Redactie: UITGAVE NUMMER: 03 p/a Juliana van Stolberglaan 82 Maart CK Rotterdam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Redactie: UITGAVE NUMMER: 03 p/a Juliana van Stolberglaan 82 Maart 2009 3051 CK Rotterdam"

Transcriptie

1 Redactie: UITGAVE NUMMER: 03 p/a Juliana van Stolberglaan 82 Maart CK Rotterdam

2 WSV Blijdorp: Haventerrein: Houtstraat 42, 3041 JD Rotterdam Secretariaat: p/a Juliana van Stolberglaan CK Rotterdam Tel.: Mobiel: Gironummer penningmeester: Clubhuis: Tel.: adres Website: Redactie: Bestuur adressen: Voorzitter : Frits de Haas voorzitter@wsvblijdorp.nl Secretaris : Eric Seele secretariaat@wsvblijdorp.nl ledenadmin@wsvblijdorp.nl Penningmeester : Jan van Elten penningmeester@wsvblijdorp.nl Havenmeester : Remko Groenendijk havenmeester@wsvblijdorp.nl Bestuurslid Alg. : Sjoerd van Beekom inkoop@wsvblijdorp.nl Bestuurslid Alg. : Jack Bakker jack@wsvblijdorp.nl Bestuurslid Alg. : Henk de Vaal techcom@wsvblijdorp.nl Website: : Jan van Elten webmaster@wsvblijdorp.eu Ballotagecommissie Chris Bohnen, Albert de Haas, Frans Huijbregsen. Haven- en terrein- commissie Leen Langeweg, Barry Vermaat, Clubhuiscommissie Bert Wiemer, Ger Arends, Djanko Jonker. Kascommissie Jan v.d. Wal,Willem Marcussen, Evenementencommissie Marcel v.schaijik Bert Wiemer, Anki Venema, Marjan van de Vet, Ger Arends,Monique Delissen, Patricia Meijntjes Kopij volgende uitgave svp inleveren bij de redactie voor: 10 Mei 2009 Niets uit de DE BLIJDORPER mag gekopieerd, gepubliceerd, geplaatst op websites of voor andere doeleinden gebruikt worden, zonder toestemming van het bestuur.

3 Voorzitter -1- De Blijdorper Beste leden en donateurs. Op 9 maart hebben wij onze Algemene Jaarvergadering gehouden. Op de agenda stond een punt over de indeling van de opstalen op het haventerrein. Tijdens de behandeling van dit agendapunt liepen de emoties soms wat hoog op. Met name voor de nieuwe leden die de geschiedenis van de jachthaven nog niet zo goed kennen wil ik wat verduidelijken. Tot 2001 was de jachthaven opgedeeld in drie delen: WSV De Schie opgericht in 1929, Houtstraatzijde WSV Piet Heyn opgericht in 1934, middenterrein WSV De Kolk opgericht in 1950, Kleinpolderplein zijde De drie verenigingen leefde in goede harmonie met elkaar en veel zaken werden gezamenlijk opgepakt. Na jaren van voorbereiding werd in september 2001 de fusie dan een feit. WSV Blijdorp was geboren. De harmonisatie is vanaf het begin best goed verlopen en vandaag de dag herinnert niet veel meer aan de periode van voor De oude verenigingen hadden alle drie zo hun opstallen op hun terreingedeelte.

4 Voorzitter -2- De Blijdorper Sommige opstallen bevinden zich in slechte staat en het bestuur wil zo veel als mogelijk voorzieningen centraal voor alle leden toegankelijk maken. Zo is het voorstel op de vergadering tot stand gekomen. Dat het bestuur de fietsenstalling volgens een aantal leden op een verkeerde plaats neer heeft gezet is onderwerp van discussie. Het bestuur gaat zich nog eens afvragen of dit achteraf een goede keuze is geweest. Maar zoals bij alles, weten we achteraf hoe we het beter hadden kunnen doen. Het bestuur kan daar niet op wachten want dan gebeurd er namelijk niets meer. U verwacht van het bestuur dat wij besturen en plannen maken, dat doen we dus ook, en met veel plezier. Discussies en een beetje strijd is helemaal niet verkeerd en houdt ons allemaal scherp, als het maar niet persoonlijk wordt want uiteindelijk zijn bestuursleden ook nog eens gewone leden van de vereniging. Op de Ledenvergadering is het zeker niet persoonlijk geworden en kunnen we dus zeggen dat we professioneel vergaderd hebben, en zo hoort het ook. Frits de Haas jr. Voorzitter

5 Bestuursmededelingen -1- De Blijdorper Leden: De volgende kandidaat-leden zijn ingeschreven als lid: Jeroen Altena, Hans Dalhuisen, Gerrit Kraaijeveld, Jan Kaashoek, Leen Langeweg, Hans de Leeuw, Hans Lotte, Richard Schackmann,, Cees Saarloos, Adrie Schouten, Gert Jan Viskil. Kandidaat-leden: Ingeschreven als kandidaat-lid zijn: Naam Per Adres Plaats Scheepnaam W. Muste 15/11-08-Heemraadsingel 176,R dam Orion M. Groenendijk 1/ Beppie Nooystraat 5, Pijnacker Rimare P. Witvliet 1/3-09- W. Alexanderplantsoen 47, Barendrecht Veerkracht G. Molenaar 1/3-09- Markermeer 5, Barendrecht Joepie T. van Rutten 1/3-09- Emmastraat 12a, Rotterdam Think Lief en Leed: o Op 23 december de dag voor kerst is Flip Punt overleden. Vele leden hebben bij een passende uitvaart afscheid genomen van Flip. Het bestuur wenst Toos veel strekte toe bij het dragen van dit verlies. o Johan en Sylvia de Smit zijn op 7 maart de trotse ouders geworden van dochter Elise. Wessel heeft er een zusje bij! De opa s Joop (de Smit ) Hans (van der Vet) en de oma s Cor (de Smit) en Marian (van der Vet) een kleindochter!!. Het bestuur wil benadrukken dat als wij leden vergeten zijn dan is dat niet met opzet echter is het dan bij het secretariaat niet bekend dat iemand ziek is of is geweest. Als u iets over ziekte van de leden verneemt schroom dan niet het secretariaat hiervan op de hoogte te brengen, wij willen de zieke leden graag aandacht geven.

6 Bestuursmededelingen -2- De Blijdorper Verenigingsactiviteiten Bestuursvergaderingen 21/4 (met cie), 2/6, 29/9 en 17/11(met cie) Overige activiteiten Paasbrunch 12 april 11:00 uur Afhellingen 18 april 2009 Openingstocht 9 mei Barbecue 13 juni 17:00 uur Afsluitingsfeest 10 oktober (onder voorbehoud) Ophellingen 24/25 oktober (onder voorbehoud) Werkdagen Elke zaterdag in het winterseizoen in ploegen van 6-8 man, de gehele dag. Zie in het najaar het werkrooster. Besluiten algemene leden vergadering 8 maart leden en 5 donateurs hebben de ledenvergadering van zondag 8 maart 2009 bezocht. Begroting wordt vastgesteld en het bestuur wordt decharge verleend. De havenmeester verzoekt leden met bij-bootjes die op de wal liggen te labellen. Worden deze niet gelabeld dan zullen zij worden afgevoerd. Het voorstel voor de herinrichting van de opstallen op het terrein is besproken en bediscussieert. Na de discussie is met een ruime meerderheid ingestemd met het voorgestelde plan. De kern van het plan is het terrein in te richten met minder opstallen en waar mogelijk te centraliseren. Hierbij zal het bestuur wanneer er geïnvesteerd moet worden de jaarvergadering akkoord vragen. Daarnaast zal er aandacht besteedt worden aan een aantal bezwaren die in de discussie naar voren zijn gekomen.

7 Bestuursmededelingen -3- De Blijdorper Jan van Elten is herkozen als penningmeester en Jack Bakker als vice-voorzitter. Beide wederom voor een periode van 3 jaar. IJpe Meijntjes is afgetreden als voorzitter van de kascommissie. Jan van der Wal volgt hem als voorzitter op. Marcel van Schaijik is (wederom) gekozen als lid van de kascommissie. Jeroen Altena, Martin Groenendijk en Hans Dalhuisen hebben aangeven te willen deelnemen in de redactiecommissie van het clubblad. De ledenlijst en donateurlijst is tijdens vergadering uitgereikt. Geef uw adres op wanneer u snel op de hoogte wil zijn van zaken binnen de vereniging. De web-site geeft ook actuele informatie. Wanneer u bijvoorbeeld leuke dingen heeft meegemaakt, interessante info heeft of mooie foto s heeft voor u collega watersporters geeft dit dan door aan Jan van Elten onze webmaster De webmaster verzoekt de leden pas-foto s en foto s van de schepen door te geven voor het smoelenboek van de vereniging. Dit deel van de site is beveiligd en alleen toegankelijk voor leden. Plaats ook een advertentie in ons clubblad De Blijdorper Advertentiekosten 2009: 1/1 pagina 22,50 per uitgave. BIJ VIER PLAATSINGEN, GRATIS LINK OP ONZE SITE. Verschijning: DE BLIJDORPER Maart laatste dag voor het inleveren van kopij 10 februari Juni laatste dag voor het inleveren van kopij 10 mei September laatste dag voor het inleveren van kopij 10 augustus December laatste dag voor het inleveren van kopij 10 november Bekijk ook eens de website voor het nieuws:

8 Penningmeester De Blijdorper Op de laatste ALV is besloten dat de contributie en liggelden per 1 januari 2009 omhoog gaan. De volgende prijzen worden vanaf 1 januari 2009 gehanteerd: - Contributie voor leden vanaf 18 jaar wordt 125,00 - Jeugdleden tot 18 jaar 55,00 - Liggeld wordt 6,00 per m2 - Donatie wordt 25,00 - Inschrijfgeld kandidaat leden 400,00 - Wintergasten voor het seizoen 2008/2009 wordt 75,00 pm. - Inclusief het gebruik van Elektra, water en deponeren huisvuil - (wintergasten moeten ook donateur worden). - Clubvaan kost 5,00 - Advertentie in ons clubblad kost 22,50 per plaatsing, als er 4 plaatsingen worden ingekocht, is een vermelding op onze site gratis. - Zomergasten 1,00 per meter per nacht. - Douchegeld is 0,50 - Daggasten tot 17:00 uur 5,00 Gasten ontvangen: De ploeg zomerhavenmeesters wens ik veel succes met het ontvangen van de gasten en misschien lukt het ook dit jaar 10% meer ontvangen dan als in Succes allemaal. Jan van Elten - penningmeester

9

10 Havenmeester Beste leden, De Blijdorper Hierbij weer wat info van de havencommissie: Neemt u ook dit jaar weer alle regels in acht, let u op bij de laatste weken voor het onderhoud. Overleg goed met uw buren. Verven gaat voor schuren! Blijf ook alert bij het afhellingen, dit gaat altijd wat sneller en lijkt dus eenvoudiger maar is net zo gevaarlijk. Hierbij een opsomming van de werkzaamheden die we dit jaar gaan realiseren: 1. Elektra Kolklaan 2. Nieuw dak Schie-lier 3. Divers straatwerk 4. Kappen over alle elektrakasten 5. Schragenplaats Piet Heynplein 6. Divers klein werk Tevens wil ik u er op wijzen dat ook dit jaar het beleid met de volgboten hetzelfde zal zijn als het voorgaande jaar, alleen dit jaar geven wij de tijd tot een maand na het afhellingen. Daarna zullen de volgboten welke niet gelabeld zijn, verzameld worden op het middenterrein, daar twee weken blijven liggen en dan afgevoerd worden. Maak van het terrein geen rommelzolder!!! Uiteraard wensen wij u een heel goed vaarseizoen en mooi weer. Namens de havencommissie, Remko Groenendijk Havenmeester

11 Van onze reporter Els de Vaal Surinaamse nasi Nodig: 500 gram hamlappen heel fijn gesneden zoute ketjap zoete ketjap ketchup sambal teentje knoflook trassi 1 a 2 ons gedroogde garnaaltjes een grote rode paprika 2 grote tomaten. Een grote ui Rijst Olie Nasi-mix De Blijdorper Kook de rijst iets korter dan op het pak staat aangegeven en koel deze direct na het koken. ( kun je dus al van te voren doen) Bak het vlees in 2 eetlepels olie gaar, doe er vervolgens een theelepeltje trassi bij, een uitgeknepen teen knoflook, een flinke theelepel sambal ( al je van heet houdt) en ongeveer 4 eetlepels zoute ketjap Snij de tomaten, ui en paprika fijn en doe dit bij de prut. Maak de nasi-mix aan met een klein beetje water en doe dit er ook bij. En 4 eetlepels zoute ketjap en 2 zoete. Laat de garnaaltjes even wellen in wat water, gooi het water weg en doe de garnaaltjes erbij. Dit allemaal op een heel hoog vuur bakken tot er geen vocht meer inzit. ( let op want de hamlappen kunnen veel vocht bevatten ) is er nu veel vocht van het vlees afgekomen doe dan de nasi-mix erbij zonder het eerst te laten wellen in water. De prut kan je ook van te voren maken. Nu is het een kwestie van opbakken wat van de prut en de rijst bij elkaar doen en snel opbakken. Is het te droog dan een klein beetje zoute ketjap erbij. Lekker met kroepoek erbij, Eet ze. Groet, Els

12 Gehoord op de haven.. - In het nieuwe vaarseizoen kunnen wij op de haven gratis Internetten, maar het werkt alleen met een code, leden met een adres kunnen deze code aanvragen. - Er komt een bouwcommissie voor de havenindeling, je kunt je aanmelden om in deze commissie deel te nemen. - De vuilcontainer wordt nog steeds gebruikt voor ander vuil als huisvuil, er zijn zelf straattegels in gezien. - De lessen voor het vaarbewijs zijn al gegeven, sommige cursisten gaan zich opgeven voor het examen om het vaarbewijs officieel te verkrijgen. - Het nieuwe havenkantoor heeft een centraal slot, elk lid kan nu in het havenkantoor, wel afsluiten als je weggaat. - De paashaas zal waarschijnlijk ook te zien zijn op de haven tijdens de Paasbrunch op 1 e paasdag, gaan wij met alle eieren zoeken? - Openingstocht start met een puzzeltocht, als het maar geen Sudoku puzzel wordt, niet iedereen is handig met cijfers. - Volgens geruchten op de haven is onze penningmeester op stand gaan liggen met zijn boot, volgens zijn eigen verhaal dat hij tussen de voor en tegenstanders van Internet wilde liggen. - De vrouw van Hans de Leeuw gaat naar Tanzania om enkele weken als hulpverlener te gaan werken in een ziekenhuis. - De KLPD heeft zijn onderzeeër op de HISWA laten zien, nu worden de overtreders van vuilwater sneller opgespoord.

13 VIRACOM services gespecialiseerd in alle draadloze verbindingen Draadloos Uw boot of huis beschermd tegen inbraak? Bel!!!!!!!!!!!!!! Leden 20% korting Div. Omvormers 12/24 v naar 230 v vanaf 30, - euro Wij leveren ook draadloze overdracht van TV, radio en afstandbediening, kabels trekken hoeft niet meer. Vraag een vrijblijvende prijsopgave en u zult versteld staan van onze concurrerende tarieven en snelle service. VIRACOM services Tel: Viracom@chello.nl

14 WSV. Blijdorp Inschrijfformulier Diner/Ontbijt - Openingstocht 09 mei Ja, wij eten mee : Naam:. Totaal Bootnaam: Aantal leden/gezinsleden >12 jaar à 12,50 p.p. :.. Aantal donateurs/familieleden à 15,00 p.p.: Aantal kinderen tot 12 jaar à 5,00 p.p. p.p.:.... Aantal deelnemers ontbijt > 12 jaar à 5,00 p.p. :. Inleveren bij: Monique Delissen, Jan van Eind totaal Elten of overmaken naar giro tnv... Watersportvereniging. Blijdorp..hierlangs afknippen. Betalingsbewijs Openingstocht 2009 Naam: Bootnaam: Aantal leden/gezinsleden >12 jaar à 12,50 p.p.:.. Aantal donateurs/familieleden à 15,00 p.p.:... Aantal kinderen tot 12 jaar à 5,00 p.p.:... Aantal deelnemers ontbijt > 12 jaar à 5,00 p.p.:... Ontvangen door naam : Eind totaal Handtekening :.. Alleen betaalde inschrijvingen tellen mee.

15 Flex-Toilet, de eenvoudige en voordelige oplossing voor het lozingsverbod. Wil je dit ook aan boord, geef je naam dan op aan penningmeester Jan. De verpakking gaat per 10 en kost 19,50-10 % bij voldoende deelname. 1. Paasbrunch op 1 e paasdag 2. Openingtocht op 9 mei 3. BBQ op 13 juni 4. Mossel/saté avond 5. Sluitingsavond 6. Sinterklaasfeest Aan onze redactie - commissie zijn de volgende verslaggevers toegevoegd: Hans Dalhuizen (nieuw) Jeroen Altena (nieuw) Martin Groenendijk (nieuw) Els de Vaal Frits de Haas sr. Rienus Spitters Jan van Elten Binnenkort zal deze redactie - commissie bij elkaar komen om gezamenlijk de uitgave van de De Blijdorper te bespreken. Jan van Elten zal deze mensen benaderen om een datum te prikken.

16 FF mailen met De Blijdorper FF mailen met.henk de Vaal Geboren : te Schiedam Opleiding: LTS, meester meubelmaker en HIT Blijdorper zegt: Je bent bestuurslid met als taak Tech.Commissaris van WSV. Blijdorp, wat doe je precies? Henk zegt: coördineren en uitdenken van alles wat betrekking heeft tot het onderhoud van de haven. Blijdorper zegt: Nu ben je druk met? Henk zegt: Reorganisatie havenfaciliteiten. Blijdorper zegt: Wat zou je willen verbeteren op de haven? Henk zegt: Toegankelijkheid van de haven en samenwerking leden, al zijn we met dat laatste al aardig op de goede weg. Blijdorper zegt: Wat zou je willen zien op de haven? Henk zegt: Dat men niet vergeet dat de vereniging uit ooit drie verenigingen bestond en dat we nu samen verder gaan onder één vlag, die van WSV. Blijdorp.

17 FF Mailen met. vervolg De Blijdorper Blijdorper zegt: Heb je nog dromen die je wilt realiseren? Henk zegt: Privé zou ik heel graag in de toekomst wat meer van de wereld willen zien. Blijdorper zegt: Wat is het beste advies wat je ooit kreeg? Henk zegt: Vooruit denken en niet altijd achterom kijken Blijdorper zegt: Wat ligt er op je nachtkastje? Henk zegt: Mijn horloge Blijdorper zegt: Waar kan je wakker van liggen? Henk zegt: Nergens van, ik slaap al als ik mijn bed ruik. Blijdorper zegt: Aan wiens mening hecht jij waarde? Henk zegt: Die van omgeving, vrouw en kinderen en sinds kort die van mijn kleinzoon.

18 Fast food Uw adres voor Goudgele frites Snacks/hamburgers (meeneem) menu s ijs & milkshakes 7 dagen per week open van tot Zondags van tot Verhage restaurants Lekker Makkelijk

19 GPS Tracker beveiliging voor watersport Het is de schrik van iedere watersporter: een gestolen boot. Natuurlijk kunt u uw boot vastleggen met een ketting en een goed slot, maar een beetje dief lacht daar om. Veelal ontbreekt een uitgebreid alarmsysteem op een boot of is erg kostbaar. De GPS Tracker beveiliging is een zeer betaalbaar product waarmee u altijd uw boot kunt traceren. In het kleine kastje, ter grootte van een lucifersdoos, zit een ingebouwde GPS, GPRS en GSM module. Terugvinden via Google Maps Bij alarm ontvangt u een sms bericht met daarin de coördinaten van uw boot en die kunt in Google Maps invoeren waardoor u uw boot kunt (laten) terugvinden. Ook wordt software meegeleverd waarmee u op uw eigen computer het apparaat kunt traceren. Bewegingswaarschuwing Met de bewegingswaarschuwing ontvangt u een sms wanneer uw boot verplaatst wordt. U kunt deze functie op afstand met uw mobiele telefoon activeren of uitschakelen. Het systeem gaat een alarm geven als uw boot meerdere meters verplaatst wordt, dus niet door schommelen etc. Eenvoudige montage De GPS Tracker kunt u overal plaatsen met bijvoorbeeld dubbelzijdige tape, dus ook op een niet voor de hand liggende plaats. Vervolgens plaatst u de meegeleverde SIM kaart met een prepaid beltegoed, u verzend een aanmeld-sms en het systeem is gebruiksklaar. U kunt de GPS Tracker aansluiten op een 12 volt accu, wordt de stroom onderbroken bij diefstal dan werkt de ingebouwde accu nog 48 uur. Bestelling via:

20 Wij doen behalve glazenwasserswerkzaamheden Ook gevelreiniging en schoonmaak.. Wij maken Uw pand van boven naar beneden, van buiten naar binnen helemaal schoon Wij werken met ladders, Tucker-Pole en hoogwerkers.. Voor ons is geen gebouw te hoog Geen gebouw te vuil.. Alleen maar uitdagingen, die wij met U aan willen gaan Vraag een vrijblijvende offerte aan: info@gwbvanelten.demon.nl Voor ramen die U niet ziet!!! Bezoek ook eens onze website

21 Watersport wordt gemangeld door maatregelen Helaas wordt de watersport al jarenlang lastig gevallen door de overheid die ondertussen ook nog even het watersporttoerisme wil promoten. Anti-fouling was ook een typisch voorbeeld van het nemen van besluiten zonder kennis. Koperhoudende anti-fouling werd verboden voor de pleziervaart, de beroepsvaart mocht het gewoon blijven gebruiken. De maatregel is gelukkig weer teruggedraaid door de Europese Unie en versoepeld. Vaarbelasting Maar de overheid heeft een nieuw stokpaardje weer van stal gehaald: de vaarbelasting. Toegegeven: het wordt geen vaarbelasting genoemd want dat staat negatief, het gaat Blauwfonds heten. Hiertoe wordt een nieuwe organisatie opgezet die van het geld dat er overblijft na de kosten van deze organisatie, iets gaat doen voor de watersport. Vuilwatertanks Vuilwatertanks is ook een mooi voorbeeld van ondoordachtzaamheid. Natuurlijk dienen we met zijn allen het milieu te sparen, maar daar waar boeren het land bemesten met de natuurlijke uitwerpselen van vee, moet de shit van de watersporter worden opgevangen en naar zuiveringsinstallaties worden getransporteerd. Het percentage uitwerpselen wat door de waterport in het water wordt geloosd is te verwaarlozen en de (weer) beroepsvaart wordt hiervan vrijgesteld. Voor de watersporter levert dit problemen op: de kosten van een tank en de beschikbare ruimte. Ook de controle hierop gaat niet functioneren, tenzij de watersport geregistreerd wordt en men moet aangeven waar en wanneer men vuilwater heeft geloosd in de weinige afzuiginstallaties

22 VOOR IS BOUWEN EEN SPORT, OOK VOOR PARTICULIEREN. B.V. Hollandsch Diep 61 - Capelle aan den IJssel Telefoon Fax

23 Inschrijfformulier voor de Paasbrunch op zondag 12 april 2009 Geen ontbijt op bed, maar vanaf uur een uitgebreide en exclusieve Paasbrunch voor het gehele gezin. In lekker ontspannen sfeer kan het hele gezin genieten van een uitgebreid brunchbuffet in het clubhuis van WSV. Blijdorp Kosten volwassen 7,00 p.p. Kinderen van 8 tot 12 jaar 3,50 p.p. Kinderen tot 8 jaar gratis. U kunt zich uiterlijk tot 31 maart inschrijven d.m.v. Onderstaand invulstrookje in te leveren. Ja, ik / wij doe(n) mee met. Volwassen persoon(en) en. Kind(eren) van 8 tot 12 jaar Naam :.. Bootnaam: Dit strookje kunt U inleveren bij: Bert Wiemer, Ankie Bandell. De kosten voldoen bij inlevering van deelname strook, of storten op gironummer: tnv. Watersportvereniging Blijdorp kantine

24 HCH Modevakopleidingen Wij bieden de volgende cursussen: Zelf kleding maken beginners Positiekleding maken beginners Grote maten (tot en met maat 74) Opleiding tot Costumière Opleiding tot coupeuse Patroontekenen Lingerie Info Ineke Loose tel: of kijk op onze web-site

25 Van onze reporter Rienus Spitters -1- NOSTALGIE!!!!!!!!!!!!! De Blijdorper Het volgende, Zaterdag j.l eindelijk een beetje normaal weer,kom ik binnen mijn op boot en zie een foto van onze vorige boot de VUURDOOP een weekend kruiser uit 1983 overgenomen van K.B een oud lid van de Schie, de foto is genomen op onze eerste vaarvakantie, samen met de vrouw en de jonge hond Rakker. Aanvang op dinsdag , ik weet dat omdat ik het logboek van deze reis gevonden heb. Een vreemde dag om te beginnen, maar op de Maandagavond hebben wij met een aantal collegae een zaalvoetbalwedstrijd gespeeld als afscheid van een van hen en dat liep helemaal fout, na afloop werd er wat te veel gedronken en het werd heel laat, in de kleine uurtjes werd ik thuis gebracht. Dochter Nanda bracht ons naar de haven ( aan de Rottemeren) voor dat zij naar haar werk ging. Ik pijn in de kop, de vrouw niet vrolijk v.w mijn toestand, de hond Rakker helemaal op hol geslagen janken, blaffen, geen moment stil te krijgen gek werden wij van dat beest. De bedoeling was de Hennepsloot op, maar dan moet je dat sluisje door en door mijn toestand lukte het niet om dat bootje tussen die muren te krijgen, de sluiswachter vroeg om een touw aan te geven zodat hij de boot de sluis in kon trekken, door al dat gekl. waren wij te laat bij de volgende bruggen en betekende twee uur wachten, ik met de hond de kant op in de hoop dat hij even z n kop zou houden. De dag werd een hel, het werd bloedheet en alles zat tegen een voorbeeld, op een moment touw in de schroef en bootje dreef naar de kant, de BB motor gekanteld en touw verwijdert, alles weer op zijn plek en varen, mooi niet! De breekpen gebroken alles weer open ik weer met een barstende hoofdpijn met mijn bolletje de bun in en weet u die hond sta jankend en blaffend op mijn rug te dansen als of hij mij wou helpen, hoeveel oplazers dat beest gehad heeft en niets hielp! Na een spanning volle dag zijn we bij het Braassemermeer

26 Van onze reporter Rienus Spitters -2- De Blijdorper aangeland voor een heerlijke nacht? Na een rustige avond vroeg naar bed, paar pillen tegen de hoofdpijn in genomen en bed opmaken, in een weekendkr;bestaat het bed uit kussens aangezien ik snurkt en geen moment stil lig werd het slapen niet leuk de kussens uit elkaar de hond blaffen want hij hoort van alles dus in de ochtend gesloopt opgestaan, het punt van de bom barst komt steeds nader en er werd overwogen om de thuishaven weer op te zoeken. Ik heb de hond apart genomen en hem er op gewezen dat als hij niet wat vriendelijker werd het risico liep deze reis vermoord te worden, hij gaf te kennen om wat eerder te stoppen zodat hij wat kon spelen onderweg, de reis werd aangepast en op een eiland hadden wij geluk op een van de boten daar zat ook een scheepshond, een vrouwtje Rakker mannetje nog te jong voor het grote werk wordt helemaal gek gedraaid en ga na uren geërgerd te zijn verdwijnt hij in de boot! De rest van de week is redelijk verlopen en v.w het mooie weer en een versleten Rakker toch nog leuk geweest. Dit zijn een paar dagen met een jonge hond op een klein bootje met een stuurman met een flinke kater! Onze eerste vaarvakantie uit een oud LOGBOEK. Uw reporter, Rienus Spitters Info voor de leden: Voor het eerst is ons clubblad af te halen in het Havenkantoor, hiermee kunnen de leden/donateurs deze ophalen. Wederom zijn 3 reporters op pad geweest en hun stukjes lees je verder in ons clubblad. Ook voor de volgende uitgave is Uw kopij voor ons clubblad De Blijdorper van harte welkom.

27

28 Webmaster De Blijdorper De site wordt veel bezocht, elke keer zie ik een stijging van bezoekers en leden die met de regelmaat van de klok de site bezoeken. Wederom een verzoek aan de leden, stuur een recente pasfoto van je zelf op, het liefst via de mail aan Ik vraag ook aan alle leden, om een foto van je boot op te sturen via de mail of af te geven aan mij. Dan kan het album Onze Schepen compleet gemaakt worden. Kopij voor de volgende uitgave van DE BLIJDORPER Je kunt ten alle tijden berichten sturen voor de site of de De Blijdorper naar onze redactie. Deze kopij kan per POST Gezonden worden naar: Secretariaat Wsv. Blijdorp Juliana van Stolberglaan CK Rotterdam Of per naar Of In de brievenbus van ons clubgebouw, voor 10 mei 2009.

29 Toespraak Frits de Haas jr. -1- Flip Punt, t/m De Blijdorper Lieve Toos, kinderen, kleinkinderen, familie en bekenden. Op 23 december, zo kort voor Kerst belde onze Secretaris Eric Seele mij s ochtends vroeg op met de mededeling dat Flip was overleden, Toos had hem gebeld. Flip was de laatste dagen niet zo lekker en was na het opstaan in zijn stoel gaan zitten, dat bleek zijn laatste afmeerplaats te zijn. Flip, maar zeker ook Toos staan bekend als onverwoestbaar, het hartfalen en de beroerte van Flip waardoor hij in zijn elektrische karretje belande, maar zeker ook de diverse ziektes die hij daarvoor heeft gehad. Toos, jouw zware hartoperatie eerder dit jaar en hetgeen je eerder al meegemaakt hebt, heeft jullie BEIDEN in een elektrisch karretje doen belanden. Aan de ene kant is dat erg vervelend maar aan de nadere kant gaf dit jullie beiden weer een nieuwe vrijheid. Vele acculadingen zijn door jullie leeggereden tijdens jullie reisjes door Rotterdam maar zeker de jachthaven en de boot werden vaak meerdere keren per dag bezocht. In het weekend samen in de kantine, mag ik twee patatjes met het zout apart, dat doen we zelf wel. Oh ja en vroeger twee borreltjes er bij., dat dan nog wel een paar keer herhaald werd.. Op die momenten werden jullie door de oude bekenden altijd aangesproken over hoe het met jullie ging, jullie genoten zichtbaar van deze aandacht. Door persoonlijke redenen vaar ik de laatste jaren niet meer zo veel en kwam ik Flip en Toos vrijwel iedere keer dat ik op de haven kwam wel tegen. De vele fijne gesprekken, gezellig met een kopje koffie op de afspuitplaats aan de Schielaan zal ik nooit vergeten. Flip liet de laatste tijd zijn baard staan. Ik heb bij Prins Bernard gezien dat je dan 20 jaar jonger wordt, bij Flip was dat niet anders, en het stond hem goed.

30 Toespraak Frits de Haas jr. -2- Flip Punt, t/m De Blijdorper In maart 1964 zijn Flip en Toos met de Triton lid geworden van watersportvereniging Piet Heyn. Ontelbare mijlen hebben Flip en Toos gevaren en in heel het land hadden zij vrienden gemaakt waar jullie steeds weer naar terug gingen Jullie grote schip De Bonneville kruiser is al weer veel jaren geleden verkocht aan Rein en Anneke, die hier trouwens nog steeds met veel plezier mee varen. Er werd een polyester schip gekocht, dat was zo fijn in het onderhoud. Jullie zijn hier helaas maar weinig samen op reis geweest, maar toch Flip had zijn schip en dat bond hem met de vereniging. Flip was van oorsprong schilder, vele schepen binnen watersportvereniging Piet Heyn zijn door Flip geschilderd, en schilderen dat kon Flip erg goed. Watersporters zijn mensen met een mening, dat is bekend. En dat Flip een mening had dat was bij iedereen bekend, veel discussies op het terrein en in de kantine. Maar eerlijk is eerlijk, met flip kreeg ik nooit ruzie en hij luisterde aandachtig naar jouw reactie, daar volgde trouwens altijd weer een mening op, maar dat mag in een democratie.. Een voorval dat mij altijd bij zal blijven is dat Flip en Toos samen op de brommer van de Rottemeren naar een ziekenhuis in Rotterdam rijden.., en dat na een hartinfarct!! Ja Flip,. en nu is het zo ver, je strijd is gestreden en je hebt nu voor de laatste keer afgemeerd. Je was moe, maar wilde graag doorzetten om zo lang als mogelijk met Toos samen te zijn en door Rotterdam te rijden en heel belangrijk naar de boot te gaan. Toos, jij verliest je maatje een voorbeeld voor velen. Kinderen jullie verliezen je vader, opa en overgrootvader. Watersporters, wij verliezen een icoon en een goede vriend, het zal zonder Flip nooit meer het zelfde zijn. Ik wens namens het bestuur en de leden van watersportvereniging Blijdorp en de oude Piet Heyn, Toos, de familie en vrienden veel sterkte toe bij het dragen van dit grote verdriet.

31 Van onze reporter Rein Kranz De Blijdorper De Gereedschapskist Hallo Blijdorpers Ik kreeg een vraag van een zeilboot bezitter, die een 2 cilindermotor met Saildrive in zijn boot heeft staan, onder problemen start de motor en draait goed. Echter bij vol vermogen kleurt de rook uit de uitlaat lichtblauw. Verder komt de motor met de schroef in werking niet op de zelfde toerental als wanneer de schroefas niet belast word, in vrijloop dus, is dit erg? De reden dat de motor niet op toeren komt hoeft niets met de motor te maken te hebben, maar wordt vaak veroorzaakt door verkeerd gebruik van de motor. Laat de motor liever niet te veel onbelast draaien. Het onbelast warmdraaien van de motor is slecht voor een dieselmotor,de motor wordt niet warm genoeg en de verbranding is onvolledig. De brandstofresten als gevolg van deze onvolledige verbranding vermengt zich via de cilinderwand met de smeerolie en vormen een neerslag op de kleppen, zuigers en de zuigerveren. Zo komen motorolie en brandstofresten in het uitlaatsysteem. Dit is te zien aan de blauwe rook. Een dieselmotor moet direct na het starten rustig werken, dus belast woorden en regelmatig zwaar worden belast, om alles goed schoon te branden. Ga gerust een tijdje vollast varen en belast de motor minimal 3 uur van elke 15 vaaruren op 75% van het maximale vermogen, het te veel rustig draaien kost op de duur meer onverbrande diesel in een vervuilde motor. Ook een Bodybuilder moet naar de Sportschool. Ik wens alle leden een pechvrij vaarjaar toe. Groetjes, Rein

Redactie: UITGAVE NUMMER: 22 p/a Juliana van Stolberglaan 82 Juni 2008 3051 CK Rotterdam

Redactie: UITGAVE NUMMER: 22 p/a Juliana van Stolberglaan 82 Juni 2008 3051 CK Rotterdam Redactie: UITGAVE NUMMER: 22 p/a Juliana van Stolberglaan 82 Juni 2008 3051 CK Rotterdam WSV Blijdorp: Haventerrein: Houtstraat 42, 3041 JD Rotterdam Secretariaat: p/a Juliana van Stolberglaan 82 3051

Nadere informatie

Redactie: UITGAVE NUMMER: 01 p/a Juliana van Stolberglaan 82 September 2008 3051 CK Rotterdam

Redactie: UITGAVE NUMMER: 01 p/a Juliana van Stolberglaan 82 September 2008 3051 CK Rotterdam Redactie: UITGAVE NUMMER: 01 p/a Juliana van Stolberglaan 82 September 2008 3051 CK Rotterdam WSV Blijdorp: Haventerrein: Houtstraat 42, 3041 JD Rotterdam Secretariaat: p/a Juliana van Stolberglaan 82

Nadere informatie

Watersportvereniging Blijdorp

Watersportvereniging Blijdorp Watersportvereniging Blijdorp Haventerrein: Houtstraat 45 3041 JD Rotterdam Secretariaat: p/a Juliana van Stolberglaan 82 3061 CK Rotterdam Tel: 010 4655200 Mobiel: 06 53243677 Email adres: secretariaat@wsvblijdorp.nl

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal...

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... 2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... Alweer een tijdje geleden, maar vanwege de drukte nog geen verslag, maar zondag 16 november jongstleden liep ik mijn eerste Zevenheuvelenloop in Nijmegen.

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen.

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen. Dino en het ei Bibliografie: Demyttenaere, B. (2004). Dino en het ei. Antwerpen: Standaard. Thema: niet alles is steeds wat het lijkt, illusies Korte inhoud: Elke nacht staat er een groot wit ei tussen

Nadere informatie

Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen.

Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen. Update 27-3-2012 Lieve mensen, Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen. Vorige week op 18-3-2012 werd Lady ziek. Zij heeft koliek gekregen (buikpijn) en daar zijn we

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou!

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Intro Het club- en verenigingseizoen is alweer in volle gang. We kijken met dankbaarheid terug naar de opening van het winterwerk. Verderop in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Interview Rob van Brakel

Interview Rob van Brakel Interview Rob van Brakel Atributes Consequences Values Hallo Rob van Brakel, mag ik jou een aantal vragen mogen stellen? Prima. Hoe oud ben je? 21 jaar Wat is je woonsituatie op het moment? Op het moment

Nadere informatie

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn.

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn. NIEUWSBRIEF 2 Oktober 2013-20142014 Geachte Ouders/verzorgers, De eerste 9 weken zitten erop. De leerlingen en leerkrachten hebben hard gewerkt. Met z n allen hebben we goed ons best gedaan op de leervakken,

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over...

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over... Januari 2016 Colofon Redactie: Jeffrey Faas Volgende deadline: 5 MAART Kopij aanleveren: florisbode@graafflorisv.nl GRAAF FLORIS V WENST U EEN GELUKKIG Lees meer over... Florisbode Deadlines Bevers - Kom

Nadere informatie

1. Van je juf of meester krijg je een plaatje. Bekijk je plaatje goed. 3. Zoek samen nog vier klasgenoten met een ander plaatje.

1. Van je juf of meester krijg je een plaatje. Bekijk je plaatje goed. 3. Zoek samen nog vier klasgenoten met een ander plaatje. Opdracht 1 Ongeveer 150 jaar geleden stonden er veel steenfabrieken langs de IJssel. De stenen werden van klei gemaakt. Dat kon je langs de IJssel vinden. Als de rivier overstroomde, bleef er een laagje

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te kijken...4 De mensenmenigte opende zich in het midden...5 Toen

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren

e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren e-tip Workshops/bijeenkomst organiseren Een workshop organiseren? Veel werk, maar ook erg leuk! Hieronder vindt je wat tips en aandachtspunten die je vast en zeker van pas zullen komen. De lijst is natuurlijk

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen De ezel van Bethlehem Naar een verhaal van Jacques Elan Bewerkt door Koos Stenger Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen over iets wat er met me gebeurd is. Het

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

VRAGENLIJSTEN GEZIN & OPVOEDING

VRAGENLIJSTEN GEZIN & OPVOEDING VG&O 0-3 VRAGENLIJSTEN GEZIN & OPVOEDING VERSIE VOOR PLEEGOUDERS VAN JEUGDIGEN VAN 0 T/M 3 JAAR NAAM JEUGDIGE: GEBOORTEDATUM: GESLACHT: INVULDATUM: MEETMOMENT: DEZE VRAGENLIJST IS INGEVULD DOOR: MAN PLEEGMOEDER

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2010

NIEUWSBRIEF Oktober 2010 NIEUWSBRIEF Oktober 2010 Beste Albin Motorboot Vaarders, Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief, editie najaar 2010. Veel leesplezier, en u weet het: elke reactie van u is welkom op ons e-mail adres

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016 EHBO Rossum en EHBO Saasveld In dit boekje: Bestuurssamenstelling EHBO Rossum Bestuurssamenstelling EHBO Saasveld Informatie over Jeugd EHBO Planning EHBO Rossum

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Onze sponsoren: Van onze voorzitter: Nummer 1, maart Beste Motovatiërs,

Onze sponsoren: Van onze voorzitter: Nummer 1, maart Beste Motovatiërs, Onze sponsoren: Nummer 1, maart 2018 Van onze voorzitter: Beste Motovatiërs, Hier is-ie dan; de eerste MTC Motovatie Nieuwsbrief! Alle bestuursleden hebben hun zegje gedaan in deze nieuwsbrief; we hopen

Nadere informatie

dat ouders vaak afspraken maken om hun kinderen bij elkaar thuis te laten spelen.

dat ouders vaak afspraken maken om hun kinderen bij elkaar thuis te laten spelen. CP7 Vrije tijd In Nederland zijn veel kinderen lid van een sportclub of een andere club zoals bijvoorbeeld een knutselclu Maar het is ook heel gewoon dat kinderen na schooltijd bij elkaar thuis spelen.

Nadere informatie

Lesbrief 14. Naar personeelszaken.

Lesbrief 14. Naar personeelszaken. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 14. Naar personeelszaken. Wat leert u in deze les? Wanneer u zeggen en wanneer jij zeggen. Je mening geven en naar een mening vragen. De voltooide tijd gebruiken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrijwilligers Groote Sluis

Nieuwsbrief Vrijwilligers Groote Sluis Nieuwsbrief nummer 2 / 2013 In deze nieuwsbrief: 1. Opknappen Weerhuis 2. Kijkje in de keuken Zaandijkersluis 3. Vakantieperiode Opknappen Weerhuis Door Madelon Mantel Op dinsdag 2 juli jl. hebben wij

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

Informatie. Attentiedienst Anja Vervoort Graaf Arnulfstraat 6 490207 Rita Verhagen Ollandseweg 12 476676

Informatie. Attentiedienst Anja Vervoort Graaf Arnulfstraat 6 490207 Rita Verhagen Ollandseweg 12 476676 t Wijkblad Informatie Bestuur Voorzitter Henk Sierdsema Hildewarelaan 3 280933 Secretaris/ Edo van Rossum Hildewarelaan 17 475522 Penningmeester Bestuurslid Anja Vervoort Graaf Arnulfstraat 6 490207 Bestuurslid

Nadere informatie

Thema In en om het huis

Thema In en om het huis http://www.edusom.nl Thema In en om het huis Les 26. Herhaling thema Wat leert u in deze les? De woorden uit les 22, 23, 24 en 25 Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag

Nadere informatie

De voorzitter aan het woord

De voorzitter aan het woord Nieuwsbrief Tennisvereniging Breakpoint 83 April 2019 De voorzitter aan het woord Beste tennisvrienden en -vriendinnen Allereerst wil ik mijn dank uitspreken voor de mooie en lieve reacties, die ik heb

Nadere informatie

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?"

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent? Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer "Welkom:..." Introductiefase: 1. "We gaan vandaag proberen te voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?" 3. Discussie:...

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

Graag willen wij vaders en moeders, opa s en oma s, ooms en tantes en alle andere volwassenen kennis laten maken met judo.

Graag willen wij vaders en moeders, opa s en oma s, ooms en tantes en alle andere volwassenen kennis laten maken met judo. Midio nieuwskrant van augustus en september 2012 Lege flessen actie: De lege flessen actie stopt met de kerstvakantie tot nu toe is er 125, - aan flessen ingeleverd. Helaas is dit nog niet genoeg voor

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig

Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig Beertje Anders zit stil in een hoekje als Beertje Bruin langskomt. Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig bent. Kan ik je helpen, want ik ben je vriend en vrienden

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359 MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359 IN DIT NUMMER: 2 INHOUD 3 GAGELLOOP 2012 4 MEDEDELINGEN UITNODIGING 5 VERJAARDAGEN 6 PAASMIDDAG 7 SPEELTUIN 8 ADRESSEN AGENDA MEI 2012 nr. 359 COLOFON

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 7)

Luisteren: muziek (A2 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

HET BAKEN NIEUWSBRIEF VAN WSVD mei 2014

HET BAKEN NIEUWSBRIEF VAN WSVD mei 2014 HET BAKEN NIEUWSBRIEF VAN WSVD mei 2014 Geachte mede WSVD leden, Als ik dit stukje schrijf, hebben we net de opening-vaarseizoen achter ons. Alhoewel ik niet de hele middag en avond aanwezig kon zijn,

Nadere informatie

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever.

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Vos en Waar is Haas het ijs? NAAM Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Wat een raar beest! lacht Uil.

Nadere informatie

Op de foto (van 11 augustus) haven 2 na de storm, geen schade behalve wat omgewaaide stoelen en wat afgewaaide takken.

Op de foto (van 11 augustus) haven 2 na de storm, geen schade behalve wat omgewaaide stoelen en wat afgewaaide takken. Op de foto (van 11 augustus) haven 2 na de storm, geen schade behalve wat omgewaaide stoelen en wat afgewaaide takken. Actueel: - - 22 en 23 september de (afsluitende) snerttocht, we gaan met nog meer

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Kalender: 22-01

Nadere informatie

Een therapeutisch voorleesverhaal voor jonge kinderen van gescheiden ouders. Via-Art. Door Shantella de Visser, Via-Art.nl

Een therapeutisch voorleesverhaal voor jonge kinderen van gescheiden ouders. Via-Art. Door Shantella de Visser, Via-Art.nl Een therapeutisch voorleesverhaal voor jonge kinderen van gescheiden ouders. Door Shantella de Visser,.nl Vooraf: Je kunt dit verhaal aan je kind voorlezen wanneer je zelf in staat bent om met de emoties

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

Een baas voor Mallekat

Een baas voor Mallekat Een baas voor Mallekat Voor kinderen van 3 tot 8 jaar Geschreven door Elisabeth Roodenburg Er zijn nog veel meer verhalen van Elisabeth Roodenburg Copyright: Elisabeth Roodenburg Vermaat 2011 en digiboeken.org/paraplu

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview Jaargang 3 -Uitgave 1 Inhoud: November 2012 Voorstelling nieuwe leerlingenraad IDEH. Project FAIRTRADE Spelletjes/Raadseltjes Moppentrommel Rijmpjes en nog Rijmpjes Interview De nieuwe leden van de Leerlingenraad

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

Oud wit Prins de Vos. Ik wil je.

Oud wit Prins de Vos. Ik wil je. Oud wit Prins de Vos Ik wil je. Het is het eerste berichtje dat ik vandaag van hem ontvang. De uren waarin het stil blijf zijn ondragelijk. Pas als ik de trilling in mijn broekzak voel begint mijn hart

Nadere informatie

MARIAN HOEFNAGEL. De nieuwe buurt. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren

MARIAN HOEFNAGEL. De nieuwe buurt. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren MARIAN HOEFNAGEL De nieuwe buurt Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1 4 Een nieuw huis Dit is nu ons nieuwe huis. De auto stopt en Kika s vader wijst trots naar het huis rechts. Kika kijkt. Het is een rijtjeshuis

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Maak het thuis gemakkelijker met de diensten van ZINN Service.

Maak het thuis gemakkelijker met de diensten van ZINN Service. Maak het thuis gemakkelijker met de diensten van ZINN Service. Wilt u het uzelf thuis gemakkelijker maken? Dan is het goed om te weten dat ZINN Service een uitgebreid aantal diensten biedt. De diensten

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving Glass Christmas Edition Voor wielrennen was het... Alies: Ik heb een schoenen verslaving Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË Inhoudsopgave Pagina: Even voorstellen 4-5 Ik heb een schoenen

Nadere informatie

Op bezoek. bij Sam op de Intensive Care

Op bezoek. bij Sam op de Intensive Care Op bezoek S bij Sam op de Intensive Care Hoi, ik ben Sam en ik lig op de Intensive Care S Ik heb een fotoboekje gemaakt. Zo kun je alvast zien waar ik ben en wat iedereen op de afdeling doet. Natuurlijk

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR.

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Inloggen: Als je de site opent dan zie je o.a. bovenstaande afbeelding met het logo van de club en het menu. Om in te loggen klik je helemaal

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

OPROEPEN EN MEDEDELINGEN

OPROEPEN EN MEDEDELINGEN Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste Bar End(st)ers, Alweer is er een maand voorbij, maar een maand

Nadere informatie

Vragenlijst Depressie

Vragenlijst Depressie Vragenlijst Depressie Deze vragenlijst bestaat uit een aantal uitspraken die in groepen bij elkaar staan (A t/m U). Lees iedere groep aandachtig door. Kies dan bij elke groep die uitspraak die het best

Nadere informatie

Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug

Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug Welkom Lied: Dank je voor dit warme licht (kaarsen worden aangestoken door Youri) 1. Eerste kaars, wat wil jij zeggen als je branden gaat? Zie jij in je mooiste

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber!

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber! 19 juli 11 Deze nieuwsbrief verschijnt per kwartaal. Je ontvangt deze omdat je een keer mee hebt gedaan aan een workshop of klant bent of omdat je opgaf als abonnee. Opzeggen/wijzigen of aanmelden voor

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie