100 JAAR WOI. De Groote Oorlog 30 SEPTEMBER TOT 13 NOVEMBER 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "100 JAAR WOI. De Groote Oorlog 30 SEPTEMBER TOT 13 NOVEMBER 2016"

Transcriptie

1 100 JAAR WOI De Groote Oorlog 30 SEPTEMBER TOT 13 NOVEMBER 2016

2 Inleiding. Ooit weer!? Nooit meer!? 100 jaar geleden woedde de Eerste Wereldoorlog in al z n hevigheid. Met alle gevolgen vandien. Vele slachtoffers, vele families en gezinnen uiteengerukt, veel verdriet, Ook bij ons! Vandaag, 100 jaar later, is de situatie er niet echt op verbeterd. Ook vandaag leven heel wat mensen op de aardbol in oorlog en haat, in verdriet en verslagenheid. Angst regeert, slachtoffers alom! Ooit weer!? Nooit meer!? Vanuit onze culturele gemeente Herenthout willen we dit najaar een ode brengen aan de hoop, met een trieste herinnering aan het verleden. De Eerste Wereldoorlog en alle oorlogen nadien als aanleiding, maar de hoop op beterschap, op vriendschap en liefde als tegengewicht. Op verschillende plaatsen en in verschillende vormen willen we hier uiting aan geven. Zonder verleden immers geen toekomst. Soms terug-kijken, terugvoelen, maar dan weer hopen en vooruit-willen. Dat is wat ons in Herenthout dit najaar meer dan ooit zal bezighouden. Het zal u niet kunnen ontsnappen. Deze brochure geeft u daarom een overzicht van alle initiatieven die vanuit de gemeente, de cultuurraad, de jeugdraad, de verenigingen worden genomen in het kader van dit ongezien project. Zeg maar: een moment van gezamenlijke bezinning bij thema s als oorlog en vrede, haat en liefde, afbraak en opbouw, Ieder van ons zal er zijn eigen verhaal in herkennen, soms vanuit eigen ervaringen, dichtbij, soms vanuit doorvertelde verhalen, veraf. Ooit weer!? Nooit meer!? Alstublieft, nooit meer! Tot slot wil ik in naam van het gemeentebestuur iedereen van harte bedanken die aan dit initiatief heeft meegewerkt. Patrick Heremans Schepen van cultuur

3 startavond 30 september - 20u - feestzaal - gratis Lezing Julien Cannaerts en opening noodwoning Julien Cannaerts is Heistenaar en deskundige inzake militaire forten, versterkingen en bunkers. Hij heeft het over de Duitse inval op 4 augustus 1914 en de daaropvolgende militaire operaties, toegespitst op de gebeurtenissen in Herenthout en omgeving. Na de lezing is er de mogelijkheid om in primeur de noodwoning aan de kerk te bezoeken, met een tentoonstelling over de woningnood tijdens de oorlog. noodwoning elke zaterdag en zondag - 10u tot 18u - gratis Wekelijks andere tentoonstelling De noodwoning aan de kerk is een replica op ware grootte (6m x 6m) van de woningen waarin de Belgische regering voorzag na de vernieling van huizen tijdens WOI. De woning is deels ingericht, en voorzien van een tentoonstelling die wekelijks wijzigt. Zeker de moeite om regelmatig een kijkje te komen nemen. 1 en 2/10 Woningnood tijdens de oorlogsjaren 8 en 9/10 Muziek en WOI 15 en 16/10 Verborgen verhalen 22 en 23/10 Achter de linies 29 en 30/10 Het gezin tijdens WOI 5 en 6/11 Totale oorlog 11, 12, 13/11 Britse troepen in onze regio

4 WOI getekend ivan adriaenssens Lezing 5 oktober - 19u30 - bib - gratis Tentoonstelling oktober - bib - gratis Als auteur van strips over de Eerste Wereldoorlog geeft Ivan Adriaenssens met zijn lezing het publiek een unieke kijk op deze oorlogsperiode, en hoe hij als auteur die blik verwerkt heeft in zijn boeken. Dankzij een bijna eindeloos archief aan tekeningen en met een sliert aan informatie en weetjes, wordt het publiek meegezogen in de geschiedenis. De bijhorende tentoonstelling Odon, oorlogsdagboek van een Ijzerfrontsoldaat is de hele maand oktober te bezichtigen in de bib.

5 veldhospitaal 8 tot 14 oktober - Sint-Gummaruskerk - gratis Tentoonstelling Heemkring Sandelyn brengt een prachtige tentoonstelling over het oorlogsgebeuren tijdens WOI. Bijzondere aandacht is er voor de opvang van gekwetsten in het algemeen en veldhospitalen in het bijzonder. Ook de Herenthoutse gesneuvelden van '14-'18 komen aan bod. Za 8 en zo 9/10 vanaf 14u Ma 10 tot do 13/10 van 14u tot 20u Vr 14/10 vanaf 16u Dilemma 14/18 16 oktober - 14u30 - park - gratis Massaspel voor jongeren Dilemma 14/18. Dat is de naam van het massa- en inleefspel dat op een speelse manier het leven in WOI simuleert. Op zondag 16 oktober laten we zo, in samenwerking met de Jeugdraad, de Herenhoutse jongeren (14j-18j) strijden voor hun leven in een nabootsing van deze waanzinnige periode. Doe jij ook mee?

6 marieke en lowieke 21 oktober - 20u - Sint-Gummaruskerk - gratis Een niet zo blijspel inschrijven verplicht Marieke & Lowieke is een monoloog van Jef Versmissen (Kollectief Maksimaal), naar aanleiding van de herdenking van De Groote Oorlog. Het is een fictief verhaal op basis van waar gebeurde feiten uit onze regio. De voorstelling is exclusief en eenmalig. Niet te missen Marieke is de knappe dochter van meester Sus (die zich wel liever monsieur François laat noemen). En Lowieke is de avontuurlijke zoon van de plaatselijke cafébaas. Als Marieke en Lowieke niet in het hooi aan het stoeien zijn, dan zitten ze wel achter elkaar in het bos. En dat heeft meester Sus, excuseer monsieur François, natuurlijk niet graag. Als de Duitsers binnenvallen, geeft Lowieke zich op als vrijwilliger en vertrekt naar het front. In zijn veel te groot uniform. Marieke blijft achter, alleen, zwanger. Schande. Dus duikt ze onder. In het café van de vader van Lowieke. De voorstelling is gratis, maar omwille van de beperkte capaciteit vragen we om vooraf in te schrijven op Loket Vrije Tijd (Bouwelse Steenweg 8, , vrije.tijd@herenthout.be).

7 retro avond 22 oktober - 20u - GOC Ter Voncke - gratis KFC Herenthout werd opgericht tijdens WOI en viert in 2016 haar 100-jarig bestaan. Daarom deze avond die herinnert aan lang vervlogen tijden. Zowel muzikaal (met ook een optreden van Anita Verswijvel), als wat betreft het aanbod van bieren. De bezoekers worden uitgenodigd om in retrostijl naar het evenement af te zakken! WOI in de kempen Lezing 27 oktober - 19u30 - bib - gratis Sam Van Clemen, historicus en auteur van WOI in de Kempen, komt gepassioneerd vertellen over de periode in onze geschiedenis die hem het meest fascineert. Met uitdrukkelijke aandacht voor Herenthout. de groote oorlog in grote lijnen Tentoonstelling 3 tot 13 november - bib - gratis De tentoonstelling geeft een algemeen beeld over het verloop van WOI. De oorlogsgebeurtenissen op internationaal en Belgisch niveau worden aangevuld met lokale verhalen en beelden uit de provincie Antwerpen.

8 un long dimanche de f iancailles Filmprojectie 4 november - 20u - feestzaal - gratis 'Un long dimanche de fiançailles' (2004) van Jean-Pierre Jeunet (Amélie Poulain, Delicatessen, ) en met Audrey Tautou, vertelt het verhaal van de ontroerende zoektocht van een jonge vrouw naar haar verloofde, die tijdens de oorlog verdween aan het front. uitstap ieper 6 november - 7u45 tot 22u30-40 euro We doen de interessantste locaties aan in dit dagvullend programma: 7u45 Vertrek bus (kerk Herenthout). 10u Koffie in het Museumcafé. Verwelkoming door schepen Verschoore. 10u30 Vrij bezoek aan het In Flanders Fields Museum. 12u Lunch in Museumcafé: ovenkoek met paterskaas en streekbier/frisdrank. 13u Stadwandeling met gids: 'Ieper en WOI'. 14u Gegidste rondrit: themaroute frontlijn Ieperboog. Onderweg koffie en taart. 18u Vrije avondmaaltijd. 20u Last Post aan de Menenpoort. 22u30 Aankomst bus (kerk Herenthout). Kostprijs: 40 euro, of 56 euro met avondmaaltijd: soep - karbonaden - sla - frietjes. Inschrijven op het Loket Vrije Tijd. Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar.

9 wapenstilstand Fakkeltocht 11 november - 18u45 - Feestzaal - gratis In een organisatie van de Cultuurraad, verzamelen we om 18u45 aan de feestzaal voor een intimistische wandeling naar het oorlogsmonument aan de Gelderstraat. Voor de kinderen zijn er fakkels. Ter plekke wordt de Last Post gespeeld. We maken er ook even tijd om te bezinnen, met muziek (Muziekacademie Herenthout) en voordracht (Jan Van Delm). Omstreeks 20u15 zijn we opnieuw aan de feestzaal en sluiten we de avond af met een (warm) drankje. Viering 11 november - 10u30 - Tijdelijke kerk, Molenstraat 48 Eveneens met Wapenstilstand is er de traditionele viering, die plaatsvindt in de tijdelijke Sint-Pieter en Pauwelkerk (Molenstraat 48). Burgemeester Roger Gabriëls zal er een woordje richten tot de aanwezigen. Opluistering van de viering door Sint- Ceciliakoor.

10 ooit weer nooit meer 12 en 13 november - 17u en 19u30 tent in het park - 2 euro Een voorstelling voor en door Herenthout

11 Tijd voor de finale! Ooit Weer!?... Nooit Meer?! is een familievoorstelling met dans, muziek, zang, woord en beeld, die de verschillende, sterk wisselende gevoelens oproept die oorlog en conflicten teweegbrengen, en waarvan kinderen vaak het grootste slachtoffer zijn. Maar het wordt vooral een boodschap van vrede, hoop en verdraagzaamheid voor heden en toekomst, in een geheel dat mee geïnspireerd is door kinderen. In een tent in het park nemen we u mee in een pakkende mijmering, die mogelijk wordt gemaakt door de basisscholen, Koninklijke Fanfare Sint-Pieter, Muziekacademie Herenthout, Kunstkring Toreke Fotografie, Muses In Motion, Turnkring Blijf Jong en een gelegenheidskoor samengesteld uit de Herenthoutse zangkoren. Om zo veel mogelijk mensen de kans te geven dit evenement bij te wonen, zijn er vier voorstellingen voorzien. Deze gaan door op zaterdag 12 en zondag 13 november, telkens om 17u en om 19u30. Kaartjes kosten 2 euro en zijn te koop op Loket Vrije Tijd en bij de krantenwinkels. Na de voorstelling - die ongeveer een uur duurt - is er de mogelijkheid om na te praten en een drankje te nuttigen ten voordele van Levensloop Herenthout. Herdenkingspark De kinderen van de basisscholen leverden niet alleen teksten, gedichten, tekeningen, foto's,... die tijdens de voorstellingen van Ooit Weer!?... Nooit Meer?! aan bod komen, maar ze zorgen ook voor de inrichting van een herdenkingspark. Tijdens de week van 24 oktober zal dit gestalte krijgen in het gemeentepark. Verwijzend naar de begraafplaatsen in de Westhoek, gaan de kinderen aan het werk met witte stenen, die ze voorzien van boodschappen, slogans, tekeningen, Het resultaat is tot 13 november vrij te bezoeken.

12 Programma overzicht Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 30/09 1/10 2/10 3/10 4/10 5/10 6/10 7/10 8/10 9/10 10/10 11/10 12/10 13/10 14/10 15/10 16/10 17/10 18/10 19/10 20/10 21/10 22/10 23/10 24/10 25/10 26/10 27/10 28/10 29/10 30/10 31/10 1/11 2/11 3/11 4/11 5/11 6/11 7/11 8/11 9/11 10/11 11/11 12/11 13/11 Startavond WOI getekend Veldhospitaal - HK Sandelyn Dilemma 14/18 Marieke & Lowieke Retro avond WOI in de Kempen Film Uitstap Ieper Wapenstilstand Ooit weer!?... Nooit meer?! Noodwoning Ook nog in de bib: De Groote Oorlog in grote lijnen 3/11-13/11 Odon, oorlogsdagboek van een Ijzerfrontsoldaat 1/10-30/10 Loket Vrije Tijd / Bouwelse Steenweg 8 / vrije.tijd@herenthout.be / Bib / Zwanenberg 27 / bibliotheek@herenthout.be / Sint-Gummaruskerk / Vonckstraat 35 GOC Ter Voncke / Vonckstraat 17 Feestzaal / Bouwelse Steenweg 10 Bedankt aan Jeugdatelier Matsijs voor hun grafische medewerking aan dit initiatief.

BOUWEN AAN HET FRONT 100 JAAR SLAG BIJ PASSENDALE THE FINAL OFFENSIVE: THE YANKS ARE COMING PROGRAMMA HERDENKING

BOUWEN AAN HET FRONT 100 JAAR SLAG BIJ PASSENDALE THE FINAL OFFENSIVE: THE YANKS ARE COMING PROGRAMMA HERDENKING 2016 2017 2018 BOUWEN AAN HET FRONT 100 JAAR SLAG BIJ PASSENDALE THE FINAL OFFENSIVE: THE YANKS ARE COMING PROGRAMMA HERDENKING TENTOONSTELLING FRONT 14/18 - DE EERSTE WERELDOORLOG IN 3D 10.04 7.08 / Gratis

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. VERKEER Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. Schoolnieuws Klimaatschool We zijn volop aan het sleutelen aan

Nadere informatie

Schoolproject: IK KIES VOOR VREDE

Schoolproject: IK KIES VOOR VREDE Schoolproject: IK KIES VOOR VREDE Klasproject 6de leerjaar: Wereldoorlog I Anne Van Hemelryck Uitgangspunten: Een duidelijke vredesboodschap voor de kinderen vanuit een verantwoorde herinnering NIET: kinderen

Nadere informatie

Daguitstappen en arrangementen voor groepen

Daguitstappen en arrangementen voor groepen Daguitstappen en arrangementen voor groepen 100 jaar Groote Oorlog 2014-18 In Oostduinkerke, te midden van de duinen en slechts op enkele minuten van het strand nodigt u uit voor een heerlijk verblijf

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Historische Vereniging/ oktober 2015

Nieuwsbrief van de Historische Vereniging/ oktober 2015 Nieuwsbrief van de Historische Vereniging/ oktober 2015 Uw stem is geld waard voor de Historische Vereniging Als u lid bent van de Rabobank Utrechtse Heuvelrug ontvangt u per post uw persoonlijke stemcode

Nadere informatie

IEPER. De busreis vangt aan aan De Brukkes te Neerhespen. Uur later te bepalen.

IEPER. De busreis vangt aan aan De Brukkes te Neerhespen. Uur later te bepalen. IEPER 2-daage reis op maandag 7 en dinsdag 8 april 2014 (eerste week paasvakantie) De busreis vangt aan aan De Brukkes te Neerhespen. Uur later te bepalen. Toelichting : Het gebied rond Ieper was van 1914

Nadere informatie

2-DAAGSE GILDE EXCURSIE LEUVEN-IEPER-MECHELEN

2-DAAGSE GILDE EXCURSIE LEUVEN-IEPER-MECHELEN 2-DAAGSE GILDE EXCURSIE LEUVEN-IEPER-MECHELEN Zomer 2016 Dinsdag 16 en woensdag 17 augustus: 2-daags stedenbezoek aan Leuven - Ieper - Mechelen. Het stadhuis van Leuven nabij de Oude Markt Vervoer per

Nadere informatie

Namens de dorpsraad heette Joop Krant een ieder welkom met de volgende woorden.

Namens de dorpsraad heette Joop Krant een ieder welkom met de volgende woorden. Met het realiseren van een oorlogsmonumentje op het plein voor de kerk heeft Maashees ook een plek gekregen waar nu jaar jaarlijkse een dodenherdenking op de avond van 4 mei zal worden gehouden. Voor deze

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE 3-15 maart 2013

PROGRAMMABOEKJE 3-15 maart 2013 PROGRAMMABOEKJE 3-15 maart 2013 Wapenen tegen borstkanker... Gezond zijn is belangrijk voor iedereen. Ook voor jou! Draag zorg voor jezelf en geniet van het leven. Maak tijd voor jezelf en let op je gezondheid.

Nadere informatie

20 jaar Heemkring ter Ham

20 jaar Heemkring ter Ham N IEUWS VAN DE HEEMKRING TER HAM SEPTEMBER 17 1997 2017 20 jaar Heemkring ter Ham Voor elk wat (heemkundig) wils... 3 september MELSBROEK WOI WANDELING Info bladzijde 2 10 september OPEN MONUMENTENDAG

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2011

Nieuwsbrief November 2011 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief November 2011 HERFSTVAKANTIE Zaterdag 29 oktober tot en met zondag 6 november 2010.

Nadere informatie

Over de Maas. Het oorlogsverhaal van de 15-jarige Harrie Bloemen. Harrie Bloemen

Over de Maas. Het oorlogsverhaal van de 15-jarige Harrie Bloemen. Harrie Bloemen Voor Fritz - 1 - - 2 - Over de Maas Het oorlogsverhaal van de 15-jarige Harrie Bloemen Harrie Bloemen - 3 - - 4 - Harrie bij de resten van een ontplofte nevelwerper raket, lente 1946 in de achtertuin -

Nadere informatie

De Wilg. Programmaboekje Activiteiten. Lokaal Dienstencentrum. De Wilg

De Wilg. Programmaboekje Activiteiten. Lokaal Dienstencentrum. De Wilg Lokaal Dienstencentrum De Wilg J A A R G A N G 1, N R. 4 J U L I A U G U S T U S 2 0 1 6 Programmaboekje Activiteiten De Wilg Witvrouwenveldstraat 1 2550 Kontich 03 450 82 82 OF 03 450 82 80 (onthaal)

Nadere informatie

Rotselaar jarige Herdenking van de Slag aan de Molen

Rotselaar jarige Herdenking van de Slag aan de Molen Koninklijke Vereniging 5 Linie Regiment Rotselaar 1914 2014 100-jarige Herdenking van de Slag aan de Molen In het Vossenblad van juni hebben jullie de uitnodiging voor de deelname aan de jaarlijkse herdenking

Nadere informatie

ONTDEK WOI MET JE KLAS in drie boeiende apps!

ONTDEK WOI MET JE KLAS in drie boeiende apps! ONTDEK WOI MET JE KLAS in drie boeiende apps! ONTDEK WOI MET JE KLAS in drie boeiende apps! Wil je met je klas een project uitwerken rond WOI en gebruik maken van nieuwe media? Dan zijn deze drie apps

Nadere informatie

persmap oktober 2013

persmap oktober 2013 persmap oktober 2013 Vrijdag 5 september 2014 Zaterdag 6 september 2014 Zondag 7 september 2014 concert & dans op het fort sfeerwandelingen ceremoniële opening Vrijdag 12 september 2014 Zaterdag 13 september

Nadere informatie

Wegwijzertje. Maak het mee! Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: 16 december 2016 Nieuwsbrief nummer 8

Wegwijzertje. Maak het mee! Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: 16 december 2016 Nieuwsbrief nummer 8 Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 16 december 2016 Nieuwsbrief nummer 8 Wegwijzertje Geachte ouders, verzorgers, Komende week vieren we op school met de kinderen het

Nadere informatie

14-18 Brussel tijdens de Duitse bezetting. Presentatie van de tentoonstelling

14-18 Brussel tijdens de Duitse bezetting. Presentatie van de tentoonstelling 14-18 Brussel tijdens de Duitse bezetting Presentatie van de tentoonstelling 21.08.2014 03.05.2015 Museum van de Stad Brussel www.museumvandestadbrussel.be De reservisten op 29 juli BRUSSEL TIJDENS DE

Nadere informatie

IEPERBOOG BELEGERDE STAD

IEPERBOOG BELEGERDE STAD IEPERBOOG BELEGERDE STAD Beste leerling, Dit werkblad heeft als doel je iets langer bij bepaalde zaken in het museum te laten stil staan. Laat dit werkblad je er echter niet van weerhouden alles met de

Nadere informatie

EERSTE WERELDOORLOG: EDUCATIEF AANBOD VOOR LAGERE SCHOLEN

EERSTE WERELDOORLOG: EDUCATIEF AANBOD VOOR LAGERE SCHOLEN EERSTE WERELDOORLOG: EDUCATIEF AANBOD VOOR LAGERE SCHOLEN Gemeente Evergem ontwikkelde een aanbod rond de Eerste Wereldoorlog in de eigen gemeente voor scholen van het lager onderwijs. Het aanbod is meest

Nadere informatie

UiT MET VLIEG ZOMERVAKANTIE 2017 SPEELPLEINWERKING DEUGNIET BIBLIOTHEEK SPORT

UiT MET VLIEG ZOMERVAKANTIE 2017 SPEELPLEINWERKING DEUGNIET BIBLIOTHEEK SPORT UiT MET VLIEG ZOMERVAKANTIE 2017 SPEELPLEINWERKING DEUGNIET BIBLIOTHEEK SPORT Zomerkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 3 juli 4 juli 5 juli 6 juli 7 juli 10 juli 11 juli 12 juli 13 juli

Nadere informatie

Beleidsplan. Inleiding

Beleidsplan. Inleiding Inleiding Onderstaand beleidsplan is geschreven om onze activiteiten te omschrijven voor de komende 3 jaar. Stichting Heeren van Heenvliet is opgericht op 1 januari 2018 en heeft onder andere tot doel

Nadere informatie

Programma 14 de Week van de Verdraagzaamheid 2014

Programma 14 de Week van de Verdraagzaamheid 2014 Programma 14 de Week van de Verdraagzaamheid 2014 14 de Week van de Verdraagzaamheid Van 09 tot en met 17 november 2014 vindt in Zottegem de 14 de Week van de Verdraagzaamheid plaats. De Week van de Verdraagzaamheid

Nadere informatie

KERMIS EN JAARMARKT BELSELE

KERMIS EN JAARMARKT BELSELE KERMIS EN JAARMARKT BELSELE PROGRAMMA november 2013 Beste Belselenaar, Beste lezer, Elf november, 11.11.11 en de winterjaarmarkt, drie begrippen in Belsele, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elf november

Nadere informatie

2 de graad lager onderwijs

2 de graad lager onderwijs 2 de graad lager onderwijs Hallo beste lezer, Wat een toeval dat jij mijn dagboek gevonden hebt! Ik kijk er al naar uit om je alles te vertellen wat ik meegemaakt heb de laatste maanden, wat waren me dat

Nadere informatie

DILEMMA 14/18, INLEEFSPEL OVER WERELDOORLOG 1 IN JOUW GEMEENTE

DILEMMA 14/18, INLEEFSPEL OVER WERELDOORLOG 1 IN JOUW GEMEENTE DILEMMA 14/18, INLEEFSPEL OVER WERELDOORLOG 1 IN JOUW GEMEENTE 1. TUMULT IS 1.1 ONZE KERNTHEMA S Conflicten hanteren en geweld aanpakken Bevorderen van de culturele dialoog Oorlog en vrede exploreren Citaat

Nadere informatie

Welkom op de startavond van

Welkom op de startavond van Welkom op de startavond van Maandag 17 september 2018 Kasteel van Duras Sint-Truiden Persmap Historalia? Historalia werd in 2014 opgericht door Simon de Merode met het Kasteel de Merode in Westerlo als

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Juli, augustus en 2017 Karel Trekelsstraat 46a- 1800 Houtem Kleurplaat en Binaire puzzel op de laatste bladzijde Dienstencentrum Den Dries De ontmoetingsruimte

Nadere informatie

Vrijetijdskrant WVA. September k w a l i t i j d. Maandelijks tijdschrift - jaargang 17 nr. 7 - P Afgiftekantoor: Ieper 1

Vrijetijdskrant WVA. September k w a l i t i j d. Maandelijks tijdschrift - jaargang 17 nr. 7 - P Afgiftekantoor: Ieper 1 Vrijetijdskrant WVA September 2016 k w a l i t i j d Maandelijks tijdschrift - jaargang 17 nr. 7 - P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De Vrijetijdskrant is een maandelijkse uitgave van Westhoek Vrijetijd

Nadere informatie

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel.

Slimhuishouden.nl. sslaap kamer. slaap kamer bad kamer trappen overloop. slaap kamer. slaap kamer. hal. zolder. woon kamer buiten boel. nov 2016 45 maandag 7 dinsdag 8 woensdag 9 donderdag 10 vrijdag 11 zaterdag 12 Aankomst Sint zondag 13 s nov 2016 46 maandag 14 dinsdag 15 woensdag 16 donderdag 17 vrijdag 18 zaterdag 19 zondag 20 s nov

Nadere informatie

Cultuur 21 27 Parochie Lutselus PROGRAMMA D I E P E N B E E K ZATERDAG 11 JULI 18:30 Bende Gek 20:30 BRAHIM 21:45 THE TWINSBAND 24:00 Averechts ZATERDAG 30 MEI 2009 VAN 9 u. tot 18 u. de kleine kunstenaars

Nadere informatie

van woensdag 6 juni 2018

van woensdag 6 juni 2018 van woensdag 6 juni 2018 Verwelkoming door Kris Deckers, voorzitter Muzikale omlijsting door Con Brio Goedkeuring verslag (presentatie) september 2017 Een vereniging stelt zich voor: vzw Hortus ter Saksen

Nadere informatie

Europees Forum voor Sociaal Toerisme. Sociaal Toerisme: Welke toekomst in Europa?

Europees Forum voor Sociaal Toerisme. Sociaal Toerisme: Welke toekomst in Europa? Europees Forum voor Sociaal Toerisme Sociaal Toerisme: Welke toekomst in Europa? Floreal Blankenberge, 1-3 oktober 2013 Voorlopig programma Dinsdag 1 oktober 08u30: Opening secretariaat van het Forum 09u00

Nadere informatie

11e jaargang nr 5 Mei 2016

11e jaargang nr 5 Mei 2016 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Pater Voordeckersstraat 9, 2280 GROBBENDONK www.fotogroepantwerpen.be 11e jaargang nr 5 Mei 2016 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be

Nadere informatie

Arrangementen en Daguitstappen voor groepen

Arrangementen en Daguitstappen voor groepen Arrangementen en Daguitstappen voor groepen 100 jaar Groote Oorlog 2014-18 Op een steenworp van Dinant, niet ver van de Lessevallei, nodigt u uit om zijn unieke toeristische omgeving te ontdekken en om

Nadere informatie

3 de graad lager onderwijs

3 de graad lager onderwijs 3 de graad lager onderwijs Hallo beste lezer, Wat een toeval dat jij mijn dagboek gevonden hebt! Ik kijk er al naar uit om je alles te vertellen wat ik meegemaakt heb de laatste maanden, wat waren me dat

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F vijftiende jaargang, nummer 24 donderdag 13 april 2017

N I E U W S B R I E F vijftiende jaargang, nummer 24 donderdag 13 april 2017 N I E U W S B R I E F 3 8 8 vijftiende jaargang, nummer 24 donderdag 13 april 2017 Vrijdag 14 april: Goede vrijdag, alle kinderen vrij. Maandag 17 april: 2 e Paasdag, alle kinderen vrij. Vrijdag 21 april:

Nadere informatie

Tentoonstelling Vakantiekolonies aan de Belgische kust (1887-1980) 10 april 2012-2 mei 2012. Lakenhalle, Scholenstraat 4, 3290 Diest

Tentoonstelling Vakantiekolonies aan de Belgische kust (1887-1980) 10 april 2012-2 mei 2012. Lakenhalle, Scholenstraat 4, 3290 Diest Tentoonstelling Vakantiekolonies aan de Belgische kust (1887-1980) 10 april 2012-2 mei 2012 Lakenhalle, Scholenstraat 4, 3290 Diest Vakantiekolonies aan de Belgische kust (1887-1980) Wie herinnert zich

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. juni 2015

Uitvliegerskrant. juni 2015 De Uitvliegerskrant juni 2015 Maandelijks tijdschrift - jaargang 16, nr. 6 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2013

Nieuwsbrief November 2013 Nieuwsbrief November 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Vrijaf P 1 Oudercomité P 1 Herdenking Wapenstilstand P 2 Schoolfotograaf

Nadere informatie

uitnodiging Laat ons de gesneuvelden nimmer vergeten

uitnodiging Laat ons de gesneuvelden nimmer vergeten als ge van ze leven in de westhoek passeert deur regen en noorderwinden keert omme den tijd als g' alhier passeert den oorlog ga j' hier were vinden (uit het liedje 'Duizend soldaten' van Willem Vermandere)

Nadere informatie

Niets vragen, niets weigeren

Niets vragen, niets weigeren Franciscus van Sales (1567-1622) leefde in het Franse stadje Annecy, in een tijd van politieke verwarring en godsdienstoorlogen. Hij is bekend als schrijver van twee belangrijke en invloedrijke handleidingen

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

HERDENKINGS- PROGRAMMA DE GROOTE OORLOG ( ) Algemene vergadering van de Cultuurraad 4/6/2014

HERDENKINGS- PROGRAMMA DE GROOTE OORLOG ( ) Algemene vergadering van de Cultuurraad 4/6/2014 HERDENKINGS- PROGRAMMA DE GROOTE OORLOG (2014-2018) Algemene vergadering van de Cultuurraad 4/6/2014 PROGRAMMA DE GROTE OORLOG (2014-2019) Seizoen Thema Toelichting 2013-2014 Beveren aan de vooravond van

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER

ACTIVITEITENKALENDER ACTIVITEITENKALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART APRIL 2016 JANUARI 2016 01/01/16- Cafetaria gesloten 04/01/16 05/01/16 Bloemschikken Maria heeft weer een mooi idee 08/01/16 Boodschappendienst Inschrijven:

Nadere informatie

Liefde is sterker dan haat!

Liefde is sterker dan haat! Naast ons nieuwe magazine Licht informeren wij u/jou via de digitale nieuwsbrief View this email in your browser Maanlicht. Op het scherm voor u/jou staat nu een extra editie. Wij stellen het zeer op prijs,

Nadere informatie

Bij aankomst starten we met een korte wandeling in de centrumstad Eeklo rond het stadhuis met belfort en de St-Vincentiuskerk

Bij aankomst starten we met een korte wandeling in de centrumstad Eeklo rond het stadhuis met belfort en de St-Vincentiuskerk Meetjesland Bij aankomst starten we met een korte wandeling in de centrumstad Eeklo rond het stadhuis met belfort en de St-Vincentiuskerk Na het wandelen beginnen we aan onze rondrit doorheen de polders

Nadere informatie

EENS KIJKEN WAT WE AL WETEN

EENS KIJKEN WAT WE AL WETEN EENS KIJKEN WAT WE AL WETEN Lijssenthoek Military Cemetery is één van de vele sporen die de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek heeft nagelaten. Je kent er vast nog. Welke van deze plekken hebben ook te

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum De Triangel

Dagverzorgingscentrum De Triangel Dagverzorgingscentrum De Triangel Overzicht uitstappen / speciale Gebeurtenissen 04 januari: Nieuwjaarsaperief 02 maart: Uitstap Brasserie De Reinaert 03 maart: Uitstap Brasserie De Reinaert Beste Gast,

Nadere informatie

Vredescentrum. AANBOD BASISONDERWIJS Schooljaar

Vredescentrum. AANBOD BASISONDERWIJS Schooljaar Vredescentrum AANBOD BASISONDERWIJS Schooljaar 2017-2018 1 Vredescentrum van de provincie en stad Antwerpen vzw Het Vredescentrum voor de vrienden. Het Vredescentrum is al 30 jaar lang een enthousiaste

Nadere informatie

PROGRAMMA JUNI-AUGUSTUSI

PROGRAMMA JUNI-AUGUSTUSI 2013 Clubblad PROGRAMMA JUNI-AUGUSTUSI WWW.LIEKERKJOGGING.BE Beste sportvrienden, Hierbij een samenvatting van onze verdere clubactiviteiten voor 2013. Zoals reeds gemeld organiseert LJT voor zijn leden

Nadere informatie

PROGRAMMA. Gentbrugse Kermis 2018

PROGRAMMA. Gentbrugse Kermis 2018 PROGRAMMA Gentbrugse Kermis 2018 Dag bewoner, dag bezoeker, In samenwerking met de Stad Gent, de plaatselijke nering, de talrijke vrijwilligers en sponsors, kan je gratis genieten van dit kermisprogramma.

Nadere informatie

Voorbeelden van draaiboeken

Voorbeelden van draaiboeken Praktische tips 2 Voorbeelden van draaiboeken 3 Voorbeeld uitnodiging herdenking 4 Voorbeeld uitnodiging overdracht 5 Voorbeeld welkomstwoord 5 Voorbeeld slotwoord 6 Gedichten Voorbeelden van draaiboeken

Nadere informatie

SLYPSKAPELLE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG

SLYPSKAPELLE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG SLYPSKAPELLE TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG Voor de oorlog MO_03 Moeders met lange rokken en schorten. Meisjes en jongens met zwarte kousen, sommige op klompen. Het lijkt gezellig op straat. Geen auto

Nadere informatie

JOC YSSELSTEYN Midweek Mensenrechten ß Oorlog Programma details

JOC YSSELSTEYN Midweek Mensenrechten ß Oorlog Programma details JOC YSSELSTEYN Midweek Mensenrechten ß Oorlog Programma details Inleiding Als onderdeel van het thema 2017 'Mensenrechten & Oorlog' bieden we deze 5 daagse themaweek aan. Vanuit de verhalen uit het verleden

Nadere informatie

Toespraak Gerdi Verbeet. Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober Vrijheid en verbinding. Dames en heren,

Toespraak Gerdi Verbeet. Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober Vrijheid en verbinding. Dames en heren, Toespraak Gerdi Verbeet Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober 2016 Vrijheid en verbinding Dames en heren, Twee weken geleden vond de jaarlijkse herdenking plaats in het Oranjehotel te Scheveningen, waar

Nadere informatie

De 100-jarige herdenking van het Gevecht aan de Edemolen te Nazareth. Dinsdag 7 oktober 2014

De 100-jarige herdenking van het Gevecht aan de Edemolen te Nazareth. Dinsdag 7 oktober 2014 De 100-jarige herdenking van het Gevecht aan de Edemolen te Nazareth Dinsdag 7 oktober 2014 In de eerste fase van de Eerste Wereldoorlog (4 augustus-31 oktober 1914) heeft het 5 Linie Regiment een lange

Nadere informatie

GITS TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG

GITS TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG GITS TIJDENS DE EERSTE WERELDOORLOG 31 juli 1914: ten oorlog! Op vrijdag 31 juli 1914 staat Gits in rep en roer: de algemene mobilisatie wordt afgekondigd. Alle jongemannen die in aanmerking komen voor

Nadere informatie

Daguitstappen en arrangementen voor groepen

Daguitstappen en arrangementen voor groepen Daguitstappen en arrangementen voor groepen Domein Westhoek 100 jaar Groote Oorlog 2014-18 In Oostduinkerke, te midden van de duinen en slechts op enkele minuten van het strand nodigt Domein Westhoek u

Nadere informatie

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST INTRO No furniture so charming as books, verkondigde de Engelse schrijver Sydney Smith twee eeuwen geleden. Boeken hebben we in de Koninklijke Bibliotheek

Nadere informatie

IJZERSLAG IEPER I Vraag : Welk(e) leger(s) nam(en) de verdediging van Ieper eind november 1914 op zich?

IJZERSLAG IEPER I Vraag : Welk(e) leger(s) nam(en) de verdediging van Ieper eind november 1914 op zich? IEPERBOOG ZUID Beste leerling, Dit werkblad heeft als doel je iets langer bij bepaalde zaken in het museum te laten stil staan. Laat dit werkblad je er echter niet van weerhouden alles met de nodige aandacht

Nadere informatie

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 De Heer zei tegen Mozes: Zeg tegen Aäron en zijn zonen dat ze de Israëlieten met deze woorden moeten

Nadere informatie

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje.

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje. Nieuwsbrief Nummer 11 jaargang 6 ALGEMEEN Agenda Activiteiten Wat hebben we komende tijd voor de kinderen in petto: 25 april - Duinendag/Koningsspelen voor de groepen 3 t/m 8 - Sport voor kleuters 13-23

Nadere informatie

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!!

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!! Nieuwsbrief bewoners mei 2018 Huissprokkels Welkom mei Huissprokkels maandelijks Vanaf nu verschijnt de bewonerskrant huissprokkels maandelijks om je nog beter te informeren over het leven in ons huis.

Nadere informatie

Activiteitenkalender voor ouders en kinderen april mei juni 2018

Activiteitenkalender voor ouders en kinderen april mei juni 2018 Activiteitenkalender voor ouders en kinderen april mei juni 2018 Wanneer Tijdstip Wat Waar Info Dinsdag 3 april tem. vrijdag 13 april (niet op maandag 2 april) Er is opvang van 6.45 u. tot 18.30 u. Activiteiten:

Nadere informatie

Juli - augustus 2011 - nr 335

Juli - augustus 2011 - nr 335 Juli - augustus 2011 - nr 335 Kijker nr 335 : zomer 2011 Voor sommigen zit het er misschien al bijna op. Voor anderen is het nog maar pas begonnen en voor nog anderen duurt het nog enkele weken. Eén ding

Nadere informatie

De wereld in getallen Lessuggestie groep 6 handleiding

De wereld in getallen Lessuggestie groep 6 handleiding De wereld in getallen Lessuggestie groep 6 handleiding Omschrijving Werkbladen voor groep 6. Ze sluiten aan bij taak 56 (toets). De kinderen oefenen: - kalender en grafieken kijken (opgave 1 en ) - geldrekenen

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie

Pontonbrug over de Schelde 03/10/2014

Pontonbrug over de Schelde 03/10/2014 Pontonbrug over de Schelde 03/10/2014 Excellenties (Geachte president van Europa, geachte minister-president), Waar je -behalve in onze gedachten- ook bent liefste Marleen, Dames en heren, Precies honderd

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders Nieuwsbrief Schooljaar 2011-2012 1 december 2011 Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis Beste ouders Zondag 27 november is de advent, de voorbereidingstijd op Kerstmis begonnen. Maandag hebben we met

Nadere informatie

MET JEANNE AAN DE SLAG in de klas

MET JEANNE AAN DE SLAG in de klas MET JEANNE AAN DE SLAG in de klas Aan de slag met het verhaal Nu jullie in Ieper letterlijk in Jeannes voetsporen wandelden, maakte het verhaal wellicht wat los bij de leerlingen. Het herinneringsboekje

Nadere informatie

Inhoud Uurschema JCI Waregem City Tour De Markt Hotspot Amerikaanse Begraafplaats Hotspot Hippodroom Hotspot Studio Essevee Partners

Inhoud Uurschema JCI Waregem City Tour De Markt Hotspot Amerikaanse Begraafplaats Hotspot Hippodroom Hotspot Studio Essevee Partners Inhoud Uurschema JCI Waregem City Tour De Markt Hotspot Amerikaanse Begraafplaats Hotspot Hippodroom Hotspot Studio Essevee Partners JCI Waregem City Tour (+Berto) Zondag 6 juli organiseert JCI Waregem,

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet Nieuws van de directeur Met de mooie voorspellingen in het vooruitzicht, wens ik u en de kinderen namens het team een prettige herfstvakantie.

Nadere informatie

Maandag 11 juni t/m vrijdag 15 juni 2018

Maandag 11 juni t/m vrijdag 15 juni 2018 Maandag 11 juni t/m vrijdag 15 juni 2018 In deze Weekbrief > Agenda > Verjaardagen > Week in beeld > Openbare muziekles groep 1, 2 en 3 > Toetsweken > Openbare les groep 5/6 Rots & water training > Ouderbijdrage

Nadere informatie

Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel:

Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel: Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, tel: 03 380 34 30 dvt@emmaus.be Za 1 Zo 2 Ontmoetingsruimte / 09u00 11u30 Creacafé: versiering Sint en kerst Gebouw 1 / 13u30

Nadere informatie

plan HERDENKINGS Naam monument:... Plaats monument:... School:... Klas:...

plan HERDENKINGS Naam monument:... Plaats monument:... School:... Klas:... VO plan HERDENKINGS Naam monument:... Plaats monument:... School:... Klas:... Jullie hebben onderzoek gedaan naar het monument dat jullie hebben geadopteerd. Jullie weten dus al veel over het verhaal achter

Nadere informatie

ALGEMEEN VERGEET HET LIDGELD NIET TE BETALEN + INFOBROCHURES NIET VERGETEN IN TE VULLEN

ALGEMEEN VERGEET HET LIDGELD NIET TE BETALEN + INFOBROCHURES NIET VERGETEN IN TE VULLEN N OV EM BE R ALGEMEEN VERGEET HET LIDGELD NIET TE BETALEN + INFOBROCHURES NIET VERGETEN IN TE VULLEN - INFO OVER LIDGELD VIND JE OP ONZE WEBSITE CHIRO SINT-DIONYSIUS. - INFOBROCHURES VIND JE BIJ DE LEIDING.

Nadere informatie

Gezondheidsrichtlijnen (door stagiaire meester Marijn) Aankondiging modeshow

Gezondheidsrichtlijnen (door stagiaire meester Marijn) Aankondiging modeshow In dit nummer - stadswandeling groep 7 - gevraagd: drogisterij artikelen - Noordelijke tandenpoetsweek - Pasen eitje-tik - inspectiebezoek 9 mei a.s. - sprekers in de klas - bericht van de OR: Avondvierdaagse

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

Juni. Welkom bij Camping De Heldense Bossen. Tijdens uw verblijf kunt deelnemen aan een aantal activiteiten die wij voor u organiseren.

Juni. Welkom bij Camping De Heldense Bossen. Tijdens uw verblijf kunt deelnemen aan een aantal activiteiten die wij voor u organiseren. Juni Welkom bij Camping De Heldense Bossen Tijdens uw verblijf kunt deelnemen aan een aantal activiteiten die wij voor u organiseren. Voor een aantal activiteiten kunt u zich inschrijven bij de receptie,

Nadere informatie

RABO-sponsortocht werd dit jaar voor de 4e maal gehouden en bracht ons weer 250,00.

RABO-sponsortocht werd dit jaar voor de 4e maal gehouden en bracht ons weer 250,00. Jaarverslag 2012 Het bestuur: we zijn 8 maal voor bestuursvergadering bijeen geweest, 1 ledenvergadering. Donderdag 14 juni werden we opgeschrikt door het fatale bericht dat Peter Timmerman, onze penningmeester,

Nadere informatie

Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015

Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015 Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015 Op zaterdag 10 oktober 2015 organiseert de Vriendenkring een rondleiding in de universiteitsstad Leuven. Je hoeft niet steeds ver te reizen

Nadere informatie

juli-augustus 2012 programmafolder lokaal dienstencentrum de maretak Albrechtlaan 119A, 9300 Aalst Tel

juli-augustus 2012 programmafolder lokaal dienstencentrum de maretak Albrechtlaan 119A, 9300 Aalst Tel Verantwoordelijke Uitgever: Patrick De Smedt - Gasthuisstraat 40, 9300 Aalst programmafolder juli-augustus 2012 lokaal dienstencentrum de maretak Albrechtlaan 119A, 9300 Aalst Tel. 053 76 55 20 centrumleider.demaretak@ocmwaalst.be

Nadere informatie

uitnodiging programma 100-jarig jubileum R.K. kerk Weiteveen 31 mei - 1 juni - 2 juni 2019

uitnodiging programma 100-jarig jubileum R.K. kerk Weiteveen 31 mei - 1 juni - 2 juni 2019 uitnodiging en programma 100-jarig jubileum R.K. kerk Weiteveen 31 mei - 1 juni - 2 juni 2019 vrijdag 31 mei 2019 19.30 uur Presentatie van de film: "Toen leeft nog! " een film over de geschiedenis van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 DECEMBER 2006 MEDEDELINGEN Vrije dagen in mei (even herhalen) woensdag 4 mei Pedagogische studiedag voor de leerkrachten (vrije dag voor alle kinderen) donderdag 5 mei Hemelvaartsdag

Nadere informatie

Tekst herdenking Brabantse gesneuvelden: Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst

Tekst herdenking Brabantse gesneuvelden: Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst Tekst herdenking Brabantse gesneuvelden: Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst Dames en heren, allen hier aanwezig. Het is voor mij een grote eer hier als pas benoemde burgemeester

Nadere informatie

Weekkaart-nieuwsbrief maandag 6 mei vrijdag 10 mei 2019 DINSDAG 7 MEI VRIJDAG 10 MEI. Bijzonderheden/aankondigingen

Weekkaart-nieuwsbrief maandag 6 mei vrijdag 10 mei 2019 DINSDAG 7 MEI VRIJDAG 10 MEI. Bijzonderheden/aankondigingen WEEKKAART NIEUWSBRIEF MAANDAG 6 MEI 2019 VRIJDAG 10 MEI 2019 Samen leren voor morgen! Leerling aanmelden? Vragen? Directeur is van maandag t/m donderdag tot 18.00 uur bereikbaar: 06-19460013. MAANDAG 6

Nadere informatie

inschrijvingen kunstonderwijs

inschrijvingen kunstonderwijs inschrijvingen kunstonderwijs schooljaar 2015-2016 verantwoordelijk uitgever College van burgemeester en schepenen Stadionstraat 2 / 9190 Stekene stekene van nature actief foto: Martine Goossens Schone

Nadere informatie

IJZERSLAG IEPER I Vraag : Welk(e) leger(s) nam(en) de verdediging van Ieper eind november 1914 op zich?

IJZERSLAG IEPER I Vraag : Welk(e) leger(s) nam(en) de verdediging van Ieper eind november 1914 op zich? IEPERBOOG Noord Beste leerling, Dit werkblad heeft als doel je iets langer bij bepaalde zaken in het museum te laten stil staan. Laat dit werkblad je er echter niet van weerhouden alles met de nodige aandacht

Nadere informatie

Met SNT naar de fotogenieke stad VALENCIA Za 01/06/19 Di 04/06/19

Met SNT naar de fotogenieke stad VALENCIA Za 01/06/19 Di 04/06/19 Met SNT naar de fotogenieke stad VALENCIA Za 01/06/19 Di 04/06/19 Beleef de veelzijdigheid van Valencia op mensenmaat! Bewonder de moderne architectuur in de Stad van Kunst en Wetenschappen. Ontdek het

Nadere informatie

Dodenherdenking in Maashees 4 mei 2017

Dodenherdenking in Maashees 4 mei 2017 Dodenherdenking in Maashees 4 mei 2017 Welkomstwoord door Mark van Rhee namens de Dorpsraad. Geachte aanwezigen, namens de organisatie van deze dodenherdenking 2017, het comité 4 mei heet ik u namens de

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Wimilingen

Nieuwsbrief De Wimilingen Nieuwsbrief De Wimilingen Lokaal dienstencentrum De Wimilingen Kruizemunt 15, 2160 Wommelgem Contactgegevens voor info/ inschrijvingen: Marleen Dobbels tel: 03 355 18 14 marleen.dobbels@emmaus.be NIEUWSBRIEF

Nadere informatie

A K T I V I T E I T E N P R O G R A M M A 14 oktober tot 20 oktober 2016

A K T I V I T E I T E N P R O G R A M M A 14 oktober tot 20 oktober 2016 Zondag 16 oktober 2016 9.00 uur tot 10.30 uur Zondag ontbijt in Tom s Herberg (toegangsticket speeltuin vereist). Volwassenen en kinderen betalen 6.70 pp. Reservatie voor zaterdag 12 uur aan de Receptie.

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Bezoek ook onze website en blog

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Bezoek ook onze website en blog Nieuwsbrief November 2014 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Vrijaf P 1 Medisch schooltoezicht P 1 Herdenking Wapenstilstand

Nadere informatie

Sint-Jozefshandelsschool Sint-Pieterscollege. Blankenberge Dag van de geschiedenis op 15 maart Beste ouder (s)

Sint-Jozefshandelsschool Sint-Pieterscollege. Blankenberge Dag van de geschiedenis op 15 maart Beste ouder (s) Weststraat 86 Sint-Jozefshandelsschool Sint-Pieterscollege 8370 BLANKENBERGE tel 050 41 79 91 fax 050 42 85 39 info@demare.be www.demare.be Blankenberge 2011-02-20 Dag van de geschiedenis op 15 maart 2011

Nadere informatie

LES 13. Oorlogen, oorlogen en nog eens oorlogen. Lees. Lees "Oorlogen, oorlogen en nog eens. Schrijf de power text op een kaart of een

LES 13. Oorlogen, oorlogen en nog eens oorlogen. Lees. Lees Oorlogen, oorlogen en nog eens. Schrijf de power text op een kaart of een LES Oorlogen, oorlogen en nog eens oorlogen Heb je wel eens ruzie gehad? Misschien heb je geschreeuwd tegen je broer of zus. Of was je boos op iemand op school. Of misschien heb je twee mensen zien vechten.

Nadere informatie

Tweede Holsbeekse. Vredesweek

Tweede Holsbeekse. Vredesweek 30/9-3/10 15 Tweede Holsbeekse Vredesweek Voorwoord Beste inwoner van Holsbeek, De eerste grote herdenkingsgolf van 100 jaar Groote Oorlog ligt achter ons. Desondanks blijft oorlogsvoering brandend actueel

Nadere informatie

plaats Brasserie De Meelfabriek De Zijlstroom, Zijldijk 28 kosten 2,50 aanmelden Pluspunt; voor 20 juni

plaats Brasserie De Meelfabriek De Zijlstroom, Zijldijk 28 kosten 2,50 aanmelden Pluspunt; voor 20 juni Theatrale wandeling Leiderdorp en Leiden zijn een wandelroute rijker en die wordt op 27 juni feestelijk geopend als onderdeel van het Van Rijn festival. Een mooie aanleiding vond de Leiderdorpse theatermaker

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 17 december 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie