Doublure-document CBS De Evenaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Doublure-document CBS De Evenaar"

Transcriptie

1 Doublure-document CBS De Evenaar Het doublure-document is bestemd voor leerkrachten en ouders om aan de hand van dit document het al dan niet blijven zitten van een leerling te kunnen bepalen. Om willekeur uit te sluiten volgt ons team dit plan waardoor een objectieve afweging tot de mogelijkheden behoort. Het document bevat vier hoofdstukken: Hoofdstuk 1 - Algemeen Hoofdstuk 2 - Criteria voor het zittenblijven in groep 1 en 2 Hoofdstuk 3 - Criteria voor het zittenblijven in groep 3, 4 en 5 Hoofdstuk 4 - Criteria voor het zittenblijven in groep 6, 7 en 8 Vindplaats van het document: in de klassenmap van elke leerkracht in het schoolplan (blz. 60A) in de administratie van de IB-er leraren op server (I): onderwijs/doublures Doublure-document[1].doc; vastgesteld op IPV ; laatst gewijzigd:

2 Hoofdstuk 1 - Algemeen Onze school heeft als missie: Omzien naar elkaar. Dat betekent dat we ook ten aanzien van een doublure op een zorgvuldige wijze willen omzien naar elkaar. Voor alle groepen gelden dan ook de volgende uitgangspunten. 1. de ouders van de leerlingen worden vroegtijdig op de hoogte gesteld van de zorg die de leerkrachten hebben omtrent de vorderingen van de leerling. Deze zorg maken de leerkrachten door middel van een gesprek aan de ouders kenbaar voor de kerst (gangbaar is om dit bij de spreekavond van het tussenrapport van november te doen) 2. de leerkrachten delen in dat gesprek ook mee wat de extra zorg zal zijn om doublure te voorkomen. Regelmatig worden de handelingsplannen met de IB-er besproken. De voortgang van deze extra inspanning delen de leerkrachten in ieder geval voor 1 mei aan de ouders mee. Natuurlijk komt dit ook bij het hoofdrapport aan de orde. 3. ouders en de leerkracht spreken samen af wanneer het kind op de hoogte wordt gebracht en het doubleren. 4. voor 1 juni van het cursusjaar deelt de leerkracht de beslissing van het KZT omtrent de doublure aan de ouders mee. Het KZT baseert zijn oordeel op het opgestelde doublure-document dat voor de groep waarin de leerling zit geldt. 5. voorafgaand aan de beslissing over de doublure door het KZT, heeft het KTZ zich tenminste laten leiden door: a. Opvatting van de leerkracht; b. Opvatting van de ouders, die door de leerkracht aan het KZT wordt meegedeeld; c. Voldoet de doublure aan de opgestelde criteria; d. Is de doublure een zinvolle handeling. Met andere woorden: zal de doublure een verrijking zijn voor de leerling? Indien niet het geval is zal het KZT zich beraden op een eigen leerlijn voor die leerling en gaat de leerling over naar de volgende groep Doublure-document[1].doc; vastgesteld op IPV ; laatst gewijzigd:

3 Hoofdstuk 2 - Criteria voor het zittenblijven in groep 1 en 2 PLAN document voor het zittenblijven voor groep 1 en 2 Specifiek Leerkrachten bepalen aan de hand van een aantal meetinstrumenten of een leerling al dan niet over kan naar groep 2 of naar groep 3. Hierbij spelen de gesprekken met de IB-er, de ouders en de leerkracht een belangrijke rol. Meetbaar/Merkbaar: Meetinstrumenten die wij hierbij gebruiken zijn: 1. De Pravoo-bladen (groep 1 en 2) 2. De Cito-taaltoets / Citotoets Taal voor kleuters 3. De Cito ordenen 4. Begrippenlijst voor groep 1 5. Toets omgaan met hoeveelheden (groep 2) 6. Begrippentoets 7. Letterkennistoets (groep 2) 8. Bij twijfelgevallen neemt de IB-er een GOK-toets af 9. De observatiegegevens in het logboek Acceptabel Hoofdstuk 1 is acceptabel als het KZT (de beslisser) op grond van de bovengenoemde toetsuitslagen een verantwoorde en zorgvuldige beslissing kan nemen over het al dan niet zitten blijven in het leerjaar waarin de leerling op dat moment zit. Realistisch Het kunnen bepalen of een kind al dan niet doubleert is realistisch vanwege: de zorgvuldige samenstelling van het aantal toetsen en de kwaliteit daarvan; vanwege een zorgvuldige procedure die in het gedeelte algemeen is beschreven; meer dan 80% van de onderbouwcollega s van mening is dat deze werkwijze en het aantal toetsen leidt tot een zorgvuldig oordeel. DO Tijd De procedure is in tijd uitgezet bij het gedeelte algemeen. De periode/tijd waarin bovengenoemde meetinstrumenten gebruikt Doublure-document[1].doc; vastgesteld op IPV ; laatst gewijzigd:

4 worden, staan aan het begin van het schooljaar vast en worden in alle groepen volgens afspraak afgenomen. De IB-er wordt steeds op de hoogte gehouden van de behaalde resultaten. CHECK ACT Evaluatie We evalueren het volgende: Voldoet het document? Moet het aantal toetsen wordt ingeperkt of worden uitgebreid, c.q. vervangen? Hoe bevalt de nieuwe begrippenlijst die zijn intrede doet in het cursusjaar 2004/2005? De evaluatie vindt plaats op de bouwvergadering in mei/juni. De bouwcoördinator stelt het plan bij en overhandigt het bijgestelde plan aan de directeur Doublure-document[1].doc; vastgesteld op IPV ; laatst gewijzigd:

5 Hoofdstuk 3 - Criteria voor het zittenblijven in groep 3, 4 en 5 PLAN document voor het zittenblijven voor groep 3, 4 en 5 Specifiek Leerkrachten bepalen aan de hand van een aantal meetinstrumenten of een leerling al dan niet over kan naar groep 4, 5 of 6. Hierbij spelen de gesprekken met de IB-er, de ouders en de leerkracht een belangrijke rol. Meetbaar/Merkbaar: Meetinstrumenten die wij hierbij gebruiken zijn: 1. Observatiegegevens omtrent de werkhouding, tempo, concentratie, zelfstandig werken, sociaal-emotionele ontwikkeling en het absentieniveau. 2. Methode afhankelijke toetsen 3. Methode onafhankelijke toetsen AVI-toets Cito begrijpend lezen Cito spelling Cito rekenen 4. Er moet een positieve verwachting zijn voor het komende doublurejaar; 5. Bij twijfel neemt de IB-er een (deel)pdo af die wordt samengeteld door de leerkracht en de IB-er. Door het interpreteren van de (toets)resultaten bepaalt het KZT of een leerling zijn of haar groep overdoet. Acceptabel Hoofdstuk 2 is acceptabel als het KZT (de beslisser) op grond van de bovengenoemde toetsuitslagen een verantwoorde en zorgvuldige beslissing kan nemen over het al dan niet zitten blijven in het leerjaar waarin de leerling op dat moment zit. Realistisch Het kunnen bepalen of een kind al dan niet doubleert is realistisch vanwege: de zorgvuldige samenstelling van het aantal toetsen en de kwaliteit daarvan; vanwege een zorgvuldige procedure die in het gedeelte algemeen is beschreven; meer dan 80% van de middenbouwcollega s van mening is dat Doublure-document[1].doc; vastgesteld op IPV ; laatst gewijzigd:

6 deze werkwijze en het aantal toetsen leidt tot een zorgvuldig oordeel. DO CHECK ACT Tijd De procedure is in tijd uitgezet bij het gedeelte algemeen. De periode/tijd waarin bovengenoemde meetinstrumenten gebruikt worden, staan aan het begin van het schooljaar vast en worden in alle groepen volgens afspraak afgenomen. De IB-er wordt steeds op de hoogte gehouden van de behaalde resultaten. Evaluatie We evalueren het volgende: Voldoet het document? Moet het aantal toetsen wordt ingeperkt of worden uitgebreid, c.q. vervangen? De evaluatie vindt plaats op de bouwvergadering in mei/juni. De bouwcoördinator stelt het plan bij en overhandigt het bijgestelde plan aan de directeur Doublure-document[1].doc; vastgesteld op IPV ; laatst gewijzigd:

7 Hoofdstuk 4 - Criteria voor het zittenblijven in groep 6, 7 en 8 PLAN document voor het zittenblijven voor groep 6, 7 en 8 Specifiek Leerkrachten bepalen aan de hand van een aantal meetinstrumenten of een leerling al dan niet over kan naar groep 7 of 8. Hierbij spelen de gesprekken met de IB-er, de ouders en de leerkracht een belangrijke rol. Meetbaar/Merkbaar: Meetinstrumenten die wij hierbij gebruiken zijn: 1. Observatiegegevens omtrent de werkhouding, tempo, concentratie, zelfstandig werken, sociaal-emotionele ontwikkeling en het absentieniveau. 2. Methode afhankelijke toetsen 3. Methode onafhankelijke toetsen AVI-toets Cito begrijpend lezen Cito spelling Cito rekenen 4. Er moet een positieve verwachting zijn voor het komende doublurejaar; 5. Eventueel gemaakte handelingsplannen; 6. Sociale en emotionele ontwikkeling via observatieformulier en Viseon; 7. Bij twijfel neemt de IB-er een (deel)pdo af die wordt samengeteld door de leerkracht en de IB-er; 8. Ontwikkeling via observatieformulier en Viseon (meetinstrument Cito). Acceptabel Hoofdstuk 2 is acceptabel als het KZT (de beslisser) op grond van de bovengenoemde toetsuitslagen een verantwoorde en zorgvuldige beslissing kan nemen over het al dan niet zitten blijven in het leerjaar waarin de leerling op dat moment zit. Realistisch Het kunnen bepalen of een kind al dan niet doubleert is realistisch vanwege: de zorgvuldige samenstelling van het aantal toetsen en de kwaliteit daarvan; Doublure-document[1].doc; vastgesteld op IPV ; laatst gewijzigd:

8 vanwege een zorgvuldige procedure die in het gedeelte algemeen is beschreven; meer dan 80% van de bovenbouwcollega s van mening is dat deze werkwijze en het aantal toetsen leidt tot een zorgvuldig oordeel. DO CHECK ACT Tijd De procedure is in tijd uitgezet bij het gedeelte algemeen. De periode/tijd waarin bovengenoemde meetinstrumenten gebruikt worden, staan aan het begin van het schooljaar vast en worden in alle groepen volgens afspraak afgenomen. De IB-er wordt steeds op de hoogte gehouden van de behaalde resultaten. Evaluatie We evalueren het volgende: Voldoet het document? Moet het aantal toetsen wordt ingeperkt of worden uitgebreid, c.q. vervangen? De evaluatie vindt plaats op de bouwvergadering in mei/juni. De bouwcoördinator stelt het plan bij en overhandigt het bijgestelde plan aan de directeur Doublure-document[1].doc; vastgesteld op IPV ; laatst gewijzigd:

September: Leerkracht heeft kennis van zijn (zorg-) leerlingen dmv het overdrachtsformulier naar de volgende groep.

September: Leerkracht heeft kennis van zijn (zorg-) leerlingen dmv het overdrachtsformulier naar de volgende groep. Protocol zittenblijven In de wet voor het primair onderwijs, staat dat leerlingen de basisschool in principe in 8 aaneensluitende jaren zouden moeten kunnen doorlopen. (WPO art. 8, lid 7b). Wanneer - 1

Nadere informatie

Dit protocol is vastgesteld op

Dit protocol is vastgesteld op Dit protocol is vastgesteld op 29-10-2018 0 Inhoudsopgave 1.Inleiding... 2 2. Uitgangspunten ten aanzien van doublure... 2 3. Overgangscriteria... 3 3.1. Overgangscriteria voor groep 1 en 2... 3 3.2. Overgangscriteria

Nadere informatie

Doorstromen, vertragen en versnellen.

Doorstromen, vertragen en versnellen. Doorstromen, vertragen en versnellen. Openbare Basisschool t Koppel Nieuw-Weerdinge Vastgesteld op: 7 maart 2011 Evalueren op: schooljaar 2011-2012 Protocol doorstromen, vertragen en versnellen obs t Koppel

Nadere informatie

Beleid doorstroming van groep 1 t/m 8

Beleid doorstroming van groep 1 t/m 8 Beleid doorstroming van groep 1 t/m 8 Visie De visie van de Tweemaster met betrekking tot doorstroming van kinderen van alle groepen is dat we kijken naar het individuele kind en wat het kind nodig heeft

Nadere informatie

Doublure protocol Groep 1 t/m 8

Doublure protocol Groep 1 t/m 8 Doublure protocol Groep 1 t/m 8 Protocol Om tot een verantwoorde beslissing te komen ten aanzien van al of niet bevorderen volgen wij voor deze procedure onderstaand stappenplan: o De groepsleerkracht

Nadere informatie

Protocol doubleren en versnellen

Protocol doubleren en versnellen CBS Merula email: info@merula.nl, website: www.merula.nl Bloemendaele 4, 3218 XA Heenvliet tel.: 0181-662551 fax.: 0181-665617 Protocol doubleren en versnellen CBS Merula is één van de scholen van www.vcodekring.nl

Nadere informatie

VALCKESTEYN Beleid Doubleren of Versnellen

VALCKESTEYN Beleid Doubleren of Versnellen Openbare basisschool VALCKESTEYN Beleid Doubleren of Versnellen Januari 2013 Doel van dit protocol Het vaststellen van de criteria op grond waarvan een leerling al dan niet doubleert of versnelt naar een

Nadere informatie

Protocol en beslissingsprocedure groep 1-2-3

Protocol en beslissingsprocedure groep 1-2-3 Protocol en beslissingsprocedure groep 1-2-3 Criteria: - De reken- en leesvoorwaarden moeten voldoende zijn. De tussendoelen worden beheerst. - Sociale emotionele ontwikkeling: (score A, B of hoge C wanneer

Nadere informatie

PROTOCOLLEN. Stappenplan t.a.v. doubleren Bij de besluitvorming over een doublure worden de volgende stappen genomen:

PROTOCOLLEN. Stappenplan t.a.v. doubleren Bij de besluitvorming over een doublure worden de volgende stappen genomen: Doel van dit protocol Kan een kind overgaan naar een volgende groep of blijft het zitten? Met dit protocol willen we ouders informeren hoe wij als school omgaan met de beslissing om een leerling al dan

Nadere informatie

Protocol eigen leerlijn.

Protocol eigen leerlijn. Protocol eigen leerlijn. Indien blijkt dat een leerling het groepsniveau niet kan volgen, krijgt het een eigen leerlijn. Het betreft dan achterstand van meer dan anderhalf jaar op één of meerdere vakgebieden.,

Nadere informatie

Het schoolbeleid ten aanzien van doubleren

Het schoolbeleid ten aanzien van doubleren Het schoolbeleid ten aanzien van doubleren Inleiding Doubleren op de Wiekslag kan worden omschreven als: Een proces waarbij in de groepen 1 t/m 4 een situatie is ontstaan, waarbij de ontwikkeling van een

Nadere informatie

Richtlijnen voor de overgang naar de volgende groep. Doubleren of Versnellen; te nemen stappen

Richtlijnen voor de overgang naar de volgende groep. Doubleren of Versnellen; te nemen stappen Richtlijnen voor de overgang naar de volgende groep Doubleren of Versnellen; te nemen stappen Interne begeleiding Mei 2017 Wat zijn de criteria voor overgang naar de volgende groep en de te nemen stappen

Nadere informatie

Schoolloopbaanprotocol Parcivalschool. Woord vooraf. Inleiding

Schoolloopbaanprotocol Parcivalschool. Woord vooraf. Inleiding Schoolloopbaanprotocol 2015-2016 Woord vooraf Op de wordt in de kleuterklassen met heterogene groepen gewerkt en zittenblijven op vierjarige leeftijd komt hier niet voor omdat er sprake is van een gemengde

Nadere informatie

Protocol doubleren en versnellen

Protocol doubleren en versnellen Protocol doubleren en versnellen Omnis school T Opstapje Van Tilburghstraat 41 4438 AJ Driewegen tel: +31 - (0)113-653010 e-mail: tel. directeur S. Meulblok : 06-10730662 Vooraf In de wet op het onderwijstoezicht

Nadere informatie

Protocol kleuterverlenging en doublure

Protocol kleuterverlenging en doublure Protocol kleuterverlenging en doublure Inhoud Inleiding... 3 1.Kleuterverlenging... 4 1.1 Criteria voor verlenging groep 2... 4 1.2 De Beslissing... 5 2.Doubleren... 6 2.1 Doublure in groep 3 en 4:...

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 Begripsformulering doorstroming, doublure en versnelling... 5. Hoofdstuk 5 Doorstroming in de kleuterbouw 6

Hoofdstuk 2 Begripsformulering doorstroming, doublure en versnelling... 5. Hoofdstuk 5 Doorstroming in de kleuterbouw 6 Doorstroom Protocol Inhoudsopgave Inleiding 3 Hoofdstuk 1 Uitgangspunten met betrekking tot doorstroming... 4 Hoofdstuk 2 Begripsformulering doorstroming, doublure en versnelling... 5 Hoofdstuk 3 De betrokkenen...

Nadere informatie

Onderbouwing van het Protocol doorstroming gr 2 naar groep 3 en het Protocol doorstroming groep 3 t/m 8

Onderbouwing van het Protocol doorstroming gr 2 naar groep 3 en het Protocol doorstroming groep 3 t/m 8 Januari, 2011 Onderbouwing van het Protocol doorstroming gr 2 naar groep 3 en het Protocol doorstroming groep 3 t/m 8 Inleiding: Al jaren speelt de vraag wie nu eigenlijk het laatste woord heeft in kwesties

Nadere informatie

Groep 1 t/m 8 Prins Mauritsschool Delft

Groep 1 t/m 8 Prins Mauritsschool Delft Protocol Overgang Groep 1 t/m 8 Prins Mauritsschool Delft Vooraf In de wet op het onderwijstoezicht wordt aangegeven dat het onderwijs moet worden afgestemd op de onderwijsbehoeften van de leerling. Hierbij

Nadere informatie

Protocol Doubleren 1

Protocol Doubleren 1 Protocol Doubleren 1 Protocol: Doubleren. Inleiding Bij Basisschool Aventurijn kan het voorkomen dat kinderen niet altijd goed presteren. Er zijn situaties waardoor kinderen niet kunnen overgaan maar dat

Nadere informatie

Protocol Overgang. Obs Valkenhorst Bremstraat 14 9404 GD Assen 0592-331393 directie@devalkenhorst.nl www.devallkenhorst.nl

Protocol Overgang. Obs Valkenhorst Bremstraat 14 9404 GD Assen 0592-331393 directie@devalkenhorst.nl www.devallkenhorst.nl Protocol Overgang Obs Valkenhorst Bremstraat 14 9404 GD Assen 0592-331393 directie@devalkenhorst.nl www.devallkenhorst.nl Inhoud Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 Uitgangspunten met betrekking tot doorstroming...

Nadere informatie

Overgangsprotocol OPO Ameland Groep 1 tot en met 4

Overgangsprotocol OPO Ameland Groep 1 tot en met 4 Overgangsprotocol OPO Ameland Groep 1 tot en met 4 januari 2010 5 januari 2011 informeren MT 26 januari 2011 informeren teams 10 maart 2011 voornemen besluit BC 22 maart 2011 besluitvormend GMR 21 april

Nadere informatie

Protocol doorstroom / versnellen

Protocol doorstroom / versnellen Protocol doorstroom / versnellen Achtergrond De Wet op het Primair Onderwijs schrijft voor dat ieder kind recht heeft op een ononderbroken ontwikkeling. Het is mogelijk dat een kind een vertraagde dan

Nadere informatie

Protocol Herfstleerlingen

Protocol Herfstleerlingen Wat zijn herfstleerlingen: Dit zijn leerlingen die geboren zijn van 1 oktober t/m 31 december. Deze leerlingen stromen in groep 1 in wanneer ze vier jaar worden. Er is veel discussie over deze groep kinderen.

Nadere informatie

Om tot een verantwoorde beslissing te komen ten aanzien van al of niet bevorderen volgen wij het onderstaand stappenplan:

Om tot een verantwoorde beslissing te komen ten aanzien van al of niet bevorderen volgen wij het onderstaand stappenplan: Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs Rhenen Protocol besluitvorming omtrent bevorderen en doubleren. Algemeen Op de Ericaschool en De Springplank wordt gewerkt met een leerstofjaarklassensysteem.

Nadere informatie

Protocol doubleren en versnellen (def. versie 5/1/2015)

Protocol doubleren en versnellen (def. versie 5/1/2015) Protocol doubleren en versnellen (def. versie 5/1/2015) Op Daltonschool Neptunus willen we elk kind het onderwijs bieden dat het nodig heeft. Wij vormen ons onderwijs voor elk kind zo optimaal mogelijk,

Nadere informatie

Protocol schoolverlenging en schoolversnelling

Protocol schoolverlenging en schoolversnelling Protocol schoolverlenging en schoolversnelling OBS Herman Gorter Schooljaar 2012-2013 Inleiding Elk leerjaar kijken we of de leerlingen zich voldoende hebben ontwikkeld om door te kunnen stromen naar een

Nadere informatie

Protocol zittenblijven/doubleren

Protocol zittenblijven/doubleren Protocol zittenblijven/doubleren Doel van dit protocol Kan een kind overgaan naar een volgende groep of blijft het zitten? Met dit protocol willen we ouder(s)/verzorger(s) informeren hoe wij als school

Nadere informatie

Protocol doorstroom / versnellen

Protocol doorstroom / versnellen Protocol doorstroom / versnellen Achtergrond De Wet op het Primair Onderwijs schrijft voor dat ieder kind recht heeft op een ononderbroken ontwikkeling. Het is mogelijk dat een kind een vertraagde dan

Nadere informatie

PROTOCOL DOUBLEREN & VERSNELLEN. Julianaschool Rijnsburg

PROTOCOL DOUBLEREN & VERSNELLEN. Julianaschool Rijnsburg PROTOCOL DOUBLEREN & VERSNELLEN Julianaschool Rijnsburg Inhoudsopgave: Woord vooraf: uitgangspunten doubleren of versnellen blz 3 Doublure blz 4 Procedure en tijdpad doubleren groep 1 (geen herfstkinderen)

Nadere informatie

BASISSCHOOL ST. RADBOUD SLIMPAD LB HEILOO TEL

BASISSCHOOL ST. RADBOUD SLIMPAD LB HEILOO TEL BASISSCHOOL ST. RADBOUD SLIMPAD 18 1851 LB HEILOO TEL. 072 5332530 E-MAIL: info@radboud-school.nl januari 2015 Inhoudsopgave Woord vooraf... 3 Uitgangspunten bij het protocol verlengen of versnellen...

Nadere informatie

Protocol Doublure. Doublure protocol Basisschool De Zonnewijzer Diepenveen

Protocol Doublure. Doublure protocol Basisschool De Zonnewijzer Diepenveen Protocol Doublure 1.Inleiding Het doel van doublure is in eerste instantie dat een opgelopen achterstand het komende schooljaar wordt ingehaald zodat het kind in ieder geval de minimumdoelen van de basisschool

Nadere informatie

Protocol overgang naar volgende groep

Protocol overgang naar volgende groep Protocol overgang naar volgende groep Doel van dit protocol Kan een kind overgaan naar een volgende groep of blijft het zitten (doubleren)? Met dit protocol willen we ouders informeren hoe wij als school

Nadere informatie

Doorverwijzen naar het voortgezet onderwijs

Doorverwijzen naar het voortgezet onderwijs Doorverwijzen naar het voortgezet onderwijs Ouderversie 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. De plaatsingswijzer... 4 2. Uitstroomprofielen in groep 6... 5 3. Voorlopig advies in groep 7... 6 4. Advisering

Nadere informatie

U kunt hieronder zien in welke periode welke toets wordt afgenomen.

U kunt hieronder zien in welke periode welke toets wordt afgenomen. 6. KWALITEITSZORG Het Leerlingvolgsysteem (LVS) Om de kwaliteit van ons onderwijs te bewaken en de ontwikkeling van de leerling goed te volgen, gebruiken we een Leerlingvolgsysteem. Een goed LVS moet een

Nadere informatie

U kunt hieronder zien in welke periode welke toets wordt afgenomen.

U kunt hieronder zien in welke periode welke toets wordt afgenomen. 6. KWALITEITSZORG Het Leerlingvolgsysteem (LVS) Om de kwaliteit van ons onderwijs te bewaken en de ontwikkeling van de leerling goed te volgen, toetsen we leerlingen. Dat doen we toetsen uit de methode.

Nadere informatie

Doorstroomgegevens groep 1 tot en met 8 Inhoud

Doorstroomgegevens groep 1 tot en met 8 Inhoud Doorstroomgegevens groep 1 tot en met 8 Inhoud Doorstroomgegevens groep 1 tot en met 8... 1 Onze visie betreffende doorstroming van leerlingen.... 2 Beleid doorstroming van groep 1 naar groep 2.... 2 Beleid

Nadere informatie

Overgang naar de volgende groep/ doublure 2017

Overgang naar de volgende groep/ doublure 2017 Overgang naar de volgende groep/ doublure 2017 Inleiding Elk jaar kijken we of de leerlingen zich voldoende hebben ontwikkeld om over te kunnen gaan naar een volgende groep. Als een leerling zich onvoldoende

Nadere informatie

SOCIAAL-EMOTIONELE ONTWIKKELING

SOCIAAL-EMOTIONELE ONTWIKKELING SOCIAAL-EMOTIONELE ONTWIKKELING We meten op onze school twee keer per jaar het sociaal-emotionele functioneren van onze leerlingen mee. Dat doen we met VISEON van Cito. Viseon staat voor Volg Instrument

Nadere informatie

Plaats BRIN-nummer Onderzoeksnummer Datum schoolbezoek Rapport vastgesteld te Utrecht op

Plaats BRIN-nummer Onderzoeksnummer Datum schoolbezoek Rapport vastgesteld te Utrecht op Inspectie van het Onderwijs Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL 'T PANORAMA Plaats BRIN-nummer Onderzoeksnummer Datum

Nadere informatie

Protocol doubleren en versnellen

Protocol doubleren en versnellen Protocol doubleren en versnellen Leerlingen doorlopen de school normaal gesproken in 8 jaar. Het kan gebeuren dat een leerling niet klaar is om de overstap naar de volgende groep te maken. Ondanks veel

Nadere informatie

Mrt/april09 Overgangscriteria/protocol OVERGANGSPROTOCOL

Mrt/april09 Overgangscriteria/protocol OVERGANGSPROTOCOL Mrt/april09 Overgangscriteria/protocol KLBRA4 OVERGANGSPROTOCOL Algemeen Het uitgangspunt op De Brug is dat leerlingen 8 jaar op onze school zijn en dus niet Natuurlijk ontwikkelen kinderen zich niet allemaal

Nadere informatie

Begeleiding op basis van meten en observatie

Begeleiding op basis van meten en observatie Van kleuter tot Voortgezet Onderwijs Begeleiding op basis van meten en observatie Toetsen volgens het Leerling Volg Systeem opgenomen in de toetskalender Advisering overgang van kleutergroepen naar groep

Nadere informatie

Protocol overgang (2/3 en verder) obs De Barkentijn. Beschrijving van afspraken rondom overgang, doubleren en versnellen

Protocol overgang (2/3 en verder) obs De Barkentijn. Beschrijving van afspraken rondom overgang, doubleren en versnellen Protocol overgang (2/3 en verder) obs De Barkentijn Beschrijving van afspraken rondom overgang, doubleren en versnellen 10-2-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding blz 3 2. Overgang kleuters blz 4 3. Overgang

Nadere informatie

Zorgplan van de Larense Montessorischool

Zorgplan van de Larense Montessorischool Zorgplan van de Larense Montessorischool Vooraf Het zorgplan van de Larense Montessorischool beschrijft de zorgstructuur van de school. Het doel is ervoor te zorgen dat problemen van leerlingen zo vroeg

Nadere informatie

Protocol doorstromen in de basisschool. Schooljaar

Protocol doorstromen in de basisschool. Schooljaar Protocol doorstromen in de basisschool Schooljaar 2018-2019 Doel van dit protocol Met dit protocol willen we ouders/verzorgers informeren hoe wij als school omgaan met de beslissing om een leerling al

Nadere informatie

Protocol. Doorstroom. CBS Mons Sinaϊ

Protocol. Doorstroom. CBS Mons Sinaϊ Protocol Doorstroom CBS Mons Sinaϊ versie 2014 Inhoudsopgave Overgangscriteria van groep 1 naar groep 2 Pag.3 Kinderen die instromen in groep 1 en geboren zijn in de periode 1 oktober 31 december Pag.6

Nadere informatie

Protocol Herfstleerlingen

Protocol Herfstleerlingen Protocol Herfstleerlingen Procedure voor herfstleerlingen in groep 1 Wat te doen Activiteiten Betrokkenen Tijdpad 1.Signalering en leggen de procedure uit over de ontwikkeling en de vorderingen van het

Nadere informatie

Protocol doubleren/versnellen

Protocol doubleren/versnellen In onderstaande schema s leest u de stappen die worden doorlopen in het geval van een doublure of versnellen bij een leerling. PROCEDURE DOUBLURE groep 1-8 Protocol doubleren/versnellen WAT TE DOEN ACTIVITEITEN

Nadere informatie

Overgangsprotocollen Van groep 1 naar groep 2 en van groep 2 naar groep 3

Overgangsprotocollen Van groep 1 naar groep 2 en van groep 2 naar groep 3 Overgangsprotocollen Van groep 1 naar groep 2 en van groep 2 naar groep 3 Februari 2011 1 Overgangsprotocollen Van groep 1 naar groep 2 en van groep 2 naar groep 3. Hoofdstuk 1 Inleiding p. 3 Hoofdstuk

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. rkbs St. Barbara

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. rkbs St. Barbara RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK rkbs St. Barbara Plaats : Tuitjenhorn BRIN nummer : 05BH C1 Onderzoeksnummer : 154979 Datum onderzoek : 5 maart 2013 Datum vaststelling : 29 mei 2013 Pagina

Nadere informatie

SKOEM e.o. Stichting Katholiek Onderwijs Echt-Maasbracht e.o. Overgang groep 1-2-3

SKOEM e.o. Stichting Katholiek Onderwijs Echt-Maasbracht e.o. Overgang groep 1-2-3 SKOEM e.o. Stichting Katholiek Onderwijs Echt-Maasbracht e.o. Overgang groep 1-2-3 Geldig t/m 31/07/2017 Inleiding: De wet Primair Onderwijs stelt dat de kalenderleeftijd van een kind niet langer bepalend

Nadere informatie

Wat weet de leerkracht van uw kind?

Wat weet de leerkracht van uw kind? Wat weet de leerkracht van uw kind? Uitleg termen / afkortingen IB-er Balans heeft 4 IB-ers. Dit zijn de mensen die de zorg rondom leerlingen coördineren en de RT-ers aansturen. Zij ondersteunen de leerkrachten

Nadere informatie

5 oktober 2010 ZORGTRAJECT DE POELJEUGD

5 oktober 2010 ZORGTRAJECT DE POELJEUGD Schema 1 zorgroute: Er zijn 3 niveau s te onderscheiden: Zorg op groepsniveau, zorg op schoolniveau en bovenschoolse zorg. In het bovenstaande model zijn deze als volgt weergegeven: De rode cirkel (linksbovenin

Nadere informatie

Protocol Kleuterverlenging

Protocol Kleuterverlenging ONDERWIJS IN BEWEGING Protocol Kleuterverlenging pagina 1 Protocol Kleuterverlenging Inhoud Inleiding... 3 Opzet van het protocol... 3 Algemene uitgangspunten... 3 Criteria voor verlenging groep 2... 3

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool De Fontein

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool De Fontein RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK basisschool De Fontein Plaats : Breda BRIN nummer : 12WE C1 Onderzoeksnummer : 273589 Datum onderzoek : 1 april 2014 Datum vaststelling : 22 mei 2014 Pagina

Nadere informatie

Procedure schooladvies

Procedure schooladvies Procedure schooladvies Doel van de procedure: Leerkrachten, ouders en leerlingen hebben zorgvuldige en uitgebreide informatie over het traject dat gevolgd wordt op basisschool Ondersteboven om tot een

Nadere informatie

Procedure schooladvies

Procedure schooladvies Procedure schooladvies Doel van de procedure: Leerkrachten, ouders en leerlingen hebben zorgvuldige en uitgebreide informatie over het traject dat op basisschool Hulsberg gevolgd wordt om tot een goed

Nadere informatie

Stappenplan schoolverlaters (welke kinderen komen in aanmerking voor de NIO?) afname laatste week september, eerste week oktober 2012

Stappenplan schoolverlaters (welke kinderen komen in aanmerking voor de NIO?) afname laatste week september, eerste week oktober 2012 Stappenplan schoolverlaters (welke kinderen komen in aanmerking voor de NIO?) afname laatste week september, eerste week oktober 2012 Voor de leerkrachten van groep 7 en 8 moet duidelijk zijn aan welke

Nadere informatie

Actieplan / Jaarplan CBS de Bergpadschool 2015 2016 Primas-scholengroep. 1 Actie / jaarplan Primas-scholengroep 2015-2016

Actieplan / Jaarplan CBS de Bergpadschool 2015 2016 Primas-scholengroep. 1 Actie / jaarplan Primas-scholengroep 2015-2016 Actieplan / Jaarplan CBS de Bergpadschool 2015 2016 Primas-scholengroep 1 Actie / jaarplan Primas-scholengroep 2015-2016 Onderwerpen naar aanleiding van Schoolplan 2015 2019 Onderwerp: Kwaliteitszorg Kwaliteitsinstrument

Nadere informatie

Om de kwaliteit van ons onderwijs te bewaken en de vorderingen van uw kind te volgen, nemen wij in iedere groep niet-methode gebonden toetsen af.

Om de kwaliteit van ons onderwijs te bewaken en de vorderingen van uw kind te volgen, nemen wij in iedere groep niet-methode gebonden toetsen af. Leerlingvolgsysteem. Leerkrachten volgen de ontwikkeling van de kinderen in hun groep nauwgezet. Veel methoden die wij gebruiken, leveren toetsen die wij afnemen om vast te stellen of het kind de leerstof

Nadere informatie

Procedure schooladvies VO Basisschool St. Dionysius

Procedure schooladvies VO Basisschool St. Dionysius Procedure schooladvies VO Basisschool St. Dionysius 2016-2017 Inhoudsopgave - Procedure schooladvies VO basisschool St. Dionysius 1. Doel van de procedure... 2 2. Hoe komt het schooladvies tot stand?...

Nadere informatie

Protocol overgang groep 1 naar groep 2 Protocol overgang groep 2 naar groep 3

Protocol overgang groep 1 naar groep 2 Protocol overgang groep 2 naar groep 3 Fleringenbrink 2, 7544 XN Enschede tel.: 053-4308678 info@spoe.nl Protocol overgang groep 1 naar groep 2 Protocol overgang groep 2 naar groep 3 Algemeen..afname van Taal voor Kleuters en toets Ordenen.gegevens

Nadere informatie

obs De Drift Richtlijn Verlengen of Doubleren/Versnellen of Springen

obs De Drift Richtlijn Verlengen of Doubleren/Versnellen of Springen obs De Drift Richtlijn Verlengen of Doubleren/Versnellen of Springen Omschrijving Uitgangspunten, werkwijze De Drift over verlengen, doubleren, versnellen, springen Verwijzing naar Doelgroep Betrokken

Nadere informatie

School Ontwikkel Plan

School Ontwikkel Plan School Ontwikkel Plan r.k.b.s. de Ark Burg.Kooimanweg 1 1711 KK Hensbroek tel: 0226-452072 directie.deark@skowestfriesland.nl www.rkbs-deark.nl Jaar 2013-2014 School Rkbs de Ark Schoolleider Peter van

Nadere informatie

Procedure Schooladvies Sint Jozefbasisschool

Procedure Schooladvies Sint Jozefbasisschool Procedure schooladvies Doel van de procedure: Leerkrachten, ouders en leerlingen beschikken over zorgvuldige en uitgebreide informatie over het traject dat gevolgd wordt op de om tot een goed advies te

Nadere informatie

Protocol Advisering PO VO OBS De Straap

Protocol Advisering PO VO OBS De Straap Protocol Advisering PO VO OBS De Straap Protocol advisering PO-VO OBS De Straap versie 1.3 l februari 2018 1 Status Datum Silke Vos Document versie 1.3 afgerond 01-02-2018 MR Instemming verleend 08-02-2018

Nadere informatie

Protocol. verlengen - doubleren - versnellen

Protocol. verlengen - doubleren - versnellen Protocol verlengen - doubleren - versnellen 0 Protocol verlengen - doubleren - versnellen Vooraf In de wet op het onderwijstoezicht wordt gesteld dat het onderwijs afgestemd moet worden op de voortgang

Nadere informatie

OPENBARE BASISSCHOOL DE GROTE BEER

OPENBARE BASISSCHOOL DE GROTE BEER JAARPLAN 2014 2015 OPENBARE BASISSCHOOL DE GROTE BEER Zonnehof 1 1115 TZ Duivendrecht T. 020-6994997 E. info@obsdegrotebeer.nl I. www.obsdegrotebeer.nl INHOUD 1 Inleiding... 3 2 Algemene informatie...

Nadere informatie

Basisschool de Blokkenberg. Protocol SCHOOLADVIES VO

Basisschool de Blokkenberg. Protocol SCHOOLADVIES VO Protocol SCHOOLADVIES VO Concept 3102016 1. INLEIDING. Basisschool de Blokkenberg Voor u ligt het protocol SCHOOLADVIES VO. Het is de uitwerking van afspraken die tot stand is gekomen op basis van ervaringen

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK 'BLEYBURGH', SCHOOL VOOR SO/VSO-ZMLK

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK 'BLEYBURGH', SCHOOL VOOR SO/VSO-ZMLK RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK 'BLEYBURGH', SCHOOL VOOR SO/VSO-ZMLK School : 'Bleyburgh', school voor SO/VSO-ZMLK Plaats : Sliedrecht BRIN-nummer : 14OH Onderzoeksnummer : 101776 Datum schoolbezoek : 10 en

Nadere informatie

ADVIES. [klagers] klagen over de inhoud van het schooladvies voortgezet onderwijs van hun zoon [de leerling] en de daarbij gevolgde procedure.

ADVIES. [klagers] klagen over de inhoud van het schooladvies voortgezet onderwijs van hun zoon [de leerling] en de daarbij gevolgde procedure. 108092 - Klacht over schooladvies wordt teughoudend getoetst. Schooladvies is gebaseerd op objectieve gegevens en is zorgvuldig tot stand gekomen. ADVIES inzake de klacht van: de heer en mevrouw [klagers]

Nadere informatie

BAS DOCUMENTKWALITEITSZORG

BAS DOCUMENTKWALITEITSZORG BAS DOCUMENTKWALITEITSZORG Ontwikkelingslijn: Teamleren Ontwikkelingsveld: Vormen van samenwerking Basisschool St. Oda Versie: 01 Datum: 07-01-2011 Doel Wij proberen onze overlegstructuur zo in te richten

Nadere informatie

Behandeld met HB specialist in de periode september november Besproken in pedagogisch team d.d Kwaliteitszorg Notitie Nobel

Behandeld met HB specialist in de periode september november Besproken in pedagogisch team d.d Kwaliteitszorg Notitie Nobel Pcb De Hoeksteen Kwaliteitszorg Notitie Nobel Kwaliteitszorg Notitie Nobel Behandeld met HB specialist in de periode september november 2013 Besproken in pedagogisch team d.d. 19 11 2013 Vastgesteld d.d.

Nadere informatie

RAPPORT VAN EEN INCIDENTEEL ONDERZOEK ONDERZOEK NAAR DE EINDMETING LOCATIES NOORD EN ZEEBURG VAN BASISSCHOOL AS-SIDDIEQ (23HR)

RAPPORT VAN EEN INCIDENTEEL ONDERZOEK ONDERZOEK NAAR DE EINDMETING LOCATIES NOORD EN ZEEBURG VAN BASISSCHOOL AS-SIDDIEQ (23HR) RAPPORT VAN EEN INCIDENTEEL ONDERZOEK ONDERZOEK NAAR DE EINDMETING LOCATIES NOORD EN ZEEBURG VAN BASISSCHOOL AS-SIDDIEQ (23HR) Haarlem, juni 2008 VASTSTELLING Dit rapport bevat de resultaten van een incidenteel

Nadere informatie

Protocol extra leertijd

Protocol extra leertijd Protocol extra leertijd PROTOCOL EXTRA LEERTIJD, ZITTENBLIJVEN DOORSTROOM EN VROEGTIJDIG SCHOOLVERLATEN Uitgangspunten Een enkele keer wordt bij een leerling doubleren overwogen. Dit gebeurt pas nadat

Nadere informatie

Protocol overgang groep 2 naar groep 3

Protocol overgang groep 2 naar groep 3 Protocol overgang groep 2 naar groep 3 Fatimaschool Algemeen. In principe stromen alle groep 2 kinderen door naar groep 3. Er is echter een groep kinderen, de zgn. herfstkinderen, de kinderen die tussen

Nadere informatie

Protocol schoolloopbaan

Protocol schoolloopbaan Hoofdstuk 1: Inleiding De wet op het Primair onderwijs schrijft voor dat ieder kind recht heeft op een ononderbroken ontwikkeling. In beginsel doorlopen leerlingen de basisschool in 8 jaar. Binnen de leerstofblokken

Nadere informatie

Zorgplan Annie MG Schmidtschool Den Haag (versie juni 2015) Als bijlage bij het Schoolplan 2015-2019

Zorgplan Annie MG Schmidtschool Den Haag (versie juni 2015) Als bijlage bij het Schoolplan 2015-2019 Zorgplan Annie MG Schmidtschool Den Haag (versie juni 2015) Als bijlage bij het Schoolplan 2015-2019 Zorgplan 2015-2019 Annie M.G. Schmidtschool Den Haag 1 Inhoud: 1. Visie op zorg p. 03 2. Zorg p. 03

Nadere informatie

HET KAN BETER PLAN REKENEN EN WISKUNDE DEELPLAN 4 (school: Tamboerijn)

HET KAN BETER PLAN REKENEN EN WISKUNDE DEELPLAN 4 (school: Tamboerijn) HET KAN BETER PLAN REKENEN EN WISKUNDE DEELPLAN 4 (school: Tamboerijn) UITGANGSSITUATIE Na een jaar werken met het Het kan beter plan heeft het team op alle punten vooruitgang geboekt. In de groepen wordt

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan Jaar: 2018-2019 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2018 Laatst geactualiseerd: 5 juli 2018 Inleiding In ons jaarplan 2018-2019 geven we per onderdeel aan welke

Nadere informatie

Visie en beleid ten aanzien van beter presterende leerlingen

Visie en beleid ten aanzien van beter presterende leerlingen Visie en beleid ten aanzien van beter presterende leerlingen Inleiding Eén van de profielpijlers van De Duif is presteren. We proberen uit alle leerlingen te halen wat er in zit. Ons doel is om voor alle

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan Jaar: 2017-2018 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2017 Laatst geactualiseerd: 8 juni 2017 Inleiding In ons jaarplan 2017-2018 geven we per onderdeel aan welke

Nadere informatie

Pasen en het derde aan het eind van het schooljaar.

Pasen en het derde aan het eind van het schooljaar. Voorwoord In dit rapport vindt u de vorderingen van uw kind. Drie keer per jaar (in de onderbouw twee keer) wordt dit rapport zorgvuldig door de groeps ingevuld en kunt u de resultaten van uw kind inzien

Nadere informatie

Overgang Protocol. Afspraken bij de overgang van de ene naar de andere groep. Basisschool Paulus

Overgang Protocol. Afspraken bij de overgang van de ene naar de andere groep. Basisschool Paulus Overgang Protocol Afspraken bij de overgang van de ene naar de andere groep Basisschool Paulus Castricum 2013-2014 Inhoud Hoofdstuk 1. Inleiding Hoofdstuk 2. Protocol verlengen/versnellen Tabijn Hoofdstuk

Nadere informatie

Groepsverloop Doublure: j n Dl: Is er sprake geweest van een wisseling van school? Zo ja, in welke groep?

Groepsverloop Doublure: j n Dl: Is er sprake geweest van een wisseling van school? Zo ja, in welke groep? VRAGENLIJST SCHOLEN GEGEVENS LEERLING Achternaam Voornaam Roepnaam M V Adres Postcode Woonplaats Telefoonnummer Mobiel nummer Geboortedatum Groepsverloop Doublure: j n Dl: Is er sprake geweest van een

Nadere informatie

Protocol doorstromen naar een volgende groep op De Wegwijzer / De Schoof

Protocol doorstromen naar een volgende groep op De Wegwijzer / De Schoof Protocol doorstromen naar een volgende groep op De Wegwijzer / De Schoof 1 juni 2016 Doorstromen naar een volgende groep op De Wegwijzer / De Schoof Het onderwijs op De Wegwijzer / De Schoof richten we

Nadere informatie

Protocol overgang van groep 1,2 naar 3

Protocol overgang van groep 1,2 naar 3 Protocol overgang van groep 1,2 naar 3 OBS Het Tweespan Giessenburg OBS Het Tweespan, Giessenburg 1 1. Inleiding Lange tijd werd de 1 oktobergrens gehanteerd. Kleuters die voor 1 oktober vijf jaar werden,

Nadere informatie

Opbrengstgericht werken Jaarkalender. Focus op leerresultaten, versterk je kwaliteitszorg

Opbrengstgericht werken Jaarkalender. Focus op leerresultaten, versterk je kwaliteitszorg Opbrengstgericht werken Jaarkalender Focus op leerresultaten, versterk je kwaliteitszorg September Plan Do Check Act Actiepunten: Startvergadering team plannen Actiepunten nieuwe schooljaar bespreken Commitment

Nadere informatie

Stroomdiagram zorg. Versie september 2008

Stroomdiagram zorg. Versie september 2008 Stroomdiagram zorg Versie september 2008 1 Fase 1: Reguliere zorg in de groep Start 2. Lkr differentieert: * aanpassing leerstof (weektaak) * instructie (afpelmodel) * leertijd (zelfstandig werken) 1.

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL HENRI DUNANT

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL HENRI DUNANT DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL HENRI DUNANT Plaats : Sliedrecht BRIN-nummer : 12CL Onderzoeksnummer : 118223 Datum schoolbezoek : Rapport vastgesteld

Nadere informatie

Tijd kwartaal rapportage. Groepsroosters bespreken in teamverg inleveren definitieve groepsroosters. Leerkrachten directie

Tijd kwartaal rapportage. Groepsroosters bespreken in teamverg inleveren definitieve groepsroosters. Leerkrachten directie Planning verbeteractiviteiten Actiepunt indicator Doel (smart) 3.0 Tijd specificaties Wie (regie en actie) Tijd kwartaal rapportage Meten (meetbare effecten) Borgen (beschrijven) Middelen/ begeleiding

Nadere informatie

D 1.35 Beleidsnotitie Eindtoets en schooladvies VO. STATUS: Vaststelling DB Besluit College van Bestuur

D 1.35 Beleidsnotitie Eindtoets en schooladvies VO. STATUS: Vaststelling DB Besluit College van Bestuur D 1.35 Beleidsnotitie Eindtoets en schooladvies VO STATUS: Vaststelling DB Besluit College van Bestuur Evaluatie 10-04-2017 Versie: 1 10-04-2017 19-04-2017 Jaarlijks, 04-2018 5 blz. Samenvatting; In dit

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij basisschool De Achthoek

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij basisschool De Achthoek RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij basisschool De Achthoek Plaats : Den Hout Nb BRIN-nummer : 03WF Onderzoeksnummer : 124428 Datum schoolbezoek : Rapport vastgesteld te Tilburg

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool Pius X

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool Pius X RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK basisschool Pius X Plaats : Steenbergen Nb BRIN nummer : 07BP C1 Onderzoeksnummer : 275558 Datum onderzoek : 12 juni 2014 Datum vaststelling : 10 juli 2014

Nadere informatie

kjbs De Lispeltuut verbeterplannen, urentabel, scholingsparagraaf 2012-2013

kjbs De Lispeltuut verbeterplannen, urentabel, scholingsparagraaf 2012-2013 katholieke jenaplanschool De Lispeltuut Pauwenburg 8 8226 TA Lelystad 0320-219300 / 06-14398888 084-7378419 info@lispeltuut.nl www.lispeltuut.nl Stichting Katholiek Onderwijs Flevoland-Veluwe Meentweg

Nadere informatie

4. De zorg voor kinderen.

4. De zorg voor kinderen. 4. De zorg voor kinderen. 4.1 De opvang van nieuwe leerlingen in de school. Wanneer uw kind de leeftijd van 4 jaar heeft bereikt, kan het groep 1 van onze school bezoeken. Tevoren ontvangt u een uitnodiging

Nadere informatie

ZORGGids CBS TOERMALIJN FRANEKER

ZORGGids CBS TOERMALIJN FRANEKER ZORGGids CBS TOERMALIJN FRANEKER Inleiding In deze zorggids willen we de zorgstructuur van de Toermalijn uitleggen. U zult zicht krijgen op de afgesproken procedures rondom de leerlingenzorg. Leerlingenzorg

Nadere informatie

Protocol. Verwijzing

Protocol. Verwijzing Protocol Verwijzing Inhoudsopgave Inleiding 3 Het volgen van de ontwikkeling 4 Verslaggeving van gegevens over leerlingen 4 Naar het voortgezet onderwijs 4 Vervroegd naar het voortgezet onderwijs 5 Stappenplan

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. obs De Horn

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. obs De Horn RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK obs De Horn Plaats : Wijk bij Duurstede BRIN nummer : 23DF C1 Onderzoeksnummer : 270557 Datum onderzoek : 28 januari 2014 Datum vaststelling : 17 maart 2014

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool J.C. van Gent

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool J.C. van Gent RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK basisschool J.C. van Gent Plaats : Sommelsdijk BRIN nummer : 10CI C1 Onderzoeksnummer : 260178 Datum onderzoek : 20 mei 2014 Datum vaststelling : 10 juli 2014

Nadere informatie