Programma Teamcoaching voor Professionals

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Programma Teamcoaching voor Professionals"

Transcriptie

1 Programma Teamcoaching voor Professionals Je met (je hele) hart en ziel inzetten voor een optimaal resultaat voor team en organisatie. In een serie van zes leerdagen leer je teams coachen in hun ontwikkeling. Met als doel: het creëren van eigenaarschap in het team zelf. Op resultaat, inhoud, procedure en het samenwerkingsproces dat daarvoor nodig is. Om te kunnen handelen vanuit hoofd, hart en handen, zijn de volgende bouwstenen belangrijk: Kennis van teamontwikkeling en coaching; Competentie-ontwikkeling op de drie domeinen van de teamcoach: vergroten van de resultaatgerichtheid van het team; verbeteren van de interactie in het team en met jou als teamcoach; je eigen drijfveren als teamcoach inzetten ten behoeve van de teamontwikkeling. Zelfkennis: wie ben ik als teamcoach en hoe kan ik mijn persoonlijke missie in verbinding met het team inzetten of helder krijgen? Welke thema s zie ik in de spiegel die teams me voorhouden? Hoe kan ik deze thema s zodanig inzetten dat het team er beter van wordt? Systeemdenken is de bril van waaruit we kijken naar teams. Anders dan oorzaakgevolg denken, biedt de bril van systeemdenken de mogelijkheid om circulair te denken: hoe houdt dit systeem zichzelf in stand? Wat doet de voorgrond, en wat doet de achtergrond? Hoe houden ze elkaar in evenwicht, met als effect: geen beweging in de gewenste richting. Vanuit systeemdenken gaan we zo op zoek naar de hefboom: wat is het belang van dit team om niet te bewegen? Welke interventies dragen eraan bij om het team inzicht te geven in deze mechanismen? En vooral: welke interventies leiden tot beweging in de gewenste richting? Daarnaast wordt gewerkt vanuit het fasenmodel van Tuckmann: forming-storming-norming-performing. Iedere fase kent haar eigen kenmerken en vraagt van jou als teamcoach een andere stijl. Uitgangspunt voor de leerdagen is veel oefenen door met elkaar en met jezelf aan de slag te zijn. Leren door doen en vervolgens korte theoretische kadering. De kwaliteit van de feedback is hoog, waardoor op alle lagen van de ijsberg geleerd wordt. Werkvormen die gebruikt worden zijn simulatiespel met teams, reflecteren en mediteren, opstellingswerk, en andere ervaringsgerichte werkvormen. Terugkerende thema s in alle leerdagen zijn: de vier succesfactoren; de petten van de teamcoach; interveniëren vanuit systeemdenken.

2 Kosten De kosten voor de hele serie bedragen 1095,- voor ZZP ers 1.295,- als de organisatie betaalt. De prijs van een enkele dag bedraagt: 225,- voor ZZP en 275, - als de organisatie betaalt. Deze bedragen zijn inclusief btw, koffie/thee/lunch en materiaal. Materialen Help! Ik coach teams van Marijke LIngsma en Aty Boers (twv 19,50) bij het volgen van 1 dag; Werkboek Teamcoaching: en nu echt aan de slag van Marijke Lingsma, Monique Bolung en Roy de Brabander (twv 21,10) bij het volgen van 3-5 dagen; DVD Team in Beeld van Marijke Lingsma, Roy de Brabander en Monique Verhoeven (twv 58,90) bij het volgen van de hele serie. Naast deze multimedia-materialen krijgt iedere deelnemer een hand-out met materialen die van toepassing zijn op het thema van de leerdag. Die tevens in de eigen praktijk handvatten geven om teamontwikkeling stap voor stap te begeleiden. Data, tijden en locatie De dagen vinden plaats op een vrijdag, met een tussenpoze van ongeveer 4 weken. De dag duurt van 9.00 tot uur. Op een prachtige locatie op het Groningse Hogeland: De Diek n in Zeerijp. ( Begeleiding De begeleiding van de dagen is in handen van Machteld Koopmans en Roy de Brabander. Gestart als opdrachtgever en opdrachtnemer, zijn we de afgelopen jaren in allerlei verbanden contact blijven houden, met als gemeenschappelijke basis de passie voor het vak en het daarin samen leren. Een volgende stap in onze samenwerking is het gezamenlijk geven van deze leerdagen teamcoaching. Machteld Koopmans Het versterken van de slagkracht van mensen, teams en organisaties heeft Machteld Koopmans vanuit verschillende petten mogen ontwikkelen. Als teamcoach is zij bevlogen geraakt door het effect van teamcoaching. Deze ervaring en inspiratie drijft haar om samen met Roy de Brabander andere professionals te faciliteren in hun leerproces. Vanuit het verlangen te blijven investeren in eigen ontwikkeling en anderen te inspireren. Machteld Koopmans heeft ruime ervaring als manager, projectleider en teamcoach in de profit- en nonprofit sector. Roy de Brabander Op basis van jarenlange ervaring als teamcoach en het opleiden tot teamcoach, is Roy de Brabander in najaar 2009 gestart met een serie masterclasses teamcoaching. Als Groninger in hart en nieren vinden deze plaats op het Groningse Hogeland. Om dichtbij voor professionals uit de drie noordelijke provincies teamcoaching op hoog niveau aan te bieden. Samen met en van elkaar leren is hierbij het uitgangspunt. De data zijn: 14 januari februari maart april mei juni 2011 Mede-auteur van het Werkboek Teamcoaching: en nu echt aan de slag! Auteur van de CD Teamcoaching (Coachingbox) en initiatiefnemer en mede-eigenaar van de DVD Team in Beeld.

3 Dag 1 Teamintake vanuit systeemdenken Jezelf als teamcoach inzetten begint al tijdens de intake. De intake vindt plaats om de vraag, zoals die aan jou gesteld wordt, te verhelderen en te onderzoeken. Hierdoor wordt de context van de vraag helder, waarmee je zicht krijgt op de mate waarin dit in lijn is met de visie en de doelen van de organisatie. Dit alles met als doel om het beeld te bepalen over de meetlat, de benodigde competentieontwikkeling en de kwaliteit van de interactie. Feitelijk probeer je een beeld te verkrijgen over hoe de verschillende petten in de organisatie ingevuld zijn. probleemeigenaar vs. probleemdrager; voorbereiding is het halve werk; invulling van de petten in de organisatie; management of coachvraag? Teamcoaching of individuele coaching van de leidinggevende? Interveniëren vanuit systeemdenken; Van contact naar contract. Dag 2 Teamcoaching: creëren van eigenaarschap op resultaat, procedure en proces De kern van coaching is het vergroten van het lerend vermogen. Bij teamcoaching is de vraag: wat heeft dit team nodig om meer gezamenlijke verantwoordelijkheid te nemen voor de resultaten? Welke patronen spelen in dit team waardoor gezamenlijke verantwoordelijkheid belemmerd wordt? Hoe verloopt de interactie in het team en met de leidinggevende? Welk bewustzijn is er in het team over deze patronen? De ontwikkelingsfasen die teams kunnen doorlopen komen tijdens deze dag aan bod, evenals de insteek die je als teamcoach kiest. De uitgangspunten vanuit systeemdenken vormen de bril waarmee we naar teams gaan kijken. de verschillende ontwikkelingsfasen in vogelvlucht; de zwakste schakel bepaalt de sterkte van de ketting; meerzijdig partijdig interveniëren tussen team en leidinggevende; vergroten van lerend vermogen op bestaande interventies die het lerend vermogen vergroten; het stappenplan van teamcoaching.

4 Dag 3 Het coachen van M1-teams: leren samenwerken vanuit gezamenlijke meetlat Dag 4 Het coachen van M2-teams: leren omgaan met verschillen M1-teams zijn teams die in hun interactie beginnend zijn, ondanks het feit dat ze misschien al een tijd samenwerken. Gericht op de individuele taak, bestaat er geen gezamenlijke meetlat en is er nog geen eigenaarschap op het gezamenlijke resultaat. Teams in deze fase hebben meestal nog geen vraag, maar wel problemen. Hoe kun je het team uitnodigen een vraag te formuleren? Als eerste stap in het nemen van eigenaarschap. Kun je horen dat dit team wel wil, maar niet weet hoe ze het moeten aanpakken? De oorverdovende stiltes in dit team worden maar al te vaak uitgelegd als weerstand. Terwijl ze slechts beloond hoeven te worden voor alles wat er wel is. Om ze van daaruit mee te nemen naar wat ze te ontwikkelen hebben. kenmerken van M1-teams en veel voorkomende vergroten van de resultaatgerichtheid: heldere meetlat en het creëren van eigenaarschap op de meetlat; het bieden van een kader zonder eigenaarschap over te nemen; variëren in tempo: vertragen en versnellen; van kippenhok naar een gezamenlijke afspraak. M2-teams laten veel dynamiek zien. In subgroepjes wordt er samengewerkt, vanuit een gedeelde opvatting over normen en waarden. De lol van deze fase zit in het op tafel krijgen van de beelden die de subgroepjes over elkaar hebben. Van latent naar manifest. Zodat ze vanuit het uitwisselen van deze verschillende opvattingen kunnen komen tot nieuwe, gezamenlijk gedeelde opvattingen. Omdat teams in deze fase meer van zich laten horen, worden de verschillen ook duidelijker. Dit leidt veelal tot conflicten. Die voor doorgroeien van belang zijn, maar hoe kun je in de voorbereiding daarop, het team al laten weten wat ze te wachten staat? Onderdeel van deze dag is een workshop van 2 uur door Lida van den Broek, gespecialiseerd in management van diversiteit en gepromoveerd op De ironie van gelijkheid. Over etnische diversiteit op de werkvloer. Zij gaat met ons aan de slag met behulp van een aantal oefeningen rondom het waarnemen van verschillen en de interpretaties die we daaraan koppelen. kenmerken van M2-teams en veel voorkomende stap voor stap het team leren de verschillen te benutten; expliciteren van achterliggende opvattingen om het team vervolgens deze te laten herkaderen; het vergroten van het eigenaarschap op het geven en ontvangen van feedback; onderhandelen als essentie: gewoon met elkaar aan het werk ; eigen oordelen en het effect daarvan op het lerend vermogen van het team leren zien en benutten; waarnemen van verschillen en deze meerzijdig partijdig kunnen teruggeven.

5 Dag 5 Op het scherpst van de snede: coachen van conflicten Dag 6 Afronding van een traject: borgen van het leren in het reguliere werkproces De fase waarin de conflicten spelen, hebben groots effect op teams. Sommige teams zijn al jaren in conflict met elkaar. In hoeverre is de meetlat helder? Hoe wordt er gestuurd op de meetlat en door wie? Wordt er gecorrigeerd, of niet? Wat is het belang van niet corrigeren? Dus: hoe houdt het team het conflict in stand? En wat is haar belang daarin? Op zoek naar de sleutel van het verborgen belang om niet in te hoeven grijpen in het team. Als hefboom om deze belangen op tafel te krijgen zodat het team er eigenaarschap op kan nemen. De spannendste fase, ook voor de rol van teamcoach. Er zullen allerlei appels zijn om ingezogen te raken in de dynamiek van het team. Wat maakt dat je daar gevoelig voor bent? Welke informatie geeft deze spiegel je over je eigen huiswerk? de dynamiek in M2-conflicten: koud of warm; patronen leren zien om daar van te leren; aangaan van de conflicten voordat er opgelost kan worden; kennen van de eigen projecties en hiermee experimenteren; bewaken van de grenzen en de rol van de leidinggevende hierin. Bij de start van de teamcoaching zijn afspraken gemaakt over de te behalen resultaten. En ook zijn er afspraken gemaakt over de eindigheid van de tijdelijke begeleiding. Hoe toets je of de resultaten behaald zijn? Hoe eindig je een teamcoachingstraject? Hoe kun je in de afronding het team vooruit laten blikken op de volgende spannende fase in het team? Welke factoren vormen mogelijk een bedreiging voor de ontwikkelde competenties? het formeel afronden van een traject; de laatste bijeenkomst gebruiken om het toegenomen lerend vermogen te verankeren; toets van de behaalde resultaten: welk teamgedrag wil je in de afsluiting zien? Wat verwacht je aan leidinggevend gedrag? Vieren van successen.

Teamcoaching voor Professionals

Teamcoaching voor Professionals Teamcoaching voor Professionals Je met (je hele) hart en ziel inzetten voor een optimaal resultaat voor team en organisatie. In een serie van zes leerdagen leer je teams coachen in hun ontwikkeling. Met

Nadere informatie

Competentieprofiel voor coaches

Competentieprofiel voor coaches Competentieprofiel voor coaches I. Visie op coaching Kwaliteit in coaching wordt in hoge mate bepaald door de bijdrage die de coach biedt aan: 1. Het leerproces van de klant in relatie tot diens werkcontext.

Nadere informatie

Leeswijzer voor De vijf kritieke succesfactoren voor coaching door Ger van Doorn & Marijke Lingsma (2017) Individuele coaching

Leeswijzer voor De vijf kritieke succesfactoren voor coaching door Ger van Doorn & Marijke Lingsma (2017) Individuele coaching Leeswijzer voor De vijf kritieke succesfactoren voor coaching door Ger van Doorn & Marijke Lingsma (2017) Individuele coaching Thema Coachen contractering en analyse Intake: van Coachvraag tot Contract

Nadere informatie

IC1 - Intake: van Coachvraag tot Contract Ook bij overige IC en TClesdagen

IC1 - Intake: van Coachvraag tot Contract Ook bij overige IC en TClesdagen BC1 - Competentieprofiel & de 5 Kritieke Succesfactoren BC1 Lingsma, M. & Boers, A. (2009). De Help!Coaching Bibliotheek: C1 Help! ik ga coachen. Utrecht: Multi Media Coach Whitmore, J. (2010). Succesvol

Nadere informatie

St!R profiel teamcoach

St!R profiel teamcoach St!R profiel teamcoach In dit beroepsprofiel wordt beschreven wat een teamcoach doet en zal doen in het licht van nieuwe ontwikkelingen en verwachtingen. Ingedeeld in vaardigheden en in ondersteunende

Nadere informatie

Intensieve Workshop. Crisis en conflict in groepen en organisaties Groepsdynamisch werken op het scherp van de snee! - voor professionals

Intensieve Workshop. Crisis en conflict in groepen en organisaties Groepsdynamisch werken op het scherp van de snee! - voor professionals Intensieve Workshop Crisis en conflict in groepen en organisaties Groepsdynamisch werken op het scherp van de snee! - voor professionals Donderdag 24 en vrijdag 25 januari 2019 DOELGROEP! Ben je een ervaren

Nadere informatie

Wil je professioneel leren coachen?

Wil je professioneel leren coachen? Wil je professioneel leren coachen? Coaching is in deze tijd een vanzelfsprekend begrip geworden. Het lijkt wel of iedereen met coaching bezig is. Bij doorvragen blijkt, dat coaching een zeer rekbaar begrip

Nadere informatie

Opleiding Teamcoaching voor managers

Opleiding Teamcoaching voor managers Opleiding Teamcoaching voor managers Leer bouwen aan teamontwikkeling door te coachen op de bovenstroom én onderstroom Ga bewuster om met je systemische plek binnen het teamen organisatiesysteem Ontwikkel

Nadere informatie

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap 2014 Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Je bent hoger opgeleid, zit aan het begin van je carrière en hebt de ambitie

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma Young Professional programma Voorbeeld van de opbouw van een YP programma 1 Flow van het programma: Het programma Intake (½ dag) Ik & mijn leiderschap (2 dagen groepsprogramma) Ik & de ander (2 dagen groepsprogramma)

Nadere informatie

Handleiding Teamcoachingssessies vs2 Onderdeel van de VeiligPlus-aanpak

Handleiding Teamcoachingssessies vs2 Onderdeel van de VeiligPlus-aanpak Handleiding Teamcoachingssessies vs2 Onderdeel van de VeiligPlus-aanpak Handleiding Teamcoachingssessies, onderdeel van de VeiligPlus-aanpak pagina 16 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De

Nadere informatie

Teamontwikkeling met de wijsheid van de kudde

Teamontwikkeling met de wijsheid van de kudde Teamontwikkeling met de wijsheid van de kudde Inleiding Ons werk start en eindigt met de paarden. Interventies van de begeleider komen direct uit het veld van de paarden. We laten ons leiden door de wijsheid

Nadere informatie

Praktisch werken met Belbin. Teamrollen voor Trainers TEAMROLLEN GEBRUIKEN IN JE EIGEN TRAININGEN

Praktisch werken met Belbin. Teamrollen voor Trainers TEAMROLLEN GEBRUIKEN IN JE EIGEN TRAININGEN Praktisch werken met Belbin Teamrollen voor Trainers TEAMROLLEN GEBRUIKEN IN JE EIGEN TRAININGEN Haal meer uit je (team)training met teamrollen TEAMROLLEN VOOR TRAINERS Teams waarin onderlinge verschillen

Nadere informatie

BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 5 Persoonlijke ontwikkeling Reflecteren

BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 5 Persoonlijke ontwikkeling Reflecteren BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 5 Inleiding en leerdoelen Reflectie is de weerkaatsing van licht in bijvoorbeeld een spiegel. Reflectie zoals je dat in deze opdracht zult leren is eigenlijk

Nadere informatie

Handleiding Teamcoachingssessies 3.0 Onderdeel van de VeiligPlus-aanpak

Handleiding Teamcoachingssessies 3.0 Onderdeel van de VeiligPlus-aanpak Handleiding Teamcoachingssessies 3.0 Onderdeel van de VeiligPlus-aanpak Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De VeiligPlus-aanpak in het kort... 2 Stap 3: Realiseren... 4 Teamcoachingssessies...

Nadere informatie

Handleiding Teamcoachingssessies Onderdeel van de VeiligPlus-aanpak

Handleiding Teamcoachingssessies Onderdeel van de VeiligPlus-aanpak Handleiding Teamcoachingssessies Onderdeel van de VeiligPlus-aanpak Handleiding Teamcoachingssessies, onderdeel van de VeiligPlus-aanpak pagina 16 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De VeiligPlus-aanpak

Nadere informatie

Coaching voor CvO Overheidsorganisaties

Coaching voor CvO Overheidsorganisaties Coaching voor CvO Overheidsorganisaties Overheidsmanagers, keuzes en dilemma s Management bij de overheid verschilt wezenlijk van leidinggeven in het bedrijfsleven. Het goed kunnen opereren in de complexe

Nadere informatie

Professionele leergemeenschappen in het voortgezet onderwijs. Lineke de Vries; Roelof van Echten College, Hoogeveen

Professionele leergemeenschappen in het voortgezet onderwijs. Lineke de Vries; Roelof van Echten College, Hoogeveen Welkom! Professionele leergemeenschappen in het voortgezet onderwijs Lineke de Vries; Roelof van Echten College, Hoogeveen Kees Verbeek; Jacobus Fruytier Scholengemeenschap, Apeldoorn Hans de Braal; Gomarus

Nadere informatie

Oefenexamen Middle Management B. module Teamcoaching

Oefenexamen Middle Management B. module Teamcoaching Oefenexamen Middle Management B module Teamcoaching Indicatie: u dient minimaal 7 van de 10 vragen goed te beantwoorden voor een voldoende. Vraag 1 Welke van de volgende omschrijvingen zijn van toepassing

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Leergang voor de praktijkmedewerker/praktijkmanager van de tandarts/huisartsenpraktijk. voor data of voor in-company verzoeken 1 De praktijkmanager kan een

Nadere informatie

Masterclass Teamcoaching

Masterclass Teamcoaching Masterclass Teamcoaching Nu meer dan ooit, is een performant team belangrijk. Bedrijven die een collaboratieve werkomgeving koesteren staan aan kop. Of je een business coach of teamleider bent, dit 8-daagse

Nadere informatie

Wil je professioneel leren coachen?

Wil je professioneel leren coachen? Wil je professioneel leren coachen? Coaching is in deze tijd een vanzelfsprekend begrip geworden. Het lijkt wel of iedereen met coaching bezig is. Bij doorvragen blijkt, dat coaching een zeer rekbaar begrip

Nadere informatie

CONFLICTCOACHING BIJ TEAMS Over vastlopen en weer vlottrekken

CONFLICTCOACHING BIJ TEAMS Over vastlopen en weer vlottrekken CONFLICTCOACHING BIJ TEAMS Over vastlopen en weer vlottrekken Training voor professionals die op effectieve wijze conflicten in teams willen begeleiden. Conflictcoaching bij teams Introductie Vastlopende

Nadere informatie

Nieuws voor overheidsmedewerkers

Nieuws voor overheidsmedewerkers Van Oort & Ros Partners bij Ontwikkeling Kerkedijk 11, 1862 BD Bergen www.vanoort-ros.nl 072-5814749 Nieuws voor overheidsmedewerkers Jaartraject Verbindend werken en eigen invloed versterken 2 Kennismaking

Nadere informatie

Workshop Jeukende Handen

Workshop Jeukende Handen Workshop Jeukende Handen Presteer meer door minder te managen Remko Iedema Bram Wattel 5 oktober 2011 Programma Niets doen als interventie Managementrollen Drijfveren Teamsturen De eigen praktijk Hoe je

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals FOCUS ON THE FUTURE Je bent een HR professional met veel ambitie en je wilt succesvol(ler) zijn. Je bent gericht op de nieuwste HR ontwikkelingen en nieuwsgierig naar hoe andere HR professionals zaken

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever Vitaliteit & Presteren Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Daar droom je toch van. Teamleden

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Werkboek ME Coachtraject. Kiezen voor wat je ècht wilt.

Werkboek ME Coachtraject. Kiezen voor wat je ècht wilt. Werkboek ME Coachtraject Kiezen voor wat je ècht wilt. INTRO Het ME Coachmodel Waarderend & Onderzoekend 1. Discovery Waarderen wat is Wie ben ik? Wat zijn mijn talenten, normen en waarden? Je hebt ervoor

Nadere informatie

CERTIFIED PROFESSIONAL COACHING

CERTIFIED PROFESSIONAL COACHING Een erkende opleiding tot gecertificeerd coach in twee delen. CPC deel 1 Leergang 25 CPC deel 2 Leergang 24 TAAKBEKWAAMHEID start op 12.10.2016 VAKBEKWAAMHEID start op 01.12.2016 Professional coaching

Nadere informatie

Leiderschap in Contact

Leiderschap in Contact Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap in Contact Constructief verbinden in de professionele

Nadere informatie

Deze nieuwsbrief is bestemd voor de professionals jonge kind van de Utrechtse basisscholen, peutercentra en kinderdagverblijven.

Deze nieuwsbrief is bestemd voor de professionals jonge kind van de Utrechtse basisscholen, peutercentra en kinderdagverblijven. Deze nieuwsbrief is bestemd voor de professionals jonge kind van de Utrechtse basisscholen, peutercentra en kinderdagverblijven. Colofon Het project Nu voor later is een gezamenlijk project van schoolbesturen

Nadere informatie

ZELFSTURING OP WEG NAAR EEN LERENDE ORGANISATIE. Marit Ubachs. 18 Rijnconsult Business Review

ZELFSTURING OP WEG NAAR EEN LERENDE ORGANISATIE. Marit Ubachs. 18 Rijnconsult Business Review ZELFSTURING OP WEG NAAR EEN LERENDE ORGANISATIE Marit Ubachs 18 Rijnconsult Business Review FlevoMeer Bibliotheek (FMB) heeft in totaal 7 vestigingen in de gemeenten Lelystad, Noordoostpolder, Dronten,

Nadere informatie

Mijn visie op leren. Een driedaags leertraject

Mijn visie op leren. Een driedaags leertraject Mijn visie op leren Opleidingen rond coachen en leidinggeven impliceren het bijbrengen van een aantal theoretische inzichten, maar leiden pas écht tot verandering als mensen uitgedaagd worden om fundamenteel

Nadere informatie

Integraal coachen. Meedenken en faciliteren bij ambities, dilemma s of problemen op de werkvloer

Integraal coachen. Meedenken en faciliteren bij ambities, dilemma s of problemen op de werkvloer Integraal coachen Meedenken en faciliteren bij ambities, dilemma s of problemen op de werkvloer DATUM 1 maart 2014 CONTACT Steef de Vries MCC M 06 46 05 55 57 www.copertunity.nl info@copertunity.nl 2 1.

Nadere informatie

Masterclass Bouwmeester

Masterclass Bouwmeester > Wegens succes vervolgd! Masterclass Bouwmeester Realiseren van maatschappelijke opgaven vraagt bouwmeesterschap! Pionieren aan een geheel nieuwe rol binnen je organisatie Doorgronden en toepassen van

Nadere informatie

Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties.

Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties. Opleiding coaching en procesbegeleiding in organisaties 2018 Individuele coaching en basiskennis groepsinterventies in organisaties. In organisaties. Een ervaringsgerichte opleiding met de nadruk op organisaties.

Nadere informatie

Bezield en Ondernemend Leiderschap

Bezield en Ondernemend Leiderschap Bezield en Ondernemend Leiderschap LEERGANG 2016 BEZIELD EN ONDERNEMEND LEIDERSCHAP Een organisatie kan zich niet verder kan ontwikkelen dan het bewustzijn van haar leiders toestaat. De leergang zet daarom

Nadere informatie

Een erkende opleiding tot gecertificeerd coach in twee delen. TAAKBEKWAAMHEID start op 12.10.2015. VAKBEKWAAMHEID start op 13.04.

Een erkende opleiding tot gecertificeerd coach in twee delen. TAAKBEKWAAMHEID start op 12.10.2015. VAKBEKWAAMHEID start op 13.04. Een erkende opleiding tot gecertificeerd coach in twee delen. CPC deel 1 Leergang 23 CPC deel 2 Leergang 21 TAAKBEKWAAMHEID start op 12.10.2015 VAKBEKWAAMHEID start op 13.04.2015 Professional coaching

Nadere informatie

Oplossingsgericht en waarderend coachen.

Oplossingsgericht en waarderend coachen. Oplossingsgericht en waarderend coachen. Coaching is die vorm van professionele begeleiding waarbij de coach als gelijkwaardige partner de cliënt ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen. Oplossingsgericht

Nadere informatie

Masterclass Faciliterend Leiderschap

Masterclass Faciliterend Leiderschap KLANTF CUS ORGANISATIE- & MENSONTWIKKELING Masterclass Faciliterend Leiderschap Voor organisaties die echt klantgericht willen zijn, is de keuze voor faciliterend leiderschap evident. De basis van deze

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

Trainingen. Leiderschapstraining Inspirerend leiderschap Gedragsinzichtgevende training Reflect Intervisie

Trainingen. Leiderschapstraining Inspirerend leiderschap Gedragsinzichtgevende training Reflect Intervisie Trainingen Wij bieden diverse trainingsmogelijkheden op organisatieniveau, directieniveau (M-T s), hoger en middenkader en op teamniveau. Alle trainingen worden zowel op basis van open inschrijving als

Nadere informatie

Ik en mijn team van toeschouwers/ deelnemers*?

Ik en mijn team van toeschouwers/ deelnemers*? Ik en mijn team van toeschouwers/ deelnemers*? Ik doe projecten - workshop 18 juni Karin Dorissen & Jonnet Galle *doorhalen wat niet van toepassing is Wakkere Zaken 1 Wakkere zaken OrganisaFecoaching teams

Nadere informatie

Sterk in Ontwikkeling

Sterk in Ontwikkeling Sterk in Ontwikkeling Advies Training Interim Uw doelen waarmaken Uw doelen Onze opdrachtgevers hebben doelen op verschillende vlakken, bijvoorbeeld: - betere resultaten; - tevreden klanten of tevreden

Nadere informatie

Professional Coach Week

Professional Coach Week Professional Coach Week Een week intensief werken aan de coach in jezelf. 2-6 september 2013 27-31 januari 2014 associatie voor coaching DORPSSTRAAT 1 5735 EA AARLE-RIXTEL TEL. 0492-385544 WWW.ASSOCIATIEVOORCOACHING.COM

Nadere informatie

Wij nodigen je uit! Kom naar onze Coachcafés

Wij nodigen je uit! Kom naar onze Coachcafés Wij nodigen je uit! Kom naar onze Coachcafés 2015-2016 Wij nodigen je uit! Kom naar onze Coachcafés Korte maar intensieve workshops, aan het einde van de dag, geleid door de experts op het vakgebied Natuurlijk

Nadere informatie

Meer grip op Gezond en veilig werken. Handleiding opleiding teamcoaching. Onderdeel voor teamleiders in Aanpak Organisatieklimaat

Meer grip op Gezond en veilig werken. Handleiding opleiding teamcoaching. Onderdeel voor teamleiders in Aanpak Organisatieklimaat Meer grip op Gezond en veilig werken Handleiding opleiding teamcoaching Onderdeel voor teamleiders in Aanpak Organisatieklimaat IZZ is in 1977 opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg. Als belangenbehartiger

Nadere informatie

Basisinformatie Opleiding

Basisinformatie Opleiding Basisinformatie Opleiding Introductie Je neemt deel aan de opleiding Professional Coaching & Leiderschap bij Coachcenter. De opleiding is er voor ieder die zichzelf verder wil ontwikkelen op persoonlijk

Nadere informatie

Meer grip op Gezond en veilig werken. Handleiding opleiding teamcoaching. Onderdeel voor teamleiders in Aanpak Organisatieklimaat

Meer grip op Gezond en veilig werken. Handleiding opleiding teamcoaching. Onderdeel voor teamleiders in Aanpak Organisatieklimaat Meer grip op Gezond en veilig werken Handleiding opleiding teamcoaching Onderdeel voor teamleiders in Aanpak Organisatieklimaat IZZ is in 1977 opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg. Als belangenbehartiger

Nadere informatie

Professionele en persoonlijke groei?

Professionele en persoonlijke groei? + Professionele en persoonlijke groei? Samen naar meer resultaat, meer gemak en meer plezier! Han Oei Oei voor Groei - www.oeivoorgroei.nl info@oeivoorgroei.nl 0633794681 + Meer resultaat, meer gemak en

Nadere informatie

paardencoach Frederieke van der Lijn Buitenpost www.equinama.nl

paardencoach Frederieke van der Lijn Buitenpost www.equinama.nl Loop je steeds tegen dezelfde valkuilen aan? Ben je toe aan veranderingen of aan een volgende stap in je ontwikkeling? Wil je persoonlijke inzichten? Graag begeleiden mijn paarden Gio, Stanley en ikzelf

Nadere informatie

Teambegeleiding visie en aanpak

Teambegeleiding visie en aanpak Teambegeleiding visie en aanpak Wat is er nodig om écht te veranderen in een team? Samenwerking in teams kan plezierig, creatief en op bepaalde momenten zelfs magisch zijn. Soms is het ook gewoon moeilijk,

Nadere informatie

Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat

Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat OPEN YOUR EYES Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat Leiderschap ontwikkeling vanuit de kern Leiderschap is van grote invloed op de resultaten van de organisatie. Hoe kunnen we onze ambities

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

Van werkdruk naar werkplezier

Van werkdruk naar werkplezier Van werkdruk naar werkplezier Het Programma Onze visie Werkdruk leidt tot minder werkplezier, wrijving in de samenwerking en op termijn mogelijk verzuim door stressklachten. Als medewerkers echter uitgedaagd

Nadere informatie

LEIDINGGEVEN AAN VERANDERING IN DE PRAKTIJK

LEIDINGGEVEN AAN VERANDERING IN DE PRAKTIJK LEIDINGGEVEN AAN VERANDERING IN DE PRAKTIJK Real change by real people The Human Effect INLEIDING Dit leertraject is speciaal ontworpen voor mensen die leiding geven aan veranderingsprocessen met een bepaalde

Nadere informatie

Zontrainingen Specialist in trainingen voor de kinderopvang. Zontrainingen Het beste bieden aan kinderen, ouders en collega s in de kinderopvang

Zontrainingen Specialist in trainingen voor de kinderopvang. Zontrainingen Het beste bieden aan kinderen, ouders en collega s in de kinderopvang Zontrainingen Specialist in trainingen voor de kinderopvang Zontrainingen Het beste bieden aan kinderen, ouders en collega s in de kinderopvang Inhoud Pagina 1. Inleiding 3 2. Over zontrainingen 3 3. Over

Nadere informatie

Persoonlijk Leiderschap in veranderen Sturen op Boven en Onderstroom! Drs. Maaike Arends

Persoonlijk Leiderschap in veranderen Sturen op Boven en Onderstroom! Drs. Maaike Arends Persoonlijk Leiderschap in veranderen Sturen op Boven en Onderstroom! Drs. Maaike Arends (uit: De kunst van Veranderen, De Witte / Jonker) Waarom organisatieveranderingen mislukken? Ze struikelen precies

Nadere informatie

Training & Ontwikkeling

Training & Ontwikkeling Inleiding FOCUS Leren & Ontwikkelen uit Wormerveer is een sterk groeiende Human Resources Development dienstverlener met een duidelijke focus op resultaatgerichtheid en professionalisering. Wij onderscheiden

Nadere informatie

Middenkaderopleiding voor ervaren leidinggevenden (MKOE)

Middenkaderopleiding voor ervaren leidinggevenden (MKOE) Middenkaderopleiding voor ervaren leidinggevenden (MKOE) Leer te kijken vanuit een helikopterview en ontwikkel jouw strategische leiderschapsvaardigheden Opleidingsinstituut DJI Voor wie Iedereen die minimaal

Nadere informatie

De lerende Overblijf Medewerker

De lerende Overblijf Medewerker Whitepaper tussenschoolse opvang Overblijf Academie Maart 2014 Inleiding Deze whitepaper is bedoeld voor schoolleiders, directies en besturen in het primair onderwijs in Nederland die willen weten hoe

Nadere informatie

Leergang Transformatief Leiderschap

Leergang Transformatief Leiderschap feedback geven living labs advie processen/bijeenkomsten transformatief leiderschap coach perso Leergang Transformatief Leiderschap Anderen bewegen begint bij jezelf Succesvol mensen en organisaties in

Nadere informatie

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk.

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. PROFESSIONALISEREN DOOR ALLE BENODIGDE SOFTSKILLS VAN DE MANAGER TE TRAINEN

Nadere informatie

Leertraject: de interim- manager als natuurlijk leider Er is een belangrijk verschil tussen opgeven en loslaten Jessica Hatchigan

Leertraject: de interim- manager als natuurlijk leider Er is een belangrijk verschil tussen opgeven en loslaten Jessica Hatchigan Leertraject: de interim- manager als natuurlijk leider Er is een belangrijk verschil tussen opgeven en loslaten Jessica Hatchigan Inleiding Interim-managers worden gevraagd bij multidisciplinaire organisatievraagstukken

Nadere informatie

Vertrouwen in je klas

Vertrouwen in je klas Vertrouwen in je klas training en begeleiding vanuit TA Daniëlle van der Heijden Tamar Kopmels Een training die je uitnodigt mild en soms kwetsbaar te kijken naar persoonlijke processen, en die een verrijking

Nadere informatie

Management Team Training. Voorbeeld

Management Team Training. Voorbeeld Management Team Training Voorbeeld Exclusieve training op maat MT Voor het Management team wordt er een special pakket op maat aangeboden. Er wordt geluisterd naar uw wensen en u krijgt een speciaal daarop

Nadere informatie

COACHING. Coaching. Waarom coaching? Werkwijze Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Bent u geïnteresseerd in coaching door HRD Group?

COACHING. Coaching. Waarom coaching? Werkwijze Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Bent u geïnteresseerd in coaching door HRD Group? Coaching Coaching Waarom coaching? Werkwijze Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Bent u geïnteresseerd in coaching door HRD Group? Neem dan gerust contact met ons op. T 030-6911138 E info@hrd-group.nl

Nadere informatie

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen DISC KLEURENTRAININGEN: ken jezelf en en verbeter je relaties verbeter met anderen je relaties met anderen Waarom klikt het met de ene persoon direct en verloopt het contact met andere altijd moeizaam?

Nadere informatie

Verplichte literatuur en multimediaproducten

Verplichte literatuur en multimediaproducten Verplichte literatuur en multimediaproducten november 202 De literatuurlijst beschrijft per -daagse (A) de verplichte literatuur en multimediaproducten die u zelf dient te kopen (waarvan sommige met korting),

Nadere informatie

NEDERLANDSE SCHOOL VOOR ONDERWIJSMANAGEMENT. Stuurkunst

NEDERLANDSE SCHOOL VOOR ONDERWIJSMANAGEMENT. Stuurkunst NEDERLANDSE SCHOOL VOOR ONDERWIJSMANAGEMENT OPLEIDING 2016/2017 2 Welkom bij! 3 Leiding geven aan samenwerken, ook als het spannend wordt 4 Noodzaak tot samenwerking 4 Kunst van het (bij)sturen) 5 Weten

Nadere informatie

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016:

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016: Mankind Mens & Organisatie gelooft in de kracht van dromen en drijfveren in relatie tot ondernemerschap en leiderschap. Dromen en drijfveren vormen de grond waarop ambitie kan groeien. Passie zorgt vervolgens

Nadere informatie

Vervolgopleiding Psychologie voor Managers - Deel II

Vervolgopleiding Psychologie voor Managers - Deel II Vervolgopleiding Psychologie voor Managers - Deel II Dé opvolger van deel I, met een gemiddelde waardering van 9.2! Wil je dit?: Leidinggeven vanuit innerlijke kracht Slim schakelen met managementstijlen

Nadere informatie

Deze leergang is een vliegwiel voor beweging

Deze leergang is een vliegwiel voor beweging PROGRAMMA URBAN PROFESSIONAL Deze leergang is een vliegwiel voor beweging Door: Rieke Veurink / Fotografie: Kees Winkelman De afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Utrecht ontwikkelde

Nadere informatie

SCHATTEN VAN ADVOCATEN

SCHATTEN VAN ADVOCATEN SCHATTEN VAN ADVOCATEN PRAKTIJKOPLEIDINGEN VOOR DE ADVOCATUUR Vaardigheden in de praktijk Coachen in de praktijk Leidinggeven in de praktijk Teamwork in de praktijk SCHATTEN VAN ADVOCATEN Wij zijn er van

Nadere informatie

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen

Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen 2014 Je beste jaar! De kracht van kiezen en doelen stellen Je wordt als professional gewaardeerd binnen de organisatie waar je werkt. Je bent duidelijk

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Productcatalogus AIRO Visie

Productcatalogus AIRO Visie Productcatalogus AIRO Visie Bedrijven Agogiek Inspireren Reflecteren Ontwikkelen 1 www.airovisie.nl Indeling Inleiding..pagina 3 Groepsdynamica pagina 4 Proactiviteit..pagina 5 Omgaan met emoties.. pagina

Nadere informatie

Wat neem ik mee naar aanleiding van de bijeenkomst op 25 september bij Sioo

Wat neem ik mee naar aanleiding van de bijeenkomst op 25 september bij Sioo Wat neem ik mee naar aanleiding van de bijeenkomst op 25 september bij Sioo Uit jullie antwoorden op de twee vragen Wat neem ik mee? En welke vragen heb ik nog? Halen we het volgende: Wat neem ik mee?

Nadere informatie

Ondernemend werken in welzijnsorganisaties

Ondernemend werken in welzijnsorganisaties Training & Advies Ondernemend werken in welzijnsorganisaties Betere resultaten met nieuwe competenties Ondernemend werken in welzijnsorganisaties De welzijnssector is sterk in beweging, dat weet u als

Nadere informatie

!!!! !!!! 1. Professioneel adviseren

!!!! !!!! 1. Professioneel adviseren Professioneel adviseren In deze zesdaagse opleiding krijg je de kans om in een veilige omgeving de eigen sterkere en zwakkere kanten te onderkennen en te werken aan je ontwikkelpunten als consultant. Je

Nadere informatie

Routeplan "meer ruimte voor de professional, meer ruimte voor het team" Waardigheid & Trots

Routeplan meer ruimte voor de professional, meer ruimte voor het team Waardigheid & Trots Routeplan "meer ruimte voor de professional, meer ruimte voor het team" Waardigheid & Trots 2017-2018 K. Polman teamleider HRD Definitieve versie d.d. 29-09-2016 Pagina 1 van 5 Inleiding Zinzia streeft

Nadere informatie

Inleiding... 9. Hoofdstuk 3 Management en leidinggevende structuur... 35

Inleiding... 9. Hoofdstuk 3 Management en leidinggevende structuur... 35 Inhoud Inleiding... 9 Hoofdstuk 1 Visie op leidinggeven... 13 1.1. Beïnvloeding van de organisatiecultuur... 13 1.2. Organisatiecultuur en organisatieklimaat... 15 1.3. Noodzaak van cultuuromslag... 16

Nadere informatie

MEDIATION VOOR PROFESSIONALS

MEDIATION VOOR PROFESSIONALS MEDIATION VOOR PROFESSIONALS Basisopleiding tot mediator West-Nederland Erkend door NMI en Int. ADR register Mediation als sturingsinstrument De dynamiek en complexiteit in organisaties en samenleving

Nadere informatie

Leergang Teamcoaching. Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS

Leergang Teamcoaching. Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS Leergang Teamcoaching Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS Leergang Teamcoaching Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS Heb jij nog grip op de teams waarmee je werkt? Iedereen

Nadere informatie

Teamcoaching Catch22 helpt organisaties uitdagingen te trotseren

Teamcoaching Catch22 helpt organisaties uitdagingen te trotseren Teamcoaching Catch22 helpt organisaties uitdagingen te trotseren We richten ons op verbeter- en verandervraagstukken waar mens, proces en techniek centraal staan Onze naam verwijst naar een paradoxale

Nadere informatie

Hand-out behorende bij de training. Werkoverleg. Voor iedereen, door iedereen

Hand-out behorende bij de training. Werkoverleg. Voor iedereen, door iedereen Hand-out behorende bij de training Werkoverleg Voor iedereen, door iedereen Itasc Nederland B.V. Itasc Nederland B.V. Strijp-S, Videolab 3.038 WTC Amsterdam Torenallee 20 Toren C, level Level 14 5617 BC

Nadere informatie

TRAINER / FACILITATOR

TRAINER / FACILITATOR NIEUW!! Opleiding RINER / FCILIOR rainen/facilitaten is een vak, een ambacht. Dat doe je met heel je hebben en houwen als je het tenminste een uitdaging vindt om mensen in beweging te brengen Dit ambacht

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

Trainen met ziel en zakelijkheid 1 Vakinhoudelijke trainer

Trainen met ziel en zakelijkheid 1 Vakinhoudelijke trainer Trainen met ziel en zakelijkheid 1 Vakinhoudelijke trainer Van focus op inhoud naar werken met de groep Hoe kun je als trainer je theorie enthousiast overbrengen zonder dat je groep passief wordt? Durf

Nadere informatie

Resultaatgericht Management (3 daags)

Resultaatgericht Management (3 daags) Resultaatgericht Management (3 daags) Steviger sturen op resultaten en verwachtingen? En dit in een omgeving waar u met minder mensen meer moet bereiken? In de training Resultaatgericht Management ontdekt

Nadere informatie

TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen

TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen Van focus op inhoud naar werken met de groep Hoe kun je als trainer je theorie enthousiast overbrengen zonder dat je groep passief wordt?

Nadere informatie

MEDIATION VOOR PROFESSIONALS

MEDIATION VOOR PROFESSIONALS MEDIATION VOOR PROFESSIONALS Basisopleiding tot mediator Zuid-Nederland Erkend door NMI en Int. ADR register Mediation als sturingsinstrument De dynamiek en complexiteit in organisaties en samenleving

Nadere informatie

Master workshop NIVE Collectief eigenaarschap vergroten met Agile-Teamcoaching Welkom! NIVEcollectief eigenaarschap vergroten met agile teamcoaching

Master workshop NIVE Collectief eigenaarschap vergroten met Agile-Teamcoaching Welkom! NIVEcollectief eigenaarschap vergroten met agile teamcoaching Master workshop NIVE Collectief eigenaarschap vergroten met Agile-Teamcoaching Welkom! betekenis ertoe doen - klantwaarde Check in Vragen die er leven Waar moet de masterworkshop een antwoord op zijn Wat

Nadere informatie

Coaching 4 Engagement

Coaching 4 Engagement Coaching 4 Engagement Vergroot je veerkracht en neem de regie voor professionele groei Herken de schaduwkanten van je drijfveren Erken je kracht en kwaliteiten Benut de constructieve kant van je drijfveren

Nadere informatie