Ondertussen in Edam-Volendam Wat is Ondertussen.nl en wat kan mijn gemeente hiermee?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ondertussen in Edam-Volendam Wat is Ondertussen.nl en wat kan mijn gemeente hiermee?"

Transcriptie

1 Ondertussen in Edam-Volendam Wat is Ondertussen.nl en wat kan mijn gemeente hiermee?

2 1. Wat is Ondertussen.nl? Nieuws over en voor jongeren Ondertussen.nl is een aan Hyves gekoppelde nieuwswebsite voor jongeren (89% van de tieners heeft een Hyves pagina) en is ontwikkeld vanuit de gemeentelijke behoefte om via het internet tegen de laagst mogelijke kosten met eigen jongeren in contact te komen. Ondertussen.nl biedt 365 dagen per jaar nieuws en actualiteiten over en voor jongeren. Dit is dus nieuws waar jongeren in voorkomen en nieuws dat jongeren interessant vinden. Om dit goed te borgen is het van groot belang om jongeren structureel bij Ondertussen.nl te betrekken. Op verschillende manieren zijn jongeren dagelijks actief betrokken bij Ondertussen.nl. Hierover meer op pagina 3. Nieuws als bereiksstrategie, weerbaarheid als doel Ondertussen.nl heeft als doel om jongeren actief te betrekken bij hun (lokale) leefomgeving, ze via de portal en sociale netwerken toegang tot informatie te geven ter ondersteuning van een eigen meningsvorming (vergroten weerbaarheid), ze voorlichting te geven over leefstijlonderwerpen op momenten dat die in het nieuws zijn en ze structureel toegang te geven tot betrouwbare bronnen met betrekking tot sex, drugs, alcohol, roken, voeding, bewegen, geld en mentaal welzijn. Eigen karakter Ondertussen.nl put uit meer bronnen dan traditionele nieuwsmedia. Natuurlijk wordt gebruik gemaakt van algemene nieuwsbronnen, maar Ondertussen.nl heeft veel aandacht voor onderwerpen die onder jongeren spelen binnen sociale netwerken (zoals Hyves, Twitter, YouTube), jongerenblogs en (etnische) communities. Al deze bronnen vormen de basis voor de unieke verzameling van dagelijkse berichten over en voor jongeren. Nieuws op maat Ondertussen.nl is in samenwerking met Hyves ontwikkeld. Jongeren kunnen direct inloggen op Ondertussen.nl met hun Hyves profiel. Kenmerken uit dit profiel worden gebruikt om nieuws op maat aan te bieden. Ondertussen.nl biedt op basis van profielinformatie nieuws afgestemd op leeftijd, woonplaats en sexe. Daarnaast kunnen jongeren zelf aangeven waar hun interesses liggen. Ook hier wordt het nieuws op afgestemd.

3 Waarom een nieuwssite? Er liggen twee belangrijke rationales ten grondslag aan de ontwikkeling van een nieuwssite voor jongeren: 1. Structureel bereik 2. Relevant moment voor voorlichting 1. Structureel bereik Een nieuwssite heeft de potentie om dagelijks groot bereik te realiseren. Hier zijn twee belangrijke redenen voor: De site is iedere dag actueel. o Dit is zeer belangrijk om gevonden te worden via o.a. zoekmachines en sociale netwerken. Een integratie met Hyves is hierbij een vereiste. Er is voor bezoekers dagelijks een reden om terug te keren. o Stimuleren van herhaalbezoek door actuele en aansprekende content. Nieuws afgestemd op jongeren en gepresenteerd in een (visuele) vorm die jongeren aanspreekt zijn hierbij vereisten. 2. Nieuws: relevant moment voor voorlichting Nieuws over leefstijlonderwerpen biedt een uitgelezen kans om voorlichting te koppelen aan de actualiteit van het moment..dit doet Ondertussen.nl als volgt: Verrijking van leefstijlnieuws met publieke voorlichting. o Wanneer een leefstijlonderwerp (zoals sex, drugs, alcohol, bewegen, geld etc) in het nieuws komt, wordt er direct voorlichtende informatie van kennisinstituten of GBI s aan gekoppeld. Dus: informatie en voorlichting geven op het moment dat het actueel is. o Jongeren hebben zelf gekozen om dit bericht te openen en worden op dat moment geconfronteerd met (relevante) voorlichting over dit onderwerp.

4 2. De rol van jongeren Ondertussen.nl brengt nieuws dat jongeren interesseert. Een actieve en betrokken rol van jongeren is alleen hierom al een vereiste. Redactie De redactie van Ondertussen.nl bestaat uit een hoofdredactie van twintigers, studenten communicatiewetenschap en journalistiek en tieners. Hyves Redactieraad Een groep van 20 jongeren in de leeftijdscategorie 12 tot 18 jaar vormt op Hyves de redactieraad. Deze raad fungeert als klankbordgroep voor de redactie van Ondertussen.nl. Ze geven hun mening over de gepubliceerde berichten en voorzien de redactie van onderwerpen waar nog niet over geschreven is. De Hyves Redactieraad is een afspiegeling van de samenleving: landelijke spreiding, verschillende opleidingsniveau s en diversiteit in ethnische achtergronden. Iedere 3 maanden wordt de gehele redactieraad vervangen door 20 nieuwe jongeren. Bloggers Een groep van 8 tienerbloggers blogt over uiteenlopende zaken die in de actualiteit zijn. Wekelijks verschijnen er minimaal 2 blogs en belichten tieners onderwerpen vanuit hun perspectief. De blogonderwerpen zullen variëren van grote actuele thema s tot actuele onderwerpen die in hun eigen belevingswereld spelen. Minimaal 2 blogs per maand gaan over leefstijlonderwerpen. Correspondentennetwerk Een netwerk van 25 internationale jonge (tiener)correspondenten zal nieuws belichten vanuit het land waar zij wonen. Zij plaatsen Nederlands nieuws in het perspectief van hun land en zijn ter plaatse onze correspondenten bij belangrijk nieuws in hun land. Vaste rubrieken met rol voor jongeren Er is een aantal vaste rubrieken op Ondertussen.nl waar jongeren zelf een belangrijke rol in spelen. Drie voorbeelden: 1. Ondertussen volgt: een tiener legt zijn/haar week vast in 10 foto s. Iedere foto heeft een onderschift van max. 140 karakters. Iedere week volgt Ondertussen.nl een andere tiener. 2. Ondertussen pollt: dagelijkse poll op Hyves onder 12 tot 18 jarigen, waar reacties worden gevraagd op een onderwerp dat die dag actueel is.

5 3. Ondertussen Reporter: een mobiele applicatie waarmee jongeren hun nieuws (in beeld + tekst) direct kunnen plaatsen en delen op Ondertussen.nl. Speciale belangstelling voor laagopgeleiden en migranten Ondertussen.nl vindt het van groot belang dat laagopgeleiden en migranten zich thuis voelen op Ondertussen.nl. Ze vormen dan ook een onderdeel van de redactie (stem geven), zijn onderdeel van de Hyves redactieraad (klankbord functie) en krijgen speciale aandacht in berichtgeving (herkenning bieden).

6 3. Gemeenten en Ondertussen.nl Landelijk model jongerenwebsite Gemeenten hebben grotendeels dezelfde communicatiebehoeften en wensen ten aanzien van communicatie met hun jongeren. Er is daarom geen noodzaak tot de ontwikkeling van afzonderlijke jongerenwebsites voor 431 gemeenten. Het landelijk model jongerenwebsite van Ondertussen.nl betekent: geen lokale bouw, geen lokale acquisitie, lage kosten, snelle implementatie. Kort gezegd: kostenverlaging en procesversnelling. Ondertussen.nl werkt samen met bereikspartners Hyves en Hi. Gemeenten profiteren van het landelijk bereik van het platform en hoeven zelf minimale inspanning te leveren om lokale jongeren te bereiken. Zowel Hyves als Hi participeren zonder commercieel doel vanuit maatschappelijke betrokkenheid om een bijdrage te leveren aan de weerbaarheid van jongeren. Lokale subwebsite voor gemeenten Iedere deelnemende gemeente krijgt een eigen subwebsite binnen Ondertussen.nl met een simpele URL. Bijvoorbeeld: of Door middel van locatieherkenning (op basis van geoherkenning en/of profielinformatie) wordt iedere bezoeker van Ondertussen.nl aan een gemeente toegekend. Deze bezoeker krijgt direct op de homepage van Ondertussen.nl een verwijzing naar de lokale subwebsite met lokale content. Gemeenten kunnen deze subwebsite gebruiken als een volwaardige website. 2 varianten: WMO Basis en WMO+Participatie Er zijn 2 varianten beschikbaar voor gemeenten. Een basisvariant die voldoet aan de WMO-eisen en een variant die daar ook nog jongerenparticipatie aan toevoegt. Op de volgende pagina ziet u een overzicht van de verschillen tussen beide varianten. Er zit geen prijsverschil in beide varianten. Beide varianten zijn standaard al zeer rijke pagina s, die alle ruimte bieden voor voorlichting, lokale toeleiding naar het CJG en het agenderen van lokale thema s of evenementen. De variant WMO+Participatie betrekt lokale jongeren structureel bij invulling van de pagina. Hiermee worden direct lokale ambassadeurs van het initiatief gecreëerd. Dit zal bijdragen aan bezoekersaantallen op uw lokale pagina.

7 WMO+Participatie? In 5 simpele stappen helpen we u participatie vorm te geven. Ondertussen.nl biedt gemeenten een uitgelezen kans om jongerenparticipatie te koppelen aan de lokale jongerenwebsite. Jongeren zijn het klankbord van de gemeente, maar ook de lokale ambassadeurs. In vijf eenvoudige stappen helpen wij u om tot een lokale jongerenredactie te komen. Die is dichterbij dan u denkt.

8 1. Aanstellen CJG/gemeente hoofdredacteur De hoofdredacteur vanuit het CJG of de gemeente is de constante factor en eindverantwoordelijke van de redactie. Inhoudelijke sturing en agendabepaling van de lokale pagina zijn de hoofdtaken. 2. Inventariseren bestaande jongerenstructuren In veel gemeenten vormen bestaande lokale jongerenstructuren een prima start voor redactionele samenwerking met jongeren. Denk hierbij aan het betrekken van scholen, jongeren welzijnsstichtingen, jongeren participatie initatieven, het Jongeren Informatie Punt (JIP) of lokale media (krant/radio/tv). 3. Benoemen lokale jongerenredactie en hoofdredacteur Na het inventariseren is het belangrijk om de lokale jongerenredactie en jongerenhoofdredacteur te benoemen en een taak te geven. Iedere redacteur is verantwoordelijk voor 1 bericht per week binnen een vaste lokale nieuwscategorie (denk bijvoorbeeld aan sport, school of evenementen). In verschillende gemeenten wordt de link gezocht met maatschappelijke stagiairs. 4. Mobiele Reporter App De jongerenredactie krijgt de Ondertussen.nl mobiele reporter app (applicatie voor mobiele telefoon). Zij kunnen zo zelf foto s, video s en tekst plaatsen via hun meest gebruikte communicatiemiddel: de mobiele telefoon. (En natuurlijk ook via de website.) 5. Lokale invulling van landelijke themaweken Gedurende het jaar zal Ondertussen.nl op landelijk niveau themaweken organiseren met kennisinstituten en GBI s. Tijdens deze themaweken krijgen lokale jongerenredacties een opdracht om op lokaal niveau aandacht aan dit leefstijlthema te geven.

Aanvulllende info Workshop Social Media Humanitas district Noord

Aanvulllende info Workshop Social Media Humanitas district Noord Aanvulllende info Workshop Social Media Humanitas district Noord Defintie SocialMedia is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele

Nadere informatie

Verbinder van de Bollenstreek

Verbinder van de Bollenstreek Verbinder van de Bollenstreek 2018-2022 1 Missie Wij verzorgen de informatie in en van de Bollenstreek! Via cross mediale middelen (website, radio, televisie en sociale media toepassingen) bieden wij een

Nadere informatie

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.!

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.! saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.! ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG! met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD! MET EEN KNIPOOG PROFIEL! LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

Juryrapport. Gemeente(n): Rotterdam. Omroep: Stichting OPEN Rotterdam. Inzendcategorie: radio. Programmanaam: 010nu

Juryrapport. Gemeente(n): Rotterdam. Omroep: Stichting OPEN Rotterdam. Inzendcategorie: radio. Programmanaam: 010nu Juryrapport Gemeente(n): Rotterdam Omroep: Stichting OPEN Rotterdam Inzendcategorie: radio Programmanaam: 010nu Programmabeschrijving: INZENDING CATEGORIE NIEUWS EN ACTUALITEITEN: 010nu - dagelijks magazine

Nadere informatie

saleskit digitale mogelijkheden LINDA.

saleskit digitale mogelijkheden LINDA. saleskit digitale mogelijkheden LINDA. met content & interactie die voldoen aan ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. MET EEN ALTIJD MET EEN KNIPOOG

Nadere informatie

saleskit digitale mogelijkheden LINDA.

saleskit digitale mogelijkheden LINDA. saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

saleskit digitale mogelijkheden LINDA.

saleskit digitale mogelijkheden LINDA. saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

saleskit digitale mogelijkheden LINDA.

saleskit digitale mogelijkheden LINDA. saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

De digitale drempel. *Effectieve benadering van jongeren tussen de 12 en 23 jaar door het CJG* Versie 0.2. Jasper Bosch

De digitale drempel. *Effectieve benadering van jongeren tussen de 12 en 23 jaar door het CJG* Versie 0.2. Jasper Bosch De digitale drempel *Effectieve benadering van jongeren tussen de 12 en 23 jaar door het CJG* Versie 0.2 Jasper Bosch Via de Drentse pilot Op weg naar een effectieve ketensamenwerking in de Drentse jeugdzorg.

Nadere informatie

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.!

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.! saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

REDACTIESTATUUT ONEWORLD

REDACTIESTATUUT ONEWORLD REDACTIESTATUUT ONEWORLD OneWorld is een uitgave van de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling NCDO. OneWorld heeft tot doel het informeren van publieksgroepen over

Nadere informatie

Inschrijving RBB-AWARD 2016

Inschrijving RBB-AWARD 2016 Organisatie: Raad voor de rechtspraak Contactpersoon voor de RBB over deze good practice: Simone Alderliesten e-mail adres: s.alderliesten@hotmail.com mobiele telefoon: 0652807121 Akkoord lid Raad van

Nadere informatie

Alzheimer Nederland en sociale media

Alzheimer Nederland en sociale media Alzheimer Nederland en sociale media Het gebruik van sociale netwerksites heeft de afgelopen jaren een stevige vlucht genomen. Bijna iedere Nederlander die online actief is, is verbonden aan één of meer

Nadere informatie

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing Frankwatching Volledige automatisering e-mailmarketing Efficiënte promotie van nieuwe artikelen via e-mail CMS Koppeling bespaart een uur werk per nieuwsbrief Customized content door uitgebreide segmentatie

Nadere informatie

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.!

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.! saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAnieuws.nl,

Nadere informatie

Mediakit v 2.0. Over Hardlopen.nl

Mediakit v 2.0. Over Hardlopen.nl Mediakit 2019 v 2.0 Over Hardlopen.nl Hardlopen.nl is voor elke hardloper een inspirerende coach: van beginnende tot gevorderde loper, van fitloper tot evenementenloper en van gezelligheidsloper tot prestatieloper.

Nadere informatie

Propositie City/Regio MAEXchange

Propositie City/Regio MAEXchange Maakt de waarde van maatschappelijke initiatieven inzichtelijk en bevordert investeren en participeren daarin Propositie City/Regio MAEXchange Achtergrond City/Regio MAEXchange De MAEXchange is een landelijk

Nadere informatie

Mediakit juli Over Hardlopen.nl

Mediakit juli Over Hardlopen.nl Mediakit 2019 juli 2019 Over Hardlopen.nl Hardlopen.nl is voor elke hardloper een inspirerende coach: van beginnende tot gevorderde loper, van fitloper tot evenementenloper en van gezelligheidsloper tot

Nadere informatie

Adverteren in de de Utrechtse Sportkrant. januari 2017

Adverteren in de de Utrechtse Sportkrant. januari 2017 Adverteren in de de Utrechtse Sportkrant januari 2017 De Utrechtse Sportkrant is het enige onafhankelijke sportweekblad. Over de Utrechtse Sportkrant Eind september 2016 verscheen het eerste nummer van

Nadere informatie

Welkom. Stelling 1. Project Opvoedmix. online opvoedingsondersteuning voor Marokkaans-Nederlandse ouders

Welkom. Stelling 1. Project Opvoedmix. online opvoedingsondersteuning voor Marokkaans-Nederlandse ouders Welkom Project Opvoedmix online opvoedingsondersteuning voor Marokkaans-Nederlandse ouders Stelling 1 Als je opvoedingsondersteuning laagdrempeliger wilt maken, betekent dat dat je geen gegevens kunt registreren

Nadere informatie

FACTSHEET ENOVATIEF #1

FACTSHEET ENOVATIEF #1 FACTSHEET ENOVATIEF #1 KENNIS & GEBRUIK SOCIAL MEDIA IN ENSCHEDE SURVEY ONDER 2134 INWONERS UIT HET ENSCHEDE PANEL SANNE TEN TIJE WELKE SOCIAL MEDIA KENT MEN? WEL NIET S.TENTIJE@UTWENTE.NL TEL. 06-53 10

Nadere informatie

Kinderen en jongeren bereik je met

Kinderen en jongeren bereik je met INFORMATIE EN TARIEFKAART 2012 Kinderen en jongeren bereik je met Wilt u kinderen en jongeren doeltreffend bereiken? Schakel dan Kidsweek of 7Days in, de twee weekkranten van Uitgeverij Young & Connected.

Nadere informatie

hoe je social media inzet voor jouw club

hoe je social media inzet voor jouw club hoe je social media inzet voor jouw club social media Kansen en mogelijkheden voor amateurverenigingen Een groot percentage Nederlanders is lid van een sociaal netwerk als Hyves, Facebook of LinkedIn.

Nadere informatie

Adverteren op Holland.com

Adverteren op Holland.com Adverteren op Holland.com Holland.com inspireert en overtuigt We weten goed wie onze bezoekers zijn en wat ze zoeken. Door kwantitatief onderzoek en inzichten uit onze webstatistieken weten we goed wat

Nadere informatie

Kiezen voor All In Content betekent dat u over kennis van een compleet team beschikt in plaats van afhankelijk te worden van één enkele consultant:

Kiezen voor All In Content betekent dat u over kennis van een compleet team beschikt in plaats van afhankelijk te worden van één enkele consultant: Over ons All In Content begeleidt IT & New Media projecten in het domein van Enterprise 2.0 portals en contentmanagement. Onze focus ligt in het bijzonder op het gebied van duurzaam werken met toepassingen

Nadere informatie

Strategieplan Happie. Happie met elkaar!

Strategieplan Happie. Happie met elkaar! Strategieplan Happie Happie met elkaar! Tilburg 30-10-2012 Inhoud Inleiding...3 Visie...3 Missie...5 Tijdsgeest en timing...5 Zorg voor onze bezoekers...5 Journalistieke relevantie...6 Taal en content...6

Nadere informatie

Social Media. De definitie

Social Media. De definitie Social Media De definitie Sociale media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Hoofdkenmerken

Nadere informatie

Model Redactiestatuut

Model Redactiestatuut Een model redactiestatuut Zit je in de redactie van jullie bedrijfs- of personeelsblad of maak je (digitale) nieuwsbrieven? Dan kan het zinvol zijn een redactiestatuut op te stellen. Hier vind je een voorbeeld.

Nadere informatie

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.!

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.! saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.! ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG! met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD! MET EEN KNIPOOG PROFIEL! LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

Sociale media en de cliëntenraad. Handreiking voor cliëntenraden

Sociale media en de cliëntenraad. Handreiking voor cliëntenraden Sociale media en de cliëntenraad Handreiking voor cliëntenraden Sociale media en de cliëntenraad - Handreiking voor cliëntenraden LOC Zeggenschap in zorg is de grootste cliëntenorganisatie in de langdurende

Nadere informatie

Social media pakketten

Social media pakketten Social media pakketten Social media Vergroot uw netwerk en vindbaarheid door de inzet van social media Bij Social media denkt u direct aan Facebook, Twitter, Linkedin, Youtube en Pinterest. Leuk, maar

Nadere informatie

EFFECTIEF GEBRUIK SOCIAL / MULTI MEDIA HOE ZICHTBAAR IS JE ORGANISATIE?

EFFECTIEF GEBRUIK SOCIAL / MULTI MEDIA HOE ZICHTBAAR IS JE ORGANISATIE? 1 Rob Beeren Kernteam IT Color Guard Nederland EFFECTIEF GEBRUIK SOCIAL / MULTI MEDIA HOE ZICHTBAAR IS JE ORGANISATIE? Nunspeet - 20 februari 2016 2 Agenda 14.30 15.00 uur Wie zijn wij? Social media Welke

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

De Telegraaf De feiten

De Telegraaf De feiten Platform Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl De Telegraaf Mobiel De Telegraaf Tablet De Telegraaf Glossy s Specials Redactionele pijlers Nieuws Sport Finance Entertainment Informatie en reserveren

Nadere informatie

Blog handleiding voor de Groenteman

Blog handleiding voor de Groenteman Blog handleiding voor de Groenteman In deze speciale bloggers handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist een

Nadere informatie

Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft.

Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft. Maurice Jongmans is Adviseur Social Media en Zoekmachineoptimalisatie bij Webtechniek in Delft. Webtechniek is gespecialiseerd in technische oplossingen voor internet en applicaties. Sinds 2000 is het

Nadere informatie

TWAALF GESLAAGDE EN CONVERTERENDE CONTENTPLATFORMS. En waarom ze slaagden

TWAALF GESLAAGDE EN CONVERTERENDE CONTENTPLATFORMS. En waarom ze slaagden TWAALF GESLAAGDE EN CONVERTERENDE CONTENTPLATFORMS En waarom ze slaagden WHITEPAPER 2015 HET CONTENTPLATFORM Een eigen contentplatform wordt een steeds bekender begrip in de marketing van bedrijven. Een

Nadere informatie

ACQUISITIEFOLDER INFORMATIE EN PAKKETTEN

ACQUISITIEFOLDER INFORMATIE EN PAKKETTEN ACQUISITIEFOLDER INFORMATIE EN PAKKETTEN WAT IS HET CNN Het Criminologisch Netwerk Nederland (Het CNN) is een landelijk netwerk voor criminologen waarin het bijeenbrengen van de academische wereld en het

Nadere informatie

Whitepaper community management

Whitepaper community management Whitepaper community management De kracht van een sterk merk In deze whitepaper leer je Wat community management is Waarom je community management moet meenemen in je strategie Hoe je je eerste community

Nadere informatie

Ga meteen aan de slag! PLUSpakket. handleiding. Oplossingen voor ondernemende kappers die kiezen. 2012 www.wiewathaar.nl

Ga meteen aan de slag! PLUSpakket. handleiding. Oplossingen voor ondernemende kappers die kiezen. 2012 www.wiewathaar.nl Ga meteen aan de slag! PLUSpakket handleiding Oplossingen voor ondernemende kappers die kiezen 2012 www.wiewathaar.nl Review website? 27% Nederlanders vindt reviewsites als WieWatHaar.nl erg nuttig* Steeds

Nadere informatie

Adverteren via het grootste regionale nieuwsplatform

Adverteren via het grootste regionale nieuwsplatform Mediakaart de schakel tussen web en winkel Adverteren via het grootste regionale nieuwsplatform * voorne-putten.nl * vpdealz.nl * social media * app * narrowcasting Voorne-Putten.nl is een mediaplatform

Nadere informatie

Nederlands Jeugdinstituut. Handleiding Kennisnet Jeugd

Nederlands Jeugdinstituut. Handleiding Kennisnet Jeugd Nederlands Jeugdinstituut Handleiding Kennisnet Jeugd Daphne Kann 30-6-2014 Inhoud Starten... 2 Registreren... 2 Persoonlijke gegevens... 3 Mijn sector... 3 Mijn interesses... 3 Sociale media... 4 Privacy

Nadere informatie

HOOFDSTUK 6 Samenvattende conclusies

HOOFDSTUK 6 Samenvattende conclusies 6 pagina 97 HOOFDSTUK 6 Samenvattende conclusies 6.1 Nieuws 6.1.1 Content: Zijn jongeren in nieuws geïnteresseerd? 6.1.2 Waarde: Is nieuws volgen belangrijk? 6.1.3 Oordeel: Hoe beoordelen jongeren nieuws?

Nadere informatie

Opdracht 1. a. Noteer twee overeenkomsten in de keuze van de artikelen 1... 2... b. Vind twee verschillen in de keuze van de artikelen 1...

Opdracht 1. a. Noteer twee overeenkomsten in de keuze van de artikelen 1... 2... b. Vind twee verschillen in de keuze van de artikelen 1... Zoek een papieren AD en ga naar www.ad.nl. Vergelijk nu de voorpagina met de homepage. a. Noteer twee overeenkomsten in de keuze van de artikelen b. Vind twee verschillen in de keuze van de artikelen c.

Nadere informatie

De Telegraaf De feiten

De Telegraaf De feiten Platform Dagblad De Telegraaf Website Telegraaf.nl De Telegraaf Mobiel De Telegraaf Tablet De Telegraaf Glossy s Specials Redactionele pijlers Nieuws Sport Finance Entertainment Informatie en reserveren

Nadere informatie

Promotie Mamaplaats.nl

Promotie Mamaplaats.nl Mamaplaats.nl: vóór en dóór moeders Wat is Mamaplaats.nl Mamaplaats.nl is dé blog en shop site vóór en dóór moeders. Vele moeders bezoeken Mamaplaats.nl om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen

Nadere informatie

PROBIBLIO / INFORMATIEVOORZIENING

PROBIBLIO / INFORMATIEVOORZIENING ONDERZOEK 04 - VERSIE 1.0 PROBIBLIO / INFORMATIEVOORZIENING AMSTERDAM, 29 MEI 2012 UITNODIGING Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: informatievoorziening [bibliotheek] vraagt uw mening! Geachte [aanhef]

Nadere informatie

Een toonaangevend Agri & Food Platform voor iedereen die meer wil weten over ons dagelijks voedsel

Een toonaangevend Agri & Food Platform voor iedereen die meer wil weten over ons dagelijks voedsel Een toonaangevend Agri & Food Platform voor iedereen die meer wil weten over ons dagelijks voedsel FoodMakers is Agri&Food storytelling Ons verhaal wordt óns verhaal. Foodmakers staan zij aan zij, van

Nadere informatie

De Juiste Communicatie-Mix!

De Juiste Communicatie-Mix! De Juiste Communicatie-Mix! Communicatie(middelen) om Doelen te Behalen! De Juiste Communicatie-Mix pagina 2 Inhoud De Juiste Communicatie-Mix:... 3 Communicatie(middelen) om Doelen te Behalen!... 3 In

Nadere informatie

Thema maatschappelijke participatie

Thema maatschappelijke participatie Naam organisatie Jongerenvereniging KPJ Limburg 1. Activiteitnaam (en nummer) LimburgPaviljoen 2. Korte omschrijving Jongeren hebben verfrissende ideeën en weten hoe ze andere jongeren kunnen enthousiasmeren.

Nadere informatie

R5.1. Quick guide. Clixmaster Studio & Social Media / Communities. Quick guide. Clixmaster Studio. Gebruikersdocumentatie

R5.1. Quick guide. Clixmaster Studio & Social Media / Communities. Quick guide. Clixmaster Studio. Gebruikersdocumentatie Quick guide R5.1 Clixmaster Studio & Social Media / Communities Gebruikersdocumentatie Clixmaster Studio Quick guide 1/16 Clixmaster Studio & Social Media / Communities Version management Based on Clixmaster

Nadere informatie

MARKETINGKAARTEN. InnoValor, Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten

MARKETINGKAARTEN. InnoValor, Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten MARKETINGKAARTEN Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten Marketingkaarten De Marketingkaarten helpen je te bepalen wat nodig is om jouw bedrijf zo goed mogelijk in beeld te brengen bij je klanten.

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

Social Media Marketing

Social Media Marketing Social Media Marketing Get Social But, How? And Where? Tom Zoethout KvK Netwerkevent 23 nov 09 2 1 Moet je sociaal meedoen op het internet? 3 Social Media Marketing Quiz Wat weet ik eigenlijk al over Social

Nadere informatie

Inschrijving RBB-AWARD 2017

Inschrijving RBB-AWARD 2017 Organisatie: Kamer van Koophandel Contactpersoon voor de RBB over deze good practice: Anneloes Brand E-mail adres: anneloes.brand@kvk.nl Mobiele telefoon: 06 5511 6315 Akkoord lid Raad van Participanten

Nadere informatie

Van Consumers naar Prosumers. O.W. Vonder

Van Consumers naar Prosumers. O.W. Vonder 1 Van Consumers naar Prosumers O.W. Vonder Over Learning Valley Vertaalt onderwijskundige vraagstukken naar Microsoft oplossingen Spin-out van Wageningen Universiteit Ruime onderwijskundige kennis en expertise

Nadere informatie

HetSchoolvoorbeeld.nl

HetSchoolvoorbeeld.nl HetSchoolvoorbeeld.nl maakt websites voor het onderwijs die u zelf met het bekroonde en gebruiksvriendelijke programma Word- Press inhoudelijk kunt beheren. De vakkundigheid van het team van HetSchoolvoorbeeld.nl

Nadere informatie

CONVENANT WEERBAARHEID JONGEREN. Krachten gebundeld in het bereiken, informeren en motiveren van jongeren

CONVENANT WEERBAARHEID JONGEREN. Krachten gebundeld in het bereiken, informeren en motiveren van jongeren CONVENANT WEERBAARHEID JONGEREN Krachten gebundeld in het bereiken, informeren en motiveren van jongeren CONVENANT WEERBAARHEID JONGEREN 2 Weerbaarheid en algeheel welbevinden jongeren Jongeren zijn de

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Waarom bloggen? Stap 1: Onderwerp bepalen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

8TING & LABORIJN IN DE SW LABORIJN APP BIEDT GROTE KANSEN IN VERBETEREN INFORMATIEVOORZIENING

8TING & LABORIJN IN DE SW LABORIJN APP BIEDT GROTE KANSEN IN VERBETEREN INFORMATIEVOORZIENING 8TING & LABORIJN IN DE SW LABORIJN APP BIEDT GROTE KANSEN IN VERBETEREN INFORMATIEVOORZIENING INHOUDSOPGAVE 1.0 Digitaal kan bijdragen aan structuur, efficientie en gelijkheid... 3 2.0 Resultaten uit 3

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

page 1 Bart Brouwers, @brewbart 9 december 2010, 3D Maastricht

page 1 Bart Brouwers, @brewbart 9 december 2010, 3D Maastricht page 1 OverWoerden, OverZwolle, OverEindhoven, OverHeino: LokaalX 9 december 2010 Wat wilden we? Een hyperlokaal, hyperpersoonlijk, hypersociaal platform voor elke Nederlander mobiel & vast Stevige verdienmodellen

Nadere informatie

Hyves handleiding voor de Groenteman

Hyves handleiding voor de Groenteman Hyves handleiding voor de Groenteman In deze speciale Hyves handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist Hyves

Nadere informatie

Het web platform

Het web platform Het web platform https://kaagentladies.prosoccerdata.com Aantal Accounts Helaas kunnen we slechts 1 mailadres linken aan één speelster. De login op het app & webplatform zal bestaan uit de

Nadere informatie

Informatiekaart VN-verdrag Handicap voor gemeenten

Informatiekaart VN-verdrag Handicap voor gemeenten Informatiekaart VN-verdrag Handicap voor gemeenten 1. Inleiding Deze informatiekaart geeft informatie over de betekenis van het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap (verder: het Verdrag)

Nadere informatie

Opdracht 1. a) Van welk tijdstip is het nieuwste bericht op AD.nl? ... b) Wat zou ongeveer de deadline zijn geweest van het papieren AD? ...

Opdracht 1. a) Van welk tijdstip is het nieuwste bericht op AD.nl? ... b) Wat zou ongeveer de deadline zijn geweest van het papieren AD? ... Zoek een papieren AD en ga naar www.ad.nl. Vergelijk nu de voorpagina met de homepage. a) Van welk tijdstip is het nieuwste bericht op AD.nl? b) Wat zou ongeveer de deadline zijn geweest van het papieren

Nadere informatie

Ouder Blog Kerkstraat 71 9120 VRASENE Tel +32479/99.11.79 http:/www.ouderblog.be MEDIAKIT

Ouder Blog Kerkstraat 71 9120 VRASENE Tel +32479/99.11.79 http:/www.ouderblog.be MEDIAKIT Ouder Blog Kerkstraat 71 9120 VRASENE Tel +32479/99.11.79 http:/www.ouderblog.be MEDIAKIT Ouderblog.be is een onafhankelijk platform dat er is voor alle ouders en zich niet richt tot enkel de mama s of

Nadere informatie

Tilburg Studentenstad

Tilburg Studentenstad Tilburg Studentenstad Je doet een bestuursjaar of bent lid van een commissie bij een Tilburgse studentenorganisatie. Dan wil je iets betekenen voor je vereniging. Misschien wil je jouw vereniging nog meer

Nadere informatie

Duur van de les Introductie (klasgesprek) 10 minuten Kern (video, gesprek) 10 minuten Afsluiting (werkblad) 30 minuten

Duur van de les Introductie (klasgesprek) 10 minuten Kern (video, gesprek) 10 minuten Afsluiting (werkblad) 30 minuten Les 2 Journalistieke regels Organisatie Dit heeft u nodig: Digibord (hyperlink Nieuwsmediaportal) Pennen Nieuwsmakers Toolkit Werkblad Journalistieke regels Eventueel: computers en/of tablets waar leerlingen

Nadere informatie

Het online platform voor de promotie van vakantie- en tweede woningen. Januari 2013 - Homesforleisure.com

Het online platform voor de promotie van vakantie- en tweede woningen. Januari 2013 - Homesforleisure.com Het online platform voor de promotie van vakantie- en tweede woningen Januari 2013 - Homesforleisure.com Introductie Duizenden mensen zijn dagelijks via het internet op zoek naar een tweede huis. Er zijn

Nadere informatie

H.U.I.B. Reacties kunt u geven via het feedbackformulier. Datum gegenereerd: :57:52

H.U.I.B. Reacties kunt u geven via het feedbackformulier. Datum gegenereerd: :57:52 H.U.I.B. De webapp Half Uur InternetBevraging leert je snel hoe je gegevens van verdachten kunt terugvinden via Social Media als Facebook, Instagram, Twitter, YouTube en vele andere media. Reacties kunt

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Echt Overvecht

Jaarverslag. Stichting Echt Overvecht Jaarverslag Stichting Echt Overvecht 2017 Jaarverslag Stichting Echt Overvecht 2017 In 2017 is er door stichting Echt Overvecht wederom hard gewerkt aan de doelstelling om alle positieve verhalen uit Overvecht

Nadere informatie

Inzet van e-mailmarketing

Inzet van e-mailmarketing Veilig internetten Inzet van e-mailmarketing Toepassing van de WCAG-richtlijnen Responseratio s ver boven Nederlands landelijk gemiddelde Abonnees kunnen artikelen eenvoudig via drie kanalen delen Over

Nadere informatie

Webcare: hoe kan het werken? Door: Robin Albregt

Webcare: hoe kan het werken? Door: Robin Albregt Webcare: hoe kan het werken? Door: Robin Albregt Sociale media nemen de overhand op het gebied van informatievoorziening en zijn op weg om het belangrijkste communicatiekanaal te worden. De alsmaar toenemende

Nadere informatie

De verbinding tussen de boer en uw producten.

De verbinding tussen de boer en uw producten. De verbinding tussen de boer en uw producten. Maak snel uw nieuwe producten bekend en maak contact met betrokken boeren via Boerderij Connect Wat is Boerderij Connect? Boerderij Connect is het nieuwe professionele

Nadere informatie

Heerlijk Wonen marketing

Heerlijk Wonen marketing Heerlijk Wonen marketing Succesvol toepassen van online marketing Lambert van der Plas - Adyta Wat doet Adyta? Adyta adviseert, assisteert en dirigeert online marketing strategieën voor kleine tot middelgrote

Nadere informatie

VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA

VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA VOOR- EN NADELEN VAN SOCIAL MEDIA Social media zijn leuk en boeiend. Maar er zitten ook zeker andere kanten aan. Niet voor niets volg je nu deze lessen. Het is belangrijk

Nadere informatie

Auteur worden op Jubel.be. Uw expertise gedeeld met juridische professionals!

Auteur worden op Jubel.be. Uw expertise gedeeld met juridische professionals! Auteur worden op Jubel.be Uw expertise gedeeld met 20.000 juridische professionals! www.jubel.be voorjaar 2018 2 Publiceer op Jubel.be en bereik uw doelpubliek U wilt uw expertise delen met de juiste personen?

Nadere informatie

Maar wat wil die burger nou?

Maar wat wil die burger nou? Maar wat wil die burger nou? David Kok Dit boek gaat grotendeels over hoe gemeenten sociale media (kunnen) inzetten. En dat is belangrijk, want onderzoek laat zien dat gemeenten daar nog grote stappen

Nadere informatie

Praktische Social Media Tips 8 december 2011

Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Praktische Social Media Tips 8 december 2011 Leon Tindemans Wie ben ik? Time To Market Leon Tindemans Oktober 2010 Herwijnen @TTMCommunicatie in/ttmcommunicatie user/ttmcommunicatie 1 Diverse klanten Al

Nadere informatie

Even kijken waar wij staan?

Even kijken waar wij staan? Even kijken waar wij staan? Het is nieuw omarmen of verwerpen? Het is wel een beetje eng! Ik heb geen zin om via Facebook te vernemen dat iemand een moeilijke stoelgang heeft. Privé is Privé en dat blijft

Nadere informatie

Richtlijn gebruik social media. Interne en Externe Communicatie. Voor studenten. Collegejaar 2012-2013

Richtlijn gebruik social media. Interne en Externe Communicatie. Voor studenten. Collegejaar 2012-2013 Richtlijn gebruik social media Interne en Externe Communicatie Voor studenten Collegejaar 2012-2013 Directie Onderwijs & Opleidingen Team Communicatie & Voorlichting Juli 2012 Social Media 1 Inleiding

Nadere informatie

Reputatie en social media

Reputatie en social media Reputatie en social media Themadag Communicatie Pensioenfederatie Zeist 11 december 2012 1 Actualiteit Online reacties op berichtgeving rond de nieuwe pensioenregeling Speciale pagina op de website: 30.000

Nadere informatie

Social media training Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel ZW Breda

Social media training Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel ZW Breda Social media training 16-11 - 2017 Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel 313. 4811 ZW Breda. 076 879 50 88. info@getbright.nl Facebook 32 miljoen = het aantal mensen in Duitsland dat op Facebook

Nadere informatie

Documentatiemap VEENENDAAL. VoordeelCard VEENENDAAL. W. van Oranje-Nassau. Veenendaal VoordeelCard is een initiatief van:

Documentatiemap VEENENDAAL. VoordeelCard VEENENDAAL. W. van Oranje-Nassau. Veenendaal VoordeelCard is een initiatief van: Documentatiemap Veenendaal is een initiatief van: 1. Wat is de Veenendaal Voordeel Card De Veenendaal Voordeel Card is een digitale abonneekaart die vanaf begin november 2012 voor inwoners en bezoekers

Nadere informatie

Uw gemeente en Ondernemersplein.nl: samen voor ondernemers

Uw gemeente en Ondernemersplein.nl: samen voor ondernemers Uw gemeente en Ondernemersplein.nl: samen voor ondernemers Als gemeente bent u geïnformeerd over de aansluiting van Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) bij Ondernemersplein. Deze toelichtende bijlage

Nadere informatie

Finchline Widgets. Versie 4.0

Finchline Widgets. Versie 4.0 Finchline Widgets Versie 4.0 Widgets In Finchline Enterprise worden widgets gebruikt om de beschikbare gegevens grafisch weer te geven. Nieuws Widgets Het nieuws is afkomstig uit 7000 Nederlandstalige

Nadere informatie

HET WEZBLOG. Rol wezblog in schoolcommunicatie

HET WEZBLOG. Rol wezblog in schoolcommunicatie HET WEZBLOG Het wespennest heeft al drie jaar zijn eigen blog genaamd Wezblog gevuld door kinderen uit groep zes en zeven, zie: www.wezb.wordpress.com. De kinderen worden hierbij begeleid door ouders.

Nadere informatie

Thema-avond Wijkcommunicatie. Bewonersoverleg Spijkerkwartier 2 februari 2017 Verslag

Thema-avond Wijkcommunicatie. Bewonersoverleg Spijkerkwartier 2 februari 2017 Verslag Thema-avond Wijkcommunicatie Bewonersoverleg Spijkerkwartier 2 februari 2017 Verslag A. Suggesties www.mijnspijkerkwartier.nl Zorg ervoor dat de wijkkranten (pdf-bestanden) met Google of anderszins doorzoekbaar

Nadere informatie

Happy & Social Social Media Lezing Assurantieclub Zeeland 25 januari 2012

Happy & Social Social Media Lezing Assurantieclub Zeeland 25 januari 2012 Happy & Social 2012 Social Media Lezing Assurantieclub Zeeland 25 januari 2012 Definitie social media Online platformen waar de gebruikers, met geen of weinig tussenkomst van een professionele redactie,

Nadere informatie

Facto Magazine. Redactionele formule

Facto Magazine. Redactionele formule Facto Magazine Facto Magazine is dé community voor facility management en inkoop. Met een toonaangevend vakblad met de hoogste oplage in de markt, een hoogwaardige website, een wekelijkse e-mailnieuwsbrief

Nadere informatie

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle Tarieven Adverteren RTV Focus Zwolle Wat is RTV Focus Zwolle? RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle

Nadere informatie

Mediakit XpertHRactueel.nl. (voorheen penoactueel.nl)

Mediakit XpertHRactueel.nl. (voorheen penoactueel.nl) Mediakit XpertHRactueel.nl (voorheen penoactueel.nl) Pageviews 143.376 Unieke bezoekers 56.638 Bron: Google Analytics mei 2016 Over XpertHRactueel.nl Wat is XpertHRActueel.nl? De naamswijziging van PenOactueel.nl

Nadere informatie

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE.

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE. 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment.

Nadere informatie

Adverteren in de de Utrechtse Sportkrant. maart 2018

Adverteren in de de Utrechtse Sportkrant. maart 2018 Adverteren in de de Utrechtse Sportkrant maart 2018 De Utrechtse Sportkrant is het enige onafhankelijke sportmaandblad. Over de Utrechtse Sportkrant Eind september 2016 verscheen het eerste nummer van

Nadere informatie

Clixmaster Studio & Social Media / Communities

Clixmaster Studio & Social Media / Communities 1/23 Clixmaster Studio & Social Media / Communities Version management Based on Clixmaster Studio R.5.2 Date Version Changed 16/02/2010 1.0 Final R5.1 16/04/2010 1.1 Revision R5.1 19/04/2010 1.2 Optimized

Nadere informatie

Facto Magazine. Redactionele formule

Facto Magazine. Redactionele formule Facto Magazine Facto Magazine is dé community voor facility management en inkoop. Met een toonaangevend vakblad met de hoogste oplage in de markt, een hoogwaardige website, een wekelijkse e-mailnieuwsbrief

Nadere informatie

Handleiding Campagne Studentenwerving site

Handleiding Campagne Studentenwerving site Handleiding Campagne Studentenwerving site Inhoud Algemeen... 2 Waar vind ik de campagnepagina in het CMS?... 2 Taalswitch... 2 Onderdelen campagnepagina... 3 Hoofdafbeelding... 4 Voordelenblok... 5 Citaatblok...

Nadere informatie

Inbound Marketing Expertise

Inbound Marketing Expertise Sagamore Inbound Marketing Expertise Content- en Social Media Plan Template Sagamore 1-12 Content en Social Media plan Het stappenplan 1. Identificeer de contentparels 2. Doel van de boodschap vaststellen

Nadere informatie