HÉT ANDERE GELD!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HÉT ANDERE GELD!"

Transcriptie

1 HÉT ANDERE GELD!

2 RES, HET GELD ZONDER INTRESTEN BRENGT U NIEUWE KLANTEN EN EXTRA OMZET EN ONDERSTEUNT DE LOKALE ECONOMIE Overal in de wereld ontstaan er initiatieven met andere geldsystemen, dit om oplossingen te brengen voor de huidige financiële crisis. Zo is er in Zwitserland WIR, in Duitsland Regiogeld. In België en Frankrijk is er RES-Hét andere geld! RES is een coöperatieve vennootschap die als doelstelling heeft een extra ondersteuning te bieden aan de lokale handelaars en kmo s. De RES organisatie staat open voor alle gezonde kleine en middelgrote ondernemingen en is actief in alle sectoren : van bakstenen tot kantoorbenodigdheden en kleding! De RES Coöperatieve heeft een eigen munteenheid : de RES EURO. De waarde daarvan komt overeen met de gewone euro : 1 RES EURO is gelijk aan 1 EURO. Vandaag doen bijna Belgische en Franse KMO s zaken met de RES EURO. Zij kopen en verkopen en betalen geheel of gedeeltelijk met RES EURO s. Daarnaast zijn er meer dan particuliere RES EURO kaarthouders-consumenten, die eveneens aankopen en betalen met RES EURO s. Waar een gewone bank u intresten aanrekent of toekent op een rekening, werkt RES actief met u mee, om u extra omzet en nieuwe klanten te brengen. Anderzijds staat de RES coöperatieve intrestloze RES EURO-kredieten en leningen toe aan leden-handelaren. Hier onderscheidt de RES-organisatie zich van elke andere financiële instelling.

3 HOE WERKT RES? Zodra een KMO een RES EURO-rekening opent bij de RES organisatie, wordt zij een bevoorrecht leverancier van de andere RES-handelaren en RES EURO kaarthouders. De aankopen en de verkopen worden betaald met RES EURO s of een combinatie van RES EURO s en gewone EURO s. RES functioneert dus als een betalingssysteem zonder contact geld maar met een andere munt : de RES EURO. De betalingen gebeuren via betaalterminals (bestaande terminals of RES-terminals), telefonisch via een gratis 0800 nummer, of via electronische overschrijving (RES ONLINE). Alle verrichtingen kunnen permanent geconsulteerd worden via de RES-website of via maandelijkse uittreksels. De administratieve verwerking verloopt net zoals bij normale financiële verrichtingen. HOE ZAKEN DOEN OP DE RES MARKT? Om u vlot met de ruim RES-coöperanten in België en en Frankrijk en méér dan particuliere RES EURO kaarthouders in contact te brengen, staan onze agenten en medewerkers permanent tot uw dienst. Tevens beschikt u over een breed arsenaal communicatiedragers zowel online als gedrukt. Zoek, vind en krijg zeer snel een compleet zicht op de aangesloten bedrijven via gesorteerd per sector en provincie. Trimestrieel ontvangt u het RES-magazine waarin artikels gepubliceerd worden over de werking van RES en heel wat bedrijven gepromoot worden. Tevens houden we u permanent op de hoogte van de aanbiedingen van leden via onze kleurrijke newsletters. Zo ziet u, u staat permanent in contact met de leden en krijgt snel een overzicht van wat alle leden aanbieden. RES, PARTNER VAN DE K.M.O STEUN AAN DE LOKALE ECONOMIE / HANDELAAR

4 GEGARANDEERD NIEUWE KLANTEN. Wie RES EURO s ontvangen heeft zal ze automatisch bij RES-collega s terug uitgeven. Dus een onderneming die een RES EURO-rekening heeft komst automatisch in contact met nieuwe klanten. Een voorbeeld : u hebt RES EURO op uw RES EURO-rekening en u wenst een bureaustoel te kopen. Bij wie zal u aankopen? Bij een gewone kantoorhandel of een kantoorzaak die ook RES-lid is? Het antwoord ligt voor de hand : u zal bij voorkeur zaken doen met die handelaar waar u uw RES EURO s kan besteden. In dit voorbeeld hebben dus alle kantoorzaken die lid zijn bij RES automatisch een concurrentievoordeel Deze eenvoudige redenering kan u toepassen op al uw aankopen : van investeringen in computers over de aankoop van kleding tot een eenvoudig restaurantbezoek. In omgekeerde richting geldt dezelfde redenering. RES EURO kaarthouders zullen bij voorkeur bij u aankopen en met u zaken doen! WAT BRENGT RES U OP? De RES Coöperatieve biedt u de kans om extra omzet te realiseren met een nieuwe klantenportefeuille. Met de RES EURO s die u ontvangt op uw RES EURO-rekening kan u op uw beurt aankopen betalen bij andere aangesloten RES-handelaars. De ervaring leert ons dat bedrijven dankzij RES jaarlijks 3 à 5 % extra omzet realiseren. Alle RES-handelaars samen behaalden in het afgelopen jaar een RES-omzet van meer dan 30 miljoen euro, bovenop hun normale omzet.

5 RES EURO KREDIETEN ZONDER INTRESTEN 0 % Tot de RES-mogelijkheden behoren ook diverse intrestloze RES EURO-kredieten, zoals bouw-, investerings- en kaskredieten. Deze kredieten in RES EURO zijn intrestloos. Het is immers de basisdoelstelling van de RES coöperatieve om de lokale economie te stimuleren. De terugbetaling van de RES EURO-kredieten gebeurt met de door u gerealiseerde RES EURO-omzet. Eenvoudig, maar zeer doeltreffend én goedkoop! BUSINESS MEETINGS & RES EVENTS RES organiseert regelmatig meetings, zodat u als handelaar aan netwerking kan doen en persoonlijk contact kan hebben met andere RES leden.

6 VEEL GESTELDE VRAGEN Zullen voortaan al mijn klanten alles in RES euro betalen? Enkel RES-leden zullen u aanspreken om met RES te betalen. Het is ook niet de bedoeling dat RES uw gehele zakenpatrimonium gaat beheersen. RES is eerder de kers op de taart. Hoe zit dat met de facturatie en BTW? Aangezien RES-verkopen ook voor de fiscus normale verkopen in euro zijn, moet u steeds een factuur opmaken en hierop BTW aanrekenen. Het gaat dus enkel om een alternatieve manier van betaling. Is RES duur? RES levert u een mooie extra omzet op tegen een commissie van 3,5% op het RES gedeelte (voor bepaalde sectoren zoals groothandel en de voedingsector zijn er afzonderlijke regelingen voorzien). Voorbeeld: u hebt een verkoopfactuur van 500 euro, waarvan u overeengekomen bent dat uw klant 250 euro in RES betaalt. U zal 3,5% commissie betalen op 250 euro = 8,75 euro. Niet duur dus!

7 Moet ik altijd het volledige verkoopsbedrag in RES aanvaarden? Dit zijn de mogelijkheden: U aanvaardt het volledige factuurbedrag in RES euro. Of u aanvaardt een bepaald percentage in RES. 25%, 50%, 75% van het factuurbedrag. Gewoon een kwestie van de RES regels te volgen en van onderling af te spreken. Het maximum bedrag per verkoop in RES euro kan trouwens altijd beperkt worden tot RES euro. Voorbeeld: een elektrozaak verkoopt u een wasmachine van euro aan 50% RES. U betaalt 500 euro in RES en de resterende 500 euro in euro. Zo eenvoudig is het. Is RES geen concurrentievervalsing? RES-leden doen bij voorkeur zaken met andere RES-leden. Voorbeeld: u bent op zoek naar een GSM? Die GSM-verkoper in uw regio die lid is van RES heeft dus inderdaad een streepje voor op GSM-verkopers die geen lid zijn. RES stimuleert de lokale economie... UW economie! Ik kan toch onmogelijk privéaankopen verrichten met RES? Uw netto wedde die u uit uw zaak haalt kan u perfect in RES euro op een privé RESrekening storten. Privé aankopen doen met RES is dus perfect mogelijk en wordt trouwens veel gedaan. Hoe verwerkt ik RES in de boekhouding? De RES-eurorekening functioneert net zoals een klassieke bankrekening, dwz. met rekeninguittreksels, die moeten opgenomen worden in uw boekhouding. Uw RES rekening wordt dus een bijkomende financiële rekening (5-rekening) in uw balans. Kan ik al mijn leveranciers in RES betalen? U betaalt in RES euro aan andere RES-leden. De nieuwe business die u creëerde en die u RES euro opleverde zal niet voldoende zijn om al uw leveranciers te betalen. Als u op een omzet van euro, RES euro hebt gerealiseerd, zullen uw RES uitgaven zich uiteraard beperken tot die RES euro.

8 RES PLUS SPAAR EN BETAALKAART VOOR PARTICULIERE CONSUMENTEN RES PLUS is dé spaar- en betaalkaart waarmee particulieren bij honderden handelaars kortingen kunnen sparen in de vorm van RES euro. Op vertoon van de RES PLUS kaart bij aangesloten handelaars ontvangt de kaarthouder bij elke aankoop die in euro betaald wordt een korting van 1%, 3%, 5%, 10% of zelfs méér in de vorm van RES euro (uitgezonderd indien er reeds een kortingsactie loopt op het product). De verdiende RES euro kunnen onmiddellijk uitgegeven worden bij meer dan handelaars en zelfstandigen. Zij aanvaarden de gespaarde RES euro voor alle aankopen.

9 DE RES EURO BETAALKAART HERLADEN AAN 10 % KORTING Particuliere consumenten kunnen een gratis RES EURO rekening openen (online op en een RES EURO SPAAR-en BETAALKAART bekomen. Deze RES EURO-kaart kan online bijgeladen worden aan telkens 10 % korting, die de RES Coöperatieve betaalt, dit om de consumenten te motiveren om aan te kopen bij de RES-handelaren. Dus 2 voordelen in één klap : de koopkracht verhoogt met 10 % en bovendien steunt de consument solidair de lokale economie!

10 RES LEDEN GETUIGEN RES werkt perfect in een gezond draaiende handelszaak. Met RES voor zelfstandigen en RES PLUS voor particulieren sla ik een dubbelslag. De RES PLUS kaart is een moderne kaart om op te boksen tegen de ketens. Bloemen Van Guyse Sint-Gillis-Waas Stoelpunt - Oostende Noppe Slaapcultuur Lokeren Optiek Thyssen & Breugelmans - Antwerpen Welk ander businessconcept zorgt voor dergelijke snelle return on investment? Onze uitgaven gaan louter naar professionele investeringen, het geeft een goed gevoel dat je zo n investering in RES kan betalen. Ceyssens Benzinestation Meeuwen Folies voyages La Louvière Zonder enige vorm van promotie bereiken we een totaal nieuw cliënteel en realiseren we extra omzet. Restaurant Huis De Colvenier - Antwerpen Ik ben vragende partij om méér RES binnen te krijgen. Laat de RES euro maar komen! Scarpellini - Oostende

11 RES PLUS is opgenomen in de vaste woordenschat van elke Meeuwenaar. Dankzij RES PLUS kunnen we in een veel grotere vijver vissen. Parfumerie Christine Meeuwen In het RES-magazine wordt de publiciteit effectief met arendsogen bekeken. Ostend Surfing - Oostende RES PLUS is voor mij een heuse CRM-tool! Jay Z by Da Marco - Gent Quadro inlijstatelier & galerij Aarschot Joke Buntinx Bilzen De RES-meetings zijn een ideale gelegenheid om nieuwe zakenrelaties te ontmoeten. Dehaese Geert Zakenkantoor - Sijsele Roll s & Doll s Kortrijk Ik financierde mijn uitbreidingsplannen met een intrestloos RES-krediet. RES opent deuren die anders nooit spontaan zouden opengaan.

12 HÉT ANDERE, GELD! EEN ANDERE SOLIDAIRE MANIER OM DE LOKALE ECONOMIE TE ONDERSTEUNEN Hoofdzetel RES cvba - Admin Leuven bvba Vismarkt Leuven - België Tel. +32 (0) Fax. +32 (0) info@res.be

RES - EEN MUNT VOOR DE LOKALE HANDELAAR WWW.RES.BE

RES - EEN MUNT VOOR DE LOKALE HANDELAAR WWW.RES.BE RES - EEN MUNT VOOR DE LOKALE HANDELAAR WWW.RES.BE GROEI MET ONS MEE 1. SINDS 1996 HEEFT RES HET VERTROUWEN VAN MEER DAN 5.000 LOKALE HANDELAARS EN ONDERNEMERS IN BELGIË, FRANKRIJK EN SPANJE EN WELDRA

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RES cvba

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RES cvba Pagina 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT RES cvba Goedgekeurd door de Algemene Vergadering de dato 24 juni 2016. Dit huishoudelijk reglement houdt enkel voorschriften in ter uitvoering van de bepalingen in de

Nadere informatie

De maaltijdcheques worden elektronisch: val niet uit de boot!

De maaltijdcheques worden elektronisch: val niet uit de boot! De maaltijdcheques worden elektronisch: val niet uit de boot! Beste handelaar, beste restauranthouder, Het is officieel: op 31/12/2015 zal er geen enkele papieren maaltijdcheque meer in omloop zijn. De

Nadere informatie

Overzicht. 1. Wat is BTW?

Overzicht. 1. Wat is BTW? ABC VAN DE BTW Overzicht 1. Wat is BTW? 2. Waar wordt de BTW geregeld? 3. Wie valt onder die regelgeving? 4. Wat wordt belast? 5. Hoeveel bedraagt de belasting? 6. Administratieve verplichtingen 7. Bijzondere

Nadere informatie

5. Waarom wordt een rc ook weleens een vuilbakrekening genoemd?... 3

5. Waarom wordt een rc ook weleens een vuilbakrekening genoemd?... 3 Inhoudstafel Voorwoord... 1 Deel 1. Wat is een rc precies? 1. Kunt u uw rc vergelijken met een bankrekening?... 2 2. Wat boekt uw boekhouder eigenlijk op uw rc?... 2 3. Wanneer heeft u een slechte of negatieve

Nadere informatie

Welkom bij RES PLUS! praktische gids. Hét andere geld!

Welkom bij RES PLUS! praktische gids. Hét andere geld! Welkom bij RES PLUS! praktische gids Hét andere geld! 1. Eerst deze 6 stappen... 1. RES PLUS sticker op uw raam en kassa... Kleef de RES PLUS sticker duidelijk zichtbaar op uw etalage, uw deur en aan uw

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RES cvba

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RES cvba Pagina 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT RES cvba Goedgekeurd door de Algemene Vergadering de dato 27 juni 2014. Dit huishoudelijk reglement houdt enkel voorschriften in ter uitvoering van de bepalingen in de

Nadere informatie

de balans en de resultatenrekening

de balans en de resultatenrekening e balans en resultatenrekening 2015 de balans en de resultatenrekening als deel van de jaarrekening Actief Passief 6 A P 6 Actief Balans Passief Actief Passief 6 van waar? 6 6 Actief Passief 6 waar naartoe?

Nadere informatie

Bied Cinema aan! UGC Business-to-Business

Bied Cinema aan! UGC Business-to-Business Bied Cinema aan! UGC Business-to-Business Promotie I Motivatie I Klantenbinding I Relatiegeschenken UGC Business-to-Business De UGC groep UGC is één van de belangrijkste cinemauitbaters van Europa. De

Nadere informatie

Rabo Supplier Finance

Rabo Supplier Finance Rabo Supplier Finance Voor extra liquiditeit in de supply chain Supplier Finance 1 Supplier Finance Een introductie 2 Supplier Finance proces Supplier Finance in vier stappen 3 Supplier Finance voordelen

Nadere informatie

VIVIUM Langetermijnsparen

VIVIUM Langetermijnsparen VIVIUM Langetermijnsparen Sparen voor de toekomst met fiscale korting Gewaarborgd rendement Jaarlijkse winstdeelname Fiscaal voordeel Financiële zekerheid voor uw nabestaanden Moet u straks rondkomen met

Nadere informatie

de boekhoudkundige verwerking van een economische cyclus: van start, via aan- en verkoop naar het einde van het jaar door Hendrik Claessens

de boekhoudkundige verwerking van een economische cyclus: van start, via aan- en verkoop naar het einde van het jaar door Hendrik Claessens de boekhoudkundige verwerking van een economische cyclus: van start, via aan- en verkoop naar het einde van het jaar door Hendrik laessens Opgave We starten met een onderneming gespecialiseerd in computermateriaal.

Nadere informatie

Overzicht. 1. Wat is BTW?

Overzicht. 1. Wat is BTW? ABC VAN DE BTW Overzicht 1. Wat is BTW? 2. Waar wordt de BTW geregeld? 3. Wie valt onder die regelgeving? 4. Wat wordt belast? 5. Hoeveel bedraagt de belasting? 6. Administratieve verplichtingen 7. Bijzondere

Nadere informatie

Employee Privilege Programme. Supervoordelig bellen.

Employee Privilege Programme. Supervoordelig bellen. Employee Privilege Programme Supervoordelig bellen. Forse besparingen op de gsm-factuur voor de hele familie! Een exclusief contract waar u met het hele gezin van profiteert Uw werkgever heeft net een

Nadere informatie

Cetelem Maestro kaart

Cetelem Maestro kaart Wij staan voor u klaar als u meer informatie nodig heeft. Hoe kunt u ons bereiken? op www.cetelem.be op het nummer 078 15 00 90 per fax op 02 508 48 85 per e-mail aan customer@cetelem.be per post naar

Nadere informatie

NIEUWS JUNI 2015 BEHEERSOFTWARE. In deze uitgave:

NIEUWS JUNI 2015 BEHEERSOFTWARE. In deze uitgave: NIEUWS JUNI 2015 In deze uitgave: pagina 2-3 Nieuwe regeling voorschotfacturen vanaf 2015? pagina 4-5 Waarom elektronische facturatie voorlopig nog niet doorbreekt pagina 6-7 Klanten vertellen: Wim Deprins

Nadere informatie

Employee Privilege Programme

Employee Privilege Programme Employee Privilege Programme Bellen tegen supervoordelige tarieven Elke dag meer mogelijkheden Flinke besparingen op de gsm-rekening van het hele gezin Een exclusief contract waarvan u met het hele gezin

Nadere informatie

VIVIUM Langetermijnsparen

VIVIUM Langetermijnsparen VIVIUM Langetermijnsparen Sparen voor de toekomst met fiscale korting Gewaarborgd rendement Jaarlijkse winstdeelname Fiscaal voordeel Financiële zekerheid voor uw nabestaanden Moet u straks rondkomen met

Nadere informatie

Casestudy mode- en textielbranche

Casestudy mode- en textielbranche FACTORING VOOR GROOTHANDELS Casestudy mode- en textielbranche Factoring in de praktijk Voorbeeld uit de mode- en textielbranche De modebranche kent zijn eigen wetten. Wat vandaag in is, moest gisteren

Nadere informatie

Social Trade Organisation: Het Nieuwe Geld

Social Trade Organisation: Het Nieuwe Geld Social Trade Organisation: Het Nieuwe Geld Lezing voor studiestichting Alias, 25 februari 2013 Inhoud Social Trade Organisation Crisis huidig geldsysteem Nieuw Geld: vele vormen Nieuw Geld: praktijk Meer

Nadere informatie

Principe. Daarom heeft de wetgever 2 belangrijke beperkingen ingevoerd. Beperking 1: maximumstand rekening-courant

Principe. Daarom heeft de wetgever 2 belangrijke beperkingen ingevoerd. Beperking 1: maximumstand rekening-courant Welke interest mag u nu betalen op uw rekening-courant? Welke interest mag u nu betalen op uw rekening-courant?... Principe... Beperking 1: maximumstand rekening-courant... Een voorbeeld verduidelijkt

Nadere informatie

Paybox Mail Beheren van transactionele email berichten

Paybox Mail Beheren van transactionele email berichten 1 Paybox Mail Beheren van transactionele email berichten PAYBOX/POINT TRANSACTION SYSTEMS Point Transaction Systems, 11 A, rue Jacques Cartier - 78280 Guyancourt - FRANCE Tél. : +33 (0)1 61 37 05 70 -

Nadere informatie

ISABEL 6. SLIMME BOEKHOUDING

ISABEL 6. SLIMME BOEKHOUDING ISABEL 6. SLIMME BOEKHOUDING ACCOUNTING OPTIMIZED OPTIMALISEER UW BOEKHOUDING EN TEL UW TIJDSWINST. BETER BOEKHOUDEN DANKZIJ ISABEL 6. Isabel 6, één oplossing met tal van voordelen. Isabel 6 is de enige

Nadere informatie

Nieuwe facturatieregels vanaf 2013

Nieuwe facturatieregels vanaf 2013 Nieuwe facturatieregels vanaf 2013 Vanaf 1 januari 2013 zijn er een aantal nieuwe facturatieregels van kracht. Het betreft voornamelijk volgende wijzigingen: de verplichte vermeldingen op de factuur, de

Nadere informatie

Employee Privilege Programme. Bellen en surfen tegen supervoordelige tarieven

Employee Privilege Programme. Bellen en surfen tegen supervoordelige tarieven Employee Privilege Programme Bellen en surfen tegen supervoordelige tarieven Flinke besparingen op de gsm-factuur van het hele gezin Een exclusief contract waarvan u met het hele gezin profiteert Uw werkgever

Nadere informatie

Basis Dubbel Boekhouden Oefeningenreeks 1

Basis Dubbel Boekhouden Oefeningenreeks 1 Basis Dubbel Boekhouden Oefeningenreeks 1 Afkortingen die we gebruiken: AF = aankoopfactuur VF = verkoopfactuur BA = bankafschrift: dit wil zeggen dat de klant op die datum betaald heeft (debet) of wanneer

Nadere informatie

ZA6772. Flash Eurobarometer 434 (Geo-blocking Among Businesses) Country Questionnaire Belgium (Flemish)

ZA6772. Flash Eurobarometer 434 (Geo-blocking Among Businesses) Country Questionnaire Belgium (Flemish) ZA677 Flash Eurobarometer (Geo-blocking Among Businesses) Country Questionnaire Belgium (Flemish) FL Geo-blocking among businesses - & veri(exi) D In welke regio is de hoofdzetel van uw bedrijf gevestigd?

Nadere informatie

Handleiding budgettering

Handleiding budgettering Handleiding budgettering A. Algemene opmerkingen Bij het budgetteren komen zeer veel berekeningen voor, wat dus een grote kans op rekenfouten met zich meebrengt. Bovendien bestaat de kans dat die rekenfouten

Nadere informatie

Marketingplan: Uitleg twee-prijzen structuur

Marketingplan: Uitleg twee-prijzen structuur Marketingplan: Uitleg twee-prijzen structuur Er geldt een aparte inkoopkorting voor (nieuwe) distributeurs die nog niet in twee opeenvolgende maanden voor - ten minste - twee Case Credits aan producten

Nadere informatie

05-05-2016 hemelvaart Pinkstermaandag 16-05-2016 Feestdag Vlaamse. 11-07-2016 Gemeenschap Nationale Feestdag 21-07-2016 Onze lieve vrouw

05-05-2016 hemelvaart Pinkstermaandag 16-05-2016 Feestdag Vlaamse. 11-07-2016 Gemeenschap Nationale Feestdag 21-07-2016 Onze lieve vrouw Tariefberekening Servicetarieven ROMASS België (geldig per 01-09-2015) Prijzen per persoon, exclusief 21% BTW en inclusief klein verbruiksmateriaal Code Dag Tijdsvak Prijs Opslag% T1 Werkdagen 07:00 17:00

Nadere informatie

Employee Privilege Programme. Bellen en surfen tegen supervoordelige tarieven

Employee Privilege Programme. Bellen en surfen tegen supervoordelige tarieven Employee Privilege Programme Bellen en surfen tegen supervoordelige tarieven Flinke besparingen op de gsm-factuur van het hele gezin Een exclusief contract waarvan u met het hele gezin profiteert Uw werkgever

Nadere informatie

Tarieven van de voornaamste effectenverrichtingen 1 maart 2017

Tarieven van de voornaamste effectenverrichtingen 1 maart 2017 Tarieven van de voornaamste effectenverrichtingen 1 maart 2017 1. Orderuitvoeringen op de beurs Euronext (Brussel, Amsterdam, Parijs, Lissabon)... 2 Andere beurzen... 3 2. Orderuitvoeringen buiten beurs

Nadere informatie

Wilt u meer tijd om te genieten? Ontdek onze digitale oplossingen!

Wilt u meer tijd om te genieten? Ontdek onze digitale oplossingen! Wilt u meer tijd om te genieten? Ontdek onze digitale oplossingen! Uw rekeningen online beheren? Da s heel wat meer dan alleen uw saldo controleren! U weet hoe dat gaat: u staat s morgens op, van het een

Nadere informatie

En als we de crisis nu eens gewoon negeren? Word FUN-COMPANY en WERK mee aan een positief België!

En als we de crisis nu eens gewoon negeren? Word FUN-COMPANY en WERK mee aan een positief België! En als we de crisis nu eens gewoon negeren? Word FUN-COMPANY en WERK mee aan een positief België! Omdat we het waard zijn Dankzij de Belgische bedrijven en hun werknemers bestaat onze economie. Dankzij

Nadere informatie

Spaarrekening. sparen en beleggen

Spaarrekening. sparen en beleggen Spaarrekening sparen en beleggen Sparen is ontzettend belangrijk U spaart voor een specifiek doel, een geplande aankoop, om geld achter de hand te hebben of Allemaal uitstekende redenen om te sparen. Logisch

Nadere informatie

ZA6772. Flash Eurobarometer 434 (Geo-blocking Among Businesses) Country Questionnaire Netherlands

ZA6772. Flash Eurobarometer 434 (Geo-blocking Among Businesses) Country Questionnaire Netherlands ZA677 Flash Eurobarometer (Geo-blocking Among Businesses) Country Questionnaire Netherlands FL Geo-blocking among businesses - NL D In welke provincie bevindt zich het hoofdkantoor van uw bedrijf? (LEES

Nadere informatie

Financieringsstromen

Financieringsstromen Financieringsstromen Handboek p. 180 tot 199 FINANIERINGSSTROMEN e onderneming moet, om haar activiteiten te kunnen financieren, beschikken over vermogensbronnen: - eigen vermogen - vreemd vermogen: -

Nadere informatie

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel voor kmo s en beoefenaars van vrije beroepen die in Vlaanderen zijn gevestigd.

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel voor kmo s en beoefenaars van vrije beroepen die in Vlaanderen zijn gevestigd. HANDLEIDING KMO-PORTEFEUILLE Vanaf 12/12/2017 hebben wij, Eye Contact / Lazuli Training, een KMO-Portefuille met erkenningsnummer DV.O222774 (de O is een letter is en niet het cijfer nul) A. WAT IS EEN

Nadere informatie

Extra uitleg bij berekeningen budgettering

Extra uitleg bij berekeningen budgettering Extra uitleg bij berekeningen budgettering A. Algemene opmerkingen Bij het budgetteren komen zeer veel berekeningen voor, wat dus een grote kans op rekenfouten met zich meebrengt. Bovendien bestaat de

Nadere informatie

EDEBEX biedt ondernemingen een alternatief voor bankkrediet. Fonction de l orateur

EDEBEX biedt ondernemingen een alternatief voor bankkrediet. Fonction de l orateur EDEBEX biedt ondernemingen een alternatief voor bankkrediet TITREDavid DE Van LA CONFERENCE der Looven Founder & CCO de - Edebex Prénom & Nom l orateur Fonction de l orateur David Van der Looven Co-founder

Nadere informatie

U bent sterk in uw vak, wij in kredieten. Welkom!

U bent sterk in uw vak, wij in kredieten. Welkom! U bent sterk in uw vak, wij in kredieten. Welkom! Betaal minder belastingen! Wilt u minder belastingen betalen? Wat een vraag. Als zelfstandige hebt u er alle voordeel bij om uw belastingen vooraf te betalen.

Nadere informatie

Kinderen. Uitbreiding van uw gezin. Uw kind op school. Een gezonde f inanciële toekomst.

Kinderen. Uitbreiding van uw gezin. Uw kind op school. Een gezonde f inanciële toekomst. Kinderen Uitbreiding van uw gezin. Uw kind op school. Een gezonde f inanciële toekomst. Een goede financiële start Kinderen. Voor u t weet, zijn ze groot en leiden ze hun eigen leven. Maar voor het zover

Nadere informatie

Voorbeeld: VKF/1: Verkoop handelsgoederen 1.000,00 EUR, excl. btw 21 % D 400 Handelsdebiteuren C D 700 Omzet C (1) 1.210,00 1.

Voorbeeld: VKF/1: Verkoop handelsgoederen 1.000,00 EUR, excl. btw 21 % D 400 Handelsdebiteuren C D 700 Omzet C (1) 1.210,00 1. 2. De verkoopcyclus Een periodieke afstemming van de saldi op de btw-rekeningen, met de gegevens van de btw-aangifte (opgemaakt op basis van de dagboeken), is aangewezen (zie p. 131: btw-overboeking).

Nadere informatie

Employee Privilege Programme. Bellen en surfen tegen supervoordelige tarieven

Employee Privilege Programme. Bellen en surfen tegen supervoordelige tarieven Employee Privilege Programme Bellen en surfen tegen supervoordelige tarieven Flinke besparingen op de gsm-factuur van het hele gezin Een exclusief contract waarvan u met het hele gezin profiteert Uw werkgever

Nadere informatie

GROEPSVERZEKERING. Brochure werknemer. Pension@work. Mijn werk, mijn groepsverzekering, mijn toekomst!

GROEPSVERZEKERING. Brochure werknemer. Pension@work. Mijn werk, mijn groepsverzekering, mijn toekomst! GROEPSVERZEKERING Brochure werknemer Pension@work Mijn werk, mijn groepsverzekering, mijn toekomst! 2 Gefeliciteerd! Uw werkgever biedt u de groepsverzekering Pension@work aan. Daarmee bouwt hij voor u

Nadere informatie

Onze nieuwe manier van factureren heeft enkele opmerkingen en vragen opgeroepen die we u verder willen duiden en uitklaren.

Onze nieuwe manier van factureren heeft enkele opmerkingen en vragen opgeroepen die we u verder willen duiden en uitklaren. Geachte klant, Onze nieuwe manier van factureren heeft enkele opmerkingen en vragen opgeroepen die we u verder willen duiden en uitklaren. Met deze nieuwe facturatiestructuur beantwoordt Acerta aan de

Nadere informatie

We love what we do. Het eenvoudiger maken voor consumenten om in uw webwinkel te shoppen.

We love what we do. Het eenvoudiger maken voor consumenten om in uw webwinkel te shoppen. We love what we do Het eenvoudiger maken voor consumenten om in uw webwinkel te shoppen. Het vertrouwen opbouwen tussen verkopers en klanten. Het verhogen van uw omzet. Misschien komt het hierdoor dat

Nadere informatie

CONSUMENTEN. Als hij afrondt, mag hij het te betalen totaalbedrag bij betaling in contanten afronden.

CONSUMENTEN. Als hij afrondt, mag hij het te betalen totaalbedrag bij betaling in contanten afronden. CONSUMENTEN Wat mag de handelaar afronden? Als hij afrondt, mag hij het te betalen totaalbedrag bij betaling in contanten afronden. Hij mag niet elke artikelprijs opgenomen op een rekening afronden. Ook

Nadere informatie

Optimaal beheer van professionele uitgaven De American Express Corporate Kaart

Optimaal beheer van professionele uitgaven De American Express Corporate Kaart Optimaal beheer van professionele uitgaven De American Express Corporate Kaart Het American Express Corporate Kaartprogramma biedt u een complete oplossing voor het optimaal beheer van uw reis- en representatiekosten

Nadere informatie

GROEPSVERZEKERING. Brochure werknemer. Mijn werk, mijn groepsverzekering, mijn toekomst!

GROEPSVERZEKERING. Brochure werknemer. Mijn werk, mijn groepsverzekering, mijn toekomst! GROEPSVERZEKERING Brochure werknemer Pension@work Mijn werk, mijn groepsverzekering, mijn toekomst! 2 Gefeliciteerd! Uw werkgever biedt u de groepsverzekering Pension@work aan. Daarmee bouwt hij voor u

Nadere informatie

Cursus Boekhoudkundig Bediende Test: 18 november 2016 OPLOSSING

Cursus Boekhoudkundig Bediende Test: 18 november 2016 OPLOSSING Cursus Boekhoudkundig Bediende Test: 18 november 2016 OPLOSSING De beginbalans op 1.1. 2015 is 100 Kapitaal 100 000 130 Wettelijke reserve 8 000 133 Beschikbare reserve 31 200 Lening > 1 jaar 225 000 2210

Nadere informatie

LANDBOUW EN NATUURLIJKE OMGEVING AGRARISCHE BEDRIJFSECONOMIE CSE KB

LANDBOUW EN NATUURLIJKE OMGEVING AGRARISCHE BEDRIJFSECONOMIE CSE KB Examen VMBO-KB 2006 tijdvak 1 vrijdag 19 mei 9.00-11.00 uur LANDBOUW EN NATUURLIJKE OMGEVING AGRARISCHE BEDRIJFSECONOMIE CSE KB Het examen landbouw en natuurlijke omgeving CSE KB bestaat uit twee deelexamens

Nadere informatie

Je omzet stijgt dus In Sardinie met euro per jaar per deelnemend bedrijf

Je omzet stijgt dus In Sardinie met euro per jaar per deelnemend bedrijf Je bent als ondernemer altijd op zoek naar kansen. Dan is de Parel interessant! De Parel is een lokale digitale munt, die gebruikt wordt naast de euro. De Parel zorgt voor meer omzet en meer binding tussen

Nadere informatie

troeven Ontdek van het betalen met de kaart www.cora.be HANDLEIDING

troeven Ontdek van het betalen met de kaart www.cora.be HANDLEIDING HANDLEIDING OM EEN VAN ONZE MEDEWERKERS TE CONTACTEREN BIJ VERLIES OF DIEFSTAL VAN UW CORA-KAART bureel van uw winkel open van maandag tot zaterdag van 9 tot 20u, vrijdag van 9 tot 21u Cora Service Ravensteinstraat

Nadere informatie

De bankoverstapdienst. Voor een vlotte overdracht van uw betalingsverkeer

De bankoverstapdienst. Voor een vlotte overdracht van uw betalingsverkeer De bankoverstapdienst Voor een vlotte overdracht van uw betalingsverkeer bankswitching Wat heeft de bankoverstapdienst mij te bieden? Wilt u als particuliere klant voor uw zichtrekeningen overstappen naar

Nadere informatie

VIVIUM Managed Funds. Tak 23-fonds met een mooi rendement. Professioneel portefeuillebeheer

VIVIUM Managed Funds. Tak 23-fonds met een mooi rendement. Professioneel portefeuillebeheer VIVIUM Managed Funds Tak 23-fonds met een mooi rendement Professioneel portefeuillebeheer door experts Interessante fiscale voordelen Een belegging aangepast aan uw profiel Verdient u meer dan wat u vandaag

Nadere informatie

Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt. Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen

Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt. Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen Overeenkomst tussen Blienberg Advocaten en cliënt Tussen : Blienberg Advocaten met maatschappelijke zetel aan de Brusselstraat 7 te 2018 Antwerpen hierna te noemen het advocatenkantoor en hierna te noemen

Nadere informatie

UITWERKINGEN OPGAVEN

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 4 Opgave 1 Jansen heeft aan Pietersen een lading pindanoten geleverd met een bruto gewicht van 820 kilogram. De prijs die voor de pinda s is overeengekomen is 0,75 per 0,5 kilogram. De pinda

Nadere informatie

2.Aankopen, beschikbaarheid, productinformatie en minimum leeftijd

2.Aankopen, beschikbaarheid, productinformatie en minimum leeftijd Algemene verkoopsvoorwaarden Webshop 1.Algemeen 1.1. Behoudens uitdrukkelijke en schriftelijke andersluidende overeenkomst, worden alle overeenkomsten, offerten, aanbiedingen, bestellingen, en alle daaruit

Nadere informatie

Inhoudstafel. Deel I - Welk krediet heeft u nodig? dossier. 1. Enkele vuistregels... 2. 2. Meest courante kredietvormen... 10

Inhoudstafel. Deel I - Welk krediet heeft u nodig? dossier. 1. Enkele vuistregels... 2. 2. Meest courante kredietvormen... 10 Inhoudstafel Deel I - Welk krediet heeft u nodig? 1. Enkele vuistregels... 2 1.1. Kortetermijnkredieten voor kosten... 2 1.1.1. Wat is uw behoefte aan bedrijfskapitaal?... 2 1.1.2. Ook uw dienstenbedrijf

Nadere informatie

Employee Privilege Programme. Supervoordelig bellen.

Employee Privilege Programme. Supervoordelig bellen. Employee Privilege Programme Supervoordelig bellen. Forse besparingen op de gsm-factuur voor de hele familie! Een overeenkomst waar u en uw hele gezin van genieten. Uw bedrijf heeft zopas een overeenkomst

Nadere informatie

1. Inhoud Algemeen Technische benodigdheden wettelijk kader Stappenplan aanvraag KMO-portefeuille...

1. Inhoud Algemeen Technische benodigdheden wettelijk kader Stappenplan aanvraag KMO-portefeuille... 1 1. Inhoud... 2 2. Algemeen... 3 2.1 Technische benodigdheden... 3 2.2 wettelijk kader... 3 3. Stappenplan aanvraag KMO-portefeuille... 4 Stap 1: aanvraag van toegang tot de website... 4 Elektronische

Nadere informatie

Nieuwe kansen in roerige tijden!

Nieuwe kansen in roerige tijden! Nieuwe kansen in roerige tijden! Nieuwe klanten? Omzet vergroten? Winstgevendheid vergroten? Samen de regio en het MKB versterken? Banken verstrekken steeds moeilijker werkkapitaal. Het risico van ondernemers

Nadere informatie

Maak uw fiscale doelen waar!

Maak uw fiscale doelen waar! Tax Corner juli 2015 Maak uw fiscale doelen waar! De digitale eengemaakte markt van de Europese Unie: btw-initiatieven voor grensoverschrijdende e-commerce Buitenlandse bankrekeningen moeten gemeld worden

Nadere informatie

ZZP-pakket boekhouden online.

ZZP-pakket boekhouden online. ZZP-pakket boekhouden online. Wij bieden de volgende pakketten voor de ZZP-er en/of freelancer - ZZP-er online (Basis) - ZZP-er compleet pakket (Meekijkabonnement +) - ZZP-er totaal pakket (Online +) De

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Moore Stephens Informatief 148 www.moorestephens.be Onderwerp Welke interest mag u nu betalen op uw rekening-courant? Datum 24 september 2014 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document

Nadere informatie

BVBA KMO-zone, Klein Boom Putte (Mechelen) Tel: (015) Fax: (015) Journaalnummer Maximum 2 cijfers Ja Ja

BVBA KMO-zone, Klein Boom Putte (Mechelen) Tel: (015) Fax: (015) Journaalnummer Maximum 2 cijfers Ja Ja BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be Handleiding SwingCount Verkoopfactuur Manuele factuur Importeren txt-file met ; als scheidingsteken

Nadere informatie

Vlaamse Adviescommissie voor Boekhoudkundige Normen. Advies 2016/4 betreffende de verwerking van ontvangen voorschotfacturen van 14/12/2016

Vlaamse Adviescommissie voor Boekhoudkundige Normen. Advies 2016/4 betreffende de verwerking van ontvangen voorschotfacturen van 14/12/2016 Vlaamse Adviescommissie voor Boekhoudkundige Normen Advies 2016/4 betreffende de verwerking van ontvangen voorschotfacturen van 14/12/2016 Inhoud I. Inleiding en definities 2 1) Toepassingsgebied 2 2)

Nadere informatie

Voorstelling LTD3. Infobrochure

Voorstelling LTD3. Infobrochure Infobrochure Voorstelling LTD3 Nationale tariferingdienst medische sector; Meer dan 25 jaar actief; Gelegen in Hasselt; Administratieve verwerking van zorgprestaties; Klanten: - huisartsen - zelfstandige

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden 1. Je kan bij ons terecht: 2. Even ter info: 3. Waar jij kan bestellen/waar wij kunnen leveren: 4. Ben je wel oud genoeg?

Algemene Voorwaarden 1. Je kan bij ons terecht: 2. Even ter info: 3. Waar jij kan bestellen/waar wij kunnen leveren: 4. Ben je wel oud genoeg? Algemene Voorwaarden Identiteit van de ondernemer: WOW* Trend Objects Je kan ons bereiken: Telefonisch: +32(0)479 94 94 91 Per e-mail: shop(@)wowtrendobjects.be Bedrijfsgegevens: Waterstraat 33 3511 Hasselt

Nadere informatie

De nieuwe manier van boekhouden, die zich aanpast aan uw wensen. Online boekhouden

De nieuwe manier van boekhouden, die zich aanpast aan uw wensen. Online boekhouden De nieuwe manier van boekhouden, die zich aanpast aan uw wensen. Online boekhouden Accountnet-Online is een nieuwe manier van boekhouden tegen een vaste lage prijs per maand. Waar en wanneer u maar wilt.

Nadere informatie

Online ondernemen: laat E- & M-Commerce niet aan u voorbijgaan! Trends en hoe ze in de praktijk omzetten

Online ondernemen: laat E- & M-Commerce niet aan u voorbijgaan! Trends en hoe ze in de praktijk omzetten Online ondernemen: laat E- & M-Commerce niet aan u voorbijgaan! Trends en hoe ze in de praktijk omzetten Brussel, 11 & 12 mei 2016 Wim Deleenheer Sales Manager Business Banking Belfius is de enige 100%

Nadere informatie

NIEUWE BTW FACTURATIE REGELS VANAF 01/01/13

NIEUWE BTW FACTURATIE REGELS VANAF 01/01/13 NIEUWE BTW FACTURATIE REGELS VANAF 01/01/13 A. Vooraf De nieuwe regels zijn ingevoerd om die conform te maken met de geldende EU BTW regels. Hieronder worden de meest ingrijpende wijzigingen vermeld. B.

Nadere informatie

Nog een extra kolommenbalans oefenen

Nog een extra kolommenbalans oefenen Nog een extra kolommenbalans oefenen Liesje is een onderneemster in hart en ziel. Ze heeft haar pottenbakkers imperium opgebouwd en dit nu voor veel geld kunnen verkopen. Ze heeft nu besloten een deel

Nadere informatie

Productwijzer Flexibel Hypotheek Krediet

Productwijzer Flexibel Hypotheek Krediet Productwijzer Flexibel Hypotheek Krediet Voor wie is deze informatie? Deze informatie is voor als u meer wilt weten over het Flexibel Hypotheek Krediet. Wilt u een Flexibel Hypotheek Krediet aanvragen?

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden online verkoop Silhouettewinkel.com

Algemene Voorwaarden online verkoop Silhouettewinkel.com Algemene Voorwaarden online verkoop Silhouettewinkel.com De klant dient steeds de algemene voorwaarden voor internetverkoop te lezen alvorens een internetbestelling te plaatsen. Bij iedere bestelling wordt

Nadere informatie

FIRST Fiscaal. Combineer belastingvoordeel en hoog rendement

FIRST Fiscaal. Combineer belastingvoordeel en hoog rendement Combineer belastingvoordeel en hoog rendement Spaar en bespaar Bent u ook op zoek naar een fiscaal voordelige spaarformule? Wist u dat u elk jaar tot 1.990 euro kan sparen en tevens een belastingvermindering

Nadere informatie

1. De Belgische Energiecrisis

1. De Belgische Energiecrisis 1. De Belgische Energiecrisis Storm Storm Coöperatieve Westerlo Voorjaar 2014 Najaar/Winter 2009 Inhoud 1. Windpark Westerlo 2. Over Storm 3. De coöperatieve Storm CVBA 4. Groene stroom 5. Volgende stappen

Nadere informatie

ANTWOORDEN HOOFDSTUK 4

ANTWOORDEN HOOFDSTUK 4 ANTWOORDEN HOOFDSTUK 4 Opgave 1 Jansen heeft aan Pietersen een lading pindanoten geleverd met een bruto gewicht van 820 kilogram. De prijs die voor de pinda s is overeengekomen is 0,75 per 0,5 kilogram.

Nadere informatie

Social Trade Organisation: Het NieuweGeld. Lezing voor Kei Wakker, 24 maart 2013

Social Trade Organisation: Het NieuweGeld. Lezing voor Kei Wakker, 24 maart 2013 Social Trade Organisation: Het NieuweGeld Lezing voor Kei Wakker, 24 maart 2013 Inhoud Social Trade Organisation Crisis huidig geldsysteem Nieuw Geld: vele vormen Nieuw Geld: praktijk Meer informatie over

Nadere informatie

Financiële leasing. Professionelen. Voor personenwagens, bedrijfswagens en alle materieel gebruikt in een professionele omgeving

Financiële leasing. Professionelen. Voor personenwagens, bedrijfswagens en alle materieel gebruikt in een professionele omgeving Financiële leasing Professionelen Voor personenwagens, bedrijfswagens en alle materieel gebruikt in een professionele omgeving Intro In vele gevallen zal leasing via uw kantoor de aangewezen financieringstechniek

Nadere informatie

NEDERLANDS Financiering service

NEDERLANDS Financiering service NEDERLANDS Financiering service De makkelijke manier om je budget te beheren. De IKEA Home Card* Hoeveel kredietwaarde wil je? 1.000, 1.500, 2.000 euro? Je bepaalt zelf de kredietwaarde van je IKEA Home

Nadere informatie

HERVORMING STATUUT HYPOTHEEKBEWAARDER

HERVORMING STATUUT HYPOTHEEKBEWAARDER HERVORMING STATUUT HYPOTHEEKBEWAARDER Impact op de betaling van de verschuldigde kosten voor het verrichten van de hypothecaire publiciteit INLEIDING De hervorming van het statuut van de hypotheekbewaarders

Nadere informatie

NIEUW! Transactional Color Printing. Een businessoplossing van Speos, filiaal van De Post

NIEUW! Transactional Color Printing. Een businessoplossing van Speos, filiaal van De Post NIEUW! Transactional Color Printing Een businessoplossing van Speos, filiaal van De Post De laatste jaren is de relatie tussen bedrijven en hun klanten geëvolueerd. Consumenten hebben nu sneller toegang

Nadere informatie

Sparen. Omdat het nu groeit en u straks de vruchten plukt

Sparen. Omdat het nu groeit en u straks de vruchten plukt Sparen Omdat het nu groeit en u straks de vruchten plukt Bankier op uw manier Gemak en deskundigheid vormen samen de kern van onze dienstverlening. U beslist hoe en wanneer u uw bankzaken regelt: via het

Nadere informatie

Infosessie «Hoe breng ik mijn beroepskosten in?»

Infosessie «Hoe breng ik mijn beroepskosten in?» Infosessie «Hoe breng ik mijn beroepskosten in?» Aandachtspunten voor een goed financieel en fiscaal beleid Spreker : Joost Deldycke Jurist-vennoot AANDACHTSPUNTEN BOEKHOUDING AFTREKBARE KOSTEN PERSONENBELASTING

Nadere informatie

De Knab Visa Card in het kort

De Knab Visa Card in het kort De Knab Visa Card in het kort De Knab Visa Card in het kort Gemakkelijk en veilig betalen in binnen- en buitenland. Dat kan met de Knab Visa Card. Of je nu een etentje in een restaurant afrekent of een

Nadere informatie

Dienst voor Administratieve Vereenvoudiging Agence pour la Simplification Administrative

Dienst voor Administratieve Vereenvoudiging Agence pour la Simplification Administrative Dienst voor Administratieve Vereenvoudiging Agence pour la Simplification Administrative Survey E-invoicing Samenvatting Resultaten December 2016 Januari 2017 DOELSTELLINGENONDERZOEK Monitoring van de

Nadere informatie

Belgium E-com Valley. Dominique Michel Ceo Comeos. Slotevent VIL 4 e-boost 23 juni 2015

Belgium E-com Valley. Dominique Michel Ceo Comeos. Slotevent VIL 4 e-boost 23 juni 2015 Belgium E-com Valley Dominique Michel Ceo Comeos Slotevent VIL 4 e-boost 23 juni 2015 2 Inhoud I. E-commerce vandaag II. Delokalisatie van digitale activiteiten III. Wat staat op het spel? 3 I. E-commerce

Nadere informatie

www.dehuizenbemiddelaar.nl De Huizenbemiddelaar is in 2005 gestart in Tilburg en is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke, succesvolle organisatie met meer dan 40 vestigingen verspreid over het hele

Nadere informatie

Tenzij anders aangegeven gaat het altijd om 1 exemplaar van het genoemde artikel.

Tenzij anders aangegeven gaat het altijd om 1 exemplaar van het genoemde artikel. VERKOOPSVOORWAARDEN Algemene Verkoopvoorwaarden Art. 1. Toepassing van de Algemene Verkoopvoorwaarden Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke koop-verkoopovereenkomst door een bezoeker van

Nadere informatie

PROSPECTUS N 1 CONSUMENTENKREDIET

PROSPECTUS N 1 CONSUMENTENKREDIET PROSPECTUS N 1 CONSUMENTENKREDIET LENING OP AFBETALING VASTGELEGD BIJ AUTHENTIEKE AKTE LENING OP AFBETALING VAN TOEPASSING VANAF 01.06.2006 NV CREDIMO Weversstraat 6-8-10 1730 ASSE Tel. +32(0)2 454 10

Nadere informatie

PRESENTATIE PRESENTATIE DE BLOESEMRING. SMB ORGANISATION Site Stayen (Blok C) Tiensesteenweg 168 bus 201 B-3800 Sint-Truiden

PRESENTATIE PRESENTATIE DE BLOESEMRING. SMB ORGANISATION Site Stayen (Blok C) Tiensesteenweg 168 bus 201 B-3800 Sint-Truiden PRESENTATIE PRESENTATIE DE BLOESEMRING SMB ORGANISATION Site Stayen (Blok C) Tiensesteenweg 168 bus 201 B-3800 Sint-Truiden INTRODUCTIE Enkele relevante gegevens uit het verleden Wij rekenen jaarlijks

Nadere informatie

Info-books. Toegepaste Informatica. Deel 31: Dubbel boekhouden HO31. E. Goossens T. Janssens

Info-books. Toegepaste Informatica. Deel 31: Dubbel boekhouden HO31. E. Goossens T. Janssens Info-books HO31 Toegepaste Informatica Deel 31: Dubbel boekhouden E. Goossens T. Janssens Hoofdstuk 9 Het omzetbaar actief 9.1 Probleemstelling Tot nog toe hadden wij het, wat het omzetbaar actief betreft,

Nadere informatie

2. Wat moet u onthouden over de prijzen- en kortingenpolitiek?

2. Wat moet u onthouden over de prijzen- en kortingenpolitiek? 2. Wat moet u onthouden over de prijzen- en kortingenpolitiek? 2.. De Ene korting is de andere niet! 2... Laat u niet misleiden door het kortingspercentage alleen! Geen appelen met peren vergelijken Kortingen

Nadere informatie