Financieel verslag 2013 Stichting Grote Kerk Naarden Naarden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Financieel verslag 2013 Stichting Grote Kerk Naarden Naarden"

Transcriptie

1 Financieel verslag 2013 Stichting Grote Kerk Naarden Naarden

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12 (na resultaatbestemming) Activa 31 december december 2012 Ref. Vaste activa Materiële vaste activa 4. Bedrijfsmiddelen Vlottende activa Vorderingen 5. Debiteuren Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Passiva Kapitaal Gebonden reserve Algemene reserve Voorzieningen Voorzieningen Kortlopende schulden 12. Crediteuren Belastingen en premies sociale verzekeringen Pensioenpremies Overige schulden en overlopende passiva

13 Ref. Exploitatie Exploitatie Baten Subsidies Donaties en giften Rentebaten Overige opbrengsten Som der baten Lasten Personeelskosten Afschrijvingen materiële vaste activa Overige personeelskosten Exploitatie gebouw en inventaris Beheer- en administratiekosten Bankkosten Toevoeging voorzieningen Som der lasten Saldo Bestemming saldo (2.785) (15.915) Exploitatie Exploitatie Mutatie gebonden reserve Restant dotatie algemene reserve (13.940) (15.915) Saldo (2.785) (15.915)

14 Ref Kasstroom uit operationele activiteiten Baten minus de lasten (2.785) (15.915) Aanpassingen voor: Afschrijvingen materiële vaste activa Mutatie voorzieningen (74.579) (74.019) Verandering in werkkapitaal: Vorderingen (84.324) Kortlopende schulden (exclusief bankkrediet) (62.608) Kasstroom uit operationele activiteiten Kasstroom uit investeringsactiviteiten Investeringen materiële vaste activa 4. (8.331) (5.390) Herwaarderingen materiële vaste activa Desinvesteringen immateriële vaste activa 0 (4.830) Kasstroom uit investeringsactiviteiten (8,331) (5.840)

15 Ref Kasstroom uit financieringsactiviteiten Mutatie gebonden reserve Mutatie algemene reserve 10. (11.155) 0 Kasstroom uit financieringsactiviteiten 0 0 Mutatie geldmiddelen Het verloop van de geldmiddelen is als volgt: Stand per 1 januari Mutatie boekjaar Stand per 31 december

16 De doelstelling van de Stichting is tweeledig: de instandhouding van de monumentale Grote Kerk te Naarden en het toegankelijk houden van de Grote Kerk als centrum op godsdienstig, maatschappelijk en cultureel gebied. Stichting Grote Kerk Naarden is feitelijk gevestigd op St. Annastraat 5, 1411 PE te Naarden. Het kasstroomoverzicht is opgesteld volgens de indirecte methode. De geldmiddelen in het kasstroomoverzicht bestaan uit de liquide middelen. Ontvangen en betaalde rente zijn opgenomen onder de kasstroom uit operationele activiteiten. Transacties waarbij geen instroom of uitstroom van kasmiddelen plaatsvindt zijn niet in het kasstroomoverzicht opgenomen. Om de grondslagen en regels voor het opstellen van de jaarrekening te kunnen toepassen, is het nodig dat het bestuur van Stichting Grote Kerk Naarden zich over verschillende zaken een oordeel vormt, en dat het bestuur schattingen maakt die essentieel kunnen zijn voor de in de jaarrekening opgenomen bedragen. Indien het voor het geven van het in art. 2:362 lid 1 BW vereiste inzicht noodzakelijk is, is de aard van deze oordelen en schattingen inclusief de bijbehorende veronderstellingen opgenomen bij de toelichting op de betreffende jaarrekeningposten. De jaarrekening is opgesteld in overeenstemming met de wettelijke bepalingen van Titel 9 Boek 2 BW en de Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving voor kleine Organisaties-zonder-winststreven, die uitgegeven zijn door de Raad voor de Jaarverslaggeving. De jaarrekening is opgesteld in euro's. De waarderingsgrondslagen zijn gebaseerd op de historische kosten en kostprijzen. Activa en passiva (met uitzondering van het eigen vermogen) worden in het algemeen gewaardeerd tegen de verkrijgings- of vervaardigingsprijs of de actuele waarde. Indien geen specifieke waarderingsgrondslag is vermeld vindt waardering plaats tegen de verkrijgingsprijs. In de balans, de winst-en-verliesrekening en het kasstroomoverzicht zijn referenties opgenomen. Met deze referenties wordt verwezen naar de toelichting. De gehanteerde grondslagen van waardering en van resultaatbepaling zijn ongewijzigd ten opzichte van het voorgaande jaar. In de jaarrekening zijn presentatiewijziging doorgevoerd om de leesbaarheid van de jaarrekening te vergroten. Materiële vaste activa worden gewaardeerd tegen verkrijgingsprijs plus bijkomende kosten of vervaardigingsprijs onder aftrek van lineaire afschrijvingen gedurende de geschatte toekomstige gebruiksduur. Er wordt rekening gehouden met de bijzondere waardeverminderingen die op balansdatum worden verwacht. Voor de vaststelling of voor een materieel vast actief sprake is van een bijzondere waardevermindering wordt verwezen naar paragraaf 2.4.

17 De stichting beoordeelt op iedere balansdatum of er aanwijzingen zijn dat een vast actief aan een bijzondere waardevermindering onderhevig kan zijn. Indien dergelijke indicaties aanwezig zijn, wordt de realiseerbare waarde van het actief vastgesteld. Indien het niet mogelijk is de realiseerbare waarde voor het individuele actief te bepalen, wordt de realiseerbare waarde bepaald van de kasstroomgenererende eenheid waartoe het actief behoort. Van een bijzondere waardevermindering is sprake als de boekwaarde van een actief hoger is dan de realiseerbare waarde; de realiseerbare waarde is de hoogste van de opbrengstwaarde en de bedrijfswaarde. De opbrengstwaarde is bepaald met behulp van de actieve markt. Voor de bepaling van de bedrijfswaarde is bij het contant maken van de kasstromen een disconteringsvoet gehanteerd. Een bijzonder waardeverminderingsverlies wordt direct als een last verwerkt in de winst-en-verliesrekening. Indien wordt vastgesteld dat een bijzondere waardevermindering die in het verleden verantwoord is, niet meer bestaat of is afgenomen, dan wordt de toegenomen boekwaarde van de desbetreffende activa niet hoger gesteld dan de boekwaarde die bepaald zou zijn indien geen bijzondere waardevermindering voor het actief zou zijn verantwoord. Vorderingen worden bij eerste verwerking gewaardeerd tegen de reële waarde van de tegenprestatie. Handelsvorderingen worden na eerste verwerking gewaardeerd tegen de geamortiseerde kostprijs. Voorzieningen wegens oninbaarheid worden in mindering gebracht op de boekwaarde van de vordering. Liquide middelen bestaan uit kas, banktegoeden en deposito s met een looptijd korter dan twaalf maanden. Rekening-courantschulden bij banken zijn opgenomen onder schulden aan kredietinstellingen onder kortlopende schulden. Liquide middelen worden gewaardeerd tegen de nominale waarde Algemeen Voorzieningen worden gevormd voor in rechte afdwingbare of feitelijke verplichtingen die op de balansdatum bestaan, waarbij het waarschijnlijk is dat een uitstroom van middelen noodzakelijk is en waarvan de omvang op betrouwbare wijze is te schatten. De voorzieningen worden gewaardeerd tegen de beste schatting van de bedragen die noodzakelijk zijn om de verplichtingen per balansdatum af te wikkelen. De voorzieningen worden gewaardeerd tegen de nominale waarde van de uitgaven die naar verwachting noodzakelijk zijn om de verplichtingen af te wikkelen, tenzij anders vermeld Overige voorzieningen De overige voorzieningen worden opgenomen tegen nominale waarde van de voor de afwikkeling van de voorziening naar verwachting noodzakelijke uitgaven. Schulden worden bij de eerste verwerking gewaardeerd tegen reële waarde. Transactiekosten die direct zijn toete rekenen aan de verwerving van de schulden worden in de waardering bij eerste verwerking opgenomen.schulden worden na eerste verwerking gewaardeerd tegen geamortiseerde kostprijs, zijnde het ontvangenbedrag rekening houdend met agio of disagio en onder aftrek van transactiekosten.

18 Het resultaat (saldo) wordt bepaald als het verschil tussen het totaal der baten en het totaal der lasten. Ontvangsten en uitgaven worden in de staat van baten en lasten toegerekend aan de periode waarop ze betrekking hebben. Bij de toerekening wordt een bestendige gedragslijn gevolgd. Dit houdt in dat rekening wordt gehouden met de aan een periode toe te rekenen bedragen die in een andere periode zijn of worden ontvangen, dan wel betaald. Subsidies, niet zijnde investeringssubsidies, worden in het resultaat van het jaar gebracht ten laste waarvan de gesubsidieerde bestedingen komen en waarin de opbrengsten zijn gederfd dan wel het exploitatietekort zich heeft voorgedaan. Bijdragen van sponsoren worden verantwoord in het jaar waarop de bijdrage betrekking heeft. Rentebaten worden tijdsevenredig verwerkt, rekening houdend met de effectieve rentevoet van de betreffende activa. De lasten worden bepaald op historische basis en toegerekend aan het verslagjaar waarop zij betrekking hebben. Lonen, salarissen en sociale lasten worden op grond van de arbeidsvoorwaarden verwerkt in de staat van baten en lasten voor zover ze verschuldigd zijn aan werknemers Pensioenen Stichting Grote Kerk Naarden heeft alle pensioenregelingen verwerkt volgens de verplichtingenbenadering. De over het verslagjaar verschuldigde premie wordt als last verantwoord. Mutaties in de pensioenvoorziening worden ook in de staat van baten en lasten verwerkt. Het bedrag dat als pensioenvoorziening is opgenomen, is de beste schatting van de nog niet afgefinancierde bedragen die noodzakelijk zijn om de desbetreffende verplichtingen per balansdatum af te wikkelen. Materiële vaste activa worden vanaf het moment van ingebruikneming afgeschreven over de verwachte toekomstige gebruiksduur van het actief. Over terreinen en vastgoedbeleggingen wordt niet afgeschreven. Indien een schattingswijziging plaatsvindt van de toekomstige gebruiksduur, dan worden de toekomstige afschrijvingen aangepast. Boekwinsten en -verliezen bij verkoop van materiële vaste activa zijn begrepen onder de afschrijvingen.

19 De mutaties in de materiële vaste activa worden als volgt weergegeven: Bedrijfsmiddelen Stand per 1 januari 2013 Verkrijgingsprijzen Cumulatieve waardeverminderingen en afschrijvingen (560) Boekwaarden Mutaties Investeringen Afschrijvingen materiële vaste activa (2.006) Saldo Stand per 31 december 2013 Verkrijgingsprijzen Cumulatieve waardeverminderingen en afschrijvingen (2.566) Boekwaarden Afschrijvingspercentage 20 De reële waarde van de vorderingen benadert de boekwaarde, gegeven het kortlopende karakter van de vorderingen en het feit dat waar nodig voorzieningen voor oninbaarheid zijn gevormd Handelsdebiteuren Het debiteurensaldo is inclusief een voorschotnota van Kunst&Antiekweekend , ten behoeve van InterEvent

20 Subsidies Rente Pensioenen Overige overlopende activa ABN AMRO Bank N.V. (spaarrekening) Leaseplan bank ABN-AMRO Bank N.V Internet Spaarrekening ABN AMRO Bank N.V Deposito Kas De liquide middelen staan volledig ter vrije beschikking Stand per 1 januari 0 0 Dotatie Stand per 31 december De gebonden reserve geeft het beslag op het eigen vermogen weer van de post materiële vaste activa Stand per 1 januari Saldo (13.940) (15.915) Stand per 31 december

21 De post voorzieningen, waarvan een volledige specificatie is opgenomen in bijlage 1 van deze jaarrekening, bestaat uit de twee volgende onderdelen Voorziening instandhoudingsfonds Voorziening verduurzamingsproject Stand per 1 januari Dotatie Onttrekking 2013 ( ) Stand per 31 december De voorziening instandhoudingsfonds heeft betrekking op het in stand houden van het monument Stand per 1 januari Dotatie Onttrekking 2013 (27.195) Onttrekking % overhead (2.720) Stand per 31 december De voorziening betreft een verduurzamingsproject dat mede door een gift van de BankGiro Loterij mogelijk wordt gemaakt. Het project moet leiden tot een nieuw luchtbehandelingssysteem en een gebouw beheerssysteem, nieuwe tochtportalen en duurzame verlichting. Alle kortlopende schulden hebben een resterende looptijd van korter dan een jaar. De reële waarde van de kortlopende schulden benadert de boekwaarde vanwege het kortlopende karakter van de kortlopende schulden.

22 Omzetbelasting Loonheffing Reservering vakantiegeld Nog te betalen bedragen Vooruit ontvangen huur Overlopende passiva Gemeente Naarden BankGiro Loterij Provincie Noord-Holland Vereniging Vrienden Grote Kerk PKN Vereniging Maatschappij van Welstand Olga Heldring Fonds Diversen giften De bovengenoemde gift respectievelijk subsidie van de Vereniging maatschappij van Welstand en van de Provincie Noord-Holland betreffen de door deze instellingen toegezegde bedragen minus een slottermijn van espectievelijk en 4.695, welke na goedkeuring van de eindafrekening van het gefinancierde project betaalbaar is. Dit zal naar verwachting in 2014 zijn beslag krijgen.

23 Rentebaten Concerten Beurzen Verhuur Overige evenementen Doorbelaste kosten Catering Huur Protestantse Gemeente te Naarden Huwelijken en herdenkingen Diners en recepties Entreegeld en rondleidingen Doorberekende energie Verkopen winkel Diversen Lonen en salarissen Sociale lasten Pensioenlasten Salarissen Diensten derden Vakantietoeslag Doorberekende loonkosten 0 (5.551)

24 Overige personeelskosten Energiekosten Inkoop podium Schoonmaakkosten Klein onderhoud Verzekeringen Huur meubilair Verkeersregelaars Kosten winkel Overige exploitatiekosten Afwijkingen met betrekking tot het voorgaande jaar wordt veroorzaakt door herrubriceringen Correctie BTW Accountants en adviseurs Kantoorbenodigdheden Reclame- en advertentiekosten Porti St. Annastraat huur Overige kantoorkosten Gedurende het jaar 2013 waren gemiddeld 2,2 werknemers in dienst op basis van een volledig dienstverband (2012: 2). Hiervan zijn er 0 werkzaam in het buitenland (2012: 0).

25 Er is geen sprake van bezoldiging van bestuurders. Naarden, 4 juni 2014 Stichting Grote Kerk Naarden Het bestuur, W.D.H. Asser J.P.E. Barbas R.J.M. Custers M.H. Reuchlin H.C.J. Keurentjes- van Melle De directie: M.M. Reeders

26

27 In de Statuten is bepaald, conform artikel 2, dat: "De stichting stelt zich ten doel de instandhouding van monumenten beschermd op grond van de Monumentenwet 1988, daaronder mede begrepen de instandhouding van de Grote Kerk te Naarden. De stichting beoogt niet het maken van winst." Vooruitlopend op de vaststelling van de jaarrekening door het bestuur en met inachtneming van bovenstaande alinea is het resultaat over 2013 toegevoegd aan algemene reserves.

28

29

Financieel verslag Stichting Waga Winschoten. Fin verslag Stichting Waga 2018.xlsx

Financieel verslag Stichting Waga Winschoten. Fin verslag Stichting Waga 2018.xlsx Financieel verslag 2018 Stichting Waga Winschoten Pagina 1 Inhoud Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2017 3 Staat van baten en lasten 2017 4 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten

Nadere informatie

ANBI Publicatie Stichting DOB Ecology, Amsterdam

ANBI Publicatie Stichting DOB Ecology, Amsterdam ANBI Publicatie 2017 Stichting DOB Ecology, Amsterdam Inhoud Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2017 (na voorgestelde resultaatbestemming) 4 Staat van baten en lasten over 2017 5 Algemene grondslagen

Nadere informatie

ANBI Publicatie Stichting DOB Ecology, Amsterdam

ANBI Publicatie Stichting DOB Ecology, Amsterdam ANBI Publicatie 2018 Stichting DOB Ecology, Amsterdam Inhoud Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2018 (na voorgestelde resultaatbestemming) 4 Staat van baten en lasten over 2018 5 Algemene grondslagen

Nadere informatie

Stichting Zorgboerderij Den Hoet. gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de Jaarrekening 2014

Stichting Zorgboerderij Den Hoet. gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de Jaarrekening 2014 Stichting Zorgboerderij Den Hoet gevestigd te Utrecht Rapport inzake de Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2014 3 Staat van baten en lasten over 2014 5 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

STICHTING NATIONAAL DIERENPARK DE HAZEN TE AMERONGEN. Rapport inzake de jaarrekening juni2018

STICHTING NATIONAAL DIERENPARK DE HAZEN TE AMERONGEN. Rapport inzake de jaarrekening juni2018 I STICHTING NATIONAAL DIERENPARK DE HAZEN TE AMERONGEN BERG Rapport inzake de jaarrekening 2017 27juni2018 l JAARREKENING 2017 --------------------------------------------------~, ~- Balans per 31 december

Nadere informatie

ANBI Publicatie Stichting DOB Equity, Amsterdam

ANBI Publicatie Stichting DOB Equity, Amsterdam ANBI Publicatie 2017 Stichting DOB Equity, Amsterdam Inhoud Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2017 (na voorgestelde resultaatbestemming) 4 Staat van baten en lasten over 2017 5 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting De Nijensteen, Heerde

Financieel verslag Stichting De Nijensteen, Heerde Financieel verslag 2015 Stichting De Nijensteen, Heerde Inhoud Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming) 4 Staat van baten en lasten over 2015 5 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

ANBI Publicatie Stichting De Nijensteen, Heerde

ANBI Publicatie Stichting De Nijensteen, Heerde ANBI Publicatie 2017 Stichting De Nijensteen, Heerde Inhoud Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2017 (na voorgestelde resultaatbestemming) 4 Staat van baten en lasten over 2017 5 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Stichting Marthas Institute for Performing Arts gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de Jaarrekening 1 september 2016 tot en met 31 augustus 2017

Stichting Marthas Institute for Performing Arts gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de Jaarrekening 1 september 2016 tot en met 31 augustus 2017 gevestigd te Rapport inzake de Jaarrekening 1 september 2016 tot en met 31 augustus 2017 INHOUDSOPGAVE PAGINA 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 augustus 2017 2 1.2 Staat van baten en lasten over de periode

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarrekening 2017

Rapport inzake de jaarrekening 2017 Kruisbergseweg 54 6601DD WIJCHEN Rapport inzake de jaarrekening 2017 Inhoudsopgave 1. Jaarrekening Pagina 1.1 Balans per 31 december 2017 2 1.2 Staat van baten en lasten over 2017 4 1.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Stichting Piloot met Missie Gouda

Jaarrekening 2016 Stichting Piloot met Missie Gouda Jaarrekening 2016 Stichting Piloot met Missie Gouda Mei 2017 (vaststelling jaarrekening) Stichting Piloot met Missie, Gouda Pagina 1 van 6 Inhoud Balans per 31 december 2016 3 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Publicatiestukken van 19 november 2014 t/m 31 december 2015

Publicatiestukken van 19 november 2014 t/m 31 december 2015 Publicatiestukken van 19 november 2014 t/m 31 december 2015 Deze publicatiestukken zijn ontleend aan de jaarrekening van 19 november 2014 t/m 31 december 2015, welke is vastgesteld en goedgekeurd in de

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Wijchen & Beuningen Kruisbergseweg DD WIJCHEN. Jaarrekening 2018

Stichting Voedselbank Wijchen & Beuningen Kruisbergseweg DD WIJCHEN. Jaarrekening 2018 Kruisbergseweg 54 6601DD WIJCHEN Jaarrekening 2018 Inhoudsopgave 1. Jaarrekening Pagina 1.1 Balans per 31 december 2018 2 1.2 Staat van baten en lasten over 2018 4 1.3 Kasstroomoverzicht over 2018 5 1.4

Nadere informatie

Stichting Healthcare Christian Fellowship International Centre, Voorthuizen

Stichting Healthcare Christian Fellowship International Centre, Voorthuizen Balans per 31 december 2017 Na resultaatbestemming ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa 31 december 2017 Onroerende zaken 261.849 271.523 Inventaris 359 571 Vervoermiddelen 8.925 - Financiële vaste

Nadere informatie

Stichting Cinema Enkhuizen gevestigd te Hoorn. Rapport inzake de Jaarrekening 2017

Stichting Cinema Enkhuizen gevestigd te Hoorn. Rapport inzake de Jaarrekening 2017 Stichting Cinema Enkhuizen gevestigd te Hoorn Rapport inzake de Jaarrekening 2017 Inhoudsopgave Jaarrekening Pagina Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Financieel verslag 2015 Stichting Sterker Samen Amsterdam

Financieel verslag 2015 Stichting Sterker Samen Amsterdam Financieel verslag 2015 Stichting Sterker Samen Amsterdam Datum: 30 juni 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Bestuursverslag 1.1 Bestuursverslag 3 2. Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2015 5 2.2 Staat van

Nadere informatie

Handelsregister Kamer van Koophandel te Woerden, dossiernummer

Handelsregister Kamer van Koophandel te Woerden, dossiernummer Publicatierapport 2017 Coöperatie Coöperatief Ondernemers Platform Veluwe U.A. ERMELO Handelsregister Kamer van Koophandel te Woerden, dossiernummer 57197911 Vastgesteld door de Vergadering van de ledenraad

Nadere informatie

Stichting Zorgboerderij Den Hoet. gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de Jaarrekening 2012

Stichting Zorgboerderij Den Hoet. gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de Jaarrekening 2012 Stichting Zorgboerderij Den Hoet gevestigd te Utrecht Rapport inzake de Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2012 3 Staat van baten en lasten over 2012 5 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Cardo

Jaarrekening Stichting Cardo Jaarrekening 2015 Stichting Cardo 2 van 16 Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2015 3 2. Resultatenrekening over 2015 4 3. Kengetallen 5 4. Kasstroomoverzicht over 2015 6 5. Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Financieel verslag 2017 Stichting Sterker Samen Amsterdam

Financieel verslag 2017 Stichting Sterker Samen Amsterdam Financieel verslag 2017 Stichting Sterker Samen Amsterdam Datum: 8 juni 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Accountantsrapport 1.1 Fiscale positie 3 2. Bestuursverslag 2.1 Bestuursverslag 5 3. Jaarrekening 3.1

Nadere informatie

FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2015

FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2015 FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2015 Stichting Toon Hermans Huis Roermond Balans per 31 december 2015 Activa Passiva Materiele vaste activa Stichtingsvermogen 180.094 55.446

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Stichting Drop-Inn

Jaarrekening 2015 Stichting Drop-Inn Jaarrekening 2015 Stichting Drop-Inn 1 INHOUD 1. Balans per 31 december 2015 3 2. Exploitatierekening 2015 4 3. Toelichting bij de balans en exploitatierekening 5-11 4. Controleverklaring 12 2 BALANS 2015

Nadere informatie

Stichting Praemium Erasmianum Amsterdam. Financieel publicatieverslag 2016

Stichting Praemium Erasmianum Amsterdam. Financieel publicatieverslag 2016 Stichting Praemium Erasmianum Amsterdam Financieel publicatieverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. JAARREKENING 1.1 Balans per 31 december 2016 1 1.2 Staat van baten en laten over 2016 3 1.3 Grondslagen

Nadere informatie

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken mei 2018

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken mei 2018 STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK Rapport inzake jaarstukken 2017 7 mei 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Balans per 31 december 2017 2 2 Staat van baten en lasten over 2017 3 3 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

STICHTING MST MENSEN IN BEELD HOUDEN

STICHTING MST MENSEN IN BEELD HOUDEN STICHTING MST MENSEN IN BEELD HOUDEN JAARREKENING 2017 Versie: Openbaar Vastgesteld: juni 2018 A. Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming) Activa 31-12-2017 31-12-2016 Vaste activa Materiële

Nadere informatie

Sien gevestigd te Houten. Financiële verantwoording 2017

Sien gevestigd te Houten. Financiële verantwoording 2017 Sien gevestigd te Houten Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31 december 2017

Nadere informatie

FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2016

FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2016 FINANCIËLE VERANTWOORDING STICHTING TOON HERMANS HUIS ROERMOND 2016 Stichting Toon Hermans Huis Roermond Balans per 31 december 2016 Activa Passiva Materiele vaste activa Stichtingsvermogen 183.014 180.094

Nadere informatie

Finquiddity Vermogensbeheer B.V., Hilversum Nummer kamer van koophandel: Gegenereerd op 10:40 25 mei 2016

Finquiddity Vermogensbeheer B.V., Hilversum Nummer kamer van koophandel: Gegenereerd op 10:40 25 mei 2016 31/12/2015 31/12/2014 Balans Balans voor of na resultaatbestemming Na Activa Vaste activa Materiële vaste activa 2.130 13.323 Vaste activa 2.130 13.323 Vlottende activa Vorderingen 781.596 683.707 Liquide

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Mauritshuis te s-gravenhage

Stichting Vrienden van het Mauritshuis te s-gravenhage BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na verwerking van het resultaat) ACTIEF 31.12.2016 31.12.2015 MATERIËLE VASTE ACTIVA 5.184.551 4.292.292 VOORRADEN 362.102 439.375 VORDERINGEN EN OVERLOPENDE ACTIVA 175.528

Nadere informatie

Financieel verslag 2016 Stichting Sterker Samen Amsterdam

Financieel verslag 2016 Stichting Sterker Samen Amsterdam Financieel verslag 2016 Stichting Sterker Samen Amsterdam Datum: 14 april 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Accountantsrapport 1.1 Fiscale positie 3 2. Bestuursverslag 2.1 Bestuursverslag 5 3. Jaarrekening

Nadere informatie

We believe we can change the world together

We believe we can change the world together We believe we can change the world together Jaarrekening 2016 1 Inhoudsopgave pagina 1. Jaarstukken 3 1.1 Balans per 31 december 2016 3 1.2 Staat van baten en lasten over 2016 3 1.3 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans

Nadere informatie

JAARREKENING 2016 STICHTING REIS MET JE HART

JAARREKENING 2016 STICHTING REIS MET JE HART JAARREKENING STICHTING REIS MET JE HART 1 BALANS PER 31 DECEMBER (na verwerking van het verlies) 31 december 31 december ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) 27.731 27.897 Vlottende activa 27.731

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Cardo

Jaarrekening Stichting Cardo Jaarrekening 2016 Stichting Cardo 2 van 17 Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2016 3 2. Resultatenrekening over 2016 4 3. Kengetallen 5 4. Kasstroomoverzicht over 2016 6 5. Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Mauritshuis te s-gravenhage

Stichting Vrienden van het Mauritshuis te s-gravenhage BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na verwerking van het resultaat) ACTIEF 31.12.2017 31.12.2016 VASTE ACTIVA MATERIËLE VASTE ACTIVA 5.129.418 5.184.551 VLOTTENDE ACTIVA VOORRADEN 345.610 362.102 VORDERINGEN

Nadere informatie

31 december december 2015 Ref. Vlottende activa Voorraden

31 december december 2015 Ref. Vlottende activa Voorraden Balans per 31 december 2016 (na voorgestelde resultaatbestemming) Activa 31 december 2016 31 december 2015 Ref Vaste activa Materiële vaste activa 4 Gebouwen 4 1.342.900 1.476.200 Inventaris 4 1.254.500

Nadere informatie

Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat WD OMMEN Publicatiebalans 2016

Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat WD OMMEN Publicatiebalans 2016 Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat 49 7731 WD OMMEN Publicatiebalans 2016 Vastgesteld op de bestuursvergadering d.d. 22 juni 2018. Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat

Nadere informatie

Stichting Drop-Inn Jaarrekening 2016

Stichting Drop-Inn Jaarrekening 2016 Stichting Drop-Inn Jaarrekening 2016 Inhoud 1 Balans 2016... 2 2 Exploitatierekening 2016... 3 3 Toelichting op de balans en exploitatierekening... 4 1 1 Balans 2016 Balans 2016 - Stichting Drop-Inn ACTIVA

Nadere informatie

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken augustus 2017

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken augustus 2017 STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK Rapport inzake jaarstukken 2016 15 augustus 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Balans per 31 december 2016 2 2 Staat van baten en lasten over 2016 3 3 Grondslagen voor

Nadere informatie

Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Overige reserves

Vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Overige reserves Jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag Het bestuursverslag ligt ten kantore van de fondsbeheerder Jaarrekening Pagina Balans 3 Staat van baten en lasten 4 Kasstroomoverzicht 5 Toelichting op de

Nadere informatie

Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2017

Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2017 Stichting Voedselallergie gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans

Nadere informatie

DES Centrum gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

DES Centrum gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 DES Centrum gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31 december

Nadere informatie

Publicatierapport 2017 Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord N.V. Alkmaar 2 mei 2018

Publicatierapport 2017 Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord N.V. Alkmaar 2 mei 2018 Publicatierapport 2017 Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord N.V. Alkmaar 2 mei 2018 Geconsolideerde jaarrekening Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord NV, Alkmaar 2 Geconsolideerde balans per 31

Nadere informatie

STICHTING MST MENSEN IN BEELD HOUDEN

STICHTING MST MENSEN IN BEELD HOUDEN STICHTING MST MENSEN IN BEELD HOUDEN JAARREKENING 2018 Versie: Openbaar Vastgesteld: maart 2019 Balans per 31 december 2018 (na resultaatbestemming) Activa 31-12-2018 31-12-2017 Vaste activa Materiële

Nadere informatie

Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2016

Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2016 Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE A. Jaarrekening 2016 1. Balans per 31 december 2016 2 2. Exploitatierekening over 2016 3 3. Algemene toelichting 4 4. Toelichting

Nadere informatie

RAPPORT. Stichting Expertise en Logeercentrum Friesland te Hardegarijp. Inzake Jaarrekening 2013. Uitgebracht aan

RAPPORT. Stichting Expertise en Logeercentrum Friesland te Hardegarijp. Inzake Jaarrekening 2013. Uitgebracht aan RAPPORT Inzake Jaarrekening 2013 Uitgebracht aan Stichting Expertise en Logeercentrum Friesland te Hardegarijp 1.1 BALANS PER 31 DECEMBER 2013 (na verwerking van het resultaat) ACTIVA 31 december 2013

Nadere informatie

Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat WD OMMEN Publicatiebalans 2014

Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat WD OMMEN Publicatiebalans 2014 Kingdom Ministries De heer A. van der Laak Klaproosstraat 49 7731 WD OMMEN Publicatiebalans 2014 Vastgesteld op de bestuursvergadering d.d. 30 december 2016. Kingdom Ministries De heer A. van der Laak

Nadere informatie

Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2015

Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2015 Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE A. Jaarrekening 2015 1. Balans per 31 december 2015 2 2. Exploitatierekening over 2015 3 3. Algemene toelichting 4 4. Toelichting

Nadere informatie

Vereniging onderwijshuisvesting voortgezet onderwijs Breda en omstreken in coöperatief verband met uitsluiting van aansprakelijkheid (U.A.

Vereniging onderwijshuisvesting voortgezet onderwijs Breda en omstreken in coöperatief verband met uitsluiting van aansprakelijkheid (U.A. Financieel verslag 2012 Building Breda Vereniging onderwijshuisvesting voortgezet onderwijs Breda en omstreken in coöperatief verband met uitsluiting van aansprakelijkheid (U.A.) Breda Inhoud Algemeen

Nadere informatie

Materiële vaste activa (1) Inventaris Vorderingen (2) Overige vorderingen Overlopende activa

Materiële vaste activa (1) Inventaris Vorderingen (2) Overige vorderingen Overlopende activa JAARREKENING Balans per 31 december 2015 Winst-en-verliesrekening over 2015 Kasstroomoverzicht 2015 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling Toelichting op de balans per 31 december 2015 Toelichting

Nadere informatie

NLNet gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

NLNet gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 NLNet gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Cleansing Stream Ministries Nederland, te Puttershoek. Rapport inzake jaarstukken 2014 18 mei 2015

Stichting Cleansing Stream Ministries Nederland, te Puttershoek. Rapport inzake jaarstukken 2014 18 mei 2015 , te Rapport inzake jaarstukken 2014 18 mei 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2014 3 1.2 Staat van baten en lasten over 2014 5 1.3 Toelichting op de jaarrekening 6 1.4

Nadere informatie

Financiële informatie 2016 Stichting Museum Beelden aan Zee Den Haag

Financiële informatie 2016 Stichting Museum Beelden aan Zee Den Haag Financiële informatie 2016 Stichting Museum Beelden aan Zee Den Haag Missie Beelden aan Zee is het enige museum in Nederland dat zich exclusief richt op de moderne en hedendaagse, internationale beeldhouwkunst.

Nadere informatie

Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2017

Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2017 Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2017 INHOUDSOPGAVE A. Jaarrekening 2017 1. Balans per 31 december 2017 2 2. Exploitatierekening over 2017 3 3. Algemene toelichting 4 4. Toelichting

Nadere informatie

frank. Stichting Present Terneuzen gevestigd te Terneuzen Rapport inzake de Jaarrekening 2018

frank. Stichting Present Terneuzen gevestigd te Terneuzen Rapport inzake de Jaarrekening 2018 frank. de accountant die je kent. M2GO City Stadhuisplein 3-1.17 4531 GZ. tel. 0115-622 711 info@accountantfrank.nl www.accountantfrank.nl gevestigd te Rapport inzake de Jaarrekening 2018 frank. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Jaarrekening 2013. Stichting Shoot Me

Jaarrekening 2013. Stichting Shoot Me Stichting Shoot Me vastgesteld op 3 juni 2014 inhoud Samenstellingsverklaring pagina 3 Bedrijfsgegevens en grondslagen pagina 4 Balans pagina 6 Staat van baten en lasten pagina 8 Toelichting op de Balans

Nadere informatie

Stichting Drop-Inn Jaarrekening 2017

Stichting Drop-Inn Jaarrekening 2017 Stichting Drop-Inn Jaarrekening 2017 Inhoud 1 Balans per 31 december 2017... 2 2 Exploitatierekening 2017... 3 3 Toelichting op de balans en exploitatierekening... 4 1 1 Balans 2017 Balans 2017 - Stichting

Nadere informatie

Stichting Instituut Fondsenwerving. gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de Jaarrekening 2014

Stichting Instituut Fondsenwerving. gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de Jaarrekening 2014 Stichting Instituut Fondsenwerving gevestigd te Utrecht Rapport inzake de Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina Bestuursverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 5 Staat van baten en lasten over

Nadere informatie

Stichting Medische Voortplanting Voorburg

Stichting Medische Voortplanting Voorburg Stichting Medische Voortplanting Voorburg Jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina 1.1 Jaarrekening 2015 1.1.1 Balans per 31 december 2015 4 1.1.2 Resultatenrekening over 2015 5 1.1.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Stichting Arq. Jaarrekening 2017

Stichting Vrienden van Stichting Arq. Jaarrekening 2017 Stichting Vrienden van Stichting Arq Jaarrekening 2017 Inhoud 1 Bestuursverslag... 3 1.1 Jaar- en activiteitenverslag... 3 2 Jaarrekening 2017... 4 2.1 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling...

Nadere informatie

Stichting Extra Extra Financieel verslag

Stichting Extra Extra Financieel verslag 2017 Financieel verslag inhoud pagina Samenstellingsverklaring 3 Balans 4 Exploitatie rekening 6 Grondslagen 7 Pagina 2 Samenstellingsverklaring: Rotterdam, 12-3-2018 Aan: Stichting Extra Extra Opdracht:

Nadere informatie

Financieel verslag 2012. Stichting Malumba NU Theater. Rotterdam

Financieel verslag 2012. Stichting Malumba NU Theater. Rotterdam Financieel verslag 2012 Stichting Malumba NU Theater Rotterdam Inhoud Jaarverslag van het bestuur Jaarrekening Balans per 31 december 2012 Staat van baten en lasten over 2012 Toelichting op de balans en

Nadere informatie

Stichting Beheer Warenar Kerkstraat HE Wassenaar

Stichting Beheer Warenar Kerkstraat HE Wassenaar Kerkstraat 75 2242 HE INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 31 december 2016 1 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 2 Toelichting op de balans per 31 december 2016 6 A BALANS PER 31 DECEMBER 2016

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Hemofilie-Patiënten gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

Nederlandse Vereniging van Hemofilie-Patiënten gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 Nederlandse Vereniging van Hemofilie-Patiënten gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Publicatiestukken 2014 van Stichting Vogelrevalidatiecentrum Zundert

Publicatiestukken 2014 van Stichting Vogelrevalidatiecentrum Zundert Publicatiestukken 2014 van Stichting Vogelrevalidatiecentrum Zundert Stichting Vogelrevalidatiecentrum Zundert Pagina 1 INHOUD 1 Balans op 31 december 2014 (na resultaatverdeling) 2 Winst- en Verliesrekening

Nadere informatie

Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2018

Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2018 Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2018 2 Staat van baten en lasten over 2018 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Cinema Oostereiland gevestigd te Hoorn. Rapport inzake de Jaarrekening 2017

Stichting Cinema Oostereiland gevestigd te Hoorn. Rapport inzake de Jaarrekening 2017 Stichting Cinema Oostereiland gevestigd te Hoorn Rapport inzake de Jaarrekening 2017 Inhoudsopgave Jaarrekening Pagina Balans per 31 december 2017 1 Staat van baten en lasten over 2017 3 Grondslagen van

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Cardo

Jaarrekening Stichting Cardo Jaarrekening 2017 Stichting Cardo 2 van 15 Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2017 3 2. Resultatenrekening over 2017 4 3. Kengetallen 5 4. Kasstroomoverzicht over 2017 6 5. Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Steun Stichting Vrienden van Winterdijk

Jaarrekening 2014. Steun Stichting Vrienden van Winterdijk Jaarrekening 2014 Steun Stichting Vrienden van Winterdijk INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarrekening 2014 Balans per 31 december 2014 3 Resultatenrekening over 2014 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Verkort finacieel verslag OVER van STICHTING IMPAKT UTRECHT INHOUD. deel. Balans per 31 december Exploitatierekening over

Verkort finacieel verslag OVER van STICHTING IMPAKT UTRECHT INHOUD. deel. Balans per 31 december Exploitatierekening over Verkort finacieel verslag OVER 2016 van STICHTING IMPAKT UTRECHT INHOUD deel Balans per 31 december 2016 2 Exploitatierekening over 2016 3 Toelichting op de jaarrekening 4 1 Balans per 31 december 2016

Nadere informatie

Stichting Carrefour, Welzijnsgroep Noordoostpolder Emmeloord. Jaarrapport 2014

Stichting Carrefour, Welzijnsgroep Noordoostpolder Emmeloord. Jaarrapport 2014 Emmeloord Jaarrapport 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2014 3 2 Staat van baten en lasten over 2014 4 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 5 1 BALANS PER 31

Nadere informatie

Financieel verslag 2015 Stichting Voorlezen Dordrecht

Financieel verslag 2015 Stichting Voorlezen Dordrecht Financieel verslag 2015 Stichting Voorlezen Dordrecht Datum: 11 mei 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2015 3 1.2 Staat van baten en lasten over de periode 17-11-2014

Nadere informatie

STICHTING MUSEUM VAN DE TWINTIGSTE EEUW KRENTENTUIN DG HOORN PUBLICATIERAPPORT 2017

STICHTING MUSEUM VAN DE TWINTIGSTE EEUW KRENTENTUIN DG HOORN PUBLICATIERAPPORT 2017 STICHTING MUSEUM VAN DE TWINTIGSTE EEUW KRENTENTUIN 24 1621 DG HOORN PUBLICATIERAPPORT 2017 Handelsregister Kamer van Koophandel Nederland, dossiernummer 41235850 Het RSIN-nummer is 801310830. INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Vaste activa Materiële vaste activa 4 Inventaris 585.400 Transportmiddelen 4 99.600 3 Apparatuur 4 342.500 4 1.027.500 7

Vaste activa Materiële vaste activa 4 Inventaris 585.400 Transportmiddelen 4 99.600 3 Apparatuur 4 342.500 4 1.027.500 7 Balans per 31 december 2012 (na voorgestelde resultaatbestemming) Activa 31 december 2012 31 december 2011 Ref Vaste activa Materiële vaste activa 4 Inventaris 585.400 Transportmiddelen 4 99.600 3 Apparatuur

Nadere informatie

3. JAARREKENING maart 2016

3. JAARREKENING maart 2016 3. JAARREKENING - 10-20 maart 2016 3.1 Balans per 31 december 2015 (Na resultaatbestemming) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA Vlottende activa Vorderingen Handelsdebiteuren 811 2.810 Overlopende

Nadere informatie

Aan het bestuur van Stichting Cleansing Stream Ministries Nederland te Puttershoek. Rapport inzake jaarstukken juni 2017

Aan het bestuur van Stichting Cleansing Stream Ministries Nederland te Puttershoek. Rapport inzake jaarstukken juni 2017 Aan het bestuur van Stichting Cleansing Stream Ministries Nederland te Rapport inzake jaarstukken 2016 30 juni 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2016 3 1.2 Staat van baten

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK

FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK JAARREKENING 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (na resultaatbestemming) 31 december 2014 31 december 2013 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Slinger Utrecht

Financieel verslag Stichting Slinger Utrecht Financieel verslag 2017 Stichting Slinger Utrecht Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 2017 3 Staat van baten en lasten over 2017 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten 6 Overige

Nadere informatie

Stichting Kennisbank Filantropie Hilversum. Jaarrapport 2014

Stichting Kennisbank Filantropie Hilversum. Jaarrapport 2014 Hilversum Jaarrapport 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 2 Resultatenanalyse 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2014 4 2 Staat van baten en lasten over 2014 5 3 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

Stichting Slot Zuylen te Oud Zuilen

Stichting Slot Zuylen te Oud Zuilen te Oud Zuilen Rapport inzake jaarstukken 2015 SAMENGEVATTE JAARREKENING 2015 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na verwerking van het verlies) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële

Nadere informatie

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht te Utrecht Rapport inzake jaarstukken 2014 SAMENGEVATTE JAARREKENING 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (na winstbestemming) 31 december 2014 31 december 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa

Nadere informatie

Stichting Cleansing Stream Ministries Nederland, te Puttershoek. Rapport inzake jaarstukken maart 2016

Stichting Cleansing Stream Ministries Nederland, te Puttershoek. Rapport inzake jaarstukken maart 2016 , te Rapport inzake jaarstukken 2015 1 maart 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2015 3 1.2 Staat van baten en lasten over 2015 5 1.3 Toelichting op de jaarrekening 6 1.4

Nadere informatie

STICHTING MUSEUM VAN DE TWINTIGSTE EEUW KRENTENTUIN DG HOORN PUBLICATIERAPPORT 2016

STICHTING MUSEUM VAN DE TWINTIGSTE EEUW KRENTENTUIN DG HOORN PUBLICATIERAPPORT 2016 STICHTING MUSEUM VAN DE TWINTIGSTE EEUW KRENTENTUIN 24 1621 DG HOORN PUBLICATIERAPPORT 2016 Handelsregister Kamer van Koophandel Nederland, dossiernummer 41235850 Het RSIN-nummer is 801310830. INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Financieel verslag 2016 Stichting Slinger Utrecht

Financieel verslag 2016 Stichting Slinger Utrecht Financieel verslag 2016 Stichting Slinger Utrecht Het ondernemende netwerk met hart en ambitie voor de stad Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 2016 3 Staat van baten en lasten over 2016 5 Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Welzijn Kapelle

Jaarrekening Stichting Welzijn Kapelle Jaarrekening 2016 Stichting Welzijn Kapelle INHOUDSOPGAVE Pagina 5.1 Jaarrekening 2016 5.1.1 Balans per 31 december 2016 4 5.1.2 Resultatenrekening over 2016 5 5.1.3 Kasstroomoverzicht over 2016 6 5.1.4

Nadere informatie

NLNet gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2017

NLNet gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2017 NLNet gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31 december

Nadere informatie

STICHTING MUSEUM VAN DE TWINTIGSTE EEUW KRENTENTUIN DG HOORN PUBLICATIERAPPORT 2018

STICHTING MUSEUM VAN DE TWINTIGSTE EEUW KRENTENTUIN DG HOORN PUBLICATIERAPPORT 2018 STICHTING MUSEUM VAN DE TWINTIGSTE EEUW KRENTENTUIN 24 1621DG HOORN PUBLICATIERAPPORT 2018 Handelsregister Kamer van Koophandel Nederland, dossiernummer 41235850 Het RSIN-nummer is 801310830. INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Nederlandse Hypofyse Stichting gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

Nederlandse Hypofyse Stichting gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 Nederlandse Hypofyse Stichting gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Boksbond Rapport inzake de jaarrekening 2017

Boksbond Rapport inzake de jaarrekening 2017 Boksbond Rapport inzake de jaarrekening 2017 One Accountant B.V. Den Haag, 6 juni 2018 Dit rapport heeft 15 pagina's BW/2018ONExxx Inhoudsopgave Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT Samenstellingsverklaring van de

Nadere informatie

Luxor Theater Rotterdam. Jaarrekening 2014. (Verkort)

Luxor Theater Rotterdam. Jaarrekening 2014. (Verkort) Luxor Theater Rotterdam Jaarrekening 2014 (Verkort) 3.1 Balans per 31 december 2014 31-12-2014 31-12-2013 Activa Ref. Vaste Activa Materiële vaste activa 3.4.5 382.354 97.234 382.354 97.234 Vlottende activa

Nadere informatie

Stichting Beheer Warenar Kerkstraat HE Wassenaar

Stichting Beheer Warenar Kerkstraat HE Wassenaar Kerkstraat 75 2242 HE INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 31 december 2017 1 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 2 Toelichting op de balans per 31 december 2017 5 BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (voor

Nadere informatie

JAARREKENING 2012/2013

JAARREKENING 2012/2013 JAARREKENING 2012/2013 Stichting Kunstmaand 1 BALANS PER 31 MAART 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA 31 maart 2013 31 maart 2012 Materiële vaste activa (1) Inventaris 6.342 8.700 VLOTTENDE ACTIVA Voorraden (2) Gereed

Nadere informatie

Financieel verslag 2013. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek

Financieel verslag 2013. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek Financieel verslag 2013 Stichting Tuin Laag Oorsprong Oosterbeek Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 2013 3 Staat van baten en lasten over 2013 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Nieuw Amsterdams Peil Muziek gevestigd te Amsterdam. Jaarrekening 2016

Stichting Nieuw Amsterdams Peil Muziek gevestigd te Amsterdam. Jaarrekening 2016 Stichting Nieuw Amsterdams Peil Muziek gevestigd te Amsterdam Inhoudsopgave Pagina Rapport Algemeen 2 Resultaten 3 Financiële positie 5 Jaarrekening Balans per 31 december 2016 8 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Kinderboerderij De Vechtse Hoeve gevestigd te Maarssen. Rapport inzake de jaarrekening 2017

Stichting Kinderboerderij De Vechtse Hoeve gevestigd te Maarssen. Rapport inzake de jaarrekening 2017 gevestigd te Maarssen Rapport inzake de jaarrekening 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Financieel verslag 1.1 Algemeen 3 1.2 Financiële positie 4 2. Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2017 6 2.2 Winst-

Nadere informatie

Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016

Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling gevestigd te Nijkerk. Jaarrekening 2016 Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2014

Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Amsterdam. Jaarverslag 2014 Stichting Jazz Orchestra of the Concertgebouw gevestigd te Jaarverslag 2014 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2014 3 1.2 Staat van baten en lasten over 2014 5 1.3 Grondslagen

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARRAPPORT 2016 VAN STICHTING PALLIETERBURGHT TE CAPELLE AAN DEN IJSSEL

FINANCIEEL JAARRAPPORT 2016 VAN STICHTING PALLIETERBURGHT TE CAPELLE AAN DEN IJSSEL FINANCIEEL JAARRAPPORT 2016 VAN STICHTING PALLIETERBURGHT TE CAPELLE AAN DEN IJSSEL Inhoudsopgave Pagina 1. Bestuursverslag 1.1 Bericht van de Penningmeesterverklaring van de accountant 2 1.2 Algemeen

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek Rijn en Venen

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek Rijn en Venen Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek Rijn en Venen INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2015 4 2 Staat van baten en lasten over 2015 6 3 Kasstroomoverzicht 2015

Nadere informatie

Coöperatieve Vereniging Cultuurpers UA. Jaarrekening

Coöperatieve Vereniging Cultuurpers UA. Jaarrekening Coöperatieve Vereniging Cultuurpers UA Jaarrekening 2015 inhoud Samenstellingsverklaring Bedrijfsgegevens en grondslagen Balans Winst- en verliesrekening Samenstellingsverklaring: Rotterdam,2 november

Nadere informatie