De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 24 juni 2014 om 20:00 uur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 24 juni 2014 om 20:00 uur."

Transcriptie

1 GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 24 juni 2014 om 20:00 uur. DAGORDE OPENBARE ZITTING Notulen voorgaande zitting Rekening 2013 Kerkfabriek Sint-Niklaas Klein-Vorst Rekening 2013 Kerkfabriek O.-L.-V.-in-de-Wijngaard Veerle Rekening 2013 Kerkfabriek Sint-Gertrudis Groot-Vorst Rekening 2013 Kerkfabriek Sint-Jozef-Werkman Veerle-Heide Rekening 2013 Kerkfabriek Sint-Lambertus Eindhout Rekening 2013 van het O.C.M.W Kennisgeving Interne kredietaanpassing IKA Syntheseverslagen bij de begrotingsrekening 2013 en de balans en resultatenrekening Jaarrekening Budgetwijziging W Goedkeuring Visietekst Samenwerking gemeente en OCMW Laakdal a Foto s 100 jarigen a b Situatie schooltje Veerle-Heide. Toestaan renteloze lening aan vrije basschool Groot-Vorst Selectieleidraad aangaande een geïntegreerde overheidsopdracht voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van een nieuw administratief centrum in de gemeente Laakdal (Design, Build en Maintenance DBM ). Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze Het plaatsen van een loods op de gemeentelijke werkplaats. Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze a Grasdals b Bijkomende openbare verlichting c Kerkhof Klein-Vorst d Verkeersborden RUP zonevreemde woningen Laakdal - definitieve goedkeuring a b Wiezestraat. De begeleidende brief aan de Minister-President van de Vlaamse Regering met de motie in eigen naam van gemeenteraadsleden van Laakdal aan de Vlaamse Regering inzake het dringend oplossen van de fileproblemen op de Kleine Ring van Antwerpen en op de autosnelwegen in de provincie Antwerpen, wordt aan de raad ter kennis voorgelegd, samen met het blad met de handtekeningen Goedkeuring overeenkomst met de Kringwinkel Zuiderkempen betreffende de uitvoering van huishoudelijke energiescans vanaf 2014.

2 11.00.a b Modaliteiten bij concessies. Wachtrijen in het gemeentehuis. de gemeentesecretaris Verspreet Jerry de voorzitter Vanbel Felix

3 Provincie Antwerpen Gemeente Laakdal TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 24 JUNI Notulen voorgaande zitting. Het betreft de notulen van 27 mei Rekening 2013 Kerkfabriek Sint-Niklaas Klein-Vorst Rekening 2013 Kerkfabriek O.-L.-V.-in-de-Wijngaard Veerle Rekening 2013 Kerkfabriek Sint-Gertrudis Groot-Vorst Rekening 2013 Kerkfabriek Sint-Jozef-Werkman Veerle-Heide Rekening 2013 Kerkfabriek Sint-Lambertus Eindhout Rekening 2013 van het O.C.M.W. Het OCMW diende de jaarrekening 2013 in. Deze dient door de Gouverneur goedgekeurd te worden. De gemeenteraad heeft de mogelijkheid zijn opmerkingen op deze jaarrekening te maken en mee te delen aan de Gouverneur Kennisgeving Interne kredietaanpassing IKA Interne kredietaanpassing IKA werd goedgekeurd door het Schepencollege in zitting van 5 juni Dit moet ter kennis van de gemeenteraad gebracht worden.

4 02.08 Syntheseverslagen bij de begrotingsrekening 2013 en de balans en resultatenrekening Overeenkomstig artikel 96 van de Nieuwe Gemeentewet en overeenkomstig art. 302,92 van het Gemeentedecreet is de jaarrekening vergezeld van een verslag. Dit verslag geeft een overzicht van het beheer van de gemeentefinanciën gedurende het dienstjaar waarop die rekening betrekking heeft Jaarrekening De begrotingsrekening 2013 sluit met een begrotings- en een boekhoudkundig resultaat van ,27 EUR. De resultatenrekening sluit op 31 december 2013 met een nadelig exploitatieresultaat van EUR en een nadelig uitzonderlijk resultaat van EUR, over te brengen naar de balans Budgetwijziging W Het gaat over de eerste wijziging op het Budget Goedkeuring Visietekst Samenwerking gemeente en OCMW Laakdal. De bouw van een nieuw administratief centrum naast het bestaande OCMW gebouw doet een opportuniteit ontstaan om een nauwere samenwerking tussen gemeente en OCMW te onderzoeken. De opmaak van een visietekst op lange termijn m.b.t. de publieke dienstverlening en hoe een samenwerking tussen de gemeente en het OCMW hiertoe kan bijdragen, is het resultaat van een denkoefening in samenwerking met een externe consultant. Hierin worden drie klemtonen gelegd: - Het dienstverleningsconcept (hoe willen we dat onze dienstverlening er uit ziet?); - Het organisatiemodel als afgeleide van het dienstverleningsconcept (hoe moet onze structuur en cultuur zich daarvoor aanpassen?); - De managementprocessen en structuren. De visietekst vormt de basis voor de visie op huisvesting ( projectdefinitie ) a Foto s 100 jarigen. Toelichting Twee maanden geleden kaartte ik de zaak aan en werd de belofte gedaan grondig onderzoek op te starten. Voorstel beslissing De bevoegde schepen brengt verslag uit van de tot hiertoe formeel ondernomen acties met vermelding van de data waarop ertoe werd beslist a Situatie schooltje Veerle-Heide. Toelichting: Een jaar geleden kaartte N-VA de situatie van het schooltje op de Hei voor het eerst aan. Na uitvoering van een grondige studie leek het bestuur mee te gaan in de visie van N-VA. Zoals gezegd zijn we ondertussen één jaar verder en lijkt er weinig schot in deze zaak te zitten. Verwonderlijk. Er kan

5 immers niet getreuzeld worden in deze fase, aangezien iedereen het er over eens is dat dergelijke dossiers een lange omlooptijd hebben. Voorstel: De schepen geeft een toelichting van de reeds genomen initiatieven en onderneemt binnen redelijke termijn actie indien nodig b Toestaan renteloze lening aan vrije basschool Groot-Vorst. Toelichting : Wij vernemen dat de VBS een renteloze lening met terugbetaling op korte termijn heeft gevraagd om ondermeer te dienen voor het dekken van de kosten voor verplichte aanpassingen op heel korte termijn als gevolg van een inspectie. De te verwachten aangroei van het aantal kinderen in Groot Vorst door de bouw van appartementen en heel wat nieuwe woningen op recente verkavelingen maakt daarenboven ook bijkomende plaatsen en dus nieuwe investeringen absoluut nodig. Wij stellen vast dat het college op 14/11/2013 de vraag van de school behandelde en zonder de minste motivatie en zo te zien unaniem(inclusief schepen van onderwijs!) besliste niet op de vraag van de school in te gaan. Bedoelde beslissing werd daarop op 27/12/2013 op een eerder cynische toon aan de school meegedeeld. Voorstel van beslissing: De raad geeft opdracht aan het college de zaak met een positieve vooringenomenheid te herbekijken in het kader van de opmaak van een herziening van het meerjarenplan en van het budget Selectieleidraad aangaande een geïntegreerde overheidsopdracht voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van een nieuw administratief centrum in de gemeente Laakdal (Design, Build en Maintenance DBM ). Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze. De selectieleidraad geeft toelichting bij de overheidsopdracht voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud (hierna de Opdracht ), de opdrachtomschrijving en de gunningsprocedure voor de toewijzing van de Opdracht, die zal aangekondigd worden in het Europees Publicatieblad en het Bulletin der Aanbestedingen ( de Aankondiging ). De gunningsprocedure beoogt, in overeenstemming met onderhavige Selectieleidraad én in het Opdrachtdocument (= bestek) vermelde voorwaarden, te leiden tot een DBM-Overeenkomst met een Opdrachtnemer die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de Opdracht. Met deze Selectieleidraad worden geïnteresseerde partijen uitgenodigd om een Aanvraag tot Deelneming voor de Opdracht in te dienen Het plaatsen van een loods op de gemeentelijke werkplaats. Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze. Naar aanleiding en in navolging van de technische commissie van 27/6/2011, werd bijgevoegd lastenboek opgemaakt voor de plaatsing van een loods op de gemeentelijke stapelplaats. De uitgave voor deze werken werd geraamd op ,82 incl. BTW, en voorzien in de begroting van 2014.

6 06.02.a Grasdals. Toelichting Ik stel vast dat recent grasdals werden aangebracht langs een bepaalde straat in Veerle ter vervanging van kasseien. Een goed idee op zich. Alleen is de vraag of andere straten daar niet eerder voor in aanmerking komen vanuit oogpunt veiligheid.ik denk daarbij aan het laatste stuk Lakstraat en de Zandstraat. Voorstel beslissing De raad verzoekt het college de aanleg van grasdals te onderzoeken in een globaal kader en er de nodige kredieten voor te voorzien in het budget b Bijkomende openbare verlichting. Toelichting Een aantal maanden geleden stelde ik het probleem van ondermaatse openbare verlichting van bepaalde intensief bereden straten in Laakdal in vergelijking met de Langendijk.Toen werd gezegd op korte termijn werk te maken van een meer coherente aanpak van het probleem en werd de plaatsing van bijkomende verlichting in uitzicht gesteld voor enkele straten. Tot hiertoe is daar op het terrein nog niet veel te zien. Voorstel beslissing De bevoegde schepen geeft uitleg bij de ondertussen ondernomen stappen en deelt de geplande uitvoeringsdata mee c Kerkhof Klein-Vorst. Toelichting: Ik stel op het kerkhof van Klein-Vorst enkele slordigheden vast die al langer bestaan. Tussen het gras veel onkruid, op de nieuwere graven onkruid, hoog gras tussen de zerken, een paal van de omheining die al lang stuk is, enz. Dit is in mijn ogen kerkhof-onwaardig. Voorstel: N-VA Laakdal stelt voor dat het college snel de nodige stappen zet om dit proper en ordelijk te maken d Verkeersborden. Toelichting: In Laakdal zijn er heel wat verkeersborden die slecht tot niet opvallen. Hiervoor zijn er heel wat reden: De verf van de verkeersborden is afgeschoten; takken hangen voor de borden, Voorstel: N-VA Laakdal stelt voor dat systematisch alle verkeersborden in Laakdal worden bekeken en dat borden die niet meer in orde zijn in orde worden gemaakt binnen een redelijke termijn RUP zonevreemde woningen Laakdal - definitieve goedkeuring. Op de gemeenteraad van 28/01/2014 werd het ontwerp van RUP Zonevreemde woningen door de gemeenteraad voorlopig aanvaard. Er werd een openbaar onderzoek georganiseerd van 17/02/2014 tot en met 18/04/2014. Tijdens dit openbaar onderzoek kwam er één bezwaar binnen en drie adviezen. Gecoro heeft deze adviezen en bezwaren gebundeld en er een advies over gegeven. De gemeenteraad dient een standpunt in te nemen inzake deze adviezen en het dossier al dan niet aan te passen aan deze opmerkingen. Er wordt een voorstel tot beslissing gedaan met een voorstel tot aanpassing van het dossier. Zie blauwe extra toelichtingen in de bundel van voorschriften en toelichtingsnota. Ook het grafisch plan wordt beperkt aangepast op basis van het ingediend bezwaarschrift. Na de definitieve vaststelling wordt het dossier ter goedkeuring aan de provincie Antwerpen gestuurd.

7 08.00.a Wiezestraat. Toelichting: In de rustige Wiezestraat staan er sinds kort veel verkeersborden (E9b. Parkeren uitsluitend voor motorfietsen, personenauto's, auto's voor dubbelgebruik en minibussen) en paaltjes. Waarom werden deze geplaatst? Voorstel: N-VA Laakdal stelt voor dat het college toelichting geeft en pleit voor een gelijke behandeling voor iedereen b De begeleidende brief aan de Minister-President van de Vlaamse Regering met de motie in eigen naam van gemeenteraadsleden van Laakdal aan de Vlaamse Regering inzake het dringend oplossen van de fileproblemen op de Kleine Ring van Antwerpen en op de autosnelwegen in de provincie Antwerpen, wordt aan de raad ter kennis voorgelegd, samen met het blad met de handtekeningen. Toelichting Vorige gemeenteraad hebben 8 raadsleden bovenvermelde motie ondertekend. Aan de gemeenteraad wordt ter kennis voorgelegd: 1. De 8 handtekeningen onder de motie (laatste bladzijde van de motie) 2. De begeleidende brief aan de Minister-President Voorstel De gemeenteraad neemt kennis van de voorgelegde stukken. De raadsleden krijgen aldus de gelegenheid om nog voorstellen aan te reiken, zodat de brief eventueel nog kan worden aangepast. Daarna zorgt raadslid Ludo Callens voor de aanbieding van de zending in het postkantoor van Vorst-Centrum Goedkeuring overeenkomst met de Kringwinkel Zuiderkempen betreffende de uitvoering van huishoudelijke energiescans vanaf Kringwinkel Zuiderkempen voert reeds meerdere jaren energiescans uit bij particulieren in Laakdal. Deze energiescans zijn gratis voor de burger en worden gefinancierd door de distributienetbeheerders. Voor de uitvoering van de energiescans sloot gemeente Laakdal een overeenkomst van onbepaalde duur af met de Energiesnoeiers van Kringwinkel Zuiderkempen. Sinds 2014 mogen er enkel nog energiescans uitgevoerd worden bij mensen uit de zogenaamde kwetsbare doelgroepen. Recente wetgeving heeft de minimale criteria gewijzigd waaraan de energiescans moeten voldoen alsook de doelgroepen die in aanmerking komen (zie meer details in bijlage). Naar aanleiding hiervan, wenst de Kringwinkel Zuiderkempen de samenwerkingsovereenkomst te vernieuwen. Deze heeft als doel om enerzijds de bestaande overeenkomst te actualiseren conform de wettelijke wijzigingen en anderzijds de overeenkomst ook door het OCMW te laten ondertekenen. Zij spelen immers een cruciale rol in aanlevering en begeleiding van kwetsbare doelgroepen. Specifiek voor Laakdal wordt er gevraagd om zich te engageren om jaarlijks min. 63 adressen aan te leveren. In bijlage het voorstel van nieuwe overeenkomst, een begeleidende brief en van de Kringwinkel Zuiderkempen.

8 11.00.a Modaliteiten bij concessies. Toelichting: Wanneer mensen een concessie nemen op een graf, wordt de rekening verstuurd alvorens de persoon goed en wel begraven is. Dit is weinig tactvol. Een overlijden is voor de nabestaanden altijd een moeilijke periode waarin ze veel te verwerken krijgen. Voorstel: Wanneer iemand een concessie neemt is deze verplicht om de rekening te betalen, de factuur kan dan ook perfect na een maand verstuurd worden, zodat de nabestaanden de kans krijgen om hun verdriet te verwerken b Wachtrijen in het gemeentehuis. Toelichting: Op een maandagavond is er vaak chaos aan de loketten in het gemeentehuis. Er zijn lange wachtrijen, maar bovendien is er niet duidelijk wie er aan de beurt is en worden andere wachtenden voorgestoken. Voorstel: N-VA stelt voor dat er wordt gezocht naar een oplossing om deze chaos en wachtrijen te verminderen en dat deze maatregel tegen ten laatste september wordt gestart.

De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 26 juni 2012 om 20:00 uur.

De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 26 juni 2012 om 20:00 uur. GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 26 juni 2012 om 20:00 uur. DAGORDE

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 27 november 2018 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Verplaatsing van verkeersbord op Steenbergen.

Verplaatsing van verkeersbord op Steenbergen. GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 23 februari 2010 om 20:00 uur. DAGORDE

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN.

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 15 september 2009 Aanwezig : PAUL DUERINCKX voorzitter IVAN VANDERZEYPEN, LEEN VERRECK, TINA DE WINDT, KRIS DEGREEF, STEFANIE DE NEEFF, PIERRE OTZER,

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 26 juni 2018 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Begrotingsrekening 2007, resultatenrekening over het dienstjaar 2007 en balans per 31 december

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 22 januari 2013 om 20:00 uur. DAGORDE

Nadere informatie

De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 25 mei 2010 om 20:00 uur.

De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 25 mei 2010 om 20:00 uur. GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 25 mei 2010 om 20:00 uur. DAGORDE OPENBARE

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015.

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 29 juni 2015. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017

Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017 Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017 Aanwezig Nele Geudens, voorzitter Cyriel Van Sweevelt, Mariette Boven, Paula Van Hal, Mark Struyf, Heidi Suls, Jo Laenen, Dorien Lievens, Filip Monsieurs,

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 28 juni 2011 om 20:00 uur.

De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 28 juni 2011 om 20:00 uur. GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 28 juni 2011 om 20:00 uur. DAGORDE

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst financiële dienst Volgnummer dossier Onderwerp Financiën. Financiering van het investeringsprogramma

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 26 september 2007. SEC/LV/lv 8420 DE HAAN Onderwerp : gemeenteraad - bijeenroeping. Aan Christine BEIRENS, burgemeester; Marleen SCHILLEWAERT-VERCRUYCE Wilfried VANDAELE Paul MEYERS

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 01 OCMW-Zutendaal: Kennisname van het ontslag van Martin van der Sman uit OCMW-raad Kennisname van verzaken aan opvolging door Peter Louwies Aanstelling

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011

Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011 Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011 ons kenmerk: datum 23 8 2011 Sec&Onthaal/2345 De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

15.01 Goedkeuring overeenkomst tussen Cultuurconnect vzw en de gemeente Laakdal inzake verderzetting samenwerking Provinciaal BibliotheekSysteem.

15.01 Goedkeuring overeenkomst tussen Cultuurconnect vzw en de gemeente Laakdal inzake verderzetting samenwerking Provinciaal BibliotheekSysteem. GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 22 mei 2018 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 21 december 2017 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Stand van zaken dossier van de huisnummers. Aanleg van kleine waterzuiveringsinstallatie voor verkaveling.

Stand van zaken dossier van de huisnummers. Aanleg van kleine waterzuiveringsinstallatie voor verkaveling. GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 23 februari 2016 om 20:00 uur ten gemeentehuize.

Nadere informatie

BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN De voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn verzoekt de raad voor maatschappelijk welzijn voor de éérste maal met volgende agendapunten

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 25 januari 2011 om 20:00 uur. DAGORDE

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 27 januari 2015 om 20:00 uur ten gemeentehuize.

Nadere informatie

9 de ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN A G E N D A

9 de ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN A G E N D A Openbaar Centrum voor 9 de ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Maatschappelijk Welzijn VAN 1 AUGUSTUS 2013 2950 KAPELLEN Aanwezig : Mevrouw Valerie Van Peel De dames en heren Inge Wagemans,

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

ZELZATE RUP EUROHAL. Procesnota

ZELZATE RUP EUROHAL. Procesnota ZELZATE RUP EUROHAL 01.06.2018 WWW.VENECO.BE I. COLOFON Dit document is een publicatie van Gemeentebestuur Zelzate Grote Markt 1 9060 Zelzate Planid: RUP_43018_214_00006_00001 Versie Datum Omschrijving

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris Ursula Bervoets: raadslid De voorzitter

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN VAN HET DECREET

WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN VAN HET DECREET HOOFDSTUK III. INLEIDING WETTELIJKE VERPLICHITNGEN-HUIDIGE SITUATIE WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN 41-56 VAN HET DECREET

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

1750 Lennik,13-09-2013. De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik,13-09-2013. De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik,13-09-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren.

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren. TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 26/05/2015 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Dit huishoudelijk reglement dient als aanvulling bij de statuten en geen enkele interpretatie die in strijd is met de statuten

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies nummer 06/04 van de Vlaamse Jeugdraad, gegeven op 1 februari 2006;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies nummer 06/04 van de Vlaamse Jeugdraad, gegeven op 1 februari 2006; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de besluiten van de Vlaamse Regering van 12 september 2003 ter uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en de stimulering

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen E. Feys Dienst technische dienst Volgnummer dossier 13 Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp gemeentelijk

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

Notulen zitting van 15 januari 2018

Notulen zitting van 15 januari 2018 Gemeenteraad Notulen zitting van 15 januari 2018 SAMENSTELLING ZITTING Aanwezig: de heer Sander Hoogstijns, voorzitter; de heer Luc Wouters, Burgemeester; mevrouw Betty Luyten, Eerste schepen; de heer

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE VERGADERING De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 JANUARI 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. AKTENAME BEËINDIGING PERIODE VAN VERHINDERING RAADSLID JAQUES JASMIEN

Nadere informatie

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas * 2019 GO-raM Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas Op maandag 21 januari 2019 om 20.00 uur vergadert de Merksplasse gemeenteraad/ocmwraad in de raadzaal van het gemeentehuis. Je bent van harte

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. Art. 33, par. 2 van

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 26 mei 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Secretariaat. CIPAL

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten Kristel, Thans

Nadere informatie

op WOENSDAG 23 JANUARI 2013 om uur

op WOENSDAG 23 JANUARI 2013 om uur 15.01.2013 BEKENDMAKING EERSTE BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN De Voorzitter van het OCMW heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 21 december 2017 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

Maandag 28 januari 2008

Maandag 28 januari 2008 BEKNOPTE LIJST GEMEENTERAAD Maandag 28 januari 2008 a a n w e z i g burgemeester-voorzitter: Harry Hendrickx schepenen: Thierry van der Straten Waillet, Jules Mintjens, Wim Jordens, Jan Van Roey, Katleen

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat 2 2019_GR 00088 jaarrekening 2018 Gemeente Zutendaal - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Robben

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 20 MEI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Eedaflegging van de financieel beheerder...2

Nadere informatie

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd.

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd. RAAD VAN 2 JULI 2013 Aanwezig: Mevr. S. Jacobs, Voorzitter; dhr. E.Vangindertael, dhr. J.-M. Hubert (vanaf punt 3), dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, Mevr. M. Robberechts, en Mevr.

Nadere informatie

Raad van 23 februari 2011

Raad van 23 februari 2011 Raad van 23 februari 2011 Aanwezig: Uyttendaele R. voorzitter, Matthijs R., De Waele M., Schollaert G., Matthijs F., Töpke H., Vander Straeten C., Sonck K., Derder I, Cromphout N. en L. Vanderlinden, leden;

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 19 december 2011 ons kenmerk: LDS/WH/10 datum: 6/12/2011 contactpersoon: Lena De Smaele ' 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Gemeenteraad - Zitting van 29 november 2018

Gemeenteraad - Zitting van 29 november 2018 Gemeenteraad - Zitting van 29 november 2018 OPENBARE ZITTING 1. Opdrachthoudende vereniging Fluvius: Buitengewone algemene vergadering van 17 december 2018 Goedkeuring Uitnodiging voor de buitengewone

Nadere informatie