tussen zonnepaneel en omvormer

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "tussen zonnepaneel en omvormer"

Transcriptie

1 Mastering the Sun

2

3 De ultieme synthese tussen zonnepaneel en omvormer Fotosynthese. Een ingenieus proces in de natuur waarmee een boom of plant met behulp van water, kooldioxide en zonlicht haar eigen energie aanmaakt. De mens heeft heel goed naar dit proces gekeken. Met zonnepanelen en een omvormer oogsten we nu ook energie uit zonneschijn. Een meesterlijk concept. Mastering the sun. Ontdek hoe Mastervolt het beste uit de zon haalt. Via deze brochure of in een zonnig gesprek met één van onze solarspecialisten.

4 Inhoud Mastervolt: een bijzonder bedrijf 5 De kracht van Actuant Corporation 6 De kracht van kennis 8 De zekerheden van Mastervolt 10 Mastervolt solaromvormers 12 Mastervolt monitoring 14 Onze fi losofi e: hoge opbrengst 16 Onze fi losofi e: installatiegemak 17 Service en garantie 18 Innovatie is traditie 20 Projecten en referenties 22 Wat schijnt er in de toekomst? 26

5 05 Mastervolt is een bijzonder bedrijf met een ultiem specialisme: hoog-effi ciënte energieconversie. Daar zijn we wereldwijd groot en leidend mee geworden. Met individuele componenten voor energie-opwekking, -omvorming, -distributie en -opslag, maar vooral ook met slimme, geïntegreerde systemen. Niet alleen in solar, maar ook in maritieme en mobiele markten. Mastervolt een bijzonder bedrijf De solarmarkt is volop in ontwikkeling en staat aan de vooravond van belangrijke veranderingen. Werd solarenergie eerst gedreven door subsidies in allerlei soorten en maten; nu moet solarenergie vooral op eigen kracht verder. Mastervolt zal daarin een cruciale rol spelen. Met het ontwikkelen, servicen en monitoren van geavanceerde omvormers voor zonne-energiesystemen. Gebaseerd op onze staat van dienst in innovatieve producten en systemen, die uit meer dan 20 jaar ervaring bestaat. Onze engineers, bijgestaan door experts van universiteiten en andere ontwikkelingspartners werken met een heldere focus: de hoogste opbrengst uit zonne-energie genereren. Hans van Nikkelen Kuijper General Manager Mastervolt International Eind 2010 werd Mastervolt onderdeel van Actuant, een beursgenoteerde Amerikaanse onderneming. Deze stap is een stevige stimulans voor Mastervolt s innovatiekracht en verbetert onze fi nanciële slagkracht. Dat biedt een stevig fundament voor Mastervolt s belangrijkste ambitie: een toonaangevende wereldspeler worden als het gaat om netgekoppelde solarsystemen. Deze brochure vertelt u hoe Mastervolt bijdraagt aan de ontwikkeling van duurzame zonne-energie en het optimaliseren van elektriciteitsvoorziening. Ontdek de synthese tussen uw behoeften en onze mogelijkheden. Onze solarexperts staan tot uw dienst! Met passie en plezier stoppen wij al onze energie in uw project. Ook dat maakt Mastervolt uniek!

6 06 Actuant Corporation is een veelzijdige, industriële onderneming met een omzet van 1,5 miljard dollar en met vestigingen in meer dan 30 landen wereldwijd. Actuant opereert in diverse nichemarkten, zoals elektrische apparatuur en -gereedschap, sterk specialistische producten en diensten voor de energiegerelateerde industrie en een breed spectrum aan hoogwaardige, hydraulische systemen. Het bedrijf is opgericht in 1910 en bestaat al meer dan een eeuw. Actuant heeft haar hoofdkantoor in Menomonee Falls, Wisconsin en is genoteerd aan de New York Stock Exchange onder de afkorting ATU. Er werken wereldwijd meer dan mensen bij Actuant. Actuant s activiteiten zijn opgedeeld in vier segmenten. De kracht van Actuant Elektrisch Als professionele installateurs en kritische doe-het-zelfconsumenten elektrische apparaten, systemen en gereedschappen zoeken, dan heeft Actuant het antwoord. Ons productportfolio biedt elektrische producten voor veeleisende omgevingen in de maritieme-, mobiele-, commerciële- en utiliteitssectoren. Maar ook laagspannings producten voor datacentra, communicatie en medische apparatuur. Van gebruik maken van de kracht van de zon tot en met het verbinden en managen van stroom; de merken van Actuant Electrical staan paraat! Industrieel Overal waar zwaar en nauwkeurig tillen en heffen belangrijk is; in de industrie, bij infrastructurele werken, in de energie-, mijnbouw-, spoor- en andere veeleisende sectoren is Actuant te vinden. Actuant helpt bij het veilig en nauwkeurig verplaatsen van kolossale bouwwerken met speciaal ontwikkelde, computergestuurde systemen die enorme ladingen in beweging kunnen zetten. Zo helpen Actuantproducten en -diensten de productiviteit te verhogen en zwaar werk veiliger en makkelijker te maken.

7 07 Wereldwijd actief: meer dan 60 locaties in 30 landen. Net. verkoop $1500 $1200 $900 $600 $300 $ Belangrijke business units/assemblage/magazijn locaties Belangrijke business units/assemblage/magazijn locaties binnen het Elektrische segment van Actuant Energie De mondiale energievoorziening staat nooit stil; deze procesmatige industrieën in o.a. olie- en gaswinning hebben immers geen ruimte voor downtime of vertraging. Actuant levert betrouwbare verbindingen en deskundige diensten voor deze vitale systemen en bedrijfskritische installaties. Combineer dat met MSO-services (Maintenance, Service & Overhaul) en u ziet waarom industrieën die de wereld van energie voorzien, vertrouwen op de merken van Actuant. Technische systemen Geavanceerde landbouw- en grondverzetmachines, zware trucks, cabrio s en talloze andere voertuigen vertrouwen op de veilige en betrouwbare hydraulische systemen van Actuant s segment Engineered Solutions. Zij leveren daarnaast ook luchtdruk-instrumentarium, hydraulisch gereedschap en flexibele assen. Voor nauwkeurige bewegingscontrole binnen technische systemen vertrouwen OEM s uit de hele wereld op de degelijke expertise van Actuant.

8 08 De kracht van kennis

9 09 De hoogste opbrengst oogsten uit solaromvormers en zonnepanelen. Conclusie: zeer goed! Het leidende, internationale vaktijdschrift Photon in maart 2011 over de Mastervolt SunMaster CS20TL. Onder aan de streep kan de SunMaster CS20TL zich met de besten meten in de Photon-tests en staat nu in de top 10; De twee MPP-trackers geven de SunMaster een zeer hoge flexibiliteit, zeker als ze parallel geschakeld opereren; De geïntegreerde 365-dagen datalogger en het grafische display geven dusdanig veel opties voor monitoring, dat deze omvormer hiermee boven de concurrentie uitstijgt. The power to be independent is al sinds 1991, het oprichtingsjaar van Mastervolt, de missie van de onderneming. In de maritieme wereld heeft Mastervolt met haar componenten en systemen voor stroomopwekking, -distributie en -opslag een wereldwijde reputatie. Die bijzondere knowhow en specifieke ervaring gebruikt Mastervolt ook in andere markten. Stroomvoorziening binnen voertuigen bijvoorbeeld en de solarmarkt. We stonden in 1999 aan de wieg van het grootste, residentiële solarproject ter wereld (500 woningen, 1,3 MegaWatt) in het Nederlandse Amersfoort. De omvormers die toen werden geïnstalleerd zijn nog steeds operationeel. Het bewijs voor hun bedrijfszekerheid, het installatiegemak en de service die wij door de jaren heen verleenden. Het toekomstperspectief De sterke focus van moederbedrijf Actuant op schone en duurzame energie zal Mastervolt in de komende jaren nog meer groei brengen en innovatie sterker dan ooit stimuleren. Belangrijk èn centraal binnen die doelstellingen staat ù, als klant, als opdrachtgever, als projectontwikkelaar of als financier. Hetzij voor een residentieel, hetzij voor een commercieel project. Mastervolt Solar blijft slimme, vernieuwende en uiterst efficiënte omvormers ontwikkelen met een onderscheidende vormgeving. Meer dan ooit zal daarbij het accent ook liggen op gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Zodat Mastervolt omvormers voor de meest uiteenlopende projecten en in combinatie met alle denkbare solarmodules zijn toe te passen, klaar voor toekomstige uitbreiding of aanpassing. Prettig voor installateurs en overzichtelijk voor opdrachtgevers. Mastervolt blijft het beste geven. Er werken bij Mastervolt wereldwijd zo n 150 mensen, de meesten op het hoofdkantoor in Amsterdam. Vele honderden mensen met een Mastervolt-hart zijn in dienst bij installateurs, distributeurs en dealers over de hele wereld. Het zijn allemaal mensen met een missie èn met een passie. Ongeacht voor welke kernmarkten van Mastervolt ze werken: maritiem, mobiel of solar. Over Mastervolt Solar Het beste uit de zon halen. De allerhoogste opbrengst generen uit de perfecte synthese tussen omvormers en zonnepanelen, ongeacht merk of type. Dat is kortweg waar Mastervolt Solar al sinds 1995 voor staat. In ruim 17 jaar leverde Mastervolt dan ook honderdduizenden omvormers aan even zovele tevreden gebruikers, met name in West-Europa.

10 10 De zekerheden van Mastervolt Met 17 jaar ervaring in de nog zo jonge solarmarkt mag Mastervolt Solar zich een pionier van het eerste uur noemen. Deze opgebouwde ervaring en kennis krijgt u er bij Mastervolt automatisch bij. Geen redenen trouwens om op onze lauweren te rusten. Al houden we wel graag een aantal typische Mastervolt-tradities in ere, zoals slimme innovatie en sublieme kwaliteit. Richten we onze blik naar voren dan is Mastervolt Solar vooral ambitieus en gedreven. Gesteund door het fi nancieel krachtige moederbedrijf Actuant en de strategische focus op duurzame energie zijn we dan ook een betrouwbare en stabiele partner binnen elk solarproject. Groot- of kleinschalig, binnen zowel residentiële- als commerciële- en agrarische projecten. Resourcing en bewaking Mastervolt s researchers en engineers zijn ook verantwoordelijk voor de sourcing van componenten en onderdelen voor Mastervolt s solaromvormers. Zij kennen de aanbodzijde als geen ander en hebben met veel partijen langdurige, op vertrouwen en transparantie gebaseerde relaties. Al deze partijen weten dat ze in Mastervolt een zeer kritische afnemer vinden, die aan kwaliteit en continuïteit nooit concessies doet. Uitgebreide testprocedures en strenge ingangscontroles houden zo iedereen scherp en alert.

11 Mastervolt-traditie: slimme innovatie en superieure kwaliteit. 11

12 12 Mastervolt solaromvormers SunMaster ES Vermogen Complete range van 2 kwp tot 6,5 kwp. Eigenschappen Voor residentiële en commerciële systemen. Zonnepanelen Geschikt voor elk type zonnepaneel, inclusief de laatste dunnefi lm-technologieën*. Snelle installatie en eenvoudig onderhoud. Bijzonderheden De hoge ingangsspanning en het brede werkbereik vereenvoudigen het systeemontwerp. Geschikt voor zowel installatie binnen als buiten, dankzij IP65 afdichting van het elektronicagedeelte. Uitgerust met Optima Cooling systeem voor een koele, effi ciënte en geruisloze werking van de omvormer. * Sommige dunnefi lm-panelen vragen om functionele aarding. In die gevallen adviseert Mastervolt de SunMaster XS omvormers met HF-transformator. SunMaster XS Vermogen Complete range van 1,3 kwp tot 7 kwp. Eigenschappen Voor residentiële toepassingen. Zonnepanelen De HF-trafo en het uitzonderlijk grote spanningsbereik maken combinatie met kristallijne, amorfe en dunnefi lm PV panelen mogelijk. Bijzonderheden De MPP trackers (99,9%) zorgen voor een maximaal rendement uit de zonnepanelen, ook bij zeer lage zoninstraling. Met een opstartvermogen van slechts 5 Watt werken de omvormers al vroeg en gaan als laatste weer uit. De actieve koeling zorgt voor 100% power output tot wel 45 C omgevingstemperatuur.

13 13 SunMaster CS Vermogen Complete range van 7 kwp tot 37,5 kwp. Eigenschappen Uitgebreide range voor commercieel gebruik met een conversierendement van meer dan 98% en lagere systeemverliezen. Zonnepanelen Geschikt voor alle PV panelen door het ruime ingangsbereik (1000 V). Bijzonderheden Uitgerust met twee onafhankelijke MPP trackers voor maximale opbrengst en fl exibiliteit bij verschillen in oriëntatie of bijvoorbeeld gedeeltelijke schaduwval op de panelen. Voor inpandige montage, maar ook geschikt voor buitengebruik door IP65-bescherming van het elektronicagedeelte. Helder en informatief display met een 365-dagen datalogger met 10-jaars geheugen. Optioneel: DC-distributiekast met geïntegreerde DC schakelaar en stroommeting voor alle strings; transformator in stevige metalen outdoorbehuizing en monitoring en automatische alarmering via internet. Soladin 600 Vermogen Complete range van 300 Wp tot 700 Wp Eigenschappen Voor residentieel gebruik, eventueel binnen een doe-het-zelf-systeem. Plug & play installatiegemak. Zonnepanelen Geschikt voor elk type zonnepaneel: silicium, amorf silicium of dunnefi lm. Dankzij stroombereik van 8 A zelfs geschikt voor de nieuwste hogestroompanelen. Bijzonderheden Uitgerust met een dynamische MPP-tracker voor een extreem hoog rendement. Wereldwijd reeds meer dan exemplaren operationeel.

14 14 Mastervolt Monitoring Welk monitoringsysteem past het best bij uw PV-systeem?

15 15 Mastervolt biedt een breed scala aan monitoringmogelijkheden; niet alleen op de omvormers zelf, maar ook via internet en smartphone. Met monitoring haalt de gebruiker het maximale uit het PV-systeem door tijdig te reageren op problemen en afwijkingen. Zo blijven opbrengsten in geld en energie maximaal. SunWatch 25 Voor systemen tot 5 kw. Draadloos gebruikersgemak, dus overal te plaatsen. Toont met één druk op de knop de belangrijkste informatie. Masterlog Grafi sche weergave op uw Windows PC van een scala aan prestaties van het PV-systeem. Omvormer aan te sluiten met behulp van de Mastervolt PC-Link adapterplug via RS485 communicatie-interface. Mastervolt Data Control Dataloggers in twee verschillende modellen: Premium voor installaties met een vermogen tot 30 kw, Pro voor installaties tot 20 omvormers. Deze dataloggers verzamelen alle benodigde data en zenden deze naar het Mastervolt Web Portal. Afwijkingen en alarmeringen naar wens per , SMS of fax (optioneel). Mastervolt Web Portal Met fraaie, grafi sch weergegeven metingen de resultaten van elk PV-systeem volgen via Internet, ongeacht waar de eigenaar/ beheerder ook is. Dagelijkse bewaking van de belangrijkste systeemprestaties. Bij afwijkingen kan een , SMS of fax worden ontvangen. De historie van alle belangrijke systeemdata wordt keurig opgeslagen. Slechts eenmalige inrichting van het systeem nodig, daarna 5 jaar gratis. Ook is een kostenloze app beschikbaar voor de IPhone.

16 16 Onze fi losofi e hoge opbrengst Zes slimme oplossingen voor een hogere energieopbrengst Een omvormer moet de hoogst mogelijke opbrengst kunnen leveren, ook als de omstandigheden niet ideaal zijn. De omvormers van Mastervolt zijn ontworpen om het best mogelijke resultaat te leveren. Niet alleen als de zon schijnt, maar ook in wisselende weersomstandigheden of bij lage instraling (lage lichtintensiteit op de PV-panelen). Hoe we dit bereiken? Mastervolt biedt zes bijzondere prestatiekenmerken die samen zorgen voor een optimale opbrengst van uw omvormer. Slim denken boekt resultaat 1. IntelliStart De omvormer wordt s morgens vroeger wakker en gaat s avonds later naar bed. Dit komt neer op zo n 200 extra werkuren per jaar! Geen constante opstartspanning. De slimme IntelliStart opstartmethode verlengt de actieve werking doordat de omvormers zich automatisch aanpassen op de zonnepalen. 4. Real-Life Efficiency Zeer hoge, maximale- en Europese rendementswaarden. Mastervolt omvormers presteren het best op momenten met de hoogste opbrengst; bij gemiddelde of hoge instraling. Geen afname van effi ciency bij hoge instraling. De slimme Real-Life Effi ciency ontwerpstrategie maximaliseert de opbrengst, de omvormer werkt op topcapaciteit zodra er veel zonlicht beschikbaar is. 2. Optima Cooling Geen stroomverliezen bij hoge temperaturen van de omvormer, als de zon op haar krachtigst is. Het intelligente Optima Cooling systeem past de koeling automatisch aan aan de omgevingstemperatuur. Een hoger rendement en een constante hoge capaciteit, zelfs op de warmste dagen. 3. IntelliTrack Uitgerust met een dynamische en uiterst nauwkeurige MPP-tracker die zich continu aanpast aan de actuele instraling. Statische MPP-opbrengst van 99,9% en een dynamische MPP-opbrengst van 99,8%. (Bron: Oostenrijks Instituut voor Technologie). De reactiesnelheid van de Mastervolt tracker behoort tot de beste in zijn klasse. 5. IntelliGrid Mastervolt s slimme IntelliGrid functie zorgt ervoor dat uw omvormers gewoon blijven functioneren tijdens korte netstoringen. Dat levert een hogere jaaropbrengst op. 6. Hoge spanning voor minimale kabelverliezen Tot 2% van de totale energie die beschikbaar is vanuit uw PV-panelen gaat vaak verloren via de kabels. Mastervolt omvormers zijn zo ontworpen dat ze ook goed werken bij hoge spanning. Een slimme verdubbeling van de systeemspanning resulteert in een viervoudige vermindering van de kabelverliezen. De 1000 V SunMaster ES4.6TL omvormer vermindert bijvoorbeeld kabelverliezen tot wel 80%, vergeleken met omvormers met een lagere systeemspanning.

17 17 HELE PAGINA VERTALEN (BEHALVE TITEL) Onze filosofie installatiegemak Geschikt voor zowel montage binnenshuis als buitenshuis, dankzij IP65 afdichting van het elektronicagedeelte. Deze biedt optimale bescherming tegen vocht, water en stof. Rubberen voeten aan de onderzijde beschermen de aansluitingen bij het neerzetten van de omvormer. Meegeleverde ophangbeugel zorgt voor snelle en makkelijke montage aan de muur. Dankzij minder gewicht en geïntegreerde handgrepen eenvoudig door één of twee mensen te installeren. Uitneembare communicatiecassette voor snelle bekabeling. Uitneembare ventilatiemodule voor makkelijk reinigen. Met een specifi eke instelling op de display (Reactive Power Control) zijn Mastervolt omvormers volledig voorbereid op blindstroom.

18 18

19 19 Ons internationale netwerk biedt zowel ondersteuning aan particuliere als zakelijke klanten. Service en garantie Uitstekende producten ontwikkelen en leveren staat voorop bij Mastervolt Solar. Dat gaat veel verder dan streng gecontroleerde fabricage, degelijk geteste onderdelen, betrouwbare onderdelenleveranciers en - soms - bewust overspecifi ceren. Kwaliteit heeft ook te maken met productdesign en met slimme oplossingen als iets niet meer functioneert. Internationaal servicenummer Toch snel en à la minute service en support nodig? Bel één van Mastervolt s internationale servicenummers; 365 dagen per jaar en 24 uur dag beschikbaar (zie achterzijde brochure). Hier zitten goed getrainde helpdeskmedewerkers klaar om elk type klant in de meeste gangbare talen meteen te woord te staan. Via kunt u trouwens ook vragen per stellen of een storingsmelding doen. Rapid Switch Met het Rapid Switch-programma kan Mastervolt Solar, indien noodzakelijk, ook heel snel een omvormer omruilen. Onder retourzending van de defecte omvormer wordt dan dezelfde werkdag een gelijkwaardige, geheel gecontroleerde en technisch up-to-date omvormer afgestuurd. Nauwelijks een breuk in de stroomopbrengsten en snel weer operationeel om elke zonnestraal te vangen. 5-jaars garantie Mastervolt solaromvormers hebben 5 jaar garantie. Naast deze garantietermijn zijn ook termijnen van 10 of 20 jaar beschikbaar. Een belangrijk pluspunt voor duurzame energiesystemen. Internationaal netwerk Streng distributeurs selecteren, een sterk after sales-netwerk in het veld opbouwen en zorgen voor goed getrainde en opgeleide expertteams in de diverse landen zijn onmisbare aspecten van adequate support en service. Mastervolt heeft daarvoor een uitgebreid en internationaal netwerk opgebouwd, dat zowel klanten in de residentiële als in de commerciële sectoren snel van dienst kan zijn. Deelnemers binnen dit netwerk worden door Mastervolt met grote regelmaat getraind en opgeleid. De Mastervolt-opleidingstruck rijdt hiervoor speciaal door heel Europa.

20 20

21 21 Innovatie en gevoel voor vormgeving in dienst van superieure oplossingen. Sinds haar oprichting in 1991 is Mastervolt een sterk innovatiegedreven onderneming. Wij zijn ervan overtuigd dat continue vernieuwing en aansprekende vormgeving het onderscheid maken. Vandaar dat Mastervolt altijd stevig investeert in onderzoek en ontwikkeling en in een relatief zeer grote afdeling met eigen, uitstekend opgeleide engineers en ontwikkelaars. Innovatie en gevoel voor design zit dus in onze genen en drijft onze passie voor slimme oplossingen die niemand anders heeft. Het heeft Mastervolt al vele prijzen en awards opgeleverd, zoals recent nog de bekende if Product Design Award voor de SunMaster CS20TL. Innovatie is traditie Kennisuitwisseling en co-development Ook kennisuitwisseling met innovatieve, externe partijen (zoals de gerenommeerde, technische universiteiten van Eindhoven, Delft en Barcelona) en co-development met s werelds topfabrikanten is voor Mastervolt even gewoon als vanzelfsprekend. Vinger aan de pols in de markt Mastervolt anticipeert snel op veranderende markten. Immers, niet alleen het duurzaam opwekken en omvormen van stroom uit zonnepanelen telt, maar ook meer en meer het volledige energiemanagement van een residentieel of commercieel complex. Mastervolt is daarom al volop bezig met intelligente domotica, van smart metering tot en met het koppelen van warmtepompen. Met dit laatste concept kan het eigenverbruik uit een solarinstallatie tot 10% worden verhoogd, zonder in een opslagsysteem te hoeven investeren. Hiervoor is een samenwerking met het gerenommeerde Stiebel Eltron aangegaan.

22 22 Projecten Italië, Torre Orsaia Stad Omschrijving Totaal van de installatie PV-technologie Omvormers Torre Orsaia Op de grond gemonteerde installatie met modules (240 W elk) 610 kw Polykristalleine modules (Elital 240 W) SunMaster CS20TL We hebben Mastervolt niet alleen gekozen vanwege de goede prijs/kwaliteitverhouding, maar ook vanwege de goede ondersteuning van hun technische team en de hoge opbrengst van Mastervolt-producten, aldus Frescaenergia SRL.

23 23 België, Zellik Het was niet alleen de technische kwaliteit van de SunMaster die ons overtuigde, maar ook de prettige werkrelatie met het Mastervolt-team. Hun engineers boden ons niet alleen gedurende het hele project constructieve ondersteuning, maar ook in de voorbereidingsfase. Dat heeft meegeholpen aan het succes. De apparaten zelf bleken uitzonderlijk; zowel de installatie als de ingebruikname verliepen zeer soepel. De opbrengst van de installatie overstijgt onze verwachtingen, aldus Filip Verboven van Enerdeal. Stad Installateur Omschrijving PV-technologie Omvormers Zellik Enerdeal NV/SA 3 MWp installatie op het dak van een distributiecentrum van een internationale supermarktketen Solyndra 121 x SunMaster CS20TL

24 24 Frankrijk, La Réunion Stad Omschrijving PV-technologie Omvormers La Réunion De installatie is een 2.5 MWpsysteem geplaatst op de daken van industriële complexen Monocristalyn - Bosch Solar c-si M60 240Wp SunMaster CS20TL en SunMaster CS15TL Het Franse eiland Réunion wil 100% van haar energiebehoefte uit duurzame bronnen opwekken. Mastervolt en haar partners participeren in deze uitdaging. Deze installatie wekt jaarlijks stroom op voor 3100 huishoudens.

25 25 Groot-Brittannië, Isle of Wight De Isle of Wight is al jarenlang een belangrijke locatie voor Mastervolt. Er varen veel jachten door dit prachtige zeilgebied. Al die jachten varen onafhankelijk van walstroom en dikwijls met Mastervolt aan boord voor de eigen elektriciteit. Mastervolt is immers wereldwijd marktleider op het gebied van maritieme stroomvoorziening. Dus juist het implementeren van ons grootste solarproject in Groot-Brittannië en op dit eiland, maakt ons extra trots, aldus David Craig, General Manager Mastervolt UK. Stad Omschrijving PV-technologie Omvormers Newport, Isle of Wight 1,6 MW fotovoltaïsche installatie Elke SunMaster CS20TL-omvormer is verbonden met 88 LDK-panelen in een stringconfiguratie van 22 panelen in vier strings. 80 x SunMaster CS20TL

26 26 Het maximale uit de zon halen voor de groeiende energievraag in de wereld. Wat schijnt er in de toekomst? Niemand die twijfelt aan de enorme mogelijkheden die zonne-energie al biedt èn nog aan potentie heeft. De aarde ontvangt immers ieder uur meer zonne-energie dan de gehele wereldbevolking in één jaar consumeert*. Zonne-energie is ook nog eens schoon, veilig en 100% duurzaam. Het is een gratis bron die nooit, zoals fossiele energie-bronnen, uitgeput zal raken. Het is dus niet zozeer de vraag of zonne-energie de toekomst heeft. De vraag is vooral: hoe gaan we onze zon maximaal en optimaal voor onze mondiale energiebehoefte gebruiken? De uitdaging In de visie van Mastervolt Solar gaat het in de nabije toekomst, naast het doelmatig opwekken en converteren van zonneschijn, vooral om slim en effectief energie-management. Hoe valt alle opgewekte energie uit de zon zo effectief mogelijk te sturen, te distribueren en op te slaan? Zowel binnen netgekoppelde als binnen volledig autonome solarsystemen? Bij Mastervolt Solar is die toekomst al begonnen: Mastering the sun. Voor de ultieme synthese tussen de zon en elke type energiehuishouding; residentieel of commercieel. * Fysicus Steven Chu, directeur van het Lawrence Berkely Nationaal Laboratorium

27

28 Mastering the Sun Mastervolt Benelux Snijdersbergweg AN Amsterdam ZO Nederland T +31 (0) F +31 (0) E I Support en Service T +31 (0) E Mastervolt GmbH Duitsland T +49 (0) E I Support en Service T +49 (0) E Mastervolt International s.r.l. Italië T +39 (0) E I Support en Service T +39 (0) E Mastervolt France Sarl Frankrijk T +33 (0) E I Support en Service T +33 (0) E Mastervolt UK United Kingdom T +44 (0) E I Support en Service T +44 (0) E Versienr NL Artikelnr Mastervolt. All rights reserved.

tussen zonnepaneel en omvormer

tussen zonnepaneel en omvormer Mastering the Sun De ultieme synthese tussen zonnepaneel en omvormer Fotosynthese. Een ingenieus proces in de natuur waarmee een boom of plant met behulp van water, kooldioxide en zonlicht haar eigen

Nadere informatie

Profiteer maximaal van uw solarsysteem

Profiteer maximaal van uw solarsysteem Monitoring Profiteer maximaal van uw solarsysteem Historie en ontwikkeling van opbrengsten Bewaking & alarmering Voor PC, laptop of iphone Oplossingen voor 500 W tot 200 kwatt installaties Monitoring:

Nadere informatie

Profiteer maximaal van uw solarsysteem

Profiteer maximaal van uw solarsysteem Monitoring Profiteer maximaal van uw solarsysteem Historie en ontwikkeling van opbrengsten Bewaking & alarmering Voor PC, laptop of iphone Oplossingen voor 500 W tot 200 kwatt installaties Monitoring:

Nadere informatie

Profiteer maximaal van uw solarsysteem

Profiteer maximaal van uw solarsysteem Monitoring Profiteer maximaal van uw solarsysteem Oplossingen voor kw en MW systemen IntelliWeb Data Control Portal Masterlog SunWatch Monitoring: een investering die zich terugverdient Een PV-systeem

Nadere informatie

Maximale opbrengst functioneel design

Maximale opbrengst functioneel design SunMaster CS Maximale opbrengst functioneel design Zeer hoge opbrengst Functioneel design Trafoloze technologie Snelle, eenvoudige montage SunMaster CS series: Central String omvormer voor iedere installatie

Nadere informatie

Connect. to the. Sun

Connect. to the. Sun Connect to the Sun Welkom in de wereld van duurzame energie Welkom in de wereld van Mastervolt. Als leidend merk in geïntegreerde systeemoplossingen voor elektriciteitsvoorziening, stapte Mastervolt in

Nadere informatie

Soladin Web Omvormers

Soladin Web Omvormers Soladin Web Omvormers 09 september 2015 Michiel Klees Sales manager Solar Mastervolt mklees@mastervolt.com 1 Wie is Mastervolt? Sinds 1991: wereldwijde reputatie op gebied van stroomopwekking, -distributie

Nadere informatie

Maximaal rendement functioneel design

Maximaal rendement functioneel design MasterSol CS serie Maximaal rendement functioneel design Zeer hoog rendement Robuust Functioneel design Geschikt voor alle zonnepanelen Snelle, eenvoudige montage T H E P O W E R T O B E I N D E P E N

Nadere informatie

Maximale opbrengst functioneel design

Maximale opbrengst functioneel design AM SunMaster CS Maximale opbrengst functioneel design Zeer hoge opbrengst Volgens BDEW en VDE4105 Trafoloze technologie Snelle, eenvoudige montage Central String omvormer voor iedere installatie De SunMaster

Nadere informatie

Nefit Zonnestroom. Nefit houdt Nederland warm. Nefit PV-systemen

Nefit Zonnestroom. Nefit houdt Nederland warm. Nefit PV-systemen Nefit Zonnestroom Nefit houdt Nederland warm Nefit PV-systemen Gratis energie van de zon Lagere energierekening, grotere onafhankelijkheid De zon is de meest duurzame energiebron. In Nederland is het potentieel

Nadere informatie

PV systemen. PV systemen. Oskomera Solar Power Solutions (OSPS) Wegens de toenemende vraag naar groene energie en CO 2 besparende

PV systemen. PV systemen. Oskomera Solar Power Solutions (OSPS) Wegens de toenemende vraag naar groene energie en CO 2 besparende 2014 Complete maatwerkpakketten Specifiek voor woningbouw Voor alle configuraties Standaard op voorraad Direct geleverd Uitgebreide kennis aanwezig Training mogelijk PV systemen Foto: residentiële systemen

Nadere informatie

Off grid Solar. Algemeen Toepassingen Systeemdesign Componentkeuze Service THE POWER TO BE INDEPENDENT

Off grid Solar. Algemeen Toepassingen Systeemdesign Componentkeuze Service THE POWER TO BE INDEPENDENT THE POWER TO BE INDEPENDENT Off grid Solar Algemeen Toepassingen Systeemdesign Componentkeuze Service Michiel Klees Sales manager Solar mklees@mastervolt.com Bedrijf structuur MOEDER BEDRIJF Menomonee

Nadere informatie

De toekomst van omvormers, monitoring en energieopslag. Michiel Klees

De toekomst van omvormers, monitoring en energieopslag. Michiel Klees De toekomst van omvormers, monitoring en energieopslag Michiel Klees mklees@mastervolt.com 21-03-2017 Historie residentiele PV omvormers Mastervolt produceert al 25jr PV omvormers, met alle concepten ervaring.

Nadere informatie

Making Solar Systems Smarter

Making Solar Systems Smarter Making Solar Systems Smarter GOEDE REDENEN OM OVER TE STAPPEN OP ZONNE-ENERGIE SMART PV-OPLOSSINGEN VAN SOLAREDGE Geld besparen Door zonne-energie te gebruiken in uw huis zal uw energierekening omlaag

Nadere informatie

Making Solar Systems Smarter

Making Solar Systems Smarter Making Solar Systems Smarter GOEDE REDENEN OM OVER TE STAPPEN OP ZONNE-ENERGIE SMART PV-OPLOSSINGEN VAN SOLAREDGE Geld besparen Door zonne-energie te gebruiken in uw huis zal uw energierekening omlaag

Nadere informatie

Nefit Zonnestroom. PV-systemen Hoogste opbrengst en unieke garanties

Nefit Zonnestroom. PV-systemen Hoogste opbrengst en unieke garanties Nefit Zonnestroom PV-systemen Hoogste opbrengst en unieke garanties Gratis energie van de zon Lagere energierekening, grotere onafhankelijkheid De zon is de meest duurzame energiebron. In Nederland is

Nadere informatie

Hernieuwbaar energie-aandeel in Vlaamse nieuwbouwprojecten Ontdek de zonnestroomoplossingen van SMA

Hernieuwbaar energie-aandeel in Vlaamse nieuwbouwprojecten Ontdek de zonnestroomoplossingen van SMA Hernieuwbaar energie-aandeel in Vlaamse nieuwbouwprojecten Ontdek de zonnestroomoplossingen van SMA Verplicht aandeel hernieuwbare energie in nieuwbouw Vanaf 1 januari 2014 moet elke nieuwe woning, kantoor

Nadere informatie

Nefit Zonnestroom. PV-systemen Hoogste opbrengst en unieke garanties

Nefit Zonnestroom. PV-systemen Hoogste opbrengst en unieke garanties Nefit Zonnestroom PV-systemen Hoogste opbrengst en unieke garanties Gratis energie van de zon Lagere energierekening, grotere onafhankelijkheid De zon is de meest duurzame energiebron. In Nederland is

Nadere informatie

Maak de. Juiste keuze. Voor uw SDE+ project

Maak de. Juiste keuze. Voor uw SDE+ project Maak de Juiste keuze Voor uw SDE+ project OVER SDE+ De SDE+ 2014 is een exploitatiesubsidie voor bedrijven, instellingen en non-profit instellingen die willen investeren in duurzame energie, waaronder

Nadere informatie

015.012/Exendis install. A4 sa 31-10-2001 12:09 Pagina 2. Energy Systems Infrastructure GRIDFIT250 AC-INVERTER. Product-Information

015.012/Exendis install. A4 sa 31-10-2001 12:09 Pagina 2. Energy Systems Infrastructure GRIDFIT250 AC-INVERTER. Product-Information 015.012/Exendis install. A4 sa 31-10-2001 12:09 Pagina 2 Energy Systems Infrastructure GRIDFIT250 AC-INVERTER Product-Information 015.012/Exendis install. A4 sa 31-10-2001 12:09 Pagina 3 015.012/Exendis

Nadere informatie

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 2 1200 Serie Brandmeldcentrale Installatie van een veilig gevoel Volledige bescherming aangepast aan uw wensen De 1200 Serie Brandmeldcentrale

Nadere informatie

Making Solar Systems Smarter

Making Solar Systems Smarter Making Solar Systems Smarter GOEDE REDENEN OM OVER TE STAPPEN OP ZONNE-ENERGIE SMART PV-OPLOSSINGEN VAN SOLAREDGE Geld besparen Door zonne-energie te gebruiken in uw huis zal uw energierekening omlaag

Nadere informatie

Leveranciers PV-Systemen

Leveranciers PV-Systemen Leveranciers PV-Systemen Zonnepanelen - Sharp Sharp is begonnen met grootschalige productie van PV in 1963, sindsdien heeft Sharp zich ontwikkeld tot een wereldwijd fabrikant van PV. Sharp is een bekend

Nadere informatie

Nefit Zonnestroom. Nefit houdt Nederland warm. CentroSolar PV-systemen

Nefit Zonnestroom. Nefit houdt Nederland warm. CentroSolar PV-systemen Nefit Zonnestroom Nefit houdt Nederland warm CentroSolar PV-systemen Een stroom gratis zonne- Elektriciteit van eigen huis De zon is de meest duurzame energiebron. In Nederland levert de zon meer dan vijftig

Nadere informatie

SMA Micro-Omvormer Systeem Sunny Boy 240 - Sunny Multigate

SMA Micro-Omvormer Systeem Sunny Boy 240 - Sunny Multigate SMA Micro-Omvormer Systeem Sunny Boy 240 - Sunny Multigate Agenda 1 Product Portfolio 2 Sunny Boy 240 / Sunny Multigate en toepassingen 3 Waarom kiezen voor SMA? 4 Installatie micro-omvormer systeem 5

Nadere informatie

Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie

Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie Bosch Solar Optimaal profiteren van zonne-energie 2 Bosch Solar Bosch: dat klinkt bekend én vertrouwd! Geen wonder, want miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken de producten van Bosch. Dag in, dag

Nadere informatie

Laat uw Energie efficiënter werken. Bewaking en besturing van PV-systemen met Solar-Log TM

Laat uw Energie efficiënter werken. Bewaking en besturing van PV-systemen met Solar-Log TM Laat uw Energie efficiënter werken. Bewaking en besturing van PV-systemen met Solar-Log TM Solar-Log TM bewaakt en bestuurt uw PV-systeem Slijtage en schade komen bij alle technische apparaten voor; vandaar

Nadere informatie

Mass Combi. Altijd zorgeloos 230 V stroom aan boord

Mass Combi. Altijd zorgeloos 230 V stroom aan boord Mass Combi Altijd zorgeloos 230 V stroom aan boord Acculader en omvormer in één compact apparaat 12, 24 en 48 Volt versie MasterBus technologie Bijlever -functie T H E P O W E R T O B E I N D E P E N D

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015 Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-10 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Energiebeheer en opslag: de kern van de energierevolutie! SMA Solar Technology AG

Energiebeheer en opslag: de kern van de energierevolutie! SMA Solar Technology AG Energiebeheer en opslag: de kern van de energierevolutie! Inhoud 1 Motivatie 2 Lokaal energiebeheer en opslag in het netwerk 3 Oplossingen van SMA 2 Inhoud 1 Motivatie 2 Lokaal energiebeheer en opslag

Nadere informatie

SolarEdge Dunnefilmpanelen in combinatie met SolarEdge; wat zijn de voordelen?

SolarEdge Dunnefilmpanelen in combinatie met SolarEdge; wat zijn de voordelen? SolarEdge Dunnefilmpanelen in combinatie met SolarEdge; wat zijn de voordelen? Maak kennis met SolarEdge Heeft de markt voor DC power optimizers op de kaart gezet en leidt het met een marktaandeel van

Nadere informatie

Reference case Atlas Copco. Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren. Vodafone Power to you

Reference case Atlas Copco. Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren. Vodafone Power to you Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren Vodafone Power to you Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren Atlas Copco

Nadere informatie

Nefit Zonnestroom. N e f i t h o u d t N e d e r l a n d w a r m. CentroSolar PV-systemen

Nefit Zonnestroom. N e f i t h o u d t N e d e r l a n d w a r m. CentroSolar PV-systemen Nefit Zonnestroom N e f i t h o u d t N e d e r l a n d w a r m CentroSolar PV-systemen Een stroom gratis zonne- Elektriciteit van eigen huis De zon is de meest duurzame energiebron. In Nederland levert

Nadere informatie

Feeding the world with solar power.

Feeding the world with solar power. Feeding the world with solar power. inteqnion-solar.com Zonne-energie. Duurzame energiebron van de toekomst. De markt voor energievoorziening is volop in beweging. Fossiele brandstoffen als gas en olie

Nadere informatie

Q CELLS ZONNE-ENERGIE- BUFFER Q.HOME+ ESS-G1

Q CELLS ZONNE-ENERGIE- BUFFER Q.HOME+ ESS-G1 Q CELLS ZONNE-ENERGIE- BUFFER Q.HOME+ ESS-G1 ALL-IN-ONE BUFFEROPLOSSING OMVORMER, BATTERIJ EN BEHEERSYSTEEM MET HET Q CELLS Q.HOME+ ESS-G1 ENERGIEBUFFERSYSTEEM KUNT U DE ENERGIE DIE OVERDAG DOOR DE ZON

Nadere informatie

Enphase - de slimste keus in zonne-energie.

Enphase - de slimste keus in zonne-energie. - de slimste keus in zonne-energie. Uw zonnepanelen uitrusten met technologie heeft minimaal drie voordelen: De hoogste betrouwbaarheid, uitstekende prestaties en het hoogste rendement op uw investering.

Nadere informatie

De toekomst is zeker. met Nefit Zonnestroom. Begrippenlijst

De toekomst is zeker. met Nefit Zonnestroom. Begrippenlijst N e f i t h o u d t N e d e r l a n d w a r m De toekomst is zeker met Nefit Zonnestroom Begrippenlijst Autonoom systeem (standalone) - op zichzelf staand systeem bestaand uit zonnepanelen, regelunit en

Nadere informatie

Maximale opbrengst functioneel design

Maximale opbrengst functioneel design SunMaster CS Maximale opbrengst functioneel design Zeer hoge opbrengst Volgens BDEW en VDE4105 Trafoloze technologie Snelle, eenvoudige montage Central String omvormer voor iedere installatie De SunMaster

Nadere informatie

Making Solar Systems Smarter

Making Solar Systems Smarter Making Solar Systems Smarter GOEDE REDENEN OM OVER TE STAPPEN OP ZONNE-ENERGIE SMART PV-OPLOSSINGEN VAN SOLAREDGE Geld besparen Door zonne-energie te gebruiken in uw huis zal uw energierekening omlaag

Nadere informatie

Lokale productie en opslag: een realiteit! SMA Solar Technology AG

Lokale productie en opslag: een realiteit! SMA Solar Technology AG Lokale productie en opslag: een realiteit! Inhoud 1 Marktverwachtingen en motivatie 2 Lokaal energiebeheer en opslag in het netwerk 3 Oplossingen van SMA 2 Inhoud 1 Marktverwachtingen en motivatie 2 Lokaal

Nadere informatie

ELEGANT. ROBUUST. DUURZAAM. DE NIEUWE GENERATIE ZONNEPANELEN MADE IN GERMANY

ELEGANT. ROBUUST. DUURZAAM. DE NIEUWE GENERATIE ZONNEPANELEN MADE IN GERMANY ELEGANT. ROBUUST. DUURZAAM. DE NIEUWE GENERATIE ZONNEPANELEN MADE IN GERMANY Particulier SOLARWATT 60P STYLE De innovatieve glas-glas generatie zonnepanelen Super lichtgewicht, dankzij glas van slechts

Nadere informatie

OPTIMALE PRESTATIES DOOR EEN WEERGALOOS CONCEPT

OPTIMALE PRESTATIES DOOR EEN WEERGALOOS CONCEPT OPTIMALE PRESTATIES DOOR EEN WEERGALOOS CONCEPT Q.PEAK-G4.1 EN Q.PEAK BLK-G4.1 VORM EN FUNCTIE EEN KRACHTIGE COMBINATIE Q.PEAK-G4.1 - baanbrekende prestaties in een uiterst aantrekkelijke vormgeving Haal

Nadere informatie

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing

De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe Hydrovar generatie: Toegenomen flexibiliteit en besturing De nieuwe generatie Hydrovar drukverhogingssets brengt pompen naar een hoger niveau van flexibiliteit en efficiëntie. Montage op de

Nadere informatie

SolarEdge maakt uw PV-panelen intelligenter. 2014 SolarEdge

SolarEdge maakt uw PV-panelen intelligenter. 2014 SolarEdge SolarEdge maakt uw PV-panelen intelligenter Overzicht van een PV-systeem Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit Een omvormer zet de door de panelen opgewekte DC- stroom om naar net-conforme AC-stroom

Nadere informatie

HET VERSCHIL ZIT HEM IN DE DETAILS. DE BELANGRIJKSTE CONCURRENTIEVOORDELEN VAN LG SOLAR

HET VERSCHIL ZIT HEM IN DE DETAILS. DE BELANGRIJKSTE CONCURRENTIEVOORDELEN VAN LG SOLAR HET VERSCHIL ZIT HEM IN DE DETAILS. DE BELANGRIJKSTE CONCURRENTIEVOORDELEN VAN LG SOLAR INHOUD 01 TECHNISCHE COMPETENTIE LG STREEFT NAAR MEER 02 INNOVATIE LG ZET NIEUWE MAATSTAVEN 03 KWALITEIT UITSTEKEND

Nadere informatie

Bosch Public Address Toonaangevend in akoestische excellentie

Bosch Public Address Toonaangevend in akoestische excellentie Bosch Public Address Toonaangevend in akoestische excellentie 2 Toonaangevend in akoestische excellentie Geavanceeerde akoestische expertise Met ruim 60 jaar ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van

Nadere informatie

Bosch Modulaire Plafondluidspreker De slimme geluidsoplossing voor alle plafonds

Bosch Modulaire Plafondluidspreker De slimme geluidsoplossing voor alle plafonds Bosch Modulaire Plafondluidspreker De slimme geluidsoplossing voor alle plafonds 2 Modulaire Plafondluidspreker Het ontwerp is afgestemd op de installateur Perfect voor praktisch alle plafondsituaties

Nadere informatie

Smart Grids, bouwstenen voor slimmer energiegebruik. ENGIE Infra & Mobility

Smart Grids, bouwstenen voor slimmer energiegebruik. ENGIE Infra & Mobility Smart Grids, bouwstenen voor slimmer energiegebruik ENGIE Infra & Mobility De daad bij het woord, de techniek bij de plannen Over een aantal jaren ziet de energievoorziening in Nederland er geheel anders

Nadere informatie

De garantie om uw electriciteitsnota te verlagen en CO2 uitstoot te verkleinen PQMS.NL/VO4BIZ

De garantie om uw electriciteitsnota te verlagen en CO2 uitstoot te verkleinen PQMS.NL/VO4BIZ De garantie om uw electriciteitsnota te verlagen en CO2 uitstoot te verkleinen Wat is VO4BIZ? VO4BIZ is een Brits ontwerp, spanningsoptimalisatie systeem dat het inkomende voltage verlaagt en de stroomkwaliteit

Nadere informatie

READY STORAGE. Power out of the Box. PowerSet. Extra power door slimme Turbo-technologie. www.solar-frontier.eu

READY STORAGE. Power out of the Box. PowerSet. Extra power door slimme Turbo-technologie. www.solar-frontier.eu STORAGE READY Power out of the Box. Extra power door slimme Turbo-technologie. tot 10 jaar systeemgarantie 25 jaar lineaire vermogensgarantie 2 jaar gratis monitoring PowerSet Eén systeem, één oplossing

Nadere informatie

Waarom een micro-omvormer?

Waarom een micro-omvormer? Waarom een micro-omvormer? Eigenaar van uw eigen energieproductie Wilt u meer onafhankelijkheid? Investeer dan slim in een eigen energieproductie. Het micro-omvormersysteem maakt de eerste stap zeer eenvoudig.

Nadere informatie

UW PARTNER IN ZONNE-ENERGIE. Partner van ATAMA

UW PARTNER IN ZONNE-ENERGIE. Partner van ATAMA UW PARTNER IN ZONNE-ENERGIE Partner van ATAMA 1. Over Atama Wie zijn wij Atama Solar Energy is een dynamische, vooruitdenkende organisatie met een focus op zonne-energie. Sinds 2008 voorzien we particulieren

Nadere informatie

Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! DE ZONNE-ENERGIESYSTEMEN VAN CENTROSOLAR

Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! DE ZONNE-ENERGIESYSTEMEN VAN CENTROSOLAR Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! DE ZONNE-ENERGIESYSTEMEN VAN CENTROSOLAR GRATIS ENERGIE VAN DE ZON Word uw eigen elektriciteitsleverancier De energie van de zon

Nadere informatie

Geheel door SDMO zelf ontwikkeld, worden de "NEXYS", "TELYS" en "KERYS" panelen als basis of als optie op onze producten aangeboden. Dankzij deze panelen is de besturing van uw stroomaggregaat eenvoudig

Nadere informatie

totaaloplossing 40% Bespaar op uw verbruik en kosten Plugwise is dat een biedt voor wie op kantoor of thuis inzicht wil in het energieverbruik.

totaaloplossing 40% Bespaar op uw verbruik en kosten Plugwise is dat een biedt voor wie op kantoor of thuis inzicht wil in het energieverbruik. Plugwise is het enige draadloze totaaloplossing Plugwise heeft een duidelijke filosofie: energiemanagementsysteem dat een biedt voor wie op kantoor of thuis inzicht wil in het energieverbruik. de groenste

Nadere informatie

duurzame energievoorziening voor bedrijventerreinen

duurzame energievoorziening voor bedrijventerreinen duurzame energievoorziening voor bedrijventerreinen De toekomst van de energievoorziening Gemeenten, provincies, bedrijven en projectontwikkelaars gaan zich steeds meer richten op duurzame energiedoelstellingen,

Nadere informatie

Enfinity omvormers re-inventing the inverter

Enfinity omvormers re-inventing the inverter NL Enfinity omvormers re-inventing the inverter www.enfinity.be Kies voor een compleet kwalitatief en kostenefficiënt PV systeem! Naast een uitgebreid assortiment Enfinity zonnepanelen en montagesystemen

Nadere informatie

Enphase de slimste keus in zonne-energie.

Enphase de slimste keus in zonne-energie. de slimste keus in zonne-energie. Uw zonnepanelen uitrusten met technologie heeft minimaal drie voordelen: De hoogste betrouwbaarheid, uitstekende prestaties en het hoogste rendement op uw investering.

Nadere informatie

Universal & Console ICOSUN ICOSUN. Zonne-energie systemen. Garantie op hoog rendement. Licht in gewicht. Duurzaam. Zekere installatie

Universal & Console ICOSUN ICOSUN. Zonne-energie systemen. Garantie op hoog rendement. Licht in gewicht. Duurzaam. Zekere installatie ICOSUN ICOSUN Universal & Console Garantie op hoog rendement Licht in gewicht Duurzaam Zekere installatie Voor vrijwel alle daken Zonne-energie systemen ICOSUN Universal De hoeveelheid energie die de aarde

Nadere informatie

Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! de zonne-energiesystemen van Centrosolar

Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! de zonne-energiesystemen van Centrosolar Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! de zonne-energiesystemen van Centrosolar Gratis energie van de zon Word uw eigen elektriciteitsleverancier De energie van de zon

Nadere informatie

Zonne-energie in 6 stappen

Zonne-energie in 6 stappen Zonne-energie in 6 stappen Bart van den Bosch 10 / 9 / 2014 U bent enthousiast over het idee om zelf zonneenergie op te wekken. En u overweegt om zonnepanelen aan te schaffen voor uw woning. Zeer waarschijnlijk

Nadere informatie

Ziet alles. En weet nog veel meer.

Ziet alles. En weet nog veel meer. Years Ziet alles. En weet nog veel meer. Bewaking en bediening van zonneenergiesystemen met Solar-Log TM Smart Energy met Solar-Log Het eigen stroomverbruik slim regelen Hoger rendement dankzij bespaarde

Nadere informatie

5 troeven van de SMA Webconnect

5 troeven van de SMA Webconnect 5 troeven de SMA Webconnect. altijd en overal zicht op de energieopbrengst. veilige en betrouwbare netwerk verbinding. overzichtelijke gegevens weergave via de Sunny Portal. eenvoudig te installeren 5.

Nadere informatie

SLIMME PANEEL TECHNOLOGIE VAN SMA EN TIGO OPTIMALISATIE VAN ZONNESTROOMINSTALLATIES EN UW BEDRIJF

SLIMME PANEEL TECHNOLOGIE VAN SMA EN TIGO OPTIMALISATIE VAN ZONNESTROOMINSTALLATIES EN UW BEDRIJF SLIMME PANEEL TECHNOLOGIE VAN SMA EN TIGO OPTIMALISATIE VAN ZONNESTROOMINSTALLATIES EN UW BEDRIJF + BESCHIKBAAR. BESTEL NU! SMA Solar Technology AG DE JUISTE PARTNERS MET DE JUISTE TECHNOLOGIE OP HET JUISTE

Nadere informatie

Maak optimaal gebruik van uw dak. lnvesteer in zonne-energie met SunPower

Maak optimaal gebruik van uw dak. lnvesteer in zonne-energie met SunPower Maak optimaal gebruik van uw dak lnvesteer in zonne-energie met SunPower Hoe werkt het? Verhoog uw inkomsten met zonne-energie 1 SunPower-zonnepanelen Tot voor enkele jaren was een investering met het

Nadere informatie

zelf duurzaam & rendabel energie opwekken met zonnepanelen van Stetech

zelf duurzaam & rendabel energie opwekken met zonnepanelen van Stetech zelf duurzaam & rendabel energie opwekken met zonnepanelen van Stetech informatiebrochure pv-systemen Stetech BV - Nijverheidsweg 27-9482WB - Tynaarlo - T.0592-541597 - F.0592-542433 - info@stetech.com

Nadere informatie

Het voor de gepatenteerde SOLYNDRA Solar module gebruikte materiaal bestaat uit koper-indium-galium-diselenide (CIGS).

Het voor de gepatenteerde SOLYNDRA Solar module gebruikte materiaal bestaat uit koper-indium-galium-diselenide (CIGS). quas lar Een uiterst betrouwbaar systeem De SOLYNDRA Solar module bestaat uit twee coaxiale cilinders. De binnenste cilinder wordt ommanteld door de CIGS-zonnecel die op haar beurt beschermd wordt door

Nadere informatie

IS ENERGIEOPSLAG HET ANTWOORD?

IS ENERGIEOPSLAG HET ANTWOORD? IS ENERGIEOPSLAG HET ANTWOORD? JA! DE VOLGENDE STAP NAAR MEER ONAFHANKELIJKHEID WAAROM? 1. Eigen energie voorziening Geen impact meer van prijsstijgen en zelf in controle van je eigen elektriciteit, dag

Nadere informatie

Prijslijst zonnepaneelpakketten Q2 Versie 1.0

Prijslijst zonnepaneelpakketten Q2 Versie 1.0 Kant-en-klare zonnepaneelpakketten voor schuine en platte daken Alle aangeboden zonnepaneelpakketten zijn zo samengesteld dat met het gekozen pakket vrijwel iedere opstelling op ieder dak gemaakt kan worden.

Nadere informatie

Sirius Solar. Sirius Solar Veranda

Sirius Solar. Sirius Solar Veranda Sirius Solar brengt twee werelden samen: genieten van comfort, duurzaamheid en rendement. Word ook thuis bewust van duurzaam en kies voor een overkapping met zonnepanelen! Zelf energie opwekken met zonnepanelen

Nadere informatie

ZONNE-ENERGIE IS DE ENERGIE VAN NU ÉN VAN ONZE TOEKOMST!

ZONNE-ENERGIE IS DE ENERGIE VAN NU ÉN VAN ONZE TOEKOMST! ZONNE-ENERGIE IS DE ENERGIE VAN NU ÉN VAN ONZE TOEKOMST! MONTAGE DOOR KOMO GECERTIFICEERD DAKDEKKERS- BEDRIJF ADVISEREN LEVEREN INSTALLEREN ADVISEREN Green Power Systems is uw adviseur, leverancier en

Nadere informatie

STORAGE. Power is goed power opslaan nog veel beter. opslagsysteem. PowerStorage. PowerStorage, geoptimaliseerd voor de PowerSets van Solar Frontier.

STORAGE. Power is goed power opslaan nog veel beter. opslagsysteem. PowerStorage. PowerStorage, geoptimaliseerd voor de PowerSets van Solar Frontier. STORAGE Power is goed power opslaan nog veel beter. PowerStorage, geoptimaliseerd voor de PowerSets van Solar Frontier. Nieuw opslagsysteem rechtstreeks van de fabrikant PowerStorage www.solar-frontier.eu

Nadere informatie

Nefit Zonnestroom. Nefit houdt Nederland warm. CentroSolar PV-systemen

Nefit Zonnestroom. Nefit houdt Nederland warm. CentroSolar PV-systemen Nefit Zonnestroom Nefit houdt Nederland warm CentroSolar PV-systemen Een stroom gratis zonne-energie Elektriciteit van eigen huis De zon is de meest duurzame energiebron. In Nederland levert de zon meer

Nadere informatie

Zonnepanelen HAAL HET BESTE UIT DE ZON WEK UW EIGEN ELEKTRICITEIT OP

Zonnepanelen HAAL HET BESTE UIT DE ZON WEK UW EIGEN ELEKTRICITEIT OP Zonnepanelen HAAL HET BESTE UIT DE ZON WEK UW EIGEN ELEKTRICITEIT OP ZONN ZONNE-ENERGIE IS SCHONE ENERGIE; ER KOMT BIJ DE OPWEKKING VAN DE ELEKTRICITEIT GEEN CO2 UITSTOOT VRIJ. DE ZON ALS BRON Investeren

Nadere informatie

Alles over. zonnestroom systemen AABOSOLAR. Achtseweg-Noord 12C 5651 GG Eindhoven T 024 6782475 F 040 2570055. Info@aabosolar.nl www.aabosolar.

Alles over. zonnestroom systemen AABOSOLAR. Achtseweg-Noord 12C 5651 GG Eindhoven T 024 6782475 F 040 2570055. Info@aabosolar.nl www.aabosolar. Alles over zonnestroom systemen AABOSOLAR Achtseweg-Noord 12C 5651 GG Eindhoven T 024 6782475 F 040 2570055 Info@aabosolar.nl www.aabosolar.nl Hoe werkt een zonnestroominstallatie? De kern van een zonnestroominstallatie

Nadere informatie

YOUR PERSONAL POWERSTATION. Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! VAN CENTROSOLAR

YOUR PERSONAL POWERSTATION. Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! VAN CENTROSOLAR Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! de zonneenergiesystemen VAN CENTROSOLAR Ga vandaag nog het dak op met Centrosolar en bespaar fors met Your Personal Powerstation.

Nadere informatie

BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL. alterra pro. De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! www.alpha-innotec.

BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL. alterra pro. De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! www.alpha-innotec. BRINE/WATER WARMTEPOMPEN PROFESSIONAL alterra pro www.alpha-innotec.com De professionele manier, om energie uit de bodem te benutten! the better way to heat De warmtepomp als uiterst efficiënte warmteopwekker

Nadere informatie

Technische data Volledig geïntegreerd elektrisch opslagsysteem voor woning en werk

Technische data Volledig geïntegreerd elektrisch opslagsysteem voor woning en werk Technische data Volledig geïntegreerd elektrisch opslagsysteem voor woning en werk Inhoud van een compleet monofasig systeem van 16 kwh. Het totale systeem GREEN ROCK, het zout water opslagsysteem is verkrijgbaar

Nadere informatie

KINGSTON DAKSYSTEEM MORE THAN ENERGY

KINGSTON DAKSYSTEEM MORE THAN ENERGY KINGSTON DAKSYSTEEM MORE THAN ENERGY KINGSTON DAKSYSTEEM Het Kingston daksysteem vormt een perfecte combinatie van zonne-energie en dakbedekking. Het is een product dat esthetiek, waterdichtheid en energieopwekking

Nadere informatie

Algemeen. Wie is Ivada Electric? Distributeur. Importeur van Kaco omvormers. Adviseur elektrotechnische markt. Projectpartner van de Technische Unie

Algemeen. Wie is Ivada Electric? Distributeur. Importeur van Kaco omvormers. Adviseur elektrotechnische markt. Projectpartner van de Technische Unie PV-systemen Algemeen Wie is Ivada Electric? Distributeur Importeur van Kaco omvormers Adviseur elektrotechnische markt Projectpartner van de Technische Unie Projecten van Ivada Electric Eerste project

Nadere informatie

DE SOLARREVOLUTIE. MyReserve. DE THUISACCU VAN DE TOEKOMST IS ER AL

DE SOLARREVOLUTIE. MyReserve. DE THUISACCU VAN DE TOEKOMST IS ER AL DE SOLARREVOLUTIE MyReserve. DE THUISACCU VAN DE TOEKOMST IS ER AL MYRESERVE WELKOM BIJ DE ENERGIEVOORZIENING VAN DE TOEKOMST! SOLARWATT de nieuwe revolutie voor uw energievoorziening: MyReserve levert

Nadere informatie

Kiezen voor SMA. Nederlandse residentiële markt

Kiezen voor SMA. Nederlandse residentiële markt Kiezen voor SMA Nederlandse residentiële markt SMA Solar Technology AG SMA is een drijvende kracht voor hernieuwbare decentrale energie. We zijn niet alleen wereldwijd marktleider voor zonne-energie-omvormers,

Nadere informatie

De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera

De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera De MIC Serie 550 Robuuste PTZ-buitencamera 2 MIC Serie 550 De nieuwe norm voor bewaking Aantrekkelijk, compact ontwerp voor onopvallende installatie in bewakingsomgevingen Robuuste, vandalismebestendige

Nadere informatie

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Nieuwste generatie intercom met verbeterde functionaliteiten voor veelzijdige beveiliging en gebouwbeheer Net2 Entry is het meest

Nadere informatie

LG SOLAR 2014. Seminar ProfiNRG Harmelen, 14.11.2014

LG SOLAR 2014. Seminar ProfiNRG Harmelen, 14.11.2014 LG SOLAR 2014. Seminar ProfiNRG Harmelen, 14.11.2014 Inhoud 1 Waarom LG? 2 Waarom zonnepanelen van LG? 3 LG MonoX NeON 1. Waarom LG? De LG Group: Ondernemingen: 60 Omzet: 134 miljard USD (2013) Electronics

Nadere informatie

Grootschalige PV, stimulansen voor, en vanuit het bedrijfsleven. Marc Kok, directeur Energie Service Noord West

Grootschalige PV, stimulansen voor, en vanuit het bedrijfsleven. Marc Kok, directeur Energie Service Noord West Grootschalige PV, stimulansen voor, en vanuit het bedrijfsleven Marc Kok, directeur Energie Service Noord West Trends:: Stijgende prijzen? foto: epa Duitse zon drukt dagprijs Nederlandse stroom 31-01-2012

Nadere informatie

Enphase Micro omvormers in een snel veranderende wereld. Frank Berets Country Manager NL April 2015

Enphase Micro omvormers in een snel veranderende wereld. Frank Berets Country Manager NL April 2015 Enphase Micro omvormers in een snel veranderende wereld Frank Berets Country Manager NL April 2015 Solar Power verandert Stand alone Geintegreerd 2 2 Solar Power verandert Stand alone Geïsoleerde systemen

Nadere informatie

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Volop aangename warmte in huis tijdens de winter

Nadere informatie

Persbericht. Maak kennis met de eerste Chromebook van Toshiba: stijl, snelheid en eenvoud met de vrijheid van de cloud

Persbericht. Maak kennis met de eerste Chromebook van Toshiba: stijl, snelheid en eenvoud met de vrijheid van de cloud Persbericht Maak kennis met de eerste Chromebook van Toshiba: stijl, snelheid en eenvoud met de vrijheid van de cloud Persbericht Persbericht Persbericht Persbericht Maak kennis met de eerste Chromebook

Nadere informatie

Een korte uitleg over zonnepanelen. Sungevity 2017 sungevity.be. Sungevity 1

Een korte uitleg over zonnepanelen. Sungevity 2017 sungevity.be. Sungevity 1 Een korte uitleg over zonnepanelen Sungevity 1 Inleiding Welkom bij Sungevity, partner van ENGIE Electrabel In dit document vindt vindt u een korte uitleg over wie u een korte uitleg over wie Sungevity

Nadere informatie

500 Serie Rookmelders De kunst van onzichtbare rookdetectie

500 Serie Rookmelders De kunst van onzichtbare rookdetectie 500 Serie Rookmelders De kunst van onzichtbare rookdetectie 1 2 Stevige bescherming, praktisch onzichtbaar Brandbeveiliging is van essentieel belang heden ten dage. Hotels, openbare gebouwen en particuliere

Nadere informatie

3 Elektrische teller. Verhoog uw inkomsten met zonne-energie

3 Elektrische teller. Verhoog uw inkomsten met zonne-energie Waarom zonne-energie? Hoe werkt het? SunPower-zonnepanelen Verhoog uw inkomsten met zonne-energie Tot voor enkele jaren was een investering met het beste rendement nog onverzoenbaar met respect voor het

Nadere informatie

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Als een ideale werking en een goed design elkaar innovatief aanvullen, hebben wij alles goed gedaan. Esthetische eisen vertalen in een goed design is één ding

Nadere informatie

Groene energie maakt het mooie weer!

Groene energie maakt het mooie weer! zonne-energie systemen Groene energie maakt het mooie weer! 2 Monier en jij: een duurzame relatie De zon is overal. Ze geeft ons licht en warmte. Gratis propere energie! In tegenstelling tot de klassieke

Nadere informatie

Zonne-energiesystemen. Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie

Zonne-energiesystemen. Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie Zonne-energiesystemen Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie Ubbink zonne-energiesystemen Gebruik de energie van de zon! Zonne-energie is een vorm van duurzame energie. De zon is overal

Nadere informatie

PAVIRO PA- en gesproken woord ontruimingssysteem met professionele geluidskwaliteit Flexibiliteit van meet af aan PAVIRO 1

PAVIRO PA- en gesproken woord ontruimingssysteem met professionele geluidskwaliteit Flexibiliteit van meet af aan PAVIRO 1 PAVIRO PA- en gesproken woord ontruimingssysteem met professionele geluidskwaliteit Flexibiliteit van meet af aan PAVIRO 1 2 PAVIRO PAVIRO 3 Zorgt voor veiligheid, informatie, muziekbeleving Met ruim 100

Nadere informatie

Advies en projectrealisatie in energiebesparing en verduurzaming

Advies en projectrealisatie in energiebesparing en verduurzaming ! Advies en projectrealisatie in energiebesparing en verduurzaming Elemental Generation is Partner in de verduurzaming van bestaande bouw en in de realisatie van energie-neutrale nieuwbouw Expert in de

Nadere informatie

www.pletteinstallaties.nl Bosch Solar zonne-energie

www.pletteinstallaties.nl Bosch Solar zonne-energie 1 Bosch Solar zonne-energie 2 Bosch: dat klinkt bekend én vertrouwd! Geen wonder, want miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken de producten van Bosch. Dag in, dag uit. Huishoudelijke apparaten,

Nadere informatie

Waarom SolarEdge. 1 Getallen gebaseerd op onderzoeksresultaten van het Photon Lab, een onafhankelijk gerenommineerde instantie,

Waarom SolarEdge. 1 Getallen gebaseerd op onderzoeksresultaten van het Photon Lab, een onafhankelijk gerenommineerde instantie, Waarom SolarEdge Uit het oogpunt van duurzaamheid is het van belang het maximale rendement te behalen uit de gekozen grondstoffen (PV-installatie). Met de Power-Optimizers van SolardEdge (SE) wordt de

Nadere informatie

Advies en ondersteuning

Advies en ondersteuning Vaillant Services Advies en ondersteuning Ook de service is betrouwbaar Uw installateur adviseert Welk geotherm hybride systeem is het meest geschikt voor u? Uw installateur helpt u met een deskundig advies,

Nadere informatie