Copy Ronald van der Wal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Copy Ronald van der Wal"

Transcriptie

1 To Gijs Hendriks From Raymond Donk Copy Ronald van der Wal MEMO Date Page 1/3 Bij de ontwikkeling van de Duurzame Jachthaven van de Toekomst zullen diverse materialen vrijkomen. In deze memo worden de in de huidige situatie aanwezige verhardingen beschreven. De mogelijkheden voor hergebruik van deze materialen worden eveneens in deze memo beschreven. Inventarisatie In juni 2014 zijn de verhardingen binnen het plangebied geïnventariseerd. De locaties van de diverse verhardingen zijn weergegeven op de bijgevoegde situatietekening. Opgemerkt wordt dat enkel verhardingen zijn geïnventariseerd die op maaiveld waarneembaar zijn (boven waterlijn). Materialen die zijn toegepast als fundatie- of filtermateriaal zijn niet geïnventariseerd. Tevens is geen aandacht besteed aan bovengrondse opstallen, recreatie- en/of aanmeervoorzieningen. Binnen het plangebied zijn de volgende verhardingen aanwezig: Koperslakblokken; Breukstenen (diverse sorteringen); Asfalt; Waterbouwasfalt; Granietblokken; Terreinverharding overslagterrein (bestaande uit puin/beton/asfalt); Overige verhardingen (grasbeton, betonklinkers, tegels). In het bijgevoegde overzicht zijn van de oppervlaktes van de verhardingen weergegeven. Indien materialen in een talud zijn toegepast, zijn de oppervlaktes herberekend naar een talud 1:3. Aan de hand van eventuele diktes en soortelijke gewichten een inschatting gemaakt van volumes en massa s van de materialen. Hergebruiksmogelijkheden Van de meest kritische en grootste volumes materialen zijn de mogelijkheden tot hergebruik hieronder toegelicht: koperslakblokken (circa m³ / ton) Koperslakblokken zijn op de locatie toegepast als waterbouwkundig element. De blokken kunnen onder dezelfde condities worden toegepast zonder aanvullende keuringen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid de blokken te breken waardoor een nietvormgegeven bouwstof ontstaat. De toepasbaarheid zal in dit geval bepaald moeten worden aan de hand de van een kwaliteitskeuring.

2 MEMO Date Page 2/3 (waterbouw)asfalt (circa m³ / ton) Voor hergebruik van asfalt is bepalend of dit teerhoudend is. Wanneer asfaltbeton minder dan 75 mg/kg PAK bevat, kan het warm worden hergebruikt. Teerhoudend asfaltgranulaat (TAG) mag niet worden hergebruikt. TAG dient te worden afgevoerd naar een verwerker (bijvoorbeeld Van Bentum Recycling, Vondelingenplaat Rotterdam). Om inzicht te verkrijgen in de laagopbouw en het PAK gehalte van het asfalt, zijn door onderzoeksbureau ATKB een viertal asfaltkernen geboord (boorlocatie weergegeven op bijgevoegde situatietekening). De kernen zijn onderzocht met een PAK-marker. Aangezien in de kernen geen fluorescentie werd aangetoond, is van 3 kernen het teergehalte bepaald door middel van een HPLC-methode (High Performance Liquid Chromatography). Met deze methode kan een teergehalte > 50 mg/kg worden aangetoond. De resultaten van het onderzoek zijn in onderstaande tabel weergegeven. Tabel 1: resultaten asfalt onderzoek locatie monster laagdikte (mm) fluorescerend gebied (PAK-marker) teergehalte in mg/kg ds (HPLC) noordzijde plangebied openbare AS geen < 15 weg AS geen n.b. zuidzijde plangebied pad op dijk AS03 97 geen < 15 dijktalud AS geen < 15 Het onderzoek heeft aangetoond dat in het asfalt op de weg (noordzijde) en in het waterbouwasfalt (zuidzijde) geen teer aanwezig is. Op basis van deze resultaten zou het asfalt warm hergebruikt kunnen worden. Opgemerkt wordt dat voorafgaand aan het verwijderen van het asfalt op de locatie een volledig asfaltonderzoek conform CROW publicatie 210 dient te worden uitgevoerd. breukstenen (circa m³ / ton) Langs de oevers van de landtong en in een aantal strekdammen zijn breukstenen (diverse gradaties) aanwezig. Plaatselijk is (giet)asfalt tussen de stenen aanwezig. Van oorsprong zijn waterbouwstenen natuurlijke materialen. Als de stenen niet worden bewerkt is voor toepassing geen kwaliteitsbepaling vereist. Indien de stenen bewerkt worden (bijvoorbeeld breken voor toepassing als fundatiemateriaal) ontstaat een niet-vormgegeven bouwstof en zal een keuring moeten worden uitgevoerd. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om het gebroken product te certificeren als steenslag (BRL9324). In dit geval zou het product elders onder certificaat kunnen worden afgezet.

3 MEMO Date Page 3/3 Aanbevelingen Ten aanzien van de aanwezige verhardingen worden de volgende aanbevelingen gedaan: indelen plangebied in onderdelen Legger Brouwersdam (primaire waterkering, beschermingszone of buiten beschermingszone); vaststellen of waterbouwkundige materialen gehandhaafd dienen te blijven of (onder voorwaarden) verwijderd mogen worden; nader vast stellen welke elementen op de locatie een waterbouwkundige functie hebben en van daaruit vaststellen of materialen uit hun uitgangspositie verwijderd mogen worden; aanvullende metingen/peilingen uitvoeren voor het vaststellen van hoeveelheden van aanwezige materialen (bijvoorbeeld breukstenen onder waterlijn); bepalen opbouw en kwaliteit terreinverharding overslagterrein; uitvoeren kwaliteitskeuring op (gebroken) koperslakblokken. Bijlagen Situatietekening verhardingen en boorlocaties Overzichtstabel aanwezige verhardingen Rapportage indicatief asfaltonderzoek

4

5 Tabel 1: Inventarisatie verhardingen Middelplaathaven plangebied Duurzame Jachthaven van de Toekomst Materiaal toepassing oppervlakte (m2) dikte (m) volume (m3) soortelijk gewicht (g/cm³) 2D talud 1:3 2D talud 1:3 2D talud 1:3 Koperslakblokken koperslakblokken 30x30 - talud oeverbescherming , , koperslakblokken 30x30 - paden bestrating , , totaal m³ ton Asfalt waterbouwasfalt afdekking talud , , asfalt - pad verharding 531 0,1 53 2,3 122 asfalt - weg verharding , , gebroken asfalt (parkeervakken/pad) verharding , , totaal m³ ton Breukstenen breukstenen golfbescherming/strekdammen , breukstenen met asfalt golfbescherming binnenzijde landtong , breuksteen gepenetreerd met gietasfalt aanlegsteiger/helling 134 1, , totaal m³ ton Overige verhardingen tegel 30x30 bestrating , , tegel 50x50 bestrating 706 0, , tegel 50x50 (trappen) trappen 0,15 2,25 grasbeton - met grond verharding parkeerterrein , betonklinkers bestrating weg+parkeerterrein , ,9 552 totaal 917 m³ ton terreinverharding (beton/puin/asfalt) verharding overslagterrein , , granietblokken afdekking talud , , grind oeverlijn noordzijde landtong , ,8 481 massa (ton) Opmerkingen bij tabel: - materialen onder waterlijn niet geïnventariseerd - slecht bereikbare gedeelten locatie niet geïnventariseerd (bijvoorbeeld waterlijn zuidzijde-nabij Brouwersluis)

6 Boskalis (afdeling Grondstoffen) Dhr. R. Donk Postbus AE Rotterdam Stellendam, 11 juli 2014 betreft: project: referentie: bijlage(n): Rapportage indicatief asfaltonderzoek Brouwersdam, locatie Brouwerseiland; Duurzame Jachthaven van de Toekomst B/brf01 - Overzichtskaart onderzoekslocatie en ligging boorpunten ( B/tek01) - Boorstaten - Resultaten Laagopbouw en PAK-marker+HPLC-onderzoek (lv ) Geachte heer Donk, Middels deze beknopte briefrapportage ontvangt u de resultaten van het indicatieve asfaltonderzoek dat is uitgevoerd op de Brouwersdam in het kader van het project Brouwerseiland: Duurzame Jachthaven van de Toekomst. Aangezien het project zich bij de opdrachtgever in het stadium van voortraject bevindt is op verzoek van de opdrachtgever een indicatief asfaltonderzoek uitgevoerd in plaats van een onderzoek op basis van de eisen uit de publicatie Richtlijn omgaan met vrijkomend asfalt, aandacht voor de teerproblematiek (CROW-publicatie 210, april 2007). Inleiding Het doel van het indicatieve asfaltonderzoek is het vormen van een beeld van de teerhoudendheid van de binnen het onderzoeksgebied aanwezige asfaltverhardingen. Werkzaamheden Op 19 juni 2014 zijn vier boringen uitgevoerd. Op de overzichtskaart in bijlage 1 zijn de boorlocaties weergegeven. De boringen zijn doorgezet tot de onderzijde van de asfaltlaag en indien aanwezig tot de onderzijde van de funderingslaag. De onderliggende grondlaag is niet bemonsterd. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden hebben geen afwijkingen van de onderzoeksopzet plaatsgevonden welke een negatieve invloed kunnen hebben op het onderzoeksresultaat. In onderstaande tabel zijn de kenmerken van de boringen opgenomen. Tabel 1. Locaties uitgevoerde asfaltboringen Traject Boring X-coördinaat Y-coördinaat Asfaltpad Noordzijde AS , ,088 Asfaltpad Noordzijde AS , ,025 Asfaltweg Zuidzijde AS , ,758 Waterbouwasfalt talud dijk AS , ,888 In bijlage 2 zijn de boorstaten opgenomen.

7 Laboratoriumonderzoek Het laboratoriumonderzoek is uitgevoerd door KOAC-NPC te Vught, NEN-EN-ISO/IEC geaccrediteerd. Alle boorkernen zijn door het laboratorium voorbewerkt en op basis van visuele beoordeling is een beschrijving van de laagopbouw gemaakt (conform de Europese normen - CE-markeringen). Vervolgens zijn de asfaltkernen met behulp van een PAK-marker onderzocht op de aanwezigheid van PAK, waarna op basis van de vertoonde fluorescentie de mate van teerhoudendheid is bepaald (kwalitatieve methode; rapportagegrens 250 mg/kg.ds). In overleg met de opdrachtgever is het ter plaatse van boring AS04 aangetroffen funderingsmateriaal niet geanalyseerd. Op basis van de behaalde resultaten uit het PAK-marker onderzoek is op verzoek van de opdrachtgever aansluitend kwantitatief onderzoek uitgevoerd op de kernen AS01, AS03 en AS04. Voor de te hanteren analysemethode is gekozen voor de meest kwantitatieve methode, te weten HPLC. De resultaten zijn opgenomen in het laboratoriumcertificaat in bijlage 3. Interpretatie Op basis van de resultaten van het indicatieve onderzoek zijn de asfaltkernen AS01, AS03 en AS04 niet-teerhoudend. Kern AS02 is wat laagopbouw betreft vergelijkbaar met AS01 en is hierdoor vermoedelijk eveneens niet-teerhoudend echter is door het ontbreken van aanvullend onderzoek op deze kern dit niet met zekerheid vast te stellen. Indien u opmerkingen heeft of aanvullende informatie wenst, dan kunt u hiervoor contact opnemen met Martijn van Lochem (Afdelingshoofd Water & Ruimte) of ondergetekende (telefoon: / r.goedendorp@at-kb.nl). Met vriendelijke groet, AquaTerra-KuiperBurger BV ing. R.W. Goedendorp Adviseur Resultaten indicatief asfaltonderzoek Brouwersdam Kenmerk: B/brf01, d.d.11 juli 2014 Blz. 2 van 2

8 BIJLAGE 1

9

10 Bijlage 1: Locaetekening met asfaltboringen Legenda Asfaltboringen Datum: Projectnummer: Opdrachtgever: Tekeningnummer: Schaal: Papierformaat: Tekenaar: Boskalis B/Tek01 1:6.000 A4 R.W. Goedendorp m Telefoon: info@at-kb.nl Groeneweg 2D 2718 AA Zoetermeer KVK:

11 BIJLAGE 2

12

13 Boring: AS01 X: 48130,327 Y: ,088 Datum: m t.o.v. N.A.P. Boring: AS02 X: 48234,067 Y: ,025 Datum: m t.o.v. N.A.P. Boormeester: R. Hoofdman Boormeester: R. Hoofdman 0,00 AS01 0,77 0,64 0,54 asfalt Volledig asfalt Zand, matig fijn, zwak siltig 0,00 AS02 0,75 0,62 0,52 asfalt Volledig asfalt Zand, matig fijn, zwak siltig Boring: AS03 X: 47485,344 Y: ,758 Datum: m t.o.v. N.A.P. Boring: AS04 X: 47521,067 Y: ,888 Datum: m t.o.v. N.A.P. Boormeester: R. Hoofdman Boormeester: R. Hoofdman 0,00 AS03 3,88 3,78 3,68 asfalt Volledig asfalt Zand, matig fijn, zwak siltig 0,00 0,25 AS04 3,52 3,31 asfalt Volledig asfalt Volledig stenen 2 0,50 3,02 2,92 Zand, matig fijn, zwak siltig Opdrachtgever: Boskalis Projectnaam: Asfaltonderzoek Brouwerseiland Lokatienaam: Jachthaven van de Toekomst Projectnummer: B Projectleider: M. van Lochem Pagina, 1 van 1 Getekend volgens NEN 5104

14 BIJLAGE 3

15

16 ATKB Stellendam t.a.v. de heer R. Goedendorp Nijverheidsweg LP STELLENDAM KOAC NPC Esscheweg TV Vught Tel Fax Datum : 9 juli 2014 Referentie : lv /kv/rvd Projectnummer : Opdracht : V Opdrachtgever : ATKB Stellendam Ontvangstdatum : 24 juni 2014 Begin onderzoek : 24 juni 2014 Einde onderzoek : 26 juni 2014 Projectleider : de heer C.A.A. van Osch Aantal bladen : 2 Aantal bijlagen : 2 Werk Opdrachtnummer Factuur aan Codering monster(s) : Asfaltonderzoek Brouwerseiland : B : ATKB Stellendam : AS01 t/m AS04 De in deze rapportage vermelde onderzoeken zijn uitgevoerd door KOAC NPC, tenzij anders vermeld. De in deze rapportage vermelde resultaten zijn alleen van toepassing op de onderzochte monsters, tenzij anders vermeld. Nadere informatie over de uitvoering van de beproeving, meetonzekerheid en rapportage is op aanvraag beschikbaar. Zonder schriftelijke toestemming van KOAC NPC mag het rapport of certificaat niet anders dan in zijn geheel worden gereproduceerd. Instituut voor materiaal: en wegbouwkundig onderzoek B.V. KvK Apeldoorn BTW NL B.01 Telefoon!"" of!""#$%%$&% KOAC NPC Laboratorium Vught is door de Raad voor Accreditatie geaccrediteerd conform ISO/IEC (L 009)

17 ! '( De monsterneming is niet door KOAC NPC productgroep Laboratorium uitgevoerd. Het onder: zochte materiaal en/of proefstukken zijn ten behoeve van het onderzoek aangeleverd. KOAC NPC productgroep Laboratorium kan derhalve geen gegevens over de monsterneming en vervaardiging/bewaring van de proefstukken rapporteren tot het moment van ontvangst en geen uitspraak doen ten aanzien van de representativiteit van het onderzochte materiaal in relatie tot de partij of het werk waaruit ze zijn genomen. % )*(+,(+, Bij de uitvoering van het onderzoek is gebruik gemaakt van de volgende norm(en) of proefom: schrijving(en): Milieuhygiënisch onderzoek is uitgevoerd door eurofins:analytico IP 49 Asfaltkernen : constructieopbouw en laagdikte, liniaal (CROW pub. 210) Asfaltkernen : aantonen van PAK; PAK:detector, fluorescentie (CROW pub. 210) Afwijkingen van de norm kunnen invloed hebben op de herhaalbaarheid, reproduceerbaarheid en/of betrouwbaarheid. KOAC NPC Laboratorium Vught is door de RvA geaccrediteerd conform ISO/IEC onder L009 voor de met gemerkte verrichtingen. -)* In bijlage 1 worden de resultaten van het onderzoek samengevat. In bijlage 2 zijn de onderzoeksresultaten van eurofins:analytico met certificaatnummer /1 d.d. 02:07:2014 opgenomen. Voor akkoord: W.G.M. Manders medewerker bedrijfsbureau lv juli 2014 pagina 2 van 2

18 ./!0- In onderstaande tabel moet met de volgende punten rekening worden gehouden: : De laagdikte cumulatief en het fluorescerend gebied worden aangegeven in milli: meters gemeten vanaf de bovenzijde van de kernen/verharding; : Als in de kolom fluorescerend gebied als resultaat geen wordt vermeld, betekent dit, dat het asfalt nader onderzocht moet worden op de aanwezigheid van PAK. Zon: der nader onderzoek zal het asfalt door de asfaltcentrale als teerhoudend worden be: schouwd. Als in de kolom fluorescerend gebied een bereik xx:yy vermeld is in dit bereik fluorescentie waargenomen en is met een grote mate van zekerheid teer in het asfalt verwerkt en moet er vanuit worden gegaan, dat het asfalt teerhoudend is en dat het PAK(10):gehalte 250 mg/kg bedraagt. Nader onderzoek aan het asfalt binnen dit bereik is niet zinvol. Buiten het opgegeven bereik is geen fluorescentie waargenomen en is op deze niet fluorescerende delen nader onderzoek noodzakelijk; : Meer informatie over PAK onderzoek in asfalt en een verklaring van de gebruikte af: kortingen is te vinden in Appendix PAK. Dit document kunt u downloaden op onze website onder 'Downloads'. ( 1 2 * ((( 2 * (( 3.(( IP 49 *4. *+-5.6%!7, * %!7, AS01 AS02 AS03 AS04 Opp. beh. GAB 0/32 GAB 0/32 Opp. beh. GAB 0/32 GAB 0/32 Opp. beh. STAB 0/16 Opp. beh. STAB 0/16 STAB 0/16 STAB 0/16 STAB 0/ geen geen geen geen lv bijlage 1 9 juli 2014 pagina 1 van 2

19 Samenstelling mengmonsters conform opgave opdrachtgever voor HPLC 1 : AS01 Volledige kern 2 : AS03 Volledige kern 3 : AS04 Volledige kern lv bijlage 1 9 juli 2014 pagina 2 van 2

20 ./ %0-9 lv bijlage 2 9 juli 2014 pagina 1 van 1

21 KOAC-NPC Esscheweg TV VUGHT Analysecertificaat Datum: Hierbij ontvangt u de resultaten van het navolgende laboratoriumonderzoek. Certificaatnummer/Versie /1 Uw project/verslagnummer V Uw projectnaam Uw ordernummer V Monster(s) ontvangen Dit certificaat mag uitsluitend in zijn geheel worden gereproduceerd. De grondmonsters worden tot 6 weken na datum ontvangst bewaard en watermonsters tot 2 weken na datum ontvangst. Zonder tegenbericht worden de monsters nadien afgevoerd. Indien de monsters langer bewaard dienen te blijven verzoeken wij U dit exemplaar uiterlijk 1 week voor afloop van de standaardbewaarperiode ondertekend aan ons te retourneren. Voor de kosten van het langer bewaren van monsters verwijzen wij naar de prijslijst. Bewaren tot: Datum: Naam: Handtekening: Wij vertrouwen erop uw opdracht hiermee naar verwachting te hebben uitgevoerd, mocht U naar aanleiding van dit analysecertificaat nog vragen hebben verzoeken wij U contact op te nemen met de afdeling Verkoop en Advies. Met vriendelijke groet, Eurofins Analytico B.V. Ins. A. Veldhuizen Technical Manager Eurofins Analytico B.V. Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +31 (0) Fax +31 (0) BNP Paribas S.A VAT/BTW No. NL B01 info-env@eurofins.nlkvk No Site IBAN: NL71BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 14001: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV).

22 Analysecertificaat Uw project/verslagnummer Uw projectnaam Uw ordernummer Monsternemer Monstermatrix V V Overig; Asfalt Certificaatnummer/Versie Startdatum Rapportagedatum Bijlage Pagina / /09:26 A,C 1/1 Analyse Eenheid Voorbehandeling Q Verkleinen brekermolen (cryogeen) Uitgevoerd Uitgevoerd Uitgevoerd Bodemkundige analyses Q Malen m.b.v. Kaakbreker en spleet verdeler Uitgevoerd Uitgevoerd Uitgevoerd (1kg) Q Droge stof % (m/m) Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen, PAK Naftaleen Fenanthreen Anthraceen Fluorantheen Benzo(a)anthraceen Chryseen Benzo(k)fluorantheen Benzo(a)pyreen Benzo(ghi)peryleen Indeno(123-cd)pyreen PAK Totaal VROM (10) mg/kg ds <1.5 <1.5 <1.5 mg/kg ds <1.5 <1.5 <1.5 mg/kg ds <1.5 <1.5 <1.5 mg/kg ds <1.5 <1.5 <1.5 mg/kg ds <1.5 <1.5 <1.5 mg/kg ds <1.5 <1.5 <1.5 mg/kg ds <1.5 <1.5 <1.5 mg/kg ds <1.5 <1.5 <1.5 mg/kg ds <1.5 <1.5 <1.5 mg/kg ds <1.5 <1.5 <1.5 mg/kg ds <15 <15 <15 Nr Monsteromschrijving MMAS01 MMAS02 Datum monstername fins Analytico-nr. 02-Jul Jul MMAS03 02-Jul Eurofins Analytico B.V. Q: door RvA geaccrediteerde verrichting A: AP04 erkende verrichting S: AS 3000 erkende verrichting Dit certificaat mag uitsluitend in zijn geheel worden gereproduceerd. Akkoord Pr.coörd. VA Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +31 (0) Fax +31 (0) info-env@eurofins.nl Site BNP Paribas S.A VAT/BTW No. NL B01 KvK No IBAN: NL71BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 14001: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV). TESTEN RvA L010

23 Bijlage (A) met deelmonsterinformatie behorende bij analysecertificaat /1 Pagina 1/1 Eurofins AnalyBoornr Omschrijving Van Tot Barcode Monsteromschrijving MMAS MMAS MMAS MMAS01 MMAS02 MMAS03 Eurofins Analytico B.V. Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +31 (0) Fax +31 (0) Site BNP Paribas S.A VAT/BTW No. NL B01 KvK No IBAN: NL71BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 14001: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV).

24 . Bijlage (C) met methodeverwijzingen behorende bij analysecertificaat /1 Pagina 1/1 Analyse Methode Techniek Methode referentie Malen cryogeen, max 250 gram W0106 Crushen Cf. NVN 7313 Malen m.b.v. kaakbreker en spleetverdeler (1k Droge Stof W0101 W0104 Voorbehandeling Gravimetrie Eigen methode Cf. NEN-EN en cf. CMA 2/II/A.1 PAK (10 VROM) W0301 HPLC Eigen methode Eurofins Analytico B.V. Gildeweg NB Barneveld P.O. Box AL Barneveld NL Tel. +31 (0) Fax +31 (0) Site BNP Paribas S.A VAT/BTW No. NL B01 KvK No IBAN: NL71BNPA BIC: BNPANL2A Eurofins Analytico B.V. is ISO 14001: 2004 gecertificeerd door TÜV en erkend door het Vlaamse Gewest (OVAM en Dep. LNE), het Brusselse Gewest (BIM), het Waalse Gewest (DGRNE-OWD) en door de overheden van Frankrijk en Luxemburg (MEV).

Milieutechniek ZVS Eemnes BV BO Baarn, Wildenburglaan 1. Boring: 101. Boring: 102. Boring: 103. Boring: 104. Boring: 105.

Milieutechniek ZVS Eemnes BV BO Baarn, Wildenburglaan 1. Boring: 101. Boring: 102. Boring: 103. Boring: 104. Boring: 105. BO435 Milieutechniek ZVS Eemnes BV Boring: Boring: 2 5 8 5 5 klinker Zand, matig fijn, zwak siltig, bruinbeige, Zand, matig fijn, zwak siltig, sterk puinhoudend, bruin, 5 5 gras Zand, matig fijn, zwak

Nadere informatie

Analysecertificaat. Milieutechniek Rouwmaat b.v. T.a.v. Nico Looman Postbus AB GROENLO. Datum:

Analysecertificaat. Milieutechniek Rouwmaat b.v. T.a.v. Nico Looman Postbus AB GROENLO. Datum: Milieutechniek Rouwmaat b.v. T.a.v. Nico Looman Postbus 74 7140 AB GROENLO Analysecertificaat Datum: 27-05-2014 Hierbij ontvangt u de resultaten van het navolgende laboratoriumonderzoek. Certificaatnummer/Versie

Nadere informatie

BO14168. Milieutechniek ZVS Eemnes BV. Amersfoort, Heiligenbergerwerg 113. Boring: 301. Boring: 302. Datum: 05-11-2014

BO14168. Milieutechniek ZVS Eemnes BV. Amersfoort, Heiligenbergerwerg 113. Boring: 301. Boring: 302. Datum: 05-11-2014 BO14168 Milieutechniek ZVS Eemnes BV Boring: 301 Datum: 05-11-2014 Boring: 302 Datum: 05-11-2014 0 1 0 tuin Zand, matig fijn, zwak humeus, zwak grindig, donkerbruin, Edelmanboor 0 1 0 40 tuin Zand, matig

Nadere informatie

Op basis van deze resultaten kan bevoegd gezag een definitief oordeel vellen over de uitkomsten van de uitgevoerde onderzoeken.

Op basis van deze resultaten kan bevoegd gezag een definitief oordeel vellen over de uitkomsten van de uitgevoerde onderzoeken. Portaal Vastgoed Ontwikkeling t.a.v. mevrouw Bloeme Benjamins Postbus 375 3900 AJ Veenendaal kenmerk: 09/200202/EB Amsterdam, 25 februari 2009 onderwerp: rapportage nader bodemonderzoek Nic. Beetsstraat

Nadere informatie

Analysecertificaat. Infrasoil - Veenendaal T.a.v. H. Liesveld Postbus NK VEENENDAAL. Datum:

Analysecertificaat. Infrasoil - Veenendaal T.a.v. H. Liesveld Postbus NK VEENENDAAL. Datum: Infrasoil - Veenendaal T.a.v. H. Liesveld Postbus 49 39 NK VEENENDAAL Analysecertificaat Datum: 1-9-214 Hierbij ontvangt u de resultaten van het navolgende laboratoriumonderzoek. Certificaatnummer/Versie

Nadere informatie

RPS Advies & ingenieursbureau B.V. T.a.v de heer C.Hiesberger Postbus AB LEERDAM. Geachte heer Hiesberger,

RPS Advies & ingenieursbureau B.V. T.a.v de heer C.Hiesberger Postbus AB LEERDAM. Geachte heer Hiesberger, RPS Advies & ingenieursbureau B.V. T.a.v de heer C.Hiesberger Postbus 75 414 AB LEERDAM behandeld door : K. Meulman datum : 19 februari 214 e-mail : k.meulman@denboercci.nl uw kenmerk : - onderwerp : Resultaten

Nadere informatie

P Hengelo - Torenlaan 62 Sportpark Slangenbeek P

P Hengelo - Torenlaan 62 Sportpark Slangenbeek P BOOT Org. Ingenieursburo T.a.v. E. Janssen Postbus 59 39 AM VEENENDAAL Analysecertificaat Datum: 5-Jul-217 Hierbij ontvangt u de resultaten van het navolgende laboratoriumonderzoek. Certificaatnummer/Versie

Nadere informatie

Overzicht monitoringreeks

Overzicht monitoringreeks Bijlage 1: Overzicht monitoringreeks Tabel: analyseresultaten (concentraties in µg/l) Monster Minerale olie Benzeen Tolueen Ethylbenzeen Xylenen (Olie vluchtig) CP3 (3,0-5,0) 14-08-01 0,3 0,2 05-05-04

Nadere informatie

Bijlage 5 Briefrapport resultaten bodemsanering (fase 2)

Bijlage 5 Briefrapport resultaten bodemsanering (fase 2) Bijlage 5 Briefrapport resultaten bodemsanering (fase 2) Wijngaard, ontwerp 385 Gemeente Huizen t.a.v. de heer W. Menzel Postbus 5 1270 AA HUIZEN Eemnes, 21 februari 2018 Ref: AV/53br18/21938 Betreft

Nadere informatie

Happy Duck Wasplein Industrieweg AD DUIVENDRECHT

Happy Duck Wasplein Industrieweg AD DUIVENDRECHT Happy Duck Wasplein Industrieweg 9 1115 AD DUIVENDRECHT Eemnes, 16 mei 217 Ref: AF/53br17/21838 Betreft : Resultaten slibmonster uit OBA Werk : Duivendrecht, Industrieweg 9 Projectnr. : PK17136 Geachte

Nadere informatie

Bijlage 1. Regionale situatie met aanduiding onderzoekslocatie Nunspeterweg 15 te Elburg Projectnummer: 162294/AM 183200 183700 184200 184700 185200 185700 186200 /. LOKATIE 492000 492500 493000 493500

Nadere informatie

Onderwerp: Aanvullend bodemonderzoek Winkel, 28 oktober 2014 Werfplein 5 te Zwartewaal Onze referentie:

Onderwerp: Aanvullend bodemonderzoek Winkel, 28 oktober 2014 Werfplein 5 te Zwartewaal Onze referentie: Bilfinger Industrial Services Werfplein 5 Zwartewaal Onderwerp: Aanvullend bodemonderzoek Winkel, 28 oktober 2014 Werfplein 5 te Zwartewaal Onze referentie: 051002522 Geachte heer van Ruitenburg, Hierbij

Nadere informatie

BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie - Omgevingskaart Klantreferentie: 1333 m 125 m 625 m Deze kaart is noordgericht. Schaal 1: 125 Hier bevindt zich Kadastraal object BAARN K 1263 Smutslaan 8, 3743 CG BAARN

Nadere informatie

ES1609/002 VLA 5496 Vlaams Brabant

ES1609/002 VLA 5496 Vlaams Brabant Envirosoil NV T.a.v. Koen Batsleer Siemenslaan 13 B-82 Oostkamp BELGIË Analysecertificaat Datum: 12-Oct-216 Hierbij ontvangt u de resultaten van het navolgende laboratoriumonderzoek. Certificaatnummer/Versie

Nadere informatie

MILIEUKUNDIG ONDERZOEK ASFALT, HAMERVELDSEWEG TE LEUSDEN

MILIEUKUNDIG ONDERZOEK ASFALT, HAMERVELDSEWEG TE LEUSDEN PROJECT 19481 MILIEUKUNDIG ONDERZOEK ASFALT, HAMERVELDSEWEG TE LEUSDEN Grondslag - WLN Galileistraat 69 1704 SE Heerhugowaard t 072 5729457 www.grondslag.nl met Grondslag vestigingen in : Kamerik ı Heerhugowaard

Nadere informatie

Buro SRO. Boxmeer, 28 april resultaten herbemonstering grondwater peilbuis A01 Project: definitief, versie D1.

Buro SRO. Boxmeer, 28 april resultaten herbemonstering grondwater peilbuis A01 Project: definitief, versie D1. Buro SRO Boxmeer, 28 april 2017 Betreft: resultaten herbemonstering grondwater peilbuis A01 Project: 3192.001 Status: definitief, versie D1 Geachte mevrouw Hierbij ontvangt u de resultaten betreffende

Nadere informatie

Hierbij willen wij u de resultaten doen toekomen van het actualiserend onderzoek aan de Johannes Keizerhof te Handel.

Hierbij willen wij u de resultaten doen toekomen van het actualiserend onderzoek aan de Johannes Keizerhof te Handel. Gemeente Gemert-Bakel, T.a.v. de heer M. Emonds, Postbus 1, 542 DA GEMERT. Onze ref: PH-16332 Uw ref: Betreft: Actualiserend onderzoek Johannes Keizershof Handel Asten, 18 mei 216 Geachte heer M. Emonds,

Nadere informatie

Mochten er van uw kant nog vragen zijn, dan vernemen wij dat graag. Langs deze weg willen wij u bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen.

Mochten er van uw kant nog vragen zijn, dan vernemen wij dat graag. Langs deze weg willen wij u bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. T 0541-295599 F 0541-294549 E info@terra-agribusiness.nl www.terra-agribusiness.nl Ootmarsum, 20 maart 2015 Pardijs, J. t.a.v. Dhr. Pardijs Beckenstraat 1 7233 PC Vierakker Betreft: Aanvullend wateronderzoek

Nadere informatie

BIJLAGE - Onderzoekslocatie - Omgevingskaart m 25 m 625 m Deze kaart is noordgericht. Schaal : 25 Hier bevindt zich Kadastraal object BUNSCHOTEN M 974 Kerkepad, EEMDIJK De auteursrechten en databankenrechten

Nadere informatie

801/288 Mi!ieutechlliek lvs Eemnes B V 7 CONCLUSIES EN AANBEVELINGEN In opdracht van de heer J. Bruinekool heeft Milieutechniek ZYS Eemnes BY in september 20 II een verkennend bodemonderzoek uitgevoerd

Nadere informatie

Partijkeuring Azewijnsestraat Gendringen Depot 1 / Achterhoeks Padvast 0-6 mm

Partijkeuring Azewijnsestraat Gendringen Depot 1 / Achterhoeks Padvast 0-6 mm Partijkeuring Azewijnsestraat Gendringen Depot 1 / Achterhoeks Padvast 0-6 mm Partijkeuring conform: BRL1000, protocol 1001, versie 2.1, 12-12-2013 Opdrachtgever: Contactpersoon: Opdrachtnemer: Contactpersoon:

Nadere informatie

BIJLAGE - Onderzoekslocatie - Omgevingskaart Klantreferentie: bo4242 m 25 m 625 m Deze kaart is noordgericht. Schaal : 25 Hier bevindt zich Kadastraal object AMERSFOORT G 2496 Kortenaerstraat, 384 TL AMERSFOORT

Nadere informatie

Meco Groep T.a.v. de heer J. Kooij Postbus AK HUIZEN

Meco Groep T.a.v. de heer J. Kooij Postbus AK HUIZEN Meco Groep T.a.v. de heer J. Kooij Postbus 449 1270 AK HUIZEN Ref: JM/53br14/21625 Eemnes, 2 juni 2016 Betreft Werk Project Locatie : Aanvullend grondwateronderzoek : Verlengde Houtsnip te Soest : BO16088

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740 Diverse locaties te Schermerhorn Projectnummer:

Verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740 Diverse locaties te Schermerhorn Projectnummer: Verkennend bodemonderzoek conform NEN 574 Diverse locaties te Schermerhorn Projectnummer: 512315 Opdrachtgever: Opdrachtnemer/Rapporteur: Auteur: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Postbus 25 17

Nadere informatie

Nader bodemonderzoek Generaal Urquhartlaan 21 te Oosterbeek

Nader bodemonderzoek Generaal Urquhartlaan 21 te Oosterbeek Nader bodemonderzoek Generaal Urquhartlaan 21 te Oosterbeek Gemeente Renkum Projectnummer: P2379.02 Datum: 1 juli 2016 Versie: definitief Nader bodemonderzoek Generaal Urquhartlaan 21 te Oosterbeek Gemeente

Nadere informatie

Hierbij willen wij u de resultaten doen toekomen van het actualiserend bodemonderzoek aan de Teutonenhof te Gemert.

Hierbij willen wij u de resultaten doen toekomen van het actualiserend bodemonderzoek aan de Teutonenhof te Gemert. Dhr. P. van Schijndel, Asten, 18 maart 216 Onze ref: PH-16178 Uw ref: Betreft: Actualiserend bodemonderzoek Teutonenhof Geachte heer van Schijndel, Hierbij willen wij u de resultaten doen toekomen van

Nadere informatie

Achterstraat 28 Hoeksestraat 5 (1) Herinrichtingslocatie (2) Verontreiniging met koper (grond) (3) Verontreiniging met cadmium en zink (grondwater) BIJLAGE 3 BOORSTATEN Bijlage 3 Boring:

Nadere informatie

Projectnummer: B Opgesteld door: Ons kenmerk: Kopieën aan:

Projectnummer: B Opgesteld door: Ons kenmerk: Kopieën aan: MEMO ARCADIS NEDERLAND BV Stationsplein 18d Postbus 1632 6201 BP Maastricht Tel 043 3523 300 Fax 043 3639 981 www.arcadis.nl Onderwerp: Resultaten bodemonderzoek riool Ankerkade te Maastricht Maastricht,

Nadere informatie

BIJLAGE I LOCATIEKAART BIJLAGE 1 blad 1 van 1 Onderzoekslocatie Onderdeel : Locatiekaart Schaal : 1:25.000 (Bron: Topografische kaart van Nederland) Projectnummer : 2016.0200 Opdrachtgever : De heer A.

Nadere informatie

O.G. Mij. Th. G. van den Bosch B.V. LEGENDA. voormalige zinkput. drain pompput. grens monstername wand ontgravingscontour

O.G. Mij. Th. G. van den Bosch B.V. LEGENDA. voormalige zinkput. drain pompput. grens monstername wand ontgravingscontour W1 W2 CP3 onv. CP1 voormalige zinkput W1 B11 3,5 W2 onv. CP2 CP4 N W1 W2 3,5 W1 B11 N LEGENDA N drain pompput grens monstername wand ontgravingscontour ontgravingsdiepte (m-mv) monster putwand monster

Nadere informatie

Bestemmingsplan Sanering glastuinbouw Blindeweg 1 Tinte Bijlagen bij de Toelichting

Bestemmingsplan Sanering glastuinbouw Blindeweg 1 Tinte Bijlagen bij de Toelichting Bestemmingsplan Sanering glastuinbouw Blindeweg 1 Tinte Bijlagen bij de Toelichting 1. Reactie Waterschap overleg artikel 3.1.1 Bro 2. Aanbiedingsformulier overleg artikel 3.1.1 Bro provincie Zuid-Holland

Nadere informatie

BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie - Omgevingskaart Klantreferentie: offerte baarn 0 m 125 m 625 m Deze kaart is noordgericht. Schaal 1: 12500 Hier bevindt zich Kadastraal object BAARN M 3189 August Janssenweg

Nadere informatie

Betreft: resultaten aanvullend bodemonderzoek 1/2

Betreft: resultaten aanvullend bodemonderzoek 1/2 Kruse Milieu BV Bezoekadres: Huyerenseweg 33 7678 SC Geesteren Internet: info@krusegroep.nl www.krusegroep.nl De heer D.W. Kooiker Schapendijk 4 7715 PT Punthorst Postadres: Postbus 51 7650 AB Tubbergen

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Bram Streeflandweg 3b4 noord te Renkum

Verkennend bodemonderzoek Bram Streeflandweg 3b4 noord te Renkum Verkennend bodemonderzoek Bram Streeflandweg 3b4 noord te Renkum Gemeente Renkum Projectnummer: P2296.01 Datum: 20 augustus 2015 Versie: definitief Verkennend bodemonderzoek Bram Streeflandweg 3b4 noord

Nadere informatie

Datum: dinsdag 9 februari 2016 Kenmerk: NAP00315\160202_112230_BRIEF Uw kenmerk: zinkspot Ermelo. Geachte heer Savelkoel,

Datum: dinsdag 9 februari 2016 Kenmerk: NAP00315\160202_112230_BRIEF Uw kenmerk: zinkspot Ermelo. Geachte heer Savelkoel, Nijhuis Apeldoorn BV t.a.v. de heer R. Savelkoel Postbus 623 7300 AP Apeldoorn Datum: dinsdag 9 februari 2016 Kenmerk: NAP00315\160202_112230_BRIEF Uw kenmerk: zinkspot Ermelo Geachte heer Savelkoel, Hierbij

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de resultaten betreffende de herbemonstering van het grondwater aan de Dongenseweg tussen nrs. 1 en 3 te Kaatsheuvel.

Hierbij ontvangt u de resultaten betreffende de herbemonstering van het grondwater aan de Dongenseweg tussen nrs. 1 en 3 te Kaatsheuvel. Van den Berg Advies in Ruimtelijke Ordening b.v. T.a.v. Dhr. J. van den Berg Nachtegaal 32 4284 XD Rijswijk (NB) Boxmeer, 21 december 2016 Betreft: rapportage herbemonstering grondwater Status: definitief,

Nadere informatie

Gemeente Voorst T.a.v. de heer N. Wisselink Postbus HA Twello

Gemeente Voorst T.a.v. de heer N. Wisselink Postbus HA Twello DE KLINKER MILIEU Onderdeel van Wissels Groep Verlengde Ooyerhoekseweg 9 7207 BJ Zutphen Tel. (0575) 51 72 98 IBAN NL21INGB0659597411 K.v.K. 08046310 B.T.W. nr. NL 8083.56.872.B.01 info@deklinker.com www.deklinker.com

Nadere informatie

Bijlage 20 bij besluit 2015/1273-V1 V&V

Bijlage 20 bij besluit 2015/1273-V1 V&V Bijlage 2 bij besluit 215/1273-V1 V&V BIJLAGE I LOCATIEKAART BIJLAGE 1 blad 1 van 1 Onderzoekslocatie Onderdeel : Locatiekaart Schaal : 1:25. (Bron: Topografische kaart van Nederland) Projectnummer

Nadere informatie

Analysecertificaat. Koelewijn Bronbemalingen T.a.v. P. Moro Produktieweg LN BUNSCHOTEN-SPAKENBURG. Datum: 12-Jan-2017

Analysecertificaat. Koelewijn Bronbemalingen T.a.v. P. Moro Produktieweg LN BUNSCHOTEN-SPAKENBURG. Datum: 12-Jan-2017 Koelewijn Bronbemalingen T.a.v. P. Moro Produktieweg 5 3751 LN BUNSCHOTEN-SPAKENBURG certificaat Datum: 12-Jan-217 Hierbij ontvangt u de resultaten van het navolgende laboratoriumonderzoek. Certificaatnummer/Versie

Nadere informatie

1. Aanleiding en doel

1. Aanleiding en doel Gemeente Beverwijk Postbus 450 1940 AL BEVERWIJK Monitorweg 29 1322 BK Almere Postbus 10044 1301 AA ALMERE T (036) 530 80 00 F (036) 533 81 89 info.nl@anteagroup.com www.anteagroup.nl datum 4 november

Nadere informatie

BIJLAGE I LOCATIEKAART BIJLAGE blad van Onderzoekslocatie Onderdeel : Locatiekaart Schaal : :25. (Bron: Topografische kaart van Nederland) Projectnummer : 27.33 Opdrachtgever : Cremerhoeve VOF BIJLAGE

Nadere informatie

BIJLAGE I LOCATIEKAART BIJLAGE 1 blad 1 van 1 Onderzoekslocatie Onderdeel : Locatiekaart Schaal : 1:25.000 (Bron: Topografische kaart van Nederland) Projectnummer : 2016.0387 Opdrachtgever : De heer H.

Nadere informatie

Gemeente Vlaardingen tav dhr E. Warnaar sectie Voorbereiding & Realisatie Postbus EB Vlaardingen

Gemeente Vlaardingen tav dhr E. Warnaar sectie Voorbereiding & Realisatie Postbus EB Vlaardingen Gemeente Vlaardingen tav dhr E. Warnaar sectie Voorbereiding & Realisatie Postbus 1002 3130 EB Vlaardingen betreft : aanvullend grondonderzoek (nikkel) Vijfsluizen referentie: 16-2009N pagina: 1/3 Geldermalsen,

Nadere informatie

A.H.M. Rijkers, T.a.v. de heer Rijkers, Zeelbergseweg 20, 5555 LC Valkenswaard. Asten, 11 april Geachte heer Rijkers,

A.H.M. Rijkers, T.a.v. de heer Rijkers, Zeelbergseweg 20, 5555 LC Valkenswaard. Asten, 11 april Geachte heer Rijkers, A.H.M. Rijkers, T.a.v. de heer Rijkers, Zeelbergseweg 2, 5555 LC Valkenswaard. Onze ref: Uw ref: Betreft: BB-17239 resultaten onderzoek Asten, 11 april 217 Geachte heer Rijkers, Hierbij willen wij u de

Nadere informatie

BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie -

BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie - BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie - Omgevingskaart Klantreferentie: bo15196 0 m 125 m 625 m Deze kaart is noordgericht. Schaal 1: 12500 Hier bevindt zich Kadastraal object AMERSFOORT H 4538 Frans Halsstraat,

Nadere informatie

Versie Definitief 1 Datum Adviseur milieu Ing. G. van den Berg Teamleider drs. J.J. Bleeker Projectcoördinator drs. J.J.

Versie Definitief 1 Datum Adviseur milieu Ing. G. van den Berg Teamleider drs. J.J. Bleeker Projectcoördinator drs. J.J. Vestiging Scharwoude Postbus 58 1633 ZH Avenhorn Tel. 0229-547850 Fax 0229-547851 Milieutechnisch asfaltonderzoek - bepaling asfaltopbouw - asfaltonderzoek Willem de Zwijgerlaan te Alphen aan den Rijn

Nadere informatie

BIJLAGE 3 BOORSTATEN Bijlage 3 Boring: 01 Boring: 02 0 1 0 braak Veen, zwak zandig, sporen puin, sporen kolengruis, donkerbruin, Edelmanboor 0 1 0 10 braak Zand, lichtgrijs, Edelmanboor, Cunetzand Zand,

Nadere informatie

Hierbij doe ik u het verslag toekomen van het uitgevoerde actualisatie bodemonderzoek op de bovengenoemde locatie.

Hierbij doe ik u het verslag toekomen van het uitgevoerde actualisatie bodemonderzoek op de bovengenoemde locatie. Gemeente Moerdijk Afdeling Ruimtelijke & Maatschappelijke Ontwikkeling T.a.v. Dhr. L. Willems Postbus 4 4760 AA Zevenbergen Ons kenmerk :.r Beh. door : R.A.C. Hereijgers Datum : 7 maart 07 Betreft : Actualisatie

Nadere informatie

Pieter Oosterhout Architecten T.a.v. mevrouw G. Offerein Dorpssingel BE BEUNINGEN. Swalmen, 5 februari 2015

Pieter Oosterhout Architecten T.a.v. mevrouw G. Offerein Dorpssingel BE BEUNINGEN. Swalmen, 5 februari 2015 Pieter Oosterhout Architecten T.a.v. mevrouw G. Offerein Dorpssingel 2 664 BE BEUNINGEN Swalmen, 5 februari 25 Betreft: Status: Project: rapportage aanvullend bodemonderzoek definitief, versie D 42229

Nadere informatie

BIJLAGE I LOCATIEKAART BIJLAGE 1 blad 1 van 1 Onderzoekslocatie Onderdeel Schaal Projectnummer Opdrachtgever : : : : Locatiekaart 1:25. (Bron: Topografische kaart van Nederland) 216.25 Maatschap Langelaan

Nadere informatie

Bijlage 2 Briefrapport nader bodemonderzoek (zware metalen)

Bijlage 2 Briefrapport nader bodemonderzoek (zware metalen) Bijlage Briefrapport nader bodemonderzoek (zware metalen) Wijngaard, ontwerp 44 Gemeente Huizen T.a.v. de heer W. Menzel Postbus 5 7 AA Huizen PJ Milieu BV Nijverheidsstraat 386 RJ Nijkerk Telefoon: 33-4585

Nadere informatie

C01N Grondwatermonitoring inclusief MTBE en ETBE conform AS SIKB Protocol 2002

C01N Grondwatermonitoring inclusief MTBE en ETBE conform AS SIKB Protocol 2002 Texaco Europabaan West / Uitgaand Europabaan 2 3446 CE WOERDEN Betreft: C01N Grondwatermonitoring inclusief MTBE en ETBE conform AS SIKB 2000- Protocol 2002 Gegevens peilbuis PB-1 PB-2 Diepte t.o.v. bovenkant

Nadere informatie

Gelria Beheer T.a.v. de heer A. Pondes Klaasbos SZ LICHTENVOORDE

Gelria Beheer T.a.v. de heer A. Pondes Klaasbos SZ LICHTENVOORDE DE KLINKER MILIEU Onderdeel van Wissels Groep Verlengde Ooyerhoekseweg 9 7207 BJ Zutphen Tel. (0575) 51 72 98 IBAN: NL21INGB0659597411 K.v.K. 08046310 B.T.W. nr. NL 8083.56.872.B.01 info@deklinker.com

Nadere informatie

Hierbij willen wij u de resultaten doen toekomen van het onderzoek naar zware metalen aan de JF Kennedylaan 5 te Valkenswaard.

Hierbij willen wij u de resultaten doen toekomen van het onderzoek naar zware metalen aan de JF Kennedylaan 5 te Valkenswaard. Tilburgs Truck Parts, T.a.v. de heer F. Tilburgs, Dorpsstraat 19, 5556 VL Valkenswaard. Onze ref: Uw ref: Betreft: BB-1727 metalen Kennedylaan Asten, 21 maart 217 Geachte heer Tilburgs, Hierbij willen

Nadere informatie

Driebergse Weg- en Waterbouw BV tav dhr H. ten Klooster postbus AA Driebergen

Driebergse Weg- en Waterbouw BV tav dhr H. ten Klooster postbus AA Driebergen Driebergse Weg- en Waterbouw BV tav dhr H. ten Klooster postbus 47 3970 AA Driebergen betreft : indicatieve- keuring verdachte grond Ratelaar referentie: 16-1023A pagina: 1/3 Geldermalsen, 11 april 2016

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Conform NEN 5740 Auteur: Dhr. Ing. T.M.W. van Breugel Controle: Dhr. J.P.G.M. van Rozendaal Veldwerk: Dhr. Ing. T. van Breugel Dhr. J.P.G.M. van Rozendaal Opdrachtgever: Van Gessel

Nadere informatie

atkb ADVIESBUREAU VOOR BODEM, WATER EN ECOLOGIE

atkb ADVIESBUREAU VOOR BODEM, WATER EN ECOLOGIE BODEM, WATER EN ECOLOGIE i ' ASFALT EN PUINFUNDATIE ONDERZOEK Godetiaweg t.h.v. het Daltonplantsoen te Den Haag Rapportnummer: Status rapport: Datum rapport: 20100178 rap02 Definitief 31 maart 2010 Auteur:

Nadere informatie

Bijlage (B) met opmerkingen behorende bij analysecertificaat /1

Bijlage (B) met opmerkingen behorende bij analysecertificaat /1 Bijlage (B) met opmerkingen behorende bij analysecertificaat 2016045132/1 Pagina 1/1 Opmerking 1) De toetswaarde van de som is gelijk aan de sommatie van 0,7*RG Eurofins Analytico B.V. Gildeweg 44-46 3771

Nadere informatie

Aanvullend bodemonderzoek

Aanvullend bodemonderzoek Aanvullend bodemonderzoek De Beaufortlaan 4 Soestduinen Opdrachtgever: Projectcode: Status: Beheersmaatschappij Stierman B.V. BMS116 Definitief Referentie: 16614_93933 Naam Paraaf Datum Opgesteld door:

Nadere informatie

BIJLAGE I LOCATIEKAART BIJLAGE 1 blad 1 van 1 Onderzoekslocatie Onderdeel Schaal Projectnummer Opdrachtgever : : : : Locatiekaart 1:25.000 (Bron: Topografische kaart van Nederland) 2015.0552 De heer B.

Nadere informatie

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ BIJLAGE 3 BOORSTATEN Bijlage 3 Boring: 01 Boring: 02 0 0 braak Zand, zeer fijn, matig siltig, zwak humeus, lichtbruin, Edelmanboor 0 0 5 15 tegel Zand, matig fijn, zwak siltig, beige, Edelmanboor,

Nadere informatie

m BIJLAGE I LOCATIEKAART BIJLAGE 1 blad 1 van 1 Onderzoekslocatie Onderdeel : Locatiekaart Schaal : 1:25.000 (Bron: Topografische kaart van Nederland) Projectnummer : 2017.0030 Opdrachtgever : De heer

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek conform NEN Locatie: St. Maartensweg te Sint Maartensbrug. Projectnummer: C

Verkennend bodemonderzoek conform NEN Locatie: St. Maartensweg te Sint Maartensbrug. Projectnummer: C B i j l a g e 2 : B o d e m o n d e r z o e k e n B o d e m A d v i e s Verkennend bodemonderzoek conform NEN 574 Locatie: St. Maartensweg te Sint Maartensbrug Projectnummer: 5 1977C Opdrachtgever: Gemeente

Nadere informatie

Onderwerp: Aanvullend bodemonderzoek Winkel, 6 september 2012 Kooiweg 5 te Castricum Onze referentie:

Onderwerp: Aanvullend bodemonderzoek Winkel, 6 september 2012 Kooiweg 5 te Castricum Onze referentie: Dhr. R. Koole Kon. Wilhelminalaan 11 1901 DM Castricum Onderwerp: Aanvullend bodemonderzoek Winkel, 6 september 2012 Kooiweg 5 te Castricum Onze referentie: 051002036 Geachte heer Koole, Op de bovenstaande

Nadere informatie

ÿ eurofins iiiiiiiii ui inn ui mi analytico Tjaden BV T.a.v. Camille Vermeulen Postbus ZG HEERJĤNSDĤM Analysecertificaat

ÿ eurofins iiiiiiiii ui inn ui mi analytico Tjaden BV T.a.v. Camille Vermeulen Postbus ZG HEERJĤNSDĤM Analysecertificaat ÿ eurofins iiiiiiiii ui inn ui mi 15.130816 Tjaden BV T.a.v. Camille Vermeulen Postbus 22 2995 ZG HEERJĤNSDĤM Analysecertificaat Datum: 03-08-2015 Hierbij ontvangt u de resultaten van het navolgende laboratoriumonderzoek.

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Conform NEN 5740 Auteur: Dhr. Ing. J.M.H. van Abeelen Controle: Dhr. Ing. T.M.W. van Breugel Veldwerk: Dhr. B. Brouwer Opdrachtgever: Kuiper Compagnons Postbus 13042 3004 HA Rotterdam

Nadere informatie

Gemeente Amersfoort T.a.v. de heer D. van Gemeren Postbus EA AMERSFOORT. Eemnes, 23 november Ref: PW/53br15/21471

Gemeente Amersfoort T.a.v. de heer D. van Gemeren Postbus EA AMERSFOORT. Eemnes, 23 november Ref: PW/53br15/21471 Gemeente Amersfoort T.a.v. de heer D. van Gemeren Postbus 4000 3800 EA AMERSFOORT Eemnes, 23 november 2015 Ref: PW/53br15/21471 Betreft : Indicatieve kwaliteitsbepaling zeefzand Werk : Amersfoort, Nijverheidsweg-Noord

Nadere informatie

Gemeente Maasdriel p/a Omgevingsdienst Regio Rivierenland tav mevr E.H.M. (Elise) Timmerman postbus HG Tiel

Gemeente Maasdriel p/a Omgevingsdienst Regio Rivierenland tav mevr E.H.M. (Elise) Timmerman postbus HG Tiel Gemeente Maasdriel p/a Omgevingsdienst Regio Rivierenland tav mevr E.H.M. (Elise) Timmerman postbus 6267 4000 HG Tiel betreft : bodemonderzoek Meikersstraat ong. referentie: 14-2161 pagina: 1/3 Geldermalsen,

Nadere informatie

Bestemmingsplan Singel 1 Vreeland

Bestemmingsplan Singel 1 Vreeland Gemeente Stichtse Vecht Bestemmingsplan Singel 1 Vreeland Bijlagen bij toelichting Juli 2018 NL.IMRO.1904.BPSingel1VLD-VG01 Kenmerk 1904-06-TB01 Projectnummer 1904-06 Toelichting Inhoudsopgave Bijlage

Nadere informatie

Het Zand 3811 GC AMERSFOORT. plaatse van. met onder meer een loodgehalte. het NEN. pakket. Beoordeling NVT Voldoet Troebel T 0547

Het Zand 3811 GC AMERSFOORT. plaatse van. met onder meer een loodgehalte. het NEN. pakket. Beoordeling NVT Voldoet Troebel T 0547 mro B.V. De heer H. van Veldhuisen Het Zand 30 3811 GC AMERSFOORT Laren, 27 juli 2017 Ooldselaan 12a 7245 PR Laren T 0547 261 888 info@vdpoelmilieu.nl www.vdpoelmilieu.nl BANK: NL16 TRIO 0391171747 BTW:

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Conform NEN 5740 Auteur: Dhr. Ing. T.M.W. van Breugel Controle: Dhr. J.P.G.M. van Rozendaal Veldwerk: Dhr. B. Brouwer Dhr. J. van Rozendaal Opdrachtgever: Rozendaal Agri BV T.a.v.

Nadere informatie

Verkennend- en aanvullend bodemonderzoek

Verkennend- en aanvullend bodemonderzoek Verkennend- en aanvullend bodemonderzoek Bergerdensestraat (Kad. perceel A473) te Bemmel Gemeente Lingewaard Projectnummer: P2290.01 Datum: 20 juli 2015 Versie: definitief Verkennend- en aanvullend bodemonderzoek

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bijlagen 1 Veldwerkformulieren 2 Toetsingsresultaten 3 Analysecertificaat 4 Foto s partij 5 Diagram meldingsplicht

Inhoudsopgave. Bijlagen 1 Veldwerkformulieren 2 Toetsingsresultaten 3 Analysecertificaat 4 Foto s partij 5 Diagram meldingsplicht Opdrachtgever : Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden Revisie 1, dec 2012 Projectplaats : Lopik Pagina 0 van 6 Inhoudsopgave 1 Inleiding en doel... 1 2 Onderzoeksopzet 2.1 Gehanteerde richtlijnen...

Nadere informatie

BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie - Omgevingskaart Klantreferentie: boofferte 0 m 125 m 625 m Deze kaart is noordgericht. Schaal 1: 12500 Hier bevindt zich Kadastraal object HILVERSUM O 1422 Nieuwe Havenweg

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740 Locatie: Dennenstraat, beukenstraat, Plantage te Beverwijk Projectnummer:

Verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740 Locatie: Dennenstraat, beukenstraat, Plantage te Beverwijk Projectnummer: Bodem Belang BV Korfwaterweg 27 1755 LC Petten Tel: 224 531 274 info@bodembelang.nl www.bodembelang.nl ONDERINGEN MILIEUONDERZOEK ANERINGEN DUURZAME ENERGIE AARDWARMTE Verkennend bodemonderzoek conform

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Eltenseweg 14 / Past. van Sonsbeeckstraat 51 (2 bouwkavels) te Stokkum Gemeente Montferland Projectnummer: P2182.01 Datum: 6 november 2014 Versie: definitief Verkennend bodemonderzoek

Nadere informatie

Milieuhygiënisch verhardingsonderzoek Oude Willem

Milieuhygiënisch verhardingsonderzoek Oude Willem KOAC NPC Esscheweg 105 5262 TV Vught Tel. +31 88 KOACNPC Tel. +31 88 562 26 72 Fax +31 88 562 25 11 info@koac-npc.com www.koac-npc.com e120240301 Milieuhygiënisch verhardingsonderzoek Oude Willem KOAC

Nadere informatie

Verkennend en aanvullend bodemonderzoek

Verkennend en aanvullend bodemonderzoek Verkennend en aanvullend bodemonderzoek Hunderenslaan 7 te Twello Gemeente Voorst Projectnummer: P2155.01 Datum: 4 augustus 2014 Versie: concept Verkennend en aanvullend bodemonderzoek Hunderenslaan 7

Nadere informatie

Tekeningen Situatietekening met boringen en peilbuis

Tekeningen Situatietekening met boringen en peilbuis Rapport Verkennend bodemonderzoek St. Jacobsstraat 1a te Galder Projectnr. 246859-04 10 december 2012, revisie 00 Inhoud blz. 1 Inleiding... 2 2 Vooronderzoek... 3 2.1 Algemeen... 3 2.2 Terreinbeschrijving...

Nadere informatie

Partijkeuring Vreehorstweg Winterswijk P25519

Partijkeuring Vreehorstweg Winterswijk P25519 Partijkeuring Vreehorstweg Winterswijk P25519 Partijkeuring conform: BRL1000, protocol 1001, versie 2.1, 12-12-2013 Opdrachtgever: Contactpersoon: Opdrachtnemer: Contactpersoon: Dusseldorp ISM B.V. Albert

Nadere informatie

Inspectie van de bodem middels verkennend bodemonderzoek ter plaatse van de Prinsenstraat (ongenummerd) te Zundert

Inspectie van de bodem middels verkennend bodemonderzoek ter plaatse van de Prinsenstraat (ongenummerd) te Zundert Inspectie van de bodem middels verkennend bodemonderzoek ter plaatse van de Prinsenstraat (ongenummerd) te Zundert Rapport 46275, 24 juni 24 Opdrachtgever Provincie Noord-Brabant Cluster Projecten en Vastgoed

Nadere informatie

Van den Berk en Kerkhof Makelaars, T.a.v. de heer A. Schimmel, Postbus 71, 5735 ZH AARLE RIXTEL. Asten, 19 september Geachte heer A.

Van den Berk en Kerkhof Makelaars, T.a.v. de heer A. Schimmel, Postbus 71, 5735 ZH AARLE RIXTEL. Asten, 19 september Geachte heer A. Van den Berk en Kerkhof Makelaars, T.a.v. de heer A. Schimmel, Postbus 71, 5735 ZH AARLE RIXTEL. Onze ref: Uw ref: Betreft: BB-16596 Kijkuitstraat Asten, 19 september 216 Geachte heer A. Schimmel, Hierbij

Nadere informatie

VERHARDINGSONDERZOEK TER PLAATSE VAN DE OUDE MOLENWEG TE NIJMEGEN (GEMEENTE NIJMEGEN)

VERHARDINGSONDERZOEK TER PLAATSE VAN DE OUDE MOLENWEG TE NIJMEGEN (GEMEENTE NIJMEGEN) VERHARDINGSONDERZOEK TER PLAATSE VAN DE OUDE MOLENWEG TE NIJMEGEN (GEMEENTE NIJMEGEN) rapport nr. CV12412VER_216-8-RAP Van Vleuten Consult bv Staarten 23 5281 PK Boxtel Tel: 411-633314 Fax: 411-63174 e-mail:

Nadere informatie

Hoste Milieutechniek BV. Postbus AD Boskoop telefoon: fax: Verkennend bodemonderzoek

Hoste Milieutechniek BV. Postbus AD Boskoop telefoon: fax: Verkennend bodemonderzoek Hoste Milieutechniek BV Postbus 177 2770 AD Boskoop telefoon: 0172-211356 fax: 0172-210610 email: info@hoste.nl Verkennend bodemonderzoek in het kader van de voorgenomen sloop en nieuwbouw van een clubgebouw

Nadere informatie

Partijkeuring Depot RM008

Partijkeuring Depot RM008 Partijkeuring Depot RM008 Opdrachtgever: Contactpersoon: Opdrachtnemer: Contactpersoon: Milieutechniek Rouwmaat Groenlo B.V. Den Sliem 93 7141 JG Groenlo Dhr. J. Nijenhuis Diseo B.V. De Koppeling 15A 6986

Nadere informatie

Aannemingsbedrijf Ooijevaar Postbus AE Alkmaar

Aannemingsbedrijf Ooijevaar Postbus AE Alkmaar Aannemingsbedrijf Ooijevaar Postbus 209 1800AE Alkmaar Onderwerp: Indicatie bodemonderzoek met asbest Petten, 20 februari 2018 Zeeheldenbuurt fase1 te Wormerveer Onze referentie: 051003384 Geachte heer

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Conform NEN 5740 Auteur: Dhr. Ing. T.M.W. van Breugel Controle: Dhr. Mr. Ing. O.L.H. Verhagen Veldwerk: Dhr. B. de Koning Opdrachtgever: Familie Monteiro Haegens Nistelrodesedijk

Nadere informatie

PARTIJKEURING GROND (KLEI) Reactorweg 25 Utrecht. Buijtenhuis Nijkerk B.V G Definitief. ing. G. Staal ing. G.

PARTIJKEURING GROND (KLEI) Reactorweg 25 Utrecht. Buijtenhuis Nijkerk B.V G Definitief. ing. G. Staal ing. G. PARTIJKEURING GROND (KLEI) Reactorweg 25 Utrecht opdrachtgever: Buijtenhuis Nijkerk B.V. datum rapport: 14 april 2014 kenmerk: status: 1402403G Definitief uitgevoerd door: PJ Milieu BV projectleider: rapporteur:

Nadere informatie

BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie - Afbeelding: Regionale situatie BIJLAGE 2 - Boorlocaties - BIJLAGE 3 - Veldwerkgegevens - BO1529 Milieutechniek ZVS Eemnes BV Boring: 1 Datum: 15-6-215 Boring: 2 Datum:

Nadere informatie

ing. M.J. Gorter ing. M.W. Dorland

ing. M.J. Gorter ing. M.W. Dorland VERKENNEND BODEMONDERZOEK Nieuwbouw windturbine 3 Westervoortsedijk 73 Arnhem kenmerk PJ Milieu BV: 1243220A opdrachtgever: Raedthuys Groep B.V. te Enschede datum rapport: 12 januari 2017 kenmerk: 1243220A_versie

Nadere informatie

ing. M.J. Gorter ing. M.W. Dorland

ing. M.J. Gorter ing. M.W. Dorland VERKENNEND BODEMONDERZOEK Nieuwbouw windturbine 3 Westervoortsedijk 73 Arnhem kenmerk PJ Milieu BV: 1243220A opdrachtgever: Raedthuys Groep B.V. te Enschede datum rapport: 12 januari 2017 kenmerk: 1243220A_versie

Nadere informatie

Nader bodemonderzoek. Conform NTA Nader bodemonderzoek. Dhr. Ing. J.M.H. van Abeelen. Dhr. J. van Rozendaal. Dhr. M.

Nader bodemonderzoek. Conform NTA Nader bodemonderzoek. Dhr. Ing. J.M.H. van Abeelen. Dhr. J. van Rozendaal. Dhr. M. Nader bodemonderzoek Conform NTA 5755 Auteur: Dhr. Ing. J.M.H. van Abeelen Controle: Dhr. J. van Rozendaal Veldwerk: Dhr. M. van Kordelaar Opdrachtgever: Kuiper Compagnons Postbus 13042 3004 HA Rotterdam

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Conform NEN 5740 Auteur: Dhr. Ing. T.M.W. van Breugel Controle: Dhr. Mr. Ing. O.L.H. Verhagen Veldwerk: Dhr. B. Brouwer Opdrachtgever: Kuiper Compagnons T.a.v. Rogier Begheyn

Nadere informatie

Notitie. 1 Inleiding. Globale ligging onderzochte wegvak (bron: Google Maps)

Notitie. 1 Inleiding. Globale ligging onderzochte wegvak (bron: Google Maps) Notitie Onderwerp: Verhardingsonderzoek Dreef Haarlem Projectnummer: 348275 Referentienummer: SWNL0211061 Datum: 01-08-2017 1 Inleiding 1.1 Algemeen Sweco Nederland B.V. heeft op de bestaande verhardingen

Nadere informatie

BOOT organiserend ingenieursburo bv Alle opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de AV-BOOT Ingenieurs met een verhaal.

BOOT organiserend ingenieursburo bv Alle opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de AV-BOOT Ingenieurs met een verhaal. BOOT organiserend ingenieursburo bv Alle opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de AV-BOOT 2011. Ingenieurs met een verhaal. kwaliteitswaarborg Evaluatie sanering locatie Rhenoy: Dorpstraat

Nadere informatie

Verificatie onderzoek van de bodem tijdens een bodemsanering ter plaatse van een perceel aan de Losplaats 3 te Uden (NB ).

Verificatie onderzoek van de bodem tijdens een bodemsanering ter plaatse van een perceel aan de Losplaats 3 te Uden (NB ). *OMWB731286* Postbus 75 5000 AB Tilburg 013 206 01 00 info@omwb.nl http://www.omwb.nl Verificatie onderzoek van de bodem tijdens een bodemsanering ter plaatse van een perceel aan de Losplaats 3 te Uden

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Zandstraat 126 in Beneden-Leeuwen

Verkennend bodemonderzoek Zandstraat 126 in Beneden-Leeuwen Verkennend bodemonderzoek Zandstraat 126 in Beneden-Leeuwen ONDERDEEL VAN ORTAGEO GROEP WWW.ORTAGEO.NL Envita Almelo B.V. Envita Nijmegen B.V. Einsteinstraat 12a 7601 PR ALMELO Metaalweg 18 6551 AD WEURT

Nadere informatie

Overzicht analyseresultaten

Overzicht analyseresultaten projectnr: 270941 januari 2015, rev 01 Waternet Zwevend stof onderzoek Amstel Bijlage 1: Overzicht analyseresultaten Parameter Eenheid Analyseresultaten Gestandaardiseerde gehalten + toetsoordeeel Normen

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK KRUISWEG 39 TE BLEISWIJK GEMEENTE LANSINGERLAND

VERKENNEND BODEMONDERZOEK KRUISWEG 39 TE BLEISWIJK GEMEENTE LANSINGERLAND VERKENNEND BODEMONDERZOEK KRUISWEG 39 TE BLEISWIJK GEMEENTE LANSINGERLAND Verkennend bodemonderzoek Kruisweg 39 te Bleiswijk in de gemeente Lansingerland Opdrachtgever Rho adviseurs voor leefruimte Postbus

Nadere informatie

Aanvullend bodemonderzoek. Obrechtstraat 3G 5344 AT, Oss

Aanvullend bodemonderzoek. Obrechtstraat 3G 5344 AT, Oss Aanvullend bodemonderzoek Auteur: Dhr. Ing. T.M.W. van Breugel Controle: Dhr. Mr. Ing. O.L.H. Verhagen Veldwerk: Dhr. R.L.P. van Meurs Opdrachtgever: Planomar BV mevr. N. van de Goor Obrechtstraat 3G 5344

Nadere informatie