VCA Nieuwsbrief nov 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VCA Nieuwsbrief nov 2016"

Transcriptie

1 VCA Nieuwsbrief nov 2016 Naam bedrijf Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo vca@veteranen.nl Contact : Veteranencafé op dinsdag 8 november 2016 vca@veteranen.nl Redactie : vca@veteranen.nl Het Veteranen Comité Almelo (VCA) organiseert het maandelijkse veteranencafé weer op dinsdag 8 november 2016 van tot uur. Alle jonge en oude Almelose veteranen èn veteranen uit de regio met hun eventuele partners zijn daarvoor van harte uitgenodigd in Bier- en Wijnlokaal "Het Hookhoes", Grotestraat in Almelo. De ervaring heeft inmiddels geleerd dat het veteranencafé dè plek is om een aangename en zinvolle avond te hebben met lotgenoten. Op vertoon van de veteranenpas wordt bovendien 15% korting op de consumpties gegeven. Bent u daanaast ook geïnteresseerd in het wel en wee van de Almelose veteranen dan vindt u op de website van het VCA, het laatste nieuws. Ook treft u daar interessante regionale veteranenwetenswaardigheden aan en kunt u zich via die website aanmelden voor de maandelijkse gratis VCAnieuwsbrief. Het VCA is ook te vinden op Faceboek onder "Veteranen Almelo". Het VCA hoopt weer veel veteranen te ontmoeten op 8 november Namens het VCA, Bernard Schutte

2 Nederland heeft veel waardering voor veteranen Ruim driekwart van de Nederlanders (76%) vindt de Nederlandse deelname aan vredesoperaties (heel) belangrijk. Dat is een van de resultaten van het jaarlijkse onderzoek van het Veteraneninstituut en Nationaal Comité Veteranendag naar de opinie van het Nederlandse publiek over Nederlandse veteranen en de Nederlandse Veteranendag onder ruim duizend Nederlanders, uitgevoerd door TNS NIPO. Veteranen verdienen openlijke waardering In 2015 is de waardering voor de inzet van veteranen toegenomen. Gemiddeld geeft nu 72% van de respondenten aan (veel) waardering te hebben voor veteranen van zes bevraagde missies, ondanks het feit dat een minderheid deelname aan die missies achteraf terecht vindt. 75% van de Nederlanders vindt dat veteranen openlijke waardering ver- dienen voor hun militaire inzet, bijvoorbeeld door het jaarlijks organi- seren van de Nederlandse Veteranendag. 43% vindt dat Nederland zijn veteranen nu voldoende waardeert. Het imago van veteranen is positief. Nederlanders associëren veteranen het meest met de eigenschappen plichtsgetrouw (92%), behulpzaam (92%), moedig (90%), dapper (89%) en trots (84%). Interesse in verhalen van vetera- nen Veel Nederlanders (78%) vinden het vastleggen van de verhalen van veteranen waardevol. Meer dan de helft van de Nederlanders geeft ook aan (veel) belangstelling te hebben voor veteranen en hun ervaringen. Mensen die zelf een veteraan kennen, hebben meestal meer belangstelling en waardering voor veteranen. Ook hechten zij meer belang aan Nederlandse deelname aan vredesoperaties. Optimale nazorg via Veteranenloket 84% van de respondenten vindt ten slotte dat de Nederlandse veteranen optimale nazorg verdienen. Nelleke Rienstra, woordvoerder van het Veteraneninstituut: Het in 2014 geopende Veteranenloket is dé plek waar veteranen, oorlogs- en dienstslachtoffers en hun relaties met al hun aan de uitzending gerelateerde vragen en behoeften terechtkunnen. Ook met vragen over gezondheid en zorg dus. We zien gelukkig dat veteranen dit loket inmiddels goed weten te vinden.

3 Honderden vrijwilligers zetten zich jaarlijks namens het Veteraneninstituut (Vi) in voor de zorg voor en erkenning van veteranen. De groep voorlichtingsvrijwilligers staat op beurzen en evenementen in de Vi-stand. Ze leggen uit wat het Vi doet en waarvoor veteranen en hun naasten bij het Vi kunnen aankloppen. Petra Korver is zelf op uitzending geweest naar de Sinaï-woestijn en sinds drie jaar voorlichtingsvrijwilliger. Vorig jaar stond ik in de Vi-stand bij Missie Max. Dat is een groot evenement voor het thuisfront van uitgezonden militairen. Het is leuk dan met de familieleden te praten. Er wordt van alles georganiseerd voor de kinderen, er was zelfs een optreden van Di-rect. Er wordt een live verbinding gemaakt met de uitgezonden militairen op een groot scherm. Dat was een mooie dag om bij te zijn. Voorlichtingsvrijwilligers kunnen zelf intekenen op de bijeenkomsten. John Wülf staat meestal op bijeenkomsten in het Noorden van het land. Ik ben zelf twee keer zeven maanden naar Afghanistan geweest. Op beurzen en evenementen blijken met name de jonge veteranen niet zo goed te weten waarvoor ze bij het Vi terechtkunnen. Met hen raak je natuurlijk het makkelijkst in gesprek als je zelf ook veteraan bent en weet uit welke wereld ze komen. Maar ik luister naar hún ervaringen, het gaat niet om mij op dat moment. Zetje voor belletje met loket Oudere veteranen komen bijna altijd even een praatje maken als ze de Vi stand zien, zegt John. Indië-veteranen weten meestal heel goed wat het Vi is en doet. Maar hun uitzending is zo n belangrijk onderdeel van hun leven geweest. Ze willen hun verhaal aan ons vertellen. Ik heb zelf een Indische achtergrond, ik ken het land, ik ben naar de erevelden in Indonesië geweest. Dat ze mij hun verhaal toevertrouwen en dat ik zo met hen in gesprek kom over dat verleden, dat vind ik heel waardevol. Ik geniet daar zelf ook van. John de Roode is ook al drie jaar actief als voorlichtingsvrijwilliger. Ook hij heeft ervaren hoe belangrijk goed luisteren is in het voorlichtingswerk. Militairen hebben geleerd zelfredzaam te zijn. Maar aan ons vertellen ze vaak op een heel persoonlijke manier wat ze daar hebben gezien en wat dat met hen gedaan heeft. Tussen de regels door hoor je soms een hulpvraag. Ik denk dat best veel mensen na een Veteranen gesprek Cafe Almelo, in onze Albert stand Zomer toch geeft een dat lezing belletje over zijn met uitzendingen het Veteranenloket maar eens plegen.

4 vervolg. Een mooie ervaring voor John de Roode was zijn inzet vorig jaar op het Bevrijdingsfestival in Den Haag. Daar waren heel veel mensen, jong en oud, oprecht geïnteresseerd. Dan zie je dat er nog werk aan de winkel is. Er staan al zoveel veteranen op scholen te vertellen, er is al zoveel waardering gekweekt. Maar we moeten daarmee doorgaan, veel mensen zelfs veteranen zelf weten toch nog niet wat militairen op uitzending meemaken. en heeft daar PTSS-klachten aan overgehouden. Het Vi heeft voor mij veel betekend. Ik leef nu met een buddyhond. Met dit werk wil ik laten zien dat je ondanks problemen als veteraan middenin de maatschappij kunt staan. Ik wou dat ik het wat vaker kon doen, zegt Petra. Ik werk fulltime, dus ik kan alleen in de weekends in de stand staan. Eens per jaar trakteert het Vi ons op een vrijwilligersdag. Daar heb ik een workshop fotografie gevolgd, waarin ik leerde hoe ik gewoon met mijn mobieltje betere foto s kan maken. Dat was leuk. Die dag word je ook bijgepraat én je krijgt de kans je eigen observaties te delen: wat heb je gehoord in de gesprekken, waar is behoefte aan? Want de zorg kan natuurlijk altijd worden verbeterd en dat móet ook.

5 ? Redactie Onze vetera- nenclub VCA is non -profit, dwz we heffen geen contributie. Maar elk jaar zijn er aktiviteiten zoals kranslegging, dodenherdenking en herdenking Indië/NNG, waar we kransen leggen in naam van onze VCA. Ook hebben we een website met een domein-naam, die om de 2 jaar moet worden betaald. Hier is geen geld voor aanwezig. De afgelopen jaren hebben we ons beholpen met een collecte in het veteranencafe. Maar dat is ook geen oplossing. Het voorstel is dat elke veteraan jaarlijks 1 euro overmaakt naar onze bankrekening bij de ABN reknr. NL 07 ABNA Wij zijn dan uit de problemen en hoeven geen tussen liggende collectes te houden.

6 VROUWEN VALLEN VOOR ONDERSCHEIDEN VETERANEN Wel bericht van mrt 2016, maar gaat nog steeds op. Goed nieuws voor mannelijke veteranen. Zeker als je ook nog onderscheiden bent, want vrouwen vallen bij bosjes voor veteranen. Nou ja, onderscheiden veteranen krijgen in ieder geval meer kinderen dan andere veteranen. Ook vinden vrouwen onderscheiden militairen aantrekkelijk. Dat blijkt uit een onderzoek waar de Volkskrant over schrijft. Volgens de krant zou dat een reden kunnen zijn waarom mannen zoveel oorlog voeren. Ze bewijzen er hun geschiktheid als partner mee. VUhoogleraar evolutionaire psychologie Mark van Vugt en zijn collega s Hannes Rusch en Joost Leunissen schrijven in het vakblad Evolution & Human Behavior: Door heldengedrag te tonen in groepsconflicten brengen deze mannen over dat ze in uitstekende fysieke vorm zijn en over uitmuntende persoonlijke eigenschappen beschikken. Uit het onderzoek blijkt volgens De Volkskrant ook dat vrouwen oorlogshelden aantrekkelijker vinden dan sporthelden, en ook aantrekkelijker dan geslaagde zakenmannen. Mocht je niet onderscheiden zijn, dan geen nood. Volgens de onderzoekers zijn er nog genoeg andere strategieën om aan de vrouw te komen.

7 Sunset March is een dagelijks eerbetoon aan de geallieerde militairen, die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. In Nijmegen is een nieuwe stadsbrug gebouwd; de Oversteek. Vlakbij het deel van de Waal waar op 20 september 1944 Amerikaanse militairen van US 82nd Airborne de Waal zijn overgestoken naar de noordzijde. Tijdens deze zogenaamde "Waalcrossing" zijn 48 geallieerde militairen omgekomen. De verlichting van deze nieuwe brug is heel speciaal. Er staan 48 paren lichtmasten op de brug. Rond het tijdstip van zonsondergang worden deze lichtmasten, paar voor paar, na elkaar ontstoken in het tempo van een trage mars. Totaal duurt het ontsteken bijna 12 minuten. Iedere avond loopt een veteraan de Sunset March bij zonsondergang. Als het eerste paar lichtmasten wordt ontstoken, loopt de veteraan mee in het tempo waarin de lichten aangaan. Veteranen realiseren dit eerbetoon,ononderbroken, sinds oktober

8 Veteranencafé `8 dec, 2015 Eind 2010 namen Gerard Elferink, Theo Mäkel, Ted Haitsma en Bernard Schutte het initiatief voor een veteranencafé in Almelo. De locatie was snel gevonden, Bier- en Wijnlokaal Het Hookhoes aan de Grotestraat. De eigenaar, Gabriël Urucoglu, was direct enthousiast, stelde zijn café ter beschikking èn gaf vanaf het begin 15 % korting op vertoon van de veteranenpas. Op 8 februari 2011 volgde de opening. Hoewel de opkomst wisselend is heeft het veteranencafé inmiddels een vaste plaats verworven.. Alle jonge en oude Almelose veteranen en veteranen uit de regio met hun eventuele partners zijn hierbij van harte welkom. Bent u ook geïnteresseerd in het wel en wee van de Almelose veteranen dan vindt u op de website van het Veteranen Comité Almelo (VCA), het laatste nieuws. Ook treft u daar interessante regionale veteranenwetenswaardigheden aan en kunt u zich via die website aanmelden voor de maandelijkse gratis VCA-nieuwsbrief. Sinds januari 2014 kunt u ons ook vinden op Facebook onder Veteranen Almelo Het VCA hoopt veel veteranen te ontmoeten op 8 nov 2016, namens het VCA, Bernard Schutte 8 nov 16 Veteranencafe

VCA Nieuwsbrief Dec 2016

VCA Nieuwsbrief Dec 2016 VCA Nieuwsbrief Dec 2016 Naam bedrijf Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Contact : vca@veteranen.nl 06-21 666 362 Redactie : vca@veteranen.nl

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief sept 2016

VCA Nieuwsbrief sept 2016 Naam bedrijf VCA Nieuwsbrief sept 2016 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl Contact : vca@veteranen.nl Onderscheiding voor E.A.Schwartze: Mobilisatie Oorlogs

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief november 2014

VCA Nieuwsbrief november 2014 N a a m b e d r i j f VCA Nieuwsbrief november 2014 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Contact : almeloveteranen@gmail.com, vca@veteranen.nl

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief februari 2016

VCA Nieuwsbrief februari 2016 N a a m b e d r i j f VCA Nieuwsbrief februari 2016 Contact : almeloveteranen@gmail.com, vca@veteranen.nl Redactie : vca@veteranen.nl Veteranen Cafe 09/02/16 jan as 1 Respect na 70 jaar 2 Verzetstrijder

Nadere informatie

Indië/NNG herdenking 14-08-15

Indië/NNG herdenking 14-08-15 N A A M B E D R I J F VCA Nieuwsbrief sept 2015 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Indië/NNG herdenking 14-08-15 Contact : vca@veteranen.nl

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief maart 2017

VCA Nieuwsbrief maart 2017 VCA Nieuwsbrief maart 2017 Naam bedrijf Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl Veteranencafé op dinsdag 14 maart 2017 Contact : vca@veteranen.nl 06-21 666 362

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief sept 2017

VCA Nieuwsbrief sept 2017 VCA Nieuwsbrief sept 2017 Naam bedrijf Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Contact : m.leerling@almelo.nl Veteranen Cafe Almelo, Albert

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief mei 2015

VCA Nieuwsbrief mei 2015 VCA Nieuwsbrief mei 2015 N A A M B E D R I J F Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Contact : almeloveternen@gmail.com, vca@veteranen.nl Redactie

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief maart 2018

VCA Nieuwsbrief maart 2018 Naam bedrijf VCA Nieuwsbrief maart 2018 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl Veteranencafé op dinsdag 13 maart 2018 Contact : vca@veteranen.nl 06-21 666 362

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief januari 2016

VCA Nieuwsbrief januari 2016 N a a m b e d r i j f VCA Nieuwsbrief januari 2016 Contact : almeloveteranen@gmail.com, vca@veteranen.nl Redactie : vca@veteranen.nl Veteranen Cafe 12/01/16 jan as 1 Vrijwilligers voor 2 Expositie Kind

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief nov 2018

VCA Nieuwsbrief nov 2018 Naam bedrijf VCA Nieuwsbrief nov 2018 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl Wintertijd in het veteranencafé op dinsdag 13 november 2018 Contact : vca@veteranen.nl

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief maart 2015

VCA Nieuwsbrief maart 2015 N A A M B E D R I J F VCA Nieuwsbrief maart 2015 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Veteranencafé op 10 maart 2015 Contact : almeloveternen@gmail.com,

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief dec 2015. LIBANON presentatie. www.veteranencafealmelo.nl. vca@veteranen.nl. Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo

VCA Nieuwsbrief dec 2015. LIBANON presentatie. www.veteranencafealmelo.nl. vca@veteranen.nl. Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo Naam bedrijf VCA Nieuwsbrief dec 2015 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Contact : vca@veteranen.nl LIBANON presentatie 06-21 666 362 Redactie

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief okt 2018

VCA Nieuwsbrief okt 2018 Naam bedrijf VCA Nieuwsbrief okt 2018 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl Veteranencafé op dinsdag 9 oktober 2018 Contact : vca@veteranen.nl 06-21 666 362

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief maart 2016

VCA Nieuwsbrief maart 2016 N a a m b e d r i j f VCA Nieuwsbrief maart 2016 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Militaire Willems-Orde voor commandotroepen Contact

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief febr 2017

VCA Nieuwsbrief febr 2017 Naam bedrijf VCA Nieuwsbrief febr 2017 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl SINAÏ en ANGOLA presentatie in het Veteranencafé op dinsdag 14 februari 2017 Contact

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief april 2016

VCA Nieuwsbrief april 2016 N a a m b e d r i j f VCA Nieuwsbrief april 2016 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Contact : almeloveteranen@gmail.com, vca@veteranen.nl

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief januari 2015

VCA Nieuwsbrief januari 2015 VCA Nieuwsbrief januari 2015 N a a m b e d r i j f Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Veteranencafé op 13 januari 2015 Contact : nieuwjaars

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief okt 2017

VCA Nieuwsbrief okt 2017 Naam bedrijf VCA Nieuwsbrief okt 2017 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Contact : vca@veteranen.nl 06-21 666 362 Redactie : vca@veteranen.nl

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief september 2014

VCA Nieuwsbrief september 2014 N a a m b e d r i j f VCA Nieuwsbrief september 2014 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Contact : almeloveteranen@gmail.com, vca@veteranen.nl

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief mei 2016

VCA Nieuwsbrief mei 2016 N a a m b e d r i j f VCA Nieuwsbrief mei 2016 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Contact : almeloveteranen@gmail.com, vca@veteranen.nl

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief okt 2015

VCA Nieuwsbrief okt 2015 N A A M B E D R I J F VCA Nieuwsbrief okt 2015 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Contact : vca@veteranen.nl 06-21 666 362 Redactie : vca@veteranen.nl

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief jan 2017

VCA Nieuwsbrief jan 2017 Naam bedrijf VCA Nieuwsbrief jan 2017 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl Nieuwjaarsborrel in het Veteranencafé op dinsdag 10 januari 2017 Contact : vca@veteranen.nl

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief oktober 2014

VCA Nieuwsbrief oktober 2014 N a a m b e d r i j f VCA Nieuwsbrief oktober 2014 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Contact : almeloveteranen@gmail.com, vca@veteranen.nl

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief juli 2018

VCA Nieuwsbrief juli 2018 Naam bedrijf VCA Nieuwsbrief juli 2018 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl Veteranencafé op dinsdag 10 juli 2018 Contact : vca@veteranen.nl 06-21 666 362

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief augustus 2014

VCA Nieuwsbrief augustus 2014 N a a m b e d r i j f VCA Nieuwsbrief augustus 2014 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Contact : almeloveteranen@gmail.com, vca@veteranen.nl

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief april 2018

VCA Nieuwsbrief april 2018 Naam bedrijf VCA Nieuwsbrief april 2018 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl Veteranencafé op dinsdag 10 april 2018 Contact : vca@veteranen.nl 06-21 666 362

Nadere informatie

Veteranen-café t Hookhoes Grotestraat-Zuid 129, Almelo

Veteranen-café t Hookhoes Grotestraat-Zuid 129, Almelo N a a m b e d i j f VCA Nieuwsbrief nov 2012 Veteranen-café t Hookhoes Grotestraat-Zuid 129, Almelo http:// tripwow.tripadvisor.com/tripwow/ta-0241-959c-5218?lm (Ctrl-klik voor filmpje VCA) Contact : almeloveteranen@gmail.com

Nadere informatie

Nederlanders aan het woord

Nederlanders aan het woord Nederlanders aan het woord Veteranen en de Nederlandse Veteranendag 2015 Trends, Onderzoek en Statistiek (TOS) Directie Communicatie Documentnummer: TOS-15-074a 1 Belangrijkste inzichten Nederlander hecht

Nadere informatie

Soldaat in Indonesië, 1945-1950,

Soldaat in Indonesië, 1945-1950, N A A M B E D R I J F VCA Nieuwsbrief nov 2015 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Soldaat in Indonesië, 1945-1950, Contact : vca@veteranen.nl

Nadere informatie

Nederlanders aan het woord

Nederlanders aan het woord Nederlanders aan het woord Veteranen en de Nederlandse Veteranendag 2016 Trends, Onderzoek en Statistiek (TOS) Directie Communicatie Documentnummer: TOS-16-074A Introductie De afdeling Trends, Onderzoek

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief mei 2017

VCA Nieuwsbrief mei 2017 VCA Nieuwsbrief mei 2017 Naam bedrijf Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl Contact : vca@veteranen.nl 06-21 666 362 Redactie : vca@veteranen.nl UITNODIGING

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief februari 2015

VCA Nieuwsbrief februari 2015 N a a m b e d r i j f VCA Nieuwsbrief februari 2015 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Contact : almeloveteranen@gmail.com, vca@veteranen.nl

Nadere informatie

Nederlanders aan het woord

Nederlanders aan het woord Nederlanders aan het woord Veteranen en de Nederlandse Veteranendag 2014 Trends, Onderzoek en Statistiek (TOS) Directie Communicatie Documentnummer: TOS-14-066a Belangrijkste inzichten Nederlander hecht

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief dec 2018

VCA Nieuwsbrief dec 2018 Naam bedrijf VCA Nieuwsbrief dec 2018 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl Oudjaarsborrel in het Veteranencafé op dinsdag 11 december 2018 Contact : vca@veteranen.nl

Nadere informatie

Kerngegevens veteranen Jessica Cozzi Melanie Dirksen Jacco Duel

Kerngegevens veteranen Jessica Cozzi Melanie Dirksen Jacco Duel Kerngegevens veteranen 2018 Jessica Cozzi Melanie Dirksen Jacco Duel Oordeel over veteranenbeleid en dienstverlening Over het algemeen zijn veteranen positief over het veteranenbeleid en de uitvoering

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief juli 2016

VCA Nieuwsbrief juli 2016 N A A M B E D R I J F VCA Nieuwsbrief juli 2016 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Contact : almelo veteranen, vca@veteranen.nl Foto s van

Nadere informatie

Veteranen. Onze missie. veteraneninstituut.nl

Veteranen. Onze missie. veteraneninstituut.nl Veteranen. Onze missie. veteraneninstituut.nl 2 Wij maken ons hard voor erkenning Veteranen hebben ons land gediend tijdens oorlogen, gewapende con flicten of vredesmissies. Zij hebben op grond daarvan

Nadere informatie

Kerngegevens veteranen 2017

Kerngegevens veteranen 2017 Kerngegevens veteranen 2017 Veteranenbeleid Veteranen zijn in het algemeen tevreden over het veteranenbeleid en de dienstverlening. Het meest positief zijn zij over het herdenken van omgekomen militairen,

Nadere informatie

Veteranen. onze missie. veteraneninstituut.nl

Veteranen. onze missie. veteraneninstituut.nl Veteranen onze missie veteraneninstituut.nl Veteranen hebben ons land gediend tijdens oorlogen, gewapende conflicten of vredesmissies. Zij hebben op grond daarvan recht op zorg, waardering en tal van voorzieningen.

Nadere informatie

Kerngegevens veteranen Jacco Duel Melanie Dirksen

Kerngegevens veteranen Jacco Duel Melanie Dirksen Kerngegevens veteranen 2016 Jacco Duel Melanie Dirksen Veteranenbeleid Veteranen zijn over het algemeen tevreden over het veteranenbeleid en de dienstverlening. Het meest positief zijn zij over het herdenken

Nadere informatie

Een veteraan zei ooit tegen mij Als je er niet geweest bent, weet je ook niet wat het is, hoe het voelt. Hij heeft natuurlijk gelijk.

Een veteraan zei ooit tegen mij Als je er niet geweest bent, weet je ook niet wat het is, hoe het voelt. Hij heeft natuurlijk gelijk. Toespraak staatssecretaris Van der Knaap ter gelegenheid van de Opening van de veteranententoonstelling Veteranen. Ingezet in dienst van de vrede. Maandag 7 mei 2007, Stadskantoor Eindhoven. U weet ongetwijfeld

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief februari 2014

VCA Nieuwsbrief februari 2014 N a a m b e d r i j f VCA Nieuwsbrief februari 2014 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl vca@veteranen.nl Contact : almeloveteranen@gmail.com, vca@veteranen.nl

Nadere informatie

Geachte Commissaris van de Koning in Zeeland, Burgemeesters en wethouders en raadsleden van de Zeeuwse gemeenten, Vertegenwoordigers van defensie,

Geachte Commissaris van de Koning in Zeeland, Burgemeesters en wethouders en raadsleden van de Zeeuwse gemeenten, Vertegenwoordigers van defensie, 1. Geachte Commissaris van de Koning in Zeeland, Burgemeesters en wethouders en raadsleden van de Zeeuwse gemeenten, Vertegenwoordigers van defensie, Beste Veteranen, familieleden, vrienden en kennissen

Nadere informatie

Dames en heren, Veteranen van de Koninklijke Marechaussee,

Dames en heren, Veteranen van de Koninklijke Marechaussee, Dames en heren, Veteranen van de Koninklijke Marechaussee, In de ruim zeven maanden dat ik nu Inspecteur der Veteranen ben, heb ik in ieder geval één ding geleerd: Veteranen komen vooral naar een reünie

Nadere informatie

In deze informatiewaaier leest u hoe u een lokale veteranenactiviteit in stijl aankleedt en uitbreidt met extra activiteiten.

In deze informatiewaaier leest u hoe u een lokale veteranenactiviteit in stijl aankleedt en uitbreidt met extra activiteiten. In deze informatiewaaier leest u hoe u een lokale veteranenactiviteit in stijl aankleedt en uitbreidt met extra activiteiten. Voor vragen neemt u contact op met het Veteraneninstituut en het Nationaal

Nadere informatie

Kerngegevens veteranen Melanie Dirksen

Kerngegevens veteranen Melanie Dirksen Kerngegevens veteranen 2015 Melanie Dirksen 1 Veteranenbeleid Veteranen zijn over het algemeen tevreden over het veteranenbeleid en de dienstverlening. Het meest positief zijn zij over het herdenken van

Nadere informatie

ENQUÊTE VETERANENDAG. Belangrijkste resultaten

ENQUÊTE VETERANENDAG. Belangrijkste resultaten ENQUÊTE VETERANENDAG Van eind november tot half december 2013 hebben 259 Hengelose veteranen van de jongere generatie (tot en met 60 jaar) de mogelijkheid gehad om een vragenlijst in te vullen over de

Nadere informatie

Geachte burgemeester, dames en heren, beste jongens en meisjes,

Geachte burgemeester, dames en heren, beste jongens en meisjes, Toespraak Gerdi Verbeet Onthulling vernieuwd monument Voorhout, 3 mei 2017 Geachte burgemeester, dames en heren, beste jongens en meisjes, Hartelijk dank dat u mij vandaag de gelegenheid geeft iets te

Nadere informatie

Verslag onderzoek UvA-senioren

Verslag onderzoek UvA-senioren Verslag onderzoek UvA-senioren 1. Inleiding De Kring UvA-senioren heeft een enquête gehouden onder haar leden. Met deze enquête is onderzocht hoe de leden de activiteiten ervaren, wat ze van de Uitdienstbode

Nadere informatie

Ladies and gentlemen, allow me the continue speaking Dutch. opinion of himself. Dames en heren, geachte veteranen, veteranen woonachtig in Australië.

Ladies and gentlemen, allow me the continue speaking Dutch. opinion of himself. Dames en heren, geachte veteranen, veteranen woonachtig in Australië. Toespraak van minister van Defensie E. van Middelkoop, bij gelegenheid van de ontmoeting met Nederlandse veteranen tijdens het werkbezoek aan Australië, 11 maart 2008 te Canberra. Ladies and gentlemen,

Nadere informatie

Toespraak Limburgse Veteranendag 23 juni 2012 Roermond

Toespraak Limburgse Veteranendag 23 juni 2012 Roermond Toespraak Limburgse Veteranendag 23 juni 2012 Roermond Geachte dames en heren, Een van de hoekstenen van het veteranenbeleid is terecht het bevorderen van erkenning van de mannen én vrouwen die voor ons

Nadere informatie

VCA Nieuwsbrief jan 2019

VCA Nieuwsbrief jan 2019 Naam bedrijf VCA Nieuwsbrief jan 2019 Veteranen Cafe t Hookhoes, Grotestraat-zuid 129, Almelo www.veteranencafealmelo.nl Nieuwjaarsborrel in het Veteranencafé op dinsdag 8 januari 2019 Contact : vca@veteranen.nl

Nadere informatie

Vredesmissie Veteranen Koninklijke Luchtmacht (VmVKLu) Opgericht 18 november 2002 Lid van de MILU

Vredesmissie Veteranen Koninklijke Luchtmacht (VmVKLu) Opgericht 18 november 2002 Lid van de MILU Vredesmissie Veteranen Koninklijke Luchtmacht (VmVKLu) Opgericht 18 november 2002 Lid van de MILU Infobulletin 2018-1 Beste Vredesmissieveteranen, Het jaar 2017 ligt achter ons en 2018 is alweer enkele

Nadere informatie

65.65.85.854 IBAN: NL64. INGB.0656.5858.54 BIC: INGBNL2A

65.65.85.854 IBAN: NL64. INGB.0656.5858.54 BIC: INGBNL2A Den Haag, 5 december 2012 Betreft: Bijlage: Informatie lokale veteranendagen en uitnodiging Toolkit gemeentelijke ondersteuning Geachte burgemeester, Nederland telt ongeveer 130.000 veteranen die ingezet

Nadere informatie

Bedrijfsmaatschappelijk werk is er voor u

Bedrijfsmaatschappelijk werk is er voor u Bedrijfsmaatschappelijk werk is er voor u Wat kunnen wij voor u betekenen? We zijn altijd bereikbaar 2 Bedrijfsmaatschappelijk werk ondersteunt u bij het voorkomen en oplossen van persoonlijke of werk

Nadere informatie

Workshop Vinden en binden van vrijwilligers. Nederlands Expertise Centrum Projecten

Workshop Vinden en binden van vrijwilligers. Nederlands Expertise Centrum Projecten Workshop Vinden en binden van vrijwilligers Even voorstellen: Edith Starrevelt - medewerker beleid en projecten Vrijwilligerscentrale Deventer 2 Aan de orde komt Werving blijft altijd nodig Waarom doen

Nadere informatie

de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Plein 2 2511 CR Den Haag Wetgeving voor veteranen

de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Plein 2 2511 CR Den Haag Wetgeving voor veteranen Postbus 20701 2500 ES Den Haag Telefoon (070) 318 81 88 Fax (070) 318 78 88 Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Plein 2 2511 CR Den Haag Datum Ons kenmerk Onderwerp Wetgeving voor

Nadere informatie

Informatie over materiële hulp voor veteranen, militaire dienstslachtoffers

Informatie over materiële hulp voor veteranen, militaire dienstslachtoffers Informatie over materiële hulp voor veteranen, militaire dienstslachtoffers en hun relaties. Veteranenloket is onderdeel van het Veteraneninstituut Inhoud Het Veteranenloket... 4 Meer over de zorgverlening...

Nadere informatie

Introductieavond Veteranenloket voor nuldelijnshelpers

Introductieavond Veteranenloket voor nuldelijnshelpers Introductieavond Veteranenloket voor nuldelijnshelpers Programma 19:30 Wat is het Veteranenloket Henri Swaans Projectleider Veteranenloket bij het Veteraneninstituut 20:00 Diensten door nuldelijnsondersteuners

Nadere informatie

In 2009 is het bestuur 8 keer bijeengekomen voor bestuursvergadering. Op deze vergaderingen zijn met name de volgende zaken behandeld:

In 2009 is het bestuur 8 keer bijeengekomen voor bestuursvergadering. Op deze vergaderingen zijn met name de volgende zaken behandeld: Algemeen 2009 Het jaar 2009 stond in het teken van 30 jaar UNIFIL. Het bestuur is eind 2008 al begonnen met een aantal zaken voor te bereiden. Er waren contacten met een aantal organisaties zoals het VI,(Veteranen

Nadere informatie

Dames en heren, ontmoeting ter ore.

Dames en heren, ontmoeting ter ore. Toespraak van de minister van Defensie ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het Veteraneninstituut op 22 september te Soesterberg. Let op: alleen gesproken woord geldt! Dames en heren, Mij kwam

Nadere informatie

Veteraneninstituut. Uitvoerder Veteranenbeleid. Onafhankelijke stichting

Veteraneninstituut. Uitvoerder Veteranenbeleid. Onafhankelijke stichting Veteraneninstituut Uitvoerder Veteranenbeleid Onafhankelijke stichting ± 50 medewerkers (waarvan 4 gedetacheerd vanuit Defensie, 24 vanuit het ABP en 350 vrijwilligers Doorn, centrum dienstverlening aan

Nadere informatie

Toespraak Staatssecretaris de Vries t.b.v. Nationale Herdenkink bij Nationaal Indië-monument , zaterdag 6 september 2008

Toespraak Staatssecretaris de Vries t.b.v. Nationale Herdenkink bij Nationaal Indië-monument , zaterdag 6 september 2008 Toespraak Staatssecretaris de Vries t.b.v. Nationale Herdenkink bij Nationaal Indië-monument 1945 1962, zaterdag 6 september 2008 Geachte veteranen, excellenties, dames en heren, Elke dag schreef ik een

Nadere informatie

Veteranenmonitor 2012 Onderzoek naar de Nederlandse opinie over veteranen en de krijgsmacht

Veteranenmonitor 2012 Onderzoek naar de Nederlandse opinie over veteranen en de krijgsmacht Veteranenmonitor 2012 Onderzoek naar de Nederlandse opinie over veteranen en de krijgsmacht oktober 2012 Veteranenmonitor 2012 B14902 / oktober 2012 Pag. 1 Copyright 2012 Blauw Research bv Alle rechten

Nadere informatie

Veteranen en de Nederlandse Veteranendag 2018 Monitor

Veteranen en de Nederlandse Veteranendag 2018 Monitor Veteranen en de Nederlandse Veteranendag 2018 Monitor Willemijn Bot MSc. Drs. Ahmed Ait Moha MMC 12-9-2018 Projectnummer: TOS-18-067 Inhoudsopgave Achtergrond 3 Conclusies 4 Onderzoeksopzet 8 Resultaten

Nadere informatie

Informatie over materiële hulp voor veteranen, militaire dienstslachtoffers en hun relaties.

Informatie over materiële hulp voor veteranen, militaire dienstslachtoffers en hun relaties. Informatie over materiële hulp voor veteranen, militaire dienstslachtoffers en hun relaties. Veteranenloket is onderdeel van het Veteraneninstituut Inhoud Het Veteranenloket... 4 Meer over de zorgverlening...

Nadere informatie

Leren hoe om te gaan met de militairen van vandaag, die de veteraan van morgen is.

Leren hoe om te gaan met de militairen van vandaag, die de veteraan van morgen is. Toespraak van de minister van Defensie, E. van Middelkoop, op 7 september 2007 te Roermond ter gelegenheid van de jaarlijkse Nationale herdenking van de militairen van het Koninkrijk der Nederlanden die

Nadere informatie

Nieuwsbrief BNMO Juli 2017

Nieuwsbrief BNMO Juli 2017 Indien niet goed weergegeven Bekijk het in je browser. Nieuwsbrief BNMO Juli 2017 Beëindiging Juridische Dienstverlening Al geruime tijd is bekend dat de afbouw van de subsidie vanuit het vfonds consequenties

Nadere informatie

VOORSTEL VAN WET ZOALS GEWIJZIGD NAAR AANLEIDING VAN HET ADVIES VAN DE RAAD VAN STATE

VOORSTEL VAN WET ZOALS GEWIJZIGD NAAR AANLEIDING VAN HET ADVIES VAN DE RAAD VAN STATE T W E E D E K A M E R D E R S T A T E N - 2 G E N E R A A L Vergaderjaar 2010-2011 32 414 Voorstel van wet van de leden Eijsink, Van Dijk, Hachchi, El Fassed, Voordewind, Ouwehand, Van der Staaij, Hernandez,

Nadere informatie

Monitor Steun en Draagvlak

Monitor Steun en Draagvlak Bezoekadres: Alexanderkazerne Van Alkemadelaan 357 Postadres: MPC 58 A Postbus 90701 2509 LS Den Haag Nederland Monitor Steun en Draagvlak Steller: Drs. A.J.V.M. Vos Februari 2008 Rapportnummer GW-08-022A

Nadere informatie

Nuldelijnshelpers 2015

Nuldelijnshelpers 2015 Nuldelijnshelpers 2015 Yvon de Reuver Melanie Dirksen Jacco Duel Inhoud Hoofdstuk 1: Aanleiding en belangrijkste bevindingen... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Leeswijzer... 3 1.3 Belangrijkste bevindingen...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Veteranen Schouwen Duiveland

Beleidsplan Stichting Veteranen Schouwen Duiveland Beleidsplan 2017 2022 Stichting Veteranen Schouwen Duiveland Voorwoord Het beleidsplan 2017 2022 is opgesteld voor het bestuur van Stichting Veteranen Schouwen Duiveland. Het document geeft een duidelijk

Nadere informatie

Antwoorden op vragen van het lid Brinkman (PVV) en het lid Boekestijn (VVD) over de 5 mei herdenking in Wageningen

Antwoorden op vragen van het lid Brinkman (PVV) en het lid Boekestijn (VVD) over de 5 mei herdenking in Wageningen Postbus 20701 2500 ES Den Haag Telefoon (070) 318 81 88 Fax (070) 318 78 88 Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Plein 2 2511 CR Den Haag Datum 23 oktober 2009 Ons kenmerk P/2009016754

Nadere informatie

Het product voorstel Wat is het is? Een mobiele applicatie die meer informatie over pubs in Rotterdam geeft waar er sport gekeken kan worden.

Het product voorstel Wat is het is? Een mobiele applicatie die meer informatie over pubs in Rotterdam geeft waar er sport gekeken kan worden. Titel van het concept Sportfans United applicatie Beschrijving doelgroep - Sportvolgers - 20 tot 49 jaar - Wonen/verblijven in Rotterdam - Volgen sport wekelijks en kijken /luisteren er wekelijks na -

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN

BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN ALGEMEEN BELEIDSPLAN 2018 STICHTING ALMEERSE HANDEN INEEN In 2015 hebben wij een non-profit organisatie opgericht, genaamd Stichting Almeerse Handen Ineen. Wij werken laagdrempelig en in huiselijke sfeer.

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Tilburg. Stichting Prisma Tilburg

Jaarverslag 2014. Tilburg. Stichting Prisma Tilburg 2014 Jaarverslag 2014 Tilburg Stichting Prisma Tilburg Voorwoord Sinds 2008 zetten wij ons als stichting in voor een harmonieuze samenleving. We streven naar een samenleving waarin iedereen meedoet, waar

Nadere informatie

Vrijwilligersmarketing. Ralf Fleuren

Vrijwilligersmarketing. Ralf Fleuren Vrijwilligersmarketing Ralf Fleuren - ralf@bliqsem.nl - 06-3441 7041 Kennismaken als de Bliqsem Voorstelrondje - via Mentimeter: Voor welke organisatie volg je deze training? Wat wil je leren? Vrijwilligersmarketing:

Nadere informatie

Steun voor mensen met kanker aan:

Steun voor mensen met kanker aan: vereniging voor mensen met blaas- of nierkanker Steun voor mensen met kanker aan: blaas nier nierbekken urineleider plasbuis Steun voor u Steeds meer mensen worden geconfronteerd met blaas- of nierkanker.

Nadere informatie

Beleidsplan. Inleiding

Beleidsplan. Inleiding Inleiding Onderstaand beleidsplan is geschreven om onze activiteiten te omschrijven voor de komende 3 jaar. Stichting Heeren van Heenvliet is opgericht op 1 januari 2018 en heeft onder andere tot doel

Nadere informatie

Jaarverslag secretaris 2008 Nederlandse UNIFIL Vereniging

Jaarverslag secretaris 2008 Nederlandse UNIFIL Vereniging Nederlandse UNIFIL Vereniging Algemeen De eerste helft van het verenigingsjaar 2008 kan worden gekenschetst als een rustig begin met daarin een aantal evenementen die jaarlijks terug keren. De 2 e helft

Nadere informatie

4 mei 2015. Onderzoek: Nationale dodenherdenking

4 mei 2015. Onderzoek: Nationale dodenherdenking 4 mei 2015 Onderzoek: Nationale dodenherdenking Over het EenVandaag Het EenVandaag bestaat uit ruim 45.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de peilingen

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt. NIEUWSFLITS juni NIEUWSFLITS Juni/ juli In deze editie:

Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt. NIEUWSFLITS juni NIEUWSFLITS Juni/ juli In deze editie: Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt Juni/ juli 2016 juni 2016 In deze editie: Hoi Ingeborg, dit is een test! Trefpunt Mantelzorg Bijeenkomst mantelzorg en autisme Wandelen Werkt! Wandelen met een

Nadere informatie

Veteranenmonitor 2009

Veteranenmonitor 2009 1 voor Stichting Veteraneninstituut B10775-1 oktober 2009 2 Copyright 2009 Blauw Research bv Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit rapport mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

PEILING INWONERSPANEL: EDE CENTRUM

PEILING INWONERSPANEL: EDE CENTRUM PEILING INWONERSPANEL: EDE CENTRUM ACHTERGROND EN OPZET De gemeente Ede wil Ede Centrum nieuw leven inblazen en heeft ervoor gekozen om de ontwikkeling van het centrumgebied een speerpunt te maken van

Nadere informatie

Evaluatie Digitale Leerweken 2017

Evaluatie Digitale Leerweken 2017 Evaluatie Digitale Leerweken 2017 1 Wat zijn de Digitale Leerweken 2017? De Digitale Leerweken 2017 bestaan uit tien online workshops, twee webinars en een live stream voor professionals die (zijdelings)

Nadere informatie

ZOETERMEER e.o. Nieuwsbrief 2017 nr. 6. Gezocht: deelnemers onderzoek. Misverstanden over parkinson. Oproep copy. In dit nummer:

ZOETERMEER e.o. Nieuwsbrief 2017 nr. 6. Gezocht: deelnemers onderzoek. Misverstanden over parkinson. Oproep copy. In dit nummer: Redactie: Debby de Wal en Jacques de Roos E-mail en adreswijzigingen sturen naar: peecafezoetermeer@ziggo.nl www.parkinsoncafezoetermeer.nl Nieuwsbrief 2017 nr. 6 In dit nummer: Parkinson en mantelzorg

Nadere informatie

Kerngegevens Jacco Duel Yvon de Reuver

Kerngegevens Jacco Duel Yvon de Reuver Kerngegevens 2014 Jacco Duel Yvon de Reuver December 2014 Veteraneninstituut, Doorn Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand,

Nadere informatie

Waar het landschap een verhaal vertelt

Waar het landschap een verhaal vertelt Waar het landschap een verhaal vertelt Introductie Graafs KazemattenMuseum Het Graafs KazemattenMuseum is officieel geopend op 17 september 2011, exact 67 jaar nadat Amerikaanse parachutisten de nabij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2e kwartaal 2018

Nieuwsbrief 2e kwartaal 2018 Nieuwsbrief 2e kwartaal 2018 Nieuws van de Vrijwilligerscentrale De maand juni staat voor de Vrijwilligerscentrale in het teken van waardering. Veel inwoners uit Zutphen en Warnsveld zetten zich vrijwillig

Nadere informatie

Steun voor mensen met kanker aan:

Steun voor mensen met kanker aan: vereniging voor mensen met blaas- of nierkanker Steun voor mensen met kanker aan: blaas nier nierbekken urineleider plasbuis Steun voor u De diagnose kanker komt onverwacht, roept veel vragen op en maakt

Nadere informatie

Identiteitsdocument van Jenaplanschool de Sterrenwachter

Identiteitsdocument van Jenaplanschool de Sterrenwachter Identiteitsdocument van Jenaplanschool de Sterrenwachter Onze ideologie We zien iedereen als uniek en waardevol. Ieder kind heeft talenten en samen gaan we die ontdekken en ontwikkelen. Hierdoor kunnen

Nadere informatie

Toespraak Gerdi Verbeet. Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober Vrijheid en verbinding. Dames en heren,

Toespraak Gerdi Verbeet. Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober Vrijheid en verbinding. Dames en heren, Toespraak Gerdi Verbeet Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober 2016 Vrijheid en verbinding Dames en heren, Twee weken geleden vond de jaarlijkse herdenking plaats in het Oranjehotel te Scheveningen, waar

Nadere informatie

En vandaag herdenken wij de mensen die voor onze veiligheid de hoogste prijs betaalden.

En vandaag herdenken wij de mensen die voor onze veiligheid de hoogste prijs betaalden. Toespraak minister A. van der Steur, Tuin van Bezinning, 10 juni 2015, Warnsveld. Majesteit, Dames en heren, Vrijheid kan niet bestaan zonder veiligheid. En vandaag herdenken wij de mensen die voor onze

Nadere informatie

Hoe waarderen veteranen de Nederlandse Veteranendag 2010?

Hoe waarderen veteranen de Nederlandse Veteranendag 2010? Hoe waarderen veteranen de Nederlandse Veteranendag 2010? Verslag van het evaluatieonderzoek dat het Veteraneninstituut heeft verricht onder een steekproef van de veteranenpashouders Maj drs. J.M.H. Groen

Nadere informatie

Veteraneninstituut. Veteranenpanel. Begrip, waardering en contact. Deelrapport februari Yvon de Reuver Michaela Schok

Veteraneninstituut. Veteranenpanel. Begrip, waardering en contact. Deelrapport februari Yvon de Reuver Michaela Schok Veteraneninstituut Veteranenpanel Begrip, waardering en contact Deelrapport februari 2012 Yvon de Reuver Michaela Schok Samenvatting Sinds 2011 maakt het Veteraneninstituut (Vi) gebruik van een online

Nadere informatie

BMW voor leidinggevenden

BMW voor leidinggevenden BMW voor leidinggevenden Dienstencentrum Bedrijfsmaatschappelijk Werk Wat kunnen wij voor u betekenen? Bedrijfsmaatschappelijk werk ondersteunt leidinggevenden bij het voorkomen en oplossen van persoonlijke

Nadere informatie

maar ook andere belangstellenden - terecht kunnen om kennis te delen, te netwerken en zichzelf en hun organisatie verder te ontwikkelen.

maar ook andere belangstellenden - terecht kunnen om kennis te delen, te netwerken en zichzelf en hun organisatie verder te ontwikkelen. Resultaten IF Zomer Enquête Aantal respondenten 68 Totaal aantal leden (per 1/9/14) 460 Niet gecompleteerd 11 Deelnemerspercentage 14,8% Wat is het belangrijkste motief voor je lidmaatschap (verplichte

Nadere informatie

Welkomstwoord bij de bijeenkomst met lokale organisatoren in het kader van 75 jaar vrijheid in Fort Voordorp te Groenekan, 24 november 2018

Welkomstwoord bij de bijeenkomst met lokale organisatoren in het kader van 75 jaar vrijheid in Fort Voordorp te Groenekan, 24 november 2018 Toespraak Gerdi Verbeet Welkomstwoord bij de bijeenkomst met lokale organisatoren in het kader van 75 jaar vrijheid in Fort Voordorp te Groenekan, 24 november 2018 Beste gasten, vrienden van vrede en vrijheid,

Nadere informatie