1 Vragen m.b.t. art Organisatie/ verplaatsing Spoedprocedure

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1 Vragen m.b.t. art Organisatie/ verplaatsing Spoedprocedure"

Transcriptie

1 1 Vragen m.b.t. art Organisatie/ verplaatsing Spoedprocedure 1.1 Uitvoeringstermijn losse deelopdrachten spoedprocedure: Is de termijn van 5 werkdagen strikt op te volgen of kan hier een langere termijn van toepassing zijn? (bezetting agenda, afwachten analyseresultaten van genomen stalen) Antwoord op vraag 1.1 Een deelopdracht wordt gekwalificeerd als spoedprocedure indien daartoe uitdrukkelijk wordt verzocht door de opdrachtgever. Bij een dergelijke opdracht moet het rapport worden aangeleverd binnen de verkorte termijn die daarvoor bepaald is in het bestek: Het rapport van een losse deelopdracht met spoedprocedure zal worden aangeleverd binnen 5 werkdagen nà de gunning (per brief of per ) van de deelopdracht. Dit heeft mogelijk tot gevolg dat de uitvoerder zijn planning moet omgooien (in tegenstelling tot de prestaties die voldoende van tevoren kunnen worden ingepland en georganiseerd ) om zo voorrang te geven aan deze spoedopdracht. De inschrijver kan deze bijkomende organisatorische inspanning uitsluitend doorrekenen onder artikel Organisatie/ verplaatsing Spoedprocedure. Indien bij een gegeven spoedopdracht het rapport niet binnen de verkorte termijn kan worden aangeleverd, dan blijft de uitvoerder in gebreke. Alsdan behoudt de stad zich het recht voor om haar rechten te doen gelden en gepast te reageren (middels ambtshalve wijziging van het aangerekende tarief voor deze deelopdracht, middels ingebrekestelling of andere). Indien de stad, bij bestelling van een losse deelopdracht, met de uitvoerder een termijn onderhandelt die langer is dan 5 werkdagen nà de gunning, dan impliceert dit dat de deelopdracht niet gekwalificeerd wordt als spoedprocedure.

2 2 Vragen m.b.t. art. 3 - Staalname en analyse 2.1 In het bestek wordt aangegeven dat deze prijzen zowel voor stalen genomen tijdens de asbestinventarisatie als voor losstaande staalnames specifiek door u aangevraagd, zullen toegepast worden. Dient deze rubriek ingevuld te worden met een prijs enkel voor de analyses? Deze kan dan gebruikt worden wanneer stalen tijdens de inventarisatie genomen worden (technicus reeds ter plaatse) en de kosten voor transport en staalname reeds in de prijs voor de inventarisatie opgenomen zijn. Voor een losse staalname zou dan prijs voor organisatie/ verplaatsing (rubriek 1), staalname op basis van uurtarief (rubriek 5) en analyse (rubriek 3) voorzien dienen te worden. Antwoord op vraag 2.1 Het bestek beschrijft onder art. 3 Staalname- en analyse: Dit artikel betreft het nemen van de nodige stalen en het analyseren ervan. Bij een losse staalname, die geen onderdeel uitmaakt van een gehele asbestinventaris van het gebouw maar daarentegen afzonderlijk wordt besteld, dienen de volgende artikels te worden aangerekend: - Eénmalige aanrekening van de prijs voorzien onder art. 1 Organisatie en verplaatsing (normale of spoedprocedure, al naargelang de gevraagde oplevertermijn bij afroep) - Géén aanrekening van de prijs voorzien onder art. 2 Inspectiebezoek, aangezien de prijs voor dat artikel een volledige rondgang en een inspectie van het ganse gebouw impliceert. - Aanrekening van de prijs voorzien onder art. 3 - Staalname en analyse (per staal en per type staalname). Deze prijs omvat eveneens het (schriftelijk) aanleveren bij het bestuur van de onderzoeksresultaten van de genomen stalen. - Géén aanrekening van de prijs voorzien onder art. 4 Opmaken van het rapport aangezien de prijs voor dat artikel de opmaak van een volledig asbestrapport impliceert. Het bestek vermeldt onder art Organisatie/ verplaatsing Spoedprocedure: Eénmalige aanrekening van de prijs voor dit artikel voor elke deelopdracht in spoedprocedure, zowel bij een deelopdracht voor het opmaken van een asbestinventaris als voor afzonderlijke staalnames en analyses op afroep (spoedprocedure) buiten een asbestinventaris. Het bestek zou hier kunnen geïnterpreteerd worden alsof de losse staalnames steeds zullen besteld worden onder spoedprocedure. In werkelijkheid is het denkbaar en mogelijk dat een losse staalname ook onder normale procedure besteld wordt. In dat geval zal voor de organisatie en verplaatsing uiteraard de prijs moeten aangerekend worden zoals voorzien onder art

3 Aanrekening in regie zal niet aanvaard worden voor prestaties met betrekking tot het nemen van het staal zelf. Deze prestaties dienen inbegrepen te zijn in de prijzen van art. 3.

4 3 Vragen m.b.t. art Analyse type 1 - d.m.v. elektronenmicroscoop/ X- stralen spectrometrie 3.1 Heeft dit enkel betrekking op materiaalstalen of ook op luchtstalen (filters)? 3.2 Dient deze bepaling tevens onder erkenning te vallen? 3.3 Mag de analyse zowel met SEM als TEM uitgevoerd worden? 3.4 Wordt een analyse d.m.v. EM specifiek door uw diensten aangevraagd? Immers bij een asbestinventarisatie wordt standaard enkel gebruik gemaakt van asbestidentificatie d.m.v. licht- & polarisatiemicroscopie. Antwoord op vraag 3.1 Op advies van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (Toezicht op het Welzijn op het Werk) heeft de stad Antwerpen beslist om het artikel (Analyse type 3 - d.m.v. luchtmeting, met een opgegeven vermoedelijke hoeveelheid (VH) van 56 eenheden) te schrappen uit de opdracht. De staalnames zoals in het bestek bedoeld onder art (Analyse type 1 - d.m.v. elektronenmicroscoop/ X- stralen spectrometrie) en onder art (Analyse type 2 - d.m.v. lichtmicroscoop) betreffen de identificatie van asbest op materiaalstalen en niet op luchtstalen. Antwoord op vraag 3.2 Enkel indien er onzekerheid is of een verdacht materiaal asbest bevat, is het nodig om het materiaal te laten analyseren. Dit is uiteraard niet nodig indien er zekerheid is dat het materiaal asbestvezels bevat. Het bestek vermeldt dat de analyse van het materiaalstaal toevertrouwd dient te worden aan een laboratorium dat een erkenning heeft voor de identificatie van asbest in materialen. De laboratoria die hiervoor erkend zijn, zijn terug te vinden op de website onder erkenningen/erkende Laboratoria/Deel 2-Groep 6. De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg adviseert: De laboratoria die erkend zijn voor de identificatie van asbest in materialen zijn ( ) enkel erkend voor de methode dispersiekleuring en polarisatiemicroscopie. Voor zover ik weet zijn er in België geen laboratoria erkend voor een andere techniek met elektronenmicroscopie voor de identificatie van asbest in materialen, alhoewel deze technieken soms nauwkeuriger zijn. Voor die identificatiemethode, beschreven in het bestek, waarvoor in België geen laboratoria erkend zijn, is de erkennings-eis niet van toepassing.

5 Antwoord op vraag 3.3 De keuze voor een specifieke identificatiemethode, hetzij Scanning- Elektronenmicroscopie (SEM), Transmissie-Elektronenmicroscopie (TEM) of andere, zal door de uitvoerder zelf gemaakt worden. Antwoord op vraag 3.4 Het opdrachtgevend bestuur zal bij de bestelling van de opdrachten geen keuze maken voor deze of gene analysemethode voor de identificatie van asbest. De uitvoerder zal op basis van zijn ervaring en expertise zelf oordelen (1) of en welke materiaalstalen er dienen geanalyseerd te worden en (2) welke identificatiemethode daarvoor zal worden aangewend.

6 4 Vragen m.b.t. art Analyse type 3 - d.m.v. luchtmeting 4.1 Dient er bij luchtmetingen een prijs voorzien te worden die enkel betrekking heeft op de analyse terwijl organisatie/verplaatsing (rubriek 1) en staalname op basis van uurtarief separaat aangerekend zullen worden 4.2 Er worden een vermoedelijke hoeveelheid van 56 aangegeven: wil dit zeggen dat er 56 campagnes van 10 meetpunten verwacht worden? Antwoord op vragen 4.1 en 4.2 Op advies van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (Toezicht op het Welzijn op het Werk) heeft de stad Antwerpen beslist om het artikel (Analyse type 3 - d.m.v. luchtmeting, met een opgegeven vermoedelijke hoeveelheid (VH) van 56 eenheden) te schrappen uit de opdracht. De staalnames zoals in het bestek bedoeld onder art (Analyse type 1 - d.m.v. elektronenmicroscoop/ X- stralen spectrometrie) en art (Analyse type 2 - d.m.v. lichtmicroscoop) betreffen de identificatie van asbest op materiaalstalen en niet op luchtstalen. Hierdoor vervalt de relevantie van de vragen 4.1 en 4.2.

7 5 Vragen m.b.t. art. 4 - Opmaken van het rapport 5.1 Dient bij de rapportage op de aangeboden plannen aangeduid te worden waar het asbest zit, eventueel inclusief omschrijving en foto? 5.2 In welke format zullen de plannen aangeboden worden? Antwoord op vraag 5.1 Voor elke opgespoorde asbesthoudende toepassing zal de asbestinventaris onder meer de volgende specificaties vermelden in 1 samenvattende tabel: situering van de toepassing, aard, vorm, afmetingen, soort asbest, conditiestaat, referentie naar monsters, referentie naar gemaakte foto s, enz. Op die manier worden de aangetroffen asbesttoepassingen ondubbelzinnig geregistreerd. Er dienen bijgevolg geen plannen toegevoegd te worden met aanduiding van de locatie van de asbesttoepassingen. Er wordt wel verondersteld dat de asbestinventaris ook een foto-overzicht bevat van de aangetroffen asbesttoepassingen met opname van de foto-referentie in de samenvattende tabel. Antwoord op vraag 5.2 Het bestek vermeldt: Door de aanbestedende overheid zullen (in de mate van het mogelijke) volgende gegevens worden aangeleverd per deelopdracht/ per gebouw: - de (schematische) grondplannen van elke verdieping; - de bruto-oppervlakte van het gebouw, die gehanteerd wordt voor het bepalen van de prijs; - de contactgegevens van de gebruiker: naam, telefoonnummer van een contactpersoon. De aangeleverde plannen helpen de uitvoerder om zich een beeld te vormen van de opdracht vóór en tijdens de rondgang en achteraf bij het opmaken van het schriftelijke rapport. De grondplannen zullen digitaal worden aangeleverd in de gebruikelijke bestandsformaten als dwg, pdf, tif, enz.

8 6 Vragen m.b.t. art Asbestinventaris i.f.v. saneringswerken - Bestekbeschrijving en meetstaat 6.1 Is het toegestaan om vermoedelijke hoeveelheden van de asbesttoepassingen weer te geven, of moeten dit exacte hoeveelheden zijn? 6.2 Moeten er specifieke werkinstructies en procedures worden voorgeschreven voor elke asbesttoepassing, of mag dit een meer algemeen document zijn? Antwoord op vraag 6.1 Het bestek voorziet dat de uitvoerder bij het opmaken van de (volledige) asbestinventaris i.f.v. saneringswerken naast een technische bestekbeschrijving ook een samenvattende opmetingsstaat moet toevoegen met oplijsting van alle asbesthoudende materialen en hun voorkomende hoeveelheden. Het opmaken van deze meetstaat gebeurt conform de WTCB-publicatie Meetstaat van Gebouwen. In die publicatie wordt onder meer doorverwezen naar de Standaardmeetmethode (norm NBN B Metingen voor gebouwen. Meetmethoden voor hoeveelheden). Bij het opmaken van deze meetstaat is het de uitvoerder toegestaan om te werken met vermoedelijke hoeveelheden, i.c. vermoedelijke waarden voor de opgave van de voorkomende hoeveelheden. Antwoord op vraag 6.2 De voorgeschreven uitvoeringsmethoden die worden opgenomen in de bestekbeschrijving zullen specifiek genoeg zijn voor de aangetroffen asbesttoepassing in zoverre dat zij per asbesttoepassing dienen rekening te houden met: - de aard, de vorm en de afmetingen van de asbesttoepassing; - de specifieke soort asbest; - de conditiestaat van het materiaal; - het blootstellingsrisico van het asbest.

9 7 Vragen m.b.t. art Actualiseren (bestaand) asbestrapport 7.1 Dient deze prijs opgegeven te worden inclusief organisatie en verplaatsing, inspectie, opmaken schriftelijk rapport en analyses? Antwoord op vraag 7.1 Neen Art Actualiseren (bestaand) asbestrapport staat hiërarchisch onder art. 4 - Opmaken van het rapport. De eenheidsprijzen voorzien onder art. 4.3 dienen enkel de prestaties te dekken met betrekking tot het opmaken (qua inhoud, qua vormgeving) van het rapport, net zoals dat het geval is bij de eenheidsprijzen voor de artikels 4.1 en 4.2. Bij elke asbestinventaris die wordt opgeleverd, kunnen volgende rubrieken afzonderlijk worden aangerekend (voor zover de respectieve prestaties daarvoor werden geleverd): - Art. 1 - Organisatie en verplaatsing, éénmalige aanrekening per rapport - Art. 2 - Inspectiebezoek, éénmalige aanrekening per rapport volgens categorie van het gebouw en volgens de aard van de inventaris (beperkt of volledig) - Art. 3 - Staalname en analyse, aanrekening per staal volgens type - Art. 4 - Opmaken van het rapport, éénmalige aanrekening per rapport volgens categorie van het gebouw en volgens de aard van de inventaris (beperkt of volledig)

10 8 Vragen m.b.t. art. 5 - Werken in regie uurlonen 8.1 Er dient onderscheid gemaakt te worden tussen arbeiders, inspecteurs asbestinventarisaties en projectmanagers. Kan u aangeven welke activiteiten u verwacht van een arbeider en van een projectmanager? Antwoord op vraag 8.1 In zoverre het prestaties betreffen die te maken hebben met taken die niet expliciet beschreven werden onder andere artikels in dit bestek en waarvan ook niet mag worden aangenomen dat ze impliciet in andere artikels inbegrepen zitten, worden de volgende prestaties gekwalificeerd: - onder art Werken in regie Ongeschoolde arbeider: eenvoudige uitvoerende werken die handelingen of materieel vereisen die niet mogen verwacht worden van de inspecteur asbestinventarisatie, o.m.: intensieve voorafgaande werken, afbraak-/ sloopwerken, herstellingswerken, ontruimings- of verhuiswerken, eenvoudige schoringswerken, normale reinigingswerken, en dergelijke meer. - onder art Werken in regie Ingenieur/ projectmanager: alle extra prestaties van het verantwoordelijke (midden-)kader met betrekking tot communicatie, beheer van de kwaliteit, van de planning, en van het budget van de raamovereenkomst die niet voortkomen uit de normale uitvoering van de raamovereenkomst maar te maken hebben met significante wijzigingen aan de overeenkomst. Het is theoretisch denkbaar dat prestaties zouden aangerekend worden onder art Werken in regie Ongeschoolde arbeider, indien zich een incident voordoet waarbij de inspecteur asbestinventarisatie op afroep een eigen werkman opvordert voor dringende werken, daar waar geen andere oplossingen mogelijk zijn (werkmannen van de stad of van een aannemer in opdracht van de stad of andere). Te verwachten is dat in normale omstandigheden onder art Werken in regie Ingenieur/ projectmanager amper prestaties dienen aangerekend te worden die niet al impliciet inbegrepen zitten in de andere artikels.

ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS/1504074A00. Keuken van een woning Doctor Ariënsstraat 37 5554 TP Valkenswaard. Datum: 11 augustus 2015

ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS/1504074A00. Keuken van een woning Doctor Ariënsstraat 37 5554 TP Valkenswaard. Datum: 11 augustus 2015 Minervum 7002, 4817 ZL, Breda T +31 880 23 57 00 W www.rps.nl E asbest.advies@rps.nl ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS/1504074A00 Keuken van een woning Doctor Ariënsstraat 37 5554 TP Valkenswaard

Nadere informatie

Lucht- en asbestlaboratorium

Lucht- en asbestlaboratorium Lucht- en asbestlaboratorium Translab doet onderzoek naar de aanwezigheid van asbest in lucht, in water, puin, afval, pasteuze stoffen en andere. Translab is tevens gespecialiseerd in het inspecteren van

Nadere informatie

Kleefmonstername conform NEN Straatsburgflat Omgeving Straatsburgflat te Uithoorn

Kleefmonstername conform NEN Straatsburgflat Omgeving Straatsburgflat te Uithoorn Kleefmonstername conform NEN-2991-2005 Straatsburgflat Omgeving Straatsburgflat te Uithoorn Oesterbaai Midden BV Regio Midden De Limiet 28 4131 NR Vianen The Netherlands T+31 (0)347-370 255 Iwww.oesterbaai.nl

Nadere informatie

MAATSCHAPPIJ VOOR INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL

MAATSCHAPPIJ VOOR INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL MAATSCHAPPIJ VOOR INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL M.I.V.B. Speciale Studiedienst Koningsstraat 76 1000 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. MIVB/SSD/1400 RAAMOVEREENKOMST VOOR VERSTERKING VAN PERRONNEUZEN

Nadere informatie

bestek nummer: blad nummer 1/5

bestek nummer: blad nummer 1/5 bestek nummer: 2011 021 01 blad nummer 1/5 OPDRACHTGEVER: OPDRACHT: WZC DE LINDE Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem UITBREIDEN BESTAAND WOON- EN ZORGCENTRUM Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem PERCEEL

Nadere informatie

GRATIS LABO ONDERZOEK NAAR ASBEST STAALNAME VAN MATERIAAL MET ASBEST

GRATIS LABO ONDERZOEK NAAR ASBEST STAALNAME VAN MATERIAAL MET ASBEST GRATIS LABO ONDERZOEK NAAR ASBEST STAALNAME VAN MATERIAAL MET ASBEST Via de begeleidingscommissie van het convenant Preventie en Bescherming in het Vlaams Onderwijs wordt de mogelijkheid geboden om, uitsluitend

Nadere informatie

Bijzonder Bestek nr Raamovereenkomst voor de signalisatie voor blinden en slechtzienden in verschillende stations van het net

Bijzonder Bestek nr Raamovereenkomst voor de signalisatie voor blinden en slechtzienden in verschillende stations van het net BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST Mobiel Brussel (B.U.V.) Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1030 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. 1348 Raamovereenkomst voor

Nadere informatie

Stasco Environmental Research B.V. Tav: dhr D. Hendriks Aalscholverstraat 37 1444 VP Purmerend. Uw kenmerk Ons kenmerk Rotterdam 2013008766.

Stasco Environmental Research B.V. Tav: dhr D. Hendriks Aalscholverstraat 37 1444 VP Purmerend. Uw kenmerk Ons kenmerk Rotterdam 2013008766. Stasco Environmental Research B.V. Tav: dhr D. Hendriks Aalscholverstraat 37 1444 VP Purmerend Uw kenmerk Ons kenmerk Rotterdam - 2013008766.1 13-03-13 Betreft: resultaten asbestonderzoek Van Ijsendijkstraat

Nadere informatie

ASBESTINVENTARIS. A175 - Mechelen, Schepenhuis Steenweg 1, 2800 Mechelen. MACOBO bvba. A175 - Mechelen, Schepenhuis

ASBESTINVENTARIS. A175 - Mechelen, Schepenhuis Steenweg 1, 2800 Mechelen. MACOBO bvba. A175 - Mechelen, Schepenhuis 11/01/2015 versie 1 p. 1/12 ASBESTINVENTARIS Steenweg 1, 2800 Mechelen 11/01/2015 versie 1 p. 2/12 1. OPDRACHT Voorliggende inventaris werd opgemaakt conform het KB van 16/03/2006 betreffende de bescherming

Nadere informatie

BIJLAGE: OFFERTEFORMULIER

BIJLAGE: OFFERTEFORMULIER BIJLAGE: OFFERTEFORMULIER PRIJSOFFERTE VOOR DE OPDRACHT MET ALS VOORWERP PERCEEL 1: ALGEMENE RENOVATIEWERKEN Openbare aanbesteding Belangrijk: dit offerteformulier dient volledig te worden ingevuld en

Nadere informatie

Asbestinventarisatie conform procescertificaat asbestinventarisatie Molenstraat 45 te Diessen Project

Asbestinventarisatie conform procescertificaat asbestinventarisatie Molenstraat 45 te Diessen Project Asbestinventarisatie conform procescertificaat asbestinventarisatie Molenstraat 45 te Diessen Project 2017.0075-002 projectnummer 2017.0075-002 project Molenstraat 45 te Diessen opdrachtgever Van Dun Advies

Nadere informatie

VOORBEELD Elementen voor een offerte verzoek Asbestinventarisatie inclusief risicobeoordeling nietsloopsituatie

VOORBEELD Elementen voor een offerte verzoek Asbestinventarisatie inclusief risicobeoordeling nietsloopsituatie VOORBEELD Elementen voor een offerte verzoek Asbestinventarisatie inclusief risicobeoordeling nietsloopsituatie Geachte heer/mevrouw, Hiermee nodig ik u uit mij geheel vrijblijvend een offerte uit te brengen

Nadere informatie

INTERNAAT MARIAVREUGDE BORGLOON RENOVATIE VAN 22 KAMERS EN GANG

INTERNAAT MARIAVREUGDE BORGLOON RENOVATIE VAN 22 KAMERS EN GANG BV/PDT/juli 2013 INTERNAAT MARIAVREUGDE BORGLOON RENOVATIE VAN 22 KAMERS EN GANG OFFERTEFORMULIER VOOR AANNEMINGEN VAN WERKEN BESTEK NUMMER: 2016-1 IN OPDRACHT VAN: INTERNAAT MARIAVREUGDE BORGLOON Nieuwland

Nadere informatie

Aanleg fietspad te Lochristi langs spoorlijn Gent-Antwerpen

Aanleg fietspad te Lochristi langs spoorlijn Gent-Antwerpen Provinciaal Administratief Centrum "Het Zuid" directie Ruimte Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent Tel. 09-267 76 00 - fax 09-267 76 99 Offerte R03-LAF-2010-008 Lochristi Aanleg fietspad te Lochristi langs

Nadere informatie

GESCHIKTMAKINGSWERKEN

GESCHIKTMAKINGSWERKEN Opdrachtgever: VZW KATHOLIEK SECUNDAIR ONDERWIJS REGIO TESSENDERLO Stationsstraat 125 3980 Tessenderlo Project: SCHOOLCOMPLEX PIUS X COLLEGE Stationsstraat 125 3980 Tessenderlo GESCHIKTMAKINGSWERKEN PERCEEL

Nadere informatie

VERTROUWELIJK RAPPORT ASBESTINVENTARIS. Viaduct over het treinspoor, Kempische Steenweg (N74), Kiewit-Hasselt

VERTROUWELIJK RAPPORT ASBESTINVENTARIS. Viaduct over het treinspoor, Kempische Steenweg (N74), Kiewit-Hasselt VERTROUWELIJK RAPPORT ASBESTINVENTARIS Object : Viaduct over het treinspoor, Kempische Steenweg (N74), Kiewit-Hasselt Inspecties ter plaatse: 20/04/2016 Rapportage: 21/04/2016 1 ASBESTINVENTARISATIE: Project:

Nadere informatie

Reden hiervoor is de aanname dat de toegepaste producten bij het stralen van de brug mogelijk verontreinigd zijn met asbest.

Reden hiervoor is de aanname dat de toegepaste producten bij het stralen van de brug mogelijk verontreinigd zijn met asbest. 1 INLEIDING Op verzoek van Ingenieursbureau Gemeente Rotterdam heeft Koenders & Partners adviseurs en procesmanagers bv, een onderzoek uitgevoerd naar de toegepaste grit bij onderhoudswerkzaamheden aan

Nadere informatie

T9043_procedure Actualisatie Onderzoek in het kader van de herevaluatie van de saneringsnoodzaak/saneringsurgentie. Inhoudsopgave

T9043_procedure Actualisatie Onderzoek in het kader van de herevaluatie van de saneringsnoodzaak/saneringsurgentie. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Opstellen van VABO (Voorstel afperkend Bodemonderzoek)... 2 3 Rapportage resultaten eerste fase en aanbevelingen verdere aanpak... 3 4 Planning... 4

Nadere informatie

GESCHIKTMAKINGSWERKEN

GESCHIKTMAKINGSWERKEN Opdrachtgever: VZW KATHOLIEK SECUNDAIR ONDERWIJS REGIO TESSENDERLO Stationsstraat 125 3980 Tessenderlo Project: SCHOOLCOMPLEX PIUS X COLLEGE Stationsstraat 125 3980 Tessenderlo GESCHIKTMAKINGSWERKEN PERCEEL

Nadere informatie

Driesstraat Bornem OFFERTEFORMULIER

Driesstraat Bornem OFFERTEFORMULIER BESTEK NUMMER: 0888-1 IN OPDRACHT VAN: VOORWERP OPDRACHT: GEBOUW / LIGGING: PERCEEL: vzw Katholieke Scholen Groot-Bornem Driesstraat 10 2880 Bornem Verantwoordelijke inrichtende macht : dhr Frans De Laet

Nadere informatie

BODEMINSPECTIE OP ASBEST aan de Harskamperweg 84 te Harskamp

BODEMINSPECTIE OP ASBEST aan de Harskamperweg 84 te Harskamp BODEMINSPECTIE OP ASBEST aan de Harskamperweg 84 te Harskamp Opdrachtgever : Bart Boon Barneveld BV Adres : Barnseweg 124 Postcode, plaats : 3771 RP Barneveld Contactpersoon : Dhr. H. van Grootheest Telefoonnummer

Nadere informatie

OPDRACHTGEVEND BESTUUR. Gemeente Lint Koning Albertstraat Lint. BRANDVEILIG MAKEN ontmoetingscentrum De Witte Merel FASE 4

OPDRACHTGEVEND BESTUUR. Gemeente Lint Koning Albertstraat Lint. BRANDVEILIG MAKEN ontmoetingscentrum De Witte Merel FASE 4 OPDRACHTGEVEND BESTUUR Gemeente Lint Koning Albertstraat 41 2547 Lint BRANDVEILIG MAKEN ontmoetingscentrum De Witte Merel FASE 4 INSCHRIJVINGSBILJET. Gebruikte eenheid in het inschrijvingsbiljet: EURO.

Nadere informatie

Analysecertificaat asbest Opdracht Opdrachtgever Lycens Rapportnummer R170400007 versie 1 Contactpersoon Lycens Datum opdracht 31-03-2017 Adres Deventerstraat 10 Datum ontvangst 31-03-2017 Postcode en

Nadere informatie

DEEL III OPMETING DER WERKEN

DEEL III OPMETING DER WERKEN DEEL III OPMETING DER WERKEN dossier B693X lot lasafzuiging i g project lasatelier PTI ninove bouwheer Provincie i Oost-Vlaanderen.X1.1 hoog vacuüm afzuigarm omschrijving stuks aantal totaal 21.00 21 Totaal

Nadere informatie

RENOVATIE PLATTE DAKEN

RENOVATIE PLATTE DAKEN INSCHRIJVINGSFORMULIER aanbesteding 14/06/2011 BESTEK NUMMER: 260411 IN OPDRACHT VAN: GEBOUW / LIGGING: WERK: VRIJE BASISSCHOLEN DE WIJNGAARD VZW SINT ANNA 41 8500 KORTRIJK Tel 056 35 40 96 ST. VINCENTIUS

Nadere informatie

Bestek 2016/HFB/OO/32830

Bestek 2016/HFB/OO/32830 Bestek 2016/HFB/OO/32830 Raamovereenkomst consultancy m.b.t. o.a. technisch onderhoud, bouwkundige en/of technische conditiebepaling en energieaudits. Vragen en antwoorden Op p. 12 en 13 worden bij de

Nadere informatie

BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST AANGIFTEFORMULIER VOOR EEN TIJDELIJKE WERF VOOR INKAPSELING EN/OF VERWIJDERING VAN ASBEST VAN KLASSE I.

BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST AANGIFTEFORMULIER VOOR EEN TIJDELIJKE WERF VOOR INKAPSELING EN/OF VERWIJDERING VAN ASBEST VAN KLASSE I. BIM THURN & TAXIS-SITE HAVENLAAN 86 C, bus 3000 1000 BRUSSEL BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST AANGIFTEFORMULIER VOOR EEN TIJDELIJKE WERF VOOR INKAPSELING EN/OF VERWIJDERING VAN ASBEST VAN KLASSE I.C KADER

Nadere informatie

Goedkeuringskosten. A. ATG-goedkeuring

Goedkeuringskosten. A. ATG-goedkeuring R Goedkeuringskosten Opmerking: Onderhavige bepalingen zijn afkomstig van het BUtgb document A/G-9 dd. 00-06-0. Bij haar oprichting bevestigde de BUtgb vzw, tijdens de eerste vergadering van de Raad van

Nadere informatie

Inspectiemiddelen en bevoegdheden uit het sociaal strafwetboek Pieter Bolle

Inspectiemiddelen en bevoegdheden uit het sociaal strafwetboek Pieter Bolle Inspectiemiddelen en bevoegdheden uit het sociaal strafwetboek Pieter Bolle FOD WASO Toezicht Welzijn op het Werk Inhoud Wat verwachten we? Onze bevoegdheden Producten Inhoud Wat verwachten we? Onze bevoegdheden

Nadere informatie

OPEN OFFERTEAANVRAAG BESTEKNUMMER DRG 11

OPEN OFFERTEAANVRAAG BESTEKNUMMER DRG 11 1 OPEN FERTEAANVRAAG BESTEKNUMMER DRG 11 UITVOERING VAN WERKEN : BOUWEN VAN EEN DOORGANGSGEBOUW VOLGENS DE BREEAM-METHODIEK FERTEFORMULIER AANBESTEDENDE OVERHEID POM OOST-VLAANDEREN 2 OPDRACHTGEVER : POM

Nadere informatie

Stichting Swalm & Roer t.a.v. de heer ing. F. Rubel Postbus 606 6040 AP Roermond. Geachte heer Rubel,

Stichting Swalm & Roer t.a.v. de heer ing. F. Rubel Postbus 606 6040 AP Roermond. Geachte heer Rubel, HMB B.V. (Hoofdkantoor) Voltaweg 8 5993 SE Maasbree Telefoon: +31(0)77-4652808 E-mail: info@hmbgroep.nl Website: www.hmbgroep.nl KVK Limburg-Noord: 12061922 Stichting Swalm & Roer t.a.v. de heer ing. F.

Nadere informatie

ASBEST PROBLEMATIEK. Rol van de Preventieadviseur. 2 december 2009 1. ASBEST, Watnu?

ASBEST PROBLEMATIEK. Rol van de Preventieadviseur. 2 december 2009 1. ASBEST, Watnu? ASBEST PROBLEMATIEK Rol van de Preventieadviseur 2 december 2009 1 ASBEST, Watnu? Bedrijfsstrategie Of Plan van Aanpak 2 december 2009 ASBEST, Watnu? 2 Waar praten we over? Inventarisatie Beheersplan Onderhoudswerken

Nadere informatie

Asbestverwijdering Vertrouwen is goed, Controle is beter!

Asbestverwijdering Vertrouwen is goed, Controle is beter! Asbestverwijdering Vertrouwen is goed, Controle is beter! VOORZICHTIG BEVAT ASBEST Het inademen van asbeststof is schadelijk voor de gezondheid Houdt u aan de veiligheidsvoorschriften ATTENTION CONTIENT

Nadere informatie

08.44 GRAANMOLENS OPPUURS

08.44 GRAANMOLENS OPPUURS ASBESTINVENTARIS 08.44 GRAANMOLENS OPPUURS Opgesteld door : Britselei 23 2000 Antwerpen tel. : 03 221 55 00 fax : 03 221 55 01 ISO 9001 Kwaliteitslabel In opdracht van: IGEMO Team Grondbeleid en ruimtelijke

Nadere informatie

II.1.5 CPV-classificatie (Gemeenschappelijke woordenlijst overheidsopdrachten)

II.1.5 CPV-classificatie (Gemeenschappelijke woordenlijst overheidsopdrachten) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) ProRail B.V. Arthur van Schendelstraat 670, 3511 MJ Utrecht ( Nederland ) Ter attentie van: Hans Bierhuis Fax: +31 882311895 Email:

Nadere informatie

KATHOLIEKE BASISSCHOOL VAN ZEMST VZW

KATHOLIEKE BASISSCHOOL VAN ZEMST VZW KATHOLIEKE BASISSCHOOL VAN ZEMST VZW Project Verbouwing en vernieuwing van sanitaire installaties met inbegrip van installaties voor regenwaterrecuperatie. Kadaster Zemst 1e afdeling, sectie B, nummer

Nadere informatie

Toelichting bij de opnameverklaring

Toelichting bij de opnameverklaring Bijlage 7. Model van toelichting bij de opnameverklaring IDENTIFICATIE VAN HET ZIEKENHUIS Toelichting bij de opnameverklaring U kan als patiënt een aantal keuzes maken die een belangrijke invloed hebben

Nadere informatie

ASBESTINVENTARIS. OCMW Antwerpen Van Schoonhovenstraat 76-82 2060 Antwerpen VERTROUWELIJK. MACOBO bvba

ASBESTINVENTARIS. OCMW Antwerpen Van Schoonhovenstraat 76-82 2060 Antwerpen VERTROUWELIJK. MACOBO bvba 27/03/2015 versie 1 p. 1/24 VERTROUWELIJK ASBESTINVENTARIS OCMW Antwerpen Van Schoonhovenstraat 76-82 27/03/2015 versie 1 p. 2/24 1. OPDRACHT Voorliggende inventaris werd opgemaakt conform het KB van 16/03/2006

Nadere informatie

OPDRACHTGEVEND BESTUUR : GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Scholengroep Antwerpen 1 Thonetlaan 106A te 2050 Antwerpen

OPDRACHTGEVEND BESTUUR : GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Scholengroep Antwerpen 1 Thonetlaan 106A te 2050 Antwerpen GEMEENTE : Antwerpen OPDRACHTGEVEND BESTUUR : GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Scholengroep Antwerpen Thonetlaan 06A te 050 Antwerpen BENAMING VAN DE OPDRACHT : Vernieuwen van sanitair speelplaats

Nadere informatie

Lot 2 dakrenovatie gebouw 3 werkplaats bouw, werkplaats logistiek en gebouw 15 schoolrestaurant

Lot 2 dakrenovatie gebouw 3 werkplaats bouw, werkplaats logistiek en gebouw 15 schoolrestaurant B A R T V A N D E K E R C K H O V E A R C H I T E C T E N V E N N O O T S C H A P Lot 2 dakrenovatie gebouw 3 werkplaats bouw, werkplaats logistiek en gebouw 15 schoolrestaurant Offerteformulier voor aanneming

Nadere informatie

TUSSEN: Het Autonoom Gemeentebedrijf Vastgoed en Stadsprojecten Antwerpen, Generaal Lemanstraat 55, 2018 Antwerpen, hierbij vertegenwoordigd door

TUSSEN: Het Autonoom Gemeentebedrijf Vastgoed en Stadsprojecten Antwerpen, Generaal Lemanstraat 55, 2018 Antwerpen, hierbij vertegenwoordigd door RAAMCONTRACT GROENONDERHOUD TUSSEN: Het Autonoom Gemeentebedrijf Vastgoed en Stadsprojecten Antwerpen, Generaal Lemanstraat 55, 2018 Antwerpen, hierbij vertegenwoordigd door hierna genoemd AG Vespa EN:,

Nadere informatie

Autonoom Gemeentebedrijf STADSPLANNING ANTWERPEN Herinrichting Hollebeekvallei te Hoboken/Wilrijk

Autonoom Gemeentebedrijf STADSPLANNING ANTWERPEN Herinrichting Hollebeekvallei te Hoboken/Wilrijk DEEL E. FERTEFORMULIER Autonoom Gemeentebedrijf STADSPLANNING ANTWERPEN Herinrichting Hollebeekvallei te Hoboken/Wilrijk Bestek: AGSTAN/OD/SP/HB/BE02 Programma Openbaar domein/strategische Projecten (natuurlijke

Nadere informatie

Daenshuis Uitbreiding en verbouwing van een WGC Offerteformulier Blz.: O. 1 van 6. Sinte Annalaan 41 bus Aalst

Daenshuis Uitbreiding en verbouwing van een WGC Offerteformulier Blz.: O. 1 van 6. Sinte Annalaan 41 bus Aalst Daenshuis Uitbreiding en verbouwing van een WGC Offerteformulier Blz.: O. 1 van 6 BESTEK NUMMER: IN OPDRACHT VAN: GEBOUW / LIGGING: WERK / PERCEEL: 1407 Bouw en afwerking Wijkgezondheidscentrum Daenshuis

Nadere informatie

ASBEST. Wijzigingen in de asbestwetgeving in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

ASBEST. Wijzigingen in de asbestwetgeving in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest INLEIDING ASBEST Wijzigingen in de asbestwetgeving in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Vanaf 1 juli 2008 treedt een nieuw besluit in werking betreffende de werven voor de verwijdering en de inkapseling

Nadere informatie

00 ALGEMENE BIJZONDERE VOORAFGAANDELIJKE BEPALINGEN

00 ALGEMENE BIJZONDERE VOORAFGAANDELIJKE BEPALINGEN HOOFDSTUK III : TECHNISCHE BEPALINGEN 00 ALGEMENE BIJZONDERE VOORAFGAANDELIJKE BEPALINGEN 00.01 ALGEMENE TECHNISCHE VOORWAARDEN 1.1 AARD VAN DE WERKEN De opdrachten op afroep betreffen het uitvoeren van

Nadere informatie

NEN-2991 Onderwerp en toepassingsgebied

NEN-2991 Onderwerp en toepassingsgebied Inhoud Onderwerp en toepassingsgebied Verwijzingen naar normen Beoordeling van de potentiële blootstelling Bepaling van de actuele blootstelling Kwaliteit en veiligheid Stripmonsters Beoordeling van de

Nadere informatie

Deel F: Indeling offertedossier

Deel F: Indeling offertedossier Deel F: Indeling offertedossier Inhoudsopgave U1: Een volledig ingevuld en ondertekend offerteformulier - ingeval van tijdelijke handelsvennootschap: ondertekening door alle leden deel uitmakende van de

Nadere informatie

MODELOVEREENKOMST voor een deelopdracht van de raamovereenkomst wedstrijdpool architectuuropdrachten: haalbaarheidstudie

MODELOVEREENKOMST voor een deelopdracht van de raamovereenkomst wedstrijdpool architectuuropdrachten: haalbaarheidstudie MODELOVEREENKOMST voor een deelopdracht van de raamovereenkomst wedstrijdpool architectuuropdrachten: haalbaarheidstudie TER INFO: Blauw zijn stukken tekst die elke projectleider zal moeten aanpassen i.f.v.

Nadere informatie

AGION V.O. 9660.3 Bestek nr. 0640-02. Tweebruggenstraat 55 9000 GENT OFFERTEFORMULIER

AGION V.O. 9660.3 Bestek nr. 0640-02. Tweebruggenstraat 55 9000 GENT OFFERTEFORMULIER BESTEK NUMMER: 0640-02 IN OPDRACHT VAN: GEBOUW / LIGGING: WERK / PERCEEL: Katholiek Onderwijs Gent-Zuid Lange Violettestraat 29 9000 GENT tel: 09/ 225 47 44 fax: 09/ 223 49 38 Onze-Lieve-Vrouwe-Instituut

Nadere informatie

RAAMCONTRACT DAKWERKEN BETONHERSTELLINGEN SCHRIJNWERK (1)

RAAMCONTRACT DAKWERKEN BETONHERSTELLINGEN SCHRIJNWERK (1) RAAMCONTRACT DAKWERKEN BETONHERSTELLINGEN SCHRIJNWERK (1) TUSSEN: Het Autonoom Gemeentebedrijf Vastgoed en Stadsprojecten Antwerpen, Generaal Lemanstraat 55, 2018 Antwerpen, hierbij vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Het K.B.Asbest toepassing in de praktijk. Asbestcement op containerparken

Het K.B.Asbest toepassing in de praktijk. Asbestcement op containerparken Het K.B.Asbest toepassing in de praktijk. Asbestcement op containerparken Luc Neyens Toezicht op het Welzijn op het Werk Regionale Directie Limburg-Vlaams-Brabant Luc.neyens@werk.belgie.be (stephaan.hoskens@werk.belgie.be

Nadere informatie

Rapport NEN2991 (Risicobeoordeling) Rozenstraat 15 te Zutphen

Rapport NEN2991 (Risicobeoordeling) Rozenstraat 15 te Zutphen Rapport NEN2991 (Risicobeoordeling) Rozenstraat 15 te Zutphen Projectnummer: 2018-0001 NEN2991 Autorisatiedatum: 12-01-2018 Opdrachtgever: Rabobank Oosttolland Omschrijving: Blok met woningen Project nr.

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK NR. 1431

BIJZONDER BESTEK NR. 1431 MAATSCHAPPIJ VOOR HET INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL MIVB KONINGSTRAAT 76 1000 BRUSSEL (1) BIJZONDER BESTEK NR. 1431 Aanpassing van het bovengrondse net Kleine reparaties aan de halten en beddingen

Nadere informatie

AGION V.O. 11712.1.2 Bestek nr. 0915 RENOVATIE BUITENSCHRIJNWERK OFFERTEFORMULIER

AGION V.O. 11712.1.2 Bestek nr. 0915 RENOVATIE BUITENSCHRIJNWERK OFFERTEFORMULIER BESTEK NUMMER: 0915 IN OPDRACHT VAN: GEBOUW / LIGGING: WERK: Katholiek Onderwijs Gent-Zuid Lange Violettestraat 29 9000 GENT tel: 09/ 225 47 44 fax: 09/ 223 49 38 Onze-Lieve-Vrouwcollege Langestraat 66

Nadere informatie

Rapport LUCHT- en KLEEFMONSTER ONDERZOEK ASBEST conform NEN 2991

Rapport LUCHT- en KLEEFMONSTER ONDERZOEK ASBEST conform NEN 2991 Rapport LUCHT en KLEEFMONSTER ONDERZOEK ASBEST conform NEN 2991 School De Wielstraat 6 te Beusichem Onderzoek identificatie Projectnummer: 773344 Autorisatiedatum: 22 januari 2015 Opdrachtgever: Intersell

Nadere informatie

OFFERTEFORMULIER. Leveren en plaatse afstandsbewaking op technische infrastructuur waterlopen 2 de categorie

OFFERTEFORMULIER. Leveren en plaatse afstandsbewaking op technische infrastructuur waterlopen 2 de categorie PROVINCIE ANTWERPEN OFFERTEFORMULIER Leveren en plaatse afstandsbewaking op technische infrastructuur waterlopen 2 de categorie Gebruikte eenheid in het inschrijvingsbiljet: EURO De ondergetekende : (Naam

Nadere informatie

RPA-advies Rapport: Datum: 17 juni 2015

RPA-advies Rapport: Datum: 17 juni 2015 Projectnummer 2015319 Asbestonderzoek Asbestinventarisatie conform SC 540 Type A Woning Projectlocatie Bosboomlaan 11 Schiedam Onderzoeksdatum 15 juni 2015 Soort asbestonderzoek Omvang van het onderzoek

Nadere informatie

GAMP Middaglijnstraat, Sint-Joost-Ten-Noode Verwijdering van asbest in een gebouw

GAMP Middaglijnstraat, Sint-Joost-Ten-Noode Verwijdering van asbest in een gebouw GAMP Middaglijnstraat, 22 1210 Sint-Joost-Ten-Noode Verwijdering van asbest in een gebouw Veiligheids- en gezondheidscoördinatie POSTINTERVENTIEDOSSIER Adres van het gebouw: Middaglijnstraat, 22 B-1210

Nadere informatie

KWALITEITSZORGSYSTEEM VOOR DE WERF

KWALITEITSZORGSYSTEEM VOOR DE WERF KWALITEITSZORGSYSTEEM VOOR DE WERF I. Inleiding Het kwaliteitszorgsysteem voor de werf is een belangrijk onderdeel van de traceerbaarheidsprocedure van de vzw Tracimat. Het heeft betrekking op de selectieve

Nadere informatie

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE 1/ 7 BE001 15/01/2014 Standaardformulier 14 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200 e.proc@publicprocurement.be

Nadere informatie

BESTEK FAVV_DGLABO_CPM_2017

BESTEK FAVV_DGLABO_CPM_2017 OFFERTEFORMULIER FEDERAAL AGENTSCHAP VOOR DE VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN KRUIDTUINLAAN 55, 1000 BRUSSEL Contactpersoon: Yasmine Ghafir+32 (0)2 211 87 28, yasmine.ghafir@afsca.be BESTEK FAVV_DGLABO_CPM_2017

Nadere informatie

Wat staat er in de Codex over het Welzijn op het Werk over asbest? Luc Neyens Toezicht op het welzijn op het werk

Wat staat er in de Codex over het Welzijn op het Werk over asbest? Luc Neyens Toezicht op het welzijn op het werk Wat staat er in de Codex over het Welzijn op het Werk over asbest? Luc Neyens Toezicht op het welzijn op het werk luc.neyens@werk.belgie.be Totstandkoming wetgeving asbest ARAB / CODEX 1978 : 1 e KB 1991:

Nadere informatie

Logistiek Nederland Afspraken Aannemer - Regio Logistiek versie 1.2

Logistiek Nederland Afspraken Aannemer - Regio Logistiek versie 1.2 Logistiek Nederland Afspraken Aannemer - Regio Logistiek versie 1.2 Tijdig bestellen, afroepen, leveren van materialen op de juiste locatie en het beheersen van retourstromen. Inventarisatie van onderwerpen

Nadere informatie

2. Identificatiefiches asbest

2. Identificatiefiches asbest 2. Identificatiefiches asbest 12 Identificatiefiche asbest nr. 1 Gebouw : Stelplaats Kinrooi Niveau : kantoorgebouw Lokaal : burelen Toepassing : plafonds lamellen, isolatie glaswol NIET ASBESTHOUDEND

Nadere informatie

T2110_Procedure: Project Specifiek bestek voor het opmaken van project specifieke bestekken voor het uitvoeren van een tussentijdse monitoring

T2110_Procedure: Project Specifiek bestek voor het opmaken van project specifieke bestekken voor het uitvoeren van een tussentijdse monitoring T2110_: Inhoudstafel 1 Administratieve bepalingen... 1 1.1 Opdrachtgever...1 1.2 Inleiding...1 1.3 Onderverdeling van de opdracht in loten...1 1.4 Gunningswijze...2 1.5 Indienen van de offertes...2 1.6

Nadere informatie

Inventarisatie van een woning Oude Liesselseweg 25 te Deurne

Inventarisatie van een woning Oude Liesselseweg 25 te Deurne Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering Projectnummer: 2017180 Inventarisatie van een woning Oude Liesselseweg 25 te Deurne Opdrachtgever :

Nadere informatie

METING TEN BEHOEVE VAN RISICOCLASSIFICATIE CONFORM SCi-548 RPS / A00. Verwijdering asbesthoudende coating doormiddel van

METING TEN BEHOEVE VAN RISICOCLASSIFICATIE CONFORM SCi-548 RPS / A00. Verwijdering asbesthoudende coating doormiddel van Minervum 7002, 4817 ZL Breda, Postbus 3440, 4800 DK Breda T +31 880 23 57 00 W www.rps.nl E asbest.advies@rps.nl METING TEN BEHOEVE VAN RISICOCLASSIFICATIE CONFORM SCi-548 RPS / 1700017A00 Verwijdering

Nadere informatie

Asbest Totaal Nieuwenhuizen 18 4283 HK Giessen 0183-441304 www.asbesttotaal.nl

Asbest Totaal Nieuwenhuizen 18 4283 HK Giessen 0183-441304 www.asbesttotaal.nl Asbest Totaal Nieuwenhuizen 18 4283 HK Giessen 0183-441304 www.asbesttotaal.nl ASBEST RISICOBEOORDELING CONFORM NEN2991 2012-BE184 CV-ruimte Da Capo 4 te Krimpen aan den IJssel TITELBLAD Asbest Risicobeoordeling

Nadere informatie

OPDRACHTGEVEND BESTUUR : VZW Katholiek Basisonderwijs H. Hart Winterslag-Genk Margarethalaan Genk

OPDRACHTGEVEND BESTUUR : VZW Katholiek Basisonderwijs H. Hart Winterslag-Genk Margarethalaan Genk STAD : Genk OPDRACHTGEVEND BESTUUR : VZW Katholiek Basisonderwijs H. Hart Winterslag-Genk Margarethalaan 70 3600 Genk BENAMING VAN DE OPDRACHT : GT-160490-66 Infrastructuurwerken Omgevingswerken Kleuterschool

Nadere informatie

Welkom Hoe beïnvloedt menselijk gedrag het risico op gezondheidsschade tijdens asbestverwijdering in België?

Welkom Hoe beïnvloedt menselijk gedrag het risico op gezondheidsschade tijdens asbestverwijdering in België? Welkom Hoe beïnvloedt menselijk gedrag het risico op gezondheidsschade tijdens asbestverwijdering in België? Jan Van Bouwel verantwoordelijke asbestlabo E-mail: jan.vanbouwel@ibeve.be INLEIDING SITUATIE

Nadere informatie

DOSSIER: hsreno02 lot 4 elektr. GDR-architecten bvba tel. 09/331.57.90 info@gdr-architecten.be DATUM:31/01/2012

DOSSIER: hsreno02 lot 4 elektr. GDR-architecten bvba tel. 09/331.57.90 info@gdr-architecten.be DATUM:31/01/2012 DEEL 0 - AANNEMING / WERF INHOUDSOPGAVE 00. INLEIDING / ALGEMEEN... 2 00.10. voorwoord - algemeen... 2 00.20. uitgangspunten - algemeen... 2 00.30. structuur & opvatting - algemeen... 2 00.40. gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1. Bijzonder Bestek nr. 1438

Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1. Bijzonder Bestek nr. 1438 Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1035 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. 1438 Net RAAMOVEREENKOMST VOOR ONDERHOUDSWERKEN VAN SIGNALISATIE VOOR BLINDEN EN

Nadere informatie

Europese aanbesteding Beeldkwaliteit

Europese aanbesteding Beeldkwaliteit Europese aanbesteding Beeldkwaliteit 2018-2021 Versie 1.0 Datum 14-11-2017 Referentie 170183 Copyright Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer Afdeling Inkoop Postbus 12651 2500 DP Den Haag Tel.nr. 06 13

Nadere informatie

BIJZONDER BESTEK VM/B 97

BIJZONDER BESTEK VM/B 97 VLAAMSE MAATSCHAPPIJ VOOR SOCIAAL WONEN. KOLONIENSTRAAT 40 1000 BRUSSEL BIJZONDER BESTEK VM/B 97 van toepassing op de overeenkomsten inzake werken afgesloten door de sociale huisvestingsmaatschappijen

Nadere informatie

Asbestinventarisatie en -analyse

Asbestinventarisatie en -analyse Asbestinventarisatie en -analyse Valkuilen bij asbestinventarisatie Peter Nagels (KIWA - Oesterbaai) Innovatie als oplossing? Jeroen Vrijders (WTCB) Hoe AI kan ingezet worden voor de analyse van asbesthoudende

Nadere informatie

BUtgb Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw Lid van de EUtgb en de EOTA

BUtgb Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw Lid van de EUtgb en de EOTA BUtgb Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw Lid van de EUtgb en de EOTA A/G 9 Dit tarief vervangt het vorige van 0-06-00 Geldig vanaf 0-06-00 Goedkeuringskosten A. ATG-goedkeuring Dit

Nadere informatie

Raad voor Accreditatie (RvA) Specifiek Accreditatie- Protocol (SAP) Eindcontroles na asbestverwijdering

Raad voor Accreditatie (RvA) Specifiek Accreditatie- Protocol (SAP) Eindcontroles na asbestverwijdering Raad voor Accreditatie (RvA) Specifiek Accreditatie- Protocol (SAP) Eindcontroles na asbestverwijdering (inspectie) Document code: RvA-SAP-I007-NL Versie 1, 18 juli 2017 Een Specif iek Accreditatieprotocol

Nadere informatie

Buurtinfoavond. 10 maart 2014

Buurtinfoavond. 10 maart 2014 Buurtinfoavond 10 maart 2014 1-3/10/2014 Een nieuw provinciehuis 2-3/10/2014 1. Welkom en agenda Marc Hesters Marc Hesters departementshoofd Logistiek 3-3/10/2014 Agenda Marc Hesters 1. Welkom en agenda

Nadere informatie

DEEL III: OFFERTEFORMULIER

DEEL III: OFFERTEFORMULIER 44 DEEL III: OFFERTEFORMULIER VLAAMSE OVERHEID Agentschap voor Facilitair Management Afdeling Bouwprojecten Boudewijngebouw Boudewijnlaan 30 - bus 60 1000 BRUSSEL OFFERTEFORMULIER Domein Adres Werk Besteknummer

Nadere informatie

Rapport NEN 2991 blootstellingsonderzoek inkaderingsonderzoek

Rapport NEN 2991 blootstellingsonderzoek inkaderingsonderzoek Rapport NEN 2991 blootstellingsonderzoek inkaderingsonderzoek versie 2 - december 2014 NEN 2991 onderzoek in/aan: De sportschool gelegen aan de Noordeind 88 te 7815 PE Emmen Opdrachtgever Naam Loon- en

Nadere informatie

STS 03.6 NATUURLEIEN. Eengemaakte technische specificaties

STS 03.6 NATUURLEIEN. Eengemaakte technische specificaties STS 03.6 NATUURLEIEN Eengemaakte technische specificaties Uitgave 2006 STS 03.6 NATUURLEIEN Eengemaakte technische specificaties Uitgave 2006 Deze voorschriften vervangen en annuleren STS 03.6 uitgave

Nadere informatie

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties.

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties. Nota van Inlichtingen Blusmiddelen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Blusmiddelen Gemeente Utrecht 14.GU.098 Omschrijving: Het doel van deze aanbesteding is om de brandveiligheid van alle

Nadere informatie

Toelichting bij de opnameverklaring

Toelichting bij de opnameverklaring versie nr. 1 In voege van April 2018 Documentnummer 558 Afdeling Algemeen AZ Monica Campus Antwerpen Harmoniestraat 68 2018 Antwerpen Toelichting bij de opnameverklaring U kan als patiënt een aantal keuzes

Nadere informatie

Prins. Milieu Consultancy. Plan van aanpak voor het deels ontgraven van een puinpad. op een bosperceel aan de Veenburgerweg te Zwartebroek

Prins. Milieu Consultancy. Plan van aanpak voor het deels ontgraven van een puinpad. op een bosperceel aan de Veenburgerweg te Zwartebroek Prins Plan van aanpak voor het deels ontgraven van een puinpad op een bosperceel aan de Veenburgerweg te Zwartebroek Milieu Consultancy Asbest- en bodemonderzoek Saneringsbegeleiding Schimmelpennincklaan

Nadere informatie

AT Osborne. Juiste inzet methoden bij vermoeden van asbestverontreiniging Voorkom onnodig en kostbaar onderzoek! Landelijke Asbest Praktijkdag 2015

AT Osborne. Juiste inzet methoden bij vermoeden van asbestverontreiniging Voorkom onnodig en kostbaar onderzoek! Landelijke Asbest Praktijkdag 2015 AT Osborne Landelijke Asbest Praktijkdag 2015 Juiste inzet methoden bij vermoeden van asbestverontreiniging Voorkom onnodig en kostbaar onderzoek! ir. Ingmar Scheiberlich MSc MRE 21 mei 2015 Inhouds opgave

Nadere informatie

Plaats: 8200 Brugge Postcode: Fax

Plaats: 8200 Brugge Postcode: Fax 1/ 5 BE001 30/05/2016 - BDA nummer: 2016-516556 Standaardformulier 14 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch.

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch. Nota van Inlichtingen Netwerkapparatuur Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Netwerkapparatuur gemeente 's-hertogenbosch 49394N Omschrijving: De gemeente gaat haar netwerkinfrastructuur grotendeels

Nadere informatie

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned.

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned. Nota van Inlichtingen SSBU Schoonmaak Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: SSBU Schoonmaak Gemeente Utrecht 13.SSBU.055 Omschrijving: De Stadsschouwburg Utrecht is voornemens een raamovereenkomst

Nadere informatie

Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering. Projectnummer:

Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering. Projectnummer: Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering Projectnummer: 20180347 De woning & opstallen aan de Lagelaan 3 te Heiloo Opdrachtgever : Versie :

Nadere informatie

Laboratoria voor Materialenonderzoek en Chemische analyse. Overzicht uit te voeren organoleptische bepalingen 2010. Januari 2010 Versie 1.

Laboratoria voor Materialenonderzoek en Chemische analyse. Overzicht uit te voeren organoleptische bepalingen 2010. Januari 2010 Versie 1. Laboratoria voor Materialenonderzoek en Chemische analyse Overzicht uit te voeren organoleptische bepalingen 2010 Januari 2010 Versie 1.4 Laboratoria voor Materialenonderzoek en Chemische analyse Overzicht

Nadere informatie

Toelichting bij de opnameverklaring

Toelichting bij de opnameverklaring Boemerangstraat 2 B-3900 Overpelt 7/10116/21/000 Toelichting bij de opnameverklaring U kan als patiënt een aantal keuzes maken die een belangrijke invloed hebben op de uiteindelijke kostprijs van uw ziekenhuisopname.

Nadere informatie

De artikels 29 en 30 van het KB Tijdelijke of mobiele bouwplaatsen zijn gewijzigd

De artikels 29 en 30 van het KB Tijdelijke of mobiele bouwplaatsen zijn gewijzigd De artikels 29 en 30 van het KB Tijdelijke of mobiele bouwplaatsen zijn gewijzigd Wijziging van het koninklijk besluit Tijdelijke of mobiele bouwplaatsen In dit koninklijk besluit (25.01.2001) zijn twee

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting

Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting Nota van Inlichtingen Raamovereenkomst Onderhoud beplanting 2016-2019 Aanbesteding Raamovereenkomst Onderhoud beplanting 2016-2019 Aanbestedende Dienst: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Referentie:

Nadere informatie

Contactpunt(en): Dillen Birgit Tel T.a.v.: Fax

Contactpunt(en): Dillen Birgit Tel T.a.v.:   Fax 1/ 7 BE001 01/07/2016 - BDA nummer: 2016-520498 Standaardformulier 14 - NL Bulletin der Aanbestedingen Publicatieblad van de Federale Dienst e-procurement FOD P&O Wetstraat, 51 B-1040 Brussel +32 27905200

Nadere informatie

Asbest, toezicht en handhaving in Gent. Praktijkvoorbeelden

Asbest, toezicht en handhaving in Gent. Praktijkvoorbeelden Asbest, toezicht en handhaving in Gent. Praktijkvoorbeelden Dienst Toezicht Wonen, Bouwen en Milieu Stad Gent Veronique Vandenberghe 4 december 2018 1 Inhoudstafel > Verwering van asbesthoudende toepassingen

Nadere informatie

Handleiding Nederlandse Besteksystematiek

Handleiding Nederlandse Besteksystematiek Handleiding Nederlandse Besteksystematiek Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 NBS... 3 1.2 De NBS Catalogus... 3 2 Bestek, algemeen... 4 2.1 Het bestek... 4 2.2 De beschrijving van het werk... 4 2.3 De

Nadere informatie

Erkenningseisen organisaties klachtencommissies

Erkenningseisen organisaties klachtencommissies Erkenningseisen organisaties klachtencommissies Code: ERKKC Versienummer: 1 Geldig per 17 december 2015 Secretariaat SEMH: Postbus 526 2400 AM Alphen aan den Rijn tel: 0172 414 814 fax: 020 524 8118 www.semh.info

Nadere informatie