Weekverslag nr. 3 Week van 10 maart tot 17 maart Naam en voornaam student: Thones Rani Naam stagebedrijf: St-Franciskus Ziekenhuis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Weekverslag nr. 3 Week van 10 maart tot 17 maart Naam en voornaam student: Thones Rani Naam stagebedrijf: St-Franciskus Ziekenhuis"

Transcriptie

1 Weekverslag nr. 3 Week van 10 maart tot 17 maart Naam en voornaam student: Thones Rani Naam stagebedrijf: St-Franciskus Ziekenhuis 1. Taakuitvoering 1.1. Welke taken heb je de afgelopen weken uitgevoerd? Maandag 10 maart 2014 We zijn de dag begonnen met een overleg over de verschillende afdelingen. Ik heb alles uitgetypt en verdeeld in de volgende 3 categorieën: drukwerk, benodigdheden en bijzondere. Elke afdeling had een aparte pagina, zodat we een goed overzicht hadden. Dit document werd uitgeprint en verdeeld. Nadien heb ik 2 vragenlijsten omgezet van een A4-formaat naar een A0-formaat. Ook heb ik de huisstijl aangepast en gezorgd voor een correcte opmaak. Vervolgens heb ik samen met Dr. De Cuyper nog een filmpje gemaakt. Zij had me eerder de beelden gegeven en samen hebben we overlopen welke video waar geplaatst moest worden. Ook heb ik enkele titels toegevoegd. Nadien heb ik samen met Diane stap voor stap overlopen welke affiches nog naar Spromax (=externe drukker) gestuurd moesten worden Dinsdag 11 maart 2014 Ik ben de dag begonnen met het aanvullen van het Excel-bestandje familie-eigen personeel. Hierin hou ik alles bij van het personeel, dat naar de Dag van de Zorg komt. Ook met hoeveel familieleden het personeelslid komt, neem ik hierbij op. Nadien heb ik mijn document met al de verschillende diensten (benodigdheden, drukwerk en bijzondere) aangepast. Dit omdat we nog wat zaken moesten veranderen en toevoegen. Ook ben ik even foto s gaan maken van een pasgeboren kindje, dat geboren was met een vlekje. Men wist niet goed vanwaar dit kwam en daarom zullen de foto s die ik gemaakt heb, verstuurd worden naar een professor, die dat verder zal bekijken. Vervolgens zijn we naar Spromax gegaan. Zij hadden al heel wat drukwerk klaar. Al dit drukwerk hebben Diane en ik verplaatst naar de auto. Nadien hebben we alles uitgeladen en verhuisd naar een apart lokaaltje. Daar staat alles veilig tegen de Dag van de Zorg. Tot slot ben ik begonnen aan het ontwerp van de affiches van de Kraamafdeling. Ik heb er 1 gemaakt over de kinderwens, de opvolging bij de gynaecoloog, de vroedvrouwenraadpleging en de kinelessen. Samen met Diane hebben we de affiches nadien bekeken en hier en daar nog wat aangepast. We hebben er vervolgens een definitieve versie van gemaakt.

2 Ook hebben we een perslijst gemaakt aan de hand van haar perscontactgegevens en de mijne. We hebben deze vergeleken en nadien een kort persbericht rondgestuurd naar de verschillende media. De persmeeting zal vrijdag doorgaan en we hopen natuurlijk om zoveel mogelijk pers te bereiken. Deze persmeeting zal gaan over de nieuwe 3D laparoscopische camera. Dankzij deze techniek kunnen operaties nu nog beter en efficiënter kunnen uitvoeren, met een 3D-brilletje weliswaar Woensdag 13 maart 2014 Ik heb de feedback, die ik dinsdag 12 maart gekregen heb op de brochure van de diëtisten, infofiche en flyer, nauwkeurig bekeken en aangepast. Vervolgens heb ik ook de laatste aanpassingen aan de flyer van de PAAZ gedaan. Ook de brochure werd aangepast. Nadien heb ik een gehele nieuwe brochure opgesteld rond gezonde voeding. Vervolgens heb ik nog een drietal affiches op A3_formaat ontworpen voor de afdeling Anesthesie. Eentje met informatie over de epidurale verdoving, eentje over plexus en eentje met informatie over nuchter zijn. Ook heb ik enkele tekeningen opgezocht die gelinkt kunnen worden aan het ziekenhuis (bv. Micky Mouse met een dokters tenue). Deze heb ik opgeslagen in PDF en zullen op de Dag van de Zorg uitgedeeld worden aan de kinderen. Ook heb ik nog 2 bewegwijzeringspijlen gemaakt, zowel op A3 als op A4. Er zijn ook nog een heleboel inschrijvingen binnen gekomen voor de Dag van de Zorg. Dus het Excel-bestandje, met het personeel dat naar de Dag van de Zorg komt, heb ik bij aangevuld. Ook heb ik nog enkele etiketten afgeprint voor de wafelverkoop. Deze etiketten zullen geplakt worden op de wafelpakketten, voor de Dag van de Zorg. Tot slot heb ik nog geprobeerd om het hoedje (wit hoedje met rood kruisje) dat ze willen namaken bij de Dag van de Zorg, in te scannen. De kwaliteit van de afbeelding bleek na het scannen niet zo ideaal, dus gaat Diane dit morgen nog eens proberen Donderdag 14 maart 2014 Ik heb feedback gekregen over de brochure (gezond eten). Deze heb ik dan uiteraard helemaal aangepast. Ook ben ik begonnen met het ontwerpen van een flyer over orthopedie. Nadien heb ik nog een flyer gemaakt over voeding voor ouderen. De tekst werd aangeleverd, maar ik heb ze herschreven. Dit was nodig omdat de tekst ingekort moest worden. Nadien zijn we nog op zoek gegaan naar materiaal dat nodig is op de Dag van de Zorg.

3 Vervolgens heb ik een flyer ontworpen (incl. plannetje) met informatie over parkeren. Deze flyer zal uitgedeeld worden aan de mensen, wanneer de parking in het SFZ, tijdens de Dag van de Zorg, volzet is. Op deze flyer staan namelijk richtlijnen hoe ze op een andere parking kunnen geraken. Nadien heb ik ook nog een infofiche gemaakt op een A5, voor patiënten. Met daarop informatie over het feit dat we een druk weekend tegemoet gaan. We hebben daarin vermeld dat de patiënten best hun bezoek verwittigen dat de parkeerplaatsen beperkt zijn. Deze infofiche werd bekeken en hier en daar wat aangepast. Nadien werd dit geprint en heeft Diane deze infofiche bij het ontbijt laten meegeven. Nadien was er nog de diensthoofdenvergadering. Hier heb ik notities genomen en we hebben bij elke dienst kort overlopen, wat zij gaan doen op de Dag van de Zorg. Nadien hebben Diane en ik zoveel mogelijk affiches proberen klaar te maken. Het ging om affiches met daarop informatie over wat ze aanbieden op hun afdeling. We hebben de tekst rondgestuurd voor feedback Vrijdag 15 maart 2014 Ik ben de dag begonnen met het verder ontwerpen van affiches voor elke dienst (31). Op deze affiche staat een nummer en de naam van de afdeling. Daarnaast heb ik er ook op vermeld wat er te doen zal zijn bij deze afdeling. De feedback die ik gekregen heb, heb ik er uiteraard mee in opgenomen. Vervolgens heb ik een brochure ontworpen met daarin al de afdelingen nog eens apart vermeld. Deze brochure zal uitgedeeld worden en zo weten de bezoekers meteen hoe de rondleiding in elkaar zit en waar welke afdeling zich bevindt. Uiteraard komen de nummers van de afdelingen in de brochures, overeen met de nummers van de affiches. Ook heb ik mogen assisteren bij de persconferentie over de 3D laparoscopische camera. Ik heb de twee journalisten die wat later waren, opgevangen aan de multifunctionele ruimte en nadien naar binnen verwezen. Ook heb ik ze drank aangeboden. Vervolgens zijn we met zijn allen naar het operatiekwartier gegaan, waar we een glimp hebben kunnen opvangen van de 3D laparoscopische camera. Ook heb ik de flyer voor orthopedie een klein beetje aangepast. Het lettertype van de flyer was namelijk iets te groot voor druk. Nadien heb ik nog een Excel-bestandje gemaakt met een accrediteringslijst (lijst met aanwezige dokters, referentienummer, adres)

4 Zaterdag 16 maart 2014 We zijn de dag begonnen met de affiches rond te brengen op de juiste afdelingen. Deze affiches hebben we opgehangen. We hebben de affiches van de verschillende afdelingen (met informatie over wat er allemaal te doen is op deze afdeling) ook opgehangen. Vervolgens hebben mijn medestagiaire, Eline, en ik al de voetjes in het hele ziekenhuis geplakt. De rondleiding bevat 31 afdelingen verspreid over 4 verdiepingen. Dus het was belangrijk dat de voetjes duidelijk en zichtbaar geplakt zouden worden. Tot slot hebben we nog enkele stoelen en tafels helpen klaarzetten in de inkomhal. Deze tafels blijven tijdens de Dag van de Zorg daar staan, zodat de mensen kunnen gaan zitten en gezellig kunnen bijpraten Zondag 17 maart 2014 We zijn de dag begonnen met het wandelen van de route voor de Dag van de Zorg. We hebben enkele voetjes meegenomen en waar nodig was hebben we er nog enkele bijgeplakt. Vervolgens hebben we nog gezorgd voor extra bewegwijzering. Zo hebben we nog enkele pijlen opgehangen tegen de muren. Vervolgens hebben we mensen onthaald aan de inkomhal en de mensen erop gewezen dat ze nog 10 minuutjes moesten wachten, vooraleer ze konden beginnen aan de rondleiding van de Dag van de Zorg. Dit omdat het de bedoeling was dat de artsen, studenten en familie van personeel vlot naar buiten konden gaan. We hebben ook nog brochures uitgedeeld. Vervolgens ben ik even gaan staan aan de dienst radiologie. Er was wat verwarring bij de mensen, die niet meteen wisten dat radiologie een bijlus was. Ik gaf dus richtlijnen en ik vermeldde kort dat ze op deze dienst radiologie informatie kregen over mammografie en de botdensitometer. Maar het was wel belangrijk dat ze nadien terugkwamen om terug de hoofdlus te volgen. Vervolgens ben ik mijn medestagiaire Eline gaan helpen met het afnemen van enquêtes. We hebben in totaal zo n 150-tal mensen aangesproken. De enquête ging uiteraard over de Dag van de Zorg. We vroegen aan deze mensen hoe ze nu eigenlijk geïnformeerd zijn over deze dag, wat ze ervan vonden en of ze nog enkele suggesties hadden. Toen het event op zijn einde liep, hebben we meteen al de affiches van de verschillende afdelingen eraf gehaald. Vervolgens zijn we ook de pijlen er al meteen gaan verwijderen. Ook hebben we enkele voetjes al opgeruimd in onze gang.

5 1.2. Heb je moeilijkheden ondervonden bij het uitvoeren van deze taken? Zo ja, welke? Wat zijn daarvoor de redenen? Wat heb je er aan gedaan? Wat verliep goed? Als ik zaken moet gaan uitprinten/scannen/kopiëren, is het in het begin nog wat zoeken. Het is een niet het type printer dat ik gewoon ben en ik kan er dus nog niet heel vlot mee werken. Toch ben ik niet verlegen om hulp te vragen. Ik heb alles voor mezelf opgeschreven en hoop in het vervolg er vlotter mee om te kunnen gaan. Toen mijn medestagiaire en ik nog enkele pijlen waren gaan ophangen, hebben we er niet bij stilgestaan dat dubbelzijdige plakband weleens zeer stevig kan blijven kleven. Op 2 muren is het namelijk zo dat de verf er mee afkwam, wanneer we de pijl ervan af trokken. Uiteraard hebben we meteen Diane geïnformeerd en zij liet weten dat ze de technische dienst hierover zal aanspreken. Gelukkig werd het voorval goed opgenomen, want dit was eigenlijk het enige probleempje tijdens de hele Dag van de Zorg. De technische dienst zal zorgen dat de muur terug een likje verf krijgt Beschik je over voldoende kennis om de taken uit te voeren? Zo ja, waar heb je die kennis verworven? (wee specifiek en verwijs naar opleidingsonderdelen uit de opleiding) Zo nee, waarover heb je dan onvoldoende kennis? Moet die kennis tijdens de opleiding aangeleerd worden? Motiveer je antwoord. Opnieuw kwam Excel en Indesign zeer vaak aan bod. Dit omdat er nog enorm veel drukwerk was dat het laatste moment nog moest opgemaakt worden. Toch is het zo dat we nooit echt hebben geleerd hoe we bepaalde zaken moeten opmaken als we iets willen drukken. Het is namelijk belangrijk dat je voldoende insprong hebt bij een brochure aan de linker en rechter kant van je pagina s. Anders kan bepaalde tekst niet kan worden gedrukt. Gelukkig had de drukker het op tijd gezien en het kleine foutje aangepast. Het vak Evenementen tijdens het tweede jaar, kwam deze week ook zeker van pas. Een evenement organiseren is niet niks, en ik merkte veel tijdsdruk tijdens de laatste week. Toch heb ik zoveel mogelijk als ik kon Diane bijgestaan. Als het nodig was ben ik langer gebleven om te werken. We hebben uiteindelijk alles klaargekregen Wat gebeurde er met je werk? Hoe tevreden ben jij? Wat ga je de volgende keer anders doen? Het gaf een zeer leuk gevoel om hier en daar wat gerealiseerd materiaal te zien. Tijdens de Dag van de Zorg zag ik ook iedereen rondlopen met de brochure die ik had opgesteld. Ik ga vanaf nu wel mijn marges altijd correct in stellen, zodat er bij het drukken geen problemen meer kunnen voorvallen.

6 2. Competenties (na week 3, week 6, week 9 en week 12) 2.1. Welke competenties heb je verworven? Toon dit duidelijk aan met voorbeelden. 1. Ik heb ondertussen veel inzicht gekregen in mijn rol voor de organisatie. Ik weet wat er van mij verwacht wordt. De dienst communicatie van het Sint- Franciskus Ziekenhuis draait om het organiseren van tal van evenementen, het ontwerpen en drukken van flyers, folders, brochures en dergelijke meer. (De student heeft inzicht in zijn of haar eigen rol voor de organisatie, zowel binnen de organisatie als in een bredere maatschappelijke context.) 2. Door de Dag van de Zorg heb ik zeer veel inzicht gekregen in de structuur van het ziekenhuis. Het is namelijk zo dat het ziekenhuis van Heusden zeer groot is, je zou zelfs kunnen zeggen een klein doolhofje. Maar toch begin ik mijn weg ondertussen zeer goed te kennen. Ik heb ook meerdere keren het ziekenhuis rondgelopen tijdens de Dag van de Zorg, dus heb zeker en vast een goed zicht op de verschillende afdelingen. (De student heeft inzicht in de structuur van een bedrijf) 3. Ik heb geleerd om eenvoudig informatie te verzamelen over de organisatie en de sector. Het Sint-Franciskus Ziekenhuis heeft ook intranet. Hierop staat al de informatie van het ziekenhuis. Ik heb geleerd om hierop eenvoudig nummers te vinden van bijvoorbeeld personeelsleden. (De student kan informatie verzamelen over de organisatie en de sector waarbinnen de organisatie actief is) 4. Ik probeer zoveel mogelijk als ik kan creativiteit toe te voegen in de verschillende opdrachten. Zo was het mijn idee om het haar van een mevrouw bij te werken in Photoshop (dit omdat ze een kale plak had op haar haren). Ook probeer ik creatief te zijn met het ontwerpen van brochures en flyers. Zo had ik voorgesteld om de flyer van de PAAZ-afdeling in de kleuren van de PAAZ te ontwerpen. Ik had deze lay-out dan helemaal aangepast, met de correcte kleuren. (De student geeft blijk van creativiteit in de uitvoering van de opdrachten) 5. Ik probeer zoveel mogelijk als ik kan assertief te zijn en mijn ideeën of standpunten te verduidelijken. Als ik een idee heb, zoals bijvoorbeeld het photoshoppen van het haar, dan geef ik ook meteen een voorstel hoe ik dit zou aanpakken. Ook toen we in de eerste week Diane haar montagefilmpje aan het bekijken waren, probeerde ik tips te geven. Zo stelde ik voor om bijvoorbeeld in te zoomen op een foto. (De student geeft blijk van assertiviteit om op een correcte en beleefde manier zijn of haar ideeën en standpunten te verduidelijken)

7 6. Ik heb de afgelopen weken al heel wat vergaderingen/overlegmomenten mogen bijwonen. Ik ben hierbij altijd zeer aandachtig en probeer zo goed mogelijk alles op te schrijven. Ik heb geleerd om hierbij doelgericht te vergaderen en te notuleren. (De student kan doelgericht vergaderen en notuleren (inhoudelijk correct weergeven) 7. Ik ben iemand die altijd veel respect toont voor andere mensen hun mening en ik kan opkomen voor mezelf. Ik ben al redelijk wat gegroeid en mag wel van mezelf zeggen dat ik assertiever ben geworden. (De student is assertief) 8. Ik heb een grote luistervaardigheid voor de boodschap en/of vragen van anderen. Als men aan mij iets vraagt of uitlegt, doe ik er natuurlijk alles aan om het tot een goed einde te brengen. (De student heeft een grote luistervaardigheid voor de boodschap en/of de vragen van de anderen) 9. Ik heb de afgelopen 3 weken regelmatig de telefoon mogen opnemen van Diane Mombers. Meestal laat het personeel een boodschap achter voor Diane, maar steeds vaker kan ik ook wel eens op een vraag antwoorden. Dit omdat ik nu al wat langer in het ziekenhuis meedraai. Ik kan dus van mezelf zeggen dat ik efficiënt kan telefoneren. (De student kan efficiënt telefoneren) 10. Ik plan mijn tijd zeer goed in en ik stel prioriteiten. Wanneer men verwacht dat ik een aanpassing doe aan een brochure, doe ik dit meteen. Ik kan dus van mezelf zeggen dat ik deadlines haal. Ook wanneer ik meerdere taken krijg om te doen, zal ik deze zo vlot en efficiënt mogelijk uitvoeren. Het was de afgelopen weken druk en toch kwam er soms een beetje stress bij kijken. Ik kan dus zegen dat ik zaken kan inplanten, prioriteiten kan stellen, deadlines haal, zelfs als ik onder stress sta. (De student plant zijn werk in tijd, stelt prioriteiten, haalt deadlines, ook als hij onder (zware) stress staat.) 2.2. Aan welke competenties zal je de volgende week werken? Ik wil nog meer groeien in het bedrijf, waardoor ik nog wat meer verantwoordelijkheid kan nemen.

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Maandag 24 maart 2014 t.e.m. vrijdag 28 maart 2014 De Winter Lindsy Toerisme Limburg. Weekverslag nr. 3. Naam en voornaam student: Naam stagebedrijf:

Maandag 24 maart 2014 t.e.m. vrijdag 28 maart 2014 De Winter Lindsy Toerisme Limburg. Weekverslag nr. 3. Naam en voornaam student: Naam stagebedrijf: Weekverslag nr. 3 Naam en voornaam student: Naam stagebedrijf: Maandag 24 maart 2014 t.e.m. vrijdag 28 maart 2014 De Winter Lindsy Toerisme Limburg 1. Taakuitvoering 1.1. Welke taken heb je de afgelopen

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Verslag stage ID-dance

Verslag stage ID-dance Verslag stage ID-dance 1 Gabriëlle van Tussenbroek, 4D Inhoud Motivatie (pagina 3) Algemene gegevens (pagina 4) Gesprek werkplanning (pagina 5) Verloop stageperiode (pagina 6) Afsluitende beschouwing en

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014

Growth & Reflection. Opleverdatum: 18 juni 2014 Growth & Reflection Growth & Reflection Opleverdatum: 18 juni 2014 Multimediaal Reclamebureau 2013/2014 Inleiding Er zit alweer een half jaar bij MMR op en ik heb weer veel nieuwe dingen geleerd en nieuwe

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

Dialogen website Motiveren tot rookstop

Dialogen website Motiveren tot rookstop Dialogen website Motiveren tot rookstop Dialoog verandertaal uitlokken en versterken Goedemorgen. Heeft u problemen gehad sinds uw vorige controle? Ja, eigenlijk wel. Mijn tanden zijn sterk verkleurd.

Nadere informatie

Blok 1 - Introductie

Blok 1 - Introductie Reflectie jaar 1 Algemeen Aan het begin van het eerste jaar kwamen een hoop nieuwe dingen op mij af. Na een jaar reizen had ik veel zin om aan de studie Voeding en Diëtetiek te beginnen en was erg benieuwd

Nadere informatie

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Competenties Sociaal en communicatief functioneren (P9) Initiatief (P10) Reflectie (P11) Afgelopen module heb je met een groepje gewerkt aan je project. In week 7

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Lesbrief 14. Naar personeelszaken.

Lesbrief 14. Naar personeelszaken. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 14. Naar personeelszaken. Wat leert u in deze les? Wanneer u zeggen en wanneer jij zeggen. Je mening geven en naar een mening vragen. De voltooide tijd gebruiken.

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

werkbladen, telefoons en opnametoestel

werkbladen, telefoons en opnametoestel DE BAAN OP! De jongeren organiseren zelf één of meerdere bedrijfsbezoeken. Ze verzamelen informatie over verschillende bedrijven en op basis hiervan kiezen ze met de hele klas het meest interessante bedrijf

Nadere informatie

Week 1 twee weken voorafgaand aan het Voorleesontbijt. Bijeenkomst 1. Materiaal

Week 1 twee weken voorafgaand aan het Voorleesontbijt. Bijeenkomst 1. Materiaal Introductie Deze lesmodule is geschreven voor een project van 5 bijeenkomsten van elk 60 minuten, waarvan de laatste bijeenkomst het werkelijke Voorleesontbijt is. Het aantal, de duur en inhoud van de

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Kofi is op het werk. Hij wil een dag vrij. Hij vraagt het aan de vrouw op het kantoor. Zou het Kofi lukken? Souad komt op kantoor. Zij wil ook een dag vrij.

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden Verslag Studenten Evaluatie Videoproject Door Tonny Mulder, a.b.mulder@uva.nl, 26 sept 213 De studenten van de opleidingen Biologie, Biomedische Wetenschappen en Psychobiologie krijgen in het 1 ste jaar

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

Evaluatie project webshop 2.0

Evaluatie project webshop 2.0 Evaluatie project webshop 2.0 Kim Krijt MM2A Kim Ik vind dat de productie erg goed is verlopen, wij hebben onderling geen problemen gehad. Ik vind dat er erg goed werk is geleverd. Als ik het vergelijk

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

Gedragscode. Gewoon goed doen

Gedragscode. Gewoon goed doen Gedragscode Gewoon goed doen 2 Inhoudsopgave pagina 1. Missie, ambitie en kernwaarden 4 2. Gewoon goed doen 5 3. Waarom een gedragscode? 6 4. Omgaan met de patiënt/klant: respectvol en gastvrij 7 5. Professioneel

Nadere informatie

Promotieplanning Darren Arendse

Promotieplanning Darren Arendse Promotieplanning Darren Arendse 1 Inhoudsopgave Inleiding Blz. 3 Hoofdstuk 1 Onderzoek Blz. 4,5,6 Hoofdstuk 2 Strokenplanning ZIE EXCEL BESTAND Hoofdstuk 3 Uitvoering ZIE EXCEL BESTAND, 7,8,9 Hoofdstuk

Nadere informatie

Games & Interactie 2015 1c Art, Media & Me Saskia Freeke Sonja van Vuuren Martin Lacet John Hennequin

Games & Interactie 2015 1c Art, Media & Me Saskia Freeke Sonja van Vuuren Martin Lacet John Hennequin Games & Interactie 2015 1c Art, Media & Me Saskia Freeke Sonja van Vuuren Martin Lacet John Hennequin 1. Intro 1 2. Wat is mijn selfie 2 3. Waarom mijn selfie 4 4. Evaluatie medestudenten 5 5. Bijlage

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Dalfsen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Dalfsen zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

360 feedback 3.1 M. Camp Opereren als lid van een team Omgaan met conflicten Omgaan met regels

360 feedback 3.1 M. Camp Opereren als lid van een team Omgaan met conflicten Omgaan met regels 360 feedback 3.1 Student: M. camp Studentnummer: 11099003 Klas: WDH31 Datum: 2-02-2014 Personen welke de formulieren hebben ingevuld: - M. Camp - Menno Lageweg - Ir. S.W.L. van Herk - D.J. Jager M. Camp

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30 Workshops! Meer creativiteit in je werk Interactieve bijeenkomsten vormgeven Ideeën voor promotie van jouw onderneming Nieuwe producten voor jouw bedrijf Creatieve werkvormen (serie van 4 workshops) Wegens

Nadere informatie

Toetsopdracht. Communicatieve vaardigheden 2 de stage(cova 2S) Naam: Sanne Terpstra. Studentnummer: 500646500. Klas: 2B2

Toetsopdracht. Communicatieve vaardigheden 2 de stage(cova 2S) Naam: Sanne Terpstra. Studentnummer: 500646500. Klas: 2B2 Toetsopdracht Communicatieve vaardigheden 2 de stage(cova 2S) Naam: Sanne Terpstra Studentnummer: 500646500 Klas: 2B2 Datum: 15 januari 2013 Reflectieverslag bijeenkomst 1,2 en 3 Zingevingsgesprekken Dit

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Taban gaat met zijn dochter voor het eerst naar de bibliotheek. Hij schrijft haar in bij de bibliotheek. Dan laat Soumiya aan Taban en Ama

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 6. Het sollicitatiegesprek Antwoord geven op vragen

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 6. Het sollicitatiegesprek Antwoord geven op vragen Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 6. Het sollicitatiegesprek Antwoord geven op vragen Inleiding heeft een afspraak met de manager voor een sollicitatiegesprek. Deze les gaat over het eerste deel van het

Nadere informatie

Praktijkervaring. reflectieverslag. Haagse Hogeschool Voeding & Diëtetiek

Praktijkervaring. reflectieverslag. Haagse Hogeschool Voeding & Diëtetiek Praktijkervaring reflectieverslag Haagse Hogeschool Voeding & Diëtetiek Datum: 19 mei 2013 Docent: Floor Scheffers Student: Jennifer van Staalduinen Studentnummer: 12062561 Klas: 1F2 Voorwoord Ik wil graag

Nadere informatie

Eindverslag stage The Heating Company

Eindverslag stage The Heating Company HOGESCHOOL PXL DEPARTEMENT MEDIA AND TOURISM Eindverslag stage The Heating Company Kevin Janssen Professionele Bachelor Communicatiemanagement Afstudeerrichting Commerciële Communicatie Stagebegeleider:

Nadere informatie

Waar winkelen de inwoners van de gemeente Ede? Een onderzoek op basis van 304 winkelmomenten

Waar winkelen de inwoners van de gemeente Ede? Een onderzoek op basis van 304 winkelmomenten Waar winkelen de inwoners van de gemeente? Een onderzoek op basis van 304 winkelmomenten In opdracht van de SGP Door Studentenpool Bestuurlijke Bedrijfskunde Academie Mens & Organisatie Christelijke Hogeschool

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

LEERKRACHTGEDEELTE DOE-ACTIVITEIT: SMS. AMIRA EN ILIAS VAN MAART TOT MEI

LEERKRACHTGEDEELTE DOE-ACTIVITEIT: SMS. AMIRA EN ILIAS VAN MAART TOT MEI LEERKRACHTGEDEELTE DOE-ACTIVITEIT: SMS. AMIRA EN ILIAS VAN MAART TOT MEI Omschrijving van de activiteit De leerlingen lezen sms -jes van een verliefde jongere en bepalen aan de hand van de berichtjes het

Nadere informatie

Jaarverslag SooSbaas 2014-2015

Jaarverslag SooSbaas 2014-2015 Jaarverslag SooSbaas 2014-2015 Door: Robbert Chartreuse van Dijk 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 SooS Verkopen... 4 Totale winst... 5 SooScom... 6 Mijn bestuursjaar... 7 2 Inleiding Dit is het jaarverslag

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet?

De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet? TIPS VOOR DE EXAMENS De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet? Wat moet je doen? 1. Lees de tekst op

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Universiteit

Erasmusbestemming: Universiteit Erasmusbestemming: Rijsel Academiejaar:2006-2007 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De univ ligt vrij dicht bij het centrum, maar als

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was.

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. Benjamin Plant student Aardrijkskunde Ik weet wat ik wil Het leukste moment van mijn stage is wanneer leerlingen mij uit zichzelf aanspreken

Nadere informatie

Een stop-motion film maken

Een stop-motion film maken Naam: Een stop-motion film maken 1. Wat is een stop-motion? Voor je een stop-motion film kan maken, moet je weten wat een stop-motion film is. Dit is immers geen gewone film. Hoe maak je een (gewone) film?

Nadere informatie

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website?

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Heb je een eigen website, maar worstel je met de teksten die je daarop kwijt wil? Volg dan dit stappenplan. Met een paar handige tips kom je vast een heel eind.

Nadere informatie

Bescherm je foto s met een watermerk

Bescherm je foto s met een watermerk Bescherm je foto s met een watermerk Het is vervelend wanneer een ander met je foto's aan de haal gaat. Je steekt er niet alleen tijd en moeite in maar ook wettelijk heb je rechten over je eigen foto's.

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 FLIPPEN Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 Verantwoording: Opleiding: Media Vormgeven School: Media college Amsterdam Jaar: 1 Projectomschrijving: Het maken van

Nadere informatie

BUE 2014 - Zelfevaluatie OL

BUE 2014 - Zelfevaluatie OL BUE 2014 - Zelfevaluatie OL Bottom-up Evaluatie: Kwaliteit van leidinggeven Je leidinggevende kwaliteiten Via deze vragenlijst kun je je mening geven over de wijze waarop je je leidinggevende rol hebt

Nadere informatie

3 Mijn profiel... 1. Zelfevaluatie stap 1... 1. Zelfevaluatie stap 2... 2. Zelfevaluatie stap 3... 6. Zelfevaluatie stap 4... 10

3 Mijn profiel... 1. Zelfevaluatie stap 1... 1. Zelfevaluatie stap 2... 2. Zelfevaluatie stap 3... 6. Zelfevaluatie stap 4... 10 PDF processed with CutePDF evaluation edition www.cutepdf.com 3 Mijn profiel... 1 Zelfevaluatie stap 1... 1 Zelfevaluatie stap 2... 2 Zelfevaluatie stap 3... 6 Zelfevaluatie stap 4... 10 1 pdracht samenwerken...

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Opdrachten bij de tentoonstelling Foodtopia

Opdrachten bij de tentoonstelling Foodtopia Opdrachten bij de tentoonstelling Foodtopia HET ETEN VAN DE TOEKOMST Welkom in Foodtopia! De tentoonstelling Foodtopia richt zich op voedselinnovaties die vaak gedaan werden en worden om wereldvoedselproblemen

Nadere informatie

ONTBIJT OP SCHOOL. Voorbereiding van het ontbijt. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

ONTBIJT OP SCHOOL. Voorbereiding van het ontbijt. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS ONTBIJT OP SCHOOL De jongeren organiseren zelf een ontbijt op school. Ze bepalen hoe het ontbijt er zal uitzien en staan ook in voor de praktische organisatie. Hiervoor moeten ze een heel aantal zaken

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Voeding, gaatjes en tanderosie

Voeding, gaatjes en tanderosie Auteur Silvia Drent Laatst gewijzigd 02 July 2015 Licentie CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie Webadres http://maken.wikiwijs.nl/60962 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijsleermiddelenplein. Wikiwijsleermiddelenplein

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon

Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Nieuwsbrief 1 stadsspel op dinsdag 2 september. Emily Leon Op dinsdagnamiddag 2 september 2014 beleefden we samen met onze klas (7CZR) een aangenaam stadspel in Aalst. De zon was van de partij en iedereen

Nadere informatie

6. wat is de boodschap van de plaatsers aan de eigenaars? Aan de voorbijgangers? Proficiat, reden tot feesten. (Er is geen plakkaat)

6. wat is de boodschap van de plaatsers aan de eigenaars? Aan de voorbijgangers? Proficiat, reden tot feesten. (Er is geen plakkaat) 18 dec Interview door Luk Indesteege met Armand Nijs (71), 50 jaar gehuwd met Marie-Julienne Thuys (72) Hengelhoefstraat 85, 3600 Genk gepensioneerd bakker in Hoevenzavel, Marie-Julienne hielp in bakkerij.

Nadere informatie

Verslag Creatief Denken en Pitchen

Verslag Creatief Denken en Pitchen Verslag Creatief Denken en Pitchen Jeroen Dusseldorp 2041664 PM1DV Leraar: Serge verwiel 1 Voorwoord Korte evaluatie van trainingen De beroepsvaardigheden trainingen vond ik dit blok toch wel het leukste

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

ONDERSTEUNING BIJ HET LEZEN

ONDERSTEUNING BIJ HET LEZEN ONDERSTEUNING BIJ HET LEZEN De meeste leerlingen hebben geen moeite met lezen op zich. Maar vanaf het moment dat ze langere teksten moeten lezen en globale vragen beantwoorden of als ze impliciete informatie

Nadere informatie

Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw

Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw gedrag gevaarlijk is voor andere mensen. Dit mag nooit

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Introductie. Dansvoorstelling

Introductie. Dansvoorstelling Door: John van Sambeek Introductie Ja, je ziet het goed. Daar is alweer een nieuwe schoolkrant! De schoolkrantredactie bestaande uit allemaal leerlingen heeft in een paar weken tijd veel leuke en interessante

Nadere informatie

WIL JE MINDER BLOWEN?

WIL JE MINDER BLOWEN? WIL JE MINDER BLOWEN? Uitgave van Stichting Be Aware Maart 2015 Ik wil minderen. Je vindt dat je teveel wiet/hasj of cannabis rookt. Je beseft dat je hierdoor minder goed functioneert: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1

Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1 Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 6 2. Werkwoorden schrijven, een verhaal (1). 9 We missen iemand Werkwoorden: een begin 3. Werkwoorden

Nadere informatie

Prostaatkanker Hoe ontdek je het en dan?

Prostaatkanker Hoe ontdek je het en dan? Prostaatkanker Hoe ontdek je het en dan? Eerste druk, 2014 2014 Henri Pieter www.henripieter.nl Schilderij cover: Irma Boogh-van der Burg isbn: 9789048433735 nur: 860 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer

Nadere informatie

De Budget Ster: omgaan met je schulden

De Budget Ster: omgaan met je schulden De Budget Ster: omgaan met je schulden Budget Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Budget Ster MOTIVATIE EN VERANTWOORDELIJKHEID STRESS DOOR SCHULDEN BASISVAARDIGHEDEN STABILITEIT FINANCIEEL ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag Thema Op het werk. Demet TV Lesbrief 8. De eerste werkdag Deze les gaat over de eerste werkdag. gaat voor het eerst werken bij een snoepfabriek. Hij komt binnen en maakt kennis met de chef. De chef vertelt

Nadere informatie

Nederlands leren... hoe ver sta je? Naam:

Nederlands leren... hoe ver sta je? Naam: Nederlands leren... hoe ver sta je? Naam: Je leert elke dag Nederlands bij. Wat kan je al? Hieronder maak je een stand van zaken, met je docent. Deze taak is een speciale taak. Ze is niet in één-twee-drie

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

Sterker met Stoma. door jouw ervaring te delen. Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging.

Sterker met Stoma. door jouw ervaring te delen. Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging. FC 60 C 22 M 21 Y 10K PMS 549 FC 0 C 54 M 100 Y 0 K PMS 144 Sterker met Stoma door jouw ervaring te delen Stomavereniging introduceert een nieuw motto en krijgt een nieuwe huisstijl! www.stomavereniging.nl

Nadere informatie

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf.

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Les 1 Werk en inkomen (1) Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Evert en Monica -2 Rijbewijs Monica is jarig.

Nadere informatie

Beroepsgerichte Vorming, opleiding handel en administratie of Project Algemene Vakken

Beroepsgerichte Vorming, opleiding handel en administratie of Project Algemene Vakken ONTBIJT OP SCHOOL De jongeren organiseren zelf een ontbijt op school. Ze bepalen hoe het ontbijt er zal uitzien en staan ook in voor de praktische organisatie. Hiervoor moeten ze een heel aantal zaken

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN EN CREATIVITEIT

SOCIALE VAARDIGHEDEN EN CREATIVITEIT Prof. Rumen Stamatov PhD Assoc. Prof. Svetlana Sariyska Maria Goranova Petya Grudeva SOCIALE VAARDIGHEDEN EN CREATIVITEIT Handboek met illustraties Uitgeverij Blakom Plovdiv, 2015 1 Prof. Rumen Stamatov,

Nadere informatie

Klas:!ca 1CE C1A C1A C1A C1A C1a C1A C1A C1A c1a C1A C1A C1A C1A C1A C1A C1A C1B c1b C1B C1B c1b c1b C1E C1E

Klas:!ca 1CE C1A C1A C1A C1A C1a C1A C1A C1A c1a C1A C1A C1A C1A C1A C1A C1A C1B c1b C1B C1B c1b c1b C1E C1E 56 responses Summary See complete responses Klas:!ca 1CE C1A C1A C1A C1A C1a C1A C1A C1A c1a C1A C1A C1A C1A C1A C1A C1A C1B c1b C1B C1B c1b c1b C1E C1E Groep Groep 1: Pro vs. Am 19 34% Groep 2: Politiek

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

MIJN GEDACHT! EEN AGENDA DIE JE HELPT OM OPBOUWENDE KRITIEK TE GEVEN.

MIJN GEDACHT! EEN AGENDA DIE JE HELPT OM OPBOUWENDE KRITIEK TE GEVEN. VOEDT U DE TALENTEN VAN UW PERSONEEL VOLDOENDE? JONAC NV MIJN GEDACHT! EEN AGENDA DIE JE HELPT OM OPBOUWENDE KRITIEK TE GEVEN. Dit project loopt met de steun van het Europees Sociaal Fonds en de Vlaamse

Nadere informatie

Factsheet persbericht

Factsheet persbericht Factsheet persbericht Nut vakbonden onbekend bij jongeren 30 november 2011 Inleiding Van oktober 2011 tot november 2011 hield Zoekbijbaan.nl het Nationale Bijbanen Onderzoek. Aan het onderzoek deden 2464

Nadere informatie

SPOT EEN JOB! Op bezoek bij een interimkantoor. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

SPOT EEN JOB! Op bezoek bij een interimkantoor. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS SPOT EEN JOB! Wie zoekt die vindt! Er zijn veel manieren om vacatures te vinden. In dit lespakket worden de jongeren aan het werk gezet om via verschillende kanalen vacatures te vinden: kranten, internet,

Nadere informatie

DOELGERICHT LEZEN EN SAMENVATTEN KWALITATIEF ONDERZOEK ENGELS GRAMMAR CREATIEF DENKEN

DOELGERICHT LEZEN EN SAMENVATTEN KWALITATIEF ONDERZOEK ENGELS GRAMMAR CREATIEF DENKEN STUDIELOOPBAANBEGELEIDING DOELGERICHT LEZEN EN SAMENVATTEN KWALITATIEF ONDERZOEK ENGELS GRAMMAR CREATIEF DENKEN BUSINESS BENCHMARK COMMUNICATIEMIDDELEN INLEIDING COMMUNICATIE PROJECTMATIG WERKEN PRESENTEREN

Nadere informatie

Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn

Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn Klanten van Careyn over het consultatiebureau Inhoud: 1. Conclusies 2. Algemene dienstverlening 3. Het inloopspreekuur 4. Telefonische dienstverlening 5. Persoonlijk

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

37% 63% Aantal geregistreerde deelnemers : 115 Periode evaluatie : 12 maart 2015 t/m 5 april 2015 Aantal evaluaties : 73. ingevuld niet ingevuld

37% 63% Aantal geregistreerde deelnemers : 115 Periode evaluatie : 12 maart 2015 t/m 5 april 2015 Aantal evaluaties : 73. ingevuld niet ingevuld Aantal geregistreerde deelnemers : 115 Periode evaluatie : 1 maart 015 t/m 5 april 015 Aantal evaluaties : 7 Lowys Porquinstichting PCPO Midden Brabant Stichting Openbaar Basisonderwijs Westbrabant Stichting

Nadere informatie

Gelukskoffercoaching. Ik kan in drie woorden vertellen wat ik geleerd heb: I love me. Wael, 11 jaar. Gelukkig zijn kun je leren!

Gelukskoffercoaching. Ik kan in drie woorden vertellen wat ik geleerd heb: I love me. Wael, 11 jaar. Gelukkig zijn kun je leren! Gelukkig zijn kun je leren! Gelukskoffercoaching Missie GELUKKIG ZIJN KUN JE LEREN Gelukskoffercoaching wil kinderen op jonge leeftijd positief ondersteunen in hun individuele emotionele ontwikkeling.

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Stockholm... Academiejaar: 2013. - 2014. Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit

Erasmusbestemming: Stockholm... Academiejaar: 2013. - 2014. Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit Erasmusbestemming: Stockholm... Academiejaar: 2013. - 2014. Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Er is éen grote campus voor alle universiteitsrichtingen

Nadere informatie