Slotconferentie van het project Sectorplan PO Samen verder aan de slag voor het onderwijs van morgen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Slotconferentie van het project Sectorplan PO Samen verder aan de slag voor het onderwijs van morgen"

Transcriptie

1 Slotconferentie van het project Sectorplan PO Samen verder aan de slag voor het onderwijs van morgen Overzicht workshops 1. Op reis door het handboek RTC, wat is het en hoe werkt het? 2. RTC in de praktijk (PON 5 jaar ervaring als RTC) 3. RTC Zeeland: samen staan we sterk 4. STOP sta stil bij je loopbaan (wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik) 5. Van concept naar concreet - hoe werkt de samenwerking uit? 6. Wet Werk en Zekerheid: de kansen van samenwerking 7. Strategische personeelsplanning: de juisten personen op het juiste moment en de juiste plek 8. Professionalisering van invallers en startende leerkrachten 9. Wil op het Werk Food for thought vanuit inzicht in beweging 10. RTC s in 2021, Denken, dromen, doen 1. Op reis door het handboek RTC, wat is het en hoe werkt het? Loek van der Kroon, projectleider Sectorplan PO namens VfPf Na twee jaar weten we als projectorganisatie van het Sectorplan bijna alles over Regionale Transfercentra. We hebben nut en noodzaak onderzocht en zien nu helder de kansen en bedreigingen. Relevante weten regelgeving en de gevolgen ervan bij bovenbestuurlijke samenwerking zijn in kaart gebracht. We hebben in beeld hoe een RTC eruit zou kunnen zien en we weten hoe kosten en opbrengsten zich tot elkaar verhouden. In deze workshop gaan we in vogelvlucht door twee jaren vol ervaringen met 117 schoolbesturen in 10 regio s die deze nieuwe uitdaging met elkaar zijn aangegaan.

2 2. RTC in de praktijk (PON 5 jaar ervaring als RTC) Mini Schouten/Fred Ruijling In 2010 hebben de besturen die samenwerken in Personeelscluster Oost Nederland (PON) vastgesteld dat de prognoses van de krimp in de regio een gezamenlijke aanpak noodzakelijk maakte. De besturen hadden voor het personeel een absolute werkgelegenheidsgarantie afgegeven. In 2011 is de nota in beweging aangenomen door de besturen en door de vakbonden. Met in beweging hebben de besturen afgesproken gezamenlijk werkgelegenheidsbeleid te voeren, personeel bij voorrang van elkaar over te nemen en de vrijwillige mobiliteit te bevorderen. Deze uitgangspunten en de inzet van de flexpool hebben er toe geleid dat in een periode van 5 jaar een leerlingdaling van 300 fte s zonder gedwongen ontslagen is opgevangen. In deze workshop willen wij onze ervaringen van de afgelopen 5 jaar met u delen. Aan de orde komen, de kracht van vrijwillige mobiliteit, de meerwaarde van samenwerking, de noodzaak van een loopbaancentrum, de evaluatie van in beweging, autonomie van besturen, flexpool als instrument van doorstroom en kwaliteit en het banenplan PON. 3. RTC Zeeland: samen staan we sterk Eric Reekers Geprognosticeerde krimp, minimale arbeidskansen voor afgestudeerde leerkrachten, doorlopende behoefte aan flexibel onderwijspersoneel, wensen naar kwaliteit in het onderwijs en regiewensen van onderwijswerkgevers zijn enkele van de ingrediënten waarmee de Zeeuwse schoolbesturen hun RTC gestalte hebben gegeven. De vaak wat kleinere besturen vinden hun samenwerking in de vervangingspool, de 3l Academie (nascholing) en het P&O netwerk. In deze workshop ligt de nadruk op de uitdagingen van de start en de hobbels in het eerste jaar.

3 4. STOP sta stil bij je loopbaan (wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik) Frank Bruijenberg ( projectleider RTC Zuid-Limburg PO / projectleider RTC Midden Brabant Drie grote schoolbesturen in Limburg (MOVARE, Innovo en Kindante) zijn dit schooljaar begonnen met een RTC. Zij noemen het RTC heel bewust een regionaal talentcentrum. Het projectplan bevat activiteiten gericht op talent- loopbaanontwikkeling vanuit de eigen verantwoordelijkheid van werknemers. Hierbij staat het E-portfolio van de medewerker centraal. Concreet ondersteunen zij mobiliteit zowel intern als extern middels een centraal vacaturesysteem. Medewerkers kunnen m.b.v. zelfassesments ontdekken wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Boventallig personeel wordt behouden door ze te plaatsen in hun individuele vervangingspool. Limburg kiest voor een virtueel centrum. Hiervoor werkt het samen met Baandomein, een samenwerkingsverband van Empower Limburg en Liftnet. Tijdens de workshop krijgt u een inkijkje in hoe het virtuele centrum in de praktijk werkt. 5. Van concept naar concreet - hoe werkt de samenwerking uit? Dick Mak en Monica van der Hoff-Israël (Infinite Financieel). Beide zijn bij verschillende fasen van het Sectorplan PO betrokken geweest. In deze workshop wordt u in vogelvlucht meegenomen door de periode van de totstandkoming van het Sectorplan PO tot de concrete uitwerking in een Regionale Transfercentra (RTC). Recent is in hoofdlijnen onderzocht in hoeverre er sprake is van financieel voordeel voor schoolbesturen die deelnemen aan een RTC. Samen met u gaan we in deze workshop op zoek naar de mogelijke voordelen van samenwerking zoals bv in een RTC in uw situatie.

4 6. Wet Wek en Zekerheid: de kansen van samenwerking Aleid te Voortwis, Groenendijk Onderwijs Consultancy Diverse ontwikkelingen in de laatste jaren zoals krimp, passend onderwijs nodigen besturen uit om zich te beraden over samenwerking. En de aangescherpte ketenbepalingen van de Wet werk en zekerheid (WWZ) die per 1 juli 2016 ook voor het primair onderwijs gaat gelden, heeft de noodzaak om samen te werken alleen maar groter gemaakt. Het kan immers niet zo zijn dat een school zonder vervanger zit omdat het inschakelen van één van de beschikbare vervangers zou betekenen dat hij in vaste dienst komt. Door samen te werken, bijv. in een regionaal transfercentrum, en verschillende flexibele schillen te creëren kunnen besturen ook onder de regels van de WWZ adequaat in de vervangingsbehoefte van hun scholen blijven voorzien. Welke flexibele schillen er precies zijn, wat hun omvang is, wie die schillen bemensen, in welke volgorde personeel uit de verschillende schillen wordt ingezet; het zijn allemaal zaken die de besturen in onderling overleg met elkaar bepalen. Deze samenwerking levert meer op dan alleen vervangers. Want door samen te werken zijn besturen, zelfs in krimpgebieden, in staat om hun personeel werkgelegenheidszekerheid bieden. En niet onbelangrijk gezien de te verwachtte tekorten -, dragen ze er aan bij dat startende leerkrachten behouden blijven voor de onderwijsarbeidsmarkt. Vrijwillige mobiliteit in bovendien bevorderlijk voor de kwaliteit van onderwijs omdat niet alleen de ontvangende school een impuls krijgt maar ook de school die de leerkracht die kiest voor mobiliteit, achterlaat. En heel praktisch: op schoolniveau worden directeuren ontzorgd omdat ze niet meer zelf een vervanger hoeven te zoeken en verzekerd zijn van de kwaliteit van de vervangers die ze aangereikt krijgen..

5 7. Strategische personeelsplanning: de juisten personen op het juiste moment en de juiste plek Deborah van den Berg en Richard Defourny, Arbeidsmarktplatform PO Je kunt niet in de toekomst kijken, maar door anders naar de organisatie te kijken en er met elkaar over te praten, word je wendbaarder en vergroot je je slagkracht. Door strategische personeelsplanning kunnen we beter op ontwikkelingen inspelen. Strategische personeelsplanning is erop gericht om gedrag, kennis en ambities van mensen in en om uw organisatie en de doelstellingen van uw organisatie goed op elkaar af te stemmen. Tijdens deze workshop leert u meer over het waarom, hoe en wat van strategische personeelsplanning. Zo gaan we specifiek in op de kwantitatieve vraagstukken waar uw organisatie mee te maken krijgt en hoe u deze vragen strategisch kunt benaderen en wat hiervoor nodig is. Hoe brengt u bijvoorbeeld de benodigde personeelsomvang voor de komende jaren in kaart en welke interventies zijn noodzakelijk om eventuele discrepanties, zoals tekorten of overschotten aan personeel, op te heffen? Tijdens de workshop worden ook de mogelijkheden van het Scenariomodel PO toegelicht. Met dit instrument kunt u zelf leerlingenprognoses en formatieramingen berekenen. Zo krijgt u, op basis van verschillende scenario s, inzicht in uw personeelsbehoefte en financiële ruimte. Een belangrijk instrument als u aan de slag gaat met strategische personeelsplanning.

6 8. Professionalisering van invallers en startende leerkrachten Tiny Rompen, arbeidsmartktplatform PO De invallers die nu veelal op basis van losse contracten werken, hebben/krijgen vaak niet de mogelijkheid om gebruik te maken van het professionaliseringsaanbod van de schoolbesturen. Het zijn wel de startende leerkrachten van morgen. Wat kunt u doen om van uw invaller het pareltje van morgen te maken? Wat hebt u hiervoor nodig en hoe kunt u dit vormgeven? In deze workshop gaat u actief aan de slag met het ontwikkelen van een programma voor de professionalisering van invallers en startende leerkrachten. 9. Wil op het Werk Food for thought vanuit inzicht in beweging Judith en Patricia Hugen van Wil op het Werk In deze WIL sessie nemen we u mee in het gedachtegoed van Wil op het Werk: energiek, effectief en enthousiast werken. WIL maakt je bewust van de keuzes die je hebt en laat de deelnemers vanuit positiviteit richting geven aan leefplezier op het werk. Zo creëren we inzicht in wat mensen zélf kunnen doen om hun mindset te veranderen en zo hun potentieel maximaal te benutten. De effecten op mobiliteit in het onderwijs zijn gebleken; u zult het zien! 10. RTC s in 2021, Denken, dromen, doen Ellen Feller Stel u voor, we zijn 5 jaar verder, hoe zien de RTC s er dan uit? Welke functies vervullen ze? Hebben andere onderwijstypen zich misschien aangesloten of zijn de RTC s vooral shared servicecentra geworden? In deze interactieve workshop nodigen we u uit, om out of de box uw licht te laten schijnen op de RTC s van de toekomst!

Samen aan de slag voor het onderwijs van morgen. Praktische en financiële ondersteuning voor werkgevers in het primair onderwijs

Samen aan de slag voor het onderwijs van morgen. Praktische en financiële ondersteuning voor werkgevers in het primair onderwijs Samen aan de slag voor het onderwijs van morgen Praktische en financiële ondersteuning voor werkgevers in het primair onderwijs Ondersteuning door samen te werken Samen aan de slag voor het onderwijs van

Nadere informatie

RTC, samenwerking en medezeggenschap

RTC, samenwerking en medezeggenschap RTC, samenwerking en medezeggenschap Hayo Bohlken Rayonbestuurder Algemene Onderwijsbond Onderwerpen Oprichting Regionale Transfercentra Voor- en nadelen RTC Personeelsbeleid RTC Medezeggenschap bij toetreding/opstart

Nadere informatie

Mobiliteitscentrum/flexpool BDOF Wenkend perspectief

Mobiliteitscentrum/flexpool BDOF Wenkend perspectief Mobiliteitscentrum/flexpool BDOF Wenkend perspectief 1. Inleiding In de vergadering van BDOF van 16 april jl. is een positieve grondhouding ten aanzien van een eventueel mobiliteitscentrum en een flexpool

Nadere informatie

REGIONALE TRANSFERCENTRA. Samenwerken voor goed werkgeverschap

REGIONALE TRANSFERCENTRA. Samenwerken voor goed werkgeverschap REGIONALE TRANSFERCENTRA Samenwerken voor goed werkgeverschap Deelname aan het RTC verruimt mijn blik. Ik ontdek meer mogelijk heden voor de mobiliteit van mijn personeel. Marcel Hermens, Zeister Schoolvereeniging

Nadere informatie

Strategisch Personeelsbeleid & Scenariomodel PO

Strategisch Personeelsbeleid & Scenariomodel PO Strategisch Personeelsbeleid & Scenariomodel PO Slotconferentie sectorplan PO 24 mei 2016 Richard Defourny Deborah van den Berg Inhoud Strategisch personeelsbeleid: wat, waar, waarom? Hoe aan de slag met

Nadere informatie

Datum 15 maart 2018 Antwoord op schriftelijke vragen van de leden Rudmer Heerema en Wiersma (beiden VVD)

Datum 15 maart 2018 Antwoord op schriftelijke vragen van de leden Rudmer Heerema en Wiersma (beiden VVD) >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG Primair Onderwijs Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den Haag

Nadere informatie

Krimp in relatie tot bestuurlijke samenwerking

Krimp in relatie tot bestuurlijke samenwerking Krimp in relatie tot bestuurlijke samenwerking Fred Ruijling, voormalig rector, interim-manager, verandermanager, projectleider mobiliteit bij het PON (cao-onderhandelaar, belangenbehartiger VOS/ABB) 13

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 juli 2016 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief 11 juli 2016 Pagina 1 van 5 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Voorwoord Wanneer heeft een invaller recht op een vast contract? Hoe worden zieke personeelsleden vervangen? Wat zijn de gevolgen voor vervangingen binnen De Ziep? Welke vervangingen

Nadere informatie

1. Arbeidsmarktvraagstukken 2. Professionele werkomgeving 3. Kenniscentrum

1. Arbeidsmarktvraagstukken 2. Professionele werkomgeving 3. Kenniscentrum De kracht van het primair onderwijs Activiteiten Arbeidsmarktplatform 2017 Waarvoor kunt u in 2017 bij het Arbeidsmarkplatform PO terecht? Welke thema s staan dit jaar centraal? Hieronder staan de thema

Nadere informatie

Evaluatie project POvoorderegio

Evaluatie project POvoorderegio Evaluatie project POvoorderegio Vastgesteld door de begeleidingscommissie POvoorderegio op 27 november 2018 1 1 Inleiding In de periode 2017-2018 hebben het Arbeidsmarktplatform PO en het Vervangingsfonds/

Nadere informatie

Regionale Samenwerking PO CONGRES WMS 29 november 2017

Regionale Samenwerking PO CONGRES WMS 29 november 2017 Regionale Samenwerking PO CONGRES WMS 29 november 2017 Welke vragen willen we beantwoorden? Wat zijn dat - regionale samenwerkingsverbanden gericht op het inzetten van personeel? Waarom gaan schoolbesturen

Nadere informatie

Eindverslag Sectorplan PO

Eindverslag Sectorplan PO Eindverslag Sectorplan PO Context In 2013 werd het Sociaal Akkoord gesloten om de Nederlandse arbeidsmarkt meer toekomstbestendig te maken, met de sectorplannen als onderdeel. Voor de sectorplannen heeft

Nadere informatie

Expertmeeting Regionaal mobiliteitscentrum als perspectief

Expertmeeting Regionaal mobiliteitscentrum als perspectief Expertmeeting Regionaal mobiliteitscentrum als perspectief Roosje van Leer rleer@stamm.nl 06 12603953 Assen, 25 november 2013 Programma 13.30 13. 40 Welkom en inleiding Eric van Oosterhout, dagvoorzitter

Nadere informatie

Brochure voor leerkrachten

Brochure voor leerkrachten Brochure voor leerkrachten Deze brochure is geschreven voor (aanstaande) leerkrachten in het Primair Onderwijs in de regio Rijnmond, die meer willen weten over het werken bij de schoolbesturen van het

Nadere informatie

Mobiliteitsbeleid. Inhoud: 1. Inleiding: 2. Begripsomschrijving:

Mobiliteitsbeleid. Inhoud: 1. Inleiding: 2. Begripsomschrijving: Mobiliteitsbeleid. Inhoud: 1. Inleiding. 2. Begripsomschrijving. 3. Vrijwillige mobiliteit. 4. Overplaatsing. 4.1 Formatietekort op een school 4.2 Wisseling van school 4.3 Overplaatsing zonder instemming

Nadere informatie

Een kijkje in de spp-keuken van het primair onderwijs. Masterclass A&O-fonds Provincies - 21 maart 2013

Een kijkje in de spp-keuken van het primair onderwijs. Masterclass A&O-fonds Provincies - 21 maart 2013 Een kijkje in de spp-keuken van het primair onderwijs Masterclass A&O-fonds Provincies - 21 maart 2013 Inhoud Een kijkje in de spp-keuken van het CAOP Hoe komt spp (bij u) op het menu? Hoe komt spp op

Nadere informatie

Brochure voor Schoolbesturen

Brochure voor Schoolbesturen Brochure voor Schoolbesturen Deze brochure is geschreven voor schoolbesturen in het Primair Onderwijs in de regio Rijnmond, die meer willen weten over het Mobiliteitscentrum MCPO Rijnmond. Algemeen Het

Nadere informatie

SECTORPLAN PO PROJECTPLAN REGIONAAL TRANSFERCENTRUM. Projectplan RTC Midden Brabant 2015 1

SECTORPLAN PO PROJECTPLAN REGIONAAL TRANSFERCENTRUM. Projectplan RTC Midden Brabant 2015 1 PROJECTPLAN REGIONAAL TRANSFERCENTRUM Projectplan RTC Midden Brabant 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding en samenvatting... 3 2. Wat zijn onze ambities?... 4 3. Wat zijn onze doelstellingen?... 5 4. Waarom

Nadere informatie

PROJECTPLAN REGIONAAL PERSONEELSCENTRUM

PROJECTPLAN REGIONAAL PERSONEELSCENTRUM PROJECTPLAN REGIONAAL PERSONEELSCENTRUM Zeeland. 1. Wat is onze missie en Visie De samenwerkende schoolbesturen van het Transfercentrum Zeeland ( verder te noemen TCOZ) willen actief werken aan het behouden

Nadere informatie

Brochure voor schoolbesturen

Brochure voor schoolbesturen Brochure voor schoolbesturen Deze brochure is geschreven voor schoolbesturen in het Primair Onderwijs in de regio Rotterdam Rijnmond, die meer willen weten over het Mobiliteitscentrum MCPO Rijnmond. Algemeen

Nadere informatie

LEREN EN ONTWIKKELEN IN HET PRIMAIR ONDERWIJS. Verkenning naar de professionele ontwikkeling van het personeel in het primair onderwijs

LEREN EN ONTWIKKELEN IN HET PRIMAIR ONDERWIJS. Verkenning naar de professionele ontwikkeling van het personeel in het primair onderwijs LEREN EN ONTWIKKELEN IN HET PRIMAIR ONDERWIJS Verkenning naar de professionele ontwikkeling van het personeel in het primair onderwijs ARBEIDSMARKTPLATFORM PO. Van en voor werkgevers en werknemers Leren

Nadere informatie

SECTORPLAN PO. Colofon. Mei 2016 Uitvoerders sectorplan PO Arbeidsmarktplatform PO, Participatiefonds en Vervangingsfonds

SECTORPLAN PO. Colofon. Mei 2016 Uitvoerders sectorplan PO Arbeidsmarktplatform PO, Participatiefonds en Vervangingsfonds Colofon Mei 2016 Uitgever: Onderzoek: Uitvoerders sectorplan PO Arbeidsmarktplatform PO, Participatiefonds en Vervangingsfonds Ecorys Dr. Sjerp van der Ploeg Linda Dominguez Alvarez MSc Inhoudsopgave 1

Nadere informatie

Roler Academie. Roler maakt werk van professionaliteit

Roler Academie. Roler maakt werk van professionaliteit Roler Academie Roler maakt werk van professionaliteit Inhoudsopgave 1. Invulling werkondernemerschap 4 2. Professionalisering, onderdeel van de Roler HR-cyclus 4 3. Mijn Roler Academie 5 Pagina 2 van 7

Nadere informatie

Kaderregeling Vervangingsbeleid

Kaderregeling Vervangingsbeleid Kaderregeling Vervangingsbeleid Versie 1.2. December 2016 Geldig per 1 januari 2017 Status Voorlopige vaststelling College van Bestuur 07 november 2016 Positief advies werkgroep Cao 24 oktober 2016 Positief

Nadere informatie

brochure Transvita voor schoolbesturen Transvita

brochure Transvita voor schoolbesturen Transvita brochure Transvita voor schoolbesturen Transvita Transvita samen vitaal door verandering Deze brochure is geschreven voor schoolbesturen in het Primair Onderwijs in de regio Midden Nederland, die zich

Nadere informatie

PROJECTPLAN TRANSFERCENTRUM ONDERWIJSPERSONEEL DRENTHE (TOP-DRENTHE)

PROJECTPLAN TRANSFERCENTRUM ONDERWIJSPERSONEEL DRENTHE (TOP-DRENTHE) PROJECTPLAN TRANSFERCENTRUM ONDERWIJSPERSONEEL DRENTHE (TOP-DRENTHE) Samen aan de slag voor het onderwijs van morgen Zonder collectiviteit is het ieder voor zich. Wat daar van komt, weten we: Weinig goeds

Nadere informatie

Workshop Vervangingsbeleid PO-raad

Workshop Vervangingsbeleid PO-raad Workshop Vervangingsbeleid PO-raad Workshop Vervangingsbeleid juni 2016 Programma > 1. Korte kennismaking > 2. Aanleiding > 3. De inhoud van het Vervangingsbeleid - Uitgangspunten => Wat vindt u belangrijk

Nadere informatie

NIEUWS- BRIEF. In deze uitgave. Inleiding. Inleiding. Tijdelijke aanpassing WWZ. Afspraken uit de besluitvormende vergadering van december 2016

NIEUWS- BRIEF. In deze uitgave. Inleiding. Inleiding. Tijdelijke aanpassing WWZ. Afspraken uit de besluitvormende vergadering van december 2016 NIEUWS- BRIEF Transfercentrum onderwijspersoneel PO Midden-Brabant Nr 6 12 januari 2017 Inleiding Het gezegde hiernaast is tekenend voor de ontwikkeling van het RTC. Net als we het denken op de rails te

Nadere informatie

Wehl, 26 februari Aan: De besturen en directeuren van de bij het PON aangesloten scholen. Onderwerp: Uitnodiging voor ALV van 11 maart 2015.

Wehl, 26 februari Aan: De besturen en directeuren van de bij het PON aangesloten scholen. Onderwerp: Uitnodiging voor ALV van 11 maart 2015. Wehl, 26 februari 2015 Aan: De besturen en directeuren van de bij het PON aangesloten scholen. Onderwerp: Uitnodiging voor ALV van 11 maart 2015. Algemene mededeling m.b.t. eventuele stemmingen tijdens

Nadere informatie

Het hoeft niet groots en meeslepend te zijn. Tekst: Rieke Veurink / Fotografie: Kees Winkelman

Het hoeft niet groots en meeslepend te zijn. Tekst: Rieke Veurink / Fotografie: Kees Winkelman Strategische personeelsplanning in stapjes Het hoeft niet groots en meeslepend te zijn Tekst: Rieke Veurink / Fotografie: Kees Winkelman Negentien gemeenten in West-Brabant willen in 2017 één gezamenlijke

Nadere informatie

SECTORPLAN PO PROJECTPLAN REGIONAAL TRANSFERCENTRUM HET GROENE HART. Projectplan RTC het Groene Hart 2015 1

SECTORPLAN PO PROJECTPLAN REGIONAAL TRANSFERCENTRUM HET GROENE HART. Projectplan RTC het Groene Hart 2015 1 PROJECTPLAN REGIONAAL TRANSFERCENTRUM HET GROENE HART Projectplan RTC het Groene Hart 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding en samenvatting... 3 2. Wat is onze missie en visie?... 4 3. Wat zijn onze doelstellingen?...

Nadere informatie

De effecten van de WWZ voor het bijzonder onderwijs

De effecten van de WWZ voor het bijzonder onderwijs De effecten van de WWZ voor het bijzonder onderwijs 28 september 2016 1. Inleiding Stichting Katholiek primair onderwijs Roosendaal is een schoolbestuur met 20 scholen voor primair onderwijs met o.a. 1

Nadere informatie

Aan de slag voor de klas Convenant werkgelegenheidsbeleid tussen financiële sector en onderwijssector

Aan de slag voor de klas Convenant werkgelegenheidsbeleid tussen financiële sector en onderwijssector Aan de slag voor de klas Convenant werkgelegenheidsbeleid tussen financiële sector en onderwijssector 1 De bestuurspartijen voor het onderwijs, namens deze PO-Raad VO-raad MBO Raad De Lerarenopleidingen,

Nadere informatie

Brochure voor nieuwe flexpool leerkrachten

Brochure voor nieuwe flexpool leerkrachten Brochure voor nieuwe flexpool leerkrachten Deze brochure is geschreven voor (aanstaande) leerkrachten in het Primair Onderwijs in de regio Rijnmond, die meer willen weten over het werken bij de schoolbesturen

Nadere informatie

Regiobijeenkomsten Cao, Wwz & Participatiewet. www.poraad.nl

Regiobijeenkomsten Cao, Wwz & Participatiewet. www.poraad.nl Regiobijeenkomsten Cao, Wwz & Participatiewet Agenda Cao onderhandelingen tot 1 mei 2015 Loonruimteakkoord Wwz: 3-sporenbeleid PO-Raad Wwz: blokkendoos Cao inzet cao 2016 en verder Tools Wwz Participatiewet

Nadere informatie

Handreiking over veranderende wet- en regelgeving en de Wet Werk en Zekerheid 1

Handreiking over veranderende wet- en regelgeving en de Wet Werk en Zekerheid 1 Handreiking over veranderende wet- en regelgeving en de Wet Werk en Zekerheid 1 In deze handreiking wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen. 1. Veranderende wet- en regelgeving 2. De Wet Werk

Nadere informatie

Zichtbaar en vraaggericht. Samenvatting eindrapportage marktonderzoek Vervangingsfonds / Participatiefonds

Zichtbaar en vraaggericht. Samenvatting eindrapportage marktonderzoek Vervangingsfonds / Participatiefonds Zichtbaar en vraaggericht Samenvatting eindrapportage marktonderzoek Vervangingsfonds / Participatiefonds Rotterdam, 18 augustus 2014 Inleiding Het Vervangingsfonds en het Participatiefonds hebben recent

Nadere informatie

Wat zijn belangrijke doelen voor jouw school de komende jaren?

Wat zijn belangrijke doelen voor jouw school de komende jaren? CAO en de St. KOE Wat zijn belangrijke doelen voor jouw school de komende jaren? Wat zijn belangrijke professionele doelen voor jouzelf de komende jaren? Waar zou de St. KOE de komende jaren aan moeten

Nadere informatie

Daartoe spreken partijen onderstaand pakket maatregelen af ter bevordering van de mobiliteit van personeel.

Daartoe spreken partijen onderstaand pakket maatregelen af ter bevordering van de mobiliteit van personeel. Onderhandelaarsakkoord convenant mobiliteit passend onderwijs PARTIJEN Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap PO-Raad VO-raad AOC Raad CNV Onderwijs AVS CMHF OVERWEGENDE: dat er sprake is van

Nadere informatie

Kalender schooljaar Arbeidsmarktplatform PO

Kalender schooljaar Arbeidsmarktplatform PO Kalender schooljaar 2014-2015 Arbeidsmarktplatform PO Kalender schooljaar 2014-2015 Arbeidsmarktplatform PO Werkgelegenheid, mobiliteit, professionalisering en professionele ruimte. Dat zijn de grootste

Nadere informatie

SECTORPLAN PO 1 PROJECTPLAN REGIONAAL PERSONEELSCENTRUM

SECTORPLAN PO 1 PROJECTPLAN REGIONAAL PERSONEELSCENTRUM SECTORPLAN PO 1 PROJECTPLAN REGIONAAL PERSONEELSCENTRUM Provincie Groningen Personeel in Perspectief 1. Wat is onze missie en Visie Waarom Personeel in Perspectief? Het primair onderwijs in de provincie

Nadere informatie

Arbeidsmobiliteit. Welkom. Siegfried Aikman

Arbeidsmobiliteit. Welkom. Siegfried Aikman Welkom Siegfried Aikman 1. Brede samenwerking in de aanpak van in- door- en uitstroom. 7. Sociaal beleid en regels s9muleren mobiliteit en ontwikkeling zoals het sectorplan. 2. Fric9e op de interne arbeidsmarkt

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4

Nadere informatie

RTC verzwaring of besparing?

RTC verzwaring of besparing? RTC verzwaring of besparing? Ton van Iwaarden Dick Mak januari 2016 Infinite Financieel B.V. Savannahweg 17 3542 AW Utrecht 0858769437 www.infinitebv.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1. Inleiding...

Nadere informatie

Invallen met een vaste baan

Invallen met een vaste baan 60 ARBEIDSVOORWAARDEN TEKST YVONNE VAN DE MEENT BEELD ANGELIEK DE JONGE Invallen met een vaste baan Schoolbesturen in krimpgebieden kiezen vaak voor payrollen, om ww-kosten te ontlopen als er straks geen

Nadere informatie

OVER SPP DOEL VAN SPP

OVER SPP DOEL VAN SPP OVER SPP DOEL VAN SPP Strategische PersoneelsPlanning (SPP) heeft tot doel het bieden van inzicht in de toekomstige arbeidsvoorzieningsvraagstukken van uw organisatie c.q. een onderdeel van uw organisatie.

Nadere informatie

Effectmeting Regionale Transfercentra. Dr. Sjerp van der Ploeg & Nils Verkennis MSc

Effectmeting Regionale Transfercentra. Dr. Sjerp van der Ploeg & Nils Verkennis MSc Effectmeting Regionale Transfercentra Dr. Sjerp van der Ploeg & Nils Verkennis MSc Rotterdam, 23 januari 2018 Inleiding In de periode 2014-2016 hebben het Arbeidsmarktplatform PO en het Vervangingsfonds/

Nadere informatie

FAQ Startende leraren

FAQ Startende leraren FAQ Startende leraren Vraag 1 Waarom mag je maximaal drie jaar van de PABO zijn afgestudeerd om in aanmerking te komen voor Vierslagleren? 2 Welke mogelijkheden zijn er voor leraren die net buiten de regeling

Nadere informatie

Strategische Personeelsplanning voor het primair onderwijs

Strategische Personeelsplanning voor het primair onderwijs Strategische Personeelsplanning voor het primair onderwijs HRM & het onderwijs 17 november 2015 Richard Defourny r.defourny@caop.nl Inhoud 1. Arbeidsmarktplatform PO en strategisch personeelsbeleid Richting

Nadere informatie

1500 banen voor leerkrachten primair onderwijs Sectorplan primair onderwijs

1500 banen voor leerkrachten primair onderwijs Sectorplan primair onderwijs 1500 banen voor leerkrachten primair onderwijs Sectorplan primair onderwijs Hoofdaanvrager: Arbeidsmarktplatform PO Opstellers en investeerders: Arbeidsmarktplatform PO Participatiefonds Vervangingsfonds

Nadere informatie

Gemeenten, bezuinigingen en HRstrategie

Gemeenten, bezuinigingen en HRstrategie Personeelsinstrumenten passend bij verschillende benaderingen van personele bezuinigingen Gemeenten, bezuinigingen en HRstrategie Door: Mariëlle Sluiter (Hoofd Organisatieadvies in Zeist) en Bert van Ravenhorst

Nadere informatie

3.12 Notitie Vervangingspool

3.12 Notitie Vervangingspool Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Personeel 18 januari 2012 A (P)GMR 30 januari 2012 22 februari 2012 3.12 Notitie Vervangingspool Personeel/Notitie Vervangingspool Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

samen vitaal door verandering Transvita in vogelvlucht

samen vitaal door verandering Transvita in vogelvlucht Transvita samen vitaal door verandering Transvita in vogelvlucht Inleiding Voor je ligt de brochure RTC Transvita in vogelvlucht. RTC Transvita is hét regionaal Transfercentrum voor Primair Onderwijs

Nadere informatie

Evaluatie subsidieregeling mobiliteitscentra. Eindrapport

Evaluatie subsidieregeling mobiliteitscentra. Eindrapport Evaluatie subsidieregeling mobiliteitscentra Eindrapport Evaluatie subsidieregeling mobiliteitscentra Eindrapport Susan van Geel Sjerp van der Ploeg Opdrachtgever: Arbeidsmarktplatform primair onderwijs

Nadere informatie

F A Q. Vraag en antwoord over de uitwerking van het Sociaal Beleid Rijk (Van- Werk- naar- Werk- beleid) voor de Belastingdienst

F A Q. Vraag en antwoord over de uitwerking van het Sociaal Beleid Rijk (Van- Werk- naar- Werk- beleid) voor de Belastingdienst Vraag en antwoord over de uitwerking van het Sociaal Beleid Rijk (Van- Werk- naar- Werk- beleid) voor de Belastingdienst Waarom is er een uitwerking van het Sociaal Beleid Rijk voor de Belastingdienst?

Nadere informatie

PROJECTPLAN PROGRAMMA MOBILITEITSBEVORDERING

PROJECTPLAN PROGRAMMA MOBILITEITSBEVORDERING Arbeidsmarktplatform PO. Van en voor werkgevers en werknemers PROJECTPLAN PROGRAMMA MOBILITEITSBEVORDERING Mobiliteit: arbeidsmarkt- en HRM-instrument De mobiliteit van medewerkers in het primair onderwijs

Nadere informatie

Workshop Vervangingsbeleid op verzoek van de PO-Raad. Leerdam 15 juni 2016 Rick de Wit, Infinite Financieel

Workshop Vervangingsbeleid op verzoek van de PO-Raad. Leerdam 15 juni 2016 Rick de Wit, Infinite Financieel Workshop Vervangingsbeleid op verzoek van de PO-Raad Leerdam 15 juni 2016 Rick de Wit, Infinite Financieel 2 Programma 13.00 u. Welkom, kennismaking en inventarisatie verwachtingen en omstandigheden deelnemers

Nadere informatie

brochure Transvita voor leerkrachten Transvita samen vitaal door verandering

brochure Transvita voor leerkrachten Transvita samen vitaal door verandering brochure Transvita voor leerkrachten Transvita samen vitaal door verandering De Talentenpool, pak je kans en meld je aan! Het leven is soms net Monopoly. Soms heb je geluk en kom je met je pion op het

Nadere informatie

REGIONALE TRANSFERCENTRA. Hoe regionale samenwerking goed werkgeverschap versterkt HOME. SECTIE 1 Inleiding

REGIONALE TRANSFERCENTRA. Hoe regionale samenwerking goed werkgeverschap versterkt HOME. SECTIE 1 Inleiding HOME 1 REGIONALE TRANSFERCENTRA Hoe regionale samenwerking goed werkgeverschap versterkt 2 De regionale transfercentra zijn een antwoord van het sectorplan PO op verscheidene ontwikkelingen binnen het

Nadere informatie

Advies en strategische oplossingen Personeel & Flexpool

Advies en strategische oplossingen Personeel & Flexpool Advies en strategische oplossingen Personeel & Flexpool In Opbouw Onderwijs in beweging Wij zijn In Opbouw, een partner voor scholen op het gebied van onderscheidend, kwalitatief onderwijs en het oplossen

Nadere informatie

Richting geven is vooruitkijken Een methodiek voor strategische personeelsplanning

Richting geven is vooruitkijken Een methodiek voor strategische personeelsplanning Richting geven is vooruitkijken Een methodiek voor strategische personeelsplanning Jeroen Koppens 16 april 2008 Ontstaan van de methodiek Strategievorming in het onderwijs Projecten rond LBP/ IPB in thuiszorg

Nadere informatie

Workshop AVS-congres 15 maart 2013. Jos Siemerink en Carine Hulscher-Slot

Workshop AVS-congres 15 maart 2013. Jos Siemerink en Carine Hulscher-Slot Workshop AVS-congres 15 Jos Siemerink en Carine Hulscher-Slot 1 Programma 1. Kennismaking 2. Wat zijn de verwachtingen? 3. Krimp in Nederland 4. Krimp in de Achterhoek 5. Situatie OPONOA in vogelvlucht

Nadere informatie

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel STICHTING KINDANTE Visie Personeel Visie Personeel 1 Inleiding De onderwijskundige visie van stichting Kindante vormt de basis voor de wijze waarop de Kindantescholen hun onderwijs vormgeven. Dit vraagt

Nadere informatie

SECTORPLAN PO PROJECTPLAN RTC CPV Ingenium

SECTORPLAN PO PROJECTPLAN RTC CPV Ingenium 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Samenvatting... 3 Inleiding... 5 1. Missie en Visie... 5 Visie... 5 Missie... 6 2. Doelstellingen... 6 Uitgangspunten voor samenwerking... 7 3. Risicomanagement... 8

Nadere informatie

CNV Onderwijs gaat voor behoud van expertise

CNV Onderwijs gaat voor behoud van expertise CNV Onderwijs gaat voor behoud van expertise Zoals bekend heeft de minister van OCW grote bezuinigingen aangekondigd op passend onderwijs. CNV Onderwijs is en blijft het oneens met die bezuinigingen en

Nadere informatie

UWV Loopbaanadviseur 2.0 Strategisch en creatief meedenken met je opdrachtgever

UWV Loopbaanadviseur 2.0 Strategisch en creatief meedenken met je opdrachtgever UWV Loopbaanadviseur 2.0 Strategisch en creatief meedenken met je opdrachtgever Petra Korevaar Manager UWV loopbaancentrum Utrecht 17-06-2010 Even voorstellen UWV 2010 20.931 mensen/17.812 fte 11 districten

Nadere informatie

Impuls aan mobiliteit

Impuls aan mobiliteit Impuls aan mobiliteit (een project van de samenwerkende basisscholen in Lelystad en Dronten) Vooraf In 2005 is een samenwerkingsverband opgericht tussen 5 besturen voor primair onderwijs in Dronten en

Nadere informatie

Samenkomst gezamenlijke Medezeggenschapsraden STAIJ

Samenkomst gezamenlijke Medezeggenschapsraden STAIJ Samenkomst gezamenlijke Medezeggenschapsraden STAIJ Werken aan evenwicht 21 maart 2013 Agenda Terugblik vorige bijeenkomst december 2012 Aanpak en prioritering Uitkomsten en effecten voor het komende jaar

Nadere informatie

Vervangingsbeleid CBO Meilân naar aanleiding van de Wet Werk en Zekerheid

Vervangingsbeleid CBO Meilân naar aanleiding van de Wet Werk en Zekerheid Vervangingsbeleid CBO Meilân naar aanleiding van de Wet Werk en Zekerheid Status: vastgesteld CvB na instemming GMR Datum: 27 juni 2016 Versie 0.2 Auteur: S. Seffinga 1 Inhoudsopgave Inleiding.... 3 1.

Nadere informatie

Kalender Arbeidsmarktplatform PO S C H O O L J A A R /

Kalender Arbeidsmarktplatform PO S C H O O L J A A R / 8 1 2 5 6 7 3 4 8 9 7 2 6 1 5 6 9 1 7 8 3 5 2 6 Kalender Arbeidsmarktplatform PO Het Arbeidsmarktplatform PO is er voor werknemers en werkgevers in het primair onderwijs. www.arbeidsmarktplatformpo.nl

Nadere informatie

2016-02-03 Werving en selectie INNOVO vervangerspool

2016-02-03 Werving en selectie INNOVO vervangerspool 2016-02-03 Werving en selectie INNOVO vervangerspool 3-2-2016 door Erik Heijdendael INNOVO WELKOM BIJ DE INFORMATIE AVOND SELECTIE PROCEDURE Programma 19.00 20.30 Welkom Toelichting selectie procedure

Nadere informatie

DUURZAAM DUURZAAM INZETBAAR PERSONEEL DOOR IN- EN EXTERNE FLEXIBILITEIT: De overheid betaalt 50% mee! De overheid betaalt 50% mee!

DUURZAAM DUURZAAM INZETBAAR PERSONEEL DOOR IN- EN EXTERNE FLEXIBILITEIT: De overheid betaalt 50% mee! De overheid betaalt 50% mee! GA VOOR DUURZAAM DUURZAAM INZETBAAR PERSONEEL DOOR IN- EN EXTERNE FLEXIBILITEIT: 1 Duurzame inzetbaarheid door in- en externe flexibiliteit: de overheid betaalt 50% mee! De overheid zet in op zo lang mogelijk

Nadere informatie

Position paper: Knelpunten Wet werk en zekerheid in het primair onderwijs PO-Raad Rondetafelgesprek Tweede Kamer 2 maart 2016

Position paper: Knelpunten Wet werk en zekerheid in het primair onderwijs PO-Raad Rondetafelgesprek Tweede Kamer 2 maart 2016 Position paper: Knelpunten Wet werk en zekerheid in het primair onderwijs PO-Raad Rondetafelgesprek Tweede Kamer 2 maart 2016 Probleem: de Wwz is niet toegesneden op het primair onderwijs en leidt tot

Nadere informatie

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel

STICHTING KINDANTE. Visie Personeel STICHTING KINDANTE Visie Personeel Visie Personeel 1 Inleiding De onderwijskundige visie van stichting Kindante vormt de basis voor de wijze waarop de Kindantescholen hun onderwijs vormgeven. Dit vraagt

Nadere informatie

Werkgeversvereniging Primair Onderwijs (WvPO)

Werkgeversvereniging Primair Onderwijs (WvPO) Werkgeversvereniging Primair Onderwijs (WvPO) Inzet van de WvPO voor de CAO-PO 2006-2008 Inleiding Het CAO-overleg tussen werkgevers en werknemer in het onderwijs is gericht op de totstandkoming van een

Nadere informatie

Acis professionaliseringsplan

Acis professionaliseringsplan Acis professionaliseringsplan 1. Vooraf In de afgelopen jaren is er vanuit het bovenschoolse PAB budget (Personeels- en Arbeidsmarkt Beleid) van de Acis scholen geld besteed voor de bekostiging van schoolse

Nadere informatie

Vervangingsbeleid. Panta Rhei, stichting r.k, algemeen bijzonder en openbaar primair onderwijs

Vervangingsbeleid. Panta Rhei, stichting r.k, algemeen bijzonder en openbaar primair onderwijs Vervangingsbeleid Panta Rhei, stichting r.k, algemeen bijzonder en openbaar primair onderwijs In het verzuimbeleid worden maatregelen beschreven om verzuim te voorkomen (preventief beleid) en als het zich

Nadere informatie

JAARVERSLAG Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017

JAARVERSLAG Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017 JAARVERSLAG 2016 Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD SAMENWERKINGSVERBAND PASSEND ONDERWIJS PO WESTELIJKE MIJNSTREEK Terlindenweg 18,

Nadere informatie

Masterclass. Strategisch Arbeidsmarktbeleid voor de gehandicaptenzorg

Masterclass. Strategisch Arbeidsmarktbeleid voor de gehandicaptenzorg Masterclass Strategisch Arbeidsmarktbeleid voor de gehandicaptenzorg Masterclass Strategisch Arbeidsmarktbeleid voor de gehandicaptenzorg De gehandicaptenzorg staat voor enkele uitdagingen als we kijken

Nadere informatie

Arbeidsmarktkansen voor startende leraren in het PO

Arbeidsmarktkansen voor startende leraren in het PO Arbeidsmarktkansen voor startende leraren in het PO In deze notitie geven we een beeld van de arbeidsmarkt voor startende leraren in het primair onderwijs (PO). Achtereenvolgens worden de volgende vragen

Nadere informatie

EIGENTIJDS OP EIGEN BENEN KOERSPLAN 2015-2018. Mini Schouten m.schouten@ponprimair.nl

EIGENTIJDS OP EIGEN BENEN KOERSPLAN 2015-2018. Mini Schouten m.schouten@ponprimair.nl EIGENTIJDS OP EIGEN BENEN KOERSPLAN 2015-2018 Mini Schouten m.schouten@ponprimair.nl 1 INHOUD 1. Uitgangspunten Koersplan 2015-2018 3 2. Ontwikkelingen 3 3. Een basis en een plus aanbod 4 4. Omschrijving

Nadere informatie

De Samenwerkende Centrales van Overheidspersoneel en de minister van BZK als werkgever Sector Rijk geven hieronder gezamenlijk uitleg over de door hen gesloten Overeenkomst loopbaanondersteuning, arbeidsmarkt

Nadere informatie

SECTORPLAN PO PROJECTPLAN REGIONAAL TRANSFERCENTRUM TRANSVITA. Projectplan Transvita 200415 1

SECTORPLAN PO PROJECTPLAN REGIONAAL TRANSFERCENTRUM TRANSVITA. Projectplan Transvita 200415 1 PROJECTPLAN REGIONAAL TRANSFERCENTRUM TRANSVITA Projectplan Transvita 200415 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding en samenvatting 2 Wat is onze missie en visie? 3 Wat zijn onze doelstellingen? 4 Waarom doen we

Nadere informatie

Notitie Toelichting op het mobiliteitsbeleid

Notitie Toelichting op het mobiliteitsbeleid Notitie Toelichting op het mobiliteitsbeleid Aanleiding In het afgelopen schooljaar 2010-2011 is O2A5 geconfronteerd met een daling van het aantal leerlingen. Deze krimp had tot gevolg dat er voor één

Nadere informatie

P&O doet mee, met Strategische Personeelsplanning

P&O doet mee, met Strategische Personeelsplanning SEGMENT P&O doet mee, met Strategische Personeelsplanning Barneveld, 28 mei 2015 Patrick ten Broeke 1 Agenda 1. Opening 2. Nut en noodzaak (WHY?) 3. Proces (HOW?) 4. Verander het spel (WHAT?) 5. Afsluiting

Nadere informatie

Status: concept t.b.v. bestuur (voorlopige vaststelling) Directie / Bestuur / GMR / Raad van Toezicht. 3 oktober januari 2017.

Status: concept t.b.v. bestuur (voorlopige vaststelling) Directie / Bestuur / GMR / Raad van Toezicht. 3 oktober januari 2017. Vervangingsbeleid Datum: 24-11-2016 Auteur: Jules Maussen, Coralien Franken Status: concept t.b.v. bestuur (voorlopige vaststelling) Notitie bestemd voor Directie / Bestuur / GMR / Raad van Toezicht Route:

Nadere informatie

Samenvatting eindvoorstel CAO PO 2014-1015

Samenvatting eindvoorstel CAO PO 2014-1015 Samenvatting eindvoorstel CAO PO 2014-1015 (20140411) Dit eindvoorstel komt voort uit de gesprekken die de PO-Raad en de werknemersorganisaties voerden tussen november 2013 en februari 2014. Het is de

Nadere informatie

In dit activiteitenplan leest u hoe het Arbeidsmarktplatform PO in 2016 bijdraagt aan een aantrekkelijke arbeidsmarkt.

In dit activiteitenplan leest u hoe het Arbeidsmarktplatform PO in 2016 bijdraagt aan een aantrekkelijke arbeidsmarkt. Activiteitenplan 2016 PO 8 november 2015 Een aantrekkelijke arbeidsmarkt voor het primair onderwijs Groeit of daalt het aantal leerlingen in een regio? Wie werken er in het onderwijs en hoe staat het met

Nadere informatie

Sterk In Je Werk Inzichten en aanbevelingen per levensfase

Sterk In Je Werk Inzichten en aanbevelingen per levensfase Sterk In Je Werk Inzichten en aanbevelingen per levensfase 1. Aanbevelingen per levensfase Eén van de onderdelen van het programma Overstag is het ontwikkeltraject Sterk in je Werk. De organisaties die

Nadere informatie

Startpagina. Geachte mevrouw/heer,

Startpagina. Geachte mevrouw/heer, Startpagina Geachte mevrouw/heer, Alvast bedankt voor het invullen van deze enquête. Namens de PO-Raad en de vakbonden voert Andersson Elffers Felix (AEF) het onderzoek uit naar de afspraken die gemaakt

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA..DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA..DEN HAAG >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG Primair Onderwijs IPC 2400 Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ

Nadere informatie

Ondersteuningsplan

Ondersteuningsplan Ondersteuningsplan 2018-2022 Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Friesland Publieksversie Alle leerlingen gaan succesvol naar school dat is onze opdracht en daar werken alle scholen voor primair onderwijs

Nadere informatie

Employability en Mobiliteit door Perspectief Op Werk in Eigen Regio WORKSHOP STRATEGISCHE PERSONEELSPLANNING. CONFERENTIE 13 mei 2009

Employability en Mobiliteit door Perspectief Op Werk in Eigen Regio WORKSHOP STRATEGISCHE PERSONEELSPLANNING. CONFERENTIE 13 mei 2009 Employability en Mobiliteit door Perspectief Op Werk in Eigen Regio WORKSHOP STRATEGISCHE PERSONEELSPLANNING CONFERENTIE 13 mei 2009 PROGRAMMA Empower Limburg Pilot Strategische Personeelsplanning (Thijs

Nadere informatie

Brochure voor leerkrachten

Brochure voor leerkrachten Brochure voor leerkrachten Deze brochure is geschreven voor (aanstaande) leerkrachten in het primair onderwijs in de regio Rijnmond, die meer willen weten over werken in de gezamenlijke flexpool van de

Nadere informatie

Spelregels. Voor de vervangers van RTC De Beurs.

Spelregels. Voor de vervangers van RTC De Beurs. Spelregels Voor de vervangers van RTC De Beurs. Welkom! Beste vervanger, Van harte welkom bij RTC De Beurs. In het Regionaal Transfer Centrum De Beurs regelen wij als schoolbesturen in de regio Zuid-Kennemerland

Nadere informatie

MET ELKAAR KOM JE VERDER

MET ELKAAR KOM JE VERDER MET ELKAAR KOM JE VERDER 2 ACE IS EEN HR-PLATFORM VAN ONTMOETEN, VERBINDEN, ACTIVEREN EN INSPIREREN. 3 Het ACE Integraal Netwerk bestaat uit drie onderdelen: ACE: het HR-netwerk voor regionale werkgevers.

Nadere informatie

de aantrekkelijkste werkomgeving van Nederland

de aantrekkelijkste werkomgeving van Nederland De ontwikkeling van het voortgezet onderwijs tot de aantrekkelijkste werkomgeving van Nederland Voion en scholen werken samen De uitdagingen van het voortgezet onderwijs In het voortgezet onderwijs willen

Nadere informatie

Notitie instellen vervangingspool

Notitie instellen vervangingspool Werkveld Onderwerp Datum Steller Personele zaken Vervangingspool 24 januari 2012 J. Timmermans Notitie instellen vervangingspool Januari 2012 Notitie instellen vervangingspool Inhoudsopgave 1. Notitie

Nadere informatie