Kleinschalige informatiebijeenkomsten Sociaal plan en klankbordgroep Vragen over de sloop en renovatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kleinschalige informatiebijeenkomsten Sociaal plan en klankbordgroep Vragen over de sloop en renovatie"

Transcriptie

1 Kleinschalige informatiebijeenkomsten Op 23, 24 en 26 maart jongstleden heeft Singelveste AlleeWonen kleinschalige informatiebijeenkomsten gehouden voor de bewoners van de noordelijk gelegen straten in Linie-Noord. Het doel van deze bijeenkomsten was om u op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen in de wijk. Zowel de Gemeente Breda als Singelveste AlleeWonen zijn bezig met planontwikkeling voor het gebied Linie-Noord. Het is al duidelijk dat de flatblokken aan de Edisonstraat, Morsestraat en Wattstraat gesloopt zullen gaan worden. Over de eengezinswoningen aan de Ampèreweg, Archimedes-, B. Ballot- (oneven nummers), Copernicus-, Edison- (nummers 27 t/m 53), Galilei-, Morse-, Wattstraat en Galvani- en Voltaweg is nog geen definitief besluit over sloop/nieuwbouw of renovatie genomen. Sociaal plan en klankbordgroep Singelveste AlleeWonen is samen met de Huurdersbelangencommissie (HBC) Linie en de opbouwwerker, de heer E. Neve, Van Surplus Welzijn begonnen met het opstellen van een sociaal plan. In dit sociaal plan komen de rechten en plichten te staan van de huurders en van Singelveste AlleeWonen. Tijdens de informatiebijeenkomsten is een oproep onder de huurders gedaan, om zitting te nemen in een klankbordgroep. Ongeveer tien personen hebben zich inmiddels opgegeven. De leden van de klankbordgroep en de HBC zullen worden geraadpleegd bij de planvorming in Linie-Noord en bij het opstellen van het sociaal plan. Naast het sociaal plan zal een herstructureringsbesluit worden opgesteld. Als dit besluit is genomen, ontvangen de huurders, die een huurovereenkomst hebben voor onbepaalde tijd, een verhuiskostenvergoeding, zodra zij hun huurovereenkomst vrijwillig schriftelijk opzeggen. Tijdens de bovengenoemde informatiebijeenkomsten zijn enkele vragen aan de orde gekomen. Deze vragen staan hieronder met de antwoorden vermeld. Mochten er nieuwe vragen komen, dan zal de lijst worden aangevuld. 1. Vragen over de sloop en renovatie 1.1 Wanneer weet ik of mijn eengezinswoning blijft staan? Antwoord: er is nu een studie begonnen naar de woningen die eventueel behouden kunnen blijven. Er komt een onderzoek naar de bouwkundige staat van de woningen en een onderzoek naar de (on)mogelijkheden van de woningaanpassingen. Zodra deze onderzoeken zijn afgerond, wordt een besluit worden genomen, of en welke blokken eengezinswoningen behouden kunnen blijven en hoe ingrijpend een eventuele renovatie dan zal zijn. De verwachting is dat de studie in de zomerperiode van 2009 wordt afgerond. Zodra de uitkomst van de studie klaar is en Singelveste AlleeWonen besluiten heeft genomen, zullen de huurders worden geïnformeerd.

2 1.2 Hoe ingrijpend zal de renovatie van een eengezinswoning zijn? Antwoord: na de onderzoeken zal duidelijk worden, of een renovatie zinvol is en voor welke woonblokken. Daarna wordt besloten wat er precies in de bestaande woningen gedaan kan worden. 1.3 Hoe maak ik duidelijk dat ik na de sloop of renovatie in een gerenoveerde of in een nieuwbouwwoning wil wonen? Antwoord: als uw woning wordt gerenoveerd, of wordt gesloopt, dan komen wij ruim voor de aanvang van de werkzaamheden bij u op huisbezoek, om met u door te spreken wat er allemaal gaat gebeuren. U kunt tijdens dit huisbezoek uw wensen kenbaar maken en aangeven of u voor een gerenoveerde woning of nieuwbouwwoning in aanmerking wilt komen. 1.4 Als mijn huis gerenoveerd wordt en ik moet tijdelijk naar een wisselwoning, ontvang ik dan een verhuiskostenvergoeding? Antwoord: ja, u ontvangt dezelfde verhuiskostenvergoeding als bij sloop. 1.5 Als mijn huis wordt gerenoveerd, gaat mijn huur dan omhoog? Antwoord: nee, u krijgt geen huurverhoging, wanneer er alleen onderhoud wordt uitgevoerd. U krijgt wel een huurverhoging voor zogenaamde geriefverbeteringen aan de woning. Het bedrag van deze huurverhoging is afhankelijk van de verbeteringen en van uw persoonlijke keuze voor sommige verbeteringen. Deze huurverhoging zal een maand na oplevering in rekening worden gebracht. 1.6 Als mijn huis niet wordt gesloopt, maar wordt gerenoveerd, waar moet ik dan tijdens de renovatie wonen? Antwoord: indien u gedurende de renovatiewerkzaamheden niet in de woning kan blijven, krijgt u een wisselwoning aangeboden voor de periode dat de werkzaamheden plaatsvinden. 1.7 Wanneer ik terug wil keren naar de buurt, kan ik dan tijdelijk naar het Binnen- Buitenterrein? Antwoord: nee, de wisselwoningen zullen geen nieuwbouwwoningen zijn. De wisselwoningen zijn door Singelveste AlleeWonen vooraf aangewezen bestaande woningen, die voorzien worden van vloerbedekking en lamellen. 1.8 Wat gaat er met de garages aan de B. Ballotstraat gebeuren? Antwoord: het is nog niet bekend, of de garages gesloopt worden. 1.9 Als er nu een woning leegkomt, wat gebeurt hier dan mee? Antwoord: de woningen In Linie-Noord die nu leegkomen vanwege verhuizing van de bewoners worden tijdelijk verhuurd via de leegstandvergunning van de Gemeente Breda. Het bedrijf Interveste verzorgt als beheerder het bewonen van de woningen en selecteert de kandidaten voor deze woningen. De huurders die via Interveste een woning bewonen, komen straks niet in aanmerking voor de regelingen vanuit het sociaal plan Wanneer is het gebied Linie-Noord klaar voor wat betreft sloop/nieuwbouw? Antwoord: de verwachting is dat dit in het jaar 2015 zal zijn. Het is echter nog niet met zekerheid te zeggen.

3 1.11 Wat wordt er teruggebouwd in Linie Noord? Alleen koopwoningen, of ook duurdere huurwoningen? Antwoord: er worden woningen in allerlei huurklassen gebouwd: dure huurwoningen, middeldure huurwoningen en sociale huurwoningen (onder de huurtoeslaggrens). Ook worden er koopwoningen gebouwd Wanneer wordt duidelijk hoe de nieuwe woningen er uit komen te zien? Antwoord: dit zal nog een tijd duren. Eerst wordt een stedenbouwkundige studie gedaan en daarna wordt door een architect een ontwerp op woningniveau gemaakt. 2. Vragen over het sociaal plan 2.1 Wanneer is het sociaal plan klaar? Antwoord: de planning was rond deze zomer. Echter, zolang er over een aantal zaken, zoals bijvoorbeeld het mogelijke behoud en de renovatie van enkele woonblokken, geen besluiten zijn genomen, wordt voor het vaststellen van het sociaal plan meer tijd genomen. Er worden drie besluiten genomen: Het herstructureringsbesluit Bij dit besluit laat Singelveste AlleeWonen weten dat er sloop/nieuwbouw dan wel renovatie in Linie-Noord zal gaan plaatsvinden. Als het herstructureringsbesluit wordt genomen, is er nog geen sloopbesluit of renovatiebesluit genomen. Huurders die op eigen kracht (dus niet verplicht door Singelveste AlleeWonen vanwege renovatie of sloop) verhuizen nadat het herstructureringsbesluit is genomen, ontvangen een verhuiskostenvergoeding. Deze huurders verhuizen vrijwillig voor het sloop/renovatiebesluit, zonder de verplichting vanuit Singelveste AlleeWonen Het sloopbesluit Singelveste AlleeWonen neemt het officiële besluit, om een aantal woningen te gaan slopen. Vanaf de datum van dit besluit, treedt het sociaal plan in werking. Ongeveer 18 maanden na het sloopbesluit worden de woningen daadwerkelijk gesloopt voor vervangende nieuwbouw. Alle huurders die in een woning wonen die gesloopt wordt, vallen onder de bepalingen van het sociaal plan en hebben dus te maken met alle rechten en plichten die in het sociaal plan staan vermeld. Na het nemen van het sloopbesluit gaat Singelveste AlleeWonen de herhuisvesting voor deze huurders regelen. Het renovatiebesluit Singelveste AlleeWonen neemt het officiële besluit, om een aantal woningen te gaan renoveren. Huurders die in een te renoveren woning wonen, vallen ook onder een sociaal plan, met alle rechten en plichten die hierin vermeld staan. 2.2 Wanneer wordt het sloopbesluit genomen en door wie? Antwoord: het sloopbesluit wordt in het jaar 2010 door Singelveste AlleeWonen genomen, zodra de planontwikkeling klaar is en zodra bekend is, of ongeveer 18 maanden na het sloopbesluit kan worden begonnen met de sloop en de nieuwbouw. 2.3 Wanneer is dan de daadwerkelijke sloop? Antwoord: ongeveer 18 maanden na het sloopbesluit. 2.4 Waarom duurt dat zo lang? Antwoord: Singelveste AlleeWonen heeft die tijd nodig om mensen te herhuisvesten.

4 2.5 Wat moet ik doen wanneer het sloopbesluit is genomen? Antwoord: in principe hoeft u nog niets te doen. Vanuit Singelveste AlleeWonen komen wij op huisbezoek. Tijdens het huisbezoek verzorgen wij uw inschrijving en uw urgentie als woningzoekende en geven wij u tevens uitleg over het sociaal plan. 2.6 Ik woon nu met mijn kind op een flat. Moet ik straks verhuizen naar een andere flat? Antwoord: huurders hebben recht op een gelijkwaardige woning. Echter, wij streven ernaar, om de huurders met kinderen een passende woning aan te bieden. Voor een gezin met kinderen kan dit een eengezinswoning betekenen. Tijdens het huisbezoek wordt gevraagd naar de woonwens. Tevens zal de passendheidsnorm besproken worden. 2.7 Is het de bedoeling dat ik straks weer terug in de wijk kom wonen? Antwoord: de keuze is aan u. Wij vragen u wat uw woonwensen zijn. Is het uw wens, om terug te keren naar de wijk, dan bekijken wij samen met u of dit mogelijk is. 2.8 Wat doet Singelveste AlleeWonen, wanneer ik mijn woning niet wil verlaten? Antwoord: natuurlijk zullen wij met u in gesprek gaan, om te bekijken wat wij voor u kunnen betekenen. Mocht u niet meewerken aan de herhuisvesting, dan zal door Singelveste AlleeWonen een gerechtelijke procedure worden opgestart, om te bewerkstelligen dat u de woning verlaat ten behoeve van sloop of renovatie. 2.9 Zijn er voorwaarden verbonden aan het uitkeren van de verhuiskostenvergoeding? Antwoord: de verhuiskostenvergoeding wordt zonder voorwaarden uitgekeerd, na het ondertekenen van het herstructurering-, sloop- of renovatiebesluit. Het maakt niet uit, of de huurder binnen Breda verhuist of naar een huur- of koopwoning vertrekt. De huurder moet wel een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd hebben. Ook moet de opgezegde woning leeg opgeleverd worden Hoe krijg ik urgentie voor woonruimte, na het sloopbesluit? Antwoord: Singelveste AlleeWonen verzorgt de inschrijving in Woonloket Breda. De inschrijving krijgt een urgentiecode. De urgentie als herstructureringskandidaat wordt bepaald aan de hand van de datum van het sloopbesluit en de woonduur in de huidige woning Ik ben met urgentie naar mijn huidige woning verhuisd. Krijg ik nu extra urgentie? Antwoord. nee, u krijgt net als iedereen de urgentie als herstructureringskandidaat Is het nodig, om me nu al in te schrijven als woningzoekende via WoonloketBreda? Antwoord: na het sloopbesluit verzorgt Singelveste AlleeWonen uw inschrijving. Natuurlijk kunt u zelf beslissen, om u zelf nu al in te schrijven Ik sta al ingeschreven bij Woonloket Breda. Wat gebeurt er met die inschrijving? Antwoord: uw huidige inschrijving bij Woonloket Breda wordt bewaard en de inschrijftijd loopt door. De inschrijving die door Singelveste AlleeWonen wordt verzorgd, heeft namelijk een hogere urgentie. Mocht u uw huidige inschrijving willen behouden, dan is het wel van belang dat u de inschrijving wel jaarlijks verlengt Waar ligt de grens waar je een nieuwe woning krijgt? Antwoord: Singelveste AlleeWonen kan alleen bemiddelen voor de woningen die bij Woonloket Breda zijn opgenomen. Dat zijn alleen de woningen van de drie Bredase corporaties, te weten: Laurentius, WonenBreburg en Singelveste AlleeWonen.

5 2.15 Mijn woning is voorzien van rolluiken. Krijg ik daar een vergoeding voor? Antwoord: in het sociaal plan staat omschreven, welke vergoeding de huurders ontvangen voor zelfaangebrachte voorzieningen, zoals rolluiken. De opzichter zal na het nemen van het sloopbesluit bij de huurders komen, om te bekijken of men in aanmerking komt voor een vergoeding. 3. Vragen over woonwensen en herhuisvesting 3.1 Hoe staat het met de plannen voor het nieuwbouwgebied Binnen-Buiten (voorheen Brabant-Waterterrein)? Antwoord: WonenBreburg en Laurentius gaan onder andere huurwoningen bouwen. De hoogte van de huurprijzen is nog niet bekend. Het is wel duidelijk dat enkele woningen onder de huurtoeslaggrens zullen worden verhuurd. Ook worden er koopwoningen gebouwd. Informatie kunt u vinden op of Kunnen we naar het project BinnenBuiten verhuizen? Antwoord: Singelveste AlleeWonen, Laurentius en WonenBreburg hebben gezamenlijk afgesproken dat huurders uit Linie-Noord die vanwege renovatie of sloop hun woning moeten verlaten, kunnen verhuizen naar het Binnen-Buitenterrein. Tijdens de persoonlijke gesprekken (de huisbezoeken) wordt geïnventariseerd wie naar Binnen-Buiten wil verhuizen. De gesprekken zijn in april 2009 gestart. Na de inventarisatie zal aan Laurentius en WonenBreburg worden doorgegeven hoeveel kandidaten vanuit Linie-Noord belangstelling hebben voor een woning op het Binnen-Buitenterrein. 3.3 Zijn er behalve het Binnen-Buitenterrein alternatieve nieuwbouwgebieden? Antwoord: de huisbezoeken worden door twee ervaren medewerkers van Singelveste AlleeWonen gevoerd. Zij verzamelen zo veel mogelijk informatie over de mogelijkheden van andere nieuwbouw, zoals het Oranjekwartier en de Waterdonken en bestaande complexen. Soms is de huurprijs daarvan nog niet bekend (als het een geheel nieuw complex betreft), maar de huurprijs van een aantal woningen zal onder de maximale huurprijs voor de huurtoeslag liggen. 3.4 In heb nu een woning met een tuin. Krijg ik straks ook een woning met een tuin? Antwoord: tijdens de huisbezoeken worden de woonwensen geïnventariseerd. Hierna zal bekeken worden, of de wensen vervuld kunnen worden. 3.5 Wij hebben nu een lage huurprijs. Komt er een overgangsregeling van een lage naar een hoge(re) huurprijs, oftewel: huurgewenning? Antwoord: Singelveste AlleeWonen, heeft over dit punt nog geen besluit genomen. 3.6 Worden de huisbezoeken aangekondigd? Antwoord: ja, iedereen krijgt eerst een brief waarin staat vermeld, wanneer wij op bezoek komen. Er komen twee huisbezoeken. Het eerste bezoek vindt plaats vanaf april Tijdens dit bezoek wordt een eerste woonwensinventarisatie gemaakt, worden uw persoonlijke omstandigheden besproken en worden vragen beantwoord.. Het tweede bezoek vindt plaats na het sloopbesluit. Tijdens dit bezoek wordt uw definitieve woonwens besproken en vastgelegd, waarna u wordt ingeschreven bij Woonloket Breda. Iedereen die al eerder, voordat de huisbezoeken plaatsvinden, vragen heeft of zijn/haar woonwens wil doorgeven, kan naar het inloopspreekuur komen. Het inloopspreekuur vindt iedere woensdag van uur plaats in het Inloophuis, Edisonstraat 3.

6 Mocht u na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met: - mevrouw I. Wiersma, consulent wijkontwikkeling Singelveste AlleeWonen, telefoonnummer de heer E. Neve, opbouwwerker van Surplus Welzijn, Inloophuis Edisonstraat 3, telefoonnummer (inloophuis) of De klankbordgroep Linie-Noord bestaat uit de volgende leden: N. van Hees Ampèreweg 9 L.M. Schutte Ampèreweg 11 P. Tuna B. Ballotstraat 17 B. van Hemert Copernicussstraat 16 H. Piree Copernicussstraat 34 T. Gordeijns Edisonstraat 33 A. de Jongh Edisonstraat 53 M. van Hassel Galileistraat 19 A. Havermans Galvaniweg 3 M. Bouyaouzan Morsestraat 13 H. van der Vorst Morsestraat 17 W. van den Broek Swammerdamstraat 1 M. Honcoop Swammerdamstraat 5 E. Werrens Vuchtstraat 91 Y. Tomala, Wattstraat 1 A. Kools Wattstraat 7

Sociaal Plan Woonservice IJsselland

Sociaal Plan Woonservice IJsselland Sociaal Plan Woonservice IJsselland MAART 2009 Inleiding Artikel 1 : Algemeen Artikel 2 : Procedure Artikel 3 : Herhuisvesting Artikel 4 : Tegemoetkoming in de verhuis- en inrichtingskosten Artikel 5 :

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Josephwijk Roosendaal

Veelgestelde vragen Josephwijk Roosendaal Veelgestelde vragen Josephwijk Roosendaal Gildenbondstraat 2 t/m 48 (even) 1 t/m 9 en 13 t/m 59 (oneven) Tulpstraat 2 t/m 16 (even) en 15 t/m 29 (oneven) St.Josephstraat 31 t/m 35 en 57 t/m 61 (oneven)

Nadere informatie

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Op woensdag 28 maart 2018 hebben we aan alle huurders van de zes flats aan de Valeriaanstraat, Esdoornstraat, het Larixplein en Distelplein aangekondigd dat we het voornemen

Nadere informatie

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan Groot onderhoud, renovatie of sloop? Wat gaat er gebeuren met uw

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27 9,65 x 15,8 mm Sluisweg 4,9 x 5,25 mm verslag 2015-01-27 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 27 januari 2015 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen:

Nadere informatie

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Wat heeft Intermaris besloten? Intermaris heeft besloten uw woning niet te renoveren, maar om de 26

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER BIJ SLOOP

INFORMATIEFOLDER BIJ SLOOP INFORMATIEFOLDER BIJ SLOOP U woont in een woning van Woningbouwvereniging Anna Paulowna die gesloopt gaat worden. HDe technische staat van woningen, onze financiële kaders, maar ook de E veranderende woningbehoefte

Nadere informatie

Vragen & antwoorden over de sloop/nieuwbouw Moerbessenberg

Vragen & antwoorden over de sloop/nieuwbouw Moerbessenberg Vragen & antwoorden over de sloop/nieuwbouw Moerbessenberg Algemeen Portaal gaat de woningen aan de Moerbessenberg 2 t/m 64 (alleen even nummers) slopen en vervangen door nieuwbouw. De huidige duplexwoningen

Nadere informatie

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering Sociaal statuut Het sociaal statuut is belangrijk voor huurders die te maken krijgen met de sloop of renovatie van hun woning. In een sociaal statuut zijn de rechten van huurder vastgelegd. Er staan afspraken

Nadere informatie

Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013. Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen

Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013. Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013 Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Ingrepen en besluitvorming... 4 3. Verhuizen... 6 4. Beheer woning en woonomgeving...

Nadere informatie

Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen

Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen Sociaal plan UWOON Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Ingrepen en besluitvorming... 4 3. Verhuizen... 6 4. Beheer woning en woonomgeving...

Nadere informatie

Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet

Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet Uw flat aan de Spatter- en Fortuinstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor in de plaats. Als bewoner

Nadere informatie

Sociaal Plan bij herstructurering

Sociaal Plan bij herstructurering Het Sociaal Plan is een overeenkomst tussen Woonstichting Groninger huis en bewoners van een wijk of straat waar sloop of ingrijpende renovatie plaats zal vinden. Het Sociaal Plan behandelt de rechten

Nadere informatie

Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen

Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen Bewonersavond 20 april 2011 Wanneer gaat er wat gebeuren? Dit is waarschijnlijk de st gestelde vraag op de bewonersavond van 20 april

Nadere informatie

Overzicht belangrijkste punten uit het sociaal plan

Overzicht belangrijkste punten uit het sociaal plan 21 maart 2011 Overzicht belangrijkste punten uit het sociaal plan De gemeente Barendrecht is volop in ontwikkeling en het centrumgebied van Barendrecht staat aan de vooravond van een grondige vernieuwing.

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG HUURPRIJS 1.1. HOE HOOG WORDT MIJN HUURPRIJS BIJ MODERNISERING? Wij gaan met u in gesprek over de mogelijkheden bij modernisering. Een aantal maatregelen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID HUURDERSBELANGENCOMMISSIE 212 GEEREN-ZUID NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID De afgelopen weken vonden de blokgesprekken plaats in uw buurt. Singelveste AlleeWonen heeft daarin informatie gegeven over het hoe en

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 98 woningen Leliestraat Irisstraat

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 98 woningen Leliestraat Irisstraat VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP 98 woningen Leliestraat Irisstraat 1 Inleiding Domijn heeft 98 woningen aan de Lelie- en Irisstraat in de gemeente Losser. Deze woningen zijn over een tijdje echt op. Uit een

Nadere informatie

Inhoud. Sociaal Plan Wierden & Borgen juni

Inhoud. Sociaal Plan Wierden & Borgen juni SOCIAAL PLAN Inhoud 01. Algemene bepalingen... 3 02. Procedure bij sloop... 3 03. Vanaf de vooraankondiging... 3 04. Herhuisvesting... 4 05. Vergoedingen voor verhuis- en herinrichtingskosten... 5 06.

Nadere informatie

Hoe en wat... bij sloop van je huis

Hoe en wat... bij sloop van je huis Hoe en wat... bij sloop van je huis Hoe en wat... bij sloop van je huis Huizen slijten, net zoals kleren of auto s. Soms kunnen we versleten huizen opknappen en krijgen ze een nieuw leven. Maar als ze

Nadere informatie

Bewonersavond Bosveld druk bezocht

Bewonersavond Bosveld druk bezocht jaargang 1 nummer 1 In dit nummer Bewonersavond druk bezocht Start werkgroep Werkgroep praat en denkt mee Werkzaamheden renovatie Wisselwoning Planning Bewonersinbreng aanbesteding Huurverhoging na renovatie?

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL.

VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL. VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL. In dit overzicht vindt u een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen die gaan over uw woning,

Nadere informatie

2. Het sloopproces. Pagina 1 van 6

2. Het sloopproces. Pagina 1 van 6 Basis sociaal plan (Geldig vanaf 5 september 2011, gedeeltelijk herzien XX oktober 2015) Dit Basis Sociaal Plan is vastgesteld na advies van de SHBW en in overleg met de gemeente Almelo. 1. Inleiding In

Nadere informatie

Highlights Sociaal plan Floraplein eo

Highlights Sociaal plan Floraplein eo Highlights Sociaal plan Floraplein eo Het sociaal plan geldt voor de woningen Floraplein 16 t/m 69 even en oneven, Wilgenroosstraat 54 t/m 64 even, Clematisstraat 1 t/m 25 oneven, Resedastraat 1 t/m 7

Nadere informatie

Definitief Sociaal Plan Woonservice IJsselland. Herstructurering 95 Pégé woningen De Ooi

Definitief Sociaal Plan Woonservice IJsselland. Herstructurering 95 Pégé woningen De Ooi Definitief Sociaal Plan Woonservice IJsselland Herstructurering 95 Pégé woningen De Ooi November 2017 Inleiding Artikel 1 : Algemeen Artikel 2 : Procedure Artikel 3 : Herhuisvesting Artikel 4 : Tegemoetkoming

Nadere informatie

Sociaal plan Warmunda

Sociaal plan Warmunda Sociaal plan Warmunda 1. Wat is een sociaal plan 3 2. Algemeen 2.1 Partijen. 3 2.2 Startdatum herhuisvesting: de peildatum.. 3 2.3 Huisbezoeken.. 3 3. Verhuizen/herhuisvesting 3.1 Algemeen... 3 3.2 Verhuizen

Nadere informatie

Hoeveel woningen worden gesloopt en wat komt daar voor terug?

Hoeveel woningen worden gesloopt en wat komt daar voor terug? Doorstart vernieuwing Bomenwijk Waarom kiest Vestia voor sloop/nieuwbouw en niet voor renovatie? Als woningcorporatie is het onze taak om te zorgen voor voldoende woningen van goede kwaliteit passend bij

Nadere informatie

Versie 2001, update 22 november 2016 Besproken met de Huurdersbelangenvereniging Voerendaal en goedgekeurd op 28 november 2016.

Versie 2001, update 22 november 2016 Besproken met de Huurdersbelangenvereniging Voerendaal en goedgekeurd op 28 november 2016. Sociaal Statuut Parkstad Limburg Woningstichting Voerendaal Versie 2001, update 22 november 2016 Besproken met de Huurdersbelangenvereniging Voerendaal en goedgekeurd op 28 november 2016. De volgende wijzigingen

Nadere informatie

afspraken herhuisvesting bij wijkvernieuwing

afspraken herhuisvesting bij wijkvernieuwing afspraken herhuisvesting bij wijkvernieuwing contact Beukenlaan 3 Hoogezand t 088 20 33 000 Postbus 7104 9701 JC Groningen info@lefier.nl www.lefier.nl inhoudsopgave inleiding 4 1 hoe en wanneer informeren

Nadere informatie

contact Beneluxlaan 64 Stadskanaal t (0599) 61 42 40 f (0599) 61 29 20 Postbus 20.000 7800 PA Emmen stadskanaal@lefier.nl

contact Beneluxlaan 64 Stadskanaal t (0599) 61 42 40 f (0599) 61 29 20 Postbus 20.000 7800 PA Emmen stadskanaal@lefier.nl afspraken herhuisvesting contact Beneluxlaan 64 Stadskanaal t (0599) 61 42 40 f (0599) 61 29 20 Postbus 20.000 7800 PA Emmen stadskanaal@lefier.nl gratis onderhouds- en storingsmeldingen 0800-0 989 989

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. - Rozenbuurt 3 - Asterstraat 17 t/m 53 6 & 8 Hatertseveldweg 55 t/m 81 Leliestraat 50 t/m 70 Resedastraat 1 t/m 19

SOCIAAL PLAN. - Rozenbuurt 3 - Asterstraat 17 t/m 53 6 & 8 Hatertseveldweg 55 t/m 81 Leliestraat 50 t/m 70 Resedastraat 1 t/m 19 SOCIAAL PLAN - Rozenbuurt 3 - Asterstraat 17 t/m 53 6 & 8 Hatertseveldweg 55 t/m 81 Leliestraat 50 t/m 70 Resedastraat 1 t/m 19 Portaal Nijmegen Januari 2013 ALGEMEEN Dit Sociaal Plan gaat in op 1 januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 10 september 2014

Nieuwsbrief 3 10 september 2014 Nieuwsbrief 3 10 september 2014 Dit is de derde nieuwsbrief over de ontwikkelingen in project Rijsoord. U ontvangt een nieuwsbrief na elke klankbordbijeenkomst. Deze nieuwsbrief wordt bij alle bewoners

Nadere informatie

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers)

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) d.d. 18-06-2018 Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Sociaal Plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Uw portiekwoning aan de Spatterstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3-20 september 2012- De derde klankbordbijeenkomst

Nieuwsbrief 3-20 september 2012- De derde klankbordbijeenkomst Nieuwsbrief 3-20 september 2012- De derde klankbordbijeenkomst Dit is de derde nieuwsbrief over de ontwikkelingen in project Centrum. U ontvangt een nieuwsbrief na elke klankbordbijeenkomst en vanaf volgend

Nadere informatie

Sociaal Plan Boschveld

Sociaal Plan Boschveld Sociaal Plan Boschveld Wijkvernieuwing fase 1 16 oktober 2006 1 van 6 ZEKERHEID BIJ VERHUIZING Boschveld wordt stap voor stap verbeterd en is over pakweg vijftien tot twintig jaar veranderd. Het gaat om

Nadere informatie

Veelgestelde vragen en antwoorden

Veelgestelde vragen en antwoorden Veelgestelde vragen en antwoorden Herhuisvesting bewoners Jan van Beieren Versie: 15 september 2014 Deze vragen- en antwoordenlijst is bestemd voor de huurders in de flat van De Goede Woning aan de Jan

Nadere informatie

uw rechten en plichten bij sloop en herhuisvesting

uw rechten en plichten bij sloop en herhuisvesting uw rechten en plichten bij sloop en herhuisvesting 2017 www.lefier.nl 1 Lefier gaat uw woning slopen. In deze brochure leest u wat uw rechten en plichten zijn als uw woning wordt gesloopt. inleiding Lefier

Nadere informatie

Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers)

Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) d.d. 21-02-2019 Sociaal Plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) Uw galerijwoning aan de Gele Lisstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw

Nadere informatie

Sociaal plan Warmunda

Sociaal plan Warmunda Sociaal plan Warmunda 1. Wat is een sociaal plan 3 2. Algemeen 2.1 Partijen. 3 2.2 Startdatum herhuisvesting: de peildatum.. 3 2.3 Huisbezoeken.. 3 3. Verhuizen/herhuisvesting 3.1 Algemeen... 3 3.2 Verhuizen

Nadere informatie

Sociaal Plan Jeruzalem S a m e n v a t t i n g

Sociaal Plan Jeruzalem S a m e n v a t t i n g Sociaal Plan Jeruzalem 2009 S a m e n v a t t i n g De eerste palen voor een nieuwe wijk gaan de grond in (foto: Gemeente Archief). Sociaal Plan Jeruzalem 2009 samenvatting 2 De huidige situatie, ruim

Nadere informatie

Samenvatting Omgangscode 2005-2010

Samenvatting Omgangscode 2005-2010 Samenvatting Omgangscode 2005-2010 Dit is een samenvatting van de rechten en plichten van huurders die betrokken zijn bij herstructurering of grotere onderhoudsprojecten en de wijze waarop partijen met

Nadere informatie

1.3 Het sociaal statuut treedt in werking met ingang van 1 januari 2011 en geldt tot en met 31 december 2014.

1.3 Het sociaal statuut treedt in werking met ingang van 1 januari 2011 en geldt tot en met 31 december 2014. Sociaal statuut bij herstructurering in Velsen De vier Velsense woningcorporaties en de huurders vertegenwoordigd door de officiële gesprekspartners van de woningcorporaties, komen het volgende overeen:

Nadere informatie

Het Sociaal Plan. Het Sociaal Plan, d.d. 01-09-2008 1

Het Sociaal Plan. Het Sociaal Plan, d.d. 01-09-2008 1 Het Sociaal Plan Het Sociaal Plan, d.d. 01-09-2008 1 Inleiding Voor u ligt het Sociaal Plan, dat is vastgesteld op 1 september 2008 door het bestuur van Woonstichting Centrada en tot stand is gekomen na

Nadere informatie

Driehoek Schaerweijdelaan

Driehoek Schaerweijdelaan September 2015 Driehoek Schaerweijdelaan Zeisteroever 1, 3704 GB Zeist T 030 69 40 200 www.seysterveste.nl Eind 2014 / begin 2015 informeerde Seyster Veste de bewoners van de driehoek Schaerweijdelaan

Nadere informatie

Aarzelt u niet om uw vraag te stellen. Wij helpen u graag. Deze vragenlijst wordt regelmatig aangevuld met veel gestelde vragen en antwoorden.

Aarzelt u niet om uw vraag te stellen. Wij helpen u graag. Deze vragenlijst wordt regelmatig aangevuld met veel gestelde vragen en antwoorden. Versie: 10 december 2013 Deze vragen- en antwoordenlijst is bestemd voor de huurders in de flat van Vidomes aan de Florens van Brederodelaan in Zoetermeer. De lijst geeft antwoord op vragen naar aanleiding

Nadere informatie

VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT

VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT Beste bewoner, In dit boekje leest u welke vijf keuzes u heeft als bewoner van de te slopen woningen in de Zeeheldenbuurt. Mocht

Nadere informatie

afspraken herhuisvesting

afspraken herhuisvesting afspraken herhuisvesting 1 inhoudsopgave inleiding 3 1 hoe en wanneer informeren wij u? 3 2 herhuisvesting 4 3 tegemoetkoming voor herhuisvesting 4 4 wisselwoningen bij sloop 5 5 maatregelen leefbaarheid

Nadere informatie

BASIS SOCIAAL STATUUT Domesta

BASIS SOCIAAL STATUUT Domesta BASIS SOCIAAL STATUUT Domesta bij herstructurering, groot onderhoud, renovatie, sloop en nieuwbouw Vastgesteld door MT d.d. 2 april 2007 Gewijzigde versie vastgesteld door MT d.d. 24 november 2008 Genoemde

Nadere informatie

Sociaal Plan. Steenstraat 15 t/m 85

Sociaal Plan. Steenstraat 15 t/m 85 Sociaal Plan Steenstraat 15 t/m 85 8 maart 2011 Inhoudsopgave Inleiding pag. 4 1. Algemeen 5 2. Procedure 5 3. Beëindiging huurovereenkomst in verband met sloop 5 4. Herhuisvesting en woningtoewijzing

Nadere informatie

Sloopreglement Woonservice IJsselland

Sloopreglement Woonservice IJsselland Sloopreglement Woonservice IJsselland Sloopreglement, als bedoeld in artikel 55b van de Woningwet, van Stichting Woonservice IJsselland te Doesburg Woonservice IJsselland streeft naar een woningvoorraad

Nadere informatie

SLOOPREGLEMENT. FidesWonen

SLOOPREGLEMENT. FidesWonen SLOOPREGLEMENT FidesWonen Versie 2.0 Middelharnis, maart 2016 Sloopreglement, als bedoeld in artikel 55b van de Woningwet, van in de Woningbouwfederatie Goeree- Overflakkee samenwerkende woningbouwverenigingen

Nadere informatie

Sociaal Plan Kadoeler Breek

Sociaal Plan Kadoeler Breek Sociaal Plan Kadoeler Breek 2 Inhoud 1 Wat is het Sociaal Plan? 4 2 Het project en de ingreep 5 3 Herhuisvesting 6 4 Wat is een passende woning? 9 5 Financiële regelingen 10 6 Verhuizing eerste fase 11

Nadere informatie

Renovatie maisonnetteflats Oldenbarnevelderweg Barneveld 2012-2015

Renovatie maisonnetteflats Oldenbarnevelderweg Barneveld 2012-2015 Renovatie maisonnetteflats Oldenbarnevelderweg Barneveld 2012-2015 Het sociaal plan in het kort: de afspraken, rechten en plichten van de bewoners en Woningstichting Barneveld De bewoners van de maisonnetteflats

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT PARKSTAD LIMBURG

SOCIAAL STATUUT PARKSTAD LIMBURG SOCIAAL STATUUT PARKSTAD LIMBURG Inleiding De komende jaren zullen de woningcorporaties van Parkstad Limburg een groot deel van hun woningen grondig opknappen. Dat is nodig, omdat de huurders recht hebben

Nadere informatie

ALGEMEEN SOCIAAL PLAN VOOR HERSTRUCTURERINGSPROJECTEN

ALGEMEEN SOCIAAL PLAN VOOR HERSTRUCTURERINGSPROJECTEN ALGEMEEN SOCIAAL PLAN VOOR HERSTRUCTURERINGSPROJECTEN KENNEMER WONEN 2011 INHOUD Bladzijde 1. Inleiding 3 2. Informatie en voorlichting 4 3. Stappenplan 4 4. Herhuisvesting / terugkeer 5 4.1 Huurbevriezing

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN SLOOP NUON-WONINGEN

SOCIAAL PLAN SLOOP NUON-WONINGEN SOCIAAL PLAN SLOOP NUON-WONINGEN In verband met de sloop van de zogenaamde NUON-woningen aan de Weurtseweg en Kreekweg in Nijmegen is het van belang dat de afspraken die tussen de gemeente Nijmegen en

Nadere informatie

Het sloopbesluit, en dan...?

Het sloopbesluit, en dan...? Het sloopbesluit, en dan...? fase 3 In het Middengebied is en wordt er de komende jaren flink vernieuwd. De wijk ondergaat een ware metamorfose en dit jaar start het uitverhuizingstraject van de derde

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN BIJ SLOOP

SOCIAAL PLAN BIJ SLOOP SOCIAAL PLAN BIJ SLOOP WONINGBOUWVERENIGING ANNA PAULOWNA VOORWOORD Om de kwaliteit van de woningvoorraad op peil te houden kan het voorkomen dat Woningbouwvereniging Anna Paulowna moet besluiten om woningen

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof 9,65 x 15,8 mm Oranjebuurt 4,9 x 5,25 mm bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof Bewonersbijeenkomst, woensdag 16 oktober 2013 om 19.30 uur in de Drijvershof. Aanwezigen: Namens

Nadere informatie

Verslag bewonersavond voor project Rembrandtweg fase 1

Verslag bewonersavond voor project Rembrandtweg fase 1 Verslag bewonersavond voor project Rembrandtweg fase 1 Plaats: Goede Herderkerk Datum: 20 november 2014 Tijd: 19:00 20:30 uur Opening De directeur-bestuurder van Woonvisie, Alfred van den Bosch, opent

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT MOLENBUURT

SOCIAAL STATUUT MOLENBUURT SOCIAAL STATUUT MOLENBUURT WORMER 1 juni 2009 SOCIAAL STATUUT MOLENBUURT WORMER De ondergetekenden: en 1. WORMERWONEN, gevestigd te Wormer, vertegenwoordigd door: Th.W. Krijnen, statutair directeur 2.

Nadere informatie

Veelgestelde vragen project Wherepark

Veelgestelde vragen project Wherepark Veelgestelde vragen project Wherepark Hier vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden. Heeft u een vraag en staat deze niet in de lijst? Neem dan contact op met Anita Snel, Consulent Wonen & Leefbaarheid

Nadere informatie

Sloopreglement Arcade Mensen en Wonen

Sloopreglement Arcade Mensen en Wonen Sloopreglement Arcade Mensen en Wonen Sloopreglement, als bedoeld in artikel 55b van de Woningwet, van Arcade mensen en wonen Arcade streeft naar een woningvoorraad die tegemoet komt aan de vraag naar

Nadere informatie

Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond. 17 september 2014

Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond. 17 september 2014 Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond 17 september 2014 2 Welkom Dirk van der Grijn 3 Inhoud Terugblik Uitkomst huisbezoeken Sociaal plan Vervolg sociaal plan Verder traject 4 Terugblik Draagvlak voorop

Nadere informatie

Verhuiskostenreglement

Verhuiskostenreglement Verhuiskostenreglement Algemeen In dit Verhuiskostenreglement bij complexgewijze sloop, renovatie en/of woningverbetering, geeft Stichting Humanitas Huisvesting (verder te noemen Humanitas Huisvesting)

Nadere informatie

Sociaal plan. Sloop & nieuwbouw Bloemenoordflats Waalwijk. Fase 1 Distelplein en Valeriaanstraat

Sociaal plan. Sloop & nieuwbouw Bloemenoordflats Waalwijk. Fase 1 Distelplein en Valeriaanstraat Sociaal plan Sloop & nieuwbouw Bloemenoordflats Waalwijk Fase 1 Distelplein en Valeriaanstraat U woont in een huurwoning die gesloopt wordt. Dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weten waar u aan toe

Nadere informatie

- Huurprijzen Maak kennis met De Gaarden. De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen.

- Huurprijzen Maak kennis met De Gaarden. De Gaarden wordt een buurt met een landelijk karakter, een karakteristieke wijk met natuurlijke elementen. Oktober 2011 PAGINA 1 In dit nummer - De voorbereidingen zijn gestart - Planning - Maatregelen aan de woning - Start bewonerswerkgroep - Het betrekken van een wisselwoning - Tegemoetkoming verhuisen herinrichtingskosten

Nadere informatie

- Nieuwsbrief 16 september 2015 Nummer 6

- Nieuwsbrief 16 september 2015 Nummer 6 - Nieuwsbrief 16 september 2015 Nummer 6 Dit is de zesde nieuwsbrief over de ontwikkelingen in project Rijsoord. U ontvangt een nieuwsbrief na elke klankbordbijeenkomst of wanneer er nieuwe ontwikkelingen

Nadere informatie

Basis Sociaal Plan Woonvisie

Basis Sociaal Plan Woonvisie Basis Sociaal Plan Woonvisie Plan van aanpak bij sloop/nieuwbouw Juni 2014 NB. Wijzigingen in wet- en regelgeving prevaleren boven projectspecifieke afspraken. start uitvoering Voorwoord Woonvisie krijgt

Nadere informatie

Sloop- en Renovatiereglement. Herstructureringsprojecten van de woningcorporaties in Almere

Sloop- en Renovatiereglement. Herstructureringsprojecten van de woningcorporaties in Almere Sloop- en Renovatiereglement Herstructureringsprojecten van de woningcorporaties in Almere Vastgesteld op 24 november 2016 Inhoud 1 Reglement bij sloop en renovatie... 3 2 Communicatie en informatie...

Nadere informatie

vraag & antwoord - wat betekenen de sloop- en nieuwbouwplannen in Europarei voor mij als huurder?

vraag & antwoord - wat betekenen de sloop- en nieuwbouwplannen in Europarei voor mij als huurder? vraag & antwoord - wat betekenen de sloop- en nieuwbouwplannen in Europarei voor mij als huurder? Eind mei bent u, als bewoner van Europarei, per brief geïnformeerd over het besluit van de gemeenteraad

Nadere informatie

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel.

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel. Vraag Informeren en betrekken Hoe informeren jullie bewoners? Hoe worden de bewoners betrokken? Hoeveel invloed hebben de bewoners? Wanneer vinden de bijeenkomsten plaats? Wat wordt er besproken tijdens

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 97 appartementen Zuiderspoorflat

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 97 appartementen Zuiderspoorflat VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP 97 appartementen Zuiderspoorflat 1 Inleiding We begrijpen dat het besluit van sloop voor u erg ingrijpend is. En dat u mogelijk met allerlei vragen zit. Daarom vindt u in deze

Nadere informatie

Sociaal Plan Celcius in het kort

Sociaal Plan Celcius in het kort Sociaal Plan Celcius in het kort Voor alle duidelijkheid Het bruist in Woensel-West. De inspanningen van gemeente, corporaties Het bruist in Woensel-West. De inspanningen van gemeente, corporaties en vooral

Nadere informatie

Bijlage 1: Veelgestelde vragen

Bijlage 1: Veelgestelde vragen Bijlage 1: Veelgestelde vragen Sloop & nieuwbouw Corantijnstraat en Paramaribostraat in Leiden April 2019 1. Achtergrond 1.1 Wat is Portaal van plan? Portaal heeft het plan de drie complexen aan de Corantijn-

Nadere informatie

Sociaal Statuut. bij. Sloop en herhuisvesting

Sociaal Statuut. bij. Sloop en herhuisvesting Sociaal Statuut bij Sloop en herhuisvesting Emmen, 31 mei 2010 Sociaal Statuut De ondergetekenden: 1. Stichting Lefier, gevestigd Hooggoorns 16 te 7812 AM Emmen, vertegenwoordigd door haar directeur: de

Nadere informatie

Sloop- en Renovatiereglement Ymere

Sloop- en Renovatiereglement Ymere Sloop- en Renovatiereglement Ymere Definitief 2016-11-15 Inhoud 1 Reglement bij sloop en renovatie... 3 2 Communicatie en informatie... 4 3 Herhuisvesting... 5 4 Financiële regelingen... 6 Verhuiskostenvergoeding...

Nadere informatie

Sociaal plan. Sloop & nieuwbouw Bloemenoordflats Waalwijk. Fase 2 Larixplein en Esdoornstraat

Sociaal plan. Sloop & nieuwbouw Bloemenoordflats Waalwijk. Fase 2 Larixplein en Esdoornstraat Sociaal plan Sloop & nieuwbouw Fase 2 Larixplein en Esdoornstraat U woont in een huurwoning die gesloopt wordt. Dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weten waar u aan toe bent en wat u van ons kunt verwachten.

Nadere informatie

Stedelijke Verhuisregeling s-hertogenbosch. Afspraken bij sloop van huurwoningen

Stedelijke Verhuisregeling s-hertogenbosch. Afspraken bij sloop van huurwoningen Stedelijke Verhuisregeling s-hertogenbosch Afspraken bij sloop van huurwoningen s-hertogenbosch bouwt aan de toekomst. Om ervoor te zorgen dat iedereen in deze gemeente prettig kan blijven wonen, worden

Nadere informatie

Notulen Informatieavond Woonvisie d.d. 30 april 2015 in de Goede Herderkerk te Ridderkerk Project Rembrandtweg fase 1

Notulen Informatieavond Woonvisie d.d. 30 april 2015 in de Goede Herderkerk te Ridderkerk Project Rembrandtweg fase 1 Notulen Informatieavond Woonvisie d.d. 30 april 2015 in de Goede Herderkerk te Ridderkerk Project Rembrandtweg fase 1 Opening Atmane Hamdi, sociaal projectleider van Woonvisie, heet de aanwezigen welkom.

Nadere informatie

Meest gestelde vragen Wheermolen-Oost is in beweging! Juli Informeren en betrekken

Meest gestelde vragen Wheermolen-Oost is in beweging! Juli Informeren en betrekken Meest gestelde vragen Wheermolen-Oost is in beweging! Juli 2019 Vraag Informeren en betrekken Antwoord Hoe informeren jullie bewoners? Hoeveel invloed hebben de bewoners? Waar kan ik terecht voor meer

Nadere informatie

Sociaal plan bij wijkontwikkeling

Sociaal plan bij wijkontwikkeling Sociaal plan bij wijkontwikkeling De ondergetekenden: Stichting Actium, hierna te noemen Actium, vertegenwoordigd door de heer M. van Halteren, manager Wonen en Stichting Huurdersplatform MEVM hierna te

Nadere informatie

Informatieboekje. Sloop Wat nu? Pinksterbloem 2 t/m 144 (even nummers) Leiderdorp

Informatieboekje. Sloop Wat nu? Pinksterbloem 2 t/m 144 (even nummers) Leiderdorp Informatieboekje Sloop Wat nu? Pinksterbloem 2 t/m 144 (even nummers) Leiderdorp Maart 2017 Inleiding 1. Sloop Rijnhart Wonen heeft besloten om de woningen aan de Pinksterbloem 2 t/m 144, even nummers,

Nadere informatie

sociaal plan Notenhof Voor huurders van Patrimonium Barendrecht aan de Notenhof 7 tot en met 48

sociaal plan Notenhof Voor huurders van Patrimonium Barendrecht aan de Notenhof 7 tot en met 48 sociaal plan Notenhof Voor huurders van Patrimonium Barendrecht aan de Notenhof 7 tot en met 48 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 2. Algemeen 5 3. Plangebied, duur en looptijd van het sociaal plan 6 4. Procedure

Nadere informatie

Besluit portiekflats Grote Waal Noord

Besluit portiekflats Grote Waal Noord Besluit portiekflats Grote Waal Noord Voorstellen Wie presenteren: Petra Hania (projectleider Intermaris),besluit, technisch onderzoek en stand van zaken stedenbouwkundige verkenning Tanneke van Wieren

Nadere informatie

Sociaal plan. Uw woning wordt gesloopt of ingrijpend opgeknapt? Daarover hebben wij afspraken gemaakt!

Sociaal plan. Uw woning wordt gesloopt of ingrijpend opgeknapt? Daarover hebben wij afspraken gemaakt! Sociaal plan Uw woning wordt gesloopt of ingrijpend opgeknapt? Daarover hebben wij afspraken gemaakt! Wonen Zuid werkt continu aan het verbeteren van haar woningaanbod. Dat doen we door onze woningen goed

Nadere informatie

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Algemene vragen De vakantieperiode begint nu, kunnen we het niet wat rustiger aan doen, om iedereen de gelegenheid

Nadere informatie

Sociaal plan Sloop-, groot onderhoud- en renovatieprojecten

Sociaal plan Sloop-, groot onderhoud- en renovatieprojecten Sociaal plan Sloop-, groot onderhoud- en renovatieprojecten [Geef tekst op] Inhoud Pagina Intentieverklaring 3 Artikel 1 Begripsomschrijvingen 3 Artikel 2 Algemeen 4 Artikel 3 Procedure bij ingrijpende

Nadere informatie

Presentatie bewoners Gele Lisstraat. 29 januari 2019

Presentatie bewoners Gele Lisstraat. 29 januari 2019 Presentatie bewoners Gele Lisstraat 29 januari 2019 2 Doel en inhoud presentatie Presentatie uitkomst individuele gesprekken bewoners januari 2019 (Kevin Groot) Besluitvorming vernieuwing Gele Lisstraat

Nadere informatie

1 (naam verhuurder), gevestigd te (plaatsnaam), vertegenwoordigd door (naam)

1 (naam verhuurder), gevestigd te (plaatsnaam), vertegenwoordigd door (naam) M O D E L - S O C I A A L S T A T U UT BIJ WIJKVERNIEUWING BIJLAGE 3 Het onderstaande sociaal statuut is het model dat de Woonbond landelijk als uitgangspunt neemt voor de regeling van de rechten van individuele

Nadere informatie

De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde.

De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde. V o o r u, b e w o n e r v a n D E A N T O N S T R U I K B U U R T I N S L O T E R M E E R De Struikbuurt Vernieuwt! De Struikbuurt gaat veranderen. Alle woningen tussen het Johan Brouwerpad en de Vening

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Sociaal plan Josephwijk

Informatiebijeenkomst Sociaal plan Josephwijk Informatiebijeenkomst Sociaal plan Josephwijk Terugkoppeling uit de meedenkgroep 7 mei 2019 HAR en Meedenkgroep Josephwijk FRAEY Guus Terlingen Marije Pruis Over herstructurering Ingrijpend proces: gedoe,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vogelbuurt mei 2019

Nieuwsbrief Vogelbuurt mei 2019 Nieuwsbrief Vogelbuurt mei 2019 Sinds begin vorig jaar zijn we bezig om, samen met u, te onderzoeken of we uw woning kunnen verbeteren en verduurzamen of moeten slopen en door nieuwbouw vervangen. Graag

Nadere informatie

Sociaal Plan ParkStad

Sociaal Plan ParkStad Sociaal Sociaal Plan ParkStad 2006-2007 ParkStad Amsterdam 2 Sociaal Plan ParkStad / juli 2005 Wat is het Sociaal Plan? Het Sociaal Plan ParkStad is een totaal pakket aan afspraken en regelingen over de

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan

Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan Seyster Veste informeerde de bewoners van de Driehoek Schaerweijdelaan Tollenslaan Jacob van Lenneplaan over de uitgangspunten voor een sloop-nieuwbouw plan

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Blok 6 14 september 2015

Informatiebijeenkomst Blok 6 14 september 2015 Informatiebijeenkomst Blok 6 14 september 2015 Voorstellen QuaWonen Willemieke den Hartog woonconsulent Barbera van Rossum projectmedewerker Namens huurdersvereniging: Mw. Koning Agenda 19.30 u: Opening

Nadere informatie

Sloop en nieuwbouw Linschotensingel en Vronesteinlaan. Informatieboekje

Sloop en nieuwbouw Linschotensingel en Vronesteinlaan. Informatieboekje Sloop en nieuwbouw Linschotensingel en Vronesteinlaan Informatieboekje Inleiding Portaal heeft besloten om uw woning te slopen. Eind vorig jaar hebben we u geïnformeerd over de sloopplannen. Inmiddels

Nadere informatie

Sociaal Plan ParkStad

Sociaal Plan ParkStad Sociaal Plan ParkStad 2009 Wat is het Sociaal Plan ParkStad? In deze folder kunt u lezen over de afspraken en regelingen waar bewoners mee te maken krijgen als hun huis gesloopt of gerenoveerd wordt. Woningcorporaties,

Nadere informatie

Sociaal Statuut. bij. wijkvernieuwing (herstructurering)

Sociaal Statuut. bij. wijkvernieuwing (herstructurering) Sociaal Statuut bij wijkvernieuwing (herstructurering) Stadskanaal, december 2013 Sociaal Statuut bij wijkvernieuwing (herstructurering) De ondergetekenden: 1. De Stichting Lefier, gevestigd Industrieweg

Nadere informatie

REGLEMENT SLOOP & RENOVATIE

REGLEMENT SLOOP & RENOVATIE REGLEMENT SLOOP & RENOVATIE ONDERGETEKENDE Beter Wonen Vechtdal, gevestigd en kantoorhoudende te Hardenberg aan De Stelling 7 te Hardenberg, hierna te noemen 'verhuurder', rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie