Zondagsschool het Mosterdzaadje, Gereformeerde Gemeente Woerden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zondagsschool het Mosterdzaadje, Gereformeerde Gemeente Woerden"

Transcriptie

1 Kerstfeest 2016 Het Licht Zondagsschool het Mosterdzaadje, Gereformeerde Gemeente Woerden

2

3 Het Licht Samenzang Komt allen tezamen Alle kinderen in de kerk zingen: Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng'len hier geboren. Samenzang: Komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden, komt, laten wij aanbidden die Koning. Alle kinderen in de kerk zingen: Het eeuwige Godswoord, eeuwig licht des Vaders, zien wij gehuld in het mens lijk vlees Goddelijk kind, gewonden in de doeken! Samenzang: Komt, laten wij aanbidden komt, laten wij aanbidden komt, laten wij aanbidden die Koning. Bijbellezing groep 4 Jesaja 9: Het volk, dat in duisternis wandelt, zal een groot licht zien; degenen, die wonen in het land van de schaduw des doods, over dezelve zal een licht schijnen. 2. Gij hebt dit volk vermenigvuldigd, maar Gij hebt de blijdschap niet groot gemaakt; zij zullen nochtans blijde wezen voor Uw aangezicht, gelijk men zich verblijdt in den oogst, gelijk men verheugd is, wanneer men de buit uitdeelt. 3. Want het juk van hun last, en den stok hunner schouders, en den staf desgenen, die hen dreef, hebt Gij verbroken, gelijk ten dage der Midianieten; 4. Toen de ganse strijd dergenen, die streden, met gedruis geschiedde, en de klederen in het bloed gewenteld en verbrand werden, tot een voedsel des vuurs. 5. Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij is op Zijn schouder; en men noemt Zijn naam Wonderlijk, Raad, Sterke God, Vader der eeuwigheid, Vredevorst; 6. Der grootheid dezer heerschappij en des vredes zal geen einde zijn op den troon van David en in zijn koninkrijk, om dat te bevestigen, en dat te sterken met gericht en met gerechtigheid, van nu aan tot in eeuwigheid toe. De ijver des HEEREN der heirscharen zal zulks doen. Welkom en gebed Meester van Brummelen

4 Samenzang Psalm 43: 3 Zend HEER Uw licht en waarheid neder, En breng mij door dien glans geleid, Tot Uw gewijde tenten weder; Dan klimt mijn bange ziel gereder, Ten berge van Uw heiligheid, Waar mij Uw gunst verbeid. Kerstevangelie Meester van Brummelen Samenzang en collecte Lofzang van Zacharias: 1, 4 en 5 Lof zij den God van Israël, Den HEER, die aan Zijn erfvolk dacht, En, door Zijn liefderijk bestel, Verlossing heeft teweeg gebracht; Een hoorn des heils heeft opgerecht; 't Geen Davids huis was toegezegd, Dat wil Hij ons nu schenken; Gelijk Gods trouw, van 's aardrijks ochtendstond, Door der profeten wijzen mond, Zich hiertoe aan de vaderen verbond. Dus wordt des HEEREN volk geleid, Door 't licht, dat nu ontstoken is, Tot kennis van de zaligheid, In hunne schuldvergiffenis; Die nooit in schoner glans verscheen, Dan nu, door Gods barmhartigheên, Die, met ons lot bewogen, Om ons van zond' en ongeval t' ontslaan, Een ster in Jakob op doet gaan, De zon des heils doet aan de kimmen staan. Voor elk, die in het duister dwaalt, Verstrekt deez' zon een helder licht. Dat hem in schâuw des doods bestraalt, Op 't vredepad zijn voeten richt. Groep 2 Schepping en zondeval: licht en duister Toen God de wereld schiep was het een grote dag, een dag van licht en van Gods grote woorden, en ook de nacht was licht, vol van Gods gezag, er was geen valse toon in Gods akkoorden. Maar toen de mens de zonde had geproefd, toen viel de nacht en alles was ontluisterd; Gods blijdschap verdween, want Hij was zeer bedroefd, en waar God schreit, daar wordt het licht verduisterd.

5 Toen Jezus werd geboren in de wereldnacht was God verblijd om dit nieuwe leven, en in het donker scheen een ster van grote kracht: het Licht der wereld had de nacht verdreven. Zingen: Daar is uit s werelds duist re wolken, een licht der lichten opgegaan. Komt tot Zijn schijnsel, alle volken, en gij, mijn ziele, bid het aan! Het komt de schaduwen beschijnen, De zwarte schaduw van de dood: de nacht der zonde zal verdwijnen, genade spreidt haar morgenrood. Wat heil, een Kind is ons geboren, een Zoon gegeven door Uw kracht! De heerschappij zal Hem behoren, Zijn last is licht, Zijn juk is zacht. Zijn naam is wonderbaar, Zijn daden zijn wond ren van genaad alleen. Hij doet ons, hoe met schuld beladen, verzoend voor t oog des Vaders treên. Groep 1 Aankondiging van het Licht Het volk, dat in duisternis wandelt, zal een groot licht zien; degenen, die wonen in het land van de schaduw des doods, over dezelve zal een licht schijnen. (Jesaja 9: 1) Zingen: De mensen die gaan in het duister, Die wonen in t land van de dood. Zij zullen een licht zien stralen, Het Hemelse morgenrood. Want er is een Prins geboren, Met prachtige namen gekroond En Hij is de vorst van vrede, De God die bij mensen woont. Hij brengt het leven op aarde, Terecht in Zijn Koninkrijk De mensen die gaan in het duister, Zij worden de koning te rijk. Samenzang met instrumentale begeleiding God enkel licht Samenzang: God enkel licht, wiens aangezicht zo blinkend is van luister, ziet ons onrein, ziet hoe wij zijn vervallen aan het duister. Alle kinderen in de kerk zingen: Der sterren pracht is voor Hem nacht, hoe hel zij schitt'ren mogen; en wij, bevlekt, met schuld bedekt, wat zijn wij in Zijn ogen?

6 Samenzang: Heer, waar dan heen? Tot U alleen! Gij zult ons niet verstoten. Uw eigen Zoon heeft tot Uw troon de weg ons weer ontsloten. Vertelling Mevrouw Kroon Samenzang Lofzang van Simeon: 2 Een licht, zo groot, zo schoon, Gedaald van 's hemels troon, Straalt volk bij volk in d' ogen; Terwijl 't het blind gezicht Van 't heidendom verlicht, En Isrel zal verhogen. Groep 3 De komst van het Licht Het Woord. Wat is dat eigenlijk? De Bijbel, de 10 geboden? Nee, God zelf, Hij spreekt! Luister goed. Johannes 1: 1-2 Johannes 1: 3 De Heere Jezus was er al! Hij is van den beginne, zelfs nog voor de schepping. Als God is Hij nabij. Hetzelve schiep alles. God de Vader, Hij maakte ook jou. Johannes 1: 4 Johannes 1: 5 God de Vader, de Zoon en de Heilige Geest zijn één. Door Jezus is het Leven. Leef je al door Hem? Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven, niemand komt tot de Vader dan door Mij. (Joh. 14:6). Wandel jij al op deze weg? Hij is ook het licht, wat in jouw donkere hart wil komen wonen. Ik ben het Licht der Wereld, die Mij volgt zal in de duisternis niet wandelen, maar zal het Licht des Levens hebben. (Joh. 8:12) Alleen in Jezus licht kun je de duisternis overwinnen, dan zit geen vuiligheid of duivel meer in je hart, maar de Heere Jezus. En je wilt naar Zijn wil leven. Johannes 1: 9-10 Johannes 1: Door Maria op de wereld gezet, maar van de Geest geboren.

7 Op aarde gekomen voor ons, in heerlijkheid zodat Hij in ons kan komen wonen. Johannes 1: 14 Zingen: In het begin was het Woord en het Woord was bij God (2x). Looft God, buigt u neer. Prijst Zijn Naam, Hij is Heer'. Machtig, Heilig, geeft Hem eer. In Hem alleen was het leven In het Woord van God. Leven en licht van de mensen, Van de mensen. Looft God, buigt u neer. Prijst Zijn Naam, Hij is Heer'. Machtig, Heilig, geeft Hem eer. Licht in het duister der mensen, Is het Woord van God. Duisternis greep en bezweek, Voor het Licht van God. Looft God, buigt u neer. Prijst Zijn Naam, Hij is Heer'. Machtig, Heilig, geeft Hem eer! Groep 4 Het eeuwig Licht Over de prachtige en volkomen schepping van God is de duisternis gekomen. In het paradijs stonden zoveel goede en vruchtdragende bomen. Maar de mens wilde als God zijn en heeft naar de stem van de duivel geluisterd. Daarmee is de mens in zijn macht gekluisterd. Na de zondeval is het God geweest die met Adam en Eva heeft gesproken; en gezegd dat Adam het werkverbond heeft verbroken. God heeft Zijn Zoon Jezus, het Licht, beloofd. En dat voor mensen die de eer van God hebben geroofd. Later mocht de profeet Jesaja, de knecht van God, met profetische woorden van het Licht getuigen. Jezus komt als het Licht der wereld. Jes. 60: 3 En de heidenen zullen tot Uw Licht gaan, en de koningen tot den glans die U is opgegaan. Mag u onder deze woorden buigen? Als we niet gehoorzamen en niet horen willen naar de woorden van God, blijven we in de duisternis. Joh. 8: 12 Jezus dan sprak wederom tot henlieden, zeggende: Ik ben het Licht der wereld; die Mij volgt, zal in de duisternis niet wandelen, maar zal het Licht des levens hebben. Is Jezus, het Licht, al uw erfenis? Jes. 9: 1 Het volk, dat in duisternis wandelt, zal een groot licht zien; degenen, die wonen in het land van de schaduw des doods, over dezelve zal een licht schijnen. Dat volk mag drinken uit die overvloedige Heils-fonteinen. Ef. 5: 8 Want gij waart eertijds duisternis, maar nu zijt gij licht in den Heere; wandelt als kinderen des lichts. Wandelen achter de goede Herder, er is niets beter voor uw ziel. Buig toch uw knieën, want Hij is het zo waardig dat u voor Hem knielt.

8 1 Joh. 1: 7 Maar indien wij in het licht wandelen, gelijk Hij in het licht is, zo hebben wij gemeenschap met elkander, en het bloed van Jezus Christus, Zijn Zoon, reinigt ons van alle zonde. Gal. 5: 25 Indien wij door den Geest leven, zo laat ons ook door den Geest wandelen. Mal. 4: 2 Ulieden daarentegen, die Mijn Naam vreest, zal de Zon der gerechtigheid opgaan, en er zal genezing zijn onder Zijn vleugelen; en gij zult uitgaan, en toenemen, als mestkalveren. Openb. 21: 23 Het hemelse Jeruzalem behoeft de zon en de maan niet, want de heerlijkheid Gods heeft haar verlicht. En de volken die zalig worden, zullen eeuwig in haar Licht wandelen! Zingen: God heeft het licht ontstoken, met vrede ons gegroet, de zwarte nacht doorbroken, in 't Kind van vlees en bloed, Zijn liefde daalde neer, de Koning is geboren, geprezen zij de Heer. Het zwaar geschonden leven, geeft Hij weer nieuwe moed. Hij wil Zichzelf ons geven, door Zijn verzoenend bloed. Dwars door gebrokenheid, wil Hij ons leven helen, tot in de eeuwigheid. God heeft het licht ontstoken, met vrede ons gegroet, de zwarte nacht doorbroken, in 't Kind van vlees en bloed. Zijn liefde daalde neer, de Koning is geboren, geprezen zij de Heer.

9 Afscheid oudste kinderen Ds. W.A. Zondag Toezingen van de kinderen die afscheid nemen Avondzang: 1, 5 en 7 O grote Christus, eeuwig Licht! Niets is bedekt voor Uw gezicht, Die hen bestraalt, waar zij ook gaan, Al schijnt geen zon, al licht geen maan. Bescherm ons in den bangen tijd, Van zielsverzoeking en van strijd; Laat nooit den bozen vijand toe, Dat hij ons enig hinder doe. O Vader, dat Uw liefd' ons blijk'; O Zoon, maak ons Uw beeld gelijk; O Geest, zend Uwen troost ons neer; Drieënig God, U zij al d' eer. Mededelingen en sluiting Meester van Brummelen Samenzang Ere zij God (staande) Ere zij God, ere zij God, in de hoge, in de hoge, in de hoge. Vrede op aarde, vrede op aarde, in de mensen een welbehagen. Ere zij God in de hoge, ere zij God in de hoge. Vrede op aarde, vrede op aarde, vrede op aarde, vrede op aarde, in de mensen, in de mensen, een welbehagen in de mensen, een welbehagen, een welbehagen. Ere zij God, ere zij God, in de hoge, in de hoge, in de hoge. Vrede op aarde, vrede op aarde, in de mensen een welbehagen. Amen, amen.

10 Hartelijk dank voor uw komst! In het bijzonder willen we de musici bedanken die aan dit programma meewerkten: de instrumentalisten, René Broekhoff (orgel) en Jaap Kroon (piano). In de hal mogen alle aanwezige kinderen die op de basisschool zitten een boek en een zakje met fruit en snoep uitkiezen. De leiding van zondagsschool Het Mosterdzaadje wenst u en jullie een gezegend 2017 toe! Na de kerstvakantie begint de zondagsschool op D.V. zondag 15 januari Was je wel op het kerstfeest maar ben je nog nooit naar de zondagsschool geweest? Kom dan ook eens! Iedere zondagmiddag luisteren we naar een verhaal uit de Bijbel en zingen we met elkaar. Iedereen van 4 tot 12 jaar is van harte welkom. De zondagsschool wordt iedere zondagmiddag gehouden van tot uur.

11

12

Beloofd is beloofd! Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Eerste Kerstdag 2015

Beloofd is beloofd! Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Eerste Kerstdag 2015 Beloofd is beloofd! Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Eerste Kerstdag 2015 Inleidende muziek Samenzang Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van

Nadere informatie

Liturgie KERSTZANGDIENST HUWELIJKSDIENST. In de duisternis straalt het Licht. Voorganger Ds. P. Molenaar. Orgel. Allie Spaan. Meditatie. M.m.v.

Liturgie KERSTZANGDIENST HUWELIJKSDIENST. In de duisternis straalt het Licht. Voorganger Ds. P. Molenaar. Orgel. Allie Spaan. Meditatie. M.m.v. KERSTZANGDIENST HUWELIJKSDIENST Liturgie Meditatie Ds. G.H Molenaar M.m.v. Christelijk jongerenkoor Rejoice o.l.v. Jelle Jan Loosman Mannenzanggroep Odeo o.l.v. Allie Spaan Voorganger Ds. P. Molenaar Orgel

Nadere informatie

En zij gingen allen om beschreven te worden, een iegelijk naar zijn eigen stad.

En zij gingen allen om beschreven te worden, een iegelijk naar zijn eigen stad. LICHT Zingen: Psalm 98: 1 Lezen: Lukas 2: 1-14 En het geschiedde in diezelve dagen, dat er een gebod uitging van den keizer Augustus, dat de gehele wereld beschreven zou worden. Deze eerste beschrijving

Nadere informatie

Zondagsschool het Mosterdzaadje, Gereformeerde Gemeente Woerden

Zondagsschool het Mosterdzaadje, Gereformeerde Gemeente Woerden Kerstfeest 2015 En men noemt Zijn naam... Zondagsschool het Mosterdzaadje, Gereformeerde Gemeente Woerden En men noemt Zijn naam... Samenzang Komt allen tezamen Alle kinderen in de kerk zingen: Komt allen

Nadere informatie

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster. Hartelijk welkom

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster. Hartelijk welkom Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster Hartelijk welkom Welkom en gebed Samenzang: UaM 26 1. Nu daagt het in het oosten, het licht schijnt overal: Hij komt de volken troosten, die eeuwig heersen zal.

Nadere informatie

1. Intro mannenkoor Elim: Sanctus. 2. Heilig, heilig, heilig, heilig is de Heer!

1. Intro mannenkoor Elim: Sanctus. 2. Heilig, heilig, heilig, heilig is de Heer! 1. Intro mannenkoor Elim: Sanctus 1. Heilig, heilig, heilig, heilig is de Heer! Heilig, heilig, heilig, Hem alleen zij eer! Hem die nooit begonnen, nimmer eind gen zal, eeuwig onvergank lijk, d Een ge

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: 1 Petrus 2 vers 1 t/m 10 Psalm 107 vers 19 (Schoolpsalm) Psalm 65 vers 1 en 6 Gezang 92 vers 1, 2 en 4 (Bundel 1938) Psalm 26 vers 8

Nadere informatie

Welkom in deze dienst. 1 e kerstdag 2016 Voorganger: Ds. J. Hoekman Organist: Marijke Loosman

Welkom in deze dienst. 1 e kerstdag 2016 Voorganger: Ds. J. Hoekman Organist: Marijke Loosman ELB 100: 1, 2 Welkom in deze dienst. 1 e kerstdag 2016 Voorganger: Ds. J. Hoekman Organist: Marijke Loosman Donker de nacht met sterren aan de hemel de aarde diep in het duister gehuld t Was in die nacht,

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Mattheüs 2 vers 1 t/m 12 Lofzang van Zacharias vers 1 en 4 Psalm 107 vers 6, 7 en 8 Psalm 72 vers 6 en 8 Gezang 138 vers 1, 2 en 4 (Liedboek)

Nadere informatie

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster Datum: vrijdag 26 december 2014 Aanvang: 10.00 uur Locatie: CGK Huizen Organisatie: Zondagsschool Zaait aan alle wateren Welkom en gebed Samenzang: UaM 26 1.

Nadere informatie

Programma kerstviering 2016

Programma kerstviering 2016 Programma kerstviering 2016 Declamatie: gedicht Nel Benschop(Simone van Wageningen) Vanuit het duister van de nacht waarin de wereld ligt gevangen, vanuit de dagen, vol verlangen naar licht, naar vrede,

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 16 Johannes 1 vers 1 t/m 18 Lied 73 vers 1, 2, 3 en 4 () Lied 80 vers 1, 2, 3, 4 en 5 () Lied 63 vers 1, 3 en 4 () Lofzang

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger:

Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger: Liturgie voor de ochtenddienst op 1e Kerstdag vrijdag 25 december 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Met medewerking van de muziekgroep Voorganger: ds. M.L.W. Karels Aanvang: 9.30 uur Zingen: gez. 138

Nadere informatie

Een ster in Jakob op doet gaan

Een ster in Jakob op doet gaan Een ster in Jakob op doet gaan samen zingen in Het Mosterdzaadje te Gortel Samen zingen Het is goed om op een avond als deze bij elkaar te zijn om te zingen. Psalmen en geestelijke liederen kunnen immers

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij. Zondag 23 augustus 16:45 uur Goede Herderkerk

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij. Zondag 23 augustus 16:45 uur Goede Herderkerk Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Zondag 23 augustus 16:45 uur Goede Herderkerk Als je bidt zal Hij je geven. Als je klopt aan de deur, zal Hij opendoen, Als je zoekt dan zul je 't vinden,

Nadere informatie

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Eredienst 18 juni 2017 10.00 uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Liturgie Votum/ zegengroet (Sela) Te Deum Schuldbelijdenis Genadeverkondiging Opwekking 595 Gebed Joh. 8: 1-12; 9: 1-7 en 35-41 Lied 26:

Nadere informatie

LITURGIE. 1 e KERSTDAG 2016 ICHTHUSKERK REEUWIJK. Marjolein Reijneveld en Gerian Tekelenburg Gerard van den Akker

LITURGIE. 1 e KERSTDAG 2016 ICHTHUSKERK REEUWIJK. Marjolein Reijneveld en Gerian Tekelenburg Gerard van den Akker LITURGIE 1 e KERSTDAG 2016 ICHTHUSKERK REEUWIJK Voorganger: Fluit Orgel ds. A.W van der Plas Marjolein Reijneveld en Gerian Tekelenburg Gerard van den Akker Muzikale inleiding Woord van welkom en afkondigingen

Nadere informatie

ORDE van DIENST voor dinsdag 24 december 2018 Kerstnachtdienst uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: M. van Mourik trompet:

ORDE van DIENST voor dinsdag 24 december 2018 Kerstnachtdienst uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: M. van Mourik trompet: ORDE van DIENST voor dinsdag 24 december 2018 Kerstnachtdienst 22.30 uur in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: M. van Mourik trompet: W. Bos voorganger: ds. G.J.Krol VOORZANG Midden in

Nadere informatie

Liturgie Jeugddienst 12- op 11 dec uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. M.L.W. Karels

Liturgie Jeugddienst 12- op 11 dec uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. M.L.W. Karels Liturgie Jeugddienst 12- op 11 dec. 2016 9.30 uur in de Westerkerk te Veenendaal Voorganger: ds. M.L.W. Karels Psalm 100: 1 t/m 4 (OB) 1. Juich aarde, juich alom den HEER', Dient God met blijdschap, geeft

Nadere informatie

Programma zangdienst. 2 e kerstdag 2013 Oude Kerk Putten. Hartelijk welkom!!

Programma zangdienst. 2 e kerstdag 2013 Oude Kerk Putten. Hartelijk welkom!! Programma zangdienst 2 e kerstdag 2013 Oude Kerk Putten Hartelijk welkom!! Samenzang: Komt allen tezamen 1. Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst

Nadere informatie

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014 Samenzang - Komt allen te zamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten

Nadere informatie

Men noemt Zijn naam Kinderkerstfeest Arnhem 2016

Men noemt Zijn naam  Kinderkerstfeest Arnhem 2016 Men noemt Zijn naam Kinderkerstfeest Arnhem 2016 Samenzang: Daar is uit s werelds duist re wolken Daar is uit 's werelds duist're wolken een licht der lichten opgegaan. Komt tot zijn schijnsel, alle volken,

Nadere informatie

Wij zijn op weg Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Tweede Kerstdag 2016

Wij zijn op weg Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Tweede Kerstdag 2016 Wij zijn op weg Programma voor de viering van het Kerstfeest met de kinderen van de gemeente op Tweede Kerstdag 2016 Inleidende muziek Samenzang Lofzang van Zacharias Dus wordt des HEEREN volk geleid,

Nadere informatie

Liederen voor zondag 5 februari 2017

Liederen voor zondag 5 februari 2017 Liederen voor zondag 5 februari 2017 Hemelhoog 429 / Opwekking 599 Nog voordat je bestond Kende Hij je naam Hij zag je elk moment En telde elke traan Omdat Hij van je hield Gaf Hij zijn eigen zoon Hij

Nadere informatie

Wijkgemeente Noord Doopdienst in de Oude Kerk, zondag 11 december 2016 om uur

Wijkgemeente Noord Doopdienst in de Oude Kerk, zondag 11 december 2016 om uur Wijkgemeente Noord Doopdienst in de Oude Kerk, zondag 11 december 2016 om 10.45 uur De heilige doop wordt bediend aan: Raphaël Ariën William de Bruin (Raphaël) Conny Hendrike de Gier (Lieke) Joas Arie

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 9 Lukas 2 vers 10 t/m 20 Lied 89 vers 1, 2 en 4 (Op Toonhoogte) Lofzang van Maria vers 1 en 3 Psalm 98 vers 1 en 2 (Weerklank)

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

De viering van Kerst. Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur

De viering van Kerst. Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur De viering van Kerst Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur Voorganger: ds. Karolien Zwerver Ouderling van dienst: Astrid Hommes Organist: Gerhard van Toly Liederen voor de dienst: lied 473

Nadere informatie

Kerstmiddag Ichthuskerk Hersteld Hervormde Gemeente Kruiningen Zaterdag 16 december 2017 Aanvang 14.30u. Het Licht der wereld

Kerstmiddag Ichthuskerk Hersteld Hervormde Gemeente Kruiningen Zaterdag 16 december 2017 Aanvang 14.30u. Het Licht der wereld Kerstmiddag Ichthuskerk Hersteld Hervormde Gemeente Kruiningen Zaterdag 16 december 2017 Aanvang 14.30u Met medewerking van: ds. Van Vugt - opening Leen Heijboer (orgel) Evert van de Kamp (piano) begeleiding

Nadere informatie

HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND

HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND ================================================ LIEDBUNDEL HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND ================================================ De liedbundel is ook te vinden op de website: www.hervormdhoogblokland.nl

Nadere informatie

Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Gebed Zingen Psalm 98 : 1 en 2

Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Gebed Zingen Psalm 98 : 1 en 2 Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Schriftlezing: Zacharia 1 vers 1 t/m 17 Lukas 1 vers 51 t/m 55 Lied 76 vers 1, 2 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 91 vers 5 (Schoolpsalm) Psalm 74 vers 1,

Nadere informatie

Gezang 138 vers 1, 2, 3en 4. Liturgie morgendienst 1 e kerstdag 2013

Gezang 138 vers 1, 2, 3en 4. Liturgie morgendienst 1 e kerstdag 2013 Gezang 138 vers 1, 2, 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'lenhier geboren. komt, laten wij aanbidden die Koning. Gezang 138 vers

Nadere informatie

Zingen : Psalm 97: 1,3,6 >

Zingen : Psalm 97: 1,3,6 > Zingen : Psalm 97: 1,3,6 > Groot Koning is de Heer. Volken, bewijst Hem eer, breek uit in jubel, aarde, nu Hij de macht aanvaardde. De landen wijd en zijd zijn in zijn naam verblijd. Op recht en op gericht

Nadere informatie

LITURGIE EERSTE KERSTDAG 2017

LITURGIE EERSTE KERSTDAG 2017 WELKOM IN DE HERVORMDE GEMEENTE HAGESTEIN LITURGIE EERSTE KERSTDAG 2017 'KERST: EEN VERRASSING?' Eer zij God 1. Eer zij God in deze dagen Eer zij God in deze tijd Mensen van het welbehagen Roept de aarde

Nadere informatie

God neemt een plaats

God neemt een plaats ORDE van DIENST voor vrijdag 25 december 2015 EERSTE KERSTDAG God neemt een plaats 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen voorganger: ds G.J.Krol Christelijke Muziekvereniging Prinses Marijke

Nadere informatie

2. Opening en gebed: Ds. J. Joppe. 3. Tekstopzegging: Lukas 2 vers 1 t/m. 3: Jesse Prins

2. Opening en gebed: Ds. J. Joppe. 3. Tekstopzegging: Lukas 2 vers 1 t/m. 3: Jesse Prins 1. Samenzang: Psalm 116 vers 1 God heb ik lief; want die getrouwe Heer' Hoort mijne stem, mijn smekingen, mijn klagen; Hij neigt Zijn oor, 'k roep tot Hem, al mijn dagen; Hij schenkt mij hulp, Hij redt

Nadere informatie

Na deze dienst mag je, je eigen kerstwerkje opzoeken en mee naar huis nemen.

Na deze dienst mag je, je eigen kerstwerkje opzoeken en mee naar huis nemen. Na deze dienst mag je, je eigen kerstwerkje opzoeken en mee naar huis nemen. JOUW LICHT SCHIJNT ALS VERLOSSER OM TE ONTHOUDEN: God geeft ons het verlossende wonder, zijn licht wil ook in ons leven

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Jesaja 6 vers 1 t/m 13 Romeinen 11 vers 11 t/m 24 Gezang 124 vers 1, 2, 3, 4 en 5 (Liedboek) Psalm 146 vers 3 (Schoolpsalm) Gezang 125

Nadere informatie

Liturgie voor de. Kerstzang. In de Kapel van Tjuchem. op 24 december 2016

Liturgie voor de. Kerstzang. In de Kapel van Tjuchem. op 24 december 2016 Liturgie voor de Kerstzang In de Kapel van Tjuchem op 24 december 2016 Aanvang : 19.00 uur 1 Orgelspel Opening en welkomswoord Zingen Ps 98 : 3 en 4 Laat heel de aard' een loflied wezen, de psalmen gaan

Nadere informatie

Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018

Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018 Kerstfeest 2018 Dinsdag 25 december 2018 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng len hier geboren. Kom laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Romeinen 8 vers 29 en 30 Psalm 5 vers 1 Lied 298 vers 1 t/m 4 Op Toonhoogte Psalm 132 vers 5 en 10 Psalm 68 vers 10 Lied 140 vers 1 en 3

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 20 Gezang 138 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 98 vers 2 (Schoolpsalm) Lied 83 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Lofzang

Nadere informatie

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST SAMENZANG KINDERKERSTFEEST 24-12-2017 1. Zacharias, luister goed, dit nieuws is niet gewoon: Jij en je vrouw Elisabet krijgen straks een zoon. Noem hem Johannes, God is goed, want hij is heel speciaal.

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 20 Lied 83 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Gezang 138 vers 1, 2, 3 en 4 (Liedboek) Psalm 98 vers 2 (Schoolpsalm) Gezang

Nadere informatie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie vrijdag 25 december 2015 Liturgie Liturgie Eerste Kerstdag 2015 Voor de dienst zingen we enkele Kerstliederen Welkom en mededelingen namens de kerkenraad Thema: Vreugde, vreugde, grote vreugde! Afsluitend

Nadere informatie

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur.

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur. L I T U R G I E Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang 10.45 uur. Voorganger: ds. A.D.J. Wessels Orgel : Steven Luitjes Trompet : Guido Grünbauer Orgelspel Binnenkomst

Nadere informatie

Kerstdienst Zondagsscholen 2014

Kerstdienst Zondagsscholen 2014 26 december 2014 09:00 uur Goede Herderkerk Opening: Ds. P. Blom Muziek: Ellen van den Brink, Wim de Graaf 1. Samenzang Komt allen tezamen, Jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet

Nadere informatie

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht.

KERST NIEUWE KERK HEENWEG. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. In den beginne was het woord, op aarde is zijn stem gehoord die spreken wil tot eik geslacht, Hij werd geboren in de nacht. KERST Hij werd geboren in de nacht die al het licht heeft voortgebracht, aan

Nadere informatie

Lezen : Johannes 1 : 1-9 Johannes 3 : Johannes 8: Tekst : Johannes 8 : 12

Lezen : Johannes 1 : 1-9 Johannes 3 : Johannes 8: Tekst : Johannes 8 : 12 Lezen : Johannes 1 : 1-9 Johannes 3 : 16-21 Johannes 8: 12-20 Tekst : Johannes 8 : 12 NLB 287 : 1, 2 en 5 Lied 26 : 1 en 3 Opwekking 334 Psalm 119 : 12 en 17 Psalm 84 : 5 en 6 Bijeenkomsten in de Stille

Nadere informatie

Liturgie voor de avonddienst op. Eerste Kerstdag. dinsdag 25 december 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem. en zijn naam is: Jezus

Liturgie voor de avonddienst op. Eerste Kerstdag. dinsdag 25 december 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem. en zijn naam is: Jezus Liturgie voor de avonddienst op Eerste Kerstdag dinsdag 25 december 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem en zijn naam is: Jezus Immanuël Wonderbare Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst

Nadere informatie

Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Gerard Kunst

Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Gerard Kunst Met medewerking van: Jeugdclubs, zond Extra Mile Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes brandend in de nacht. En Hij wenst dat ieder tot zijn ere schijn, jij in jouw klein

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 7 Lied 73 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Gezang 134 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 96 vers 5 en 6 Lied 341 vers

Nadere informatie

Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God?

Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God? Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God? Zingen voor de dienst: Opw 439 Machtig is de naam van de Heer Machtig is de naam van de Heer. Machtig is de naam van

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: uur

Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: uur Philadelphiadienst Zondag 6 november 2016 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur 2 Voorganger: Organist: Pianist: Kosters: Ds. J.A.C. Olie Jan-Kees Hartog Peter van Lunteren Dirk Bouwman en Domingo Meijers

Nadere informatie

2. Opening, gebed en schriftlezing Lukas 2 vers 1-7 en Ds. J. Joppe

2. Opening, gebed en schriftlezing Lukas 2 vers 1-7 en Ds. J. Joppe 1. Samenzang: Psalm 105 vers 5 God zal Zijn waarheid nimmer krenken, Maar eeuwig Zijn verbond gedenken. Zijn woord wordt altoos trouw volbracht, Tot in het duizendste geslacht. 't Verbond met Abraham,

Nadere informatie

Kerstfeest 2017 groep 5

Kerstfeest 2017 groep 5 Kerstfeest 2017 groep 5 Ere zij God, ere zij God, in den hoge, in den hoge, in den hoge. Vrede op aarde, vrede op aarde. In de mensen een welbehagen. Ere zij God in den hoge, ere zij God in den hoge. Vrede

Nadere informatie

Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder

Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder Kerstmorgen 2018 Een herder kijkt verder Aan deze dienst werken o.a. mee: Het Nicolauskerkkoor o.l.v. Joke de Witte René Nijsse op orgel De jongste gemeenteleden Voorganger ds. Corine van Eck Samenzang

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

Kerstliturgie - thema: De Belofte vervuld

Kerstliturgie - thema: De Belofte vervuld Kerstliturgie - thema: De Belofte vervuld Welkom en groet Lezen: Jesaja 11: 1 en 2 Lezen: Jesaja 11: 1 en 2 Zingen: Ps. 8: 1, 4 en 9 Heer, onze Heer, grootmachtig Opperwezen, Hoe wordt Uw naam op aard

Nadere informatie

keizer Augustus, dat de gehele wereld beschreven zou worden.

keizer Augustus, dat de gehele wereld beschreven zou worden. Opening door Ds. G. Beens Samenzang Lofzang van Maria : 3 Hoe heilig is Zijn naam! Laat volk bij volk te zaâm Barmhartigheid verwachten; Nu Hij de zaligheid, Voor die Hem vreest, bereidt, Door al de nageslachten.

Nadere informatie

Immanuël EEN NIEUW BEGIN. ALGEHELE LEIDING: Peter Burger CHRISTELIJK GEMENGD KOOR

Immanuël EEN NIEUW BEGIN. ALGEHELE LEIDING: Peter Burger CHRISTELIJK GEMENGD KOOR Immanuël CHRISTELIJK GEMENGD KOOR EEN NIEUW BEGIN ALGEHELE LEIDING: Peter Burger Stil in die nacht Stil in die nacht werd zonder pracht Jezus in Bethlehem geboren; daar zongen eng len een lied als nooit

Nadere informatie

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Eredienst 21 mei 2017 10:00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 462 Wet Gezang 165 Gebed Handelingen 4 : 10B - 12 Psalm 99 : 1, 4, 6, 8 >> Regenboog Preek Opwekking 733

Nadere informatie

Het gedeelte uit de profeet Jesaja dat in de kerstdienst gelezen wordt

Het gedeelte uit de profeet Jesaja dat in de kerstdienst gelezen wordt Het gedeelte uit de profeet Jesaja dat in de kerstdienst gelezen wordt Jesaja 9:1-6 Het volk dat in duisternis wandelt, ziet een groot licht, over degenen die in het duistere land wonen, schijnt het helder;

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 33 Lied 41 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 99 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 33 vers 1 Psalm 33 vers 6 Lied 444 (Op Toonhoogte)

Nadere informatie

1. Inleidend orgelspel

1. Inleidend orgelspel 1. Inleidend orgelspel 2. Komt allen tezamen (samenzang) Komt allen tezamen, jubelend van vreugde; komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng'len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Schriftlezing: Titus 2 Gezang 125 vers 1, 2 en 5 (Liedboek) Lofzang van Simeon vers 2 (Schoolpsalm) Psalm 98 vers 1 en 4 Psalm 143 vers 1 en

Nadere informatie

Thema : Engelenlegers komen met Gods vredesverklaring

Thema : Engelenlegers komen met Gods vredesverklaring Liturgie voor de eredienst op dinsdag 25 december 2018 Eerste kerstdag in de Hervormde kerk te Siddeburen. Thema : Engelenlegers komen met Gods vredesverklaring Aanvang Voorganger Organist : 9.30 uur :

Nadere informatie

Beamer Edwin Krijgsheld

Beamer Edwin Krijgsheld Welkom Mieneke de Vries Koor Aglow uit Leek o.l.v. Bauke Mulder Combo Orgel Frans Koster Voorleesstem Danielle Krijgsheld Beamer Edwin Krijgsheld 1 2 Opening Komt allen te samen Lezen uit de Bijbel O kom

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Schriftlezing: Jesaja 65 vers 17 t/m 25 Handelingen 1 vers 6 t/m 11 Psalm 77 vers 7 (Schoolpsalm) Lofzang van Zacharias vers 1 en 2 Psalm 132 vers 5

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Schriftlezingen: Jesaja 11 en 53 Mattheüs 2, 3 en 4 Lied: Dit is de dag en Psalm 33 vers 2 Avondzang vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 84 vers

Nadere informatie

Lezen : Lucas 2 : 1-14 Lucas 2 : Tekst : Lucas 2 : 11-12

Lezen : Lucas 2 : 1-14 Lucas 2 : Tekst : Lucas 2 : 11-12 Lezen : Lucas 2 : 1-14 Lucas 2 : 15-21 Tekst : Lucas 2 : 11-12 Lied 138 : 1 en 3 Psalm 98 : 1 en 2 Gezang 84 : 1, 2, 4 en 6 Gezang 49 NLB 475 Gezang 81 : 3, 4 en 5 Lied 135 : 1 en 2 Gezang 50 Joost en

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van de zondagsschool. Tweede Kerstdag 26 december 9.00 uur Goede Herderkerk

Welkom op het kerstfeest van de zondagsschool. Tweede Kerstdag 26 december 9.00 uur Goede Herderkerk Welkom op het kerstfeest van de zondagsschool Tweede Kerstdag 26 december 9.00 uur Goede Herderkerk Kinderen van de zondagschool zingen: Luidt klokjes klingelingeling, luidt klokjes kling. Laat de boodschap

Nadere informatie

L I T U R G I E KERSTNACHTDIENST VAN DE 24 DECEMBER 2016

L I T U R G I E KERSTNACHTDIENST VAN DE 24 DECEMBER 2016 L I T U R G I E VAN DE KERSTNACHTDIENST OP 24 DECEMBER 206 Voorganger: da. Tiny van der Schaaf Ouderling van dienst: Anneke van Wijk Organist: Luitzen Overwijk Bij de bloemschikking In het donker van de

Nadere informatie

Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom.

Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom. Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om 22.00 uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom. Thema: Nachten m.m.v. Koor: Con Amore o.l.v. Jannie Wichards - van Duuren organist: Elly

Nadere informatie

Samenzang: Kom allemaal samen (op de wijs van Komt allen tezamen)

Samenzang: Kom allemaal samen (op de wijs van Komt allen tezamen) Samenzang: Kom allemaal samen (op de wijs van Komt allen tezamen) Kom allemaal samen. Zing het uit van vreugde. Kom nu, ja, kom nu, naar Bethlehem. Hier is de Koning van ons hart geboren. Kom, laten wij

Nadere informatie

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar 18 februari 2018 17.00 uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar Votum Groet LB 705:1, 3, 4 = GK gezang 107:1,3,4 Ere zij aan God, de Vader Gebed voor de preek Johannes 1:1-18 LB 838:4

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 7 Lied 73 vers 1, 2 en 4 (Op Toonhoogte) Lofzang van Maria vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 118 vers 12 en 13 Psalm 72 vers

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Jesaja 6 vers 1 t/m 8 Lied 219 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 30 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 97 vers 1 en 7 Psalm 99 vers 1,

Nadere informatie

Welkom in onze slotdienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in onze slotdienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in onze slotdienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Johannes 7 vers 37 t/m 39 Voorzang: Samen zijn wij hier gekomen Psalm 81 vers 1 en 12 Lied 125 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Lied 113

Nadere informatie

WELKOM tijdens deze dienst op tweede kerstdag 2014

WELKOM tijdens deze dienst op tweede kerstdag 2014 Wees gegroet, gij begenadigde: De Heere is met u (Lukas 1:28) WELKOM tijdens deze dienst op tweede kerstdag 2014 Deze dienst waarbij de kinderen een bijdrage hebben, staat in het teken van Ontmoeting.

Nadere informatie

Kerstmorgen Walburgiskerk. P r o t e s t a n t s e g e m e e n t e Z u t p h e n

Kerstmorgen Walburgiskerk. P r o t e s t a n t s e g e m e e n t e Z u t p h e n Kerstmorgen 2018 Walburgiskerk P r o t e s t a n t s e g e m e e n t e Z u t p h e n 1 2 mededelingen Opening Kaarsen aansteken Stilte Orgelkoraal Lied 477 : 1, 2, 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde:

Nadere informatie

Kerstfeest 2018 Is er plaats?

Kerstfeest 2018 Is er plaats? Kerstfeest 2018 Is er plaats? Zondagsschool het Mosterdzaadje, Gereformeerde Gemeente Woerden Is er plaats? Samenzang Komt allen tezamen Alle kinderen in de kerk zingen: Komt allen tezamen, jubelend van

Nadere informatie

Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 145: 1,5,6 O Heer, mijn God, Gij koning van 't heelal

Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 145: 1,5,6 O Heer, mijn God, Gij koning van 't heelal De morgendienst in de Hoeksteen op 16 december 2018 Lied voor de dienst, van ds. Jaap Zijlstra (melodie van Gezang 429, Liedboek voor de kerken, Wie maar de goede God laat zorgen) Dit is mijn troost, ik

Nadere informatie

Orde van dienst Kerstnacht 2014 Thema: OverHOOP Voorganger: ds. Dick Steenks Mmv: 4Tune

Orde van dienst Kerstnacht 2014 Thema: OverHOOP Voorganger: ds. Dick Steenks Mmv: 4Tune Orde van dienst Kerstnacht 2014 Thema: OverHOOP Voorganger: ds. Dick Steenks Mmv: speelt Filmpje - Casting Crowns God is with us - Uit: Young Messiah Comfort Ye https://www.youtube.com/watch?v=vfqh4b9lali

Nadere informatie

Liturgie middagdienst Woensdag 25 december Gezang 139 vers 1, 2en 3

Liturgie middagdienst Woensdag 25 december Gezang 139 vers 1, 2en 3 Gezang 139 vers 1, 2 en 3 Komt, verwondert u hier, mensen, ziet, hoe dat u God bemint, ziet vervuld der zielen wensen, ziet dit nieuw geboren kind! Ziet, die 't woord is, zonder spreken, ziet, die vorst

Nadere informatie

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Welkom en introductie Keller LEERDIENSTEN 1. Houvast vinden 1.1. Zijn eigendom HC 1a 1.2. Bij Hem blijven HC 1b 2. Wie ben ik? 2.1. Geboren zondaar

Nadere informatie

Liturgie morgendienst 25 mei Hemelvaartsdag, gezamenlijke dienst in de Koningskerk, voorganger ds. J.H. Riemer. Welkom / mededelingen

Liturgie morgendienst 25 mei Hemelvaartsdag, gezamenlijke dienst in de Koningskerk, voorganger ds. J.H. Riemer. Welkom / mededelingen Welkom / mededelingen Votum / zegengroet Zingen: gezang 101 : 1, 2, 3, 4 en 5 1. De dag van onze Vorst brak aan. Zie, Gods gezalfde Koning gaat tot zijn hemelwoning. Hoe zal Hij in zijn schoonheid staan,

Nadere informatie

LITURGIE 25 december 2016, uur, Ichthuskerk, Katwijk Voorganger: ds. J.B. Alblas, m.m.v. Jacomina van der Plas - Vooijs. Zingen voor de dienst:

LITURGIE 25 december 2016, uur, Ichthuskerk, Katwijk Voorganger: ds. J.B. Alblas, m.m.v. Jacomina van der Plas - Vooijs. Zingen voor de dienst: LITURGIE 25 december 2016, 18.00 uur, Ichthuskerk, Katwijk Voorganger: ds. J.B. Alblas, m.m.v. Jacomina van der Plas - Vooijs Zingen voor de dienst: Gezang 18: 1 en 3 Komt allen te zamen, jubelend van

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 14 1 Timotheüs 3 vers 16 Lied 73 vers 1, 2, 3 en 4 () Lied 68 vers 1, 2 en 3 () Lied 232 vers 1 en 2 () Psalm 98 vers

Nadere informatie

De wijzen uit het Oosten

De wijzen uit het Oosten De wijzen uit het Oosten Kerstavond Hervormde wijkgemeente van bijzondere aard Vriezenveen Maandagavond 19 december 2011 Aanvang 18.45 uur 18.45 19.00 uur inloop met koffie 1. Opening door ds. D.J. Budding

Nadere informatie

zal een groot licht zien.

zal een groot licht zien. Want een Kind is ons geboren. Welke blijde boodschap laat Jesaja dan horen? Jesaja 9:1-2 1 Het volk dat in duisternis wandelt, zal een groot licht zien. Zij die wonen in het land van de schaduw van de

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Lukas 2 vers 1 t/m 7 2 Korinthe 8 vers 6 t/m 9 Filippenzen 2 vers 5 t/m 11 Lied 89 (Op Toonhoogte) Psalm 118 vers 12 en 14 Lied 124 vers

Nadere informatie

Welkomstwoord. Opening met gebed Ds. J. W. Baan. Samenzang Psalm 21 vers 4, 5, 6 en 13

Welkomstwoord. Opening met gebed Ds. J. W. Baan. Samenzang Psalm 21 vers 4, 5, 6 en 13 Welkomstwoord Opening met gebed Ds. J. W. Baan Samenzang Psalm 21 vers 4, 5, 6 en 13 4 Hij heeft, o God, van U begeerd Het onvergank'lijk leven; Gij hebt het hem gegeven. Zo zijn de dagen hem vermeêrd;

Nadere informatie

Liturgie. zondag 25 december :30 uur Ds R Prins. 14:15 uur Ds H D Bondt

Liturgie. zondag 25 december :30 uur Ds R Prins. 14:15 uur Ds H D Bondt Liturgie zondag 25 december 2016 09:30 uur Ds R Prins 14:15 uur Ds H D Bondt 09:30 uur 25-dec Ds R Prins Klein gloria : Ps 98 : 1, 2 NLB 496 : Luc 2 : 1-20 Hoe zal ik U ontvagen Luc 2 : 6-9 Opw 527 : Laat

Nadere informatie

Thema: In de kribbe?!

Thema: In de kribbe?! Liturgie Eerste Kerstdag 25 december 2014 hervormde gemeente Reeuwijk, Ichthuskerk. Thema: In de kribbe?! Inleidend orgelspel. Welkom en afkondigingen Zingen van enkele kerstliederen voor de dienst. Komt

Nadere informatie

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart Welkom Komt allen tezamen, jubelend van vreugde. Komt nu, o, komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen) Schriftlezing: Markus 2 vers 1 t/m 17 Gezang 328 vers 1 t/m 3 (Liedboek) Psalm 87 vers 4 (Schoolpsalm) Psalm 146 vers 1, 3 en 5 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins zondag 11 juni 2017 Liturgie 09:30 uur Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 09:30 uur 11-jun Ds H D Bondt NLB 217 : 1-5 Ps 101 : 1, 2, 3 Exodus 34 : 4-9 NLB 195 : Matt 28 : 16-20 2 Kor 13 : 11-13 Opw 661

Nadere informatie