K.S.C.C. NIJMEGEN AGENDA. Jouw talenten: een bron van inspiratie. Een goedgekeurd reddingsvest dragen redt levens! START AKTIVITEITEN:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "K.S.C.C. NIJMEGEN AGENDA. Jouw talenten: een bron van inspiratie. Een goedgekeurd reddingsvest dragen redt levens! START AKTIVITEITEN:"

Transcriptie

1 K.S.C.C. NIJMEGEN AGENDA VRIJDAG 14 AUGUSTUS :30 uur Bloemschikken voor de kerkviering. ZONDAG 16 AUGUSTUS :00 uur Eucharistieviering op het K.S.C.C. Nijmegen. DINSDAG 18 AUGUSTUS :30 uur Vergadering staf K.S.C.C. Nijmegen. VRIJDAG 21 AUGUSTUS :30 uur Bloemschikken voor de kerkviering. ZONDAG 23 AUGUSTUS :00 uur Eucharistieviering op het K.S.C.C. Nijmegen. MAANDAG 24 AUGUSTUS :30 uur Vergadering Coördinatie-raad. DINSDAG 25 AUGUSTUS :30 uur Vergadering staf K.S.C.C. Nijmegen. 19:30 uur Vergadering BLN-Schuttevaer, afd. Gelderland. DONDERDAG 27 AUGUSTUS :00 uur Verzorgen Informatie bulletin. 19:00 uur Start repetitie van het K.S.C.C. zangkoor. VRIJDAG 28 AUGUSTUS :30 uur Bloemschikken voor de kerkviering. DINSDAG 1 SEPTEMBER :30 uur K.S.C.C. Seizoens Opening 2015/2016. Muzikaal optreden en modeshow. Jouw talenten: een bron van inspiratie Een goedgekeurd reddingsvest dragen redt levens! START AKTIVITEITEN: - Repetitie zangkoor begint weer op donderdag 27 augustus. - De Waalkanters beginnen weer op woensdag 2 september. - Cursus Gymnastiek begint weer op dinsdag 8 september. - Het Bridgen begint weer op woensdag 9 september.

2 NAMENS DE STAF Bulletin nummer 17 - jaargang 43. Sail Amsterdam in aantocht Veel reclame in de media. Woensdag 19 augustus vaart de Sail vloot van IJmuiden naar Amsterdam. We kunnen ons het bijna niet voorstellen dat de laatste Sail al weer 5 jaar geleden heeft plaats gevonden. Wij hebben toen genoten van het prachtige spektakel, de heerlijke gebakken vis: poon, sliptongetjes als ontbijt in de zeer vroege morgen. Heerlijk. De Sail is een al trekkend theater met wisselende panorama s onder een stralend zonnetje: wat wil je nog meer. Het is ongelofelijk te zien hoe zoveel scheepjes, jachten drijvende voertuigen zo met elkaar richting Amsterdam drijven: bijna geen onvertogen woord. Esmeralda, een zeilschip uit Chili vaart ook in de Sail mee. Deze driemaster is besmet, zo werd dinsdagochtend op radio 1 vermeld. Pinochet liet hier gevangenen martelen tot de dood er op volgde. Nabestaanden brengen deze gebeurtenissen in herinnering. Zij vinden het goed dat het schip meevaart, maar zij vragen via een wake wel aandacht voor al die mensen die op de schip de dood hebben gevonden. Hopelijk wordt het dit jaar ook weer feestelijke Sail intocht. Mocht u gaan, bereid uw reis goed voor. Er zijn nog meer mensen die met de trein, auto en een bootje naar de Sail gaan. Veel plezier. Geniet van de mooie omgeving van Nijmegen Ver weg op vakantie gaan is heel leuk: vakantiekaarten met de hartelijke groeten uit lichten een tipje van de sluier op van de pracht van het vakantieland.

3 Maar er zijn er ook die genieten van Nijmegen en haar omgeving. Honderden fietsers genieten van het prachtige landschap van Rijn Waal en Maas, Betuwe en Reichswald. Uit de informatie van de veerbazen van de fietspontjes blijkt dat er veel gebruik van gemaakt wordt. Alleen nu het water zo laag is en de voorspelling is dat het nog verder zal vallen is de vraag hoe lang de veerverbindingen kunnen blijven. Voor de schippers is laagwater uitstekend: meer schepen in de vaart. Het fietsknooppuntsysteem maakt het gemakkelijk een mooie route uit te zetten met gewenste kilometers. De enorme opkomst van de elektrische fiets stelt mensen in staat langer te fietsen. Je komt op een bepaald moment op een leeftijd dat fietsen leuk moet zijn. De elektrische ondersteuning is een wonder van een uitvinding. Het is geen oplossing van alle problemen: zo hoorde ik laatst van mensen die een mooie tocht langs de Lahn wilden maken: met een elektrische fiets moet het een fluitje van een cent zijn: nou dat viel mooie tegen: bergje af prima, maar bergje op niet vol te houden, dus snel terug naar wat vlakker gebied. Op de fiets zie je veel meer van de omgeving. De werkzaamheden m.b.t. het project de nevengeul bij Nijmegen zijn de moeite waard te bekijken: de werkzaamheden vorderen goed. De nevengeul heeft de naam Spiegelwaal gekregen, bedacht door Jan van de Geer uit Lent.

4 Uit 944 inzendingen werden de namen de Spiegelwaal en de Lentloper uitgekozen: de Spiegelwaal om de kalme afspiegeling uit te drukken met de drukbevaren Waal. De naam heeft ook betrekking op de spiegelende werking van het water. De brug heeft de naam Lentloper gekregen. Deze is bedacht door Edwin Hendriks uit Lent. Over de brug loop je echt naar Lent. De jury bestond uit burgemeester H. Bruls, mevrouw Joke Cuperus HID Rijkswaterstaat, bewoner Jan Rikken, Anne Vegter Dichter des Vaderlands en architect Laurent Ney. In 2016 moeten de werkzaamheden klaar zijn: dit alles in het teken geeft ruimte aan de rivier. Noteer in uw agenda: Dinsdag 1 september aanstaande opening van het nieuwe KSCC seizoen Onthulling van de spreuk van het activiteiten jaar. Muziek met een Brabants tintje en een modeshow. Aan een drankje en een hapje zal het ook niet ontbreken. Zondag feest van Maria ten Hemel opgenomen In mijn jeugd was dit feest, gevierd op 15 augustus een verplichte feestdag. De oudere mensen herinneren zich dit nog wel. Het heette toen: Maria Hemelvaart. Maria ten Hemel opgenomen is een meer passende term: Jezus neemt Maria bij zich op in de hemel. Zij heeft haar roeping helemaal volbracht en wordt daarvoor met de hemel beloond. Wij zijn gelukkig nog met elkaar onderweg om als boodschappers van het evangelie, de blijde boodschap, de aarde tot een beetje hemel te maken.

5 Wat er na het uitblazen van onze laatste adem met onze geest gebeurt, blijft een raadsel van Geloof. Mensen werken hard om de buitenkant van het leven mooi te maken: een mooi huis, een economische goed varend schip, ontwikkeling van talenten om alles zo goed mogelijk te kunnen leiden, maar ook de binnenkant van ons leven, onze Geest onze Ziel heeft ook zorg nodig, om een goed rentmeester te kunnen zijn, om de naasten ook echt als naasten te zien. In de kerk, in de viering, kunnen wij allemaal mooie gedachten opdoen in de liederen, de teksten, de preekjes, de overwegingen. Maar als wij naar buiten komen en de verhalen horen van Griekenland, we zien de beelden van dobberende schepen in de Middellandse Zee, met de berichtgeving hoeveel mensen er weer verdronken zijn, wat is dan onze reactie? Het Woord en het Leven moeten één zijn. Daarvoor hebben wij elkaar nodig en wel heel bijzonder in het vieren van de Maaltijd des Heren, de Eucharistie. Welkom zondag 16 augustus om uur. Vaya con Dios Vaya Con Dios stond op de naamplank van het schip van Danie en Ria Martens. Vertaald betekent dit: Ga met God. De naamplank heeft Danie, perfect opgeknapt, aan het KSCC geschonken. We zoeken nu een plaats bij de uitgang om hem op te hangen: Ga met God een zegen voor allen die het KSCC verlaten. Van harte namens de KSCC crew een goed weekend. B.E.M. van Welzenes, sdb Directeur KSCC Landelijk aalmoezenier. Het verschil tussen wie je bent en wie je wilt zijn is wat je doet Een goedgekeurd reddingsvest dragen redt levens!

6 ONZE JARIGEN 14-8 Lindi Rosenboom; Albert van Rossum; Ingeborg Poppelier; mevr. Joke van Megen; dhr. Jan van Thiel Renee van Dongen; Jose Pols Dhr. Henk Nuy; Jolanda Mooren-Wams; Marcel Mooren Patrick van Leeuwen; Winfred Peters Dhr. G. van Strien; Laura Brom; Anne-Merije Anninga; Koen Reisma; Wouter Janssen Harry Kulka; Jan Wanders jr.; Anita Oome; Frans Robbers; Thirza Verlaan; Pauline Wennekes Oswald Borgers; mevr. Bep Burgers; Wilger Brevoord; Paul van Cleef Maaike v/d Hoeven; William van Ommen; Ruud Mooren Jeroen Suykerbuyk; Rebecca van Strien, m/s Adandi 2; dhr. Eddy Heijmen; Natascha Lischer; Chris Montens Yvonne Sep; mw. de Grundt-Hanegraaf; Linda v Grinsven; Hendrik Stevens Neptun Carla van Dongen-Suykerbuyk Antoin de Koning; Peter van Lent; Pascal Dijkshoorn; Gerry van Oyen, m/s Belvedere Marlieke Meyer Dhr. Frans van Tiem, Scheepswerf Gerlien in Druten; Irene Snijders; mevr. Trees Kramer Geert Tonissen; mevr. Els Slokkers; Suzanna de Bruin; Kaylee de Bot; Julius Brouwer; Olivia Lentjes; Yvonne Boer Mimi van Lent; Geert-Jan de Bruin Nanne Berends; Geert de Kleijn; Noor Tonissen. HUWELIJKSJUBILEUM Op vrijdag 14 augustus zijn COR en TINY VAN DER VEEKEN- DE WIJS 50 jaar getrouwd. Corr.adres: Oude Kerkstraat 55, 4921 XD MADE. Op zaterdag 15 augustus zijn PAUL en HENRIËTTE LEENSEN- VAN BOXTEL 40 jaar getrouwd. Corr.adres: Plein 22, 5481 VS SCHIJNDEL. Op maandag 24 augustus 2015 zijn JOOST en SANDRA APPELBOOM 25 jaar getrouwd. Corr.adres: Kerkstraat 8, 6668 AN RANDWIJK.

7 FIETSTOCHT STERRESCHANS Beste leden, Hier weer een bericht van Sterreschans. De zomer loopt langzaam ten einde. Tijd voor de fietstocht. Ons lid Gerrit Janssen heeft een mooie route uitgestippeld, van ruim 40 (?) kilometer. Het wordt weer een mooie tocht, dit keer naar Nijmegen en een stukje Maas en Waal misschien. We laten ons door Gerrit verrassen. Verder willen we er ook dit keer niet te veel over kwijt. We willen gaan fietsen op zaterdag 22 augustus om uur. Vertrek bij het Ontmoetingscentrum in Doornenburg. Bij slecht weer stellen we de tocht uit naar de woensdag erop (26 augustus). Als jullie willen meedoen aan de fietstocht, meld je dan aan per mail op mijn adres of per telefoon mijn mobiele telefoonnummer, Graag aanmelden vóór vrijdag 21 augustus. Mocht de tocht niet doorgaan omdat het slecht weer is, zullen we degenen die zich aangemeld hebben op vrijdagavond bellen. Bij geen bericht gaat de tocht gewoon door. Ook dit jaar is het weer een prachtige tocht. Dus als je tijd hebt én je kunt een eindje fietsen, meld je dan aan! Tot slot wil ik degenen, die de contributie over 2015 nog niet betaald hebben, vragen om dat alsnog te doen. De contributie bedraagt nog steeds EUR 25,00 per persoon, per jaar. Dat kan op rekeningnummer NL.78.RBRB t.n.v. T.M.F. de Beijer-Dekkers. Met vriendelijke groet, Peter van Megen, Secretaris.

8 Dinsdag 1 september 2015 K.S.C.C. Schipperscentrum K.S.C.C. Seizoensopening Programma: uur: Koffie of thee met iets lekkers uur: Openingswoord door de Aalmoezenier uur: Tijd voor een lekker glaasje, met of zonder alcohol uur: Muzikaal optreden met een Brabants tintje uur: Lunch uur: Modeshow deze zal verzorgd worden door de firma Jos de Haas. De dames en heren mannequins zullen de nieuwe herfst/wintermode showen uur: We sluiten deze dag af en wensen dat iedereen voldaan en modebewust huiswaarts keert. U bent allemaal van harte welkom!!!!!! Wilt U zich a.u.b. aanmelden vóór 28 augustus bij Ria Lentjes i.v.m. de inkopen. Telefoon: Indien U geen vervoer hebt, laat het ons weten en wij zullen kijken hoe we U van dienst kunnen zijn. Tot 1 september. Werkgroep Soos Met.. - Voor deze dag vragen wij een vrijwillige bijdrage -

9 Aanmeldingsstrook Ja, ik /wij kom(en) met. personen dinsdag 1 september naar de Seizoen Opening Naam: Adres: Postcode/woonplaats: Telefoon: WANDELNIEUWS Beste wandelvriendinnen en vrienden, Tussen prestatie en recreatie schommelt iedere sport en zeker ook wandelen. Rondom lange afstandstochten gaan de gedachten direct uit naar prestatie. Maar hoeveel kilometer is lang? Nijmegen-Rotterdam is 160 km en dat moet binnen 29 uur worden volbracht. Dat is een enorme uitdaging en zo n wandeltocht zal niet veel mensen aansporen aan te sluiten. Verdelen we deze afstand over vier dagen dan zijn er tienduizenden die zich aanmelden. Blijkbaar is dat beter behapbaar. Afgezien van de cijfers rondom afstanden is het zo dat er voor iedere wandelaar een afstand is. En in binnen- en buitenland weten organisatoren daar op in te spelen. Soms is de minste afstand 5 kilometer, en dat kan oplopen tot 80 kilometer van een Kennedymars of tot ruim 150 kilometer van Amsterdam naar Leeuwarden. Bij heel veel sporten is er sprake van tegenstand in de vorm van een persoon of van een team van personen. Bij wandelen is dat niet aan de orde. Het enige dat overwonnen moet worden is de grens van de eigen lichamelijke en geestelijke mogelijkheden. En misschien kunnen die grenzen worden verlegd door extra inspanning en gezamenlijke voorbereiding. Steeds meer mensen combineren het sporten met de sociale activiteit. Dat kan ook een gevolg zijn van het feit dat de groep mensen die jong gepensioneerd zijn een enorme omvang kent. Het toegankelijke karakter van wandelen zal daaraan ook bijdragen. En voor iedere mens is er een wandeltocht, ook een niet georganiseerde. Rectificatie: In het Informatiebulletin van donderdag 30 juli 2015 stond in de rubriek van de staf de naam Roel Wanders, als (mede)coördinator van het KSCC-Vierdaagse verzorgingsteam. Die hebben we helaas niet aangetroffen. Wel een Roel Mooren. Hartelijke groet, Henry Mooren.

10 VAKANTIEGROETEN ONTVINGEN WIJ UIT Freudenstadt/Schwartswald: van Lies en Cora. VERHUISD CORRY ROVERS-DE JONGH is per 16 juli 2015 verhuisd van de Stevensweerterweg 90 te Maasbracht, Naar: Mokenweg 17b, 6051 HG MAASBRACHT. PATER JOHAN VISSER IN NEDERLAND Vorig jaar heeft Pater Johan Visser zijn 50-jarig priesterfeest gevierd in Cambodja. Het was een groots feest dat hij gevierd heeft samen met de jeugd waar hij voor werkt en zijn medebroeders. Don Bosco is de grote inspirator voor Johan. In Thailand haalde hij de kinderen uit de achterbuurten en sinds 1990 ook in Cambodja. Johan wil graag iedereen ontmoeten en wel op zondag 13 september s Morgens om uur is er een Plechtige Eucharistieviering in de Sint-Martinuskerk, Oude Markt te Weert. Vanaf uur is er de gelegenheid Johan persoonlijk te spreken in hotel Golden Tulip, Driesveldlaan 99 te Weert. MISINTENTIES ZONDAG 16 AUGUSTUS 2015 Ouders van Bon-Leygraaf Wacht am Rhein en Hetty van Bon, mw. W. van Oijen-Derksen, ouders Klarenaar-Hoenderop en voor Marja Kooren Klarenaar, voor ouders van Steen-van de Wielen, ouders Slokkers-Meijer, ouders Huibers-Beerden Maria Hendrika. MISINTENTIES ZONDAG 23 AUGUSTUS 2015 Ouders Derksen-Bakker Pax, ouders Bruins-van der Velden en voor Steef Bruins, voor mw. Riet Lentjes-Nuy v/h ms. Omega, dhr. A. Joosten en voor overledenen van de familie Joosten, dhr. André Derksen, v/h beheerder KSCC, ouders de Bot-Neff.

11 ONZE ZIEKEN * Mevr. Leni Broekmeulen (Afd. Unit 42 kamer 5). BREDA, AMPHIA ZIEKENHUIS, MOLENGRACHT 21, 4818 CK. * Dhr. Theo Centen. DUIVEN, PAARDENBLOEM 75, 6922 GE. * Mevr. Henny de Graauw-Mutsaers (kamer 21). TILBURG, VERPLEEGHUIS DAMAST, LEIJWEG 48, 5022 KA. * Mevr. Dien Hollemans-van Neijenhof. SCHIJNDEL, SALVIAHOF 29, 5482 PK. * Mevr. Very Heijmen. MILLINGEN A/D RIJN, PR. IRENESTRAAT 59, 6566 BN. * Mevr. Wally Geutjes-Zingel. MILLINGEN A/D RIJN, ST. WILLIBRORDSTRAAT 1-B29, 6566 DD. * Mevr. Diny Cornelissen-Vermaas. ROTTERDAM, IKAZIEZIEKENHUIS, MONTESORIWEG 1, 3083 AN. * Marga van Rijswijk (Afd. Mulderskop kamer 346). HERSTELHOTEL PARK DEKKERSWALD, GROESBEEK, BOSLAAN 218, 6561 LE. ZIEKEN THUIS/AAN BOORD/HERSTELLEND * Mevr. Ria van Megen, Oranje Nassau Oord, Kamer 16. POSTADRES: POSTBUS 9002, 6870 GC RENKUM. * Mevr. Sandra Jansen-Derksen (Afdeling AC). NIJMEGEN, MARIA MAC KENZIE, PANOVENLAAN 25, 6525 DZ. * Dhr. Alex Sijbranda. DORDRECHT, PRATTENBURG 45, 3328 WC. * Dhr. Henri Oom. ZWIJNDRECHT, KORT-AMBACHTLAAN 400, 3333 EP. IN HET VERPLEEG/VERZORGINGSHUIS * Dhr. Jan van Vliet, Verpleeghuis Activit De Schutse. NOORDWIJKERHOUT, SCHIPPERSVAARTWEG 39, 2211 TK. * Dhr. Colla van Thull. EWIJK, VERPLEEGHUIS WAELWICK, SCHOOLPAD 1, 6644 CP. * Mevr. Ineke Geutjes. MILSBEEK, POTTENBAKKER 36, 6596 GB.

12 DENK AAN DE ZIEKE!!!!!!!!!!!!!! Als u bij een zieke op bezoek wilt gaan, neem dan eerst even contact op met de familie. De zieke kan even rust willen hebben! Een goedgekeurd reddingsvest dragen redt levens! ONZE ADVERTEERDERS

13

14 ONZE ADVERTEERDERS - Interrijn b.v. Scheepvaart- en Handelsonderneming Tel Voor al uw bevrachtingen en expeditiewerkzaamheden - Assurantiekantoor Beijer Tel verzekeringen, hypotheken, financieringen, pensioenen en sparen - Neptun bunkerbedrijf Nijmegen- Tel Er gaat een nieuwe wereld voor je open! - Scheepsbevrachtingskantoor Daanen Shipping & Logistics B.V. Tel Autena Marine b.v. Automatisering Telecommunicatie Navigatie, Tel Feest op het water! Partyschip Palladium: Aqua Riverline St. Nicolaas Stichting Meander, Tel Maak kennis met onze internaten. Vraag de folder aan en/of kom (met uw kind) op visite voor een informatieve rondleiding. - Reinplus Van Woerden Bunkerbedrijf Tel Fax Laan van Barcelona 800 te Dordrecht - - FKH accu s, St. Teunismolenweg 50d, 6534 AG NIJMEGEN, Tel Scheepsrep.bedrijf De Gerlien-van Tiem bv. Druten voor al uw stevendok-werkzaamheden tevens uw adres voor alle reparaties boven de waterlijn - Tel Lerta Techniek, John Janssen, Elektrotechniek voor binnenvaart, Tel , - - Jan de Jong Onderhoud en reparatie Tel Sanitairinstallatie, Lasen konstruktiewerkzaamheden, centrale verwarming, onderhouden reparatie. - Peter Blom technische groothandel Tel Aandrijftechniek, V-snaren en schijven, Kettingwielen, gereedschappen - Roos Administraties, Tel , Voor uw gehele financiële administratie. - Keurslager Rob Keller, Waterstraat 201, 6541 TJ Nijmegen, Tel Steal-It B.V. information technology, netwerken en IT producten. Bernard Stenssen, -Tel De BedrijfsPoli, - Scheepvaartkeuringen (zee- en binnenvaart) en Rijbewijskeuringen, - Tel Kerkenbos BA Nijmegen.

Achtentwintigste jaargang nr. 10 december 2011

Achtentwintigste jaargang nr. 10 december 2011 Nieuw Achtentwintigste jaargang nr. 10 december 2011 De voorbereiding naar Kerstmis beleef ik dit jaar anders, dat wil ik best bekennen. Dat heeft vooral te maken met de onlangs intens beleefde heropening

Nadere informatie

DRIEL, ELST, HERVELD, HETEREN, INDOORNIK, LENT, OOSTERHOUT, VALBURG

DRIEL, ELST, HERVELD, HETEREN, INDOORNIK, LENT, OOSTERHOUT, VALBURG DRIEL, ELST, HERVELD, HETEREN, INDOORNIK, LENT, OOSTERHOUT, VALBURG UITGAVE VAN RK PAROCHIE ST. BENEDICTUS NUMMER 7. AUGUSTUS 2011, JAARGANG 1 Start seizoen Kerktelefoon Maria-bedevaarten Vierdaagse Colofon

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

BRON VAN INSPIRATIE. 11 januari 7 februari 2014 www.sintjandedoper.nl P A R O C H I E S T. J A N D E D O P E R

BRON VAN INSPIRATIE. 11 januari 7 februari 2014 www.sintjandedoper.nl P A R O C H I E S T. J A N D E D O P E R BRON VAN INSPIRATIE 11 januari 7 februari 2014 www.sintjandedoper.nl P A R O C H I E S T. J A N D E D O P E R GEDICHT Een nieuw jaar, een nieuw begin, een nieuwe start, een schone lei Nieuwe kansen en

Nadere informatie

06-57 42 90 99. 22 e JAARGANG nr. 03 19 maart 2011 PAROCHIESECRETARIAAT BEREIKBAARHEID PASTORES: ALS DRINGEND PASTORALE HULP GEWENST IS, BELLEN

06-57 42 90 99. 22 e JAARGANG nr. 03 19 maart 2011 PAROCHIESECRETARIAAT BEREIKBAARHEID PASTORES: ALS DRINGEND PASTORALE HULP GEWENST IS, BELLEN Belangrijke data om alvast in uw agenda te noteren! Zondag 20 mrt: 11.00 uur Dialectviering met pastor Oude Vrielink rechtstreekse uitzending op Radio Reggestreek Maandag 21 mrt: 19.00 uur Cheque uitreiking

Nadere informatie

Verschijnt huis-aan-huis in Pesse, Fluitenberg en Stuifzand

Verschijnt huis-aan-huis in Pesse, Fluitenberg en Stuifzand Verschijnt huis-aan-huis in Pesse, Fluitenberg en Stuifzand Met veel nieuws over: APRIL 2015 - UITGAVE 17 Van de voorzitter Lente in de dorpen Het is lente en iedereen gaat buiten weer hard aan het werk.

Nadere informatie

AUGUSTINUSNIEUWS 18 MAART 13 MEI 2012 1

AUGUSTINUSNIEUWS 18 MAART 13 MEI 2012 1 AUGUSTINUSNIEUWS 18 MAART 13 MEI 2012 1 JAARGANG 43- NR. 374 COLOFON Het parochieblad is een uitgave van de St.Augustinusparochie te Vijfhuizen. Het boekje verschijnt 7 keer per jaar. REDACTIE Dalva Marçal

Nadere informatie

Levenslicht VREDESWERK: BOUWEN AAN RECHTVAARDIGHEID EN VREDE MAANDBLAD VAN DE DOOPSGEZINDE GEMEENTE AALSMEER. JAARGANG 85 Nr.

Levenslicht VREDESWERK: BOUWEN AAN RECHTVAARDIGHEID EN VREDE MAANDBLAD VAN DE DOOPSGEZINDE GEMEENTE AALSMEER. JAARGANG 85 Nr. Levenslicht MAANDBLAD VAN DE DOOPSGEZINDE GEMEENTE AALSMEER JAARGANG 85 Nr. 7 SEPTEMBER 2012 VREDESWERK: BOUWEN AAN RECHTVAARDIGHEID EN VREDE Vrede lijkt niet in de mode. De tijd van samen actievoeren

Nadere informatie

De Klaroen Maandelijks mededelingen- en informatieblad voor de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden te Driebergen-Rijsenburg

De Klaroen Maandelijks mededelingen- en informatieblad voor de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden te Driebergen-Rijsenburg De Klaroen Maandelijks mededelingen- en informatieblad voor de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden te Driebergen-Rijsenburg Parochiecentrum Pieterburen en parochiesecretariaat Rijsenburgselaan

Nadere informatie

Onderweg, oktober 2013

Onderweg, oktober 2013 Onderweg, oktober 2013 MEDITATIE Preluderen In de meditatie van het vakantienummer van Onderweg schreef ik over een lied in het Liedboek voor de kerken dat we waarschijnlijk nog nooit gezongen hadden en

Nadere informatie

Nieuws Bulletin. De Kersenplukkers Mierlo SENIORENVERENIGING JAARGANG 18 SEPTEMBER 2013 NUMMER 7

Nieuws Bulletin. De Kersenplukkers Mierlo SENIORENVERENIGING JAARGANG 18 SEPTEMBER 2013 NUMMER 7 Nieuws Bulletin JAARGANG 18 SEPTEMBER 2013 NUMMER 7 SENIORENVERENIGING De Kersenplukkers Mierlo Nieuws Bulletin Contact informatie Postadres: De Kersenplukkers Heer van Rodestraat109A, 5731 VR Mierlo Website:

Nadere informatie

Nieuws. voor cliënten. Verlangen. Thema. Tara. verlangt naar... Verlangen. betekent voor... Agenda

Nieuws. voor cliënten. Verlangen. Thema. Tara. verlangt naar... Verlangen. betekent voor... Agenda Nieuws voor cliënten 23 Thema Tara Verlangen Agenda Verlangen verlangt naar... betekent voor... oktober december 2008 Inhoud 2 2 Vooraf 9 3 4 5 6 Nieuws van de cliëntenraden Hoe los ik een klacht op? Uitbreiding

Nadere informatie

WIM GROOTVELD Amsterdam, 30 juni 1946 Amsterdam, 1 juni 2013 UIT DE PASTORIE

WIM GROOTVELD Amsterdam, 30 juni 1946 Amsterdam, 1 juni 2013 UIT DE PASTORIE WIM GROOTVELD Amsterdam, 30 juni 1946 Amsterdam, 1 juni 2013 Geboorte en dood het hoort bij het leven de één leeft wat langer de ander maar kort zelfs water en brood is niet ieder gegeven en al heb je

Nadere informatie

Nens Radio op de kabel op de kabel fr. 88.1, FM 105.3. Iedere zondagmorgen van 9.00 uur tot 10.00 uur het programma: Zingen op zondag

Nens Radio op de kabel op de kabel fr. 88.1, FM 105.3. Iedere zondagmorgen van 9.00 uur tot 10.00 uur het programma: Zingen op zondag Colofon: De redactie bestaat uit: - Piet Augustinus - Theo Blokland - Rina Hiep - Ida van Kesteren - Joke Kouwenhoven - Engel Langendijk Contactpersonen redactie: - Joke Kouwenhoven tel. 3616313 - Engel

Nadere informatie

Ontmoeting. Ik vind het moeilijk een brug te slaan naar de ander, maar ik wil wel lopen als de ander een brug slaat naar mij en dan niet

Ontmoeting. Ik vind het moeilijk een brug te slaan naar de ander, maar ik wil wel lopen als de ander een brug slaat naar mij en dan niet algemeen Parochieblad Informatieblad voor en door parochianen Midden-Delfland Jaargang 4, nummer 5 februari 2015 Ik vind het moeilijk een brug te slaan naar de ander, maar ik wil wel lopen als de ander

Nadere informatie

KERK WIJZER. 38e Jaargang nummer 7

KERK WIJZER. 38e Jaargang nummer 7 KERK WIJZER 38e Jaargang nummer 7 juli - augustus 2014 INHOUD 3 meditatie 4-5 gemeentenieuws 6 in memoriam 7 voorstraat 14 / diensten lezing - workshop "luisteren" 8 predikant in de stad 9 kerkelijk bureau

Nadere informatie

DRIEL, ELST, HERVELD, HETEREN, INDOORNIK, LENT, OOSTERHOUT, VALBURG

DRIEL, ELST, HERVELD, HETEREN, INDOORNIK, LENT, OOSTERHOUT, VALBURG DRIEL, ELST, HERVELD, HETEREN, INDOORNIK, LENT, OOSTERHOUT, VALBURG UITGAVE VAN RK PAROCHIE ST. BENEDICTUS NUMMER 1, JANUARI 2014, JAARGANG 4 Kerkbalans Spreekwoorden Bijzondere beelden Pelgrimeren Colofon

Nadere informatie

Hemelvaart. informatieblad voor katholiek apeldoorn. www.emmaus-apeldoorn.nl. vrijdag 1 mei 2015 44e jaargang, nummer

Hemelvaart. informatieblad voor katholiek apeldoorn. www.emmaus-apeldoorn.nl. vrijdag 1 mei 2015 44e jaargang, nummer informatieblad voor katholiek apeldoorn www.emmaus-apeldoorn.nl kerk pagina 2 huis pagina 4 stad pagina 6 kopij inleveren uiterlijk: woensdag 13 mei 2015 vrijdag 1 mei 2015 44e jaargang, nummer 13 (driewekennummer)

Nadere informatie

Letterlijk steken we de stroom over en figuurlijk slaan we een brug naar elkaar.

Letterlijk steken we de stroom over en figuurlijk slaan we een brug naar elkaar. Nieuwsbrief nummer 2 juni 2015 NO BRIDGE TOO FAR Door: aalmoezenier Jan van Lieverloo Binnenkort viert de Antoniuskerk niet alleen haar 75-jarig bestaan als parochie maar ook haar 65-jarig kerkfeest. Met

Nadere informatie

VAESHEIMER. Leo van Erp ging als Ridder met pensioen. 17e JAARGANG - NUMMER 3-23 MAART 2015 www.vbode.nl - facebook.com/vaesheimerbode.

VAESHEIMER. Leo van Erp ging als Ridder met pensioen. 17e JAARGANG - NUMMER 3-23 MAART 2015 www.vbode.nl - facebook.com/vaesheimerbode. VAESHEIMER 17e JAARGANG - NUMMER 3-23 MAART 2015 www.vbode.nl - facebook.com/vaesheimerbode Bode Leo van Erp ging als Ridder met pensioen Vessem heeft er sinds eind februari een Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Nadere informatie

Onze parochie bestaat uit de parochiekernen:

Onze parochie bestaat uit de parochiekernen: CATHARINAPAROCHIE Jaargang 1 kersteditie Onze parochie bestaat uit de parochiekernen: St. Jan de Doper (basiliek) H. Marcoen H. Johannes de Doper H. Antonius van Padua Verrijzenis H. Maria H. Cornelius

Nadere informatie

8 september: Treinreis De wereldtuinen van Mondo Verde

8 september: Treinreis De wereldtuinen van Mondo Verde Van de voorzitter De vakantie is voor velen nog niet helemaal voorbij en u ontvangt alweer de Nieuwsbrief van augustus/september. Vanaf januari is de gemeente Best verantwoordelijk voor de huishoudelijke

Nadere informatie

De band die ons bindt

De band die ons bindt BONDSBLAD 2015 NUMMER NUMMER 680 681 BONDSBLAD JULI/AUG MEI/JUNI 2015 De band die ons bindt TWEE-MAANDELIJKS ORGAAN VAN DE ROTTERDAMSE OUDERENBOND Opgericht 1952 Opgericht maart 28 maart 1952 Koninklijk

Nadere informatie

Nummer 16, Jaargang 4. ené Jansen woont sinds vier jaar. met zijn vrouw Sandra Blom aan de. januari begonnen met zijn bedrijf inqasa:

Nummer 16, Jaargang 4. ené Jansen woont sinds vier jaar. met zijn vrouw Sandra Blom aan de. januari begonnen met zijn bedrijf inqasa: OORSCHELP Nieuwsbrief van Dorpsvereniging Heilig Landstichting Nummer 16, Jaargang 4 September 2010 ONDERNEMEN OP DE LANDSTICHTING In dit nummer: Van de redactie 2 Van de voorzitter 3 Eeuwfeest 4 R januari

Nadere informatie

KBO INFO AFD. HEESCH. 14 e JAARGANG APRIL 2013 NO. 4

KBO INFO AFD. HEESCH. 14 e JAARGANG APRIL 2013 NO. 4 KBO INFO AFD. HEESCH 14 e JAARGANG APRIL 2013 NO. 4 INHOUD Van achter de bestuurstafel... 3 Afscheidswoord van Wil de Jong... 4 Jubilarissen proficiat!... 5 Toneelclub... 13 Tuinhulp aangeboden... 14 Eten

Nadere informatie

INHOUD MAANDAGENDA 6 JUNI JAN TE MOLLER KOERSBALTOERNOOI 7 JUNI SMUL EN SMIKKELDAGTOCHT

INHOUD MAANDAGENDA 6 JUNI JAN TE MOLLER KOERSBALTOERNOOI 7 JUNI SMUL EN SMIKKELDAGTOCHT INHOUD VAN DE REDACTIE 2 DITJES & DATJES 2 AAN ONZE ZIEKEN 3 AAN ONZE JARIGEN 3 JAN TE MOLLER KOERSBALTOERNOOI 3 W&W 4 OP VERHAAL KOMEN 4 KRUISJASMIDDAG 7 JAARVERGADERING 27 APRIL 8 EENZAAM 9 ELKE VERJAARDAG

Nadere informatie

uitgave van de Ontmoetingskerk Kamerik juni / juli 2014 jaargang 46 - nr. 7

uitgave van de Ontmoetingskerk Kamerik juni / juli 2014 jaargang 46 - nr. 7 Kerkbrief uitgave van de Ontmoetingskerk Kamerik juni / juli 2014 jaargang 46 - nr. 7 1 K E R K B R I E F I N F O R M A T I E De kerkbrief is een uitgave van de Gereformeerde Ontmoetingskerk te Kamerik

Nadere informatie

Maandbrief Diaconessenkerk April 2014

Maandbrief Diaconessenkerk April 2014 Maandbrief Diaconessenkerk April 2014 Bij de erediensten 6 april ds. TJ. Ferwerda-Scholtens er is KND Vespers in de Stille Week Maandag Dinsdag Woensdag 19.30 uur Fliednerzaal 13 april ds. M. Maan mmv

Nadere informatie

De Clingel. De zomer van Het Huis Nebo. Thema. van Het Huis Nebo voor bewoners, cliënten en naasten. De duofiets is er!

De Clingel. De zomer van Het Huis Nebo. Thema. van Het Huis Nebo voor bewoners, cliënten en naasten. De duofiets is er! De Clingel van Het Huis Nebo voor bewoners, cliënten en naasten jaargang 27 september - oktober 2014 Vandaag heeft waarde Thema De zomer van Het Huis Nebo De duofiets is er! Wie was Floris Arntzenius?

Nadere informatie

Wiikkrant j Oost. d e w i j k w a a r d e z o n o p k o m t mei 2010 jaargang 11 nummer 52 oplage: 5600

Wiikkrant j Oost. d e w i j k w a a r d e z o n o p k o m t mei 2010 jaargang 11 nummer 52 oplage: 5600 Wiikkrant j Oost d e w i j k w a a r d e z o n o p k o m t mei 2010 jaargang 11 nummer 52 oplage: 5600 DEZE KRANT BEVAT GEMEENTE INFORMATIE EN WORDT HUIS AAN HUIS VERSPREID. OPROEP AAN ALLE WIJKBEWONERS

Nadere informatie