CONTEXTBEGELEIDER (75%)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CONTEXTBEGELEIDER (75%)"

Transcriptie

1 CONTEXTBEGELEIDER (75%) Het Centrum Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG) Betlehem is op zoek naar een contextbegeleider (vervangingscontract t/m juli, mogelijks verlengbaar) voor Gezin Centraal, een intensief begeleidingsprogramma rond opvoeding te Mechelen. Het CKG biedt op verschillende manieren vrijwillige opvoedingshulp aan gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar. Gezin Centraal is één van de mogelijkheden, waarbij residentiële en ambulante begeleiding aan kinderen geboden wordt, in combinatie met coaching en ondersteuning van de ouders in hun opvoedingsproblemen. Dit zowel in de thuiscontext van het gezin, als binnen de leergroep. Ook de school en het netwerk van de ouders spelen een belangrijke rol in het hulpverleningstraject. Jij gelooft in de kracht van mensen, in groeimogelijkheden en in een positieve benadering van cliënten; reflecteert kritisch over je eigen pedagogisch handelen en stuurt zo nodig bij; staat open voor feedback en bent bereid om in open communicatie te treden met anderen; vindt het boeiend om aan de slag te gaan met ouders en kinderen (0-12 jaar) rond opvoedingsproblemen; kijkt met een brede hulpverleningsbril naar het functioneren van kinderen en hun gezin; kan omgaan met crisissituaties, onmacht en teleurstellingen; bent een sterke teamspeler, maar durft ook opkomen voor je eigen visies en noden; beschikt over een gezonde portie creativiteit, enthousiasme en humor; bent stressbestendig; kan je flexibel inzetten vanuit noden van het gezin, maar ook vanuit teamaangelegenheden (crisisoverleg, samenwerking met leergroepbegeleiders, ziekte, ); neemt vanuit je kerntaak initiatieven en verantwoordelijkheden op die het klimaat binnen de leergroep, het team en de hulpverleningsrelatie bevorderen beoogt het optimaliseren en/of herstellen van het gezinsfunctioneren m.b.t. de opvoeding, teneinde de draagkracht te vergroten, de zelfstandigheid te verstevigen en de opvoedingssituatie te ondersteunen. Het uiteindelijk doel is dat ouders terug hun verantwoordelijkheid voor de verzorging en de opvoeding van hun kinderen kunnen opnemen zonder hulpverlening. begeleidt de gezinnen thuis, maar evenzeer in het CKG volgens de principes van Gezin Centraal.Dit veronderstelt onder meer, binnen de visie van Gezin Centraal dat je: o pedagogische begeleiding en coaching aan ouders thuis en in het CKG biedt ter ondersteuning van hun opvoedingstaak o vraag- en gezinsgericht kan werken o doelstellingen kan inventariseren, werkbaar maken en evalueren o pedagogische adviezen kan verstrekken o een hulpverleningsaanbod aanbiedt dat de algemene ontplooiing en ontwikkeling van kinderen stimuleert

2 o een sterke samenwerking met de leergroepbegeleiders aangaat die instaan voor de residentiële opvang en begeleiding van de kinderen. De leergroep wordt gebruikt om de kinderen bepaalde vaardigheden te leren die zij nodig hebben binnen de context van het gezin of die zij nodig hebben in het kader van hun gezonde psychosociale ontwikkeling o het netwerk rondom het gezin actief betrekken bij interventies. Jij krijgt een enthousiast team bestaande uit 3 contextbegeleiders, 7 leergroepbegeleiders, een teamverantwoordelijke en een pedagogisch verantwoordelijke; een aangepast opleidingstraject; verantwoordelijkheden en mandaten binnen een zelfsturend team voldoende ruimte voor intervisie en coaching m.b.t. je kernopdracht en het functioneren binnen een team een organisatie die werkt maakt van kwaliteitsvolle professionele hulpverlening en vernieuwing een deeltijds contract (75%) van onbepaalde duur, met onmiddellijke ingang mogelijk;. een loon volgens paritair comité (begeleider klasse 1, bachelor), met overname relevante anciënniteit; Jij hebt effectieve werkervaring in gezinsbegeleiding en bij voorkeur ook met residentiële hulpverlening; kennis van en bent vertrouwd met systeemdenken, oplossingsgericht werken en het contextueel denkkader; bijzondere interesse voor de pedagogische en psychologische ontwikkeling van kinderen (van 0 tot 12 jaar) en de opvoedkundige taak van de ouders, met een geloof in de positieve krachten van ouders; minimum een bachelor / A1 in een menswetenschappelijke richting of gelijkaardig door ervaring; bereid om bijscholingen te volgen; geen bezwaar om in een flexibel uurrooster te werken in functie van de taakinvulling (d.i. o.a. avondwerk en telefonische permanentie op het CKG); een rijbewijs B; een recent blanco uittreksel uit het strafregister (model 2). Meer weten? Meer informatie over het CKG vind je op onze website of kan je bekomen bij Kristel Vermeulen, pedagogisch verantwoordelijke via het telefoonnummer of via kristel.vermeulen@emmaus.be.

3 Ben jij onze nieuwe collega? Mail je CV en gemotiveerde sollicitatiebrief tot en met 10 juni 2016 naar Vermeld als onderwerp vacature contextbegeleider. Op basis van de sollicitatiebrieven met CV gebeurt een eerste selectie en worden kandidaten voor een gesprek. Datum wordt later bekend gemaakt.

4 Gezin Centraal De visie en de uitgangspunten van deze tekst vloeien voort uit de nieuwe regelgeving van de Centra voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG) maar ook uit de missie en visie van het CKG Betlehem. Het CKG Betlehem onderschrijft ook de belangrijke werkingsprincipes in de jeugdhulpverlening toegepast op de CKG s 1. In de uitwerking van deze tekst hebben we ons laten inspireren door de methodiek Gezin Centraal. De basisfilosofie van het CKG is dat ouders zich verantwoordelijk voelen voor de opvoeding van de kinderen en daartoe bereid en in staat zijn. Indien zij daar niet toe in staat zijn, kan het CKG ouders hierin hulp bieden. Ouders en hun familie nemen zelf beslissingen over welke oplossingen het beste bij hun situatie passen en welk programma of training het best tegemoet komt aan hun zorgvragen. Het CKG gaat ervan uit dat een kind bij voorkeur in de thuissituatie verblijft. Doelgroep We richten ons op gezinnen met kinderen tot 12 jaar, met specifieke aandacht voor de jongste leeftijdsgroep, die in een probleemsituatie terechtkomen waardoor de gezinsfuncties naar het kind tijdelijk niet meer optimaal kunnen gegarandeerd worden. De ontwikkeling van het kind kan in sommige gevallen echter zo bedreigd worden dat een kind (tijdelijk) niet meer thuis kan verblijven en een ambulante of residentiële opvang noodzakelijk is. Mogelijke oorzaken voor een tijdelijke uithuisplaatsing: 1. het ontbreken van een thuis door het wegvallen van ouders (overlijden, detentie, ziekte) 2. minimale psychische en fysische integriteit en veiligheid is niet gegarandeerd 3. het ontbreken van een acceptabel opvoedingsklimaat 4. gedragsproblemen bij kinderen De keuze van opvangvorm, de intensiteit en de duur is volledig op maat van het kind en het gezin. Als uitgangspunt stellen we zo kort als mogelijk, zo lang als nodig. In de mate van het mogelijke is het kind een of meerdere dagdelen per week thuis waarbij aan ouders en kind thuis hulp wordt geboden. Het betreft gezinnen, die bereid zijn in samenwerking met het CKG, (geleidelijk) te werken aan het terug opnemen van de volledige opvoedingsverantwoordelijkheid voor het kind. Doelstellingen We bieden een intensief gezinsgericht hulpaanbod, gericht op het ontlasten van ouders en kind, terwijl tegelijkertijd de opvoedingscompetentie van de ouders wordt gemobiliseerd, de problemen van het kind worden behandeld en de communicatie binnen het gezin wordt bevorderd, waardoor het functioneren van het gezin wordt verbeterd ; Kind en Gezin, Benedikte Van den Bruel (Ed.); visietekst over de werkingsprincipes; doc CV CKG doc 5.

5 Centraal staat het verbeteren van het gezinsfunctioneren, zodat het voor het kind een veilige thuissituatie is, waar het zich positief kan ontwikkelen. Hulp is er mede op gericht dat de mogelijke steun uit de netwerken, door ouders en kind optimaal zal worden benut. De pedagogische hulp is vrijwillig en wordt geboden zonder dat de tussenkomst van één of andere formele instantie noodzakelijk is. Doelstellingen vertaald in pedagogisch agogisch concept. De feitelijke hulpverlening vindt plaats in vier systemen/contexten: 1. het gezin en het kind 2. de leergroep in het CKG (aangezien het accent op de 3 andere contexten ligt, spreken we niet meer van een leefgroep) 3. de school 4. het netwerk van het gezin De begeleiding in de thuissituatie en op de leergroep van het CKG wordt nauwkeurig op elkaar afgestemd. Doordat de contextbegeleider (afgekort CB) van het CKG zowel in de leergroep als in de thuissituatie werkzaam zijn, wordt maximale continuïteit geboden. Ook de school en het netwerk van ouders spelen een belangrijke rol in het hulpverleningstraject. Het gezin en het kind Het uiteindelijk doel is dat ouders terug hun verantwoordelijkheid voor de verzorging en de opvoeding van hun kinderen kunnen opnemen zonder hulpverlening. Het functioneren binnen het gezin staat centraal. Van ouders wordt verwacht dat ze een positieve leefsituatie voor hun kind creëren welke de ontwikkeling van hun kind garandeert. Om dit te bereiken, betrekken we ouders en kind als volwaardige partners in de hulpverlening. Er moet voortdurende aandacht zijn voor inspraak en participatie van alle betrokkenen en ook een alertheid om een dialoog op gang te brengen die berust op gelijkwaardigheid. Er wordt steeds uitgegaan van een fundamenteel geloof in de krachten, mogelijkheden en aanwezige inzet van kinderen en ouders. Van hieruit wordt er gestreefd om hun zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie te erkennen en te stimuleren. De leergroep In de leergroep wordt in eerste instantie kwaliteitsvolle zorg gegarandeerd waarin het welbevinden en de betrokkenheid van de kinderen centraal staan. Het werken op de leergroep staat ten dienste van het uiteindelijke doel het optimaler functioneren van een kind binnen de context van het gezin. De doelen die met de ouders overeengekomen zijn, vormen dan ook het uitgangspunt voor het werken aan doelen met een kind in de leergroep. De doelen op de leergroep zijn op maat voor elk kind. De leergroep wordt gebruikt om de kinderen bepaalde vaardigheden te leren die zij nodig hebben binnen de context van het gezin of die zij nodig hebben in het kader van hun gezonde psychosociale ontwikkeling. Op de leergroep is er individuele aandacht voor het kind en kan het kind geleerde vaardigheden oefenen met andere kinderen en begeleiders in een veilige leeromgeving. School In principe blijft het kind naar de eigen school gaan. Indien dit niet haalbaar/mogelijk is, wordt een school dicht bij het CKG gezocht. De contacten met de school worden door de ouders onderhouden. De CB kan hierbij de ouders ondersteunen door bijvoorbeeld het gesprek met

6 school gezamenlijk voor te bereiden. De ouders stellen de school op de hoogte van het tijdelijk verblijf van hun kinderen in het CKG. Indien dit niet mogelijk is, informeert het CKG samen met de ouders de school en wordt er afgesproken tot wie de school zich in welke situaties moet richten. Samen met ouders wordt afstemming gezocht tussen de gezins-, leergroep- en schoolcontext. Indien een leerkracht begeleiding vraagt in de omgang met een kind, bijvoorbeeld omwille van gedragsproblemen, wordt bekeken welke begeleiding er vanuit het CKG kan geboden worden. Het informele en formele netwerk van het gezin Het netwerk rondom het gezin wordt actief betrokken bij interventies. Vanaf de start wordt gekeken welke personen in het leven van het kind en de ouders een belangrijke rol spelen. Zowel de personen als de rol die ze spelen, de invloed die ze uitoefenen worden in kaart gebracht. Vervolgens wordt gekeken naar de behoefte van kind en ouders ten aanzien van ondersteuning vanuit het netwerk en de mogelijkheden van het huidig netwerk. Indien wenselijk wordt er gewerkt aan netwerkactivering en uitbreiding. Naast het informele netwerk (familie, kennissen, vrienden) wordt de rol van het formele netwerk (andere dienstverlening en hulpverleners) in kaart gebracht. De aanpak van de hulpverlening. De CB gebruikt theoretisch onderbouwde methodieken om gedurende maximum 3 maanden aan een intensiteit van ongeveer 9u per week het kind en het gezin binnen deze 4 contexten te ondersteunen en te begeleiden. De ouders kunnen op het CKG ook nog deelnemen aan pedagogische trainingen op maat.

Vzw apart Functieomschrijving Contextbegeleid(st)er

Vzw apart Functieomschrijving Contextbegeleid(st)er Vzw apart Functieomschrijving Contextbegeleid(st)er We maken hierbij gebruik van de logische niveau s van R. Dilts. Daarbij komen achtereenvolgens aan bod : 1. Omgevingsniveau (waar, wanneer, met wie?)

Nadere informatie

Ambulante begeleidingsdienst ZigZag

Ambulante begeleidingsdienst ZigZag Ambulante begeleidingsdienst ZigZag Gestichtstraat 4 9000 Gent 09/2401325 Ambulante begeleidingsdienst ZigZag Binnen ambulante begeleidingsdienst ZigZag onderscheiden wij twee types van ondersteuning in

Nadere informatie

CAW Brussel - PROJECT WINTEROPVANG. Tijdelijke halftijdse vacature voor psychologisch hulpverlener

CAW Brussel - PROJECT WINTEROPVANG. Tijdelijke halftijdse vacature voor psychologisch hulpverlener - PROJECT WINTEROPVANG Tijdelijke halftijdse vacature voor psychologisch hulpverlener Contract bepaalde duur van 3 december 2018 tot 31 maart 2019 Het Centrum Algemeen Welzijnswerk te Brussel is een dynamische,

Nadere informatie

KHB Kwaliteitsbeleid: Visietekst: gezinsgericht werken

KHB Kwaliteitsbeleid: Visietekst: gezinsgericht werken KHB Kwaliteitsbeleid: Visietekst: gezinsgericht werken We geloven dat een gezin het eerste en belangrijkste leefmilieu van een kind/jongere is. We willen vanuit onze specifieke deskundigheid het gezin

Nadere informatie

Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG) De Hummeltjes

Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG) De Hummeltjes Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG) De Hummeltjes Wat is een CKG? Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (IVA Kind en Gezin) Mobiele begeleiding Ambulante begeleiding Residentiële

Nadere informatie

Team crisispunt Limburg -18

Team crisispunt Limburg -18 Datum: 10/08/2017 Auteur: Joke Vanroy Vacature 2017/31 Informatie : Joke Vanroy, teambegeleider crisispunt Limburg -18 Invulling functie van: Bestemming: crisismedewerk(st)ers -18 hulpverlener Interne

Nadere informatie

Meander Nijmegen. Samen groot worden. Zorg voor jeugdigen. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen BEGELEID (KAMER) WONEN

Meander Nijmegen. Samen groot worden. Zorg voor jeugdigen. Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen BEGELEID (KAMER) WONEN BEGELEID (KAMER) WONEN OPVOEDINGS- ONDERSTEUNING HULP OP MAAT LOGEERHUIS Meander Nijmegen stgmeander.nl Zorg voor jeugdigen Begeleiding en (tijdelijk) wonen voor kinderen, jongeren en gezinnen Samen groot

Nadere informatie

Campus Alphen aan den Rijn

Campus Alphen aan den Rijn Campus Alphen aan den Rijn Met Cardea kun je verder! Campus ALPHEN AAN DEN RIJN Hulp aan kinderen, jongeren en hun ouders Met Cardea kun je verder! Een kind opvoeden valt niet altijd mee. Soms leidt dit

Nadere informatie

Wonen Doe Je Thuis: inhoudelijk kader van Combinatie Jeugdzorg

Wonen Doe Je Thuis: inhoudelijk kader van Combinatie Jeugdzorg Combinatie Jeugdzorg helpt kinderen en ouders vakkundig bij complexe vragen over opvoeden en opgroeien, zodat kinderen zich optimaal ontwikkelen en meedoen in de samenleving. Daarbij worden participatie

Nadere informatie

Centra voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning Hulp bij opvoedingsmoeilijkheden

Centra voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning Hulp bij opvoedingsmoeilijkheden Centra voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning Hulp bij opvoedingsmoeilijkheden CKG Good Engels Boomgaardstraat 39A 2018 Antwerpen tel. 03 286 97 25 CKG Dennenhuis Kalmthoutsesteenweg 33 2950 Kapellen tel.

Nadere informatie

24 uurshulp. Met Cardea kun je verder!

24 uurshulp. Met Cardea kun je verder! 24 uurshulp Met Cardea kun je verder! Met Cardea kun je verder! 24 UURSHULP De meeste kinderen en jongeren wonen thuis bij hun ouders totdat ze op zichzelf gaan wonen. Toch kunnen er omstandigheden zijn,

Nadere informatie

II FUNCTIEOMSCHRIJVING CONTEXTBEGELEIDER

II FUNCTIEOMSCHRIJVING CONTEXTBEGELEIDER II.2.11.3. FUNCTIEOMSCHRIJVING CONTEXTBEGELEIDER 1. Doel van de functie De contextbegeleider is de centrale ankerfiguur inzake overleg en hulpverleningscontacten met extern betrokken partijen. Hij staat

Nadere informatie

Missie & visie Opvoedingswinkel Gent

Missie & visie Opvoedingswinkel Gent Missie & visie Opvoedingswinkel Gent 1 Inhoudstafel... 1 Missie & visie Opvoedingswinkel Gent... 1 Inhoudstafel... 1 Intro... 3 1. Missie... 4 2. Doelgroep... 4 3. Werking... 4 4. Beleidskader... 5 5.

Nadere informatie

Samenwerkingsverband SONJA ERTEEJEE. 2 Gezinscoaches

Samenwerkingsverband SONJA ERTEEJEE. 2 Gezinscoaches Brussel is Samen Onderweg Naar Jeugdhulp Anders Samenwerkingsverband SONJA ERTEEJEE 2 Gezinscoaches Zin in een uitdaging? Wil je geschiedenis schrijven voor de Jeugdhulp van Brussel? Dynamisch en evolutief?

Nadere informatie

PEDAGOGISCH EN AGOGISCH CONCEPT. Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning BETLEHEM

PEDAGOGISCH EN AGOGISCH CONCEPT. Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning BETLEHEM PEDAGOGISCH EN AGOGISCH CONCEPT Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning BETLEHEM Het pedagogisch en agogisch concept Versie: juni 2015 Inhoudstafel 2 Inleiding 4 DEEL 1: ALGEMEEN 1 Definitie en

Nadere informatie

III.11.1 FUNCTIEOMSCHRIJVING LEEFGROEPBEGELEIDER

III.11.1 FUNCTIEOMSCHRIJVING LEEFGROEPBEGELEIDER III.11.1 FUNCTIEOMSCHRIJVING LEEFGROEPBEGELEIDER 1. Doel van de functie De leefgroepbegeleider is verantwoordelijk voor de opvang en begeleiding van de kinderen en jongeren die in een leefgroep verblijven.

Nadere informatie

Zorgbeleid Stedelijk Internaat Gent

Zorgbeleid Stedelijk Internaat Gent Zorgbeleid Stedelijk Internaat Gent Vertrekpunten DOOSG IVA : visie op zorg, HGW, pedagogisch project Stedelijk internaat Gent: visie op opvoeden, HGW, visie op zorg Missie Dag- en nachtopvang voorzien

Nadere informatie

Aalst CKG. Lierde. Zottegem BEGELEIDING AAN HUIS OUDERTRAINING IN GROEP AMBULANTE OPVANG RESIDENTIËLE OPVANG

Aalst CKG. Lierde. Zottegem BEGELEIDING AAN HUIS OUDERTRAINING IN GROEP AMBULANTE OPVANG RESIDENTIËLE OPVANG Aalst CKG Lierde Zottegem BEGELEIDING AAN HUIS OUDERTRAINING IN GROEP AMBULANTE OPVANG RESIDENTIËLE OPVANG Den Boomgaard werkt voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 t.e.m. 12 jaar. We bieden

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL Functie: Leefgroepmedewerker in schoolvervangende dagopvang voor kinderen met autisme

FUNCTIEPROFIEL Functie: Leefgroepmedewerker in schoolvervangende dagopvang voor kinderen met autisme FUNCTIEPROFIEL Functie: Leefgroepmedewerker in schoolvervangende dagopvang voor kinderen met autisme A. Functiebeschrijving 1. Doel van de functie Je staat in de leefgroep (dagopvang) in voor de dagelijkse

Nadere informatie

Samenvatting Zorgmodule Intensief ambulant verblijf (en behandeling)

Samenvatting Zorgmodule Intensief ambulant verblijf (en behandeling) Samenvatting Zorgmodule Intensief ambulant verblijf (en behandeling) Zorgaanspraak: jeugdhulp thuis Zorgaanbieder: Pactum jeugd- en opvoedhulp Doelgroep Deze module is bedoeld voor de ouder(s) en/ of verzorger(s)

Nadere informatie

Van twee naar één netwerk Een nieuw netwerk Een nieuwe naam

Van twee naar één netwerk Een nieuw netwerk Een nieuwe naam Van twee naar één netwerk Een nieuw netwerk Een nieuwe naam Kwadraat staat voor. kwaliteit, want kwaliteitsvolle zorg vermenigvuldigt als je ze deelt.. het bundelen van de krachten om mensen met een psychische

Nadere informatie

VACATURE. Aantal jobs: 1. Plaats tewerkstelling: JEUGDZORG Weefstraat EKE. Tijdelijke job (niet via uitzendkantoren) Aangeboden functie

VACATURE. Aantal jobs: 1. Plaats tewerkstelling: JEUGDZORG Weefstraat EKE. Tijdelijke job (niet via uitzendkantoren) Aangeboden functie VACATURE Aangeboden functie Functienaam: INTEGRAAL BEGELEIDER Functieomschrijving: Je inzet is er enerzijds op gericht de toegewezen jongeren te ondersteunen in het alleen wonen en voor te bereiden op

Nadere informatie

pedagogie van het jonge kind PJK: Opvoeding en Coaching

pedagogie van het jonge kind PJK: Opvoeding en Coaching BACHELOR pedagogie van het jonge kind PJK: Opvoeding en Coaching DE GEDRAGSINDICATOREN VOOR AFSTUDEERSTAGE (WIE DOET WAT? WELKE INDICATOREN? WELKE VERWACHTINGEN?) DEEL 1: WIE DOET WAT? ROL VAN DE STUDENT:

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek CKG Molenberg

Kwaliteitshandboek CKG Molenberg 1.Inleiding 1.2. Voorstelling van het CKG versie 2010 Doel: Actualiseren van de missie, visie en opdrachtverklaring Toepassingsgebied: Al de interne en externe diensten en personen Termen en definities:

Nadere informatie

INFOBUNDEL voor vacature

INFOBUNDEL voor vacature Interne zaken Personeel Heuvelstraat 91 2530 Boechout Telefoon 03 460 06 11 ax 03 460 06 97 info@boechout.be INOBUNDEL voor vacature 2017-03 unctie Niveau en graad Afdeling BKO-begeleid(st)er (m/v) D1

Nadere informatie

Kortdurend intensief verblijf

Kortdurend intensief verblijf Inhoudsopgave De Buitenwereld 4 6 Doelgroep 8 Doelgericht werken 10 Inhoudelijke randvoorwaarden 11 2 3 De Buitenwereld Als je binnen een gezin een kind mag grootbrengen met psychiatrische problematiek

Nadere informatie

INFOBUNDEL voor vacature BKO-begeleid(st)er (m/v)

INFOBUNDEL voor vacature BKO-begeleid(st)er (m/v) Interne zaken Personeel Heuvelstraat 91 2530 Boechout Telefoon 03 460 06 11 ax 03 460 06 97 info@boechout.be INOBUNDEL voor vacature BKO-begeleid(st)er (m/v) unctie Niveau en graad Afdeling BKO-begeleid(st)er

Nadere informatie

INTEGRAAL WERKEN MET MULTI PROBLEEMGEZINNEN

INTEGRAAL WERKEN MET MULTI PROBLEEMGEZINNEN TRAINING VOOR SOCIALE (WIJK)TEAMS: INTEGRAAL WERKEN MET MULTI PROBLEEMGEZINNEN TEAMNASCHOLING INTEGRAAL WERKEN MET MULTI PROBLEEMGEZINNEN UITGANGSPUNTEN Multi probleemgezinnen staan bij veel hulpverleners

Nadere informatie

PEDAGOGISCH EN AGOGISCH CONCEPT

PEDAGOGISCH EN AGOGISCH CONCEPT PEDAGOGISCH EN AGOGISCH CONCEPT 1. Onze visie 1.1. Visie van Don Bosco als uitgangspunt Het CKG behoort tot een groter geheel, een Don Bosco-familie die zijn inspiratie vindt bij Don Bosco zelf. Voor ons

Nadere informatie

16/11/2017. Vlaams beleid inzake uithuisplaatsing jonge kinderen. Inhoud. Afbakening doelgroep en focus

16/11/2017. Vlaams beleid inzake uithuisplaatsing jonge kinderen. Inhoud. Afbakening doelgroep en focus Vlaams beleid inzake uithuisplaatsing jonge kinderen Voor elk kind, waar en hoe het ook geboren is en opgroeit, zo veel mogelijk kansen creëren Samen kansen creëren Inhoud Afbakening doelgroep en focus

Nadere informatie

NASCHOLINGSCENTRUM MAATSCHAPPELIJK WERK

NASCHOLINGSCENTRUM MAATSCHAPPELIJK WERK TEAMNASCHOLING ERVARINGSGERICHTE PSYCHOSOCIALE HULPVERLENING 1 ERVARINGSGERICHTE PSYCHOSOCIALE HULPVERLENING HOE ZIET UW PRAKTIJK ERUIT? Veel cliënten zien hun probleem als een individueel probleem en

Nadere informatie

verwijzers HouVast: voor hulp aan gezinnen Ondersteuning voor ouders met een licht verstandelijke beperking

verwijzers HouVast: voor hulp aan gezinnen Ondersteuning voor ouders met een licht verstandelijke beperking verwijzers HouVast: voor hulp aan gezinnen Ondersteuning voor ouders met een licht verstandelijke beperking Middin gebruikt de interventie HouVast om passende ondersteuning te bieden aan gezinnen, waarbij

Nadere informatie

deskundige straathoekwerker

deskundige straathoekwerker De stad Sint-Niklaas is een moderne centrumstad met meer dan 70.000 inwoners. Momenteel zijn we op zoek naar een M/V: deskundige straathoekwerker voltijds contractueel B1-B3 Wat de job inhoudt Straathoekwerk

Nadere informatie

Contactpersoon Team vergunningen en erkenningen Telefoon Bijlagen 3

Contactpersoon Team vergunningen en erkenningen  Telefoon Bijlagen 3 Zenithgebouw Koning Albert II-laan 37 1030 BRUSSEL www.vaph.be INFONOTA Gericht aan: aanbieders van rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH-diensten) 8 mei 2019 INF/19/38 Contactpersoon Team vergunningen

Nadere informatie

Bijlage 1-3 Bouwstenen Blok C1

Bijlage 1-3 Bouwstenen Blok C1 Nr Hoofdgroep Product beschrijving 1 Time-outvoorziening/ tussenvoorziening Time-outvoorziening/ tussenvoorziening 44A06 38520 0-18 Preventieve voorzieningen bedoeld voor jongeren die even tot rust moeten

Nadere informatie

Bijzondere Jeugdbijstand Op verwijzing van CBJ en JRB. Kind en Gezin Gezinsondersteunende pleegzorg

Bijzondere Jeugdbijstand Op verwijzing van CBJ en JRB. Kind en Gezin Gezinsondersteunende pleegzorg Opvang Kinderdienst Bijzondere Jeugdbijstand Op verwijzing van CBJ en JRB Kind en Gezin Gezinsondersteunende pleegzorg Gezinnen raken tijdelijk uit hun evenwicht : een onverwachte ziekte, mentale of fysieke

Nadere informatie

Vacature CAW Centraal-West-Vlaanderen BELEIDSMEDEWERKER & KWALITEITSCOÖRDINATOR

Vacature CAW Centraal-West-Vlaanderen BELEIDSMEDEWERKER & KWALITEITSCOÖRDINATOR Vacature CAW Centraal-West-Vlaanderen BELEIDSMEDEWERKER & KWALITEITSCOÖRDINATOR CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk) is er voor iedere burger met om het even welke welzijnsvraag. De kerntaken van een CAW

Nadere informatie

Vacature : Hulpverlener team Vrouwenopvang Oostende CAW Noord-West-Vlaanderen

Vacature : Hulpverlener team Vrouwenopvang Oostende CAW Noord-West-Vlaanderen Vacature : Hulpverlener team Vrouwenopvang Oostende CAW Noord-West-Vlaanderen 1 Identificatie Functiebenaming : hulpverlener Werkvorm : residentiële hulpverlening Specificatie :Vrouwenopvangcentrum Oostende

Nadere informatie

even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder!

even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder! even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder! Als we over cliënten praten, bedoelen we kinderen, jongeren en hun ouders. Als we over ouders praten, bedoelen we ook eenoudergezinnen, verzorgers, voogden en/of

Nadere informatie

De Leemwinning. toelichting. Info-avond oktober 2015. Jeugdzorg Emmaüs 1

De Leemwinning. toelichting. Info-avond oktober 2015. Jeugdzorg Emmaüs 1 De Leemwinning toelichting Info-avond oktober 2015 Jeugdzorg Emmaüs 1 Inhoud - Doelgroep - Accenten in de werking - Begeleidingsfasen - Personeel - overzicht - functieomschrijvingen - praktische info -

Nadere informatie

Examenprogramma Begeleider Verblijf

Examenprogramma Begeleider Verblijf Examenprogramma Begeleider Verblijf De Vereniging Ons Tehuis gaat over tot de organisatie van een wervingsexamen voor de functie begeleider verblijf. 1 WIE KAN DEELNEMEN? Je bent minstens 18 jaar Je kan

Nadere informatie

Examenprogramma Begeleider Verblijf

Examenprogramma Begeleider Verblijf Examenprogramma Begeleider Verblijf De Vereniging Ons Tehuis gaat over tot de organisatie van een wervingsexamen voor de functie begeleider verblijf. 1 WIE KAN DEELNEMEN? Je bent minstens 18 jaar Je kan

Nadere informatie

EVEN VOORSTELLEN. Met Cardea kun je verder!

EVEN VOORSTELLEN. Met Cardea kun je verder! EVEN VOORSTELLEN Met Cardea kun je verder! Als we over cliënten praten, bedoelen we kinderen, jongeren en hun ouders. Als we over ouders praten, bedoelen we ook eenoudergezinnen, verzorgers, voogden en/of

Nadere informatie

Inhoud 2. Hulp aan de ouders ten behoeve van de kinderen Vroegdiagnostiek Hulp aan het gezin ons specifiek hulpaanbod

Inhoud 2. Hulp aan de ouders ten behoeve van de kinderen Vroegdiagnostiek Hulp aan het gezin ons specifiek hulpaanbod Inhoud 2. Hulp aan de ouders ten behoeve van de kinderen... 2 3. Vroegdiagnostiek... 3 4. Hulp aan het gezin... 3 5. ons specifiek hulpaanbod... 4 6. Werkwijze... 4 Samen met de ouders aan de slag... 4

Nadere informatie

Examenprogramma medewerker HCA-dienst en opvoedingsondersteuning

Examenprogramma medewerker HCA-dienst en opvoedingsondersteuning Examenprogramma medewerker HCA-dienst en opvoedingsondersteuning De Vereniging Ons Tehuis gaat over tot de organisatie van een wervingsexamen voor de functies medewerker HCA-dienst (DIVAM) en opvoedingsondersteuning

Nadere informatie

AMBULANT HULPVERLENERS IAG/GEZINSCOACHES (voor 25 tot 32 uur per week voor bepaalde tijd)

AMBULANT HULPVERLENERS IAG/GEZINSCOACHES (voor 25 tot 32 uur per week voor bepaalde tijd) Interne en externe oproep Afdeling Ambulant Noord Kinderen en jeugdigen hebben het recht om op een humane en evenwichtige manier op te groeien. De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt van ons handelen,

Nadere informatie

1 24 uurshulp 24 uurshulp _Cardea.indd 1 Cardea_A5 brochure_24 uurshulp_148x210.indd :38: :37:21

1 24 uurshulp 24 uurshulp _Cardea.indd 1 Cardea_A5 brochure_24 uurshulp_148x210.indd :38: :37:21 1 24 uurshulp 24 uurshulp 3 24 uurshulp 24 uurshulp DE MEESTE KINDEREN EN JONGEREN WONEN THUIS BIJ HUN OUDERS TOTDAT ZE OP ZICHZELF GAAN WONEN. TOCH KUNNEN EROMSTANDIGHEDEN ZIJN, WAARDOOR HET BETER IS

Nadere informatie

Visienota EDUCARE / Transities 0-6 jaar. Onderwijscentrum Brussel Entiteit Gezin

Visienota EDUCARE / Transities 0-6 jaar. Onderwijscentrum Brussel Entiteit Gezin Visienota EDUCARE / Transities 0-6 jaar Onderwijscentrum Brussel Entiteit Gezin a. Situering Jonge kinderen (0-6 jaar) groeien op in diverse contexten: thuis, eventueel in de kinderopvang, en in de kleuterschool.

Nadere informatie

maar niet alleen! Persoonlijk Toekomstgericht Deskundig

maar niet alleen! Persoonlijk Toekomstgericht Deskundig Zelf maar niet alleen! Persoonlijk Toekomstgericht Deskundig Gastenhof biedt Onze jeugdigen horen erbij Hoe doe je mee in een maatschappij waar het tempo vaak hoog ligt? 2 perspectief Inhoud 4 Voor wie

Nadere informatie

(Dag) Behandeling (licht) verstandelijk beperkten

(Dag) Behandeling (licht) verstandelijk beperkten (Dag) Behandeling (licht) verstandelijk beperkten Omschrijving voorzieningen Ons kenmerk: Datum: Oktober 2015 Contactpersoon: Contractbeheer E-mail: contractbeheer@regiogenv.nl INHOUD 1 34118 Behandeling

Nadere informatie

Arts en verantwoordelijke consultatiebureau De Wijk

Arts en verantwoordelijke consultatiebureau De Wijk Vacature Arts en verantwoordelijke consultatiebureau De Wijk Preventieve gezondheidszorg, een generalistische aanpak, aandacht voor verschillende levensdomeinen, superdiversiteit, gedeelde zorg in samenwerking

Nadere informatie

MET CARDEA KUN JE VERDER

MET CARDEA KUN JE VERDER MET CARDEA KUN JE VERDER 2 met cardea kun je verder 3 met cardea kun je verder weerslag hebben op het gedrag van een kind. Een team van specialisten met een brede deskundigheid helpt bij het oplossen van

Nadere informatie

Functieomschrijving begeleider ambulant centrum

Functieomschrijving begeleider ambulant centrum De Kiem v.z.w., Therapeutisch Programma voor Druggebruikers en hun omgeving zoekt voor onmiddellijke indiensttreding (m/v): Ambulant begeleider (19u) te Ronse Opdracht: Vereisten: Individuele begeleiding

Nadere informatie

Kortdurende hulpverleningstrajecten Maasland

Kortdurende hulpverleningstrajecten Maasland Kortdurende hulpverleningstrajecten Maasland 1. Individuele sociale vaardigheidstraining 2. Sociale vaardigheidstraining groep 12-/12+ 3. Gezinsbegeleiding (6+) 4. Gezinsbegeleiding (0-6 jaar) 5. Individuele

Nadere informatie

(INVAL) PEDAGOGISCH MEDEWERKER voor minimaal 7 en maximaal 32 uur per week voor bepaalde tijd

(INVAL) PEDAGOGISCH MEDEWERKER voor minimaal 7 en maximaal 32 uur per week voor bepaalde tijd Interne en externe oproep BEC 12-18+ Kinderen en jeugdigen hebben het recht om op een humane en evenwichtige manier op te groeien. De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt van ons handelen, waarbij

Nadere informatie

Ons aanbod. Voor professionals

Ons aanbod. Voor professionals Voor professionals Ons aanbod Een kind dat hulp nodig heeft om veilig op te groeien, staat nooit alleen. Jeugdbescherming Brabant voelt zich verbonden met de toekomst van dat kind. Wij staan voor veiligheid

Nadere informatie

Competentieprofiel. Maatschappelijk werker

Competentieprofiel. Maatschappelijk werker Competentieprofiel maatschappelijk werker OCMW 1. Functie Functienaam Afdeling Dienst Functionele loopbaan Maatschappelijk werker Sociale zaken Sociale dienst B1-B3 2. Context Het OCMW garandeert aan elke

Nadere informatie

Gezinsplaatsing Sociaal Centrum Opvang Kinderdienst De Mutsaard

Gezinsplaatsing Sociaal Centrum Opvang Kinderdienst De Mutsaard Gezinsplaatsing Sociaal Centrum Opvang Kinderdienst De Mutsaard Bijzondere Jeugdbijstand Op verwijzing van CBJ en JRB Kind en Gezin Gezinsondersteunende pleegzorg Gezinnen raken tijdelijk uit hun evenwicht

Nadere informatie

ALGEMENE FUNCTIEGEGEVENS. Kinderbegeleid(st)er buitenschoolse kinderopvang. Functiebeschrijving

ALGEMENE FUNCTIEGEGEVENS. Kinderbegeleid(st)er buitenschoolse kinderopvang. Functiebeschrijving ALGEMENE FUNCTIEGEGEVENS Dienst : Afdeling : Functie : Niveau : Weddenschaal : HUIS VAN HET KIND ZIBO Kinderbegeleid(st)er buitenschoolse kinderopvang C C1C2 Functiebeschrijving Situering van het ZIBO

Nadere informatie

een geëngageerde en gemotiveerde begeleider (m/v) voor ons begeleidingstehuis t Vlierke.

een geëngageerde en gemotiveerde begeleider (m/v) voor ons begeleidingstehuis t Vlierke. In de Bijzondere Jeugdzorg van Ter Loke zijn we op zoek naar een geëngageerde en gemotiveerde begeleider (m/v) voor ons begeleidingstehuis t Vlierke. t Vlierke is een begeleidingstehuis in Turnhout voor

Nadere informatie

Ondersteunend administratief en pedagogisch medewerker

Ondersteunend administratief en pedagogisch medewerker Datum: 30/06/2015 Auteur: Heidi Bosselaers Vacature 2015/19 Invulling functies : Bestemming: Ondersteunend administratief-pedagogisch medewerker Thuislozencentrum Sonar Interne en externe verspreiding

Nadere informatie

Contextbegeleiding laagintensief

Contextbegeleiding laagintensief Contextbegeleiding laagintensief Functie Omschrijving Status Code Begeleiding De laagdrempelige, laagintensieve, mobiele begeleiding van de minderjarige en alle relevante betrokkenen uit zijn gezins en

Nadere informatie

2.3 Ondersteunt de cliënt bij dagbesteding 2.4 Begeleidt een groep cliënten op sociaal-maatschappelijk gebied

2.3 Ondersteunt de cliënt bij dagbesteding 2.4 Begeleidt een groep cliënten op sociaal-maatschappelijk gebied Specificaties Titel: Soort: Werksituatie: Eindproduct: Begeleiden van muzisch-ludische activiteiten Training De medewerker maatschappelijke zorg, persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg of persoonlijk

Nadere informatie

Examenprogramma contextbegeleider

Examenprogramma contextbegeleider Examenprogramma contextbegeleider De Vereniging Ons Tehuis gaat over tot de organisatie van een wervingsexamen voor de functie contextbegeleider. 1 WIE KAN DEELNEMEN? Je bent minstens 18 jaar Je kan een

Nadere informatie

Pleegzorg doe je samen

Pleegzorg doe je samen Kinderen mogen opgroeien in een gezin Pleegzorg doe je samen Informatie voor professionals Kinderen horen thuis, en als dat niet kan: zo thuis mogelijk. Met dit motto geven we bij Lindenhout vorm aan de

Nadere informatie

Campus Katwijk. Met Cardea kun je verder!

Campus Katwijk. Met Cardea kun je verder! Campus Katwijk Met Cardea kun je verder! Campus Katwijk Hulp aan jonge kinderen en hun ouders Met Cardea kun je verder! Een kind opvoeden valt niet altijd mee. Soms leidt dit tot problemen. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

OCMW DENDERMONDE SOCIAAL HUIS in DENDERMONDE zoekt maatschappelijk werker

OCMW DENDERMONDE SOCIAAL HUIS in DENDERMONDE zoekt maatschappelijk werker OCMW DENDERMONDE SOCIAAL HUIS in DENDERMONDE zoekt maatschappelijk werker Job onbepaalde duur (niet via uitzendkantoren) 1 Ft mw er tewerkgesteld in het Onthaalteam Functieomschrijving Het Sociaal Huis

Nadere informatie

BEGELEID(STER)ER BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG D1-D3

BEGELEID(STER)ER BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG D1-D3 BEGELEID(STER)ER BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG D1-D3 FUNCTIEBESCHRIJVING Benaming van de functie Functietitel: BEGELEID(STER)ER BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG Statuut: DEELTIJDS Salarisschaal: D1-D3 Wijze van

Nadere informatie

Profilering CKG t Kinderkasteeltje CKG Nazareth

Profilering CKG t Kinderkasteeltje CKG Nazareth Profilering CKG t Kinderkasteeltje Algemeen CKG = Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning Erkend en gesubsidieerd door K&G, afdeling Preventieve Gezinsondersteuning In het Vlaamse land: 23 CKG s

Nadere informatie

Zo kijkt VVJ naar participatie 1

Zo kijkt VVJ naar participatie 1 Zo kijkt VVJ naar participatie Groeien naar meer participatief besturen Groeien naar, want kun je niet snel snel, en niet in je eentje Participatief besturen : is voor VVJ een voorwaarde voor goed beleid

Nadere informatie

Samenvatting. Gezin Centraal

Samenvatting. Gezin Centraal Samenvatting Gezin Centraal Gezin Centraal is een experimenteel hulpverleningsprogramma dat zich richt op kinderen (6 14 jaar) met ernstige psychosociale problemen en hun gezinnen. Het programma maakt

Nadere informatie

De missie van de vzw Provincialaat der Broeders van Liefde

De missie van de vzw Provincialaat der Broeders van Liefde Doel Conform het kwaliteitsdecreet beschrijft dit document het kwaliteitsbeleid van het MFC Sint- Jozef. Het omschrijft de missie, visie en waarden ten aanzien van de hulp- en dienstverlening en het beschrijft

Nadere informatie

Pleegzorg West-Vlaanderen vzw

Pleegzorg West-Vlaanderen vzw Pleegzorg West-Vlaanderen vzw Het decreet m.b.t. de nieuwe organisatie pleegzorg Algemene vergadering ROG 11 februari 2014 Hilde Dekiere Pleegzorg West-Vlaanderen vzw Deel 1: Achtergrond decreet samenwerking

Nadere informatie

Kinderopvang en MFC s realiseren samen inclusieve kinderopvang voor elk kind en elke ouder

Kinderopvang en MFC s realiseren samen inclusieve kinderopvang voor elk kind en elke ouder Open oproep Pionieren in samenwerking Kinderopvang en MFC s realiseren samen inclusieve kinderopvang voor elk kind en elke ouder INLEIDING Vlaams minister Jo Vandeurzen streeft naar een sterkere samenwerking

Nadere informatie

Openbaar. Solliciteren:

Openbaar. Solliciteren: Openbaar In het kader van de verbreding en verdieping van artikel 107 rond de vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg zoekt het netwerk GG ADS regio Aalst een teamcoördinator voor het

Nadere informatie

Model Beroepsprofiel Cliëntondersteuner voor mensen met een beperking

Model Beroepsprofiel Cliëntondersteuner voor mensen met een beperking Model Beroepsprofiel Cliëntondersteuner voor mensen met een beperking Het doel van deze beschrijving is om enerzijds houvast te geven voor het borgen van de unieke expertise van de cliëntondersteuner voor

Nadere informatie

Project Wanda. 3 februari 2012

Project Wanda. 3 februari 2012 Project Wanda 3 februari 2012 Wanda-project Arteveldehogeschool = promotor VBJK = partner-ontwikkelaar Waarderen analyseren daden Importeren Franse reflectiemethodiek Analyse de pratiques vertaling naar

Nadere informatie

OPLOSSINGSGERICHT WERKEN MET JONGEREN MISSION POSSIBLE

OPLOSSINGSGERICHT WERKEN MET JONGEREN MISSION POSSIBLE OPLOSSINGSGERICHT WERKEN MET JONGEREN MISSION POSSIBLE OPEN INSCHRIJVING IN UTRECHT WAT IS MISSION POSSIBLE? Bent u geïnteresseerd te ontdekken waar de motivatie van jongeren ligt om hun problemen zelf

Nadere informatie

NASCHOLINGSCENTRUM MAATSCHAPPELIJK WERK TEAMNASCHOLING MULTI PROBLEEMGEZINNEN

NASCHOLINGSCENTRUM MAATSCHAPPELIJK WERK TEAMNASCHOLING MULTI PROBLEEMGEZINNEN TEAMNASCHOLING MULTI PROBLEEMGEZINNEN MULTI PROBLEEMGEZINNEN Multi probleemgezinnen staan bij veel hulpverleners in een slecht daglicht. Deze gezinnen hebben vaak een lange historie van min of meer mislukte

Nadere informatie

Integrale Jeugdhulpverlening: een nieuw plan in de maak

Integrale Jeugdhulpverlening: een nieuw plan in de maak Integrale Jeugdhulpverlening: een nieuw plan in de maak Document opgesteld door: vzw de Keeting vzw Recht-Op Kroonstraat 64/66 Lange Lobroekstraat 34 2800 Mechelen 2060 Antwerpen email: info@dekeeting.be

Nadere informatie

Drugbeleidsplan KOGEKA

Drugbeleidsplan KOGEKA Drugbeleidsplan KOGEKA September 2012 Visie De scholengemeenschap KOGEKA is zich bewust van druggebruik bij jongeren en wil hier uitgesproken begrenzend en begeleidend mee omgaan. In dit drugbeleid hebben

Nadere informatie

STEK. meer dan één plek. Informatie voor professionals

STEK. meer dan één plek. Informatie voor professionals STEK meer dan één plek Informatie voor professionals STEK: meer dan één plek Kinderen horen thuis: dat is ons uitgangspunt bij de behandeling van kinderen en jongeren tot 18 jaar. Daarom behandelen we

Nadere informatie

DECREET. betreffende het algemeen welzijnswerk

DECREET. betreffende het algemeen welzijnswerk VLAAMS PARLEMENT DECREET betreffende het algemeen welzijnswerk HOOFDSTUK I Algemene bepalingen Artikel 1 Dit decreet regelt een gemeenschapsaangelegenheid. Artikel 2 In dit decreet wordt verstaan onder

Nadere informatie

Samenwerkingsmogelijkheden binnen de driehoek worden onderbouwd vanuit actuele werkmodellen en methodieken en positieve ervaringen uit de praktijk.

Samenwerkingsmogelijkheden binnen de driehoek worden onderbouwd vanuit actuele werkmodellen en methodieken en positieve ervaringen uit de praktijk. Partnerschap in de driehoek. Onderwijs en Jeugdhulpverlening samen op de werkvloer Waarom? Hoe kun je extra ondersteuning en begeleiding aan kinderen en gezinnen zo dicht mogelijk bij huis en in de wijk

Nadere informatie

Toermalijn. Behandelgroep voor jongeren van 12 tot 16 jaar

Toermalijn. Behandelgroep voor jongeren van 12 tot 16 jaar Toermalijn Behandelgroep voor jongeren van 12 tot 16 jaar Algemene informatie over Sterk Huis vindt u in de folder Welkom, met algemene informatie voor cliënten van de jeugdhulpverlening. Daarin worden

Nadere informatie

Checklist voor kwaliteit van de uitvoering van de groep Daar waar groep vermeld staat kan ook cursus of training gelezen worden.

Checklist voor kwaliteit van de uitvoering van de groep Daar waar groep vermeld staat kan ook cursus of training gelezen worden. Checklist voor kwaliteit van de uitvoering van de groep Daar waar groep vermeld staat kan ook cursus of training gelezen worden. Nr. Werving/eerste contact/aanmelding 1. Op de doelgroep gerichte publiciteit

Nadere informatie

Kwaliteitskader Verantwoorde zorg Caribisch Nederland

Kwaliteitskader Verantwoorde zorg Caribisch Nederland Kwaliteitskader Verantwoorde zorg Caribisch Nederland 1 Inspectie Jeugdzorg Utrecht, oktober 2015 Motto Naar zichtbare kwaliteit in de jeugdhulp! Missie De Inspectie Jeugdzorg, de Inspectie voor de Gezondheidszorg

Nadere informatie

Samen doen. Zorgvisie. Zorg- en dienstverlening van A tot Z

Samen doen. Zorgvisie. Zorg- en dienstverlening van A tot Z Samen doen Zorgvisie Zorg- en dienstverlening van A tot Z Wat en hoe? 3 W Samen met de cliënt bepalen we wát we gaan doen en hóe we het gaan doen. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen op diverse

Nadere informatie

Cliëntoverleg Integrale Jeugdhulp (IJH) Gedragscode voor deelnemers aan het cliëntoverleg ALGEMENE BEPALINGEN: WIE HEEFT BEROEPSGEHEIM?

Cliëntoverleg Integrale Jeugdhulp (IJH) Gedragscode voor deelnemers aan het cliëntoverleg ALGEMENE BEPALINGEN: WIE HEEFT BEROEPSGEHEIM? Cliëntoverleg Integrale Jeugdhulp (IJH) Gedragscode voor deelnemers aan het cliëntoverleg INLEIDING Hulpverleners en andere professionele derden, die deelnemen aan het cliëntoverleg IJH zijn gebonden aan

Nadere informatie

Stimuleren van eigen kracht en sociale netwerken. Ervaringen uit het veld

Stimuleren van eigen kracht en sociale netwerken. Ervaringen uit het veld Stimuleren van eigen kracht en sociale netwerken Ervaringen uit het veld Overzicht programma Wie ben ik: - Philip Stein - masterstudent sociologie - afgerond A&O-psycholoog Programma: - half uur presentatie,

Nadere informatie

Functiebeschrijving CLUSTERVERANTWOORDELIJKE NIET-VERPLICHTE HULPVERLENING B4-B5

Functiebeschrijving CLUSTERVERANTWOORDELIJKE NIET-VERPLICHTE HULPVERLENING B4-B5 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

TEAMNASCHOLING ERVARINGSGERICHTE PSYCHOSOCIALE HULPVERLENING WERKEN MET CLIËNTEN EN HUN RELATIONELE CONTEXT

TEAMNASCHOLING ERVARINGSGERICHTE PSYCHOSOCIALE HULPVERLENING WERKEN MET CLIËNTEN EN HUN RELATIONELE CONTEXT TEAMNASCHOLING ERVARINGSGERICHTE PSYCHOSOCIALE HULPVERLENING WERKEN MET CLIËNTEN EN HUN RELATIONELE CONTEXT HOE ZIET UW PRAKTIJK ERUIT? Veel cliënten zien hun probleem als een individueel probleem en komen

Nadere informatie

Missie- en visietekst

Missie- en visietekst Missie- en visietekst Inhoudsopgave 1 De Cocon missie... 2 2 Concrete opdrachten... 2 3 Visie op mens en maatschappij... 2 4 De doelgroep... 3 5 Visie op hulpverlening... 3 5.1 Doelstellingen van onze

Nadere informatie

Functiekaart. Werkt onder de leiding van en rapporteert aan coördinator Afdeling opvoeden Buitenschoolse Kinderopvang)

Functiekaart. Werkt onder de leiding van en rapporteert aan coördinator Afdeling opvoeden Buitenschoolse Kinderopvang) Functie Graadnaam: administratief assistent - kinderbegeleider Functienaam: Begeleider kinderopvang Functionele loopbaan: D1-D3 Code: Afdeling: Opvoeden Dienst: Buitenschoolse Kinderopvang Subdienst: Doel

Nadere informatie

De lessen kunnen op elk gewenst tijdstip bekeken worden. Aantal deelnemers. Pedagoog. Jeugdverpleegkundige.

De lessen kunnen op elk gewenst tijdstip bekeken worden. Aantal deelnemers. Pedagoog. Jeugdverpleegkundige. 4.2.12. Digitale opvoedondersteuning voor ouders van het jonge kind Ondersteuning in de vorm van een aantal online lessen voor ouders met kinderen tot 4 jaar, om ze voor te bereiden op de (toekomstige)

Nadere informatie

Examenprogramma Begeleider

Examenprogramma Begeleider Examenprogramma Begeleider Wegens uitbreiding gaat de Vereniging Ons Tehuis over tot de organisatie van een wervingsexamen voor de functies contextbegeleider, begeleider verblijf (incl. verblijf- en woonbegeleider)

Nadere informatie

Presentatie verdiepingssessie inkoop Jeugd-AWBZ. Vrijdag 13 juni 2014

Presentatie verdiepingssessie inkoop Jeugd-AWBZ. Vrijdag 13 juni 2014 Presentatie verdiepingssessie inkoop Jeugd-AWBZ Vrijdag 13 juni 2014 Wie zijn we? Ons Tweede thuis is een organisatie ten dienste van ongeveer 2000 mensen met een verstandelijke, meervoudige of lichamelijke

Nadere informatie

Integrale begeleider m/v. Algemene Mannenopvang

Integrale begeleider m/v. Algemene Mannenopvang Datum: 14/11/2017 Auteur: personeelsdienst Vacature2017/40 Invulling functies : Bestemming: Integrale begeleider m/v binnen het Thuislozencentrum Sonar Interne en externe verspreiding CAW Limburg een dynamisch

Nadere informatie

HULPVRAAG Doelgroepen Doelstellingen

HULPVRAAG Doelgroepen Doelstellingen Zorgmodule Fasehuis Zorgaanspraak: Zorgaanbieder: Verblijf met behandeling Entréa HULPVRAAG Doelgroepen De doelgroep bestaat uit normaal begaafde jeugdigen van 16-18 jaar, woonachtig in de regio Gelderland-Midden

Nadere informatie

Decreet opvoedingsondersteuning in relatie tot de IJH. Benedikte Van den Bruel Veerle Roels

Decreet opvoedingsondersteuning in relatie tot de IJH. Benedikte Van den Bruel Veerle Roels Decreet opvoedingsondersteuning in relatie tot de IJH Benedikte Van den Bruel Veerle Roels Kind en Gezin èn Agentschap Jongerenwelzijn? Kind en Gezin en Agenschap Jongerenwelzijn verantwoordelijk voor

Nadere informatie