INLEIDING. Hoe één en ander reilt en zeilt, kunt u hierna lezen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INLEIDING. Hoe één en ander reilt en zeilt, kunt u hierna lezen."

Transcriptie

1 INLEIDING Dit boekje is bedoeld om u te informeren over het overblijven op ABSA Het Gein. Als uw kind overblijft bij ons, is het prettig om te weten wie het geheel organiseert en coördineert en hoe uw kind de middagpauze doorbrengt. De overblijfgroep is doorlopend volop in ontwikkeling en vele zaken worden regelmatig vernieuwd. We zijn herkenbaar aan ons eigen logo en regelmatig houden wij u op de hoogte van verschillende zaken via de nieuwsbrief van school. In verband met de professionalisering van de overblijf gebruiken we ook de naam Tussenschoolse Opvang of kortweg TSO. Zowel Overblijf als TSO kunt u afwisselend tegen komen in alle correspondentie en informatie betreffende de overblijfcommissie. Dagelijks zijn er op de TSO een aantal overblijfkrachten aanwezig die de zorg voor de overblijfkinderen op zich nemen in de lunchpauze. Tijdens de overblijf eten en spelen de kinderen onder begeleiding van deze overblijfkrachten. De overblijfkrachten registreren de aanwezige kinderen en zorgen dat ze na de middagpauze weer op tijd in de klas aanwezig zijn. Het overblijven kost geld en ook daar gaan we in dit boekje uitgebreid op in. Verder leggen wij u de regels uit die tijdens het overblijven van kracht zijn. En natuurlijk is het goed om te weten tot wie u zich kunt richten met eventuele vragen. Hoe één en ander reilt en zeilt, kunt u hierna lezen.

2 ORGANISATIE De organisatie en uitvoering van het overblijven op onze school is in handen van een coördinator met als eindverantwoordelijke het bestuur. Het TSO team bestaat uit een aantal vaste full-en parttime medewerkers. Daarnaast zijn er nog inval-krachten die bij ziekte of andere afwezigheid van medewerkers waarnemen. Zoveel mogelijk zijn alle TSO krachten in het bezit van een certificaat overblijfbegeleider of een ander relevant certificaat of diploma. Jaarlijks volgen we één of meerdere cursussen of opleidingen. We zullen er alles aan doen om de overblijf op onze school zo professioneel en prettig mogelijk te realiseren. Er zijn op de overblijfdagen gemiddeld 25 TSO krachten aanwezig, verdeeld over de diverse groepen. Iedere groep heeft zoveel mogelijk vaste begeleiding. Verder draagt de coördinator zorg voor: het aannemen en begeleiden van de medewerkers overleg met team en directie registratie, administratie en financiën het op peil houden van eigen vakdeskundigheid verzorgen van speelgoed en spelmateriaal informatie naar de ouders het beantwoorden van uw vragen

3 AANMELDEN VOOR HET OVERBLIJVEN Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kunnen de kinderen tussen de middag overblijven. Om uw kind gebruik te kunnen laten maken van de overblijfvoorziening dient u een inschrijfformulier in te vullen, waarmee u uw kind bij ons aanmeldt. Dit inschrijfformulier is verkrijgbaar bij de TSO coördinator. Ieder nieuw schooljaar geven wij een inschrijfformulier met de kinderen mee om de gegevens in te vullen, zodat wij beschikken over de actuele informatie. Op het inschrijfformulier staan de dagen dat uw kind verwacht kan worden. Als uw kind plotseling afwezig mocht zijn kunnen wij actie ondernemen en contact met u opnemen. Ook verzoeken wij u om uw adres aan ons door te geven, zodat wij u op de hoogte kunnen houden van het actuele saldo van de TSO tegoeden/ tekorten van uw kind. Wanneer u uw kind wilt laten overblijven, moet u achter de naam van uw kind een kruisje zetten op de intekenlijst ( deze hangen bij de desbetreffende klassen). Als u op het inschrijfformulier vaste dagen heeft aangegeven voor uw kind dan staan deze dagen al aangevinkt op de intekenlijst. Blijft uw kind toch niet over op die dag, dan kan u daar een rondje om plaatsen, zodat wij weten dat het met toestemming naar huis is en buiten onze verantwoordelijkheid valt. Zowel de leerkracht als de overblijfkracht weet dan wie er overblijven. Als een kind op de lijst staat, mag het alleen maar bij iemand anders eten als daar voor schriftelijk toestemming is gegeven bijv. via het inschrijfformulier, of een brief met daarop uw toestemming en handtekening. Het is voor ons onmogelijk om op de dag zelf telefonisch contact met u op te nemen i.v.m. het aantal kinderen die overblijven. En anders blijft uw kind dus op de overblijf!

4 Het opschrijven op de intekenlijsten is erg belangrijk. Soms weet het kind zelf niet meer zo goed of het wel of niet moet overblijven en dan kan het gaan dwalen, met alle mogelijke gevolgen van dien. Staat uw kind niet op de intekenlijst dan weten wij niet of het moet overblijven en hebben we er dus ook geen verantwoordelijkheid voor! DE EERSTE KEER OVERBLIJVEN Dit geldt met name voor de allerkleinste kinderen. Het is voor uw kind, maar wellicht ook voor uzelf, prettig om de eerste keer met uw kind mee te komen. Neemt u van tevoren even contact op met de TSO coördinator van de overblijf. U kunt dan zien hoe het één en ander in zijn werk gaat en uw kind kan alvast een beetje wennen. Als u nog vragen heeft, kunt u deze direct doorspreken.

5 DE FINANCIËN Het overblijven van uw kind kost 2,00 per keer. U kunt hiervoor een bedrag contant betalen. Dit kan iedere week op woensdagochtend van 8.30 uur tot 9.00 uur in de centrale hal van het hoofdgebouw. Ook is het mogelijk om bij ons via de pinautomaat te betalen. Er moet vooruit betaald worden. Het is ook mogelijk te betalen via de bank. U maakt het bedrag in veelvoud van 2,00 over op NL 20 INGB ten name van TSO Basisschool Het Gein, onder vermelding van de naam van uw kind en de klas. Indien u hiervan gebruik maakt, dient u er wel rekening mee te houden dat de termijn van overschrijving en verwerking ongeveer 1 week kan duren. Wanneer het saldo (bijna) op is, krijgt u bericht dat er een nieuw saldo betaald moet worden. Dit gebeurt via een briefje (dat meegaat met uw kind op vrijdagmiddag) of via (als we uw adres via het inschrijfformulier hebben ontvangen). Doet u dit a.u.b. bij de eerstvolgende gelegenheid, anders ontstaat er -zeker bij frequent gebruik van de overblijf- al gauw een betalingsachterstand. Bij een saldotekort van 8,00 kunnen wij uw kind op de TSO weigeren. Per post wordt er een brief naar uw huisadres gestuurd. Mocht het zo zijn dat u tot betaling bent overgegaan verzoeken wij u vriendelijk om een kopie van betaling aan ons door te mailen (tso@hetgein.nl) of op de eerst volgende dag bij ons in te leveren. Bij geen reactie krijgt u telefonisch te horen dat uw kind niet meer welkom is op de TSO. Dit houdt in dat uw kind geen gebruik mag maken van de TSO en dus naar huis wordt gestuurd. Deze beslissing wordt genomen in overleg met de schooldirectie. Mocht er aan het eind van het schooljaar een saldo overblijven, dan gaat dat vanzelfsprekend gewoon mee naar het volgende schooljaar. Als uw kind van school af gaat, dan kunt u het saldo dat over is uit laten betalen of over laten schrijven op een ander kind. Mocht u het saldo willen laten uitbetalen, dan kunt u dit schriftelijk of per melden. Het saldo wordt altijd per bank/giro uitbetaald. Vergeet u daarom niet in de brief of mail te vermelden wat uw bank- of gironummer is. U heeft hier tot 3 maanden na het verlaten van de school de tijd voor. Daarna is uitbetalen niet meer mogelijk en vervalt het saldo.

6 ETEN EN SPELEN Om uur gaan de overblijfkrachten naar hun groep. Iedereen heeft zoveel mogelijk een vaste groep, omdat dit prettiger is voor zowel de kinderen als de overblijfkracht. Als iedereen zit, gaat de groep eten. Uw kind heeft zelf brood, drinken en eventueel fruit als extraatje mee. Het kan een keer voorkomen dat dit niet het geval is, dan zorgen wij ervoor dat uw kind toch iets te eten krijgt. Snoep, koek en andere lekkernijen zijn niet gewenst tijdens de TSO. Mocht het zo zijn dat dit vaker of structureel gebeurd dan zijn wij genoodzaakt hier een bedrag van 2,00 in rekening te brengen. Tijdens het eten blijven de kinderen zitten. Slechte eters proberen we te stimuleren om toch iéts te eten. Echter wij zetten hier geen dwang achter, want degene die thuis slecht eten zullen bij ons niet beter eten. Het kan natuurlijk ook eens voorkomen dat er iets meer eten mee naar huis komt dan u verwacht, omdat er dan toevallig die dag een verjaardag in de klas is gevierd. Voor kleuters is het handig om het eten te verdelen in twee broodtrommels. Een voor uur en een voor uur. Merkt u dat uw kind meerdere malen met een volle broodtrommel thuis komt geeft u dan wat minder te eten mee aan uw kind en meld dit bij de overblijfcoördinator. De kinderen krijgen de tijd tot uur om hun brood op te eten. Daarna krijgen de kinderen een keuze mogelijkheid. Ze mogen kiezen uit spel, bouwen, knutselen, film of buiten spelen. Wij kopen regelmatig nieuw speelgoed in voor binnen en buiten. Kinderen die langer nodig hebben krijgen de gelegenheid om hun brood nog op te eten in een apart groepje.

7 De groepen 1/2, en 3 spelen op het kleuterplein. De andere groepen spelen op het andere plein. Soms mogen de kinderen onder begeleiding naar een alternatieve speelplek in de wijk, mits u daar toestemming voor heeft gegeven. Om uur gaan we opruimen en gaan de kinderen weer tegelijk en onder begeleiding naar hun eigen klas. NIET TE VROEG NAAR SCHOOL Wanneer uw kind geen gebruik van de overblijf maakt, kan uw kind niet eerder dan uur het schoolplein op. Tot die tijd mogen alleen de overblijfkinderen met overblijfkrachten op het schoolplein zijn. Zowel ouders als kinderen moeten buiten het hek wachten tot de school weer ingaat. Dit om te voorkomen dat de overblijfkrachten het overzicht over hun overblijfgroep kwijtraken.

8 HUISREGELS Tijdens de overblijf gelden de normale schoolregels. Daarnaast hebben we een aantal regels op papier gezet waar iedereen zich op de TSO aan moet houden. Nu zijn het geen vreemde regels en we gaan ervan uit, dat als uw kind gebruik maakt van de TSO u en uw kind deze regels kennen en zich eraan houden. Zo niet, dan kunnen we maatregelen treffen. De belangrijkste regels zijn heel eenvoudig. Kinderen luisteren naar de overblijfkrachten en houden zich aan alle overblijfregels. Kinderen tonen respect voor omgeving, voor alle overblijfkrachten en voor de andere op de TSO aanwezige kinderen. Er wordt niet gediscrimineerd, gescholden, gevochten, gespuugd of op een andere manier agressief gedaan tegen wie of wat dan ook en er wordt niet opzettelijk iets vernield. Verder zijn er nog een aantal aanvullende regels: Tijdens de overblijf mogen de kinderen nooit aan de computers komen! Er mogen geen mobieltjes gebruikt worden tijdens de overblijf. Als dit wel gebeurt dan mogen de ouders deze komen ophalen! Er moet in principe altijd wel iéts gegeten en gedronken worden. We komen niet aan de spullen van de klas en/of medeleerlingen en laten de klas weer netjes achter. Tijdens het buitenspelen komen er geen kinderen zonder begeleiding in de school.

9 De kinderen moeten op het speelterrein blijven waar hun groep zich bevindt. Er mag niet in de tuintjes gelopen of gespeeld worden. De TSO is niet verantwoordelijk voor meegenomen mobieltjes, Nintendo s, ballen, etc. De TSO kan dan ook niet verantwoordelijk gehouden worden voor vermissing of stukgaan van dergelijke spullen. De kinderen moeten het melden als ze naar het toilet gaan, de allerkleinsten worden indien nodig- geholpen. Kinderen die zich binnen een korte tijd veelvuldig bij de coördinator moeten melden wegens conflicten worden verzocht om het thuis te vertellen. Wij verwachten dan de volgende dag een briefje waarin de leerling alle gebeurtenissen op schrijft en dan ondertekend door ouders/verzorgers in te leveren bij de coördinator. Wanneer kinderen grensoverschrijdend gedrag gaan vertonen, krijgen zij een waarschuwing via de methode time-in / time-out die ook binnen de klassen gehanteerd wordt. Als dat niet helpt, overleggen wij met de leerkracht en/of de directie en worden de ouders ingelicht. Hiervoor is er een stappenplan* ontwikkeld. In het uiterste geval en zeker wanneer een kind een gevaar voor z n omgeving oplevert- nemen we contact op met de ouders/verzorgers. Bij de laatste stap wordt een kind tijdelijk of definitief niet meer tot de overblijf toegelaten. De leden van de overblijfcommissie verplichten zich op verantwoorde wijze de TSO te verzorgen. Ouders van kinderen die gebruik maken van de TSO verplichten zich tot het betalen voor deze voorziening. Wanneer er sprake is van wanbetaling** m.b.t. het betalen voor de TSO, kan het kind op de TSO geweigerd worden. Hieraan gaan uiteraard waarschuwingen vooraf.

10 *Stappenplan bij grensoverschrijdend gedrag (verbaal en fysiek): Als eerste wordt het kind hierop aangesproken door de TSO kracht( time-in/ time-out). Als dit niet werkt dan wordt dit gemeld bij Cora of Vera via een meldingsformulier. Eén van ons twee gaat dan het gesprek aan met het desbetreffende kind. In dit gesprek wordt dan ook aangegeven dat we telefonisch contact met de ouders gaan opnemen. Uw kind krijgt dan een gele kaart mee naar huis. Eén gele kaart betekent de daarop volgende dag, één dag, geen gebruik mogen maken van de TSO. Als het kind dan nog een keer bij ons moet komen, dan wordt er een rode kaart uit gegeven. Hiervan wordt u telefonisch en schriftelijk op de hoogte gebracht. Uw kind mag in dit geval de daarop volgende week, een week, niet op de TSO komen. Deze procedure loopt nog één keer door en dan mag uw kind geen gebruik meer maken van de TSO voor de rest van het lopende schooljaar. Deze beslissing wordt altijd in overleg met de directie genomen. ** Stappenplan bij wanbetaling: Wij sturen iedere vrijdagmiddag een mail met het actuele saldo van de TSO. Hier zit ook een bijlage bij waar in staat op welke dagen uw kind is overgebleven. Als wij geen mailadres hebben dan geven wij op vrijdagmiddag een strookje mee met een saldo van 4,00 of lager. Zodra een kind 2,00 in de min staat gaat er een herinneringsbrief mee met uw kind. Zodra het saldo hoger wordt dan 8,00 in de min ontvangt u op uw huisadres een weigerbrief, waarin staat dat uw kind niet meer welkom is op de TSO tot het saldo is aangevuld. U kunt dan op maandagochtend het afschrift van betaling laten zien of contant/per pin komen betalen. U kunt ons ook een kopie van betaling mailen naar tso@hetgein.nl. Mochten wij 3 weigerbrieven hebben gestuurd, dan zijn wij genoodzaakt om uw

11 kind voor de rest van het schooljaar de toegang te weigeren tot de TSO. Dit gebeurt altijd in overleg met de directie. TOT SLOT Wanneer er na het lezen van dit boekje nog vragen zijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ook bij problemen of voor mededelingen en verder alles wat met de overblijf te maken heeft, bent u van harte welkom. U kunt op de volgende manieren met ons in contact komen: Iedere woensdagochtend van 8.30 uur tot 9.00 uur in de hal van het hoofdgebouw. Schriftelijk, via het postvak van de overblijf. Per TSO@hetgein.nl deze mailbox wordt regelmatig geopend. Voor zeer dringende zaken kunt u ook mailen naar: directie@hetgein.nl Telefonisch contact opnemen met de coördinator of met één van de directieleden onder nummer: De overblijfcommissie heeft zo nu en dan vacatures en het is altijd prettig als er wat reserve overblijfkrachten zijn, die bij ziekte of andere afwezigheid kunnen invallen. U bent van harte welkom om u aan te melden voor zowel inval als vaste overblijfkracht. Dit kan op hierboven genoemde manieren of d.m.v. het invullen van een aanmeldingsformulier dat verkrijgbaar is bij de overblijfcommissie.

12 Vera Nieuwendaal TSO coördinator Cora Moes Waarnemend coördinator

13 Wij wensen iedereen veel plezier bij het overblijven. Met vriendelijke groet, Vera Nieuwendaal Coördinator TSO Een deel van het Overblijfteam

Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink

Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink Inhoud: 1.0 Inleiding 2.0 Hoe maakt u gebruikt van de overblijfvoorziening 2.1 Inschrijving 2.2 Kosten / automatische incasso 2.3 Aanmelden, afmelden 3.0

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander Overblijfreglement CBS Willem-Alexander GELDIG VOOR HET SCHOOLJAAR 2013-2014. Geachte ouders/verzorgers, Voor u ligt het overblijfreglement van de Willem-Alexander school. Het is opgesplitst in drie delen.

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Een enthousiast overblijfteam verzorgt al meer dan 20 jaar het overblijven op k.b.s. Panta Rhei te Almere. In die 20 jaar is er veel veranderd en is de

Nadere informatie

Overblijfregeling van CBS Lingelaar

Overblijfregeling van CBS Lingelaar 1 Wettelijk geregeld Overblijfregeling van CBS Lingelaar De volgende zaken zijn bij wet geregeld (verkorte weergave): De school is verplicht tot het mogelijk maken van een overblijfgelegenheid. De kosten

Nadere informatie

Protestant Christelijke Basisschool Het Octaaf, Elburg

Protestant Christelijke Basisschool Het Octaaf, Elburg Overblijfboekje Tussenschoolse Opvang Protestant Christelijke Basisschool Het Octaaf, Elburg Voorwoord (ter info) Eén op de drie kinderen in Nederland luncht regelmatig op school. Iedere basisschool biedt

Nadere informatie

O Mijn kind blijft op vaste dagen over. En wel op de volgende dagen: Maandag Dinsdag Donderdag vrijdag

O Mijn kind blijft op vaste dagen over. En wel op de volgende dagen: Maandag Dinsdag Donderdag vrijdag CONTRACT OVERBLIJFREGLEMENT Ds. D.A. van den Boschschool Gegevens ouders / verzorgers Naam leerling: Groep: Bijzonderheden ( allergie, medicatie ): Achternaam Voorletters Relatie Telefoonnummer Mobiel

Nadere informatie

Overblijven op de Groen van Prinstererschool

Overblijven op de Groen van Prinstererschool Overblijven op de Groen van Prinstererschool Informatieboekje schooljaar 2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de overblijfinformatie van de Groen van Prinstererschool. Voor veel

Nadere informatie

Betreft: reglement TSO

Betreft: reglement TSO Betreft: reglement TSO Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u het reglement en de afspraken die wij hebben opgesteld voor een goede organisatie van de TSO (tussenschoolse opvang van uw kind(eren)

Nadere informatie

Info boekje. Tussenschoolse Opvang

Info boekje. Tussenschoolse Opvang Info boekje Tussenschoolse Opvang 2 Overblijforganisatie De organisatie van de Tussenschoolse Opvang (TSO) van de St. Plechelmusschool bestaat uit ca. 21 overblijfkrachten, waarvan 2 coördinatoren. Verantwoordelijk

Nadere informatie

Overblijfplan Het Braambos 2015-2016

Overblijfplan Het Braambos 2015-2016 Overblijfplan Het Braambos 2015-2016 1 Overblijfplan Het Braambos, schooljaar 2015-2016 Het Overblijfplan beschrijft het overblijfreglement en de overblijfregels van de Christe-lijke Basisschool Het Braambos.

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM

BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM Huishoudelijk reglement Tussenschoolse Opvang (TSO) BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM Overblijfkrachten Duur van de activiteit De kinderen worden van 12.00 uur tot 13.05 opgevangen. Alle overblijfkrachten

Nadere informatie

De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar

De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar De Tussenschoolse Opvang op Basisschool De Piramide Informatieboekje schooljaar 2006-2007 Hoe werkt het overblijven De overblijfregeling is er in eerste instantie voor kinderen waarvan de ouders werken.

Nadere informatie

Overblijfinformatie Albert Schweitzerschool

Overblijfinformatie Albert Schweitzerschool Overblijfinformatie Albert Schweitzerschool Inhoudsopgave 1 Waarom overblijven? 2 Hoe is de organisatie? 3 Wie doen dit? 4 Wat zijn de kosten voor het overblijven en hoe wordt er betaald? 1 1. Waarom overblijven

Nadere informatie

Stichting Overblijf in Lelystad

Stichting Overblijf in Lelystad Stichting Overblijf in Lelystad Informatiebrochure voor de ouders 2016-2017 Karveel 45-39 8242 VC Lelystad telefoon: 06 25494869 e-mail: i.nooy4@upcmail.nl Stichting Overblijf in Lelystad NL02INGB0006028728

Nadere informatie

1 Algemeen 3. 3 Administratie en betalingen 4 3.1 Administratie 3 3.1.1 Abonnement Tussenschoolse Opvang 4 3.2. Werkwijze Incidenteel overblijven 4

1 Algemeen 3. 3 Administratie en betalingen 4 3.1 Administratie 3 3.1.1 Abonnement Tussenschoolse Opvang 4 3.2. Werkwijze Incidenteel overblijven 4 TSO REGLEMENT KULTURHUS HAAKSBERGEN 2015-2016 Inhoudsopgave 1 Algemeen 3 2 Deelname 3 2.1 Aanmelden / Afmelden/ Opzeggen 3 2.1.1 Aanmelden TSO 3 2.1.2 Afmelden abonnementsdagen TSO 3 2.1.3 (Gedeeltelijke)

Nadere informatie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar 2013-2014. definitieve versie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar 2013-2014. definitieve versie Overblijfprotocol St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink Schooljaar 2013-2014 definitieve versie 1. Inleiding Stichting Boter Kaas & Overblijf (BKO) verzorgt per 2 september 2013 de Tussenschoolse

Nadere informatie

TSO REGLEMENT TSO Haaksbergen

TSO REGLEMENT TSO Haaksbergen 1 TSO REGLEMENT TSO Haaksbergen Inhoudsopgave 1 Algemeen 3 2 Deelname 3 2.1 Aanmelden / Afmelden/ Opzeggen 3 2.1.1 Aanmelden TSO: 3 2.1.2 Afmelden abonnementsdagen TSO 3 2.1.3 (Gedeeltelijke) opzegging/wijziging

Nadere informatie

OVERBLIJFGIDS ouders

OVERBLIJFGIDS ouders OVERBLIJFGIDS ouders Deze gids bevat alle informatie die noodzakelijk is om uw kind te laten deelnemen aan de tussenschoolse opvang van PCBS De Wegwijzer. Inleiding Uw kind blijft tussen de middag bij

Nadere informatie

Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven

Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven Overblijftijden: De overblijftijd is van 12.00 tot 13.00 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De overblijfkracht voor groep 1/2 en 3 haalt

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Overblijven op OBS Molenakker... 4. De school... 4. De overblijfkrachten... 4. De gang van zaken rond het overblijven...

Inhoudsopgave. Overblijven op OBS Molenakker... 4. De school... 4. De overblijfkrachten... 4. De gang van zaken rond het overblijven... Inhoudsopgave Overblijven op OBS Molenakker... 4 De school.... 4 De overblijfkrachten.... 4 De gang van zaken rond het overblijven.... 5 Het aanmelden.... 5 Wijziging gegevens.... 5 Het afmelden.... 5

Nadere informatie

Overblijfkracht: Een vrijwilliger die tegen vergoeding de leerlingen begeleidt tijdens het overblijven.

Overblijfkracht: Een vrijwilliger die tegen vergoeding de leerlingen begeleidt tijdens het overblijven. Overblijven BS De Klaver 1. Overblijfcommissie BS De Klaver 2. Overblijfreglement en Draaiboek BS De Klaver 3. Bijlages 1. Overblijfcommissie BS De Klaver De overblijfcommissie bestaat uit vertegenwoordigers

Nadere informatie

Overblijfgids 2010-2011

Overblijfgids 2010-2011 Overblijfgids 2010-2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Bereikbaarheid overblijfcoördinator... 3 Overblijfdagen en tijden... 3 Overblijfruimtes... 3 Spelmaterialen... 3 Kosten en mogelijkheden...

Nadere informatie

Taken/ verantwoordelijkheden overblijfkracht Huisregels tijdens het eten.

Taken/ verantwoordelijkheden overblijfkracht Huisregels tijdens het eten. Basisschool St. Jozef School maken we samen Reglement tussenschoolse opvang 1. Algemeen 1.1. Dit reglement bepaalt hoe de tussenschoolse opvang van de kinderen in de middagpauze georganiseerd is. De functie

Nadere informatie

Info boekje overblijf

Info boekje overblijf Info boekje overblijf Voor de ouders Karveel 45-39, 8242 VC Lelystad. Telefoon.06-25494869. E-mail: i.nooy4@upcmail.nl Stichting Overblijf in Lelystad Ing 6028728.Ingeschreven bij de KvK onder nr. 52064395.

Nadere informatie

Info-boekje overblijven Kbs Mariabasisschool. schooljaar

Info-boekje overblijven Kbs Mariabasisschool. schooljaar Info-boekje overblijven schooljaar 2015-2016 Voorwoord Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje over het overblijven. Het boekje informeert u over het reilen en zeilen tijdens het overblijven. Er

Nadere informatie

Overblijfgids

Overblijfgids Overblijfgids 2011-2012 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Bereikbaarheid overblijfcoördinator...3 Overblijfdagen en tijden...3 Overblijfruimtes...3 Spelmaterialen...3 Kosten en mogelijkheden...3

Nadere informatie

Geachte ouders/verzorgers,

Geachte ouders/verzorgers, Geachte ouders/verzorgers, Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen en is een naslagwerkje waarin u alles kunt vinden over het overblijven op bs TaLente. Wij raden u dan ook aan dit boekje

Nadere informatie

De overblijfregeling. Voor de ouders van kinderen die overblijven.

De overblijfregeling. Voor de ouders van kinderen die overblijven. Voor de ouders van kinderen die overblijven. Schooljaar 2017-2018 Inleiding Aangezien het een maatschappelijk goed is dat beide partners in een relatie deelnemen aan het arbeidsproces zijn er steeds meer

Nadere informatie

Protocol continurooster. KBS Franciscus

Protocol continurooster. KBS Franciscus Protocol continurooster KBS Franciscus Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 70 2. Uitwerking continurooster 70 2.1 Tussen Schoolse Opvang (TSO) 70 2.2 Regels en afspraken voor het eten en drinken 71 2.3 De lunch

Nadere informatie

Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen

Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen 1 Tussenschoolse Opvang Hier vindt u allerlei informatie over de gang van zaken bij de tussenschoolse opvang (TSO). Heeft u na het lezen van deze informatie

Nadere informatie

Inleiding. Geachte ouders/verzorgers,

Inleiding. Geachte ouders/verzorgers, OVERBLIJVEN OP IBS DE ROOS PURMEREND 2017-2018 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Doelstelling... 4 2. De overgang en tijden... 4 3. Aanmelden en afmelden... 4 4. De kosten van het overblijven... 5 5. Eten

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang (TSO)

Tussen Schoolse Opvang (TSO) Aalsmeer, juni 2015 Tussen Schoolse Opvang (TSO) Deze brief gaat over de TSO in het schooljaar 2015-2016. Via de aanmeldstrook kunt u zich inschrijven voor de TSO na de zomervakantie. Dit geldt voor alle

Nadere informatie

Voor kinderen die incidenteel gebruik maken van de tussenschoolse opvang kunt u een strippenkaart kopen voor 15,00 (= 10 x overblijven).

Voor kinderen die incidenteel gebruik maken van de tussenschoolse opvang kunt u een strippenkaart kopen voor 15,00 (= 10 x overblijven). St. Willibrordusschool website:www.willibrordushulst.nl Tussenschoolse opvang op Kindcentrum St. Willibrordus. Beste ouders/verzorgers, Ook komend schooljaar kan uw kind weer gebruik maken van de tussenschoolse

Nadere informatie

Overblijfregels van De Torenvalk I.s.m. Kinderopvang Snoopy

Overblijfregels van De Torenvalk I.s.m. Kinderopvang Snoopy Overblijfregels van De Torenvalk I.s.m. Kinderopvang Snoopy Geachte ouders/ verzorgers, Door middel van dit document willen wij u informeren over de gang van zaken bij het overblijven. Het is wel handig

Nadere informatie

Nieuwsbrief TSO. Wie is verantwoordelijk? Wat is het doel van de commissie TSO? Hoe verloopt de TSO? Regels. Geachte ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief TSO. Wie is verantwoordelijk? Wat is het doel van de commissie TSO? Hoe verloopt de TSO? Regels. Geachte ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief TSO Geachte ouder(s), verzorger(s), Deze brief gaat over de TSO in het schooljaar 2018-2019. Via de aanmeldstrook kunt u inschrijven voor TSO (na de zomervakantie). Ook als uw kind in het huidige

Nadere informatie

Pauze op School. Reglement Tussen Schoolse Opvang

Pauze op School. Reglement Tussen Schoolse Opvang - 1 - Pauze op School Reglement Tussen Schoolse Opvang Prins Willem-Alexander School te Sliedrecht - 2 - Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Aanmelden, wijzigen, opzeggen abonnement 3 Abonnementen en betalingen

Nadere informatie

Om uur gaan de kinderen van groep 3 t/m 8 naar buiten, even een frisse neus halen, even rennen of gewoon lekker met elkaar kletsen.

Om uur gaan de kinderen van groep 3 t/m 8 naar buiten, even een frisse neus halen, even rennen of gewoon lekker met elkaar kletsen. Tussen Schoolse Opvang op de Jozefschool. Op de Jozefschool wordt overgebleven op maandag, dinsdag en donderdag door alle kinderen, op vrijdag blijft alleen de bovenbouw over. Op de eerste drie dagen zijn

Nadere informatie

TussenSchoolseOpvang. op basisschool De Vlonder. Informatie voor ouders/verzorgers

TussenSchoolseOpvang. op basisschool De Vlonder. Informatie voor ouders/verzorgers TussenSchoolseOpvang op basisschool De Vlonder Informatie voor ouders/verzorgers Januari 2015 Inleiding: Overblijven, het lijkt zo eenvoudig. Kinderen eten tussen de middag hun brood en gaan daarna binnen

Nadere informatie

TSO de Wilsdonck. Overblijf reglement. 1. Algemeen

TSO de Wilsdonck. Overblijf reglement. 1. Algemeen TSO de Wilsdonck Overblijf reglement 1. Algemeen 1. Deze regeling bepaalt de gang van zaken met betrekking tot het overblijven van leerlingen in de middagpauze ( nader genoemd de Tussen Schoolse Opvang

Nadere informatie

Basisschool de Meulebeek Protocol overblijven 1

Basisschool de Meulebeek Protocol overblijven 1 1 Inhoud 0. Voorwoord 1. Organisatie a. Plaats b. Tijd c. Aanmelding 2. Het reglement a. Regels b. Omgangsvormen c. Eten en drinken d. Spelen 3. De materialen a. Keuze en aanschaf van materiaal b. Het

Nadere informatie

Leidraad overblijven. Hoe werkt het overblijven?

Leidraad overblijven. Hoe werkt het overblijven? Nieuwstraat 9 3474 JL Zegveld Tel: 0348-691488 E-mail: directie@jorai.nl Leidraad overblijven website: www.jorai.nl Inleiding Het doel van deze leidraad is duidelijkheid geven over de afspraken en taken

Nadere informatie

PROTOCOL & HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE KIEZEL EN DE KEI Bleskensgraaf

PROTOCOL & HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE KIEZEL EN DE KEI Bleskensgraaf PROTOCOL & HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE KIEZEL EN DE KEI overblijf@dekiezelendekei.nl Bleskensgraaf 2 PROTOCOL - Voor ieder kind dat gebruik gaat maken van de Overblijf moet een inschrijfformulier worden

Nadere informatie

De kosten van de TSO op basisscholen worden jaarlijks vastgesteld door de school in overleg met hun medezeggenschapsraad.

De kosten van de TSO op basisscholen worden jaarlijks vastgesteld door de school in overleg met hun medezeggenschapsraad. Tussenschoolse opvang op school Informatiegids Schooljaar 2017-2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), Deze informatiegids is een naslagwerk waarin je alles kunt vinden over de tussenschoolse opvang (TSO) op

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang op school Informatie schooljaar

Tussenschoolse opvang op school Informatie schooljaar Tussenschoolse opvang op school Informatie schooljaar 2018-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Deze informatie is een naslagwerk waarin je alles kunt vinden over de tussenschoolse opvang (TSO) bij basisschool

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang (TSO) Reglement Schooljaar

Tussen Schoolse Opvang (TSO) Reglement Schooljaar Tussen Schoolse Opvang (TSO) Reglement Schooljaar 2018-2019 Op OBS De Tovercirkel hebben de leerlingen de mogelijkheid om tussen de middag hun lunch thuis te eten. Zij gaan dan om 12:00 uur (de kleuters

Nadere informatie

Informatie gids schooljaar

Informatie gids schooljaar Informatie gids schooljaar 2016-2017 Mobielnummer: 06-26969495 overblijf.willibrord@degroeiling.nl 1 Algemeen/informatie Hierbij alweer onze 5 e uitgave van de informatie gids van de overblijfvereniging

Nadere informatie

Protocol continurooster

Protocol continurooster Protocol continurooster Obs Mathenesse Augustus 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 4. Uitwerking continurooster... 4 4.1 Regels en afspraken voor het eten en drinken... 4 4.2 De lunch... 4 4.2.1 Afspraken voor

Nadere informatie

Stichting TSO Noordwijkerhout verzorgt op de openbare jenaplan basisschool De Regenboog de Tussen Schoolse Opvang INHOUD. Algemeen

Stichting TSO Noordwijkerhout verzorgt op de openbare jenaplan basisschool De Regenboog de Tussen Schoolse Opvang INHOUD. Algemeen Stichting TSO Noordwijkerhout verzorgt op de openbare jenaplan basisschool De Regenboog de Tussen Schoolse Opvang INHOUD Algemeen Inschrijven voor de Tussenschoolse Opvang ( verder te noemen TSO) Aanmelden

Nadere informatie

Informatie KION tussenschoolse opvang Brood & Spelen

Informatie KION tussenschoolse opvang Brood & Spelen Informatie KION tussenschoolse opvang Brood & Spelen Ingangsdatum: 1 januari 2015 Tussenschoolse opvang bij u in de buurt Basisscholen zijn verplicht om tussenschoolse opvang te regelen. De basisschool

Nadere informatie

Informatieboekje TussenSchoolse Opvang

Informatieboekje TussenSchoolse Opvang Informatieboekje TussenSchoolse Opvang Basisschool t Palet Schooljaar 2015-2016 INHOUDSOPGAVE Pagina Woord vooraf 3 Overblijfkrachten en TSO werkgroep 4 Kindercentrum Kindertuin 4 Afspraken en regels 5

Nadere informatie

PROTOCOL. Overblijven. Het Kompas Den Bommel

PROTOCOL. Overblijven. Het Kompas Den Bommel PROTOCOL Overblijven Het Kompas Den Bommel Beleid en regels m.b.t. het overblijven Algemeen verloop overblijven Om ongeveer 12.10 uur wordt begonnen met gebed. Eventuele mededelingen kunnen het beste voor

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Klim

INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang. De Klim INFORMATIEBOEKJE tussenschoolse opvang De Klim juli 2018 Inhoud Voorwoord... 3 Contactgegevens... 4 Over Ludens... 5 Tussenschoolse opvang door Ludens... 5 Team TSO De Klim... 5 Tussenschoolse opvang op

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang op de Jozefschool

Tussen Schoolse Opvang op de Jozefschool Tussen Schoolse Opvang op de Jozefschool In dit informatieboekje kunt u als ouders lezen hoe de Tussen Schoolse Opvang op de Jozefschool is georganiseerd. U kunt lezen hoe de groepen samengesteld worden,

Nadere informatie

Regeling en reglement

Regeling en reglement Regeling en reglement 1.1 Regeling van de TSO op de Vennegötte te Lochem 1.2 Inleiding De overheid heeft wettelijk vastgelegd dat de Tussen Schoolse Opvang (TSO) vanaf 1 augustus 2006 onder de verantwoording

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. TSO de Zon

INFORMATIEBROCHURE. TSO de Zon INFORMATIEBROCHURE TSO de Zon Informatie over de TUSSENSCHOOLSE OPVANG een samenwerking tussen RK basisschool de Zon en Aalsmeer, mei 2016 7.033/juni 2016 Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1. Afspraken TSO

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Dit boekje geeft u alle informatie over de tussenschoolse opvang (het overblijven) op basisschool de Bron. Wij adviseren u om dit boekje te bewaren bij de schoolgids. - 1 - Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Overblijfregels van de Antoniusschool, i.s.m. Stichting Kinderopvang Snoopy

Overblijfregels van de Antoniusschool, i.s.m. Stichting Kinderopvang Snoopy Overblijfregels van de Antoniusschool, i.s.m. Stichting Kinderopvang Snoopy & Stichting Kinderopvang Snoopy Geachte ouders/ verzorgers, Door middel van dit document willen wij u informeren over de gang

Nadere informatie

Overblijfgids 2016/2017 Basisschool Onze Bouwsteen

Overblijfgids 2016/2017 Basisschool Onze Bouwsteen Overblijfgids 2016/2017 Basisschool Onze Bouwsteen Inleiding Basisschool Onze Bouwsteen biedt al haar leerlingen de mogelijkheid om tussen de middag over te blijven. Een vast team van overblijfkrachten

Nadere informatie

Handboek Overblijven. Regels en afspraken voor het overblijven van leerlingen op OBS Bommelstein

Handboek Overblijven. Regels en afspraken voor het overblijven van leerlingen op OBS Bommelstein Handboek Overblijven Regels en afspraken voor het overblijven van leerlingen op OBS Bommelstein Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Overblijfcommissie 2.1 Algemene afspraken voor leden van de overblijfcommissie

Nadere informatie

,, DE EEVLIET. (Toerdeloo Poortvliet) Informatieboekje TSO. Beste ouders, verzorgers,

,, DE EEVLIET. (Toerdeloo Poortvliet) Informatieboekje TSO. Beste ouders, verzorgers, OPENBARE BASISSCHOOL,, DE EEVLIET POORTVLIET Informatieboekje TSO Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt het informatieboekje tussenschoolse opvang (TSO) voor het schooljaar 2010/2011 Hierin kunt u alle

Nadere informatie

Protocol Overblijven Obs. De Kern Hardenberg

Protocol Overblijven Obs. De Kern Hardenberg Juli 2011. Protocol Overblijven Obs. De Kern Hardenberg Inleiding Het schoolbestuur is verantwoordelijk voor het (laten) organiseren van de overblijf. De school bepaalt in overleg met de ouders de manier

Nadere informatie

Overblijfkrant. IKC Prins Claus

Overblijfkrant. IKC Prins Claus Overblijfkrant IKC Prins Claus Straspad 1 2719 VG Zoetermeer Telefoon: 079-3616009 juli 2018 TSO raad Basisscholen zijn sinds januari 2006 formeel verantwoordelijk de totale overblijfvoorziening voor hun

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE OVERSTAP

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE OVERSTAP HUISHOUDELIJK REGLEMENT OBS DE OVERSTAP 2 OVERBLIJVEN Overblijven betekent dat uw kind tijdens de lunchpauze op school, onder begeleiding van een overblijfouder op school kan blijven eten. Deze opvang

Nadere informatie

Aanmelden:... 4. Afmelden:... 5. Aanwezigheidsregistratie:... 5. Aanmeldingsformulier:... 5. Kosten TSO... 6. Betaling... 7

Aanmelden:... 4. Afmelden:... 5. Aanwezigheidsregistratie:... 5. Aanmeldingsformulier:... 5. Kosten TSO... 6. Betaling... 7 inhoudsopgave: Aanmelden:... 4 Afmelden:... 5 Aanwezigheidsregistratie:... 5 Aanmeldingsformulier:... 5 Kosten TSO... 6 Betaling... 7 Pedagogische visie van het overblijven... 8 Overblijfhulpen:... 9 Overblijfcoördinator:...

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang (TSO)

Tussen Schoolse Opvang (TSO) Geachte ouders, Tussen Schoolse Opvang (TSO) Deze brief gaat over de TSO in het schooljaar 2017-2018. Via de aanmeldstrook kunt u inschrijven voor TSO na de zomervakantie. Dit geldt voor alle ouders die

Nadere informatie

Broodje SKIK. Reglement tussenschoolse opvang. CBS de Tarissing Oudehaske

Broodje SKIK. Reglement tussenschoolse opvang. CBS de Tarissing Oudehaske Broodje SKIK Reglement tussenschoolse opvang CBS de Tarissing Oudehaske Inhoudsopgave 1 Algemeen 3 2 Administratie 3 2.1 Aanmelden / Afmelden/ Opzeggen 3 2.1.1 Aanmelden TSO: 3 2.1.2 Afmelden abonnementsdagen

Nadere informatie

Kindercentrum Juultje tso Theo Thijssen p/a Van Steenbergenlaan 30 4531 HK TERNEUZEN --------------------------------------------------------------------------------------------------- Beste ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Bewaarboek overblijf

Bewaarboek overblijf Bewaarboek overblijf Ter info aan de ouders van de overblijfkinderen. In dit bewaarboekje vindt u alles wat te maken heeft met het overblijven op KBS De Schakel. Dit boekje is opgesteld voor u als ouder/verzorger,

Nadere informatie

Overblijf- Informatiegids 2015-2016

Overblijf- Informatiegids 2015-2016 Overblijf- Informatiegids 2015-2016 Inhoudsopgave 1 Waarom Overblijven! 2 Hoe is dit opgezet? 3 Wie moeten dit doen! 4a Wat zijn de regels voor het overblijven bij de bovenbouw? 4b Wat zijn de regels voor

Nadere informatie

Informatieboekje Tussenschoolse opvang Professor Casimirschool Voorburg

Informatieboekje Tussenschoolse opvang Professor Casimirschool Voorburg Informatieboekje Tussenschoolse opvang Professor Casimirschool Voorburg Inhoudsopgave Bladzijde Inleiding 3 Abonnementen en losse overblijf 4 Wat kunt u van ons verwachten 6 Wat verwachten wij van de kinderen

Nadere informatie

T.S.O. OVERBLIJFPROTOCOL. Tussenschoolse Opvang Organisatie De Leeuwerik

T.S.O. OVERBLIJFPROTOCOL. Tussenschoolse Opvang Organisatie De Leeuwerik T.S.O. OVERBLIJFPROTOCOL Tussenschoolse Opvang Organisatie De Leeuwerik 1.Inleiding Wij hanteren op onze school een continurooster, wat inhoudt dat alle leerlingen tussen de middag op school blijven om

Nadere informatie

Protocol Tussen Schoolse Opvang versie september Uitgangspunt. Kwaliteit. Financiën. n.a.v. document tussen schoolse opvang per aug.

Protocol Tussen Schoolse Opvang versie september Uitgangspunt. Kwaliteit. Financiën. n.a.v. document tussen schoolse opvang per aug. Protocol Tussen Schoolse Opvang versie september 2016 n.a.v. document tussen schoolse opvang per aug. 2006 Uitgangspunt Het bestuur kiest ervoor om de uitvoering van de opvang in eigen hand te houden.

Nadere informatie

Tussenschoolse Opvang (TSO) 2015-2016. OBS Kompas

Tussenschoolse Opvang (TSO) 2015-2016. OBS Kompas Tussenschoolse Opvang (TSO) 2015-2016 OBS Kompas INFORMATIEBOEKJE OUDERS, VERZORGERS EN LEERLINGEN Inhoud Inleiding... 3 1. Visie... 3 2. Organisatie... 4 3. Uitgangspunten... 5 4. Vormen van TSO... 6

Nadere informatie

Alles wat u wilt weten over onze overblijf

Alles wat u wilt weten over onze overblijf Alles wat u wilt weten over onze overblijf Inleiding. Overblijf voor en door ouders De wetgever heeft er in voorzien dat op elke basisschool de kinderen tussen de middag kunnen overblijven. Dat wil zeggen

Nadere informatie

Overblijven. Werkwijze Op onze school werken we met twee overblijfgroepen: Kleuters (groep 1 en 2); Groepen 3 tot en met 8.

Overblijven. Werkwijze Op onze school werken we met twee overblijfgroepen: Kleuters (groep 1 en 2); Groepen 3 tot en met 8. Overblijven Uit de schoolgids De school is op grond van de wet verplicht de leerlingen in de gelegenheid te stellen onder toezicht de middagpauze in het schoolgebouw en op het terrein van de school door

Nadere informatie

Informatie Brochure. Tussen Schoolse Opvang. De Kromme Draai

Informatie Brochure. Tussen Schoolse Opvang. De Kromme Draai Informatie Brochure Tussen Schoolse Opvang De Kromme Draai Doelgroep Tussen schoolse opvang is voor kinderen van groep 1 tot en met 8 die op OBS De Kromme Draai onderwijs volgen. De tussen schoolse opvang

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. TSO Samen Een

INFORMATIEBROCHURE. TSO Samen Een INFORMATIEBROCHURE TSO Samen Een Informatie over de TUSSENSCHOOLSE OPVANG een samenwerking tussen Samen Een en Aalsmeer, november 2016 Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1. Afspraken TSO tussen Samen Een en

Nadere informatie

Overblijfgids. Voorwoord. Inhoudsopgave: Beste ouder,

Overblijfgids. Voorwoord. Inhoudsopgave: Beste ouder, Overblijfgids Voorwoord Beste ouder, Voor u ligt het informatieboekje over het overblijven op de St. Martinusschool. Het boekje informeert u over de gang van zaken tijdens het overblijven. Er worden belangrijke

Nadere informatie

Overblijfplan CBS De Bron

Overblijfplan CBS De Bron Overblijfplan CBS De Bron Overblijfmogelijkheden Op school wordt de mogelijkheid geboden om de kinderen te laten overblijven onder toezicht van overblijfouders. Hierbij wordt rekening gehouden met de waarden

Nadere informatie

Via de nieuwsbrief, die elke maand door de school per mail aan u verzonden word, wordt u op de hoogte gebracht van de eventuele veranderingen.

Via de nieuwsbrief, die elke maand door de school per mail aan u verzonden word, wordt u op de hoogte gebracht van de eventuele veranderingen. TSO INFORMATIEBOEKJE Beste ouder(s) en verzorger(s), Dit informatiebulletin is bedoeld om u te informeren over het wel en wee van de tussenschoolse opvang (de TSO of het overblijven) op de Koningin Wilhelmina

Nadere informatie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar concept-versie

Overblijfprotocol. St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink. Schooljaar concept-versie Overblijfprotocol St. Boter Kaas & Overblijf en Basisschool De Vink Schooljaar 2013-2014 concept-versie 1. Inleiding Stichting Boter Kaas & Overblijf (BKO) verzorgt per 2 september 2013 de Tussenschoolse

Nadere informatie

REGLEMENT TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) T.B.V. RKBS DE RUIF

REGLEMENT TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) T.B.V. RKBS DE RUIF REGLEMENT TUSSENSCHOOLSE OPVANG (TSO) T.B.V. RKBS DE RUIF Januari 2016 Aangepast voor schooljaar 2015/2016 R.Weber Januari 2013 Aangepast voor schooljaar 2012/2013 R. Weber A Januari 2013 Aangepast artikelen

Nadere informatie

VISIE OP OVERBLIJVEN

VISIE OP OVERBLIJVEN TUSSENSCHOOLSE OPVANG van BRIENENOORDSCHOOL VISIE OP OVERBLIJVEN Bij het overblijven is het belangrijk dat kinderen zich prettig en veilig voelen om goed te kunnen ontspannen tussen de schooluren in want

Nadere informatie

Ontwikkel jezelf, groei samen. Een sterke basis voor de toekomst. Overblijfbeleid

Ontwikkel jezelf, groei samen. Een sterke basis voor de toekomst. Overblijfbeleid Ontwikkel jezelf, groei samen. Een sterke basis voor de toekomst Overblijfbeleid Voorwoord Voor u ligt het beleid t.a.v. het overblijven op de St. Martinusschool. Het boekje informeert u over de gang van

Nadere informatie

WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT?

WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT? WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT? Op basisschool De Achtbaan hebben kinderen de mogelijkheid om op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag over te blijven. Dit gebeurt onder leiding van twee coördinatoren. Dit

Nadere informatie

Inleiding Doelstelling Pedagogische uitgangspunten Regels en maatregelen Draaiboek

Inleiding Doelstelling Pedagogische uitgangspunten Regels en maatregelen Draaiboek Overblijfprotocol Inleiding De Wet op het Primair Onderwijs voorziet in de mogelijkheid dat leerlingen in de middagpauze op school onder toezicht kunnen overblijven. Dat betekent dat deze overblijfleerlingen

Nadere informatie

Algemene tips en aanbevelingen voor coördinatoren en overblijfkrachten

Algemene tips en aanbevelingen voor coördinatoren en overblijfkrachten Algemene tips en aanbevelingen voor coördinatoren en overblijfkrachten Samenvatting van tips en aanbevelingen naar aanleiding van observaties van het overblijven op vele basisscholen (schooljaar 2006-2007

Nadere informatie

Overblijfprotocol Mariaschool

Overblijfprotocol Mariaschool Overblijfprotocol Mariaschool De wet op het primair onderwijs (WPO) voorziet in de mogelijkheid dat kinderen op school onder toezicht kunnen overblijven. De directie van basisschool Mariaschool heeft voor

Nadere informatie

Betreft : Tussen Schoolse Opvang op RKBS De Springschans schooljaar 2015-2016

Betreft : Tussen Schoolse Opvang op RKBS De Springschans schooljaar 2015-2016 Betreft : Tussen Schoolse Opvang op RKBS De Springschans schooljaar 2015-2016 Uithoorn, 28 mei 2015 Geachte ouders/verzorgers, Het afgelopen schooljaar heeft Stichting BORUS Kinderopvang tezamen met een

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN TUSSENSCHOOLSE OPVANG

ALGEMENE VOORWAARDEN TUSSENSCHOOLSE OPVANG ALGEMENE VOORWAARDEN TUSSENSCHOOLSE OPVANG Stichting BSO Bernisse Inleiding Stichting BSO Bernisse (onderdeel van Stichting Kinderopvang de Bonte vlinder) heeft met diverse basisscholen afspraken gemaakt

Nadere informatie

Wij hopen dat uw kind(eren) een fijne overblijftijd heeft/hebben op De Trimaran waar ze met veel plezier op terug kijken.

Wij hopen dat uw kind(eren) een fijne overblijftijd heeft/hebben op De Trimaran waar ze met veel plezier op terug kijken. VOORWOORD Beste ouder(s)/ verzorger(s) Hier heeft u de informatie betreffende het overblijven op basisschool De Trimaran. Lees deze informatie zorgvuldig door! Aanvullende informatie, wijzigingen of belangrijke

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. TSO ICBO de Kwikstaart

INFORMATIEBROCHURE. TSO ICBO de Kwikstaart INFORMATIEBROCHURE TSO ICBO de Kwikstaart Informatie over de TUSSENSCHOOLSE OPVANG een samenwerking tussen de Stichting Interconfessioneel Basis Onderwijs te Uithoorn en Aalsmeer, juni 2015 Pagina 1 van

Nadere informatie

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS WEST-FRIESLAND Beleid Overblijven Inleiding Vanaf augustus 2006 zijn schoolbesturen verantwoordelijk voor het overblijven en zij moeten er dus voor zorgen dat dit goed geregeld

Nadere informatie

Stichting Tussen de Middag

Stichting Tussen de Middag Stichting Tussen de Middag Informatiepakket overblijven OBS Berg Schooljaar 2016 2017 Informatiebrief Overblijven op OBS Berg Schooljaar 2016-2017 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), In deze informatiebrief

Nadere informatie