VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER"

Transcriptie

1 4 VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER

2 De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RLM NV, Willemstad, Curaçao 2013 Lecturama BV, Willemstad, Curaçao, 2013 RCS Libri s.p.a. Decoupage Creativo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Voorzover het maken van kopieën uit deze uitgave is toegestaan op grond van artikel 16B Auteurswet 1912 j het Besluit van 20 juni 1974, Stb. 351, zoals gewijzigd bij het Besluit van 23 augustus 1985, Stb. 471 en artikel 17 Auteurswet 1912, dient men de daarvoor wettelijk verschuldigde vergoedingen te voldoen aan Stichting Reprorecht (Postbus 3060, 2130 KB Hoofddorp). Voor het overnemen van gedeelte(n) uit deze uitgave in bloemlezingen, readers en andere compilatiewerken (artikel 16 Auteurswet 1912) dient men zich tot de uitgever te wenden. Vernieuw, creëer, verf, decoreer met Découpage De potjes en de klimop.

3 EEN BOEKET OP UW LAMPENKAP 6 Artistiek-schilderkunst

4 6 EEN BOEKET OP UW LAMPENKAP Benodigdheden: lamp met stoffen kap en aardewerken basis découpagepapier met bloemen dekkende grondverf acrylverf: wit, melkwit, glanzend parelmoerwit, pastelroze, licht legergroen, avocadogroen, cyclaam, mahonie platte kwasten beitelpenseel klein liner penseel stencilsponzen groot graveernaald découpageschaartje Blending Gel découpagelijm papieren plakband matvernis spray 1 Met een grote stencilspons tamponneert u de gehele aardewerken basis van de lamp met de dekkende grondverf, laat goed drogen. Breng een laag melkwitte verf aan: laat drogen en tamponneer wederom het gehele oppervlak met de parelmoerwitte verf (deze dubbele laag zorgt ervoor dat het parelmoereffect op de basis van de lamp versterkt wordt). 2 Beschilder de lampenkap met een platte kwast: laat de kleuren melkwit, pastelroze en legergroen in elkaar overlopen met kruisende penseelstreken. 3 Op de basis van aardewerk zet u met de afplaktape de gehele omtrek af van het gebied dat u wilt decoreren: tamponneer met de avocadogroene verf en daarna, als die droog is, met de parelmoerwitte verf. 4 Knip het gewenste boeket van bloemen uit, breng een laag decoupagelijm aan op de lampenkap en breng het knipsel aan: breng vervolgens nog een laag lijm aan op het gehele oppervlak. 5 Doop de helft van het beitelpenseel in de Blending Gel en de andere helft in de kleuren avocadogroen, cyclaam, mahonie en wit, vervolgens creëert u schaduwen rondom het boeket, in de ruimtes tussen de bloemen, op de onderkant van de kap en op het bovenste gedeelte. 6 Met de witte verf en een beitelpenseel creëert u halve cirkels op de middelste band van de lamp. Binnen in de halve cirkels maakt u een gaasmotief met het liner penseel en de witte verf, enigszins verdund met water, door de lijnen te vervlechten. Aan de onderkant van de festonsteek realiseert u met de graveernaald en witte verf kleine stipjes om het effect van kant af te maken. Bescherm uw werk met meerdere lagen matvernis.

5 NAÏEVE LIJST 4 Eenvoudig en creatief

6 4 NAÏEVE LIJST Benodigdheden: houten lijst servet met gestileerde margrietjes découpageschaar platte kwasten metalen spatel dekkende grondverf wit servettenlijm metallic acrylverf in tube: parelmoer, groen, roze, lichtblauw glansvernis op waterbasis 1 Breng op het gehele oppervlak van de lijst de dekkende grondverf aan en laat goed drogen. Breng op een zijde van de lijst de parelmoer verf aan met hier en daar vleugjes lichtblauw. Met de spatel mengt u de kleuren en dan brengt u ze aan op een geschakeerde maar homogene manier. Ga te werk in kleine hoeveelheden en bedek de hele lijst, laat een uur drogen. 2 Met een découpageschaar knipt u de buitenste rand met margrietjes uit een servet. Haal de drie lagen voorzichtig uit elkaar, haal de twee beschermlagen eraf en gebruik alleen de bedrukte laag. 3 Plaats de bedrukte rand op een zijde van de lijst, zodat de lichtblauwe streep met de minibloempjes samenvalt met de rand van de lijst, en het buitenste deel, naar beneden gevouwen, de dikte van de lijst bedekt. Met een platte kwast brengt u de passende lijm aan, direct op het servet, waarbij u vanuit het midden naar buiten toe werkt. Laat drogen. 4 Knip uit het servet losse margrietjes van verschillende afmetingen en lijm ze op de lijst door lijm op de knipsels te smeren. Creëer een rijk geheel van margrietjes op de zijde waar u de rand al op hebt geplakt en laat de bloemen geleidelijk uitwaaieren naar de overzijde. Laat drogen. 5 Bescherm de compositie met twee lagen vernis op waterbasis. Laat de eerste laag een uur drogen en de tweede twee uur. 6 Met de metallic acrylverf in de kleuren parelmoer, lichtblauw, groen en roze verrijkt u de compositie door kleine stippen te tekenen in het midden van de margrietjes en in de ruimtes tussen de bloemen. Laat drogen.

7 LANDELIJKE KLOKSLAGEN 6 Meer dan alleen découpage

8 6 LANDELIJKE KLOKSLAGEN Benodigdheden: basis voor de klok van mdf klokmechanisme en wijzers découpagepapier met vogelhuisjes cijfers van hout, klein en groot stencilsjablonen met pied-de-poule en bloemen acrylverf: wit, ivoor, violet, mahonie, selderijgroen, bladgroen, haaggroen platte kwasten stencilspons groot beitelpenseel klein Blending Gel découpageschaar dekkende grondverf découpagelijm verplaatsbare lijm extra sterke lijm matvernis spray Het papier met vogelhuisjes leent zich voor de decoratie van allerlei voorwerpen. De levendige kleuren van de vogels, de bloemen en de huisjes zelf zijn perfect zowel voor het vernieuwen van iets ouds als het creëren van iets nieuws. 1 Breng een ruime laag grondverf aan op het gehele oppervlak van de klok en laat goed drogen. Gebruik een platte kwast en afwisselende penseelstreken (horizontaal en verticaal) om de kleuren ivoor en selderijgroen aan te brengen. 2 Leg een plastic bordje (als referentie) in het midden van de klok en trek een dunne lijn met potlood. Kleur het hele gebied in met selderijgroen en breng indien nodig een tweede laag aan. 3 Met de verplaatsbare spuitlijm bevestigt u het stencilsjabloon met piedde-poule in het midden van de klok. Breng het motief over op de klok met behulp van een stencilspons en de witte verf; op dezelfde wijze realiseert u op het oppervlak buiten de cirkel het bloemensjabloon met de selderijgroene verf. 4 Knip de gewenste objecten uit en maak ze een beetje vochtig. Breng ze aan met de découpagelijm: smeer de lijm eerst op het oppervlak en als de knipsels eenmaal vastzitten, smeert u er een tweede laag overheen. Laat goed drogen. 5 Met een beitelpenseel en de Blending Gel en de kleuren violet, mahonie en bladgroen geeft u een schilderachtig effect aan de knipsels. Verf de houten cijfers met de haaggroene verf, maak dan aan één kant highlights met de witte acrylverf. Zet de cijfers vast op de klok met behulp van de extra sterke lijm. Bescherm het werk met een laag spuitvernis en laat goed drogen. Monteer het mechanisme en de wijzers.

9 DAKPAN FLEURS 7 Meer dan alleen découpage

10 7 DAKPAN FLEURS Benodigdheden: terracotta dakpan potjes van terracotta en klimop découpagepapier met bloemenwinkeltje dekkende grondverf acrylverf: mahonie, biscuit, hemelsblauw, licht legergroen, wit, avocadogroen 3D pasta koper découpagelijm platte kwasten doezelaar stencilspons extra sterke lijm glansvernis spray Het papier met het bloemenwinkeltje kunt u op verschillende manieren gebruiken: u kunt het hele winkel-raam gebruiken (zoals in het voorgestelde project) of uit het papier enkele details halen en de decoratie van de dakpan zelf bedenken. 1 Breng op de hele dakpan een laag grondverf aan met een platte kwast. Laat het drogen. Bevochtig het knipsel, breng een laag découpagelijm aan op de dakpan, leg het knipsel erop en breng een tweede laag lijm aan. 2 Met een doezelaar tamponneert u de kleuren mahonie en avocadogroen op het bovenste gedeelte van de dakpan, om vegetatie na te bootsen en het dessin van het papier door te laten lopen. Op dezelfde wijze versiert u de onderkant, waarvoor u de kleuren biscuit en wit gebruikt. 3 Spatel de koperkleurige 3D pasta op de zijkanten en tamponneer met een doezelaar. Om het effect van een muur te verkrijgen, wacht u tot de pasta droog is en dan tamponneert u alleen op de stukken in reliëf met een spons en de witte verf. 4 Met een doezelaar en de witte, mahonie, biscuit, hemelsblauwe en legergroene verf maakt u schakeringen op de terracotta potjes. Breng drie of vier lagen spuitvernis aan en laat drogen. 5 Bevestig de potjes en de klimop op de dakpan met behulp van de extra sterke lijm.

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER 3 VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RLM NV, Willemstad, Curaçao 2013 Lecturama BV, Willemstad, Curaçao, 2013

Nadere informatie

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER 11 VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RLM NV, Willemstad, Curaçao 2013 Lecturama BV, Willemstad, Curaçao, 2013

Nadere informatie

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER 8 VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER 346100003 De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RLM NV, Willemstad, Curaçao 2013 Lecturama BV, Willemstad, Curaçao,

Nadere informatie

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER 10 VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RLM NV, Willemstad, Curaçao 2013 Lecturama BV, Willemstad, Curaçao, 2013

Nadere informatie

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER 3460000 De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RLM NV, Willemstad, Curaçao 203 Lecturama BV, Willemstad, Curaçao,

Nadere informatie

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER 34610000 De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RLM NV, Willemstad, Curaçao 013 Lecturama BV, Willemstad, Curaçao,

Nadere informatie

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER 6 VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RLM NV, Willemstad, Curaçao 2013 Lecturama BV, Willemstad, Curaçao, 2013

Nadere informatie

groep Computerprogramma woordenschat

groep Computerprogramma woordenschat Taal actief G e b r u i k e r si n st r u c t i e C o m pu te rpro gra m m a w o o rde n s c ha t 214088_OM.indd 1 gro ep 6 22-06-2009 12:22:50 telefoon: 073-628 87 22 e-mail: helpdesk.bao@malmberg.nl

Nadere informatie

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF 7 De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RCS Libri s.p.a. Kit Perline RLM NV, Willemstad 2012 Lecturama, Willemstad 2012 Alle rechten

Nadere informatie

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF 2 De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RCS Libri s.p.a. Kit Perline RLM NV, Willemstad 2012 Lecturama, Willemstad 2012 Alle rechten

Nadere informatie

Zelfstandig werken. Ajodakt. Dit antwoordenboekje hoort bij het gelijknamige werkboek van de serie

Zelfstandig werken. Ajodakt. Dit antwoordenboekje hoort bij het gelijknamige werkboek van de serie Zelfstandig werken Ajodakt Dit antwoordenboekje hoort bij het gelijknamige werkboek van de serie 9 789074 080705 Informatieverwerking Groep 7 Antwoorden Auteur P. Nagtegaal ajodakt COLOFON Illustraties

Nadere informatie

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF 6 De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RCS Libri s.p.a. Kit Perline RLM NV, Willemstad 2012 Lecturama, Willemstad 2012 Alle rechten

Nadere informatie

0 ccessoires - Kleding - Inrichting - Meesterwerken - Quilts - Patchwork zonder naald - Motieven - Cursus Tafelloper Schoudertas Fantasie Gerafeld hart De grootste in unieke verzamelwerken en collecties...

Nadere informatie

Tuinieren is kinderspel

Tuinieren is kinderspel Hans Clauzing & Francisca Laureijs Tuinieren is kinderspel A E R I A L M E D I A CO M PA NY 2 ISBN 978-94-026-0101-5 NUR 424 2016 Tekst en fotografie: Francisca Laureijs en Hans Clauzing 2016 Nederlandstalige

Nadere informatie

Het ecg en het angiogram bij een acuut hartinfarct. Onder redactie van W.A. Dijk B.M.A. Munstra M. Munstra F. Zijlstra

Het ecg en het angiogram bij een acuut hartinfarct. Onder redactie van W.A. Dijk B.M.A. Munstra M. Munstra F. Zijlstra Het ecg en het angiogram bij een acuut hartinfarct Onder redactie van W.A. Dijk B.M.A. Munstra M. Munstra F. Zijlstra Het ecg en het angiogram bij een acuut hartinfarct Het ecg en het angiogram bij een

Nadere informatie

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF 3 DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF 322100002 De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RCS Libri s.p.a. Kit Perline RLM NV, Willemstad 2012 Lecturama, Willemstad 2012 Alle

Nadere informatie

i n s t a p b o e k j e

i n s t a p b o e k j e jaargroep 4 naam: reken-wiskundemethode het basisonderwijs i n s t a p b o e k j e k l o k k i j k e n Les 1 Hele en halve uren 1 Hoe laat is het? Vul in. 2 Hoe laat is het? Teken de wijzers. 2 5 8 6 9

Nadere informatie

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

Denken + Doen = Durven

Denken + Doen = Durven 1 Denken + Doen = Durven Werkboek voor jezelf Dit werkboek is van: Houten Bohn Stafleu van Loghum, 2008 2 Denken + Doen = Durven Kind en Adolescent Praktijkreeks Dit Denken + Doen = Durven, Werkboek voor

Nadere informatie

Arbeidsovereenkomst 2016/2017

Arbeidsovereenkomst 2016/2017 Arbeidsovereenkomst en aanverwante regelgeving 2016/2017 Redactie: Ars Aequi Libri Ars Aequi Libri Nijmegen 2016 ISBN: 978-90-6916-839-5 NUR 825 2016 Ars Aequi Libri, Nijmegen. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Denken + Doen = Durven

Denken + Doen = Durven 1 Denken + Doen = Durven Werkboek voor ouders Houten Bohn Stafleu van Loghum, 2008 2 Denken + Doen = Durven Kind en Adolescent Praktijkreeks Dit Denken + Doen = Durven, Werkboek voor ouders, is onderdeel

Nadere informatie

Stoppen met roken Cursus

Stoppen met roken Cursus Stoppen met roken Stoppen met roken Cursus F.A. Willemsen Bohn Stafleu van Loghum Houten 2009 2009 Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Uitgeverij Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Zorgen voor getraumatiseerde kinderen: een training voor opvoeders

Zorgen voor getraumatiseerde kinderen: een training voor opvoeders Zorgen voor getraumatiseerde kinderen: een training voor opvoeders MIJN BSL Aan ieder exemplaar van Zorgen voor getraumatiseerde kinderen: een training voor opvoeders Werkboek voor deelnemers is een unieke

Nadere informatie

Hypertensie en 24-uursbloeddrukmeting

Hypertensie en 24-uursbloeddrukmeting Hypertensie en 24-uursbloeddrukmeting Hypertensie en 24-uursbloeddrukmeting Een toegevoegde waarde voor de praktijk F.T.J. BOEREBOOM, INTERNIST-NEFROLOOG D. TAVENIER, HUISARTS Houten 2010 2010 Bohn Stafleu

Nadere informatie

Bewaken vitale functies en verlenen van eerste hulp

Bewaken vitale functies en verlenen van eerste hulp Bewaken vitale functies en verlenen van eerste hulp Werkcahier Kwalificatieniveau Verpleegtechnisch handelen deel 4: Geerard Siereveld Cees van Stipdonk Johan van t Wout Skillslab-serie voor verpleegkundige

Nadere informatie

36 zieke kinderen. Een werkboek met patiëntenproblemen voor co-assistenten en basisartsen

36 zieke kinderen. Een werkboek met patiëntenproblemen voor co-assistenten en basisartsen 36 zieke kinderen 36 zieke kinderen Een werkboek met patiëntenproblemen voor co-assistenten en basisartsen Guus de Jonge, emeritus hoogleraar kindergeneeskunde Arwen Sprij, kinderarts Derde, geheel herziene

Nadere informatie

Voeding, uitscheiding en diagnostiek

Voeding, uitscheiding en diagnostiek Voeding, uitscheiding en diagnostiek Werkcahier Kwalificatieniveau Geerard Siereveld Cees van Stipdonk Johan van t Wout Skillslab-serie voor verpleegkundige en verzorgende beroepsvaardigheden Houten 2008

Nadere informatie

Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal. Reader. Wet van Ohm. J. Kuiper. Transfer Database

Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal. Reader. Wet van Ohm. J. Kuiper. Transfer Database Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal Reader Wet van Ohm J. Kuiper Transfer Database ThiemeMeulenhoff ontwikkelt leermiddelen voor Primair Onderwijs, Algemeen Voortgezet Onderwijs, Beroepsonderwijs

Nadere informatie

Stenvert. Taalmeesters 2. Antwoorden. Taalmeesters 2. Zelfstandig werken. Antwoorden. Groep 4. Taal COLOFON COLOFON

Stenvert. Taalmeesters 2. Antwoorden. Taalmeesters 2. Zelfstandig werken. Antwoorden. Groep 4. Taal COLOFON COLOFON Taalmeesters 2 Antwoorden COLOFON Taalmeesters 2 Stenvert Zelfstandig werken Taal Groep 4 Antwoorden Auteurs Evelien Klok, Michelle Kraak, Hans Vermeer Conceptontwerp omslag: Metamorfose ontwerpers BNO,

Nadere informatie

Rekenen Groep 6-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 6-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze,

Nadere informatie

Gezond eten: Daar heb je een leven lang lol van!

Gezond eten: Daar heb je een leven lang lol van! Gezond eten: Daar heb je een leven lang lol van! Opgedragen aan Julia, Floris en Maurits. Gezond eten: Daar heb je een leven lang lol van! EEN VROLIJK BOEK VOOR KINDEREN WAARMEE ZIJ HUN OUDERS KUNNEN LEREN

Nadere informatie

Creatief Haken. garencollectie

Creatief Haken. garencollectie Creatief Haken Duizend ideeën met de garencollectie DE COLLECTIE Creatief Haken 3 EERSTE KNUFFELS De leuke zachte slofjes in zonnebloemgeel zullen uw kleintje perfect staan en zijn geschikt voor alle gelegenheden

Nadere informatie

Eerste hulp bij faalangst

Eerste hulp bij faalangst Eerste hulp bij faalangst Eerste hulp bij faalangst Faalangsttraining voor jongeren van 10 tot 18 jaar drs. Petra Lahr drs. Daphne Rijkée Houten 2017 2017 Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer

Nadere informatie

Stenvert. Rekenmeesters 5. Zelfstandig werken Rekenen Groep 7 Antwoorden. Zelfstandig werken Stenvert Rekenen Rekenmeesters 5 Antwoorden Groep 7

Stenvert. Rekenmeesters 5. Zelfstandig werken Rekenen Groep 7 Antwoorden. Zelfstandig werken Stenvert Rekenen Rekenmeesters 5 Antwoorden Groep 7 Zelfstandig werken Rekenen Groep 7 Antwoorden Stenvert maakt deel uit van ThiemeMeulenhoff Zelfstandig werken (Z). Dit bestaat uit een groot assor ment leermiddelen voor alle leerjaren. Op onze Z-site vindt

Nadere informatie

Persoonsgerichte zorg

Persoonsgerichte zorg Persoonsgerichte zorg C.J.M. van der Cingel J.S. Jukema Persoonsgerichte zorg Praktijken van goede zorg voor ouderen Houten 2014 ISBN 978-90-368-0448-6 DOI 10.1007/978-90-368-0449-3 ISBN 978-90-368-0449-3

Nadere informatie

Wie heeft de regie? Kwaliteit van bestaan in de praktijk. John Sijnke

Wie heeft de regie? Kwaliteit van bestaan in de praktijk. John Sijnke Wie heeft de regie? Wie heeft de regie? Kwaliteit van bestaan in de praktijk John Sijnke Bohn Stafleu van Loghum Houten 2009 Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Uitgeverij 2009 Alle rechten

Nadere informatie

Stenvert. Taalmeesters 6. Zelfstandig werken Taal Groep 8 Antwoorden. Zelfstandig werken Stenvert Taal Taalmeesters 6 Antwoorden Groep 8

Stenvert. Taalmeesters 6. Zelfstandig werken Taal Groep 8 Antwoorden. Zelfstandig werken Stenvert Taal Taalmeesters 6 Antwoorden Groep 8 Zelfstandig werken Taal Groep 8 Antwoorden Stenvert maakt deel uit van ThiemeMeulenhoff Zelfstandig werken (Z). Dit bestaat uit een groot assor ment leermiddelen voor alle leerjaren. Op onze Z-site vindt

Nadere informatie

Werkwoordspelling 2 Toelichting en Antwoorden

Werkwoordspelling 2 Toelichting en Antwoorden Werkwoordspelling 2 Toelichting en Antwoorden COLOFON Auteurs Frank Pollet Illustraties Liza-Beth Valkema Basisvormgeving LS Ontwerpers bno, Groningen Omslag illustratie Metamorfose ontwerpen BNO, Deventer

Nadere informatie

06950181_voorw 01-03-2005 15:47 Pagina I. Een Goed. Feedbackgesprek. Tussen kritiek en compliment. Wilma Menko

06950181_voorw 01-03-2005 15:47 Pagina I. Een Goed. Feedbackgesprek. Tussen kritiek en compliment. Wilma Menko 06950181_voorw 01-03-2005 15:47 Pagina I Een Goed Feedbackgesprek Tussen kritiek en compliment Wilma Menko 06950181_voorw 01-03-2005 15:47 Pagina II Een goede reeks ISBN Een goede vergadering 90 06 95017

Nadere informatie

8FSLDBIJFS /[EPMJMGEXMIRMZIEY

8FSLDBIJFS /[EPMJMGEXMIRMZIEY Medicijnen Werkcahier Kwalificatieniveau Geerard Siereveld Cees van Stipdonk Johan van t Wout Skillslab-serie voor verpleegkundige en verzorgende beroepsvaardigheden Houten 2008 2008 Bohn Stafleu van

Nadere informatie

Zwart op wit Praktische schrijfvaardigheid voor volwassenen. Extra les: Wonen. Dorothé Pietersma. u i t g e v e r ij coutinho.

Zwart op wit Praktische schrijfvaardigheid voor volwassenen. Extra les: Wonen. Dorothé Pietersma. u i t g e v e r ij coutinho. Zwart op wit Praktische schrijfvaardigheid voor volwassenen Extra les: Wonen Dorothé Pietersma u i t g e v e r ij coutinho c bussum 2009 Deze extra les over wonen hoort bij Zwart op wit. Praktische schrijfvaardigheid

Nadere informatie

Denkbeelden over kleinschalig wonen voor mensen met dementie

Denkbeelden over kleinschalig wonen voor mensen met dementie Denkbeelden over kleinschalig wonen voor mensen met dementie Denkbeelden over kleinschalig wonen voor mensen met dementie Hugo van Waarde (red.) Bohn Stafleu van Loghum Houten 2008 Ó 2008 Bohn Stafleu

Nadere informatie

Rekenen Groep 6-1e helft schooljaar.

Rekenen Groep 6-1e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

Samen terug naar vroeger Activiteiten met ouderen

Samen terug naar vroeger Activiteiten met ouderen Samen terug naar vroeger In deze serie zijn verschenen: Met de seizoenen mee isbn 978 90 313 8337 5 Feesten en feestdagen vieren isbn 978 90 313 8367 2 Samen terug naar vroeger isbn 978 90 313 8868 4 Spel

Nadere informatie

ONDERSTEUNEND COMMUNICEREN BIJ DEMENTIE

ONDERSTEUNEND COMMUNICEREN BIJ DEMENTIE ONDERSTEUNEND COMMUNICEREN BIJ DEMENTIE ISBN 978-90-368-1699-1 ISBN 978-90-368-1700-4 (ebook) 2017 Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Brunelleschi. De Dom van Florence

Brunelleschi. De Dom van Florence Copyright 2011 Uitgeverij Lambo bv, Arnhem Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatisch gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of

Nadere informatie

School en echtscheiding

School en echtscheiding School en echtscheiding Alledaagse begeleiding binnen een schoolbreed beleid Angelique van der Pluijm en Margit Grevelt School en echtscheiding Alledaagse begeleiding binnen een schoolbreed beleid Angelique

Nadere informatie

Nicolien van Halem Inge Müller. Handboek studievaardigheden voor het hbo

Nicolien van Halem Inge Müller. Handboek studievaardigheden voor het hbo Nicolien van Halem Inge Müller Handboek studievaardigheden voor het hbo Toegang tot de website Op deze website vindt u het ondersteunend materiaal behorende bij Handboek studievaardigheden voor het hbo.

Nadere informatie

Emoties in de zorg Emot.zorg A5-1kzm dyn.indb :49:16

Emoties in de zorg Emot.zorg A5-1kzm dyn.indb :49:16 Emoties in de zorg Spinoza lijkt gelijk te hebben als hij zegt dat het verkrijgen van inzicht in je eigen pijn een van de meest opbeurende activiteiten ter wereld kan zijn. Martha Nussbaum in: Oplevingen

Nadere informatie

Over de transformatie van ex-partners in collega-ouders en de kindermomenten in bemiddeling. Cees van Leuven en Annelies Hendriks

Over de transformatie van ex-partners in collega-ouders en de kindermomenten in bemiddeling. Cees van Leuven en Annelies Hendriks Over de transformatie van ex-partners in collega-ouders en de kindermomenten in bemiddeling Cees van Leuven en Annelies Hendriks Kind in bemiddeling Eerste druk van deze titel werd uitgegeven door Jabalis

Nadere informatie

Geen fabriekswerk. Roeien met de wind mee en de stroom tegen. Jac Willekens

Geen fabriekswerk. Roeien met de wind mee en de stroom tegen. Jac Willekens Copyright 2011 Uitgeverij Lambo bv Arnhem Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatisch gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of

Nadere informatie

Antwoorden Rekenen Groep 5-1e helft schooljaar

Antwoorden Rekenen Groep 5-1e helft schooljaar Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

Werken aan je zelfbeeld

Werken aan je zelfbeeld Werken aan je zelfbeeld Kind en Adolescent Praktijkreeks Dit werkboek Werken aan je zelfbeeld, COMET voor kinderen en jongeren (individuele training) hoort bij de handleiding Zelfbeeldtraining voor kinderen

Nadere informatie

De meest gestelde vragen over: cholesterol

De meest gestelde vragen over: cholesterol De meest gestelde vragen over: cholesterol De meest gestelde vragen over: cholesterol Bohn Stafleu van Loghum Houten 2009 2009 Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Uitgeverij Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Rekenen Groep 4-1e helft schooljaar.

Rekenen Groep 4-1e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

De wijk nemen. Een subtiel samenspel van burgers, maatschappelijke organisaties en overheid. Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling

De wijk nemen. Een subtiel samenspel van burgers, maatschappelijke organisaties en overheid. Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling De wijk nemen Een subtiel samenspel van burgers, maatschappelijke organisaties en overheid Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling De wijk nemen Een subtiel samenspel van burgers, maatschappelijke organisaties

Nadere informatie

Psychosociale hulpverlening voor naasten van traumapatiënten

Psychosociale hulpverlening voor naasten van traumapatiënten Psychosociale hulpverlening voor naasten van traumapatiënten Psychosociale hulpverlening voor naasten van traumapatiënten Doorbreken van de cirkel van verdriet Psychosocial assistance for relatives of

Nadere informatie

Rekenen Groep 4-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 4-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2013 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

Rekenen Groep 4-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 4-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

Het ecg en het angiogram bij een acuut hartinfarct

Het ecg en het angiogram bij een acuut hartinfarct Het ecg en het angiogram bij een acuut hartinfarct Het ecg en het angiogram bij een acuut hartinfarct W.A. Dijk B.M.A. Munstra M. Munstra F. Zijlstra Houten 2010 2010 Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel

Nadere informatie

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF 4 De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RCS Libri s.p.a. Kit Perline RLM NV, Willemstad 2012 Lecturama, Willemstad 2012 Alle rechten

Nadere informatie

ETEN EN DRINKEN BIJ DEMENTIE. Jeroen Wapenaar Lisette de Groot

ETEN EN DRINKEN BIJ DEMENTIE. Jeroen Wapenaar Lisette de Groot ETEN EN DRINKEN BIJ DEMENTIE Jeroen Wapenaar Lisette de Groot Eerste druk, Reed Business, Amsterdam 2013 Tweede (ongewijzigde) druk, Bohn Stafleu van Loghum, Houten 2016 ISBN 978-90-368-1557-4 DOI 10.1007/978-90-368-1558-1

Nadere informatie

Antwoorden op de meerkeuzevragen

Antwoorden op de meerkeuzevragen Antwoorden op de meerkeuzevragen bij Dit is marketing! Loek ten Berge Johan van Kooten met medewerking van Esther de Berg Tweede, herziene druk u i t g e v e r ij coutinho c bussum 2012 Deze antwoorden

Nadere informatie

Groenengrijs. Jong en oud met elkaar in gesprek. Karen van Kordelaar. Astrid Vlak. Yolande Kuin. Gerben Westerhof

Groenengrijs. Jong en oud met elkaar in gesprek. Karen van Kordelaar. Astrid Vlak. Yolande Kuin. Gerben Westerhof Groenengrijs Groenengrijs Jong en oud met elkaar in gesprek Karen van Kordelaar Astrid Vlak Yolande Kuin Gerben Westerhof Bohn Stafleu van Loghum Houten 2008 Ó 2008 Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van

Nadere informatie

Zakboek ziektegerelateerde ondervoeding bij volwassenen

Zakboek ziektegerelateerde ondervoeding bij volwassenen Zakboek ziektegerelateerde ondervoeding bij volwassenen Zakboek ziektegerelateerde ondervoeding bij volwassenen Onder redactie van: G.A.E.G. van Asseldonk BSc J.J. van Duinen MSc M. Former-Boon R. van

Nadere informatie

Zorg om mensen met dementie

Zorg om mensen met dementie Zorg om mensen met dementie Voor Ries en Myrthe Zorg om mensen met dementie Een handleiding voor verzorgenden Bère Miesen Bohn Stafleu van Loghum Houten 2008 Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer

Nadere informatie

Handleiding Windows Live Mail 2012 downloaden en installeren

Handleiding Windows Live Mail 2012 downloaden en installeren Wegwijs in Windows 8 Handleiding Windows Live Mail 2012 downloaden en installeren Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2013 Deze handleiding over het downloaden en installeren

Nadere informatie

Betoverende schilderijen met hart

Betoverende schilderijen met hart Een ideaal cadeau voor Valentijnsdag of Moederdag. In een paar zeer eenvoudige stappen kun je een kunstwerk creëren. Je moeder of vriendin heeft zeker veel plezier van dit geschenk. Natuurlijk kun je het

Nadere informatie

Leidraad Diabetes mellitus type 2 glucoseregulatie

Leidraad Diabetes mellitus type 2 glucoseregulatie Leidraad Diabetes mellitus type 2 glucoseregulatie Leidraad Diabetes mellitus type 2 glucoseregulatie Onder redactie van: Dr. A.G. Lieverse internist-vasculair geneeskundige Maxima Medisch Centrum, Eindhoven

Nadere informatie

Sterrenkunde. Govert Schilling AUP

Sterrenkunde. Govert Schilling AUP Sterrenkunde Govert Schilling AUP Ontwerp omslag: Michel van Duyvenbode, Amsterdam Ontwerp binnenwerk: Crius Group, Hulshout isbn 978 90 8964 669 9 e-isbn 978 90 4852 350 4 (pdf) e-isbn 978 90 4852 351

Nadere informatie

Kerncompetenties fysiotherapeuten in ontwikkeling

Kerncompetenties fysiotherapeuten in ontwikkeling Kerncompetenties fysiotherapeuten in ontwikkeling Kerncompetenties fysiotherapeuten in ontwikkeling Pieternel Dijkstra en Remco Coppoolse Houten 2011 2011 Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer

Nadere informatie

Atlas van de parodontale diagnostiek

Atlas van de parodontale diagnostiek Atlas van de parodontale diagnostiek Atlas van de parodontale diagnostiek Dr. Johan van Dijk Dr.FredSpijkervetendr.JanTromp Houten 2011 Ó 2011 Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media Alle

Nadere informatie

Handleiding Windows Live Mail 2012 downloaden en installeren

Handleiding Windows Live Mail 2012 downloaden en installeren Wegwijs in Windows 8.1 Handleiding Windows Live Mail 2012 downloaden en installeren Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2015 Deze handleiding over het downloaden en installeren

Nadere informatie

Maatschappelijk dienstverlenen in een veranderende omgeving

Maatschappelijk dienstverlenen in een veranderende omgeving Maatschappelijk dienstverlenen in een veranderende omgeving BSL - ACA_BK_1KZM - 0000 001 BSL - ACA_BK_1KZM - 0000 002 Maatschappelijk dienstverlenen in een veranderende omgeving Lia van Doorn Coreferaat:

Nadere informatie

Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal. Reader. Stroom. J. Kuiper. Transfer Database

Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal. Reader. Stroom. J. Kuiper. Transfer Database Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal Reader Stroom J. Kuiper Transfer Database ThiemeMeulenhoff ontwikkelt leermiddelen voor Primair Onderwijs, Algemeen Voortgezet Onderwijs, Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie

Nadere informatie

Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking

Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking Maja van Trigt Werkredactie: Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking Inleiding en ziektebeelden Maja van Trigt Zeist Werkredactie: Amsterdam

Nadere informatie

Waar hij of hem staat, kan ook zij of haar worden gelezen. ISBN NUR 870

Waar hij of hem staat, kan ook zij of haar worden gelezen. ISBN NUR 870 2008 Bohn Stafleu van Loghum, Houten Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

Voeding bij diabetes mellitus. Dieetbegeleiding van Turkse, Marokkaanse en Hindostaanse bevolkingsgroepen

Voeding bij diabetes mellitus. Dieetbegeleiding van Turkse, Marokkaanse en Hindostaanse bevolkingsgroepen Voeding bij diabetes mellitus Dieetbegeleiding van Turkse, Marokkaanse en Hindostaanse bevolkingsgroepen Voeding bij diabetes mellitus Dieetbegeleiding van Turkse, Marokkaanse en Hindostaanse bevolkingsgroepen

Nadere informatie

Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal. Reader. Spanning. J. Kuiper. Transfer Database

Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal. Reader. Spanning. J. Kuiper. Transfer Database Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal Reader Spanning J. Kuiper Transfer Database ThiemeMeulenhoff ontwikkelt leermiddelen voor Primair Onderwijs, Algemeen Voortgezet Onderwijs, Beroepsonderwijs en

Nadere informatie

Werkboek voor ouders met psychiatrische en/of verslavingsproblemen

Werkboek voor ouders met psychiatrische en/of verslavingsproblemen Werkboek voor ouders met psychiatrische en/of verslavingsproblemen Kind en Adolescent Praktijkreeks Dit Werkboek voor ouders met psychiatrische en/of verslavingsproblemen hoort bij de handleiding Integrale

Nadere informatie

i n s t a p b o e k j e

i n s t a p b o e k j e jaargroep 7 naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs i n s t a p b o e k j e d e r e k e n m a c h i n e Les Rekenen tot 000 Rekenen met de rekenmachine. Hiernaast zie je een rekenmachine. Hoe

Nadere informatie

In gesprek met de palliatieve patiënt

In gesprek met de palliatieve patiënt In gesprek met de palliatieve patiënt In gesprek met de palliatieve patiënt Anne-Mei The Cilia Linssen Bohn Stafleu van Loghum Houten ª 2008 Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Uitgeverij Alle

Nadere informatie

Het Astma Formularium

Het Astma Formularium Het Astma Formularium Het Astma Formularium een praktische leidraad dr. J.C.C.M. in t Veen dr. N.H. Chavannes Houten 2011 Ó 2011 Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Gasten Wi-Fi netwerk

Gasten Wi-Fi netwerk Gasten Wi-Fi netwerk Gasten Wi-Fi netwerk In bepaalde situaties kan het voorkomen dat u een extra draadloos netwerk wilt aanbieden aan uw gasten. Dit gasten netwerk moet gescheiden zijn van het reeds bestaande

Nadere informatie

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF 11 DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RCS Libri s.p.a. Kit Perline RLM NV, Willemstad 2012 Lecturama, Willemstad 2012 Alle rechten

Nadere informatie

Samenwerkingsperikelen in de huisartspraktijk

Samenwerkingsperikelen in de huisartspraktijk Samenwerkingsperikelen in de huisartspraktijk Samenwerkingsperikelen in de huisartspraktijk Annette Berendsen Jan Schuling Houten 2011 2011 Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media Alle rechten

Nadere informatie

ESAT- Screening van ASS op jonge leeftijd

ESAT- Screening van ASS op jonge leeftijd ESAT- Screening van ASS op jonge leeftijd ESAT- Screening van ASS op jonge leeftijd Praktische handleiding voor signalering, screening en diagnostiek prof. dr. J. Buitelaar drs. E. van Daalen dr. C. Dietz

Nadere informatie

Wie vraagt. wordt beter! Kjeld Aij. Ware lean leiders houden hun zorgorganisatie gezond. onder redactie van Petra ter Veer en Annelies Kruse

Wie vraagt. wordt beter! Kjeld Aij. Ware lean leiders houden hun zorgorganisatie gezond. onder redactie van Petra ter Veer en Annelies Kruse 3 Wie vraagt wordt beter! Ware lean leiders houden hun zorgorganisatie gezond Kjeld Aij onder redactie van Petra ter Veer en Annelies Kruse 4 COLOFON Auteur dr. Kjeld Harald Aij, MBA Concept en redactie

Nadere informatie

Aanbestedingsrecht 2016/2018

Aanbestedingsrecht 2016/2018 Aanbestedingsrecht 2016/2018 Aanbestedingsrecht 2016/2018 onder redactie van: Prof. mr. G.W.A. van de Meent en Mr. A. Stellingwerff Beintema Ars Aequi Libri Nijmegen 2016 ISBN: 978-90-6916-767-1 NUR 823

Nadere informatie

UITWERKING TOELICHTING OP DE ANTWOORDEN VAN HET EXAMEN 2001-I D

UITWERKING TOELICHTING OP DE ANTWOORDEN VAN HET EXAMEN 2001-I D UITWERKING TOELICHTING OP DE ANTWOORDEN VAN HET EXAMEN 2001-I D VAK: NIVEAU: EXAMEN: WISKUNDE MAVO 2001-I D De uitgever heeft ernaar gestreefd de auteursrechten te regelen volgens de wettelijke bepalingen.

Nadere informatie

Psychosociale problemen

Psychosociale problemen Psychosociale problemen Reeks Kinderen en Adolescenten. Problemen en risicosituaties Psychosociale problemen is het tweede deel van de tiendelige reeks Kinderen en Adolescenten - Problemen en risicosituaties.

Nadere informatie

Doen en blijven doen

Doen en blijven doen Doen en blijven doen Doen en blijven doen Voorlichting en compliancebevordering door paramedici Marieke van der Burgt en Frank Verhulst Vierde, herziene druk Bohn Stafleu van Loghum Houten 2009 Ó 2009

Nadere informatie

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF 12 DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RCS Libri s.p.a. Kit Perline RLM NV, Willemstad 2012 Lecturama, Willemstad 2012 Alle rechten

Nadere informatie

Bijlagen bij het ecologisch krachtenveld

Bijlagen bij het ecologisch krachtenveld Professioneel pedagogisch handelen Omgaan met probleemgedrag in opvoedingssituaties Bijlagen bij het ecologisch krachtenveld Gerbert Sipman u i t g e v e r ij coutinho c bussum 2014 Deze bijlagen horen

Nadere informatie

Werkboek klinische schematherapie

Werkboek klinische schematherapie Werkboek klinische schematherapie Werkboek klinische schematherapie Redactie: Eelco Muste Anoek Weertman Anne-Marie Claassen Bohn Stafleu van Loghum Houten 2009 Ó 2009 Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel

Nadere informatie

UITWERKING TOELICHTING OP DE ANTWOORDEN VAN HET EXAMEN 2002-I WISKUNDE. MAVO-D / VMBO-gt

UITWERKING TOELICHTING OP DE ANTWOORDEN VAN HET EXAMEN 2002-I WISKUNDE. MAVO-D / VMBO-gt UITWERKING TOELICHTING OP DE ANTWOORDEN VAN HET EXAMEN 2002-I VAK: NIVEAU: WISKUNDE MAVO-D / VMBO-gt EXAMEN: 2002-I De uitgever heeft ernaar gestreefd de auteursrechten te regelen volgens de wettelijke

Nadere informatie

Supervisie in onderwijs en ontwikkeling

Supervisie in onderwijs en ontwikkeling Supervisie in onderwijs en ontwikkeling Supervisie in onderwijs en ontwikkeling Delen en helen Onder redactie van: Sijtze de Roos Auteurs: Heleen Bakker Hans Borst Corine Havelaar-Bakker Sijtze de Roos

Nadere informatie

Omgaan met lichamelijke klachten

Omgaan met lichamelijke klachten Omgaan met lichamelijke klachten Dit Werkboek omgaan met lichamelijke klachten is onderdeel van de reeks Protocollen voor de GGZ. Serie Protocollen voor de GGZ De boeken in de reeks Protocollen voor de

Nadere informatie

LAN Multiple-Subnet Port Based VLAN

LAN Multiple-Subnet Port Based VLAN LAN Multiple-Subnet Port Based VLAN LAN Multiple-Subnet In de DrayTek Vigor 2850 serie is het mogelijk om met meerdere LAN subnetten te werken. Hierdoor kunt u de 4 LAN poorten op de DrayTek indelen in

Nadere informatie