OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 SEPTEMBER 2010 VAN DE GEMEENTERAAD.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 SEPTEMBER 2010 VAN DE GEMEENTERAAD."

Transcriptie

1 GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 SEPTEMBER 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kerkfabrieken - aktename van het budget voor het dienstjaar 2011 en goedkeuring van het geactualiseerde meerjarenplan Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om kennis te nemen van het budget voor het dienstjaar 2011 van de kerkfabrieken van Sint-Jozef (Heide), Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen (Nieuwmoer), Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand (Centrum), Heilig Hart (Heuvel), Onze-Lieve-Vrouw Bezoeking en van Bijstand (Achterbroek). Het geactualiseerde meerjarenplan van de kerkfabriek van Onze-Lieve- Vrouw ten Hemel Opgenomen wordt ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd omdat het meerjarenplan wordt aangepast. Het centraal kerkbestuur Kalmthout besprak de budgetten van de kerkfabrieken op 30 juni De bisschop van Antwerpen gaf op 5 juli 2010 zijn positief advies over de budgetten voor 2011 van deze kerkfabrieken. DE GEMEENTERAAD NEEMT AKTE VAN HET BUDGET VOOR HET DIENSTJAAR 2011 VAN DE KERKFABRIEKEN VAN SINT-JOZEF (HEIDE), ONZE-LIEVE-VROUW TEN HEMEL OPGENOMEN (NIEUWMOER), ONZE-LIEVE-VROUW VAN ALTIJDDURENDE BIJSTAND (CENTRUM), HEILIG HART (HEUVEL), ONZE-LIEVE-VROUW BEZOEKING EN VAN BIJSTAND (ACHTERBROEK) EN KEURT HET GEACTUALISEERDE MEERJARENPLAN VAN DE KERKFABRIEK VAN ONZE-LIEVE-VROUW TEN HEMEL OPGENOMEN GOED. 2. Aanvaarding schenking van roerende goederen en gelden vanwege vzw Apicultura en goedkeuring van de ontwerpakte schenking. De vzw Bijenteeltmuseum Apicultura (afgekort vzw Apicultura, met maatschappelijke zetel Heikantstraat 51 te Kalmthout) werd vrijwillig ontbonden als gevolg van een beslissing van hun algemene vergadering van 15 september Omdat de vzw Apicultura nog in het bezit is van gelden én een aantal roerende goederen, wenst de vzw na de ontbinding over te gaan tot schenking van deze gelden en roerende goederen aan het gemeentebestuur van Kalmthout. De goederen en gelden hebben een totale waarde van ,28 euro.

2 2 Aan de schenking is echter wel een dubbele voorwaarde verbonden. Enerzijds vraagt de vzw Apicultura dat de geschonken roerende goederen in gebruik worden gegeven aan het actuele Bijenteeltmuseum Kalmthout (Putsteenweg 131 te Kalmthout) en anderzijds wordt als voorwaarde opgelegd dat de financiële middelen uitsluitend zullen worden aangewend ten behoeve van het Bijenteeltmuseum Kalmthout. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om deze schenking met voorwaarden te aanvaarden en het bijhorende ontwerp van notariële akte goed te keuren. DE GEMEENTERAAD AANVAARDT DE SCHENKING VAN ROERENDE GOEDEREN EN GELDEN VANWEGE VZW APICULTURA EN KEURT HET BIJHOREND ONTWERP VAN NOTARIËLE AKTE GOED. RUIMTELIJKE ORDENING. 3. Goedkeuring van de ontwerpakte voor gratis grondafstand Petrus Janssensstraat. Op 28 april 2010 leverde het college van burgemeester en schepenen een stedenbouwkundig attest af voor het perceel (kadastraal bekend als eerste afdeling, sectie B nr. 487 p11) dat gelegen is op de hoek van de Frans Raatsstraat en de Petrus Janssensstraat. Het attest werd aangevraagd door landmeter Jan Winkeler (Achterbroeksesteenweg 60 te Kalmthout) voor de familie Peeters en heeft betrekking op het afsplitsen van een perceel grond van een bebouwd perceel met het oog op het oprichten van een vrijstaande ééngezinswoning. Als vergunningsvoorwaarde wordt een kostenloze grondafstand opgelegd van een strook grond. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de ontwerpakte voor de gratis grondafstand door de familie Peeters goed te keuren. Het gaat hier om de grondafstand van een repel grond (kadastraal gekend als wijk B deel van nummer 487/P/11) met een oppervlakte van 77 m² gelegen op de hoek van Frans Raatsstraat en de Petrus Janssensstraat. DE GEMEENTERAAD KEURT DE ONTWERPAKTE VOOR DE GRATIS GROND- AFSTAND DOOR DE FAMILIE PEETERS GOED. 4. Verkavelingsaanvraag Jan Winkeler voor de erfgenamen Beyers Molenbaan kostenloze grondafstand. Landmeter Jan Winkeler diende voor de erfgenamen Beyers (Achterbroeksesteenweg 60 te Kalmthout) een aanvraag in voor het verkavelen van een perceel grond dat gelegen is aan de Molenbaan. De aanvraag houdt in dat dit perceel (kadastraal bekend als sectie E nummer 34 g/deel) wordt opgesplitst in twee kavels voor vrijstaande bebouwing met ééngezinswoningen. Het verkavelingsplan voorziet in de kostenloze grondafstand van een gedeelte van de wegbedding van de Molenbaan. Het gaat hier om een strook grond met een oppervlakte van 44,60 m². Aan de raad wordt gevraagd om akkoord te gaan met het voorgelegde verkavelingsontwerp met als voorwaarde de kostenloze grondafstand van een strook grond.

3 3 DE GEMEENTERAAD GAAT PRINCIPIEEL AKKOORD MET HET VOORGELEGDE VERKAVELINGSONTWERP VAN JAN WINKELER VOOR DE ERFGENAMEN BEYERS MET ALS VOORWAARDE DE KOSTENLOZE GRONDAFSTAND VAN EEN STROOK GROND. 5. Verkavelingsaanvraag Jos Konings voor Jef Breugelmans, Kathleen Stevens en de vennootschap Youcom Zilverhoeksesteenweg zaak van de wegen. Landmeter Jos Konings diende voor de heer Jef Breugelmans (Nieuwmoer-dorp 3A te Kalmthout), mevrouw Kathleen Stevens (Nieuwmoer-dorp 4A te Kalmthout) en de vennootschap Youcom (Nieuwmoer-dorp 4A te Kalmthout) een aanvraag in voor het verkavelen van grond. Deze aanvraag houdt in dat een perceel grond (kadastraal bekend als afdeling 2 sectie C nummers 753/03 h3 en 753/03 g3) wordt verkaveld in 2 percelen voor halfopen bebouwing. Het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan legt in zijn bindende bepalingen op dat verkavelingsaanvragen voor gronden die gelegen zijn langs bestaande wegen aan een aantal criteria moeten voldoen. Als dit niet het geval is, moet de gemeenteraad zich uitspreken over de zaak van de wegen. De huidige aanvraag voldoet niet aan het criterium dat de breedte tussen de rooilijnen minstens 12 meter moet zijn. Aan de raad wordt voorgesteld om de zaak van de wegen in het kader van deze verkavelingsaanvraag gunstig te beoordelen. Het is niet zinvol om, zoals gebruikelijk wordt opgelegd, een kostenloze grondafstand tot op 6 meter uit de as van de weg aan de verkavelaar op te leggen. De Zilverhoeksesteenweg werd enkele jaren geleden heraangelegd en dit volledig binnen de bestaande riolering. Grondafstand heeft dan ook geen zin. DE GEMEENTERAAD GAAT PRINCIPIEEL AKKOORD MET HET VOORGELEGDE VERKAVELINGSONTWERP VAN JOS KONINGS VOOR JEF BREUGELMANS, KATHLEEN STEVENS EN DE VENNOOTSCHAP YOUCOM. 6. Goedkeuring van de verbintenisakte met het federaal ministerie van Defensie toelating voor het plaatsen van openbare verlichting langs de Franse Weg. Het gemeentebestuur wenst voor de veiligheid van de fietsers en wandelaars openbare verlichting aan te leggen langs de Franse Weg voor het gedeelte tussen de industriezone Bosduin en de Beauvoislaan. Omdat de Franse Weg doorheen het militaire domein loopt, is hiervoor de toelating van het ministerie van Defensie nodig. De openbare verlichting zal worden aangelegd op kosten van het gemeentebestuur. Het ministerie van Defensie wenst een vergunning (nr ) af te leveren onder volgende voorwaarden: - voor het technische luik van de aanleg van de openbare verlichting moet vooraf overleg worden gepleegd met agentschap Infrastructuur van de Vlaamse overheid; - het fietspad moet verlichtingsvrij worden gehouden in de periode van april tot en met september.

4 4 DE GEMEENTERAAD KEURT DE VERBINTENISAKTE MET HET FEDERAAL MINISTERIE VAN DEFENSIE TOELATING VOOR HET PLAATSEN VAN OPENBARE VERLICHTING LANGS DE FRANSE WEG GOED. PATRIMONIUM. 7. Goedkeuring van de ontwerpakte voor het beëindigen van een pacht én voor het sluiten van een bijkomende pachtovereenkomst met de heer en mevrouw Francken - Gabriels. De heer en mevrouw Francken-Gabriels (Vogelenzangstraat 55 te Kalmthout) pachten reeds verschillende jaren percelen landbouwgrond die eigendom zijn van zowel het gemeentebestuur van Kalmthout als van het OCMW van Kalmthout. Omdat er door het gemeentebestuur een retentiebekken in de Kijkuitstraat wordt aangelegd op het perceel weiland dat de familie Francken-Gabriels pacht van het OCMW van Kalmthout, wordt een gedeelte van dit weiland onbruikbaar voor de pachter. Het gaat hier over een perceel grond (gekadastreerd sectie G, deel van nummers 555 E en 554/A) met een oppervlakte van 1090m². Hierover werd een overeenkomst opgesteld tussen het OCMW van Kalmthout en de familie Francken-Gabriels. De familie Francken-Gabriels doet afstand van haar rechten op het desbetreffende perceel. Het OCMW heeft zich sterk gemaakt dat de gemeente Kalmthout als compensatie een perceel grond in pacht zal geven aan de heer en mevrouw Francken-Gabriels. Het betreft een perceel grond gelegen aan de Groespolder (Vossenstraat), gekadastreerd sectie D deel van nummer 57/E/ 11, voor een oppervlakte van 2000m². De familie Francken-Gabriels pacht reeds een perceel landbouwgrond aan de Groespolder (Vossenstraat), sectie D deel van nummer 57/E/11, met een oppervlakte van m². Hiervoor werd een notariële akte afgesloten op 30 april De oorspronkelijke pachtovereenkomst tussen het gemeentebestuur en de familie Francken-Gabriels wordt nu dan ook uitgebreid. De pachtprijs bedraagt 59,24 euro op jaarbasis. De pachtovereenkomst loopt tot 14 mei Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het ontwerp van notariële akte waarbij enerzijds de pachtovereenkomst tussen het OCMW van Kalmthout en de familie Francken-Gabriels wordt beëindigd en anderzijds het sluiten van een pachtovereenkomst tussen het gemeentebestuur van Kalmthout en de familie Francken- Gabriels wordt goedgekeurd. DE GEMEENTERAAD KEURT HET ONTWERP VAN NOTARIËLE AKTE WAARBIJ ENERZIJDS DE PACHTOVEREENKOMST TUSSEN HET OCMW VAN KALMTHOUT EN DE FAMILIE FRANCKEN-GABRIELS WORDT BEËINDIGD EN ANDERZIJDS HET SLUITEN VAN EEN PACHTOVEREENKOMST TUSSEN HET GEMEENTEBESTUUR VAN KALMTHOUT EN DE FAMILIE FRANCKEN-GABRIELS GOED.

5 5 8. Goedkeuring van de ontwerpakte voor de ondergrondse inname Kapellensteenweg: aanleg retentiebekken Kerkeneindbeek. Het gemeentebestuur legde recent een retentiebekken aan langs de Kerkeneindbeek. Dit project kaderde in het project Kalmthout retentiebekken Kapellensteenweg Verbiststraat van Ri-Ant. In de ondergrond van het privé-eigendom werd rioolwaterzuiveringsinfrastructuur aangelegd met de schriftelijke goedkeuring van de betrokken eigenaars. In concreto gaat het hier over de grond onder het appartementsgebouw en de grond onder de garages gelegen langs de Kapellensteenweg. Als tegenprestatie voor de in deze overeenkomst aangegane verbintenissen zal het gemeentebestuur een forfaitaire vergoeding betalen aan de eigenaars. Deze vergoeding bedraagt voor de meeste eigenaars 108 euro. Aan de gemeenteraad wordt nu gevraagd om de notariële akte waarbij er erfdienstbaarheden worden gevestigd op de hierboven vermelde gronden, goed te keuren. DE GEMEENTERAAD KEURT DE ONTWERPAKTE VOOR DE ONDERGRONDSE INNAME KAPELLENSTEENWEG: AANLEG RETENTIEBEKKEN KERKENEINDBEEK GOED. 9. Goedkeuring van de ontwerpakte voor de aankoop van gronden voor de aanleg van het retentiebekken Kerkeneindbeek. Zoals reeds in het vorige agendapunt van deze raadszitting werd uiteengezet, heeft het gemeentebestuur dit jaar een retentiebekken aangelegd aan de Kerkeneindbeek. Naast het vestigen van een erfdienstbaarheid op de grond onder het appartementsgebouw wordt er voor de aanleg van het retentiebekken zelf ook grond aangekocht van een aantal eigenaars. De totale kostprijs hiervan bedraagt ,30 euro. Aan de gemeenteraad wordt nu gevraagd om de notariële akte waarbij het gemeentebestuur deze gronden aankoopt en er eveneens een erfdienstbaarheid op bepaalde van deze gronden wordt gevestigd. DE GEMEENTERAAD KEURT DE ONTWERPAKTE VOOR DE AANKOOP VAN GRONDEN VOOR DE AANLEG VAN HET RETENTIEBEKKEN KERKENEINDBEEK GOED. WELZIJN. 10. Goedkeuring van het Charter Toegankelijke Lokale Dienst- en hulpverlening. Een lokaal bestuur is de meest burgernabije overheid en ze levert ook heel wat diensten aan de burger. Een lokale overheid is daarnaast ook het eerste aanspreekpunt voor de burger voor allerlei andere diensten waarvoor het gemeentebestuur strikt genomen niet verantwoordelijk is. Voor zwakkere groepen in de maatschappij vormt de versnippering van het aanbod van dienst- en hulpverlening tussen diverse overheden, profit- en non-profitorganisaties soms een onoverkomelijke drempel tot integratie in de maatschappij.

6 6 Lokale besturen kunnen aan deze burgers, als meest burgernabije overheid, de hand reiken en zorgen voor een duidelijke toegang tot de dienst- en hulpverlening. Toegankelijke lokale dienst- en hulpverlening vormt daarom voor de lokale besturen een belangrijke uitdaging. Het Charter Toegankelijke Dienst- en hulpverlening is een intentieverklaring over de basisprincipes van toegankelijke dienst- en hulpverlening in de gemeente. Deze basisprincipes zijn vervat in de zogenaamde 7 B s: bekendheid, bereikbaarheid, betrouwbaarheid, beschikbaarheid, betaalbaarheid, begrijpbaarheid en bruikbaarheid. Het gemeentebestuur wil deze principes omzetten naar de praktijk. Dit charter werd ontwikkeld door de VVSG in samenspraak met medewerkers van lokale besturen en met de steun van de Vlaamse Overheid. DE GEMEENTERAAD KEURT HET CHARTER TOEGANKELIJKE LOKALE DIENST- EN HULPVERLENING GOED. VRIJE TIJD. 11. Goedkeuring van het gemeentelijk reglement op het uitlenen van feestmaterialen en audiovisuele materialen aan verenigingen. Om het uitlenen van feestmaterialen én audiovisuele materialen efficiënter te laten verlopen én het eenvoudiger te maken voor de Kalmthoutse verenigingen, wordt een nieuw uitleenreglement opgesteld. Zo zijn alle te ontlenen materialen opgenomen in één reglement en wordt er één uniforme waarborg van 125 euro gevraagd aan de ontlenende vereniging. Het voorstel van uitleenreglement is tot stand gekomen in nauw overleg tussen de verschillende gemeentelijke diensten. Bovendien werd het voor advies voorgelegd aan de sportraad, de cultuurraad en de jeugdraad. Deze raden gaven hun positief advies. Dit reglement zal ook toelaten dat het bestaande evenementenloket op een meer efficiënte en meer klantvriendelijke manier zal kunnen functioneren. Met dit reglement als basis zullen de verenigingen zich nu kunnen richten tot één duidelijk aanspreekpunt, namelijk de evenementencoördinator, wat uiteraard de dienstverlening ten goede zal komen. DE GEMEENTERAAD KEURT HET GEMEENTELIJK REGLEMENT OP HET UITLENEN VAN FEESTMATERIALEN EN AUDIOVISUELE MATERIALEN AAN VERENIGINGEN GOED. VEILIGHEID. 12. Gemeentelijke vrijwillige brandweer: goedkeuring van het aangepaste en verlengd investeringsprogramma : enveloppe De gemeenteraad keurde op 19 februari 2009 het aangepast investeringsprogramma voor de gemeentelijke vrijwillige brandweer goed. Dit

7 7 investeringsplan laat toe dat de gemeentelijke brandweerkorpsen brandweermaterialen kunnen aankopen met steun van de federale overheid. In samenspraak met de hulpverleningszone Rand wordt er nu voorgesteld om dit lopende investeringsprogramma aan te passen. De aanpassingen zijn de volgende: - Persslang 25mm 20 stuks - Persslang 45mm 20 stuks - Persslang 70mm 20 stuks - Lansen 25mm 4 stuks - Draagbaar radio+ programma 4 stuks - Ademhalingstoestel 2 stuks - Laarzen 42 stuks - Handschoenen 42 stuks - Vest 42 stuks - Broek 42 stuks - Tankwagen 4000l 1 stuk Dit aangepast en verlengd investeringsprogramma moet worden goedgekeurd door de gemeenteraad. DE GEMEENTERAAD KEURT HET AANGEPASTE EN VERLENGD INVESTERINGSPROGRAMMA VAN DE GEMEENTELIJKE VRIJWILLIGE BRANDWEER GOED. MILIEU. 13. Kennisname en advies over het Vlaams Milieubeleidsplan Het Vlaams Milieubeleidsplan legt de krijtlijnen vast voor het Vlaamse milieubeleid voor de periode van 2011 tot en met Dit plan richt zich tot het milieubeleid in de ruime zin zonder de verbanden met de andere beleidsdomeinen uit het oog te verliezen. Het plan heeft als doelstellingen om de doeltreffendheid, de efficiëntie en de interne samenhand van het milieubeleid op alle beleidsniveaus te bevorderen. Het nieuwe milieubeleidsplan zal in werking treden op 1 januari Het ontwerp van plan dat voorlopig werd goedgekeurd door de Vlaamse regering, werd gedurende zestig dagen onderworpen aan een openbaar onderzoek. Dertig dagen na het verstrijken van de termijn van het openbaar onderzoek moet de gemeenteraad een advies aan de Vlaamse overheid bezorgen. Op basis van alle opmerkingen en adviezen zal de Vlaamse overheid het definitieve plan opstellen. In het plan dat voorligt, citeert de Vlaamse overheid volgende uitdagingen: 1. een betere kwaliteit van de leefomgeving 2. verantwoorde productie en consumptie 3. biodiversiteit en ecosystemen in balans brengen 4. klimaatvriendelijke samenleving 5. beperkte milieu-impact op andere landen 6. risicobeheersing 7. even goed scoren als de andere regio s 8. sterker milieubewustzijn.

8 8 De opdrachthoudende vereniging Igean Milieu en Veiligheid heeft dit ontwerpplan aan een grondig onderzoek onderworpen en heeft een aantal opmerkingen geformuleerd. Deze opmerkingen worden opgenomen in het advies van de gemeenteraad. DE GEMEENTERAAD NEEMT KENNIS VAN HET ONTWERP VAN HET VLAAMS MILIEUBELEIDSPLAN VOOR DE PERIODE EN GEEFT ADVIES. GEHEIME ZITTING VEILIGHEID. 14. Gemeentelijke vrijwillige brandweer: eervol ontslag wegens het bereiken van de leeftijdsgrens van luitenant-dienstchef Rik Gheyle. De heer Rik Gheyle was in dienst bij de vrijwillige brandweer van Kalmthout sinds 1 juni Op 1 juli 2010 bereikte hij de pensioengerechtigde leeftijd als brandweerman. Er wordt voorgesteld om hem eervol ontslag te verlenen op basis van het artikel 23 van het organiek reglement voor de vrijwillige brandweer. De heer Rik Gheyle ontvangt hiervoor een erkentelijkheidsvergoeding van 74,37 euro per jaar dat hij effectief in dienst was. DE GEMEENTERAAD VERLEENT EERVOL ONTSLAG WEGENS HET BEREIKEN VAN DE LEEFTIJDSGRENS AAN LUITENANT-DIENSTCHEF RIK GHEYLE. 15. Gemeentelijke vrijwillige brandweer: benoeming van de heer Ronny Van Riel als beroepsonderluitenant op proef. Na de pensionering van de heer Rik Gheyle, voormalig luitenant-dienstchef bij de gemeentelijke brandweer, moet er in zijn vervanging worden voorzien. De gemeenteraad verklaarde op 29 april 2010 de functie van beroepsonderluitenant open. Vier personen stelden zich kandidaat, met name: - Aerts Dwino, Stoffezandstraat 35/1, 2920 Wuustwezel, - Van Meel Erik, Doornboom 18, 2910 Essen, - Van Riel Ronny, Essenhoutstraat 32, 2950 Kapellen, - Van Waes Luc, Rechtstraat 227, 9160 Lokeren. Drie kandidaten slaagden in het examen: Aerts Dwino: 60,05% Van Meel Erik: 66,10% Van Riel Ronny: 74,45%. Aan de gemeenteraad wordt nu gevraagd om de kandidaat met het beste resultaat, met name de heer Ronny Van Riel (Essenhoutstraat 32 te Kapellen en geboren te Kapellen op 8 oktober 1970) te benoemen als beroepsonderluitenant op proef vanaf 1 oktober 2010.

9 9 DE GEMEENTERAAD BENOEMT DE HEER RONNY VAN RIEL ALS BEROEPSONDERLUITENANT OP PROEF BIJ DE GEMEENTELIJKE VRIJWILLIGE BRANDWEER MET INGANG VAN 1 OKTOBER Gemeentelijke vrijwillige brandweer: aanstelling van de heer Ronny Van Riel als waarnemend dienstchef. Sinds het pensioen van voormalig officier-dienstchef Rik Gheyle op 1 juli 2010 nam de heer Frank Hermans de functie van waarnemend dienstchef bij de gemeentelijke vrijwillige brandweer waar. De heer Frank Hermans is momenteel onderluitenantvrijwilliger bij de brandweer van Kalmthout. Gelet op de aanstelling in deze gemeenteraad van de heer Ronny Van Riel als beroepsonderluitenant bij ons brandweerkorps én gelet op het feit dat de heer Van Riel de nodige ervaring op leidinggevend vlak heeft opgebouwd, wordt voorgesteld om de heer Ronny Van Riel vanaf 1 oktober 2010 aan te stellen als waarnemend dienstchef bij de brandweer. DE GEMEENTERAAD STELT DE HEER RONNY VAN RIEL AAN ALS WAARNEMEND DIENSTCHEF BIJ DE GEMEENTELIJKE VRIJWILLIGE BRANDWEER MET INGANG VAN 1 OKTOBER Gemeentelijke vrijwillige brandweer: bevordering van de heer Dirk Van den Heuvel tot beroepskorporaal. Het raadsbesluit van 29 april 2010 betreffende de wijziging van de formatie van het gemeentelijk brandweerkorps maakt de bevordering van beroepsbrandweerman naar korporaal (weddenschaal PB2bis) mogelijk. De functie van beroepskorporaal werd door de gemeenteraad van 27 mei 2010 open verklaard bij wijze van bevordering. Binnen het gemeentelijke brandweerkorps komt enkel de heer Dirk Van den Heuvel in aanmerking voor deze bevordering. Hij diende op 24 augustus 2010 zijn kandidatuur in en slaagde voor de selectieprocedure met een score van 95 procent. De heer Dirk Van den Heuvel voldoet aan alle bevorderingsvoorwaarden: - hij is meer dan twee jaar beroepsbrandweerman (indiensttreding als beroepsbrandweerman op 17 januari 2005); - hij beschikt over het brevet van korporaal; - zijn laatste periodieke evaluatie was gunstig; - hij slaagde voor het bevorderingsexamen. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de heer Dirk Van den Heuvel (Cassenboomlaan 7 te Kalmthout) te bevorderen van beroepsbrandweerman tot beroepskorporaal met ingang van 1 oktober DE GEMEENTERAAD BEVORDERT DE HEER DIRK VAN DEN HEUVEL VAN BEROEPSBRANDWEERMAN TOT BEROEPSKORPORAAL MET INGANG VAN 1 OKTOBER 2010.

10 10 GOEDKEURING VAN HET VERSLAG. 18. Goedkeuring van het verslag van de vergadering van 17 juni 2010 van de gemeenteraad. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om het verslag van de vergadering van 17 juni 2010 van de gemeenteraad goed te keuren. DE GEMEENTERAAD KEURT HET VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 17 JUNI 2010 VAN DE GEMEENTERAAD GOED.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 30 SEPTEMBER 2010 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 30 SEPTEMBER 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 30 SEPTEMBER 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kerkfabrieken - aktename van het budget voor het dienstjaar 2011

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begrotingsrekening voor het dienstjaar 2011, de resultatenrekening

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begrotingsrekening voor het dienstjaar 2010, de resultatenrekening

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING VEILIGHEID. 1. Goedkeuring van de overeenkomst met de NMBS voor het plaatsen van toezicht- en controlecamera s

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van het organisatievoorstel met betrekking tot de ambtelijke integratie van gemeente-

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 22 DECEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de begroting 2012 en het meerjarenplan

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 22 DECEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de begroting 2012 en het meerjarenplan GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 22 DECEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begroting 2012 en het meerjarenplan 2012-2017. Aan

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 DECEMBER 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de aanvullende belasting op de personenbelasting 2011.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 DECEMBER 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de aanvullende belasting op de personenbelasting 2011. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 DECEMBER 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de aanvullende belasting op de personenbelasting 2011.

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 23 DECEMBER 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de aanvullende belasting op de personenbelasting 2011.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 23 DECEMBER 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de aanvullende belasting op de personenbelasting 2011. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 23 DECEMBER 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de aanvullende belasting op de personenbelasting 2011.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van het organisatievoorstel met betrekking tot de ambtelijke integratie van gemeente-

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING PATRIMONIUM. 1. Uitbreiding van de samenwerkingsovereenkomst betreffende het strategisch project

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het aangepaste retributiereglement voor het gemeentelijk zwembad. Op 23 december

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 JUNI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 JUNI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 JUNI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het aangepaste retributiereglement voor de administratieve prestaties. De gemeenteraad

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING PATRIMONIUM. 1. Uitbreiding van de samenwerkingsovereenkomst betreffende het strategisch

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 FEBRUARI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 FEBRUARI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 FEBRUARI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Raadscommissie financieel beleid: verkiezing van een nieuw lid namens de N-VA-fractie. In de

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MAART 2009 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MAART 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MAART 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van een brief van de gouverneur over het budget van het dienstjaar

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het aangepaste retributiereglement voor het gemeentelijk zwembad. Op

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING Algemeen beleid. 1. Integrale veiligheid algemene machtiging voor het gebruik van zichtbare verplaatsbare camera

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 25 APRIL 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 25 APRIL 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 25 APRIL 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Verlenen van een borgstelling aan de voetbalvereniging K. Kalmthout SK vzw. De voetbalclub

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 JUNI 2010 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 JUNI 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 JUNI 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de rekening voor het dienstjaar 2009 van het OCMW en het bijhorende

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 25 SEPTEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 25 SEPTEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 25 SEPTEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van het strategisch commercieel plan. Het decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 MAART 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 MAART 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 MAART 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de brief van het Agentschap Binnenlands Bestuur over het nazicht

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 APRIL 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de wijziging van de formatie van het brandweerpersoneel.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 APRIL 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de wijziging van de formatie van het brandweerpersoneel. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 29 APRIL 2010 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING BRANDWEER. 1. Goedkeuring van de wijziging van de formatie van het brandweerpersoneel. Op 30 juni

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de budgetwijzigingen 2013 van de kerkfabrieken van Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 SEPTEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 SEPTEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 SEPTEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van het strategisch commercieel plan. Het decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en het

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 20 JUNI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 20 JUNI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 20 JUNI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Autonoom Gemeentebedrijf Kalmthout: goedkeuring van de oprichting en de statuten. Het college

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 29 MAART 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 29 MAART 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 29 MAART 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de brief van het Agentschap Binnenlands Bestuur over het

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst met het OCMW.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst met het OCMW. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst met het OCMW. Op 23 april 2009 keurde

Nadere informatie

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals PROVINCIE Antwerpen STADSBESTUUR Herentals Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 6 februari 2018 1. OCMW: meerjarenplan 2014-2020 en budget 2018: kennisname De gemeenteraad neemt kennis van

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste meerjarenplan 2016-2020. De gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 NOVEMBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 NOVEMBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 NOVEMBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het reglement 'subsidies ouderenverenigingen, kaartclubs en woonzorgcentra'.

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Reglement betreffende de toepassing van sociale correcties DIFTAR-systeem met

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 18 DECEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 18 DECEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 18 DECEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Aktename van het ontslag van een gemeenteraadslid David Cleiren (N-VA). Raadslid David

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het subsidiereglement voor het buiten gebruikstellen

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING STRAATNAAMGEVING. 1. Goedkeuring van een nieuwe straatnaam - Matruyepleintje. In de zitting van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste prijssubsidiereglement. In de zitting van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 MAART 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 MAART 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 MAART 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING PATRIMONIUM. 1. KMO-zone Bosduin: verkoop van het lot gelegen Kwade Weide 6 door de firma Arda nv: uitoefenen van

Nadere informatie

Agenda College van burgemeester en schepenen

Agenda College van burgemeester en schepenen Agenda College van burgemeester en schepenen Datum 07-01-2019 Tijd 14:00-15:05 Locatie Voorzitter Omschrijving Schepenzaal Lukas Jacobs Algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Maarten De

Nadere informatie

Exploitatieresultaat. Investeringsresultaat ,63 euro ,73 euro ,90 euro ,63 euro

Exploitatieresultaat. Investeringsresultaat ,63 euro ,73 euro ,90 euro ,63 euro GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de kastoestand op 31 maart 2009. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 20 JUNI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 20 JUNI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 20 JUNI 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Autonoom Gemeentebedrijf Kalmthout: goedkeuring van de oprichting en de statuten. Het college van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 APRIL 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 APRIL 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 25 APRIL 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Verlenen van een borgstelling aan de voetbalvereniging K. Kalmthout SK vzw. De voetbalclub Koninklijke

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het subsidiereglement voor het buiten gebruikstellen van een bestaande individuele

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 SEPTEMBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 SEPTEMBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 SEPTEMBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Politiezone Grens : beëindiging van het mandaat van politieraadslid Liliane Willemsen

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 21-01-2019 Tijd 11:00-12:00 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: Vincent Gabriels Iedereen aanwezig 1

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste prijssubsidiereglement. In de zitting

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het belastingsreglement op de afgifte van een rijbewijs in bankkaartmodel.

Nadere informatie

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015 PROVINCIE Antwerpen STADSBESTUUR Herentals 1. Interne kredietaanpassing: kennisname Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015 De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassingen.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 OKTOBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 OKTOBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 28 OKTOBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Aktename van het ontslag van een gemeenteraadslid. Op 7 oktober 2013 meldde de heer Sam Dudha

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 OKTOBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1.Goedkeuring van de overeenkomst tussen de prezone Rand en de gemeenten betreffende de financiële

Nadere informatie

1. FINANCIËN-BUDGET. Aktename interne kredietaanpassing nr. 2 over dienstjaar exploitatie.

1. FINANCIËN-BUDGET. Aktename interne kredietaanpassing nr. 2 over dienstjaar exploitatie. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

SOCIALE VERKAVELING ELEKTRICITEIT

SOCIALE VERKAVELING ELEKTRICITEIT Goedgekeurd door Raden van Bestuur Gaselwest 30.11.2007, IMEA 27.11.2007, Imewo 30.11.2007, Intergem 22.11.2007, Iveka 26.11.2007, Iverlek 26.11.2007. SOCIALE VERKAVELING ELEKTRICITEIT ARTIKEL 1 ALGEMEENHEDEN

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014.

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Voor het punt 2 kunnen de kandidaturen bij de gemeentesecretaris (brief

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 4 september 2018 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 4 september 2018 wordt goedgekeurd. NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 2 oktober 2018 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere, E. Donné,

Nadere informatie

De overige bezwaren over de planologische toelaatbaarheid of de verenigbaarheid met de BEZWAREN. Nr. bezwaar Reactie

De overige bezwaren over de planologische toelaatbaarheid of de verenigbaarheid met de BEZWAREN. Nr. bezwaar Reactie zoals getekend op het plan nr. 01A - 20150223- ontwerpplan kadasterplan, opgemaakt door Studiekantoor Kockaerts bvba te 3220 Holsbeek, Gebroeders Van Tiltstraat 35, ter goedkeuring voorgelegd. De raad

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 SEPTEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 SEPTEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 SEPTEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING PERSONEEL. 1. Eedaflegging van de financieel beheerder op proef. Het artikel 77 van het gemeentedecreet legt op

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 MEI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Reglement betreffende de toepassing van sociale correcties DIFTAR-systeem

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 25 FEBRUARI 2015 OPENBARE ZITTING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - PATRIMONIUM 2. (GVDC) PERCEEL A 178E TE KRUIBEKE - OPENBARE VERKOOP

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 18-02-2019 Tijd 14:00-14:55 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Jan

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

INDUSTRIËLE VERKAVELING ELEKTRICITEIT VAN TOEPASSING VOOR ONDERNEMINGEN MET EEN VERMOGEN VAN MAXIMUM 1 MVA

INDUSTRIËLE VERKAVELING ELEKTRICITEIT VAN TOEPASSING VOOR ONDERNEMINGEN MET EEN VERMOGEN VAN MAXIMUM 1 MVA Goedgekeurd door Raden van Bestuur Gaselwest 23.03.2012, IMEA 20.03.2012, Imewo 23.03.2012, Intergem 22.03.2012, Iveka 20.03.2012, Iverlek 19.03.2012 INDUSTRIËLE VERKAVELING ELEKTRICITEIT VAN TOEPASSING

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van de functiebeschrijving van algemeen directeur. Het Decreet Lokaal Bestuur van

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 19 DECEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 19 DECEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 19 DECEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het gebruiks- en tariefreglement voor het ontmoetingscentrum

Nadere informatie

Gemeenteraad 24 januari 2013

Gemeenteraad 24 januari 2013 Geachte heer Geachte mevrouw U wordt vriendelijk uitgenodigd op de gemeenteraadszitting in de raadzaal van OostCampus op donderdag 24 januari 2013 om 19.30 uur. Gemeenteraad 24 januari 2013 Openbare zitting

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 19 juni 2014 Erik Vanderheiden, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc Haine,

Nadere informatie

Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Interwaas - Buitengewone algemene vergadering op 29 november 2017 - Kennisname agenda Brief van 12 oktober

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2013/0269 van 17 december 2013 in de zaak 1112/0485/SA/3/0437 In zake: 1. de heer..., wonende te... 2. mevrouw..., wonende

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

PRIVE-VERKAVELING ELEKTRICITEIT

PRIVE-VERKAVELING ELEKTRICITEIT Goedgekeurd door Raden van Bestuur Gaselwest 30.11.2007, IMEA 27.11.2007, Imewo 30.11.2007, Intergem 22.11.2007, Iveka 26.11.2007, Iverlek 26.11.2007. PRIVE-VERKAVELING ELEKTRICITEIT ARTIKEL 1 ALGEMEENHEDEN

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 14-01-2019 Tijd 14:00-15:20 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: VGA Alle leden van het college aanwezig

Nadere informatie

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Rob Guns, voorzitter; Eduardus Kennes, burgemeester; Guy Van de Perre, Gert Storms, Robert Diels,

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2014-01-20 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) 25 10 06 Bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 8 juni 2016

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 8 juni 2016 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 8 juni 2016 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Ceyssens Noëlla, Cousaert Roger, Croisiaux Katrien, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 30 SEPTEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 30 SEPTEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 30 SEPTEMBER 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING PERSONEEL. 1. Eedaflegging van de financieel beheerder op proef. Het artikel 77 van het gemeentedecreet legt

Nadere informatie

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 27 november 2014 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 27 november

Nadere informatie