fijne herfstvakantie allemaal! M EDEDELINGEN A GENDA Wijk-agent 17 t/m 23 okt Herfstvakantie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "fijne herfstvakantie allemaal! M EDEDELINGEN A GENDA Wijk-agent 17 t/m 23 okt Herfstvakantie"

Transcriptie

1 Vrijdag 14 oktober 2016 week 41 A GENDA 17 t/m 23 okt Herfstvakantie M EDEDELINGEN Wijk-agent Sinds enkele maanden staat de wijkagent af en toe voor onze school om het verkeer in drukke banen te leiden. Hij doet dit op verzoek van school en ouders. Binnenkort komt hij een keer in de klassen vertellen over zijn werk. fijne herfstvakantie allemaal!

2 I NTERN Afsluiting Kinderboekenweek Ook dit jaar is de kinderboeken week weer feestelijk afgesloten met het lied van Opa/Oma. Verder werd in groep 1 t/m 4 het schoolverhaal voorgelezen door 2 groep 4-leerlingen. Aan dit verhaal was door elke groep van de HSV bijgedragen! In groep 5 t/m 8 werd de leesmarathon gehouden! Een hele relaxte chill-middag.

3 Uitslag van de leesmonitor Lezen vinden we heel belangrijk binnen de HSV en daarom grijpen we veel mogelijkheden aan om lezen zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor leerlingen. Naast de gebruikelijke analyses die we maken om onze resultaten te monitoren, doen we jaarlijks mee met de leesmonitor. Deze is ontwikkeld door de bibliotheek en biedt ons de mogelijkheid om te onderzoeken hoe we ons leesonderwijs vormgeven, hoe onze leerlingen ons leesonderwijs ervaren en welke rol ouders spelen mbt leesbevordering. Meer informatie is te vinden op: Hierbij enkele uitkomsten uit het onderzoek op de HSV vorig schooljaar: Profiel van de enthousiaste lezer: vindt lezen leuk leest ten minste een paar keer per week thuis voor zijn/haar plezier vindt het leuk als hij/zij in de klas een boek moet lezen gaat ten minste een paar keer per maand naar de openbare bibliotheek en vindt dat leuk vindt het leuk als de leerkracht iets vertelt over een boek bezit ten minste 20 boeken

4 Profiel van de betrokken ouder: leest thuis geregeld voor gaat met zijn/haar kind naar de bibliotheek praat met zijn/haar kind over boeken geeft zijn/haar kind tips over leuke boeken Profiel van de leesbevorderende leerkracht : leest ten minste een paar keer per week voor gaat ten minste een paar keer per maand met de groep naar de bibliotheek (schoolbibliotheek of openbare bibliotheek) introduceert ten minste een paar keer per maand een boek in de groep houdt regelmatig een boekenkring maakt gebruik van boekencollecties bij zaakvakken/wereldoriënterende onderwerpen Lezen voor je plezier kan meer opleveren voor de woordenschatontwikkeling dan woordenschatlessen. Uit onderzoek blijkt dat verschillen in woordenschat tussen kinderen kunnen oplopen tot duizenden woorden. Deze verschillen zijn niet te overbruggen met woordenschatlessen. Het effect van (voor)lezen op de taalontwikkeling is nauwkeurig onderzocht. Kinderen die veel lezen, hebben een veel grotere kans (40%) om goed te scoren op een woordenschattoets dan leeftijdsgenoten die weinig lezen. Door 15 minuten lezen per dag leer je 1000 nieuwe woorden per jaar Deze uitspraak wordt vaak gedaan, maar waar is het op gebaseerd? Wanneer een kind iedere dag een kwartier leest, leest het ongeveer een miljoen woorden per jaar.. Daarvan zijn ongeveer tot woorden onbekend. In dit onderzoek gaat men ervan uit, dat een kind hier slechts 5% van onthoudt, waardoor het nieuwe woorden per jaar leert. Belangrijk is dat het hierbij gaat om de passieve woordenschat, waarbij de actieve woordenschat mogelijk minder toeneemt. Daarentegen bleek uit ander onderzoek dat kinderen tot wel 15% van de onbekende woorden onthouden. Dat zou nog veel meer nieuwe woorden opleveren, tot wel 3000! Kortom, hoe meer leeskilometers een kind maakt, hoe beter! Tips voor leesplan HSV De monitor zorgt ervoor dat de leescoördinatoren bij ons op school (Jolanda, Suzanne, Desi, Bernadette) ook voor dit jaar weer een nieuw leesplan maken waarbij we de volgende tips uit de monitor ter harte nemen: Tips voor leesbevordering op school Zet in op de motivatie/deskundigheid van leerkrachten Boekenshow Workshop Voorlezen/Praten over boeken Start met boekpresentaties in groep 1 en 2 Start met de boekenkring in alle groepen Tips voor schoolbibliotheek Professioneel laten screenen Aandacht voor de aantrekkelijkheid lees- en informatieve boeken Workshop voor medewerker Leesplezier in de schoolbibliotheek Tips voor thuislezen Maak een plan van aanpak voor thuislezen Organiseer ouderbijeenkomsten op school (beginnen bij de kleuters)

5 Bibliotheek wordt gereorganiseerd Zoals u wellicht gezien heeft krijgt de schoolbibliotheek een enorme boost van de lees-ouders en de taalcoördinatoren: verouderderde boeken zijn verwijderd, nieuwe boeken zijn gekocht bij de boekhandel, de boekenmarkt was een groot succes, er wordt een nieuw administratiesysteem voor de bibliotheek aangeschaft, zodat we nog beter kunnen sturen op leesgedrag, er wordt scholing gevolgd door ouders enzovoort!! Drijvende kracht achter de reorganisatie van de bibliotheek is Mariël van Stiphout. Zij is ongelofelijk veel op school aanwezig om zaken te coördineren en uit te voeren. We willen haar, en ook de ouders die haar helpen, enorm bedanken voor deze inzet!!! Groep 6 rekent.. Opdracht: de omtrek/oppervlakte uitrekenen van. het schoolplein!

6 Zelf je computerspel programmeren in groep 8 Vandaag was Ruby van Microsoft Nederland in groep 8 om samen met de kinderen een spel te programmeren met behulp van de programmeertaal scratch. Ruby zet zich via de stichting Codeuur in om kinderen digitaal vaardig te maken, door ze te leren programmeren. In interactie met de techniek veranderen van digitale consument naar digitale producent. Binnen de programmeertaal scratch, ontwikkeld door de MIT Media Lab, moesten de leerlingen stap voor stap een olifant in Afrika gaan beschermen tegen stropers. Het ivoor van dit prachtige dier wordt namelijk voor veel geld verhandeld om bijvoorbeeld te verdwijnen in medicijnen. Ten koste van het dier. Daarvoor konden ze in het spel een drone inzetten. Stap voor stap werd de leerlingen geleerd, als het ware laag voor laag, om er een compleet spel van te maken, met geluidjes en al. Als het goed is hebben ze de resultaten gesaved en kunt u het spel ook eens uitproberen. En mochten ze zich even vervelen in de herfstvakantie, waar natuurlijk op zich niets mis mee is, kunnen de kinderen verder met hun missie in scratch ( scratch.mit.edu ).

7

8 Zaterdag 22 oktober CoderDojo Hilversum in de bibliotheek Programmeren is een vaardigheid die nu en in de toekomst steeds belangrijker wordt. Je bent nooit te vroeg om dit te leren, sterker nog, kinderen pakken deze vaardigheid veel sneller op dan volwassenen. Om kinderen die het leuk vinden om met digitale techniek aan de gang te gang een duwtje in de rug te geven wordt vanaf oktober elke maand een CoderDojo georganiseerd in Hilversum. Een Dojo is een zaal waar je vechtsporten leert. Coderdojo is een ruimte waar je leert programmeren. Er zijn verschillende programmeertalen en manieren om deze te leren, elke maand komt een ander onderdeel aan bod. Denk hierbij aan websites, games, apps en robots. De CoderDojo is gratis en wordt verzorgd door vrijwilligers. CoderDojo wordt over de hele wereld gehouden, en nu dus ook in Hilversum! Tijdens een CoderDojo leren kinderen van 7-17 jaar op een speelse manier omgaan met programmeren. Voor je het weet hebben ze hun eigen website, digitale verjaardagskaart of zelfs game gemaakt! Kortom: Haal het digitale talent in je kind naar boven en kom naar de CoderDojo Kom zaterdag 22 oktober met je kinderen langs in de bibliotheek voor de CoderDojo. Toegang is gratis, maar schrijf je van te voren wel even in via deze link. Meer informatie vind je ook op de website van CoderDojo Hilversum. Democracity groep 8 Groep 8 heeft donderdag een bezoek gebracht aan het raadhuis van Hilversum om daar in de raadzaal eens stevig met elkaar van gedachten te wisselen over gemeentelijke dilemma s. Onder leiding van de stichting ProDemos hebben ze een aantal politieke partijen opgericht met een echt partijprogramma en heldere speerpunten en zijn ze met elkaar in debat gegaan om de stad Democracity' verder in te richten. De huizen stonden er al maar moet er ook een sporthal komen? Of een gevangenis, een bejaardentehuis, een bank, kantoren of een vliegveld? En hoe zit het met het milieu? Op basis van argumenten, korte debatten en stemrondes is de stad ingericht. Opvallend waren wat mij betreft hun zorgzame en behoudende keuzes. Zorg voor veiligheid, goed onderwijs en aandacht voor de zwakkeren in de samenleving kregen steeds een hoge prioriteit. En natuurlijk het milieu. Prima project dus en meteen naadloos aansluitend bij de kerndoelen en de al gegeven lessen in groep 8. Sinds 2006 moeten basisscholen zich namelijk actief bezig houden met het bevorderen van burgerschap. Kinderen moeten leren wat hun rechten zijn in een democratische samenleving en ze moeten op de hoogte zijn van de Nederlandse staatsinrichting en de rol van de burger. Goed burgerlijk bezig! Meester Robert Jaap Schoolfotograaf Afgelopen maandag was de schoolfotograaf op school. Het is elk jaar weer een enorme klus om dit te organiseren (Marielle van de Biggelaar.bedankt!!!!!). Deze hectische dag was alleen maar mogelijk door de vele hulpouders en de enorme flexibiliteit van de leerkrachten. Dank jullie wel!!!

9 Cadeautjes voor Duuk Vandaag kreeg de kersverse vader, meester Donald, een mand vol kraamcadeautjes overhandigd van het team. Thuis meteen alles uitgepakt met zijn gezinnetje. Duuk was er enorm blij mee! U it de M edia Klassen naar huis gestuurd door Wet Werk en Zekerheid " Basisscholen sturen leerlingen naar huis omdat het steeds vaker niet lukt een vervanger te vinden als een docent bijvoorbeeld ziek is. De gevolgen van wat in de volksmond de flexwet heet, zijn nu al voelbaar in de klas, terwijl het schooljaar nog maar net begonnen is. Bij het meldpunt van Verus, de vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs, stromen de meldingen van besturen en leerkrachten binnen. Schoolbestuurders houden hun hart vast voor de griepgolf na de herfstvakantie. "Wij hebben groep 3a, 3b en 4b naar huis gestuurd de afgelopen drie weken", vertelt Janneke Meijers, directeur van de Westerschool in Gouda. "Ik vind dat ik het eigenlijk niet kan maken voor de kinderen en de ouders, want daar leg je het probleem neer."als ouders geen opvang kunnen regelen dan worden de kinderen in een andere klas gezet, vertelt Meijers. "Maar daardoor wordt de werkdruk bij die leerkrachten weer hoger." Daarnaast durven docenten zich minder snel ziek te melden omdat vervanging vinden lastig is. "De drempel om je ziek te melden wordt steeds hoger", zegt docent Marjolein Pennings van groep 5. Directeur Meijers ziet ook dat leerkrachten steeds langer doorwerken, ook als ze ziek zijn. "Er lopen hier docenten met koorts die het volhouden met paracetamol." Het is wel duidelijk dat ik niet lang meer als invaller kan werken. De flexwet heeft ook negatieve gevolgen voor invalkrachten omdat ze maximaal maar zes keer mogen invallen op een school. Edith Kooima (52) valt in op verschillende scholen in het midden van het land. Bij een aantal scholen waar ze voorheen vaak werd gevraagd, kan ze niet meer invallen. "Daar ben ik nu al te vaak geweest. Dan krijg ik een seintje dat ik niet meer mag werken anders moet het bestuur mij in vaste dienst

10 nemen."kooima denkt er over om te stoppen als docent. "Het is wel duidelijk dat ik niet lang meer als invaller kan werken. Maar het wordt niet zo makkelijk om nog ander werk op mijn 52ste te vinden." De Wet werk en zekerheid geldt ook voor het basisonderwijs. In de cao is afgesproken dat een invaldocent in drie jaar tijd zes tijdelijke contracten mag krijgen. Daarna moet de invaller een vast contract krijgen. Bij leraren geldt één invalbeurt al als één contract, ook als dat slechts voor een paar uur is. Als er geen vaste aanstelling komt, moet de werknemer er zes maanden uit. Schoolbesturen willen al langer dat minister Lodewijk Asscher (PvdA) een uitzondering maakt voor het basisonderwijs. Maar de minister houdt voet bij stuk. Asscher wil dat schoolbesturen invallers een vaste aanstelling geven. Veel schoolbesturen hebben dit gedaan. Ze hebben samen, met andere besturen in de regio, docenten aangenomen in een invalpool. Maar de kortdurende vervangingen door ziekte, kunnen ze daar niet mee opvangen. Het Ministerie van Onderwijs laat vandaag weten: "De WWZ biedt de mogelijkheid per cao af te wijken. Deze afspraken zijn wel pas per 1 juli ingegaan dus niet alle scholen zullen ze nog hebben kunnen invoeren. H erhaling HSV Vrienden Vorige week is een grote wens van het HSV team in vervulling gegaan: een groot, verrijdbaar scherm dat gebruikt kan worden in de lokalen, door de vakleerkrachten, of zoals afgelopen woensdagochtend, in de hal bij de opening van de kinderboekenweek. Er is al druk met het scherm gewerkt en de eerste reacties zijn heel positief! De HSV heeft het scherm kado gekregen van de Stichting Vrienden van de HSV. Nog nooit van gehoord?? Dat leggen wij u graag uit! Sinds enkele jaren bestaat deze stichting die is opgericht door ouders. Het doel is de school een beetje mooier maken door samen extra budget te creëren om wensen te vervullen die op school niet uit de reguliere middelen kunnen worden betaald. Een aantal jaar geleden zijn de digiborden gefinancierd met middelen van de stichting, heeft meester Donald goede nieuwe materialen gekregen voor de gymzaal, was er vorig jaar een bijzonder uitje naar het Rijksmuseum, heeft juf Floor afgelopen zomer acht keyboards gekregen en is er nu het scherm dat gefinancierd is uit de middelen van de stichting. Kortom, er waren wensen genoeg op school en die zijn er nog steeds; en u kunt daar aan aan bijdragen als u dat wilt. Geïnteresseerd geraakt? Dat zou leuk zijn! Stuur ons dan een mail via: stichtingvriendenhsv@gmail.com. Uiteraard kunt u hier ook met vragen terecht. Wij zouden het leuk vinden van u te horen. Hartelijke groet, Luuc Jonker, Aart Jan Bontje,Marielle van den Biggelaar HSV- bestuur, OC, MR en team Reacties via info@hsv1909.nl

M EDEDELINGEN/ Intern nieuws

M EDEDELINGEN/ Intern nieuws Vrijdag 7 oktober 2016 week 40 A GENDA Ma 10 okt Wo 12 okt portretfoto s OC boekenbeurs M EDEDELINGEN/ Intern nieuws Schoolfotograaf: kleding Op maandag 10 oktober aanstaande komt de schoolfotograaf weer

Nadere informatie

Monitor verslag 2016 Haarlemmermeer

Monitor verslag 2016 Haarlemmermeer Monitor verslag 2016 Haarlemmermeer Door Hilde Eradus Samenvatting Kinderen in Haarlemmermeer vinden het leuker om een boek te lezen dan landelijk. Waar landelijk de oudere leerlingen het minder leuk gaan

Nadere informatie

Resultaten leesmonitor 2015 De Bieb op School. maart 2016

Resultaten leesmonitor 2015 De Bieb op School. maart 2016 Resultaten leesmonitor 2015 De Bieb op School maart 2016 Inleiding Eind 2014 ging in het kader van de structurele samenwerking tussen het bovenschoolse management van het basisonderwijs in de Zaanstreek

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 1 schooljaar 2016/ augustus 2016

Nieuwsbrief. Nummer 1 schooljaar 2016/ augustus 2016 Nieuwsbrief Nummer 1 schooljaar 2016/2017 29 augustus 2016 Welkom sterren! Vorige week was het team alweer druk aan de slag, maar nu vandaag de kinderen er weer zijn, starten we weer echt. Vol energie

Nadere informatie

Visie leesbevordering

Visie leesbevordering Visie leesbevordering Leesbevordering zien we als basis van het totale leesonderwijs Zonder aandacht voor leesbevordering mist het technisch lezen een belangrijke stimulans. Leesbevordering is dus niet

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas. Toetsen

Nieuws uit CBS Het Kompas. Toetsen Nieuws uit CBS Het Kompas Voor iedereen, die ik nog niet persoonlijk gezien heb, nog de beste wensen voor 2014! Toetsen Wij zijn alweer ruim drie weken aan het werk in de klassen. Hier op school heerste

Nadere informatie

HELP DE KINDERBOEKEN AMBASSADEUR! Tips en kansen voor de leesconsulent van de Bibliotheek op school

HELP DE KINDERBOEKEN AMBASSADEUR! Tips en kansen voor de leesconsulent van de Bibliotheek op school HELP DE KINDERBOEKEN AMBASSADEUR! Tips en kansen voor de leesconsulent van de Bibliotheek op school Beste leesconsulent, Jan Paul Schutten onze enige echte kinderboekenambassadeur- heeft een geweldige

Nadere informatie

Utrechts Kunst van Lezen / de bibliotheek op de basisschool. Isolde Vega/ Nicolien de Pater. 10 april 2012

Utrechts Kunst van Lezen / de bibliotheek op de basisschool. Isolde Vega/ Nicolien de Pater. 10 april 2012 Utrechts Kunst van Lezen / de bibliotheek op de basisschool Isolde Vega/ Nicolien de Pater 10 april 2012 Uitgangspunt voor leesbevordering Plezier en interesse in kinderboeken zorgen voor de motivatie

Nadere informatie

Meer halen uit lezen. met de Bibliotheek Rotterdam voor het basisonderwijs

Meer halen uit lezen. met de Bibliotheek Rotterdam voor het basisonderwijs Meer halen uit lezen met de Bibliotheek Rotterdam voor het basisonderwijs Goed lezen = goed leren... Wie een kwartier per dag leest, leert in een jaar duizend nieuwe woorden. Hoe meer een kind leest, hoe

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Meedoen met de Monitor

Meedoen met de Monitor Meedoen met de Monitor Een school die deelneemt aan de Monitor de Bibliotheek op school wil doelgericht samenwerken met de bibliotheek om de taalontwikkeling van de leerlingen te stimuleren. Dat gebeurt

Nadere informatie

Meedoen met de Monitor

Meedoen met de Monitor Meedoen met de Monitor Een school die deelneemt aan de Monitor de Bibliotheek op school wil doelgericht samenwerken met de bibliotheek om de taalontwikkeling van de leerlingen te stimuleren. Dat gebeurt

Nadere informatie

t Nieuwskwartier Sinterklaas Kerst Unit 1: 8.20 deur open Unit 2: 8.20 deur open Unit 3: 8.25 deur open

t Nieuwskwartier Sinterklaas Kerst Unit 1: 8.20 deur open Unit 2: 8.20 deur open Unit 3: 8.25 deur open t Nieuwskwartier December 05 op Sinterklaasviering Op tijd! Sinterklaas 06 Uitslapen Start school: 9.30 KIJK ochtend Sinterklaas is weer in Nederland. Op de site van het Sinterklaasjournaal kun je leuke

Nadere informatie

Terugblikken en vooruit kijken 25 juni 2015

Terugblikken en vooruit kijken 25 juni 2015 Terugblikken en vooruit kijken 25 juni 2015 Inleiding Welkom Voorstellen aanwezigen Doelen van de avond U heeft een goede indruk van waar we het afgelopen jaar aan gewerkt hebben en wat dat tot nu toe

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 5, februari 2013

Nieuwsbrief Nummer 5, februari 2013 Nieuwsbrief Nummer 5, februari 2013 Agenda: Februari: 8: Rapport mee / Carnaval 12,14: Oudergesprekken 15: Vrije middag en start voorjaarsvakantie 27: Hoofdluiscontrole Maart: 6: Studiedag (kinderen vrij)

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 8

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 8 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 8 19 april 2018 Inwerken Beste ouder(s)/verzorger(s), Met open armen ben ik op dinsdag 3 april door het team, ouders en leerlingen onthaald. Het is een feest om iedere

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Doorzetten continuüm van zorg groep 3-8. Niveauleesgroepjes. Verdere Implementatie. Groep 5: II (69,7) 100% van de groepen een III score of hoger.

Doorzetten continuüm van zorg groep 3-8. Niveauleesgroepjes. Verdere Implementatie. Groep 5: II (69,7) 100% van de groepen een III score of hoger. Stap 9: Evaluatie schooljaar 2016 2017 In onderstaande tabel staan al onze doelen voor het schooljaar 2016 2017 geschreven. Er staat bij op welke manier we aan deze doelen hebben gewerkt en wat het resultaat

Nadere informatie

AGENDA MEDEDELINGEN. Stichting Vrienden HSV: Nieuwe keyboards voor juf Floor. Borrel stichting Vrienden HSV. de HSV. Vast noteren: Do 10 dec

AGENDA MEDEDELINGEN. Stichting Vrienden HSV: Nieuwe keyboards voor juf Floor. Borrel stichting Vrienden HSV. de HSV. Vast noteren: Do 10 dec Vrijdag 2 oktober 2015 week 40 AGENDA Ma 5 oktober Vrij 6 nov 20.00 uur Vast noteren: Do 10 dec Dag van de Leraar Stichting Vrienden van de HSV-borrel op de HSV. ALV MEDEDELINGEN Stichting Vrienden HSV:

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Feestweek 150 jaar Christelijk onderwijs in de Hoeksche Waard

Feestweek 150 jaar Christelijk onderwijs in de Hoeksche Waard 6 WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & BELANGSTELLENDEN Schooljaar 2014 2015 6 oktober 2014 www.deregenbooghn.csgdewaard.nl 0186-601983 s.brauckman@csgdewaard.nl Feestweek 150 jaar Christelijk onderwijs

Nadere informatie

Meer halen uit lezen. intro. menu. contact. met de Bibliotheek Rotterdam voor het basisonderwijs

Meer halen uit lezen. intro. menu. contact. met de Bibliotheek Rotterdam voor het basisonderwijs Meer halen uit lezen met de Bibliotheek Rotterdam voor het basisonderwijs intro menu contact Intro Goed lezen = goed leren... Wie een kwartier per dag leest, leert in een jaar duizend nieuwe woorden. Hoe

Nadere informatie

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken De Buutpraat Nieuwsblad van openbare basisschool et Buut Maandag 6 oktober 2014 Tel. : 075-6165701 / info@etbuut.nl / www.etbuut.nl Van alles De data op een rijtje Dinsdag 7 oktober Woensdag 8 oktober

Nadere informatie

Peppelinfo juni 2016, nummer 8

Peppelinfo juni 2016, nummer 8 Peppelinfo juni 2016, nummer 8 Beste ouders, Op school zijn we druk aan het kijken naar de groepsindeling voor komend schooljaar. Voor elke leerlingen die we hebben, krijgen we geld om onze organisatie

Nadere informatie

Wegwijzertje. Website: Mail: 23 september 2016 Nieuwsbrief nummer 3

Wegwijzertje. Website:  Mail: 23 september 2016 Nieuwsbrief nummer 3 Website: www.wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 23 september 2016 Nieuwsbrief nummer 3 Wegwijzertje Geachte ouders, verzorgers, In één van de vorige nieuwsbrieven hebben we onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 juli 2016 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief 11 juli 2016 Pagina 1 van 5 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Voorwoord Wanneer heeft een invaller recht op een vast contract? Hoe worden zieke personeelsleden vervangen? Wat zijn de gevolgen voor vervangingen binnen De Ziep? Welke vervangingen

Nadere informatie

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015 Oktober 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand oktober zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Jaylinn Meijering Luca Wildschut We wensen jullie allemaal een fijne tijd op onze school. De

Nadere informatie

LOCATIE PARKWIJK 1 MEI 2015 AGENDA:

LOCATIE PARKWIJK 1 MEI 2015 AGENDA: LOCATIE PARKWIJK JAARGANG 14, 13 1 MEI 2015 Beste ouders, Zo vlak voor de meivakantie nog even informatie over en uit het recent afgenomen onderzoek. De volgende onderwerpen komen in dit verhaal aan bod:

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Kreami. 2 november 30 november 29 maart 10 mei (van uur uur) Graag inleveren vóór vrijdag 5 oktober

Kreami. 2 november 30 november 29 maart 10 mei (van uur uur) Graag inleveren vóór vrijdag 5 oktober Bibliotheek Sinds dit schooljaar is er aan de zwevende bibliotheek op de bovenverdieping een blok van kasten toegevoegd. Deze is afkomstig van bibliotheek De Kempen en zij hebben ook gezorgd dat de kast

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 september Kinderboekenweek 2016

Nieuwsbrief 23 september Kinderboekenweek 2016 Openbare Basisschool Est Dorpsstraat 3 4185 NA EST www.obsest.nl directie@obsest.nl Nieuwsbrief 23 september 2016 Kinderboekenweek 2016 Tijdens de Kinderboekenweek 2016 staan opa s en oma s centraal onder

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 15 september 2017

Nieuwsbrief. 15 september 2017 Nieuwsbrief 2 15 september 2017 Vanuit de kinderopvang Na een fijne zomer zijn we op de BSO gestart met 3 groepen. Het was even wennen, maar we merken dat de kinderen en u als ouders zo langzamerhand weten

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

Leesplan maken? Introductie basisonderwijs

Leesplan maken? Introductie basisonderwijs Leesplan maken? Introductie basisonderwijs Op de www.leespan.nl kun je je eigen (school)leesplan schrijven en bewaren. Daarvoor moet je eerst inloggen. Voor scholen die niet meedoen aan de aanpak de Bibliotheek

Nadere informatie

14 januari 2016. Nieuw jaar, nieuwe stichting. Medezeggenschapsraad. Oudervereniging. Cito toetsen

14 januari 2016. Nieuw jaar, nieuwe stichting. Medezeggenschapsraad. Oudervereniging. Cito toetsen 14 januari 2016 Nieuw jaar, nieuwe stichting Het nieuwe jaar is al weer twee weken oud en daarmee is de tweede helft van het schooljaar ingegaan. Vanaf 1 januari is De Polderrakkers onderdeel van stichting

Nadere informatie

Wij wensen u en uw kinderen een heel fijne en ontspannen herfstvakantie. We zien elkaar weer op 24 oktober!

Wij wensen u en uw kinderen een heel fijne en ontspannen herfstvakantie. We zien elkaar weer op 24 oktober! Reisverslag 13-10-2016 Beste ouders, Het is alweer bijna herfstvakantie, de afgelopen weken zijn voorbij gevlogen. Op een school gebeurt altijd veel, op De Grote Reis is dit ook het geval. Na een start

Nadere informatie

Dit leesplan is geschreven naar aanleiding van de inrichting van de schoolbibliotheek. Leesplan. Schoolbibliotheek

Dit leesplan is geschreven naar aanleiding van de inrichting van de schoolbibliotheek. Leesplan. Schoolbibliotheek L Dit leesplan is geschreven naar aanleiding van de inrichting van de schoolbibliotheek. Leesplan Schoolbibliotheek Leesplan CBS de Regenboog Visie Op onze school vinden wij goed leren lezen belangrijk.

Nadere informatie

Rapportage de Monitor de Bibliotheek op School. Gemeente Heemstede Schooljaar 2013-2014

Rapportage de Monitor de Bibliotheek op School. Gemeente Heemstede Schooljaar 2013-2014 Rapportage de Monitor de Bibliotheek op School Gemeente eemstede Schooljaar 2013-2014 De monitor is een landelijk meetinstrument dat onder andere het leesplezier van kinderen, het leesbevorderende gedrag

Nadere informatie

nieuwsbrief. 05 nieuwsbrief voor ouders

nieuwsbrief. 05 nieuwsbrief voor ouders nieuwsbrief. 05 nieuwsbrief voor ouders 2017 2018 Agenda Vrijdag 30 maart Goede Vrijdag Maandag 2 april: 2de Paasdag Vrijdag 20 april: Koningsspelen Vanuit de directiekamer: Iedere keer worden we verrast

Nadere informatie

Meer halen uit lezen. intro. menu. contact. met de Bibliotheek Rotterdam voor het basisonderwijs

Meer halen uit lezen. intro. menu. contact. met de Bibliotheek Rotterdam voor het basisonderwijs Meer halen uit lezen met de Bibliotheek Rotterdam voor het basisonderwijs intro menu contact Intro Goed lezen = goed leren.... Wie een kwartier per dag leest, leert in een jaar duizend nieuwe woorden..

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016 PAULUSPRAAT 1 Augustus 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Aanmelding nieuwe leerlingen - Nieuws van de ouderraad - Roald Dahl week - Kinderboekenweek - Voorleesexpres - Korting op schoolreisje - Agenda

Nadere informatie

AGENDA RAPPORTGESPREKKEN 25 JUNI ALGEMENE LEDEN VERGADERING 27 JUNI VELE HANDEN MAKEN. INTERNE VERHUIZING DONDERDAG 4 JULI

AGENDA RAPPORTGESPREKKEN 25 JUNI ALGEMENE LEDEN VERGADERING 27 JUNI VELE HANDEN MAKEN. INTERNE VERHUIZING DONDERDAG 4 JULI Donderdag 13 juni 2013 week 24 AGENDA - Vrijdag 21 juni laatste rapport mee - Dinsdag 25 juni Rapportgesprekken - Donderdag 27 juni Algemene Ledenvergadering - Maandag 1 juli wenmiddag nieuwe kleuters

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ZUIDWESTER 13 december 2016 ADOPTEER EEN BOEK. U kunt alleen betalen met uw pinpas.

NIEUWSBRIEF ZUIDWESTER 13 december 2016 ADOPTEER EEN BOEK. U kunt alleen betalen met uw pinpas. NIEUWSBRIEF ZUIDWESTER 13 december 2016 ADOPTEER EEN BOEK belangrijke data 21 december Kerstviering & kerstdiner (zie verderop in de nieuwsbrief) 23 december normale schooldag 26 december 6 januari Kerstvakantie

Nadere informatie

Wensen en Verwachtingenavond Shri Ganesha Basisschool 6 oktober 2015

Wensen en Verwachtingenavond Shri Ganesha Basisschool 6 oktober 2015 Wensen en Verwachtingenavond Shri Ganesha Basisschool 6 oktober 2015 Op 6 oktober 2015 gingen ouders en leerkrachten van basisschool Shri Ganesha in Almere met elkaar in gesprek. Dat ging over de samenwerking

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 19 juli 2017 Beste ouders/verzorgers, De laatste Nieuwsbrief van dit schooljaar alweer. Volgend jaar krijgt de nieuwsbrief een nieuwe vorm. Daar past ook een nieuwe naam bij. Daarom willen

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015 NIEUWS UIT HET TEAM Na een goede kerstvakantie zijn we in januari bijna allemaal weer met veel plezier begonnen. Helaas is juf Rina in januari ziek geweest. Op het moment van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 26 september 2017 Nr. 5

Nieuwsbrief Dinsdag 26 september 2017 Nr. 5 Nieuwsbrief Dinsdag 26 september 2017 Nr. 5 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Elke dinsdag om 8.15 uur is er Ouderkamer. Woensdag 27 september 18.30 uur MR-vergadering

Nadere informatie

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn:

Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Leeuwarden, 25 februari 2016 Geachte ouders, Bij deze willen we u weer op de hoogte brengen van een aantal zaken die komende week van belang zijn: Nieuws van de week Het is u wellicht al opgevallen dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 Contactgegevens: Website: www.sbo3boor.nl SBO Cornelis Leeflang Overschie: 010-4371756 SBO : 010-4205314, via De Piloot Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Botteloef Schooljaar Nummer 02

Nieuwsbrief. De Botteloef Schooljaar Nummer 02 Nieuwsbrief De Botteloef Schooljaar 2018-2019 Nummer 02 Agenda 03 oktober Start Kinderboekenweek 08 oktober Start nieuw thema IPC 09 oktober Dansles groep 1, 2, 3, 4, 6, 7 10 oktober Dansles groep 5 +

Nadere informatie

11 oktober Jaylee, groep 2 14 oktober Mark, groep 5. Van harte gefeliciteerd! Groep 1/2 gesplitst. Gevonden voorwerpen

11 oktober Jaylee, groep 2 14 oktober Mark, groep 5. Van harte gefeliciteerd! Groep 1/2 gesplitst. Gevonden voorwerpen Obs De Plaats Schoolwerf 1 1657 LD Abbekerk T: 0229-581278 E: info@obsdeplaats.nl Vrijdag 7 oktober 2016 Maandag 10 oktober Schoolfotograaf Woensdag 12 oktober Weekbreak groep 1/2 en 8 Donderdag 13 oktober

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 4 / 25 september Klassenavonden

Schooljaar Nummer 4 / 25 september Klassenavonden Schooljaar 2014-2015 Nummer 4 / 25 september 2014 Klassenavonden Opzet Alle ouders zijn tussen 19.30 uur en 21.00 uur van harte welkom. De leerkrachten zijn in de groepen aanwezig om bij alle informatie

Nadere informatie

Voorbeeldleesplan basisschool de Wegwijzer

Voorbeeldleesplan basisschool de Wegwijzer Voorbeeldleesplan basisschool de Wegwijzer Te doen leesplan uitvoeren lc hele jaar bibliotheekpassen nieuwe leerlingen lc augustus voorleeslijst in de klassenmappen lc augustus kinderboekenweekbijeenkomst

Nadere informatie

Leerlingen vrij, leerkrachten studiedag. Informatieavond ouders jongste kleuters, uitnodiging en info volgen nog

Leerlingen vrij, leerkrachten studiedag. Informatieavond ouders jongste kleuters, uitnodiging en info volgen nog Vrijdag 3 februari 2017 week 05 A GENDA Vr 17 feb Ma 20 - vr 24 feb Ma 27 feb Leerlingen vrij, leerkrachten studiedag Voorjaarsvakantie Informatieavond ouders jongste kleuters, uitnodiging en info volgen

Nadere informatie

22 e jaargang nr juli 2018

22 e jaargang nr juli 2018 22 e jaargang nr.13 13 juli 2018 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. De eerstvolgende nieuwsbrief

Nadere informatie

J.H. Donnerschool Locatie Hilversum

J.H. Donnerschool Locatie Hilversum J.H. Donnerschool Locatie Hilversum Week 40 Vrijdag 5 oktober 2018 Nieuwsbrief Beste ouders en/of verzorgers, Hierbij ontvangt u weer een nieuwe nieuwsbrief. Mocht u hierover vragen of opmerkingen hebben

Nadere informatie

23 februari Studiemiddag. Leerlingen s middags vrij! 14 maart Studiemiddag. Leerlingen s middags vrij!

23 februari Studiemiddag. Leerlingen s middags vrij! 14 maart Studiemiddag. Leerlingen s middags vrij! ! Agenda Februari / Maart 2018 20 en 21 februari Oudercontactgesprekken groep 8 23 februari Studiemiddag. Leerlingen s middags vrij! 26 februari t/m 2 maart Voorjaarsvakantie 6 maart OR vergadering 9 maart

Nadere informatie

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019 de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019 Beste ouders, Januari is al weer bijna voorbij, de dagen worden weer wat langer. Dat vinden veel mensen fijn,

Nadere informatie

In het schema hieronder staat de groepsindeling en groepsbezetting voor Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. Marga Marga Pia Pia Pia

In het schema hieronder staat de groepsindeling en groepsbezetting voor Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. Marga Marga Pia Pia Pia MAANDINFO juli 2017 Beste ouders/ verzorgers, Groepsbezetting Na overleg met directie, IB, de leerkrachten, de MR en het bestuur hebben we besloten dat we de combinatiegroepen komend schooljaar anders

Nadere informatie

Voor wie? Het leesplan is voor basisscholen die structureel en planmatig willen werken aan leesbevordering.

Voor wie? Het leesplan is voor basisscholen die structureel en planmatig willen werken aan leesbevordering. Leesplan maken? Op deze site kun je je eigen (school)leesplan schrijven en bewaren. Daarvoor moet je eerst inloggen. Voor scholen die niet meedoen aan de aanpak de Bibliotheek op school is er een andere

Nadere informatie

Sam is geboren. CITO-eindtoets groep 8. Voorleeskampioen. Groep 4 gaat gymmen. Afronding opleiding ALO

Sam is geboren. CITO-eindtoets groep 8. Voorleeskampioen. Groep 4 gaat gymmen. Afronding opleiding ALO Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Schooljaar 2012 2013 Inhoud: 31 januari 2013 Pagina 1 Sam is geboren

Nadere informatie

Jaargang 19, nummer 5 februari 2016

Jaargang 19, nummer 5 februari 2016 februari 2016 Belangrijke data 14 februari Themadienst 9.30 uur in de Maranathakerk 16 + 18 februari Rapportgesprekken groep 1-7 22 t/m 26 februari Voorjaarsvakantie 29 februari Inloopmiddag 1 maart Ouderavond

Nadere informatie

Belangrijke data. Leerkrachttekort. Koffie-uurtje

Belangrijke data. Leerkrachttekort. Koffie-uurtje NUMMER 4 JAARGANG 33 19 oktober 2018 Belangrijke data 22 tm 27 oktober Herfstvakantie 29 oktober Kinderen weer naar school 31 oktober Koffie uurtje 2 08.30 09.30 uur 1 november Bezoek bibliotheek groep

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein brengt zijn dochter Ama naar school. Hij praat met een moeder van een ander kind op het schoolplein. De moeder heet. Waar werkt? Wat leert u in

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 14. Voorwoord. Rommelmarkt. C1000 Cambuurplein spaaractie.

Nieuwsbrief juli 14. Voorwoord. Rommelmarkt. C1000 Cambuurplein spaaractie. Voorwoord. Hier is weer de nieuwsbrief, tevens laatste dit jaar, van onze school, met de nodige informatie over school erin opgenomen. In deze nieuwsbrief is er info over de schoolkalender, de schoolgids,

Nadere informatie

Voor de zekerheid nog een keer het vakantierooster nu ook met de studiedagen:

Voor de zekerheid nog een keer het vakantierooster nu ook met de studiedagen: ORANJE NASSAUSCHOOL voor oecumenisch basisonderwijs Nieuwsflits Juli 2016 (nr. 12) Beste ouders, Het schooljaar is alweer voorbij. We kijken terug op een heerlijk jaar! We hebben de kinderen weer zien

Nadere informatie

lezen als de basis van leren

lezen als de basis van leren lezen als de basis van leren Lezen is een van de belangrijkste vaardigheden die we in ons leven leren. Door te lezen doen we nieuwe kennis op, kunnen we ons ontspannen en de wereld om ons heen beter begrijpen.

Nadere informatie

KBS De Loofhut. NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus Inhoud. Start nieuwe schooljaar

KBS De Loofhut. NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus Inhoud. Start nieuwe schooljaar KBS De Loofhut NIEUWSBRIEF Nummer 1, 14 augustus 2015 Inhoud Op deze laatste vakantiedag ontvangt u alweer de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2015-2016. In deze nieuwsbrief stellen de nieuwe

Nadere informatie

2017/2018 no.2 Inleiding 1. Kinderpostzegelactie 2. Dierendag

2017/2018 no.2 Inleiding 1. Kinderpostzegelactie 2. Dierendag 2017/2018 no.2 Inleiding In de eerste drie weken van dit nieuwe schooljaar hebben alle leerlingen, juffen, meesters en ook de Vliegerklas hun draai op school weer gevonden. Het is fijn om te zien en te

Nadere informatie

Veranderingen op t Prisma. Met vriendelijke groet, Richard van der Worm.

Veranderingen op t Prisma. Met vriendelijke groet, Richard van der Worm. Journaal 3 04-10-2013 Agenda 4 oktober Journaal 3 komt uit De schoolfotograaf komt Maandag 7 oktober Thema-afsluiting groep 3,4 en 5 14:40 15:00 U krijgt als ouders van de kinderen uit deze groep de gelegenheid

Nadere informatie

Week 40 1 t/m 5 oktober. Felicitaties voor alle jarigen en we wensen jullie een hele fijne verjaardag! Agenda

Week 40 1 t/m 5 oktober. Felicitaties voor alle jarigen en we wensen jullie een hele fijne verjaardag! Agenda Leerlingenraad Maandag 24 september was het zover, het eerste overleg met de nieuwe leerlingenraad. Uit elke groep 5 t/m 8 is er een kind gekozen die de groep in de leerlingenraad mag vertegenwoordigen.

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief September 2015

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief September 2015 Inspectiebezoek Maandag 24 augustus was de inspecteur van het onderwijs op bezoek bij De Vuurvogel. Hij heeft lessen bezocht, gesproken met het team, ouders en kinderen en daarnaast allerlei zaken bekeken.

Nadere informatie

Hoogeveen Lenen wordt. jaarverslag delen

Hoogeveen Lenen wordt. jaarverslag delen Hoogeveen Lenen wordt jaarverslag 2016 delen Lenen wordt delen De bibliotheek is de plek voor cultuur, kennis en inspiratie, waar je talenten ontwikkelt en waar we belangeloos verbinding maken met elkaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 9 schooljaar Start nieuw thema Prehistorie gr 5 t/m Spelcontainer open na schooltijd

Nieuwsbrief nummer 9 schooljaar Start nieuw thema Prehistorie gr 5 t/m Spelcontainer open na schooltijd 02-11-2016 Nieuwsbrief nummer 9 schooljaar 2016-2017 Agenda voor de komende weken 07-11-2016 Start nieuw thema Prehistorie gr 5 t/m 8 15-11-2016 Spelcontainer open na schooltijd 21-11-2016 Voor groep 7

Nadere informatie

Verschillen tussen leerlingen, leerkrachten en scholen Multiculturele school:

Verschillen tussen leerlingen, leerkrachten en scholen Multiculturele school: Mijn visie Deze foto past bij mij omdat ik voor het hoogst haalbare wil gaan. Ook al kost dit veel moeite. Ik heb doorzettingsvermogen, dat heb je ook nodig bij het beklimmen van een berg. Wanneer ik niet

Nadere informatie

Jan Harmenshof Nieuws 2015

Jan Harmenshof Nieuws 2015 Jan Harmenshof Nieuws 2015 Bedankje Graag willen wij iedereen enorm bedanken voor de geweldige dag die o.a. voor mijn jubileum c.q. mijn afscheid werd georganiseerd. De aankomst bij school met alle leerlingen

Nadere informatie

2master. express WELKOM BIJ ONS MUSEUM VAN BRILJANTE UITVINDINGEN!! Kalender: Verjaardag:

2master. express WELKOM BIJ ONS MUSEUM VAN BRILJANTE UITVINDINGEN!! Kalender: Verjaardag: Kalender: Tot 18 oktober Kinderboekweek 12 t/m 16 oktober Coachgesprekken 16 oktober afsluiting Kinderboekenweek musical groep 5/6 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 30 oktober Nieuwsbrief 5 30 oktober speelgoedmid.

Nadere informatie

Oudernieuws De Klaver oktober 2018

Oudernieuws De Klaver oktober 2018 Oudernieuws De Klaver oktober 2018 P.C. basisschool De Klaver Klaverstraat 44, 3083 VH Rotterdam Postbus 55058, 3008 BE Rotterdam, tel. 010-4818340 Katendrechtse Lagedijk 186, tel. 010-4864666 Roerdomplaan

Nadere informatie

Informatie VOOR studenten:

Informatie VOOR studenten: Informatie VOOR studenten: Welkom op de Maria Basisschool! Op deze pagina vind je praktische informatie over onze school. Het is zowel voor jou als student als voor de school fijn om zoveel mogelijk duidelijkheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni Inhoud nieuwsbrief. Kalender. Inleiding:

Nieuwsbrief juni Inhoud nieuwsbrief. Kalender. Inleiding: Nieuwsbrief 2017 2018 26 juni 2018 Kerklaan 1 www.obs-erica.nl 6731 BA Otterlo Tel: 0318-595077 e mail: ericaschool@proominent.nl Inleiding: Inhoud nieuwsbrief Inleiding Vakantierooster en studiedagen

Nadere informatie

Week t/m 21 september. Felicitaties voor alle jarigen en we wensen jullie een hele fijne verjaardag! Agenda. 26 t/m 28-9 schoolkamp gr.

Week t/m 21 september. Felicitaties voor alle jarigen en we wensen jullie een hele fijne verjaardag! Agenda. 26 t/m 28-9 schoolkamp gr. Vervanging In de media lezen we regelmatig over het nijpende lerarentekort in het westen van het land, maar deze situatie spreidt zich hoe langer hoe meer over het hele land uit. Voor dit schooljaar hebben

Nadere informatie

Jaargang 4: nummer 3 13 oktober 2017

Jaargang 4: nummer 3 13 oktober 2017 Jaargang 4: nummer 3 13 oktober 2017 Nieuws rondom & vanuit de Hummelingschool. Agenda: Van Petra Even voorstellen Uit groep Parro app Contact leerkracht Kinderboekenweek Studiedag Schoolreisje Whatshappy

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Klim-Op oktober 2015. Afsluiting Schoolproject De Gouden Eeuw Donderdagmiddag 1 oktober 17.00-18.30uur

Nieuwsbrief de Klim-Op oktober 2015. Afsluiting Schoolproject De Gouden Eeuw Donderdagmiddag 1 oktober 17.00-18.30uur Nieuwsbrief de Klim-Op oktober 2015 Komt allen! Afsluiting Schoolproject De Gouden Eeuw Donderdagmiddag 1 oktober 17.00-18.30uur Alle-talenten Dit schooljaar werkt het team van de Klim-Op hard aan. - Tijdens

Nadere informatie

jaargang 19, nummer 9 Vrijdag 20 januari 2017 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis Kalender

jaargang 19, nummer 9 Vrijdag 20 januari 2017 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis Kalender Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 19, nummer 9 Vrijdag 20 januari 2017 Beste ouders, Alle kinderen genieten inmiddels enkele weken van een schoolplein met de nodige aanpassingen.

Nadere informatie

Ik hoop dat het morgen een feestelijke dag wordt, met mooi weer!

Ik hoop dat het morgen een feestelijke dag wordt, met mooi weer! Belangrijke data: 5 september: Kleuterfeest en Schoolreisjes 8 september Laatste werkdag Thea Jongbloed 1 oktober Informatieavond groep 1-; OR-vergadering 3 oktober: Start Kinderboekenweek 5 oktober Dag

Nadere informatie

1 e rapport mee. Vanaf 14.30 uur start de voorjaarsvakantie Start 1 e schooldag na de vakantie

1 e rapport mee. Vanaf 14.30 uur start de voorjaarsvakantie Start 1 e schooldag na de vakantie NIEUWSBRIEF nummer 4, Januari-februari 2015 Kalender December Ma 2 & di 3 feb Activiteiten De kinderen uit groep 1 t/m 8 zijn vrij. De leerkrachten hebben twee studiedagen. De kinderen uit de Cobogroepen

Nadere informatie

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet,

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet, Inhoud Nieuwsbrief: Agenda: 03-09 Peutergym 06-09 AC vergadering 20.00 uur 11-09 Informatieavond 19.30 uur 12-09 MR + SC 18-09 Pleinfeest 21-09 Speelgoedochtend groep 1/2 25-09 Schoolfotograaf Ouderspreekavond:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Titus Brandsma

Nieuwsbrief Titus Brandsma Nieuwsbrief Titus Brandsma 28-09-2018 Basisschool Titus Brandsma Ring 17 8308 AL Nagele swstitusbrandsma@aves.nl www.titusbrandsma-nagele.nl Geboorte Jill Maron Schakelaar Vorige week is juf Kelly bevallen

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei Agenda. Contactgegevens: Belangrijke mededeling. 22 mei t/m 1 juni CITO toetsen

Nieuwsbrief mei Agenda. Contactgegevens: Belangrijke mededeling. 22 mei t/m 1 juni CITO toetsen Nieuwsbrief mei 2017 Contactgegevens: Website: www.sbo3boor.nl SBO Cornelis Leeflang Zevenkamp: 010-4567488 SBO Cornelis Leeflang Overschie: 010-4371756 SBO De Kring: 010-4215096 Beste ouders en verzorgers,

Nadere informatie

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou Riemslootnieuws 712 21-09-2017 Jaargang 17 e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl KDV en BSO Flexkidz email: kdvappelscha@gmail.com www.comprix.nl

Nadere informatie

Schooljaar 2017/2018 nr. 8

Schooljaar 2017/2018 nr. 8 Beste ouder(s)/verzorger(s), De tijd vliegt en de zomervakantie komt eraan. Aan het einde van het schooljaar zijn er nog veel dingen te regelen en ook thuis bent u mogelijk al bezig met uw vakantieplannen.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Bezoek van de poetsbus. Vervanging juf Marieke. Inhoudsopgave. Contact

NIEUWSBRIEF. Bezoek van de poetsbus. Vervanging juf Marieke. Inhoudsopgave. Contact NIEUWSBRIEF 30 oktober 2018 Inhoudsopgave Bezoek poetsbus Vervanging juf Marieke Vertelvoorstelling WIFI Schooljudo Groep 1 en 2, na de kerst GGD VNL op de Klimop Schoolplein Gouden griffel en gouden pensel

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouders/ verzorgers. Herfstvakantie

Nieuwsbrief. Beste ouders/ verzorgers. Herfstvakantie Nieuwsbrief Beste ouders/ verzorgers De afgelopen periode is voor de school heel intens geweest. Wij hebben op een mooie manier afscheid genomen van Rini Aarts-Jongbloed. We hebben uw steun erg gewaardeerd

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober Beste ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief oktober Beste ouders/verzorgers, Meridiaan Openbare basisschool De Valenciadreef 6 3067 WL Rotterdam 010 4200752 contact@obsdemeridiaan.com www.obsdemeridiaan.com Nieuwsbrief oktober 2017 Beste ouders/verzorgers, Na een drukke tijd rond

Nadere informatie

Weilustwekker. Schooljaar Nr februari 2019

Weilustwekker. Schooljaar Nr februari 2019 Weilustwekker Schooljaar 2018-2019 Nr. 21 7 februari 2019 BIJLAGEN 21-01 Informatie over Peutergym 21-02 Nieuwsbrief Centrum Jeugd en Gezin als je kind verliefd is 21-03 Informatie over Jeugdfonds Sport

Nadere informatie