Microbiologische specificaties/richtwaarden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Microbiologische specificaties/richtwaarden."

Transcriptie

1 Microbiologische specificaties/richtwaarden. In de 'Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen' zijn in bijlage XI microbiologische richtwaarden richtwaarden gegeven voor diverse grondstoffen en maaltijdcomponenten. Op pagina 103 van de Hygiënecode Zorginstellingen wordt het volgende vermeld: Het kan heel goed zijn dat na het evalueren en aanpassen van de Hygiënecodes van de diverse branches er andere of geen microbiologische richtwaarden in de Hygiënecodes zullen worden gehanteerd. Aangeraden wordt bij de inkoop gebruik maken van de door de leveranciersbranche vastgestelde richtwaarden die in de betreffende Hygiënecodes zijn opgenomen. NB! Dit geldt uiteraard ook voor grondstoffen of maaltijdcomponenten die kort na inkoop worden bemonsterd voor microbiologisch onderzoek en niet reeds enkele dagen door de instelling zelf zijn bewaard. In 2002 zijn voor diverse leveranciersbranches herziene Hygiënecodes door de minister goedgekeurd. Een aantal hygiënecodes heeft van het Regulier Overleg Warenwet (ROW) een positief advies gekregen voor goedkeuring. Hieronder worden deze hygiënecodes vermeld met de microbiologische richtwaarden die daarin zijn opgenomen en voor de zorginstelling relevant zijn. De Hygiënecode voor AGF-Detailhandel De Hygiënecode voor het poeliersbedrijf Keurslager hygiënecode De Hygiënecode brood- en banketbakkerij Op termijn zullen de hygiënecodes voor de slagers en voor de vishandel volgen. In het algemeen wordt aangeraden bij de inkoop gebruik te maken van de richtwaarden die door de leveranciersbranche in de betreffende Hygiënecodes zijn opgenomen

2 Hygiënecode voor AGF-Detailhandel; microbiologische specificaties: In deze Hygiënecode zijn microbiologische specificaties opgenomen voor gesneden groenten en fruit, rauwkostsalades zonder toevoegingen en geschilde aardappelen. Dit is als volgt in de Hygiënecode voor AGF-Detailhandel opgenomen: Gesneden groenten en fruit, rauwkostsalade zonder toevoegingen, geschilde aardappelen Microbiologische specificaties bij het aandachtspunt bewerken van groenten en fruit* Indicator Voldoende beheerst Niet voldoende beheerst Melkzuurbacteriën, aantal per gram (direct na bewerking) Melkzuurbacteriën, aantal per gram (na 24 uur bewaren bij max. 7 C) < > < > * Deze specificaties zijn een indicatie voor de beheersing van het proces. Omdat het hier echter om niet-verhitte producten gaat, zal de Keuringsdienst van Waren géén sancties opleggen indien uit het microbiologisch onderzoek blijkt dat de richtwaarde wordt overschreden. Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen; definitie gesneden groenten en fruit: In bijlage XI van de 'Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen' staan op pagina 234 ook richtwaarden voor Enterobacteriaceae in rauwe gesneden groenten en fruit; rauwkostsalade zonder dressing; geschilde aardappelen. Enterobacteriaceae zijn in de Hygiënecode voor de AGFdetailhandel niet opgenomen. Alleen de waarden voor Lactobaccilli (melkzuurbacteriën) blijven geldig. De Hygiënecode voor de AGF-detailhandel kent twee categorieën voldoende beheerst en niet voldoende beheerst. De Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen kent daarnaast de categorie twijfelachtig. Het Voedingscentrum adviseert: - Bij het inkopen van gesneden groenten en fruit, rauwkostsalades zonder toevoegingen en geschilde aardappelen zijn de microbiologische specificaties in de Hygiënecode voor de AGFdetailhandel het uitgangspunt voor de afspraken met de AGF-leverancier. - Indien bij het kopen van vuile groenten, fruit en aardappelen het proces van wassen, snijden en bewaren door de instelling zelf gebeurd en het proces wordt geverifieerd op basis van de microbiologische richtwaarden, is de indeling van Lactobaccilli van toepassing uit de 'Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen'. De instelling is vrij zijn zelf uitgevoerde proces ook te verifiëren aan de hand van de in de 'Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen' genoemde waarden voor Enterobacteriaceae, maar het moet niet. - Ook voor zorginstellingen geldt dat de Keuringsdienst van Waren geen sancties oplegt bij het overschrijden van de waarden, omdat het hier om onverhitte producten gaat. Ook gewijzigd: De tabel gewassen groente, fruit, garnering en peterselie op pagina 234 van de 'Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen' geldt niet bij afspraken met de AGF-leverancier. Als de instelling zelf groente, fruit, garnering en peterselie wast, mag ze bij het verifiëren van het proces de richtwaarden blijven hanteren.

3 De richtwaarden in de tabel voor rauwkost salade met dressing met of zonder andere toevoegingen, dressing niet op basis van gefermenteerde melkproducten zijn niet van toepassing in de Hygiënecode voor de AGF-detailhandel. Zorginstellingen mogen, als zij dat willen, de richtwaarden blijven toepassen op door hen zelf bereide salades. Dit geldt ook voor de richtwaarden voor rauwkostsalades met of zonder andere toevoegingen, dressing wel op basis van gefermenteerde melkproducten.

4 Hygiënecode voor het poeliersbedrijf In deze Hygiënecode is als microbiologische indicatie het Aëroob mesofiel kgt opgenomen voor rauw pluimveevlees en wild bij ontvangst door de poelier. De Hygiënecode vermeldt het volgende: Beoordeling Kve/g Goed < Matig > < Onacceptabel > Omdat het hier om niet-verhitte producten gaat, zal de Keuringsdienst van Waren géén sancties opleggen als uit het microbiologisch onderzoek blijkt dat de richtwaarde wordt overschreden. Aangezien de poelier het door hem ontvangen wild en pluimveevlees nog zal bewerken en bewaren zal het Aëroob mesofiel kgt enigszins toenemen. Dit houdt in dat de instelling de volgende waarden kan hanteren bij ontvangst van de poelier: Beoordeling Kve/g Goed < Onacceptabel > De instelling wordt aangeraden deze richtwaarden te hanteren als inkoopspecificatie bij de inkoop van rauw pluimveevlees en wild. Voor gegrilde producten geldt in de Hygiënecode voor het poeliersbedrijf het volgende: Bacteriesoort Kiemgetal (Kve/g) Direct na afkoelen tot tenminste 7ºC Aëroob mesofiel kgt < Enterobacteriaceae < 100 Uiterste verkoopdatum (drie dagen na grillen bij een bewaartemperatuur van 4ºC) Aëroob mesofiel kgt < Enterobacteriaceae < De instelling wordt aangeraden deze richtwaarden te hanteren als inkoopspecificatie bij de inkoop van gegrilde producten bij de poelier. Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen In de 'Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen' is de indicator voor rauw pluimveevlees pseudomonas. Deze richtwaarden vervallen. U kunt hiervoor het bovengenoemde Aëroob mesofiel kgt gebruiken. Als de instelling zelf pluimveevlees en wild verhit, mogen zij de richtwaarden blijven hanteren zoals zijn opgenomen op blz 237 van de 'Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen'.

5 Keurslager hygiënecode In de Keurslager hygiënecode zijn richtwaarden opgenomen van het Totaal Aëroob kgt en van Enterobacteriaceae van vlees in de been en vlees uit de been bij ontvangst door de slager van het slachthuis. Omdat het hier om niet-verhitte producten gaat, legt de Keuringsdienst van Waren géén sancties op als uit het microbiologisch onderzoek blijkt dat de richtwaarde wordt overschreden. De keurslager moet dit vlees nog zelf bewerken tot (rauw) vlees voor de verkoop. Dit houdt in dat de getallen van Totaal Aëroob kgt en van Enterobacteriaceae die in de hygiënecode van de Keurslager worden genoemd niet relevant zijn voor de instelling. De keurslager laat echter zelf ook microbiologisch onderzoek doen naar rauwe, door hem bewerkte, vleesproducten. De instelling kan in inkoopspecificaties met de keurslager wel afspreken inzage in de laboratoriumrapporten te krijgen. Verder zijn in de Keurslager hygiënecode onderstaande microbiologische richtwaarden opgenomen voor producten die een verhittingsstap hebben ondergaan en door de slager zijn gemaakt zoals: worstsoorten, vleeswaren en maaltijden op het moment van verkoop. Deze richtwaarden kan de instelling wel als uitgangspunt bij de inkoopspecificaties gebruiken. Totaal Aëroob kgt/g Procesbeheersing Product dan Goed goed Tussen en.000 Voldoende Goed Tussen.000 en Onvoldoende Goed Zeer slecht Slecht Enterobacteriaceae/g Procesbeheersing Product Goed goed Tussen 10 en 100 Voldoende Goed Tussen 100 en Onvoldoende Goed Zeer slecht Slecht Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen In de 'Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen' is pseudomonas de indicator voor rauw vlees en Lactobacilli de indicator voor rauw gehakt. Deze richtwaarden vervallen. U kunt hiervoor de hierbovengenoemde Totaal Aëroob kgt en Enterobacteriaceae. Als de instelling zelf vlees verhit, mogen zij de richtwaarden blijven hanteren zoals zijn opgenomen op blz. 237 van de 'Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen'.

6 Microbiologische richtwaarden voor de brood en banketbakkerij. In de Hygiënecode voor de brood en banketbakkerij zijn microbiologische richtwaarden opgenomen, die niet in de 'Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen' zijn vermeld, maar wel voor de instelling relevant kunnen zijn. Deze waarden kunnen ook gelden als direct na ontvangst in de instelling monsters voor microbiologisch onderzoek worden genomen. Product Processtap Parameter Goed Voldoend e Nat gebak 1 en Bewaarfase Kiemgetal gekoelde rijstevlaai (maximaal 7ºC) dan Verhitte vleesvulling (zoals saucijzen- /worstenbrood) Banketbakkersijs zonder yoghurt of andere gefermenteerde ingrediënten Banketbakkersijs met yoghurt of andere gefermenteerde ingrediënten Bewaarfase (maximaal 7ºC) Kiemgetal dan 0 Na bevriezing Kiemgetal dan Na bevriezing gebak met slagroom, banketbakkersroom, bederfelijke crème en/of vers fruit. Fout

7 Microbiologische richtwaarden voor de brood en banketbakkerij. In de Hygiënecode voor de brood en banketbakkerij zijn microbiologische richtwaarden opgenomen, die niet in de 'Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen' zijn vermeld, maar wel voor de instelling relevant kunnen zijn. Deze waarden kunnen ook gelden als direct na ontvangst in de instelling monsters voor microbiologisch onderzoek worden genomen. Product Processtap Parameter Goed Voldoend e Nat gebak 1 en Bewaarfase Kiemgetal gekoelde rijstevlaai (maximaal 7ºC) dan Verhitte vleesvulling (zoals saucijzen- /worstenbrood) Banketbakkersijs zonder yoghurt of andere gefermenteerde ingrediënten Banketbakkersijs met yoghurt of andere gefermenteerde ingrediënten Bewaarfase (maximaal 7ºC) Kiemgetal dan 0 Na bevriezing Kiemgetal dan Na bevriezing gebak met slagroom, banketbakkersroom, bederfelijke crème en/of vers fruit. Fout

8 Hygiënecode voor de visdetailhandel. (nieuw stuk, opmerkingen Productschap Vis moeten nog komen) In de Hygiënecode voor de visdetailhandel zijn microbiologische richtwaarden opgenomen, die niet in de 'Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen' zijn vermeld, maar wel voor de instelling relevant kunnen zijn. Omdat het hier om niet-verhitte producten gaat, legt de Keuringsdienst van Waren géén sancties op als uit het microbiologisch onderzoek blijkt dat de richtwaarde wordt overschreden. De visdetailhandelaar laat waarschijnlijk zelf ook microbiologisch onderzoek doen naar rauwe en eventueel door hem bewerkte, visproducten. De instelling kan in inkoopspecificaties met de visdetailhandelaar wel afspreken inzage in de laboratoriumrapporten te krijgen.. Deze waarden kunnen ook gelden als direct na ontvangst in de instelling monsters voor microbiologisch onderzoek worden genomen. Maatjesharing Microbiologische bepaling Mesofiel kiemgetal (30º C) Psychrofiel kiemgetal (7º C) Enterobacteriaceae Staphylococcus aureus U doet het goed en beheerst het proces minder dan kve/g minder dan kve/g minder dan kve/g minder dan 500 kve/g Garnalen Microbiologische bepaling Mesofiel kiemgetal (30º C) Enterobacteriaceae Staphylococcus aureus U doet het goed en beheerst het proces minder dan kve/g minder dan kve/g minder dan 500 kve/g Verder zijn in de Hygiënecode voor de visdetailhandel onderstaande microbiologische richtwaarden opgenomen voor het moment van verkoop voor producten die een verhittingsstap hebben ondergaan. Deze richtwaarden kan de instelling als uitgangspunt bij de inkoopspecificaties gebruiken Bereide vis (gebakken, gestoomde, gesmoorde en gerookte vis Microbiologische bepaling U doet het goed en beheerst het proces Mesofiel kiemgetal (30º C) minder.000 kve/g Gisten minder dan kve/g Schimmels minder 0 kve/g Enterobacteriaceae minder 0 kve/g Staphylococcus aureus minder dan 500 kve/g Voor vis die in de instelling zelf een verhittingsstap heeft ondergaan kan de instelling gebruik maken van bovenstaande microbiologische richtwaarden of van de microbiologische richtwaarden die in de Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen zijn opgenomen.

CEAG MICROBIOLOGISCHE RICHTWAARDEN VOEDINGSMONSTERS LEVERANCIERS tbv PVE

CEAG MICROBIOLOGISCHE RICHTWAARDEN VOEDINGSMONSTERS LEVERANCIERS tbv PVE Datum : 30 September 2016 Auteur : Ministerie van Defensie CDC/ DGO/Coördinatiecentrum Expertise Arbeidsomstandigheden en Gezondheid (CEAG) Versie : 1.0 Status : Definitief Doel Dit defensie richtwaarden

Nadere informatie

Microbiologisch onderzoek in levensmiddelen 2006

Microbiologisch onderzoek in levensmiddelen 2006 Microbiologisch onderzoek in levensmiddelen 2006 Augustus 2007 Voedsel en Waren Autoriteit Zuid Signalering & Ontwikkeling VWA Pagina 1 van 8 Samenvatting en conclusie Deze rapportage geeft de resultaten

Nadere informatie

MICROBIOLOGISCHE GESTELDHEID VAN ZOUTE HARING

MICROBIOLOGISCHE GESTELDHEID VAN ZOUTE HARING MICROBIOLOGISCHE GESTELDHEID VAN ZOUTE HARING K.M. Jonker E. de Boer KEURINGSDIENST VAN WAREN OOST AFDELING SIGNALERING SECTOR: LABORATORIUM Postbus 202 7200 AE Zutphen tel. 0575-588100 fax 0575-588200

Nadere informatie

Keuringsdienst van Waren Zuid Afdeling signalering samengestelde monsters Sector: Laboratorium

Keuringsdienst van Waren Zuid Afdeling signalering samengestelde monsters Sector: Laboratorium Keuringsdienst van Waren Zuid Afdeling signalering samengestelde monsters Sector: Laboratorium MICROBIOLOGISCH ONDERZOEK VAN GEBAK IN NEDERLAND in 2001 H.A.P.M. Jansen A.M.H..v. Lith P. H. in t Veld Keuringdienst

Nadere informatie

Voedselveiligheidsinspecties 2007 binnen de ambachtelijke sector, horeca, detailhandel en zorginstellingen

Voedselveiligheidsinspecties 2007 binnen de ambachtelijke sector, horeca, detailhandel en zorginstellingen Voedselveiligheidsinspecties 2007 binnen de ambachtelijke sector, horeca, detailhandel en zorginstellingen Factsheet Voedsel en Waren Autoriteit November 2008 Warenklachtenlijn VWA: (0800) 0488 E-mail:

Nadere informatie

Bijlage 2: Resultaten van analyses in de korte keten (Bron: Steunpunt Hoeveproducten)

Bijlage 2: Resultaten van analyses in de korte keten (Bron: Steunpunt Hoeveproducten) Bijlage 2: Resultaten van analyses in de korte keten (Bron: Steunpunt Hoeveproducten) NC = niet-conform Voorjaar 2011 Yoghurt Enterobacteriën Magere yoghurt > 110 18 3,00 X 10 1 Kaas E. coli Magere platte

Nadere informatie

Bijlage 02: Kwaliteitsnormen voedingsmiddelen en kruidenierswaren

Bijlage 02: Kwaliteitsnormen voedingsmiddelen en kruidenierswaren Bijlage 02: Kwaliteitsnormen voedingsmiddelen en kruidenierswaren Vers Groente Versheid / uiterlijk: niet beschadigd, vrij van zand, ongedierte, schimmels en Temperatuur: gelijk aan of lager dan 18 C.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Afkortingenlijst / 11. Inleiding / 13

Inhoudsopgave. Afkortingenlijst / 11. Inleiding / 13 Inhoudsopgave Afkortingenlijst / 11 Inleiding / 13 1 Micro-organismen / 17 1.1 Micro-organismen / 17 1.1.1 Positieve eigenschappen van micro-organismen / 17 1.1.2 Gewenste werking van micro-organismen

Nadere informatie

Ongekoelde presentatie

Ongekoelde presentatie Ongekoelde presentatie Een klant die ziek wordt van een heerlijke rijstevlaai of een pizzabroodje u moet er niet aan denken. Om risico s voor de volksgezondheid te voorkomen, mogen bederfelijke producten

Nadere informatie

SURVEY MICROBIOLOGISCHE GESTELDHEID ONVERPAKTE GEROOKTE PALING

SURVEY MICROBIOLOGISCHE GESTELDHEID ONVERPAKTE GEROOKTE PALING SURVEY MICROBIOLOGISCHE GESTELDHEID ONVERPAKTE GEROOKTE PALING H. van der Zee E. de Boer K. M. Jonker B. Wit KEURINGSDIENST VAN WAREN OOST AFDELING SIGNALERING SECTOR: LABORATORIUM Postbus 202 7200 AE

Nadere informatie

Microbiologisch onderzoek in levensmiddelen 2005

Microbiologisch onderzoek in levensmiddelen 2005 Microbiologisch onderzoek in levensmiddelen 2005 Voedsel en Waren Autoriteit Signalering & Ontwikkeling Samengestelde Producten Postbus 2168, 5600 CD Eindhoven Samenvatting Deze rapportage geeft de resultaten

Nadere informatie

Hygiënische Voedingsrichtlijn Hematologie

Hygiënische Voedingsrichtlijn Hematologie Hygiënische Voedingsrichtlijn Hematologie U heeft het advies gekregen om de hygiënische voedingsrichtlijn te volgen. Deze brochure informeert u welke voedingsmiddelen afgeraden worden om voedingsinfectie

Nadere informatie

VIS EN VISPRODUCTEN. Divisie Facilitair & Logistiek. IOG/VKAM/Bureau kwaliteitsmanagement TECHNISCHE SPECIFICATIE. TS- nummer: Datum:

VIS EN VISPRODUCTEN. Divisie Facilitair & Logistiek. IOG/VKAM/Bureau kwaliteitsmanagement TECHNISCHE SPECIFICATIE. TS- nummer: Datum: Divisie Facilitair & Logistiek IOG/VKAM/Bureau kwaliteitsmanagement Datum: 14-03-2013 TS- nummer: 104670 TECHNISCHE SPECIFICATIE Versie: 1 VIS EN VISPRODUCTEN Nato Stock Number : Opgesteld door: NVT P.

Nadere informatie

HYGIËNISCHE VOEDINGSRICHTLIJN HEMATOLOGIE TIJDENS AMBULANT TRAJECT

HYGIËNISCHE VOEDINGSRICHTLIJN HEMATOLOGIE TIJDENS AMBULANT TRAJECT HYGIËNISCHE VOEDINGSRICHTLIJN HEMATOLOGIE TIJDENS AMBULANT TRAJECT 1065 Inleiding U heeft het advies gekregen om hygiënische voedingsrichtlijnen te volgen. Deze folder informeert u welke voedingsmiddelen

Nadere informatie

Richtlijnen voor het meebrengen Bij kiemarme voeding

Richtlijnen voor het meebrengen Bij kiemarme voeding Richtlijnen voor het meebrengen Bij kiemarme voeding Ziekenhuis Gelderse Vallei Omdat het ziekenhuisassortiment niet altijd aan ieders wensen kan voldoen, wordt regelmatig gevraagd welke voedingsmiddelen

Nadere informatie

RIVM-RIKILT FRONT OFFICE VOEDSELVEILIGHEID

RIVM-RIKILT FRONT OFFICE VOEDSELVEILIGHEID RIVM-RIKILT FRONT OFFICE VOEDSELVEILIGHEID Ad hoc vragen over bederfelijke producten Risicobeoordeling aangevraagd door: NVWA-BuRO Risicobeoordeling opgesteld door: RIVM Datum aanvraag: 30-01-2014 Datum

Nadere informatie

Hoe veilig zijn streekproducten? Esther van Asselt, Marjolein van der Spiegel

Hoe veilig zijn streekproducten? Esther van Asselt, Marjolein van der Spiegel Hoe veilig zijn streekproducten? Esther van Asselt, Marjolein van der Spiegel Is dit verstandig? JA NEE Is dit verstandig? NEE Kans op kruisbesmetting: Houd rauwe producten dus gescheiden van gekookte/kanten-klare

Nadere informatie

33Hygiënecodes in instellingen

33Hygiënecodes in instellingen DC 33Hygiënecodes in instellingen 1 Inleiding Als je niet hygiënisch met voedsel omgaat, kunnen jij en anderen daar ziek van worden. Daarom is elke organisatie en elke werknemer verplicht hygiënisch te

Nadere informatie

Hygiënische voedingsrichtlijn Hematologie

Hygiënische voedingsrichtlijn Hematologie Diëtetiek Hygiënische voedingsrichtlijn Hematologie i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Hematologische aandoeningen (bloedziekten) worden met hoog gedoseerde chemotherapie en/of bestraling

Nadere informatie

Voeding bij streng beschermende isolatie

Voeding bij streng beschermende isolatie Deze folder geeft informatie over voeding bij in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). De aanwijzingen zijn van belang voor de patiënt en zijn familie. U als patiënt moet zich aan bepaalde regels met betrekking

Nadere informatie

Basisvoedingsmiddelen

Basisvoedingsmiddelen Basisvoedingsmiddelen Hoofdgroep Subgroep Definitie A/voorkeur B/middenweg /bij uitzondering Groente en fruit Alle groente en fruit ook die waarbij het totale eetbare gedeelte van het uitgangsproduct nog

Nadere informatie

Het is belangrijk om een goede categorie indeling te gaan volgen:

Het is belangrijk om een goede categorie indeling te gaan volgen: Bijlage F: Portioneren van producten Het uitgangspunt voor een voedselbank moet zijn dat het veruit de voorkeur verdient met de leverancier af te spreken dat de producten geleverd worden in portiegroottes

Nadere informatie

www.voedingscentrum.nl Veranderingen in indelingscriteria 1/10

www.voedingscentrum.nl Veranderingen in indelingscriteria 1/10 BIJLAGE 2: Vergelijking criteria RV 2009 versus RV 2011 Voor de voetnoten bij criteria RV 2011 zie RV zelf. Richtlijnen voedselkeuze 2009 hoofdgroep subgroep a/b b/c BASIS PRODUCTGROEPEN Groente* Alle

Nadere informatie

Vrijmarkten, braderieën en andere evenementen

Vrijmarkten, braderieën en andere evenementen Vrijmarkten, braderieën en andere evenementen informatieblad 75 / 19 april 2012 Dit infoblad is bedoeld voor deelnemers aan (vrij)markten, braderieën en andere evenementen. Algemeen Aan het produceren,

Nadere informatie

Omzendbrief met betrekking de bewaartemperatuur en duur van levensmiddelen in de detailhandel

Omzendbrief met betrekking de bewaartemperatuur en duur van levensmiddelen in de detailhandel Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief met betrekking de bewaartemperatuur en duur van levensmiddelen in de detailhandel Referentie PCCB/S3/VCT/1339943 Datum 28/10/2016

Nadere informatie

Hygiënische voedingsrichtlijn (hematologie)

Hygiënische voedingsrichtlijn (hematologie) Hygiënische voedingsrichtlijn (hematologie) U heeft het advies gekregen om de hygiënische voedingsrichtlijn op te volgen. Deze folder informeert u welke voedingsmiddelen u beter kunt vermijden om voedingsinfectie

Nadere informatie

ZWANENBERG KN-AKWORST DIEPVRIES 50 X 40G

ZWANENBERG KN-AKWORST DIEPVRIES 50 X 40G ZWANENBERG KN-AKWORST DIEPVRIES 50 X 40G 1/2000G Zwanenberg Direct te gebruiken als broodbeleg of snack. Dit product is niet bedoeld voor een specifieke doelgroep. EAN: 8710581131698 (CE) Basisgegevens

Nadere informatie

Grillworst Naturel Halffabrikaat

Grillworst Naturel Halffabrikaat Luiten vleeswaren Gekookte ambachtelijke grillworst, nog af te grillen. Namen Artikelnummer: GWNH EAN: 8713911098760 Commerciele naam Wettelijke benaming Grillworst naturel Ingrediënten informatie Varkensvlees

Nadere informatie

1. Belang Hygiënecode

1. Belang Hygiënecode 1. Belang Hygiënecode 1. Waarom wordt er in de slagerij met een Hygiënecode gewerkt? Om op een structurele manier hygiënisch en veilig met voedsel te werken. Om mensen te leren om gezonder en gevarieerder

Nadere informatie

Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: F: E:

Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: F: E: Productspecificatie Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: 035-5882395 F: 084-7268972 E: info@patisserieunique.nl Productkenmerken Artikelnummer 69681 Productnaam Milanobroodje

Nadere informatie

Zonnebloemolie 3 liter

Zonnebloemolie 3 liter Levo Zonnebloemolie geschikt voor zowel koude als warme bereidingen. EAN: 8712154885403 (CE), 8712154400002 (HE) Basisgegevens Commerciële naam Wettelijke naam Functionele naam LEVO Zonnebloemolie plantaardige

Nadere informatie

Kerstmis / Jaarwisseling 2015

Kerstmis / Jaarwisseling 2015 Kerstmis / Jaarwisseling 2015 Voorgerechten Kip cocktail 8,95 Garnalen cocktail 9,95 Runder carpaccio 9.95 Soepen Tomaten crème soep 6,95 Verse tomatensoep met room, gevuld met gehakt balletjes Groentesoep

Nadere informatie

Artikelnummer: 1365 EAN: Boerenkool stamppot

Artikelnummer: 1365 EAN: Boerenkool stamppot Wereldkeuken de Indische Eenpansgerecht op basis van verse aardappel en boerenkool EAN: 8713609136507 (HE) Basisgegevens Commerciële naam Wettelijke naam Functionele naam Maaltijdcomponent Variant Merk

Nadere informatie

Artikelnummer: EAN: Zure zult goud

Artikelnummer: EAN: Zure zult goud Zandvliet vleesproduct (rund, varken) EAN: 87244373 (CE), 8724400000188 (HE) Basisgegevens Commerciële naam Wettelijke naam Zure zult Functionele naam Variant Merk Zandvliet Geschiktheden Bevat varkensvlees

Nadere informatie

Groepsopdracht Van Boerderij tot bord

Groepsopdracht Van Boerderij tot bord Groepsopdracht Van Boerderij tot bord Interessante Internet pagina s over voedsel en microbiële voedselveiligheid http://www.voedsel.net/ Informatieve site over voedsel en voeding met mogelijkheid om vragen

Nadere informatie

104 Broodje Gehakt (22x1 stuk)

104 Broodje Gehakt (22x1 stuk) Gustav Burger Magnetron snackbroodje. EAN: 8713183000140 (CE), 8713183000157 (HE) Basisgegevens Commerciële naam Wettelijke naam Functionele naam Variant Merk Gustav Burger Het verhaal Magnetron snackbroodje

Nadere informatie

Artikelnummer: 1367 EAN: Zuurkool stamppot

Artikelnummer: 1367 EAN: Zuurkool stamppot Wereldkeuken de Indische Eenpansgerecht op basis van verse aardappel en wijnzuurkool EAN: 8713609136705 (HE) Basisgegevens Commerciële naam Wettelijke naam Functionele naam Maaltijdcomponent Variant Merk

Nadere informatie

Reglement zelfcontrolesysteem Zekerheid in Veilig Voedsel KBBL Inspectie B.V. Door Marcel Kappert Hoofd Inspectie Datum 13 september 2013 Versie 14

Reglement zelfcontrolesysteem Zekerheid in Veilig Voedsel KBBL Inspectie B.V. Door Marcel Kappert Hoofd Inspectie Datum 13 september 2013 Versie 14 Reglement zelfcontrolesysteem Zekerheid in Veilig Voedsel KBBL Inspectie B.V. Door Marcel Kappert Hoofd Inspectie Datum 13 september 2013 Versie 14 1. Structuur van de organisatie KBBL omvat KBBL Wijhe

Nadere informatie

Zalm, filets 180/200g 5kg diepvries

Zalm, filets 180/200g 5kg diepvries Almelo, Vries Vers Stukken zalmfilet van 180 tot 200 gram, diepgevroren. EAN: 8718226658708 (CE) Basisgegevens Commerciële naam Wettelijke naam Functionele naam Merk Zalmfilet, 180/200g 5kg diepvries Zalm,

Nadere informatie

AMBULANTE HANDEL HYGIENECODE VOOR DE AMBULANTE HANDEL Hoofdbedrijfschap Detailahandel Postbus 90703, 2509 LS Den Haag

AMBULANTE HANDEL HYGIENECODE VOOR DE AMBULANTE HANDEL Hoofdbedrijfschap Detailahandel Postbus 90703, 2509 LS Den Haag Hygiënecodes informatieblad 48 / 1 januari 2006 AARDAPPEL HYGIENECODE KLEINVERPAKKERS ONGESCHILDE AARDAPPELEN Nederlandse Aardappel Organisatie Van Stolkweg 31, 2585 JN Den Haag 070-358 93 31 www.nao.nl

Nadere informatie

Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: F: E: Artikelnummer

Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: F: E: Artikelnummer Productspecificatie Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: 035-5882395 F: 084-7268972 E: info@patisserieunique.nl Productkenmerken Artikelnummer 101528 Productnaam Tompouce

Nadere informatie

De nieuwe Europese hygiënerichtlijn en microbiologische criteria

De nieuwe Europese hygiënerichtlijn en microbiologische criteria Inleiding De nieuwe Europese hygiënerichtlijn en microbiologische criteria Op 1 januari 2006 treedt de nieuwe EU hygiënerichtlijn - de zogenaamde General Food Law - in werking. In samenhang hiermee ontwikkelde

Nadere informatie

Saksische leverworst blauw 1000g

Saksische leverworst blauw 1000g Blanco - geproduceerd door Gepo EAN: 8711345201008 (CE), 8711345255001 (HE) Basisgegevens Commerciële naam Wettelijke naam Functionele naam Saksische leverworst smeerbare leverworst Variant Merk Blanco

Nadere informatie

Model document Voedselveiligheid Werkinstructies voor hygiënisch ompakken van producten

Model document Voedselveiligheid Werkinstructies voor hygiënisch ompakken van producten Introductie Deze werkinstructies zijn gebaseerd op het Handboek van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken (mei 2016, paragraaf 1 en bijlage F). Bij de update van het Handboek (2017) zal deze werkinstructie

Nadere informatie

Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: F: E:

Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: F: E: Productspecificatie Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: 035-5882395 F: 084-7268972 E: info@patisserieunique.nl Productkenmerken Artikelnummer 1057 Productnaam GESNEDEN

Nadere informatie

Indische gehaktballetjes

Indische gehaktballetjes Königshof Heerlijk gekruide gehaktballetjes met o.a. rode peper en ui. Geschikt voor door de maaltijd, als borrelsnack of gewoon op de boterham! EAN: 8717056077727 (CE) Basisgegevens Commerciële naam Wettelijke

Nadere informatie

Genieten. van lekker eten

Genieten. van lekker eten Genieten van lekker eten Food Connect Passie voor eten Een maaltijd die met liefde is gekookt, dat is elke dag weer een cadeautje. Aan onze maaltijden proef je dat ze met aandacht zijn bereid. We kiezen

Nadere informatie

Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: F: E: Artikelnummer

Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: F: E: Artikelnummer Productspecificatie Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: 035-5882395 F: 084-7268972 E: info@patisserieunique.nl Productkenmerken Artikelnummer 100572 Productnaam Productomschrijving

Nadere informatie

Artikelnummer: 4407 EAN: BASIS witte crèmebouillon

Artikelnummer: 4407 EAN: BASIS witte crèmebouillon Fijnko gebonden romige basissoep op basis van een traditioneel getrokken groentebouillon en gezette roux EAN: 8711134206191 (CE) Basisgegevens Commerciële naam Wettelijke naam Functionele naam BASIS witte

Nadere informatie

Keuringsdienst van Waren Zuid Afdeling signalering samengestelde producten Sector: Laboratorium

Keuringsdienst van Waren Zuid Afdeling signalering samengestelde producten Sector: Laboratorium Keuringsdienst van Waren Zuid Afdeling signalering samengestelde producten Sector: Laboratorium MICROBIOLOGISCH ONDERZOEK VAN SUSHI IN NEDERLAND H.A.P.M. Jansen P. H. in t Veld Keuringdienst van Waren

Nadere informatie

Artikelnummer: OS10 EAN: Ossenworst Amsterdam

Artikelnummer: OS10 EAN: Ossenworst Amsterdam Luiten vleeswaren Artikelnummer: OS10 EAN: 8713911013091 Namen Commerciele naam Ingrediënten informatie Mager rundvlees 92%, voedingszuren E262 E325 E330, zout, doorstraalde specerijen, zuurteregelaar

Nadere informatie

PASSIE VOOR ETEN L. Food Connect. eten maakt je dag een stuk leuker. D. Dat geldt vast ook voor uw cliënten. Laat u het k

PASSIE VOOR ETEN L. Food Connect. eten maakt je dag een stuk leuker. D. Dat geldt vast ook voor uw cliënten. Laat u het k Maaltijd aan huis Food Connect PASSIE VOOR ETEN L Lekker eten maakt je dag een stuk leuker. D Dat geldt vast ook voor uw cliënten. Laat u het k koken van hun maaltijden over aan onze koks, d dan kunt

Nadere informatie

Artikelnummer: EAN: Rode kool salade 3kg

Artikelnummer: EAN: Rode kool salade 3kg Bieze Foodservice Frisse salade met een zoetzure smaak op basis van rode kool. EAN: 8711145230352 (CE) Basisgegevens Commerciële naam Wettelijke naam Functionele naam Rauwkost salades Rode kool Rode kool

Nadere informatie

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten:

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten: Diner: Sla Wraps 1 wortel (geraspt) 1 pastinaak (geraspt) ½ knolraap (geraspt) 1 rode biet (geraspt) 1 kop ijsberg sla (geraspt) 3 theelepels olijfolie ½ theelepel komijn 1/8 theelepel mosterdzaadjes slablad

Nadere informatie

Zonnebloemolie 750 ml

Zonnebloemolie 750 ml Levo Zonnebloemolie bevat maar liefst 60-65% meervoudige onverzadigde vetten. Dit maakt deze olie bij uitstek geschikt als basis voor koude bereidingen, zoals salades, fritessaus en dressing. EAN: 8712154310127

Nadere informatie

VOORKOMEN VAN LISTERIA-INFECTIE

VOORKOMEN VAN LISTERIA-INFECTIE VOORKOMEN VAN LISTERIA-INFECTIE Via deze folder willen u graag informeren over de infectieziekte Listeriose. Daarnaast geven wij ook enkele aanbevelingen omtrent voeding die u kan ondernemen om de ziekte

Nadere informatie

Zonnebloemolie 20 liter blik

Zonnebloemolie 20 liter blik onnebloemolie 20 liter blik Levo onnebloemolie bevat maar liefst 60-65% meervoudige onverzadigde vetten. Dit maakt deze olie bij uitstek geschikt als basis voor koude bereidingen, zoals salades, fritessaus

Nadere informatie

Artikelnummer: 250 EAN: Bapao Kip

Artikelnummer: 250 EAN: Bapao Kip Hekos Oriental Food De bapao kip bestaat uit gestoomd brood met een vulling van gesmoord kippenvlees. Deze goed gevulde en vetarme bapao is ideaal geschikt voor lunch of als bijgerecht. EAN: 8711654001634

Nadere informatie

Olijven met zachte kaas

Olijven met zachte kaas King Cuisine Groene en zwarte olijven met zachte kaas EAN: 8711468057261 (CE) Basisgegevens Commerciële naam Wettelijke naam Functionele naam Groene en zwarte olijven met zachte kaas Variant Merk King

Nadere informatie

Artikelnummer: 055 EAN: Bapao Mini kip

Artikelnummer: 055 EAN: Bapao Mini kip Hekos Oriental Food De mini bapao van Hekos is een oosterse snack die bestaat uit een vulling van gesmoord vlees en gestoomd brood. EAN: 8711654000552 (CE) Basisgegevens Commerciële naam Wettelijke naam

Nadere informatie

Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: F: E: Artikelnummer 8152

Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: F: E: Artikelnummer 8152 Productspecificatie Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: 035-5882395 F: 084-7268972 E: info@patisserieunique.nl Productkenmerken Artikelnummer 8152 Productnaam Slofbodem

Nadere informatie

Van Hove FINE FOOD BROKER. Netto gewicht. ALA g 180 g

Van Hove FINE FOOD BROKER. Netto gewicht. ALA g 180 g Productnaam: Al Amier Hommous Leverancier: R. NV Productomschrijving: Crème met kikkererwten en sesam Artikelnummer Bruto gewicht Netto gewicht Uitgelekt gewicht Barcode (EAN) ALA1934 310 g 180 g 4013200387723

Nadere informatie

Enkele tips om op kamp voedselnarigheden te vermijden. Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Enkele tips om op kamp voedselnarigheden te vermijden. Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen BEDERF JE KAMP NIET! Enkele tips om op kamp voedselnarigheden te vermijden Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen BEDERF JE KAMP NIET! HONGER... HONGER... Een vaak gehoord woord wanneer

Nadere informatie

Aardappel, Groente en Fruitverwerking. afrekenen met bacteriën, virussen + schimmels

Aardappel, Groente en Fruitverwerking. afrekenen met bacteriën, virussen + schimmels Aardappel, Groente en Fruitverwerking Aardappel, Groente en Fruitverwerking Vires5 hanteert in haar bedrijfsfilosofie het one-stop-shop principe. Voor de klanten betekent dit dat Vires5 een volledig dienstenpakket

Nadere informatie

Artikelnummer: EAN: Risoni 1kg

Artikelnummer: EAN: Risoni 1kg Bieze Foodservice Rijstvormige pastasalade met diverse groenten en het zoete van cranberries en abrikoos in een kruidige curry dressing. EAN: 8711145008739 (CE) Basisgegevens Commerciële naam Wettelijke

Nadere informatie

Voedingsbeleid Buitenschoolse Opvang De Groene Weide. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar

Voedingsbeleid Buitenschoolse Opvang De Groene Weide. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar Voedingsbeleid Buitenschoolse Opvang De Groene Weide Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar Inhoud Algemeen 2 o Gezond voedingsaanbod 2 o Vaste en rustige eetmomenten 2 o Allergieën en individuele afspraken 2

Nadere informatie

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon 500 gram biefstuk in 4 porties 4 eetlepel Griekse yoghurt volvet 4 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)

Nadere informatie

Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: F: E: Artikelnummer

Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: F: E: Artikelnummer Productspecificatie Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: 035-5882395 F: 084-7268972 E: info@patisserieunique.nl Productkenmerken Artikelnummer 720000 Productnaam Batard

Nadere informatie

1 Productspecificatie Lendelede 26/06/2018

1 Productspecificatie Lendelede 26/06/2018 1 Naam Producent Volys Star n.v. Adres Oudstrijderslaan 11 8860 Lendelede BELGIE Tel +32 (0)51 33 50 20 Fax +32 (0)51 31 37 28 E-mail info@volysstar.be Erkenningsnrs B 529, B 529-H, E 1060 Artikelnummer

Nadere informatie

Wat zijn biogene aminen?

Wat zijn biogene aminen? Biogene aminen Wat zijn biogene aminen? Biogene aminen zijn stoffen die van nature voorkomen in plantaardige en dierlijke producten. Ze komen ook van nature in het menselijk lichaam voor. Het zijn stoffen,

Nadere informatie

Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: F: E: Artikelnummer

Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: F: E: Artikelnummer Productspecificatie Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: 035-5882395 F: 084-7268972 E: info@patisserieunique.nl Productkenmerken Artikelnummer 720702 Productnaam EAN

Nadere informatie

Artikelnummer: EAN: Wasabi-dip 325 g

Artikelnummer: EAN: Wasabi-dip 325 g Bresc Een fris pittige dip op basis van verse mierikswortel. EAN: 8712698500312 (CE), 8712698560316 (HE) Basisgegevens Commerciële naam Wettelijke naam Functionele naam Wasabi dip 325 g Saus met knoflook,

Nadere informatie

Hygiënische voedingsrichtlijn bij verminderde afweer

Hygiënische voedingsrichtlijn bij verminderde afweer Hygiënische voedingsrichtlijn bij verminderde afweer Ziekenhuis Gelderse Vallei U heeft het advies gekregen om de hygiënische voedingsrichtlijn te volgen. Deze brochure informeert u over welke voedingsmiddelen

Nadere informatie

Parijse wortelen 22-24mm

Parijse wortelen 22-24mm Oerlemans Parijse wortelen 22-24 mm, diepgevroren. EAN: 8710816700408 (CE), 8710816001338 (HE) Basisgegevens Commerciële naam Wettelijke naam Functionele naam Merk Parijse wortelen, diepvries Parijse wortelen,

Nadere informatie

De opslag van goederen. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van jou verwacht? Bewaren van voedsel. Wat komt er kijken bij de opslag van goederen?

De opslag van goederen. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van jou verwacht? Bewaren van voedsel. Wat komt er kijken bij de opslag van goederen? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over de opslag van producten die horecabedrijven in voorraad hebben. We vertellen waar je op moet letten bij de levering van producten en hoe je ze opslaat. Wat

Nadere informatie

Branchetoetsdocument: Hygiëne en voedselveiligheid 2

Branchetoetsdocument: Hygiëne en voedselveiligheid 2 pagina 1 van 5 10--014 Branchetoetsdocument: Hygiëne en voedselveiligheid Versie 4., per 1-10-09 samengevoegd met Hygiëne en voedselveiligheid 1, vervallen per 1-01-011 Deelbranche(s) Tankstation Algemene

Nadere informatie

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing;

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; 2,5 dl olijf olie. 1 fijn gesnipperde rode ui. 2 fijn gesneden teentjes knoflook. 1/2 blikje maïs korrels. lepel gehakte

Nadere informatie

Scholfilet gebakken 90/110g 10 st 1/2G

Scholfilet gebakken 90/110g 10 st 1/2G Almelo Vishandel Gebatterde en gebakken scholfilet. Basisgegevens Commerciële naam Scholfilet, gebatterd en gebakken 90/110g Wettelijke naam Scholfilet, gebatterd en gebakken Functionele naam Scholfilet,

Nadere informatie

Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: F: E:

Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: F: E: Productspecificatie Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: 035-5882395 F: 084-7268972 E: info@patisserieunique.nl Productkenmerken Artikelnummer 1048 Productnaam UNIQUE

Nadere informatie

Aardappelschijven met olie

Aardappelschijven met olie Peka Freshline Aardappelschijven met plantaardige olie EAN: 8711118011735 (CE), 8711118011759 (HE) Basisgegevens Commerciële naam Wettelijke naam Functionele naam Aardappelschijfjes met olie Aardappelschijfjes

Nadere informatie

Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: F: E: Artikelnummer

Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: F: E: Artikelnummer Productspecificatie Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: 035-5882395 F: 084-7268972 E: info@patisserieunique.nl Productkenmerken Artikelnummer 716010 Productnaam Kampioentje

Nadere informatie

Deze bijlage is geldig van: tot Vervangt bijlage d.d.:

Deze bijlage is geldig van: tot Vervangt bijlage d.d.: Deze bijlage is geldig : 11-04-2016 tot 01-07-2017 Vergt bijlage d.d.: 10-02-2016 Celsiusstraat 42 6711 HA Ede Nederland Locatie(s) waar activiteiten onder accreditatie worden uitgevoerd Hoofdkantoor Vinçotte

Nadere informatie

Let op: De gebruikte recepten waren afgestemd op ca 24 personen

Let op: De gebruikte recepten waren afgestemd op ca 24 personen Let op: De gebruikte recepten waren afgestemd op ca 24 personen Lichtgebonden Ganzensoep Prepareer een basis bouillon met gebruik van het karkas van de gans, en eventuele andere overgebleven delen. Het

Nadere informatie

Gest.zalmzijde met huid

Gest.zalmzijde met huid Almelo Vishandel Een op de huid gestoomde (warm gerookte) zalmzijde filet. Basisgegevens Commerciële naam Wettelijke naam Functionele naam Variant Merk Almelo Vishandel Keurmerken Viswijzer Oranje Ingrediënteninformatie

Nadere informatie

Microbiologisch onderzoek in levensmiddelen 2007

Microbiologisch onderzoek in levensmiddelen 2007 Microbiologisch onderzoek in levensmiddelen 2007 Januari 2009 Voedsel en Waren Autoriteit SAMENVATTING Deze rapportage geeft de resultaten weer van het onderzoek naar de microbiologische status van verschillende

Nadere informatie

Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: F: E:

Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: F: E: Productspecificatie Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: 035-5882395 F: 084-7268972 E: info@patisserieunique.nl Productkenmerken Artikelnummer 8165 Productnaam Karamel

Nadere informatie

Artikelnummer: EAN: Pesto olijven

Artikelnummer: EAN: Pesto olijven King Cuisine Groene olijven gemarineerd met verse groene pesto. EAN: 8711468057230 (CE) Basisgegevens Commerciële naam Wettelijke naam Functionele naam Groene olijven gemengd met pesto Variant Merk King

Nadere informatie

Artikelnummer: 171 EAN: Hoemoes rode biet

Artikelnummer: 171 EAN: Hoemoes rode biet Maza Pasta van kikkererwten en rode bieten EAN: 8714779000728 (CE), 8714779000735 (HE) Basisgegevens Commerciële naam Wettelijke naam Functionele naam kikkererwtenpasta Variant Merk Maza Het verhaal Kikkererwten

Nadere informatie

Patisserie Unique New Business B.V. T: E: W:

Patisserie Unique New Business B.V. T: E: W: Productspecificatie Patisserie Unique New Business B.V. T: 85-877144 E: info@patisserieunique.nl W: www.patisserieunique.nl Productkenmerken Artikelnummer 7468 Productnaam Italiaanse Bol 95 gram EAN Productomschrijving

Nadere informatie

Artikelnummer: 871 EAN: Hoemoes rode biet

Artikelnummer: 871 EAN: Hoemoes rode biet Maza Pasta van kikkererwten en rode bieten EAN: 8714779009967 (CE), 8714779009974 (HE) Basisgegevens Commerciële naam Wettelijke naam Functionele naam Merk kikkererwtenpasta Maza Het verhaal Kikkererwten

Nadere informatie

Vleeswaren: leidt het verbod op nitriet tot toename problemen thermofielen?

Vleeswaren: leidt het verbod op nitriet tot toename problemen thermofielen? Vleeswaren: leidt het verbod op nitriet tot toename problemen thermofielen? De impact van wetgeving op het additievengebruik bij vleesbereidingen en vleesproducten. Ing. Henk Rietveld Ir. Cees van Elst

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Algemene voedingsrichtlijnen voor oncologische patiënten tijdens therapie

PATIËNTEN INFORMATIE. Algemene voedingsrichtlijnen voor oncologische patiënten tijdens therapie PATIËNTEN INFORMATIE Algemene voedingsrichtlijnen voor oncologische patiënten tijdens therapie 2 Hygiënemaatregelen Als gevolg van de chemotherapie, immunotherapie of bestraling neemt het aantal bloedcellen

Nadere informatie

Kiemarme voeding thuis

Kiemarme voeding thuis Dietetiek Kiemarme voeding thuis Waarom krijgt u of uw kind kiemarme voeding? Heeft u of uw kind een verminderde weerstand? Dan heeft uw arts u of uw kind aangeraden om een kiemarme voeding te gebruiken.

Nadere informatie

Voeding in de zwangerschap

Voeding in de zwangerschap Voeding in de zwangerschap Verloskunde Beter voor elkaar 1 2 Gezonde voeding Een gezonde leefstijl is belangrijk, vooral nu u in verwachting bent. Daarbij hoort gezonde voeding. Eten voor twee is niet

Nadere informatie

FoodBook 2012 Salades / Fruitsalades

FoodBook 2012 Salades / Fruitsalades Salades / Fruitsalades Salades / Rauwkostsalades Omschrijving Artikel. Nr. Prijs Artikel. Nr. Prijs Rauwkostsalades Bakje Kilo Salade (herfst) van peer 24102 2,58 24103 16,48 Salade caesar 24009 2,06 24009

Nadere informatie

Patisserie Unique New Business B.V. T: E: W: Artikelnummer EAN

Patisserie Unique New Business B.V. T: E: W:   Artikelnummer EAN Productspecificatie Patisserie Unique New Business B.V. T: 085-8771044 E: info@patisserieunique.nl W: www.patisserieunique.nl Productkenmerken Artikelnummer 90623 Productnaam Chocolade ijstaart EAN 8032601911630

Nadere informatie

Artikelnummer: V4068 EAN: Gebonden Preisoep

Artikelnummer: V4068 EAN: Gebonden Preisoep JongSoep Romige witte cremebouillon op basis van een groentebouillon met soepballetjes en verse groente. EAN: 8711134201677 (CE) Basisgegevens Commerciële naam Wettelijke naam Functionele naam Variant

Nadere informatie

Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: F: E:

Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: F: E: Productspecificatie Patisserie Unique New Business B.V. Nieuwerhoekplein 1a 3761 HD Soest T: 035-5882395 F: 084-7268972 E: info@patisserieunique.nl Productkenmerken Artikelnummer 8108746 Productnaam Gluten-

Nadere informatie

Smaakpolitie. Steunpunt Smaaklessen. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie.

Smaakpolitie. Steunpunt Smaaklessen. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Steunpunt Smaaklessen 25 November 2013 CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/41637 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs

Nadere informatie