Raadsvragen van het raadslid mevrouw A. van Alphen de Veer-Paulen. zwervers en de betrouwbaarheid van de gemeente

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsvragen van het raadslid mevrouw A. van Alphen de Veer-Paulen. zwervers en de betrouwbaarheid van de gemeente"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer oot Inboeknumrner oauooa646 Beslisdatum BSP S november 2002 Dossiernummer I Raadsvragen van het raadslid mevrouw A. van Alphen de Veer-Paulen inzake de locatiekeuze t Eindje voor de koffiecorner voor zwervers en de betrouwbaarheid van de gemeente Via de pers hebben wij vernomen dat u voor de dagopvang voor verslaafden en/of zwervers op zoek bent naar een alternatief voor de door u gekozen locatie t Eindje. Wij juichen deze zoektocht van harte toe. Door het college zijn in het verleden immers toezeggingen gedaan naar de buurt om op t Eindje slechts een tijdelijke nachtopvang te realiseren. De VVD vindt dat u deze toezegging moet nakomen en nu niet met het voorstel kan komen om aldaar een dagopvang te realiseren. Naar onze mening wordt de betrouwbaarheid van het bestuur ondergraven door nu terug te komen op eerdere toezeggingen. Dit bestuurlijk onbetrouwbaar gedrag zal er in de toekomst toe leiden dat het nog moeilijker, zo niet onmogelijk, zal worden om met burgers afspraken te maken over tijdelijke voorzieningen. In de toekomst zal het nog vaker voorkomen dat er voor moeilijke groepen oplossingen gevonden moeten worden. Door nu afspraken over tijdelijkheid niet na te kernen gooit u de mogelijkheid om tijdelijke voorzieningen te realiseren over boord. De VVD wil meedenken aan oplossingen over deze moeilijke situatie. Daarom doen wij u de suggestie om bij uw zoektocht ook de locatie Entre Acte te betrekken. Binnenkort komt dat gebouw geheel vrij als het Van Abbernuseurn verhuist naar het nieuwe museum. Eindhoven, 1 oktober Antwoord van burgemeester en wethouders De brief van de VVD-fractie handelt onder andere over de betrouwbaarheid van de gemeente als partner.

2 Raadsnummer I Wij hechten eraan bij deze nogmaals te stellen dat ook en juist de gemeente niet alleen een betrouwbare partner dient te zijn door zich aan gemaakte afspraken te houden, maar in deze ook een voorbeeldfunctie dient te vervullen. Als tegenhanger voor deze stelling geldt, dat afspraken die voor de eeuwigheid gelden niet bestaan, zeker niet als sprake is van dynamische ontwikkelingen die in de stad Eindhoven spelen. Het besturen van een stad vereist immers steeds een op het moment van handelen te maken integrale belangenafweging en de communicatie daarover met de stad en de burgers. In onderhavige situatie rond t Eindje was en is naar onze mening geen sprake van dusdanige afspraken met en/of harde toezeggingen aan de buurt dat daar nimmer meer initiatieven in relatie tot verslavings(zorg)beleid mogelijk zouden zijn. Dat de buurt dit anders beleeft, is evident. Natuurlijk realiseren wij ons dat de in de dagbladen beschreven verschillen van opvatting over al dan niet gedane toezeggingen het beeld van een betrouwbare overheid schaadt en wij zullen danook onze comrnunicatieinspanningen om dit beeld te corrigeren en nuanceren verstevigen. Wij delen niet de in de brief genoemde veronderstelling dat de actuele berichtgeving over t Eindje impliceert dat het daardoor in de toekomst lastiger zal blijken, tijdelijke voorzieningen voor bijzondere doelgroepen te realiseren. Dit soort voorzieningen heeft immers een hoog nimby-karakter. Veelal wordt de noodzaak van een dergelijke voorziening weliswaar breed onderkend, doch is daaraan de opvatting verbonden dat deze toch "elders" gerealiseerd moet worden. Het is daarbij taak van het plaatselijke gemeentebestuur de voorziening operationeel te maken en deze, met flankerend beleid, zo goed mogelijk in te passen in de omgeving. Verder gaat de brief concreter in op de alternatieven rond t Eindje. Het is wellicht goed de ontwikkelingen kort te schilderen. Dit overigens met de constatering dat de permanente Dagopvang Verslaafden aan de Kanaaldijk Noord 15c erg gemist wordt. In de zomervakantie van dit jaar wordt het overlastgedrag van een beperkte groep van zwervers, veelal met een verslavingsproblernatiek, in toenemende mate als een probleem ervaren. De door deze groep veroorzaakte overlast gaf reeds eerder reden met gebruikmaking van de bestaande middelen in zowel de zorgketen als de strafketen hierop te investeren. Op enig moment is het idee gegroeid als aanvullend instrument de "koffiecorner voor zwervers" te ontwikkelen. Een basale voorziening waarin leden uit de doelgroep s middags en in de vroege avond welkom zijn en beschutting vinden, waardoor ze niet op straat hoeven rond te hangen en daar mogelijk overlast veroorzaken. Voor de politie draagt een dergelijke voorziening ertoe bij dat ze overlastgevenden gerichter kan verwijzen. Zoekend naar locaties in de buurt van Woensel West, en het centrum waar de koffiecorner op korte termijn en met minimale overlast voor de

3 Raadsnummer I directe omgeving gerealiseerd kan worden, is vervolgens t Eindje in beeld gekomen. Daarna is het overleg met de huidige bewoners van het pand geopend. Kort daarop is door publicaties in de krant dit traject in een stroomversnelling geraakt, nog voordat het overleg met bijvoorbeeld Limbeek en andere omwonenden, plaatshad. Gaandeweg het overleg met de huidige bewoners van t Eindje is als gevolg van voortschrijdend inzicht - met doorzetting van de ingezette lijn dat t Eindje de eerstaangewezen optie is - publiekelijk opgeroepen alternatieven bij het college in te dienen, voor 30 september De in deze samenwerkende partijen Novadic, Leger des Heils en Neos hebben eind september 2002 hiertoe een notitie ingediend, waarin ze, na afweging van een aantal potentiele locaties, voorstellen de huidige ZWOP (Zwervers Opvang Plaats) aan de Stationsweg door te ontwikkelen. Dit betekent dat de huidige mobiele kar wordt vervangen door een semi-permanente gebouw van systeem-units. In het pand is een gebruikersruimte voorzien en wordt daarin methadon verstrekt. Overigens staat de komst van dit gebouw niet op zichzelf, doch past dit binnen een veel breder pakket van maatregelen, gericht op het terugdringen van overlast. Als bijlage treft u een overzicht aan dat inzicht biedt in de verschillende maatregelen. In de collegevergadering van 1 oktober 2002 hebben wij besloten de haalbaarheid van het scenario doorontwikkeling ZWOP te laten onderzoeken, waarbij overigens de bestaande lijn inzake t Eindje opnieuw bevestigd is. Binnen het onderzoek naar de doorontwikkeling ZWOP wordt bekeken of de functies van de koffiecorner voor zwervers, ook ondergebracht kunnen worden in de nieuwe ZWOP. Op dit moment lopen zowel het onderzoek als de in gang gezette procedures met betrekking tot t Eindje. Naar wij thans inschatten kunnen wij eind november besluiten nemen over de voortgang. Ons streven is en blijft erop gericht op de meest korte termijn niet alleen een nieuwe impuls te geven aan de bestrijding van de overlast, doch ook om de betreffenden passende zorg te bieden. Met belangstelling hebben wij kennisgenomen van uw suggestie te bezien of het pand Entre Acte wellicht geschikt is aldaar een voorziening voor overlastgevende zwervers en/of verslaafden te realiseren.

4 Raadanummer I Gelet op het thans lopende onderzoek naar de doorontwikkeling van de ZWOP, een scenario dat wij zoals bekend als veelbelovend zien, zullen wij deze suggestie niet op dit moment verder onderzoeken of uitwerken, doch dit opschorten naar een later tijdstip, zo zulks dan nog relevant is. Eindhoven, 5 november 2002.

5 Raadsnummer 02.s57.00I Bijlage Opsomming pakket van maatregelen bestrijding overlast d.d. 1 oktober De argumentatie voor de doorontwikkeling van de ZWOP is, behalve het aanwijzen van een locatie, ook gelegen in het realiseren van een pakket van met elkaar samenhangende maatregelen. Deze integrale aanpak voorziet o.a. in het volgende: er wordt een sobere maar humane opvanglocatie gecreãńerd; vooruitlopend op de definitieve dagopvang aan de Kanaaldijk wordt een gebruikersruimte aangeboden zodat het drugsgebruik op straat in de openbare ruimte wordt teruggedrongen; er is een duidelijke verwijsplek voor de politie, zodat de handhaving van openbare orde kan worden versterkt en de veiligheid van de burger verbetert; de medicatieverstrekking voor de notoire overlastveroorzakers aan de Tongelresestraat wordt geconcentreerd in de noodopvang; hiermee wordt de piekbelasting en de overlast voor buurtbewoners aan de longelresestraat aanzienlijk weggenomen en wordt de dagelijkse looproute door het Villapark ontmoedigd; tijdens de avond- en nachturen worden de openingstijden en zo mogelijk de capaciteit van de Nachtopvang Mathildelaan verruimd en worden permanent twee politiebedden beschikbaar gehouden, ook bedoeld voor directe verwijzing vanuit Woensel West; met het Nemohuis wordt overleg gevoerd om ook daar een ruimer toelatingsbeleid toe te passen voor overlastgevende zwervers uit Woensel West; het Bemoeizorgteam gaat als overlastmakelaars meer tussen de verschillende opvangadressen pendelen volgens het principe van halen en brengen ; het Bemoeizorgteam heeft al de bevoegdheid om zwervende en dakloze personen rechtstreeks te plaatsen op de zes extra bedden in het Nemohuis die door het Zorgkantoor ter beschikking zijn gesteld; de kerkelijke opvangadressen Huize Cathrien, Diaconaal Centrum en Leger des Heils zullen meer gerichte ondersteuning krijgen van Novadic, Leger des Heils en Neos. Hieraan zijn nog de volgende onderzoek-actiepunten toegevoegd: onderzocht wordt of er (naar Heerlens-model) een E7 politiewagen komt die specifiek reageert op (nachtelijke) overlast; met de zorgaanbieders wordt gesproken of invoering van een zorgpassensysteem (bijvoorbeeld naar Heerlens-model) ervoor zorgt dat op individuniveau meer succes geeft op reintegratietrajecten voor leden van deze specifieke doelgroep. wa def

Aanvalsplan Een leefbaar en veilig Oude Centrum

Aanvalsplan Een leefbaar en veilig Oude Centrum Aanvalsplan Een leefbaar en veilig Oude Centrum Foto: Pieter Musterd - (cc) - Flickr Het Oude Centrum is een wijk die de potentie heeft om zich te ontwikkelen tot een moderne en levendige centrumwijk.

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsinformatiebrief Betreft Woonvoorzieningen dak- en thuislozen.

gemeente Eindhoven Raadsinformatiebrief Betreft Woonvoorzieningen dak- en thuislozen. gemeente Eindhoven Inboeknummer Dossiernummer 3 december 2010 Raadsinformatiebrief Betreft Woonvoorzieningen dak- en thuislozen. Inleiding Het Raadsbesluit om medewerking te verlenen aan de vestiging van

Nadere informatie

Onderwerp: Vestiging opvanglocatie voor dak- en thuislozen met OGGZindicatie aan de Wilhelminastraat 10-12

Onderwerp: Vestiging opvanglocatie voor dak- en thuislozen met OGGZindicatie aan de Wilhelminastraat 10-12 Collegenota Onderwerp: Vestiging opvanglocatie voor dak- en thuislozen met OGGZindicatie aan de Wilhelminastraat 10-12 Reg.nummer: 2014/360708 1 Inleiding Het college zoekt een geschikte locatie voor de

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij DIR/DB (0162)

Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij DIR/DB (0162) Aan de fracties van VVD en PvdA de heer A.J.H. Wijers, mevrouw C.P.W. Bode-Zopfi Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij DIR/DB d.bosmans@oosterhout.nl (0162) 48 91 03 Onderwerp Vragen ex art.

Nadere informatie

Uitkomsten overleg omwonenden locatie Leger des Heils aan de Burgemeester van Walsumlaan

Uitkomsten overleg omwonenden locatie Leger des Heils aan de Burgemeester van Walsumlaan Informatienota voor de raad Onderwerp Uitkomsten overleg omwonenden locatie Leger des Heils aan de Burgemeester van Walsumlaan Versienummer 03 Portefeuillehouder Vedelaar Informant Diny Flierman Eenheid/Afdeling

Nadere informatie

van het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over Woensel - West

van het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over Woensel - West gemeente Eindhoven Raadsnummer 14R6054 Inboeknummer 14bst01542 Beslisdatum B&W 28 oktober 2014 Dossiernummer 14.44.103 (2.7.1) Raadsvragen van het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over Woensel - West

Nadere informatie

Raadsvragen van de raadsleden Niek Rennenberg en Cor Verbeek (Ouder Appèl Eindhoven) over Artikelen Eindhovens dagblad d.d.

Raadsvragen van de raadsleden Niek Rennenberg en Cor Verbeek (Ouder Appèl Eindhoven) over Artikelen Eindhovens dagblad d.d. gemeente Eindhoven 16R6938 Raadsnummer Inboeknummer 16bst01194 Beslisdatum B&W 30 augustus 2016 Dossiernummer 16.35.103_2.3.1 Raadsvragen van de raadsleden Niek Rennenberg en Cor Verbeek (Ouder Appèl Eindhoven)

Nadere informatie

B en W. nr d.d Onderwerp Brief aan de raad over ontwikkelingen in de huisvesting Maatschappelijke opvang 2012

B en W. nr d.d Onderwerp Brief aan de raad over ontwikkelingen in de huisvesting Maatschappelijke opvang 2012 B en W. nr. 12.0685 d.d. 3-7-2012 Onderwerp Brief aan de raad over ontwikkelingen in de huisvesting Maatschappelijke opvang 2012 Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. bijgaande brief aan de raad

Nadere informatie

BULLETIN VAN MONDELINGE VRAGEN EN ANTWOORDEN VRAGENUURTJE VAN 2018

BULLETIN VAN MONDELINGE VRAGEN EN ANTWOORDEN VRAGENUURTJE VAN 2018 BULLETIN 1 VAN MONDELINGE VRAGEN EN ANTWOORDEN VRAGENUURTJE VAN 2018 2018/001 't Is allemaal te zien waar da ge geboren wordt 01/2018 2018/002 Uitbreiding gezinsnachtopvang 01/2018 2018/001 't Is allemaal

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendanr. :

Raadsvoorstel Agendanr. : Raadsvoorstel Agendanr. : Reg.nr. : 12.07.06 B&W verg.. : 26 juni 2012 Commissie : commissie MO Onderwerp: Afweging hostel 3, 4 en 5 Cie_verg. : 29 augustus 2012 Raadsverg.. : 11 september 2012 1) Status

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: Agenda nr: Onderwerp: Invulling Geulhallocatie. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: Agenda nr: Onderwerp: Invulling Geulhallocatie. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: Agenda nr: Onderwerp: Invulling Geulhallocatie Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel De komen tot definitieve besluitvorming over de

Nadere informatie

Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Wat is een arbeidsmigrant eigenlijk?

Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Wat is een arbeidsmigrant eigenlijk? Veelgestelde vragen huisvesting arbeidsmigranten Misschien roept de brief rondom de huisvesting van arbeidsmigranten vragen bij u op. Hieronder hebben we vast een selectie gemaakt van de vragen en bijbehorende

Nadere informatie

van de het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over parkeren Eindhoven Airport

van de het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over parkeren Eindhoven Airport gemeente Eindhoven Raadsnummer 15R6402 Inboeknummer 15bst00960 Beslisdatum B&W 14 juli 2015 Dossiernummer 15.29.103 (2.3.2) Raadsvragen van de het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over parkeren Eindhoven

Nadere informatie

Vragen en opmerkingen nav document 'Beantwoording van vragen over het Domus initiatief in Lamweerde te Wehl'.

Vragen en opmerkingen nav document 'Beantwoording van vragen over het Domus initiatief in Lamweerde te Wehl'. Vragen en opmerkingen nav document 'Beantwoording van vragen over het Domus initiatief in Lamweerde te Wehl'. 1.1 Het grootste deel van de daklozen in de Achterhoek betreffen mannen die lijden aan alcoholverslaving.

Nadere informatie

Ons kenmerk L110/05.23786. Aantal bijlagen

Ons kenmerk L110/05.23786. Aantal bijlagen Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Datum 6-9-05 Datum

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Vandaar dat wij u als handreiking bijgaande bestuursnotitie doen toekomen. r en wethouders van Eindhoven,

gemeente Eindhoven Vandaar dat wij u als handreiking bijgaande bestuursnotitie doen toekomen. r en wethouders van Eindhoven, I gemeente Eindhoven Retouradres Postbus SoxSo, S6oo RB Eindhoven Voorzitter en leden van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling (MO) Behandeld door M. Honing Telefoon (o4o) 238 24 88 Uw brief

Nadere informatie

Notitie raadsvragen in soorten en maten

Notitie raadsvragen in soorten en maten Notitie raadsvragen in soorten en maten Aanleiding Het komt regelmatig voor dat raadsleden een vraag willen stellen aan het college. Over een voorstel dat het college aan de raad doet. Over een artikel

Nadere informatie

gemeente Eindhoven InitiatiefvoorstelHoorzitting woningsplitsing en kamerbewoning

gemeente Eindhoven InitiatiefvoorstelHoorzitting woningsplitsing en kamerbewoning gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer 11R4247 Inboeknummer Dossiernummer InitiatiefvoorstelHoorzitting woningsplitsing en kamerbewoning Inleiding De vele negatieve signalen die uit de stad

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Zij mogen op basis van deze ontheffing iedere zondag vanaf uur

gemeente Eindhoven Zij mogen op basis van deze ontheffing iedere zondag vanaf uur gemeente Eindhoven Raadsnummer 09. R32 50. OOI Inboeknummer o9bstorsyo Dossiernummer 934.552 r8 augustus 2009 Commissie notitie Betreft koopzondagen. Kennis nemen van De bestaande wettelijke ruimte voor

Nadere informatie

Raadsvoorstel. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA B 9 10/509. jaar stuknr. Raad

Raadsvoorstel. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA B 9 10/509. jaar stuknr. Raad svoorstel Onderwerp: realisatie inloopvoorziening voor dak- en thuislozen Portefeuillehouder: H.G. Jumelet Dienst Beleid Projectmanagement R.Koops, telefoon ((0591)68 9450) Aan de gemeenteraad Voorgesteld

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d. 29 april 2005

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d. 29 april 2005 B&W-nr.: 05.0573 d.d. 29 april 2005 Onderwerp Antwoord schriftelijke vragen van het raadslid P. Van Meenen (D66) inzake ambtelijke procedure beantwoording schriftelijke raadsvragen. BESLUITEN Behoudens

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het onttrekken van een gedeelte van de Tramstraat alsmede de weg met parkeersirook langs de Stationsweg

Raadsvoorstel tot het onttrekken van een gedeelte van de Tramstraat alsmede de weg met parkeersirook langs de Stationsweg gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 03.R56O.OOI Inboeknummer ossooagx8 Beslisdatum BgxW xs augustus 2003 Dossiernummer 388.752 Raadsvoorstel tot het onttrekken van een

Nadere informatie

RAPPORT. Het klachtenformulier is gedateerd 14 april 2013 en bij het secretariaat ingeboekt op 15 april 2013 onder nummer

RAPPORT. Het klachtenformulier is gedateerd 14 april 2013 en bij het secretariaat ingeboekt op 15 april 2013 onder nummer Dossiernummer 2013 036 RAPPORT Verzoekster Mevrouw Y.K. te Hengelo. Datum verzoek Het klachtenformulier is gedateerd 14 april 2013 en bij het secretariaat ingeboekt op 15 april 2013 onder nummer 2013 036.

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Raad: 24 maart 2015 Agendapunt: RTG: 10 maart 2015

GEMEENTE NUTH Raad: 24 maart 2015 Agendapunt: RTG: 10 maart 2015 Reg.nr:Z.06827 INT.08894 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 24 maart 2015 Agendapunt: RTG: 10 maart 2015 AAN DE RAAD Onderwerp: Verzoek om medewerking realisatie nieuw zorgpension Nuth 1. Samenvatting

Nadere informatie

iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415

iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415 Registratiedatum:24A)972013 iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415 Titel/onderwerp: Beslissen over het initiatiefvoorstel 'Verbeteren omgeving Station Veiperpoorť Datum: 23 september 2013 Van:

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Wij vinden dit, gelet op het coalitieakkoord waarin staat vermeld dat er geen mensen buiten de boot zullen vallen, onverteerbaar.

gemeente Eindhoven Wij vinden dit, gelet op het coalitieakkoord waarin staat vermeld dat er geen mensen buiten de boot zullen vallen, onverteerbaar. gemeente Eindhoven Inboeknummer 14bst00037 Beslisdatum B&W 7 januari 2014 Dossiernummer 14.02.103 (12) Raadsvragen van het raadslid dhr. A. Rennenberg (OAE) over dakloze gezinnen en kinderen die zonder

Nadere informatie

Rapport. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Rapport. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt Rapport Zeggen wat je doet en doen wat je zegt Een onderzoek naar de informatieverstrekking door het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer bij de uitbreidingen van een speelveld. Oordeel

Nadere informatie

Van het raadslid de heer M. Lathouwers (SP) over mantelzorg aan Huis

Van het raadslid de heer M. Lathouwers (SP) over mantelzorg aan Huis gemeente Eindhoven Raadsnummer 15R6193 Inboeknummer 15bst00154 Beslisdatum B&W 24 februari 2015 Dossiernummer 15.09.103 (2.8.1) Raadsvragen Van het raadslid de heer M. Lathouwers (SP) over mantelzorg aan

Nadere informatie

van het raadslid de heer Marcel Lathouwers (SP) over Geen sloop zonder plan

van het raadslid de heer Marcel Lathouwers (SP) over Geen sloop zonder plan gemeente Eindhoven 15R6312 Raadsnummer Inboeknummer 15bst00624 Beslisdatum B&W 19 mei 2015 Dossiernummer 15.21.103(2.5.2) Raadsvragen van het raadslid de heer Marcel Lathouwers (SP) over Geen sloop zonder

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 13R5523 RaadsvoorstelUitvoering amendement A14 sociale wijkfuncties bibliotheek

gemeente Eindhoven 13R5523 RaadsvoorstelUitvoering amendement A14 sociale wijkfuncties bibliotheek gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 13R5523 13bst01580 Beslisdatum B&W 13 september 2013 Dossiernummer 13.37.453 RaadsvoorstelUitvoering amendement A14 sociale wijkfuncties bibliotheek Inleiding

Nadere informatie

Stand van zaken huisvesting arbeidsmigranten Dongenseweg 67

Stand van zaken huisvesting arbeidsmigranten Dongenseweg 67 Datum 14 juni 2019 19186 Ons kenmerk Postadres Bezoekadres Postbus 90155 Spoorlaan 181 5000 LH Tilburg Stand van zaken huisvesting arbeidsmigranten Dongenseweg 67 Informatieavond bij Auberge de Moerse

Nadere informatie

Bovenwijkse ballcourt en overdekte Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) in de Schaarstraat

Bovenwijkse ballcourt en overdekte Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) in de Schaarstraat Raadsvoorstel Datum 4 juli 2017 Agenda nr.: (in te vullen door griffie) raadsvergadering: Portefeuillehouders: Wethouder Schoneveld Registratiecode: (in te vullen door griffie) Onderwerp: Aan de raad van

Nadere informatie

Vraag: Hoeveel lawaai komt er / wordt toegestaan? Antwoord: Het uitgangspunt is dat er geen extra overlast voor de omgeving is.

Vraag: Hoeveel lawaai komt er / wordt toegestaan? Antwoord: Het uitgangspunt is dat er geen extra overlast voor de omgeving is. Skaeve Huse - Vragen en antwoorden n.a.v. bijeenkomst 7 oktober 2013 Tijdens de bijeenkomst op 7 oktober over Skaeve Huse ging het in de 5 deelgroepen over de zorgen van omwonenden en hun suggesties voor

Nadere informatie

van het raadslid dhr. A. Rennenberg (OAE) Begrotingswijzer ProDemos uitgaven armoedebeleid

van het raadslid dhr. A. Rennenberg (OAE) Begrotingswijzer ProDemos uitgaven armoedebeleid gemeente Eindhoven 16R6743 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00462 Beslisdatum B&W 12 april 2016 Dossiernummer 16.15.103 (2.8.1) Raadsvragen van het raadslid dhr. A. Rennenberg (OAE) Begrotingswijzer ProDemos

Nadere informatie

Rapport. belang bij klachtbehandeling klacht over het college van burgemeester en wethouders van Boskoop. Datum: 7 juni Rapportnummer: 2012/096

Rapport. belang bij klachtbehandeling klacht over het college van burgemeester en wethouders van Boskoop. Datum: 7 juni Rapportnummer: 2012/096 Rapport belang bij klachtbehandeling klacht over het college van burgemeester en wethouders van Boskoop. Datum: 7 juni 2012 Rapportnummer: 2012/096 2 Klacht Verzoekster, voormalig medewerker van de gemeente

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken 26-04-2016 [ ]Openbaar -- [X]Besloten 26-04-2016

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken 26-04-2016 [ ]Openbaar -- [X]Besloten 26-04-2016 Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Bed, bad, brood in de Assenstraat 12 1- Notagegevens Notanummer 2016-000697 Datum 21-04-2016 Programma: 08 Meedoen Portefeuillehouder Weth. Kolkman Team PMA

Nadere informatie

Betreft cie-mo: Commissienotitie inzake Uitvoering motie 22 van de raadsvergadering van 28 oktober 1999, betreffende kinderopvang

Betreft cie-mo: Commissienotitie inzake Uitvoering motie 22 van de raadsvergadering van 28 oktober 1999, betreffende kinderopvang gemeente Eindhoven Concernstaf Bestsarssecretariaat Retouradres Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven Voorzitter en leden van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling Behandeld door M. Honing Telefoon

Nadere informatie

Skaeve Huse Tilburg. Presentatie 18 april 2013 Carin Turi Accountmanager Wonen, Welzijn, Zorg WonenBreburg

Skaeve Huse Tilburg. Presentatie 18 april 2013 Carin Turi Accountmanager Wonen, Welzijn, Zorg WonenBreburg Skaeve Huse Tilburg Presentatie 18 april 2013 Carin Turi Accountmanager Wonen, Welzijn, Zorg WonenBreburg Onderwerpen presentatie Hoe geeft Tilburg vorm aan Skaeve Huse? Aanleiding Doelstelling Participanten

Nadere informatie

1. De mobiele Jop (MJOP) 1.2 Plaatsing van de mobiele Joppen:

1. De mobiele Jop (MJOP) 1.2 Plaatsing van de mobiele Joppen: Eindevaluatie Mobiele Joppen Papesteeg en Park Groenedijk Juli 2015 1. De mobiele Jop (MJOP) De gemeente Tiel beschikt over twee mobiele joppen (MJOP) die in kunnen worden gezet op plaatsen waar noodzakelijke

Nadere informatie

Raadsvragen van het raadslid mevrouw G. v.d. Biggelaar inzake kinderopvang

Raadsvragen van het raadslid mevrouw G. v.d. Biggelaar inzake kinderopvang gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer 05.RI4OI.OOI lnboeknummer osbstoaxzx Beslisdatum B&W xx oktober zoos Dossiernummer S4x.zSx Raadsvragen van het raadslid mevrouw G. v.d. Biggelaar

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 193184 Datum : 17 november 2015 Programma : Woon en leefomgeving Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

Wijziging beleidsregels Nachtwinkels

Wijziging beleidsregels Nachtwinkels Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Wijziging beleidsregels Nachtwinkels Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir / B. van Hees Samenvatting Naar aanleiding van de discussie met

Nadere informatie

Notitie ter ondersteuning van het debat over richtinggevende criteria locatie vestiging coffeeshop in Helmond

Notitie ter ondersteuning van het debat over richtinggevende criteria locatie vestiging coffeeshop in Helmond Notitie ter ondersteuning van het debat over richtinggevende criteria locatie vestiging coffeeshop in Helmond 1. Inleiding Coffeeshops zijn alcoholvrije horecagelegenheden waar handel in en gebruik van

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 218 Inboeknummer OOU002717 Beslisdatum B&W 24 oktober 2000 Dossiernummer.043.205 Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake de renovatie van het gebouw van speeltuinvereniging Philipsdorp

Raadsvoorstelinzake de renovatie van het gebouw van speeltuinvereniging Philipsdorp gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R945.OOI Inboeknummer o4uooxss8 Beslisdatum BSxW x4 september 2004 Dossiernummer 4sS.sSS Raadsvoorstelinzake de renovatie van het

Nadere informatie

Advies: Uw college wordt geadviseerd het financieel overzicht jeugd 2015 vast te stellen en de raadsinformatiebrief aan te bieden aan de raad.

Advies: Uw college wordt geadviseerd het financieel overzicht jeugd 2015 vast te stellen en de raadsinformatiebrief aan te bieden aan de raad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: A.H. Witteveen Tel nr: Nummer: 16A.00997 Datum: 11 oktober 2016 Team: Sociaal beleid Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: Bernd

Nadere informatie

DETAILHANDELSSTRUCTUURVISIE

DETAILHANDELSSTRUCTUURVISIE DETAILHANDELSSTRUCTUURVISIE Behorende bij raadsbesluit d.d. 21 juli 2016 Detailhandelsstructuurvisie Nederweert DETAILHANDELSSTRUCTUURVISIE Op basis van de constateringen en adviezen van BRO heeft het

Nadere informatie

Raadsvragen van de raadsleden mevrouw M. Verhees en de heer

Raadsvragen van de raadsleden mevrouw M. Verhees en de heer gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer o8.rz86o.oox Inboeknummer o8bstoa886 Beslisdatum B%Wa december 2008 Dossiernummer 8qg asb Raadsvragen van de raadsleden mevrouw M. Verhees

Nadere informatie

003. Beleidsnota "Internationale Samenwerking", schakelen naar een hogere versnelling

003. Beleidsnota Internationale Samenwerking, schakelen naar een hogere versnelling 003. Beleidsnota "Internationale Samenwerking", schakelen naar een hogere versnelling Inhoudsopgave 003. Beleidsnota "Internationale Samenwerking", schakelen naar een hogere versnelling... 2 Raadsvoorstel

Nadere informatie

Nadere toelichting bij raadsvoorstel tot het vaststellen van de Verordeningen gemeentelijke belastingen en rechten 2015

Nadere toelichting bij raadsvoorstel tot het vaststellen van de Verordeningen gemeentelijke belastingen en rechten 2015 gemeente Eindhoven Raadsnummer 14R5999 Inboeknummer 14bst01620 Beslisdatum 31 oktober 2014 Dossiernummer 14.44.103 (4B.4.1) Nadere toelichting bij raadsvoorstel tot het vaststellen van de Verordeningen

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Convenant Nachtopvang Bakenessergracht Bestuurlijke context. B&W-besluit:

Nota van B&W. Onderwerp Convenant Nachtopvang Bakenessergracht Bestuurlijke context. B&W-besluit: Onderwerp Convenant Nachtopvang Bakenessergracht 8-10 Nota van B&W Portefeuille mr. B. B. Schneiders Auteur J.L. Veth Telefoon 5114109 E-mail: lveth@haarlem.nl VVH/VHR Reg.nr. 2008/51049 Te kopiëren: 1

Nadere informatie

voorstel Beslisnota voor de raad Maatschappelijke opvang - nachtopvang

voorstel Beslisnota voor de raad Maatschappelijke opvang - nachtopvang Beslisnota voor de raad Onderwerp Portefeuillehouder Maatschappelijke opvang - nachtopvang N. Vedelaar Informant D. Flierman / L.G.J. van Eekeren Eenheid/Afdeling Ontwikkeling / Maatschappelijk Ontwikkeling

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Samenleving

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Samenleving Haarlem Gemeente Haarlem Jack Chr. van der Hoek, MBA. Wethouder Wmo, Welzijn, Volksgezondheid, Cultuur en Vastgoed Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Samenleving

Nadere informatie

Maatschappelijke opvang in Haarlem. Regionaal Kompas Openbare Geestelijke Gezondheidszorg

Maatschappelijke opvang in Haarlem. Regionaal Kompas Openbare Geestelijke Gezondheidszorg Maatschappelijke opvang in Haarlem Regionaal Kompas 2008 2014 Openbare Geestelijke Gezondheidszorg Regionaal Kompas Plan van aanpak bestrijding dakloosheid voor de periode 2008 2014 Reikwijdte: Haarlemmermeer,

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07. R205$. OOI Inboeknummer opbstoosbb Beslisdatum BSP B april 2007 Dossiernummer yrq.qs6 OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele

Nadere informatie

Van de fracties PvdA, D66, CDA en LPF over Veel meer gevaarlijke stoffen dan is toegestaan

Van de fracties PvdA, D66, CDA en LPF over Veel meer gevaarlijke stoffen dan is toegestaan gemeente Eindhoven 16R6886 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00917 Beslisdatum B&W 5 juli 2016 Dossiernummer 16.27.103 2.4.1 Raadsvragen Van de fracties PvdA, D66, CDA en LPF over Veel meer gevaarlijke stoffen

Nadere informatie

5. CONCLUSIES. 5.1 Overlast

5. CONCLUSIES. 5.1 Overlast 5. CONCLUSIES In dit afsluitende hoofdstuk worden de belangrijkste conclusies besproken. Achtereenvolgens komen de overlast, de criminaliteit en de veiligheidsbeleving aan bod. Aan de 56 buurtbewoners

Nadere informatie

Ontwikkelingen maatschappelijke opvang in Weert. Raadsinformatiebijeenkomst 4 september 2013

Ontwikkelingen maatschappelijke opvang in Weert. Raadsinformatiebijeenkomst 4 september 2013 Ontwikkelingen maatschappelijke opvang in Weert Raadsinformatiebijeenkomst 4 september 2013 Programma 1. Historie/opdracht omvormen MOV 2. Ontwikkelingen 2013 3. Toelichting: Zorgkantoor Andere Kans Housing

Nadere informatie

Over de Geïntegreerde Voorzieningen

Over de Geïntegreerde Voorzieningen Aan Alle omwonenden Geïntegreerde Voorziening Elisabeth Wolffstraat/hoek Kostverlorenkade Datum 13 januari 2010 Bijlage bij Brief aan omwonenden GV West, d.d. 13 januari 2010 Over de Geïntegreerde Voorzieningen

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel Trots Op Nederland inzake APV-wijziging drugsoverlast

Initiatiefvoorstel Trots Op Nederland inzake APV-wijziging drugsoverlast leuwegem Gemeenteraad O 0 1 ö " 2 5 7 onderwerp Initiatiefvoorstel Trots Op Nederland Inzake APVwljzlglng drugsoverlast Datum 10 augustus 2010 Raadsvoorstel Afdeling Communicatie, Juridische & Personeelszaken

Nadere informatie

Registratienr. 2011/1293-BO agendapunt nr. R-4.

Registratienr. 2011/1293-BO agendapunt nr. R-4. Registratienr. 2011/1293-BO agendapunt nr. R-4. Onderwerp : Samenwerking Aalsmeer-Amstelveen Portefeuillehouder : P.J.M. Litjens Aan de raad, Wat stellen we voor? 1 Kennis te nemen van het rapport "Onderzoek

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer 12.46.254 RaadsvoorstelVerklaringen van geen bedenkingen voor: b de bouw van 21 wooneenheden

Nadere informatie

1. Vast te stellen de brief aan de raad over de uitkomst van de ronde tafel gesprekken.

1. Vast te stellen de brief aan de raad over de uitkomst van de ronde tafel gesprekken. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Uitkomst ronde tafel gesprekken aanwijzing vuurwerkvrije zones Programma Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Ter uitvoering van de moties tot het onderzoeken

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad van Wormerland

Voorstel aan de gemeenteraad van Wormerland Onderwerp: Verzoek bewoners Zandweg Invullen door Raadsgriffie RV-nummer: 2016/25 Beleidsveld: Beleid en regie Datum: 31 mei 2016 Portefeuillehouder: F.J.W. Saelman Procedure: Inhoudelijke Contactpersoon:

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Rigtergroep

Raadsinformatiebrief Rigtergroep Embargo tot 5 september 2017, 17:45 uur Onderwerp Raadsinformatiebrief Rigtergroep Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 10 juli jl. is de gemeenteraad geïnformeerd

Nadere informatie

Aanzet transformatie Wmo

Aanzet transformatie Wmo Aanzet transformatie Wmo 3 initiatieven nader toegelicht Raadsinformatiebijeenkomst 4 februari 2015 Programma 1. Aanzet transformatie Wmo 2. Zelfregiecentrum Weert a. Flexibele maatschappelijke opvang

Nadere informatie

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer :

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : RAPPORT Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : 14.1.001 Klacht Verzoekers stellen dat zij als direct-belanghebbenden door de gemeente niet zijn betrokken

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Samenvatting (Verplicht, maximaal een half A4)

Raadsvoorstel. Samenvatting (Verplicht, maximaal een half A4) Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Startersregeling venlo. raadsnummer 2011 100 collegevergadering d.d. 22-11-2011 raadsvergadering d.d. 21-12-2011 fatale termijn programma Veelzijdige stad in het

Nadere informatie

Graag willen wij als fractie reageren op de beantwoording door het college op de inbreng in de eerste termijn.

Graag willen wij als fractie reageren op de beantwoording door het college op de inbreng in de eerste termijn. HENDRIK-IDO-AMBACHT Algemene Beschouwingen Tweede Termijn 9 november 2017 Voorzitter, Vorig jaar moest ik in de tweede termijn starten met mijn excuus aan Mevrouw Vogelaar, die na de eerste termijn gevallen

Nadere informatie

Gemeentelijke inventarisatie mbt VN-verdrag inzake de rechten van personen met een beperking

Gemeentelijke inventarisatie mbt VN-verdrag inzake de rechten van personen met een beperking Onderwerp Gemeentelijke inventarisatie mbt VN-verdrag inzake de rechten van personen met een beperking Steller J.F.K.D. Martini De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon Bijlage(n)

Nadere informatie

vaststelling van een voorbereidingsbesluit voor het perceel Dirk Boutslaan 2.

vaststelling van een voorbereidingsbesluit voor het perceel Dirk Boutslaan 2. gemeente Eindhoven 16 R6678 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00199 Beslisdatum B&W 16 februari 2016 Dossiernummer 16.07.652 Raadsvoorstel vaststelling van een voorbereidingsbesluit voor het perceel Dirk Boutslaan

Nadere informatie

Betreft: schriftelijke vragen ex artikel 32 Organisatieverordening van de gemeenteraad van Harderwijk.

Betreft: schriftelijke vragen ex artikel 32 Organisatieverordening van de gemeenteraad van Harderwijk. Aan het College van B en W Postbus 149 3840 AC HARDERWIJK Betreft: schriftelijke vragen ex artikel 32 Organisatieverordening van de gemeenteraad van Harderwijk. Datum: 02-01-2015 Onderwerp: De stad als

Nadere informatie

Voorbereidingsbesluit gebied Industriestraat Stationsstraat-Parallelweg te Tegelen september oktober 2018

Voorbereidingsbesluit gebied Industriestraat Stationsstraat-Parallelweg te Tegelen september oktober 2018 venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp raadsnummer 2018 collegevergadering d.d. raadsvergadering d.d. fatale termijn programma portefeuillehouder Voorbereidingsbesluit gebied Industriestraat Stationsstraat-Parallelweg

Nadere informatie

Rachel Bakker / oktober 2018

Rachel Bakker / oktober 2018 Agendapunt commissie: 4.1 steller telefoonnummer email Rachel Bakker 040-2083498 rachel.bakker@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering portefeuillehouder Mieke Theus onderwerp 806367/864352

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Lingewaard

Aan de raad van de gemeente Lingewaard Aan de raad van de gemeente Lingewaard Onderwerp Voorstel tot het niet deelnemen aan het Regionaal Bureau Leerplichtzaken (RBL) met uitzondering van het deel Volwasseneducatie en RMC/Team VSV. 1. Samenvatting

Nadere informatie

F. Buijserd burgemeester

F. Buijserd burgemeester Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 15.07289 vergaderdatum raad 21 mei 2015 jaar/nummer 2015-041 G.A.H.

Nadere informatie

Relatie met visiedocument/programmabegroting en relatie met de beoogde maatschappelijke effecten

Relatie met visiedocument/programmabegroting en relatie met de beoogde maatschappelijke effecten G e m e e n t e V o e r e n d a a l Voerendaal, d.d. 24 september 2007 Nummer 2007/5/14 Portefeuillehouder Wethouder Bressers Afdeling Beleid Programma Openbare ruimte als visitekaartje Product Jeugdhome

Nadere informatie

Portefeuillehouder: P. Broeksma Behandelend ambtenaar J.Samplonius, 0595 447745 gemeente@winsum.nl (t.a.v. J.Samplonius)

Portefeuillehouder: P. Broeksma Behandelend ambtenaar J.Samplonius, 0595 447745 gemeente@winsum.nl (t.a.v. J.Samplonius) Vergadering: 3 december 2013 Agendanummer: 9 Status: Besluitvormend Portefeuillehouder: P. Broeksma Behandelend ambtenaar J.Samplonius, 0595 447745 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. J.Samplonius) Aan

Nadere informatie

Raadsvragenuan de raadsleden mevrouw G. van den Biggelaar en de heer P. van Liempd ten aanzien van regelgeving rond woningsplitsing

Raadsvragenuan de raadsleden mevrouw G. van den Biggelaar en de heer P. van Liempd ten aanzien van regelgeving rond woningsplitsing gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2I55.OOI Inboeknummer o7bstoro83 Beslisdatum B%W as mei 2007 Dossiernummer 72a.35I Raadsvragenuan de raadsleden mevrouw G. van

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : drs. J.F.N. Cornelisse : Veiligheid, Vergunningen en Handhaving : E. Plomp/W.J. Oude Lohuis/E. Isaac Voorstel

Nadere informatie

Raadsvragen van de raadsleden Topdag (DENK) en Rennenberg (OAE) over discriminatie rondom stageplaatsen allochtone MBO-studenten.

Raadsvragen van de raadsleden Topdag (DENK) en Rennenberg (OAE) over discriminatie rondom stageplaatsen allochtone MBO-studenten. gemeente Eindhoven Inboeknummer Beslisdatum B&W 25 september 2018 Dossiernummer 18.39.103_2.4.1. Raadsvragen van de raadsleden Topdag (DENK) en Rennenberg (OAE) over discriminatie rondom stageplaatsen

Nadere informatie

Betreft vragen ex. Artikel 36 RvO Onderwerp: Besluit College verbod touringcars in binnenstad.

Betreft vragen ex. Artikel 36 RvO Onderwerp: Besluit College verbod touringcars in binnenstad. Aan het College van Burgemeester en Wethouders Van de gemeente Hoorn Nieuwe Steen 1 Hoorn. Betreft vragen ex. Artikel 36 RvO Onderwerp: Besluit College verbod touringcars in binnenstad. Geacht College,

Nadere informatie

[Geanonimiseerd] Geachte mevrouw/heer,

[Geanonimiseerd] Geachte mevrouw/heer, Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Uw brief van Ons kenmerk 201608584/6032634 Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Aantal bijlagen Onderwerp verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Maatschappelijke opvang 'buitenlandse' daklozen

Voorstel aan de raad. Maatschappelijke opvang 'buitenlandse' daklozen Voorstel aan de raad daklozen Opgesteld door Dienst Maatschappelijke Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: 1 de opvang van dakloze EU-onderdanen en van

Nadere informatie

Beoordeling Bevindingen

Beoordeling Bevindingen Rapport 2 h2>klacht De heer E. klaagt erover dat de gemeente Bergen niets doet aan de overlast die hij ondervindt als gevolg van de situatie op de weg vóór zijn woning, waardoor het hem nagenoeg onmogelijk

Nadere informatie

Dienstverlening W. van den Beucken

Dienstverlening W. van den Beucken Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp ICT samenwerking Roermond, Venlo en Weert raadsnummer 2013 65 collegevergadering d.d. 20-08-2013 raadsvergadering d.d. 25-09-2013 fatale termijn programma portefeuillehouder

Nadere informatie

C O N C E P T 28 oktober 2015 BESTUURSOVEREENKOMST INZAKE DE VESTIGING VAN EEN OPVANGCENTRUM

C O N C E P T 28 oktober 2015 BESTUURSOVEREENKOMST INZAKE DE VESTIGING VAN EEN OPVANGCENTRUM C O N C E P T 28 oktober 2015 BESTUURSOVEREENKOMST INZAKE DE VESTIGING VAN EEN OPVANGCENTRUM OPVANGCENTRUM : Noodopvangcentrum Gorinchem, ADRES :Vroedschapstraat Gorinchem GEMEENTE : Gorinchem BESTUURSOVEREENKOMST

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake enkele aanvragen voor voorzieningen in de onderwij

Raadsvoorstelinzake enkele aanvragen voor voorzieningen in de onderwij gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer os.xoa.oos Inboeknummer 02VOO74ao Beslisdatum BikW x oktober soos Dossiernummer s4o.sss Raadsvoorstelinzake enkele aanvragen voor voorzieningen

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk Brielle, 23 september 2015 verzonden

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk Brielle, 23 september 2015 verzonden Aan de leden van de commissie Bestuurlijke Zaken en Middelen behandeld door: J.F.J. Knol t: 0181-471117 e: j.knol@brielle.nl bijlage(n): 1 uw brief van uw kenmerk ons kenmerk Brielle, 23 september 2015

Nadere informatie

Aan de raad. Status: ter besluitvorming

Aan de raad. Status: ter besluitvorming No. 18bij00136-l gemeente NOORDOOSTPOLDER Emmeloord, 1 oktober 2018. Onderwerpen Meedoenpakket 2018 en inzet extra rijksmiddelen armoedebestrijding onder kinderen Advies raadscommissie Debatstuk Aan de

Nadere informatie

Antwoordbrief schriftelijke vragen Ondergrondse afvalcontainers in Nijmegen Centrum

Antwoordbrief schriftelijke vragen Ondergrondse afvalcontainers in Nijmegen Centrum Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Antwoordbrief schriftelijke vragen Ondergrondse afvalcontainers in Nijmegen Centrum Programma Openbare Ruimte BW-nummer Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting

Nadere informatie

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 14 juli 2011

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 14 juli 2011 1 ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 14 juli 2011 OPSTELLER VOORSTEL: AFDELING: PORTEFEUILLEHOUDER: G. Snapper FJZ/AJZ M.C.M. Waanders Agendapunt: No. /'11 Dokkum, 27 mei 2011 ONDERWERP: Sluitingstijden

Nadere informatie

Vergadering d.d.: 6 november Portefeuillehouder: P.J. Konings datum: 18 september 2008

Vergadering d.d.: 6 november Portefeuillehouder: P.J. Konings datum: 18 september 2008 RAADSVOORSTEL Vergadering d.d.: 6 november 2008 agendanummer: Onderwerp: Bouwstenennotitie voor jeugdbeleid in Woensdrecht Portefeuillehouder: P.J. Konings datum: 18 september 2008 Samengevat voorstel

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Oplegvel Raad svoorstel inzake combinatiefuncties gecombineerd

gemeente Eindhoven Oplegvel Raad svoorstel inzake combinatiefuncties gecombineerd gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontmikkeling Raadsnummer O8. RZg8Z. OOZ Inboeknummer o8bstoor86 Beslisdatum B&W ra februari 2008 Dossiernummer 8oy.aSa Oplegvel Raad svoorstel inzake combinatiefuncties

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening: gevolgen voor delegatiebesluiten en verordeningen

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening: gevolgen voor delegatiebesluiten en verordeningen gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontmikkeling en Beheer Raadsnummer O8. RZ 6 Z g. OOZ Inboeknummer o8bstorror Beslisdatum B&W ro juni 2008 Dossiernummer 8a4.8SB Raadsvoorstel tot het vaststellen van

Nadere informatie

Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015

Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015 Openbaar Onderwerp Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015 Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Vanaf 1 januari 2015 hebben we een bed, bad en broodvoorziening

Nadere informatie

Vraag & Antwoord. De toetsingscriteria

Vraag & Antwoord. De toetsingscriteria Vraag & Antwoord De toetsingscriteria Hoe zijn de nu vastgestelde toetsingscriteria tot stand gekomen? Waarom wordt deze tussenstap, het vaststellen van de toetsingscriteria, genomen? Hoe is de veiligheidsmonitor

Nadere informatie

Parapluherziening Terrassen

Parapluherziening Terrassen Ontwerpbestemmingsplan Parapluherziening Terrassen Opgesteld door Stadsontwikkeling Ruimte en Wonen Bureau Bestemmingsplannen Galvanistraat 15 Postbus 6575 3002 AN ROTTERDAM. Vastgesteld d.d Onherroepelijk

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2024.00I Inboeknummer oybstoosy4 Beslisdatum B%W 6 maart 2007 Dossiernummer zro.ssr OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen

Nadere informatie