GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. bestemmingsplan SPORT- EN RECREATIEBEDRIJF. toelichting voorschriften plankaart

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. bestemmingsplan SPORT- EN RECREATIEBEDRIJF. toelichting voorschriften plankaart"

Transcriptie

1 GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT bestemmingsplan SPORT- EN RECREATIEBEDRIJF toelichting voorschriften plankaart voorontwerp mei 1993 april 1996

2 TOELICHTING 1. Inleiding 1 2. Aanleiding herziening 2 3. Groter verband Inleiding Streekplan Draagvlakonderzoek Onderzochte alternatieve locaties 4 4. Planontwikkeling Inleiding Omvang en kadastrale situatie Voormalig zwembadcomplex Openluchtmuseum Tennisaccommodatie Voormalige badmeesterswoning Effecten Directe omgeving Locatie Mobiliteitsaspecten Milieuhygiënische aspecten Waterhuishoudkundige aspecten Financiële uitvoerbaarheid Manier van regelen Overleg en inspraak Inleiding Inspraak Overleg ex artikel 10 Bro 15 PLANKAART Bijlage artikel 43 Woondoeleinden A

3 1 1. INLEIDING Voorliggend bestemmingsplan "Sport en recreatiebedrijf' betreft de 1 e herziening van het bestemmingsplan "Openluchtmuseum" in de gemeente Mill en ST. Hubert. Op afbeelding 1.1 is de topografische ligging van de locatie aangeduid. Het bestemmingsplan "Openluchtmuseum" is door de gemeenteraad vastgesteld op en goedgekeurd door Gedeputeerde Staten op 26 augustus 1988, nr Voorliggend bestemmingsplan betreft tevens een herziening van het bestemmingsplan "Buitengebied" van de gemeente Mill, zoals dat door de gemeenteraad op 15 december 1987 is vastgesteld en door Gedeputeerde Staten is goedgekeurd op nr Op basis van een verklaring van geen bezwaar is ter plaatse inmiddels in 1993 een tennisaccommodatie gerealiseerd. Deze bebouwing plus bijkomende voorzieningen worden in dit plan geregeld.

4

5 2 2. AANLEIDING HERZIENING Op 8 februari 1993 heeft de gemeente het verzoek ontvangen voor de medewerking aan het oprichten en exploiteren van een sport- en recreatiebedrijf met tennishal aan de Ericaweg (zie bijlage). De locatie betreft het voormalige openlucht zwembad Erica van de gemeente Mill. In augustus 1987 heeft de gemeenteraad van Mill besloten de exploitatie te beëindigen, omdat de jaarlijkse exploitatietekorten onaanvaardbaar werden geacht. In 1988 ontstond het particuliere initiatief ter plaatse van het openluchtzwembad een openluchtmuseum voor landbouwwerktuigen te ontwikkelen en te exploiteren. Ten behoeve hiervan vond in 1988 een herziening van het bestemmingsplan 'Buitengebied" plaats en werd door de gemeenteraad het nieuwe bestemmingsplan "Openluchtmuseum" vastgesteld en door Gedeputeerde Staten goedgekeurd. Begin 1993 moest geconstateerd worden dat de vestiging van een openlucht museum niet geslaagd was. De voormalige zwembadinrichting was feitelijk nog geheel intact zoals op nevenstaande luchtfoto - afbeelding is te zien. Voorts was in 1992 bij de gemeente een verzoek binnengekomen tot medewerking aan de bouwen exploitatie van een tennishal op particuliere basis. Aangezien op voorhand geen geschikte locatie beschikbaar was, is het planologisch rapport locatieonderzoek "tennishal" opgesteld d.d. mei Elf locaties zijn bezien. Alle hadden plussen en minnen. Na afweging konden gemeenteraad en ondernemer instemmen met een locatie nabij de Langenboomseweg. De provinciale dienst RNV kon evenwel niet met deze laatste locatie instemmen. Het initiatief voor een tennishal dreigde met deze afwijzing geblokkeerd te worden. Toen ontstond evenwel de situatie dat de initiatiefnemer van de bouw van de tennishal het voormalige zwembadcomplex kon overnemen. De lay-out ervan bleek in hoge mate bruikbaar voor de beoogde tennishal met bijkomende voorzieningen. De gemeente was om drie redenen bereid aan het verzoek mede te werken. 1. Het eerdere verzoek in 1992 tot de bouw van een tennishal kan alsnog worden gehonoreerd. 2. De bebouwingsmogelijkheden op grond van de vigerende bestemming "openluchtmuseum" voldoen in hoge mate aan de eisen van de voorgenomen tennisaccomodatie. 3. Voorts sluit de vestiging van een sport- en recreatiebedrijf goed aan op de voormalige functie zwembad. Bovendien voorkomt de vestiging van een sport- en recreatiebedrijf oneigenlijk gebruik c.q. functieverandering van thans ongebruikt terrein en de leegstaande opstallen.

6

7 3 3. GROTER VERBAND 3.1 Inleiding Voor de beoordeling van de vestiging van een overdekte tennisaccommodatie op de onderhavige locatie zijn een paar aspecten uit het grotere verband van belang, met name: - relatie tot het provinciale beleid - draagvlak - alternatieve locaties. 3.2 Streekplan Ieder bestemmingsplan wordt getoetst aan het provinciale streekplan. Nevenstaande afbeelding toont een uitsnede van de "ruimtelijke hoofdstructuur". Met betrekking tot de voorgenomen tennisaccommodatie zijn twee factoren van belang: de groeiklasse-indeling en de ruimtelijke ligging. groeiklasse 3 De kern Mill is aangewezen als groeiklasse 3-kern. Dit houdt in dat: - de toename van de woningvoorraad gebaseerd wordt op de natuurlijke groei van de gemeente minus 15%; - het aanbod van voorzieningen primair afgestemd moet zijn op de locale behoefte met een beperkte bovenlocale functie; - het aanbod van de werkgelegenheid eveneens primair afgestemd moet zijn op de locale behoefte met een beperkte bovenlocale functie. Conclusie 1 Voor een gemeente als Mill met ruim inwoners, mag heden ten dage een overdekte tennisaccommodatie primair als een "locale voorziening" worden aangemerkt. Ruimtelijke structuur De locatie is gelegen op een plaats waar het streekplan de aanduiding "multifunctioneel bos" aangeeft. Zoals hiervoor reeds beschreven en op afbeelding 2.1 weergegeven, betreft onderhavig plangebied het voormalige zwembad, waarop geen bosbeplanting voorkomt. Bovendien ligt de planlocatie nabij de kruispuntrotonde Wanroyseweg-Bosweg-Pastoor Jacobsstraat. Ter plaatse is sprake van een cluster van activiteiten, zoals restaurant/bowling Erica en aansluitende bedrijven en de camping van Rossum's Troost ten zuid-oosten van het voormalige zwembadcomplex.

8

9 Conclusie 2 De planlocatie ligt ter plaatse van een aanduiding multifunctioneel bos. Het plangebied zelf bezit geen bosbeplanting. De voorgenomen bestemmingsplanherziening houdt geen uitbreiding in van het gebied van het voormalige zwembadcomplex. Ook leidt de voorgenomen bestemmingsplanherziening niet tot verandering van de bestemming c.q. functie 'bos'. 3.3 Draagvlakonderzoek Door de Nederlandse Sportfederatie (NSF) is de nota 'Marktonderzoek tennishal Gemeente Mill' d.d. december 1991 opgesteld. De NSF acht een overdekte tennisaccommodatie in Mill goed exploiteerbaar en adviseert te starten met een hal voor 4 a 6 banen. Op basis van dit advies heeft de initiatiefnemer besloten tot de bouw van een accomodatie met 5 banen. 3.4 Onderzochte alternatieve locaties Voor de beslissing tot de vestiging van de tennisaccommodatie op de voorgenomen locatie is ook van belang dat het eerder vermelde 'locatieonderzoek tennishal' in 1992 geen geschikte locatie heeft opgeleverd. De elf onderzochte locaties zijn op nevenstaande afbeelding weergegeven, terwijl onderstaande matrix de afweging samenvat. 4 De locaties zijn op genoemde aspecten (relatief) gewogen. De waarderingen houden in: + niet problematisch/geschikt/aantrekkelijk 0 tussenpositie/neutraal - problematisch/ongeschikt/onaantrekkelijk

10 5 Zoals eerder gesteld is uiteindelijk geen locatie geschikt gebleken. De locaties die in het onderzoek nog een "+" in de eindconclusie hadden, zijn afgevallen omdat: locatie 2 - door de provinciale dienst RNV is afgewezen locatie 6 - geen ruimte te verwerven was locatie 7 - geen ruimte te verwerven was

11

12 6 4. PLANONTWIKKELING 4.1 Inleiding Aanvullend op de algemene aspecten in de vorige paragraaf wordt in deze paragraaf de planontwikkeling vanaf het voormalige zwembad tot en met de bestaande toestand belicht. 4.2 Omvang en kadastrale situatie De kadastrale situatie van dit bestemmingsplan is op afbeelding 4.1 weergegeven. De kadastrale situatie is het afgelopen jaar gewijzigd. Het gerasterde vlak is het gebied dat tot het openlucht zwembad en museum behoord. De huidige eigenaar van de tennisaccommodatie heeft een deel van het oorspronkelijke zwembadgebied verkocht. Het voormalige perceel 2129 is gesplitst in twee percelen, gekenmerkt: Sectie D, nummer 2180, eigendom J. van Schipstal. Sectie D, nummer 2181, eigendom tenniscentrum Kremers bv. De twee percelen tezamen meten ca. 3 hectare.

13

14 7 4.3 Voormalig zwembadcomplex Afbeelding 4.2 geeft nog eens het voormalig zwembadcomplex weer. De toegang tot het terrein lag op ca. 150 meter van de Wanroyseweg. Voor de entree ligt een parkeerterrein van ongeveer 4000 m², ruimte biedend aan 160 auto's. Het feitelijke zwembad bevatte centrale voorzieningen bestaande uit twee zwembassins, omgeven door een terras en kleed- en overige accommodaties. De oppervlakte van deze bouwwerken/voorzieningen bedroeg ca m². Tenslotte behoorde bij het complex de voormalige ligweide van ca. 2 ha.

15

16 8 4.4 Openluchtmuseum Zoals eerder vermeld vigeert momenteel ter plaatse het bestemmingsplan "Openluchtmuseum" Dat bestemmingsplan is gebaseerd op en biedt de mogelijkheid voor het inrichtings en bouwplan zoals dat op afbeelding 4.3 is weergegeven. De hoofdelementen uit dat plan waren: 1. handhaving bestaand parkeerterrein; 2. bouw auditorium ter plaatse van de voormalige (kleed)accommodaties; 3. bouw van een tropische kas ter plaatse van het noordelijke zwembassin; 4. handhaving twee zwembassins als waterpartij; 5. bouw van twee nieuwe bungalows; 6. functieverandering bestaande woning in werkplaats; 7. gebruik voormalige lig-/speelweide als parkweide. Bouwvlak De vigerende bestemming bevat een bouwvlak van ruim m² dat voor 50% bebouwd mag worden, derhalve ca m² bvo. Zoals eerder vermeld zijn de (bouw)plannen voor het openluchtmuseum niet in ontwikkeling gekomen.

17

18

19 9 4.5 Tennisaccommodatie De nieuwe situatie is op afbeelding 4.4 weergegeven en betreft perceel 2181 met tennisaccommodatie en perceel 2180 met een woonfunctie. De tennisaccommodatie omvat de volgende onderdelen. - een tennishal met een oppervlakte van ca m², gemerkt 1, voor vijf banen; - kleed- en verblijfsruimten, gemerkt 2; - een dienstwoning, gemerkt 3; - dienstruimten, gemerkt 4; De hierin genoemde bebouwing is na een artikel 19 procedure in 1993 gerealiseerd. De vloer van de hal is ca. 1,50 meter onder het maaiveld geprojecteerd, de goothoogte blijft daardoor beperkt tot ca. 5 meter en de totale hoogte tot ca. 10,50 meter. De overige bebouwing is in één laag uitgevoerd. Het plan omvat ook een midgetgolfbaan, gemerkt 5. In Mill en omgeving ontbreekt zo'n baan, zodat deze midgetgolfbaan als een invulling van locale behoefte kan worden beschouwd. Het plan omvat verder drie buitenbanen, gemerkt 6. Ten aanzien hiervan kan het volgende worden opgemerkt. In een straal van plusminus een kilometer liggen de banen van de tennisclubs van Mill, St. Hubert en Wilbertoord. Gesteld zou kunnen worden dat daarmee al aan een bepaalde behoefte wordt voldaan. Voor het gebruik maken van deze banen dient men echter lid te zijn van de betreffende clubs. Juist van incidentele (van de niet-leden van de locale clubs) en/of tijdelijke (met name in de zomermaanden) behoeften kan, met bovendien een grote camping als Van Rossum's Troost in de nabijheid, zeker sprake zijn. Gelet hierop en op het feit dat geen sprake is van het oprichten van nieuwe bouwwerken, geen verdere houtkap plaatsvindt en bovendien voldoende parkeerplaatsen resteren, wordt de aanleg naast het tenniscentrum van drie buitenbanen planologisch aanvaardbaar geacht. De door de ondernemer gekozen locatie is gebaseerd op het mogelijke toezicht vanuit de overdekte accommodatie en relatie met het buitenterras van de tennishal. Overigens resteert nog parkeerruimte voor ca 140 auto's hetgeen op deze locatie voldoende wordt geacht.

20 Voormalige badmeesterswoning Zoals reeds vermeld is perceel 2180 afgescheiden. Op dit deel staat de voormalige badmeesterswoning. Deze woning met het nu bijbehorende aparte kadastrale perceel krijgt een functie en bestemming van een reguliere burgerwoning in het buitengebied. De bestaande bebouwing is op afbeelding 44 weergegeven.

21 11 5. EFFECTEN In deze paragraaf worden kort de relevante planologische effecten toegelicht. 5.1 Directe omgeving De omgeving van het plangebied bestaat uit bossen, camping Van Rossum's Troost, burgerwoningen en een manege. Voorliggend plan betekent hierop geen verstoring c.q. sluit op de losse ordening aan. 5.2 Locatie Gezien het ontbreken van een geschikte andere locatie voor een tennishal in of aansluitend op de kern Mill en het gegeven dat de vigerende bestemming openluchtmuseum ter plaatse van het voormalige zwembad niet geslaagd is, wordt een tennisaccommodatie aanvaardbaar geoordeeld. De bebouwing is uit de aard van de activiteit groot van schaal. De vormgeving van de bouwmassa moet verder ingetogen en bescheiden blijven. Gezien de beschutte ligging van de locatie en het beperken van de nokhoogte tot ca 10,50 meter heeft de bebouwing een beperkte uitstraling naar de omgeving. De kleurstelling van de accommodatie mag hieraan geen afbreuk doen. Derhalve wordt van gedempte, bij de natuurlijke omgeving aansluitende kleuren uitgegaan. 5.3 Mobiliteitsaspecten De geplande tennisaccommodatie ligt op ca 150 meter van de Wanroyseweg nabij een bushalte. Voorts liggen langs de omgevende hoofdwegen fietspaden. Een en ander betekent dat de tennisaccommodatie voor fietsers en het openbaar vervoer bereikbaar is. Echter in de Millse situatie zal een relatief groot deel van de volwassen bezoekers per auto komen, waar de tennishal ook gevestigd zou worden.

22 Milieuhygiënische aspecten Geluid Het plangebied ligt buiten de zone met een geluidsbelasting van 50 DB(A) of meer vanwege de omgevende wegen Stankcirkel Het dichtstbijgelegen agrarisch bedrijf ligt aan de Klompemnakersweg no.8 op een afstand van ca. 340 meter. De bij de hinderwetvergunning van dit bedrijf behorende stankcirkel is 250 meter en blijft daarmee ca. 90 meter buiten het plangebied Bodem Er is geen bodemverontreiniging bekend. Overigens zal de afgifte van bouwvergunningen gehouden zijn aan schone-grond-verklaringen. 5.5 Waterhuishoudkundige aspecten Het plangebied behoort tot het waterschap De Maaskant. Het plangebied bevat evenwel geen waterlopen. De waterhuishouding verandert niet door dit plan. Riolering Het zwembadcomplex was niet op een rioleringsstelsel aangesloten. De nieuwe gebouwen die binnen voorliggend bestemmingsplan zijn toegestaan zijn wel op het gemeentelijke riool aangesloten.

23 13 6. FINANCIËLE UITVOERBAARHEID Plankosten, bouw van de accommodatie, inrichting van het terrein en exploitatie van het geheel worden gedragen door de particuliere initiatiefnemer. Voor de gemeente blijven de kosten derhalve beperkt tot de reguliere afhandeling van plannen.

24 14 7. MANIER VAN REGELEN Algemeen Voorliggende planherziening houdt t.o.v. de vigerende bestemming alleen een verandering in van de functie "openluchtmuseum" in "sport- en recreatiebedrijf'. De inrichting van het plangebied alsmede de bebouwingsmogelijkheden blijven binnen de vigerende regeling. Voorts is van belang dat de vigerende bestemming, en derhalve ook de voorgenomen herziening, in hoge mate aansluit op de ruimtelijke structuur van het nog feitelijk bestaande voormalige zwembadcomplex. Een en ander betekent dat onderhavige herziening relatief weinig verandering inhoudt t.a.v. de bestaande ruimtelijkfunctionele situatie. Evenals de vigerende bestemming blijft ook voorliggende herziening onderdeel vormen van het bestemmingsplan buitengebied. De daarin opgenomen algemene en aanvullende bepalingen blijven derhalve van kracht. Voorliggende herziening wordt opgenomen als: voor wat betreft de tennisaccommodatie de bestemming "sport en recreatiebedrijf', artikel 41, en voor wat betreft de voormalige badmeesterswoning de bestemming "woondoeleinden A" W(a), zijnde artikel 43 in het vigerende plan. Als bestemmingsaanduiding is gekozen voor de naam "sport- en recreatiebedrijf', omdat zowel competitie- als recreatietennis gespeeld zullen worden. Voor wat betreft de bebouwingsmogelijkheid heeft een aanpassing plaatsgevonden. De vigerende regeling houdt in dat slechts 50% van het bouwvlak bebouwd mocht worden. De herziening houdt in dat binnen het bestemmingsvlak 7500 m² bvo bebouwd mag worden. De motivering hiervoor is dat de beoogde tennisaccommodatie overeenkomstig de groeiklasse 3-functie van Mill van overwegend locale betekenis moet blijven. Overeenkomstig de vigerende regeling blijft in de herziening van kracht dat op het terrein geen zelfstandige horeca-activiteiten ontwikkeld mogen worden, in de vorm van een dancing, feestzaal e.d. De toegestane horeca moet beperkt blijven tot een van de tennisaccommodatie afgeleide functie. Feitelijk is een kantine met een oppervlakte van ten hoogste 200 m² netto toegestaan, zoals dat ook in de vigerende bestemming openluchtmuseum opgenomen is. Binnen het bouwvlak is ook een dienstwoning van ten hoogste 500 m³ toegestaan. Op de plankaart zijn tevens de plaatsen van het toegestane parkeerterrein, buitentennisbanen en midgetgolfbaan aangeduid. Woondoeleinden A W(a) De voormalige badmeesterswoning blijft gehandhaafd, met behoud van de bestaande goot- en totale hoogten, terwijl een uitbreiding van 60 m³ is toegestaan. Hiervoor is een apart bouwvlak opgenomen. Het bouwvlak is overigens zodanig getekend dat de bestaande bijgebouwen daarin vervat zijn, behalve het dierenverblijf. Het betreffende perceel heeft als geheel de bestemming "Woondoeleinden A" gekregen.

25 15 8. OVERLEG EN INSPRAAK 8.1 Inleiding Het bestemmingsplan zal de gebruikelijke procedure doorlopen. De resultaten hiervan worden achtereenvolgens in deze toelichting vermeld. De voorziene procedurestappen zijn: Procedurestappen tijd 1. Inspraak overeenkomstig gemeentelijke inspraakverordening: april Overleg ex artikel 10 BRO 1985: mei augustus Ter visie legging: 4. Vaststelling in gemeenteraad 5. Goedkeuring Gedeputeerde Staten 8.2 Inspraak In het kader van de gemeentelijke inspraakverordening heeft het concept-plan d.d. april 1993 met ingang van 16 april gedurende twee weken ter visie gelegen. Op 20 april is een informatieavond gehouden. Het verslag van de informatieavond is hierna opgenomen. Overigens zijn geen reacties ingekomen. De inspraak heeft geen aanleiding tot aanpassing van het concept-plan gegeven. 8.3 Overleg ex artikel 10 Bro In het kader van het overleg ex artikel 10 Bro is het plan toegezonden aan de provinciale planologische commissie (PPC). De kleine commissie uit de PPC heeft het plan op 31 augustus 1993 behandeld en haar beoordeling neergelegd in de hierna opgenomen adviesbrief. De KPPC stemt met het plan in onder de voorwaarde dat een accommodatie met 5 banen past bij de kern Mill. Ter beantwoording van deze vraag heeft B & W reeds op 26 augustus 1993 de hierna bijgevoegde brief naar de PPC verstuurd, waarin de locale behoefte gemotiveerd wordt. Op basis van deze brief is voorts ook een verklaring van geen bezwaar afgegeven voor de bouw van de hal. Deze is inmiddels gerealiseerd.

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. bestemmingsplan HOEK PASTOOR JACOBSSTRAAT - LANGE SCHOOLSTRAAT

GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. bestemmingsplan HOEK PASTOOR JACOBSSTRAAT - LANGE SCHOOLSTRAAT GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT bestemmingsplan HOEK PASTOOR JACOBSSTRAAT - LANGE SCHOOLSTRAAT toelichting voorschriften plankaart voorontwerp augustus 1995 januari 1998 INHOUD TOELICHTING 1. Inleiding 1.1

Nadere informatie

GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. bestemmingsplan HOEK DORPSSTRAAT -LINDENWEG LANGENBOOM

GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. bestemmingsplan HOEK DORPSSTRAAT -LINDENWEG LANGENBOOM GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT bestemmingsplan HOEK DORPSSTRAAT -LINDENWEG LANGENBOOM toelichting voorschriften plankaart voorontwerp mei 1993 gew. oktober 1993 INHOUD TOELICHTING 1.1 Inleiding 1 1.2 Aanleiding

Nadere informatie

Skuniadyk 14 te Bakhuizen

Skuniadyk 14 te Bakhuizen 28 e Ontwerp-wijzigingsplan ex artikel 3.6 lid 1 onder a Wro van het Bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Gaasterlân-Sleat Skuniadyk 14 te Bakhuizen G E M E E N T E G A A S T E R L Â N - S L E

Nadere informatie

GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. Bestemmingsplan HOEK LEEUWERIKSTRAAT GENIEWEG

GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. Bestemmingsplan HOEK LEEUWERIKSTRAAT GENIEWEG GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT Bestemmingsplan HOEK LEEUWERIKSTRAAT GENIEWEG Toelichting Voorschriften Plankaart Eerste concept 10 mei 1991 Voorontwerp mei 1993 Gew. Oktober 1993 INHOUD TOELICHTING Voorwoord

Nadere informatie

Gemeente Lingewaard. Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen

Gemeente Lingewaard. Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen Gemeente Lingewaard Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness Centre Huissen Juli 2011 Gemeente Lingewaard Ruimtelijke onderbouwing Realisatie berging en overkapping bij Fitness

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Project: Vergroten woning Oudelandseweg 6 te Sint-Maartensdijk September 2010 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Projectbeschrijving 2 3. Vigerend bestemmingsplan 3 4. Omgevingsplan

Nadere informatie

GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. TOELICHTING op het bestemmingsplan "BEDRIJF DENNENDIJK - LANGENBOOM" VIGEREND BESTEMMINGSPLAN

GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. TOELICHTING op het bestemmingsplan BEDRIJF DENNENDIJK - LANGENBOOM VIGEREND BESTEMMINGSPLAN GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT TOELICHTING op het bestemmingsplan "BEDRIJF DENNENDIJK - LANGENBOOM" VIGEREND BESTEMMINGSPLAN Het onderhavige bestemmingsplan is een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom

Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom ten behoeve van het verlenen van een omgevingsvergunning ingevolge artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder

Nadere informatie

3. Gewenste ontwikkeling Milieu Planbeschrijving Inspraak Voorschriften 7

3. Gewenste ontwikkeling Milieu Planbeschrijving Inspraak Voorschriften 7 TOELICHTING INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Bestaande situatie 3 2.1 Plangebied 3 2.2 Vigerende bestemmingsplan 3 2.3 bestaande situatie 4 3. Gewenste ontwikkeling 4 4. Milieu 4 5. Planbeschrijving 6 6.

Nadere informatie

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Het voorontwerp bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 heeft met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 3 oktober 2013 gedurende

Nadere informatie

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Gemeente Tynaarlo Oktober 2011 NL.IMRO.1730.PBWatermolendijk3-0401 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving

Nadere informatie

Bestemmingsplan Haule, Dorpsstraat 56 te Haule V A S T G E S T E L D

Bestemmingsplan Haule, Dorpsstraat 56 te Haule V A S T G E S T E L D Bestemmingsplan Haule, Dorpsstraat 56 te Haule V A S T G E S T E L D Bestemmingsplan Haule, Dorpsstraat 56 te Haule V A S T G E S T E L D Inhoud Toelichting Regels Verbeelding 19 oktober 2010 Projectnummer

Nadere informatie

gemeente eijsdervmargraten

gemeente eijsdervmargraten gemeente eijsdervmargraten Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel Nummer: 11IN002555 1. Vermelding onderwerp en beslispunten Voorstel tot vaststelling 'Partiële herziening bestemmingsplan Kern Cadier en Keer

Nadere informatie

Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone. Toelichting

Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone. Toelichting Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone Toelichting Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone Toelichting Titel: Derde

Nadere informatie

Aalten. Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 9.

Aalten. Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 9. 7. Raadsvoorstel Gemeente Aalten AGENDAPUNT NO. 9. Voorstel tot afgifte van een verklaring van geen bedenkingen voor de splitsing van de hoofdbouwmassa op het perceel Beunkdijk 13 te Aalten in twee zelfstandige

Nadere informatie

Wijzigingsplan Nieuw Loosdrechtsedijk 173

Wijzigingsplan Nieuw Loosdrechtsedijk 173 Gemeente Wijdemeren Wijzigingsplan Nieuw Loosdrechtsedijk 173 Toelichting, regels en analoge verbeelding juli 2011 Kenmerk 1696-18-T01 Projectnummer 1696-18 Toelichting Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2.

Nadere informatie

INLEIDING. 3 BjflO. Hoofdstuk 1

INLEIDING. 3 BjflO. Hoofdstuk 1 INLEIDING De gemeente Drimmelen heeft van de heer Rasenberg het verzoek ontvangen om het rundveehouderijbedrijf aan de Zandstraat 5 te Hooge Zwaluwe te mogen verplaatsen naar een perceel aan de Zonzeelseweg

Nadere informatie

In het kader van het wettelijk vooroverleg heeft u ons om een reactie gevraagd op de voorontwerp-omgevingsvergunning Oirschotsedijk 52, Wintelre.

In het kader van het wettelijk vooroverleg heeft u ons om een reactie gevraagd op de voorontwerp-omgevingsvergunning Oirschotsedijk 52, Wintelre. Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 Gemeente Eersel Postbus 12 5520 AA EERSEL info@brabant.nl www.brabant.nl IBAN NL86INGB0674560043 3825558

Nadere informatie

Wijzigingsplan Baarsdorpermeer 4, Zuidermeer Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning

Wijzigingsplan Baarsdorpermeer 4, Zuidermeer Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning Wijzigingsplan Baarsdorpermeer 4, Zuidermeer Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning *D14.001905* D14.001905 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING. Oprichten aanduidingsmast McDonald s Vlietweg 16 te Santpoort-Noord

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING. Oprichten aanduidingsmast McDonald s Vlietweg 16 te Santpoort-Noord RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Oprichten aanduidingsmast McDonald s Vlietweg 16 te Santpoort-Noord Ruimtelijke onderbouwing project Vlietweg 16 te Santpoort-Noord W12/000758/ OLO271413 INHOUD 1 Beschrijving

Nadere informatie

Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20

Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20 Inhoudsopgave ruimtelijke onderbouwing Olympus 20 Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Planbeschrijving Hoofdstuk 3 Beleidskader Hoofdstuk 4 Landschappelijke inpasbaarheid Hoofdstuk 5 Omgevingsaspecten Hoofdstuk

Nadere informatie

Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5. Gemeente Someren

Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5. Gemeente Someren Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5 Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5 Toelichting Bijlagen Regels Bijlage Verbeelding Schaal 1:1.000 Vastgesteld: 25 september

Nadere informatie

GEMEENTE SON EN BREUGEL

GEMEENTE SON EN BREUGEL GEMEENTE SON EN BREUGEL Bestemmingsplan Buitengebied; Driehoek 7 Toelichting NL.IMRO.0848.BP813BUITENGEBIED-VA01/ Vastgesteld Projectnr. 021-012 / 19 december 2013 INHOUD BLZ 1. INLEIDING... 3 2. BESTAANDE

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 2 februari 2016 vastgesteld

WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 2 februari 2016 vastgesteld WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT 2 februari 2016 vastgesteld 52-007 GEMEENTE LAARBEEK 2 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 5 1.1 Algemeen... 5 1.2 Aanleiding en doel... 5 1.3 Plangebied... 6 1.4

Nadere informatie

Toelichting Ontwerp correctieve herziening bestemmingsplan Landelijk Gebied NL.IMRO.0342.CHLG0001-0201 10 juni 2014 Toelichting correctieve

Toelichting Ontwerp correctieve herziening bestemmingsplan Landelijk Gebied NL.IMRO.0342.CHLG0001-0201 10 juni 2014 Toelichting correctieve Toelichting Ontwerp correctieve herziening bestemmingsplan Landelijk Gebied NL.IMRO.0342.CHLG0001-0201 10 juni 2014 Raad op dd maand jjjj) 1 Raad op dd maand jjjj) 2 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1 INLEIDING...

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN JAN SMULDERSSTRAAT 5 A, B, C EN D, VESSEM GEMEENTE EERSEL

BESTEMMINGSPLAN JAN SMULDERSSTRAAT 5 A, B, C EN D, VESSEM GEMEENTE EERSEL BESTEMMINGSPLAN JAN SMULDERSSTRAAT 5 A, B, C EN D, VESSEM GEMEENTE EERSEL Gemeente Eersel Bestemmingsplan Jan Smuldersstraat 5 a, b, c en d, Vessem Toelichting Regels Verbeelding 1:500 projectgegevens:

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24

Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24 Pagina 1 van 5 Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24 Pagina 2 van 5 Inleiding Op donderdag 3 april 2014 is door Dierenrijk

Nadere informatie

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Zienswijzenrapport 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Inhoudsopgave Zienswijzen 3 1. Inleiding 3 2. De ontvankelijkheid van zienswijzen 3 3. Overwegingen

Nadere informatie

Wijzigingsplan Grootweg 13a, Berkhout Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning

Wijzigingsplan Grootweg 13a, Berkhout Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning Wijzigingsplan Grootweg 13a, Berkhout Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Beschrijving initiatief

Nadere informatie

Oude Badweg 60 Eelderwolde

Oude Badweg 60 Eelderwolde Oude Badweg 60 Eelderwolde Projectgebied 2 Inhoudsopgave 2.1 Beschrijving van het projectgebied, huidige situatie... 4 Op het perceel is reeds een recreatiewoning met bijgebouwen aanwezig. De bestaande

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Buitengebied, herziening 1. Gemeente Sliedrecht. Onderdeel Regels

Bestemmingsplan. Buitengebied, herziening 1. Gemeente Sliedrecht. Onderdeel Regels Bestemmingsplan Onderdeel Regels Buitengebied, herziening 1 Gemeente Sliedrecht BESTEMMINGSPLAN Buitengebied, herziening 1 Gemeente Sliedrecht Inhoud IDN-nummer : Regels : NL.IMRO.0610.bp03buitengebiedh1-3001

Nadere informatie

NOTITIE: Zienswijzen en ambtshalve aanpassingen. Inzake. Bestemmingsplan Bebouwde kom St. Willebrord, Irenestraat ongenummerd, tussen 63 en 69

NOTITIE: Zienswijzen en ambtshalve aanpassingen. Inzake. Bestemmingsplan Bebouwde kom St. Willebrord, Irenestraat ongenummerd, tussen 63 en 69 NOTITIE: Zienswijzen en ambtshalve aanpassingen Inzake Bestemmingsplan Bebouwde kom St. Willebrord, Irenestraat ongenummerd, tussen 63 en 69 Rucphen, 24 mei 2011 2 INHOUD: 1. Procedure 2. Ingediende zienswijze

Nadere informatie

Oosterhout, maart 2010

Oosterhout, maart 2010 TOELICHTING Op 1 juli 2008 heeft de raad van de gemeente Oosterhout het bestemmingsplan Reparatieherziening Buitengebied vastgesteld. Vervolgens is dat bestemmingsplan op 23 februari 2009 goedgekeurd door

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Oude Broekstraat 12a, Klarenbeek Planfase vastgesteld

Omgevingsvergunning Oude Broekstraat 12a, Klarenbeek Planfase vastgesteld Behoort bij besluit van Burgemeester en Wethouders van de gemeente VOORST d.d. 27 december 2016 Nr. Z-HZ_WABO-2016-0976 Mij bekend, De Secretaris Omgevingsvergunning Oude Broekstraat 12a, Klarenbeek Planfase

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing De Kouwe Noord 3, Geffen Gemeente Oss Raadhuislaan 2 5341 GM Oss T: 14 0412 F: 0412 642605 www.oss.nl RUIMTELIJKE ONDERBOUWING De Kouwe Noord 3 te Geffen Februari maart 2016 1

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Hollandseweg 19, Someren. Gemeente Someren

Ruimtelijke onderbouwing Hollandseweg 19, Someren. Gemeente Someren Ruimtelijke onderbouwing Hollandseweg 19, Someren Gemeente Someren Opdrachtgever: Projectlocatie: Dhr. N.H.L. Michiels Hollandseweg 19 5712RM Someren Hollandseweg 19, Someren Projectnummer: 16418-001 Datum:

Nadere informatie

Gemeente Woerden. Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik

Gemeente Woerden. Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik Gemeente Woerden Toetsing aan de wijzigingsregels Teckop 11 in Kamerik Verantwoording Titel Toetsing aan de wijzigingsregels ten behoeve van het wijzigen van de agrarische bestemming van het perceel Teckop

Nadere informatie

Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid

Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid Nota beantwoording zienswijze bestemmingsplan Meppel Zuid. 1 Samenvatting en beantwoording zienswijze Bijlage 3 Januari 2013 Nota beantwoording zienswijze

Nadere informatie

Toelichting en (technische) informatie horecakavel Heeswijkse Plas Cuijk

Toelichting en (technische) informatie horecakavel Heeswijkse Plas Cuijk Toelichting en (technische) informatie horecakavel Heeswijkse Plas Cuijk Ligging van de onroerende zaak De onroerende zaak is gelegen aan de noordoever van de Heeswijkse Plas te Cuijk. De onroerende zaak

Nadere informatie

Buitengebied e wijziging (Broekhuizerstraat 2 Wehl)

Buitengebied e wijziging (Broekhuizerstraat 2 Wehl) Buitengebied - 2012 3e wijziging (Broekhuizerstraat 2 Wehl) Toelichting Ontwerp Inhoudsopgave T oelichting Hoofdstuk 1 5 Inleiding 7 1.1 Aanleiding en doel 7 1.2 Plangebied 7 1.3 Geldende bestemmingsplannen

Nadere informatie

TOELICHTING BESTEMMINGSPLAN KOM NOORD, PARTIËLE HERZIENING LEEMKUUL 8

TOELICHTING BESTEMMINGSPLAN KOM NOORD, PARTIËLE HERZIENING LEEMKUUL 8 Productnr. 154556 Documentnummer: *161637* TOELICHTING BESTEMMINGSPLAN KOM NOORD, PARTIËLE HERZIENING LEEMKUUL 8 Inleiding Op 1 maart 2007 heeft de gemeenteraad van Putten het bestemmingsplan Kom Noord

Nadere informatie

Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout

Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout College Onderwerp: V200901133 Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout Collegevoorstel Inleiding: De heer Knippels heeft een veehouderijbedrijf aan de Oosterseweg 1

Nadere informatie

Nog niet gecontroleerde informatie!

Nog niet gecontroleerde informatie! Nog niet gecontroleerde informatie! Het via doorschakelen beschikbare bestand is nog niet gecontroleerd en wordt zo spoedig mogelijk vervangen of aangevuld. Bij het plan horen bovendien nog: Bijzondere

Nadere informatie

Oplegnotitie tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied

Oplegnotitie tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied Oplegnotitie tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied 1. Voorstel Het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied (NL.IMRO.0642.bp15buitengebied 3002), zoals weergegeven

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem

Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem Ruimtelijke onderbouwing bij projectbesluit ten behoeve van Sport & Science, Hoeflingweg 20 te Lochem Inleiding Bij besluit van 28 juli 2010 hebben burgemeester en wethouders van Lochem aan Sport & Science

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 augustus 2017

B&W Vergadering. B&W Vergadering 29 augustus 2017 2.1.3 Bouw 9 zorgappartementen Wilhelminalaan te Roermond 1 Dossier 2093 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 2093 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 29 augustus 2017 Agendapunt 2.1.3 Omschrijving Bouw

Nadere informatie

VASTGESTELD Wijzigingsplan bestemmingsplan Halfweg Hee Hoofdweg, ten westen van de Richel

VASTGESTELD Wijzigingsplan bestemmingsplan Halfweg Hee Hoofdweg, ten westen van de Richel VASTGESTELD Wijzigingsplan bestemmingsplan Halfweg Hee Hoofdweg, ten westen van de Richel Ontwerp: 14 februari 2013 Inzage: 6 weken start: 22 februari 2013 einde: 4 april 2013 Vastgesteld: 23 april 2013

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN BUITENGEBIED

WIJZIGINGSPLAN BUITENGEBIED WIJZIGINGSPLAN BUITENGEBIED Bouwplan Rammekensweg 5 Gemeente Vlissingen Ontwerp: 18 april 2018 Vastgesteld: 4 juni 2108 INHOUD TOELICHTING 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding 1.2 Ligging plangebied 2. PLANBESCHRIJVING

Nadere informatie

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas

Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas Ruimtelijke motivering Verbouw Olympic Plaza locatie Zuidas 1. Inhoud 1. Aanvraag... 3 2. Voorgenomen ontwikkeling... 3 3. Juridisch planologisch kader... 5 4. Motivering... 6 1. Aanvraag Ontwikkelaar

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G GEMEENTE BARNEVELD O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Dossiernummer: 2014W1431 Omgevingsloketnummer: 1413923 Op 8 augustus 2014 hebben burgemeester en wethouders een aanvraag ontvangen van Van Westreenen

Nadere informatie

Bestemmingsplan Kleine kernen Bergakker, tweede herziening

Bestemmingsplan Kleine kernen Bergakker, tweede herziening Bestemmingsplan Kleine kernen Bergakker, tweede herziening status: ontwerp idn: NL.IMRO.0281.BP00024-on01 gemeente Tiel datum: september 2015 Bestemmingsplan Kleine kernen Bergakker, tweede herziening

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Foarwei 190 te Kollumerzwaag Kadastrale kaart Foarwei 190 te Kollumerzwaag Verzoek om omgevingsvergunning met daarbij handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening voor het

Nadere informatie

3. Toekomstige situatie Milieuaspecten Planbeschrijving Inspraak Voorschriften 7

3. Toekomstige situatie Milieuaspecten Planbeschrijving Inspraak Voorschriften 7 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Bestaande situatie 3 2.1 Plangebied 3 2.2 Vigerende bestemmingsplan 3 2.3 bestaande situatie 4 3. Toekomstige situatie 4 4. Milieuaspecten 4 5. Planbeschrijving 4 6. Inspraak

Nadere informatie

Het ontwerpwijzigingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen gedurende zes weken ter visie met de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen.

Het ontwerpwijzigingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen gedurende zes weken ter visie met de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen. B&W-voorstel Onderwerp: Ontwerpwijzigingsplan Kruisstraat Rosmalen naast nr. 44 1) Status Dit stuk is opgesteld in het kader van de voorbereiding van het wijzigingsplan Kruisstraat Rosmalen naast nr. 44

Nadere informatie

GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK Plan van wijziging Bestemmingsplan Centrum Gendringen, Herziening E- locatie Achterkerspel 40

GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK Plan van wijziging Bestemmingsplan Centrum Gendringen, Herziening E- locatie Achterkerspel 40 GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK Plan van wijziging Bestemmingsplan Centrum Gendringen, Herziening E- locatie Achterkerspel 40 1. Algemeen Het plan van wijziging Bestemmingsplan Centrum Gendringen Herziening

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT. aan de aanvraag planologische medewerking kan worden verleend middels het nemen van een projectbesluit;

ONTWERPBESLUIT. aan de aanvraag planologische medewerking kan worden verleend middels het nemen van een projectbesluit; ONTWERPBESLUIT Projectbesluit Bokt 19 en besluit reguliere bouwvergunning (10/1132/1111649) Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven; gezien de op 1 april 2010 ingekomen aanvraag

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Grassavanne Ong.

Omgevingsvergunning Grassavanne Ong. VERGUNNING VERLEEND Omgevingsvergunning Grassavanne Ong. Ontwerp omgevingsvergunning Grassav anne ong. Ruimtelijke onderbouwing artikel 2.12 lid 1a sub 3 Wabo Inhoudsopgav e Toelichting 3 Hoofdstuk 1

Nadere informatie

3. Gewenste ontwikkeling Milieu Planbeschrijving Inspraak Voorschriften Plankaart 10

3. Gewenste ontwikkeling Milieu Planbeschrijving Inspraak Voorschriften Plankaart 10 TOELICHTING 1. Inleiding 4 2. Bestaande situatie 4 2.1 Plangebied 4 2.2 Vigerende bestemmingsplan 4 2.3 bestaande situatie 5 3. Gewenste ontwikkeling 5 4. Milieu 5 5. Planbeschrijving 8 6. Inspraak 8 7.

Nadere informatie

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk,

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, Collegebesluit Registratienummer Afdeling Onderwerp 2010/65824 Stadszaken Projectbesluit en reguliere bouwvergunning *2010/65824* 2010/65824 Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, gezien

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan "Op den Bosch 3, Maashees". Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan Op den Bosch 3, Maashees. Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan "Op den Bosch 3, Maashees". Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 29 mei 2007 Aanleiding Op het perceel Op den

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 Inleiding

HOOFDSTUK 1 Inleiding HOOFDSTUK 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel In 2010 is het voormalige perceel Strijbeekseweg 23 te Ulvenhout gesplitst in twee percelen, te weten Strijbeekseweg 23 met daarop een boerderij (rijksmonument),

Nadere informatie

TOEGANGSPOORT BAARSCHOT 6, ESCH

TOEGANGSPOORT BAARSCHOT 6, ESCH ruimtelijke onderbouwing TOEGANGSPOORT BAARSCHOT 6, ESCH datum 21 april 2015 projectnummer 14013039B Inleiding Het perceel Baarschot 6 te Esch betreft een ruim woonperceel met een woonboerderij en twee

Nadere informatie

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal College Onderwerp: V200900525 Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal Samenvatting: Inleiding: Op 17 november 2008 heeft de heer Staak een bouwaanvraag

Nadere informatie

Bestemmingsplan voormalige steenfabriek te Valthermond O N T W E R P

Bestemmingsplan voormalige steenfabriek te Valthermond O N T W E R P Bestemmingsplan voormalige steenfabriek te Valthermond O N T W E R P Bestemmingsplan voormalige steenfabriek te Valthermond O N T W E R P Inhoud Toelichting Regels en bijlagen Verbeelding 16 juli 2013

Nadere informatie

Wijzigingsplan Erfstraat, vestiging Van den Bosch Tuin & Terras

Wijzigingsplan Erfstraat, vestiging Van den Bosch Tuin & Terras Gemeente Uden Wijzigingsplan Erfstraat, vestiging Van den Bosch Tuin & Terras Toelichting, regels en analoge verbeelding 29 april 2014 Kenmerk 0856-17-T01 Projectnummer 0856-17 Toelichting Inhoudsopgave

Nadere informatie

Bestemmingsplan Veghel-Noord, herziening Prins Willem Alexander Sportpark 7. Gemeente Veghel

Bestemmingsplan Veghel-Noord, herziening Prins Willem Alexander Sportpark 7. Gemeente Veghel Bestemmingsplan Veghel-Noord, herziening Prins Willem Alexander Sportpark 7 Gemeente Veghel Bestemmingsplan Veghel-Noord, herziening Prins Willem Alexander Sportpark 7 Gemeente Veghel Rapportnummer: 211X07057.079344_1

Nadere informatie

Ontwerp bestemmingsplan Rossum herziening 2016, Burgemeester van Randwijckstraat 21b (BP1142)

Ontwerp bestemmingsplan Rossum herziening 2016, Burgemeester van Randwijckstraat 21b (BP1142) Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Rossum herziening 2016, Burgemeester van Randwijckstraat 21b (BP1142) Geanonimiseerde versie Beleid & Regie 16 januari 2018 Inleiding Het ontwerp bestemmingsplan

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE RUIMTELIJKE ONDERBOUWING T.B.V. HET BOUWEN VAN EEN LOODS AAN DE WESTHOFSEZANDWEG 9 TE S- HEER ARENDSKERKE Versie 2, d.d. 6 oktober 2011 Afdeling Stadsontwikkeling M. Jonker 1 Inhoud Hoofdstuk 1. Inleiding

Nadere informatie

correctieve herziening bestemmingsplan De Zanderij gemeente Hillegom 10 december 2009 projectnummer 80253

correctieve herziening bestemmingsplan De Zanderij gemeente Hillegom 10 december 2009 projectnummer 80253 correctieve herziening bestemmingsplan De Zanderij gemeente Hillegom 10 december 2009 projectnummer 80253 INHOUD TOELICHTING I 1 I N L E I D I N G 1 2 L I G G I N G P L A N G E B I E D 1 3 W I J Z I G

Nadere informatie

1. INLEIDING...3 2. BESTAANDE SITUATIE PERCEEL EN OMGEVING...4 3. GEMEENTELIJK BELEID...6 4. DIVERSE TOETSINGSCRITERIA...8 5. JURIDISCHE REGELING...

1. INLEIDING...3 2. BESTAANDE SITUATIE PERCEEL EN OMGEVING...4 3. GEMEENTELIJK BELEID...6 4. DIVERSE TOETSINGSCRITERIA...8 5. JURIDISCHE REGELING... INHOUD BLZ 1. INLEIDING...3 2. BESTAANDE SITUATIE PERCEEL EN OMGEVING...4 3. GEMEENTELIJK BELEID...6 4. DIVERSE TOETSINGSCRITERIA...8 5. JURIDISCHE REGELING...9 018-537 Gemeente Beuningen Verlengde Reekstraat

Nadere informatie

6 Maatschappelijke uitvoerbaarheid

6 Maatschappelijke uitvoerbaarheid 6 Maatschappelijke uitvoerbaarheid 6.1 Inspraak en overleg Het voorontwerp bestemmingsplan "Landgoed de Pirk" voorziet in de juridisch-planologische regeling voor de realisatie van het nieuwe landgoed

Nadere informatie

24 juli 2017 vaststellen bestemmingsplan 'Camping Lindenhof 2017'

24 juli 2017 vaststellen bestemmingsplan 'Camping Lindenhof 2017' Verantwoordelijk team Ruimtelijke Ontwikkeling & Milieu Nummer Kenmerk Raad d.d. 27792 27 september 2017 Paragraaf begroting Portefeuillehouder 2 mr. J. (Jasper) Verstand Steller A. (Arjen) Ruiter Datum

Nadere informatie

AMER GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER BESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED 2004 WIJZIGING AANDUIDING INTENSIEVE VEEHOUDERIJ WIJZIGING MARKNESSERWEG 13

AMER GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER BESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED 2004 WIJZIGING AANDUIDING INTENSIEVE VEEHOUDERIJ WIJZIGING MARKNESSERWEG 13 GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER BESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED 2004 WIJZIGING AANDUIDING INTENSIEVE VEEHOUDERIJ WIJZIGING MARKNESSERWEG 13 EMMELOORD 2008 AMER ADVISEURS BV ZONNEHOF 43 381 1 ND AMERSFOORT TEL

Nadere informatie

VERKOOPBROCHURE. Veenendaal, juni 2016

VERKOOPBROCHURE. Veenendaal, juni 2016 VERKOOPBROCHURE Terrein van het voormalig Hotel Laag Soeren perceel bouwgrond gelegen aan de Harderwijkerweg 11 en Badhuislaan (3.37.95 ha) te Laag Soeren Veenendaal, juni 2016 KENDES RENTMEESTERS & ADVISEURS

Nadere informatie

Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Zuilichem, Kerkwegje tussen 8 en 10

Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Zuilichem, Kerkwegje tussen 8 en 10 Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Zuilichem, Kerkwegje tussen 8 en 10 Bestemmingsplan : Zuilichem, Kerkwegje tussen 8 en 10 Datum vaststelling raad :

Nadere informatie

Kern Klundert 1 e herziening. identificatiecode: datum: status:

Kern Klundert 1 e herziening. identificatiecode: datum: status: Moerdijk Kern Klundert 1 e herziening bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.1709.kernklundert1eherz-0001 21-01-2009 concept 20-05-2009 ontwerp projectnummer:

Nadere informatie

Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Keizersdijk 2

Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Keizersdijk 2 Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro burgemeester en wethouders van A s t e n; gezien het verzoek om medewerking van Crijns Rentmeesters B.V. namens mevrouw Van Bussel-Drieshen voor de splitsing van

Nadere informatie

Beheersverordening Kornputkwartier

Beheersverordening Kornputkwartier Beheersverordening Kornputkwartier ID plan: NL.IMRO.1708.STWKornputkwtrBV1-VA01 datum: maart 2017 status: vastgesteld auteur: SRE Vastgesteld door de raad dd. de griffier, de voorzitter, NL.IMRO.1708.STWKornputkwtrBV1-VA01

Nadere informatie

Zuidbroek herziening 2

Zuidbroek herziening 2 Zuidbroek herziening 2 Betreft aanpassing goothoogte aan-, uit- en bijgebouwen bij woningen Status ontwerp Datum december 2011 Inhoudsopgave Toelichting 3 1 PLANBESCHRIJVING 5 1.1 Inleiding 5 1.2 Aanleiding

Nadere informatie

Beschikking omgevingsvergunning uitgebreide procedure

Beschikking omgevingsvergunning uitgebreide procedure Beschikking omgevingsvergunning uitgebreide procedure Burgemeester en wethouders hebben op 22 november 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Van den Hoogenbouw b.v. voor het project:

Nadere informatie

GEMEENTE FERWERDERADIEL WIJZIGINGSPLAN BURDAARD DS. R.H. KUIPERSSTRAAT 9

GEMEENTE FERWERDERADIEL WIJZIGINGSPLAN BURDAARD DS. R.H. KUIPERSSTRAAT 9 GEMEENTE FERWERDERADIEL WIJZIGINGSPLAN BURDAARD DS. R.H. KUIPERSSTRAAT 9 INHOUDSOPGAVE TOELICHTING HOOFDSTUK 1 INLEIDING 1 1.1 Aanleiding 1 1.2 Planologische regeling 2 1.3 Leeswijzer 3 HOOFDSTUK 2 HUIDIGE

Nadere informatie

Amendement: bestemmingsplan Klarenbeek

Amendement: bestemmingsplan Klarenbeek Amendement: bestemmingsplan Klarenbeek De raad van de gemeente Apeldoorn in vergadering bijeen op 30 mei 2013, Gehoord de beraadslagingen over het ontwerpbestemmingsplan Klarenbeek, Overwegende dat In

Nadere informatie

- I - Bijlage Bouwplan

- I - Bijlage Bouwplan TOELICHTING - I - INHOUD TOELICHTING Blz. 1. Inleiding 1.1 2. Algemeen 2.1 2.1 Aanleiding 2.1 2.2 Kadastrale situatie 2.1 2.3 Vigerend bestemmingsplan 2.2 2.4 Bestemmingsplan Buitengebied 1998 2.3 2.5

Nadere informatie

Bestemmingsplan Zuidhoek, 1e herziening

Bestemmingsplan Zuidhoek, 1e herziening Bestemmingsplan Zuidhoek, 1e herziening 2 Inhoudsopgave Toelichting 5 Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding 1.2 Ligging van het plangebied "Zuidhoek" 1.3 Leeswijzer 7 7 7 8 Hoofdstuk 2 Aanpassingen 2.1

Nadere informatie

Gemeente / Olst-Wijhe Bestemmingsplan / Noorder Koeslag, partiële herziening plankaart 2011

Gemeente / Olst-Wijhe Bestemmingsplan / Noorder Koeslag, partiële herziening plankaart 2011 Gemeente / Olst-Wijhe Bestemmingsplan / Noorder Koeslag, partiële herziening plankaart 2011 Gemeente / Olst-Wijhe Bestemmingsplan / Noorder Koeslag, partiële herziening plankaart 2011 procedure datum

Nadere informatie

10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad

10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad Bosstraat 22 en 25 / 25b Status: VASTGESTELD INHOUDSOPGAVE Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel wijzigingsplan

Nadere informatie

Daarnaast is op p. 18 de geluidslijn m.b.t. de boegkavel niet juist weergegeven.

Daarnaast is op p. 18 de geluidslijn m.b.t. de boegkavel niet juist weergegeven. 1 Reclamant 1 Gedateerd 19-01-2013 Ontvangen 22-01-2013 1. Aangegeven wordt het niet eens te zijn met de manier waarop de boegkavel en Brouwhuisse Heide is weergegeven op p. 11 van de toelichting van het

Nadere informatie

Ringweg 4 en 4a (herstel)

Ringweg 4 en 4a (herstel) Ringweg 4 en 4a (herstel) - 2018 Toelichting Vastgesteld Inhoudsopgave T oelichting Hoofdstuk 1 5 Inleiding 7 1.1 Aanleiding en achtergrond 7 1.2 Plangebied 7 Hoofdstuk 2 Planbeschrijving 9 2.1 Algemeen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 INLEIDING

HOOFDSTUK 1 INLEIDING TOELICHTING HOOFDSTUK 1 INLEIDING 1.1 Aanleiding Op 19 december 2013 heeft de gemeenteraad van Soest het bestemmingsplan Landelijk gebied vastgesteld. Het perceel aan Birkstraat 148 heeft op basis van

Nadere informatie

Ontwerpbouwvergunning 1 e fase (08-149) tevens projectbesluit NL.IMRO.0852.PBKMONoord41010

Ontwerpbouwvergunning 1 e fase (08-149) tevens projectbesluit NL.IMRO.0852.PBKMONoord41010 Ontwerpbouwvergunning 1 e fase (08-149) tevens projectbesluit NL.IMRO.0852.PBKMONoord41010 Nummer: 08-149 Burgemeester en Wethouders van Waterland, namens dezen, het hoofd van de afdeling Volkshuisvesting,

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 30 mei 2012 van Grinie B.V., Broek 1C, 5446 PS Wanroij

Nadere informatie

wijzigingsplan Boerderijsplitsing Bemmerstraat 7, Beek en Donk gemeente Laarbeek

wijzigingsplan Boerderijsplitsing Bemmerstraat 7, Beek en Donk gemeente Laarbeek wijzigingsplan Boerderijsplitsing Bemmerstraat 7, Beek en Donk gemeente Laarbeek document: toelichting status: vastgesteld datum: 2 september 2014 projectnummer: 200770R.2020 adviseur: Jke toelichting

Nadere informatie

Toelichting vastgesteld bestemmingsplan Birkstraat 148 1

Toelichting vastgesteld bestemmingsplan Birkstraat 148 1 Toelichting Vastgesteld bestemmingsplan Birkstraat 148 NL.IMRO.0342.BPLG0017-0301 08 februari 2018 Toelichting vastgesteld bestemmingsplan Birkstraat 148 1 Toelichting vastgesteld bestemmingsplan Birkstraat

Nadere informatie

G e m e e n t e S l u i s

G e m e e n t e S l u i s Raadsvoorstel Pag. 1 Datum vergadering 25 september 2008 Nr. 16 Omschrijving agendapunt Portefeuillehouder Voorstel tot het weigeren vrijstelling te verlenen als bedoeld in artikel 19, lid 1 van de Wet

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN PARTIËLE HERZIENING STADHOUDERSPARK VUGHT GEMEENTE VUGHT

BESTEMMINGSPLAN PARTIËLE HERZIENING STADHOUDERSPARK VUGHT GEMEENTE VUGHT BESTEMMINGSPLAN PARTIËLE HERZIENING STADHOUDERSPARK VUGHT GEMEENTE VUGHT Gemeente Vught Bestemmingsplan Partiële herziening Stadhouderspark Vught Toelichting Voorschriften Overzicht deelplankaarten Deelplankaarten

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/65

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/65 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-9-2013 Nummer voorstel: 2013/65 Voor raadsvergadering d.d.: 17-09-2013 Agendapunt: 09 Onderwerp:

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Middenweg 89. Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost. Datum: 13 juni 2016 Projectnummer: ID: NL.IMRO.0363.

Bestemmingsplan. Middenweg 89. Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost. Datum: 13 juni 2016 Projectnummer: ID: NL.IMRO.0363. Bestemmingsplan Middenweg 89 Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost Datum: 13 juni 2016 Projectnummer: 160161 ID: NL.IMRO.0363.M1605BPSTD-OW01 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Ligging plangebied

Nadere informatie

Geen huizenbouw in park Oudegein!

Geen huizenbouw in park Oudegein! Geen huizenbouw in park Oudegein! Wethouder Adriani van de gemeente Nieuwegein (o.a. Ruimtelijke Ordening) stelt in een artikel in het AD van 13-02-2013 over de geplande huizenbouw in park Oudegein het

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. BESTEMMINGSPLAN Buitengebied Zuid Herziening 2007, deelplan Trambaan 5 te Nieuweroord

GEMEENTE HOOGEVEEN. BESTEMMINGSPLAN Buitengebied Zuid Herziening 2007, deelplan Trambaan 5 te Nieuweroord GEMEENTE HOOGEVEEN BESTEMMINGSPLAN Buitengebied Zuid Herziening 2007, deelplan Trambaan 5 te Nieuweroord 15 Juni 2009 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Bestaande situatie 3 2.1 Plangebied 3 2.2 Vigerende

Nadere informatie

Nota van Inspraak en vooroverleg. Bestemmingsplan Uitweg Uitbreiding 2

Nota van Inspraak en vooroverleg. Bestemmingsplan Uitweg Uitbreiding 2 Nota van Inspraak en vooroverleg Bestemmingsplan Uitweg Uitbreiding 2 Inleiding In het kader van de Inspraakverordening gemeente Lopik 2004 heeft het voorontwerpbestemmingsplan Uitweg Uitbreiding 2 met

Nadere informatie