / portefeuille Zorg, Kwaliteit & Veiligheid

Lid voor de Raad van Toezicht van Dichterbij / portefeuille Zorg, Kwaliteit & Veiligheid Lid voor de Raad van Toezicht van Dichterbij / portefeuille Zorg, Kwaliteit & Veiligheid zorg en ondersteuning die uitdaagt om gewoon te leven Dichterbij Dichterbij biedt zorg en ondersteuning aan mensen

Nadere informatie

Twee leden Raad van Toezicht

Twee leden Raad van Toezicht Twee leden Raad van Toezicht afkomstig uit de regio Twente, ervaring vanuit ondernemerschap met een bedrijfskundige- of bestuurskundige achtergrond Als gevolg van het einde van hun benoemingstermijn zijn

Nadere informatie

Profielschets. Twee nieuwe leden raad van toezicht (m/v) Elver

Profielschets. Twee nieuwe leden raad van toezicht (m/v) Elver Profielschets Twee nieuwe leden raad van toezicht (m/v) Elver Organisatie Elver is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio Achterhoek en Arnhem. Elver is expert in de begeleiding

Nadere informatie

Profielschets Lid Raad van Toezicht per januari 2015

Profielschets Lid Raad van Toezicht per januari 2015 Profielschets Lid Raad van Toezicht per januari 2015 Algemeen De Riethorst Stromenland richt zich met ca 1300 medewerkers en 700 vrijwilligers op wonen, zorg en welzijn. Enerzijds via een eigen aanbod

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht met expertise én bewezen (executie) ervaring HR strategie en organisatieontwikkeling

Lid Raad van Toezicht met expertise én bewezen (executie) ervaring HR strategie en organisatieontwikkeling Lid Raad van Toezicht met expertise én bewezen (executie) ervaring HR strategie en organisatieontwikkeling Aanleiding vacature / situatieschets organisatie Radar Een van de leden van de Raad van Toezicht

Nadere informatie

Profiel. Dimence Groep. Voorzitter raad van toezicht

Profiel. Dimence Groep. Voorzitter raad van toezicht Profiel Dimence Groep Voorzitter raad van toezicht 1 Dimence Groep Voorzitter raad van toezicht De Dimence groep opereert in de driehoek geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening en

Nadere informatie

STICHTING ENTREA/LINDENHOUT-GROEP LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL

STICHTING ENTREA/LINDENHOUT-GROEP LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL STICHTING ENTREA/LINDENHOUT-GROEP LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL DE ORGANISATIE De stichting Entrea/Lindenhout-Groep, hierna te noemen entrea lindenhout, biedt via de labels Entrea (Jeugdzorg en Onderwijs)

Nadere informatie

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT (PROFIEL ZORG EN PROFIEL BEDRIJFSVOERING)

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT (PROFIEL ZORG EN PROFIEL BEDRIJFSVOERING) TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT (PROFIEL ZORG EN PROFIEL BEDRIJFSVOERING) Maart 2016 DE ORGANISATIE RIBW Kennemerland / Amstelland en de Meerlanden De Regionale Instelling voor Beschermd Wonen Kennemerland

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht Moveoo

Lid Raad van Toezicht Moveoo Lid Raad van Toezicht Moveoo met bestuurlijke ervaring en kennis van de Geestelijke Gezondheidszorg / Maatschappelijke opvang Moveoo Moveoo verleent opvang, wonen, begeleiding en dagbesteding aan kwetsbare

Nadere informatie

Lid voor de Raad van Toezicht van Dichterbij op voordracht van de cliëntenraad / portefeuille Zorg, Kwaliteit & Veiligheid

Lid voor de Raad van Toezicht van Dichterbij op voordracht van de cliëntenraad / portefeuille Zorg, Kwaliteit & Veiligheid Lid voor de Raad van Toezicht van Dichterbij op voordracht van de cliëntenraad / portefeuille Zorg, Kwaliteit & Veiligheid zorg en ondersteuning die uitdaagt om gewoon te leven Dichterbij Dichterbij is

Nadere informatie

Profiel Lid Raad van Toezicht met aandachtsgebied bedrijfsvoering

Profiel Lid Raad van Toezicht met aandachtsgebied bedrijfsvoering Profiel Lid Raad van Toezicht met aandachtsgebied bedrijfsvoering Profielschets lid Raad van Toezicht met aandachtsgebied bedrijfsvoering Liemerije Liemerije is sinds 1976 het adres voor ouderenzorg in

Nadere informatie

Profiel. Vanboeijen. Twee leden raad van toezicht

Profiel. Vanboeijen. Twee leden raad van toezicht Profiel Vanboeijen Twee leden raad van toezicht 1 Vanboeijen Twee leden raad van toezicht Organisatie Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen

Nadere informatie

Toezichthouder Aandachtsgebied kwaliteit en veiligheid

Toezichthouder Aandachtsgebied kwaliteit en veiligheid Profiel Toezichthouder Aandachtsgebied kwaliteit en veiligheid 21 december 2017 Opdrachtgever Voor meer informatie over de functie Lidewij Geertsma, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00 0629004723

Nadere informatie

Voorzitter Raad van Toezicht

Voorzitter Raad van Toezicht Voor Stichting ROS Friesland is Heeredwinger Advies op zoek naar gekwalificeerde kandidaten voor de positie van Voorzitter Raad van Toezicht Een persoon met ervaring als bestuurder van een (zorg)organisatie

Nadere informatie

LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL BESTUURLIJK / ZORGINHOUDELIJK

LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL BESTUURLIJK / ZORGINHOUDELIJK LID RAAD VAN TOEZICHT PROFIEL BESTUURLIJK / ZORGINHOUDELIJK Oktober 2018 De organisatie RIBW Kennemerland / Amstelland en de Meerlanden De Regionale Instelling voor Beschermd Wonen Kennemerland / Amstelland

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht Deskundigheid Ondernemerschap en Innovatie

Lid Raad van Toezicht Deskundigheid Ondernemerschap en Innovatie Profiel Lid Raad van Toezicht Deskundigheid Ondernemerschap en Innovatie 4 juni 2017 Opdrachtgever De Zevenster Voor meer informatie over de functie Lidewij Geertsma Telefoon (088) 00 868 00 06-2900 4723

Nadere informatie

Profiel Lid Raad van Toezicht

Profiel Lid Raad van Toezicht Profiel Lid Raad van Toezicht Profielschets lid Raad van Toezicht Liemerije Liemerije is sinds 1976 het adres voor ouderenzorg in de Liemers. Onze cliënten zijn bij onze deskundige medewerkers in goede

Nadere informatie

Profiel Lid Raad van Toezicht met aandachtsgebied zorg, kwaliteit en veiligheid

Profiel Lid Raad van Toezicht met aandachtsgebied zorg, kwaliteit en veiligheid Profiel Lid Raad van Toezicht met aandachtsgebied zorg, kwaliteit en veiligheid Profielschets lid Raad van Toezicht met aandachtsgebied zorg, kwaliteit en veiligheid Liemerije Liemerije is sinds 1976 het

Nadere informatie

Titel: Reglement Raad van Toezicht Dienstencentrum OBG

Titel: Reglement Raad van Toezicht Dienstencentrum OBG Reglement Raad van Toezicht Dienstencentrum OBG 1. Reglement Het reglement is een nadere uitwerking van de statuten van de stichting. In geval van strijdigheid tussen het reglement en de statuten prevaleren

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht. juni 14

Profielschets Raad van Toezicht. juni 14 Profielschets Raad van Toezicht juni 14 : De Raad van Toezicht van de stichting Caransscoop is het in de statuten verankerd orgaan dat belast is met het intern toezicht op het beleid van de Bestuurder

Nadere informatie

Twee leden Raad van Toezicht Stichting La Providence

Twee leden Raad van Toezicht Stichting La Providence Twee leden Raad van Toezicht Stichting La Providence Vacature 1 Lid Raad van Toezicht; zorginhoudelijke deskundigheid / aandachtsgebied kwaliteit op bindende voordracht van de Zusters Ursulinen van de

Nadere informatie

Twee leden Raad van Toezicht Kennemerhart Haarlem. Financiën & Vastgoed. Strategische HR

Twee leden Raad van Toezicht Kennemerhart Haarlem. Financiën & Vastgoed. Strategische HR Twee leden Raad van Toezicht Kennemerhart Haarlem Financiën & Vastgoed Strategische HR Aanleiding en korte schets posities Conform het rooster van aftreden ontstaan twee vacatures in de Raad van Toezicht

Nadere informatie

BrabantZorg Lid Raad van Toezicht

BrabantZorg Lid Raad van Toezicht BrabantZorg Lid Raad van Toezicht BrabantZorg Lid Raad van Toezicht, portefeuille Vastgoed BrabantZorg Vanuit 35 locaties en met ruim 5.500 enthousiaste medewerkers in Noordoost-Brabant biedt BrabantZorg

Nadere informatie

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis BIJLAGE A Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis Dit profiel is vastgesteld op 28 mei 2013 op grond van het bepaalde in artikel 3.1 van het reglement van de raad van toezicht. 1. Profiel raad

Nadere informatie

Voorzitter Raad van Toezicht en lid Raad van Toezicht met juridisch profiel

Voorzitter Raad van Toezicht en lid Raad van Toezicht met juridisch profiel Functieprofiel Voorzitter Raad van Toezicht en lid Raad van Toezicht met juridisch profiel Stichting De Waalboog Nijmegen 17 mei 2017 1 Stichting De Waalboog Stichting De Waalboog is één van de grote Nijmeegse

Nadere informatie

Profiel Lid Raad van Toezicht Zuyderland (voordracht COR) met een algemeen bestuurlijk profiel publieke domein

Profiel Lid Raad van Toezicht Zuyderland (voordracht COR) met een algemeen bestuurlijk profiel publieke domein Profiel Lid Raad van Toezicht Zuyderland (voordracht COR) met een algemeen bestuurlijk profiel publieke domein Een wenkend perspectief van professioneel toezicht houden in een koploper ziekenhuis met hoge

Nadere informatie

Waaronder tevens de volgende ANBI-stichtingen Naam Stichting KvK RSIN Stichting Triade Stichting Vitree

Waaronder tevens de volgende ANBI-stichtingen Naam Stichting KvK RSIN Stichting Triade Stichting Vitree Naam Stichting Triade-Vitree RSIN 812906470 Kamer van Koophandel 39068356 Waaronder tevens de volgende ANBI-stichtingen Naam Stichting KvK RSIN Stichting Triade 39059711 801525664 Stichting Vitree 41022253

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht 2014 pagina 2 van 5 1 Rol en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht De Raad van Toezicht heeft een drietal rollen. Allereerst is er de rol van toezichthouder. De Raad van Toezicht heeft tot taak toezicht

Nadere informatie

Profiel. Frion. Voorzitter Raad van Toezicht

Profiel. Frion. Voorzitter Raad van Toezicht Profiel Frion Frion Frion (FRIs en Ondernemend) levert professionele zorg en ondersteuning aan personen met een verstandelijke beperking. De dienstverlening omvat een breed palet aan zorg, zoals wonen,

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht. bij. Malderburch

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht. bij. Malderburch FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Toezicht bij Malderburch PublicSpirit Mevrouw drs. Jetske Goudsmit Partner 5 oktober 2017 Organisatie en context Malderburch is er voor alle ouderen in de gemeente Heumen. Deskundig,

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht Lunet zorg

Profiel Raad van Toezicht Lunet zorg Profiel Raad van Toezicht Lunet zorg Complementair aan de huidige Raad van Toezicht zoeken wij een vicevoorzitter en twee leden met specifieke aandachtsgebieden: Bestuur & verandering, Innovatie & technologie

Nadere informatie

Twee leden Raad van Toezicht De Twentse Zorgcentra

Twee leden Raad van Toezicht De Twentse Zorgcentra Twee leden Raad van Toezicht De Twentse Zorgcentra Als gevolg van het einde van hun benoemingstermijn vertrekken per 1 januari 2018 twee leden van de Raad van Toezicht van de Twentse Zorgcentra. Voor de

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. lid Raad van Toezicht (profiel openbaar bestuur en profiel kwaliteit en veiligheid )

FUNCTIEPROFIEL. lid Raad van Toezicht (profiel openbaar bestuur en profiel kwaliteit en veiligheid ) FUNCTIEPROFIEL Opdrachtgever: Functienaam: GGZ Friesland lid Raad van Toezicht (profiel openbaar bestuur en profiel kwaliteit en veiligheid ) 1. ORGANISATIE GGZ Friesland biedt op 12 locaties in Friesland

Nadere informatie

Functieprofiel lid Raad van Toezicht

Functieprofiel lid Raad van Toezicht Functieprofiel lid Raad van Toezicht 1. ORGANISATIE MEE Noord ondersteunt kwetsbare burgers, mensen met beperkingen en hun netwerk op alle levensgebieden en in alle levensfasen. MEE Noord zet zich in voor

Nadere informatie

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT (PROFIEL BEDRIJFSVOERING EN PROFIEL POLITIEK BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN)

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT (PROFIEL BEDRIJFSVOERING EN PROFIEL POLITIEK BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN) TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT (PROFIEL BEDRIJFSVOERING EN PROFIEL POLITIEK BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN) 7 november 2014 DE ORGANISATIE RIBW Kennemerland / Amstelland en de Meerlanden De Regionale Instelling

Nadere informatie

Willem de Zwijger College

Willem de Zwijger College Functieprofiel Raad van Toezicht 17 september 2018 Willem de Zwijger College 1 Functieprofiel Raad van toezicht Hoofdtaak De raad van toezicht functioneert als eenheid en waakt over het integrale belang

Nadere informatie

Profielschets. Raad van Toezicht

Profielschets. Raad van Toezicht Profielschets Raad van Toezicht Baarn, 29 september 2016 1 Inhoudsopgave Vivent... 3 Samenstelling Raad van Toezicht... 3 Profiel leden Raad van Toezicht... 3 Huidige vacatures... 5 De procedure... 5 Informatie...

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Versie: 2017.01 Vastgesteld door Raad van Toezicht: 23 november 2017 Inhoudsopgave 1. Profielschets Raad van Toezicht... 2 1.1. Uitgangspunten

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht Profielschets Raad van Toezicht Stichting Philadelphia Zorg Het beste uit jezelf Inleiding De Raad van Toezicht van de Stichting Philadelphia Zorg en de daaraan gelieerde organisatie en organisatie-onderdelen,

Nadere informatie

Profiel RvT, versie 1.4,

Profiel RvT, versie 1.4, Profiel Raad van Toezicht Woonstichting Gendt 1. Algemeen Er is een personele unie met een zorginstelling op niveau van Raad van Bestuur gevormd. De Raad van Toezicht is intern toezichthouder en houdt

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT VALKENHOF

PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT VALKENHOF PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT VALKENHOF Valkenhof heeft een bestuurlijke structuur conform de zorgbrede governance code. Deze bestaat uit een Raad van Toezicht en een Raad van Bestuur. De Raad van Toezicht

Nadere informatie

Profiel. Vanboeijen. Lid raad van toezicht

Profiel. Vanboeijen. Lid raad van toezicht Profiel Vanboeijen Lid raad van toezicht Vanboeijen Lid raad van toezicht Organisatie Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen

Nadere informatie

Profiel Voorzitter Raad van Toezicht

Profiel Voorzitter Raad van Toezicht Profiel Voorzitter Raad van Toezicht Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Liemerije Liemerije is sinds 1976 het adres voor ouderenzorg in de Liemers. Onze cliënten zijn bij onze deskundige medewerkers

Nadere informatie

Profiel. Laurentius Ziekenhuis Roermond. Leden raad van toezicht

Profiel. Laurentius Ziekenhuis Roermond. Leden raad van toezicht Profiel Laurentius Ziekenhuis Roermond Leden raad van toezicht Laurentius Ziekenhuis Roermond Leden raad van toezicht Organisatie Het Laurentius Ziekenhuis Roermond is een vooruitstrevend en vooraanstaand

Nadere informatie

bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018

bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018 bewegelijke tegenkracht Visie op toezicht Raad van Toezicht WZC Humanitas november 2018 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Visie op toezicht... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Visie op toezichthouden... 3 1.3 Doel

Nadere informatie

Profielschets Lid Raad van Commissarissen De Goede Woning Apeldoorn

Profielschets Lid Raad van Commissarissen De Goede Woning Apeldoorn Profielschets Lid Raad van Commissarissen De Goede Woning Apeldoorn Een ervaren, enthousiast en energiek lid RvC met een vastgoed profiel, op voordracht van de huurdersbelangenvereniging De Sleutel 1.

Nadere informatie

PROFIELSCHETS Een ervaren, enthousiast en energiek lid Raad van Commissarissen met een financieel profiel De Goede Woning Apeldoorn

PROFIELSCHETS Een ervaren, enthousiast en energiek lid Raad van Commissarissen met een financieel profiel De Goede Woning Apeldoorn Apeldoorn, December 2018 PROFIELSCHETS Een ervaren, enthousiast en energiek lid Raad van Commissarissen met een financieel profiel De Goede Woning Apeldoorn DE GOEDE WONING De Goede Woning is de oudste

Nadere informatie

Samenstelling Raad van Toezicht Biblionet Groningen

Samenstelling Raad van Toezicht Biblionet Groningen Datum Onderwerp 7 december 2012 Profiel Raad van Toezicht Memo Samenstelling Raad van Toezicht Biblionet Groningen Voor de samenstelling van de Raad van Toezicht wordt uitgegaan van: 1. Profiel Raad van

Nadere informatie

Profiel Lid Raad van Toezicht Zuyderland (met een juridisch- en organisatieontwikkelingsachtergrond)

Profiel Lid Raad van Toezicht Zuyderland (met een juridisch- en organisatieontwikkelingsachtergrond) Profiel Lid Raad van Toezicht Zuyderland (met een juridisch- en organisatieontwikkelingsachtergrond) Een wenkend perspectief van professioneel toezicht houden in een koploper ziekenhuis met hoge fusieambities

Nadere informatie

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden raad van toezicht

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden raad van toezicht 1.3. Reglement Raad van Toezicht. Positionering raad van toezicht in de stichting 1.1. De directie bestuurt de stichting en de raad van toezicht houdt toezicht op het beleid van de directie en op de algemene

Nadere informatie

Profielschets voor de Raad van Toezicht Stichting Valkenhof Centra voor Verpleging en Verzorging

Profielschets voor de Raad van Toezicht Stichting Valkenhof Centra voor Verpleging en Verzorging Profielschets voor de Raad van Toezicht Stichting Valkenhof Centra voor Verpleging en Verzorging Valkenhof heeft een bestuurlijke structuur conform de zorgbrede governance code 2010. Deze bestaat uit een

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen

Profiel Raad van Toezicht Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen Profiel Raad van Toezicht Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen Inleiding De Raad van Toezicht werkt voor het bepalen van zijn samenstelling met een profielschets. Wanneer zich een vacature in de Raad van

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera 1 Uitgangspunten Het toezicht richt zich vooral op het bewaken van de maatschappelijke doelstellingen van de rechtspersoon. Continuïteit bij

Nadere informatie

Profiel leden Raad van Toezicht vereniging Ingrado

Profiel leden Raad van Toezicht vereniging Ingrado Profiel leden Raad van Toezicht vereniging Ingrado Vastgesteld tijdens Algemene Vergadering 18 april 2019 2 1. Inleiding Ingrado is een landelijke opererende vereniging waarvan de gemeenten en de RMC-regio

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN ANNEX 1 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN WERVINGS- SELECTIEPROCEDURE EN PROFIELEN RAAD VAN TOEZICHT Dit

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL 1. ORGANISATIE. Noorderpoort

FUNCTIEPROFIEL 1. ORGANISATIE. Noorderpoort FUNCTIEPROFIEL Opdrachtgever: Functienaam: Deskundigheid Noorderpoort Lid Raad van Toezicht Sociale domein 1. ORGANISATIE Noorderpoort Noorderpoort bereidt jongeren en volwassenen voor op hun rol in de

Nadere informatie

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF Inleiding De raad van toezicht van Laverhof heeft de wettelijke taak toezicht te houden op de besturing door de raad van bestuur en op de algemene gang van zaken binnen Laverhof

Nadere informatie

Voorzitter en twee Leden Bestuur. Diabetesvereniging Nederland

Voorzitter en twee Leden Bestuur. Diabetesvereniging Nederland Voorzitter en twee Leden Bestuur Diabetesvereniging Nederland Aanleiding Ambities van Diabetesvereniging Nederland (DVN) in combinatie met een steeds sneller veranderende omgeving eisen een heldere focus,

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL 1. Uitgangspunten Deze profielschets is vastgesteld en goedgekeurd in de vergadering van de Raad van Commissarissen d.d. 17 mei 2013

Nadere informatie

Profielschets lid RvT SVWN op voordracht Woonbond. Lid van de Raad van Toezicht

Profielschets lid RvT SVWN op voordracht Woonbond. Lid van de Raad van Toezicht Profielschets lid RvT SVWN op voordracht Woonbond De Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland (SVWN) is als onafhankelijke stichting opgericht door het ministerie van Binnenlandse Zaken (voorheen

Nadere informatie

Profiel leden Raad van Toezicht Ingrado

Profiel leden Raad van Toezicht Ingrado Profiel leden Raad van Toezicht Ingrado Februari 2017 1 1. Inleiding Ingrado is een landelijke opererende vereniging waarvan de gemeenten en de RMC-regio s lid zijn. Binnen die gemeenten en regio s zijn

Nadere informatie

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Ieder lid van de Raad van Toezicht beschikt over specifieke deskundigheid die noodzakelijk is voor de vervulling van zijn specifieke taak, binnen de Raad van

Nadere informatie

Het Pleysier College, school voor voortgezet speciaal onderwijs, zoekt per 1 januari Twee Leden voor de raad van Toezicht

Het Pleysier College, school voor voortgezet speciaal onderwijs, zoekt per 1 januari Twee Leden voor de raad van Toezicht Het Pleysier College, school voor voortgezet speciaal onderwijs, zoekt per 1 januari 2019 Twee Leden voor de raad van Toezicht In verband met regulier vertrek op basis van het rooster van aftreden van

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht op voordracht van de Cliëntenraden. Regionale binding; Portefeuille Kwaliteit & Veiligheid

Lid Raad van Toezicht op voordracht van de Cliëntenraden. Regionale binding; Portefeuille Kwaliteit & Veiligheid Profiel Lid Raad van Toezicht op voordracht van de Cliëntenraden Regionale binding; Portefeuille Kwaliteit & Veiligheid 1 december 2017 Opdrachtgever ZorgSaam Voor meer informatie over de functie Truus

Nadere informatie

Profielbeschrijving Raad van Toezicht. Pagina 1

Profielbeschrijving Raad van Toezicht. Pagina 1 Profielbeschrijving Raad van Toezicht Pagina 1 Contactgegevens Stichting Hervormde Scholen De Drieslag Lange Voren 88 3773 AS Barneveld info@dedrieslag.nl www.dedrieslag.nl Datum 28-01-2015 Pagina 2 Inhoud

Nadere informatie

Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden

Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden Reglement RvT Bijlage A: profielschets RvT Bijlage B: rooster van aftreden Versie: 2016.01 Vastgesteld door RvT: 31 oktober 2016 Inhoudsopgave 1. Profielschets Raad van Toezicht... 2 1.1. Uitgangspunten

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN Functie-eisen Algemene eisen Academisch niveau van denken en functioneren en inzicht in (strategische) bestuurlijke processen binnen

Nadere informatie

Profielschets. Voorzitter en Lid. Raad van Commissarissen

Profielschets. Voorzitter en Lid. Raad van Commissarissen Profielschets Voorzitter en Lid Raad van Commissarissen 18 september 2018 Organisatie De stichting financiert sinds 1989 de huisartsopleiding, sinds 2007 de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING CAVENT

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING CAVENT REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING CAVENT Taak Artikel 1 1. De Raad van Toezicht (hierna aan te duiden als: de Raad) houdt integraal toezicht op het beleid van het Bestuur en op de algemene gang van

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Reglement voor de Raad van Toezicht Positionering raad van toezicht Artikel 1 Ingevolge de statuten 1 bestuurt het bestuur en houdt de raad van toezicht integraal toezicht op het beleid van het bestuur

Nadere informatie

Profiel. Van Neynsel. Voorzitter raad van toezicht

Profiel. Van Neynsel. Voorzitter raad van toezicht Profiel Van Neynsel Voorzitter raad van toezicht Van Neynsel Voorzitter raad van toezicht Algemeen Van Neynsel is een moderne ouderenzorgorganisatie waar goed leven centraal staat. Zij faciliteert alle

Nadere informatie

Profiel Lid Raad van Toezicht Zuyderland (expertisegebied Financiën)

Profiel Lid Raad van Toezicht Zuyderland (expertisegebied Financiën) Profiel Lid Raad van Toezicht Zuyderland (expertisegebied Financiën) Een wenkend perspectief van professioneel toezicht houden in een koploper ziekenhuis met hoge fusieambities en een toppresterende care-organisatie

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT STICHTING BEVOLKINGSONDERZOEK NOORD GRONINGEN. Profiel: Medisch-zorginhoudelijk & ketenzorg

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT STICHTING BEVOLKINGSONDERZOEK NOORD GRONINGEN. Profiel: Medisch-zorginhoudelijk & ketenzorg FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT STICHTING BEVOLKINGSONDERZOEK NOORD GRONINGEN Profiel: Medisch-zorginhoudelijk & ketenzorg 1 Stichting Bevolkingsonderzoek Noord 3 De organisatie 3 2 De Raad van Toezicht

Nadere informatie

Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam

Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam PROFIEL Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers Senior consultant Amersfoort, oktober 2014 Organisatie & context

Nadere informatie

Profiel. Twee leden voor de Raad van Toezicht. 19 december Opdrachtgever Stichting Buddy Netwerk

Profiel. Twee leden voor de Raad van Toezicht. 19 december Opdrachtgever Stichting Buddy Netwerk Profiel Twee leden voor de Raad van Toezicht 19 december 2016 Opdrachtgever Stichting Buddy Netwerk Voor meer informatie over de functie Lidewij Geertsma, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00

Nadere informatie

Ter wille van de duidelijkheid worden enkele in de Statuten opgenomen bepalingen geheel of gedeeltelijk herhaald.

Ter wille van de duidelijkheid worden enkele in de Statuten opgenomen bepalingen geheel of gedeeltelijk herhaald. Reglement Raad van toezicht BiSC Inleiding De Statuten van BiSC, een Stichting met als doel de ondersteuning en bevordering van het bibliotheekwerk in de provincie Utrecht, voorzien in de Raad van toezicht.

Nadere informatie

Profiel. Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën & ICT. Stichting BOOR

Profiel. Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën & ICT. Stichting BOOR Profiel Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën & ICT Stichting BOOR 1 Stichting BOOR Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën en ICT Organisatie BOOR verzorgt het openbaar

Nadere informatie

Functieprofiel Raad van Toezicht

Functieprofiel Raad van Toezicht Functieprofiel Raad van Toezicht Opgesteld: november 2014 Vastgesteld: 25 november 2014 Functieprofiel Raad van Toezicht SALTO 1 Functieprofiel Raad van Toezicht SALTO Organisatieschets In 2001 zijn de

Nadere informatie

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VAN DE RAAD De RvC van Pré Wonen hecht grote waarde aan het werken conform de principes van good governance, waarbij de Governance code een

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht Stichting Welzijn Ede Portefeuille Zorg en Welzijn 12 oktober 2015

Lid Raad van Toezicht Stichting Welzijn Ede Portefeuille Zorg en Welzijn 12 oktober 2015 Profiel Lid Raad van Toezicht Stichting Welzijn Ede Portefeuille Zorg en Welzijn 12 oktober 2015 Opdrachtgever Stichting Welzijn Ede (io) Voor meer informatie over de functie Lidewij Geertsma, adviseur

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht De Rading Jeugd & Opvoedhulp

Profiel Raad van Toezicht De Rading Jeugd & Opvoedhulp Profiel Raad van Toezicht De Rading Jeugd & Opvoedhulp Complementair aan de huidige Raad van Toezicht zoeken wij twee leden met specifieke aandachtsgebieden: Financiën & Bedrijfsvoering (affiniteit HRM

Nadere informatie

DE GOEDE WONING. Lid raad van commissarissen. Huurdersvoordracht

DE GOEDE WONING. Lid raad van commissarissen. Huurdersvoordracht DE GOEDE WONING Huurdersvoordracht Januari 2019 Pagina 1 De organisatie (hierna: DGW) beheert circa 6.300 sociale huurwoningen in Zoetermeer en breidt dit bezit de komende jaren verder uit door nieuwe

Nadere informatie