facebook benchmark nederland VOORJAAR 2011 like?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "facebook benchmark nederland VOORJAAR 2011 like?"

Transcriptie

1 facebook benchmark nederland VOORJAAR 2011 like?

2 Voorwoord Met veel genoegen presenteren wij u de eerste Facebook Benchmark Nederland. In de laatste week van februari 2011 heeft het team van Yes2web hard gewerkt om dit onderzoek tot stand te brengen en uit te voeren. Met de Facebook Benchmark Nederland hebben wij geprobeerd een overzicht te verschaffen omtrent de inzet van Facebook door de honderd grootste adverteerders in Nederland. De groei van Facebook is de afgelopen jaren stormachtig geweest en gaat onverminderd door. Zo is in Nederland het aantal gebruikers van Facebook het afgelopen jaar verdubbeld. Tel daar bij op dat de internetgebruiker meer tijd dan gemiddeld doorbrengt op dit sociale netwerk en het belang van Facebook voor bedrijven is snel verklaard. Ondanks de in potentie grote impact, zijn er onder de honderd grootste adverteerders grote verschillen waarneembaar bij de inzet van Facebook voor campagnes. Wij hopen dan ook dat de Facebook Benchmark Nederland bedrijven prikkelt verder na te denken over de inzet van Facebook voor de promotie van hun bedrijf of merk. De Facebook Benchmark Nederland is een onafhankelijk onderzoek naar de inzet van Facebook door de honderd grootste adverteerders in Nederland en is uitgevoerd door Yes2web. Yes2web is een fullservice internetbureau uit Rotterdam dat onder andere gespecialiseerd is in Facebookfanpages, applicaties en koppelingen. Mocht u vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van de Facebook Benchmark Nederland, laat het ons dan weten. U kunt contact opnemen met Jop Bröcker via of Namens Yes2web, Jop Bröcker

3 faceb ook in nederland De opmars van Facebook is stormachtig te noemen. In 2004 begonnen op een studentenkamer; op het moment van schrijven hebben wereldwijd meer dan 650 miljoen mensen een Facebook-account.

4 Facebook in Nederland De opmars van Facebook is stormachtig te noemen. In 2004 begonnen op een studentenkamer; op het moment van schrijven hebben wereldwijd meer dan 650 miljoen mensen een Facebookaccount. In Amerika is zelfs één op de vier opgevraagde internetpagina s een Facebook-pagina. Groei Facebook wereldwijd: Bron: Het moge duidelijk zijn dat Facebook een indrukwekkend medium is en wereldwijd alleen maar groter zal worden. Maar geldt deze groei ook voor de Nederlandse markt? Ook in Nederland groeit Facebook hard. In 2010 betrad de site voor het eerst de top 20 van best bezochte sites in Nederland. Volgens cijfers van onderzoeksbureau Multiscope kwam het bedrijf meteen binnen op de tiende plaats. 1. Deze binnenkomst is niet verwonderlijk, omdat Facebook in datzelfde jaar het aantal Nederlandse gebruikers zag verdubbelen. 2. Ten opzichte van twee jaar geleden is er zelfs sprake van een verachtvoudiging! Op de peildatum van februari 2011 waren er vier miljoen Nederlanders met een Facebook-account. Gezien de groei van de afgelopen twee jaar zal het aantal Nederlanders op Facebook snel verder toenemen. Ook het bereik van dit medium zal hierdoor dus steeds groter worden

5 De gemiddelde leeftijd van de Facebook-gebruiker is 30,6 jaar. 3. blijkt dat de leeftijdscategoriën en jaar hierbij het sterkst zijn vertegenwoordigd. Leeftijdsgroepen aanwezig binnen Facebook in Nederland: Bron: Socialbakers.com Naast het toenemend bereik is het ook nog eens zo dat de gemiddelde tijd op de site per Nederlandse gebruiker 54,3 minuten per maand bedraagt. Hierbij wordt de site gemiddeld 27 keer per maand bezocht. Door 53 procent van de gebruikers wordt de site zelfs dagelijks bezocht. Facebook heeft zich dus in korte tijd ontwikkeld tot één van de belangrijkste sociale platforms in Nederland. 3.

6 bevin dingen De onderzoekers van de Facebook Benchmark 2011 hebben onderzocht of de honderd grootste adverteerders in Nederland aanwezig waren op dit medium. Vervolgens zijn de verschillende pagina s onderzocht op diverse kenmerken. De resultaten treft u hierna.

7 Aantal fans Alleen een pagina aanmaken is voor een bedrijf nog niet voldoende. Het is weliswaar een stap in de goede richting, maar dit betekent niet dat het bedrijf ook daadwerkelijk onderdeel is van dit sociale netwerk. Hiervoor is het zaak om te zorgen dat gebruikers van Facebook fan worden van de pagina. Hierdoor kan in contact worden getreden met de doelgroep, doordat; 1. Fans individueel en actief kunnen worden benaderd middels persoonlijke berichten; op deze manier kunnen klachten en vragen beantwoord worden 2. Fans fungeren als ambassadeur van het bedrijf; ze vinden het immers leuk 3. Nieuwsberichten of prijsvragen van het bedrijf verschijnen op het prikbord van de fans 4. Fans kunnen reageren op berichten, meedoen aan prijsvragen of feedback geven op de gestelde vragen; de mogelijkheid tot interactie ontstaat 5. Fans fungeren als vliegwiel; middels mond-tot-mondreclame of doordat de berichten van het bedrijf verschijnen op het prikbord van zijn fans, die weer geliked kunnen worden door hem of een van zijn gemiddeld 130 vrienden Het moge duidelijk zijn dat hoe hoger het aantal fans, hoe groter het bereik van de pagina. Uit ons onderzoek is gebleken dat het gemiddeld aantal fans op Nederlandse bedrijvenpagina s bedraagt. Met bijna fans steekt Hema hier met kop en schouders bovenuit. De top 3 wordt verder gecomplementeerd door Vodafone NL (7.380 fans) en Albert Heijn (6.937 fans). Daarnaast is gebleken dat meer dan 50 procent van de bedrijven die een pagina in het Nederlands bezitten, niet meer dan 100 fans hebben. Hierbij slaagt Prominent er in zijn geheel niet in om fans te binden aan zijn pagina, maar Kras.NL en Lidl Nederland doen het met beide 1 fan niet veel beter.

8 In de tabel hieronder wordt het aantal fans afgezet tegen het advertentie budget. Hierbij betekent een hogere notering binnen de top 100 een groter advertentiebudget. Tabel top 5 meeste Facebook-fans vs plek adverteerders top 100: Tabel top 5 minste Facebook-fans vs plek adverteerders top 100: Het is gezien de bovengenoemde statistieken niet verbazingwekkend dat het gemiddelde van fans erg laag is. Uit vergelijkbaar onderzoek blijkt namelijk dat de 25 grootste Nederlandse bedrijven pagina s gemiddeld fans hebben. Hierbij is Pathé de grootste met 47,940 fans. 4. Het aantal fans kan door bedrijven gemakkelijk worden verhoogd door het bestaan van de pagina actief te communiceren binnen andere communicatie uitingen, middels Facebook-advertenties of door het opzetten van een Facebook-campagne. 4.

9 Taalkeuze Gebleken is dat van de onderzochte bedrijven, er 68 aanwezig zijn op Facebook. Hiervan worden 41 bedrijvenpagina s in het Nederlands aangeboden. Dit betekent dus dat zo n 60 procent van de onderzochte adverteerders dat daadwerkelijk aanwezig is op dit medium, aanwezig is met een Nederlandse pagina. Bedrijven als Heineken, Coca-Cola en McDonald s hebben er voor gekozen om geen pagina te creëren die speciaal gericht is op de Nederlandse of Benelux markt. De Nederlandse fans worden hier in het Engels aangesproken. De overige bedrijven spreken hun doelgroep wel in het Nederlands aan. Dit levert een aantal voordelen op: 1. Het is laagdrempeliger voor fans om te reageren op vragen, stellingen en acties van de moedertaal, hierdoor wordt de interactie met de fans bevorderd. 2. Omdat iedereen dezelfde taal spreekt is het voor een bedrijf gemakkelijk discussies, klachten en opmerkingen te interpreteren, waarderen en dus ook te modereren. Het beste voor een bedrijf zou dan ook zijn om meerdere pagina s te maken, elk afzonderlijk gericht campagnes beter aansluiten bij de doelgroep.

10 Inzet van bedrijvenpagina is het voor een bedrijf mogelijk zijn pagina op verschillende manieren te gebruiken, afhankelijk van de gebruiken. Hierbij dient te worden opgemerkt dat dit tabbladen betreft, met uitzondering van de apps/campagnes. Dit laatste betreft een niet-standaard tabblad, dat naar eigen inzicht kan worden hun functies. Gebruik van bedrijvenpagina door adverteerders: Informatie Dit tabblad biedt de mogelijkheid om gegevens over het bedrijf te verstrekken, zoals algemene bedrijfsinformatie, visie, missionstatement, en contactinformatie. Bijna alle bedrijven maken gebruik van deze optie, te weten 90 procent. Foto s Binnen dit tabblad kunnen foto s van het bedrijf worden geplaatst, door de eigenaar van de pagina, maar ook door haar fans. 85 procent van de onderzochte pagina s in het Nederlands maakt gebruik van deze optie.

11 Forum Binnen Facebook bestaat de mogelijkheid tot het instellen van een forum. Het bedrijf en de fans van de pagina kunnen dan zelf een onderwerp starten. Bezoekers van de pagina, die geen fan zijn, hebben wel de mogelijkheid om te reageren, maar kunnen geen onderwerp starten. Slechts 25 procent van de bedrijven maakt gebruik van deze optie. Notities Op dit tabblad is het mogelijk om een blog te starten of artikelen te publiceren. Erg populiar is deze optie echter niet, want slechts 15 procent van de bedrijven publiceert artikelen of start een blog. Video s of reclamecampagnes te uploaden op dit tabblad. Overigens kunnen ook de fans van het bedrijf dit doen. Evenementen Bedrijven die een evenement organiseren kunnen op deze pagina informatie over dit evenement verstrekken en digitale uitnodigingen versturen. Daarnaast kunnen hun fans via Facebook aangeven of zij aanwezig zijn bij dit evenement. Hierdoor kan vooraf een inschatting worden gemaakt van het aantal bezoekers van dit evenement. Een kwart van de bedrijven heeft dit tebblad ingericht. Links 45 procent van de onderzochte pagina s maakt gebruik van de mogelijkheid om Interessante links naar andere webpagina s te delen met fans en andere bezoekers van de Facebook-pagina. Reviews Bedrijven hebben de mogelijkheid om een tabblad in te richten waarop klanten producten van het bedrijf kunnen beoordelen. Dit is binnen dit onderzoek het minst gebruikte tabblad, slechts 5 procent heeft deze tabblad ingericht. Apps/Campagnes Facebook biedt haar gebruikers de mogelijkheid om de Facebook-pagina te voorzien van een nietstandaard tabblad. Dit schept voor bedrijven grote mogelijkheden om op deze manier hun Facebookpagina geheel in de huisstijl vorm te geven. Op deze manier kan een bedrijf zich onderscheiden van concurrenten. Belangrijker nog is dat hierdoor de mogelijkheid wordt geboden om Facebook daadwerkelijk effectief in te zetten als marketingtool. Ondanks de genoemde voordelen heeft slechts 45 procent van de onderzochte pagina s van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. In het volgende hoofdstuk wordt op dit onderwerp nader ingegaan.

12 Applicaties en campagnes Zoals gezegd blijkt dat meer dan 50 procent van de adverteerders geen gebruik maakt van de mogelijkheid om hun bedrijvenpagina te voorzien van een niet-standaard tabblad. Enerzijds biedt dit de mogelijkheid om de pagina aan te passen aan de wensen van de doelgroep. Anderzijds kan de bedrijvenpagina worden aangepast aan de huisstijl van het bedrijf, waardoor de pagina daadwerkelijk reclame uitingen worden getoond. Daarnaast kan Facebook daadwerkelijk worden ingezet als platform voor online campagnes. Een goed voorbeeld hiervan is de Glen Grant campagne, genaamd Clash of the Clans; bedacht door merkenactivatiebureau Blutarsky en ontwikkeld door Yes2web. De campagne was een kennisquiz voor whiskyliefhebbers en hun vrienden, die gezamenlijk een clan konden vormen. De leden van de verschillende clans moesten wekelijks via Facebook diverse vragen beantwoorden om punten te verzamelen voor het klassement. Gedurende de campagneperiode van vier maanden is de Facebookpagina ruim keer bekeken en heeft Glen Grant blijvende fans verworven. Hierdoor is niet alleen de naamsbekendheid sterk verhoogd, maar heeft de campagne er ook voor gezorgd dat het bedrijf een sterke social media positie heeft verworven.

13 Landingspagina Een applicatie of campagne dient duidelijk te worden onderscheiden van de zogenoemde landingspagina. Dit is de pagina waar bezoekers op binnenkomen. Hier worden zij vervolgens welkom geheten en aangemoedigd om fan te worden van de betreffende bedrijvenpagina, al dan niet door een incentive aan te bieden. Daarnaast kunnen bedrijven hier eventueel hun Facebook-advertenties op laten uitkomen. Een goed ingerichte landingspagina zal leiden tot meer fans.

14 Advertenties Helaas is niet te controleren in hoeverre de onderzochte bedrijven de mogelijkheid tot adverteren benutten, doordat Facebook verregaande mogelijkheden biedt om de advertenties te targetten en het kan zijn dat de advertentie wel wordt getoond aan een ander maar niet aan de onderzoeker. Variabelen als locatie, leeftijd, geslacht, opleiding, werkplek, burgelijke staat, seksuele voorkeur en talen kunnen allen geselecteerd worden. Door deze vorm van gericht adverteren hebben de advertenties zeer hoge relevantie voor de ontvanger, waardoor maximale conversie zal ontstaan. Groei advertenties op Facebook Bron: Ondanks de genoemde voordelen maken nog maar weinig van de onderzochte bedrijven gebruik van deze mogelijkheden. Op basis van een door ons gehouden steekproef schatten wij dat 15 procent van de onderzochte bedrijven gebruik maakt van Facebook Ads.

15 con clusie just do it...

16 Conclusie De Facebook Benchmark Nederland laat zien dat de top 100 adverteerders in Nederland Facebook nog maar net beginnen te ontdekken: slechts 68 procent is aanwezig op dit medium. Daarnaast heeft slechts 40 procent van de bedrijven een pagina in het Nederlands. Van de pagina s in het Nederlands hebben 23 bedrijven niet meer dan 100 fans. Het gemiddeld aantal fans van de onderzochte pagina s bedraagt dan ook slechts fans. Daarnaast is gebleken dat slechts 45 procent van de bedrijven hun pagina s aanpassen aan hun huisstijl door het creëren van niet-standaard tabbladen of landingspagina s. Hierdoor benadrukken zij hun eigen identiteit en weten zij zich op deze manier te onderscheiden van de concurrentie. Gezien de stormachtige ontwikkeling van Facebook zijn de genoemde getallen en percentages niet geheel verwonderlijk. Facebook zag immers pas de afgelopen twee jaar een zeer sterke groei van de Nederlandse markt. Zo verachtvoudigde het aantal gebruikers in deze periode en bezette het vorig jaar voor de eerste maal de tiende plaats van de meest bezochte websites in Nederland. Hierdoor heeft Facebook zich dus pas recentelijk ontpopt als aantrekkelijk platform voor adverteerders en staat de Nederlandse markt nog in haar kinderschoenen. Het is onze verwachting dat niet alleen het aantal bedrijven op Facebook sterk zal toenemen, maar tegelijkertijd dat ook het aantal bedrijven dat een, al dan niet aparte, pagina in het Nederlands heeft verder zal groeien. Paralel aan deze ontwikkeling zal ook het gemiddeld aantal fans een toename laten zien. Tot slot merken wij bij onze dagelijkse werkzaamheden dat bedrijven op de Nederlandse markt worstelen over de inzet van hun pagina. Dit beeld is ook ontstaan tijdens ons onderzoek, alhoewel wij dit natuurlijk statistisch niet hard kunnen maken. Wij kunnen bedrijven op dit gebied slechts van één advies voorzien: just do it!

17 meth odiek De Facebook Benchmark Nederland heeft als doelstelling het opzetten van een benchmark voor de inzet van Facebook onder de honderd grootste adverteerders in Nederland. In dit hoofdstuk zal verder worden ingegaan op de werkwijze die binnen dit onderzoek is gehanteerd.

18 Methodiek In dit hoofdstuk zal verder worden ingegaan op de werkwijze die binnen dit onderzoek is gehanteerd. De Facebook Benchmark Nederland heeft als doelstelling het opzetten van een benchmark voor de inzet van Facebook onder de honderd grootste adverteerders in Nederland. Zijn deze bedrijven aanwezig op Facebook en hebben zij daarnaast dit medium ook daadwerkelijk omarmd als marketingen communicatiemiddel om de doelgroep te bereiken? Het is onze visie dat Facebook hiervoor een uitstekend platform is. Voor het vaststellen van de honderd grootste adverteerders in Nederland is uitgegaan van de Marcom500 van onderzoeksbureau Nielsen. Aan de hand van deze lijst is vervolgens gekeken of het bedrijf aanwezig is op dit medium. Conform de richtlijnen van Facebook, is eerst vastgesteld of het daadwerkelijk gaat om een daarvoor bedoelde bedrijvenpagina. Dit betekent dat pagina s van groepen, evenementen of personen niet zijn meegenomen in dit onderzoek. Ook bedrijvenpagina s die bestaan uit een door Facebook automatisch gegenereerde Wikipedia-pagina zijn buiten beschouwing gelaten. Herhaaldelijk is gebleken dat er meerdere Facebook-pagina s bestaan van bedrijven. In deze situatie kregen pagina s in eigen beheer voorrang boven fanpagina s. Een grondig ingevulde informatiepagina met taalgebruik dat past bij het bedrijf was hiervoor een goede indicatie. Ook werd gekeken naar het betreffende bedrijf. Omdat dit onderzoek zich richt op de Nederlandse markt, kregen pagina s in het Nederlands de voorkeur boven internationale pagina s. een tiental vooraf vastgestelde kenmerken, waaronder: het aantal fans, een verkorte Facebook-link (facebook.com/hema) en het gebruik van niet-standaard applicaties en tabbladen. Ook de inzet van de verschillende standaard tabbladen, zoals informatie, foto of video werd onderzocht. Het onderzoek is uitgevoerd in de laatste week van februari 2011 door een team van Yes2web.

19 De Facebook Benchmark Nederland is uitgevoerd door fullservice internetbureau Yes2web B.V. De Facebook Benchmark Nederland is ook te downloaden op de website: Voor vragen of opmerkingen kunt u bellen met Jop Bröcker: +31 (0) Contact opnemen kan ook via

Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising

Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising Whitepaper: Conversie realiseren door middel van Facebook Advertising De mogelijkheden van Facebook Advertising binnen de totale online marketingstrategie. Facebook Advertising Met 8,9 miljoen Facebook-gebruikers

Nadere informatie

Facebook in Nederland Analyse Augustus 2012. Een analyse van fans, interactie en demografie

Facebook in Nederland Analyse Augustus 2012. Een analyse van fans, interactie en demografie Facebook in Nederland Analyse Augustus 2012 Een analyse van fans, interactie en demografie Inleiding Met 952 miljoen actieve gebruikers is Facebook het grootste sociale netwerk ter wereld. In Nederland

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

CASE REDERIJ DOEKSEN SOCIAL BLUE. 16 mei 2014 LEADS+ CASE. Pagina 1 van 8 SB-042014-A

CASE REDERIJ DOEKSEN SOCIAL BLUE. 16 mei 2014 LEADS+ CASE. Pagina 1 van 8 SB-042014-A CASE REDERIJ DOEKSEN LEADS+ 16 mei 2014 CASE SB-042014-A Om een belangrijke stap richting de ambitie te zetten, meer kaarten verkopen via online kanalen, is voor Rederij Doeksen een campagne opgezet die

Nadere informatie

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten gezocht open klanten gezocht KLANTEN ZOEKEN VIA INTERNET Wist u dat 8 op 10 Belgen dagelijks het internet gebruikt? En dat de helft daarvan het medium

Nadere informatie

facebook nederland engagement de likes voorbij najaar 2012

facebook nederland engagement de likes voorbij najaar 2012 facebook engagement nederland najaar 2012 de likes voorbij Facebook Engagement binnen Nederland Veel marketeers denken dat het aantal fans dat een Facebook pagina heeft gelijk is aan het bereik van een

Nadere informatie

OptimusAd. OptimusAd is gespecialiseerd in het opzetten, ontwerpen en beheren van online reclamecampagnes.

OptimusAd. OptimusAd is gespecialiseerd in het opzetten, ontwerpen en beheren van online reclamecampagnes. OptimusAd OptimusAd is gespecialiseerd in het opzetten, ontwerpen en beheren van online reclamecampagnes. Wij zijn uw partner als het gaat om online adverteren en zorgen ervoor dat uw boodschap op de juiste

Nadere informatie

ANALYSE CAMPAGNE HOLIDEA-FEED

ANALYSE CAMPAGNE HOLIDEA-FEED ANALYSE CAMPAGNE HOLIDEA-FEED Valentijnsaanbieding Online reisbureau INHOUD INLEIDING ANALYSE VAN DE CAMPAGNE VIA FACEBOOK: Analyse BE/NL Analyse van de campagne BE/FR ANALYSE VAN DE CAMPAGNE VIA E-MAIL:

Nadere informatie

Een Facebook advertentie aanmaken. How To

Een Facebook advertentie aanmaken. How To Een Facebook advertentie aanmaken How To Over Facebook Facebook heeft haar eigen advertentie omgeving waarmee u een enorm bereik kunt genereren. Een groot voordeel is dat u met Facebook ads specifieke

Nadere informatie

Google AdWords (SEA)

Google AdWords (SEA) Door op de juiste zoekwoorden te adverteren met Google Adwords kunt u uw business en enorme boost geven! In 9 pagina s wat Google AdWords is en waarom het zo belangrijk is. Inhoudsopgave Voorblad. Pagina

Nadere informatie

Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl

Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl NieuwsRegio.nl is hét platform om uw bedrijf in de regio Nieuwkoop digitaal op de kaart te zetten. NieuwsRegio heeft dagelijks meer dan 1.500 bezoekers en meer

Nadere informatie

Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy

Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy Sociale media in Nederland Door: Newcom Research & Consultancy Sociale media hebben in onze samenleving een belangrijke rol verworven. Het gebruik van sociale media is groot en dynamisch. Voor de vierde

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina.

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Auteur: Alle rechten voorbehouden 2012 Inhoud Introductie... 3 Wat is een bedrijvenpagina eigenlijk?... 4 Het aanmaken van een Facebook

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

Facebook Campaigns. Gericht adverteren op de grootste website ter wereld

Facebook Campaigns. Gericht adverteren op de grootste website ter wereld Facebook Campaigns Gericht adverteren op de grootste website ter wereld Wist je dat 5,5 20 % miljoen Belgen gebruiken Facebook van al onze tijd online wordt op Facebook gespendeerd 78 % 75 % van de Facebook-gebruikers

Nadere informatie

Nationale Social Media Onderzoek 2015

Nationale Social Media Onderzoek 2015 Nationale Social Media Onderzoek 2015 Een onderzoek naar het social media gebruik onder het Vechtenomstrekenpanel Uitgevoerd door: Auteurs: Newcom Research & Consultancy drs. Neil van der Veer drs. Loes

Nadere informatie

Meer gasten in uw restaurant door Facebook

Meer gasten in uw restaurant door Facebook Meer gasten in uw restaurant door Facebook Waarom investeren in Facebook? 9,6 miljoen mensen maken gebruik van Facebook waarvan 6,8 miljoen dagelijks. Doelgroep(en) zijn gemakkelijk te bereiken. Zorgt

Nadere informatie

TOP AANBOD. Online Marketing

TOP AANBOD. Online Marketing TOP AANBOD Online Marketing Éen aanspreekpunt voor al uw marketing activiteiten! TAOM is gespecialiseerd in online marketing & zorgt ervoor dat uw bedrijf op een heldere, krachtige en duidelijke manier

Nadere informatie

Social media pakketten

Social media pakketten Social media pakketten Social media Vergroot uw netwerk en vindbaarheid door de inzet van social media Bij Social media denkt u direct aan Facebook, Twitter, Linkedin, Youtube en Pinterest. Leuk, maar

Nadere informatie

c)solutions ADVERTEREN OP FACEBOOK VOORSTEL

c)solutions ADVERTEREN OP FACEBOOK VOORSTEL ADVERTEREN OP FACEBOOK VOORSTEL BEREIK JE ZAKELIJKE DOELSTELLINGEN MET FACEBOOK 9,6 MILJOEN NEDERLANDERS MAKEN GEBRUIK VAN FACEBOOK, WAARVAN 6,8 MILJOEN DAGELIJKS. Meer fans, meer interactie en grotere

Nadere informatie

Whitepaper: De wereld van Facebook Advertising Perfectioneer de totale online marketingstrategie van uw bedrijf door middel van Facebook Advertising

Whitepaper: De wereld van Facebook Advertising Perfectioneer de totale online marketingstrategie van uw bedrijf door middel van Facebook Advertising Whitepaper: De wereld van Facebook Advertising Perfectioneer de totale online marketingstrategie van uw bedrijf door middel van Facebook Advertising Facebook Advertising Met 9,6 miljoen Facebook-gebruikers

Nadere informatie

Het inzetten van social media ten behoeve van kindercentrum t Rovertje.

Het inzetten van social media ten behoeve van kindercentrum t Rovertje. Het inzetten van social media ten behoeve van kindercentrum t Rovertje. Social media wordt in toenemende mate gebruikt door kindercentra om zich te profileren. Facebook en Twitter kunnen gebruikt worden

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

FACEBOOK TERMEN TOEGELICHT

FACEBOOK TERMEN TOEGELICHT facebook terminologie FACEBOOK TERMEN TOEGELICHT like Januari 2012 fans engagement apps Voorwoord Met genoegen presenteren wij u deze Whitepaper met Facebook Terminologie. Het team bij Yes2web heeft hard

Nadere informatie

LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes

LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes Let digital work fueld.nl LinkedIn inzetten als platform om het resultaat van digital marketing te vergroten, wordt regelmatig toegepast. Zeker, omdat het

Nadere informatie

Check je sociale media

Check je sociale media Check je sociale media Succesvol zakelijk communiceren via sociale netwerken Heidi Aalbrecht Eric Tiggeler Pyter Wagenaar Sdu Uitgevers, Den Haag 5 Inhoud 1 Inleiding Wat zijn sociale media en wat kun

Nadere informatie

Training Facebook Adverteren. Facebook voor roeiverenigingen

Training Facebook Adverteren. Facebook voor roeiverenigingen Training Facebook Adverteren Facebook voor roeiverenigingen PROGRAMMA Statistieken en trends Facebook in Nederland De waarde van fans / volgers Tips voor meer bereik & interactie 3 tips voor leden werven

Nadere informatie

Groeikansen met Social Media? Bijeenkomst 18 Mei 2010

Groeikansen met Social Media? Bijeenkomst 18 Mei 2010 Groeikansen met Social Media? Bijeenkomst 18 Mei 2010 1 AGENDA 2 3 Waarom netwerken? Sociale contacten Inspiratie Kennis Doorverwijzingen Transparant Laagdrempelig Interactief Persoonlijk Betrouwbaar Sociaal

Nadere informatie

Welkom bij de workshop Facebook marketing! 9 februari 2015

Welkom bij de workshop Facebook marketing! 9 februari 2015 Welkom bij de workshop Facebook marketing! 9 februari 2015 Stichting RMT Lerend netwerk Inspiratiesessie Social Travel : 9 maart Foldermarkt: 19 maart Gastheerschap Magazine Marketing Persreizen Voorstellen

Nadere informatie

Google Adwords INTRODUCTIE ADWORDS IS HET TE VERTROUWEN?

Google Adwords INTRODUCTIE ADWORDS IS HET TE VERTROUWEN? Google Adwords INTRODUCTIE Online advertising of online adverteren stijgt de afgelopen jaren absurd snel. Mensen gebruiken nu meer dan ooit het medium internet. Men bereikt meer mensen dan via radio, TV

Nadere informatie

Hallo. Bouw een community. 5 stappen naar een succesvolle Facebook-campagne. wij zijn Social Media Kompas,

Hallo. Bouw een community. 5 stappen naar een succesvolle Facebook-campagne. wij zijn Social Media Kompas, Hallo 5 stappen naar een succesvolle Facebook-campagne wij zijn Social Media Kompas, Wij zijn een online marketing-platform dat mensen, bedrijven en instellingen helpt hun social media beter in te zetten.

Nadere informatie

Crossmediale campagnes. Jouw succes, onze specialiteit

Crossmediale campagnes. Jouw succes, onze specialiteit Crossmediale campagnes. Jouw succes, onze specialiteit CampagneMakers is powered by Wat doen wij allemaal Wij zorgen voor een boodschap naar jouw klant die wij crossmediaal verpakken in diverse online

Nadere informatie

saleskit digitale mogelijkheden LINDA.

saleskit digitale mogelijkheden LINDA. saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

Inleiding. Klassieke (pre)targeting. Retargeting. Instagram advertising

Inleiding. Klassieke (pre)targeting. Retargeting. Instagram advertising Inleiding Na twee maanden lang te hebben meegewerkt met het Display Team is het zover om een eigen campagne op te zetten, te analyseren en te optimaliseren voor Happy Idiots. Er zal worden gekeken naar

Nadere informatie

Kate Brunton van ESI LIVE noemt zich > Chief Business Development Officer

Kate Brunton van ESI LIVE noemt zich > Chief Business Development Officer 1 2 Kate Brunton van ESI LIVE noemt zich > Chief Business Development Officer 3 Indelen in groepjes van 3 Het is maandagmorgen 30 oktober 2017.gisteren was de closingparty van DDW 2017, staan kan je amper

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Waarom displayadvertenties belangrijk zijn. Het Google Display Netwerk. Het Google Display Netwerk. Waarom displaycampagnes

Waarom displayadvertenties belangrijk zijn. Het Google Display Netwerk. Het Google Display Netwerk. Waarom displaycampagnes Het Google Display Netwerk. Waarom displaycampagnes Agenda. Waarom online adverteren? Wat is het Google Display Netwerk? Koopcyclus van klanten Waarom het Google Display Netwerk? De juiste targetingopties

Nadere informatie

Marketingplan Organisatie. 1. Naam: opad Facebookpagina: https://www.facebook.com/opad /

Marketingplan Organisatie.  1. Naam: opad Facebookpagina: https://www.facebook.com/opad / Marketingplan 2017 Organisatie Naam: opad Facebookpagina: https://www.facebook.com/opad-372675009794193/ Datum: 12-05-2017 Versie. 1.3 http://www.o-pad.nl 1 Uitgangspunt Je marketingplan start met inzicht

Nadere informatie

Uitwerking Case Social media-kanalen

Uitwerking Case Social media-kanalen Uitwerking Case Social media-kanalen Naam: Lorianne Hooijmans & Dennis Langeveld Docent: Isolde Sprenkels Groep: B13 1. Facebook Facebook kent de meeste gebruikers op social media. De gebruikers gebruiken

Nadere informatie

Reputatie en social media

Reputatie en social media Reputatie en social media Themadag Communicatie Pensioenfederatie Zeist 11 december 2012 1 Actualiteit Online reacties op berichtgeving rond de nieuwe pensioenregeling Speciale pagina op de website: 30.000

Nadere informatie

Een Facebook advertentie aanmaken. How To

Een Facebook advertentie aanmaken. How To Een Facebook advertentie aanmaken How To Over Facebook Facebook heeft haar eigen advertentie omgeving waarmee u een enorm bereik kunt genereren. Een groot voordeel is dat u met Facebook ads specifieke

Nadere informatie

Burgerpanel Horst aan de Maas - Meting 3

Burgerpanel Horst aan de Maas - Meting 3 Rapportage Burgerpanel meting 3: Juni 2013 In opdracht van: Contactpersoon: Gemeente Horst aan de Maas Dhr. F. Geurts Utrecht, juli 2013 DUO Market Research drs. Aart van Grootheest drs. Marjan den Ouden

Nadere informatie

Marketingplan 2017 (Facebook)

Marketingplan 2017 (Facebook) Marketingplan 2017 (Facebook) Organisatie Naam: opad Facebookpagina: https://www.facebook.com/opad-372675009794193/ Datum: 18-05-2017 www.amoosed.nl 1 Uitgangspunt Je Facebook marketingplan start met inzicht

Nadere informatie

Facebookadvertenties zorgen voor meer bekendheid PDS en PDSB

Facebookadvertenties zorgen voor meer bekendheid PDS en PDSB Facebookadvertenties zorgen voor meer bekendheid PDS en PDSB Evaluatie van onze campagne Dyana Loehr Van 12 februari t/m 13 maart 2014 had de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging een advertentiecampagne

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Adverteren op Linkedin

Adverteren op Linkedin Adverteren op Linkedin Linkedin heeft op iedere profiel en persoonlijke startpagina een positie gereserveerd voor advertenties. Dit kan een reguliere banner, Linkedin promo of een tekstadvertentie zijn

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Maak een bedrijfspagina op Facebook aan

Maak een bedrijfspagina op Facebook aan voor kattenmarketing op Facebook Maak een bedrijfspagina op Facebook aan Tip 1 Heeft u al een bedrijfspagina? Dan kunt u meteen door naar tip 3 > Een bedrijfspagina aanmaken op Facebook. Waarom zou u dat

Nadere informatie

Hét model voor krachtige online advertising. See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing

Hét model voor krachtige online advertising. See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing Hét model voor krachtige online advertising See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing Je bent adverteerder. Of je helpt adverteerders. Je besteedt veel geld aan offline en online

Nadere informatie

MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM

MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM MEER VOLGERS EN LIKES OP INSTAGRAM WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding is de populaire foto-applicatie van het moment. Je kan je foto s er makkelijk mee bewerken

Nadere informatie

Alzheimer Nederland en sociale media

Alzheimer Nederland en sociale media Alzheimer Nederland en sociale media Het gebruik van sociale netwerksites heeft de afgelopen jaren een stevige vlucht genomen. Bijna iedere Nederlander die online actief is, is verbonden aan één of meer

Nadere informatie

Vraag je je af via welke platformen en devices je de consument kunt bereiken? En hoe? Zes marketingtrends.

Vraag je je af via welke platformen en devices je de consument kunt bereiken? En hoe? Zes marketingtrends. Vraag je je af via welke platformen en devices je de consument kunt bereiken? En hoe? Zes marketingtrends. Door: Patricia Redsicker Bron/voor u gelezen: www.marketingonline.nl Volgens het Infinite Dial

Nadere informatie

Volgens Nederland. Analyse van de nieuwe corporate campagne van Achmea. 15 november 2012. Sanne Gaastra Mirjam Lasthuizen Sonja Utz

Volgens Nederland. Analyse van de nieuwe corporate campagne van Achmea. 15 november 2012. Sanne Gaastra Mirjam Lasthuizen Sonja Utz Volgens Nederland Analyse van de nieuwe corporate campagne van Achmea 15 november 2012 Sanne Gaastra Mirjam Lasthuizen Sonja Utz Achtergrond Volgens Nederland Nederland kent een aantal belangrijke maatschappelijke

Nadere informatie

Facebook Win & Promotie-acties

Facebook Win & Promotie-acties on- en offline voorlichting en preventie Facebook Win & Promotie-acties www.hollandsch-welvaren.nl facebook.com/hollandschwelvaren Prinsengracht 679 1017 JT Amsterdam info@hollandsch-welvaren.nl 020 260

Nadere informatie

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers Welkom #fanfactor @anneraaymakers 10 redenen om Facebook zakelijk in te zetten Content Profiel en pagina Apps en Tabs Fans en Likes Adverteren en promoten Interactie Wedstrijden en Betrokkenheid acties

Nadere informatie

ADVERTEREN 1 E KWARTAAL 2017 ADVERTEREN BIJ ARTIESTEN NIEUWS

ADVERTEREN 1 E KWARTAAL 2017 ADVERTEREN BIJ ARTIESTEN NIEUWS ADVERTEREN 1 E KWARTAAL 2017 1 PROFIEL Artiesten Nieuws is een jong bedrijf in het centrum van Utrecht. Onze website voorziet dagelijks vele bezoekers van het nieuws omtrent populaire artiesten, concerten,

Nadere informatie

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat!

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! Social media en content marketing gaan tegenwoordig hand in hand. Waar Facebook veel gebruikt wordt voor B2C-marketing, is LinkedIn juist meer geschikt

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Marketing voor bedrijvenparken. Samen bouwen aan succes.

Marketing voor bedrijvenparken. Samen bouwen aan succes. Marketing voor bedrijvenparken Samen bouwen aan succes. Grond en stenen met waarde Een vol bedrijvenpark zorgt voor een hogere grond- en steenprijs. Precies wat u als eigenaar van een bedrijvenpark wilt,

Nadere informatie

Online adverteren: denk ook eens aan Facebook

Online adverteren: denk ook eens aan Facebook Online adverteren: denk ook eens aan Facebook Whitepaper Adverteren op Facebook Pagina-overzicht Zeg moderne ondernemer, vergeet je niet iets? Je hebt een mooie website en je bedrijfsgegevens staan vermeld

Nadere informatie

Online recruitment marketing

Online recruitment marketing Online recruitment marketing Plaats uw vacature niet langer willekeurig op diverse mediakanalen, maar bereik uw doelgroep snel én Effectief werven? Kies voor een online recruitment campagne! Als werkgever

Nadere informatie

Nu jullie. Wie van jullie is er privé actief op social media? Wie heeft er bedrijfsmatig al ervaringen met het inzetten van

Nu jullie. Wie van jullie is er privé actief op social media? Wie heeft er bedrijfsmatig al ervaringen met het inzetten van Even voorstellen Ilse Klaarenbeek Online marketeer Prins Petfoods & EduPet (collega Lorenzo voor Lifestyle for pets) Verantwoordelijk voor social media, website, nieuwsbrieven en online marketingcampagnes

Nadere informatie

http://www.bierblad.nl/2008/03/hyvend_naar_de_kroeg.php

http://www.bierblad.nl/2008/03/hyvend_naar_de_kroeg.php In de marketingspecial van Bierblad kwam het medium nog niet voorbij, maar ook van Hyves wordt driftig gebruik gemaakt als marketinginstrument. Veel kroegen hebben al een eigen hyve compleet met agenda,

Nadere informatie

Gids voor het MKB: Meer Klanten Met Google AdWords

Gids voor het MKB: Meer Klanten Met Google AdWords Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Google AdWords binnen jouw marketingstrategie... 2 Branding... 2 Remarketing... 3 Aanzetten tot actie... 3 3. Wat is Google AdWords precies?... 4 Advertentiepositie...

Nadere informatie

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Social media keuzes Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Wie zijn wij? Lieke Muller Linda Krijns Online marketingbureau Liber Media helpt kleine ondernemers met opzetten

Nadere informatie

Whitepaper Search & Display Advertising Haal maximale resultaten door structuur, optimalisatie en analyse.

Whitepaper Search & Display Advertising Haal maximale resultaten door structuur, optimalisatie en analyse. Whitepaper Search & Display Advertising Haal maximale resultaten door structuur, optimalisatie en analyse. Auteur: Onetomarket Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wat is Search Engine Advertising?... 4

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

Plan is vastgesteld in de vergadering van de AK van de PGA d.d

Plan is vastgesteld in de vergadering van de AK van de PGA d.d SOCIAL MEDIA PLAN 2015-2017 Introductie In het nieuwe communicatieplan 2015-2017 wordt het voorstel gedaan om sociale media in te zetten als nieuwe communicatiemiddelen. Op dit moment doet de Protestantse

Nadere informatie

Hoe adverteren op Facebook?

Hoe adverteren op Facebook? CAPTALOG 2 uiui Uitgegeven door Wat is? - Lanceer eenvoudig een promotie online. U krijgt advies over online adverteren, een promotie-website op maat en begeleiding bij het opzetten van een advertentiecampagne

Nadere informatie

LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter

LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter 1 Huidig gebruik van social media LinkedIn is het meest gebruikte platform van Nederlandse bedrijven, gevolgd door Facebook en Twitter Huidig gebruik van social media % van respondenten, meerdere antwoorden

Nadere informatie

Welkom bij de workshop Facebook marketing! 9 februari 2015

Welkom bij de workshop Facebook marketing! 9 februari 2015 Welkom bij de workshop Facebook marketing! 9 februari 2015 Stichting RMT Lerend netwerk Inspiratiesessie Social Travel : 9 maart Foldermarkt: 19 maart Gastheerschap Magazine Marketing Persreizen Voorstellen

Nadere informatie

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan Het Online Marketingplan Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan 1 Wil je een online marketingplan voor jouw organisatie beschrijven? In dit document vind je de opzet voor zo n plan.

Nadere informatie

WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN. 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman

WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN. 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman De Facebook timeline is vernieuwd! Per 30 maart 2012 is de timeline door Facebook verplicht

Nadere informatie

WAT ADVISEERT TOP 500 ADVERTEERSERS

WAT ADVISEERT TOP 500 ADVERTEERSERS WAT ADVISEERT TOP 500 ADVERTEERSERS Wat zou je bedrijven aanraden die nog niet adverteren op social media? #SMAONDERZOEK Inhoud JUNI 2013 Kansen en mogelijkheden om FACEBOOK ADVERTEREN doelgroepen met

Nadere informatie

TWAALF GESLAAGDE EN CONVERTERENDE CONTENTPLATFORMS. En waarom ze slaagden

TWAALF GESLAAGDE EN CONVERTERENDE CONTENTPLATFORMS. En waarom ze slaagden TWAALF GESLAAGDE EN CONVERTERENDE CONTENTPLATFORMS En waarom ze slaagden WHITEPAPER 2015 HET CONTENTPLATFORM Een eigen contentplatform wordt een steeds bekender begrip in de marketing van bedrijven. Een

Nadere informatie

MEDIA STRATEGIE. Om tot dit overzicht te komen hebben we een aantal onderzoeken gedaan door middel van de customer journey. De cijfers zijn als volgt:

MEDIA STRATEGIE. Om tot dit overzicht te komen hebben we een aantal onderzoeken gedaan door middel van de customer journey. De cijfers zijn als volgt: CONTENT STRATEGIE MEDIA STRATEGIE Voor DAF gaan wij een campagne maken waarbij vier tourende pop trucks stopt op verschillende truckstops. Hierbij hoort ook een online campagne op social media en een officiële

Nadere informatie

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls Call Tracking Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls September 2015 1 INLEIDING Online conversies en de kanalen waarvan ze afkomstig zijn, worden precies gemeten door

Nadere informatie

Clang 1.4.0. Release Notes. created by

Clang 1.4.0. Release Notes. created by Clang 1.4.0 Release Notes created by Release 1.4.0 Vanaf 2 november wordt Clang uitgebreid met unieke mogelijkheden op het gebied van e-mail en social media. Het is dan o.a. mogelijk om geautomatiseerd

Nadere informatie

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten Wat is het en wat kun je ermee Gerard Drent Drasco Webdiensten Wie ben ik? Gerard Drent Eigenaar van Drasco Webdiensten Maak websites voor het MKB en kleine ondernemers Ondersteuning Social Media Organiseer

Nadere informatie

Facebook Marketing Power

Facebook Marketing Power Module 4 Berichten 4.2 Targeting In deze les gaan we iets heel belangrijks doen. We gaan de doelgroep samenstellen. Dit is eigenlijk het allerbelangrijkste onderdeel van je advertentie. Wanneer je dat

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Deze privacy policy is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens van gebruikers van de websites en apps van McDiver.

Deze privacy policy is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens van gebruikers van de websites en apps van McDiver. Privacy Policy Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden niet ongevraagd met derden gedeeld en je kunt zelf beslissen welke gegevens je wel of juist niet online wilt delen. Benieuwd naar alle

Nadere informatie

Sociale media en burgerparticipatie

Sociale media en burgerparticipatie Sociale media en burgerparticipatie Project Gent Sint-Pieters 2007: Grootste station van Vlaanderen Maar: infrastructuur niet aangepast Grond onderbenut 2020: Nieuw station Multimodaal knooppunt, Nieuw

Nadere informatie

42% van alle volwassen Nederlanders

42% van alle volwassen Nederlanders Facebook marketing 42% van alle volwassen Nederlanders In augustus 2012 deed het internetbureau Yes2web onderzoek naar het Facebookgebruik in Nederland. Uit dit onderzoek bleek dat 42 % van alle volwassen

Nadere informatie

1. Facebook. In dit hoofdstuk leert u:

1. Facebook. In dit hoofdstuk leert u: 13 1. Facebook Facebook is een gratis online sociaal netwerk, speciaal ontwikkeld om gebruikers op een eenvoudige manier contact te laten onderhouden met vrienden en kennissen, maar ook om niee mensen

Nadere informatie

Hoe werkt u met dit boek?

Hoe werkt u met dit boek? 8 Hoe werkt u met dit boek? Dit boek is geschreven volgens de Visual Steps -methode. De werkwijze is eenvoudig: u legt het boek naast uw computer en voert alle opdrachten stap voor stap direct op uw computer

Nadere informatie

Handleiding aangepaste rapporten

Handleiding aangepaste rapporten Handleiding aangepaste rapporten Inhoudsopgave 1. Wat zijn aangepaste rapporten?... 3 2. Naar welke statistieken kijk je eigenlijk?... 4 3. Hoe stel je aangepaste rapporten in?... 7 4. Gebruik je tabbladen

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords LinkedIn Advertising vs. Google AdWords Voor welk advertentiekanaal kiest u? Content marketing wordt ingezet om voor de doelgroep relevante en waardevolle content te verspreiden. Helaas bevindt vaak niet

Nadere informatie

Door een funnel: nieuwe business (in 3 maanden)

Door een funnel: nieuwe business (in 3 maanden) Casestudy Door een funnel: 36.000 nieuwe business (in 3 maanden) Ik houd van kort en krachtig :-) Je hebt het vast druk en daarom neem ik maar een paar minuten van je tijd. Je leest dit (waarschijnlijk)

Nadere informatie

Presenteert de workshop Social Media

Presenteert de workshop Social Media Presenteert de workshop Social Media Juice BV Canadabaan 18 5388 RT NISTELRODE 0412-611453 info@juicebv.nl www.facebook.com/juicebv www.twitter.com/juicebv Wat doen wij? Onze klanten 1 Onze klanten Onze

Nadere informatie

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

Staat voor doen. Handen uit de mouwen. Trial and error. Ervaring opdoen. Mensen ontmoeten. En leren hoe je kennis vergaart.

Staat voor doen. Handen uit de mouwen. Trial and error. Ervaring opdoen. Mensen ontmoeten. En leren hoe je kennis vergaart. Aangenaam! Staat voor doen. Handen uit de mouwen. Trial and error. Ervaring opdoen. Mensen ontmoeten. En leren hoe je kennis vergaart. Staat voor weten. Kennis is macht. Je hersens laten kraken. Uitgedaagd

Nadere informatie

Phobos St. Jobsstraat 25 2200 Herentals T +3214232847 F +3214213482 carlo@phobos.be www.phobos.be

Phobos St. Jobsstraat 25 2200 Herentals T +3214232847 F +3214213482 carlo@phobos.be www.phobos.be Google Als zoekmachine verzamelt en ordent Google informatie op het Internet. Wanneer men een zoekopdracht invoert geeft Google een hele reeks zoekresultaten weer, waaronder een lijst met bestanden, artikels,

Nadere informatie